Hoofdstuk 1: Aan de slag...3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 1: Aan de slag...3"

Transcriptie

1 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014

2 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag Wat moet er na de installatie gebeuren? Abonnement beheren Het product openen Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd? De algemene status van mijn beveiliging weergeven Hoe algemene taken uitgevoerd moeten worden Hoe ziet u wat een product heeft gedaan? De productstatistieken weergeven Ondersteuning krijgen Verwijderen...6 Hoofdstuk 2: De computer beschermen tegen malware Wat zijn virussen en andere malware? Virussen Spyware Riskware Hoe kan ik mijn computer scannen? Bestanden automatisch scannen Bestanden handmatig scannen Virus- en spywaregeschiedenis weergeven Er is malware gevonden tijdens de scan Automatische updates gebruiken De updatestatus controleren...10

3 Hoofdstuk 1 Aan de slag Onderwerpen: Wat moet er na de installatie gebeuren? Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd? Hoe algemene taken uitgevoerd moeten worden Hoe ziet u wat een product heeft gedaan? Ondersteuning krijgen Verwijderen Informatie over hoe u aan de slag kunt met het product. In dit gedeelte wordt beschreven hoe u aan de slag kunt met dit product.

4 Aan de slag Wat moet er na de installatie gebeuren? Nadat u het product hebt geïnstalleerd moet u uw abonnementscode invoeren om het product te kunnen gebruiken Abonnement beheren U moet uw abonnementscode opgeven na de installatie. Uw abonnementscode invoeren: 1. Klik op de hoofdpagina op Abonnement beheren. 2. Voer de abonnementscode die u hebt ontvangen in het veld Abonnementscode in. 3. Klik op Instellen. Uw abonnement is geldig nadat u uw abonnementscode correct hebt ingesteld Het product openen. Klik op het productpictogram in de menubalk om het product te openen. Tip: Als u het productpictogram permanent aan het Dock wilt toevoegen, opent u Programma's en sleept u het programmapictogram van de Finder naar het Dock. 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd? U kunt de productstatus controleren op de pagina Status om er zeker van te zijn dat uw computer beveiligd is. U kunt uw abonnementsstatus controleren op de pagina Statistieken De algemene status van mijn beveiliging weergeven De pagina Status geeft de algemene status van het product weer. De pagina Status wordt weergegeven wanneer u het product opent. Als een beveiligingsfunctie niet up-to-date is, geeft de pagina een suggestie hoe u het probleem kunt oplossen. Daarnaast wordt de tijd weergegeven waarop de laatste controle op updates is uitgevoerd. De volgende pictogrammen geven de status van het programma en de bijbehorende beveiligingsfuncties weer. Statuspictogram Naam status OK Beschrijving Uw computer is beveiligd. De functie is ingeschakeld en werkt correct. Informatie Het product informeert u over een speciale status van een functie. De functie wordt bijvoorbeeld bijgewerkt.

5 Aan de slag 5 Statuspictogram Naam status Waarschuwing Beschrijving Uw computer is niet volledig beveiligd. Bovendien kan het product zo zijn ingesteld dat alle internetverkeer wordt geblokkeerd. Het product heeft bijvoorbeeld lange tijd geen updates ontvangen of de status van een functie vereist aandacht. Fout Uw computer is niet beveiligd Daarnaast wordt de systeemfirewall mogelijk uitgeschakeld. Uw abonnement is bijvoorbeeld verlopen of een kritieke functie is uitgeschakeld. Uit Een niet-essentiële functie is uitgeschakeld. 1.3 Hoe algemene taken uitgevoerd moeten worden Op de pagina Taken kunt u zien wat u met het product kunt doen en hoe u algemene taken uitvoert. Open als volgt de pagina Taken: Klik op Hulpprogramma's. De pagina Taken wordt geopend. 1.4 Hoe ziet u wat een product heeft gedaan? Op de pagina Statistieken wordt weergegeven wat het product heeft gedaan De productstatistieken weergeven U kunt zien wat het product heeft gedaan sinds de installatie op de pagina Statistieken. De pagina Statistieken openen: Klik op Statistieken. De pagina Statistieken geeft de volgende opties weer: Bij Abonnement wordt de status van uw huidige abonnement weergegeven.

6 Aan de slag Ondersteuning krijgen U kunt de technische ondersteuningsinformatie weergeven en malware-voorbeelden opgeven op de pagina Support Center. Om de pagina Support Center te openen en malware-voorbeelden op te geven, doet u het volgende: 1. Klik op de hoofdpagina op Support Center. De pagina Support Center wordt geopend. 2. Als u denkt dat u een mogelijk schadelijke toepassing hebt gevonden, klikt u op de koppeling naar het F-Secure Sample Analysis System. De website F-Secure Sample Analysis System opent in uw standaardwebbrowser. 3. Volg de instructies op de website om het voorbeeldbestand te verzenden dat u wilt laten analyseren. 1.6 Verwijderen Instructies over het verwijderen van het product. U hebt beheerdersrechten nodig op deze computer om het product te kunnen verwijderen. Volg de instructies om het product te verwijderen: 1. Open de map waarin u het product hebt geïnstalleerd. Standaard wordt het product in de map Toepassingen geïnstalleerd. 2. Open de map <Installation_Folder>. 3. Dubbelklik op het pictogram <Product_Name> verwijderen. Het verwijderprogramma wordt geopend. 4. Klik op Verwijderen. U moet het beheerderswachtwoord invoeren om het product te verwijderen. 5. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in voor de beheerder en klik op OK. Het product wordt verwijderd van uw computer.

7 Hoofdstuk 2 De computer beschermen tegen malware Onderwerpen: Wat zijn virussen en andere malware? Hoe kan ik mijn computer scannen? Automatische updates gebruiken Virus- en spywarescannen beschermt de computer tegen programma's die persoonlijke gegevens kunnen stelen, de computer kunnen beschadigen of de computer gebruiken voor illegale doeleinden. Alle soorten malware worden standaard onmiddellijk verwerkt wanneer ze worden gedetecteerd, zodat ze geen schade kunnen aanrichten. Standaard worden tijdens een scan voor virussen en spyware uw lokale vaste schijven, alle verwisselbare media (zoals draagbare schijven of cd's) en gedownloade inhoud automatisch gescand. U kunt ook instellen dat uw automatisch worden gescand.

8 De computer beschermen tegen malware Wat zijn virussen en andere malware? Malware zijn programma's die speciaal zijn ontworpen om uw computer te beschadigen, uw computer te gebruiken voor illegale doeleinden zonder uw medeweten of informatie te stelen van uw computer. Malware kan het volgende doen: het beheer van uw webbrowser overnemen, uw zoekpogingen omleiden, ongewenste advertenties weergeven, de websites bijhouden die u bezoekt, persoonlijke gegevens stelen zoals uw bankgegevens, uw computer gebruiken om spam te verzenden en uw computer gebruiken om andere computers aan te vallen. Malwareprogramma's kunnen er ook voor zorgen dat uw computer langzaam en instabiel wordt. U hebt wellicht malware op uw computer als deze plotseling erg langzaam wordt en vaak vastloopt Virussen Een virus is meestal een programma dat zichzelf kan toevoegen aan bestanden en zichzelf kan vermenigvuldigen. Ze kunnen de inhoud van andere bestanden wijzigen zodat uw computer kan worden beschadigd. Een virus is een programma dat meestal zonder uw medeweten op uw computer wordt geïnstalleerd. Daarna probeert het virus zich te vermenigvuldigen. Het virus: gebruikt bepaalde systeembronnen van uw computer kan bestanden op uw computer wijzigen of beschadigen probeert uw computer waarschijnlijk te gebruiken om andere computers te infecteren kan toestaan dat uw computer wordt gebuikt voor illegale doeleinden Spyware Spyware zijn programma's die uw persoonlijke gegevens verzamelen. Spyware kan onder andere de volgende persoonlijke gegevens verzamelen: internetsites die u hebt bezocht, adressen op uw computer, wachtwoorden of creditcardgegevens. Spyware installeert zichzelf bijna altijd zonder uw toestemming. Spyware wordt mogelijk geïnstalleerd samen met een handig programma of door u op een optie te laten klikken in een misleidend pop-upbericht Riskware Riskware is niet ontworpen om uw computer te beschadigen, maar het kan uw computer beschadigen als het onjuist wordt gebruikt. Riskware is niet precies hetzelfde als malware. Riskware-programma's voeren een aantal handige maar mogelijk gevaarlijke functies uit. Voorbeelden van riskware-programma's zijn: programma's voor chatten (zoals IRC, Internet relay chat), programma's voor het overdragen van bestanden via internet van een computer naar een andere,

9 De computer beschermen tegen malware 9 Telefoonprogramma's voor internet (VoIP, Voice Over Internet Protocol ). Software voor toegang op afstand, zoals VNC, scareware, die individuen angst injagen of bedriegen zodat ze dan nep-beveiligingssoftware zullen kopen, of software die ontworpen is om CD-controles te omzeilen of beveiligingen te kopiëren. Als u het programma zelf hebt geïnstalleerd en juist hebt ingesteld, is het minder schadelijk. Als de riskware is geïnstalleerd zonder uw medeweten, is het waarschijnlijke met kwade bedoelingen geïnstalleerd en moet het worden verwijderd. 2.2 Hoe kan ik mijn computer scannen? U kunt uw computer scannen op malware in real-time of handmatig wanneer u maar wilt Bestanden automatisch scannen Realtime scannen beveiligt uw computer door alle bestanden te scannen wanneer ze worden geopend en door toegang te blokkeren tot bestanden die malware bevatten. Wanneer uw computer een bestand probeert te openen, wordt het bestand gescand op malware door realtime scannen voordat uw computer het bestand kan openen. Als realtime scannen schadelijke inhoud vindt, wordt het bestand geïsoleerd voordat het enige schade kan aanrichten. Is realtime scannen van invloed op de prestaties van mijn computer? Normaal merkt u niets van het scanproces omdat het weinig tijd kost en maar weinig systeembronnen gebruikt. De hoeveelheid tijd en systeembronnen nodig voor realtime scannen zijn afhankelijk van bijvoorbeeld de inhoud, locatie en het type van het bestand. Bestanden waarvoor het langer duurt om ze te scannen: Bestanden op verwisselbare media zoals cd's, dvd's en draagbare USB-stations. Gecomprimeerde bestanden zoals ZIP-bestanden. Realtime scannen kan uw computer trager maken in de volgende gevallen: u hebt een computer die niet voldoet aan de systeemvereisten of u opent veel bestanden op hetzelfde moment. Bijvoorbeeld, wanneer u een map opent met veel bestanden die gescand moeten worden Bestanden handmatig scannen U kunt uw bestanden handmatig scannen wanneer u bijvoorbeeld een extern apparaat met uw computer verbindt, om er zeker van te zijn dat deze geen malware bevatten. Het type handmatige scan selecteren U kunt uw hoofdmap of een bepaalde locatie scannen. U kunt handmatig bestanden of mappen scannen als u denkt dat ze mogelijk malware bevatten. Handmatige scan starten: 1. Klik op de hoofdpagina op de pijl onder Scannen. De scanopties worden weergegeven. 2. Selecteer het type scan.

10 De computer beschermen tegen malware 10 Als u Selecteren wat moet worden gescand selecteert, wordt er een venster geopend waarin u de locatie die u wilt scannen kunt selecteren. De scan start automatisch wanneer u Hoofdmap scannen selecteert Virus- en spywaregeschiedenis weergeven Virus- en spyware-geschiedenis geeft virussen en spyware weer die door de real-time beveiliging zijn gevonden en naar de Prullenbak zijn verplaatst. De geschiedenis weergeven: 1. Klik op Hulpprogramma's. 2. Klik op Virus- en spywaregeschiedenis weergeven. De Virus- en spyware-geschiedenis geeft een lijst met bestanden weer die gevonden zijn tijdens een real-time scan en verplaatst zijn naar de Prullenbak Er is malware gevonden tijdens de scan Als er malware wordt gevonden tijdens de scan, verplaatst het product automatisch de geïnfecteerde bestanden naar de Prullenbak. Wanneer malware wordt gevonden, klikt u op Details voor een lijst met geïnfecteerde bestanden die naar de Prullenbak zijn verplaatst. Leeg de Prullenbak om de bestanden permanent te verwijderen. 2.3 Automatische updates gebruiken Automatische updates zorgen ervoor dat de beveiliging van uw computer wordt bijgewerkt. Het product haalt de laatste updates op voor uw computer wanneer u verbinding hebt met internet. Het detecteert het netwerkverkeer en stoort het andere internetgebruik niet, zelfs niet wanneer het netwerk langzaam is De updatestatus controleren Datum en tijd van de nieuwste update weergeven. Het product downloadt automatisch de nieuwste updates wanneer u verbinding maakt met internet. Controleren of u beschikt over de nieuwste updates: Klik op de hoofdpagina op Statistieken.

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus 2013

F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 F-Secure Anti-Virus 2013 Inhoud 3 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...5 Voordat u het product voor de eerste keer installeert...6 Het product voor de eerste keer installeren...6

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Installatie...4

Hoofdstuk 1: Installatie...4 F-Secure Anti-Virus 2014 F-Secure Anti-Virus 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...4 1.1 Voordat u de eerste keer installeert...5 1.2 Het product voor het eerst installeren...6 1.3 Toepassingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Installatie...4. Hoofdstuk 2: Aan de slag...7. Hoofdstuk 3: Security Cloud...14

Hoofdstuk 1: Installatie...4. Hoofdstuk 2: Aan de slag...7. Hoofdstuk 3: Security Cloud...14 Anti-Virus 2015 2 Inhoud Anti-Virus 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...4 1.1 Voordat u de eerste keer installeert...5 1.2 Het product voor het eerst installeren...5 1.3 Toepassingen installeren en

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Installatie...5

Hoofdstuk 1: Installatie...5 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...5 1.1 Voordat u de eerste keer installeert...6 1.2 Het product voor het eerst installeren...7

Nadere informatie

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Inhoud Internet Security 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...5 1.1 Voordat u de eerste keer installeert...6 1.2 Het product voor het eerst installeren...6 1.3 Toepassingen installeren

Nadere informatie

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het

Nadere informatie

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cprotect: Bescherm het onvervangbare! cprotect is een applicatie die u eenvoudig op uw (Android)

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installeren en activeren Vorige versie Installatie U hoeft de vorige versie van F-Secure Mobile Anti-Virus niet te verwijderen. Controleer de instellingen van F-Secure

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET Smart Security ESET Smart Security levert geavanceerde bescherming voor uw computer tegen kwaadaardige code. De software is gebaseerd op de ThreatSense scanner,

Nadere informatie

voor Mac Handleiding Aan de slag

voor Mac Handleiding Aan de slag voor Mac Handleiding Aan de slag ESET Cybersecurity biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het eerst werd geïntroduceerd

Nadere informatie

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cprotect BESCHERM HET ONVERVANGBARE VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cprotect: Bescherm het onvervangbare! cprotect is een applicatie die u eenvoudig op uw (Android)

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag ESET NOD32 Antivirus biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 15 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859493 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de F-SECURE MOBILE SECURITY

Nadere informatie

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen AVG Anti-Virus Free Edition (inmiddels is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar) is een voor thuisgebruik gratis virusscanner en anti-spyware tool,

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 11 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u:

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u: 15 1. Beveiligen Beveiliging is essentieel voor computers die verbinding maken met internet. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op virussen of andere schadelijke software op uw computer.

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig... 11 De website bij het boek... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Uw voorkennis... 13 Toets uw kennis...

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus biedt geavanceerde beveiliging

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

1. Uw tablet beveiligen

1. Uw tablet beveiligen 11 1. Uw tablet beveiligen Het risico op virussen of andere schadelijke software (malware genoemd) is bekend van pc s. Minder bekend is dat u ook op een tablet met malware geconfronteerd kan worden als

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ESET MOBILE ANTIVIRUS http://nl.yourpdfguides.com/dref/3823104

Uw gebruiksaanwijzing. ESET MOBILE ANTIVIRUS http://nl.yourpdfguides.com/dref/3823104 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios Snelstartgids PC, Mac, Android & ios Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u het installatieprogramma wilt downloaden, opent u de Downloadkoppeling

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Windows Live OneCare downloaden en installeren

Windows Live OneCare downloaden en installeren 1 Windows Live OneCare downloaden en installeren Als u geen antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, is uw computer in gevaar. Ook als de licentie van uw huidige antivirusprogramma verlopen

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Handleiding Aan de slag ESET Smart Security biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af?

Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af? Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af? 1 van 6 Doet uw computer ineens anders dan normaal? Verschijnen er willekeurig internetschermen of pop-ups in beeld, waarvan

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET Smart Security biedt geavanceerde beveiliging

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Symbian (Nokia) smartphones Mobiel IVP Symbian Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding. Copyright 2012-2013 Bitdefender

Handleiding. Copyright 2012-2013 Bitdefender Handleiding Copyright 2012-2013 Bitdefender Bitdefender Antivirus Essential 2013 Handleiding Publication date 24/09/2012 Copyright 2012-2013 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen

Nadere informatie

Je kunt de huidige pagina ook als tabblad aan de startpagina toevoegen: Je kunt één of meerdere pagina s als startpagina instellen.

Je kunt de huidige pagina ook als tabblad aan de startpagina toevoegen: Je kunt één of meerdere pagina s als startpagina instellen. SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Startpagina instellen Met de knop (Startpagina) open je de startpagina. Dat is de pagina die geopend wordt als je de browser start. In het Snelmenu van deze knop kun je via Startpagina

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 2010 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859445

Uw gebruiksaanwijzing. F-SECURE MOBILE SECURITY 2010 FOR ANDROID http://nl.yourpdfguides.com/dref/2859445 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor F-SECURE MOBILE SECURITY 2010 FOR ANDROID. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de F-SECURE MOBILE SECURITY

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...21

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud Inleiding 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...23

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

CycloAgent Handleiding

CycloAgent Handleiding CycloAgent Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...3 CycloAgent gebruiken...7 Uw apparaat registreren...8 Een back-up maken van

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor BlackBerry Mobiel IVP BlackBerry Versie 1.0, d.d. 15-06-2012 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installeren...

Nadere informatie

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET Smart Security

Nadere informatie

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Handleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 2.1 Eerste gebruik 4 2.2 Tweede en volgende

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Seagate Antivirus. Seagate Technology LLC S. De Anza Boulevard Cupertino, CA VS

Seagate Antivirus. Seagate Technology LLC S. De Anza Boulevard Cupertino, CA VS Seagate Antivirus 2015 Seagate Technology LLC. Alle rechten voorbehouden. Seagate, Seagate Technology, het Wave-logo en FreeAgent zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Seagate Technology

Nadere informatie

Bitdefender Antivirus Essential Handleiding

Bitdefender Antivirus Essential Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Antivirus Essential Handleiding Publication date 10/01/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

SpamSecurity 2.0: Handleiding. Laatste update: 2 oktober 2009 11:30 AM www.shsxs.nl www.spamsecurity.nl

SpamSecurity 2.0: Handleiding. Laatste update: 2 oktober 2009 11:30 AM www.shsxs.nl www.spamsecurity.nl SpamSecurity 2.0: Handleiding Laatste update: 2 oktober 2009 11:30 AM www.shsxs.nl www.spamsecurity.nl Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. De Sidebar 4 2.1 Pagina s 4 2.2 Mappen 4 2.3 Zoeken 4 2.4 Kalender

Nadere informatie

HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een "vingerafdruk" van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat?

HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een vingerafdruk van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat? HOW-TO GUIDE: Installatie van de Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO GUIDE: Een "vingerafdruk" van uw apparaat maken op een USB-opslagapparaat? HOW-TO GUIDE: Gebruik van uw Renault Media Nav Toolbox? HOW-TO

Nadere informatie

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen De eerste stappen Installatiehulp (Dutch) Het doet ons genoegen dat u voor ons product hebt gekozen en wij hopen dat u tevreden bent over uw nieuwe G DATA software. Als iets niet meteen duidelijk is, kan

Nadere informatie

3. Werken met mappen en bestanden in Finder

3. Werken met mappen en bestanden in Finder 61 3. Werken met mappen en bestanden in Finder In dit hoofdstuk leert u werken met de mappen en bestanden die op uw Mac staan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen.

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief 10 Wat heeft u nodig? 11 Uw voorkennis 11 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Uw voorkennis... 11 De website bij het boek... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens

Nadere informatie

Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An

Desinstalleer andere programma's Belangrijk! Indien er reeds een antivirusprogramma op uw computer geïnstalleerd is, verwijder dat dan voor u Panda An NIEUW Panda Antivirus 2007 Korte gids voor installatie, registratie en diensten Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel over de online registratie. Deze informatie is essentieel om uw computer

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

In deze instructie staat beschreven hoe u een update kunt uitvoeren.

In deze instructie staat beschreven hoe u een update kunt uitvoeren. Algemeen Update installeren CashflowPro is een programma dat op uw computer geïnstalleerd staat. Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van updates om de software up-to-date te

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij het installeren of activeren van deze software,

Nadere informatie

ESET Mobile Antivirus

ESET Mobile Antivirus ESET Mobile Antivirus Installatieen gebruikershandleiding we protect your digital worlds ESET Mobile Antivirus Copyright 2009 ESET, spol. s r. o. ESET Smart Security is ontwikkeld door ESET, spol. s r.o.

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

8.1. Het systeemvak. Overige taakbalk opties

8.1. Het systeemvak. Overige taakbalk opties 8.1. Het systeemvak Geheel rechts in de Taakbalk [Task bar] ziet u een aantal pictogrammen in het zogenaamde Systeemvak. Sommigen zijn daar permanent te zien, anderen alleen als er een melding is. Klik

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee VirusScan 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen of

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Handleiding. Voorkom infiltratie met ongewenste programma s: Outlook Express. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 8 november 2010 Wijzigingen:

Handleiding. Voorkom infiltratie met ongewenste programma s: Outlook Express. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 8 november 2010 Wijzigingen: VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW : NL 0658

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie