Clima Decor. Belangrijke kenmerken. capaciteiten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clima Decor. Belangrijke kenmerken. capaciteiten"

Transcriptie

1 Clima Decor Heycop Systemen bv Archimedesbaan ME Nieuwegein Postbus BK Nieuwegein The Netherlands Tel +31 (0) Fax +31 (0) Climadecor-roosters onder-scheiden zich, net als alle andere Heycop-roosters, door de uitstekende prestaties. Zeker in relatie tot de bescheiden afmetingen. Kenmerkend voor dit ventilatierooster is de decoratieve kap aan de buitenzijde. Deze zorgt voor een fraai buitenaanzicht en verkleint de kans op inwatering. In de RC-uitvoering is de Climadecor voorzien van een servomotor waarmee het rooster elektrisch te bedienen is. Handmatig via een schakelaar of automatisch met behulp van een thermostaat of besturingscentrale. De buitenkap biedt in deze uitvoering extra bescherming aan de afsluitklep van het rooster. Het traploos regelbare rooster heeft een grote nominale ventilatiecapaciteit. In de HDV-uitvoering wordt de doorstroomopening van het rooster automatisch aangepast aan de heersende winddruk. De geluidsisolatiewaarde van het rooster is te verhogen met het geluiddempend element Climacoust Plus. De Climadecor voldoet moeiteloos aan: De BRL 5701 De eisen van het Bouwbesluit De privaatrechtelijke eisen van de stichting Woningborg t.b.v. het G.I.W. Garantiefonds. Belangrijke kenmerken o verschillende ventilatie capaciteiten o standaard geluidsisolatiewaarde van minimaal R q,a : -1 db(a) o zeer geringe luchtlekverliezen o waterdichtheid >650 PA o volledig recyclebaar o toe te passen in alle raamsystemen o fraaie vormgeving o traploos regelbaar o uit te breiden met suskast o zelfregelende eigenschappen in o HDV-uitvoering o eenvoudig van binnenuit te reinigen o doorlaat reduceerbaar Afwerking o blank geanodiseerd o poedercoating in RAL-kleuren o duo-kleuren mogelijk o kunststofdelen in zwart of wit

2 Eigenschappen Climadecor Type qv in dm3/s (1PA) 13,0 17,0 21,0 qv in dm3/s (2PA) 18,3 24,0 29,6 Dn, e, A in db (A) 28,4 27,2 25,8 Rq, A Climadecor Plus Type qv in dm3/s (1PA) 13,0 17,0 22,,4 qv in dm3/s (2PA) 18, ,6 Dn, e, A in db (A) 30,2 29,0 27,6 Rq, A Climadecor HDV-2 Type 21 qv in dm3/s (1PA) 20,8 qv in dm3/s (2PA) 29,5 Dn, e, A in db (A) 25,7 Rq, A -1 Climadecor HDV-2 Plus Type 21 qv in dm3/s (1PA) 21,7 qv in dm3/s (2PA) 30,5 Dn, e, A in db (A) 29,2 Rq, A +3 Plaatsing op glas mm Plaatsing op glas mm Plaatsing op glas mm Plaatsing op kalf Roosterhoogte (mm) Sponningrand (mm) 3 zijden 17 3 zijden 22 3 zijden 27 4 zijden 22 Glasgoot (mm) Glasdikte (mm) 15,16,17,18,19 20,21,22,23,24 25,26,27,28,29 - Glasaftrekmaat (mm)

3 Eigenschappen Druk volume diagram (L=1000) HDV-techniek voor extra comfort Door de HDV-uitvoering van de Climadecor ontstaat een aanzienlijke comfortverbetering. Het zelfregelende mechanisme zorgt voor een constante volume-stroom van de binnenkomende lucht. Bovendien vindt er in HDV-roosters een versnelling van de doorstromende lucht plaats. Hierdoor wordt binnenkomende lucht verder in de te ventileren ruimte geworpen. Tenslotte zorgt het COANDA-effect voor een vermenging van de koude binnenkomende lucht met de al aanwezige warme lucht. Het resultaat: een aangenaam binnenklimaat zonder hinderlijke tocht en koude luchtstroom. Geluidreductie diagram (L=1000) Extra geluiddemping met Climacoust Plus Door het ventilatierooster uit te breiden met het geluiddempende element Climacoust Plus, wordt de geluidsisolatiewaarde verhoogd met gemiddeld meer dan 3dB(A). Dit maakt universele toepassing van de roosters mogelijk onder alle omstandigheden waar de karakteristieke geluidwering van de gevel GA;k 23 db(a) moet zijn. Het geluiddempende element is overigens ook bij reeds geplaatste roosters aan te brengen.

4 Hybride HYBRIDEVENTILATIE EN CLIMADECOR HDV- RC VENTILATIEROOSTERS Hybride ventilatie is een vorm van ventileren die bij het ontwerpen van nieuwe kantoren snel terrein wint. Hybride staat in dit verband voor een zo optimaal mogelijk samenspel tussen natuurlijke toevoer via de gevel en een afvoersysteem met, alleen wanneer nodig, de ondersteuning van een mechanische afzuiging. Een dergelijke ontwikkeling was niet mogelijk geweest zonder de introductie van zelfregelende ventilatieroosters. Een te grote ventilatiestroom, met ten gevolge daarvan grote warmteverliezen en tochtverschijnselen, wordt daardoor beperkt. Moderne technieken, waaronder warmtewerend glas en weinig warmte producerende kantoormachines en monitoren, beperken tijdens de zomerperiode de thermische belasting van de gebouwen. Door het toepassen van klimaatplafonds kan de natuurlijk toegevoerde lucht gedurende de winter worden verwarmd en tijdens de zomer worden gekoeld. Gedurende de warme zomerperiode zal nachtventilatie, door het koelen van de massa van het gebouw, in belangrijke mate bijdragen aan het thermisch comfort gedurende de dag. Op deze wijze kan het hele jaar aan hoge comforteisen worden voldaan. Er zijn een aantal voorwaarden die aan ventilatieroosters voor hybride systemen moeten worden gesteld. Zeker als daarbij gebruik wordt gemaakt van klimaatplafonds. Besturing van de roosters door het GBS. Individuele bediening van de roosters. Een nauwkeurig bepaalde ventilatiecapaciteit. Winddruk onafhankelijke volumeregeling. Voorkomen van dwarsventilatie. Hoge regelsnelheid. Opwaartse uitstroming. Grote worp van de luchtstroom. Tochtvrije luchttoevoer Heycop Systemen heeft een ventilatierooster ontwikkeld dat binnen het hybride ventilatie concept optimaal functioneert. De Climadecor HDV- RC. Een universeel toepasbaar zelfregelend ventilatierooster met geringe afmetingen, een grote instelbare ventilatiecapaciteit en voorzien van een servomotor voor open - dicht regeling.

5 Inrichting Inrichten van een systeem volgens het Heycop concept met de zelfregelende ventilatieroosters type Climadecor HDV- RC Per ruimte of stramien moeten de benodigde toevoercapaciteiten worden bepaald. Dat kunnen meerdere capaciteiten zijn zoals: o Dagstand bij afwezigheid (HDV geregeld) o Dagstand bij aanwezigheid (HDV geregeld) o Nachtstand (HDV geregeld of ongeregeld) Klimaatplafonds o Ja o Nee Geluidbelasting boven 60 db(a) o Ja o Nee GBS in het gebouw aanwezig o Ja o Nee Inbouw o In een kozijn o In een sparing in de wand Inrichting De roosters kunnen exact worden ingericht voor de capaciteiten die nodig zijn. Dat is onder meer van belang om in combinatie met klimaatplafonds een maximaal rendement te realiseren ten aanzien van warmte overdracht en koeling. Een doorslaggevende eigenschap voor een optimaal comfort. Indien voor nachtkoeling de capaciteit van de afzuiginstallatie wordt vergroot kunnen ongeregelde Climadecor RC roosters de benodigde extra toevoercapaciteit leveren. De aanwezige Climadecor HDV- RC roosters behouden, ondanks het hogere drukverschil, de ingestelde capaciteit. In één rooster kunnen beide functies worden verenigd. Ook kunnen meerdere capaciteiten per rooster worden ingericht. Voor elke extra functie wordt een aparte klep met een servomotor toegevoegd. De benodigde netto roosterlengte wordt bepaald door de som van de vereiste capaciteiten. Capaciteit De capaciteit van de Climadecor HDV- RC bij een drukverschil van 10 Pa met actieve HDV kleppen is 57,7 dm3/s per 1000 mm netto doorlaatlengte. Daarbij dient per servomotor een ongeregelde capaciteit van 1,66 dm3/s te worden opgeteld. De capaciteit van de ongeregelde Climadecor RC bij een drukverschil van 10 Pa = 74,4 dm3/s en bij een drukverschil van 15 Pa = 88,5 dm3/s. Beide capaciteiten worden gerealiseerd per 1000 mm netto doorlaatlengte. Ook hierbij dient per servomotor een capaciteit van 1,66 dm3/s, respectievelijk 1,97 dm3/s te worden opgeteld. Geluidwering Bij een geluidsbelasting groter dan 60 db(a) zullen in kantoorgebouwen extra voorzieningen moeten worden aangebracht om het maximaal toelaatbare binnengeluidsniveau van 40 db(a) te kunnen realiseren. De inrichting van het ventilatiesysteem op een drukverschil van 10 Pa heeft op de geluidwering een gunstige invloed door het toepassen van relatief kleine openingen in de gevel. Het aanvullend toepassen van de mini suskast Climacoust Plus op de Heycop ventilatieroosters levert een belangrijke bijdrage aan de noodzakelijke geluidwering. Het Heycop Concept, met geluiddempende ventilatieroosters type Climadecor HDV Plus, is interessant omdat bij de keuze voor een systeem gebaseerd op een lagere verschildruk wellicht duurdere suskasten zullen moeten worden toegepast. De aan de capaciteit gerelateerde geluiddemping van de Climadecor HDV Plus bij een drukverschil van 10 Pa = Rq,A 7 db(a)

6 Inrichting Inbouwdetail Voor toepassing in kozijnen kan gekozen worden uit de voor ventilatieroosters type Climadecor gangbare inbouwdetails. Zowel in houten kozijnen als systeemkozijnen van aluminium of kunststof. Montage zowel rechtstreeks op het glas als op een kalf. Voor montage in bouwkundige sparingen, zoals die veelal in combinatie met klimaatplafonds worden toegepast, zijn inmiddels een aantal principe inbouwdetails ontwikkeld en wordt de maatvoering daarvan in overleg met de afnemer vastgelegd. Een fraai voorbeeld is het Climadecor rooster dat aan de kamerzijde is voorzien van een vlakke naadloos uitgevoerde bevestigingsflens voor montage tegen een vlakke ondergrond. Besturing Voor de besturing van de servomotoren wordt gebruik gemaakt van z.g. digitale servosturingen. Een servosturing is een kleine printplaat waarop de elektronische elementen zijn aangebracht. Zoals de microprocessor die individueel wordt geprogrammeerd. De servosturingen worden standaard geleverd inclusief een kunststof montagedoos. Per servomotor is de Climadecor RC voorzien van een aansluitkabel van 6 meter die op de servosturing moet worden aangesloten. Afhankelijk van de gewenste functies kunnen op een servosturing maximaal 4 servomotoren worden aangesloten en individueel of in groepen worden aangestuurd. In combinatie met een extra schakelaar voor handbediening of een ander contact van bijvoorbeeld een thermostaat of aanwezigheid signalering. Uitsluitend de open/dicht functie van het rooster wordt met de servomotor bediend. Dat beperkt de geluidsproductie en verleent de roosters een hoge bedrijfszekerheid en lange levensduur. GBS De servosturingen kunnen rechtstreeks worden aangesloten op het Gebouw Beheers Systeem waarmee het klimaat in het gebouw wordt geregeld. Het maakt de servomotoren centraal bestuurbaar per ruimte, gevel, segment of verdieping. Via een GBS met bussysteem is elke ruimte individueel bestuurbaar waarbij elke servomotor een ander functie kan krijgen. Bijvoorbeeld voor dag- of nachtventilatie al dan niet met de mogelijkheid het signaal van het GBS individueel te overrulen.

7 Voorwaarden HYBRIDEVENTILATIE EN CLIMADECOR HDV- RC VENTILATIEROOSTERS Besturing door het GBS De Climadecor HDV-RC is uitgevoerd met een servomotor voor open - dicht regeling. Via een z.g. digitale servosturing, een separaat van het rooster te instaleren besturingsmodule, wordt het rooster geopend of gesloten. De digitale servosturing wordt rechtstreeks aangesloten op het GBS. Door de digitale uitvoering is een scala van regelingen mogelijk, zoals de keuze voor dag- en/of nachtkoeling.

8 Voorwaarden Individuele bediening van de roosters Indien gewenst kunnen de roosters ook individueel worden bediend. Door een handschakelaar of bijvoorbeeld door een ruimtethermostaat of aanwezigheidssensor. De aansluiting daarvan vindt rechtstreeks plaats op de digitale servosturing die volgens deze wensen kan worden geprogrammeerd.

9 Voorwaarden Een nauwkeurig bepaalde ventilatiecapaciteit De Climadecor HDV- RC beschikt over de mogelijkheid om inwendig exact op de gewenste volumestroom te worden afgesteld. De ventilatieconcepten waarbinnen de Climadecor HDV- RC heeft aangetoond optimaal te functioneren zijn gedimensioneerd op een drukverschil van 10 Pa. De door HDV kleppen geregelde nominale capaciteit is nauwkeurig bepaald en kan daardoor elk rooster exact voor de gewenste volumestroom worden ingericht. Het inwendige van het rooster wordt daarbij, voor zover nodig, afgesloten. Voor het realiseren van een optimaal rendement van klimaatplafonds een must. Zelfregelende eigenschappen De Climadecor HDV- RC is uitgerust met HDV regelkleppen, een geoctrooieerde ontwikkeling van Heycop Systemen. Bij het gekozen drukverschil van 10 Pa houden deze kleppen de gekozen volumestroom optimaal in stand. Ongeacht een eventueel oplopend drukverschil over de gevel ten gevolge van de wind. Voorkomen van dwarsventilatie Bij een hybride systeem is het van belang dat dwarsventilatie in het gebouw wordt voorkomen, zeker als het gebouw door ventilatielucht moet worden gekoeld. Zowel tijdens dag- als nachtventilatie. Het HDV systeem voorkomt dwarsventilatie. Door een oplopend drukverschil over de gevel aan de loefzijde van het gebouw zullen de daar aanwezige roosters met HDV kleppen hun doorlaat verkleinen waarbij de ingestelde capaciteit constant blijft. Aan de lijzijde van het gebouw neemt het drukverschil over de gevel af en zullen de roosters verder open gaan waarbij eveneens de ingestelde capaciteit aanwezig blijft. Door de gekozen drukverschil van 10 Pa in het gebouw kan met zekerheid worden gesteld, dat onder alle omstandigheden verse lucht van buiten wordt toegevoerd. Hoge regelsnelheid Dat lucht niet terugstroomt door de toevoerroosters is essentieel voor de energetische eigenschappen van het systeem. Bij hybride ventilatiesystemen zal per ruimte de gewenste hoeveelheid lucht worden afgevoerd. Het is daarbij van belang dat ook de toevoer onder alle omstandigheden een gelijke capaciteit levert. Dit vereist een regeling van de toevoer die reageert op de dynamische windinvloeden. Dat is de frequentie van drukwisselingen op de gevel door het vlagenpatroon van de wind. Een onderzoek door Adviesbureau Peutz & Associes heeft aangetoond dat het dynamisch regelgedrag van het HDV systeem niet significant afwijkt van het stationaire regelgedrag. Dat komt door de onmiddellijk op drukverschil reagerende HDV kleppen. Aangezien klimaatkamerbeproevingen uitsluitend worden uitgevoerd onder statische omstandigheden is dit gegeven van doorslaggevend belang. Opwaartse uitstroming De Climadecor HDV- RC beschikt over de eigenschap om lucht in opwaartse richting te laten uitstromen. Dit vindt zijn oorzaak in specifieke eigenschappen van de HDV kleppen en hun plaats in het rooster. De HDV klep is een regelorgaan dat de volumestroom dynamisch regelt. Te vergelijken met de eigenschappen van een vliegtuigvleugel waarbij de weg over de vleugel langer is dan de weg onder de vleugel. De stromende lucht boven een vliegtuigvleugel neemt in snelheid toe en veroorzaakt daar een onderdruk waardoor de vleugel wordt opgetild. De HDV kleppen werken volgens hetzelfde principe. Bij een oplopend drukverschil neemt de luchtsnelheid over de klep toe, zal de klep steeds verder kantelen en de doorlaat verkleinen. Het gevolg is dat de in opwaartse richting uitstromende lucht in snelheid toeneemt bij een gelijk blijvende capaciteit. Deze eigenschap maakt het benutten van het coanda effect mogelijk en draagt bij aan het comfort.

10 Voorwaarden Grote worp van de luchtstroom De toepassing van klimaatplafonds vereist eigenschappen van toevoerroosters waaraan met de Climadecor HDV- RC, zonder speciale toevoeging aan het rooster, kan worden voldaan. Zowel de hoge stroomsnelheid van de lucht als de opwaartse uitstroomrichting voorkomen koudeval tussen de gevel en het klimaatplafond. De lucht zal daardoor volledig over het klimaatplafond stromen. Een voorwaarde voor een optimaal rendement van het plafond. Indien de afstand tussen het rooster en het klimaatplafond circa 250 mm bedraagt, waarbij de bovenkant van het klimaatplafond gelijk of lager ligt t.o.v. de onderkant van het rooster, zal de circulatie van de lucht in de ruimte door inductie bovendien worden bevorderd. Indien niet van klimaatplafonds gebruik wordt gemaakt is de grote worp van de toegevoerde lucht, mede door het toegepaste drukverschil van 10 Pa, een garantie voor een goede vermenging van de lucht en een optimaal comfort in de ruimte. Tochtvrije luchttoevoer Tochtvrije luchttoevoer is een voorwaarde voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat. De Climadecor HDV- RC is, op grond van de eerder genoemde eigenschappen, een optimale keuze. Geen enkel ander ventilatierooster combineert vergelijkbare en gelijkwaardige eigenschappen Ook in geval van geluidbelasting op de gevel is, door toevoeging van de Climacoust Plus suskast aan het rooster, een relatief hoge geluiddemping te realiseren, met behoud van alle gunstige eigenschappen. Dit wordt positief beïnvloed door het gekozen drukverschil waardoor de benodigde ventilatiecapaciteiten met relatief kleine doorlaten kunnen worden gerealiseerd.

Heycop Ventilatie, Ventilatieroosters & suskasten

Heycop Ventilatie, Ventilatieroosters & suskasten Heycop Ventilatie, Ventilatieroosters & suskasten Heycop Ventilatie biedt een groot assortiment aan ventilatieoplossingen. Wij koppelen eigentijdse vormgeving en een innovatief ontwerp aan hoge kwaliteit.

Nadere informatie

Natuurlijke ventilatieroosters

Natuurlijke ventilatieroosters R-Vent Natuurlijke ventilatie biedt een groot assortiment aan ventilatieoplossingen. Wij koppelen eigentijdse vormgeving en een innovatief ontwerp aan hoge kwaliteit. Zit de oplossing voor Uw project er

Nadere informatie

Produktgroep. Kleproosters. Hoekbeschermers Voor meer informatie bel 0575-51 94 31 of www.morgo.nl 43

Produktgroep. Kleproosters. Hoekbeschermers Voor meer informatie bel 0575-51 94 31 of www.morgo.nl 43 Slijtstrippen / Hoekbeschermers Voor meer informatie bel 0575-51 94 31 of www.morgo.nl 43 Top Air Comfort Top Air Decor De Top Air Comfort en Decor ventilatieroosters bieden u het beste op ventilatiegebied.

Nadere informatie

ventilatie op z, n best!

ventilatie op z, n best! Top Air Comfort Top Air Decor ventilatie op z, n best! De Top Air Comfort en Decor ventilatieroosters bieden u het beste op ventilatiegebied. Wij hebben als noviteit een serie aluminium ventilatieroosters

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Vraaggestuurd, hybride ventilatiesysteem Vent-O-Hybrid

Vraaggestuurd, hybride ventilatiesysteem Vent-O-Hybrid Vraaggestuurd, hybride ventilatiesysteem Vent-O-Hybrid Natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet Hybride ventilatiesysteem Ventileren met een hybride ventilatiesysteem brengt het beste van twee werelden

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Voor een optimaal leefklimaat

Voor een optimaal leefklimaat Voor een optimaal leefklimaat BUVA Ventilatie Zelfregelende ventilatieroosters - VIER VERSCHILLENDE DOORLATEN IN ÉÉN MODEL - ZELFREGELENDE NATUURLIJKE VENTILATIETOEVOER - TOEPASBAAR BINNEN HET VITAL AIR

Nadere informatie

natural comfort inside

natural comfort inside RAAMVenTiLATie nl natural comfort inside Een optimaal binnenklimaat is gezond en geeft een goed gevoel. Daarom ontwikkelde Duco haar Green Building Solution, waarbij basisventilatie, intensieve ventilatie

Nadere informatie

MULTIWINDOW.

MULTIWINDOW. MULTIWINDOW ZONWERING VENTILATIE 1 PRODUCT VAN 1 CONT(R)ACTPARTIJ VAN BINNENUIT, OOK ACHTERAF MONTEERBAAR SNELLERE MONTAGE EN EERDER IN DE BOUWSTROOM GEEN EXTRA STEIGER- EN HOOGWERKERKOSTEN CONSTRUCTIEF

Nadere informatie

Technische Documentatie

Technische Documentatie Technische Documentatie Ventileren door een schuifpui - VOLLEDIG VLAK OF MET BUITENKAP - TOEPASBAAR IN EEN SCHUIFPUI - GLASAFTREK 90 MM - TOEPASBAAR BINNEN HET BUVA VITAL AIR SYSTEM - EPC REDUCTIE TOT

Nadere informatie

BUVA Zelfregelende Suskast 2. EPC-reductie tot 0,05. Binnen het Vital Air System kan dit zelfs oplopen tot een EPC-reductie van 0,17.

BUVA Zelfregelende Suskast 2. EPC-reductie tot 0,05. Binnen het Vital Air System kan dit zelfs oplopen tot een EPC-reductie van 0,17. Stiltegebied BUVA Zelfregelende Suskast - HOGE GELUIDSREDUCTIE - 5 TYPES, 17 UITVOERINGEN - VERDEKTE-, KALF- EN GLASPLAATSING MOGELIJK - TOEPASBAAR BINNEN VITAL AIR SYSTEM - EPC-REDUCTIE TOT 0,17 - MECHANISCH

Nadere informatie

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2 EPC winst 0,22 Voor echt gezond ventileren! Het OxyGreen -vraaggestuurd ventilatiesysteem is een combinatie van Rucon OxyGreen vraaggestuurde afzuiging en Aralco OxyGreen zelfregelende toevoerroosters.

Nadere informatie

Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System CO2. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken

Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie. Vent-O-System CO2. Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken Sensorgestuurde, natuurlijke ventilatie Vent-O-System CO2 Een optimaal binnenklimaat zonder omkijken Vent-O-System CO 2 -gestuurd Ventileren zonder onnodig energieverlies maar ook met een permanent optimale

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Systeemopbouw: In één of meerdere vertrekken heeft u een decentrale ventilatieunit die voor de ventilatie van dat vertrek zorgt. In de overige vertrekken is

Nadere informatie

Zelfregelende ventilatieroosters

Zelfregelende ventilatieroosters Zelfregelende ventilatieroosters FluisterstilBUVA Ventilatie - Verhoogde geluidswering - Verdekte plaatsing, kalfplaatsing en glasplaatsing mogelijk - Toepasbaar binnen het Vital Air System - Mechanisch

Nadere informatie

Jet roosters. Jet roosters 263. JSR Rond Jet rooster met een geconcentreerd of breed uitblaaspatroon voor een lange of korte worp...

Jet roosters. Jet roosters 263. JSR Rond Jet rooster met een geconcentreerd of breed uitblaaspatroon voor een lange of korte worp... 262 Jet roosters Referentie Soort gebouw: Kantoor Stad/land: Pune, India Producten/Oplossingen: ventilatoren (dak, axiaal), brandkleppen voorzien van motoren en roosters (binnen- en buitenluchtroosters).

Nadere informatie

EPC-verlagende systemen

EPC-verlagende systemen EPC-verlagende systemen In de vier natuurlijke ventilatiesystemen die in deze brochure de revue passeren, passen we uitsluitend roosters toe van bewezen kwaliteit: n Bingo ventilatieroosters n BingoForte

Nadere informatie

Netjes weggewerkt, alles uit het zicht. Effectieve ventilatievoorzieningen aan het oog onttrokken

Netjes weggewerkt, alles uit het zicht. Effectieve ventilatievoorzieningen aan het oog onttrokken Netjes weggewerkt, alles uit het zicht Effectieve ventilatievoorzieningen aan het oog onttrokken De onzichtbare manier van ventileren Een ventilatiesysteem met natuurlijke luchttoevoer werkt in de meeste

Nadere informatie

DAKRAAM MET BUVA SUSSTREAM MODULE

DAKRAAM MET BUVA SUSSTREAM MODULE DAKRAAM MET BUVA SUSSTREAM MODULE 2 www.fakro.nl BEREIKBAAR COMFORT IN DAGLICHT FAKRO creëert met haar daglichtproducten sinds jaar en dag gezonde en prettige leefruimtes onder het dak. Van dakraam tot

Nadere informatie

Bouwfysica. Ventilatie en Infiltratie. hoofdstuk 6 Bouwfysica. eisen m.b.t. ventilatie oppervlakte

Bouwfysica. Ventilatie en Infiltratie. hoofdstuk 6 Bouwfysica. eisen m.b.t. ventilatie oppervlakte Bouwfysica Ventilatie en Infiltratie hoofdstuk 6 Bouwfysica 1 Onderwerpen Inleiding Bouwbesluit eisen m.b.t. ventilatie oppervlakte Ventilatie Basisventilatie (luchtverversing) Spuiventilatie (zomerventilatie)

Nadere informatie

VENTILATIEROOSTERS. Alva levert diverse ventilatieroosters van Tunal, Duco en Aralco.

VENTILATIEROOSTERS. Alva levert diverse ventilatieroosters van Tunal, Duco en Aralco. VENTILATIEROOSTERS Alva levert diverse ventilatieroosters van Tunal, Duco en Aralco. Onze ventilatieroosters zijn kwalitatief hoogwaardig en beantwoorden perfect aan de technische voorschriften van het

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per jaar of zoveel vaker als nodig

Nadere informatie

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort MultiVent ventilatieprogramma Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort OPTIMALE VENTILATIE VOOR EEN GEZOND BINNENKLIMAAT Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het

Nadere informatie

Ventilatieberekening. Projectnummer 1718 Datum: Vrijstaande woning Bos, Teugel kavel 36 Barger Compascuum

Ventilatieberekening. Projectnummer 1718 Datum: Vrijstaande woning Bos, Teugel kavel 36 Barger Compascuum Ventilatieberekening Projectnummer 1718 Datum: 14-12-2017 Project : Vrijstaande woning Bos, Teugel kavel 36 Barger Compascuum ventilatie Het Bouwbesluit stelt in afdeling 3.10 van het Bouwbesluit de volgende

Nadere informatie

Ventileren onder een hellend dak

Ventileren onder een hellend dak Ventileren onder een hellend dak Geluidwerende zelfregelende ventilatie in het dakraam 2 Introductie BUVA biedt al enkele jaren een zelfregelende natuurlijke ventilatieoplossing aan om ook onder een hellend

Nadere informatie

* met glasprofiel 26 en kokerprofiel 40 x 20 mm.

* met glasprofiel 26 en kokerprofiel 40 x 20 mm. 1 van 5 30 KOZIJNEN, RAMEN EN DEUREN 30.36 ROOSTERS 30.36.12-a Type: GlasMax 10 'ZR'. Thermisch geïsoleerd, aluminium, zelfregelend, geluiddempend susrooster. Waterdichtheid (Pa): 1050 (in gesloten stand).

Nadere informatie

Aralco/NVS. Ventilatieroosters. Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud. Info? Bel: (0162) 576 576 49

Aralco/NVS. Ventilatieroosters. Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud. Info? Bel: (0162) 576 576 49 Ventilatieroosters 48 Aralco/NVS ventilatieroosters Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud Klein onderhoud De Easy Clean ventilatieroosters zijn uitgerust met een aluminium ventilatiekap (Airclip).

Nadere informatie

BUVA Zelfregelende. Stiltegebied. Suskast

BUVA Zelfregelende. Stiltegebied. Suskast Stiltegebied BUVA Zelfregelende Suskast - Hoge geluidsreductie - types, 17 uitvoeringen - Verdekte-, kalf- en glasplaatsing mogelijk - Toepasbaar binnen Vital Air System - Mechanisch zelfregelend 200 SusStream.indd

Nadere informatie

BUVA. Brandwerend. ventileren. FireSlide. en FireStream. Fire. FireSlide. FireStream

BUVA. Brandwerend. ventileren. FireSlide. en FireStream. Fire. FireSlide. FireStream Brandwerend ventileren BUVA FireSlide en FireSlide - Tot 60 minuten brandwerend - Glas- en kalfplaatsing - Ventilatiecapaciteit tot 25 dm 3 /sec - Eenvoudig te plaatsen Fire - 30 minuten brandwerend -

Nadere informatie

Suskast SusStream.indd :23

Suskast SusStream.indd :23 Suskast StiltegebiedBUVA Zelfregelende - HOGE GELUIDSREDUCTIE - 5 TYPES, 17 UITVOERINGEN - VERDEKTE-, KALF- EN GLASPLAATSING MOGELIJK - TOEPASBAAR BINNEN VITAL AIR SYSTEM - MECHANISCH ZELFREGELEND 1502400

Nadere informatie

Voor een gezond binnenklimaat

Voor een gezond binnenklimaat Voor een gezond binnenklimaat INVISIVENT PATENTED TECHNOLOGY 1 Onzichtbare ventilatie van RENSON Discretie siert Om gezond te wonen in onze almaar beter geïsoleerde woningen, is ventileren een absolute

Nadere informatie

Kleppenregisters. Luchtdichtheidsklasse C volgens NEN-EN 1751. comfort. www.inatherm.nl

Kleppenregisters. Luchtdichtheidsklasse C volgens NEN-EN 1751. comfort. www.inatherm.nl Kleppenregisters volgens NEN-EN 171 Kleppenregisters (typen en SPC) worden gebruikt voor het regelen, afsluiten en/of mengen van luchtstromen. Deze contraroterende jaloeziekleppen worden gemonteerd aan

Nadere informatie

Ventilatieberekening. Projectnummer Project : Vrijstaande woning aan de Roswinkelermarke 15 ter Apel

Ventilatieberekening. Projectnummer Project : Vrijstaande woning aan de Roswinkelermarke 15 ter Apel Ventilatieberekening Projectnummer 16.01 18-10-2016 Project : Vrijstaande woning aan de Roswinkelermarke 15 ter Apel ventilatie Het Bouwbesluit stelt in afdeling 3.10 van het Bouwbesluit de volgende eisen

Nadere informatie

Suskasten VariaCoust EPC Susroosters MultiCoust EPC

Suskasten VariaCoust EPC Susroosters MultiCoust EPC Geluiddempende ventilatie Suskasten VariaCoust EPC Susroosters MultiCoust EPC De beste akoestische prestaties Unieke zelfregelende EPC-klep: verbetert het comfort en bespaart energie EasyClean : verlaagt

Nadere informatie

CLIMACOUST GT op glas in hout, binnenbeglazing

CLIMACOUST GT op glas in hout, binnenbeglazing Productinformatie 89-058, 23-08-'0 2 glasaftrekmaat 0 = 4 mm 2 3 op glas in hout, binnenbeglazing GT - S 2 2 GLASAFTREKMAAT L-MAAT 0 MM 4 MM DAGMAAT - 4 MM SPONNINGMAAT- 48 MM * GLASGOOTLENGTE L-MAAT +

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

GDD - Toevoerrooster. Halton GDD. Toevoerrooster

GDD - Toevoerrooster. Halton GDD. Toevoerrooster Halton GDD Toevoerrooster Horizontale toevoer, voor ronde kanalen Voor koelings- en verwarmingstoepassingen; eveneens geschikt voor afzuiging Instelbare verticale lamellen vooraan en instelbare horizontale

Nadere informatie

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Vraaggestuurd ventileren met OxyGreen Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Optimaal binnenklimaat Comfortabel Energiezuinig Geluidsarm OxyGreen vraaggestuurde ventilatiesystemen

Nadere informatie

Referentie. 122 Vloer- en traptrede roosters

Referentie. 122 Vloer- en traptrede roosters 122 Vloer- en traptrede roosters Referentie Soort gebouw: Kantoor Stad/Land: Pune te India Toegepaste producten: axiaal-en dakventilatoren, motorgestuurde kleppen en luchtroosters. Vloer- en traptrede

Nadere informatie

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie!

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! Selekt MOVAIR+ kozijn 120 (Hout) Selekt MOVAIR+ kozijn waarvan de onderregel is uitgevoerd met MOVAIR+ glasvezelcomposietdorpel. Dit kozijn is uitgevoerd

Nadere informatie

Lindab Comfort Roosters

Lindab Comfort Roosters Lindab Comfort Roosters Het Lindab Comfort Roosterprograa bestaat uit reeks plafond roosters rond en rechthoekig voor de toe- en afvoer van (gekoelde) ventilatielucht. De installatie van een Lindab Comfort

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

Advance, decentrale ventilatie met warmteterugwinning

Advance, decentrale ventilatie met warmteterugwinning Advance, decentrale ventilatie met warmteterugwinning Ventilatie warm EPC ve Balansventilatie zonder kanalen Decentrale ventilatie met de Advance als EPC verlagende oplossing Ventilatie met warmteterugwinning

Nadere informatie

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie!

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! Selekt MOVAIR + kozijn 120 (Hout) Selekt MOVAIR + kozijn waarvan de onderregel is uitgevoerd met MOVAIR + glasvezelcomposietdorpel. Dit kozijn is uitgevoerd

Nadere informatie

RAAM-MUURVENTILATOREN HV-STYLVENT

RAAM-MUURVENTILATOREN HV-STYLVENT Complete serie axiale ventilatoren voor muur of raammontage. alle ventilatoren worden geleverd met stevige ABS kunststof roosters, jaloezieklep en -fasige V-5Hz motor. Alle ventilatoren zijn Klasse II

Nadere informatie

Muurdempers & muurroosters. Een stijlvolle afwerking in elke situatie. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden

Muurdempers & muurroosters. Een stijlvolle afwerking in elke situatie. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 130120-703921 Muurdempers & muurroosters Een stijlvolle afwerking in elke situatie Geluidwerende oplossingen Tegenwoordig plaatsen

Nadere informatie

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort MultiVent ventilatieprogramma Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort Optimale ventilatie voor een gezond binnenklimaat Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het

Nadere informatie

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat

Zo eenvoudig kan ventileren zijn. Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Zo eenvoudig kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Comfortabel Geluidsarm Energiezuinig Optimaal binnenklimaat Gezond en efficiënt ventileren Voor een gezond binnenklimaat is het noodzakelijk dat er

Nadere informatie

Inductie Units. OptimAir

Inductie Units. OptimAir Inductie Units Luchtdebiet primair: max. 130 m³/h Tweezijdig uitblazend Geschikt voor koeling, verwarming en ventilatie Hoog koelvermogen Voorzien van 3 typen nozzles Leverbaar met verstelbare leidschoepen

Nadere informatie

Kleppenregisters. volumeregelaars. Brandweerstand 60/90/120 minuten afhankelijk van de klep, de toepassing en de afdichting

Kleppenregisters. volumeregelaars. Brandweerstand 60/90/120 minuten afhankelijk van de klep, de toepassing en de afdichting Kleppenregisters Brandweerstand 60/90/1 minuten afhankelijk van de klep, de toepassing en de afdichting Minimaal drukverlies Onderhoudsvrij Zeer eenvoudig te installeren In overstemming met EN 16, EN 1366-2,

Nadere informatie

T 1.3/8/HL/1. Verdringingsrooster. Serie QLW-AZ. Voor toe- en afvoerlucht. The art of handling air

T 1.3/8/HL/1. Verdringingsrooster. Serie QLW-AZ. Voor toe- en afvoerlucht. The art of handling air T 1.3//HL/1 Verdringingsrooster Serie QLW-AZ Voor toe- en afvoerlucht The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Uitvoeringen Afmetingen Materiaal 3 Inbouw Montage 4 Definities Technische

Nadere informatie

Inductie Units. PremiAir

Inductie Units. PremiAir Inductie Units Luchtdebiet primair: max. 288 Geschikt voor koeling, verwarming en ventilatie Hoog koelvermogen Voorzien van 3 typen nozzles Leverbaar met verstelbare leidschoepen PremiAir Inductie units

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

Energie Regeneratie Ventilatie. Op EPBD lijst. Energie efficiënte balansventilatie met warmte- én vochtuitwisseling ERV

Energie Regeneratie Ventilatie. Op EPBD lijst. Energie efficiënte balansventilatie met warmte- én vochtuitwisseling ERV Energie Regeneratie Ventilatie Op EPBD lijst Energie efficiënte balansventilatie met - én uitwisseling ERV ERV: Energie efficiënte ventilatie voor gezonde binnenlucht Samsung ventilatiesysteem D is erkend

Nadere informatie

PRIJSLIJST ROOSTERS

PRIJSLIJST ROOSTERS PRIJSLIJST 2015.1 ROOSTERS 1/16 AEROFIL Het actieve filter voor fijn stof en pollen! Toepasbaar in vele ventilatieroosters. Werking van het Aerofil filter 1. Hoge efficiëntie (tot 90%) voor kleine en grote

Nadere informatie

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400

silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 silent ventilation DE KRACHT VAN DE NATUUR IN DE WONING MET EEN BALANSVENTILATIESYSTEEM D400 De VASCO ventilatie-unit D400 en het EasyFlow luchtkanalensysteem dragen bij tot een uiterst stil balansventilatiesysteem

Nadere informatie

MultiVent Hybride. Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw

MultiVent Hybride. Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw MultiVent Hybride Optimale ventilatie voor bestaande woningbouw Ventilatieproblemen Ventilatieproblemen in bestaande woningbouw Miljoenen woningen in Nederland kampen nog altijd met vochtproblemen. Een

Nadere informatie

Louvre 152 standaard. Materiaal. bedieningshendel zijn van aluminium. bestendig kunststof spuitgietwerk. zijn van verzinkt staal.

Louvre 152 standaard. Materiaal. bedieningshendel zijn van aluminium. bestendig kunststof spuitgietwerk. zijn van verzinkt staal. Louvre 12 standaard Heycop Systemen bv Archimedesbaan 12-1 9 ME Nieuwegein Postbus 1 0 BK Nieuwegein The Netherlands Tel +1 (0)0 9 00 Fax +1 (0)0 9 10 www.heycop.nl De Louvre 12 standaard is een raam dat

Nadere informatie

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Vraaggestuurd ventileren met OxyGreen Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Optimaal binnenklimaat Comfortabel Energiezuinig Geluidsarm Zomerventilatie mogelijk OxyGreen vraaggestuurde

Nadere informatie

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort MultiVent ventilatieprogramma Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort OPTIMALE VENTILATIE VOOR EEN GEZOND BINNENKLIMAAT Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het

Nadere informatie

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort!

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort! MultiVent ventilatieprogramma Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort! OPTIMALE VENTILATIE VOOR EEN GEZOND BINNENKLIMAAT! Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het

Nadere informatie

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur Handleiding voor de installateur z.o.z. Manuel de l installateur t.s.v.p. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...1

Nadere informatie

BUVA. Brandwerend. ventileren. FireSlide en FireStream. Fire. FireStream

BUVA. Brandwerend. ventileren. FireSlide en FireStream. Fire. FireStream Brandwerend ventileren BUVA FireSlide en FireSlide - Tot 60 minuten brandwerend - Glas- en kalfplaatsing - Ventilatiecapaciteit tot 25 dm 3 /sec - Eenvoudig te plaatsen Fire - 30 minuten brandwerend -

Nadere informatie

Comfortabel. achter de radiator

Comfortabel. achter de radiator Comfortabel achter de radiator BUVA GentleStream BUVA GentleStream Natuurlijke ventilatie Toevoer achter de radiator Plaatsbaar zonder vervanging van glas Bestaande bouw upgraden naar wensen en eisen van

Nadere informatie

1.1 METHERMO ALGEMEEN

1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 Methermo algemeen Timorplein, Amsterdam Atelier Zeinstra van der Pol BV, Amsterdam ALGEMEEN Toepassing Methermo ramen en deuren zijn gebaseerd op de zeer slanke Methermo profielen

Nadere informatie

Onzichtbaar ventileren en een gezond binnenklimaat

Onzichtbaar ventileren en een gezond binnenklimaat Onzichtbaar ventileren en een gezond binnenklimaat MISSIE: Movair stelt zich ten doel: Partijen in de bouw, aanbieders en vragers, in staat te stellen, op esthetisch verantwoorde wijze, een voor de bewoner

Nadere informatie

TOTAL CONTROL. Eenvoudig bedienbare, onderhoudsvriendelijke en energiezuinige woonhuisventilator voor bestaande woningen en nieuwbouw

TOTAL CONTROL. Eenvoudig bedienbare, onderhoudsvriendelijke en energiezuinige woonhuisventilator voor bestaande woningen en nieuwbouw PreSets Q-Stream TOTAL CONTROL Eenvoudig bedienbare, onderhoudsvriendelijke en energiezuinige woonhuisventilator voor bestaande woningen en nieuwbouw Q-Stream Q-Stream Compact Introductie Het BUVA Vital

Nadere informatie

BUVA Vital Air System

BUVA Vital Air System Gezond en comfortabel ventileren BUVA Vital Air System - VAS, VAS II en VAS H 2O - EPC-reductie tot 0,30 - Eenvoudig en energiezuinig - Gebruikersvriendelijk BUVA Vital air system Sinds de introductie

Nadere informatie

EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?,

EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?, EPC 0,8: Over welke woningen en installatieconcepten hebben we het?, ir. F.W. (Freek) den Dulk Nieuwe eis per 1 januari 2006 EPC 0,8 Herziening norm: NEN 5128:2004 Energieprestatie van woonfuncties en

Nadere informatie

Plafondinductie-units voor plaatsing in koof

Plafondinductie-units voor plaatsing in koof .2 X X testregistrierung Plafondinductie-units voor plaatsing in koof Serie Inductie- en toevoerroosters kunnen uit het Trox programma worden toegepast. Wateraansluitingen Chilled Beams No. 09.2.432 Certificering

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Vraaggestuurde ventilatie met Air Comfort Control

Vraaggestuurde ventilatie met Air Comfort Control Vraaggestuurde ventilatie met Air Comfort Control Nieuwe e gebouwen ventil EPC-winst tot 0,24! DE SYSTEEMVOORDELEN Vraaggestuurde ventilatie in iedere verblijfsruimte Decentrale luchttoevoer met luchtfiltering

Nadere informatie

FireMax ZR UPDATE. Brandwerende ventilatie HOME OF OXYGEN. Tweezijdig brandwerend

FireMax ZR UPDATE. Brandwerende ventilatie HOME OF OXYGEN. Tweezijdig brandwerend UPDATE FireMax ZR Brandwerende ventilatie Tweezijdig brandwerend Beschikbaar in compacte kalfplaatsing [E(W)90] of glasplaatsing [E(W)30] Vernieuwd & esthetisch design Geschikt voor hoogbouw (tot 40 meter)

Nadere informatie

Wervelroosters. Serie VD. Voor hoge ruimten, met verstelbare lamellen. 01/2018 DE/nl PD VD 1

Wervelroosters. Serie VD. Voor hoge ruimten, met verstelbare lamellen. 01/2018 DE/nl PD VD 1 X X testregistrierung Wervelroosters Serie Wervelvormige, horizontale uitblaas Verticale uitblaas Beschermkorf Voor hoge ruimten, met verstelbare lamellen Vierkant wervelrooster met handmatig of motorische

Nadere informatie

Efficiënte afkoeling op een natuurlijke én energiezuinige manier. Grote debieten buitenlucht zorgen voor koeling. Intelligente sturing

Efficiënte afkoeling op een natuurlijke én energiezuinige manier. Grote debieten buitenlucht zorgen voor koeling. Intelligente sturing NIEUW Ventilatieve koeling Efficiënte afkoeling op een natuurlijke én energiezuinige manier Grote debieten buitenlucht zorgen voor koeling Intelligente sturing Geen kunstmatige ingrepen nodig (zoals airco)

Nadere informatie

TA-AF130 KANAALROOSTER

TA-AF130 KANAALROOSTER TAAF130 KANAALROOSTER TAAF130 Het wandrooster type TAAF130 is geschikt voor de toevoer van gekoelde en verwarmde lucht. Het rooster wordt in de wand of rechthoekig kanaal gemonteerd. Eigenschappen: dubelle

Nadere informatie

Natuurlijke ventilatie van leslokalen

Natuurlijke ventilatie van leslokalen Natuurlijke ventilatie van leslokalen Seminar Actiflow - CFD in de bouw 20 mei 2011 ir. Henk Versteeg Inhoud presentatie Introductie LBP SIGHT Binnenmilieu basisscholen Ventilatie basisschool De Schakel

Nadere informatie

GEPERFOREERD ROOSTER - TYPE PBM. - HC CLI-MATE serie -

GEPERFOREERD ROOSTER - TYPE PBM. - HC CLI-MATE serie - GEPERFOREERD ROOSTER - TYPE PBM - HC CLI-MATE serie - Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Inhoudsopgave 1 Luchtverdeelprincipe- & Toepassing 2-4 Technische informatie & Besteksomschrijving 5 Selectiegegevens

Nadere informatie

Licht en lucht in de Marie KamphuisBorg

Licht en lucht in de Marie KamphuisBorg ventilatie ing. F.J. Nijeboer MSc Implementatie van vraaggestuurde, natuurlijke ventilatie Licht en lucht in de Marie KamphuisBorg De Marie KamphuisBorg, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, stamt

Nadere informatie

WAND-/VENSTERBANKROOSTERS LINEAIR, VASTE SCHOEPEN TYPE TBW - TCW

WAND-/VENSTERBANKROOSTERS LINEAIR, VASTE SCHOEPEN TYPE TBW - TCW WAND-/VENSTERBANKROOSTERS LINEAIR, VASTE SCHOEPEN TYPE TBW - Toevoer Retour B + 38 H +38 31 4 20 Toepassing - De roostertypen TBW en zijn roosters met een strak uiterlijk voor montage in de wand of in

Nadere informatie

T 1.3/2/HL/1. Verdringingsroosters. Serie QLV. voor het turbulentarm toevoeren van lucht. The art of handling air

T 1.3/2/HL/1. Verdringingsroosters. Serie QLV. voor het turbulentarm toevoeren van lucht. The art of handling air T 1.3/2/HL/1 Verdringingsroosters Serie QLV voor het turbulentarm toevoeren van lucht The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Uitvoeringen Afmetingen QLV-90 QLV-180 3 Uitvoeringen Afmetingen

Nadere informatie

FECH-JET-SYSTEM VOOR TOEPASSING IN SANDWICH GEVELSYSTEMEN FECH-BENELUX.NL

FECH-JET-SYSTEM VOOR TOEPASSING IN SANDWICH GEVELSYSTEMEN FECH-BENELUX.NL MAD AAR 5J ERT 2 D E S E I N GE RMANY FECH-JET-SYSTEM VOOR TOEPASSING IN SANDWICH GEVELSYSTEMEN FECH-BENELUX.NL REVOLUTIONAIR KOZIJNSYSTEEM UNIEK NAADLOOS ONTWERP HOOGWAARDIGE ARCHITECTONISCHE UITSTRALING

Nadere informatie

ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG

ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG ADVIES ENERGIECONCEPT BUREAU NIEMAN KLUSWONINGEN CAPADOSESTRAAT 9-11 DEN HAAG Beschrijving voorgesteld (energetisch) maatregelenpakket om EPC 0,2 te halen. De maatregelen die benodigd zijn om een EPC van

Nadere informatie

INSTELBAAR WANDROOSTER A-110 G-110

INSTELBAAR WANDROOSTER A-110 G-110 Doorsnede / Maatvoering INSTELBAAR WANDROOSTER A110 G110 A110/G110 A117/G117 1 L = nominale lengte (mm) H = nominale hoogte (mm) Alle afmetingen in mm Snelselectiegrafiek Afmeting L x H (mm) 0 x 800 x

Nadere informatie

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter MAKING MODERN LIVING POSSIBLE : Perfectie in regeltechniek Regelen én balanceren met één afsluiter » De toekomst begint nu Het doel van een klimaatinstallatie is duidelijk: een aangenaam binnenklimaat

Nadere informatie

Pijpventilator KPMe. Belangrijke kenmerken. Elektrische aansluiting. Algemeen. Behuizing. Regelbaarheid. Optie. Motor en vleugel

Pijpventilator KPMe. Belangrijke kenmerken. Elektrische aansluiting. Algemeen. Behuizing. Regelbaarheid. Optie. Motor en vleugel Belangrijke kenmerken Recyclebare kunststof behuizing Energiezuinige gelijkstroommotor Werkschakelaar ook van buitenaf aan te sluiten Regelbaar over 3 toerentallen, 9 instelpunten 0-10V aansturing Maximaal

Nadere informatie

Technische Documentatie. Ventileren door een schuifpui. - Volledig vlak of met buitenkap - Toepasbaar in een schuifpui - Glasaftrek 90 mm

Technische Documentatie. Ventileren door een schuifpui. - Volledig vlak of met buitenkap - Toepasbaar in een schuifpui - Glasaftrek 90 mm Technische Documentatie Ventileren door een schuifpui - Volledig vlak of met buitenkap - Toepasbaar in een schuifpui - Glasaftrek 90 mm - Toepasbaar binnen het BUVA Vital Air System - EPC reductie tot

Nadere informatie

VLOERROOSTERS LINEAIR, VASTE SCHOEPEN TYPE TBV - TCV

VLOERROOSTERS LINEAIR, VASTE SCHOEPEN TYPE TBV - TCV VLOERROOSTERS LINEAIR, VASTE SCHOEPEN TYPE TBV - Toevoer Retour Toepassing Gangbare typen - De roostertypen TBV en zijn roosters met een strak uiterlijk voor montage in de vloer. Het rooster is geschikt

Nadere informatie

T 2.3/7/HL/1. Plafondroosters. Serie DLQL. Geschikt voor ruimten met een hoogte tot 4,0 m. The art of handling air

T 2.3/7/HL/1. Plafondroosters. Serie DLQL. Geschikt voor ruimten met een hoogte tot 4,0 m. The art of handling air T 2.//HL/1 Plafondroosters Serie DLQL Geschikt voor ruimten met een hoogte tot 4,0 m The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Uitvoeringen Afmetingen Inbouw 4 Uitstroomrichtingen 5 Definities

Nadere informatie

Ventilatieve koeling. Efficiënte afkoeling op een natuurlijke én energiezuinige manier

Ventilatieve koeling. Efficiënte afkoeling op een natuurlijke én energiezuinige manier Ventilatieve koeling Efficiënte afkoeling op een natuurlijke én energiezuinige manier Grote ventilatiecapaciteiten voor natuurlijke koeling Intelligente sturing Regelbaar rooster Ventilatieve koeling 'Free

Nadere informatie

- TECHNISCHE SPECIFICATIES - INBOUWDETAILS

- TECHNISCHE SPECIFICATIES - INBOUWDETAILS Technische Documentatie Glasrooster met vier doorlaten in één model - TECHNISCHE SPECIFICATIES - INBOUWDETAILS - MONTAGEVOORSCHRIFTEN - ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN - BESTELFORMULIER - GARANTIEVOORWAARDEN INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Luchtdicht bouwen. Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen!

Luchtdicht bouwen. Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen! Luchtdicht bouwen Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen! LUCHTDICHT BOUWEN: GEEN LUXE, MAAR NOODZAAK! Er zijn meer goede redenen om luchtdicht te bouwen, maar de belangrijkste

Nadere informatie

T 2.1/3/HL/1. Lijnroosters. Serie VSD50-1-LT. voor lichte scheidingswanden. The art of handling air

T 2.1/3/HL/1. Lijnroosters. Serie VSD50-1-LT. voor lichte scheidingswanden. The art of handling air T 2.1/3/HL/1 Lijnroosters Serie VSD50-1-LT voor lichte scheidingswanden The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Uitvoeringen Afmetingen 3 Materiaal 3 Inbouw Montage 4 Definities 4 Technische

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN 1 2 Methermo XL biedt u het ultieme contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project. www.metaglas.nl METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

Nadere informatie