OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond."

Transcriptie

1 OPDRACHTKAART PP Omgaan met de pengereedschappen Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Je kunt delen van een foto selecteren. Dat doe je met de selectiegereedschappen. Je kunt de geselecteerde delen ook bewerken. In deze opdracht leer je omgaan met nieuwe gereedschappen. Dit zijn de pengereedschappen. In deze opdracht leer je ook hoe je een foto makkelijk kunt uitsnijden. Doelen: Als je deze opdracht hebt uitgevoerd kun je: omgaan met de pengereedschappen een foto uitsnijden Activiteiten: 1. Lees de theorie over : Omgaan met de pengereedschappen. 2. Maak nu de vragen van toets Lees de instructiekaart van opdracht Maak praktijkopdracht 5: Omgaan met de pengereedschappen. 5. Bewaar je opdrachten in je map. Tijd: Voor deze opdracht heb je 3 lesuren. Beoordeling: Zijn de pengereedschappen goed gebruikt? Is de foto goed uitgesneden? Zijn de mogelijkheden goed gebruikt? Zijn de vragen goed beantwoord? Is de opdracht goed opgeslagen? (zie checklist)

2 Theorie PP Omgaan met de pengereedschappen Als je met de pengereedschappen aan de slag gaat, hoef je niets te selecteren. Je tekent paden met de pengereedschappen. Deze paden bestaan uit met elkaar verbonden ankerpunten. Je kunt rechte paden en paden met curven maken. Werken met pengereedschappen: Je kunt paden ook een lijn en/of een vulling geven. Zo kun je delen van een foto zeer nauwkeurig inkleuren of omlijnen. Verder kun je: paden verplaatsen ankerpunten van een pad verplaatsen paden een lijn of een vulling geven Dit doe je in het palet Paden. Pengereedschappen: Je gebruikt het Normale pengereedschap om paden te maken. Als je de pen in de gereedschapsbalk ingedrukt houdt, zie je de andere pengereedschappen verschijnen. Je kunt het Vrije vorm pengereedschap ook gebruiken om paden te maken. Je gebruikt het Ankerpunt toevoegen pengereedschap om ankerpunten aan een pad toe te voegen. Je gebruikt het Ankerpunt verwijderen pengereedschap om ankerpunten van een pad te verwijderen. Je gebruikt het Richtingspunt omzetten pengereedschap om ankerpunten om te zetten. Bijvoorbeeld van ronde naar scherpe hoeken of andersom. Uitsnijden gereedschap: Je gebruikt het gereedschap Uitsnijden om een foto uit te snijden.

3 Toets PP Hoeveel pengereedschappen zijn er? 2. Met welk pengereedschap kun je ankerpunten omzetten? 3. Met welk gereedschap kun je een foto uitsnijden? 4. Waaruit bestaat een pad?

4 Instructiekaart PP Gereedschappen en het gebruik Hieronder volgt een omschrijving van de pengereedschappen en het gereedschap uitsnijden, en hoe je deze kunt gebruiken. Je gebruikt het normale pengereedschap om paden te maken. Klik met de muis op een gewenst punt. Klik vervolgens op het volgende gewenste punt. Als je een curve wilt maken klik en sleep je net zolang tot je de curve goed vindt. Je kunt later nog de handels die de curven beïnvloeden verplaatsen en zo de curve veranderen. Dat doe je met het Direct selecteren gereedschap. Klik als laatste het beginpunt aan als je het pad wilt sluiten. Je gebruikt het Vrije vorm pengereedschap ook om paden te maken. Klik met de muis op een gewenst punt en houd de muis ingedrukt. Maak de vorm die je wilt. Als je het pad wilt sluiten moet je eindigen bij het beginpunt. Je gebruikt het Ankerpunt toevoegen pengereedschap om ankerpunten aan een pad toe te voegen. Klik met het Ankerpunt toevoegen pengereedschap op het pad waar je een ankerpunt wilt toevoegen. Je gebruikt het Ankerpunt verwijderen pengereedschap om ankerpunten van een pad te verwijderen. Klik met het Ankerpunt verwijderen pengereedschap op het ankerpunt dat je wilt verwijderen. Je gebruikt het Richtingspunt omzetten gereedschap om ankerpunten om te zetten van ronde naar scherpe hoeken en andersom. Klik met het Richtingspunt omzetten gereedschap op het ankerpunt van een pad dat je wilt omzetten. Je kunt met het Richtingspunt omzetten gereedschap ook de richting van de handels omzetten. Klik met het Richtingspunt omzetten gereedschap op de handels. Verplaats de handels met het Direct selecteren gereedschap. Je maakt een selectie van een pad, door het pad in het palet Lagen te selecteren. Vervolgens klik je op het driehoekje rechtsboven in het padenpalet. Kies in het optiemenu Maak selectie. Je kunt een pad ook een lijn en / of een vulling geven. Zo kun je delen van een foto zeer nauwkeurig inkleuren of omlijnen. Selecteer het pad. Kies in het optiemenu van het palet Paden Maak lijn of Maak vulling. Het Uitsnijden gereedschap Je gebruikt het Uitsnijden gereedschap om een foto uit te snijden. Klik en sleep op de foto. Je ziet nu een selectiekader met een kader eromheen. Je kunt de randen van het kader nog verslepen om de gewenste uitsnede te krijgen. Dubbelklik in het kader om de uitsnijding toe te passen.

5 PRAKTIJKOPDRACHT PP Omgaan met de pengereedschappen Wat heb je nodig: Computer Printer Bestand foto5.tif Wat ga je doen: De opdracht stap voor stap uitvoeren: Start de computer op en log in. Kopieer het bestand foto5.tif naar jouw map. Start het programma Adobe Photoshop op. Open het bestand foto5.tif. Controleer of het bestand in de goede modus staat. Deze moet zijn: CMYK Ga naar de menubalk, Weergave, Tonen, kies Raster. TIP: Sla je werk regelmatig op. Maak je een fout of wil je een handeling ongedaan maken, ga dan naar Bewerken Stap terug of Handeling ongedaan maken. Je kunt ook de aangegeven sneltoets gebruiken. Kies het pengereedschap uit het gereedschapspalet. Zorg dat de opties Nieuw tijdelijk pad maken en automatisch +/- zijn geselecteerd in de optiebalk voor gereedschappen Klik op punt 1 in de foto. Klik nu op punt 2. Maak het pad verder af tot punt 3. Volg hierbij de blauwe stippellijn. Ga naar het palet Paden. Klik op het driehoekje rechtsboven. Kies in het optiemenu dat nu verschijnt Pad opslaan. Sla het pad op als pad blauw. Klik op het driehoekje rechtsboven. Kies in het optiemenu dat nu verschijnt Dupliceer pad. Hernoem het pad in pad groen. Verander het nieuwe pad zo dat het de groene stippellijn volgt. Gebruik hierbij alle pengereedschappen.

6 PRAKTIJKOPDRACHT PP Neem het gereedschap Uitsnijden. Selecteer alles in het rode kader. Gebruik de spatiebalk om te sturen. Snij de afbeelding uit. Kies het gereedschapspalet Potlood. Kies een penseel van 5 punten. Maak de voorgrondkleur 100 Cyaan, 80 Magenta. Selecteer pad blauw in het palet Paden. Ga naar het optiemenu van het palet Paden. Kies Omlijn pad. Kies het potloodgereedschap. Klik op OK. Kies in het gereedschapspalet Potlood. Kies een penseel van 5 punten. Maak de voorgrondkleur 100 Cyaan, 80 Geel. Selecteer pad groen in het palet Paden. Ga naar het optiemenu van het palet Paden. Kies Omlijn pad. Kies het potloodgereedschap. Klik op OK. Controleer je werk op fouten aan de hand van het model en verbeter deze. Bewaar het document als Opdracht5 + eigen initialen. Theorie: Maak de vragen van opdracht 5. Typ de antwoorden op de computer. Print de antwoorden. Controleer je antwoorden. Inleveren: (een uitdraai of digitaal) Jouw bewerkte bestand. De bewerkte foto. De uitwerking van de vragen.

7 Checklist PP Leerling Docent Zijn de pengereedschappen goed gebruikt? O O Is de foto goed uitgesneden? O O Zijn de verschillende mogelijkheden goed gebruikt? O O Heb je het werk goed opgeslagen? O O Zijn de vragen goed gecontroleerd? O O

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 6. Paden en uitknippaden PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 6. Paden en uitknippaden PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-06-01 Paden en uitknippaden Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. Intro: Je kunt nu paden maken met de pengereedschappen. Je kunt de paden ook een lijn geven en je kunt

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 9. Laagstijlen PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 9. Laagstijlen PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-09-01 Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. Intro: Je kunt nu al aardig met het palet Lagen overweg. Je kunt: lagen aanmaken lagen verwijderen lagen samenvoegen lagen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 7. Kleuren bijwerken PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 7. Kleuren bijwerken PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-07-01 Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. Intro: In deze opdracht ga je kleuren in een foto bijwerken. Er kan een bepaalde zweem over foto s liggen. Foto s kunnen bijvoorbeeld

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-08-01 Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Na het gebruik van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je de afmetingen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-07-01 Tekst en paden Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Je hebt al tekst geplaatst en bewerkt, maar je kunt in InDesign nog meer dingen doen met tekst. In deze

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 3. Maskers en uitsneden PP

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 3. Maskers en uitsneden PP OPDRACHTKAART PP-03-03-01 Voorkennis: Photoshop 1: Introductie Photoshop afgerond Photoshop 2: Selecteren, verplaatsen en roteren afgerond Intro: In deze opdracht leer je werken met gereedschap om delen

Nadere informatie

Thema: Prepress. Photoshop

Thema: Prepress. Photoshop Photoshop OPDRACHTKAART PP-03-01-01 Voorkennis: Je moet met een computer om kunnen gaan. Intro: Adobe Photoshop is een computer-programma voor het bewerken van foto s, illustraties en lijnmodellen. Het

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 9. Lagen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 9. Lagen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-09-01 Lagen Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Je hebt al bij Photoshop al gemerkt dat je stukken tekst en illustraties op elkaar kunt plaatsen. Dit is heel handig,

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 10. Kleuren aanmaken en gebruiken PP-01-10-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 10. Kleuren aanmaken en gebruiken PP-01-10-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-10-01 Kleuren aanmaken en gebruiken Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Kleur in drukwerk kan op twee manieren totstandkomen: 1. Door samendruk van zwart en de

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-15-01 Pagina s Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: In bijna alle boeken en tijdschriften die je opent, zie je dat de pagina s genummerd zijn. Het is natuurlijk

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 13. Stijlen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 13. Stijlen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-13-01 Stijlen Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Als je een tijdschrift leest, zie je dat alle pagina s op elkaar lijken. De teksten hebben bijvoorbeeld allemaal

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Illustrator 2. De vulling van een object veranderen Werken met padtekst PP

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Illustrator 2. De vulling van een object veranderen Werken met padtekst PP OPDRACHTKAART PP-02-02-01 De vulling van een object veranderen Werken met padtekst Voorkennis: Opdracht 1, tekenprogramma Illustrator afgerond Intro: In de vorige praktijkopdracht van het onderdeel Illustrator

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-12-01 Tabs Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Als je naar de achterkant van een cd-hoesje kijkt, zie je vaak dat de nummers onder elkaar staan. Achter de nummers

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 11. Basislijnraster PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 11. Basislijnraster PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-11-01 Basislijnraster Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Als je goed naar bijvoorbeeld een krant kijkt, zie je dat de tekst in kolommen is gezet. Als je nog iets

Nadere informatie

In deze opdracht leer je hoe je de hierboven genoemde punten moet toepassen.

In deze opdracht leer je hoe je de hierboven genoemde punten moet toepassen. OPDRACHTKAART PP-01-06-01 Hulplijnen, tekens en aflooptekens Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Bij het opmaken kun je hulplijnen gebruiken. Hulplijnen zijn lijnen die je gebruikt

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 4. Selecteren en retoucheren PP-03-04-01. Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 4. Selecteren en retoucheren PP-03-04-01. Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-04-01 Selecteren en retoucheren Voorkennis: Photoshop opdrachten 1 t/m 3 afgerond. Intro: Na het gebruiken van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je retoucheren. Retoucheren

Nadere informatie

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Logo uitwerking Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Illustraties maken menu palletten muis aanwijzer dtp kleuren Copyright juni 2013 Wytse Kloosterman Gewone

Nadere informatie

Selectietechnieken / Affiche

Selectietechnieken / Affiche Selectietechnieken / Affiche Maak een affiche van personen die bij elkaar horen. Maak de personen vrijstaand met een van de selectietechnieken. Verwerk eventueel een foto van jezelf in het affiche. Affiche

Nadere informatie

PHOTOSHOP pengereedschap

PHOTOSHOP pengereedschap PS01 1-9 PHOTOSHOP pengereedschap COMMANDO S Pen met rondje = Pen op 1 e gemaakte Ankerpunt. Klik op dit Ankerpunt voor een Gesloten-pad Pen met vierkantje = Pen op laatste Ankerpunt van een Open-pad.

Nadere informatie

Thema: Prepress. Illustrator

Thema: Prepress. Illustrator Illustrator Theorie PP-02-01-01 Modulewijzer voor het gebruik van Illustrator Met deze module maak je in totaal 6 praktijkopdrachten. De werkstukken controleer je zelf op fouten waarna je de gevonden fouten

Nadere informatie

Workshop 21. Curven tekenen.

Workshop 21. Curven tekenen. Workshop 21 MicDigital Curven tekenen. Logo s en webkop ontwerpen Voor je website heb je een kop, een header nodig. Dit kan je makkelijk in Photoshop aanmaken. We gaan zo n webkop maken en leren een curve,

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 2. Uitlijning of regelval PP Voorkennis: InDesign praktijkopdracht 1 afgerond

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 2. Uitlijning of regelval PP Voorkennis: InDesign praktijkopdracht 1 afgerond OPDRACHTKAART PP-01-02-01 Uitlijning of regelval Voorkennis: InDesign praktijkopdracht 1 afgerond Intro: Als je een boek, folder of brochure hebt, dan zie je dat tekst op verschillende manieren geordend

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 5. Letterproef PP-01-05-01. Voorkennis: De praktijkopdrachten 1, 2, 3 en 4 van InDesign afgerond

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 5. Letterproef PP-01-05-01. Voorkennis: De praktijkopdrachten 1, 2, 3 en 4 van InDesign afgerond OPDRACHTKAART PP-01-05-01 Letterproef Voorkennis: De praktijkopdrachten 1, 2, 3 en 4 van InDesign afgerond Intro: Er zijn wel duizenden verschillende lettertypen, soms ook wel fonts genoemd. Elk lettertype

Nadere informatie

Paasachtergrond tekenen

Paasachtergrond tekenen http://psd.tutsplus.com/tutorials/drawing/super-cute-easter-wallpaper-illustration-tutorial/ Paasachtergrond tekenen Stap 1 Nieuw Photoshop document (Ctrl + N). De grootte is niet zo belangrijk, witte

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-10-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht DR-06-01 tot en met DR-06-03 afgerond. Intro: Je gaat een dekblad maken voor een geniete A5 bloc

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 1. Selecteren met Pen blz 3-4 2. Selecteren Product, Pen blz 5 3. Selecteren Persoon, Snelle Selectie blz 6-7 4. Sfeeradvertentie blz 8 5. Banner blz 9 Selecties 2 SELECTEREN

Nadere informatie

Les11 Werken met vaste waarden

Les11 Werken met vaste waarden Les11 Werken met vaste waarden Heb je alle vorige lessen met succes doorlopen, dan heb je al heel veel bijgeleerd in zo n korte periode. Om alles bij te houden blijft oefenen en nog eens oefenen de werkwijze.

Nadere informatie

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers.

Kleurige ring maken - werken met paden!!! Voor ervaren Photoshoppers. Video op volgende link: Bekijk zeker eerst de Video vooral wie nog maar weinig met paden gewerkt heeft http://www.youtube.com/watch?v=xghxy-oxhso Les op volgende link http://tutvid.com/create-vibrant-color-ring-photoshop-tutorial/

Nadere informatie

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q)

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Pen (P) Tekst (T) Lijnsegment (\) Rechthoek (Q) Penseel (B) Potlood (N) Klodderpenseel (Shift+B) Gum (Shift +E) Roteren

Nadere informatie

Schermopbouw. Het programma is op te delen in twee delen:

Schermopbouw. Het programma is op te delen in twee delen: Photoshop Elements is het kleinere zusje van PhotoShop. Als amateur-fotograaf, kan je er omzeggens evenveel mee doen maar voor een veel lagere prijs (100 i.p.v. 1000 ). Het programma is op te delen in

Nadere informatie

Meester in het gebruiken van de pen in 30 minuten

Meester in het gebruiken van de pen in 30 minuten http://psdfan.com/tutorials/drawing/become-a-master-of-the-pen-tool-in-under-30-minutes/ Meester in het gebruiken van de pen in 30 minuten Dit willen we tekenen met de pen Stap 1 Afbeelding downloaden,

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

Foto manipulatie met straatdanser

Foto manipulatie met straatdanser http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/dazzling-dance-photomanipulation/all-pages.html Foto manipulatie met straatdanser Foto s worden gecombineerd, speciale effecten toegevoegd

Nadere informatie

Inhoud. Opdracht 2 pag 5. Opdracht 3 pag 6. Opdracht 4 pag 8. Opdracht 5 pag 9. Afvinklijst pag 10. Digitale vormgeving Marketing en Communicatie

Inhoud. Opdracht 2 pag 5. Opdracht 3 pag 6. Opdracht 4 pag 8. Opdracht 5 pag 9. Afvinklijst pag 10. Digitale vormgeving Marketing en Communicatie 2 Inhoud Opdracht 1 pag.3 Opdracht 2 pag 5 Opdracht 3 pag 6 Opdracht 4 pag 8 Opdracht 5 pag 9 Afvinklijst pag 10 3 Selecteren met de Pen Om een product als afbeelding goed te presenteren in een webshop,

Nadere informatie

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN illustrator LESBRIEVEN HANDS- ON: OPDRACHTEN: SITE MET ALLE OEFENINGEN VOORKENNIS: PLAATSEN WEBINHOUD GEBRUIK FLASH Adobe illustrator Hét pakket uit de Adobe- suite om vector- a?eeldingen mee te bewerken

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

InDesign downloaden Adobe InDesign

InDesign downloaden Adobe InDesign InDesign downloaden Adobe InDesign is een desktop publishing-programma (DTP) voor het opmaken van pagina's voor drukwerk. Ga via Adobe.com/nl/downloads.html de proefversie downloaden. Allereerst meld je

Nadere informatie

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt

Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/how-to-apply-textures-to-uneven-surfaces/ Hoe je een structuur op een oneffen oppervlak aanbrengt Stap 1 Foto s zoeken die we kunnen gebruiken.

Nadere informatie

Paden en punten bewerken

Paden en punten bewerken Als u verder klikt, ziet u dat welk punt u de laatste hebt geplaatst, blauw zal tonen, terwijl alle andere punten met een witte binnenkant zijn omschreven: Dit komt doordat u op elk moment terug kunt gaan

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken

mailgroep photoshop Copyright Materiaal Foto s voorbereiden Selecties maken FotoArt_14 (gemaakt in Photohop CS4) Materiaal Fotosetje : Een paar foto s hebben we nodig. Eigen foto s naar keuze of je kan ook die van mij gebruiken om dit lesje eens uit te proberen. Gebruik liefst

Nadere informatie

3. Selecteren. Selecteren op kleur

3. Selecteren. Selecteren op kleur 3. Selecteren Net zoals u in een tekstverwerker een bepaald deel van een tekst kan selecteren, kan u in Photoshop bepaalde delen van een afbeelding of een afbeeldinglaag selecteren. Dit gaat niet zo eenvoudig

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop.

Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document. Noem de bekomen laag laptop. http://psdfan.com/tutorials/designing/design-a-professional-laptop-advert/ Professionele laptop Stap 1: Nieuw document breedte =1000px ; hoogte = 600px. Plak een afbeelding van een laptop in je document.

Nadere informatie

Chocolade reep tekst effect maken

Chocolade reep tekst effect maken http://textuts.com/chocolate-bar-text-effect/ Chocolade reep tekst effect maken Deze tutorial legt uit hoe je een simpel patroon kan gebruiken samen met een paar laagstijlen om een chocoladereep als tekst

Nadere informatie

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff)

Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Les19 Schaaktornooi (les Greenstuff) Beginfoto Bijsnijden 1) Open de afbeelding les19 Schaakbord.jpg en snij de foto bij zodat het bovenste donker groene deel wat verdwijnt. (Gereedschap Uitsnijden, in

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 4. Kolommen PP Voorkennis: Praktijkopdrachten 1, 2 en 3 van InDesign afgerond

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 4. Kolommen PP Voorkennis: Praktijkopdrachten 1, 2 en 3 van InDesign afgerond OPDRACHTKAART PP-01-04-01 Kolommen Voorkennis: Praktijkopdrachten 1, 2 en 3 van InDesign afgerond Intro: Om een tijdschrift of krant prettig te kunnen lezen en overzichtelijk te maken, worden de pagina

Nadere informatie

http://www.pxleyes.com/tutorial/photoshop/1439/create-a-wrong-fruit-collage.html Fruitcollage Er wordt gebruik gemaakt van volgende gereedschappen: Verplaatsen, Kloonstempel, Gum, Doordrukken, Penseel,

Nadere informatie

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel

Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel Les07 Verschillende foto s uitsnijden en samenbrengen tot een mooi geheel We gebruiken vier foto s met paddenstoelen. 1) Open een nieuw bestand bestand: 800 x 800 pix; RGB; Wit; 72 dpi Menu Bestand Nieuw

Nadere informatie

Lesje 05: Foto s laten overvloeien.

Lesje 05: Foto s laten overvloeien. Lesje 05: Foto s laten overvloeien. 1. Documenten openen. Open het bestand les 05 achtergrond.jpg. Menu bestand openen of Ctrl+O. zoek de achtergrondfoto en open de afbeelding. Sla dit al een eerste keer

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR PORTRET. https://pixlr.com/editor. Calibr. Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus.

INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR PORTRET. https://pixlr.com/editor. Calibr. Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus. INSTRUCTIE PIXLR OPENEN PIXLR https://pixlr.com/editor 1 PORTRET Optimaliseren Blader naar en open de foto. Kies voor Aanpassingen Niveaus. Schuif de pijltjes tot aan de curve. Maak met het Uitsnijgereedschap

Nadere informatie

Afbeeldingen Module 11

Afbeeldingen Module 11 11. Afbeeldingen Er zijn veel manieren waarop u een afbeelding in kunt voegen in een tekst. U kunt bijvoorbeeld plaatjes die met een ander programma zijn gemaakt in uw documenten opnemen. Zo kunt u met

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-05-01 Voorkennis: Je kunt: Eenvoudige (PDF) printopdrachten naar de digitale printer sturen Opdracht geven bij de digitale printer om

Nadere informatie

Street dancing Voor ervaren photoshoppers

Street dancing Voor ervaren photoshoppers http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/photo-manipulation/street-dance-illustration.html Street dancing Voor ervaren photoshoppers Onderstaande foto s gebruikt voor deze oefening. Je kan ook

Nadere informatie

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Deze les ga je een filmpje maken van vier bewegende afbeeldingen met muziek en tekst. Zorg voordat je begint dat je vier grote afbeeldingen (minimaal 1000 800

Nadere informatie

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door 3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER TEKENING MAKEN 1 De kinderen gaan een tekening maken met een dikke donkere stift. Met dikke stiften vermijd je dunne lijnen die later in het proces lastig kunnen

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-delicious-green-apple-illustration/ Appeltje voor de dorst In deze les leer je zelf een blozende groene appel tekenen, we gebruiken daarvoor verschillende

Nadere informatie

Een compositie of collage maken.

Een compositie of collage maken. Workshop 4 MicDigital Een compositie of collage maken. We nemen een sportwagen, een mooie meid, een sprookjesachtig landschap en Photoshop 7, mixen dit tezamen om een kleurrijke reclame affiche te creëren.

Nadere informatie

Originele les:

Originele les: 1 Originele les: https://design.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-fake-windowaction-in-adobe-photoshop--cms-29338 Fake venster in Photoshop In deze handleiding leer je hoe je een geweldig nep-venster

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Een palet uitrollen: het palet is zichtbaar in de werkomgeving, en rolt zich uit als je erover navigeert klik op de punaise boven in het palet

Een palet uitrollen: het palet is zichtbaar in de werkomgeving, en rolt zich uit als je erover navigeert klik op de punaise boven in het palet _paletten PALETTEN In dit hoofdstuk lees je over de het gebruik van paletten die je tegenkomt in Vectorworks. De paletten In de paletten vind je gereedschappen om mee te tekenen, om de tekening af te werken

Nadere informatie

Inhoudsopgave Photoshop voor iedereen, deel 1

Inhoudsopgave Photoshop voor iedereen, deel 1 Inhoudsopgave Photoshop voor iedereen, deel 1 1 Kennismaking met Photoshop 1.1 Inleiding: Doel en nut van Photoshop 1.2 Opstarten en afsluiten van Photoshop 1.3 De Photoshopomgeving 1.3.1 Titelbalk 1.3.2

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, daarom is het ook onze test, neem er uw

Nadere informatie

BEWERKINGEN verzameling deel 1

BEWERKINGEN verzameling deel 1 PS.01 Bewerkingen verzameling deel 1 1-17 BEWERKINGEN verzameling deel 1 Afbeeldingen op Internet, die niet te downloaden zijn, toch kopiëren. Maak een printscreen van het scherm, waarbij de afbeelding

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

CURSUS DIGITAL STAMPING

CURSUS DIGITAL STAMPING www.truikebron.com INTRO Hierbij van onze gratis cursus Digital Stamping. We hebben hierin geprobeerd om het digitaal stempelen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Stap-voor-stap gaan we weer door de

Nadere informatie

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters 27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP File:MultiMedia/Photoshop M. Peters Multi Media Cursus Photoshop CS3 / CS5 In dit naslagwerk vind je een korte uitleg van Photoshop CS3/ CS5. Als je de cursus stap voor

Nadere informatie

Doorlopend patroon. Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan.

Doorlopend patroon. Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan. Doorlopend patroon Behang, gordijnen, bekledingsstoffen, verpakkingen zijn vaak voorzien van een opdruk, een dessin. Dit dessin herhaalt zich en sluit naadloos op elkaar aan. In b.v. 3D max worden ook

Nadere informatie

3D deksel maken in Photoshop.

3D deksel maken in Photoshop. http://www.tutorial9.net/photoshop/draw-a-classy-3d-poker-chip-in-photoshop/ 3D deksel maken in Photoshop. Stap 1: Cirkel tekenen Nieuw document : 600 500px. Met vormgereedschap (U) een cirkel tekenen.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.simplypsd.com/image-manipulation/create-an-urban-tiger-photo-manipulation Tijger op de dool Hieronder het beoogde resultaat. Download de rar met benodigdheden voor deze les van onderstaande

Nadere informatie

GIMP STAP-VOOR-STAP : AFGERONDE HOEKEN

GIMP STAP-VOOR-STAP : AFGERONDE HOEKEN GIMP STAP-VOOR-STAP : AFGERONDE HOEKEN HOEKEN AFRONDEN VIA MENU SELECTEREN STAP 1 : Open GIMP STAP 2 : Open de afbeelding : 1. open menu Bestand, 2. kies Openen, 3. blader naar het bestand, 4. druk op

Nadere informatie

Sneeuw globe maken.

Sneeuw globe maken. http://graphicssoft.about.com/od/photoshop/l/blsnowglobe1.htm Sneeuw globe maken 1.) Nieuw document: 400 x 500 pixels, 72 ppi, witte achtergrond. Werk je met een groter document dan zal je in de loop van

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Photoshop

www.dubbelklik.nu Handleiding Photoshop www.dubbelklik.nu Handleiding Photoshop Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode voor Technologie, ICT/Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Rode ogen verwijderen CS2

Rode ogen verwijderen CS2 Rode ogen verwijderen CS2 Gebruikte technieken: Duplicaat foto, gereedschap rode ogen verwijderen, Penseel en de penseel overvloeimode, Optie Vervagen, Opslaan als => Jpeg formaat. Met het gereedschap

Nadere informatie

Selectie. Famous Faces

Selectie. Famous Faces Selectie Famous Faces Inhoud Selectie Pengereedschap... 3 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 4 Opdracht 3... 5 Opdracht 4... 6 Afvinklijst Selectie... 7 Famous Faces... 8 Opdracht 5... 8 2 Selectie met Pengereedschap

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

Mooie compositie.

Mooie compositie. http://psd.fanextra.com/tutorials/designing/learn-how-to-design-a-charming-collage-composition/ Mooie compositie Nodig : meisje ; structuur; grunge penselen; waterachtergrond ; blauwe diamant ; lijntekeningen

Nadere informatie

http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/create-an-abstract-sea-on-landillusion.17930.html Land Zee illusie Stap 1 Open Photoshop, nieuw document = 1000 x 670 pix ; 300 ppi. Stap 2 Foto met boom

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003 Handleiding Paint 2003 www.dubbelklik.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream

Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-illustrate-a-delicious-ice-cream-bar/ Hoe teken je zelf een Heerlijke Ice Cream In deze les worden weer veel technieken toegepast. Alles wordt zelf getekend

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Digitale fotobewerking.

Digitale fotobewerking. Let op: Deze beschrijving is gemaakt voor Adobe Photoshop CS2. Er zijn verschillen met CS3, CS4 en CS5, maar vele van hieronder beschreven functies vind u ook in die versies. Digitale fotobewerking. De

Nadere informatie

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart.

Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. Het samenvoegen van meerdere foto s. Een fotocompilatie, een ansichtkaart. In deze workshop gaan we een ansichtkaart maken. We gebruiken één foto als achtergrond en plaatsen hierop andere foto s. Open

Nadere informatie

Door velen wordt Photoshop beschouwd als de industriestandaard voor zowel drukwerk en DTP als voor het web wat betreft digitale beeldbewerking.

Door velen wordt Photoshop beschouwd als de industriestandaard voor zowel drukwerk en DTP als voor het web wat betreft digitale beeldbewerking. Adobe Photoshop Adobe Photoshop is een grafisch programma voor het bewerken digitale beelden via de computer. Photoshop is beschikbaar voor Mac OS X en Windows. Tot en met versie 4 bestond er ook een UNIX-variant.

Nadere informatie

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid)

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) 1 Banner De inhoud Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) op internet. Meestal een combinatie van afbeeldingen en teksten. De banner kun je gebruiken om te adverteren voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

InDesign CS3. Gereedschappen

InDesign CS3. Gereedschappen Gereedschappen Selecteren gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Pen gereedschap (P) Tekst gereedschap (T) Potlood (N) Lijn gereedschap (,) Rechthoekkader gereedschap (F) Rechthoek gereedschap

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN]

1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] PHOTOSHOP: basisoefening TBKilustratie > OSTYN G BENODIGDHEDEN 1 De essentie van PS speelt zich voornamelijk af in het LAGENPALET [#VENSTER>LAGEN] Inklappen tot laagsymbool Het lagen tabblad De mixing

Nadere informatie

Wervelende dame oefenen met de pen

Wervelende dame oefenen met de pen http://www.adobetutorialz.com/articles/30970036/1/swirl-girl-in-photoshop Wervelende dame oefenen met de pen In deze oefening wordt getoond hoe je kronkels tekent. Die worden dan op allerlei manieren gecombineerd,

Nadere informatie

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm.

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. WERKEN MET INKSCAPE Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. Kies nu voor Bestand en Documenteigenschappen. Hier zet je de Standaardeenheid op mm. Pas

Nadere informatie

Initiatie deel 2 Test selecties

Initiatie deel 2 Test selecties deel 2 Test selecties Test deel 2 Selecties. In deze les gaan we verschillende selectiemogelijkheden uitvoeren, laagstijlen, overvloeimodus, maskers enz.. Het is geen makkelijke les, neem er uw tijd voor

Nadere informatie

fotofabriek.nl Handleiding Adobe Photoshop templates

fotofabriek.nl Handleiding Adobe Photoshop templates fotofabriek.nl BINNENWERK STAP 1: Opmaak Wanneer het photoshop bestand is geopend krijg je de volgende lagen te zien. De groen gemarkeerde lagen zijn de pagina s voor het fotoboek. De rood gemarkeerde

Nadere informatie