Handleiding Websitebeheer. Event Media Websites Content Management Systeem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Websitebeheer. Event Media Websites Content Management Systeem"

Transcriptie

1 Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Content Management Systeem

2 1. Inleiding 3 2. CMS-systeem Inloggen Basis-menu Bestaande pagina s aanpassen Nieuwe pagina s aanmaken txt bestanden verwijderen Lichtkrant aanpassen Nieuwsbrief sturen Webshop aanpassen Gastenboek beheren Statistieken bekijken Zoektermen aanpassen Menu-items aanpassen Poll Foto-album aanpassen Formulieren gebruiken Uitloggen Problemen met het CMS-systeem 9 3 bekijken 9

3 1. Inleiding Bedankt voor het door Event Media laten ontwerpen van uw website. Voordeel van onze websites is dat u ze ten alle tijde en overal ter wereld kunt aanpassen en updaten. Daarnaast kunt u ook overal ter wereld uw inzien. In de volgende hoofdstukken wordt het zogenaamde CMS (oftewel Content Management Systeem) uitgelegd. U zult zien dat u op uw site alles eenvoudig kunt aanpassen of het nu tekst of afbeeldingen betreft. Verder kunt u, afhankelijk van uw pakket uw bezoekersstatistieken bekijken van uw website, uw foto-album aanpassen, een (html)nieuwsbrief versturen, uw webshop beheren, uw poll aanpassen, uw tekst en afbeeldingen aanpassen, uw gastenboek beheren, uw menu-items aanpassen, uw zoektermen aanpassen of bekijken hoeveel webruimte u beschikbaar heeft.

4 2. CMS-systeem Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw site kunt aanpassen en onderhouden. 2.1 Inloggen Open uw browser en ga naar uw domeinnaam /edit (bijv. Daar kunt u inloggen met het wachtwoord dat u gekregen heeft van Event Media. Bewaar dit wachtwoord goed! Bent u het wachtwoord kwijt, neem dan contact met ons op. Uw wachtwoord is:... Typ vervolgens het wachtwoord in het daarvoor bestemde veld en klik daarna op inloggen. 2.2 Basis-menu U komt nu in het basismenu. Vanuit hier kunt u kiezen uit de verschillende mogelijkheden. Het is mogelijk dat niet alle onderstaande opties van toepassing zijn op uw website. Pagina s aanpassen: Het aanpassen van de inhoud van uw verschillende pagina s op de website. Kies uit de lijst de juiste pagina die u wilt aanpassen en klik op aanpassen (zie verder 2.1). Nieuwe pagina s aanmaken: Met de tweede optie kunt u nieuwe pagina s aanmaken (zie verder 2.2). Pagina s verwijderen: Met de derde optie kunt u bestaande pagina s verwijderen (zie verder 2.3). Gastenboek beheren: Hiermee kunt u vervelende berichten verwijderen en bezoekersgegevens bekijken. (zie verder 2.9) Foto-album beheren: U kunt hier albums aanmaken, verwijderen en foto s uploaden. (zie verder 2.14) Bezoekers bekijken: Hier ziet u gegevens over de bezoekers van uw website. (zie verder 2.10) Nieuwsbrief versturen: U kunt hier een nieuwsbrief versturen naar geinteresseerden. (zie verder 2.7) Webshop beheren: Hiermee kunt u uw artikelen toevoegen, aanpassen of verwijderen. (zie verder 2.8) Lichtkrant aanpassen: De scrollende tekst kunt u hier aanpassen. (zie verder 2.6) Edit menu: Hiermee kunt u uw website menu beheren een aanpassen. (zie verder 2.12) Zoektermen aanpassen: Hiermee past u de termen aan waarmee u in bv. Google gevonden wordt. (zie verder 2.11) Poll aanpassen: Hiermee kunt u de nieuwspoll op uw website plaatsen en aanpassen. (zie verder 2.13) Formulieren gebruiken: Hiermee kunt u contact/offerteformulieren aanmaken. (zie verder 2.14) Onderaan het basis-menu ziet u hoeveel ruimte u nog heeft op uw website. Dit is met name afhankelijk van de hoeveelheid afbeeldingen, documenten en foto s die u op uw site heeft staan. Heeft u onvoldoende ruimte? Neem dan contact met ons op voor uitbreiding van uw webruimte (hieraan zijn wel kosten verbonden).

5 2.3 Bestaande pagina s aanpassen Als u de juiste pagina heeft gekozen om aan te passen, dan komt u in een editor terecht. Deze editor werkt eigenlijk net als Microsoft Word. U dient wel minimaal Internet Explorer 6 te hebben om de editor te kunnen gebruiken. We zullen hieronder kort de mogelijkheden doorlopen. Voor meer informatie klikt u op het vraagteken in de editor. LET OP: voor sommige functies dient u eerst een stuk tekst te selecteren. Hiermee kunt u de editor tijdelijk het scherm laten vullen. Om het scherm weer te verkleinen klik u nogmaals op deze knop. De volgende drie knoppen zijn om te knippen, kopiëren en plakken. De verrekijker-knop is om een tekst-fragment te zoeken in de pagina. De pijltjes-knoppen zijn om ongedaan te maken en te herhalen. De gumknop is om alle opmaak van de geselecteerde tekst te verwijderen. B, U en I zijn voor respectievelijk dikdrukken, onderstrepen en schuindrukken. ABC is om de tekst door te halen. Als u tekst uit Word kopieërt, gebruik dan deze functie om de tekst op te schonen. De gumknop is om alle opmaak van de geselecteerde tekst te verwijderen. B, U en I zijn voor respectievelijk dikdrukken, onderstrepen en schuindrukken. ABC is om de tekst door te halen. zijn respectievelijk voor het maken van opsommingen met 1,2,3 of met bolletjes. De volgende knoppen zijn tab-knoppen voor het verkleinen en vergroten van inspringingen. De x-knoppen zijn voor superscript en subscript. De uitlijnknoppen zijn voor respectievelijk links, midden, rechts en uitvullen. is voor het maken van een link. Selecteer hiervoor eerst een stuk tekst. Klik op de knop. Kies voor interne of externe link. De interne link verwijst naar een eigen pagina op uw website. Typ daarvoor de naam van uw pagina zonder.txt in het vak internal link (bijv. home). Om een externe link te maken typt u de hele link inclusief in het daarvoor bestemde vak. Klik daarna op insert link. is om een -link te maken. adressen toevoegen aan uw website is spamgevoelig omdat er programma s het internet afzoeken naar adressen op webpagina s en naar de gevonden adressen massa s spam gaan sturen. Hier is een oplossing voor. Gebruik ipv de volgende combinatie [ed] in de link en ook in de naam (dus bv. uwnaam[ed]uwdomeinnaam.nl) Dit wordt automatisch weer juist gecorrigeerd door een scriptje op de site, maar voorkomt onnodige spam. is om een anchor aan te maken. Dit is een plaats in uw pagina waar u met een link naar kunt verwijzen. Noemt u de anchor bijvoorbeeld hoofdstuk1, dan moet u een link aanmaken met bij external link de volgende tekst: #hoofdstuk1. De keuzemenu s zijn om een tekst-stijl te kiezen. Pas het liefst alleen de grootte van de tekst aan. De stijl van de tekst wordt automatisch door uw website aangepast. is om de tekstkleur aan te passen. U kunt naast de standaardkleuren ook een eigen kleur kiezen via custom color. is om tekst een achtergrondkleur te geven. U kunt naast de standaardkleuren ook een eigen kleur kiezen via custom color.

6 hiermee maakt u een tabel aan. Geef de juiste grootte aan, het aantal kolommen en rijen en of de tabel een rand moet hebben. Met de rechtermuisknop kunt u de tabel nog aanpassen, als de tabel zichtbaar is op het scherm. is voor het invoegen van een formulier. Zie ook verderop bij formulieren gebruiken. is voor het invoegen van een afbeelding. U kunt in dit menu ook afbeeldingen uploaden. Kies de juiste afbeelding uit de lijst en voeg hem in. U kunt hier uw eigen afbeeldingen uploaden. Let wel op de grootte van de afbeeldingen alvorens u ze upload. Als u tekst naast afbeeldingen wilt hebben op uw pagina is het verstandig een tabel in te voegen en de border daarvan op 0 in te stellen. Dit voorkomt ergernis met uitlijnen van tekst en afbeeldingen. is voor het invoegen van documenten zoals.doc en.pdf. Het werkt hetzelfde als bij afbeeldingen. hiermee kunt u een tekstvak invoegen. hiermee kunt u een horizontale scheidingslijn invoegen is voor het invoegen van speciale tekens. Het vraagteken is de helpfunctie (engels) van de editor. Hier is alles nog veel uitgebreider uitgelegd. Met de knoppen edit, source en preview kunt u de pagina s respectievelijk aanpassen, de broncode bekijken of een preview bekijken (let op! De preview ziet er op uw site niet zo uit). Bent u klaar met aanpassen, dan kunt u het bestand opslaan. U kunt ook annuleren. Alle aanpassingen worden dan genegeerd en dus niet opgeslagen.nadat u op opslaan heeft geklikt ziet u een preview zoals die er op de site uit zal zien. Klik op aanpassen als u niet tevreden bent, of klik op ander bestand aanpassen als u terug wilt naar het basis-menu. Tips: Houd de kleuren van de website aan Gebruik weinig of geen extra grote lettertypes Gebruik geen felle kleuren, maar de iets valere variant Gebruik zo min mogelijk donkere achtergronden met lichte tekst, dit leest niet fijn Houd de site overzichtelijk en strak uitgelijnd Verklein foto s alvorens ze te uploaden met bv een gratis fotobewerkingsprogramma Gebruik tabellen (border=0) om afbeeldingen en tekst samen uit te lijnen 2.4 Nieuwe pagina s aanmaken Nadat u op deze knop heeft gedrukt, vult u in het veld de naam van het bestand weer dat u wilt aanmaken,zonder.txt. Kies de naam die overeenkomt met het de naam van het menu-item en let daarbij zonodig op hoofdletteres en spaties. Klik op verder. Misschien bestaat het bestand al, dan moet u een andere naam verzinnen. Zo niet, dan klikt u nogmaals op verder en komt u in de editor. Daar kunt u de pagina aanpassen (zie 2.3). 2.5.txt bestanden verwijderen Wilt u een txt-bestand (dus: een van uw pagina s) verwijderen, dan kiest u de juiste pagina en klikt op verwijderen. Let op! Dit kunt u niet ongedaan maken.

7 2.6 Lichtkrant aanpassen U kunt hier in het tekstvak de tekst typen die u op uw pagina wilt zie scrollen. Gebruik <b>mijn tekst</b> om tekst dik te drukken of <i>mijn tekst</i> om tekst schuin te drukken. Klik op opslaan om de wijzigingen op te slaan of op annuleren om de wijzigingen te negeren. 2.7 Nieuwsbrief sturen Geintereseerden kunnen zich op uw site opgeven voor de nieuwsbrief. Met de optie nieuwsbrief sturen, kunt u de brief versturen. Geef een onderwerp op en kies of u een html (een mooi opgemaakte ) of een text (eenvoudige met alleen tekst) wilt sturen. Kiest u voor een tekst- , dan kunt u het bericht typen. Om een uitschrijflink toe te voegen klikt u op uitschrijflink invoegen. Hiermee kunnen de ontvangers zich uitschrijven voor de nieuwsbrief. Klik op verzenden om iedereen de brief te sturen. Kiest u voor een html , dan komt u na een extra keer klikken in de editor terecht die u kent uit 2.3. Hier kunt u de nieuwsbrief aanpassen. Klikt u op verzenden, dan wordt de brief opgeslagen en verstuurd. Met deze knop kunt u een link naar de online versie van de brief invoegen en/of een uitschrijflink invoegen, waarmee mensen zich kunnen uitschrijven voor de nieuwsbrief. Met de optie lijst, krijgt u een overzicht van de adressen die in uw bestand staan. U kunt ze hier verwijderen of een nieuw adres toevoegen. 2.8 Webshop aanpassen Met deze optie kunt u de webshop aanpassen. Allereerst dient u uw gegevens in te voeren bij setup. U dient de verzendkosten op te geven. En het bedrag waarboven u geen verzendkosten meer berekent. Klik op opslaan om de gegevens aan te passen. Dan kunt u met nieuw item een nieuw artikel toevoegen. Vul het artikelnummer in, de naam, de omschrijving, de prijs en upload een foto met bladeren. Deze foto wordt automatisch verkleind. Let op! Het uploaden van grote foto s kan wat lang duren. U moet alle velden invullen om fouten te voorkomen! Met de optie item wijzigen kiest u een artikel uit de lijst en vervolgens kunt u het artikel aanpassen. Met de optie item verwijderen verwijdert u een artikel. Let op. U krijgt geen waarschuwing en het is niet ongedaan te maken. 2.9 Gastenboek beheren U krijgt weer een keuze-menu te zien. U kunt de berichten bekijken. In dit overzicht kunt u ook vervelende of nutteloze berichten verwijderen door op verwijderen te klikken. U kunt hier ook de gegevens van de gastenboekbezoekers bekijken.

8 2.10 Statistieken bekijken Klik op deze knop en u krijgt een overzicht per maand. Kies de juiste maand en klik op evaluate. U ziet dan alle bezoekersgegevens Zoektermen aanpassen Klik op deze knop en u krijgt de zoektermen te zien die bv. doorgegeven worden aan de zoekmachines (bv. google). Vul hier zoveel mogelijk relevante termen in. Met opslaan bevestigd u de zoektermen. Standaard wordt door ons uw website aangemeld bij Google, maar u dient zelf uw site bij zoveel mogelijk linkpagina s en andere zoekmachines aan te melden om hogerop in Google te komen. Hoe meer links naar uw pagina hoe beter, en andersom geldt het in mindere mate ook. Hoe meer links van uw site naar relevante informatie, hoe beter Menu-items aanpassen Met deze knop kunt u het basis-menu van uw website aanpassen. De hoofd-items staan vooraan onder elkaar. Iedere regel is een nieuw hoofditem, dat moet worden afgesloten door (het teken boven de \). Daarachter komen de sub-items, ieder afgesloten door ; (puntkomma). LET OP! VERGETEN VAN EEN TEKEN KAN HET MENU IN DE WAR GOOIEN. Ieder item verwijst naar een pagina. De naam van die pagina (zie nieuwe pagina s aanmaken) dient identiek te zijn aan de naam van het item (dus met hoofdletters en spaties). Gebruik geen rare tekens en gebruik niet te veel hoofditems, want dan passen ze misschien niet mooi in de site. Bij gebruik van subitems, worden alleen de sub-items gelinkt met een pagina. Met opslaan bevestigd u de wijzigingen Poll Deze optie wordt nog verder ontwikkeld Foto-album aanpassen Via deze optie kunt u foto-albums aanmaken, foto s uploaden en albums verwijderen. U krijgt wederom een keuzemenu. Kies nieuw album aanmaken. Voer de juiste gegevens in (datum en naam van de activiteit) en klik op aanmaken. Dan komt u in de pagina waar u de foto s kunt uploaden. Dit kunt u doen via de tien upload-velden links, maar dit is omslachtig. U kunt ook gebruik maken van de Java-applet rechts onder. Hiermee upload u alles in één keer. U rechtsboven foto s verwijderen. De mappen krijgen de volgende naam: jaar-maand-dag-naam activiteit. Op die manier kunt u ze terugvinden. Kies steeds de juiste map om de foto s naar te uploaden. Het maakt niet uit hoe groot de foto s zijn, ze worden vanzelf geresized en van een merkje voorzien. Met de tweede optie komt u gelijk in het upload-scherm. Dit is voor het geval u achteraf foto s wilt verwijderen of toevoegen. De derde optie is voor het verwijderen van een album. Kies het juiste album en klik op verwijderen. Let op! Dit kan niet ongedaan worden gemaakt Formulieren gebruiken Om een formulier in te voegen kiest u in de editor:. Binnen dit formulier kunt u de formulier elementen toevoegen. Belangrijk is dat u niet de submit knop vergeet. U dient de formulier elementen zoals invulvelden en selectievakjes in het rood gestippelde veld te plaatsen. Als u het standaard verzendscript wilt gebruiken dat door Event Media is geinstalleerd, dan kunt u waarden van het formulierveld laten zoals ze zijn. Als iemand het formulier invult, dan krijgt u een met de ingevulde gegevens.

9 Het is verstandig om de elementen in het formulier een logische naam te geven zoals voornaam of straat. Als een veld verplicht moet worden ingevuld, voegt u ==req achter de veldnaam, dus bv. straat==req. Voor meer informatie zie de? van de editor Uitloggen Om uit te loggen dient u het betreffende venster van u browser te sluiten. Let op. Het venster open laten staan op een openbare computer geeft anderen de kans om uw site aan te passen Problemen met het CMS-systeem Ik kan niet terug naar het basis-menu. Gebruik de BACK of VORIGE knop van uw browser. Als ik de VORIGE-knop gebruik krijg ik de melding pagina verlopen. Zorg dat u alle laatste updates van windows en internet explorer heeft. Kijk ook bij Internet Explorer in het menu Extra en Internet-Opties. Op het tabblad Geavanceerd staat onder het kopje Beveiliging de optie 'Gecodeerde pagina's niet op de schijf opslaan'. Als daar een vinkje staat, haal 'm dan weg. Andere mogelijkheid is Algemeen, Instellingen, vink dan aan bij elk bezoek aan een pagina. Ik krijg alleen maar dubbele enters in de editor. Een enkele regel krijgt u in de editor door shift enter te gebruiken. Een gewone enter is nl. Een harde enter in html en dat is standaard 2 regels. Ik heb een andere vraag of probleem. Neem contact op met onze technische dienst op of telefonisch via bekijken U kunt bij Event Media overal uw bekijken via webmail.uwdomeinnaam.nl. Daar logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Uw gebruikersnaam is het voorvoegsel bv info of marcel. U kunt ook outlook zo instellen dat u daarmee u mail kunt bekijken. Gebruik daarvoor de onderstaande instellingen en maak een nieuwe account aan in outlook. Algemeen: adres: Servers: POP3 Inkomende Uitgaande de mailserver van uw provider (mail.home.nl, mail.chello.nl, etc.) Accountnaam: voorvoegsel Wachtwoord: uw wachtwoord (zelfde als CMS) adressen wijzigen of aanmaken kunt u doen door contact met ons op te nemen op Een adres kan ook een forward zijn, bv dat de binnenkomende doorstuurd naar uw bestaande adres.

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Beknopte gebruikershandleiding Editor

Beknopte gebruikershandleiding Editor Beknopte gebruikershandleiding Editor Deze handleiding beschrijft de mogelijkheden van de teksteditor. Let op! Niet iedere website heeft echter alle opties beschikbaar. Mocht u toch nog problemen ervaren,

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl

Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl IVVU Gebruikershandleiding CMS ouderenzorgutrecht.nl datum 15 februari 2011 IVVU opdrachtgever projectnummer 8374 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Basishandelingen 4 1.1 Ik wil mijn pagina s op ouderenzorgutrecht.nl

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding Versie: maart 2008

Handleiding Versie: maart 2008 Handleiding Versie: maart 2008 Gebruikersnaam Wachtwoord : : Inhoud Inloggen Beheerscherm 3 Opties in het menu 3 Instellingen 4 Groepen 5 Toevoegen 6 Aanpassen 6 Verwijderen 7 Abonnees 8 Toevoegen 9 Aanpassen

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

11. Website controleren

11. Website controleren 11. Website controleren 11.1 Website controleren op verschillende browsers Het blijkt nog altijd nodig te zijn een website te controleren. De website zoals deze er in Kompozer uit ziet, ziet er op internet

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1 HANDLEIDING CMS v.0.0.1 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoudsopgave...2 1.0 Het inlogscherm......3 1.1 Inloggen...3 1.2 Wachtwoord vergeten?...4 2.0 CMS onderdelen...4 2.1 Quicklinks...4 2.2 Pagina's...5 2.2.1

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website.

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Voor wie? U wilt uw bedrijf professioneel voor stellen? U wenst uw website graag zelf te onderhouden? U wenst het budget laag te houden? Wat?

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding voor het Huisstijlhandboek

Handleiding voor het Huisstijlhandboek Datum 23.03.11 pagina 1 / 21 Handleiding voor het Huisstijlhandboek Voor klanten van Dim is het mogelijk om een online huisstijlhandboek te realiseren. Dit huisstijlhandboek behelst alle uitingen van de

Nadere informatie

Toegang Educatieve ICT Systemen

Toegang Educatieve ICT Systemen Kenmerk: ICT20070612-03444 Datum: 12 juni 2007 Toegang Educatieve ICT Systemen Beste deelnemer, In de bijgaande brief ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding. Beeldmerk CMS BASIS. webcompact

Handleiding. Beeldmerk CMS BASIS. webcompact BASIS Handleiding Beeldmerk CMS webcompact Update juni 2012 Basis Handleiding Beeldmerk CMS webcompact Met het CMS (Content Management System) kunt u de teksten in de content ruimte en sidebar van uw Webcompact

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6 Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 4 Aan de slag... 5 Inloggen... 5 Home... 6 Berichten en notificaties... 6 Pagina s Wijzigen... 8 Aanpassingen... 8 Start... 9 Sorteer... 9 Titel...

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

De Teksteditor Hoe werkt het?

De Teksteditor Hoe werkt het? De Teksteditor Hoe werkt het? 19-4-2013 Sanne Wijgergangs Drie-O Automatisering B.V. Inhoud 1. Werken met de teksteditor... 3 1.1 De teksteditor... 3 1.2 Afbeeldingbeheer... 5 1.3 Hyperlink beheer... 7

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding CMS-systeem website

Handleiding CMS-systeem website Handleiding CMS-systeem website Algemeen!Belangrijk! Wijzigingen die gedaan worden in het systeem kunnen niet zomaar ongedaan worden gemaakt. Eenmaal een pagina of iets anders verwijderd, zal deze niet

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding installatie ORV-Online

Handleiding installatie ORV-Online Handleiding installatie ORV-Online In deze handleiding leest u hoe u ORV-Online installeert op uw website. Inhoud Stap 1 Inloggen op Scildon Online Verzekeren Stap 2 Persoonlijke instellingen Stap 3 Instelling

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Gebruikerscursus Gids

Gebruikerscursus Gids Gebruikerscursus Gids Wat vindt u in deze gids? Deze gids is een naslagwerk voor wanneer u uw WordPress Gebruikerscursus van Globeview heeft gehad. Het is een overzicht waarbij nog eens in het kort alles

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus 2004 Holomarcus Voorwoord U heeft een domeinnaam geregistreerd via Holomarcus. En nu wilt u e-mail dat verzonden is naar die domeinnaam kunnen ontvangen, en u wilt e-mail kunnen versturen vanaf dezelfde

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie