Best Costa Blanca SEO and Website Design

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Best Costa Blanca SEO and Website Design www.sem-express.com hello@sem-express.com"

Transcriptie

1 In dit.pdf bestand geef ik je 35 tips, trucs en technieken om er voor te zorgen dat je website hoger gaat scoren in Google. Ik geef hier bij elke tip een vrij bondige uitleg. Wil je meer informatie? Onderin deze tekst vind je een lijst met links naar bijbehorende artikelen. Doe er je voordeel mee! 1: Kies voor WordPress! WordPress is een geniaal systeem waarop je je website kunt (laten) draaien. De code van WordPress is schoon, en dat vind Google belangrijk. Heb je nog geen WordPress website, dan raad ik aan zo snel mogelijk over te stappen en voor dit gratis systeem te kiezen. Verdere tips in dit.pdf bestand zijn ook gebaseerd op WordPress. 2: Gebruik een goede en snelle hosting! De snelheid van je website is MEGA belangrijk voor Google én de bezoeker. Hou je website zo snel mogelijk door je website op een goede hosting te zetten; het liefst op een Virtual Private Server (een server voor alleen jouw website!). Dit kost wat, maar dan heb je ook wat! 3: Hou je website zo snel mogelijk Naast het hebben van een goede hosting is het ook belangrijk dat je website zo snel mogelijk is. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een snel en goed WordPress-thema te hebben (zonder al te veel poespas) en het aantal plugins zo minimaal mogelijk te houden. Daarnaast is het verstandig om iemand die veel kennis hebt van snelheid-optimalisatie, naar je website te laten kijken en aanpassingen te laten doen. Door een snelle website te hebben loop je al mijlen-ver voor op de concurrentie! 4: Installeer Google Analytics op je website Deze tip heeft dan zelf niet zoveel met zoekmachine optimalisatie te maken, maar het is wel belangrijk dat je jouw website aanmeld bij Google Analytics. Hierdoor kun je onder andere zien hoeveel bezoekers je op je website krijgt, en waar de bezoekers vandaan komen. Daarnaast kun je eenvoudig conversies meten, en krijg je dus inzicht hoe waardevol een bepaalde pagina is. 5: Meld je website aan bij Google Webmaster Tools Naast het installeren van Google Analytics op je website, raad ik aan om je website aan te melden bij Google Webmaster Tools. Hierin kun je verdere (technische) gegevens van je website bekijken, en zie je als het ware hoe Google jouw website ziet. 6: Maak een sitemap aan Google leest jouw website anders dan dat jij (en de bezoekers) leest. Voor Google is het namelijk alleen relevant om de tekst (content) op je website te lezen en te indexeren. Hiervoor kun je een sitemap aanmaken. Dit kun je in WordPress eenvoudig doen door een sitemap plugin te installeren. Deze hoef je alleen maar te installeren, en vervolgens wordt deze iedere keer automatisch bijgewerkt.

2 7: Verzend de sitemap naar Google Als je een sitemap hebt aangemaakt en als je website is aangemeld bij Google Webmaster Tools, is het verstandig om je sitemap daar naar toe te verzenden. Zo weet Google wat het adres van je sitemap is, en waar de juiste sitemap dus op is te vinden. 8: Hou alle statistieken goed in de gaten Het is al mega goed dat je je website hebt aangemeld bij Google Analytics en Google Webmaster Tools, maar het is nog belangrijker om deze statistieken nauwlettend in de gaten te houden. Zo zie je of je website groeit, of niet. 9: Bepaal op welke zoekwoorden/zoektermen je gevonden wilt worden Het is belangrijk om voor jezelf te weten op welke zoekwoorden en zoektermen jij met je website gevonden wilt worden. Bedenk goed voor jezelf welke zoekwoorden met jouw niche te maken hebben, en gebruik de Google Zoekwoord Planner om te kijken hoeveel keer hier per maand op gezocht word, en wat relevante zoektermen zijn. 10: Maak pagina s over zoekwoorden/zoektermen waarop je gevonden wilt worden Wanneer je bepaald hebt op welke zoekwoorden en zoektermen je gevonden wilt worden, is het de bedoeling om hier pagina s over te maken, dus content te schrijven, zodat bezoekers op jouw website terecht kunnen komen als ze informatie zoeken over deze bepaalde zoekwoorden en zoektermen. 11: Richt elke pagina op één zoekwoord Probeer niet om met meerdere pagina s op één zoekwoord te scoren, of om met één pagina op meerdere zoekwoorden gevonden te worden. Maak voor elk zoekwoord een nieuwe pagina. Zo wordt dát dus dé pagina over één bepaald onderwerp. 12: Gebruik de Yoast SEO Plugin Als je een WordPress website hebt, raad ik aan om de Yoast SEO Plugin te gebruiken. Dit is de meest gebruiksvriendelijke SEO plugin, en hiermee kun je een focus zoekwoord bepalen en een title-tag en meta-omschrijving maken. 13: Schrijf het focus zoekwoord zo dicht mogelijk aan het begin van de titel Google en de lezers houden van relevantie. Wanneer het focus zoekwoord (dus het woord of de term waarop je gevonden wilt worden) zo dicht mogelijk aan het begin van de titel staat, hoe beter het voor je positie in Google is. Dit is dan het eerste wat Google en de bezoekers zien. 14: Gebruik het focus zoekwoord in de eerste alinea van de tekst Net als bij de titel van een pagina, raad ik aan om het focus zoekwoord in het begin van de tekst te zetten, en dan wel in de eerste alinea. Ook hier geldt weer dat Google dit het eerste indexeert, en voor de bezoeker is het direct duidelijk waar de tekst over gaat. 15: Plaats het focus zoekwoord in het begin van de meta-omschrijving Ook voor de meta-omschrijving geldt; zet het focus zoekwoord zo dicht mogelijk aan het begin. Google indexeert dit het eerst, en voor de bezoeker is het direct duidelijk waar de tekst over gaat. Relevantie ten top!

3 16: Gebruik kopteksten Door kopteksten in je tekst te gebruiken geef je als het ware structuur aan je pagina. Hierdoor wordt het voor de bezoeker een overzichtelijke tekst om te lezen. Een koptekst is als het ware een regel tekst die met een groter lettertype is beginnen, en die aangeeft dat er een nieuwe alinea begint. Ik raad aan om regelmatig kopteksten te gebruiken; niet te veel natuurlijk, alleen als het relevant is. Gebruik overigens geen Koptekst 1, dit is altijd al de titel van de pagina (ik gebruik altijd Koptekst 2, en soms daaronder Koptekst 3) 17: Zet het focus zoekwoord één of twee keer in een koptekst Als je kopteksten op je website gebruikt, zet daar dan één of twee maal het focus zoekwoord in. Google waardeert kopteksten meer dan normale tekst, en daarom is het goed om (niet te vaak!) het focus zoekwoord in een koptekst te gebruiken. 18: Hou je URL zo kort en relevant mogelijk De URL van een pagina is het webadres van de pagina. Bijvoorbeeld: Dit is het unieke webadres van deze pagina. Op deze pagina wil ik gevonden worden op de zoekterm social media. Hier pas ik mijn URL dan ook naar toe. Gebruik altijd het focus zoekwoord of zoekterm van de pagina, en laat overbodige woorden weg. 19: Gebruik afbeeldingen op je pagina s Door afbeeldingen in je pagina s te plaatsen, breekt de pagina een beetje, en is het iets gebruiksvriendelijker om de pagina door te scrollen. Mensen kijken graag plaatjes, en door dus relevante afbeeldingen te plaatsen, is dit alleen maar goed. Daarnaast vindt Google het ook alleen maar goed als je afbeeldingen op pagina s gebruikt, mits het natuurlijk iets toe te voegen is en relevantie heeft. 20: Optimaliseer je afbeeldingen voor Google Helaas kan Google nog steeds niet zien wat er op een afbeelding te zien is. Je kunt Google wel helpen door afbeeldingen voor Google te optimaliseren. Dit kun je doen door de afbeelding te voorzien van een bestandsnaam die het onderwerp van je afbeelding is (bijvoorbeeld je focus zoekwoord), alt-tags en een omschrijving mee te geven. Zo voorzie je de afbeelding dus van tekst, en Google leest deze tekst weer wel! 21: Hou je afbeeldingen op de juiste grootte Maar al te vaak zie ik dat een afbeelding op een website de snelheid enorm vertraagd. Veel mensen zetten afbeeldingen in volle grootte op de website, terwijl de afbeelding op de website veel kleiner is geschaald. Verklein de afbeelding dus al op je computer, voordat je deze naar je website upload. Hierdoor zal je website sneller laden, wat weer goed is voor je positie in Google. 22: Plaats YouTube video s op je pagina s Het plaatsen van YouTube video s op je pagina s waardeert Google enorm. Ga nu echter niet als een gek tien YouTube filmpjes op een pagina plaatsen, maar doe dit alleen als het relevant is, en hou het met één, maximaal twee, filmpjes. Het beste is om zelf een video op te nemen en deze op het YouTube-kanaal van je website te zetten, en daarna dus op je pagina te plaatsen.

4 23: Plaats de URL van je website in de beschrijving van je YouTube-video s In YouTube kun je een omschrijving aan je video s meegeven. Wat veel mensen niet doen - en wat wel verstandig is - is om de URL van je website in de beschrijving te zetten. Dit is een sociale backlink naar je website toe (YouTube verwijst naar jouw website) en kijkers van het YouTubefilmpje kunnen direct op de link klikken en dus naar jouw website gaan. 24: Spoor bezoekers aan om reactie s achter te laten Interactie op je website is goud waard. Spoor bezoekers dan ook aan het eind van je artikel aan om een reactie achter te laten. Dit geeft ten eerste aan dat je content dus gelezen word (social proof voor andere website bezoekers) en extra reacties is ook weer extra content voor Google om geïndexeerd te worden. En aangezien reacties vaak erg relevant aan de tekst zijn, is dit dus een win-win situatie! 25: Reageer zelf op de reacties die je binnenkrijgt Door zelf te reageren op reacties die bezoekers achterlaten, krijg je er weer extra content bij en zien bezoekers dat je echt actief met de website bezig bent. Dit geeft een stukje vertrouwen. 26: Laat bezoekers je content delen op social media Social media wordt steeds belangrijker. Bezoekers zien hoe groot een website is, en aan Google geeft het aan hoe populair een website is. Hoe meer fans op social media, hoe beter dit voor je website is. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je interactiviteit op social media krijgt, en dat je niet allemaal neppe Facebook likes gaat kopen, want daar heb je niks aan. Een goed middel om interactiviteit op social media te krijgen is om bezoekers aan te sporen om je content te delen hierop. Dit kun je bijvoorbeeld in je tekst aangeven door te zeggen dat je het leuk zou vinden dat bezoekers een Like, Tweet of Plus zouden geven. 27: Gebruik interne links op je website Het komt vaak genoeg voor dat je op een pagina een woord of term gebruikt waarin je op een ander artikel verder gaat. Hiervoor kun je een interne link gebruiken. Dit is dus een woord of een term die klikbaar is naar een pagina op jouw website. Dit geeft een extra waarde aan Google aan (voor dit zoekwoord of zoekterm), en voor de bezoeker is het ook erg handig, omdat hij/zij zo direct meer kan lezen over dit woord. 28: Plaats gerelateerde artikelen aan het eind van de tekst Als een bezoeker aan het eind van de tekst is, wil je natuurlijk voorkomen dat deze je website verlaat. Dit kun je enigszins voorkomen door gerelateerde artikelen aan het eind van de tekst te plaatsen. Hierdoor kan de bezoeker een ander interessant artikel te zien, waarop hij/zij kan klikken, om zo verder te lezen. Dit is ook weer goed voor interne links op je website. Er zijn genoeg WordPress plugins waarmee je dit kunt automatiseren, zoals bijvoorbeeld Yet Another Related Posts Plugin. 29: Hou je website zo clean en simpel mogelijk Bezoekers schrikken er van als ze een enorm drukke website zien, waarvan ze niet weten waar ze op moet klikken of wat nou eigenlijk de bedoeling van de website is. Hou je website dus zo clean en simpel mogelijk.

5 30: Gebruik zo weinig mogelijk menu knoppen Net als de layout van je website, is het belangrijk om je navigatie (dus je menu) zo simpel mogelijk te houden. Veel menu knoppen schrikken veel mensen af, dus gebruik er daar zo weinig mogelijk van. Zorg er echter wel voor dat je via het menu naar elk punt op de website toe kunt navigeren. Denk dus goed na over de structuur van je website! 31: Steel nooit content van andere websites Ik denk dat deze tip wel voor zich spreekt, maar gebruik nooit, en dan ook nooit, content van andere websites. Google ziet dit, en zal je er voor straffen. Nooit doen dus! 32: Schrijf waardevolle informatie Eén van de belangrijkste dingen voor een hoge positie in Google is dat je waardevolle content op je website deelt. Content waar de bezoeker wat aan heeft. Wanneer bezoekers van je website gaan houden, zal Google dit ook doen. Als je vaak genoeg waardevolle content op je website deelt, zal Google jouw website als een autoriteit gaan zien en dus sneller en hoger gaan belonen in Google. Een goede manier om content te delen is om door te gaan bloggen. 33: Denk altijd aan wat de bezoeker handig en waardevol zal vinden Vraag jezelf niet af of Google dit wel goed zal vinden, maar vraag je af of de bezoeker dit handig zal vinden. Ben je bang dat een externe link niet goed beoordeeld gaat worden door Google? Vraag jezelf dan af of je bezoeker er wat aan heeft als je een woord linkt naar een andere website. Als je bezoekers er wat aan hebben, zit je goed! 34: Gebruik breadcrumbs op je website Breadcrumbs is een soort van navigatiepad op je website. Hierdoor weet de bezoeker waar hij/zij zich bevind op je website zodat er makkelijk genavigeerd kan worden naar een andere pagina. 35: Hou je niet bezig met blackhat methodes Blackhat SEO methodes zijn methodes die gebruikt worden om op een illegale manier hoger te komen in Google. Dit zijn methodes die niet door Google worden gewaardeerd. Dit kan misschien een weekje of wat werken, maar als Google dit doorheeft, zal Google je website genadeloos afstraffen. Denk altijd lange termijn. Lees ook:

6 MEDEDELING: Je Hebt Niet Het Recht Dit Rapport Te Kopiëren Of Te Verkopen! Je Mag De Inhoud Wel Wegschenken Of Delen Indien u dit document van een andere bron dan hebt verkregen, dan hebt u een illegale versie in handen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de mogelijke problemen die u kan ondervinden bij het gebruikmaken van Adobe.com, zoals Acrobat Reader. Gelieve desgevallend met hen contact op te nemen Copyright Glenn Van der Vloet ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. Niets uit dit rapport mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke, uitdrukkelijke, gedateerde en ondertekende toestemming van de auteur. DISCLAIMER EN/OF JURIDISCHE MEDEDELING. De hier gepresenteerde informatie vertegenwoordigt de mening van de auteur op de datum van de publicatie. Vanwege de snelheid waarmee de omstandigheden veranderen, behoudt de auteur het recht om wijzigingen en bijwerkingen door te voeren die naar zijn mening gebaseerd zijn op de nieuwe voorwaarden. Het rapport is enkel en alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel elke poging is gedaan om de informatie in dit rapport te verifiëren, aanvaarden noch de auteur, noch zijn affiliates/partners geen enkele verantwoordelijkheid voor fouten, onjuistheden of onvolledigheden. Elke verwijzing van mensen of organisaties zijn onbedoeld. Als advies met betrekking tot juridische of aanverwante zaken nodig is, moeten de diensten van een volledig gekwalificeerde professional gezocht worden. Dit rapport is niet bedoeld voor gebruik als bron van juridische of boekhoudkundige adviezen. U moet zich bewust zijn van de wetten die zakelijke transacties of andere zakelijke praktijken in uw land en deelstaat regelen. Elke verwijzing naar een persoon of bedrijf, levend of dood is puur toeval.

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Website ontwerp. Appledag Klokhuis 29 november 2014 11/29/14

Website ontwerp. Appledag Klokhuis 29 november 2014 11/29/14 Website ontwerp 1 Maak je site vindbaar Website ontwerp 1 Maak je site vindbaar Laat het professionals doen of doe het zelf! Website ontwerp 1 2 Even voorstellen... Ed Boon Formulierenarchitect en webdeveloper

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS?

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? GRATIS TOOLKIT! HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? Met deze Toolkit kun je zelf aan de slag met je website. Stap voor stap neem ik je mee naar een effectieve en vindbare website! 14 interessante

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Video Marketing Tips

Video Marketing Tips Video Marketing Tips Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 De Kracht van Video! Video Marketing is één van de beste technieken op het internet om meer bezoekers te krijgen

Nadere informatie

1.0 EDITION. Nummer EEN. worden GOOGLE T I P S V O O R

1.0 EDITION. Nummer EEN. worden GOOGLE T I P S V O O R 1.0 EDITION Nummer EEN worden in GOOGLE T I P S V O O R 2 0 1 7 PRAKTISCHE TIPS, DIRECT TOE TE PASSEN. ARON VERHOEVEN Jarenlang heb ik de fout gemaakt om mij niet bezig te houden met Google, en de optimalisatie

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Waarom WordPress? Wat is WordPress? Bloggen en website Uniek design is mogelijk Makkelijk zelf te beheren

Waarom WordPress? Wat is WordPress? Bloggen en website Uniek design is mogelijk Makkelijk zelf te beheren Waarom WordPress? Wordpress is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem, zowel voor de gebruiker als de webbouwer. Iedereen kan er redelijk snel mee leren werken. Het zelf beheren van pagina s, nieuws,

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google?

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google? SEO voor partners Hoe komt mijn website hoog in Google?! Welkom bij het Partnerprogramma van bol.com Goed dat je de keuze hebt gemaakt om partner te worden en dat je aan de slag gaat met Affiliate Marketing.

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken.

Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken. Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken. Een plugin kiezen doe je als volgt. Ga in je dashboard naar plugins. Kies nieuwe plugin. Bij zoeken

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home Voorstel website Uiterlijke kenmerken - De site moet een aantrekkelijk, moderne uitstraling hebben met een duidelijke koppeling naar PvdA. (misschien in de vorm van een roos). - De site moet overzichtelijk

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Tips

Zoekmachine Optimalisatie Tips Zoekmachine Optimalisatie Tips 21 Zoekmachine Optimalisatie Tips die je kunt toepassen om je website beter te laten ranken in zoekmachines. Geschreven door: Martijn Smidtman Copyright: Smidtman Internet

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

9 STAPPEN VOOR HET OPZETTEN VAN JOUW EIGEN YOUTUBE KANAAL EN HET UPLOADEN VAN JE VIDEO

9 STAPPEN VOOR HET OPZETTEN VAN JOUW EIGEN YOUTUBE KANAAL EN HET UPLOADEN VAN JE VIDEO 9 STAPPEN VOOR HET OPZETTEN VAN JOUW EIGEN YOUTUBE KANAAL EN HET UPLOADEN VAN JE VIDEO # 1: Google-account aanmaken. Je hebt een Google-account nodig om een YouTube kanaal aan te maken. Een Google account

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics

Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google? Coaching Online Vindbaarheid & Analytics De 25 tips & trucs van de Coaching (1) 1. Google is marktleider met bijna 90%. 2. Gebruik Google Chrome als browser

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

SEO search engine optimalisatie

SEO search engine optimalisatie SEO search engine optimalisatie SEO staat voor Search Engine Optimizer, iedereen kan een website maken maar is uw website ook goed uit te lezen door een zoekmachine? Een zoekmachine ziet uw website niet

Nadere informatie

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar,

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, SEO CHECKLIST Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, Mijn naam is Gery Stevens. Ik ben momenteel vier jaar aan de slag als SEO Specialist en Websitecoach. Dat betekent dat ik tientallen klanten help/heb

Nadere informatie

Zó ga ook jij geld verdienen!

Zó ga ook jij geld verdienen! Zó ga ook jij geld verdienen! Zó kan je wel echt online geld verdienen! Probeer jij al jaren geld te verdienen via internet, maar heeft het je tot op heden niets dan ellende (en verlies) opgeleverd? Wij

Nadere informatie

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging!

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! 0172-421 411 Als enigste site krijgt Google Plus extra

Nadere informatie

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant...

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... Handleiding Wordpress 4.4.1., deel 1 Inhoud inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... 4 Inloggen aan de achterkant...

Nadere informatie

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Hoger in Google Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Oefening: wat typ jij in? Workshop 1: Bewustwording & basis op orde Opwarmoefening Inleiding even voorstellen - verwachtingen

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

2015 LaLoNi Webdesign & Marketing www.onlinesuccesvolworden.nl

2015 LaLoNi Webdesign & Marketing www.onlinesuccesvolworden.nl Inhoudsopgave: Voorwoord Tip 1 Tip 2 Tip 3 Tip 4 Tip 5 Tip 6 Tip 7 Tip 8 Tip 9 Tip 10 Zichtbaarheid Duidelijke missie Toon jezelf Over mij/ons Blog Aanmeldknop Testmonials Social media Video Seo Voorwoord

Nadere informatie

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Voor ik begin Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Vandaag: Eerst Theorie en dan live artikel SEO vriendelijk maken Wat is SEO? Hoe denkt Google

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. WORKSHOP Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal EVEN VOORSTELLEN E: suzanne.jansen@iprospect.com PROGRAMMA» Waarom online video?» Waarom YouTube?» Waarom video search optimalisatie?» Hoe

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics Workshop 2 Inhoud 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics 1. Foto s verkleinen Er zijn een aantal opties om foto s te verkleinen. Zo zit er in het besturingssysteem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FHI en de FEDA bieden de exposanten van de World of Technology & Science de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een profiel gecreëerd, met

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

OVA.nl. WordPress SEO. Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress

OVA.nl. WordPress SEO. Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress OVA.nl WordPress SEO Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress WordPress SEO: Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress Wordpress is een van de meest

Nadere informatie