Kleuterkrant September & oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kleuterkrant September & oktober 2013"

Transcriptie

1 Kleuterkrant September & oktober 2013 Het nieuwe schooljaar is ondertussen twee maanden ver De kleuters raken stilaan gewend aan hun nieuw klaslokaal, hun nieuwe juf met een eigen manier van werken, nieuwe regeltjes en afspraken en als laatste - maar zeker niet minder belangrijk - nieuwe kleuters in de klas en op de speelplaats. Ons kleuterkrantje Tingeling verschijnt ook dit schooljaar weer op regelmatige tijdstippen en zal jullie met weetjes, verslagen, foto s, op de hoogte houden van het schoolleven van jullie kleuter. Bezoek ook eens onze website: htpp:// Wij wensen alle kleuters, ouders en leerkrachten een heel fijn schooljaar boordevol prettige en leerrijke activiteiten! Startviering Mijn Broer/Mijn Zus in de polyvalente ruimte en Boekentaswijding Het godsdienstaanbod in de kleuterschool sluit aan bij de leef- en belevingswereld van de kleuters. Daarom verloopt het geïntegreerd in de totale werking binnen de kleuterklas. Het wordt verweven met hun ZIJN. In een sfeer van ontmoeting zullen de leerkrachten de kleuters begeleiden in hun ontwikkeling. Er is een open, gastvrije leerkrachtenstijl: respect voor elk kind, open communicatie, ontmoeting en explorerend beleven zijn hiervan de kenmerken. Tijdens elk schooljaar vieren wij mee met kerkelijke feesten. Voor dit schooljaar heeft er al een eerste startviering plaatsgevonden die wij op 12 september samen met elkaar mochten beleven. Een verhaal kreeg hierbij een diepere betekenis en werd zo toegankelijker voor onze kleuters. Aansluitend kwam E. H. pastoor Lei Gielen de boekentasjes van onze kleuters én juffen wijden. Vermits het godsdienstaanbod kadert binnen het christelijk opvoedingsproject van onze katholieke kleuterschool, wordt dit aanbod gedragen door het hele team in samenwerking met de ouders en de lokale geloofsgemeenschap.

2 > Week van het bos met als thema Iedereen welkom Naar jaarlijkse traditie organiseert de afdeling Bos & Groen van 13 tot en met 20 oktober de Week van het Bos. Deze Week van het Bos heeft dit jaar als slogan Supporter mee voor de natuur! meegekregen. Kinderen zijn een dankbaar publiek om samen het bos te verkennen en te beleven, maar het is ook een uitdaging om hun allerhande kennis en informatie over het bos en haar bewoners op een spannende en interactieve manier over te brengen De kleurige herfst in het bos is een ideale aanleiding om het bos te beleven. Kinderen ontdekken het bos telkens opnieuw als een fascinerende en natuurlijke speelomgeving. Ook onze kleuters gaan op ontdekking in het bos tijdens deze periode. Zij beleven de herfst in al haar facetten en er wordt naar hartenlust verzameld. De verzamelde herfstmaterialen worden in de klas waargenomen en er worden de mooiste herfstwerkjes van gemaakt. Nog een welgemeende dank-je-wel aan Theo Haex (opa van Tijn) voor de fijne gidsbeurt bij de vierjarigen! Vierjarigen op boswandeling

3 Vijfjarigen op boswandeling Op kabouterwandeling met de jongste kleuters

4 Even iets over de schoolwerking > Het eetzaalgebeuren op onze school In onze kleuterschool wordt het eetzaalgebeuren gesplitst in twee groepen: De 4- en 5-jarigen eten in de grote eetzaal. Zij zitten per klas aan hoge tafels en stoelen die in een vierkant staan. Zo zitten ze tegenover elkaar, wat het contact vergemakkelijkt. De 2,5- en 3-jarigen eten in het deel van de polyvalente ruimte, tegenover hun klasjes, dat ingericht werd als eetruimte. Zij zitten per klas aan lage tafels en stoelen. Bij de aanvang van het eetmoment worden de boekentasjes geopend en de lunchpakketten opgegeten. De eetzaaljuf kijkt wat de inhoud van het lunchpakket is en of alles opgegeten wordt. Bij het onvoldoende opeten van de lunch wordt de kleuterleidster op de hoogte gebracht en, indien nodig, ook de ouders. De eetzaaljuf neemt de drankjetons in ontvangst en geeft de kleuters de kans om voldoende te drinken (water, melk, fruitsap, appelsap of fristi). Deze drankjetons kunnen bij de kleuterleidsters aangekocht worden; voor 5 euro krijg je 12 drankjetons. De kleuters zijn steeds vrij om zelf hun drankjes mee te brengen of om drankjetons aan te kopen. Na het eten worden de boekentasjes opgehangen aan de kapstokken, er wordt naar het toilet gegaan, de jassen worden aangedaan en de kleuters kunnen gaan spelen. Op de speelplaats houdt er één personeelslid toezicht, de ander ruimt dan de eetzalen op. Momenteel houden Gerda Paulussen, Lucienne Gabriëls, Lieve Houben en Sarah Karipidis toezicht in onze eetzalen én op onze speelplaats en dit van uur tot uur. Van uur tot uur wordt het toezicht op de speelplaats overgenomen door onze kleuterleidsters, en dit volgens een beurtrol. De frequentie van het blijven eten op school wordt afgesproken met de klasleerkracht of rechtstreeks met de eetzaaljuffen. De jongste kleuters maken gebruik van een (geel) eetzaalkaartje dat aan hun boekentasje wordt gehangen. Zo weten (zien) de klasleerkracht én de kleuter zelf dat ze op school blijven eten. Doorheen het schooljaar zijn er voor onze nieuwe kleuters vaste instapmomenten voorzien. Vóór een instapmoment is er telkens een opendeur waar de nodige uitleg rond het eetzaalgebeuren gedaan wordt. Deze informatie kan op elk ander moment gevraagd worden aan de directie of aan de klasleerkracht.

5 > Verjaardagen in de kleuterschool De jarige kleuter is natuurlijk dé centrale figuur in de klas. Hij/zij krijgt een mooie verjaardagshoed en wordt door juf en klasgenootjes op een eigen manier in de bloemetjes. We vragen om het eventuele traktaat van de kleuter te beperken tot een stukje fruit, een koekje of een cakeje. Deze geschenkjes mogen niet versierd worden met snoep of andere attributen, dit om onnodige kosten naar ouders te vermijden. Het feest van de jarige zal er echter niet minder om zijn > Woensdag = fruitdag/knabbeldag Op woensdag houden we het gezond en vervangen we de koekjes en boterhammetjes door een lekker stuk fruit of groenten! Het is zelfs aan te raden om elke voormiddag een stuk fruit mee naar school te geven. Om de fruitdag in het daglicht te stellen werden onze jongste kleuters aangespoord om meer fruit te eten en mee naar school te brengen. Al verkennend werd er geproefd van de verschillende soorten fruit. Wij willen aan al onze ouders vragen om al de kleuters geschild fruit mee naar school te geven om het eten van het fruit te vergemakkelijken. > Nieuwe kleuters op 1 september Op 1 september 2013 mochten er nieuwe kleuters instappen in onze kleuterschool. Wij willen de nieuwe kleuters en hun ouders dan ook graag van harte welkom heten en hen verrassen met deze mooie foto. > Afscheid aan de schoolpoort Een afscheid hoeft echt niet zonder tranen. Het is veel geruststellender voor een kleuter wanneer het begrip voelt voor zijn/haar verdriet en ervaart dat verdrietig zijn bij een afscheid normaal is. Daarom vragen wij aan alle ouders om: - hun kleuter af te geven aan de leerkracht op de speelplaats, - niet te blijven wachten aan de poort of nog eens te zwaaien tot de kleuter naar zijn/haar klasje gaat. Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

6 > Naar het ziekenhuis Naar aanleiding van het thema Ziek en Gezond brachten de oudste kleuters een bezoek aan Campus Sint- Jan, ziekenhuis Oost-Limburg te Genk. Deze rondleiding vond plaats tijdens de maand september. De kleuters vertrokken in de vroege morgen en werden opgewacht door een enthousiaste begeleiding. Tijdens deze kennismaking mochten zij zelfs hun knuffel meenemen. Het werd een aangename en leerrijke voormiddag. Een dank aan de spelbegeleiding van het ziekenhuis, dienst pediatrie ZOL. > Milieuzorg op school Een grote speelplaats is ideaal om te voetallen, te rennen, met spelmaterialen te ravotten maar met wat bloemen, bessen en een moestuin valt er zoveel meer te beleven. De meeste kleuters vinden het heerlijk om met hun handen in de aarde te wroeten. Het is niet alleen leuk om in de tuin te werken maar ook heel leerzaam. Bovendien wordt met tuinieren de fijne motoriek van onze kleuters spelenderwijs geoefend. Een gaatje prikken in de aarde, het knolletje of het zaadje er voorzichtig instoppen en weer toedekken. Een geslaagde groenervaring voor iedereen! Enkele leerkrachten hadden het lumineus idee om met een tuin in onze kleuterschool te starten. Locatie werd snel gevonden (zie foto) en de zandbak die wordt ingericht als een mooie bloementuin of een verse groentetuin afhankelijk van ieders seizoen. Maar om dit initiatief te kunnen bekostigen starten wij na het Allerheiligenverlof met een grote verkoop van bloembollen.

7 > Naar de bibliotheek Afgelopen week hebben we met onze kleuters een geleid bezoekje gebracht aan de bibliotheek. We werden er hartelijk onthaald en kregen er een boeiende rondleiding. Als afsluiter werd er nog een leuk verhaal verteld uit een prentenboek. Zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan met mama en papa Wij danken alvast de bibliothecaris en haar personeel voor de fijne samenwerking. > Voorleesweek van 16 tot 24 november Naar jaarlijkse traditie worden er weer voorleesactiviteiten georganiseerd aan onze kleuterschool. Ook de leerkrachten trachten onze kleuters te stimuleren in hun taalontwikkeling. Eén van de gehanteerde materialen is de kamishibai. De kamishibai is een vertelkastje dat een beetje lijkt op een poppenkast. Alleen gebruikt de leerkracht geen poppen, maar afbeeldingen die zij een voor een uit het kastje trekt. De leerkracht zit verder niet in het kastje, maar staat ernaast, zodat zij kan communiceren met haar kleuters. Het vertelkastje stamt uit Japan. Kamishibai betekent letterlijk papiervoorstelling, waarbij papier verwijst naar het gebruik van afbeeldingen op papier. Het kastje heet in Japan butai. Ook na de herfstvakantie mogen oma s en opa s, moekes en vakes komen voorlezen in onze klassen. Er worden leuke prentenboeken voorzien waaruit de grootouders een keuze mogen maken. Als je zelf een spannend prentenboek hebt, mag je dat natuurlijk meebrengen. We kijken er alvast naar uit! Graag geven we jullie ook nog enkele voorleestips mee: voorlezen doe je op een rustige plek, lees zelf op voorhand de verhalen die je wil voorlezen, probeer een boek te kiezen dat aansluit bij de ontwikkeling, de belangstelling en de leefwereld van je kind, vertel voordat je begint voor te lezen kort iets over het verhaal, lees langzaam en duidelijk voor, moeilijke woorden moet je tijdens het voorlezen uitleggen, stel af en toe eens een vraag over het verhaal, maak je verhaal zo levendig mogelijk, verlies je kind niet uit het oog tijdens het voorlezen, voorlezen gaat ook wel eens met vallen en opstaan

8 Wordt verwacht > van 28 oktober tot 3 november: herfstvakantie > Maandag 11 november: facultatieve verlofdag > Vanaf 12 november tot en met 26 november: elke dinsdagnamiddag voorlezen door grootouders > Donderdag 14 november: grootouderfeest aan de Kleuterschool > Woensdag 20 november: opendeur nieuwe kleuters juf Nathalie/juf. Leen en juf Chris > Maandag 2 december: de sint bezoekt onze school > Woensdag 5 december: facultatieve vrije dag > Woensdag 18 december: kerstviering in onze parochiekerk > Vrijdag 20 december: kleuterkerstconcert Dankjewel Dankjewel aan alle ouders, kleuters en sympathisanten die tijdens het voorbije restaurantweekend zijn komen eten en natuurlijk ook alle vrijwilligers en de leden van onze Ouderraad die de handen uit de mouwen staken! De oktobermaand wordt afgesloten met een beginnende herfstvakantie. Allerheiligen en Allerzielen, een moment waar elk van ons wel eens eventjes stil staat bij het overlijden van een dierbaar iemand. Er wordt in stilte een gebed gepreveld of met weemoed wordt er gedacht aan die fijne momenten die we beleefd hebben met onze overledenen. Op Allerheiligen willen we aan alle families die rouwen om een dierbaar iemand veel sterkte toewensen. We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie een deugddoende herfstvakantie!! Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Sint-Lambertus Kapelstraat Opglabbeek Tel. en fax 089/

Kleuterkrant september & oktober 2014

Kleuterkrant september & oktober 2014 Kleuterkrant september & oktober 2014 Het nieuwe schooljaar is ondertussen twee maanden ver De kleuters raken stilaan gewend aan hun nieuw klaslokaal, hun nieuwe juf met een eigen manier van werken, nieuwe

Nadere informatie

Onze nieuwe kleuters

Onze nieuwe kleuters Kleuterkrant september-oktober 2018 Terug naar school Onze nieuwe kleuters De eerste weken van het schooljaar hebben de juffen extra aandacht voor het welbevinden van onze kleuters. De kinderen krijgen

Nadere informatie

Kleuterkrant september-oktober 2016

Kleuterkrant september-oktober 2016 Kleuterkrant september-oktober 2016 Op 1 september mochten we 12 nieuwe kleuters op onze school verwelkomen. Onze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes hebben zich al flink aangepast aan hun nieuwe omgeving.

Nadere informatie

Kleuterkrant september-oktober 2017

Kleuterkrant september-oktober 2017 Kleuterkrant september-oktober 2017 Op 1 september mochten we 15 nieuwe kleuters op onze school verwelkomen. Na twee maanden hebben ze zich al flink aangepast aan hun nieuwe omgeving. Samen met hun nieuwe

Nadere informatie

Kleuterkrant september-oktober 2015

Kleuterkrant september-oktober 2015 Kleuterkrant september-oktober 2015 Op 1 september mochten we 20 nieuwe kleuters op onze school verwelkomen. Onze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes hebben zich al flink aangepast aan hun nieuwe omgeving.

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 27 oktober 2017 Het nieuwe schooljaar is reeds 2 maanden ver. Bij het begin van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst

Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst Kleuterkrant maart - april 2014 Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst Ook tijdens dit schooljaar wekken

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Kleuterkrant november december 2018

Kleuterkrant november december 2018 Kleuterkrant november december 2018 In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis doet ons

Nadere informatie

Kleuterkrant Juni 2014

Kleuterkrant Juni 2014 Kleuterkrant Juni 2014 Het schooljaar is alweer bijna voorbij: nog enkele dagen en de schoolpoort gaat voor twee maanden dicht. Het einde van het schooljaar betekent ook afscheid nemen van de juffrouw.

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

INFOBOEKJE nieuwe kleuters

INFOBOEKJE nieuwe kleuters INFOBOEKJE nieuwe kleuters (Beknopte versie. De uitgebreide versie is te verkrijgen op school.) Beste ouders en kinderen, Met kleuters dag in dag uit samen leven, werken en spelen, vereist zoals jullie

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2017

Kleuterkrant november-december 2017 Kleuterkrant november-december 2017 KERSTMIS Kerstmis met zijn groene kerstbomen en de twinkelende lichtjes brengt veel gezelligheid onder de mensen. Misschien dromen we wel van een witte Kerst. Er worden

Nadere informatie

WELKOM IN ONZE KLEUTERSCHOOL. Infobrochure

WELKOM IN ONZE KLEUTERSCHOOL. Infobrochure WELKOM IN ONZE KLEUTERSCHOOL Infobrochure Vrije Kleuterschool t Bosvriendje Poederleesteenweg 67 2460 Lichtaart 014 55 70 40 info@vks-bosvriendje.be www.vks-bosvriendje.be Facebook: Het bosvriendje Door

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 myriam.cobbaert@debrugternat.be pascal.blijkers@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

De opbrengst van deze actie bedraagt 306,38 euro waarvoor we onze ouders danken!

De opbrengst van deze actie bedraagt 306,38 euro waarvoor we onze ouders danken! Kleuterkrant maart 2017 BROEDERLIJK DELEN 2017 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Abbas uit Burkina Faso. Met verhalen, foto s en allerlei activiteiten laten we onze kleuters kennismaken

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Voorwoord. Editie Kleuterschool. Beste ouders,

Voorwoord. Editie Kleuterschool. Beste ouders, OUDERRAAD infobrochure Editie Kleuterschool Voorwoord Beste ouders, Elk jaar krijgen jullie allerhande informatie van de school. Via het schoolreglement kunnen jullie kennis maken met het reilen en zeilen

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

Week van het bos Tijdens de Week van het Bos, van 11 tot en met 18 oktober, werden er in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd.

Week van het bos Tijdens de Week van het Bos, van 11 tot en met 18 oktober, werden er in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd. Week van het bos Tijdens de Week van het Bos, van 11 tot en met 18 oktober, werden er in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud, families en sporters, klassen en scholen Deze Week

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

Kleuterkrant april-mei-juni Ook in de klasjes werd er gezellig naar de vakantie toegeleefd.

Kleuterkrant april-mei-juni Ook in de klasjes werd er gezellig naar de vakantie toegeleefd. Kleuterkrant april-mei-juni 2016 Het voorbije schooljaar hebben onze kleuters veel geleerd. Belangrijker nog was het welbevinden van onze kinderen. Want alleen als dat goed zit, kunnen ze stappen vooruit

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 30 maart 2018 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 26 oktober 2018 Het nieuwe schooljaar is reeds 2 maanden ver. Bij het begin van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ ) Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel G.H.Verwilghenlaan 37 3630 Maasmechelen tel: 089/76.08.32 (Italiaans Centrum 089/76.47.67) 2 Dag vriendjes en vriendinnetjes, dag mama s en papa s Het is bijna zover!

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

Kleuterkrant juni 2015

Kleuterkrant juni 2015 Kleuterkrant juni 2015 Het schooljaar is voorbij. We stappen de vakantie in met vele mooie herinneringen. We nemen even afscheid van de vriendjes en vriendinnetjes en van de juf. We trekken naar vakantieoorden

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly In de eerste kleuterklas is het vooral belangrijk dat de kleuters zich veilig en goed voelen:het welbevinden van de kleuters staat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

Infoboekje kleuterschool

Infoboekje kleuterschool Infoboekje kleuterschool Ik kan bouwen, ik kan sjouwen en kunstjes doen op slappe touwen. Ik kan tekenen, ik kan plakken en balanceren op hoge hakken. Ik kan dansen, ik kan zingen en van een hoge tafel

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Een nieuw schooljaar Welkom nieuwe peuter, kleuter, nieuwe leerling, Welkom nieuwe juf, Welkom nieuwe turnmeester, Welkom nieuwe ouder, Welkom nieuwe grootouder, Welkom jullie

Nadere informatie

Naar de basisschool. Informatieboekje groep 1 en 2

Naar de basisschool. Informatieboekje groep 1 en 2 Naar de basisschool Informatieboekje groep 1 en 2 O.B.S. t Swarte Meer De Blokken 22 7894 CL Zwartemeer Tel: 0591-390213 locatieleider@obs-swartemeer.nl De basisschool Meestal gaat een kind vlak na zijn

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2018

BROEDERLIJK DELEN 2018 Kleuterkrant maart 2018 BROEDERLIJK DELEN 2018 Elk jaar zet Broederlijk Delen een ontwikkelingsland in de kijker. Dit jaar maakten onze kleuters kennis met Conrad uit het Afrikaanse Oeganda. Met verhalen

Nadere informatie

1. In november zegt Ben Correct

1. In november zegt Ben Correct Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. In november zegt Ben Correct 2. Woensdag = fruitdag We vinden het

Nadere informatie

Kleuterkrant Januari & februari 2015 VASTENWERKING

Kleuterkrant Januari & februari 2015 VASTENWERKING Kleuterkrant Januari & februari 2015 VASTENWERKING Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar krijgt Peru de volle aandacht. Ook onze school vindt solidariteit met het zuiden een

Nadere informatie

Kinderverzorgsters van de Vlindertjes:

Kinderverzorgsters van de Vlindertjes: Kinderverzorgsters van de Vlindertjes: Tanja Liesbeth Werkt voltijds bij de peuters. Werkt deeltijds bij de peuters. Geboren in het jaar 1973. Geboren in het jaar 1983. De Vlindertjes: In onze peutergroep

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2017-2018 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool@sjbbrussel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! 1kka bij Juf Demelza 1kkb bij Juf Flore 1kkc bij Juf Rosanna Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag, voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool Schooljaar 2018-2019, 2019, n 51 KERSTEDITIE Beste ouders, Het eerste trimester zit er bijna op en de Kerstvakantie staat voor de deur. Hoog tijd dus voor de eerste

Nadere informatie

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas

Naar school Mijn buikje kriebelt! Welkom in de 2 de kleuterklas. Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. s Morgens kom ik graag op tijd in de klas Welkom in de 2 de kleuterklas. Naar school Mijn buikje kriebelt! s Morgens kom ik graag op tijd in de klas met mijn jas en mijn boekentas! Van juf leen Sinte-Mariaschool - Bonheiden. Afscheid nemen mag

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Kleuterkrant april mei juni In alle klasjes werd er gezellig naar de vakantie toegeleefd.

Kleuterkrant april mei juni In alle klasjes werd er gezellig naar de vakantie toegeleefd. Kleuterkrant april mei juni 2019 Het voorbije schooljaar hebben onze kleuters veel geleerd. Belangrijker nog was het welbevinden van onze kinderen. Want alleen als dat goed zit, kunnen ze stappen vooruit

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

WISSEWASJES GEZONDHEID. Wissewasjes Kleuterklasjes Wissewasjes Boekentasjes

WISSEWASJES GEZONDHEID. Wissewasjes Kleuterklasjes Wissewasjes Boekentasjes WISSEWASJES Wissewasjes Kleuterklasjes Wissewasjes Boekentasjes Dit infoblaadje wordt geregeld met uw kleuter meegegeven. Er staat allerlei belangrijke informatie in. Houd dit blaadje zorgvuldig bij. Wissewasje

Nadere informatie

Welkom in de rupsenklas!

Welkom in de rupsenklas! Welkom in de rupsenklas! Beste mama en papa, WELKOM IN DE RUPSENKLAS! In deze infobundel zet ik alles even op een rijtje voor de mama s en de papa s. Ook voor jullie zal het een speciale dag worden. Ik

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie