kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past"

Transcriptie

1 kind / kleinkind aanvullend pensioen geld groei huis Beleggen op een manier die bij u past

2 actie ondernemen voor later? Gaat u uw financiële doelen halen? Op uw spaarrekening levert u na aftrek van belasting jaarlijks geld in. En door de historisch lage rente staan pensioenen onder druk; toekomstige kortingen op pensioenen zijn waarschijnlijk. Maar ook de AOW leeftijd is verhoogd tot 67 jaar en deze stijgt verder met de levensverwachting. Door de aantasting van deze zekerheden ligt uw financiële toekomst meer dan ooit in uw eigen hand. Niets doen is daarom geen optie. Geld opzij zetten en laten beleggen volgens de beste inzichten, maakt uw financiële doelen bereikbaar. Beleggen? Hoe precies vermogen op te bouwen is mede afhankelijk van uw situatie. Heeft u een eigen woning die u gebruikt voor vermogensopbouw? Uw hypotheekadviseur weet of vervroegd aflossen verstandig is. Maar beleggen zal, vanwege de mogelijkheid van een hoger rendement, voor veel mensen een verstandige keuze zijn. Een goed rendement kan namelijk het verschil maken tussen een comfortabele en karige oude dag. En hoe eerder u met beleggen begint, hoe veiliger het is. Want beleggingsrendementen zijn beter voorspelbaar over bijvoorbeeld de komende 15 jaar dan over het komende jaar. Maar ook de beleggingsaanpak is bepalend voor succes. Wat is een juiste beleggingsaanpak? De meeste vermogensbeheerders, waaronder de grootbanken, werken met vaste modelportefeuilles opgebouwd uit passieve aandelen- en obligatiefondsen. Ondanks de spreiding maken deze buy-and-hold benaderingen uw doelstellingen kwetsbaar voor tegenwind op de beurzen. En na de opgeblazen rendementen van de afgelopen jaren is tegenwind zeker niet denkbeeldig. De kans dat uw financiële doelen dan niet worden behaald is aanzienlijk. Actief beheer biedt hier de uitkomst. Hoe werkt actief beheer? Door in moeilijke tijden risico te beperken, wordt uw vermogen beschermd en door in betere tijden te profiteren van koersstijgingen, groeit uw vermogen. Makkelijker gezegd dan gedaan? Zeker. De juiste cultuur, kennis en ervaring zijn hiervoor cruciaal en moeten bevestigd worden door goede historische rendementen. Vervolgens dient de mate van actief beheer goed te zijn afgestemd op het risicoprofiel van de klant. Let ook op de kosten Lage beleggingskosten mogen bij de keuze voor een actieve beheerder zeker niet vergeten worden. Want de kosten van vermogensbeheerders liggen soms erg ver uit elkaar en hebben zo flinke invloed op het te behalen eindvermogen. Door het beperken van kosten zoals hoge bonussen, dure huisvesting en lease auto s en het hanteren van efficiënte processen, is het gelukkig mogelijk om effectief actief beheer tegen een aantrekkelijk tarief aan te bieden. Het is daarom heel belangrijk dat beheerders volledig inzage geven met de zogeheten TCO ( Total Cost of Ownership ). Helaas zijn maar weinig beheerders volledig transparant over hun kosten en deze beheerders kunnen beter worden vermeden.

3 en de belasting? Voor het opbouwen van pensioen is er voor veel mensen een fiscaalvriendelijke oplossing beschikbaar in Box 1. Dat betekent dat de (periodieke) inleg van de inkomstenbelasting kan worden afgetrokken en dat er daarnaast over het op te bouwen vermogen geen vermogensrendementsbelasting hoeft te worden afgedragen (dat scheelt 1,2% per jaar). Deze optie in combinatie met actief beheerde maatwerkportefeuilles kan zeer aantrekkelijk zijn en beheerders dienen die daarom in huis te hebben. Conclusie Voor het behalen van uw financiële doelen, zoals bijvoorbeeld aanvullend pensioen, is een actieve beleggingsportefeuille die nauwkeurig is afgestemd op het persoonlijke profiel veelal de beste oplossing. Het actieve beheer dient zich wel te onderscheiden in hoge kwaliteit wat is onderbouwd met goede historische rendementen. Maar ook aantrekkelijke kosten, weergegeven middels de TCO, zijn belangrijk. Tot slot dient een beheerder dit ook te kunnen aanbieden met een product voor fiscaalvriendelijke vermogensopbouw. de voordelen van for tomorrow Goede rendementen, 2008 t/m ,8% rendement* Bescherming bij neergaande markten Lage kosten, zie Vanaf 50,- periodieke inleg U kunt maandelijks kosteloos uitstappen en/of switchen van portefeuille Fiscaal vriendelijk beleggen in Box 1 De fondsmanagers zijn bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen Veilige fondsstructuur onder wettelijk toezicht In 10 minuten een rekening openen * Dit is het resultaat van onze neutrale portefeuille gebaseerd op de periode januari 2008 t/m december De rendementen tot en met september 2012 zijn deels gebaseerd op de historische slotkoersen van de gerepliceerde benchmarks. Het betreft een simulatie van de resultaten zoals deze zouden zijn geweest conform het beleggingsbeleid en werkwijze van de betreffende index-fondsen na aftrek van kosten.

4 HOE WERKT HET? IN 5 STAPPEN STAP 1: KIES EEN BELEGGINGSDOEL Voor u gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat uw doelen zijn, hoe vaak u geld opzij wilt zetten en welk bedrag u periodiek wilt inleggen. U kunt zowel eenmalig als periodiek geld storten en u kunt de hoogte van uw periodieke inleg altijd wijzigen. Bij For Tomorrow kunt u kiezen uit vier thema s: 1. Pensioenopbouw 2. Hypotheek 3. Sparen voor (klein)kinderen 4. Geld groei Natuurlijk kunt u ook sparen voor een boot, een reis of het rijbewijs van uw kind of meerdere doelen combineren. STAP 2: HOEVEEL RISICO WILT U NEMEN? Als u uw beleggingsdoel voor ogen heeft, dient u te bepalen hoeveel risico u wilt of kunt nemen om dit doel te bereiken. Wilt u bijvoorbeeld veel risico nemen bij het beleggen en heeft u het geld voorlopig niet nodig? Of doet u het wat rustiger aan en bent u voorzichtiger? Om dit te bepalen, hebben we een speciale online profieltest voor u ontwikkeld. Doe de profieltest via STAP 3: KIES EEN BELEGGING DIE BIJ U PAST Bij elk risicoprofiel en doel past een profielportefeuille (of fonds) waarin u kunt beleggen. De profielportefeuilles zijn mooi gespreid en variëren van zeer offensief tot zeer defensief. U hoeft geen moeilijke beslissingen te nemen en kunt een door onze experts met zorg gemaakte portefeuille kiezen. Meer informatie over onze verschillende profielportefeuilles en/of fondsen kunt u lezen op STAP 4: OPEN EEN REKENING EN LEUN ACHTEROVER Ga naar voor het openen van een rekening. De experts van For Tomorrow gaan vervolgens voor u aan de slag. Zij hebben jarenlang ervaring in beleggen en gebruiken hun kennis en kunde om in verschillende marktsituaties een zo optimaal mogelijk resultaat voor u te behalen. Het enige dat u hoeft te doen is achterover leunen; For Tomorrow neemt al het werk van u over! U blijft wel altijd de baas over uw vermogen. STAP 5: BLIJF OP DE HOOGTE U kunt altijd snel en eenvoudig uw resultaten bekijken en op de hoogte blijven van uw portefeuille. U heeft altijd en overal toegang tot uw beleggingsresultaten via uw persoonlijke rekening via MijnForTomorrow. In uw MijnForTomorrow omgeving kunt u ook wijzigingen doorgeven.

5 Bepaal uw profiel en uw eindbedrag Als u uw profiel wilt bepalen dan kunt u dit doen via een door ons geïnitieerde website waar uw profiel door een aantal vragen te beantwoorden voor u bepaald wordt. Dit kan via Wanneer uw profiel bekend is kunt u via de website een beeld krijgen van wat beleggen u op lange termijn in verschillende scenario s kan opleveren. Met deze rekentool kunt u gemakkelijk een reëel inzicht krijgen in de voordelen van beleggen. Nadat u bij uw persoonlijke situatie een passend risicoprofiel heeft geselecteerd kunt u aan de hand van verschillende rendementsscenario s berekenen op welk eindbedrag u kunt uitkomen. profielportefeuilles bij for tomorrow Bij For Tomorrow kunt u een portefeuille indelen naar eigen inzicht, maar ook op basis van een bepaald risicoprofiel. De experts van For Tomorrow hebben profielportefeuilles met vaste verdelingen over de fondsen gemaakt, waarmee u eenvoudig volgens een van de standaard risicoprofielen kunt beleggen: Zeer Defensief Defensief Neutraal Offensief Zeer Offensief Zie voor meer uitleg over de profielen De verschillende modelportefeuilles bestaan uit fondsen van For Tomorrow die slim zijn gecombineerd tot zeer rendabele en risico beperkende portefeuillemixen die nauw aansluiten bij uw financiële situatie. Elk fonds heeft een eigen beleggingsmethodiek, kostenstructuur, rendementspotentie en bijbehorend risicoprofiel. Onderstaand treft u kort samengevat de invulling van de vijf modelportefeuilles / risicoprofielen met gebruikmaking van de For Tomorrow fondsen. Afhankelijk van de marktontwikkelingen en verwachtingen aangaande aandelen of obligaties kan de weging van één of meerdere fondsen binnen een profiel gewijzigd worden. vijf modelportefeuilles met for tomorrow fondsen Profiel Continu Click Fonds Neutraal Balans Fonds Actief Fonds Offensief Wereldwijd Beleggen Fonds Tracker Fonds Zeer Defensief Kosten per jaar (TCO*) Zeer Defensief 40 % 10 % 5 % 5 % 40 % 1.13 % Defensief 30 % 10 % 15 % 15 % 30 % 1.24 % Neutraal 20 % 20 % 20 % 20 % 20 % 1.36 % Offensief 15 % 10 % 30 % 30 % 15 % 1.40 % Zeer Offensief 5 % 10 % 40 % 40 % 5 % 1.50 % zeer defensief defensief neutraal offensief zeer offensief 40% 40% % 30% 15% 10 15% 20% 20% 20% 20% 20% 15% 30% 15% 10% 30% 40% % 40% * De TCO omvat een indicatie van de totale kosten van de onderliggende fondsen. Hierin worden meegenomen de beheervergoeding, kosten voor indirecte beleggingen en de transactiekosten. Dit cijfer is een rekenkundig gemiddelde over het jaar 2015 naar gelang de invulling van de toenmalige portefeuilles. De TER waarden van deze portefeuilles liggen gemiddeld 28% lager.

6 de fondsen van for tomorrow For Tomorrow werkt met drie actief beheerde fondsen maar ook met twee passieve index tracker fondsen. Met de passieve trackerfondsen kunt u efficiënt de markt volgen en profiteren van opgaande markten tegen zeer lage kosten, maar in neergaande markten verliest u. Actief beheerde fondsen kunnen wel inspelen op veranderende marktomstandigheden en spreiding tussen verschillende strategieën bevorderen. Door een slimme combinatie van de twee stijlen (actief en passief) kunt u ook in meer complexe markten en mogelijk zelfs in neergaande markten geld verdienen met een juiste beleggingsmix van onze fondsen. Deze mix is door de experts van For Tomorrow per risico-profiel samengesteld. De profielportefeuilles van For Tomorrow bieden een passende invulling van vijf verschillende risicoprofielen. De samenstelling kunt u zelf overzichtelijk monitoren en aanpassen via de online omgeving MijnForTomorrow. Het aanpassen of herbalanceren van uw mix is kosteloos. Continu Click Fonds Het For Tomorrow Continu Click Fonds is een actief gemanaged fonds, gebaseerd op de oude clickfonds theorieën. Door de huidige extreem lage rentes was er een vernieuwing nodig om het voor u goed te laten werken. Gemakkelijk gezegd bestaat het fonds voor 90 procent uit obligaties/vastrentende strategieën waarbij geprobeerd wordt om zelfs bij oplopende rente geld te verdienen. Naast het veilige obligatie gedeelte wordt met het overige gedeelte getimed in de Nederlandse aandelenmarkt (AEX) gestapt. Hiervoor worden opties en andere derivaten gebruikt. Zo heeft u wel de kans om in opgaande bewegingen geld te verdienen, maar in neergaande aandelenmarkten loopt u slechts een beperkt risico. Neutraal Balans Fonds In een Neutrale mix beleggen met een actief beleid? Met het Neutraal Balans Fonds profiteert u van de rendementen van een zeer gespreide portefeuille. Het wordt voor ca. 50% in risicodragende beleggingen zoals aandelen belegd en voor ca. 50% in risicomijdende beleggingen zoals obligaties. De rendementsdoelstelling is 4% tot 8% per jaar. Historisch was dat 6,7%. Risico s worden wereldwijd gespreid met indextrackers en in een goede balans gecombineerd met actieve keuzes voor aantrekkelijke sectoren en individuele beleggingen. Door optimaal gebruik te maken van verschillende bewezen waardestrategieën kan de beheerder na kosten de index met 0 tot 2% per jaar verslaan. Zonder kristallen bol, maar mét een gedisciplineerd proces. Actief Fonds Offensief Het For Tomorrow Actief Fonds Offensief heeft een focus op absoluut rendement. Het fonds doet geen hyperactieve of day tradingstrategieën, maar ook zeker geen buy en hold. Het is een actief fonds dat zich aanpast aan de marktomstandigheden en continu op zoek is naar kansen. Op de bekende beleggingssite IEX.nl is het fonds al vanaf 1999 bekend als de Lage Landen portefeuille en het werd vooral bekend om de grote positieve uitslagen in negatieve markten. De laatste eigenschap maakt het fonds bijzonder geschikt om te mixen in de profielportefeuilles. Wereldwijd Beleggen Fonds Het For Tomorrow Wereldwijd Beleggen Fonds is een passief fonds dat via trackers profiteert van de stijging van de wereldwijde aandelenmarkten. For Tomorrow doet dit op een zeer kosten efficiënte wijze en zorgt hierbij ook nog eens dat de zogenaamde dividend lekkage tot een minimum beperkt wordt. Tracker Fonds Zeer Defensief Het For Tomorrow Tracker Fonds Zeer Defensief is een passief beleggingsfonds dat zeer gespreid belegt in obligaties. Het fonds belegt in index trackers waarmee u in duizenden obligaties participeert. Door deze spreiding wordt het risico verlaagd. For Tomorrow bepaalt actief in welke segmenten en looptijden belegd wordt.

7 for tomorrow biedt u veiligheid Het is natuurlijk verstandig uw vermogen ergens veilig onder te brengen. For Tomorrow is een verantwoorde keuze die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Wij zorgen ervoor dat u veilig uw vermogensopbouw voor later kunt realiseren. Het geld dat u overmaakt om te beleggen gaat naar de bankrekening van de Stichting For Tomorrow Funds. De administrateur stuurt het vervolgens naar de rekening van het subfonds waarin u belegt en de participantenadministratie laat u weten hoeveel participaties u heeft gekocht. De bank- en brokerrekeningen en de beleggingen worden professioneel geadministreerd door onafhankelijke partijen die net als For Tomorrow onder toezicht staan van DNB en AFM. De bewaarder (extern) en de risicomanager (intern) houden toezicht op de beleggingen en procedures. Op het eindresul- taat vindt accountantscontrole plaats. Beleggingsfondsen zijn wettelijk verplicht hun vermogen juridisch af te scheiden van het vermogen van de beheerder van het fonds. Het For Tomorrow Paraplufonds en For Tomorrow zijn aparte juridische entiteiten waardoor het vermogen van het For Tomorrow Paraplufonds volledig is afgescheiden van het vermogen van Today s en haar dochters. Dit betekent dat een faillissement van For Tomorrow geen financiële gevolgen heeft voor het For Tomorrow Paraplufonds en uw beleggingen. hoe werkt het openen van een rekening? U opent een rekening via U kiest zelf een passende portefeuille Minimale periodieke inleg van 50,- en/of een minimum startbedrag van 2.500,- hoe werkt het als een rekening geopend is? Via de website kunt u op elk gewenst moment uw rekening inzien U krijgt maandelijks een rapportage van de resultaten U kunt op de vaste handelsdag gemakkelijk en kosteloos switchen tussen onze fondsen Heeft u een vraag? Laat het ons weten via het contactformulier op de site. Wij helpen u graag! Postbus AC HILVERSUM +31 [0] [0] info@fortomorrow.nl

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

AanvullendPensioenRekening

AanvullendPensioenRekening AanvullendPensioenRekening Na uw pensionering wilt u net zo comfortabel blijven leven als u nu doet. U heeft een pensioen opgebouwd, maar dat betekent doorgaans een verlaging van uw inkomen in de toekomst.

Nadere informatie

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Informatiewijzer Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Beleggen op een manier die bij u past! Aangenomen mag worden dat beleggen een voor u een hoger rendement

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig Today s Vermogensbeheer Wij verzorgen persoonlijk en onafhankelijk vermogensbeheer voor zowel particulieren als ondernemingen. Op basis van uw specifieke situatie geeft Today s Vermogensbeheer invulling

Nadere informatie

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Verstandig beleggen begint bij de Rabobank. Of u nu een beginnende of ervaren belegger bent, of u nu veel of weinig tijd voor uw beleggingen heeft. De Rabobank

Nadere informatie

Vaak is de eenvoudigste oplossing ook de beste!

Vaak is de eenvoudigste oplossing ook de beste! Vaak is de eenvoudigste oplossing ook de beste! 12 december 2014 Martijn Rozemuller Thinketfs.nl Wat is indexbeleggen? Indexbeleggen is passief beleggen Ac8ef beleggend fonds Er wordt geprobeerd een hoger

Nadere informatie

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Uw pensioen en Flexioen Via uw werkgever bouwt u een pensioeninkomen op. U ontvangt dit pensioeninkomen naast uw AOW-uitkering, nadat u gepensioneerd bent.

Nadere informatie

Persoonlijk Pensioen Plan

Persoonlijk Pensioen Plan Persoonlijk Pensioen Plan Verstandig beleggen voor een goed pensioen Zorgvuldig uw pensioen opbouwen Natuurlijk denkt u wel eens aan uw financiële situatie na uw pensionering. Misschien wilt u minder werken,

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

De Vries Investment Services, Voor objectief en onafhankelijk beleggingsadvies

De Vries Investment Services, Voor objectief en onafhankelijk beleggingsadvies De Vries Investment Services is een onafhankelijk en objectief beleggingsadvieskantoor. Wij begeleiden beleggers bij het realiseren van hun financiële doelstellingen en bieden een service die banken niet

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd Koers Beleggen? of toch maar niet? Tijd 23-2-2018 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Oprichter & directeur Think ETF s Technische bedrijfskunde, Optiver Minder kosten & meer spreiding als recept voor een succesvolle

Nadere informatie

For Tomorrow Beleggen voor Morgen 26 november 2015

For Tomorrow Beleggen voor Morgen 26 november 2015 For Tomorrow Beleggen voor Morgen 26 november 2015 Wie ben ik Wie zijn wij Zonder grote risico s beleggen? Aandachtspunten Performance Conclusie Gewerkt voor diverse grootbanken (ABN Amro, Mees-Pierson,

Nadere informatie

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten 8 oktober 2015 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Oprichter

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017 Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017 Even voorstellen Bouke van den Berg Ruim 14 jaar actief in de financiële wereld Diverse commerciële functies bij ING, Vanguard en Russell

Nadere informatie

Pensioen plan. ZZP Pensioenplan. Je pensioen in eigen handen

Pensioen plan. ZZP Pensioenplan. Je pensioen in eigen handen ZZP Pensioen plan ZZP Pensioenplan Je pensioen in eigen handen Opbouw van vermogen is een gestage klim omhoog: Met het ZZP Pensioenplan bent u veilig aangelijnd. Inhoudsopgave ZZP Pensioen plan Pagina

Nadere informatie

Een collectief pensioen, maar dan persoonlijk. NN Prestatie Pensioen

Een collectief pensioen, maar dan persoonlijk. NN Prestatie Pensioen Een collectief pensioen, maar dan persoonlijk NN Prestatie Pensioen 2 Een pensioen van deze tijd Het Nederland van nu verwacht openheid van zaken en neemt graag zélf beslissingen. Zeker als het om de financiële

Nadere informatie

Informatie Perlasplan

Informatie Perlasplan Informatie Perlasplan voor de financieel adviseur groei door strategie financieel adviseur 2 perlas groei door strategie Perlas Borgplan, Perlas Kernplan en Perlas Dynamischplan zijn subfondsen van het

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen?

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Over Think Think is opgericht in 2009 als eerste Nederlandse ETF aanbieder. Waarom? Omdat ETF s nog niet perfect waren. Think is sinds 2011 een 60% dochter

Nadere informatie

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actie in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Verzekeringen. Werkgever en personeel. Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verzekeringen. Werkgever en personeel. Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen Defensieve Lifecycle Neutrale Lifecycle Offensieve Lifecycle Zelf beleggen Verzekeringen 2008 Werkgever en personeel Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen Werkgever

Nadere informatie

Een collectief pensioen, maar dan persoonlijk. NN Prestatie Pensioen

Een collectief pensioen, maar dan persoonlijk. NN Prestatie Pensioen Een collectief pensioen, maar dan persoonlijk NN Prestatie Pensioen Een pensioen van deze tijd Het Nederland van nu verwacht openheid van zaken en neemt graag zélf beslissingen. Zeker als het om de financiële

Nadere informatie

Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioen Continu Plan

Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioen Continu Plan Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioen Continu Plan Toelichting Binnen het Pensioen Continu Plan belegt Delta Lloyd standaard voor u in de Neutrale Lifecycle. U kunt ook zelf uw Lifecycle samenstellen door

Nadere informatie

Slimmer beleggen met ETF s. Donderdag 22 juni te Nijmegen

Slimmer beleggen met ETF s. Donderdag 22 juni te Nijmegen Slimmer beleggen met ETF s Donderdag 22 juni te Nijmegen Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actief in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage handelaar bij Optiver Oprichter en

Nadere informatie

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES GEMAKKELIJK STARTEN MET BELEGGEN Powered by De beleggersinformatie in deze brochure dient uitdrukkelijk niet geïnterpreteerd te worden als individueel beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling.

Nadere informatie

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Wanneer u besluit uw geld te beleggen bij Axento vermogensbeheer doet u dit om bepaalde financiële doelstellingen te behalen. U wilt bijvoorbeeld uw pensioen

Nadere informatie

Confianza. Rabobank Leiden-Katwijk Private Banking - Vermogensmanagement. Rabobank Private Banking - Vermogensmanagement

Confianza. Rabobank Leiden-Katwijk Private Banking - Vermogensmanagement. Rabobank Private Banking - Vermogensmanagement Confianza Rabobank Leiden-Katwijk Private Banking - Vermogensmanagement Filmpje Agenda Profiel Rabobank Rente ontwikkeling Beleggingsfilosofie Rendementen Profiel Rabobank Totaal belegd vermogen via de

Nadere informatie

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Wanneer u besluit uw geld te beleggen bij Care IS vermogensbeheer doet u dit om bepaalde financiële doelstellingen te behalen. U wilt bijvoorbeeld uw pensioen aanvullen,

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons vernomen.

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017 Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017 Wie ben ik? Bouke van den Berg Ruim 15 jaar actief in de financiële wereld Gewerkt voor ING, Russel en Vanguard Sinds vijf jaar

Nadere informatie

Veilig Klant: beleggingsadvies. met ETF s. Is beleggen een alternatief voor sparen? Donderdag 28 september2017

Veilig Klant: beleggingsadvies. met ETF s. Is beleggen een alternatief voor sparen? Donderdag 28 september2017 Veilig Klant: beleggingsadvies Is beleggen een alternatief voor sparen? met ETF s Donderdag 28 september2017 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actief in de financiële wereld In 1995 gestart als

Nadere informatie

FitVoorLater klaar voor de toekomst

FitVoorLater klaar voor de toekomst FitVoorLater klaar voor de toekomst Het is verstandig om nu iets extra s te regelen. Met FitVoorLater bent u financieel voorbereid. 1 Nieuwe pensioenregels: wat verandert er? Vanaf 1 januari 2015 geldt

Nadere informatie

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen NL Belegt beter! 1 NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen Sparen levert tegenwoordig te weinig op om uw vermogen te laten groeien. NL Belegt biedt een prima alternatief, afgestemd

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Beleggen op uw manier

Beleggen op uw manier Beleggen op uw manier 2 Professioneel beleggen U wilt uw vermogen snel laten groeien; sneller dan op een spaarrekening. U durft daarbij risico te lopen, maar u houdt wel graag zelf de controle over uw

Nadere informatie

Mijn klant wil beleggen

Mijn klant wil beleggen Mijn klant wil beleggen Workshop portefeuillemanagement voor adviseurs 9-11-2017 Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 10 jaar ervaring bij o.a. ING, Russell, Vanguard Tijdens

Nadere informatie

RegioBank Doelbeleggen

RegioBank Doelbeleggen RegioBank Doelbeleggen Denkt u erover om te beleggen? En wilt u hierbij gemak en niet meer risico lopen dan bij u past? Dan is Doelbeleggen de oplossing voor u. Met Doelbeleggen beleggen onze experts uw

Nadere informatie

1. Wat is uw voornaamste beleggingsdoel? Punten

1. Wat is uw voornaamste beleggingsdoel? Punten NnL Wat is uw beleggersprofiel? Wat voor belegger bent u? Accepteert u risico's? Of speelt u liever op zeker? Door de onderstaande vragen te beantwoorden, brengt u uw risicoprofiel en uw beleggingshorizon

Nadere informatie

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Wat is indexbeleggen? Wat zijn Exchange Traded Funds (ETF s)? Wat zijn de voordelen van ETF s? BlackRock Funds of

Nadere informatie

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen U bouwt een pensioeninkomen op via uw werkgever. Dit pensioeninkomen ontvangt u nadat u gepensioneerd bent, naast uw AOW-uitkering.

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Allianz DGA Pakket Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico.

Nadere informatie

Beleggingsbeleid Commissie De Dieu

Beleggingsbeleid Commissie De Dieu Beleggingsbeleid Commissie De Dieu 1 Beleggingsbeleid Eerlijke prijs Beleggen, niet speculeren Financieel Plan Wetenschap achter beleggen Kosten van beleggen Spreiding Dimensies van hoger rendement I.

Nadere informatie

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Marcel van de Meent DSI geregistreerd Senior Accountmanager. Sinds 2010 relatiebeheerder bij Care IS vermogensbeheer. Care IS vermogensbeheer Opgericht in 2009 en gevestigd

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Een goede balans tussen rendement en risico Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

Consumentenbrief beleggingen van. Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer

Consumentenbrief beleggingen van. Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer Consumentenbrief beleggingen van Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer Introductie Een groot aantal brancheorganisaties waaronder DSI, DUFAS, NVB, VBA en VV&A hebben het initiatief genomen om Consumentenbrief

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Beleggen met persoonlijk advies

Beleggen met persoonlijk advies Beleggen met persoonlijk advies Beleggen bij de Rabobank is geen doel op zich, maar een manier om doelen te bereiken. Dat vraagt om een aanpak die op de lange termijn is gericht, met een evenwichtig opgebouwde

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

informatie Perlasplan

informatie Perlasplan informatie Perlasplan voor de financieel adviseur groei door strategie Perlas Borgplan, Perlas Kernplan en Perlas Dynamischplan zijn subfondsen van het Perlas Global Active Investment Fund, waarin wordt

Nadere informatie

1e Plaats. Ik wil eenmalig een extra inleg doen van

1e Plaats. Ik wil eenmalig een extra inleg doen van enmix Hypotheek wijzigen 1. Uw gegevens 1a Naam en voorletters 1b Huisnummer (met toevoeging) 1c Straat 1d Postcode 1e Plaats 1f Telefoonnummer 1g Rekeningnummer/IBAN (Zie Mijn ING en/of uw Afschrift)

Nadere informatie

Uw gids voor financiële eenvoud

Uw gids voor financiële eenvoud SPUYBROEK ADVIES Het realiseren van uw doelen, wensen en dromen Januari 2015 Uw gids voor financiële eenvoud Beleggingsbeleid Spuybroek Advies in het kort Uw doelen, wensen en dromen gerangschikt naar

Nadere informatie

Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V.

Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V. Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V. INLEIDING U wilt een deel van uw vermogen beleggen, maar mist de kennis en ervaring, zin of tijd om dat zelf te doen. Wij helpen u graag. Bij Noordam Vermogensbeheer

Nadere informatie

AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek. Beleggingsprofiel

AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek. Beleggingsprofiel AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek Beleggingsprofiel Waarom uw beleggingsprofiel vaststellen? U wilt een AEGON LevenHypotheek of een AEGON Levensloop Hypotheek afsluiten. Door het beantwoorden

Nadere informatie

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Uw klant over beleggen Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Klantonderzoek Achtergrond onderzoek Onderzoek in de periode van 6 januari tot 16 januari 2017 Breed samengesteld panel uitgenodigd

Nadere informatie

Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater

Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel. Klaar voor de toekomst met. FitVoorLater Geen servicekosten Geen transactiekosten Prijswinnende fondsen Makkelijk & Flexibel Klaar voor de toekomst met FitVoorLater Uw pensioen: u bent zelf aan zet Wilt u later kunnen genieten van een comfortabel

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Actieve Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

AEGON LevenHypotheek. Beleggingsprofiel

AEGON LevenHypotheek. Beleggingsprofiel AEGON LevenHypotheek Beleggingsprofiel Waarom uw beleggingsprofiel vaststellen? U wilt een AEGON LevenHypotheek afsluiten. Door het beantwoorden van de onderstaande vragen wordt uw persoonlijk risicoprofiel

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Beleggingsbeleid 2018 Brand New Day PPI

Beleggingsbeleid 2018 Brand New Day PPI Beleggingsbeleid 2018 Brand New Day PPI Het beleggingsbeleid van Brand New Day PPI is gebaseerd op 3 pijlers: Inkomenszekerheid Het te verwachten pensioen moet voldoende zijn Kans op onverwachte verliezen

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Voordat u bij de Rabobank gaat beleggen, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe wij tegen beleggen aankijken, wat we verstaan onder doelrisicoprofielen en hoe wij portefeuilles samenstellen. In dit document

Nadere informatie

1. De Consumentenbrief moet uiterlijk 1 juli aanstaande op uw website staan; en

1. De Consumentenbrief moet uiterlijk 1 juli aanstaande op uw website staan; en TOELICHTING VOORAF In dit stuk hebben wij geprobeerd de vragen de beantwoorden die volgens de Consumentenbrief door een potentiele cliënt gesteld zouden moeten worden aan zijn beoogde vermogensbeheerder.

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Een goede balans tussen rendement en risico

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Een goede balans tussen rendement en risico ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Een goede balans tussen rendement en risico ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico.

Nadere informatie

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956)

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956) 1. profiel Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor gemene rekening, opgericht op 15 april 2008 en gevestigd te Rijswijk. Een fonds voor gemene rekening is geen rechtspersoon

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen. Alles over uw beleggingsmogelijkheden

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen. Alles over uw beleggingsmogelijkheden Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen Alles over uw beleggingsmogelijkheden Allianz Pensioen Beleggen Welkom bij Allianz. Wij zijn een stabiele verzekeraar en onderdeel van het wereldwijde

Nadere informatie

Fondskeuze Zelf Beleggen Persoonlijk Pensioen Plan

Fondskeuze Zelf Beleggen Persoonlijk Pensioen Plan 77-5001-43A 30-07-2010 11:27 Pagina 1 Fondskeuze Zelf Beleggen Persoonlijk Pensioen Plan Toelichting Met dit formulier kunt u de beleggingen in uw ABN AMRO Persoonlijk Pensioen Plan opgeven. Leest u deze

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank om te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

Ontwikkel eenvoudig innovatieve indexportefeuilles binnen het nationaal regime

Ontwikkel eenvoudig innovatieve indexportefeuilles binnen het nationaal regime Ontwikkel eenvoudig innovatieve indexportefeuilles binnen het nationaal regime Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actief in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage handelaar bij

Nadere informatie

het gemak van het Pension Lifecycle Fund

het gemak van het Pension Lifecycle Fund het gemak van het Pension Lifecycle Fund 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is een lifecycle fonds? 2 2. Hoe werkt het ABN AMRO Pension Lifecycle Fund? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen? 3 4. Wat

Nadere informatie

Generali beleggingsmogelijkheden pensioen informatie voor de deelnemer

Generali beleggingsmogelijkheden pensioen informatie voor de deelnemer Generali beleggingsmogelijkheden pensioen informatie voor de deelnemer Inhoudsopgave Algemene informatie over dit document 2 1. Zorgvuldig beleggingsbeleid 3 2. Algemene informatie over een pensioen op

Nadere informatie

Beleggingsprofielen Do s and Don ts

Beleggingsprofielen Do s and Don ts Beleggingsprofielen Do s and Don ts Even voorstellen Robert-John Thomson Sr. Accountmanager Intermediair Jan. 2017 Heden Sr. Accountmanager NN Investment Office 2013 2017 Accountmanager Beleggen WestlandUtrecht

Nadere informatie

Generali beleggingsmogelijkheden pensioen informatie voor de werkgever

Generali beleggingsmogelijkheden pensioen informatie voor de werkgever Generali beleggingsmogelijkheden pensioen informatie voor de werkgever Inhoudsopgave Algemene informatie over dit document 2 1. Zorgvuldig beleggingsbeleid 3 2. Algemene informatie over een pensioen op

Nadere informatie

Evi Beheer. Achter de schermen

Evi Beheer. Achter de schermen Evi Beheer Achter de schermen De kennis van een private bank, maar dan online. Dat is Evi. En of u nu een grote of kleine belegger bent, Evi helpt u om uw geld te beleggen gericht op behoud en groei van

Nadere informatie

De AFM en de toekomst van vermogensbeheer. Tim Mortelmans, Paul Schuiling en Elke Geerdink,Toezichtgroepen Financiële Ondernemingen 14 mei 2013

De AFM en de toekomst van vermogensbeheer. Tim Mortelmans, Paul Schuiling en Elke Geerdink,Toezichtgroepen Financiële Ondernemingen 14 mei 2013 De AFM en de toekomst van vermogensbeheer Tim Mortelmans, Paul Schuiling en Elke Geerdink,Toezichtgroepen Financiële Ondernemingen 14 mei 2013 Agenda 1. Context: Thema Vermogensopbouw 2. Enkele specifieke

Nadere informatie

UW MENSEN, UW KAPITAAL. Beleggingsinformatie. Vrij beleggen. Life Cycle beleggen. Rendement en risico s. Kosten

UW MENSEN, UW KAPITAAL. Beleggingsinformatie. Vrij beleggen. Life Cycle beleggen. Rendement en risico s. Kosten UW MENSEN, UW KAPITAAL Beleggingsinformatie 2 Life Cycle beleggen Vrij beleggen Rendement en risico s 4 6 8 Kosten 9 Beleggingsinformatie Hoe werkt het beleggingspensioen van Cappital? In de pensioenregeling

Nadere informatie

Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) september 2011

Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) september 2011 Vertrouwelijk Konferentie Nederlandse Religieuzen t.a.v. de heer K.B.J. Crajé Postbus 111 5201 AC s-hertogenbosch Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) 548 3638 19 september

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

Generali beleggingsmogelijkheden Generali pensioen

Generali beleggingsmogelijkheden Generali pensioen Generali beleggingsmogelijkheden Generali pensioen informatie voor de deelnemer INHOUDSOPGAVE Algemene informatie over dit document 2 1. Zorgvuldig beleggingsbeleid 3 2. Algemene informatie over een pensioen

Nadere informatie

VERMOGEN OPBOUWEN VOOR JEZELF OF VOOR ANDEREN.

VERMOGEN OPBOUWEN VOOR JEZELF OF VOOR ANDEREN. VERMOGEN OPBOUWEN VOOR JEZELF OF VOOR ANDEREN. ZO DOE JE DAT. VERMOGENSOPBOUW REKENING We moeten steeds meer zélf vermogen gaan opbouwen. De overheid trekt zich verder terug. Dus zullen we steeds HOE meer

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Robeco Life Cycle Funds. Kwartaalbericht Q4 2017

Robeco Life Cycle Funds. Kwartaalbericht Q4 2017 2 I nleiding Robeco Life Cycle Funds Kwartaalbericht Q4 2017 3 Resultaten 4 Vooruitblik Kwartaalbericht Q4 2017 Inleiding In dit kwartaalbericht voor de Robeco Life Cycle fondsen vindt u de resultaten

Nadere informatie

Generali Beleggingsmogelijkheden Pensioen

Generali Beleggingsmogelijkheden Pensioen 1. Algemene informatie over dit document Waarom krijgt u dit document U krijgt deze informatie omdat u via uw werkgever deelneemt aan een pensioenregeling bij Generali. In uw pensioenregeling staat hoe

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen. Alles over uw beleggingsmogelijkheden

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen. Alles over uw beleggingsmogelijkheden Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen Alles over uw beleggingsmogelijkheden Allianz Pensioen Beleggen Welkom bij Allianz. Via uw werkgever neemt u deel aan een pensioenregeling bij

Nadere informatie

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Aegon Beheerd Beleggen Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Wat fijn dat u uw huidige beleggingsrekening wilt omzetten naar Aegon Beheerd Beleggen. Voordat we uw rekening kunnen omzetten, vragen wij u deze

Nadere informatie

Dynamisch Europa B Strategie Post Diversified Income Fund

Dynamisch Europa B Strategie Post Diversified Income Fund Dynamisch Europa B Strategie Post Diversified Income Fund Opbouwen of uitkeren? In welke levensfase zit u? Wilt u uw polis verlengen omdat u het geld nog niet nodig hebt (verder opbouwen) of wilt u al

Nadere informatie

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Allianz Design Pensioen

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Allianz Design Pensioen ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Allianz Design Pensioen ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico. Enerzijds moet u

Nadere informatie

Dinsdag 22 september 2015. Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie

Dinsdag 22 september 2015. Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie Dinsdag 22 september 2015 Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie Wie geven deze presentatie? Tycho Schaaf Beleggingsspecialist LYNX Martijn Rozemuller Oprichter en directeur Think ETF s 1 De agenda

Nadere informatie

IN RUST NAAR RENDEMENT

IN RUST NAAR RENDEMENT IN RUST NAAR RENDEMENT WELKOM BIJ ROBEIN IN RUST NAAR RENDEMENT DE VOORDELEN VAN ROBEIN Wilt u geld opzij zetten voor later, maar vindt u beleggen te ingewikkeld of eng? Of bent u op zoek naar een verantwoord

Nadere informatie

FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW

FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW FLEXFUND HYPOTHEEK DE VRIJHEID VAN INDIVIDUELE VERMOGENSOPBOUW Zoals uw huis de basis is voor uw privéleven, zo is uw hypotheek de basis voor

Nadere informatie