Energie audit verslag Certificering op CO 2 -prestatieladdder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Energie audit verslag Certificering op CO 2 -prestatieladdder"

Transcriptie

1 Energie audit verslag Certificering op CO 2 -prestatieladdder CO 2 -prestatieladder Niek Konijn Holding B.V. Niveau 3 Auteur(s): J.N. Bruinsma (Niek Konijn Holding B.V.) M. de Lange (Nedcon Organisatieadvies B.V.) Wijdewormer, rapport Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

2 Inhoud 1. Introductie 3 2. Energie- aspecten Energieverbruik pand Elektriciteitsverbruik Gasverbruik Energieverbruik uitvoering projecten Mobiele middelen (materieelstukken) 6 3. Toekomstig energieverbruik 8 4. Gebruikte processen en systemen 10 Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

3 1. Introductie Niek Konijn Holding B.V. heeft een inventarisatie uitgevoerd over alle energiestromen voortkomend uit haar bedrijfsvoering. Dit document geeft de uitkomsten van de energie audit die is uitgevoerd en geeft invulling aan de punten 2.A.3 en 1.B.2 van de CO 2 -prestatieladder. De energie audit is opgenomen in de standaardprocedures van Niek Konijn Holding B.V. en zal een jaarlijkse review geven van alle energiestromen. De basis voor de energie audit zijn de documenten opgesteld m.b.t. het energieverbruik op het gebied van elektriciteit, gas en de overige gegevens, waarin het verbruik van brandstoffen is vermeld. Documenten die als basis hebben gediend zijn te vinden in het (digitale) dossier CO 2 - prestatieladder en hebben de volgende naamvoering: CO 2 -footprint 2013 (opgesteld op ); Portfolio CO 2 -prestatieladder niveau 3; Handboek CO 2 -bewust. Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

4 2. Energie-aspecten Het energieverbruik van Niek Konijn Holding B.V. is te splitsen in verbruik m.b.t. de locatie Noorderweg 85 Wijdewormer en het verbruik veroorzaakt door (externe) werkzaamheden. Vastgesteld is dat de totale inventaris zoals opgesteld in de brondocumenten de significante energieverbruiken en energieverbruikers bevat. Het onderhouden van de inventarislijsten is geborgd door de implementatie van de verschillende procedures in de organisatie. In dit hoofdstuk wordt verder ingegaan op de uitgevoerde inventarisatie en worden aanbevelingen gedaan voor toekomstige inventarisaties en verdere uitwerkingen van het energiemanagement systeem. Figuur 1 Procentuele verdeling energiestromen t.a.v. CO 2 -uitstoot 2.1 Energieverbruik locatie Noorderweg 85 Wijdewormer Het verbruik op de locatie Noorderweg 85 Wijdewormer bestaat uit elektriciteitsverbruik voor verlichting, verwarming, een machinepark, ICT en overige middelen (zoals koffie apparaten, koelkast, waterkokers e.d.) en het verbruik van gas t.b.v. de verwarming. Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

5 2.1.1 Elektriciteitsverbruik Voor de locatie Noorderweg 85 Wijdewormer is een uitgewerkte inventaris aanwezig van de grootste energieverbruikers. Daarbij is de elektriciteitsrekening opgevraagd en is het verbruik toegerekend naar een jaarlijks verbruik. De eerste trendanalyse is gemaakt in de footprint over 2013, op de laatste pagina van de Directiebeoordeling en in dit verslag op pag. 7. Het jaar 2012 is het eerste jaar geweest van de inventarisatie en derhalve als basisjaar bestempeld. Vanuit het gebruik in 2012 & 2013 is gekeken naar de mogelijkheden tot besparing. De mogelijkheid tot besparing is uitgewerkt naar concrete acties. Grote verbruikers t.a.v. elektriciteit zijn de verlichting en het kantoor. Aanbevelingen zijn: Opzetten meerjaren reductieplan t.b.v. monitoring en actiegericht opzetten besparingen; Opzetten KPI s (Kritieke Prestatie Indicatoren) t.b.v. sturing in energieverbruik. Hiermee kan extra sturing worden gegeven Gasverbruik Het gasverbruik is voor de locatie Noorderweg 85 Wijdewormer in zoverre bekend bepaald. Dit is gedaan aan de hand van de rekening. Er is geen analyse van de locatie gedaan. EPA s (energielabel) staat voor Energie Prestatie Advies, van het bedrijfspand is niet beschikbaar. Verwarmingsplannen zijn niet expliciet onderzocht. Aanbevelingen zijn: Opzetten meerjaren reductieplan t.b.v. monitoring en actiegericht opzetten besparingen; Een analyse uitvoeren om na te gaan hoe door gedrag energie kan worden bespaard. 2.2 Energieverbruik uitvoering projecten De grootste verbruikers tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het gebruik van mobiele middelen en het transport / gebruik materieel naar en tijdens het werk. Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

6 2.2.1 Mobiele middelen (materieelstukken) Ten behoeve van de mobiele middelen wordt veel brandstof gebruikt. Er is geen inzicht hoeveel brandstof er per draaiuur is verbruikt. Deze detailslag zou veel inzicht kunnen geven. Het verbruik bij mobiele middelen is vooral gedrag gerelateerd. Het verbruik wordt sterk beïnvloed door de gebruiker en de wijze van gebruik en staat van onderhoud van het mobiele werktuig. Daarnaast is de vraag of met brandstof additieven besparing in verbruik per draaiuur is te realiseren. Aanbevelingen: Opzetten trendanalyse met daarbij vaststelling KPI s; Meerjaren reductieplan t.b.v. monitoring en actiegericht opzetten; Onderzoek naar de staat van onderhoud in relatie tot verbruik; Introduceer het nieuwe draaien op de machines Wagenpark De werken worden in principe uitgevoerd door heel Nederland. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eigen auto s om naar het werk te rijden. Het hele wagenpark rijdt op diesel en Euro 95. Op de machines worden steeds meer details bijgeleverd qua inzicht op verbruik. Aanbevelingen zijn: Zorg voor een volledig overzicht van alle auto s met daarbij een vervangplan; Bepaal KPI s (verbruik per km., verbruik per medewerker) en maak een actieplan om de KPI s te monitoren; Ga na welke middelen er zijn om het aantal te rijden km s te verminderen (meerdere mensen in 1 auto, planning etc.); Introduceer het nieuwe rijden en promoot dit actief om te zorgen dat het verbruik per km naar beneden gaat. Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

7 3. Toekomstig energieverbruik Er is in maart 2014 een CO 2 -footprint over 2013 samengesteld. De doelstelling van het bedrijf is om 4% CO 2 -reductie te realiseren in de komende vijf jaren. De CO 2 -footprint 2013 van Niek Konijn Holding B.V. is ruim 947 ton CO 2. Het toekomstige verbruik is weergegeven in onderstaande tabel. Onderhavig aan het verwachte verbruik is een actieplan aanwezig met daarbij alle personen die toegewezen zijn aan de verschillende acties. Soorten emissies en scopes (SKAO) Directie CO 2 -emissies (scope 1) CO 2 -uitstoot 2012 CO 2 -uitstoot 2013 Doelstellingen (4% reductie in 5 jaar tijd) Aardgasverbruik locatie en gebouwen 2,8 3,8 3,6 Brandstofverbruik mobiele werktuigen Diesel Brandstof verbruik goederenvervoer Diesel Brandstof verbruik zakelijk verkeer Benzine 715,2 367,2 10,5 972,2 530,0 13,1 686,59 352,51 10,08 Indirecte CO2-emissies (scope 2) Elektriciteitsverbruik, grijze stroom 2,8 3,3 3,2 Na de overgang van de rode diesel (gasolie) naar witte diesel heeft er een enorme toename plaatsgevonden van de dieselleverantie. De klant gaf Niek Konijn de opdracht voortaan de diesel zelf te gaan leveren. Hier zijn specifieke commerciële afspraken over gemaakt. Dit heeft echter wel de consequentie gehad dat er veel meer dieselverbruik is waar te nemen t.o.v. het basisjaar Derhalve is het vergelijk tussen 2012 en 2013 niet geheel goed te maken. De gemiddelde footprint 2013 komt uit op 22,13 ton CO 2 per medewerker. Voor het komende jaar is het de doelstelling naar 21,25 ton CO 2 - uitstoot per medewerker te gaan / te realiseren / te reduceren. Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

8 4. Maatregelen en mogelijkheden Het bedrijf heeft de volgende maatregelen en mogelijkheden ten aanzien van het reduceren van de CO 2 -uitstoot: Gerealiseerde emissiereducties, milieubewust, energiezuinig produceren en inkopen Bij aanschaf van nieuw materieel, kantoor- en werkplaatsinventaris is het brandstof- /energieverbruik mede bepalend geweest voor de keuze Geïsoleerde bedrijfsgebouwen voorzien van wand- en dakisolatie (kantoor), dubbelglas. Gerealiseerde emissiereducties, milieubewust, energiezuinig produceren en inkopen - Nog niet te vermelden. Het bedrijf heeft wel een warmtepompwisselaar in gebruik welke voor warmte / kou wisseling in het bedrijfsgebouw zorgt. Tevens zijn er in het bedrijfspand automatische lichtschakelingen aangebracht. Voortgang (lopende) emissiereducties en CO 2 -compensatie - Nog niet verder te vermelden. Het bedrijf heeft wel een warmtepompwisselaar in gebruik welke voor warmte / kou wisseling in het bedrijfsgebouw zorgt. Tevens zijn er in het bedrijfspand automatische lichtschakelingen. Concrete voorstellen (organisatorisch, technisch en gedrag) - Bij aanschaf van nieuw materieel, kantoor- en werkplaatsinventaris zal het brandstof-/energieverbruik mede bepalend zijn voor de keuze. - Doel is duurzaamheid nastreven en ontwikkelingen volgen. - Er wordt overwogen led-verlichting i.p.v. de TL-verlichting te regelen. - Doelstelling om bij aanschaf van nieuw materieel, kantoor- en werkplaatsinventaris zal het brandstof-energieverbruik mede bepalend te laten zijn voor de keuze. - Doelstelling om de energiebewustheid van de medewerkers te vergroten, bijvoorbeeld door het onderwerp in en toolbox te behandelen, of door een campagne in het kader van good housekeeping. (verlichting en verwarming uitdoen in ruimtes waar niemand is) / boetevrij en defensief rijden / meedenken, inzet bij implementeren van besparingsmaatregelen. - Doelstelling om periodiek bandspanning te controleren. - Doelstelling om het carpoolen te blijven stimuleren. - Overwegen om tot plaatsing van zonnecollectoren op de bedrijfsruimte over te gaan. - Doelstelling om te onderzoeken of er alternatieve brandstoffen en/of vormen van energie in de bedrijfsvoering toe te passen zijn. Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

9 5. Gebruikte processen en systemen Het proces van Energie Management is begin van dit jaar ingevoerd. De processen en procedures ten behoeve van Niek Konijn Holding B.V. zijn ingevuld. Het geheel wordt gemanaged en beheerd door De heer Johan Bruinsma. Zij zorgen dat significante wijzigingen worden doorgevoerd in de inventarisatiesheets en zorgen voor een jaarlijkse evaluatie van de voortgang. Jaarlijks wordt een energie audit uitgevoerd. De mogelijkheden tot continue verbetering zijn opgenomen in het actieplan energiebesparing. In dit actieplan is beschreven dat de organisatie verschillende acties gaat ondernemen en nagaat welke verbeteringen mogelijk zijn. Dit wordt regelmatig vastgelegd. De gebruikte methoden en parameters zijn afkomstig van typeplaatjes, informatie van de leveranciers en zijn van algemeen geaccepteerde normen en externe methoden. De betrouwbaarheid wordt voldoende geacht voor de inventarisatie en het doel van het energiemanagement systeem. Sinds medio 2013 is er een nieuwe tankinstallatie geplaatst, inclusief registratie van brandstofafnames. Energie Audit verslag Niek Konijn Holding B.V.

Energie audit verslag 2015 Certificering op CO 2 -prestatieladdder. CO 2 -prestatieladder Niveau 3. H. de Koning & Zn. B.V.

Energie audit verslag 2015 Certificering op CO 2 -prestatieladdder. CO 2 -prestatieladder Niveau 3. H. de Koning & Zn. B.V. Energie audit verslag 2015 Certificering op CO 2 -prestatieladdder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 H. de Koning & Zn. B.V. Auteur(s): F.J. de Koning (H. de Koning & Zn. B.V.) Eli van Tijn M-Advies 26-12-2015

Nadere informatie

Energie audit verslag 2015 Certificering op CO2-prestatieladdder. CO 2 -prestatieladder Niveau 3. H. de Koning & Zn. B.V.

Energie audit verslag 2015 Certificering op CO2-prestatieladdder. CO 2 -prestatieladder Niveau 3. H. de Koning & Zn. B.V. Energie audit verslag 2015 Certificering op CO2-prestatieladdder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 H. de Koning & Zn. B.V. Auteur(s): F.J. de Koning (H. de Koning & Zn. B.V.) Eli van Tijn M-Advies 2-1-2017

Nadere informatie

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen!

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen! Baas B.V. Fascinatio Boulevard 522 2909 VA Capelle aan den IJssel Postbus 462 2900 AL Capelle aan den IJssel Telefoon 088-222 70 00 Fax 088-222 70 09 www.baasbv.nl ABN AMRO Bank 59.45.65.693 BTW nr. NL8509.99.303.B01

Nadere informatie

De verbruiksdocumenten die als basis hebben gediend zijn te vinden in het (digitale) dossier CO2-prestatieladder.

De verbruiksdocumenten die als basis hebben gediend zijn te vinden in het (digitale) dossier CO2-prestatieladder. Energie beoordeling 1. Introductie Brienissen Groen heeft een inventarisatie uitgevoerd over alle energiestromen voortkomend uit haar bedrijfsvoering. Dit document geeft invulling aan 2.A.3 van de CO2-prestatieladder.

Nadere informatie

ENERGIEBEOORDELING P.C.

ENERGIEBEOORDELING P.C. ENERGIEBEOORDELING P.C. van der Wiel Datum audit: 28 mei 2018 Beoordeling uitgevoerd door: S.W.Zuiderveld (SWZ Consulting) en J. van Schooten Doorgenomen procedures: Energie management systeem conform

Nadere informatie

Energie audit. Renault Nederland N.V.

Energie audit. Renault Nederland N.V. Renault Nederland N.V. Door Imtech Management en Consultancy Missie: Transparantie geeft datgene wat noodzakelijk is voor certificering Auteur: R. van Zutphen Versie: 0.1 Datum: 5-juni-2012 Doc.nr: 2012/06/RvZ/011/Energieaudit

Nadere informatie

Energie audit. Auteur: R.Homan Versie: 1.2 Datum: 26-apr-2012 Doc.nr: 10.A0656

Energie audit. Auteur: R.Homan Versie: 1.2 Datum: 26-apr-2012 Doc.nr: 10.A0656 Energie audit Missie: Transparantie geeft datgene wat noodzakelijk is voor certificering Auteur: R.Homan Versie: 1.2 Datum: 26-apr-2012 Doc.nr: 10.A0656 Eekels Doc. nr. 10.A5656 Energie audit Distributielijst

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder. Inhoud. 1. Introductie 4. 2. Energieaspecten. 3. Toekomstig energieverbruik 7. 4. Gebruikte Processen en Systemen 11

CO 2 Prestatieladder. Inhoud. 1. Introductie 4. 2. Energieaspecten. 3. Toekomstig energieverbruik 7. 4. Gebruikte Processen en Systemen 11 Inhoud blz. 1. Introductie 4 2. Energieaspecten 2.1 Energieverbruik locaties 5 2.1.1 Elektriciteitsverbruik 5 2.1.2 Gasverbruik 6 2.2 Energieverbruik lease auto s en eigen vervoer 6 2.2.1 Wagenpark (eigen

Nadere informatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie Energiemanagement 2016-2019 CO 2 -prestatie Van Rosmalen B.V. Weidestraat 7-B 5241 CA ROSMALEN tel. 073 523 26 32 M. info@vanrosmalenbv.nl www.vanrosmalenbv.nl Opgesteld d.d.: Sept 2017 Revisie: 001 Opgesteld

Nadere informatie

Inhoud. Pagina 2 van 7

Inhoud. Pagina 2 van 7 Energie Audit 2014 Inhoud 1. Introductie... 3 2. Doelstelling... 3 3. Energie-aspecten... 3 Uitstoot door procesemissies... 3 Uitstoot door fabriek installaties... 3 Uitstoot vanuit de kantoorpanden...

Nadere informatie

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen!

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen! Baas B.V. Essebaan 63A 2908 LJ Capelle aan den IJssel Postbus 462 2900 AL Capelle aan den IJssel Telefoon 088-222 70 00 Fax 088-222 70 09 www.baasbv.nl ABN AMRO Bank 59.45.65.693 IBAN NL73 ABNA 0594 5656

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): F. Reijm () A.T. Zweers (A.T.

Nadere informatie

Energie Beoordeling Co2 reductie

Energie Beoordeling Co2 reductie Energie Beoordeling Co2 reductie Opgesteld door: Cheryl de Vette VGMK coördinator 2.A.3 Energie Beoordeling 2016 Van Beek Infra Groep B.V. Conform Co2 Prestatieladder 3.0 Datum: 13-5-2016 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie Energiemanagement 2013-2014 CO 2 -prestatie Mouwrik Waardenburg b.v. Steenweg 63 4181 AK WAARDENBURG tel. 0031 418 654 620 fax 0031 418 654 629 www.mouwrik.nl Opgesteld d.d.: Februari 2014 Revisie: 001

Nadere informatie

Energiemanagement 2014-2015 CO 2 -prestatie

Energiemanagement 2014-2015 CO 2 -prestatie Energiemanagement 2014-2015 CO 2 -prestatie Mouwrik Waardenburg b.v. Steenweg 63 4181 AK WAARDENBURG tel. 0031 418 654 620 fax 0031 418 654 629 www.mouwrik.nl Opgesteld d.d.: Januari 2015 Revisie: 001

Nadere informatie

De voortgangsrapportage van CO 2 -reductie Visscher Oldebroek Eerste half jaar 2016

De voortgangsrapportage van CO 2 -reductie Visscher Oldebroek Eerste half jaar 2016 Datum: 02-12-2016 Versie: 1 De voortgangsrapportage van CO 2 -reductie Visscher Oldebroek Eerste half jaar 2016 1. Inleiding Halfjaarlijks communiceert Visscher Oldebroek (Visscher) over de voortgang van

Nadere informatie

Voortgang CO 2 -footprint 2018 (1e half jaar)

Voortgang CO 2 -footprint 2018 (1e half jaar) Voortgang CO 2 -footprint 2018 (1e half jaar) Blokland Holding B.V. Blokland B.V. Doc.code: CF Blokland Handel en Transport B.V. Versie: 6.1 Blokland Milieu- en Zuigtechniek B.V. Datum: 15 oktober 2018

Nadere informatie

Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Pagina: 1/9 Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niek Konijn Holding B.V. Niveau 3 Auteur(s): Johan Bruinsma, Niek Konijn Holding B.V. Marcel de Lange, extern

Nadere informatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie Energiemanagement 2016-2019 CO 2 -prestatie Van Rosmalen B.V. Weidestraat 7-B 5241 CA ROSMALEN tel. 073 523 26 32 M. info@vanrosmalenbv.nl www.vanrosmalenbv.nl Opgesteld d.d.: Sept 2018 Revisie: 002 Opgesteld

Nadere informatie

Energiemanagement 2014-2015 CO 2 -prestatie

Energiemanagement 2014-2015 CO 2 -prestatie Energiemanagement 2014-2015 CO 2 -prestatie Cable Partners B.V. Venneveld 34 4705 RR ROOSENDAAL tel. 0031 165 523 000 fax 0031 165 520 033 www.cablepartners.nl Opgesteld d.d.: Mei 2014 Revisie: 001 Opgesteld

Nadere informatie

CO2-reductieplan Kuurman

CO2-reductieplan Kuurman CO2-reductieplan Kuurman Auteur: MRO, RVD Januari 2017 Inhoud CO2-reductieplan Kuurman... 1 Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Leeswijzer... 3 2 Energiebeoordeling... 4 2.1 Identificatie verbruikers... 4

Nadere informatie

Energiebeoordeling. Conform 2.A.3. PUK Benelux B.V. Op basis van de internationale norm ISO

Energiebeoordeling. Conform 2.A.3. PUK Benelux B.V. Op basis van de internationale norm ISO Energiebeoordeling Conform 2.A.3 Op basis van de internationale norm ISO 50001-4.4.3. PUK Benelux B.V. Auteur(s): Mevr. Marjan Giezen, CO 2-functionaris, PUK Benelux B.V. Doc.code: EB Versie: 1 Datum:

Nadere informatie

CO₂ Reductieplan. CO₂ Reductieplan. Datum 13-5-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3B.RED-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H.

CO₂ Reductieplan. CO₂ Reductieplan. Datum 13-5-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3B.RED-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H. 1 van 9 Datum Rapportnr Opgesteld door Gedistribueerd aan A. van de Wetering & H. Buuts 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder 1 2 van 9 INHOUDSOPGAVE 1. CO₂ REDUCTIEBELEID Het

Nadere informatie

3.B.1 CO2-reductiedoelstellingen

3.B.1 CO2-reductiedoelstellingen 3.B.1 CO2-reductiedoelstellingen Samen zorgen voor minder CO2 Veenendaal, 30 mei 2018 Dhr. D. van Dam Akkoord directie: Datum: Handtekening: Pagina 1 van 7 1 Inleiding Dit CO2-reductieplan heeft, net zoals

Nadere informatie

Periodieke rapportage eerste helft 2018

Periodieke rapportage eerste helft 2018 Periodieke rapportage eerste helft 2018 Laatste wijzigingen : 02 Oktober 2018 Versie : 1 Inleiding Als onderdeel van haar CO2-Prestatieladder zal Van Heteren ieder half jaar haar CO 2-uitstoot, maatregelen

Nadere informatie

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang CO2-reductiedoelstellingen + voortgang Samen zorgen voor minder CO2 Boskoop 22-08-2018 P. van t Wout Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO 2 -reductieplan heeft, net zoals het volledige

Nadere informatie

De voortgangsrapportage van CO 2 reductie Visscher Oldebroek Jaar 2015

De voortgangsrapportage van CO 2 reductie Visscher Oldebroek Jaar 2015 Datum: 15-01-2016 Versie: 1 De voortgangsrapportage van CO 2 reductie Visscher Oldebroek Jaar 2015 1. Inleiding Halfjaarlijks communiceert Visscher Oldebroek (Visscher) over de voortgang van haar energiebeleid

Nadere informatie

Energiebeoordeling. Conform 2.A.3. Bos Infra B.V. Op basis van de internationale norm ISO

Energiebeoordeling. Conform 2.A.3. Bos Infra B.V. Op basis van de internationale norm ISO Energiebeoordeling Conform 2.A.3 Op basis van de internationale norm ISO 50001-4.4.3. Bos Infra B.V. Auteur(s): Richard Bos, CO 2-functionaris, Bos Infra B.V. Doc.code: EB Versie: 1.1 Datum: 10-01-2018

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2016 Genap B.V.

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2016 Genap B.V. Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. 2016 (tm juni) Copyright 2016 Genap B.V. Inhoud Inleiding... 2 1 Energiebeleid... 3 2 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3 3 Voortgang

Nadere informatie

Energie Audit verslag 2017 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021

Energie Audit verslag 2017 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 Energie Audit verslag 2017 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 15-08-2017 Parafen van alle MT-leden: Onnafhankelijke interne controle door KAM: 1 Energie Audit Verslag 2017/Energie Management Actieplan

Nadere informatie

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang CO2-reductiedoelstellingen + voortgang Samen zorgen voor minder CO2 Boskoop 18-08-2017 P. van t Wout Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO 2 -reductieplan heeft, net zoals het volledige

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Voortgang van CO2 reductieplan van Genap B.V (tm juni)

Voortgangsrapportage Voortgang van CO2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Voortgangsrapportage Voortgang van CO reductieplan van Genap B.V. 06 (tm juni) Copyright 06 Genap B.V. Inhoud Inleiding... Energiebeleid... 3 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3 3 Voortgang reductiedoelstellingen

Nadere informatie

CO2-reductieplan. Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage M

CO2-reductieplan. Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage M CO2-reductieplan Samen zorgen voor minder CO2 Rapportage 2016-6M 1 Inleiding Dit CO₂-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem, zowel betrekking op de totale bedrijfsvoering

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2017 Genap B.V.

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2017 Genap B.V. Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. 2017 (tm juni) Copyright 2017 Genap B.V. Inhoud Inleiding... 2 1 Energiebeleid... 3 2 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3 3 Voortgang

Nadere informatie

Arnold Maassen Holding BV. Verslag energieaudit. Verslag over het jaar 2014. G.R.M. Maassen

Arnold Maassen Holding BV. Verslag energieaudit. Verslag over het jaar 2014. G.R.M. Maassen Arnold Maassen Holding BV Verslag energieaudit Verslag over het jaar 2014 G.R.M. Maassen Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Inventarisatie van energieverbruik en emissiebronnen... 3 3 Energieverbruik en CO 2 Footprint...

Nadere informatie

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1)

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Directie: K.J. de Jong Handtekening: KAM-Coördinator: D.T. de Jong Handtekening: Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Het CO 2 -reductiebeleid van

Nadere informatie

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e helft 2014

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e helft 2014 CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e helft 2014 Verheij Infra b.v. Prisma 89 3364 DJ Sliedrecht Tel : 0184-433095 Getekend: Email Site : info@verheijsliedrecht.nl : www.verheijsliedrecht.nl

Nadere informatie

Voortgangsrapportage

Voortgangsrapportage Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. over 2015 t.o.v. basisjaar 2014 Dit document is tot stand gekomen in samenwerking met Will2Sustain Copyright 2016 Genap B.V. Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Carbon Footprint eerste helft 2016 Takke Groep

Voortgangsrapportage Carbon Footprint eerste helft 2016 Takke Groep Voortgangsrapportage Carbon Footprint eerste helft 2016 Takke Groep Verantwoording Titel : Voortgangsrapportage Carbon Footprint Periode : 1-1-2016 tot en met 30-6-2016 Revisie : 1.0 Datum : 6 juli 2016

Nadere informatie

CO2-reductieplan 2015

CO2-reductieplan 2015 CO2-reductieplan 2015 Samen zorgen voor minder CO2 Tussentijdse rapportage januari juni 2015 1 Inleiding Dit CO₂-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem, zowel betrekking op

Nadere informatie

Periodieke rapportage tweede helft 2017

Periodieke rapportage tweede helft 2017 Periodieke rapportage tweede helft 2017 Laatste wijzigingen : 01 maart 2018 Versie : 1 Inleiding Als onderdeel van haar CO2-Prestatieladder zal Van Heteren ieder half jaar haar CO 2-uitstoot, maatregelen

Nadere informatie

Periodieke rapportage eerste helft 2017

Periodieke rapportage eerste helft 2017 Periodieke rapportage eerste helft 2017 Laatste wijzigingen : 20 juli 2017 Versie : 1 Inleiding Als onderdeel van haar CO2-Prestatieladder zal Van Heteren ieder half jaar haar CO 2-uitstoot, maatregelen

Nadere informatie

Voortgangsrapportage

Voortgangsrapportage Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. over 2015 t.o.v. basisjaar 2014 Dit document is tot stand gekomen in samenwerking met Will2Sustain Copyright 2016 Genap B.V. Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

CO2-reductiedoelstellingen

CO2-reductiedoelstellingen CO2-reductiedoelstellingen Samen zorgen voor minder CO2 Boskoop 20-02-2017 P. van t Wout Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO 2 -reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem,

Nadere informatie

Eekels Elektrotechniek B.V.

Eekels Elektrotechniek B.V. Eekels Elektrotechniek B.V. Door Business Improvement Missie: Transparantie geeft datgene wat noodzakelijk is voor certificering Auteur: E. van Putten Versie: 1.1 Datum: 11-nov-2011 Doc.nr: 10.A0656 Eekels

Nadere informatie

Energie Audit verslag 2019 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021

Energie Audit verslag 2019 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 Energie Audit verslag 2019 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 08-02-2019 Parafen van alle MT-leden: Onafhankelijke interne controle door KAM: 1 Energie Audit Verslag 2019/Energie Management Actieplan

Nadere informatie

Energiemanagementplan

Energiemanagementplan Energiemanagementplan CO 2 -prestatieladder Het Veldwerkbureau B.V. Niveau 3 Auteur(s): De heer G.R. Hartkamp De heer J.A. Möller Versie 2.0 17 december 2013 Definitief rapport Inleiding Binnen ons Energiemanagementsysteem

Nadere informatie

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e+2e helft 2014

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e+2e helft 2014 CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e+2e helft 2014 Verheij Infra b.v. Prisma 89 3364 DJ Sliedrecht Tel : 0184-433095 Getekend: Email Site : info@verheijsliedrecht.nl : www.verheijsliedrecht.nl

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Keiser Verkeerstechniek B.V. Auteur(s): M. Keiser, directeur, Keiser

Nadere informatie

W & M de Kuiper Holding

W & M de Kuiper Holding 2 januari t/m juni 2018 2 Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Overzicht -emissie gegevens 3 Vergelijking met voorgaande jaren 4 3 -gerelateerd gunningsvoordeel 5 4 Doelstellingen 5 Reductiedoelstellingen

Nadere informatie

CO2-reductieplan 2015

CO2-reductieplan 2015 CO2-reductieplan 2015 Samen zorgen voor minder CO2 Rapportage 2015 1 Inleiding Dit CO₂-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem, zowel betrekking op de totale bedrijfsvoering

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Keiser Holding B.V. Auteur(s): Marko Keiser, CO2-functionaris, Keiser

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Zwatra B.V. Auteur(s): R. Egas, directie & CO2-functionaris, Zwatra B.V.

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 A.N. van Impelen en Zonen Werkhoven B.V. Auteur(s): Dhr. A.E.N. van Impelen,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Conform 3.B.2

Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): Mevr. Marjan Giezen, CO₂-functionaris, PUK Benelux B.V. Marcel

Nadere informatie

Project energie audit verslag 2015

Project energie audit verslag 2015 Project energie audit verslag 2015 Conform 2.A.3 Op basis van de internationale norm ISO 50001-4.4.3. Bruco Zegveld B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Materieel B.V. Heifra B.V.

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Biemond en Zonen Beheer B.V. Auteur(s): Dhr. Richard Tuasela, CO 2 -functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Boomkwekerij Gebr. Van den Berk B.V. Auteur(s): R.H.J.M. Raaijmakers,

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2016-H1. Periode: 1 januari t/m 30 juni 2016

CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2016-H1. Periode: 1 januari t/m 30 juni 2016 CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2016-H1 Periode: 1 januari t/m 30 juni 2016 Opgesteld door: Gerda de Raad - Will2Sustain Datum: 3 oktober 2016 Versie: Concept Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1

Nadere informatie

Energie managementprogramma 3B2. CO2 prestatieladder

Energie managementprogramma 3B2. CO2 prestatieladder Energie managementprogramma 3B2 CO2 prestatieladder Adres Strangeweg 7 7731 GV Ommen T +31 (0) 529 452150 F +31 (0) 529 451165 E info@dunnewindgroep.nl Projectgegevens Naam: Status: CO2 prestatieladder

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Pannekoek GWW B.V. Auteur(s): Carolien Degen, CO 2 -functionaris, Pannekoek

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 5 september 2017 Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Reductiedoelstellingen...

Nadere informatie

Voortgang CO 2 Reductie doelstellingen

Voortgang CO 2 Reductie doelstellingen Voortgang CO 2 Reductie doelstellingen M. van der Spek Hoveniers BV Benthuizen 30-08-2017 Hendrik-Jan Konijn Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO2-reductieplan heeft, net zoals het

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (jan tm jun) Copyright 2018 Genap B.V.

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (jan tm jun) Copyright 2018 Genap B.V. Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. 2018 (jan tm jun) Copyright 2018 Genap B.V. Inhoud Inleiding... 2 1 Energiebeleid... 3 2 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2018

CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2018 CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2018 Periode: 1 januari t/m 31 december 2018 Datum: 24-06-2019 Versie: 3 Opgesteld door: Will2Sustain Will2Sustain: Adviesbureau in Duurzaam Ondernemen 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Versie: 1. CO2 Reductiedoelstellingen Van Vulpen & Energiemanagement actieplan. Datum: Van Vulpen B.V. Pagina 1 van 7

Versie: 1. CO2 Reductiedoelstellingen Van Vulpen & Energiemanagement actieplan. Datum: Van Vulpen B.V. Pagina 1 van 7 Van Vulpen B.V. Pagina 1 van 7 Verantwoording Titel : CO2 Reductiedoelstellingen Van Vulpen & Energiemanagement Versie : 1.0 Datum : 10-12-2012 Opgesteld door : Afdeling P&O en KAM Gecontroleerd en goedgekeurd

Nadere informatie

CO2-reductiedoelstellingen

CO2-reductiedoelstellingen CO2-reductiedoelstellingen Samen zorgen voor minder CO2 Vlaardingen 30 oktober 2018 W. Verver Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO2-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem,

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan

Energiemanagement actieplan Voor: Bagger- en Waterwerken Oosterwolde B.V. T.a.v.: Derko van der Molen, Aalt van den Hul Versienummer: 2 Versiedatum: 19 december 2017 1. Inleiding heeft besloten om door middel van de CO 2 Prestatieladder

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2015 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): R. de Boer (Schilderwerken

Nadere informatie

Project energie audit verslag

Project energie audit verslag Project energie audit verslag Conform 2.A.3 Op basis van de internationale norm ISO 50001-4.4.3. Bruco Zegveld B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Infra B.V. Ouwejan & F. de Bruijn Materieel B.V. Heifra B.V. Raamovereenkomst

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Aannemingsbedrijf H. de Boer Muiderberg B.V. Auteur(s): J. de Beer, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Biemond en van Pelt Beheer B.V. Auteur(s): Dhr. Richard Tuasela, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Periodieke rapportage [2016, eerste helft]

Periodieke rapportage [2016, eerste helft] Periodieke rapportage [2016, eerste helft] Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Basisgegevens... 3 2.1 Beschrijving van de organisatie... 3 2.2 Verantwoordelijkheden... 3 2.3 Referentiejaar... 3 2.4 Rapportageperiode...

Nadere informatie

Opgesteld door: L. Pira Datum: 10/07/2015. Energie management plan 2015

Opgesteld door: L. Pira Datum: 10/07/2015. Energie management plan 2015 Opgesteld door: L. Pira Datum: 10/07/2015 Energie management plan 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reductiedoelstellingen... 2 3. Plan van aanpak... 3 3.1 Scope 1: reductiemaatregelen brandstofverbruik...

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): Gerard Zwaan, CO2-functionaris, Firma

Nadere informatie

Voortgangsrapportage CO2-emissiereductie.

Voortgangsrapportage CO2-emissiereductie. Augustus 2018 Voortgangsrapportage CO2-emissiereductie. Graag informeren wij jullie weer over de voortgang van onze CO 2-emissies. Met de CO 2-Prestatieladder en de CO 2-Footprint zijn de hoeveelheden

Nadere informatie

Document: Energie management actieplan

Document: Energie management actieplan Energie management actieplan Conform 3.B.2. Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 & 4.6.4 Biemond en van Pelt B.V. Auteur(s): H. van Pelt, Directie & CO 2 -functionaris

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Loodgietersbedrijf RéVé B.V. Auteur(s): Dorien Huiskamp-De Vries, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 30 september 2015 Versie: 1.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding...2 2 Reductiedoelstellingen...3

Nadere informatie

Portfolio Klever Boor en Perstechniek BV 2016, 22 februari 2017

Portfolio Klever Boor en Perstechniek BV 2016, 22 februari 2017 Portfolio Klever Boor en Perstechniek BV 2016, 22 februari 2017 2016 Portfolio Klever Boor en Perstechniek BV Def 22022017 1/12 Inhoudsopgave Introductie... 3 Organisatorische grenzen... 3 Uittreksels

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 ZVS Eemnes B.V. Auteur(s): W. Vorenhout, CO 2 -functionaris, ZVS Eemnes

Nadere informatie

Energie Audit verslag 2016 Energie Management Actieplan 2016 t/m oktober 2016

Energie Audit verslag 2016 Energie Management Actieplan 2016 t/m oktober 2016 Energie Audit verslag 2016 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2020 25 oktober 2016 1 Energie Audit Verslag 2016/Energie Management Actieplan 2016-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 3. Energieverbruik

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 J. van Bodegom & Zn. B.V. Auteur(s): Odin van Rijswijk, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energie beoordelingsverslag februari 2017

Energie beoordelingsverslag februari 2017 Energie beoordelingsverslag 2016 15 februari 2017 Datum:... Paraaf directie:... Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 2.1 Activiteiten 4 2.2 Bedrijfsonderdelen 4 2.3 Factoren die het energieverbruik

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5,4.4.6, 4.6.1 en4.6.4 Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): Wim Zwaan, CO 2 -functionaris, Firma

Nadere informatie

Energie management Actieplan

Energie management Actieplan Energie management Actieplan Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.2 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 30 september 2015 Versie: 1.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Doelstellingen...

Nadere informatie

Energie audit. Procurement. Croon Elektrotechniek B.V. Croon Elektrotechniek B.V.

Energie audit. Procurement. Croon Elektrotechniek B.V. Croon Elektrotechniek B.V. Croon Elektrotechniek B.V. Procurement Hoofdkantoor Rotterdam Schiemond 20-22 3024 EE Rotterdam Postbus 6073 3002 AB Rotterdam Telefoon 088-923 33 44 www.croon.nl Energie audit Croon Elektrotechniek B.V.

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Boerman Beheer B.V. Auteur(s): Dhr. T. Sterrenburg, CO 2-functionaris

Nadere informatie

Scope 1 doelstelling Scope 2 doelstelling Scope 1 en 2 gecombineerd 5% CO 2- reductie. 30% CO 2- reductie in 2016 6% CO 2 -reductie in 2016 ten

Scope 1 doelstelling Scope 2 doelstelling Scope 1 en 2 gecombineerd 5% CO 2- reductie. 30% CO 2- reductie in 2016 6% CO 2 -reductie in 2016 ten B. Kwantitatieve doelstellingen & beleid 1 INLEIDING Verhoef wil concreet en aantoonbaar maken dat we ons inspannen om CO 2 te reduceren. Daarvoor hebben wij dit reductiebeleid opgesteld. 2 HET CO 2 REDUCTIE

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Megaborn Traffic Development bv

Energie Management Actieplan Megaborn Traffic Development bv 2018 Opgesteld volgens handboek 3.0 van de CO 2 -prestatieladder : Status Kenmerk Definitief EMA-CO2-V0 Versie/revisie 0 Datum 26-02-2018 Opgesteld door Gecontroleerd door J.N. Liebrecht N.A. van Amstel

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Van der Pols Pernis Machineverhuur B.V. Auteur(s): Arend van der Pols,

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 J.H. Oosterbeek Beheer B.V. Auteur(s): Paul Veldman, CO2-functionaris,

Nadere informatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie

Energiemanagement CO 2 -prestatie Energiemanagement 2014-2016 CO 2 -prestatie Cable Partners B.V. Venneveld 34 4705 RR ROOSENDAAL tel. 0031 165 523 000 fax 0031 165 520 033 www.cablepartners.nl Opgesteld d.d.: Mei 2016 Revisie: 003 Opgesteld

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Blokland Holding B.V. Auteur(s): Dhr. S. Mbarki, CO2-functionaris, Blokland

Nadere informatie

CO2-reductieplan Kuurman

CO2-reductieplan Kuurman CO2-reductieplan Kuurman Auteur: MRO, RVD April 2018 Inhoud CO2-reductieplan Kuurman... 1 Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Leeswijzer... 3 1.2 Documentenhistorie... 3 2 Energiebeoordeling... 4 2.1 Identificatie

Nadere informatie

Energie Management Actieplan 2014 tot Extern

Energie Management Actieplan 2014 tot Extern Energie Management Actieplan 2014 tot 2017 -Extern Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder Opgesteld door: G.J. Bos (Directie) E. Drijfhout (CO2-functionaris) CO2-Prestatieladder Niveau 3 Energie Management

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Reijm Groep I B.V. Auteur(s): Fred Reijm, CO2-functionaris, Reijm Groep

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Opgesteld: maart 2013

Energie Management Actieplan Opgesteld: maart 2013 Energie Management Actieplan Opgesteld: maart 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Bedrijfsdoelstelling 4 2.2 Scope 1 4 2.3 Scope 2 4 3. Plan van Aanpak 5 3.1 Maatregelen voor

Nadere informatie

CO-2 Rapportage 2014. Inhoudsopgave. Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078

CO-2 Rapportage 2014. Inhoudsopgave. Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 CO-2 Rapportage 2014 Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 Aalten 28-04-2015 Versie 2.2 J.Nannings Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 M. Koning Auteur(s): Dhr. Mark Koning, Directeur-eigenaar Dhr. Peter

Nadere informatie