Jezus roept vissers tot leerlingen - Mc 1,16-20 (ook Mt 4,18-22 en Lc 5,1-11)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jezus roept vissers tot leerlingen - Mc 1,16-20 (ook Mt 4,18-22 en Lc 5,1-11)"

Transcriptie

1 Jezus roept vissers tot leerlingen - Mc 1,16-20 (ook Mt 4,18-22 en Lc 5,1-11) vertaling Toen Jezus langs het meer van Galilea trok, zag hij Simon en zijn broer Andreas. Ze waren bezig hun netten in het meer uit te gooien. Ze waren vissers. Ga met mij mee, zei Jezus tegen hen, ik zal jullie vissers van mensen maken. Meteen lieten ze hun netten liggen en volgden hem. Een beetje verder Jezus Jakobus, de zoon van Zebedeüs, en Johannes, zijn broer. Zij waren in hun boot bezig de netten te herstellen. Toen Jezus hen zag, riep hij hen onmiddellijk. En ze lieten hun vader Zebedeüs met de dagloners in de boot achter en gingen met hem mee. bewerking 1 (combinatie met Jo 21,1-14) De eerste leerlingen van Jezus zijn vissers. Een paar van hen ken je al: Petrus, Andreas, Jacobus en Johannes. Jezus houdt veel van vissers. Hij zegt hen dat Hij komt om over God te vertellen. Op een morgen gaat Jezus weer naar het meer. Petrus en Andreas zijn juist bezig hun netten schoon te spoelen. Petrus, vaar eens met Mij het meer op om het net uit te gooien! Petrus is moe en zegt: Heer, wij hebben de hele nacht gevist en bijna niets gevangen. Probeer het nog maar eens, zegt Jezus. Petrus wil Jezus een plezier doen en stapt met Hem de boot in. In het midden van het meer gooit hij het net uit. Na een tijd halen ze het boven. Maar wat is dat? Het scheurt bijna. Het zit boordevol vis! Petrus valt op zijn knieën en zegt tot Meester, ik durf niet bij jou blijven. Jij bent zo groot en heilig. Maar Jezus zegt: Petrus, kom en volg Mij. Ik heb jou en je vrienden nodig om naar de mensen te gaan. Je moet hen vertellen over God die van alle mensen houdt. Ze geloofden in Jezus en volgden Hem. bewerking 2 Jezus kon mooi vertellen. Hij vertelde verhalen aan mensen die Hij op zijn reis tegenkwam. De mensen luisterden aandachtig naar zijn boodschap en vertelden die op hun beurt weer verder. Laten we goed luisteren naar het woord van God.

2 Jezus wandelt langs het meer. Hij spreekt tot de mensen. Dan ziet Hij Petrus en Andreas. Kom en volg Mij, zegt Jezus. Petrus antwoordt: maar wij zijn vissers; wij moeten vissen! Jezus zwijgt en kijkt hem aan. Dan zegt Hij met zachte stem: Kom maar, vanaf nu zullen jullie mensen vissen! Petrus begrijpt het niet zo goed. Maar hij volgt Jezus, en Andreas ook. Een beetje verder ziet Jezus nog twee andere vissers., Jakobus en Johannes. Hij vraagt: Komen jullie ook mee? Ze antwoorden: Ja, Jezus, wij gaan mee! En ze laten hun boten achter. Samen trekken ze door het land om Jezus droom waar te maken. Ze vertellen aan iedereen dat God van alle mensen houdt. Dat maakt de mensen blij en ze geloven in God. bewerking 3 Wij geven hier een voorstel van hoe het evangelie in dialoogvorm kan gelezen worden. L= lector J= priester A= apostel = liefst 2 kinderen of jongeren. Al en A2 AA = beiden gezamenlijk L: In die dagen ging Jezus naar Galilea. Hij verkondigde er de Blijde Boodschap en sprak tot het volk: J: "Het Rijk van God is dichtbij. Bekeer je en geloof in de Blijde Boodschap." L: Toen Jezus dan bij het meer van Galilea kwam zag Hij Simon en zijn broer Andreas, die op het meer hun netten uitwierpen om te vissen. Al: "Wie is die man daar aan de oever?" A2: "Dat is Jezus, de man uit Nazaret. Hij vertelt de mensen over een goede boodschap." Al: "Kijk, Hij wenkt ons!" L: Jezus roept de twee vissers en vraagt hen J: "Willen jullie Mij helpen om aan alle mensen het Blijde Nieuws over God te vertellen. Kom mee en volg Mij!" AA: "Ja, Jezus, wij willen graag met U meegaan." J: "Ik zal maken dat jullie vissers van mensen worden. De mensen zullen ook naar jullie toekomen om het Blijde Nieuws van God te horen."

3 AA: "Maar dat kunnen wij niet, hoor." J: "Jawel, want Ik zal jullie alles leren over mijn Vader in de hemel." L: Een eindje verder zag Jezus nog twee vissers, Jacobus en Johannes, die hun netten aan het herstellen waren. Hij vroeg hen: J: "Willen jullie ook Mijn vrienden zijn? Willen jullie ook meehelpen om mensen het Blijde Nieuws te vertellen? Gaan jullie met Mij mee?" AA: "Ja, Jezus, wij gaan met U mee! Wij willen goed zijn voor mensen en hopen dat Jij ons vertelt hoe wij dat kunnen." L: Zij namen onmiddellijk afscheid van hun vader, Zebedeüs, en volgden Jezus. bewerking 4 Verteller: bidden. Pauline: Verteller: Jezus heeft de hele nacht doorgebracht in het gebergte om er te Vroeg in de morgen wandelt Hij langs het meer. Vandaag is Jezus opvallend stil. Hij denkt diep na. Hij denkt aan de droom van zijn hemelse Vader: VREUGDE EN VREDE VOOR ALLE MENSEN! Dit goede nieuws wil Jezus graag aan alle mensen vertellen! Plots blijft Jezus staan. Hij kijkt glimlachend naar de vissers die hun boot binnenhalen en hun netten spoelen. Ik blijf niet alleen, ik zoek vrienden die ook over God willen vertellen. Niemand hoeft bang te zijn, want God ziet elke mens graag. De vissers zijn druk in de weer. Jezus stapt naar hen toe en roept hen één na één. Dag..., mijn vriend. Ik heb je nodig. Wil je met Mij meegaan? Wil je Mij helpen om de mensen over de goede Vader te vertellen? Pieter-Jan: Ja, Jezus, ik ga met Jou mee! Elisha: Yordy: jij kan zo goed luisteren naar de anderen. Ga je mee? Ja, Jezus ik ga met Jou mee! jij kan zo goed de handen uit de mouwen steken en helpen. Ja, Jezus, ik ga met Jou mee!

4 Timon: Vincent: Verteller: jij met je lieve glimlach, wil je mee helpen? Ja, Jezus, ik ga met Jou mee. jij die zo stil van mooie dingen kunt genieten, ga je mee? Ja, Jezus, ik ga met Jou mee! Zo groeit de vriendenkring van Jezus. Iedereen is welkom. Iedereen telt mee! Dank U, lieve vrienden, dank U voor uw jawoord. Het is fijn dat ieder van U mee wil gaan. Kom, wij gaan samen aan het werk. Wij vertellen aan alle mensen, hoe groot, goed en trouw God, onze hemelse Vader, is. bewerking 5 V. Op zekere dag ging Jezus naar het meer van Galilea. Het was mooi weer. De zon schitterde aan de hemel. Er waren vissers aan het werk; sterke mannen. Ze gooiden hun netten uit in het water. Jezus keek heel vriendelijk naar de vissers en Hij dacht P. Wat hou Ik veel van die vissers. Misschien willen ze met me mee gaan om alle mensen over mijn goede Vader te vertellen. V. Jezus hoorde de vissers praten met elkaar. V1. Kijk, daar is Jezus! V2. Ken jij Hem dan? V1. Ja, het is die man die zoveel goede dingen doet. V3. Hij is de zoon van de timmerman. V4. Hij houdt van iedereen. V5. Hij is een heel bijzondere man. V6. Ik wil Hem beter leren kennen. V. Jezus hoort hen zo praten met mekaar. Hij gaat naar hen toe en roept:

5 P. Kom met Mij mee! Ik heb ander werk voor jullie. V. Petrus, één van de vissers, trok het visnet op de oever en riep: V7. Ik ga met je mee Heer. Ik wil een vriend van God en van Jou zijn. V. Allen liepen ze naar Jezus toe. Ze lieten alles achter. Samen met Jezus wilden ze aan alle mensen over God vertellen. Want God houdt van iedereen. bewerking 6 Petrus vertelt: Mijn broer Andreas en ik waren vissers. We hadden een boot en we woonden vlakbij het meer. Weet je wanneer we heel vaak visten? Als het nacht was. Overdag schijnt de zon op het water. Dat maakt het water warm en dan verdwijnen de vissen naar de diepte waar het niet zo warm is. Maar als de zon weg is, dan komen de vissen weer boven. Dan kun je ze weer vangen. Daarom gingen Andreas en ik heel vaak s nachts vissen. Maar het gebeurde ook wel dat we dichterbij bleven en niet met de boot uitgingen. Dan vingen we de vis die aan de kant zwemt. We gooiden grote netten uit en vingen zo de vis. Op een dag waren Andreas en ik aan het vissen. Niet met de boot, maar vlak vooraan in het water. Met onze blote benen stonden we in het water. We gooiden een groot net uit en probeerden zo de vis te vangen. Op die dag kwam er iemand aan. We kenden Hem wel, want Hij woonde in ons dorp. Het was Jezus. Hij kwam naar Andreas en mij toe en Hij zei: Kom met me mee, dan zal ik jullie vissers van mensen maken. Nou, we keken wel vreemd op. Zomaar meegaan? Maar toch, we konden het niet laten en we zijn met Hem meegegaan. Jullie hebben natuurlijk al begrepen wie die man was die ons riep. Het was Jezus. Maar wat betekent het nu toch: Ik zal jullie vissers van mensen maken? Dat wil zeggen dat je niemand aan de kant laat staan, dat je niemand in de put laat zitten. Zoals je ook door Jezus in zijn net wordt opgevangen. Samen met Andreas zijn we nu vrienden van Jezus. Met Jezus vertellen we veel over God die van alle mensen houdt. Liederen - Jezus die langs het water liep Zingt Jubilate, nr. 562

6 - Het was op een dag bij het meer - Simon en Andreas Jan D. van Laar, Bijbelliederen, III, nr Simon en Andreas tekst en muziek: Lee Ann Vermeulen, uit CD: Kom aan boord (tracks te beluisteren via: Simon en Andreas waren vissers op de zee Maar Jezus vroeg: hé volg je Mij? En ze gingen met Hem mee Ja, zij gingen met Hem mee Refr. Maar niet om vissen te vangen maar mensen te winnen voor het Koninkrijk van God voor het Koninkrijk Van God. Jacobus en Johannes waren vissers op het meer Maar Jezus vroeg: hé, volg je Mij? En hun antwoord was: ja, Heer! Ja, hun antwoord was: ja, Heer! Refrein Wil je net zo zijn als Simon en Andreas Wil je net zo zijn als Jacobus en Johannes Dan hoef je niet te vissen op de zee of op het meer Als Jezus vraagt: hé, volg je Mij? Zeg dan ook: ja, Heer! Zeg dan ook: ja, Heer!

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 3 blz. 1 Hieronder zie je een lammetje dat op zoek

Nadere informatie

Afscheid Kinderkerk. Het leven is een teamsport 3 juli 2016. Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen.

Afscheid Kinderkerk. Het leven is een teamsport 3 juli 2016. Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen. Afscheid Kinderkerk Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen. Het leven is een teamsport 3 juli 2016 Voorganger: ds. Jaap Jonk Samen met: Marije Ebbekink en Linda Koerselman Orgelspel: Stefan

Nadere informatie

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela)

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Voor de dienst speelt de band: Breng ons samen (Sela) Welkom Opwekking 771 Wij zijn gekomen voor een ontmoeting met U en wij verlangen met heel ons hart naar meer van U. Wat geweldig dat U hier bent! Heer,

Nadere informatie

Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten. Muziek

Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten. Muziek Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten Muziek Welkom en mededelingen Zingen: Lied (Psalm) 63 vers 1. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam van de EEUWIGE, allen : die hemel en aarde

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Zin in de Bijbel (Lode Vandeputte)

Zin in de Bijbel (Lode Vandeputte) Zin in de Bijbel (Lode Vandeputte) Inspiratie- en ontmoetingsdag rond zintuiglijk vieren Antwerpen 28 februari 2013 eet deze boekrol op en richt dan het woord tot het volk van Israël (Ezechiël 2,8-3,4)

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Wie is Jezus voor jou? Zaterdag 13 januari 2018

Wie is Jezus voor jou? Zaterdag 13 januari 2018 Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Wie is Jezus voor jou? Zaterdag 13 januari 2018 Jezus als het Lam van God. Navertelling

Nadere informatie

29 januari uur AA Kramer orgel: Peter Sneep; piano: Walther Zwart zang: Nellie Ekhart. votum en groet. GK psalm 93. gebed

29 januari uur AA Kramer orgel: Peter Sneep; piano: Walther Zwart zang: Nellie Ekhart. votum en groet. GK psalm 93. gebed 29 januari 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep; piano: Walther Zwart zang: Nellie Ekhart votum en groet. GK psalm 93 kinderen: Jezus volgen? LB 531 = LvdK 47 lezen: Markus 1: 9-20 GK psalm 91: 1, 7

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week Grote Kerk Hilversum. 28 tot en met 31 augustus. dit boekje is van:.

ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week Grote Kerk Hilversum. 28 tot en met 31 augustus. dit boekje is van:. ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week 2018 28 tot en met 31 augustus Grote Kerk Hilversum dit boekje is van:. Themalied Couplet 1: Ik heb gehoord, van een man, Die een storm stoppen kan. Die een storm stoppen

Nadere informatie

Oecumenische viering

Oecumenische viering Oecumenische viering 23 januari 2011 om 9.00 uur Blasiuskerk Heinkenszand Week van Gebed voor de Eenheid Voorgangers: ds Werner Pieterse pastor Wiel Hacking Muzikale medewerking: Free Spirit Ab Faase organist

Nadere informatie

Kinderen van de zondagsschool komen binnen en zingen op het podium: God heeft een plan met je leven

Kinderen van de zondagsschool komen binnen en zingen op het podium: God heeft een plan met je leven Welkom Afsluiting Winterwerk Voorganger: Ds J. Hoekman Orgel/Piano: Dhr. G. Zoer Thema: Vissers van mensen Kinderen van de zondagsschool komen binnen en zingen op het podium: God heeft een plan met je

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron MAAR TOEN HIJ VOELDE HOE HARD HET WAAIDE, WERD HIJ BANG EN BEGON TE ZINKEN. HEER, RED MIJ! Ds. Nelleke Beimers, voorganger Gerrit

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Ochtenddienst - 26 Juni 2016

Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Ochtenddienst - 26 Juni 2016 Afscheid Kindernevendienst Thema: Op ontdekkingsreis Jonathan Heemskerk Toine Kuipers Dion Oppelaar Jim van der Voorden Voorganger Organist M.m.v. : Ds. C.D. van Alphen : Rick-Jan

Nadere informatie

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren.

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren. Les 29: Dit verhaal kun je lezen in Handelingen 1 en 2 Hemelvaart en Pinksteren. Johannes, wat zei Jezus nou eigelijk precies? Petrus en Johannes zijn op weg naar de tempel. Ze hebben iets geweldigs meegemaakt.

Nadere informatie

- tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken

- tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken Oud/Nieuw - tijd om terug te kijken - tijd om vooruit te kijken Een moment om even uit de hectiek van alledag te stappen en van een afstand naar je leven te kijken en te onderzoeken welke plek God daarin

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie

Zondag 5 februari KerkSchoolGezinsdienst. PG Emmeloord - CBS 't Kompas - De Ontmoeting. Thema: Ongelooflijk waar!

Zondag 5 februari KerkSchoolGezinsdienst. PG Emmeloord - CBS 't Kompas - De Ontmoeting. Thema: Ongelooflijk waar! Zondag 5 februari 2017 - KerkSchoolGezinsdienst PG Emmeloord - CBS 't Kompas - De Ontmoeting Thema: Ongelooflijk waar! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: mw. Marian Sijtsma-Lokhorst Muzikale medewerking:

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

Het evangelie volgens Johannes

Het evangelie volgens Johannes Het evangelie volgens Johannes Gods Zoon komt naar de wereld Gods Zoon was er al in het begin 1 In het begin was Gods Zoon er al. Hij was bij God, en hij was zelf God. 2 In het begin was hij al bij God.

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

Liturgie 28 juli 2019

Liturgie 28 juli 2019 Liturgie 28 juli 2019 Welkom en mededelingen Votum en groet Opw 727 Ik val niet uit Uw hand Mijn God, ik kom naar U, dan ben ik veilig. Ik heb het U gezegd, en blijf het zeggen: Ik heb U nodig, Heer, de

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking.

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking. Hoe je hier mee om wilt gaan? Zou het in de vorm van een aantal lessen doen Uit het verhaal kun je zelf vragen bedenken voor een bespreking met de catechisanten. Zie dit als een aanzetje Ben ik iets vergeten

Nadere informatie

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 11 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 11 januari 2015 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Rick-Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester

Nadere informatie

Paasviering: Nieuw Houvast

Paasviering: Nieuw Houvast Paasviering: Nieuw Houvast De viering De kinderen komen in stilte binnen. Openingslied O lieve Heer, ik ben zo blij de duisternis verdween, de donkere nacht is weer voorbij, Uw licht staat om mij heen.

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Gezang 314 : 1 en 2 Gezang 314 : 1a Gezang 314 : 1b Gezang 314 : 2a Gezang 314 : 2b Wij zingen als intochtslied: Psalm 66: 1 en 3 Psalm 66: 1a Psalm 66: 1b Psalm 66: 3a Psalm

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12 Pagina 1 Didactisch materiaal Affiche, sterreflectoren, veiligheidsjasjes, van het sterzingen Projectfiche sterzingen 2015 Verkleedmateriaal voor Driekoningen CD met sterzangerslied Teksten van de liederen

Nadere informatie

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij WELKOM Zondag 5 juli 2015 Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij Laudato si - Een bewerking van het Zonnelied van Franciscus van Assisi

Nadere informatie

Groei van baby tot volwassene. Zondag 12 augustus 2018

Groei van baby tot volwassene. Zondag 12 augustus 2018 Groei van baby tot volwassene Zondag 12 augustus 2018 Samenvatting vorige week Groei begint met een zaad Jij bent gemaakt om te groeien en vrucht te dragen Het Woord van God is het zaad en de voeding Niet

Nadere informatie

DAG 1: Eerbied, want God is groot Lees Psalm 95:1-6 Stel je voor dat je op je hurken gaat zitten voor een flat of een kerktoren. Je kijkt omhoog. Wat is dat flat hoog! Wat is die kerktoren hoog! En wat

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Orde van dienst 11 oktober 2015, 17.00 uur kerkschooldienst Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Welkom en drempelgebed We gaan staan Zingen Samen stil (Zitten of

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Petrus en water. Ik dacht, laten we eens kijken naar een verhaal van Petrus en water. Waar hij loopt over het water

Petrus en water. Ik dacht, laten we eens kijken naar een verhaal van Petrus en water. Waar hij loopt over het water Petrus en water Ik wil vandaag spreken over Petrus. Een visser, een mens, met fouten, met ongeloof, met verbazing, met geloof. Vertrouwend op eigen kunnen, als er iemand iets over vissen en water weet,

Nadere informatie

Geroepen zijn wij allemaal (Mc. 1, )

Geroepen zijn wij allemaal (Mc. 1, ) Geroepen zijn wij allemaal (Mc. 1, 14-20 ) Lieve mensen, We kennen het allemaal wel. Je komt bij iemand en je hoort: Óh, je komt als geroepen. Je dochter, een buur, je oude tante, kijkt je helemaal blij

Nadere informatie

Thema: Staan op de schouders van je ouders

Thema: Staan op de schouders van je ouders Gezinsdienst in het kader van geloofsopvoeding Zondag 3 februari om 10.00 uur in de Emmakerk Voorganger: ds. Peter van den Berg Muziek: PGS band Thema: Staan op de schouders van je ouders Zingen: Goedemorgen,

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017

Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017 Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017 Mededelingen Aanvangslied NLB.288 Goedemorgen, welkom allemaal - Orgel Goedemorgen, welkom allemaal ik met mijn en jij met jouw verhaal. Lachen, huilen,

Nadere informatie

Jaarthema Wilhelminakerk: Volg mij. Week 2: Geroepen om... *******

Jaarthema Wilhelminakerk: Volg mij. Week 2: Geroepen om... ******* Jaarthema Wilhelminakerk: Volg mij Week 2: Geroepen om... Bij het thema: Het thema van deze week is een vervolg op het thema van de vorige keer. Toen hebben we stil gestaan bij het thema 'Geroepen' en

Nadere informatie

Liturgie voor de bijeenkomst op zondag 16 september 2018 met medewerking van het Leger des Heils

Liturgie voor de bijeenkomst op zondag 16 september 2018 met medewerking van het Leger des Heils Liturgie voor de bijeenkomst op zondag 16 september 2018 met medewerking van het Leger des Heils Thema: Roeping voor ons allemaal: Jezus volgen en vertrouwen Locatie: Muziek: Spreker: Organisatie: Save

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Voor de dienst zingt Amen Nooit meer alleen

ORDE VAN DIENST. Voor de dienst zingt Amen Nooit meer alleen Ochtenddiensten Gemeentezondag 22 september 2019 9:00 uur Voorganger: ds. Reinoud Koning & ds. Werner Gugler Orgel / piano Jan w. van den Brink Rik Nijs m.m.v. Amen Techniek: Niels Kuijt ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied psalm 84

ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied psalm 84 ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling Stil gebed Intochtslied psalm 84 1) Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER, het huis waar Gij uw naam en eer hebt laten wonen bij de mensen. Hoe brand ik van verlangen

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Lucas 9 11b -17 Geven jullie hen maar te eten Omdat Jezus zulke mooie verhalen over

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

zondag Werelddiaconaat In deze dienst vieren we de Maaltijd van de Heer Voorganger: ds. Alida Groeneveld Vleugel: Christine Kamp

zondag Werelddiaconaat In deze dienst vieren we de Maaltijd van de Heer Voorganger: ds. Alida Groeneveld Vleugel: Christine Kamp 1 Goede 7 Vrijdag februari 2016 zondag Werelddiaconaat In deze dienst vieren we de Maaltijd van de Heer Voorganger: ds. Alida Groeneveld Vleugel: Christine Kamp Roeping van de eerste discipelen Petrikirche

Nadere informatie

Bijbelstudies over Petrus - 5 : Jezus glorie zien. - Bijbelgedeelte: Matteüs 17 : 1-9

Bijbelstudies over Petrus - 5 : Jezus glorie zien. - Bijbelgedeelte: Matteüs 17 : 1-9 Bijbelstudies over Petrus - 5 : Jezus glorie zien - Bijbelgedeelte: Matteüs 17 : 1-9 Zes dagen later ging Jezus een hoge berg op. Petrus mocht met Hem mee, en ook de broers Jakobus en Johannes. Boven op

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Getuigend christen zijn (1)

Getuigend christen zijn (1) Getuigend christen zijn (1) blok E - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, meningen peilen 19.30 God wil ervaringen van mensen gebruiken 19.40 Jouw ervaringen

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Lied 869: 1a, 2 Lied 869: 1b, 2 Lied 869: 1, 7a Lied 869: 1, 7b Wij zingen als intochtslied: Psalm 66: 1 Psalm 66: 1a Psalm 66: 1b Stil gebed, bemoediging en

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Voorhof

Protestantse Gemeente De Voorhof Protestantse Gemeente De Voorhof Belijdenis- en Doopdienst zondag 2 juni 2013 Liturgie voor dienst waarin Jacco Bol Carla Bol-Wien Willemijn Doornenbal Suzanne van Driel Erica Schaper belijdenis van hun

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit Preekje - Gezinsdienst Jubilate - 22 april 2018-10.00 uur Ik ben de goede herder Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Johannes 10:11-16 (Bijbel in Gewone Taal) Gemeente van onze Heer, Jezus Christus,

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Gezamenlijke overstapdienst van Solid Kids Zondag 9 juli 2016 Thema: Gebruik wat je hebt Afscheid van Lotte, Margriet en Chris Welkom en mededelingen Openingslied psalm 84a: 1, 3, 5 Wat hou ik van uw huis

Nadere informatie

Verkondiging bij Jeremia 15: en Lucas 5: 1-11 Zondag 16 juli 2017 ds. Dick Snijders

Verkondiging bij Jeremia 15: en Lucas 5: 1-11 Zondag 16 juli 2017 ds. Dick Snijders Verkondiging bij Jeremia 15: 15-21 en Lucas 5: 1-11 Zondag 16 juli 2017 ds. Dick Snijders Gemeente van Christus, Hoe vrolijk is uw geloof? Wat is de inhoud, hoe leeft u ermee en wat doet het met u? Ik

Nadere informatie

Liturgie voor de afsluiting van de Vakantie-Bijbel-Week op zondag 31 augustus 2014 In Vredehorst

Liturgie voor de afsluiting van de Vakantie-Bijbel-Week op zondag 31 augustus 2014 In Vredehorst Liturgie voor de afsluiting van de Vakantie-Bijbel-Week op zondag 31 augustus 2014 In Vredehorst Voorganger: Ds. H.L. Versluis Organist: William de Jong Pianist: Violaure van Prooijen Koster: Jan van Mourik

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Hé, man Goedemorgen. Ja, goedemorgen. Ik hoorde jullie praten, met al dat broeder en zuster gedoe. Hou op,

Hé, man Goedemorgen. Ja, goedemorgen. Ik hoorde jullie praten, met al dat broeder en zuster gedoe. Hou op, Het team Hé, broeder, Kan ik je even spreken? Ja, wacht even, oké, oké, ja, zeg het maar. Nou, ja, het zit eigenlijk zo: je hebt mij heel erg pijn gedaan. O? Ja. Ik heb één van je oude toespraken beluisterd.

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Hartelijk welkom Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het

Nadere informatie

Mar. 1, preek - NGKE

Mar. 1, preek - NGKE Mar. 1, 14-20 - preek - NGKE - 21-1-2017 Roeping? Wat is jouw roeping in het leven? Weet je dat? Van sommige mensen menen we dat te wéten. Wij thuis vroeger meenden dat van mijn broer te weten. Toen hij

Nadere informatie

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Inleiding Er is maar één goede herder die zijn schapen kent, één naar wie de schapen luisteren. Eén die bekwaam is om ze allemaal op

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Zondag 15 november kinderdienst. Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort. Thema: wat is veel?

Zondag 15 november kinderdienst. Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort. Thema: wat is veel? Zondag 15 november 2015 kinderdienst Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort Thema: wat is veel? INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is, zingen we

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Orde van dienst Kinderbiddag

Orde van dienst Kinderbiddag Orde van dienst Kinderbiddag op woensdag 11 maart 2015, aanvang 14.30 uur Thema: Altijd dichtbij Handelingen 16: 22-34 Ds. Ria Scheltens- Ritzema zal de dienst leiden Muzikale begeleiding : Sipke de Boer

Nadere informatie

Goede buren, eerlijk delen

Goede buren, eerlijk delen Kerk- en schooldienst Goede buren, eerlijk delen Zondag 15 november 2015 Dominee:. Simon de Kam Pianist: Timo vd Heuvel M.m.v. kinderen van de Kon. Julianaschool Pianospel Welkom en mededelingen (door

Nadere informatie

Lees : Mattheüs 25:14-30

Lees : Mattheüs 25:14-30 De gelijkenis van de talenten Lees : Mattheüs 25:14-30 Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold

Nadere informatie

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Zaterdag 12 mei 2018 Nu Hemelvaartsdag

Nadere informatie

De goede herder - Lc 15, 3-7 en Jo 10,1-5.10b-15. vertaling (Lc 15, 3-7)

De goede herder - Lc 15, 3-7 en Jo 10,1-5.10b-15. vertaling (Lc 15, 3-7) De goede herder - Lc 15, 3-7 en Jo 10,1-5.10b-15 vertaling (Lc 15, 3-7) Op een dag zei : Denk u eens in dat iemand van u honderd schapen heeft en één ervan is hij kwijtgeraakt. Zal hij dan niet die negenennegentig

Nadere informatie