VASTSTELLEN RECHTSPOSITIEBESLUIT BUITENGEWOON AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VASTSTELLEN RECHTSPOSITIEBESLUIT BUITENGEWOON AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND 2011"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/ RIS VASTSTELLEN RECHTSPOSITIEBESLUIT BUITENGEWOON AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: medio juni 2007 de VNG een nieuw model voor de rechtspositie van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) heeft aanbevolen; het model van de VNG is tot stand gekomen in overleg met de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken; de uitgangspunten van de VNG maken dat de gemeente Den Haag overweegt een rechtspositieregeling te formuleren; eerder in 2011 het Reglement Burgerlijke Stand 2011 is vastgesteld. Besluit: vast te stellen het hierbij gevoegde Rechtspositiebesluit buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Den Haag, 22 november 2011 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen Postadres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 PBS/ Artikel 1. Begripsbepaling Dit besluit verstaat onder: a. buitengewoon ambtenaar: de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand als bedoeld in artikel 2, 2 e lid onder a van het Reglement burgerlijke stand 2011, hierna aan te duiden als babs; b. ARG: Ambtenarenreglement s-gravenhage Artikel 2. Aanstelling 1. Aanstelling geschiedt voor bepaalde tijd ingevolge artikel 4 lid 2 van het Reglement burgerlijke stand Een babs kan op grond van een Reglement Burgerlijke Stand van voor 2011 een aanstelling voor (on-)bepaalde tijd hebben. 3. De aanstelling voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege. Artikel 3. Bezoldiging 1. De babs ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per voltrokken huwelijk of geregistreerd partnerschap gelijk aan drie maal het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van schaal 8, bijlage IIa. (nieuwe salarisstructuur) als genoemd in artikel 3:1 van het ARG. 2. De vergoeding bedoeld in het eerste lid, wordt opgehoogd met het percentage van de vakantietoelage van artikel 6:3, lid 2 van het ARG. 3. De vergoeding van het eerste lid wordt opgehoogd met het percentage van de eindejaarstoelage van artikel 3:6, lid 1 van het ARG. 4. De vergoeding bedoeld in het eerste lid wordt opgehoogd met een percentage van 8,6% ter compensatie van het niet genieten van het vakantieverlof. 6. De vergoeding wordt opgehoogd met een vaste onkostenvergoeding voor onder meer reis- en verblijfskosten. 7. Voor elk huwelijk of geregistreerd partnerschap dat voltrokken wordt op een zaterdag respectievelijk zondag, wordt de vergoeding als bedoeld in het eerste lid van dit artikel verhoogd met 45% respectievelijk 65%. 8. In alle overige gevallen maken (buitengewoon) ambtenaren van de burgerlijke stand geen aanspraak op een vergoeding. Artikel 4. Aanspraken bij ziekte 1. Bij ziekte van de babs jonger dan 65 jaar zijn de artikelen 7:1 tot en met 7:3 (definities, begeleiding en recht op bezoldiging bij ziekte), 7:9 tot en met 7:14 (verplichtingen en sancties) en 7:21 (samenloop van bezoldiging bij ziekte met uitkering op grond van de WIA) van het ARG van overeenkomstige toepassing. 2. Voor toepassing van het eerste lid wordt onder bezoldiging verstaan het gemiddelde aan vergoedingen als beschreven in artikel 3 over de twaalf maanden onmiddellijk voorafgaande aan de eerste dag van ongeschiktheid van de babs. Voor zover de ambtenaar op deze datum zijn betrekking nog geen 12 maanden heeft vervuld, wordt gerekend met het bedrag dat hem gemiddeld per maand is toegekend over de periode waarin hij in dienst is. 3. Voor de toepassing van dit artikel wordt onder de eerste dag van ongeschiktheid van de babs verstaan: de dag waarop de babs is aangewezen om een huwelijk te voltrekken of een partnerschap te registreren, waarvoor hij wegens ziekte is verhinderd.

3 PBS/ B&W nadere regels. Disciplinaire straffen, schorsing, ontslag en uitkering Artikel 5 1. Ontslag aan de babs kan worden verleend overeenkomstig de artikelen 8:1 (ontslag op verzoek), 8:2 en 8:2a (wegens ouderdomspensioen), 8:3 (wegens reorganisatie), 8:4 en 8:5 (wegens arbeidsongeschiktheid), 8:6 (wegens onbekwaamheid of ongeschiktheid), 8:7 en 8:8 (overige ontslaggronden), 8:11 (wegens FPU), 8:12 en 8:12:1 (van rechtswege en tussentijds ontslag uit tijdelijke aanstelling) en 8:13 (als disciplinaire straf) van het ARG. 2. Ontslag aan de babs wordt overeenkomstig artikel 4 van Reglement Burgerlijke Stand 2011 verleend: a. bij het bereiken van de 70 ste verjaardag (art. 4:5); b. aan de babs die hun bevoegdheid gedurende een jaar niet hebben uitgeoefend (art. 4:6). 3. Schorsing van de buitengewoon ambtenaar vindt plaats overeenkomstig de artikelen 8:15:1 en 8:15:2 van het ARG. Overige rechten en plichten Artikel 6 De artikelen 15:1, 15:1a tot en met 15:1g (verplichtingen rond integriteit), 15:1:12 (vergoeding van schade), 15:1:15 (beoordeling van ambtenaar),!5:1:16 (uniform of dienstkleding), 15:1:20 (infectieziekten) en 15:1:23 (vergoeden van schade) van het ARG zijn van overeenkomstige toepassing. Artikel 7 De buitengewoon ambtenaar die de hem opgelegde verplichtingen niet nakomt of zich overigens schuldig maakt aan plichtsverzuim, kan disciplinair worden gestraft, overeenkomstig hoofdstuk 16 van het ARG. Slotbepalingen Artikel 8 Dit besluit treedt in werking op 22 november Artikel 9 Dit besluit wordt aangehaald als: Rechtspositiebesluit buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2011 van de gemeente Den Haag.

4 PBS/ Inleiding Medio juni 2007 heeft de VNG een nieuw model voor de rechtspositie van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) aanbevolen. De VNG heeft aansluiting gezocht bij uitgangspunten die te lezen zijn in de bijlage 1. Het model van de VNG is tot stand gekomen in overleg met de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. Juist de uitgangspunten van de VNG maken dat de gemeente Den Haag overweegt een rechtspositieregeling te formuleren. Nu in eerder in 2011 het Reglement Burgerlijke Stand 2011 is vastgesteld, kan ook de rechtspositieregeling bepaald worden. Hoewel het model van de VNG in vele opzichten is overgenomen, zijn er op onderdelen en uitgangspunten keuzes gemaakt (zie verder). Tevens is er een vergelijking gemaakt met de rechtspositie van trouwambtenaren in Rotterdam, die nagenoeg gelijk is aan het model en hetgeen nu voorligt. Ter besluitvorming ligt het voorstel rechtspositiebesluit buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2011, dat is gebaseerd op het VNG-model en het - reeds vastgestelde - Reglement Burgerlijke Stand Keuzes In bijgaand voorstel Rechtspositiebesluit buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2011 zijn de volgende keuzes gemaakt: Babs als nevenfunctie Babsen bij DPZ zijn tot op heden benaderd als een soort free-lancers. Echter om babsen feitelijk te behandelen als freelancer vraagt heel andere (fiscale) spelregels dan nu worden toegepast. Denk alleen maar aan het sturen van (BTW) facturen, inschrijving van babsen bij de kamer van koophandel, het niet aangaan van een dienstverleningsopdracht in plaats van een aanstelling, etc. Het is verstandig om aan te sluiten bij het VNG-uitgangspunt om de functie van babs als een nevenfunctie vast te stellen. Tijdelijke aanstelling Aanstelling is altijd een tijdelijke aanstelling. Dit is in overeenstemming met het reglement Burgerlijke Stand Het laat onverlet dat er bestaande aanstellingen zijn die voor onbepaalde tijd zijn afgesloten. Deze overeenkomsten zijn onveranderd. Vaste onkostenvergoeding Toepassen van verplaatsingskosten regeling versus een vaste onkostenvergoeding: In de huidige bezoldiging is per verrichting een vaste onkostenvergoeding van bruto 15,14 per verrichting opgenomen. In het model van de VNG is dit niet het geval, daar komen de babsen in aanmerking voor o.a. verplaatsingskostenregeling. Daarbij wordt wel opgemerkt dat dit een keuze is. In het voorgestelde besluit is de huidige structuur gehandhaafd, en is de verplaatsingskostenregeling niet van toepassing verklaard. Hierdoor blijft de administratieve rompslomp voor zowel babs als de gemeente Den Haag beperkt.

5 PBS/ ABP Tot op heden heeft Den Haag de babsen niet bij het ABP aangemeld. Volgens de nieuwste richtlijn van het ABP (juni 2009) mag de gemeente zelf bepalen wanneer zij Babsen aanmelden bij het ABP. Voorstel is om de huidige situatie te handhaven. Aansluitend bij het principe dat een babs een nevenfunctie is en premiebetaling voor zowel babs als de gemeente beperkt blijft. Onregelmatigheidstoeslag In het model van de VNG is de onregelmatigheidstoeslag niet van toepassing verklaard. Dit nemen wij met dien verstande over, dat we de afspraken voor een huwelijk op zaterdag of zondag handhaven: toeslag van respectievelijk 45% en 65%. Beëindiging aanstelling De rechtspositie bepaalt dat de aanstelling in ieder geval eindigt wanneer een babs 70 wordt of wanneer de babs een jaar niet de bevoegdheid heeft uitgeoefend. Ziekte Belangrijkste wijziging door het vaststellen van de rechtspositie is het regelen van de voorzieningen (rechten en plichten) bij ziekte: loon doorbetaling en eventuele re-integratie-inspanningen. De enige wijze om niet onder deze dwingende wetgeving te vallen, is het werken met babsen als freelancer (risico op verzuim ligt dan bij de babs). Geconstateerd is al dat de handelwijze van de gemeente niet is ingericht op het werken met freelancers. Geconstateerd is ook dat de functie van babs nadrukkelijk een nevenfunctie is. Wetgeving op het gebied van ziekte is dwingend recht, maar niet ontworpen op een dergelijke specifieke doelgroep. Reden om voor de babsen van de gemeente Den Haag nadere keuzes te maken. Toelichting en uitwerking: Loondoorbetaling: Het VNG geeft aan: Eerste dag van ongeschiktheid: in lid 3 is bepaald (conform de Ziektewet) welke dag als eerste ziektedag geldt. Het is niet de bedoeling dat de babs direct bij aanvang van het ziekteverzuim bezoldiging krijgt doorbetaald, maar pas vanaf het tijdstip dat hij een huwelijk zou sluiten als hij niet ziek was geweest. In de praktijk van de babs zal het overigens niet altijd duidelijk zijn of en wanneer de eerste ziektedag valt en daarmee op welk moment de doorbetaling bezoldiging ingaat, bijvoorbeeld omdat een rooster ontbreekt en de babsen zelf voor vervanging zorgdragen. Men zou in dat geval een vaste termijn van 14 dagen of een maand na ziekmelding kunnen afspreken als zijnde de (fictieve) eerste ziektedag, afhankelijk van de regelmaat waarmee de babs werkzaamheden verricht. Nadere regels zullen op de lokale situatie toegesneden moeten worden. Ook het tijdstip van uitbetalen van de doorbetaling bezoldiging dient lokaal nader bepaald worden (bijvoorbeeld per maand, per jaar, na herstel). De babs is verplicht zo spoedig mogelijk zijn verhindering tot werken door te geven; in artikel 6 van deze regeling is artikel 15:1d van de CAR/UWO op de babs van toepassing verklaard. Ook het artikel 7:9 lid 4 (verzuimprotocol) van de CAR/UWO is van toepassing verklaard op de babs.

6 PBS/ Keuzes ten aanzien van loondoorbetaling De babs meldt zo spoedig mogelijk wanneer hij door ziekte verhinderd is zijn nevenfunctie uit te oefenen. In principe wordt het verzuim opgelost door onderlinge vervanging / ruilen. Daarom wordt een termijn van veertien dagen na de melding door de babs gehanteerd als zijnde de (fictieve) eerste ziektedag Doorbetaling van bezoldiging wordt gerekend vanaf het tijdstip dat hij een huwelijk zou sluiten als hij niet ziek was geweest. Het tijdstip van uitbetalen van de doorbetaling bezoldiging is na herstel of bij beëindiging van de aanstelling. Re-integratie Naast het recht op doorbetaling van bezoldiging staat de verplichting van werkgever en werknemer (jonger dan 65 jaar) zich in te spannen tot re-integratie in het arbeidsproces. De wetgeving op dit gebied is dwingend van aard: in principe is DPZ verplicht tot re-integratie. Voor babsen ouder dan 65 jaar is de re-integratie niet verplicht. In de praktijk wordt deze verplichting niet altijd als wenselijk beschouwd. De babs is op grond van het Burgerlijk Wetboek immers uitsluitend benoemd tot het verrichten van de formaliteiten rondom een sluiting van het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Bovendien heeft de babs in de regel een hoofdfunctie waar van uit re-integratieverplichtingen bestaan. In de praktijk zal bezien moeten worden hoe arbodienstverleners en het UWV omgaan met de verplichting tot re-integratie van de gemeente ten aanzien van een zieke babs. Keuze ten aanzien van re-integratie Uitgangspunt is dat re-integratie van babsen jonger dan 65 jaar in eerste instantie uit de hoofdbetrekking plaats vindt. Dit wordt vastgelegd in de afspraken die met de zieke babs gemaakt worden.

7 PBS/ BIJLAGE BIJ VOORSTEL Uitgangspunten van de VNG bij de ontwikkeling van het model rechtspositiebesluit 1. De functie van babs is een nevenfunctie die in omvang sterk kan variëren. 2. De babs besteedt gemiddeld drie uur aan het voltrekken van een huwelijk of het registreren van een partnerschap, inclusief voorbereidingstijd. 3. Over het salaris van de babs wordt de vakantietoelage, de eindejaarsuitkering en een compensatie van niet genoten vakantie berekend. Vanwege het karakter van de werkzaamheden van de babs is de toelage onregelmatige dienst niet van toepassing verklaard. 4. De sociale wetgeving brengt met zich mee dat een ieder die een publiekrechtelijke dienstbetrekking vervult - dus ook een babs - aanspraak heeft op doorbetaling van de bezoldiging tijdens ziekte en rechten en plichten heeft ten aanzien van re-integratie in het arbeidsproces. Hoewel betwijfeld kan worden of deze aanspraken en verplichtingen stroken met de aard van de dienstverhouding tussen gemeente en babs, is de wetgeving op dit punt dwingend. 5. Bij langdurige arbeidsongeschiktheid van een babs ontstaat een financiële verplichting én een verplichting tot re-integratieactiviteiten voor de werkgever voor minimaal 24 maanden. In het geval van een tijdelijke aanstelling houden deze verplichtingen op te bestaan op het moment dat de aanstelling van rechtswege afloopt. Tijdelijke aanstellingen kunnen elkaar onbeperkt opvolgen omdat op de babs de flexwet-bepalingen niet van toepassing zijn. Op personen ouder dan 65 is de arbeidsongeschiktheidswetgeving overigens niet van toepassing. 6. De WW is op ambtenaren van toepassing en dus ook op de babs (mits jonger dan 65 jaar). In de praktijk zal het verlies van de functie van babs doorgaans geen relevant urenverlies opleveren waardoor geen aanspraak op WW gemaakt kan worden. 7. De vergoeding van kosten bij dienstreizen is in het model van toepassing verklaard. Dit kan een alternatief zijn voor een eventueel bestaande vaste onkostenvergoeding die aan belastingheffing is onderworpen. Ook de personeelsbeoordeling en de bepalingen over schadevergoeding uit de CAR-UWO zijn van toepassing verklaard.

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W nr. 07.1027 d.d. 16-10-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging rechtspositie buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Leiden per 1 december 2007 BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Voorbeeld Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand versie per 1 januari 2018

Voorbeeld Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand versie per 1 januari 2018 Voorbeeld Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand versie per 1 januari 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente, gelet op het reglement houdende bepalingen

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS)

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) Dit gebied vrijhouden Begin onder de streep van gemeenteblad Via menu kunt u een nieuw artikel beginnen, met de [Tab] toets is het niveau aan te passen. Met ga je naar de

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand gemeente Zeewolde 2016

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand gemeente Zeewolde 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zeewolde. Nr. 173306 13 december 2016 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand gemeente Zeewolde 2016 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Beemster

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Beemster CVDR Officiële uitgave van Beemster. Nr. CVDR611038_1 26 juni 2018 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Beemster Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. b e s l u i t e n :

GEMEENTE HOOGEVEEN. Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. b e s l u i t e n : GEMEENTE HOOGEVEEN Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen, gelet op het reglement houdende bepalingen ten aanzien van de ambtenaren

Nadere informatie

RECHTSPOSITIEREGELING BUITENGEWOON AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO

RECHTSPOSITIEREGELING BUITENGEWOON AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 14168 9 februari 2016 RECHTSPOSITIEREGELING BUITENGEWOON AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs)

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schagen. Nr. 32445 15 april 2015 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs) Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen;

Nadere informatie

Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2018 gemeente Almelo

Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2018 gemeente Almelo CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR395563_1 22 februari 2018 Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2018 gemeente Almelo RECHTSPOSITIEREGELING BUITENGEWOON AMBTENAAR

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Vastgestelde regeling - Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2015

GEMEENTEBLAD. Vastgestelde regeling - Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zoeterwoude Publicatiedatum: 26-02-2015 Nummer gemeenteblad: 0432 Vastgestelde regeling - Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente IJsselstein

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente IJsselstein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente IJsselstein. Nr. 49160 28 april 2016 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente IJsselstein Burgemeerster

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015 Inhoud Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015... 2 Artikel 1 Begripsbepaling... 2 Artikel 2 Aanstelling... 2 Artikel 3 Bezoldiging... 2 Artikel

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Sittard-Geleen

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Sittard-Geleen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Sittard-Geleen Nr. 47073 7 maart 2018 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Sittard-Geleen Burgemeester

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Rheden

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Rheden CVDR Officiële uitgave van Rheden. Nr. CVDR610986_1 22 juni 2018 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Rheden Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Decentrale regelgeving

Decentrale regelgeving Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Gemeente Lansingerland Organisatie die de regeling Gemeente Lansingerland vaststelt Vastgesteld door College van Burgemeester en Wethouders Titel regelgeving

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Heerlen 2018

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Heerlen 2018 CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR612392_1 29 augustus 2018 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Heerlen 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Gemeente Nijkerk - Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Gemeente Nijkerk - Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijkerk. Nr. 120904 15 december 2015 Gemeente Nijkerk - Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Collegebesluit nummer:

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en gastdames van de gemeente Coevorden»

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en gastdames van de gemeente Coevorden» Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en gastdames van de gemeente Coevorden» Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden., gelet op het reglement houdende

Nadere informatie

VNG ledenbrief Voorbeeldregeling rechtspositie buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

VNG ledenbrief Voorbeeldregeling rechtspositie buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Van: VNG Aan: Stadhuis Onderwerp: Rectificatie Lbr.17/061 CvA/LOGA 17/12 - Voorbeeldregeling rechtspositie buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand : nu met de link van de ledenbrief Datum: woensdag 1

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Rijssen-Holten 2018

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Rijssen-Holten 2018 CVDR Officiële uitgave van Rijssen-Holten. Nr. CVDR623950_1 7 mei 2019 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Rijssen-Holten 2018 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018 CVDR Officiële uitgave van Twenterand. Nr. CVDR612089_1 2 augustus 2018 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994.

Gelet op het bepaalde in artikel 16, boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994. Gemeente Den Haag Ons kenmerk PBS/2010.150 RIS 178674 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegingen: - in de vorige collegeperiode was het de uitdrukkelijke

Nadere informatie

MELDING. Sloopmelding Cortenoeverseweg JL Brummen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen

MELDING. Sloopmelding Cortenoeverseweg JL Brummen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen MELDING Sloopmelding Cortenoeverseweg 139 6971JL Brummen Locatie: Cortenoeverseweg 139 te Brummen Voor: het verwijderen van asbesthoudende golfplaten Datum verzonden: 3 augustus 2016 Rechtsmiddel: bezwaar

Nadere informatie

Regeling tot wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag (ARG) herdruk als gevolg van de invoering van het IKB

Regeling tot wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag (ARG) herdruk als gevolg van de invoering van het IKB GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 182692 22 december 2016 Regeling tot wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag (ARG) herdruk 2017-1 als gevolg van de

Nadere informatie

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005.

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005. Gemeente Leeuwarderadeel Burgemeester en Wethouders van Leeuwarderadeel; gelet op het bepaalde in artikel 3:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Leeuwarderadeel; gehoord de Commissie voor Georganiseerd

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. - mede gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet juncto artikel 160 Gemeentewet,

Gemeente Den Haag. - mede gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet juncto artikel 160 Gemeentewet, RIS151950_30-JAN-2008 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2007.4102 RIS 151950 REGELING 36-URIGE WERKWEEK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 4:2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 14194 9 februari 2016 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat Per 1 januari 1995

Nadere informatie

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000;

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000; De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat VNG een voorbeeld bezoldigingsverordening heeft ontworpen als handreiking voor gemeenten die hun locale verordening willen aanpassen; dat het aanbeveling

Nadere informatie

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd.

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd. III.1 BEZOLDIGINGSREGELING 1997 - Besluit van de gemeenteraad van Voorst 24 maart 1997. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Deze regeling verstaat onder: 1 Ambtenaar: hij, die overeenkomstig de bepalingen van

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Nr. 1337 29 november 2018 3e Wijziging Besluit bezwarende functie VRR Het Dagelijks

Nadere informatie

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren;

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Burgemeester en wethouders van Menaldumadeel; overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Besluit: vast te stellen de navolgende verordening: Verordening tot

Nadere informatie

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging 3 Salaris en vergoedingsregelingen Bezoldiging Artikel 3:1 1 Met inachtneming van artikel 1:2:1 wordt aan de ambtenaar binnen het kader van een lokaal vast te stellen bezoldigingsregeling een bezoldiging

Nadere informatie

BEZOLDIGINGSREGELING

BEZOLDIGINGSREGELING BEZOLDIGINGSREGELING Algemene bepaling Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. medewerker De ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, lid 1onder a van de CAR b. werkgever

Nadere informatie

Regeling Sanctiebeleid Bovenwettelijke Uitkeringen Gemeente Haarlem

Regeling Sanctiebeleid Bovenwettelijke Uitkeringen Gemeente Haarlem CVDR Officiële uitgave van Haarlem. Nr. CVDR416391_1 25 oktober 2016 Regeling Sanctiebeleid Bovenwettelijke Uitkeringen Gemeente Haarlem Het college van gemeente Haarlem; overwegende dat het college sanctiebeleid

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Collegevoorstel. Zaaknummer Huwelijk en geregistreerd partnerschap Zaaknummer 00451583 Onderwerp Huwelijk en geregistreerd partnerschap Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Op 12 mei jl. besloot u om over het trouwen in onze gemeente een aantal zaken nader uit

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten

Besluit van Provinciale Staten Besluit van Provinciale Staten Vergaderdatum December 2014 Nummer 6766 Onderwerp Herbenoeming lid/directeur van de Randstedelijke Rekenkamer e.a. 1 Besluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Besluiten:

Nadere informatie

Detacheringsovereenkomst. Ondergetekenden

Detacheringsovereenkomst. Ondergetekenden Detacheringsovereenkomst Ondergetekenden 1. Gemeente Oss, vertegenwoordigd door de heer W.S.A. Franssen, Directeur dienst Gemeentebedrijven, hierna te noemen werkgever, en 2. Stichting Noord Oost Brabantse

Nadere informatie

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006.

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. Artikel 8:5 Ontslag wegens arbeidsongeschiktheid Lid 1 Ontslag kan aan de ambtenaar worden verleend op grond

Nadere informatie

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden.

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Nr 3213 ar. JZio GEMEENTE DORDRECHT UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Artikel l Deze verordening verstaat onder: a. ontslag: ontslag als bedoeld in artikel H 12a van het Algemeen Ambtenarenreglement

Nadere informatie

gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, artikel 125 van de Ambtenarenwet en op hoofdstuk 12 CAR-UWO; b e s l u i t e n

gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, artikel 125 van de Ambtenarenwet en op hoofdstuk 12 CAR-UWO; b e s l u i t e n Ontwerpbesluit Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het gewenst is de CAR-UWO te wijzigen overeenkomstig de LOGA-brieven van: - 22 februari 2016, onderwerp Technische

Nadere informatie

vast te stellen de 6e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt:

vast te stellen de 6e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt: AGP 19 (f) ABVRBN 20130403 Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, - gelet op het bepaalde in de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord 2011; - gelet op het voorstel

Nadere informatie

Gelet op artikel 4, lid 3 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer,

Gelet op artikel 4, lid 3 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer, Voorstel aan Provinciale Staten Van Fractievoorzittersoverleg Vergadering Oktober 2016 Nummer 6942 Onderwerp Wijziging rechtspositieregeling lid/directeur Randstedelijke Rekenkamer 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

Alfabetisch trefwoordenregister

Alfabetisch trefwoordenregister Alfabetisch trefwoordenregister Aanstelling 2.1 Aanstelling, vast of tijdelijk 2.1.3 Aanvullende uitkering bij werkloosheid - anticumulatie 5.5.15 - berekeningsgrondslag 5.5.8 - bedrag 5.5.10 - beëindiging

Nadere informatie

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 Hoofdstuk II Salariëring en vergoedingen Artikel

Nadere informatie

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006.

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 30 juni 2006. Artikel 8:5 Ontslag wegens arbeidsongeschiktheid Ontslag kan aan de ambtenaar worden verleend op grond van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis; gezien de instemming van de plaatselijke commissie voor georganiseerd overleg; besluiten: vast te stellen de volgende: VERORDENING,

Nadere informatie

Model-detacheringsovereenkomst

Model-detacheringsovereenkomst Model-detacheringsovereenkomst Disclaimer Bij gebruik van onderstaande model-detacheringsovereenkomst stemt u in met deze disclaimer. Algemeen Aan de inhoud van deze model-detacheringsovereenkomst kunnen

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133696_13-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.956 RIS 133696 REGELING DIENSTWONINGEN EN EMOLUMENTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:18

Nadere informatie

Artikelen 2:1, 2:3 en 2:4:1 2:4:1 CAR-UWO CAR-UWO

Artikelen 2:1, 2:3 en 2:4:1 2:4:1 CAR-UWO CAR-UWO GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van Schiedam. Nr. 70946 3 augustus 2015 Mandaatregister Stroomopwaarts MVS Personeel en Organisatie Bijlage behorend bij besluit dagelijks bestuur van 13 juli 2015 N.B. 1.

Nadere informatie

Regeling bezoldiging. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Regeling bezoldiging. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: Regeling bezoldiging Artikel 1. Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: A. Bevoegd gezag: het college van burgemeester en wethouders; B. Ambtenaar: de ambtenaar in

Nadere informatie

Gelet op artikel 97, zevende lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Gelet op artikel 97, zevende lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement; Regeling uitkering substantieel bezwarende functies 2006 [Regeling vervalt per 01-04-2015.] Zichtdatum 07-02-2018 Geldend van 01-01-2010 t/m 31-03-2015 Regeling uitkering substantieel bezwarende functies

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling generatiepact gemeente Veere 2019

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling generatiepact gemeente Veere 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Veere Nr. 283177 31 december 2018 Regeling generatiepact gemeente Veere 2019 Het college van Burgemeester en wethouders, Overwegende, dat het wenselijk is

Nadere informatie

HOOFDSTUK V ZIEKTE 1 ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK V ZIEKTE 1 ALGEMENE BEPALINGEN RECHTSPOSITIE GEMEENTE AMSTERDAM DEEL 1 Ambtenarenreglement Amsterdam HOOFDSTUK V ZIEKTE BS DB HO (1 januari 2006) 1 ALGEMENE BEPALINGEN Art. 501 T onderbreking periode van arbeidsongeschiktheid Achtereenvolgende

Nadere informatie

Dubbel U - Verzuimreglement

Dubbel U - Verzuimreglement Dubbel U - Verzuimreglement Inleiding In dit verzuimprotocol zijn de regels vastgelegd die gelden voor werknemers van Dubbel U die de werkzaamheden niet kunnen verrichten in verband met ziekte (hierna

Nadere informatie

Reglement burgerlijke stand gemeente Eijsden-Margraten Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten;

Reglement burgerlijke stand gemeente Eijsden-Margraten Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Eijsden-Margraten Nr. 166536 26 september 2017 Reglement burgerlijke stand gemeente Eijsden-Margraten 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten;

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg;

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schiedam Nr. 211333 30 november 2017 Regeling Generatiepact gemeente Schiedam Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; gelet op de CAO gemeenten

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand Behoudens advies van de commissie B&W-nr.: 07.0466 d.d. 8-5-2007 Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand BESLUITEN 1. Het Reglement burgerlijke stand 2007 vast te stellen, waarin is opgenomen

Nadere informatie

Technische wijzigingen Cao SW 2019

Technische wijzigingen Cao SW 2019 Technische wijzigingen Cao SW 2019 Cao-partijen, de VNG, de FNV en het CNV zijn onderstaande technische wijzigingen van de Cao SW overeengekomen: 1. Aanpassing in de definitie van werknemer, artikel 1.1

Nadere informatie

gelet op: - het traineeprogramma gemeente Den Haag, - het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;

gelet op: - het traineeprogramma gemeente Den Haag, - het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; Gemeente Den Haag REGELING RECHTSPOSITIE TRAINEES 2015 DEN HAAG Ons kenmerk BSD/2015.717 RIS 285401 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het traineeprogramma gemeente Den Haag, - het

Nadere informatie

Gemeente Tynaarlo Uitvoeringsregeling beloningsbeleid gemeente Tynaarlo. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo Uitvoeringsregeling beloningsbeleid gemeente Tynaarlo. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tynaarlo. Nr. 49460 21 april 2016 Gemeente Tynaarlo Uitvoeringsregeling beloningsbeleid gemeente Tynaarlo Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek

Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR61670_2 1 juni 2016 Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; gelet

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Leiderdorp;

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Leiderdorp; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leiderdorp Nr. 169917 7 augustus 2018 Beloningsbeleid Gemeente Leiderdorp 2016 Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Leiderdorp; gelet op

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Velsen Nr. 129587 24 mei 2019 Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019 Reglement met bepalingen over ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone ambtenaren

Nadere informatie

4",..,,,.' B .C-. E R N H EZ E. gezien het bijbehorende voorstel van burgemeester en wethouders van 15 april 2014;

4,..,,,.' B .C-. E R N H EZ E. gezien het bijbehorende voorstel van burgemeester en wethouders van 15 april 2014; .: ~.~ E R N H EZ E 4",..,,,.' B.C-. Raadsvergadering: 21 mei 2014 Agendapunt: 10 Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden onder werkkostenregeling 2014 De raad van de

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 16 boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994;

gelet op het bepaalde in artikel 16 boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994; REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel; gelet op het bepaalde in artikel 16 boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1 tot en met 4 van het

Nadere informatie

provinciaal blad V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N

provinciaal blad V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N provinciaal blad nr. 29 ISSN: 0920-1092 V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N 30 juni 2005 Besluit van Gedeputeerde Staten der provincie Groningen van 21 juni 2005, nr. 2005-12.559, afd PO, tot

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BSD/ RIS VERZUIMPROTOCOL GEMEENTE DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag BSD/ RIS VERZUIMPROTOCOL GEMEENTE DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag BSD/2016.558 RIS294761 VERZUIMPROTOCOL GEMEENTE DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 7:9 lid 4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag,

Nadere informatie

RECHTSPOSITIEREGLEMENT

RECHTSPOSITIEREGLEMENT RECHTSPOSITIEREGLEMENT voor Bezoldigde Bestuurders van de AFMP ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Algemeen 1. Bezoldigde bestuurders van de AFMP worden in functie benoemd door de Bondsvergadering van de vereniging

Nadere informatie

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN Artikel 1 - Definities In dit reglement gelden de definities die zijn opgenomen in de statuten. Verder wordt in aanvulling of afwijking daarvan verstaan onder:

Nadere informatie

c. de vergoeding in geld voor wacht- en storingsdienst, gemiddeld per maand over de voorafgaande periode van 12 maanden;

c. de vergoeding in geld voor wacht- en storingsdienst, gemiddeld per maand over de voorafgaande periode van 12 maanden; Hoofdstuk 11 Sociale zekerheid en Pensioen Artikel 11.1 Algemene bepalingen Artikel 11.1.1 Definities In dit hoofdstuk wordt verstaan onder: a. volledig en duurzaam arbeidsongeschikt: is hij/zij die als

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012. Vergadering: 6 maart 2012 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar E.J. Maring van der Ploeg, 0595 447716 Email: gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring

Nadere informatie

Het artikel dat hieronder is weergegeven bevat de tekst zoals die gold op 30 juni 2008.

Het artikel dat hieronder is weergegeven bevat de tekst zoals die gold op 30 juni 2008. Het artikel dat hieronder is weergegeven bevat de tekst zoals die gold op 30 juni 2008. Artikel 8:5 Ontslag wegens arbeidsongeschiktheid Lid 1 Ontslag kan aan de ambtenaar worden verleend op grond van

Nadere informatie

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief

Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Regeling Generatiepact Noord-Hollands Archief Het dagelijks bestuur van het Noord-Hollands Archief, overwegende dat het gewenst is om de instroom van jongeren en het duurzaam doorwerken van oudere medewerkers

Nadere informatie

Artikel 1 Deze regeling heeft betrekking op de volgende rechtspositionele mandaten met betrekking tot het griffiepersoneel.

Artikel 1 Deze regeling heeft betrekking op de volgende rechtspositionele mandaten met betrekking tot het griffiepersoneel. besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 16 onderwerp Mandatenbesluit griffiepersoneel 2010 de raad van de gemeente gouda besluit: 1. Vast te stellen de rechtspositionele mandaten met betrekking

Nadere informatie

REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133300_30-NOV-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.2418 RIS 133300 REGELING AANVAARDEN GESCHENKEN, VERGOEDINGEN EN UITNODIGINGEN 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel

Nadere informatie

ARBEIDSVOORWAARDENAKKOORD SECTOR RECHTERLIJKE MACHT 2004

ARBEIDSVOORWAARDENAKKOORD SECTOR RECHTERLIJKE MACHT 2004 ARBEIDSVOORWAARDENAKKOORD SECTOR RECHTERLIJKE MACHT 2004 1 ARBEIDSVOORWAARDENAKKOORD SECTOR RECHTERLIJKE MACHT 2004 1. LOOPTIJD EN INKOMENSONTWIKKELING 1.1 Looptijd Deze overeenkomst heeft een looptijd

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;

gelet op het bepaalde in artikel 2:4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2014.673 RIS 276992 REGELING RECHTSPOSITIE TRAINEES 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op het traineeprogramma gemeente Den Haag; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN. Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Ambtenarenwet;

ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN. Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Ambtenarenwet; CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR56417_2 21 november 2017 ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE GRONINGEN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN; Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet,

Nadere informatie

Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers.

Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers. CvA-notitie juli 2008 Handreiking loondoorbetaling bij ziekte Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers. In deze

Nadere informatie

Aanvullende rechtspositieregeling voor de ambtenaar in een instelling voor kunsteducatie

Aanvullende rechtspositieregeling voor de ambtenaar in een instelling voor kunsteducatie Hoofdstuk 19b Aanvullende rechtspositieregeling voor de ambtenaar in een instelling voor kunsteducatie Paragraaf 1 Algemene bepalingen Werkingssfeer Artikel 19b:1 Dit hoofdstuk is van toepassing op ambtenaren

Nadere informatie

Reglement Burgerlijke Stand van de gemeente Zaanstad 2016

Reglement Burgerlijke Stand van de gemeente Zaanstad 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 179073 19 december 2016 Reglement Burgerlijke Stand van de gemeente Zaanstad 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad; Gelet op

Nadere informatie

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds Reglement Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Metro Pensioenfonds 1 Inhoudsopgave pagina Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Deelnemerschap 2 Artikel 3 Terhandstelling van bescheiden

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND VAN DE GEMEENTE ZAANSTAD 2016

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND VAN DE GEMEENTE ZAANSTAD 2016 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND VAN DE GEMEENTE ZAANSTAD 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad; Gelet op het bepaalde in artikel 1:16, van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en

Nadere informatie

Artikel 1 Werknemer treedt met ingang van bij werkgever in dienst als, voor het verrichten van werkzaamheden als bedoeld in artikel 11.

Artikel 1 Werknemer treedt met ingang van bij werkgever in dienst als, voor het verrichten van werkzaamheden als bedoeld in artikel 11. De nul-urenovereenkomst voor bepaalde tijd Ondergetekenden,, gevestigd te ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door: verder te noemen 'werkgever', en, wonende te verder te noemen 'werknemer', zijn het

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 178001 16 december 2016 Wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016, Uitvoeringsregeling salaris, vergoedingen, toelagen

Nadere informatie

Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers.

Hieronder is een handreiking opgenomen voor de uitvoering in de praktijk bij situaties van loondoorbetaling van zieke medewerkers. Handreiking loondoorbetaling Met ingang van 1 januari 2006 zijn de hoofdstukken 7 (ziekte) en 8 (8:5, ontslag wegens arbeidsongeschiktheid) van de CAR-UWO gewijzigd als gevolg van de Wet verlenging loondoorbetalingsverplichting

Nadere informatie

Procesbeschrijving Ziekteverzuim

Procesbeschrijving Ziekteverzuim Procesbeschrijving Ziekteverzuim Algemene gegevens Belangrijke kaders Wet Verbetering Poortwachter Wet bescherming persoonsgegevens Archiefwet Wet op de Ondernemingsraden Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Nadere informatie

Citeertitel: Landsverordening bijzondere rechtspositionele bepalingen Kustwachtpersoneel. Wijzigingen: AB 2012 no. 54; (inwtr. AB 2013 no.

Citeertitel: Landsverordening bijzondere rechtspositionele bepalingen Kustwachtpersoneel. Wijzigingen: AB 2012 no. 54; (inwtr. AB 2013 no. Intitulé : LANDSVERORDENING van 9 maart 2000, houdende bijzondere regels inzake de rechtspositie van Arubaanse ambtenaren, werkzaam bij de Kustwacht voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten alsmede voor de

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2012-007805 directie middelen en control College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 16 oktober 2012 Portefeuille 23 Agendapunt B1 Tekst

Nadere informatie

B. In de toelichting bij punt 5 van artikel 3:27 (overgangsrecht hoofdstuk 3), wordt de laatste zin vervangen door* :

B. In de toelichting bij punt 5 van artikel 3:27 (overgangsrecht hoofdstuk 3), wordt de laatste zin vervangen door* : A. Wijzigingen in gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Scherpenzeel als gevolg van de LOGA-circulaire van 23 maart 2016 (kenmerk U201600450) per 1 januari 2016. A. In artikel 1:1 lid 1 onderdeel

Nadere informatie

Rechtspositieregeling Groeibanen Maastricht en Heuvelland 2015

Rechtspositieregeling Groeibanen Maastricht en Heuvelland 2015 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In deze overeenkomst wordt verstaan onder: a. de wet: de Participatiewet; b. BW: het Burgerlijk Wetboek; c. de uitvoeringsorganisatie: de stichting Podium24; d. werkgever: de

Nadere informatie

I. De Gemeenschappelijke Regeling Randstedelijke Rekenkamer wordt als volgt gewijzigd:

I. De Gemeenschappelijke Regeling Randstedelijke Rekenkamer wordt als volgt gewijzigd: Voordracht aan Provinciale Staten Van Seniorenconvent/Presidium Vergadering December 2014 Nummer 6766 Onderwerp Herbenoeming lid/directeur van de Randstedelijke Rekenkamer e.a. 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

========= ===== * Ontslag op verzoek 8:1 en 8:1:1. * Ontslag wegens het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd 8:2 en 8:2a

========= ===== * Ontslag op verzoek 8:1 en 8:1:1. * Ontslag wegens het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd 8:2 en 8:2a 8 ONTSLAG Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== * Ontslag op verzoek 8:1 en 8:1:1 * Ontslag wegens het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd 8:2 en 8:2a * Ontslag wegens reorganisatie 8:3

Nadere informatie

==================================================================== I. Definities. Artikel 1

==================================================================== I. Definities. Artikel 1 Intitulé : Vakantieverordening Citeertitel: Vakantieverordening Vindplaats : AB 1993 no. GT 11 Wijzigingen: AB 1997 no. 34; 2013 no. 20; I. Definities Artikel 1 In deze landsverordening en de naar aanleiding

Nadere informatie

Bijlage 2 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 2 CARUWO teksten

Bijlage 2 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 2 CARUWO teksten Bijlage 2 bij ledenbrief ECCVA/U201601310 Bijlage 2 CARUWO teksten A. Aan artikel 1:1 lid 1 wordt na onderdeel vv een nieuw onderdeel toegevoegd: ww vakantietoelage: jaarlijkse toelage van 8% van het salaris

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012;

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Sint-Oedenrode; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; en gelet op : artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en

Nadere informatie

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 31 december 2005.

De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 31 december 2005. De artikelen die hieronder zijn weergegeven bevatten de tekst zoals die gold op 31 december 2005. 7:1 Definities In dit hoofdstuk wordt verstaan onder: a b c d passende arbeid: alle arbeid die voor de

Nadere informatie

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd. Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd. Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Reglement burgerlijke stand Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Leeuwarden Reglement burgerlijke stand (2015) Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

Gemeente Wormerland. Verordening rechtspositie Wethouders, Raads- en Burgerraadsleden 2013. Wetstechnische informatie. Tekst van de regeling

Gemeente Wormerland. Verordening rechtspositie Wethouders, Raads- en Burgerraadsleden 2013. Wetstechnische informatie. Tekst van de regeling Gemeente Wormerland Verordening rechtspositie Wethouders, Raads- en Burgerraadsleden 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Wormerland Officiële naam regeling

Nadere informatie