PRODUCTASSORTIMENT LUCHTGORDIJNEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRODUCTASSORTIMENT LUCHTGORDIJNEN"

Transcriptie

1 PODUCTASSOTIMENT LUCHTGODIJNEN

2 De Thermozone-technologie van Frico optimaliseert het luchtgordijn In veel panden staan deuren een belangrijk deel van de dag open, met een enorm verlies aan duur verwarmde of gekoelde lucht tot gevolg - met name als het temperatuurverschil tussen binnen en buiten groot is. De luchtgordijnen van Frico creëren een onzichtbare barrière in openingen en deuren die verschillende temperatuurzones scheidt zonder de toegang voor personen en voertuigen te beperken. De Thermozone technologie staat garant voor een uiterst uniforme luchtbarrière met een perfecte balans tussen luchtvolume en luchtsnelheid, ongeacht of er warmte of koude binnengehouden moet worden. De luchtgordijnen van Frico worden ontwikkeld en geproduceerd in Zweden. Omdat de luchtgordijnen worden getest in een van de modernste en meest geavanceerde lucht- en geluidslaboratoria in Europa, kunnen wij een high performance product garanderen. egelingen Hoe efficiënt een luchtgordijn is en hoeveel energie er bespaard kan worden, hangt in belangrijke mate af van het regelsysteem. Veel factoren die van invloed op het luchtgordijn zijn, veranderen in de loop van de tijd. Deze variaties kunnen langdurig (bijvoorbeeld seizoensgebonden) of van tijdelijke aard zijn (bijvoorbeeld wanneer de zon achter de wolken verdwijnt, het pand vol mensen is of een deur wordt geopend). De luchtgordijnen van Frico hebben een geïntegreerde printplaat en worden geleverd met het intelligente van uw keuze ten behoeve van slimme en energiebesparende features. Afstandsbediening Het luchtgordijn beschikt over een bedieningspaneel dat onopvallend is ingebouwd in de geveltop en dat kan worden bediend via een aparte afstandsbediening. Ingebouwde regeling Enkele van onze luchtgordijnen hebben een ingebouwde regeling. Zie voor meer informatie. egelopties zijn beschikbaar voor alle verschillende behoeften. Zie voor meer informatie.

3 Type Verwarmen EC-Motor egelingen Montage Aanbevolen installatiehoogte Entree PA2200C Afstandsbediening 2,2 m Pamir 2500 A200 Portier ADA Kleine openingen PA1508 Ingebouwde regeling Kleine openingen Draaideuren Scand Verticaal - uwen - Commercieel Sierra / Verticaal 3,5 m PA3200C Afstandsbediening 3,2 m Pamir 3500 / Verticaal 3,5 m Pamir 4200 / Verticaal 4,2 m A3200C Afstandsbediening 3,2/2,8 m Arden ,5 m Arden ,2 m Industrie Pamir 5000 / Verticaal 5 m AGI6000 / Verticaal 6 m UF600 Verticaal 6 m Koude ruimtes PAECS Ingebouwde regeling PAEC2500 Ingebouwde regeling PAEC3200 Ingebouwde regeling 3,2 m ADA Cool 3 m De aanbevolen installatiehoogte is afhankelijk van de betreffende panden. Zie voor meer informatie. Omgeving, zonder verwarming Elektrische verwarming Waterverwarming

4 Entree 2,2 m PA2200C Pamir 2500 Stijlvol luchtgordijn voor ingangen, met afstandsbediening of ingebouwde regeling De PA2200C is een compact luchtgordijn dat geschikt is voor de meeste kleine toegangen. Het luchtgordijn beschikt over een ingebouwd regelsysteem en kan ook op afstand worden bediend, waardoor het systeem erg eenvoudig te installeren en gebruikersvriendelijk is. Slank luchtgordijn voor ingangen, met energiezuinige regeling De Pamir 2500 heeft een aanbevolen installatiehoogte van en is ontworpen voor horizontale montage in winkels, kantoren en openbare panden. In combinatie met het intelligente FC regelsysteem is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen. A200 Portier Inbouwluchtgordijn voor kleinere ingangen Designluchtgordijn voor ingangen A200 is een compact luchtgordijn dat zich voor de meeste kleine ingangen leent. Een lage hoogte maakt het mogelijk om de A200 te installeren op plaatsen waar de plafondruimte beperkt is. De ingebouwde installatie en het lage geluidsniveau maken de A200 bijzonder discreet. Dit luchtgordijn wordt geregeld door het SIe-regelsysteem via een externe printplaat. Portier is een exclusief luchtgordijn, uitgevoerd in geborsteld roestvrij staal ontworpen voor winkelingangen en andere omgevingen met hoge eisen wat design betreft. Het luchtgordijn is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, die kunnen worden gecombineerd om entrees van verschillende formaten te bestrijken.

5 Entree ADA Kleine openingen PA1508 Luchtgordijn voor panden met airconditioning Luchtgordijn voor kleine openingen De ADA is geschikt om bijvoorbeeld de koude lucht binnen panden met airconditioning te houden. Het luchtgordijn creëert een luchtbarrière die voorkomt, dat warme lucht alsook insecten, uitlaatgassen, rook, stof enz. binnenkomen. De PA1508 is in eerste instantie bestemd voor kleine openingen, zoalseen kiosk, serviceluiken en kassa's waar er een lange, smalle luchtstroom vereist is. Dit creëert een luchtbarrière waarmee voorkomen wordt, dat koude lucht binnendringt en warme lucht wordt verdreven. De PA1508 levert aanvullende warmte en verbetert op deze manier de werkomgeving. Draaideuren Scand uwen Gebogen en energiezuinig luchtgordijn voor draaideuren Discreet en energiezuinig luchtgordijn voor draaideuren Scand is een verticaal luchtgordijn speciaal ontworpen voor draaideuren, met een gebogen ontwerp voor naadloze integratie met de deur. Het luchtgordijn wordt aangepast op de wensen van de klant en is voorzien van energiezuinige EC motoren voor een traploze regeling van de luchtstroom. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen. uwen is een luchtgordijn op maat voor montage boven draaideuren met een uitlaatkanaal aangepast op de diameter van de deur. Het luchtgordijn is voorzien van energiezuinige EC motoren voor traploze regeling van de luchtstroom. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen.

6 Commercieel 3,5 m Sierra 3,2 m PA3200C Uniek energiezuinig luchtgordijn voor exclusieve omgevingen Stijlvol luchtgordijn voor commerciële gebouwen, met afstandsbediening en ingebouwde regeling Sierra heeft een opvallend ontwerp dat bij uitstek geschikt is voor exclusieve omgevingen. De Sierra wordt geleverd in roestvrij staal met de finish of kleur van uw keuze en kanperfect op maat worden aangepast op uw ingang voor een unieke uitstraling. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen. De PA3200C is een compact luchtgordijn voor entrees van commerciële gebouwen en kleine industriële ingangen. Het luchtgordijn beschikt over een ingebouwd regelsysteem en kan ook op afstand worden bediend, waardoor het systeem erg eenvoudig te installeren en gebruikersvriendelijk is. 3,5 m Pamir ,2 m Pamir 4200 Slank en energiezuinig luchtgordijn voor commerciële panden Stijlvol en energiezuinig luchtgordijn voor grote commerciële panden De Pamir 3500 heeft een aanbevolen installatiehoogte van 3,5 m en is voorzien van energiezuinige EC motoren voor een traploze regeling van de luchtstroom. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen. De Pamir 4200 heeft een aanbevolen installatiehoogte van 4,2 m en is voorzien van energiezuinige EC motoren voor een traploze regeling van de luchtstroom. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen.

7 3,2 m 2,8 m A3200C 3,5 m Arden 3500 Ingebouwd luchtgordijn voor commerciële gebouwen, met afstandsbediening en ingebouwde regeling Ingebouwd, energiezuinig luchtgordijn voor commerciële panden De A3200C is een compact luchtgordijn voor inbouwmontage in commerciële gebouwen en kleine industriële ingangen. Het luchtgordijn beschikt over een ingebouwd regelsysteem en kan ook op afstand worden bediend, waardoor het systeem erg eenvoudig te installeren en gebruikersvriendelijk is. De Arden 3500 is ontworpen voor inbouwmontage met een aanbevolen installatiehoogte van 3,5 m en is voorzien van energiezuinige EC motoren voor een traploze regeling van de luchtstroom. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen. 4,2 m Arden 4200 Ingebouwd, energiezuinig luchtgordijn voor grote commerciële panden De Arden 4200 is ontworpen voor inbouwmontage met een aanbevolen installatiehoogte van 4,2 m en is voorzien van energiezuinige EC motoren voor een traploze regeling van de luchtstroom. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen.

8 Industrie 5 m Pamir m AGI6000 Stijlvol en energiezuinig luchtgordijn voor industriële panden De Pamir 5000 heeft een aanbevolen installatiehoogte van 5 m en is voorzien van energiezuinige EC motoren voor een traploze regeling van de luchtstroom. In combinatie met het intelligente is het met het luchtgordijn mogelijk het comfort te optimaliseren en energie te besparen. Sterke luchtgordijnen voor grote industriële deuropeningen De AGI is een sterk luchtgordijn bestemd voor verticale of horizontale installatie in grote deuropeningen, zoals logistieke centra, laadsluizen en magazijnen. Met de krachtige ventilatoren en hoge afdichtingsclassificatie is dit systeem met name geschikt voor industriële omgevingen. 6 m UF600 Luchtgordijn met vloeruitlaat voor grote industriële deuropeningen De UF600 zorgt voor een bijzonder effectief luchtgordijn wanneer er op hoge snelheid lucht wordt geperst door een nauw kanaal in de vloer binnen de deuropening. Een luchtbarrière die vanuit de vloer omhoog wordt gericht biedt de beste bescherming tegen het binnendringen van koude lucht in het pand.

9 Koude ruimtes 4 m PAECS PAEC2500 Slank en kosteneffectief luchtgordijn met EC-motor en ingebouwde regeling voor koude opslag De PAECS creëert een effectieve barrière tussen temperatuurzones. Dankzij de traploze regeling, die kan worden ingesteld voor geopende en gesloten deuren, is voor iedere installatie nauwkeurige afstelling mogelijk, met optimale bescherming en een zo laag mogelijk energieverbruik. Waardoor de PAECS de ideale keuze is voor toepassingen in koude ruimtes en vriesruimtes én voor gebruik in panden met airconditioning, bijvoorbeeld om de buiten- en binnenkant van elkaar te scheiden. Stijlvol luchtgordijn met EC-motor en ingebouwde regeling voor koude ruimtes De PAEC2500 beschermt koude ruimtes en vriesruimtes op een efficiënte manier tegen zeer lage gebruikskosten en kan energiebesparingen opleveren tot wel 85%. De traploze regeling maakt een nauwkeurige afstelling mogelijk, waardoor de PAEC de ideale keuze is voor toepassingen in koude ruimtes en vriesruimtes én voor gebruik in panden met airconditioning, bijvoorbeeld om de buiten- en binnenkant van elkaar te scheiden. 3,2 m PAEC m ADA Cool Stijlvol luchtgordijn met EC-motor en ingebouwde regeling voor koude ruimtes De PAEC3200 beschermt koude ruimtes en vriesruimtes op een efficiënte manier tegen zeer lage gebruikskosten en kan energiebesparingen opleveren tot wel 85%. De traploze regeling maakt een nauwkeurige afstelling mogelijk, waardoor de PAEC de ideale keuze is voor toepassingen in koude ruimtes en vriesruimtes én voor gebruik in panden met airconditioning, bijvoorbeeld om de buiten- en binnenkant van elkaar te scheiden. Luchtgordijn voor koude magazijnen De ADA Cool houdt de koude lucht in koude magazijnen en maakt het ook mogelijk om een open koud magazijngebied zonder deuren te hebben. De kosten voor het koelen nemen af en de koude lucht blijft waar die nodig is.

10 Eén systeem, meerdere mogelijkheden Met FC Control kunt u met minimale inspanning uw comfort optimaliseren, aangepast aan uw specifieke behoeften. Lees hieronder meer over enkele van de vele slimme en automatische functies. Het systeem detecteert automatisch producten of sensoren die worden aangesloten en is direct functioneel. Als er iets wordt verwijderd, wordt er een bericht verzonden en werkt het systeem door volgens de nieuwe voorwaarden. Inbegrepen in alle niveaus. Eenvoudige instelling en bediening Geoptimaliseerd energieverbruik met deurcontact Bij alle bedieningsniveaus is een eenvoudig te installeren deurcontact inbegrepen. Hierdoor wordt het luchtgordijn alleen actief als dat nodig is en blijft het stand-by als de deur gesloten is, waardoor energie wordt bespaard. Inbegrepen in alle niveaus. Draadloze sensoren voor eenvoudigere installaties De binnen- en buitentemperaturen kunnen worden gemeten via draadloze sensoren die snellere en eenvoudigere installatie mogelijk maken, aangezien er geen voorbereidingen nodig zijn en er geen kabels door muren heen hoeven. Geldt voor FCTXF. Binnen/buiten sensor, draadloos (voor FC Smart, FC Pro) egeling via app Dankzij de gebruiksvriendelijke interface is het instellen en regelen van producten met de Frico app eenvoudig en direct mogelijk vanaf uw smartphone of tablet voor eenvoudig beheer van uw eigen comfort. Meegeleverd bij FC Smart en FC Pro. Creëren van zones Automatische regeling van de luchtstroom De zonefunctie maakt het mogelijk verschillende zones te creëren in geval van verschillende omstandigheden in een groter systeem voor maximaal comfort en energiebesparingen in alle zones. Alle zones kunnen worden geregeld met één en dezelfde app. Verkrijgbaar met FC Smart of FC Pro. Om onder alle omstandigheden de best mogelijke bescherming te bieden, stelt het systeem de luchtstroom op basis van de binnen- en buitentemperatuur automatisch en traploos tussen 0-100% in. Meegeleverd bij FC Pro. Energiebesparingen met precieze regeling Automatische warmteblokkering Omdat het systeem reageert op ontvangen informatie over de huidige ruimtetemperatuur en de inkomende en uitgaande temperaturen bij het luchtgordijn, wordt altijd de juiste hoeveelheid warmte toegevoegd en kan overmatige verwarming worden voorkomen en het energieverbruik worden verlaagd. Om onnodige verwarming te voorkomen, blokkeert het systeem automatisch alle bijverwarming wanneer de buitentemperatuur een bepaalde waarde bereikt (standaard 15 C). Meegeleverd bij FC Pro. Meegeleverd bij FC Pro. Vestibule functie Geavanceerde waterregeling Door twee luchtgordijnen te installeren met een instelling voor vestibules, kan een dubbele functie worden verkregen. Het buitenste luchtgordijn werkt met een hogere luchtstroom met minder warmte, waardoor een sterker buitenschild ontstaat. Het binnenste luchtgordijn werkt met een lagere luchtstroom met meer warmte, wat zorgt voor meer comfort en een lager geluidsniveau. Meegeleverd bij FC Smart en FC Pro. De warmte van het water wordt nauwkeuriger geregeld dankzij verbeterde waterfuncties en modulerende actuators. Automatische functies zoals bypass, vorstbescherming en temperatuurregeling van retourwater (met sensor FCWTA) staan garant voor verbeterde productfunctionaliteit zonder extra inspanningen. Leverbaar met FC Smart, FC Pro of FC Building.

11 FC Direct Ten aanzien van het regelsysteem is het instapniveau een goed begin. Het deurcontact voorziet in een automatische energiebesparende functie, aangezien het luchtgordijn alleen geactiveerd wordt als de deur geopend wordt. Als de deur gesloten is, staat het luchtgordijn stand-by of in een lagere ventilatorstand als er extra warmte gewenst is. Via de kalenderfunctie is het mogelijk perioden in de comfort- en verlaagde stand in te stellen. FC Smart Het tweede niveau regelsysteem biedt volledige vrijheid. FC Smart wordt geleverd met alle functies van FC Direct plus extra energiebesparende features en de mogelijkheid van bediening via een app (Bluetooth). Met de app hebt u toegang tot alle systeemfuncties en kunt u het systeem precies instellen zoals u dat wilt. U kunt verschillende zones creëren met verschillende instellingen in een groter systeem. FC Pro Het derde niveau regelsysteem staat garant voor maximale besparingen. FC Pro wordt geleverd met alle functies van FC Direct en FC Smart plus extra energiebesparende features. Doordat het systeem informatie over de binnen- en buitentemperaturen ontvangt en daarop reageert, wordt de juiste hoeveelheid warmte en luchtstroom toegevoegd om overtollige warmte te voorkomen en het energieverbruik te verlagen. FC Building - GBS-systeem Uitgebreid regelsysteem voor gebouwen met de optie van regeling via 0-10V, potentiaalvrij contact (bijv. een relais) en/of Modbus TU (S485). FC Building maakt het mogelijk informatie over de status van het product en alarmen te ontvangen. Modbus maakt volledige inzet van alle energiebesparende features in het regelsysteem mogelijk.

12 frico.net