Afstroom: Indien leerlingen naar een lager niveau doorstromen spreken we van afstromen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afstroom: Indien leerlingen naar een lager niveau doorstromen spreken we van afstromen."

Transcriptie

1 4. Doorstroom, opstroom en afstroom Doorstroom van leerlingen staat voor leerlingen die op een bepaald niveau op t Venster begonnen zijn en door de behaalde resultaten doorstromen binnen onze school op hetzelfde niveau. Afstroom: Indien leerlingen naar een lager niveau doorstromen spreken we van afstromen. Opstroom: Indien leerlingen naar een hoger niveau doorstromen spreken we van opstromen. 4.1 Overgangsnormen De uitslag van de VAS toetsen en het oordeel van de docent spelen een rol bij de overgang. De docentenvergadering kijkt of de leerling in voldoende mate beschikt over de vaardigheden zelfstandigheid, inzet en samenwerking. Overgangsnormen: We gaan uit van Overgangsnormen en niet Zittenblijversnormen. Uitgangspunt: Doubleren is alleen aan de orde wanneer de teamvergadering besluit dat dit de ontwikkeling van de leerling ten goede komt. Begrippen: Bevordering: De leerling gaat van een lager leerjaar naar het eerstvolgende hogere leerjaar in dezelfde leerweg. Gerichte bevordering: De teamvergadering bevordert een leerling naar een eerstvolgend leerjaar, echter in een andere leerweg. voor een gerichte bevordering gelden de normen van de leerweg waarheen de bevordering plaatsvindt. Doublure: De leerling voldoet niet aan de overgangsnormen en moet het schooljaar over doen. Bespreekgeval: Een leerling kan, indien daar aanleiding toe is, worden besproken in de teamvergadering. De uitspraak van de vergadering is bindend. Cijfers: Het cijfer 5 telt als één onvoldoende, de cijfers 4 en lager tellen als 2 onvoldoendes. Er wordt becijferd met 1 decimaal. Het tot stand komen van een rapportcijfer. Leerjaar 1 en 2. Het cursusjaar is voor de leerjaren 1 en 2 ingedeeld in drie periodes. Per periode worden er per vak cijfers gegeven, die een beeld geven van de resultaten die een leerling in de betreffende periode heeft behaald. (zie ook Toetsprotocol) Het gemiddelde van deze afzonderlijke cijfers, waar ook een weging aan kan worden gegeven, levert voor iedere periode een rapportcijfer op. (R1, R2, R3) Deze perioderapporten worden afgerond tot op één decimaal. Het eindcijfer over het gehele jaar wordt berekend door het rekenkundig gemiddelde van de drie rapportencijfers te nemen. Dit cijfer wordt afgerond op een heel cijfer. Op het rapport dat wordt uitgereikt zijn zowel de periodecijfers als het eindcijfer zichtbaar. Leerjaar 3 en 4. Het cursusjaar voor het 3 e leerjaar bestaat uit 3 periodes, dat voor het 4 e leerjaar uit 2 periodes. Leerlingen in leerjaar 3 en 4 ontvangen een rapport waarbij gedurende deze twee leerjaren sprake is van een voortschrijdend gemiddelde. Dit cijfer staat op ieder rapport genoteerd in de kolom SE (schoolexamen). Het tot stand komen van het definitieve schoolexamencijfer is ook vastgelegd in het examenreglement.

2 Overgangsnormen van leerjaar 1 naar leerjaar 2. vakken Nederlands Engels Wiskunde Moderne vreemde talen Mens en Maatschappij Mens en Natuur Sport en bewegen Kunst en cultuur Basistraining rekenen Basistraining Taal NT2 Taal+ VMBO BB KB TL Resultaten Het totaal van deze 6 vakken is tenminste 36 punten Maximaal 3 onvoldoendes * Als het aantal punten wordt behaald en de leerling voldoet aan het voor de leerweg opgestelde leerlingenprofiel (zie bijlage) dan is de leerling bevorderd naar het volgende leerjaar. Als het aantal punten niet wordt behaald, of het aantal onvoldoendes te hoog is, dan is de leerling een bespreekgeval. Gerichte bevordering naar leerjaar 2 is dan een optie. Als het aantal punten voor de zes vakken 45 of hoger is dan is gerichte bevordering naar de naast gelegen hogere leerweg bespreekbaar. Hierbij dient de leerling tevens te voldoen aan het opgestelde leerlingenprofiel. Overgangsnormen van leerjaar 2 naar leerjaar 3 vakken Nederlands Engels Wiskunde Moderne vreemde talen Mens en Maatschappij Mens en Natuur Sport en bewegen Kunst en cultuur Basistraining rekenen Basistraining Taal NT2 Taal+ VMBO BB KB TL Resultaten Het totaal van deze 6 vakken is tenminste 36 punten Maximaal 3 onvoldoendes * Als het aantal punten wordt behaald en de leerling voldoet aan het voor de leerweg opgestelde leerlingenprofiel (zie bijlage) dan is de leerling bevorderd naar het volgende leerjaar. als het aantal punten niet wordt behaald, of het aantal onvoldoendes te hoog is, dan is de leerling een bespreekgeval. Gerichte bevordering naar leerjaar 3 is dan een optie. Als het aantal punten voor de zes vakken 45 of hoger is dan is gerichte bevordering naar de naast gelegen hogere leerweg bespreekbaar. Hierbij dient de leerling tevens te voldoen aan het opgestelde leerlingenprofiel. bij de overgang naar leerjaar 3 moeten de vakken die de leerling in leerjaar 3 als sectorvakken krijgt voldoende zijn bij de overgang van 2 naar 3.

3 Overgangsnormen van leerjaar 3 naar leerjaar 4. Beroepsgerichte leerwegen: 1. De vergadering beoordeelt de leerling op alle in het derde leerjaar gevolgde vakken. 2. De vergadering beoordeelt het perspectief dat de leerling heeft in relatie tot de aanwezige achtergrond van de gekozen vakken voor leerjaar 4. Hierbij dient de slaag- en zakregeling als uitgangspunt. 3. Wanneer een leerling op basis van de slaag- en zakregeling niet in aanmerking komt voor bevordering naar het vierde leerjaar van dezelfde leerweg, wordt de leerling besproken. In principe zij er drie mogelijkheden: 4. Doubleren in leerjaar 3 van dezelfde leerweg. 5. Bevorderd worden naar leerjaar 4 van een andere leerweg. 6. Bevorderd worden, eventueel met Taak met cijfereis, naar leerjaar 4 van dezelfde leerweg. 7. KV1 moet voldoende zijn afgesloten. 8. L.O. en KV1 tellen niet mee in de compensatieregeling. 9. Handelingsopdrachten en Praktische Opdrachten moeten naar behoren zijn uitgevoerd. 10. Voor leerlingen die naar verwachting de school zonder diploma zullen verlaten zal een individueel traject worden opgesteld. Theoretische leerweg: bevordering gaat in twee stappen Stap 1: De vergadering beoordeelt de leerling op alle in het derde leerjaar gevolgde vakken. De leerling is bevorderd als alle cijfers op de cijferlijst voldoende zijn of bij 1x5 of 2x5 of 3 x5 of 1 x4 of 1x5 en 1x4 Stap 2: De vergadering beoordeelt het perspectief dat de leerling heeft in relatie tot de aanwezige achtergrond van de gekozen vakken voor leerjaar 4. Slaag- en zakregeling in het examenpakket. Bij meer dan 2x 5 in het examenpakket wordt geadviseerd het examenpakket te wijzigen. KV1 moet voldoende zijn afgesloten. L.O en KV1 tellen niet mee in de compensatieregeling. Handelingsopdrachten en Praktische Opdrachten moeten naar behoren zijn uitgevoerd. Voor alle leerjaren: Taak zonder cijfereis: De leerling is bevorderd maar krijgt een taak ( een advies) om een bepaald onderdeel van een vak te verbeteren. De vakdocent bepaalt de opdracht voor deze taak. De taak moet uiterlijk op de woensdag in de laatste schoolweek vóór de zomervakantie worden ingeleverd en vervangt in de bovenbouw (indien het een hoger cijfer is) het cijfer van het bepaalde onderdeel. Te laat ingeleverde taken worden niet meer nagekeken. Taak met cijfereis: De leerling is (nog) niet bevorderd. De leerling krijgt de mogelijkheid om een bepaald onderdeel van een vak te verbeteren zodat hij/zij als nog bevorderd kan worden. De vakdocent bepaalt de opdracht voor deze taak. De taak moet uiterlijk op de woensdag in de laatste schoolweek vóór de zomervakantie worden ingeleverd en vervangt dus, indien voldaan wordt aan de cijfereis, het cijfer van het bepaalde onderdeel. Te laat ingeleverde taken worden niet meer nagekeken /afgenomen, de leerling kan niet bevorderd worden. * Het cijfer 5 telt als één onvoldoende, de cijfers 4 en lager tellen als 2 onvoldoendes.

4

5 Voor het afnemen en het berekenen van de cijfers is in de Toetsprocedure en Toetsprotocol beschreven welke richtlijnen er zijn. Deze is toegevoegd in bijlage Richtlijnen bij doorstroom opstromen Het kan zijn dat leerlingen op bepaald niveau zijn geplaatst en gaandeweg de schoolperiode hogere resultaten laten zien. Deze leerlingen kunnen een niveau opstromen: BL KL of KL TL. Het opstromen gebeurt vanuit een visie dat het talent benut moet worden. Leidend hierin zijn de werkhouding en resultaten van betreffende leerling. Het verzoek tot opstromen kan gedaan worden vanuit de ouders of vanuit het docenteam. Afdelingsleider en zorgcoördinator dienen op de hoogte gebracht te worden van het voornemen om de leerling over te plaatsen naar een hoger niveau. Pas als alle partijen overtuigd zijn dat dit een goede keuze kan zijn wordt de 1 e stap gezet om dit mogelijk te maken. De eerste stap bestaat uit de leerling op één vakgebied gedurende een periode op een hoger niveau te laten werken en te toetsen. Als dit een positief effect heeft volgen het werken in een 2 e vak en daarna een 3 e vak. De kernvakken zijn daarbij uitgangspunt. Het gaat dan om de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Als blijkt dat de resultaten goed zijn wordt definitief overgestapt op een hoger niveau. Dit betekent dat ook de punten van de cijferlijsten worden aangepast naar het betreffende niveau. Dit betekent dat deze punten lager worden dan dat ze waren, maar dat deze punten binnen de kaders vallen van de normering. De mentor meldt binnen het docententeam dat de punten van het leerjaar herijkt worden. Dit dient door de vakdocenten uitgevoerd te worden. De afdelingsleider stemt met de frontoffice af dat de kolommen binnen magister opengezet worden. Bij de frontoffice kan een omzettabel opgehaald worden. Opstroomschema: periode 1 n.a.v. uitzonderlijk goede resultaten voorstel tot hoger niveau bespreken in team periode 2 lessen en toetsen in 1 van de kernvakken (ne, en, wi) op het hogere niveau periode 3 alle lessen en toetsen in de 3 kernvakken (ne, en, wi) op het hogere niveau 4.3 Richtlijnen bij doorstroom - afstromen Het kan zijn dat leerlingen op bepaald niveau zijn geplaatst en gaandeweg de schoolperiode lagere resultaten laten zien. De leerling dreigt door de lage resultaten af te stromen. Deze leerlingen kunnen een niveau afstromen: TL KL of KL BL. Bij afstromen worden de resultaten van alle vakken bekeken. Afstromen kan in alle leerjaren gebeuren. In leerjaar 1 en 2 is behalve het aantal punten dat behaald moet worden om over te gaan ook van belang hoe de werkhouding en motivatie is. Als dreigt dat deze laatste twee ook in een negatieve spiraal komen dan kan een besluit genomen worden om de leerling te laten afstromen. In een

6 vergadering neemt het team een standpunt in. Vervolgens wordt dit met de ouders en de leerling besproken. De afdelingsleider brengt de ouders formeel op de hoogte van het afstromen. Der cijfers worden naar een hoger niveau herijkt. De mentor meldt binnen het docententeam dat de punten herijkt worden. Dit dient door de vakdocenten uitgevoerd te worden. De afdelingsleider stemt met de frontoffice af dat de kolommen binnen magister opengezet worden. In principe starten de leerlingen in leerjaar 3 in de juiste leerweg. Als aan het einde van leerjaar 3 blijkt dat de leerlingen niet voldoende punten behaald hebben, is het afstromen niet vanzelfsprekend. Eerder gaan deze leerlingen met een taak het vierde leerjaar in aangezien de examenperiode twee jaar bestrijkt. Vooropgesteld moet worden dat de leerling in de leerweg blijft. Als in de tweede periode van leerjaar 4 blijkt dat de leerling dreigt te zakken kan overgegaan worden op afstromen. Voordat dit besluit genomen wordt dit in het team besproken en met de ouders en leerling overlegd. Het doel behalen van het diploma` is van groter belang dan in de leerweg blijven en dreigen te zakken. Ouders worden door de afdelingsleider schriftelijk op de hoogte gebracht. De mentor meldt binnen het docententeam dat de punten van leerjaar 3 en 4 herijkt worden. Dit dient door de vakdocenten uitgevoerd te worden. De afdelingsleider stemt met de frontoffice af dat de kolommen binnen magister opengezet worden.

Overgangsnormen. Het tot stand komen van een rapportcijfer

Overgangsnormen. Het tot stand komen van een rapportcijfer Overgangsnormen Uitgangspunt: Doubleren is alleen aan de orde na advies vanuit de rapportvergadering. De teamleiders beslissen na overleg met elkaar, of dit de ontwikkeling van de leerling ten goede komt.

Nadere informatie

Overgangsnormen vmbo

Overgangsnormen vmbo Overgangsnormen vmbo 2016-2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Begrippen en definities... 4 3. Het tot stand komen van een rapportcijfer... 5 4. Overgangsnormen van leerjaar 1 naar leerjaar 2... 6 5. Overgangsnormen

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Algemene overgangsbepalingen Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark 2017-2018 Aan het eind van ieder cursusjaar neemt de docentenvergadering t.a.v. iedere leerling een overgangsbeslissing, tenzij wegens

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN 2018-2019 Inhoudsopgave Procedure 3 Bevorderen 3 Doubleren 3 Opstromen 3 Algemene aanwijzingen en uitgangspunten 5 Overgangsnormen: klas 1 naar klas 2 7 Algemene bepalingen 7 Algemene eisen

Nadere informatie

Bevorderingsnormen VMBO Wageningen

Bevorderingsnormen VMBO Wageningen Bevorderingsnormen 2016-2017 VMBO Wageningen Inleiding Op het vmbo Wageningen is het schooljaar verdeeld in 3 periodes van minimaal 13 weken. Aan het eind van elke periode - begin december, medio maart

Nadere informatie

BEVORDERING HAVO/VWO klas 4 en 5 2013 2014

BEVORDERING HAVO/VWO klas 4 en 5 2013 2014 BEVORDERING HAVO/VWO klas 4 en 5 2013 2014 Verklaring van enkele veel voorkomende begrippen bij de. (Onvoorwaardelijke) bevordering Een leerling heeft het recht plaats te nemen in het volgende hogere leerjaar

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Algemene overgangsbepalingen Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Aan het eind van ieder cursusjaar neemt de docentenvergadering t.a.v. iedere leerling een overgangsbeslissing, tenzij wegens bijzondere

Nadere informatie

Overgangsrichtlijnen VMBO de Spindel Onderbouw Bovenbouw : B/K, K/T : Basis, Kader, Gemengd, Theoretische leerweg Schooljaar : 2017 / 2018 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

bevorderingsbeleid De nieuwe Havo

bevorderingsbeleid De nieuwe Havo bevorderingsbeleid De nieuwe Havo 2018-2019 versie: 181016 I. Algemene bepalingen en begrippen 1. Rapporten en cijferlijsten 1.1 Voor alle leerlingen staat per periode een rapportkolom in Magister. Deze

Nadere informatie

Overgangsrichtlijnen C.T. Stork College Onderbouw : BBL - B/K - K/T - TL Bovenbouw : Basis, Kader, Gemengd, Theoretische leerweg Schooljaar : 2018 / 2019 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Titel. Doorstroomnormering vmbo. Sectorleiding vmbo september 2014 1

Titel. Doorstroomnormering vmbo. Sectorleiding vmbo september 2014 1 Titel Doorstroomnormering vmbo Sectorleiding vmbo september 2014 1 Auteur: Sectorleiding vmbo Beknopte toelichting inhoud: Doorstroomnormering vmbo Sectorleiding, DV, MR Routing in school: Vervangt: eerdere

Nadere informatie

BB (± LWOO) 1 naar BB 2 KB 1 naar KB 2 GT 1 naar GT 2 A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau)

BB (± LWOO) 1 naar BB 2 KB 1 naar KB 2 GT 1 naar GT 2 A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) VMBO OVERGANGSREGELS Leerjaar 1 BB (± LWOO) 1 naar BB 2 KB 1 naar KB 2 GT 1 naar GT 2 A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) Een leerling wordt bevorderd

Nadere informatie

Bevorderingsregeling derde leerjaar Gemengde Leerweg

Bevorderingsregeling derde leerjaar Gemengde Leerweg sregeling derde leerjaar Gemengde Leerweg In de regels voor het bevorderen aan het einde van het schooljaar wordt gewerkt met tekortpunten en compensatiepunten. De compensatieregeling houdt in dat een

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN ALLE LEERJAREN

BEVORDERINGSNORMEN ALLE LEERJAREN Naam notitie/afspraak/procedure Bevorderingsnormen Citadel College Eigenaar/portefeuillehouder W. Middendorp Auteur L. Lieber/N.Schoot Versie nummer Datum versienummer 5-9-2016 Status document (concept/voorstel/besloten/van

Nadere informatie

OVERGANGSNORMERINGEN

OVERGANGSNORMERINGEN OVERGANGSNORMERINGEN De overgangsnormering voor onze school is opgesplitst in een overgangsnormering voor de 1 e en 2 e klas en de normering voor de 3 e en 4 e klassen volgens het PTA van de opleiding.

Nadere informatie

Verplichte normen: Subnormen:

Verplichte normen: Subnormen: OVERGANGSNORMEN VERGANGSNORMEN 2016-2017 2016-2017 ALGEMENE OVERGANGSNORMEN Alle vakken zijn bepalend voor bevordering naar een volgend leerjaar. In de overgangsnormen telt het cijfer 5 voor één, het cijfer

Nadere informatie

Overgangsnormen bovenbouw

Overgangsnormen bovenbouw Overgangsnormen klas 3 en 4 VMBO / HAVO 2014-2015 OSG Sevenwolden Locatie Joure Overgangsnormen bovenbouw Overgangsnormen bovenbouw 2014-2015 - 1 - A. Overgangsnormen VMBO TL 3 TL 4 Aan het einde van het

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN 2017-2018 Inhoud Algemene aanwijzingen en uitgangspunten 3 Bevorderingsnorm klas 1 MAVO en HAVO 6 Bevorderingsnorm klas 2 MAVO en HAVO 7 Bevorderingsnorm klas 3 MAVO en HAVO 8 Overgang

Nadere informatie

OVERGANGSREGELS VMBO Onderbouw

OVERGANGSREGELS VMBO Onderbouw OVERGANGSREGELS VMBO 2016 2017 1. Onderbouw leerjaar 1 BB (± LWOO) 1 naar BB 2 KB 1 naar KB 2 GT 1 naar GT 2 A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) A. Bevorderd (gelijk niveau) Een leerling

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen binnen het vmbo

Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen binnen het vmbo .................................................................. Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen binnen het vmbo Naam notitie/procedure/afspraak Overgangsnormen vmbo Eigenaar/portefeuillehouder

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2015-2016 VMBO Wageningen

Bevorderingsnormen 2015-2016 VMBO Wageningen VMBO Wageningen Inleiding Op het vmbo Wageningen is het schooljaar verdeeld in 3 periodes van minimaal 13 weken. Aan het eind van elke periode - begin december, medio maart en in juni/juli wordt het rapport

Nadere informatie

Overgangsnormen Determinatie

Overgangsnormen Determinatie Overgangsnormen Determinatie 23 Overgangsnormen Rapportcijfers en eindcijfers onderbouw en middenbouw (leerjaar 1 en 2 plus 3 havo en 3 vwo) Het schooljaar wordt opgedeeld in vier perioden. Per periode

Nadere informatie

Algemeen 2. VMBO basis- en kader (dakpanklas) 3. Mavo/havo (dakpanklas) 4. Havo/atheneum (dakpanklas) 5. Havo (uitgroei) 6. Atheneum 7.

Algemeen 2. VMBO basis- en kader (dakpanklas) 3. Mavo/havo (dakpanklas) 4. Havo/atheneum (dakpanklas) 5. Havo (uitgroei) 6. Atheneum 7. Algemeen 2 VMBO basis- en kader (dakpanklas) 3 Mavo/havo (dakpanklas) 4 Havo/atheneum (dakpanklas) 5 Havo (uitgroei) 6 Atheneum 7 Gymnasium 8 Herstelprogramma, doubleren en afstroom 9 1 Op rapportlijsten

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle SCHOOLJAAR 2016-2017 Inhoudsopgave: blz. Algemene bepalingen voor overgang en doorstroming 3 Overgangsnormen brugklas VMBO bk naar 2 VMBO bk / kgt 6+7 Overgangsnormen

Nadere informatie

Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw

Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw Normering voor bevordering en doorstroom VMBO onderbouw & bovenbouw Onderwerp Regeling voor bevordering en doorstroom vmbo OB & BB Datum September 2017 Kenmerk Vervangt ;regeling voor plaatsing & bevordering

Nadere informatie

Overgangsrichtlijnen

Overgangsrichtlijnen Overgangsrichtlijnen 2018-2019 Versie: 19 maart 2019 Overgangsrichtlijnen C.T. Stork College Onderbouw klas 1 : BBL B/K K/T TL Onderbouw klas 2: Bovenbouw : BBL KBL TL BBL KBL TGL Schooljaar : 2018 / 2019

Nadere informatie

HAVO Nederlandstalig, leerjaar 2

HAVO Nederlandstalig, leerjaar 2 HAVO Nederlandstalig, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN LEERJAAR 1 EN 2 1. Een leerling is over bij 0 of 1 onvoldoende op het eindrapport. 2. Een leerling met 2 of 3 onvoldoendes op het eindrapport en die voor alle vakken gemiddeld

Nadere informatie

Bevorderingsregeling eerste en tweede leerjaar VMBO MAVO HAVO ATHENEUM

Bevorderingsregeling eerste en tweede leerjaar VMBO MAVO HAVO ATHENEUM sregeling eerste en tweede leerjaar VMBO MAVO HAVO ATHENEUM tekortpunten en compensatiepunten. De compensatieregeling houdt in dat een leerling tekortpunten die ontstaan door één of meer onvoldoende vakken,

Nadere informatie

Overgangsnormen bovenbouw Singelland VHS

Overgangsnormen bovenbouw Singelland VHS Overgangsnormen bovenbouw Singelland VHS Alle in klas drie afgenomen toetsen behoren tot het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting). De toetsen die in het PTA staan beschreven, zijn geldig voor het

Nadere informatie

Bevorderingsregeling eerste en tweede leerjaar VMBO MAVO HAVO ATHENEUM

Bevorderingsregeling eerste en tweede leerjaar VMBO MAVO HAVO ATHENEUM sregeling eerste en tweede leerjaar VMBO MAVO HAVO ATHENEUM tekortpunten. zijn afhankelijk van de zwaarte van de onvoldoendes: een vijf komt overeen met één tekortpunt een vier komt overeen met twee tekortpunten

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen het vmbo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen het vmbo .................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen het vmbo Naam notitie/procedure/afspraak Rapportage Overgangsnormen Rapportvergaderingen

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN LEERJAAR 1 EN 2 1. Een leerling is over bij 0 of 1 onvoldoende op het eindrapport. 2. Een leerling met 2 of 3 onvoldoendes op het eindrapport en die voor alle vakken gemiddeld

Nadere informatie

Overgangscriteria. Van Vredenburchcollege Van Vredenburchweg 425 2284 TA Rijswijk T 070 336 49 55

Overgangscriteria. Van Vredenburchcollege Van Vredenburchweg 425 2284 TA Rijswijk T 070 336 49 55 Overgangscriteria Rijswijks Lyceum Karmozijnstraat 2 2284 GA Rijswijk T 070 336 49 44 info@rijswijkslyceum.nl www.rijswijkslyceum.nl Van Vredenburchcollege Van Vredenburchweg 425 2284 TA Rijswijk T 070

Nadere informatie

Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum locatie Kapteynweg

Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum locatie Kapteynweg Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum locatie Kapteynweg 2014-2015 Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op niveau havo en mavo (vmbo-tl). Cijfers/scores De bevorderingsbesluiten

Nadere informatie

Overgangsnormen

Overgangsnormen 2018-2019 Overgangsnormen Rapportage en bevordering Cijferoverzichten De resultaten die leerlingen behalen worden op Helinium geautomatiseerd verwerkt. Daarmee kunnen ouders en leerlingen zich elke dag

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WOLFERT DALTON Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het laatste rapportcijfer

Nadere informatie

Bevorderingsnormen. Als een leerling niet voldoet aan de gestelde bevorderingseisen dan geeft de docentenvergadering het advies:

Bevorderingsnormen. Als een leerling niet voldoet aan de gestelde bevorderingseisen dan geeft de docentenvergadering het advies: Bevorderingsnormen ALGEMEEN: De docentenvergadering neemt de beslissing over de bevordering van een leerling in alle leerjaren m.u.v. de examenklassen. Deze docentenvergadering bestaat uit de docenten

Nadere informatie

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen Bevorderingsnormen 2016-2017 Kenmerk: MR 2016-73 Voorgenomen besluit directie: 26-09-2016 Instemming MR: 01-11-2016 Vastgesteld directie: 07-11-2016 Vastgesteld bestuur: Inhoud Inleiding... 3 VMBO... 4

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2016/2017. Vmbo

Bevorderingsnormen 2016/2017. Vmbo Bevorderingsnormen 2016/2017 Vmbo Algemene Bepalingen 1. De bevorderingsnormen en algemene bepalingen zijn openbaar en dienen voor leerlingen en ouders ter inzage beschikbaar te zijn. 2. Wijzigingen dienen

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark

Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Algemene overgangsbepalingen Bevorderingsnormen Groene Hart Leerpark Aan het eind van ieder cursusjaar neemt de docentenvergadering t.a.v. iedere leerling een overgangsbeslissing, tenzij wegens bijzondere

Nadere informatie

Overgangs- en doorstroomnormen

Overgangs- en doorstroomnormen Overgangs- en doorstroomnormen april 2018 1 Inhoud Algemeen... 3 Overgangsnormen klas 1 naar 2... 4 Overgangsnormen klas 2 naar 3... 5 Overgangsnormen klas 3 naar 4... 6 Overgangsnormen klas 4 naar 5...

Nadere informatie

BEVORDERINGSREGLEMENT & BEVORDERINGSNORMEN (Dit reglement vervangt alle voorgaande bevorderingsreglementen.)

BEVORDERINGSREGLEMENT & BEVORDERINGSNORMEN (Dit reglement vervangt alle voorgaande bevorderingsreglementen.) BEVORDERINGSREGLEMENT & BEVORDERINGSNORMEN (Dit reglement vervangt alle voorgaande bevorderingsreglementen.) 11 oktober 2016 Bevorderingsreglement 1. Aan het einde van het schooljaar worden de overgangsvergaderingen

Nadere informatie

Rapporten & overgangsnormeringen

Rapporten & overgangsnormeringen Rapporten & overgangsnormeringen 2016-2017 Haarlem College 2016-2017 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Overgangsnormeringen 3 Rapporten 9 Haarlem College 2016-2017 2 OVERGANGSNORMERINGEN 2016-2017 De overgangsnormering

Nadere informatie

MAVO plus, leerjaar 2

MAVO plus, leerjaar 2 MAVO plus, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen in het

Nadere informatie

Algemeen 2. VMBO basis 3. VMBO kader 4. Mavo 5. Mavo bovenbouw 6. Havo 7. Atheneum 8

Algemeen 2. VMBO basis 3. VMBO kader 4. Mavo 5. Mavo bovenbouw 6. Havo 7. Atheneum 8 Algemeen 2 VMBO basis 3 VMBO kader 4 Mavo 5 Mavo bovenbouw 6 Havo 7 Atheneum 8 1 Op rapportlijsten en in Magister staan cijfers op één decimaal vermeld; Rapportcijfers zijn een voortschrijdend gemiddelde,

Nadere informatie

Het schooljaar is in vier periodes verdeeld. In leerjaar 4 wordt het schoolexamen na 3 periodes afgesloten.

Het schooljaar is in vier periodes verdeeld. In leerjaar 4 wordt het schoolexamen na 3 periodes afgesloten. Aanvulling examenreglement locatie Emmeloord Leerjaar 4 Schooljaar 2018-2019 Periodes: Het schooljaar is in vier periodes verdeeld. In leerjaar 4 wordt het schoolexamen na 3 periodes afgesloten. Toetsen:

Nadere informatie

HAVO Nederlandstalig, leerjaar 2

HAVO Nederlandstalig, leerjaar 2 HAVO Nederlandstalig, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen

Nadere informatie

MAVO plus, leerjaar 2

MAVO plus, leerjaar 2 MAVO plus, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen in het

Nadere informatie

MAVO plus, leerjaar 2

MAVO plus, leerjaar 2 MAVO plus, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen in het

Nadere informatie

Bevorderingsnormen vmbo

Bevorderingsnormen vmbo Bevorderingsnormen 2018-2019 vmbo Algemene Bepalingen 1. De bevorderingsnormen en algemene bepalingen zijn openbaar en dienen voor leerlingen en ouders ter inzage beschikbaar te zijn. 2. Wijzigingen dienen

Nadere informatie

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen Bevorderingsnormen 2015-2016 Kenmerk: 2015-66 Voorgenomen besluit directie: 15-9-2015 Instemming MR: 3-11-2015 Vastgesteld directie: 24-11-2015 Vastgesteld bestuur: Inhoudsopgave Inleiding... 3 VMBO...

Nadere informatie

BASIS/KADER, leerjaar 1 KADER/MAVO, leerjaar 1

BASIS/KADER, leerjaar 1 KADER/MAVO, leerjaar 1 BASIS/KADER, leerjaar 1 KADER/MAVO, leerjaar 1 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 1 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle SCHOOLJAAR 2017-2018 Inhoudsopgave: blz. Algemene bepalingen voor overgang en doorstroming 3 Overgangsnormen brugklas VMBO b(k) naar 2 VMBO b(k) / kgt 6+7 Overgangsnormen

Nadere informatie

Voorbereidend MBO, leerjaar 2

Voorbereidend MBO, leerjaar 2 Voorbereidend MBO, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen

Nadere informatie

Overgangsnormen Mill-Hillcollege

Overgangsnormen Mill-Hillcollege Overgangsnormen Mill-Hillcollege september 2012 INSPIREREND BETROKKEN - ONDERNEMEND ALGEMENE BEPALINGEN Algemeen Deze overgangsnormen zijn een nadere uitwerking van de algemene bepalingen in het schoolreglement.

Nadere informatie

Per leerjaar zijn de eisen op een aparte bladzijde beschreven.

Per leerjaar zijn de eisen op een aparte bladzijde beschreven. Doorstroming naar een volgend leerjaar Algemeen geldt: 1. Het (instroom)niveau van een leerling is vastgelegd in Magister. 2. Het niveau waarop de leerling is ingestroomd is het niveau waarop de leerling

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD

BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD BEVORDERINGSNORMEN EN TOELATINGSEISEN WD 2018-2019 Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde. Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het 4e rapportcijfer

Nadere informatie

Overgangsnormen leerjaar 2. CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen

Overgangsnormen leerjaar 2. CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Overgangsnormen leerjaar 2 CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Vmbo - leerjaar 2 Rapporten Het onderwijskundig proces van leerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen, wordt getoetst door

Nadere informatie

locatie Overkampweg Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg.

locatie Overkampweg Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg. Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum 2014-2015 28 november 2014 Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg. Cijfers De overgangsbesluiten

Nadere informatie

Richtlijnen voor de bevordering

Richtlijnen voor de bevordering ... Richtlijnen voor de bevordering vmbo januari 2014 GSR - Richtlijnen voor de bevordering - vmbo - januari 2014 pagina 0 Richtlijnen voor de bevordering - vmbo In dit boekje zijn de richtlijnen voor

Nadere informatie

Bevorderingsnorm De bevorderingsnorm is een afgeleide van de slaag/zakregeling in het examenjaar.

Bevorderingsnorm De bevorderingsnorm is een afgeleide van de slaag/zakregeling in het examenjaar. HAVO TTO, leerjaar 2 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 2 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen in het

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 27 mei 2015 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Overgangsnormering van klas 2 naar klas 3 SCHOOLJAAR Overgangsnormering klas 2 naar klas 3, schooljaar Pagina 1

Overgangsnormering van klas 2 naar klas 3 SCHOOLJAAR Overgangsnormering klas 2 naar klas 3, schooljaar Pagina 1 Overgangsnormering van klas 2 naar klas 3 SCHOOLJAAR 2016-2017 Overgangsnormering klas 2 naar klas 3, schooljaar 2016-2017 Pagina 1 Betreft: Algemene aanwijzingen en uitgangspunten rapportage 1. Leerlingen

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2016-2017 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 1 juni 2016 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

HAVO/VWO TTO, leerjaar 1

HAVO/VWO TTO, leerjaar 1 HAVO/VWO TTO, leerjaar 1 Voortschrijdend gemiddelde In leerjaar 1 werken we met een voortschrijdend gemiddelde. Dat wil zeggen, dat de cijfers die behaald worden gedurende het gehele jaar meetellen in

Nadere informatie

CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen

CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Overgangsnormen leerjaar 3 CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Vmbo - leerjaar 3 Rapporten Het onderwijskundig proces van leerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen, wordt getoetst door

Nadere informatie

De onderstaande vakken worden gebruikt bij de beoordeling of een leerling over gaat:

De onderstaande vakken worden gebruikt bij de beoordeling of een leerling over gaat: Normering leerjaar 1 BL naar leerjaar 2 BL (BB/KB klassen en BB klassen) De onderstaande vakken worden gebruikt bij de beoordeling of een leerling over gaat: VAK NE DU* EN WI BI M&M VAK MU TN IF BV LV

Nadere informatie

Per leerjaar zijn de eisen op een aparte bladzijde beschreven.

Per leerjaar zijn de eisen op een aparte bladzijde beschreven. Doorstroming naar een volgend leerjaar Algemeen geldt: 1. Het (instroom)niveau van een leerling is vastgelegd in Magister. 2. Het niveau waarop de leerling is ingestroomd is het niveau waarop de leerling

Nadere informatie

Overgangsnormen Bovenbouw

Overgangsnormen Bovenbouw Overgangsnormen Bovenbouw Bevorderingsreglement Hilfertsheem-Beatrix schooljaar 2011-2012 Algemene uitgangspunten (bovenbouw) De overgangsnormen geven weer waaraan leerlingen moeten voldoen om over te

Nadere informatie

Voorwoord Rapport 3 (eindrapport): het op hele cijfers afgeronde eindcijfer van de volgende som.

Voorwoord Rapport 3 (eindrapport): het op hele cijfers afgeronde eindcijfer van de volgende som. Voorwoord 2013-2014 Op onze site www.doultremontcollege.nl zijn de overgangsnormen digitaal terug te vinden onder het kopje ouders, brieven en downloads, overgangsnormen 2013-2014. Mochten er naar aanleiding

Nadere informatie

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo

Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo 29-01-2013.................................................................. Rapportage Overgangsnormen rapportvergaderingen binnen havo-vwo Wim Krijbolder Inhoudsopgave 1. Rapportage en Rapportvergaderingen

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON

BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON BEVORDERINGSNORMEN WOLFERT DALTON Algemeen Wolfert Dalton werkt met een voortschrijdend gemiddelde Dat betekent dat behaalde resultaten het hele jaar blijven meetellen. Het 4e rapportcijfer per vak is

Nadere informatie

GEMINI COLLEGE. Bevorderingsrichtlijnen Schooljaar

GEMINI COLLEGE. Bevorderingsrichtlijnen Schooljaar ++++++++ GEMINI COLLEGE Bevorderingsrichtlijnen Schooljaar 2015-2016 Vastgesteld in de vergadering van de schoolleiding op 10-12-2015 en ter instemming van de deelraad 1 Inhoudsopgave I. Bevorderingsrichtlijnen

Nadere informatie

Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum. locatie Overkampweg

Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum. locatie Overkampweg Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum 2015-2016 12 oktober 2015 Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op de locatie Overkampweg. Cijfers De overgangsbesluiten

Nadere informatie

Overgangsreglement Ichthus College Dronten

Overgangsreglement Ichthus College Dronten Overgangsreglement Ichthus College Dronten Versie: december 2016 Inleiding Voor u ligt het overgangsreglement, geactualiseerd n.a.v. de meest recente wet- en regelgeving en de nieuwe jaarindeling van het

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW 2014-2015 1

OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW 2014-2015 1 OVERGANGSNORMEN ONDERBOUW 2014-2015 1 Algemeen Bij de overgangsvergadering wordt uitgegaan van het op het rapport vermelde jaarcijfer. Dit is het afgeronde voortschrijdend gemiddelde van het eindrapport.

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING Overgangsnormen en op- en doorstroomregeling JdW 1 Overgangsnormen en op- en doorstroomregeling JdW Onderbouw Van Naar Overgangsnormen Vmbo 1 Vmbo 2 1. Gemiddeld

Nadere informatie

Bevordering op het Koningin Wilhelmina College

Bevordering op het Koningin Wilhelmina College f Bevordering op het Koningin Wilhelmina College Koningin Wilhelmina College Inhoud Inleiding... 3 Bevorderingsnormen HV... 4 Bevordering / bevorderingsnorm... 4 Algemene bepalingen omtrent de bevordering...

Nadere informatie

Bevorderingsbesluit Sterren College

Bevorderingsbesluit Sterren College 2017 2019 Bevorderingsbesluit Sterren College Dunamare onderwijsgroep Onderbouw leerjaar 1-2 Bovenbouw leerjaar 3-4 1 Inhoud Totstandkoming cijfers... 3 De rapportvergadering... 4 De normen... 4 Uit de

Nadere informatie

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar

Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen. Schooljaar Bevorderingsnormen en eindcijferberekeningen Schooljaar 2016-2017 29 september 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Rapporten en cijfers... 3 2. Bevorderingsnormen 2.1. Leerjaar 1... 4 2.2. Leerjaar 2... 5 2.3. Leerjaar

Nadere informatie

Overgangsnormen leerjaar 1. CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen

Overgangsnormen leerjaar 1. CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Overgangsnormen leerjaar 1 CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen Vmbo - leerjaar 1 Rapporten Het onderwijskundig proces van leerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen, wordt getoetst door

Nadere informatie

Bevorderingsnormen Maerlant

Bevorderingsnormen Maerlant Bevorderingsnormen 2017-2018 Inhoud Inleiding... 3 VMBO... 4 Doorstroomnormering zoals vastgelegd:... 4 Van klas 1 naar klas 2... 4 Opstroomnormering van brugklas 1BB naar tweede leerjaar KB... 4 Opstroomnormering

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN

OVERGANGSNORMEN OVERGANGSNORMEN 2016-2017 Inhoud Algemene aanwijzingen en uitgangspunten 3 Bevorderingsnorm klas 1 MAVO en HAVO 6 Bevorderingsnorm klas 2 MAVO en HAVO 7 Bevorderingsnorm klas 3 MAVO en HAVO 8 Aanvullende

Nadere informatie

Overgangsrichtlijnen VMBO de Spindel Onderbouw Bovenbouw : B/K, K/T : Basis, Kader, Gemengd, Theoretische leerweg Schooljaar : 2016 / 2017 Algemene regels Twee keer doubleren in dezelfde klas of in twee

Nadere informatie

Commissie Overgangsnormen augustus Overgangsnormen klas 1 t/m

Commissie Overgangsnormen augustus Overgangsnormen klas 1 t/m Commissie Overgangsnormen augustus 2017 Overgangsnormen klas 1 t/m 4 2017-2018 Inhoudsopgave ALGEMEEN OVERGANGSNORMEN KLAS 1 MAVO KLAS 2 MAVO OVERGANGSNORMEN KLAS 2 MAVO KLAS 3 MAVO OVERGANGSNORMEN KLAS

Nadere informatie

Overgangsnormen geldig vanaf cursusjaar

Overgangsnormen geldig vanaf cursusjaar Overgangsnormen Algemene regels Enkele termen: - Opstromen: overgang naar het volgende leerjaar van het naast hogere niveau. - Bevordering: overgang naar het volgende leerjaar van hetzelfde niveau. - Gerichte

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN OP- EN AFSTROOMREGELINGEN 2013-2014

OVERGANGSNORMEN OP- EN AFSTROOMREGELINGEN 2013-2014 OVERGANGSNORMEN OP- EN AFSTROOMREGELINGEN 2013-2014 Voorwoord Voor u ligt het document Overgangsnormen en op- en afstroomregelingen 2013-2014. De Johan de Witt Scholengroep is een school waar het behalen

Nadere informatie

Overgangcriteria, opstroom en afstroom

Overgangcriteria, opstroom en afstroom Overgangcriteria, opstroom en afstroom www.rijswijkslyceum.nl www.vanvredenburchcollege.nl Doorstroom van leerjaar 1 naar 2 (vmbo/mavo) of 3(havo/vwo) Algemeen: Op het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch

Nadere informatie

Overgangsnormen

Overgangsnormen Overgangsnormen 2016-2017 Inhoud Algemene opmerkingen over de rapportage 2 Inleiding 2 1. Uitgangspunten 2 Zak-slaag regeling vwo en havo 3 Zak-slaag regeling mavo en vmbo 3 2. Afspraken 4 3. Revisie 4

Nadere informatie

Overgangsreglement Leerjaar 1, 2 vmbo/havo/vwo

Overgangsreglement Leerjaar 1, 2 vmbo/havo/vwo Overgangsreglement 2018-2019 Leerjaar 1, 2 vmbo/havo/vwo Elk schooljaar zal er worden gekeken of een leerling op het Agnieten College op het juiste niveau zit en voldoet aan de overgangsnormen, de overgangsnormen

Nadere informatie

Overgangcriteria, opstroom en afstroom

Overgangcriteria, opstroom en afstroom Overgangcriteria, opstroom en afstroom www.rijswijkslyceum.nl www.vanvredenburchcollege.nl Doorstroom van leerjaar 1 naar 2 (vmbo/mavo) of 3 (havo/vwo) Algemeen: Op het Rijswijks Lyceum en het Van Vredenburch

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN LOCATIE ZWARTEWATERLAND. LEERJAAR 1, 2 en 3 (TL)Havo/VWO

OVERGANGSNORMEN LOCATIE ZWARTEWATERLAND. LEERJAAR 1, 2 en 3 (TL)Havo/VWO OVERGANGSNORMEN LOCATIE ZWARTEWATERLAND LEERJAAR 1, 2 en 3 (TL)Havo/VWO 2012/2013 Overgangsnormen 2012 2013 Klas 1 en 2 (TL)Havo/VWO De leerlingen van leerjaar 1 en 2 krijgen drie rapporten en een eindrapport.

Nadere informatie

Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding

Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding Overgangsnormen bij combinatie brugklas basis en kaderberoepsgerichte opleiding 1 Bevorderen B2 Bevorderen K 2 Bevorderen GT2 Bevorderen bespreken Individuele eindcijfers van de kernvakken: Ne, En en Wi

Nadere informatie

1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode:

1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode: Uitgangspunten overgangsnormen ONDERBOUW 1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode: 10 uitmuntend 9 zeer goed 8 goed 7 ruim voldoende 6 voldoende 5 onvoldoende 4 ruim onvoldoende

Nadere informatie

ST. ALOYSIUS COLLEGE OVERGANGSNORMEN 2015-2016

ST. ALOYSIUS COLLEGE OVERGANGSNORMEN 2015-2016 ST. ALOYSIUS COLLEGE OVERGANGSNORMEN 2015-2016 Inhoud Algemene aanwijzingen en uitgangspunten 3 Bevorderingsnorm klas 1 MAVO en HAVO 5 Bevorderingsnorm klas 2 MAVO en HAVO 6 Bevorderingsnorm klas 3 MAVO

Nadere informatie

Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum

Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum Overgangsnormen Stedelijk Dalton Lyceum 2012-2013 Inleiding Deze overgangsnormen hebben betrekking op leerlingen die les hebben op niveau vwo, havo en mavo (vmbo-tl) en de gemengde leerweg. Voor de beroepsgerichte

Nadere informatie

Algemeen 2. Havo (uitgroei) 3. Atheneum 4. Gymnasium 5. Kernklas, verplichte extra lessen, doubleren en afstroom 6

Algemeen 2. Havo (uitgroei) 3. Atheneum 4. Gymnasium 5. Kernklas, verplichte extra lessen, doubleren en afstroom 6 Algemeen 2 Havo (uitgroei) 3 Atheneum 4 Gymnasium 5 Kernklas, verplichte extra lessen, doubleren en afstroom 6 1 Op rapportlijsten en in Magister staan cijfers op één decimaal vermeld; Rapportcijfers zijn

Nadere informatie

Bevorderingsbesluit Sterren College

Bevorderingsbesluit Sterren College 2018 2020 Bevorderingsbesluit Sterren College Dunamare onderwijsgroep Onderbouw leerjaar 1-2 Bovenbouw leerjaar 3-4 1 Inhoud Totstandkoming cijfers... 3 De rapportvergadering... 4 De normen... 4 Uit de

Nadere informatie