OVA.nl. WordPress SEO. Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVA.nl. WordPress SEO. Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress"

Transcriptie

1 OVA.nl WordPress SEO Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress

2 WordPress SEO: Een complete handleiding over zoekmachine optimalisatie in WordPress Wordpress is een van de meest gebruikte websitesystemen ter wereld, iedere dag worden er duizenden nieuwe websites gestart met deze software. In de basis is Wordpress al een goed systeem en zal Google je website zonder al te veel moeite kunnen indexeren. Maar hoe kun je met jouw Wordpress website nou echt scoren in de zoekresultaten? Dit artikel is onderverdeeld in twee onderdelen, de 'basis' Wordpress SEO tips en de 'geavanceerde' WordPress SEO tips. Zonder de basis goed te hebben zul je aan de geavanceerde tips niets hebben dus ik wil je aanraden om ook de basis tips goed door te nemen.

3 WordPress SEO: De Basis Voordat we de diepte in duiken is het belangrijk om de basis van iedere WordPress post goed te hebben staan zodat je goed kunt gaan ranken in de zoekmachines. In dit eerste gedeelte van de WordPress SEO handleiding zullen we daarom gaan werken aan de basis van ieder artikel. Title Tags De title tag van jouw WordPress artikel of pagina is van enorm belang voor het ranken van jouw website in de zoekresultaten. Niet alleen omdat zoekmachines zoals Google hier waarde aan hechten en hierop (gedeeltelijk) baseren waar jouw artikel over gaat maar ook omdat Google steeds meer gaat kijken naar haar gebruikers. Wanneer jouw website eenmaal hoog in de zoekmachines staat blijft Google haar resultaten monitoren, wanneer Google merkt dat er niet op jouw resultaat geklikt wordt dan ziet Google eigenlijk dat haar gebruikers jouw resultaat dus niet relevant vinden en zal Google je website vervolgens weer lager plaatsen in de zoekresultaten. Het is dus niet alleen belangrijk om je zoekwoord in je title tag te plaatsen maar ook om de title tag aantrekkelijk te schrijven zodat de gebruikers uit een zoekmachine op jouw resultaat zullen klikken. Een title tag is eigenlijk de titel van het zoekresultaat in de zoekmachines en ziet er zo uit:

4 Je kunt de title tag per artikel gemakkelijk aanpassen met de Yoast SEO Plugin. In deze plugin kun je een andere title tag instellen dat de werkelijke titel van je artikel en zo ook de URL en de Meta description. Meta Descriptions De meta descriptions van je artikelen dragen ook bij aan de rankings van de WordPress artikelen op je website. In de meta description kun je kort vermelden waar het artikel over gaat. De meta description wordt vervolgens getoond in de zoekresultaten. Google leest deze omschrijving maar ook de gebruikers van de zoekmachine. Voor de meta description geldt hetzelfde als voor de title tag, je moet deze omschrijving niet enkel schrijven om er zo vaak mogelijk een zoekwoord in te verwerken maar de omschrijving moet ook aantrekkelijk zijn om door te klikken vanuit de zoekresultaten naar je artikel. Ook kun je de meta description gemakkelijk aanpassen met de Yoast SEO Plugin, de meta description wordt automatisch al voor je ingevuld. De standaard meta description bestaat uit de eerste 157 tekens uit je artikel en wordt dan aangevuld met puntjes. De beste meta descriptions zijn dan ook de omschrijvingen die zelf geschreven zijn en niet die automatisch gegenereerd worden. ALT-tag voor WordPress afbeeldingen Wanneer je afbeeldingen invoegt in jouw artikel dan kun je aan deze afbeeldingen een 'alt-tag' meegeven. In een alt-tag geef je als het ware aan wat er op de afbeelding staat. Hiermee kan de afbeelding worden gevonden in de Google zoekresultaten voor afbeeldingen.

5 Niet alleen kun je de afbeelding terug vinden in de zoekresultaten, ook draagt een geoptimaliseerde afbeelding bij aan je gehele blogartikel. Door het toevoegen van afbeeldingen met de juiste keywords zal je hele blog beter gaan ranken. Wat je overigens niet moet doen is een afbeelding volstoppen met keywords. Ook voor de afbeelding moet je relevante tags meegeven, op de lange termijn zal Google ook afbeeldingen veel beter gaan begrijpen en wanneer je niet relevant bent zul je minder goed scoren in de Google zoekresultaten. Iets anders wat qua afbeeldingen ook nog een kleine invloed heeft op de rankings binnen de Google zoekmachine is om de bestandsnaam van de afbeelding, voordat je deze upload, te wijzigen in het keyword of in de alttag waarmee je hem straks wilt gaan optimaliseren. Permalinks instellen in WordPress In WordPress kun je de zogenaamde 'permalinks' instellen (WordPress menu Instellingen Permalinks) de permalink van een blogpost is de URL waarop deze blogpost vindbaar is. Je wilt deze url natuurlijk zo kort en zo schoon mogelijk houden. Ook is het zo dat hoe verder een keyword naar voren staat in een tekst of url, hoe meer waarde Google toekent aan dat woord. Je moet dus niet teveel onnodige 'dingen' in je url hebben willen staan. Zelf gebruiken we de instellen om enkel de categorie en de blogtitel te gebruiken.

6 Interne Links in WordPress Blogposts Een vast onderdeel in Google haar algoritme is het aantal waardevolle links die jij naar jouw website hebt. Éen manier om meer links naar een artikel te krijgen is door al jouw artikelen met elkaar te verbinden. In dit artikel gaat het over WordPress SEO maar ik link hierin ook door naar andere artikelen / plugins, dit zijn allemaal waardevolle links om ook te bezoeken. Een deel van deze links leiden naar een ander artikel op deze website, dat zijn de zogenaamde 'interne links'. Interne links zijn niet alleen nuttig om hoger te ranken in de Google zoekresultaten maar ook om waarde te bieden voor een lezer van jouw blog. Wanneer je veel blogt in vakjargon bijvoorbeeld kun je iedere keer dat je een woord gebruikt wat niet iedereen zal begrijpen kun je linken naar een artikel waarin dat woord wordt uitgelegd. Super waardevol ;) Wikipedia is een super mooi voorbeeld hiervan. Op veel van de zoekopdachten binnen Google komt Wikipedia naar voren, waarom? Omdat hun hele website aan elkaar verbonden is.

7 Nu is het natuurlijk niet zo dat Wikipedia (of ik) na ieder nieuw artikel die er wordt gepubliceerd op de hele website linkjes zit aan te passen, nee dit heb ik geautomatiseerd. Omdat ik meerdere vragen kreeg over hoe dit precies werkte heb ik hier een volledig Nederlandstalige plugin voor laten schrijven genaamd "WordPress SEO: Interne Links". Deze plugin kun je heel gemakkelijk installeren op jouw WordPress website, en je hoeft dan alleen nog maar de keywords en de doelurl in te vullen en vervolgens zorgt de plugin ervoor dat de keywords op de hele website klikbaar zijn. Je kunt natuurlijk ook uitzonderingen toevoegen. WWW. vs. geen-www Vroeger ging je altijd naar bijvoorbeeld terwijl de www. tegenwoordig helemaal niet meer nodig is. In sommige gevallen installeert WordPress deze ook al helemaal niet meer. Een www. website kun je zien als een subdomein. Wanneer je jouw website en posts kunt vinden op & jouwwebsite.nl dan wordt deze hoogstwaarschijnlijk ook twee keer geindexeerd door Google. Wanneer een artikel op twee plaatsen online staat is er sprake van duplicate content en zal Google één van de twee een mindere waardering geven in de zoekresultaten. Om dit goed op te lossen is een klein stukje code vereist in het.htaccess bestand op je server. (Klinkt dit technisch, laat het dan doen door je hostingpartij bijvoorbeeld of een technisch iemand die weet wat hij/zij doet.) Ikzelf heb het zo ingesteld dat ova.nl de hoofddomeinnaam is en dat de verwijst naar ova.nl. Op Fiverr kun je dit overigens voor 5 euro laten regelen ;) Voor de technische personen onder ons:

8 Je moet deze code in de.htaccess file plaatsen, vergeet niet 'jouwwebsite.nl' te veranderen in jouw website ;) # Begin 301 RewriteEngine On RewriteCond %HTTP_HOST!^jouwwebsite\.nl RewriteRule (.*) # BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %REQUEST_FILENAME!-f RewriteCond %REQUEST_FILENAME!-d RewriteRule. /index.php </IfModule> # END WordPress Inhoudsopgave in je WordPress berichten Wanneer je een lang artikel schrijft als blogartikel, zoals deze post, en je dit artikel goed onderverdeeld in tussenkopjes dan kan het interessant zijn om een inhoudsopgave aan het begin van je artikel te plaatsen. Hierin vermeld je de tussenkoppen van het artikel en deze tussenkopjes maak je klikbaar zodat als iemand alleen één onderwerp wil lezen dat hij/zij daar direct terecht komt. Dit is niet alleen goed voor de zoekmachines, omdat je dus eigenlijk interne links plaats, maar ook voor de gebruiker is de inhoudsopgave erg gemakkelijk. Gebruik de H1, H2, H3, H4 en H5 tag Op het moment dat je artikelen gaat schrijven waar je meerdere tussenkoppen in gebruikt kun je beter gebruik maken van de H-tags in plaats van vetgedrukte woorden in je WordPress artikel als tussenkop. De H-tags worden door iedere zoekmachine herkent als tussenkoppen en subkoppen. Door deze te gebruiken kan een zoekmachine beter weten waar jouw artikel over gaat en kan een zoekmachine jouw website ook laten

9 ranken op de keywords in de tussenkoppen. De H1 tag is vooral bedoeld voor de titel, dit doet WordPress al automatisch. Op het moment dat je een artikel gaat schrijven dan werk je voor tussenkoppen voornamelijk met de H2 tag, wanneer je in een tussenkop nog meer tussenkopjes wilt gebruiken en dus nog een niveau lager gaat dan gebruik je de H3 tag. No-index archief, paginanummering, tag-pagina's Veel websites genereren automatisch archief pagina's of hebben een blog met 30 pagina's waar blogartikelen op staan. Dit zijn allemaal pagina's waar de zoekmachine ook op andere manieren bij kan komen, deze pagina's laten allemaal een preview zien, ook van dezelfde pagina's waardoor je eigenlijk duplicate content gebruikt op je eigen website. Mijn advies is dan ook om deze pagina's op 'no-index' te zetten zodat de zoekmachines deze pagina's niet indexeren en er dus ook geen sprake is van duplicate content. No-follow de 'lees meer' link Een typische WordPress blog heeft korte previews van de artikelen op de homepage staan, de titel linkt dan door naar het artikel maar ook wordt er een 'lees meer' of 'lees verder' linkje geplaatst die voor de gebruiksvriendelijkheid daar zeker moet blijven staan. Alleen je titel linkt al door naar het artikel, en in de titel zitten als het goed is de meest belangrijke keywords die je wilt gebruiken. Door de nofollow aan te geven bij de lees meer button die tenslotte nietszeggend is, kijken de zoekmachines alleen naar de titel met relevante keywords. Om dit in te stellen moet je in de code van je thema een nofollow plaatsen in de link, dit is een licht technisch klusje en niet meer dan 5 minuten werk. Echter wanneer je geen technische kennis hebt raad ik je toch aan om het uit te besteden. Google Search Console Iedere website eigenaar zou zich moeten aanmelden bij Google Search Console (voorheen Google Webmastertools) hierin kun je zien op welke zoekwoorden je goed rankt en via welke zoekwoorden bezoekers op jouw

10 website terecht komen. Ook geeft Google Search Console een melding wanneer er fouten zijn gevonden in je website waardoor Google een pagina bijvoorbeeld niet meer kan vinden, door deze dan te redirecten met een 301-redirect kun je de traffic en de waarde van die pagina doorsturen naar een andere pagina. Wat je eigenlijk tegen Google zegt is dat de pagina is verhuisd. Bied een XML Sitemap aan bij de zoekmachines Via de Yoast SEO Plugin kun je eenvoudig een XML Sitemap aanmaken en deze kun je vervolgens indienen bij de Google Search Console. Een sitemap is eigenlijk niets anders dan een document waarmee zoekmachine's weten waar ze moeten kijken op jouw website. Het helpt zoekmachines om jouw website beter te begrijpen. Niet alleen is een sitemap handig om te uploaden wanneer je net je blog bent gestart, een sitemap update zichzelf ook continue en geeft de zoekmachines een seintje wanneer jij een nieuw artikel hebt gepubliceerd op jouw website zodat de zoekmachines dat artikel ook weer kunnen opnemen in de zoekresultaten. Maak gebruik van een 'kruimelpad' Een kruimelpad is een manier om aan te geven waar de bezoeker zicht bevind op jouw website, dit vergroot het gebruikersgemak van je bezoekers omdat zij zo sneller kunnen navigeren naar het hoofdonderwerp of een andere categorie bijvoorbeeld. Niet alleen is het kruimelpad gebruiksvriendelijk voor je bezoekers ook helpt het bij de indexering van je volledige website. Ook zoekmachines klikken door op deze links, het kruimelpad is eigenlijk niets anders dan een aantal interne links. Met de Yoast SEO Plugin kun je eenvoudig het kruimelpad activeren, mogelijk dat ze het in de plugin 'breadcrumbs' noemen. Eenmaal geactiveerd wordt dit automatisch toegepast op al jouw WordPress artikelen. Zorg voor een snelle website De ervaring van een gebruiker die vanuit de zoekmachine wordt

11 doorverwezen naar jouw website wordt een steeds belangrijkere factor als het gaat om de ranking in de zoekresultaten. Om hoger te ranken moet je het een bezoeker dus naar zijn zin maken. Een onderdeel hiervan is om een snelle WordPress website te hebben zodat de bezoeker niet hoeft te wachten. Je kunt je WordPress website sneller maken door plugins te verwijderen, omdat WordPress zo groot is is er voor ieder probleem wel een plugin ontwikkeld alleen heb jij als gebruiker geen invloed op hoe deze plugins zijn ontwikkeld. Veel plugins vertragen je WordPress website, dus op het moment dat jouw website trager wordt is het een goed idee om te kijken welke plugins je echt nodig hebt en welke je eigenlijk wel kunt verwijderen. Een andere tip om jouw WordPress website te versnellen is om te gaat werken met W3 Total Cache, dit is een plugin (nog een plugin ja ;)) die jouw website als het ware opslaat in het geheugen van een internetbrowser en wanneer een gebruiker dan op jouw website komt dan hoeft hij niet de volledige website meer te laden. W3 Total Cache is even een klus om in te stellen maar werkt super en wordt al door meer dan 1 miljoen websites gebruikt. Gerelateerde Artikelen voor Blogartikelen Het klinkt misschien niet als een SEO-tip maar het is het wel. Door gerelateerde artikelen onder je blogartikelen te plaatsen kunnen bezoekers doorklikken op jouw website en blijven bezoekers langer op je website, wat voor zoekmachines een indicatie is dat jouw website relevant en interessant is voor de bezoeker. Het is daarom wel belangrijk dat de gerelateerde artikelen ook echt 'gerelateerd' zijn en relevant voor een bezoeker die ook het artikel leest. Zo zijn er plugins die random artikelen selecteren en plaatsen in het gerelateerde artikelen veld maar ook plugins die enkel artikelen uit een specifieke categorie gebruiken of waar je de gerelateerde artikelen zelf voor kunt instellen. vs. In 2015 heeft Google aangegeven dat websites met een SSL-beveiliging hogere posities in de zoekresultaten gaan krijgen dan de websites zonder

12 zo'n certificaat. Op zich klinkt dit vrij logisch, Google wilt de gebruikers een zo fijn mogelijke ervaring geven en om dan bezoekers naar een beveiligde website te sturen zodat hun gegevens veilig zijn, dat past wel in het plaatje. Op SSLcertificaten.nl kun je al een SSL certificaat bemachtigen voor slechts 8 euro per jaar. Deze kun je vervolgens zelf installeren op jouw website met de handige installatie gidsen van SSLcertificaten.nl of je kunt het certificaat door hen laten installeren. 10 WordPress SEO Plugins & Tools die je moet gebruiken op je website Yoast SEO Plugin (Must-have!) De Yoast SEO Plugin is onmisbaar op ieder blog, deze plugin vormt eigenlijk de basis van je WordPress website als het gaat om SEO en gevonden worden in de zoekmachines. Met de Yoast SEO Plugin kun je je website optimaliseren voor de zoekmachines, kijken of je blogberichten voldoen aan de juiste informatie voor zoekmachines, je kunt de verschillende title-tags en meta-descriptions hiermee instellen en je sitemap laten genereren. WordPress SEO: Interne Links Met de 'WordPress SEO: Interne Links' plugin kun jij heel gemakkelijk de interne links op jouw WordPress website beheren. In deze volledig Nederlandstalige plugin kun je heel gemakkelijk een zoekwoord opgeven en een doelurl instellen. Vervolgens doet de plugin de rest van het werk volledig automatisch. Met deze plugin hoef jij dus nooit meer handmatig een interne link aan te maken voor jouw website. De plugin is speciaal voor ons (OVA.nl) ontwikkeld omdat ikzelf een aantal specifieke wensen had voor deze plugin. Later heb ik besloten om deze plugin ook beschikbaar te stellen voor de lezers van deze blog. Je kunt letterlijk alles instellen wat je maar in wilt stellen, standaard heb ik de instellingen al voor je ingesteld op de bestpractises. WP Smush

13 Met de WP Smush plugin kun je alle afbeeldingen op je website automatisch verkleinen zonder dat er een groot kwaliteitsverlies plaats vindt. Veel mensen uploaden een foto direct vanaf hun camera, naar hun WordPress website. Deze foto's zijn vaak erg groot en dit kost je de snelheid van je website en dus ook de rankings van je website. De WP Smushit plugin lost dit probleem op. W3 Total Cache W3 Total Cache bewaard eigenlijk een kopie van jouw website in de browser van een gebruiker. Doordat deze kopie nog beschikbaar staat hoeft jouw website niet helemaal opnieuw geladen te worden, het voordeel hiervan is dat jouw website hier veel sneller van wordt en dit de zoekresultaten positief beïnvloed. Similarweb Op Similarweb.com kun je bekijken vanuit welke website jouw concurrenten hun verkeer krijgen, op welke zoekwoorden zij worden gevonden en wat hun meest populaire artikelen zijn. Zo kun je dus research doen voordat jij zelf een nieuwe blog gaat schrijven of een website start in een nieuwe markt. Je weet direct wat jouw concurrenten doen en waar je meer bezoekers vandaan kunt krijgen. Google Search Console Via de Google Search Console krijg je inzicht in hoe je website presteert in de zoekmachines, op welke zoekwoorden je wordt gevonden en hoeveel bezoekers je naar je website krijgt vanuit de zoekmachine. Ook houdt Google Search Console je op de hoogte van kritieke problemen, zoals webpagina's die niet kunnen worden gevonden en andere kritieke problemen aan je website. Dit zorgt ervoor dat jouw website goed blijft ranken in Google. Broken Link Checker De Broken Link Checker houdt jouw website in de gaten en wanneer er een pagina niet kan worden gevonden brengt de plugin jou hiervan op de hoogte zodat je dit kunt oplossen. Deze plugin doet dit niet alleen voor jouw website maar ook voor de websites waar jij naar toe linkt.

14 Dit is belangrijk omdat Google de meest relevante en meest waardevolle pagina bovenaan in de zoekresultaten wilt plaatsen, door te linken naar andere relevante websites word jij waardevol maar dan moet de link natuurlijk wel werken. Akismet Akismet is een tool die spamreacties tegengaat. Omdat WordPress een zo veel gebruikt platform is zijn er altijd mensen die hier misbruik van willen maken. Zo kan het je bekend voorkomen dat je vaak reacties krijgt met alleen maar linkjes naar Chinese websites e.d. Akismet filtert deze reacties alvast voor je zodat jij alleen de waardevolle reacties te zien krijgt. Rankie Rank Tracker Rankie is een plugin waarin je de huidige positie van een aantal zoekwoorden kunt bijhouden. Wanneer jij voor jouw website een aantal belangrijke zoekwoorden hebt waarop je hoog wilt ranken dan kun je de Rankie Rank Tracker gebruiken om de voortgang bij te houden. Een super handige plugin! Ultimate Video SEO Plugin Wanneer jij naast bloggen ook video's gebruikt op jouw WordPress blog dan is de Ultimate Video SEO Plugin een plugin die je niet kunt missen. Deze plugin zorgt ervoor dat ook de video's die je plaatst op jouw WordPress blog goed worden geindexeert. Deze plugin plaatst ook een preview van de video in de zoekresultaten waardoor je meer kliks gaat krijgen vanuit de zoekresultaten waardoor je vervolgens weer hoger gaat ranken. Een musthave dus! 3 WordPress SEO Strategieën die werken in 2016 Met bovenstaande tips en plugins kun jij jouw WordPress website helemaal klaarmaken maar met onderstaande tips ga jij in 2016 winnen van jouw concurrenten op het gebied van zoekmachine optimalisatie. #1 Schrijf geen blogartikel maar mega-artikelen! Veel SEO-experts zeggen dat een blogartikel minimaal 300 woorden moet

15 zijn om goed te kunnen ranken in de zoekmachines. Mijn voorstel: Laten we die 300 woorden helemaal vergeten en van ieder onderwerp waar je een artikel over schrijft het meest waardevolle artikel maken die er bestaat. Waarom? Omdat Google, en de andere zoekmachines, alleen de meest waardevolle resultaten hoog willen laten ranken. Dit is wat Google haar klanten willen. Google blijft haar algoritme steeds aanpassen zodat ze altijd van waarde kunnen zijn voor de gebruiker van de zoekmachine. Zo ook bij deze mega-artikelen, Google gaat steeds meer kijken hoe een gebruiker een artikel consumeert. Blijft een bezoeker lang op een pagina? Dat is een teken dat het artikel interessant en relevant is. Scrollt een bezoeker tot ver in het artikel? Dat is ook een teken dat het artikel relevant is, de bezoeker consumeert het artikel namelijk daadwerkelijk. Een ander belangrijk meetpunt van Google is de tijd dat een bezoeker op de pagina blijft, hoe langer iemand een pagina bezoekt hoe interessanter hij/zij die pagina waarschijnlijk vindt. Om dit allemaal te combineren hoef je helemaal niet meer aan artikelen van 300 woorden te denken. Je kunt schrijven zolang het waardevol is. Als ik naar dit artikel kijk dan telt dit artikel meer dan 4000 woorden, alleen blijft het interessant (hoop ik!). Wat ik in dit artikel nog niet heb gedaan maar wat wel super krachtig zou zijn is het toevoegen van infographics en video's, waarom? Mensen scrollen vaak door infographics heen, die zijn makkelijk te consumeren, dus dit verhoogt de scroll-rate. Het toevoegen van video's verhoogt de tijd die iemand zich op de website bevind omdat hij nu de video direct vanuit dit artikel kan bekijken. #2 Backlinkstrategie Een backlink is simpel gezegd een linkje van een andere website naar jouw website. Op het moment dat nu.nl bijvoorbeeld een artikel schrijft over WordPress SEO en in dat artikel linkt naar dit artikel dan is dat een backlink. De laatste maanden gaat er een 'roddel' door de gangen dat backlinks helemaal niet meer werken, niets is minder waar.. Backlinks zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van een goed SEO strategie, wat wel zo is is dat de backlinks zijn veranderd.

16 Voorheen kon je eigenlijk zeggen dat degene met de meeste linkjes naar zijn website, ook op nummer 1 stond in de zoekresultaten. Je kunt het zien als dat je aan 10 mensen de weg vraagt en 9 mensen sturen je de ene kant op terwijl 1 persoon je de andere kant op stuurt. Dan volg je waarschijnlijk het advies van die 9 mensen, toch? Precies daarvan werd dan ook massaal misbruik gemaak door verschillende websites, er werden backlinks gekocht en verkocht. Op zich is daar niets mis mee alleen werden er geautomatiseerde tools gemaakt waarmee er op allerlei Chinese websites een linkje werd geplaatst die totaal niet relevant was maar toch werden de websites hoger gerankt in Google. Dus ondanks dat die 9 mensen ongelijk hadden, volgde je toch hun advies. Later blijkt dat het advies helemaal niet waar was en dat die ene persoon eigenlijk veel betrouwbaarder is. Daar is Google ook op ingehaakt, Google is vanaf dat moment naar de waarde en de betrouwbaarheid van websites gaan kijken. Een backlink van een Chinese website naar een Nederlandse tulpenhandelaar dat klopt niet. Wanneer je enorm veel backlinks krijgt die 'niet kloppen' dan zal Google de website straffen door de website lager in de zoekmachines te plaatsen. Terwijl als jij een waardevolle backlink krijg, bijvoorbeeld als de anwb.nl een link plaatst naar een website over auto's huren, dan zal dit zeker een positieve invloed hebben op de rankings. Voor de juiste backlinkstrategie is het belangrijk dat je backlinks krijgt van waardevolle en relevante websites. Je zult dus een overzicht moeten maken van de websites die waardevol zijn en gerelateerd zijn aan jouw business en vervolgens kun je prima een backlink kopen, of nog beter, je kunt een gastartikel schrijven waarin je linkt naar jouw website. #3 Rankingsfactoren in 2016 Andere factoren die een grote rol zullen spelen in de zoekresultaten in 2016 zijn o.a de invloed van Social Media. Via Social Media kunnen gebruikers 'sociaal' jouw artikel delen en de interactie aangaan n.a.v. jouw artikel. Ook Google zal dit gaan opmerken en Social Media zal steeds belangrijker worden in het algoritme van Google. It's about people, right? De autoriteit van jouw website speelt natuurlijk ook een grote rol. Je kunt een soort vriendschap met Google opbouwen, wanneer je je aan alle

17 regeltjes houdt en altijd waardevolle artikelen publiceert dan worden Google en jij vriendjes. Iedere keer dat je vervolgens een nieuw artikel publiceert zal Google jou ook als vriend behandeld en je net even iets hoger plaatst in de zoekresultaten. De bouncerate van je website is ook erg belangrijk. Op het moment dat je hoog in de zoekmachine's staat en je krijgt veel kliks naar je website maar mensen blijven niet op je website dan is dit voor Google een teken dat de bezoekers niet konden vinden wat ze zochten. Google zal dan ook jouw website lager opnemen in de zoekresultaten omdat dit blijkbaar toch niet de oplossing is geweest. Ook de Click True Rate van jouw zoekresultaat is van belang voor jouw rankings. Op het moment dat je hoog scoort maar niemand naar jouw website klikt vanuit Google dan zal Google ook denken dat jouw website helemaal niet zo relevant is voor het zoekwoord waar een gebruiker op zocht. Anders zou die bezoeker wel op jouw resultaat hebben geklikt, toch? Je kunt de Click True Rate van een zoekresultaat verhogen door de titel anders te schrijven, natuurlijk moet in de titel het zoekwoord zitten maar de titel moet ook aanspreken om te klikken en het artikel te gaan lezen. Je moet jouw artikel eigenlijk 'verkopen'.

18 WordPress SEO: Interne Links Jouw WordPress blog een boost geven in de zoekmachines en zorgen dat jouw website deze posities ook vasthoud en jouw website versterkt? Download de WordPress SEO: Interne Links plugin en creëer automatisch interne links in jouw blog. Download direct >>

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Best Costa Blanca SEO and Website Design www.sem-express.com hello@sem-express.com

Best Costa Blanca SEO and Website Design www.sem-express.com hello@sem-express.com In dit.pdf bestand geef ik je 35 tips, trucs en technieken om er voor te zorgen dat je website hoger gaat scoren in Google. Ik geef hier bij elke tip een vrij bondige uitleg. Wil je meer informatie? Onderin

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

50 MUST HAVE ONLINE TOOLS

50 MUST HAVE ONLINE TOOLS E-BOOK 50 MUST HAVE ONLINE TOOLS OM JOUW BEDRIJF EEN BOOST TE GEVEN WEBSITE Wordpress - voor het maken van jouw website Google Analytics - geeft inzicht in het verkeer op jouw website Leadpages - landingspagina's

Nadere informatie

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design SEO plan Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design Inleiding Mijn adviesplan heb ik geschreven voor mijn persoonlijke leerportfolio. Het leerportfolio staat online op http://www.bartjanssen.eu.

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar,

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, SEO CHECKLIST Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, Mijn naam is Gery Stevens. Ik ben momenteel vier jaar aan de slag als SEO Specialist en Websitecoach. Dat betekent dat ik tientallen klanten help/heb

Nadere informatie

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google?

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google? SEO voor partners Hoe komt mijn website hoog in Google?! Welkom bij het Partnerprogramma van bol.com Goed dat je de keuze hebt gemaakt om partner te worden en dat je aan de slag gaat met Affiliate Marketing.

Nadere informatie

Meer dan 15 tips om de SEO van je website te optimaliseren!

Meer dan 15 tips om de SEO van je website te optimaliseren! Meer dan 15 tips om de SEO van je website te optimaliseren! Voorwoord Wil je graag aan de slag met de SEO van je website, maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Daar kan ik je bij helpen! Ik

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Wordpress

Nederlandse handleiding Wordpress Nederlandse handleiding Wordpress Mede mogelijk gemaakt door: Over J&R Marketing Wij zien onze klanten als partners In 2009 is J&R samengesteld door twee personen met grote passie voor het internet. De

Nadere informatie

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding?

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding? SEO Linkbuilding Wat is Linkbuilding? De experts zijn het er redelijk over eens: zoekmachine optimalisatie bestaat voor 50% uit het aanpassen van de titels op je site, het opzetten van een goede site structuur,

Nadere informatie

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800 301 redirect 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Meer dan 15 tips om de SEO van je website te optimaliseren!

Meer dan 15 tips om de SEO van je website te optimaliseren! Meer dan 15 tips om de SEO van je website te optimaliseren! Voorwoord Wil je graag aan de slag met de SEO van je website, maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Daar kan ik je bij helpen! Ik

Nadere informatie

SEO advies plan. Tim Pieters M41T

SEO advies plan. Tim Pieters M41T SEO advies plan Tim Pieters M41T Inhoudsopgave -Inleiding -Stand van zaken -Optimalisatie -Resultaten -Toekomstige aanbevelingen Inleiding De website die zal worden behandeld in dit SEO plan is www.tp-media.design.

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

WEBSITE RAPPORT. Opgesteld voor

WEBSITE RAPPORT. Opgesteld voor WEBSITE RAPPORT Opgesteld voor http://degroenebron.nl 26 jan. 2019 http://degroenebron.nl SEO PROBLEMEN OP JE WEBSITE (26 JAN. 2019) Deze rapportage toont SEO-problemen die je kan oplossen om je ranking

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant...

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... Handleiding Wordpress 4.4.1., deel 1 Inhoud inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... 4 Inloggen aan de achterkant...

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Online SEO-CHECKLIST. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I

Online SEO-CHECKLIST. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I SEO-CHECKLIST Strategie Concept Creatie SEO-checklist Met de SEO check van Switch kijken wij naar 51 specifieke onderdelen die ervoor zorgen dat uw website beter presteert. Hieronder vindt u een overzicht

Nadere informatie

Inhoud. Mark van Tuel www.ompro.nl 1

Inhoud. Mark van Tuel www.ompro.nl 1 Inhoud Disclaimer... 2 1. De 2 seconden regel... 3 2. Gebruik wat je al hebt (recycle methode)... 3 3. Meesterlijke titel... 3 4. Titel in de zoekresultaten (meta title)... 4 5. Omschrijving in de zoekresultaten

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

1.0 EDITION. Nummer EEN. worden GOOGLE T I P S V O O R

1.0 EDITION. Nummer EEN. worden GOOGLE T I P S V O O R 1.0 EDITION Nummer EEN worden in GOOGLE T I P S V O O R 2 0 1 7 PRAKTISCHE TIPS, DIRECT TOE TE PASSEN. ARON VERHOEVEN Jarenlang heb ik de fout gemaakt om mij niet bezig te houden met Google, en de optimalisatie

Nadere informatie

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE Ontmoet onze SUPERSLIMME LOKALE SEO EXPERTS om jouw PRACHTIGE WEBSITE te BOOSTEN JOUW LOKALE SEO EXPERTS Wij zijn er om SEO transparant, simpel en benaderbaar te maken voor al onze klanten. Wij zijn niet

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols SEO SCAN evolveconsulting.nl Uitgevoerd door: Content Stream SEO specialist: Erik Pols Datum: 14/9/2015 Inleiding Voor u ligt de gepersonaliseerde SEO scan van uw website. Dit rapport is ingedeeld in drie

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Website ontwerp. Appledag Klokhuis 29 november 2014 11/29/14

Website ontwerp. Appledag Klokhuis 29 november 2014 11/29/14 Website ontwerp 1 Maak je site vindbaar Website ontwerp 1 Maak je site vindbaar Laat het professionals doen of doe het zelf! Website ontwerp 1 2 Even voorstellen... Ed Boon Formulierenarchitect en webdeveloper

Nadere informatie

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 4 APRIL 2015 INTRODUCTIE Een WordPress website bestaat onder anderen uit de volgende onderdelen: Berichten Pagina s Producten Categorieën Menu s Al deze

Nadere informatie

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl PrePare Paper Een seo copywriter inhuren zonder een goede voorbereiding aan je website is weggegooid geld Hoe haal je meer rendement uit een seo tekstschrijver? Google is nog steeds één van de belangrijkste

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Beter gevonden worden in Google Over Embrosa Copyright 3 12 13 2 Beter gevonden worden in Google Begrijpen hoe zoekmachines zoals Google werken Je bent op zoek naar een kapper. Zoek je

Nadere informatie

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen EBOOK 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord + 3 bonusvragen Regelmatig krijg ik vragen of kom ik vragen tegen over zoekmachine optimalisatie en online marketing. Met de tijd door

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

SEO Plan 14/6/2017 Wouter Roozeboom DP41T

SEO Plan 14/6/2017 Wouter Roozeboom DP41T SEO Plan 14/6/2017 Wouter Roozeboom DP41T Inleiding Dit is het SEO plan voor de website http://wouterroozeboom.nl/ Op de website heb ik mijn bevindingen en ervaringen van Techno beschreven en zelfs wat

Nadere informatie

Voorwoord... v. Over de schrijver... vii. 0 Inleiding... 1. 0.1 De Google zoekmachine... 1

Voorwoord... v. Over de schrijver... vii. 0 Inleiding... 1. 0.1 De Google zoekmachine... 1 Inhoud Voorwoord... v Over de schrijver... vii 0 Inleiding... 1 0.1 De Google zoekmachine... 1 Statistieken... 1 De Google filosofie... 2 Is Google objectief?... 4 De zoekresultaten... 7 Personalisering

Nadere informatie

Het ultieme On-Page SEO-handboek

Het ultieme On-Page SEO-handboek Het ultieme On-Page SEO-handboek Wilt u met uw bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt uw website beter vindbaar en zorgt hiermee voor hogere posities.

Nadere informatie

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK VERSIE: 1.0 DATUM: APRIL 2009 AUTEUR: ERWIN SIGTERMAN WEBSITE: WWW.SIGGYVOLGT.NL E-MAIL: ERWIN@SIGTERMAN.COM INHOUDSOPGAVE 1 Search engine optimalization... 3 URL aanmelden

Nadere informatie

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Aangenaam, David Brinks SEO-copywriter david@hardcopy.nl Voor wie ik werk Referenties uit jullie branche Agenda 1. Introductie

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

SEO voor beginners. De ultieme beginnersgids

SEO voor beginners. De ultieme beginnersgids SEO voor beginners De ultieme beginnersgids Inhoud Inleiding... 4 Het kiezen van de juiste zoekwoorden... 5 Relevante zoekwoorden... 5 Begin bij je klanten... 5 Zoekwoordtools... 6 Keywordtool.io... 6

Nadere informatie

Zó ga ook jij geld verdienen!

Zó ga ook jij geld verdienen! Zó ga ook jij geld verdienen! Zó kan je wel echt online geld verdienen! Probeer jij al jaren geld te verdienen via internet, maar heeft het je tot op heden niets dan ellende (en verlies) opgeleverd? Wij

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN INHOUD 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. Dit is een een uitgave van: BlackBoxPublishers In opdracht van: Fitbrand 08. Auteurs: Nick Boer, Peter van der Steege Copyright 2019: BlackBoxPublishers

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Inhoud 1. Blog-artikel schrijven... 2 1.1. Kenmerken van een blog-artikel... 2 1.2. Opmaak Blog-artikel... 3 1.3. Opmaken blog-artikel

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden

Hoger in Google. Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Hoger in Google Meer bezoekers naar je website en meer klanten die jou weten te vinden Oefening: wat typ jij in? Workshop 1: Bewustwording & basis op orde Opwarmoefening Inleiding even voorstellen - verwachtingen

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie