Week Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week Inhoud"

Transcriptie

1 Week Inhoud Thema ridders en kastelen De afgelopen 3 weken hebben we al veel gedaan om de riddertijd tot leven te laten komen! De kinderen hebben daar goed bij geholpen. Er zijn harnassen, schilden en zwaarden mee naar school genomen. In het kasteel in de klas wordt dan ook druk geoefend door onze dappere ridders en de schone jonkvrouwen. We zien mooi versierde schilden in de klas, maar ook knutselopdrachten zoals: een kasteel met glas-in-loodramen, kastelen met een ophaalbrug, kronen met diamanten. De ridders leren ook goed rekenen door opdrachten als: schieten met de kruisboog, helmen poetsen, kogels neerleggen bij het kanon. Het nazeggen van woorden en zinnen lukte goed in de galmende gangen van het kasteel. (De echo klonk!) Door alle leuke boeken, verhalen en opdrachten hebben we al veel woorden erbij geleerd. De laatste 2 weken leren we woorden van personen die ook in het kasteel verblijven en wat zij zoal doen. Zoals bijvoorbeeld: de troubadour, de nar, de muzikant en de koning en koningin die in de feestzaal wachten tot de trompetten klinken en het feest gaat beginnen. Daar krijgen we wel zin in. U leest het goed: we blijven nog wel even in de Middeleeuwen. We doen dat met veel plezier en om u mee te laten genieten hierbij nog een lied over Ridder Jan Fideel! Lied: Op een groot kasteel, op een groot kasteel. Woont een stoere ridder hij heet: Jan Fideel. En je ziet het al en je ziet het al. Dit is zijn zwaard en dit is zijn schild. Dit is zijn paard dat is een beetje wild! En Jan zegt hu en Jan zegt ho! Toe steiger, steiger, steiger toch niet zo. En Jan zegt ho, doe niet zo dom, En het paard staat stil en Ridder Jan valt om. ROMBOM!

2 Letter k Maandag 5 oktober wordt de letter k van kasteel aangeboden. Maandag gaan de spullen met de letter r weer mee naar huis en vanaf dinsdag mogen de kinderen spullen met de letter k als beginklank meenemen voor op de lettertafel. Klankgebaar dat hoort bij de k

3 Kunst in de klas Ook de afgelopen twee weken hebben de kinderen weer hard gewerkt om het lokaal te versieren met hun kunst.

4 Burgerschap Kwaak de kikker Het lukt veel kinderen al goed om aan de luisterhouding te denken van Kwaak de kikker. Dat is knap! Hier blijven we natuurlijk nog wel veel mee oefenen. Wanneer de juf zegt: Geef me de 5, 4, 3, 2, 1, zitten alle kinderen in een nette luisterhouding. Dit betekent: billen op de stoel, benen naar beneden, ogen naar de juf, mond is op slot en de oren luisteren. Kinderboekenweek 2020 Dit jaar is de kinderboekenweek van 30 september t/m 11 oktober. Het thema is : Werelden ontdekken van vroeger. Dit sluit mooi aan bij ons thema: Ridders in de Middeleeuwen. In de bibliotheken en boekenwinkels zijn weer veel nieuwe boeken te vinden over het thema. Ook zijn er allerlei activiteiten te doen voor de kinderen.

5 Organisatie Eten en drinken Fruitmoment: We nemen elke ochtend de tijd om met de kinderen fruit te eten en daarbij wat te drinken. Wij vragen u om de hoeveelheid fruit aan te passen aan de behoefte van uw kind. Het is de regel dat de kinderen opeten wat ze meekrijgen naar school (uitzonderingen natuurlijk daargelaten). Het fruit geeft u kant en klaar (eventueel geschild en gesneden) mee aan uw kind in een bakje. Ook hierbij graag alles voorzien van naam. Koek en snoep zijn tijdens het fruitmoment niet toegestaan. Het drinken, zonder prik, mag in een beker of flesje (liever geen pakjes i.v.m. hoeveelheid afval/ het milieu). Ook hierbij graag weer alles voorzien van naam. Lunch: Wilt u ook hier de hoeveelheid eten aanpassen aan de behoefte van uw kind. Wij stimuleren een gezonde maaltijd. Snoep is niet toegestaan. Ook hier hanteren wij de regel dat de kinderen opeten wat ze meekrijgen naar school (natuurlijk uitzonderingen daargelaten). Belangrijke data 30 september 11 oktober: de kinderboekenweek 19 oktober t/m 23 oktober : herfstvakantie Afsluiting De volgende nieuwsbrief volgt op vrijdag 16 oktober 2020 Wij wensen u veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Leerkrachten groep KD Ingrid Krijnen en José Goverde