HUISLEAGUE-REGLEMENT. Uitgave maart 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISLEAGUE-REGLEMENT. Uitgave maart 2013."

Transcriptie

1 1 HUISLEAGUE-REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. 1. De Bowlingvereniging BARNEVELD organiseert meerdere bowlingcompetities (huisleagues) die wekelijks (behoudens feest- herdenking- en toernooidagen) worden gespeeld in de Veluwehal te Barneveld. 2. Aan de door Bowlingvereniging BARNEVELD georganiseerde huisleagues kan uitsluitend deelgenomen worden door leden van de Bowlingvereniging BARNEVELD, die hun contributie voor het lopende seizoen hebben voldaan. 3. Iedere speler en ieder team, dat deelneemt aan de door de Bowlingvereniging BARNEVELD georganiseerde huisleagues, verplicht zich te allen tijden te voldoen aan de financiële verplichtingen verbonden aan het spelen in de huisleagues. 4. Op de huisleagues zijn de reglementen van de NBF en alle bepalingen van dit reglement van toepassing 5. De aanmelding van een team voor een huisleague dient schriftelijk te worden ingediend bij de wedstrijdleider of het bestuur, en wel vóór aanvang van het seizoen. Aanmelding van een speler kan gedurende het gehele seizoen. 6. Voor het nieuwe seizoen worden de speelkosten voor de verschillende huisleagues vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering. Elk team verplicht zich dit ook bij niet of onvolledig verschijnen per speelavond te betalen. 7. De speelkosten worden elke speelavond voor aanvang van de wedstrijd door de teamcaptains afgedragen aan de wedstrijdleider of diens vervanger. 8. Dit reglement wordt jaarlijks voorzien van een bijlage met daarin de speelwijze voor dat seizoen. Deze bijlage wordt voor aanvang van het seizoen beschikbaar gesteld. SAMENSTELLING TEAMS. 1. Er wordt gespeeld met teams (senioren) of individueel (jeugd). 2. Elk team moet minimaal beschikken over het aantal benodigde spelers welke nodig zijn om de betreffende league te spelen.

2 2 3. Elk team mag maximaal over twee keer het aantal spelers beschikken als welke nodig zijn om de betreffende huisleague te spelen. 4. Ieder lid mag eenmaal per seizoen van team veranderen. Nieuwe leden mogen bestaande teams aanvullen tot het maximaal aantal toegestane spelers. 5. Naamswijzigingen van teams, en namen van nieuwe teams dienen schriftelijk bij het bestuur te worden ingediend. 6. De teamcaptains dragen er zorg voor hun teams zo vaak mogelijk compleet te hebben. WEDSTRIJDVERLOOP. 1. Alle spelers, dus ook de wisselspelers, krijgen voor aanvang van de eerste game de gelegenheid om twee frames in te gooien. Hierna is ingooien niet meer toegestaan. 2. Het is na iedere game toegestaan spelers te vervangen door reserve spelers. 3. Wanneer een team bij aanvang van de wedstrijd één speler minder heeft dan noodzakelijk is, mag men een blindscore schrijven. Indien nog niet compleet bij aanvang van de tweede game mag ook hier een blindscore genoteerd worden, enz. 4. Een team, dat bij aanvang van een game op de baan verschijnt met twee spelers minder dan wat noodzakelijk is, wordt in die game beschouwd als niet te zijn opgekomen. 5. Wanneer een speler of team te laat speelklaar is mag men de game nog beginnen zolang de tegenstander het tweede frame niet heeft voltooid, is dit wel het geval dan mag men een blindscore gebruiken of men is als team niet opgekomen. 6. De wel aanwezige spelers van een niet-opgekomen team mogen hun games wel spelen, deze tellen dan normaal mee voor hun pasgemiddelde. Zij dragen wel zorg voor de afdracht van de volledige baan huur. 7. Bij het onvolledig verschijnen van een team, hebben de aanwezige spelers het recht om na het spelen van de wedstrijd, de nog resterende tijd vol te maken met het gooien van oefenballen, mits de naast gelegen banen niet worden gehinderd. 8. Bij foutieve pin-setting van de machine dient dit gemeld te worden bij de wedstrijdleider of diens vervanger, die zorg draagt voor een correcte afhandeling. 9. Scorecorrecties mogen zelf worden uitgevoerd. Bij misbruik wordt het betreffende frame een nul-score. 10. Bij een eventueel baandefect van minimaal 20 minuten moet het betreffende team deze wedstrijd inhalen op een nader te bepalen speelavond. 11. Door het wedstrijdsecretariaat kunnen de gegevens op het wedstrijdformulier worden veranderd, wanneer een duidelijke fout is gemaakt bij het invullen, wanneer een onjuiste optelling is gemaakt, en/of wanneer de gegevens op het wedstrijdformulier niet overeenkomen met die op de scoresheets. 12. Een team dat gereed is met zijn wedstrijd, dient de spelersruimte na omkleden direct te verlaten. Het scoreformulier dient men in het horecagedeelte verder in te vullen. GEMIDDELDE. 1. Het gemiddelde wordt bepaald door de totale scratch pinfall te delen door het aantal gespeelde games. Het gemiddelde wordt altijd naar beneden afgerond.

3 3 HANDICAP. 1. De handicap wordt berekend over de in de huisleague gespeelde games, en wordt naar beneden afgerond. Uitgangspunt op de eerste speelavond is het pasgemiddelde van de betreffende speler. Aan het begin van ieder seizoen wordt door het bestuur vastgesteld of en zo ja hoelang er met een vaste handicap wordt gespeeld. Dit wordt de eerste speelavond schriftelijk aan de teamcaptains meegedeeld. Voor nieuwe leden wordt de handicap berekend op de voor hen eerste speelavond na de door hen gespeelde games, zij kennen geen periode met een vaste handicap. 2. De handicapberekening en de maximale handicap per speler wordt jaarlijks op de Algemene Ledenvergadering vastgesteld en voor aanvang van het seizoen bekend gemaakt aan alle teams. BLINDSCORE. 1. Een blindscore wordt berekend door het gemiddelde van een niet aanwezige speler te nemen, verminderd met 15 punten. Voor de 4-mansleague is het gemiddelde gebaseerd op het gemiddelde over minimaal 10 games. Heeft men minder dan 10 games gespeeld dan wordt uitgegaan van het pasgemiddelde. Voor de duo- en trioleague geldt deze regeling niet. 2. Blindscores tellen niet mee voor de individuele score. SPEELWIJZE. 1. De speelwijze wordt jaarlijks op de Algemene Ledenvergadering vastgesteld en voor aanvang van het seizoen bekend gemaakt aan alle teams. Er kan worden gespeeld volgens het Amerikaans-systeem (waarbij men elke frame van baan wisselt) of volgens het Europees-systeem (waarbij men alle games op dezelfde baan gooit). WEDSTRIJDPUNTEN. 1. Per gewonnen game zijn er wedstrijdpunten te behalen, tevens levert een gewonnen serie wedstrijdpunten op. Bij gelijk eindigen worden de beschikbare wedstrijdpunten gedeeld, dit alles over de scores inclusief handicap (indien van toepassing). 2. Iedere game, waarbij een team als niet opgekomen wordt beschouwd, wordt voor dat team vervallen verklaard. Met een dergelijke game kunnen door dat team geen wedstrijdpunten worden behaald. De tegenstander van het niet aanwezige team krijgt automatisch het maximale aantal wedstrijdpunten. 3. Indien een team geen tegenstander heeft speelt men tegen het eigen teamgemiddelde. BAANRECORDS. 1. Baanrecords kunnen worden gegooid in de huisleague en tijdens toernooien / kampioenschappen georganiseerd door Bowlingvereniging BARNEVELD. 2. Tijdens de huisleague wedstrijden waarbij het Amerikaans-systeem wordt toegepast wordt een baanrecord toegekend op de baan waar de betreffende speler of speelster de game is begonnen. 3. Een jeugdspeler kan tijdens de senioren - huisleague een baanrecord vestigen wat erkend wordt als een jeugd baanrecord.

4 4 KAMPIOENSCHAP, PROMOTIE / DEGRADATIE. 1. Promotie/degradatieregeling 4-mansleague: Aan het einde van de competitie zal de nummer 1 uit de 1 e klasse promoveren en de nummer laatst uit de hoofdklasse degraderen. De nummer 2 uit de 1 e klasse en de nummer één na laatst uit de hoofdklasse promoveert respectievelijk degradeert op scratch teamgemiddelde. Het niet opkomen van een team heeft geen invloed op het Scratch Teamgemiddelde. 2. Promotie bij het terugtrekken van een team: Mocht er zich aan het einde van een seizoen een team terugtrekken uit de competitie, dan zal er versterkte promotie plaats vinden. De nummer 2 van de onderliggende klasse zal dan automatisch promoveren. 3. Kampioenschap: Aan het einde van de competitie worden aan de hand van de standenlijsten de prijzen uitgereikt. Bij een gelijke stand van het wedstrijdpuntentotaal tussen twee of meer teams, is de totale scratch pinfall doorslaggevend voor de eindstand. Bij een gelijke stand van de totale scratch pinfall wint het team, waarvan het verschil tussen de hoogste en laagste serie het kleinst is (scratchbasis) PROTESTEN ETC. 1. Protesten, die het directe spel- en scoreverloop betreffen, dienen mondeling te worden ingediend bij de wedstrijdleider of diens vervanger. Deze protesten dienen bij voorkeur onmiddellijk, maar in ieder geval binnen 15 minuten te worden gemeld 2. De wedstrijdleider of diens vervanger stelt de teamcaptain(s) van de tegenpartij(en) van het ingediende protest in kennis. Aan de hand van het Huisleague Reglement en het NBF Sportreglement en na overleg met het verenigingsbestuur neemt hij een beslissing welke hij direct meedeelt aan de betrokken teamcaptain(s). Dit besluit is, mits niet in strijd met genoemde reglementen bindend. 3. Voor alle zaken, waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur en/of de wedstrijdleiding.

5 ALGEMEEN: 5 JEUGDLEAGUE: AANVULLENDE/AFWIJKENDE REGELS Als jeugdlid ben je verplicht bij alle wedstrijden en trainingen gekleed te gaan in het, door de vereniging verstrekte bowlingshirt. Bij het niet opvolgen van deze regel kun je van deelname aan de betreffende wedstrijd of training uitgesloten worden. Er dient gespeeld te worden in trainingsbroek of gewone lange broek (evt. rokje voor meisjes). Kleding met allerlei los bungelende onderdelen zoals lange franjes, kettingen e.d. zijn niet toegestaan. Hele wijde en lange broeken, waardoor men zijn/haar schoenen niet meer kan zien, zijn niet geschikt om mee te bowlen. Petten en andere hoofddeksels behoren niet tot bowlingkleding en zijn voor zowel jeugdleden als begeleiding niet toegestaan. Je schoenen / laarzen dienen onder de bank te liggen, zodat een ander er niet over kan struikelen. Het is niet toegestaan om mobiele telefoons, mp3-spelers e.d. tijdens wedstrijden en trainingen te gebruiken. (telefoons UIT of op STIL) Het afval van (meegebrachte) consumpties dient na elke speelochtend opgeruimd te worden. Tijdens trainingen en wedstrijden dienen de spelers binnen de spelersruimte te blijven. Je toont een sportief gedrag tijdens de speelochtenden. Ongeacht of je wel of niet komt op de speeldagen, het speelgeld dient altijd te worden betaald. De jeugdbegeleiders zijn het aanspreekpunt voor alles en iedereen. Jaarlijks wordt er een aangepaste versie gemaakt met actuele informatie betreffende klassen, speelwijze, handicapregels, speeltijden etc. HUISLEAGUE: Er wordt gespeeld in klassen. Klasse indeling geschiedt naar het gemiddelde van vorig seizoen. Nieuwe leden worden ingedeeld in de Instapklasse (I-klasse). Er is per klasse een maximale handicap die aan de hand van een formule berekend wordt, deze wordt jaarlijks per klasse vastgesteld Per speeldag worden er 3 games gespeeld tegen een andere speler of tegen het eigen gemiddelde. Per speeldag kunnen 4 punten worden behaald; 1 punt per gewonnen game en 1 punt voor de hoogste totaalscore inclusief handicap. SPEELTIJDEN: Er wordt gespeeld op zaterdagochtend aanvang uur. INHALEN GEMISTE HUISLEAGUE-WEDSTRIJD: Als je een huisleague-wedstrijd mist doordat je deelneemt aan een door de NBF georganiseerd toernooi mag deze wedstrijd in het voren gegooid worden. Neem, zodra je weet dat je door deelname aan een dergelijk toernooi de huisleague mist, contact op met één van de jeugdbegeleiders. Er kan dan afgesproken worden op welk moment de games gegooid kunnen worden. Mocht je door een andere oorzaak een huisleague-wedstrijd missen, dan is het inhalen van deze wedstrijd alleen mogelijk in heel bijzondere gevallen, dit ter beoordeling aan de jeugdbegeleiding. AFMELDEN: Dit dient persoonlijk of door zijn/haar ouder/verzorger te gebeuren aan beide jeugdbegeleiders. Dit kan telefonisch of per . Mocht je niet kunnen bowlen, dan dient dit uiterlijk de woensdag voor de speeldag door gegeven te worden, uitgezonderd ziekte of andere onvoorziene omstandigheden. Ben je tijdig afgemeld, dan wordt je blindscore gebruikt, dit is je gemiddelde min 15. Ben je niet tijdig afgemeld, dan heb je de wedstrijd met 4-0 verloren.

Regelement huisleague Bowlingvereniging Tiel

Regelement huisleague Bowlingvereniging Tiel Datum :22-08-2015 1 Regelement huisleague Bowlingvereniging Tiel 2 Paragraaf 1. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. 1. Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door de bowlingvereniging

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleague worden bowlingcompetities verstaan die door de bowlingvereniging

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT (MODEL)

HUISLEAGUEREGLEMENT (MODEL) HUISLEAGUEREGLEMENT (MODEL) 1 Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door een bowlingvereniging worden georganiseerd. 2. Op de huisleagues

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT. 1 Algemene bepalingen en opzet. 2 Deelname en aanmelding

HUISLEAGUEREGLEMENT. 1 Algemene bepalingen en opzet. 2 Deelname en aanmelding HUISLEAGUEREGLEMENT 1 Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door een bowlingvereniging worden georganiseerd. 2. Op de huisleagues zijn

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT B-V-STEENWIJK

HUISLEAGUEREGLEMENT B-V-STEENWIJK HUISLEAGUEREGLEMENT B-V-STEENWIJK 1 Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Bij de door de Bowlingvereniging Steenwijk, hierna te noemen BVS, georganiseerde leagues wordt uitgegaan van het sportreglement

Nadere informatie

Toelichting : HUIS LEAGUE REGLEMENT

Toelichting : HUIS LEAGUE REGLEMENT Toelichting : Tekstuele wijzigingen: oude tekst is dubbel doorgehaald voorgestelde nieuwe tekst is cursief in kleur HUIS LEAGUE REGLEMENT Artikel 1. 1. Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan,

Nadere informatie

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET.

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET. HUISLEAGUE-REGLEMENT ASSER BOWLING VERENIGING A.B.C. VOOR HET LAATST VASTGESTELD IN DE ALV VAN 7 JUNI 2006 HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET. ARTIKEL 1 1. Onder de huisleagues worden de bowlingcompetities

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Nieuwe Haven 235 3117 AB Schiedam Laatste wijziging: 14 september 2016 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN... 3 Artikel 1.1 Inhoud en reikwijdte... 3 Hoofdstuk 2 DEFINITIE EN OPZET... 4 Artikel

Nadere informatie

HUISLEAGUE REGLEMENT 2015-2016

HUISLEAGUE REGLEMENT 2015-2016 HUISLEAGUE REGLEMENT 2015-2016 1 Paragraaf 1. Algemene bepalingen en opzet. Artikel 1. Algemeen 1. Onder de huisleague worden bowlingcompetities verstaan, die door de NBV in bowlingcentrum Olround worden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Bowlingvereniging Noordwijkerhout

Huishoudelijk reglement van Bowlingvereniging Noordwijkerhout Huishoudelijk reglement van Bowlingvereniging Noordwijkerhout Paragraaf 1 ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET Artikel 1 1. Onder huisleagues 1 worden bowlingcompetities verstaan die door Bowling Vereniging Noordwijkerhout

Nadere informatie

Huisleague Reglement Pagina:

Huisleague Reglement Pagina: Huisleague Reglement Pagina: Inhoudsopgave: -------------------------------------------------------------------------- 1 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet --------------------------------------------

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

HUISLEAGUE REGLEMENT BOWLING VERENIGING WIJNDAELERDUIN DEN HAAG

HUISLEAGUE REGLEMENT BOWLING VERENIGING WIJNDAELERDUIN DEN HAAG HUISLEAGUE REGLEMENT BOWLING VERENIGING WIJNDAELERDUIN DEN HAAG Inhoud HOOFDSTUK I : Algemene bepalingen en opzet... 2 HOOFDSTUK II : Deelname en aanmelding... 2 HOOFDSTUK III : Wedstrijdverloop... 3 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016

Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016 Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016 In dit reglement gebruikte afkortingen: WS = Wedstrijdsecretariaat LV = League Voorzitter TC = Teamcaptain BvHL = Bowling vereniging Haarlemmerliede 1.

Nadere informatie

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement DE WEDSTRIJDLEIDING Artikel 1 De leiding van de wedstrijden is in handen van de wedstrijdleider. Tijdens de wedstrijd dienen de leden de aanwijzingen van de wedstrijdleider strikt op te volgen. DE WEDSTRIJDLEIDER

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE BOWLINGVERENIGINGEN ROERDOMPSTRAAT AG ZWIJNDRECHT HUISLEAGUEREGLEMENT [ VERSIE2 - APRIL 2017 ]

ZWIJNDRECHTSE BOWLINGVERENIGINGEN ROERDOMPSTRAAT AG ZWIJNDRECHT HUISLEAGUEREGLEMENT [ VERSIE2 - APRIL 2017 ] ZWIJNDRECHTSE BOWLINGVERENIGINGEN ROERDOMPSTRAAT 36 3334 AG ZWIJNDRECHT HUISLEAGUEREGLEMENT [ VERSIE2 - APRIL 2017 ] Inhoudsopgave Artikel A. Algemene bepalingen 1.01-1.03 B. Deelname en aanmelding 2.01-2.05

Nadere informatie

H U I S R E G L E M E N T Bowling Vereniging Medemblik per 1 januari Inhoudsopgave:

H U I S R E G L E M E N T Bowling Vereniging Medemblik per 1 januari Inhoudsopgave: H U I S R E G L E M E N T Bowling Vereniging Medemblik per 1 januari 2012 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3. Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 7. Hoofdstuk 8. Hoofdstuk

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE BOWLINGVERENIGINGEN. lokkenstraat vh 's-gravendeel HUISLEAGUEREGLEMENT. [ VERSIE3 - augustus 2018 ]

ZWIJNDRECHTSE BOWLINGVERENIGINGEN. lokkenstraat vh 's-gravendeel HUISLEAGUEREGLEMENT. [ VERSIE3 - augustus 2018 ] ZWIJNDRECHTSE BOWLINGVERENIGINGEN lokkenstraat 30 3295 vh 's-gravendeel HUISLEAGUEREGLEMENT [ VERSIE3 - augustus 2018 ] Inhoudsopgave Artikel A. Algemene bepalingen 1.01-1.03 B. Deelname en aanmelding

Nadere informatie

L E A G U E - R E G L E M E N T V A N D E B O W L I N G V E R E N I G I N G H E L L E V O E T S L U I S

L E A G U E - R E G L E M E N T V A N D E B O W L I N G V E R E N I G I N G H E L L E V O E T S L U I S L E A G U E - R E G L E M E N T V A N D E B O W L I N G V E R E N I G I N G H E L L E V O E T S L U I S GOEDGEKEURD TIJDENS DE ALV 14-02-2012 PARAGRAAF 1. Algemene bepalingen en opzet. ARTIKEL 1. 1. Onder

Nadere informatie

League Reglement. van de. Bowling Vereniging Drachten 2004.

League Reglement. van de. Bowling Vereniging Drachten 2004. League Reglement van de Bowling Vereniging Drachten 2004. LEAGUE REGLEMENT VOOR DE BOWLING VERENIGING DRACHTEN HOOFDSTUK 1 VOORWAARDE VOOR DEELNAME A. Deelname aan de leagues, welke door de Bowling Vereniging

Nadere informatie

Bowling Vereniging Veldhoven

Bowling Vereniging Veldhoven www.bvveldhoven.nl Huisleague Reglement Inhoud opgave HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET Bladzijde Artikel 1. Algemene bepaling 1 Artikel 2. Opzet 1 Artikel 3. Seizoensbepalingen 1 HOOFDSTUK 2.

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

Plaats: Noordzee bowling, Zanddijk 87, 1787 PP Julianadorp, Het toernooi wordt gespeeld volgens het NBF- sportreglement.

Plaats: Noordzee bowling, Zanddijk 87, 1787 PP Julianadorp, Het toernooi wordt gespeeld volgens het NBF- sportreglement. Toernooireglement Naam: 2 e Noordzee jeugd handicap toernooi Plaats: Noordzee bowling, Zanddijk 87, 1787 PP Julianadorp, 0223-690053 1. NBF toernooi-erkenning 2016/C479 Klasse 2 2. Het toernooi wordt gespeeld

Nadere informatie

KNDSB Dovencompetitie

KNDSB Dovencompetitie KNDSB Dovencompetitie 2013-2014 League in TRIO-Formatie Algemeen Speeldata's Speeldag 5 oktober 2013 Sportcity te Leiderdorp 9 november 2013 de Merwehal te Dordrecht 14 december 2013 Dolfijn te Tilburg

Nadere informatie

Sportreglement Bowling Vereniging Zevenbergen

Sportreglement Bowling Vereniging Zevenbergen Bowling Vereniging Zevenbergen vrijdag 10 november 2017 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Algemeen... 3 3. Deelname... 5 4. Aanmelding... 6 5. Wedstrijdverloop... 7 6. Wedstrijden, Wedstrijdpunten...

Nadere informatie

Bridge Club Zuidlaren

Bridge Club Zuidlaren Bridge Club Zuidlaren Competitie-reglement 1. Indeling in groepen 2. Afmelden en verhindering 3. Spelen in een andere groep 4. Promotie/degradatie 5. Systeemkaarten 6. Speeltempo 7. Algemeen 8. Spelregels

Nadere informatie

BVRIJ sportreglement versie September 2016

BVRIJ sportreglement versie September 2016 Postadres: Akkeroord 12 3079 ZS Rotterdam BVRIJ sportreglement versie September 2016 Inhoudsopgave Inleiding.. pag. 2 1. Algemeen.... pag. 2 2. Recht op plaats/teamnaam/teamcaptain.. pag. 2 3. Financiën.

Nadere informatie

Plaats: Noordzee bowling, Zanddijk 87, 1787 PP Julianadorp, Het toernooi wordt gespeeld volgens het NBF- sportreglement.

Plaats: Noordzee bowling, Zanddijk 87, 1787 PP Julianadorp, Het toernooi wordt gespeeld volgens het NBF- sportreglement. Toernooireglement Naam: 2 e Noordzee jeugd handicap toernooi Plaats: Noordzee bowling, Zanddijk 87, 1787 PP Julianadorp, 0223-690053 1. NBF toernooi-erkenning 2016/C479 Klasse 2 2. Het toernooi wordt gespeeld

Nadere informatie

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2 BONDSREGELS MAAS EN WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL I-1 a. Spelregels voor wedstrijdbridge alsmede het wedstrijdreglement (aanvulling op de spelregels) zijn, voor zover bindend

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus 2017 1. Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor vrouwelijke. b. Schaakseizoen is de periode van 1 september

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

4 e 50 + Handicap Toernooi

4 e 50 + Handicap Toernooi 4 e 50 + Handicap Toernooi Bowling Centrum Tiel 1.250 Prijzengeld 08 mei t/m 10 mei 2015 Organisator: Sport en Ontspanning Centrum Tiel Plaats: Oude Medelsestraat 11, 4005 EK Tiel Speeldata: 08 t/m 10

Nadere informatie

Bowlingcentrum De Veenpoort Lloydsweg KK VEENDAM

Bowlingcentrum De Veenpoort Lloydsweg KK VEENDAM Logo: gemaakt door Chris Drenth Bowlingcentrum De Veenpoort Lloydsweg 14 9641 KK VEENDAM 0598 622 715 1 VOORWOORD Voor de vierde keer wordt het Chris Drenth Mini-turfjes Jeugd Bowlingtoernooi gehouden

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

Huishoudelijke reglementen

Huishoudelijke reglementen Huishoudelijke reglementen Bowling Vereniging `s-heerenberg Voorwoord Het nieuwe algemene reglement van de huisleague van de Bowling Vereniging Bergh is nu, op datum van verschijning, van kracht geworden.

Nadere informatie

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is, tenzij anders bepaald, van toepassing op de voorwedstrijden en eindstrijden van het nationaal kampioenschap vijfkamp.

Nadere informatie

: Bowlingcentrum De Zoete Inval,

: Bowlingcentrum De Zoete Inval, Bowling centrum De Zoete Inval Organisator Plaats : Bowling Vereniging Haarlemmerliede. : Bowlingcentrum De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183, 2065 AE HAARLEMMERLIEDE, tel 023-5433333. Data: 29 januari

Nadere informatie

Inschrijving voor Nationale Trioleagues seizoen

Inschrijving voor Nationale Trioleagues seizoen Inschrijving voor Nationale Trioleagues seizoen 2016-2017 Middels het toegevoegde inschrijfformulier kan u uw team aanmelden voor de Nationale Trio League seizoen 2016-2017. Lees, alvorens het formulier

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Huisleaguereglement. Paragraaf 1. Algemene bepalingen en opzet. Speeltijden huisleagues. Paragraaf 2. Deelname en aanmelding

INHOUDSOPGAVE. Huisleaguereglement. Paragraaf 1. Algemene bepalingen en opzet. Speeltijden huisleagues. Paragraaf 2. Deelname en aanmelding INHOUDSOPGAVE Paragraaf 1. Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. Artikel2. Artikel 3. Artikel 3A. Artikel 3B. Huisleagues Seizoen huisleagues Speeltijden huisleagues BVS contributie Baanhuur Paragraaf

Nadere informatie

Inschrijving voor Nationale Trioleagues seizoen

Inschrijving voor Nationale Trioleagues seizoen Inschrijving voor Nationale Trioleagues seizoen 2015-2016 Middels het toegevoegde inschrijfformulier kan u uw team aanmelden voor de Nationale Dames of Mixed Trio League seizoen 2015-2016. Lees, alvorens

Nadere informatie

50 + HANDICAP worden gehouden in

50 + HANDICAP worden gehouden in NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN 50 + HANDICAP worden gehouden in zondag 04 oktober en op vrijdag 09 oktober tot en met zondag 11 oktober 2015 Inlichtingen: Lia Fievet, Telefoon: 0346-580297 Inschrijvingen

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden.

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Competitie reglement Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Artikel 1: Begrippen Begrippen welke in dit reglement gebruikt worden zijn als volgt

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie Reglement Reguliere Competitie Hoofdstuk 1: Algemeen 1. De wedstrijden in de Reguliere Competitie van de Afdeling Achterhoek-Betuwe worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het Schiet-

Nadere informatie

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout.

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Het wedstrijdreglement omvat naast algemene afspraken en bepalingen de nodige regelingen voor het spelen van parencompetitie, viertallencompetitie, topintegraalcompetitie

Nadere informatie

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276 ~ 1 ~ Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat 6 3001 Heverlee Tel: 016/890276 1. De Club Nr.121 Art.1.01: Elk lid betaalt een lidgeld per seizoen als bijdrage voor de onkosten van de club.

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

NIEUW: Alle teams in alle klassen spelen 6 reguliere speeldagen en 2 playoff speeldagen.

NIEUW: Alle teams in alle klassen spelen 6 reguliere speeldagen en 2 playoff speeldagen. Informatie over de Nationale Trioleagues seizoen 2019-2020 Aanmelding van een team voor de Nationale Trio League seizoen 2019-2020 is mogelijk middels het specifieke inschrijfformulier waarbij, inzake

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 Doel Maascourt Daviscupcompetitie: Het blijft moeilijk voor spelers om in de winterperiode veel wedstrijden te spelen. Behoudens een korte periode in het

Nadere informatie

Afdeling Limburg Promotie/Degradatieregeling Voorjaarscompetitie 2017

Afdeling Limburg Promotie/Degradatieregeling Voorjaarscompetitie 2017 Afdeling Limburg Promotie/Degradatieregeling Voorjaarscompetitie 2017 Inhoudsopgave Pagina 3 Degradatie uit 3e divisie 0 teams Pagina 4 Degradatie uit 3e divisie 1 team Pagina 5 Degradatie uit 3e divisie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

3e BVB Single Handicap Toernooi. 945,00 aan prijzen ZONDER FINALE

3e BVB Single Handicap Toernooi. 945,00 aan prijzen ZONDER FINALE 3e BVB Single Handicap Toernooi 945,00 aan prijzen ZONDER FINALE 2, 3 en 4 november 2018 Met trots organiseren wij het 3 e BVB Single Handicap toernooi zonder finale. Bowling-Resto & Lounge Bergen op Zoom

Nadere informatie

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid.

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA DE Postgiro: nr. 2665278 * * * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. Alle leden van een bij de t.t.b. De Baronie (verder te noemen

Nadere informatie

Nieuwe opzet trioleagues seizoen

Nieuwe opzet trioleagues seizoen Nieuwe opzet trioleagues seizoen 2013-2014 Naar aanleiding van de gehouden evaluaties en het nog steeds teruglopen van het aantal deelnemende teams aan de NDTL en NHTL heeft het NBF bestuur het volgende

Nadere informatie

1e BVB Single Hcp Toernooi ,00 aan prijzen ZONDER FINALE

1e BVB Single Hcp Toernooi ,00 aan prijzen ZONDER FINALE 1e BVB Single Hcp Toernooi 1.045,00 aan prijzen ZONDER FINALE 30 september en 1 en 2 oktober 2016 Met trots organiseren wij een Kennismaking Single Handicap toernooi zonder finale. Bowling Vereniging Bergen

Nadere informatie

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement.

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement. Bridge Reglementen Hoofdstuk A - Algemeen - Artikel A1 / A11 Hoofdstuk B - Programma - Artikel B1 / B3 Hoofdstuk C - Scores, lijnen - Artikel C1 / C3 Hoofdstuk D - Vervangende scores, promotie en degradatie

Nadere informatie

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462 TOERNOOIGEGEVENS Naam 35e Oranje Toernooi (Sinaasappeltoernooi) Erkenning Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2016/C462 Organisatie Bowling Vereniging Venray i.s.m. Restaurant Bowling Venray Wanneer

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE"

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB 't HUUFKE WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE" Organisatie 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur

Nadere informatie

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities Competitie Reglement Artikel 1: Toepassing van definities Het reglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne parenwedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE

REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE REGLEMENT PARENCOMPETITIE BRIDGE Societeit De Hereeniging Deventer, afd. Bridge Laatste wijziging: september 2018 Inhoudsopgave Definities... 2 1. Algemeen... 2 2. Competitie... 2 3. Zitting... 4 4. Scoreberekening...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum Huishoudelijk reglement Zaalvoetbal Vereniging Franeker Z.V.F. 1. Competitie bedrijfszaalvoetbal De onderlinge competitie wordt gespeeld in sporthal de Trije in Franeker Bij voorkeur op de vrijdagavond.

Nadere informatie

Reglement vendelwedstrijd

Reglement vendelwedstrijd Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus Reglement vendelwedstrijd Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 25 maart 2010. Artikel 1 Artikel 2 Artikel

Nadere informatie

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND REGIO TWENTE SALLAND SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND Voorwoord In Nederland worden op groot aantal locaties door verenigingen bowls gespeeld. Het is van belang in Nederland eenheid

Nadere informatie

2e BVB Single Hcp Toernooi ,00 aan prijzen ZONDER FINALE

2e BVB Single Hcp Toernooi ,00 aan prijzen ZONDER FINALE 2e BVB Single Hcp Toernooi 1.045,00 aan prijzen ZONDER FINALE 29, 30 september en 1 oktober 2017 Met trots organiseren wij het 2 e BVB Single Handicap toernooi zonder finale. Bowling-resto & Lounge Bergen

Nadere informatie

WELKOM BIJ. INFORMATIE-BOEKJE

WELKOM BIJ. INFORMATIE-BOEKJE WELKOM BIJ. INFORMATIE-BOEKJE Bowling Vereniging Haarlem - opgericht: 16 september 1969. Bestuursamenstelling: Voorzitter: Peter Schweitzer tel : 023 5271782 Vicevoorzitter: Penningmeester: Rob Maas tel

Nadere informatie

C-Toernooi 2015/C366. 1 e Dekker Open 18 t/m 22 maart 2015

C-Toernooi 2015/C366. 1 e Dekker Open 18 t/m 22 maart 2015 C-Toernooi 2015/C366 1 e Dekker Open 18 t/m 22 maart 2015 2500 prijzengeld (gegarandeerd) Halve Finale: Top 20 heren, Top 12 dames Finale: Top 10 heren, Top 6 dames Handicap: 80% van 210 (max 50) Gelijke

Nadere informatie

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017 De eindstand in de poules is zoals het wordt aangegeven in Teambeheer. Indien in een poule meerdere teams hetzelfde aantal punten heeft behaald dan telt het aantal gewonnen wedstrijden. Indien dit nog

Nadere informatie

SPORT- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE B O W L I N G V E R E N I G I N G U T R E C H T

SPORT- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE B O W L I N G V E R E N I G I N G U T R E C H T SPORT- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE B O W L I N G V E R E N I G I N G U T R E C H T HOOFDSTUK 1: LIDMAATSCHAP Bowling Vereniging Utrecht (BVU) en Nederlandse Bowling Federatie (NBF) 1.01 Het verenigingsjaar

Nadere informatie

Bowling Vereniging Oss ORGANISEERT HET 1 OSSE BOWLING TOERNOOI VAN 13 FEBRUARI T/M 14 FEBRUARI 2016 IN SPORTCENTRUM DE RUSHEUVEL TE OSS

Bowling Vereniging Oss ORGANISEERT HET 1 OSSE BOWLING TOERNOOI VAN 13 FEBRUARI T/M 14 FEBRUARI 2016 IN SPORTCENTRUM DE RUSHEUVEL TE OSS Bowling Vereniging Oss ORGANISEERT HET 1 OSSE BOWLING TOERNOOI VAN 13 FEBRUARI T/M 14 FEBRUARI 2016 IN SPORTCENTRUM DE RUSHEUVEL TE OSS Dit Event Wordt Mede Mogelijk Gemaakt Door: Beste Bowlingvrienden

Nadere informatie

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1

Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Technisch Reglement Larsheim Bridge, 12 februari 2015 blad 1 Algemene bepalingen Art. 1 Wedstrijden, georganiseerd door de bridgeclub "Larsheim", worden gespeeld volgens de spelregels voor wedstrijdbridge

Nadere informatie

Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT

Bridgeclub De Vlissingse Fles SPEELREGLEMENT Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT Art 1 ORGANISATIE 1. Het bestuur organiseert elk speelseizoen, in overleg met de technische commissie, hierna de T.C. genoemd, de interne competities. Deze

Nadere informatie

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht

Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Wedstrijdreglement N.R.B.V. Beter Zicht Definities NBB: Nederlandse Bridgebond Vereniging: Niet-Rokers Bridge Vereniging Beter Zicht Bestuur: Zoals bedoel in artikel 18 van het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE

Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB MAG DAT TE HEEZE Bijlage Agendapunt 4 COMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGECLUB "MAG DAT" TE HEEZE 1. Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Deurne 66

Wedstrijdreglement Bridgeclub Deurne 66 Wedstrijdreglement Bridgeclub Deurne 66 Afdeling A Algemeen Artikel 1 De competitiewedstrijden worden gespeeld volgens de "Spelregels voor wedstrijdbridge", de reglementen van de N.B.B. en dit reglement.

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012)

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012) 1 # 6 REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012) 1 Reglementen 1.1 Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van het District Utrecht en: - de internationale

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Reglement NK Sevens Seizoen

Reglement NK Sevens Seizoen Reglement NK Sevens Seizoen 2015-2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Inschrijving... 3 Artikel 3 Kwalificatie... 4 Artikel 4 Toernooireglement...

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014.

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. Technische commissie De voorzitter van de Technische Commissie (TC) is lid van het bestuur. De TC wordt gevormd

Nadere informatie

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410. Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410. Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015 TOERNOOIGEGEVENS Naam 15e Hotel Asteria Toernooi Erkenning Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410 Organisatie Bowling Vereniging Venray Wanneer Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Nagekomen vragen Algemeen Reglement en Sportreglement en reacties van het NBFbestuur

Nagekomen vragen Algemeen Reglement en Sportreglement en reacties van het NBFbestuur Nagekomen vragen Algemeen Reglement en Sportreglement en reacties van het NBFbestuur d.d. 08 jun 2016 Algemeen reglement: 6. Een lid-natuurlijk-persoon ontvangt als bewijs van lidmaatschap een digitale

Nadere informatie

Onderstaand tref je een overzicht van de data waarop de verschuldigde gelden voor de bowling vereniging zullen worden geïncasseerd.

Onderstaand tref je een overzicht van de data waarop de verschuldigde gelden voor de bowling vereniging zullen worden geïncasseerd. INFORMATIE & SPELREGLEMENT B.L.L.T.2017-2018 BESTUUR Voorzitter : Ruud Blom; G. Wilhelmlaan 4, Leek Secretaris : Marcella Zwart; Reling 1, Niebert Wedstrijdsecretaris : Willy Zwart; Jonkerslaan 86, Leek.

Nadere informatie

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB Dit reglement beschrijft de (ranking) toernooien welke onder auspiciën van de KNBB worden gespeeld. Het Nederlands Kampioenschap wordt in een apart reglement beschreven.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Verenigingsleagues Bowling Vereniging Haarlemmermeer Versie: 16: 10-november-2014

Wedstrijdreglement Verenigingsleagues Bowling Vereniging Haarlemmermeer Versie: 16: 10-november-2014 Wedstrijdreglement Verenigingsleagues Bowling Vereniging Haarlemmermeer Versie: 16: 10-november-2014 Blz. -1- Wedstrijdreglement Verenigingsleagues Bowling Vereniging Haarlemmermeer Versie beheer: Versie

Nadere informatie

Reglement vendelwedstrijd

Reglement vendelwedstrijd Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus Reglement vendelwedstrijd Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. 24 maart 2011 (gewijzigd 24-11-2016) Artikel

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren (versie 13 september 2017) District Zuid-Holland 2017-2018 Promotie- en degradatieregeling Senioren Algemeen Hieronder staat per klasse benoemd welke promotie/degradatieregeling geldt aan het einde van

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie