Breedband tot in de haarvaten van onze samenleving? Evert Blansjaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Breedband tot in de haarvaten van onze samenleving? Evert Blansjaar"

Transcriptie

1 Breedband tot in de haarvaten van onze samenleving? Evert Blansjaar

2 Telecommunicatie deskundige Help FttH coöperaties Adviseer gemeenten en provincies FttH in Afrika (o.a. in Zimbabwe, Ghana, Der al Salaam, Kenia) FttH in het Caribische gebied (o.a. Curaçao, Bonaire, Suriname, St. Maarten, Aruba) BlansCom Telecom Project en Programmamanagement

3 Onze wereld verandert snel, zeer snel.

4 Onze communicatiewereld veranderd snel, zeer snel! 4KTV Video conferenties CAPACITEIT SNELHEID SYMMETRISCH 200Mb tot > 1GB Gaming Groep fitness TV Lokaal Zorg op afstand Ouderen video Cloud computing HD bewaking

5 Supersnel breedband speelt een belangrijke rol in de ontwikkelingen van: Gezondheidszorg, met name zorg op afstand. Onderwijs, als voorwaarde voor de kenniseconomie. Levensbestendigheid en smart living. Mobiliteit, vitaliteit, economie en leefbaarheid buitengebieden). Energie (smart grids). Veiligheid, ook voor bedrijven. Creatieve industrie.enz.

6 Onze vraag naar bandbreedte Onze wereld van communicatie verandert in razendsnel tempo en de vraag naar bandbreedte neemt alleen maar toe. Waar dit toe leidt weet niemand maar onze behoefte verdubbeld elk jaar. Eén ding is zeker: Alleen glasvezel heeft de ruimte voor deze groei en biedt ongekende mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen.

7 Eigenschappen van een supersnel breedband netwerk Snelheid (>10 Gigabit/s). Symmetrische snelheden (Up en down even snel). Zonder verlies over lange afstanden. Stabiel en betrouwbaar. Minder energie.

8 4 Gb 2 Gb 1 Gb 640 Mb 320 Mb 160 Mb 80 Mb 40 Mb Next Generation Infrastructures! Ontwikkeling kopernetwerk VDSL2 FttCab Hybride FttH VDSL2/UltimateDSL Evolutie van de internetsnelheid 20 Mb 8 Mb 4 Mb VDSL2 Central Office Greenfield FttH NG HFC 2 Mb ADSL2 1 Mb 512 Kb PSTN ISDN Docsis kanalen 256 Kb Docsis Kb Jaar 20XX>>>>> Kenmerkend voor de migratie van breedbandnetwerken is dat de beslissing per regio of slechts voor een deel van de gemeente genomen wordt op basis van de markt en de kosten. Inwoners kunnen hier invloed op hebben!

9 Ontdek een wereld aan nieuwe mogelijkheden met glasvezel van KPN. Iedereen vindt Fiber HOT

10 De glaskaart van Nederland

11 Aanleg conclusie 2013 Marktpartijen Reggefiber/KPN gaan alleen de kernen aansluiten tegen zo laag mogelijke aanlegkosten en het koper netwerk zo lang mogelijk uitnutten. Verschuiving naar de grote (compacte) steden. Grote kabelbedrijven gaan niet over op glas! Kleine kabelbedrijven stappen wel over op glas (CAIway, Cogas, Veendam, Kabel Noord etc.)

12 Wija Internet marketing kan niet zonder snelle lijn Gemeente Midden Drenthe Het Reggefiber initiatief; "Alle woningen in Nederland aansluiten, dat is onze ambitie! Reggefiber heeft ook de ambitie om gemeente voor gemeente aan te sluiten

13 Het contrast wordt groter! Ik woon in Boerakker net buiten het dorp. Ik heb geen kabelaansluiting slechts ADSL en een schotel. Telecom advies buitenlandse operators. Een 3,8 Mb / 0,6 MB is geen luxe voor mijn bedrijf. De kernen Leek en Marum zijn voorzien van een glasvezelnetwerk. Reggefiber heeft vandaag in Amsterdam bij het vijfhonderdduizendste huishouden in Nederland een glasvezelaansluiting geactiveerd. Daarmee zijn zij het vijfhonderdduizendste Nederlandse huishouden dat dagelijks van de voordelen van glasvezel gebruik kan maken. Om optimaal de haarscherpe beeldkwaliteit via glasvezel te kunnen ervaren, ontvingen de bewoners als verrassing van Reggefiber ook een Smart-TV. De bewoners hebben voor een 500/500-verbinding gekozen, waarmee ze verzekerd zijn van de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid van 500 Mbps. Glasvezel is op dit moment de enige verbinding die deze hoge snelheden kan bieden.

14 Conclusie! ZIGGO en UPC doen niets! De kleine kernen, bedrijven, scholen en woningen in het buitengebied worden niet aangesloten. Het glasvezelbedrijf heeft aangegeven dat het voor de kern Hoogeveen mogelijk is aansluiting op het glasvezelnetwerk te realiseren, mits er voldoende animo is. Voor de dorpen en buitengebieden is aanleg van glasvezel minder rendabel en voor commerciële partijen niet interessant. Als het aan Reggefiber en KPN ligt worden alleen de woningen in de kernen aangesloten op een glasvezelnetwerk. Het accent van de aanleg verschuift naar de grote steden.

15 Een nieuwe geluid! Alle woningen in Nederland aansluiten, dat is onze ambitie! Kleine kernen en buitengebied buiten de competitie. Buitenlandse aandeelhouders: Zo laag mogelijke kosten zo hoog mogelijke omzet!. Alleen de grote kernen en nu de grote steden! Competitie tussen VDSL en Glasvezel. Coax netwerken blijven gesloten voor anderen. Bewoners initiatieven (coöperaties en stichtingen). Een open glasvezelnetwerk voor iedereen. Geen klanten maar leden, met zeggenschap. Solidariteit: iedereen wordt aangesloten. Lokale binding (Kerktelevisie, Sportwedstrijden, Zorg en welzijnsdiensten). Winsten in de toekomst komen toe aan de leden.

16 Ruim 15 coöperaties actief! 24 april :00 CET Nieuws De coöperatieve vereniging Nieuwleusen, Synergie heeft zich onder andere ten doel gesteld om een glasvezelnetwerk in de kern Nieuwleusen, onderdeel van de gemeente Dalfsen, en het buitengebied te realiseren. Het is een vraagbundeling gestart die op 1 juli afloopt. Als 30 procent van de inwoners uit de kern en 60 procent van de inwoners uit het buitengebied en het industrieterrein van Nieuwleusen kiest voor glasvezel, wordt overgegaan tot de aanleg. Dit komt in de praktijk neer op 1200 aanmeldingen. Al in 2005 maakte de Coöperatie OnsNet Nuenen het mogelijk om ruim huishoudens in Nuenen te voorzien van een aansluiting op een compleet nieuw glasvezelnetwerk. Eerste glasvezelverbinding van coöperatie HSLnet gerealiseerd

17 Bewoners initiatieven hebben een: Visie: Geloven in het netwerk van de toekomst. Zien glasvezel als vastgoed met een rendement voor alle inwoners en bedrijven. Ambitie: Realisatie van een open (passief) netwerk naar alle woningen, scholen en bedrijven in hele gemeente. Ontwikkelen nieuwe diensten en actief participeren in de toekomst hiervan. Strategie: Bundelen van alle krachten in de gemeente. Versterken sociale cohesie, maatschappelijke en economische ontwikkelingen in de gemeente

18 Waarom een coöperatie? Geen witte vlekken en de kleine kernen en buitengebieden aansluiten. Samen sterk voor een goed sociaal, maatschappelijk en economisch rendement. Een coöperatie is lokaal Leden werken vanuit gemeenschappelijk belang Dicht bij bewoners, lokaal gefinancierd Gebruikt en biedt mogelijkheden voor lokale en regionale leveranciers en aanbieders

19 Kennisdelen? Bewonersinitiatieven zoeken naar ondersteuning, kennis en draagvlak. Het is vaak een zoektocht naar: Organisatie. Hoe richt ik een coöperatie of stichting op? Vraagbundeling. Hoe start ik een vraagbundeling? Waar gaat het over. Wat is het netwerk, wat zijn de kosten en hoe organiseer ik de aanleg? Financiering: Uitdagen van infrastructuurpartijen om de gemeenschappelijke ambitie te realiseren. Zelf financiering zoeken?

20 En zo kan het ook! Look outside of your window: if you see miles of farmland, chances are you have terrible internet service. That s because major telecommunications companies don t think it s worth the investment to bring high speed broadband to sparsely populated areas. But like most businesses, farms increasingly depend on the internet to pay bills, monitor the market and communicate with partners. In the face of a sluggish connection, what's a group of farmers to do? Grow their own, naturally.

21 Breedband: welke rol voor regiooverheden? Voor provincies en gemeenten wordt het steeds belangrijker om een visie te bepalen omtrent de ontwikkeling van snelle breedbandnetwerken in hun regio, en de rol die hierbij door de decentrale overheid gespeeld kan worden. Waar breedband het meest economisch waardevol zou kunnen zijn voor een regio s is niet altijd het meest economisch rendabel voorinvesteerders. Wat wil, kan en mag een regionale overheid concreet doen op dit gebied?

22 Rol van de gemeente Visie en formuleren van ambitie. Oprichten projectorganisatie en verantwoordelijkheid. Inventarisatie van vraag en aanbod. Uitdagen van infrastructuurpartijen om de gemeentelijke ambitie te realiseren. Ook het buitengebied en de kleine kernen. Ondersteunen van lokale initiatieven om te komen tot coörperatie vorming en vraagbundeling. Stimuleren van de ontwikkeling van maatschappelijke diensten.

23 Rol van de provincie? Overzicht van activiteiten en coördinatie om gemeenten te helpen in het stimuleren in de ontwikkeling van visie en ambitie. Bundelen van kennis en inzicht en faciliteren van bewonersinitiatieven in coöperatie vorming, vraagbundeling, netwerkvraagstukken en financiering. Faciliteren in de ontwikkeling van breedband en digitale diensten als middel voor concurrentiekracht en leefbaarheid. Financieringsvraag bundelen en uitdagen van infrastructuurpartijen om de gemeenschappelijke ambitie te realiseren? Stimuleren van de ontwikkeling van maatschappelijke diensten.

24 Voorbeelden: Uitvoeringsregeling voor brede uitrol hoogwaardige digitale infrastructuur aanhaken bij lokaal enthousiasme. Brede doelgroep: bewoners, bedrijven en gemeenten. Financiering vooronderzoek en vraagbundeling. Omvang regeling: 1,5 miljoen. Breedbandfonds Brabant BV operationeel maart Omvang regeling: 50 miljoen.

25 Voorbeelden: De provincie Overijssel gaat voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Omvang regeling: 70 miljoen. Gestart met bewonersonderzoek buitengebied. De provincie Gelderland start een investeringsfonds dat meebetaalt aan de uitrol van glasvezel in de buitengebieden. Omvang regeling : 50 miljoen Het bedrag wordt als een soort lening verstrekt aan gemeenten en private partijen, die naderhand de provincie terugbetalen. Voor hun nieuwe glasvezelaansluiting wordt aan klanten een bijdrage gevraagd van zo'n 250 euro.

26

27 Back-up slides

28 Initiatief Bewoners graven geulen glasvezel dinsdag 22 okt 2013, Inwoners van Bergeijk graven zelf geulen langs de openbare weg om glasvezel aan te leggen.

29 De techniek en de aanleg Ieder huis krijgt twee glasvezels met een aansluiting in de meterkast Een straat ligt meestal maar één dag open! In tuinen wordt niet gegraven. Per 2500 woningen één 'wijkcentrale', die op elkaar en het landelijke net worden aangesloten

30 Organisatie, kosten en financiering! Kosten van het netwerk en het beheer (Globaal ontwerp van het gehele aansluitgebied). Business plan. Coöperatie en/of Stichting. Vraagbundeling en communicatie Financiering

31 Kosten en financiering Glasvezelkabel kost gemiddeld 1000 Euro per woning; Actieve apparatuur 400 euro per woning; Ftth naar huizen kost 14 miljoen euro; Pensioen- en bouwfondsen zien dit als vastgoed dat 30 jaar zijn waarde houdt en laagrenderend mag zijn; De fondsen investeren graag als tenminste 40% van de huishoudens klant worden.

32 Businessmodel en FttH geldstromen

Breedband tot in de haarvaten van onze Gemeente? Evert Blansjaar

Breedband tot in de haarvaten van onze Gemeente? Evert Blansjaar Breedband tot in de haarvaten van onze Gemeente? Evert Blansjaar Wie zijn wij? Waarom een nieuw net? Wat wordt er allemaal mogelijk? Hoe komt het net er? Waarom een coöperatie? Wanneer is het er? Wie zijn

Nadere informatie

Gemeente Westerveld 16 april 2014. Evert Blansjaar. Kwartiermaker provincie Drenthe

Gemeente Westerveld 16 april 2014. Evert Blansjaar. Kwartiermaker provincie Drenthe Gemeente Westerveld 16 april 2014 Evert Blansjaar Kwartiermaker provincie Drenthe Achtergrond Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van hoogwaardige en toekomstvaste breedbandinfrastructuren. Geen

Nadere informatie

Breedband Provincie Drenthe

Breedband Provincie Drenthe Hoogwaardig breedband op het Drentse platteland Samen maken we het mogelijk! Breedband Provincie Drenthe Jan Hut 06-53235426 Even voorstellen Jan Hut 59 jaar; Woont in Visvliet 25 jaar bij PTT Telecommunicatie;

Nadere informatie

Breedband Provincie Drenthe

Breedband Provincie Drenthe Hoogwaardig breedband op het Drentse platteland Samen maken we het mogelijk! Breedband Provincie Drenthe Evert Blansjaar Ons datagebruik Waarom verbind Drenthe We worden steeds afhankelijker van hoogwaardige

Nadere informatie

Welkom. Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk. # Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden

Welkom. Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk. # Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden Welkom Informatie avond over Breedband in het hele Land van Cuijk Met de hele familie tegelijk online Aanleiding Strategische visie Een toekomstvast en open breedbandnetwerk tot in de haarvaten van de

Nadere informatie

Informatie avond - Breedband

Informatie avond - Breedband Informatie avond - Breedband AGENDA - Welkom - Project Reuzenbreedband - Presentatie Breedband - Vraag en antwoord Project Reuzenbreedband Dorpsverenigingen van Schoonoord en van De Kiel Gestart met Project

Nadere informatie

Glasvezel voor iedereen?

Glasvezel voor iedereen? Glasvezel voor iedereen? Breedband heeft toch iedereen? Alleen adsl is beschikbaar, men belooft 8 mb/s maar wij ontvangen maar 0.35 mb/s. Opschalen naar een hoger abonnement had geen zin i.v.m. de afstand

Nadere informatie

Glasvezel: de noodzaak en de mogelijkheden

Glasvezel: de noodzaak en de mogelijkheden Glasvezel: de noodzaak en de mogelijkheden (ook in het buitengebied) Plaatselijk belang Rheezerveen/Heemserveen 19 maart 2012 Bert Nijboer Algemeen Directeur 1 17 Visie, ambitie en strategie Visie De visie

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Hoogeveen 19-07-2017 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Postbus 12 9480 AA Vries platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4

Nadere informatie

Stand van zaken in Nederland

Stand van zaken in Nederland 32637 Bedrijfslevenbeleid 24095 Frequentiebeleid Nr. 97 Brief van de minister van Economische Zaken Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 16 december 2013 Naar aanleiding

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015

Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015 Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015 Informatiebijeenkomst Tytsjerksteradiel 21 april 2015 Agenda 1. Opening en introductie 2. Waar gaat het om? Snel internet is er toch voor iedereen?

Nadere informatie

November 2014. FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg

November 2014. FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg November 2014 FAQ: Breedband, eigenschappen en aanleg ALGEMENE VRAGEN Wat is breedband? Breedband is de verzamelnaam voor snelle infrastructuur die het mogelijk maakt aan te sluiten op het internet (wereldwijde

Nadere informatie

Snel internet op de bedrijventerreinen - Zoerbeemden, - Gronsveld en - Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten

Snel internet op de bedrijventerreinen - Zoerbeemden, - Gronsveld en - Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten Snel internet op de bedrijventerreinen - Zoerbeemden, - Gronsveld en - Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten Informatiebijeenkomst voor belanghebbenden 18 januari 2018 1 Wat is snel internet? 1. Formeel:

Nadere informatie

Uw nieuwbouwwoning krijgt glasvezel.

Uw nieuwbouwwoning krijgt glasvezel. Nieuwbouwspecial. Uw nieuwbouwwoning krijgt glasvezel. Lees er alles over in deze special. ALLES WAT U WILT WETEN OVER GLASVEZEL IN UW NIEUWBOUWWONING. 3 4 5 6 7 8 9 3 DE VRIJHEID VAN GLASVEZEL VOLGENS

Nadere informatie

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27 Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25

Nadere informatie

COÖPERATIEF ORGANISEREN GLASVEZELAANLEG DE MULTISTAKEHOLDER BREEDBANDCOÖPERATIE REALISATIE GEMEENTELIJKE GLASVEZELNETWERKEN OP COÖPERATIEVE BASIS

COÖPERATIEF ORGANISEREN GLASVEZELAANLEG DE MULTISTAKEHOLDER BREEDBANDCOÖPERATIE REALISATIE GEMEENTELIJKE GLASVEZELNETWERKEN OP COÖPERATIEVE BASIS COÖPERATIEF ORGANISEREN GLASVEZELAANLEG DE MULTISTAKEHOLDER BREEDBANDCOÖPERATIE REALISATIE GEMEENTELIJKE GLASVEZELNETWERKEN OP COÖPERATIEVE BASIS JOHAN MEIJERHOF Coöperatief organiseren in het publiek-private

Nadere informatie

Buitengebied verdient ook breedband UPC NEDERLAND AANSLUITEN SYMPOSIUM

Buitengebied verdient ook breedband UPC NEDERLAND AANSLUITEN SYMPOSIUM Buitengebied verdient ook breedband 1 Weet u nog? Er gebeurde een hoop: stormachtige innovatie en concurrentie 1ste reguliere Nederlandse televisie Kabeltelevisie GSM netwerk Satelliet-TV in Nederland

Nadere informatie

Breedbandloket. www. Breedbandfryslan.frl

Breedbandloket. www. Breedbandfryslan.frl Informatie 2015: snel breedband internet Voortgang snel internet breedband Breedbandloket www. Breedbandfryslan.frl Coöperatieve Vereniging U.A. Fryslân Ring Opgericht in 2006 met steun van de provincie

Nadere informatie

Breedband Provincie Drenthe

Breedband Provincie Drenthe Hoogwaardig breedband op het Drentse platteland Samen maken we het mogelijk! Breedband Provincie Drenthe Evert Blansjaar Waarom verbind Drenthe We worden steeds afhankelijker van Breedbandvoorzieningen.

Nadere informatie

Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk. 15 december 2009

Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk. 15 december 2009 Consumentenstrategie Regionale uitrol glasvezel én sneller bestaand netwerk 15 december 2009 Stap naar een duurzame samenleving Glasvezel evolutie Vandaag Televisie Het nieuwe werken Zorg op afstand Intelligent

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Westerveld op Glas 10 maart 2015

Westerveld op Glas 10 maart 2015 WELKOM Welkom bij de presentatie van Westerveld op Glas 10 maart 2015 Sneller internet ook in Vledderveen 1. Opening Programma 1. Opening / Voorstellen 2. Waar staan we vandaag 3. Breedband nut en noodzaak

Nadere informatie

Snel en betrouwbaar internet

Snel en betrouwbaar internet Snel en betrouwbaar internet Voor alle ondernemingen Op diverse industrieterreinen in Nederland wordt door Glasvezel Bedrijventerrein een zakelijk glasvezelnetwerk aangelegd. Ook voor uw vestiging dé aansluiting

Nadere informatie

Snel internet in buitengebied

Snel internet in buitengebied Snel internet in buitengebied 9 November 2015 26 oktober 2015 Kader Witte gebieden (gebieden zonder NGA) Dit zijn gebieden die binnen nu en 3 jaar downloadsnelheden van minder dan 30 Mbit/s houden (dus

Nadere informatie

Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik

Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Glasvezel: voor hele gemeenschap, ook in buitengebieden en bedrijventerreinen Open structuur:

Nadere informatie

Evert Blansjaar November 2014. Breedband Provincie Drenthe

Evert Blansjaar November 2014. Breedband Provincie Drenthe Evert Blansjaar November 2014 Breedband Provincie Drenthe Waarom Breedband Drenthe? Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van hoogwaardige en toekomstvaste breedbandinfrastructuren. Geen doel op

Nadere informatie

Innovatief Aanleggen

Innovatief Aanleggen Innovatief Aanleggen 1 18 Glasvezel: Het netwerk van de toekomst 2 18 Over Reggefiber Opgericht in 2005 Bouwt en exploiteert glasvezelnetwerken in Nederland (FttH) Sinds 19 december 2008 joint venture

Nadere informatie

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze

Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze Marktconsultatie aansluitgebied gemeente Aa en Hunze 1 november 2016 Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a Brink 8 9401 HS Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied

Nadere informatie

NIEUWE WONING? NIEUWE VERBINDING!

NIEUWE WONING? NIEUWE VERBINDING! Nieuwbouwspecial - Jaargang 2017 - versie 01 NIEUWE WONING? NIEUWE VERBINDING! Lees alles over glasvezel in deze special. ALLES WAT U WILT WETEN OVER GLASVEZEL IN UW NIEUWBOUWWONING. 5 7 9 4 8 10 3 6 3

Nadere informatie

24 november 2015 te Nijland

24 november 2015 te Nijland 24 november 2015 te Nijland Bijeenkomst glasvezel Nijland 24 november 2015 Agenda 1. Opening en introductie 2. Snel internet is toch voor iedereen? 3. Hoe start je een project? 4. Wat kunt ú doen? 1. Opening

Nadere informatie

supersnel breedband v o o r a l u w b e w o n e r s e n b e d r i j v e n

supersnel breedband v o o r a l u w b e w o n e r s e n b e d r i j v e n supersnel breedband v o o r a l u w b e w o n e r s e n b e d r i j v e n m e n u k a a r t Inhoudsopgave 1. Supersnel breedband voor al uw bewoners en bedrijven 2. Eigenschappen van supersnel breedband

Nadere informatie

Telecommonitor Q2 2016

Telecommonitor Q2 2016 Telecommonitor Q2 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Met glasvezel klaar voor de toekomst. Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011

Met glasvezel klaar voor de toekomst. Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011 Met glasvezel klaar voor de toekomst Bedrijvenpark Oostambacht te Nootdorp Ruud Vriend en Ronald de Jongh, 3Bplus, 27 januari 2011 Agenda Introductie 3Bplus Glasvezel waarom? Aanpak verglazing Glasvezel

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst glasvezel

Informatiebijeenkomst glasvezel Informatiebijeenkomst glasvezel Maandag 8 augustus Ambassadeurs Vechtdal Breedband Henk Hoekstra Arjo vd Berg Programma vanavond Vechtdal breedband Aanleg glasvezel buitenaf Mogelijkheden glasvezel Aanbod

Nadere informatie

Bijeenkomst raadsleden Breedband Utrecht

Bijeenkomst raadsleden Breedband Utrecht Bijeenkomst raadsleden Breedband Utrecht ir.ing. Reg Brennenraedts MBA Dialogic 12 september 2016 1 2 3 Breedband heeft een maatschappelijke en economische meerwaarde Bijdrage aan een goed vestigingsklimaat

Nadere informatie

# Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden

# Voor alle kernen, bedrijventerreinen en buitengebieden Glasvezel voor het hele Land van Cuijk Welkom 15 juli 2015 Cuijk 1 Even voorstellen Hugo Bens Frans van Schayik Noud van Vught Arjan Eising Paul Kempen Bestuurder LVCNET Bestuurder LVCNET Bestuurder LVCNET

Nadere informatie

Even voorstellen: Breedband Beemster. Ruim 50 Ambassadeurs!

Even voorstellen: Breedband Beemster. Ruim 50 Ambassadeurs! Powered by Agenda Even voorstellen Doelstelling Breedband Beemster Waarom glasvezel? Maatschappelijke thema s zorgen -wonen werken leren ontspannen Vergelijk netwerken Aanbod / wat krijg ik en wat kost

Nadere informatie

IKWILGLASINZEIST O P E N G L A S V E Z E L N E T W E R K I N Z E I S T. Niels van Dijk B E W O N E R S I N I T I A T I E F V O O R E E N

IKWILGLASINZEIST O P E N G L A S V E Z E L N E T W E R K I N Z E I S T. Niels van Dijk B E W O N E R S I N I T I A T I E F V O O R E E N IKWILGLASINZEIST B E W O N E R S I N I T I A T I E F V O O R E E N O P E N G L A S V E Z E L N E T W E R K I N Z E I S T Niels van Dijk WAT IS HET PROBLEEM? INTERNET, TELEFOON EN TV ZIJN IN ZEIST IN HANDEN

Nadere informatie

Telecommonitor Q4 2015

Telecommonitor Q4 2015 Telecommonitor Q4 2015 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Glasvezel in de gemeente Bernheze? Inhoud van de avond. Exploitatie netwerken. Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014

Glasvezel in de gemeente Bernheze? Inhoud van de avond. Exploitatie netwerken. Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014 Glasvezel in de gemeente Bernheze? Werkbijeenkomst raad 27 januari 2014 Inhoud van de avond Twee partijen: Stichting Glasvezel Bernheze, roepnaam Breedband Bernheze Gemeente Bernheze Doelstelling Proces

Nadere informatie

Marktconsultatie Aansluitgebied De Wolden

Marktconsultatie Aansluitgebied De Wolden Marktconsultatie Aansluitgebied De Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a De Drentse Zaak Beilerstraat 24 9401 PL Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4 2.1 Huidige

Nadere informatie

Glasvezel. Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) 24 januari 2018

Glasvezel. Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) 24 januari 2018 Glasvezel Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) 24 januari 2018 Agenda Voorstellen Voordelen van glasvezel Aanbod & Aanpak Glasvezel buitenaf Samenwerking met ambassadeurs Vragen Even voorstellen! Achtergrond

Nadere informatie

NGA-breedband voor buitengebied. hoe sneller hoe beter

NGA-breedband voor buitengebied. hoe sneller hoe beter NGA-breedband voor buitengebied hoe sneller hoe beter INHOUD VAN DEZE PRESENTATIE iets over noodzaak, techniek en marktwerking pilot breedband Regio Achterhoek plan Provincie Gelderland Publiek - Private

Nadere informatie

The missing link: Zelf samen doen!!

The missing link: Zelf samen doen!! Nederland beter breedbandland The missing link: Zelf samen doen!! Amersfoort 4 november 2011 Henk Doorenspleet Rabobank International Large Corporates Telecom, Media & Internet Group 1 Agenda Nederland

Nadere informatie

Aansluiten! 5 april 2013. Wat willen bewoners? Hoe kunnen actieve burgers ondersteund worden?

Aansluiten! 5 april 2013. Wat willen bewoners? Hoe kunnen actieve burgers ondersteund worden? Aansluiten! 5 april 2013 Wat willen bewoners? Hoe kunnen actieve burgers ondersteund worden? Wie zijn wij Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Putten -Totaal 9 personen, inclusief ambtenaar gemeente

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten.

Nadere informatie

Breedband in Overijssel

Breedband in Overijssel Breedband in Overijssel Aanleiding project (I) Breedband van strategisch belang voor provincie Vraag naar bandbreedte neemt exponentieel toe (30-40% / jaar). Randvoorwaarde voor aantrekkelijk vestigingsklimaat

Nadere informatie

Glasvezel voor Leidse* bedrijven ( FttB ) uitkomsten van de prequalificatie

Glasvezel voor Leidse* bedrijven ( FttB ) uitkomsten van de prequalificatie Glasvezel voor Leidse* bedrijven ( FttB ) uitkomsten van de prequalificatie Koen Mioulet Marketing4B2B : + GP, Zoeterwoude KM; 7 okt '08 Glasvezel Leiden 1 Achtergrond Brede ervaring in zakelijke markten

Nadere informatie

Hier > nu > ervaren provider

Hier > nu > ervaren provider www.plinq.nl Hier > nu > ervaren provider Wist u dat.. De gemiddelde wachttijd voor onze klantenservice PLINQ is een zelfstandige serviceprovider actief in heel Nederland. Al onder de 50 seconden ligt.

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie,

Nadere informatie

All in IT! Voor een betrouwbaar netwerk, zodat u altijd bereikbaar bent! HIP-telefonie, mobiel bellen en internetdiensten

All in IT! Voor een betrouwbaar netwerk, zodat u altijd bereikbaar bent! HIP-telefonie, mobiel bellen en internetdiensten All in IT! Voor een betrouwbaar netwerk, zodat u altijd bereikbaar bent! Voordelen Hoe werkt het? HIP-telefonie, mobiel bellen en internetdiensten 1 HIP telefonie communiceren via de Cloud Met HIP belt

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 2016

Telecommonitor Q3 2016 Telecommonitor Q3 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Breedband in Gelderland

Breedband in Gelderland Breedband in Gelderland Symposium breedband innovatie NGS Euregio 6 maart 2014 Martijn Bruil, projectleider breedband Provincie Gelderland Aanleiding Coalitie-akkoord: verdere uitrol breedband en inzet

Nadere informatie

Marktconsultatie Aansluitgebied Peizermade en Peizerwolde

Marktconsultatie Aansluitgebied Peizermade en Peizerwolde Aansluitgebied Author Contact Table of contents 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 3 2.1 Huidige beschikbaarheid 4 2.2 De vraagbundeling 4 2.3

Nadere informatie

GLASVEZEL VRIJWILLIGERSWERK

GLASVEZEL VRIJWILLIGERSWERK GLASVEZEL VRIJWILLIGERSWERK GLASVEZEL van VRIJWILLIGERSWERK naar PROFESSIONEEL BEDRIJF GLASVEZEL van VRIJWILLIGERSWERK naar PROFESSIONEEL BEDRIJF Waarom glasvezel? Oorspronkelijk bedoeld voor Later geschikt

Nadere informatie

E-Fiber Land van Cuijk

E-Fiber Land van Cuijk E-Fiber Land van Cuijk Glasvezel voor het Land van Cuijk Informatieavond Coöperatie LvCNET 12 december 2017 Gemeentehuis Cuijk Film (voorbeeld) E-Fiber E-Fiber ontwikkelt, realiseert en exploiteert open

Nadere informatie

Aanleg breedband in de witte gebieden in Overijssel (INITIATIEFVOORSTEL artikel 63 Reglement van Orde Provinciale Staten)

Aanleg breedband in de witte gebieden in Overijssel (INITIATIEFVOORSTEL artikel 63 Reglement van Orde Provinciale Staten) j v\(mo^xü,o^o[ 7,Z'-\ PS/2014/43 Aanleg breedband in de witte gebieden in Overijssel (INITIATIEFVOORSTEL artikel 63 Reglement van Orde Provinciale Staten) Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 15 januari

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage

Telecommonitor Q1 2015. Openbare rapportage Telecommonitor Q1 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel CDA (artikel 36 RvO) CDA (Peter Scholten) De voorzitter. Onderwerp: aanleg glasvezelnetwerk Teylingen. Inhoud initiatiefvoorstel

Initiatiefvoorstel CDA (artikel 36 RvO) CDA (Peter Scholten) De voorzitter. Onderwerp: aanleg glasvezelnetwerk Teylingen. Inhoud initiatiefvoorstel Initiatiefvoorstel CDA (artikel 36 RvO) Van: Aan: CDA (Peter Scholten) De voorzitter Onderwerp: aanleg glasvezelnetwerk Teylingen Inhoud initiatiefvoorstel Korte inhoud In steeds meer plaatsen in Nederland

Nadere informatie

Glasvezel Noord Lelystad. Informatie avond Bewoners 21 maart naar Aanleg

Glasvezel Noord Lelystad. Informatie avond Bewoners 21 maart naar Aanleg Glasvezel Noord Lelystad Informatie avond Bewoners 21 maart 2019 van Uitvraag naar Aanmelding naar Aanleg naar Aansluiting Glasvezel Noord Lelystad van Uitvraag naar Aanmelding van Aanmelding naar Aanleg

Nadere informatie

Telecommonitor Q Openbare rapportage

Telecommonitor Q Openbare rapportage Telecommonitor Q2 2015 Openbare rapportage 1 Telecommonitor Openbare rapportage De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat

Nadere informatie

Uitdagingen bij Verglazen Nederland Rotterdam 25 maart 2015

Uitdagingen bij Verglazen Nederland Rotterdam 25 maart 2015 Reggefiber Laatste Ontwikkelingen Breedband Buitengebieden Het Nieuwe Aanleggen Veiligheid Innovatie Uitdagingen bij Verglazen Nederland Rotterdam 25 maart 2015 Frank ten Berge 1 Reggefiber is marktleider.

Nadere informatie

Bijeenkomst glasvezel Oosterwolde Agenda

Bijeenkomst glasvezel Oosterwolde Agenda 16 februari 2015 Bijeenkomst glasvezel Oosterwolde Agenda 1. Opening en introductie 2. Snel internet is toch voor iedereen? 3. Hoe start je een project? 4. De situatie in gemeente Ooststellingwerf 5. Wat

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2017

Telecommonitor Q3 Q4 2017 Telecommonitor Q3 Q4 217 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2017

Telecommonitor Q3 Q4 2017 Telecommonitor Q3 Q4 217 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste

Nadere informatie

Telecommonitor Q4 2016

Telecommonitor Q4 2016 Telecommonitor Q4 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Schipborg 28 maart 2018 Ben Mulder, Gasteren

Schipborg 28 maart 2018 Ben Mulder, Gasteren Schipborg 28 maart 2018 Ben Mulder, Gasteren Oorspronkelijke initiatieven: Werkgebied van DGC Snel internet Yde de Punt Glasvezel Verbindt Annen Tynaarlo Oost, Zeegse Midlaren Glas van Aa tot Hunze Naobers

Nadere informatie

Notitie Breedband op het platteland 27-05-2013

Notitie Breedband op het platteland 27-05-2013 Notitie Breedband op het platteland 27-05-2013 1 Aanleiding Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van een goede digitale infrastructuur. Het is daarom van belang dat iedere bewoner in onze provincie

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden 01000005 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Roomburg Leiden De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging, pinnen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Contourennota Sociaal Beleid. - met bijlage. - met bijlage. - met bijlage. Uitgangspunten Inburgeringbeleid. - met bijlage.

INHOUDSOPGAVE. Contourennota Sociaal Beleid. - met bijlage. - met bijlage. - met bijlage. Uitgangspunten Inburgeringbeleid. - met bijlage. INHOUDSOPGAVE In dit bandje zijn de verslagen opgenomen van de deelsessies die zijn gehouden op het Opinieplein (de politieke markt) van donderdag 13 april 2006. Deelsessie 1: Contourennota Sociaal Beleid.

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder!

Glasvezel. Glas helder! Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Meer en Duin te Lisse De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging,

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wie is Greenet? 2. Wat is een vast-draadloos netwerk? 3. Pilot Sluis. 4. Aanbod en next steps. 5. Vragen

Inhoud. 1. Wie is Greenet? 2. Wat is een vast-draadloos netwerk? 3. Pilot Sluis. 4. Aanbod en next steps. 5. Vragen Sluis 15-02-2016 Inhoud 1. Wie is Greenet? 2. Wat is een vast-draadloos netwerk? 3. Pilot Sluis 4. Aanbod en next steps 5. Vragen Wie is Greenet? Greenet levert breedband internet in de buitengebieden

Nadere informatie

17-7-2014. Waarom glasvezel? Agenda. Waarom wordt dat een probleem?

17-7-2014. Waarom glasvezel? Agenda. Waarom wordt dat een probleem? Agenda Opening avond voorzitter Presentatie: Waarom Glasvezel Pauze (uitdelen vragenformulier en folder) Discussie en vragen Nawoord voorzitter Einde Waarom glasvezel? Waarom is aanleg van glasvezel nodig?

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-10-2016 Agendapunt: Onderwerp: Aanleg glasvezelnetwerk

Nadere informatie

Glasvezel of Draadloos?

Glasvezel of Draadloos? Snel internet in het buitengebied: of Draadloos? Snel internet in het buitengebied: of Draadloos? 1 Snel internet in het buitengebied: of Draadloos? Overal in Nederland klinkt de roep om snellere en betere

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 Q2 2018

Telecommonitor Q1 Q2 2018 Telecommonitor Q1 Q2 2018 Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten,

Nadere informatie

1. Woont u binnen de bebouwde kom? 2. Heeft u een aansluiting op het glasvezelnetwerk?

1. Woont u binnen de bebouwde kom? 2. Heeft u een aansluiting op het glasvezelnetwerk? Glasvezel 1. Woont u binnen de bebouwde kom? 9 8 78% 7 6 5 4 3 22% Ja Nee 2. Heeft u een aansluiting op het glasvezelnetwerk? 6 5 4 45% 51% 3 4% Ja Nee Weet niet 1 Maar maak er geen gebruik van 1 Wel de

Nadere informatie

6e nieuwsbrief juli 2016 Breedband Noord Veluwe

6e nieuwsbrief juli 2016 Breedband Noord Veluwe Glasvezel voor het buitengebied van de Noord Veluwe View this email in your browser 6e nieuwsbrief juli 2016 Breedband Noord Veluwe De Stichting Breedband Noord Veluwe is al geruime tijd op zoek naar mogelijkheden

Nadere informatie

BOSZ - NET SPOORLANDEN ZENDIJK PRESENTATIE NETWERK EN DIENSTEN VOOR ONDERNEMERS EN ICT-LEVERANCIERS

BOSZ - NET SPOORLANDEN ZENDIJK PRESENTATIE NETWERK EN DIENSTEN VOOR ONDERNEMERS EN ICT-LEVERANCIERS BOSZ - NET SPOORLANDEN ZENDIJK PRESENTATIE NETWERK EN DIENSTEN VOOR ONDERNEMERS EN ICT-LEVERANCIERS PROGRAMMA VANAVOND 15 okt 2014 Informatie avond BOSZ-net 19h30 20h15 20h45 21h00 22h00 Inloop met koffie

Nadere informatie

Breedband Land van Cuijk. Een open netwerk voor iedereen

Breedband Land van Cuijk. Een open netwerk voor iedereen Breedband Land van Cuijk Een open netwerk voor iedereen Aanleiding Strategische visie Een toekomstvast en open breedbandnetwerk tot in de haarvaten van de gemeenten Voor bedrijven, instellingen en consumenten

Nadere informatie

Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo

Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo Per 4 september 2013 Slimme pakketten, lage prijzen Flexibiliteit en transparantie Meer ondernemers op het Digital Network van UPC Training helpt vooral wanneer mensen

Nadere informatie

Welke internetverbinding. beste bij uw bedrijf?

Welke internetverbinding. beste bij uw bedrijf? Welke internetverbinding past het beste bij uw bedrijf? 1 Inhoud Inhoud 2 Wie is Aventel? 3 Vind de internetverbinding die bij u past 4 De verschillende soorten internetverbindingen 10 Waar gebruikt u

Nadere informatie

Communicatie en projectplan. De Kop Breed. Glasvezel in Roderwolde, Foxwolde, Sandebuur en Matsloot

Communicatie en projectplan. De Kop Breed. Glasvezel in Roderwolde, Foxwolde, Sandebuur en Matsloot Communicatie en projectplan De Kop Breed Glasvezel in Roderwolde, Foxwolde, Sandebuur en Matsloot Inhoud 1. Doel en uitgangspunten...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Doelstelling...4 1.3 Uitgangssituatie...4 2.

Nadere informatie

Bijeenkomst glasvezel gemeente Steenwijkerland 5 maart 2015

Bijeenkomst glasvezel gemeente Steenwijkerland 5 maart 2015 Bijeenkomst glasvezel gemeente Steenwijkerland 5 maart 2015 Breedband in het buitengebied 1. Opening Wethouder Wim Brus Gemeente Steenwijkerland 2. De praktijk Anne Glasbergen Plaatselijk Belang Brekkenpolder-Tacozijl

Nadere informatie

Glasvezel voor heel Helmond

Glasvezel voor heel Helmond Glasvezel voor heel Helmond Glasvezel grotendeels aanwezig, aangelegd door Breedband Helmond of KPN Aanleg glasvezel door gemeente 2019-2021 Supersnel, veilig en betaalbaar internet Klaar voor de toekomst

Nadere informatie

Telecommonitor Q3 Q4 2018

Telecommonitor Q3 Q4 2018 Telecommonitor Q3 Q4 2018 Herziene versie Openbare rapportage Eindejaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst glasvezel Stille Wille. 8 april 2016, Bewonersraad Stille Wille

Informatiebijeenkomst glasvezel Stille Wille. 8 april 2016, Bewonersraad Stille Wille Informatiebijeenkomst glasvezel Stille Wille 8 april 2016, Bewonersraad Stille Wille Welkom en voorstellen werkgroep en adviseur Peter Derksen, voorzitter Bewonersraad Agenda Welkom en doel Waarom werkgroep?

Nadere informatie

Welkom. Op de informatieavond over glasvezel en de vraagbundeling. Alexander Wisse, vrijwilliger Soest op glasvezel

Welkom. Op de informatieavond over glasvezel en de vraagbundeling. Alexander Wisse, vrijwilliger Soest op glasvezel Welkom Op de informatieavond over glasvezel en de vraagbundeling Alexander Wisse, vrijwilliger Soest op glasvezel 12 oktober 2011 Programma 19:45 20:20 (presentatie) Wat is glasvezel? Wat zijn de voordelen

Nadere informatie

Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO. 19 november 2014. Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren?

Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO. 19 november 2014. Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren? Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO 19 november 2014 Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren? Voor wie? Overzicht bedrijven en huishoudens doelgroep Lichtblauwe symbolen: Bedrijven

Nadere informatie

Glasvezel buitengebied. Son & Breugel, Nuenen, Laarbeek. en Gemert-Bakel

Glasvezel buitengebied. Son & Breugel, Nuenen, Laarbeek. en Gemert-Bakel Glasvezel buitengebied Son & Breugel, Nuenen, Laarbeek en Gemert-Bakel Agenda: 1 introductie 2 glasvezel 3 aanbod 4 planning 5 vragen 13-10-2017 Introductie / achtergrond Ambassadeurs Bewoners ICT/Reseller

Nadere informatie

Glasvezel in de gemeente Alphen-Chaam

Glasvezel in de gemeente Alphen-Chaam Glasvezel in de gemeente Alphen-Chaam Datum: juni 2015 Opdrachtgever: Gemeente Alphen-Chaam Opgesteld door: Pieter Migchels - pagina 1 (26) - Inhoudsopgave 1. 2 Definities... 3 Inleiding... 4 3 Opties

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 2016

Telecommonitor Q1 2016 Telecommonitor Q1 2016 Openbare rapportage Kwartaalrapportage van ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten, vaste telefonie,

Nadere informatie

Communicatieplan Glasvezel buitenaf. Februari 2019

Communicatieplan Glasvezel buitenaf. Februari 2019 Communicatieplan Glasvezel buitenaf Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Uitgangspunten... 4 3 Communicatie... 5 3.1 Aanbod... 5 3.2 Dienstaanbieders... 6 3.3 Communicatiedoelstellingen GVB...

Nadere informatie

Marktconsultatie Aansluitgebied Eext-Annen- Eexterzandvoort

Marktconsultatie Aansluitgebied Eext-Annen- Eexterzandvoort Aansluitgebied Stichting Breedbandplatform Drenthe p/a De Drentse Zaak Beilerstraat 24 9401 PL Assen platform@verbinddrenthe.nl 1 Inleiding 3 2 Het beoogde aansluitgebied 4 2.1 Huidige beschikbaarheid

Nadere informatie

Telecommonitor Q1 - Q2 2017

Telecommonitor Q1 - Q2 2017 Telecommonitor Q1 - Q2 2017 Openbare rapportage Halfjaarrapportage van de ACM met de marktcijfers van de telecomsector. De Telecommonitor laat de ontwikkelingen zien op het gebied van mobiele diensten,

Nadere informatie

Glasvezelaanleg alleen in het buitengebied van de Brabantse Kempen

Glasvezelaanleg alleen in het buitengebied van de Brabantse Kempen Glasvezelaanleg alleen in het buitengebied van de Brabantse Kempen 2 Agenda 1. Welkom 2. Het pilotplan 3. Waarom glasvezel? 4. Waarom alleen het buitengebied? 5. Een coöperatieve aanpak 6. Wat verwachten

Nadere informatie

Glasvezel buitengebied. Asten Someren

Glasvezel buitengebied. Asten Someren Glasvezel buitengebied Asten Someren Agenda: 1 introductie 2 glasvezel 3 aanbod 4 planning 5 vragen 13-10-2017 Introductie / achtergrond Ambassadeurs Bewoners ICT/Reseller 13-10-2017 Glasvezel 13-10-2017

Nadere informatie

Snel internet in buitengebied Noord Veluwe

Snel internet in buitengebied Noord Veluwe Glasvezel voor het buitengebied van de Noord Veluwe View this email in your browser Snel internet in buitengebied Noord Veluwe De stichting Breedband Noord Veluwe heeft als doel het realiseren van een

Nadere informatie

Glasvezel in Stiphout woensdag 25 oktober 2017

Glasvezel in Stiphout woensdag 25 oktober 2017 Glasvezel in Stiphout woensdag 25 oktober 2017 Huishoudelijke mededelingen Vragen stellen is mogelijk Ook na afloop zijn we beschikbaar voor persoonlijk advies op maat Presentatie beschikbaar op www.sluitmijaan.nu

Nadere informatie