Onderzoek. VIP, Studievereniging Psychologie Groningen Grote Kruisstraat 2/ TS Groningen E. T

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek. VIP, Studievereniging Psychologie Groningen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS Groningen E. vip.gmw@rug.nl T. + 31 50 3636323 www.vipsite."

Transcriptie

1 Daniëlle van Goor Iris Mariken de Wit Simone Willigers Charlotte Frederike Saida Focke Desley Alexandra Maria van der Zande Voorzitter Secretaris Penningmeester Interne contacten Externe contacten

2 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 2 Doel In het verenigingsjaar is een onderzoek uitgevoerd naar behoeftes van psychologiestudenten. Door kennis te verkrijgen over de behoeftes van psychologiestudenten, hopen we hier als studievereniging beter op in te kunnen spelen door de activiteiten van VIP hierop aan te passen. Methode Deelnemers In totaal hebben er 476 psychologiestudenten deelgenomen aan het onderzoek. Het aantal VIP-leden dat heeft deelgenomen is 368, waarvan 268 van de Nederlandstalige studie en 1 van de Engelse studie. Het aantal niet-vip-leden dat heeft deelgenomen is 118, waarvan 65 van de Nederlandstalige studie en 53 van de Engelstalige studie. Het onderzoek is op twee manieren verspreid onder de studenten, zowel online als op papier. Het onderzoek is online in Qualtrics verspreid. Manieren waarop het onderzoek is verspreid is via de VIP-site, de nieuwsbrief, de Facebookpagina van VIP en in de Facebookgroepen van Psychologiestudenten. Ook is het onderzoek in september 215 als papieren versie verspreid tijdens eerste- en tweedejaars colleges Psychologie van zowel de Nederlandstalige als Engelstalige bachelor. Omdat vragen over VIP-activiteiten op net beginnende eerstejaars psychologiestudenten niet van toepassing zouden zijn, hebben zij een aangepaste versie van het onderzoek ontvangen waarin deze vragen weggelaten zijn. Om studenten te motiveren om het onderzoek in te vullen maakten de deelnemers kans om één van de acht VVV-bonnen ter waarde van 12,5 te winnen. De VVV-bonnen zijn verloot onder de deelnemers van het onderzoek. De winnaars hebben hier een over ontvangen en kunnen hun prijs ophalen op het VIP-hok.

3 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 3 Inhoud van het onderzoek Beschrijvende informatie: In het onderzoek hebben we een aantal vragen opgenomen om beschrijvende informatie te verkrijgen over de deelnemers. Er zijn vragen gesteld over welke bachelor de studenten doen, in welk studiejaar ze zitten, of ze VIP-lid zijn of niet, hoe lang ze al VIP-lid zijn en of ze actief VIP-lid zijn. Reden niet-lid: In het onderzoek zijn vragen gesteld over de reden waarom niet-leden niet lid zijn geworden van VIP. In deze vraag zijn enkele suggesties gegeven, maar er was ook ruimte om zelf een antwoord op de vraag te geven. Suggesties die zijn gegeven zijn dat ze geen behoefte hebben aan lidmaatschap, dat lidmaatschap bij VIP te duur is of dat ze al lid zijn van een andere vereniging. Bij de mogelijkheid dat ze al lid waren van een andere vereniging is nog gevraagd van welke andere vereniging ze lid zijn en waarom ze lid zijn geworden van deze andere vereniging. Voor niet-leden was het onderzoek nu afgerond, de rest van de vragen zijn alleen aan VIP-leden gesteld. Reden lid: In het onderzoek zijn vragen gesteld over de reden waarom studenten wel of niet lid zijn geworden van VIP. In deze vragen zijn enkele suggesties gegeven, maar er was ook ruimte om zelf een antwoord op de vraag te geven. Gegeven suggesties voor antwoorden waren dat ze korting wilden op boeken, dat ze korting wilden op activiteiten en dat ze actief lid wilden worden. Waardering activiteiten: In het onderzoek is aan VIP-leden gevraagd hoe vaak ze de afgelopen 12 maanden VIP-activiteiten hebben bezocht. Dit is gevraagd over studiegerelateerde activiteiten in het algemeen en sociale activiteiten in het algemeen. Daarnaast is per activiteit nog gevraagd hoe vaak de activiteit is bezocht. Over de activiteiten konden de leden vervolgens aangeven wat hun waardering van de activiteit was op een schaal van 1 tot 5 (1=zeer mee oneens, 5=zeer mee eens). Over zowel studie-gerelateerde als sociale activiteiten zijn er open vragen gesteld over de activiteiten, waar leden in konden vullen wat ze goed vonden aan de activiteiten en wat ze minder goed vonden aan de activiteiten.

4 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 4 Promotie: In het onderzoek is een vraag opgenomen over de promotiemiddelen van VIP. Er werd gevraagd op welke manier leden te weten waren gekomen dat de activiteiten plaats zouden gaan vinden. De promotiemiddelen stonden opgesomd en konden aangekruist worden als deze van toepassing waren. Eerstejaarscommissie: In het onderzoek zijn vragen opgenomen om de Eerstejaarscommissie te evalueren. In het verenigingsjaar is een plan opgesteld voor de Eerstejaarscommissie en in het verenigingsjaar is de Eerstejaarscommissie opgericht. Om de Eerstejaarscommissie te evalueren is de VIP-leden gevraagd in hoeverre ze door de Eerstejaarsactiviteiten meer binding hebben gekregen met VIP en met de andere eerstejaars studenten. Jaarverschuiving: In het onderzoek is een vraag opgenomen om de jaarverschuiving te evalueren. De jaarverschuiving heeft in plaatsgevonden en houdt in dat de verenigingsjaren van VIP nu lopen van september tot september in plaats van november tot november, zoals voorheen het geval was. Er is aan leden gevraagd wat hun mening over de jaarverschuiving is. Feesten: In het onderzoek is een vraag opgenomen over feesten in samenwerking met andere verenigingen. Er is aan leden gevraagd wat volgens hen het leukste feest is voor VIP om aan mee te doen. Er zijn vier feesten die in Groningen georganiseerd worden genoemd, met informatie over het aantal verengingen dat meedoet, de prijs en eventueel het thema. Resultaten Van de antwoorden van de vragen is een grafiek gemaakt met de antwoorden die zijn gegeven. Alleen antwoorden die vaak op de vraag zijn gegeven zijn opgenomen in de grafiek. Op de meeste vragen was er geen verschil tussen de antwoorden van Nederlandse en Engelse studenten, dus is hier geen onderscheid in gemaakt.

5 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 5 Reden wel/niet lidmaatschap Als reden waarom studenten lid zijn geworden van VIP zijn voornamelijk de volgende antwoorden genoemd: korting op boeken, korting op activiteiten, actief lidmaatschap, deelname Diesweek, deelname introductiekamp, meer mensen leren kennen en statistiek bijles (zie figuur 1). Korting op boeken, korting op activiteiten en actief lid worden waren gegeven als antwoordoptie op de vraag. Deelname aan Diesweek, deelname aan introductiekamp, meer mensen leren kennen en deelname aan statistiek bijles zijn door leden zelf als antwoord op de vraag gegeven. Dit kan een reden zijn waarom de eerstgenoemde antwoorden door veel meer leden zijn genoemd, hier dient rekening mee gehouden te worden bij interpretatie van de antwoorden. De vereniging zou op de antwoorden in kunnen spelen door de redenen nog meer te benadrukken bij promotie van VIP. Als reden waarom studenten geen lid zijn geworden van VIP is genoemd dat ze er geen behoefte aan hebben, lidmaatschap te duur vinden, al lid zijn van een andere vereniging, er geen tijd voor hebben of geen informatie over hebben ontvangen (zie figuur 2). De redenen geen behoefte, te duur en lid van een andere vereniging waren gegeven als antwoordoptie op de vraag. Geen tijd en geen informatie ontvangen zijn door studenten zelf als antwoord op de vraag gegeven. Dit kan een reden zijn waarom de eerstgenoemde antwoorden door veel meer studenten zijn genoemd, hier dient rekening mee gehouden te worden bij interpretatie van de antwoorden. VIP kan inspelen op de redenen dat studenten lidmaatschap te duur vinden en dat ze geen informatie hebben ontvangen. Op de reden dat lidmaatschap te duur is, kan de vereniging inspelen door het inschrijfgeld te verlagen en het contributiegeld te verhogen. De vereniging heeft op deze manier nog evenveel inkomsten aan de leden, maar de leden zouden niet extra hoeven te betalen om lid te worden. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat ze minder afgeschrikt worden door het geld dat ze kwijt zijn aan het lidmaatschap van VIP. Op de reden dat ze geen informatie hebben ontvangen, kan de vereniging inspelen door na te denken over het verduidelijken van informatie die aankomende eerstejaars studenten ontvangen en over nieuwe manieren waarop VIP aankomende eerstejaars studenten kan benaderen.

6 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen Why a member of VIP? Why not a member of VIP? Figuur 1: Waarom zijn leden lid geworden van VIP? Figuur 2: Waarom zijn niet-leden niet lid geworden van VIP? Waardering activiteiten Waardering activiteiten: leden gaven aan alle VIP-activiteiten gemiddeld een goede waardering. De open vragen die we hebben gesteld over plus- en minpunten van de activiteiten worden hieronder verder besproken. Pluspunten van studie-gerelateerde activiteiten die zijn genoemd zijn een goede aanvulling op colleges, voorbereiding op het werkveld, interessante onderwerpen, informele setting en goede sprekers (zie figuur 3). Commissies zouden deze punten kunnen gebruiken ter voorbereiding van hun activiteiten, om ervoor te zorgen dat hun activiteiten hieraan voldoen. Minpunten van studie-gerelateerde activiteiten die zijn genoemd zijn geen tijd, geen behoefte, onvoldoende promotie, slechte timing, geen interessante onderwerpen, geen bekenden aanwezig, niet genoeg activiteiten, niet genoeg plaatsen, meer behoefte aan voorbereiding op het werkveld, online kaartverkoop, beschrijving van de activiteit niet toereikend en slechte sprekers (zie figuur 4). De commissie zou bij het plannen van de

7 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 7 activiteit rekening kunnen houden met het maken van promotie, het onderwerp, het aantal plaatsen, voorbereiding op de toekomst, een goede beschrijving van de activiteit voor op de VIP-site en goede sprekers. Het bestuur zou bij het maken van de jaarplanning kunnen letten op de timing van de activiteit en het aantal activiteiten. Ook zou het bestuur na kunnen denken over mogelijkheden voor online kaartverkoop. Study-related activities Study-related activities - Figuur 3: Pluspunten studie-gerelateerde activiteiten Figuur 4: Minpunten studie-gerelateerde activiteiten Pluspunten van sociale activiteiten die zijn genoemd zijn dat het een goede manier is om meer mensen te leren kennen, dat er een gezellige sfeer heerst, dat er veel bekenden aanwezig zijn en dat het een manier is om nieuwe dingen te ondernemen (bijvoorbeeld de liftwedstrijd) (zie figuur 5). Bestuur en commissies zouden in kunnen spelen op het pluspunt dat het een goede manier is om mensen te leren kennen en om nieuwe dingen te ondernemen, door de invulling van de activiteit meer te richten op integratie of nieuwe activiteiten. Minpunten van sociale activiteiten die zijn genoemd zijn dat studenten er geen tijd voor hebben, geen mensen kennen, er geen behoefte aan hebben, slechte promotie, slechte timing (bijvoorbeeld vaak op dezelfde dagen of de dag voor college/tentamen), weinig mensen aanwezig en ontoegankelijkheid van de activiteiten (bijvoorbeeld veel groepsvorming bij borrels). Commissies zouden hierop in kunnen spelen door meer of

8 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 8 andere promotie te maken voor activiteiten en toegankelijkheid van activiteiten te vergroten door integratie tussen de aanwezigen te stimuleren. Ook zou het bestuur bij het maken van de jaarplanning rekening kunnen houden met de timing van de sociale activiteiten Getting to know more people Social activities + Nice ambiance Know many Doing new people things Social activities - Figuur 5: Pluspunten sociale activiteiten Figuur 6: Minpunten sociale activiteiten Promotie Op de vraag hoe leden te weten zijn gekomen dat de activiteiten plaats zouden gaan vinden, konden leden aanvinken welk promotiemiddel van toepassing was (zie figuur 7). De antwoorden zijn dus niet door de leden zelf opgebracht, maar zijn op basis van herkenning gegeven. In het online onderzoek stond de optie SMS er niet bij, dit kan ervoor hebben gezorgd dat SMS minder is genoemd dan de andere promotiemiddelen. Bestuur en commissies zouden op deze resultaten in kunnen spelen door zich in de promotie van activiteiten voornamelijk te richten op Facebook, de nieuwsbrief, flyers, mond-op-mond reclame en posters.

9 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 9 Promotion Figuur 7: Hoe zijn leden te weten gekomen dat activiteiten plaats zouden gaan vinden? Deelname feest in samenwerking met andere verenigingen Aan de leden is gevraagd aan welk feest VIP het beste mee kan doen volgens hen. De meeste leden hebben aangegeven dat VIP het beste deel kan nemen aan het kerstfeest (zie figuur 8). Zowel Nederlandse als Engelse leden vonden het kerstfeest de beste optie Christmas party Alphabet party Prominent in de Tent'-party Pool party No interest Dutch members English members Figuur 8: Wat is het beste feest voor VIP om aan mee te doen?

10 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 1 Evaluatie Eerstejaarscommissie Bij de vragen over de eerstejaarsactiviteiten is niet vermeld dat hier het Introductiekamp en de Diesweek, waar eerstejaars studenten ook aan mee kunnen doen, niet onder vallen. Het kan zijn dat studenten dit verkeerd begrepen hebben en antwoorden hebben gegeven op basis van het Introductiekamp en de Diesweek. Op de vragen in hoeverre leden het eens zijn dat de eerstejaarsactiviteiten bij hebben gedragen aan hun binding met VIP (zie figuur 9) en met andere eerstejaars studenten (zie figuur 1) hebben de studenten overwegend positief geantwoord First years bonding VIP Strongly Disagree Neutral Agree Strongly disagree agree First years bonding other students Strongly Disagree Neutral Agree Strongly disagree agree Figuur 9: Binding met VIP door eerstejaars activiteiten Figuur 1: Binding met andere eerstejaars door eerstejaars activiteiten Jaarverschuiving Op de vraag wat de mening van leden is over de jaarverschuiving, hebben de meeste leden aangegeven dat ze hier geen mening over hebben of dat ze het wel prima vonden. Er werd ook aangegeven dat het op deze manier goed past in het studiejaar. Omdat de jaarverschuiving in het verenigingsjaar heeft plaatsgevonden kan het zijn dat veel studenten die het onderzoek hebben ingevuld de jaarverschuiving niet hebben meegemaakt en er daarom geen mening over kunnen vormen.

11 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 11 Conclusie Het doel van dit onderzoek was om erachter te komen wat de behoeftes van Psychologiestudenten zijn, zodat VIP hier als studievereniging beter op in kan spelen. Bij de resultaten is dit al per vraag besproken, hieronder volgt een korte samenvatting van de manieren waarop VIP op de behoeftes in kan spelen. Activiteiten De commissies en het bestuur kunnen rekening houden met de resultaten van dit onderzoek bij de promotie en invulling van hun activiteiten. Voor zowel studie-gerelateerde als sociale activiteiten bleek uit het onderzoek dat de promotie voor de activiteiten beter kan. Bij het maken van promotie voor hun activiteit kunnen commissies rekening houden met de genoemde promotiemiddelen in het onderzoek en hun effectiviteit. Voor de invulling van de activiteiten verschilt het per commissie waar extra aandacht voor nodig is. Studie-gerelateerde commissies kunnen er voornamelijk nog op letten dat de onderwerpen interessant zijn, de activiteiten een goede voorbereiding zijn op het werkveld en dat de sprekers goed zijn. Sociale commissies kunnen er voornamelijk nog op letten dat de aanwezigen van de activiteiten met elkaar kunnen integreren en eventueel bij de invulling van de activiteit zich kunnen richten op het ondernemen van nieuwe dingen. Algemene punten Het bestuur zou aan de hand van de resultaten de promotie van VIP richting toekomstige eerstejaars kunnen aanpassen en na kunnen denken over een manier om het inschrijfgeld goedkoper te maken. Een optie hiervoor zou kunnen zijn om het inschrijfgeld en het contributiegeld meer met elkaar te middelen. Verder zou het bestuur tijdens het maken van de jaarplanning (nog meer) rekening kunnen houden met de timing van activiteiten. Een manier om dit te doen is door goed te kijken of er de dag na een activiteit geen colleges of

12 VIP, Studievereniging Psychologie Groningen 12 tentamens zijn en door activiteiten niet telkens op dezelfde dag te plannen, zoals borrels altijd op dinsdag en feesten altijd op woensdag, maar ook op andere dagen in de week. We adviseren het bestuur om over de resultaten van het onderzoek na te denken en om de resultaten te gebruiken om in te spelen op de behoeftes van psychologiestudenten door veranderingen aan te brengen in activiteiten en commissies hierin te ondersteunen en door de algemene promotie van VIP te optimaliseren.

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie

Rapport jaarlijkse enquête

Rapport jaarlijkse enquête 1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 12 13 14 15 16 17 18 19 21 22 23 24 25 Geachte leden, Hierbij presenteert het X e bestuur de uitslagen van de jaarlijkse enquête, afgenomen in mei 18. Met afname van deze enquête heeft

Nadere informatie

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering,

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering, Geachte Algemene Ledenvergadering, Hierbij presenteert het VIII e bestuur u de uitslagen van de halfjaarlijkse enquête, afgenomen in maart 2016. Met de afname van deze enquête heeft het bestuur getracht

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli om zo actief lid te worden. Actief lidmaatschap

Nadere informatie

Studievereniging RealTime

Studievereniging RealTime Studievereniging RealTime Partnermogelijkheden 2013-2014 De mogelijkheden voor een succesvolle samenwerking! Datum: 11 juli 2013 Versie: 3.2 Auteurs: Mingus Pokomasse Penningmeester der S.V. RealTime 12-13

Nadere informatie

Behoefteonderzoek Resultaten

Behoefteonderzoek Resultaten Behoefteonderzoek Resultaten 5 10 Inleiding Dit jaar is er voor het eerst een grootschalig Dimensie behoefteonderzoek gedaan onder alle (huidige) studenten Psychologie, Onderwijskunde en EST. Dit om te

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent!

Beste aankomende psychologiestudent! Beste aankomende psychologiestudent! Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen! Na een lange zomer en een jaar hard werken aan je examens is de tijd

Nadere informatie

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Algemene Ledenvergadering 2 oktober Klaas Wilts - Voorzitter Tineke Ellens - Secretaris Marlies Kok - Penningmeester Lotte Hermans - Commissaris Intern Mark van

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 01-01 1. Voorwoord Hierbij presenteren wij het ASCI beleidsplan voor het studiejaar 01-01. Met dit beleidsplan willen we inzicht geven in de richting die het bestuur komend jaar aan ASCI wil

Nadere informatie

Studievereniging RealTime

Studievereniging RealTime Studievereniging RealTime Partnermogelijkheden 2014-2015 De mogelijkheden voor een succesvolle samenwerking! Voor u ligt een voorstel voor een samenwerkingsovereenkomst van studievereniging RealTime. Middels

Nadere informatie

Bestuurlijke update december - januari

Bestuurlijke update december - januari Beste SPiN-leden, Bij deze presenteren wij de tweede bestuurlijke update van het IX e bestuur. In deze update is te lezen waar wij ons in de afgelopen twee maanden voornamelijk mee bezig hebben gehouden.

Nadere informatie

Bestuurlijke update februari maart 2018

Bestuurlijke update februari maart 2018 Beste SPiN-leden, Hierbij presenteren wij de derde bestuurlijke update van het Xe bestuur. In deze update is te lezen waar wij ons in de afgelopen twee maanden voornamelijk mee bezig hebben gehouden. Voornamelijk

Nadere informatie

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie!

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Dé studievereniging voor alle Communicatie-studenten in Groningen Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Het bestuur van Commotie Beste aankomende eerstejaars CIW-student, Communicatie- en Informatiewetenschappen,

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Commissie Voorlichting

Commissie Voorlichting Commissie Voorlichting Waarom actief? Opbouwen van nieuwe vriendschappen Ervaring met vergaderen, plannen en organiseren Pré voor je CV Extra activiteiten en een ledenweekend Aanbod van commissies Studiegerelateerde

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. bestuur XIII o.d.z. Goed Gezind

BELEIDSPLAN. bestuur XIII o.d.z. Goed Gezind BELEIDSPLAN bestuur XIII 2017-2018 o.d.z. Goed Gezind Beleidsplan Bestuur XIII 2017-2018 Lieve leden, Met trots presenteren wij het beleidsplan van het XIIIe bestuur der Studievereniging Babel. Wij voelen

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1. Voorwoord Bij deze presenteren wij het beleidsplan voor 2016-2017. In het beleidsplan zullen we uitlichten welke richting het zesde bestuur van ASCI

Nadere informatie

Engelstalige bestuursleden

Engelstalige bestuursleden Geachte Algemene Ledenvergadering, Vanaf dit verenigingsjaar is SPiN, zoals wellicht bekend, een tweetalige vereniging geworden. Deze verandering brengt vragen met zich mee ten opzichte van de sollicitatievereisten

Nadere informatie

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT Datum: 1 November 2017 Versie: 4.5 Auteurs: Tristan Foot Extern Coördinator der S.V. Linkit 17-18 E-mail: Extern@svlinkit.nl Bestuur@svlinkit.nl Voor u ligt een

Nadere informatie

Ibn Battuta. Beleidsplan 2016-2017 56e bestuur Faculteitsvereniging Ibn Battuta

Ibn Battuta. Beleidsplan 2016-2017 56e bestuur Faculteitsvereniging Ibn Battuta Beleidsplan 2016-2017 56e bestuur Faculteitsvereniging Speerpunten Professionaliseren Carrièregerichtheid verbeteren Internationaliseren Commissiebeleid verbeteren Introductieplan opstellen Deze speerpunten

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een Naam opleiding: Werktuigbouwkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan

Nadere informatie

Meerjarenplan. Studievereniging PAP Zoals voorgesteld op de Kandidaatsbestuur ALV op 12 juni 2019

Meerjarenplan. Studievereniging PAP Zoals voorgesteld op de Kandidaatsbestuur ALV op 12 juni 2019 Meerjarenplan 2019-2022 Studievereniging PAP Zoals voorgesteld op de Kandidaatsbestuur ALV op 12 juni 2019 Opgesteld door: het 17e bestuur van studievereniging PAP, 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Gezond en Fit. december. Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner.

Klanttevredenheidsonderzoek. Gezond en Fit. december. Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner. Klanttevredenheidsonderzoek Gezond en Fit december 2015 Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner.nl Inhoudsopgave Toelichting 3 Basisgegevens respondenten

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2016-2017 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

REBO Carrière Symposium 2011

REBO Carrière Symposium 2011 PERIKLES REBO Carrière Symposium 2011 Studievereniging Perikles REBO Carrièresymposium REBO Carrièresymposium Onder de huidige studenten ontstaat steeds meer het besef dat zij zich niet kunnen beperken

Nadere informatie

ADVERTENTIE FOLDER. Algemene Informatie & Advertentiemogelijkheden

ADVERTENTIE FOLDER. Algemene Informatie & Advertentiemogelijkheden ADVERTENTIE FOLDER Algemene Informatie & Advertentiemogelijkheden In november 1911 werd studentenvereniging Unitas S.R. opgericht. Unitas S.R. is daarmee de oudste en, met ruim 1350 HBO en WO leden, een

Nadere informatie

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Wij, het 8 e bestuur der SV Archimedes, willen de studie ervaring van studenten verbeteren voor de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen,

Nadere informatie

Pilot 2: SMS2Vote. Universiteit Maastricht. Studenten Aantal Ca 500 Ronde 2 Datum uitvoering September Introductie van de pilot.

Pilot 2: SMS2Vote. Universiteit Maastricht. Studenten Aantal Ca 500 Ronde 2 Datum uitvoering September Introductie van de pilot. Pilot 2: SMS2Vote Pilot Naam SMS2Vote Instelling Universiteit Maastricht Vak naam QM1 Studenten Aantal Ca 500 Ronde 2 Datum uitvoering September 2010 Variant Live interactie Contactpersoon Gwen Noteborn

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Beleidsplan 18 e Bestuur der S.D.V.N. Dance Fever

Beleidsplan 18 e Bestuur der S.D.V.N. Dance Fever S.D.V.N. DANCE FEVER Beleidsplan e Bestuur der S.D.V.N. Dance Fever 0-0 Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissaris dans Commissaris intern Commissaris extern Juul van Kesteren Naomi Buijs (tot eind

Nadere informatie

Omschrijving en prijsoverzicht

Omschrijving en prijsoverzicht Omschrijving en prijsoverzicht Studievereniging LiNK voor Academie Creatieve Technologie Saxion Enschede Het begin van een samenwerking Gedurende het hele jaar is studievereniging LiNK druk bezig met het

Nadere informatie

Enquête over beleid en praktijk van instructies in Informatievaardigheden in Nederlandse universiteiten

Enquête over beleid en praktijk van instructies in Informatievaardigheden in Nederlandse universiteiten Enquête over beleid en praktijk van instructies in Informatievaardigheden in Nederlandse universiteiten Subgroep Informatievaardigheden van de UKB werkgroep Learning Spaces Anneke Dirkx (UL) Marjolein

Nadere informatie

ADVERTENTIE FOLDER. Algemene Informatie & Advertentiemogelijkheden

ADVERTENTIE FOLDER. Algemene Informatie & Advertentiemogelijkheden ADVERTENTIE FOLDER Algemene Informatie & Advertentiemogelijkheden In november 1911 werd studentenvereniging Unitas S.R. opgericht. Unitas S.R. is daarmee de oudste en, met ruim 1200 HBO en WO leden, een

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Waarom in een commissie? Leerzaam samenwerken, organiseren, plannen, contact leggen Leer studenten uit je eigen en andere jaren beter kennen Gezelligheid

Nadere informatie

Beleidsplan Verenigingsjaar

Beleidsplan Verenigingsjaar Beleidsplan Verenigingsjaar 2015-2016 Dennis de Groot - Voorzitter Donny Batenburg - Secretaris Arjen Traas - Penningmeester Evi van der Weegen Commissaris Externe Betrekkingen Voorwoord Beste leden van

Nadere informatie

Begrotingsvoorstel. Studievereniging Psychologie in Nijmegen

Begrotingsvoorstel. Studievereniging Psychologie in Nijmegen Begrotingsvoorstel Studievereniging Psychologie in Nijmegen 2013-2014 VI e Bestuur der Studievereniging Psychologie in Nijmegen Fenna Dekkers Voorzitter Ilse Baijens Secretaris Bas Romeijn Penningmeester

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2019-2020 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde Begroting 2016-2017 Studievereniging Cura Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde 19 oktober 2016 1 Voorwoord Hierbij presenteren wij u de begroting van verenigingsjaar 2016-2017 van studievereniging

Nadere informatie

Rapportage onderzoek lidmaatschap een onderzoek onder klanten naar verschillende aspecten van het lidmaatschap van de bibliotheek en van BiebPanel

Rapportage onderzoek lidmaatschap een onderzoek onder klanten naar verschillende aspecten van het lidmaatschap van de bibliotheek en van BiebPanel Rapportage onderzoek lidmaatschap een onderzoek onder klanten naar verschillende aspecten van het lidmaatschap van de bibliotheek en van BiebPanel Algemeen rapport Inhoud Samenvatting onderzoeksresultaten

Nadere informatie

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl Verenigingsgids Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Visie... 5 Activiteiten... 7 Algemene Ledenvergadering... 8 Kamer van Koophandel... 8 Financiën...

Nadere informatie

Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl

Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl DE VERENIGING LEDENPAS Albion is de studievereniging van de studie Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Als studievereniging is het onze taak

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit?

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Naam opleiding: Industrieel Ontwerpen Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Bijlage 1: Algemene informatie Bouwkunde Bedrijvendagen 2016

Bijlage 1: Algemene informatie Bouwkunde Bedrijvendagen 2016 Bijlage 1: Algemene informatie Bouwkunde Bedrijvendagen Doelstelling van de stichting Bouwkunde Bedrijvendagen De stichting Bouwkunde Bedrijvendagen heeft als doel bouwkundestudenten van de Technische

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Welzijn Middelburg Klanttevredenheidsonderzoek juli 2014 Voorwoord Met gepaste trots presenteer ik u het klanttevredenheidonderzoek (KTO) naar de dienstverlening en activiteiten van Stichting

Nadere informatie

Mosa Conference Mosa Conference is een (bio)medisch onderzoekcongres georganiseerd door en voor studenten. Het internationaal georiënteerd wordt jaarlijks gehouden aan de Universiteit Maastricht, waar

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel.

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel. Welkom HMV Actis is de studievereniging van het instituut voor Marketing Management. Bij de vereniging kun je gedurende je studie genieten van vele voordelen. Ga bijvoorbeeld gratis mee naar bedrijfsbezoeken,

Nadere informatie

Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde

Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde 2015 2016 Zowel op facultair als op universitair niveau wordt er gesproken over een taalverandering van alle bachelors naar het Engels. Op

Nadere informatie

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Studievereniging kic De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Wat Is KIC? KIC staat voor Kien in Communicatie en is één van de twee studieverenigingen voor het Instituut voor Communicatie,

Nadere informatie

Beleidsplan. Geschiedenis Studenten Vereniging Excalibur

Beleidsplan. Geschiedenis Studenten Vereniging Excalibur Beleidsplan GeschiedenisStudentenVereniging Excalibur Bestuur2009 2010 Inhoudsopgave Dagelijksbestuur 3 FormeleZaken 5 ExterneZaken 7 InformeleZaken 9 HistorischInstitutioneelTijdschrift(HInT) 12 2 Dagelijksbestuur

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating Naam opleiding: Technische Bestuurskunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

neergezet Evaluatierapport 1 e Beursvloer Loon op Zand gehouden op 17 april 2009 bureau Flohr

neergezet Evaluatierapport 1 e Beursvloer Loon op Zand gehouden op 17 april 2009 bureau Flohr neergezet Evaluatierapport 1 e Beursvloer Loon op Zand gehouden op 17 april 2009 bureau Flohr & Verheijen mei 2009 Inhoudsopgave Samenvatting... 1 Inleiding... 3 1. Namens welk soort organisatie bent u

Nadere informatie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie Introductie Bacheloropleiding Psychologie 31 augustus 2015 Anna Zandvliet, Arjaan Wit Instituut Psychologie Welkom Organisatie Universiteit/Faculteit/Instituut Programma propedeuse In het kort: BSA & studiebegeleiding

Nadere informatie

Enquête - IJmond-Kennemerland

Enquête - IJmond-Kennemerland Enquête - IJmond-Kennemerland Status: Live Begindatum: 23-02-2017 Einddatum: 25-08-2018 Live: 84 dagen Vragen: 16 Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%) Afgedankt: 0 (0%) Einde bereikt: 16 (100%) Totaal beantwoord:

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2017-2018 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Welkom bij Communicatiewetenschap!

Welkom bij Communicatiewetenschap! Welkom bij Communicatiewetenschap! 1 Drs. Ivar Klinkenberg Beleidsmedewerker College of Communication 2 Vandaag: Welkom door de onderwijsdirecteur Belangrijke informatie over het onderwijs Inschrijving

Nadere informatie

Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni

Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni Algemene Ledenvergadering Columni 2009-2010 1 Stukken/bijlagen Algemene Ledenvergadering Columni 25 september 2010, locatie: De Harmonie, RuG (Groningen) Bijlage bij agendapunt 2: Verslag secretaris Samenstelling

Nadere informatie

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur Commissies 2019-2020 Studievereniging PAP Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur 1. Alumnicommissie Deze commissie organiseert samen met de universiteit activiteiten voor alumni. Alumni zijn (ex-)pap-leden

Nadere informatie

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Voorwoord Beste lezer, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen studievereniging TeMa. Voor je ligt het bestuur informatiepakket van TeMa.

Nadere informatie

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Respons De enquête is door 121 personen ingevuld. Als wij uitgaan van een bezetting van de toernooien door ongeveer 160 tot

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2018-2019 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Memo. Datum: 19 oktober 2015 Onderwerp: Enquête Studieadvies

Memo. Datum: 19 oktober 2015 Onderwerp: Enquête Studieadvies Memo Datum: 19 oktober 2015 Onderwerp: Enquête Studieadvies Inhoud Hoofdstuk 1: Introductie... 1 Hoofdstuk 2: Algemene uitkomsten... 1 2.1 De weg naar de studieadviseur... 1 2.2 Hulpvraag... 2 2.3 Waardering

Nadere informatie

Oprichtingsplan 2010/2011

Oprichtingsplan 2010/2011 Oprichtingsplan 2010/2011 Saxion Hogeschool Enschede, Juni 2010 Pag. 1 Inleiding Voor u ligt het oprichtingsplan voor studievereniging Construct, die de studies Bouwkunde en Civiele Techniek van de Saxion

Nadere informatie

Privacybeleid. Studievereniging PAP mei Zoals vastgesteld op de Kandidaatsbestuur voorstel ALV, 13 juni 2018

Privacybeleid. Studievereniging PAP mei Zoals vastgesteld op de Kandidaatsbestuur voorstel ALV, 13 juni 2018 Privacybeleid Studievereniging PAP mei 2018 Zoals vastgesteld op de Kandidaatsbestuur voorstel ALV, 13 juni 2018 Opgesteld door: het 16e bestuur 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 3 2. Persoonsgegevens

Nadere informatie

Reis- en beroepsvaccinatie. Klanttevredenheidsonderzoek 2015

Reis- en beroepsvaccinatie. Klanttevredenheidsonderzoek 2015 Reis- en beroepsvaccinatie Klanttevredenheidsonderzoek 2015 Inleiding Voor de afdeling Reis- en beroepsvaccinaties van GGD Fryslân is het van belang om te weten hoe de klanten de dienstverlening waarderen.

Nadere informatie

Mosa Conference Mosa Conference is een (bio)medisch onderzoekcongres georganiseerd door en voor studenten. Het internationaal georiënteerd wordt jaarlijks gehouden aan de Universiteit Maastricht, waar

Nadere informatie

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Life Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? De studie is pittig; zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie direct vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

Ledenenquete HollandSchermen. Wij willen u eerst enkele algemene vragen stellen

Ledenenquete HollandSchermen. Wij willen u eerst enkele algemene vragen stellen juni 2016 Ledenenquete HollandSchermen Graag willen wij u een aantal vragen stellen als lid en/of betrokkenne bij HollandSchermen. Hierdoor krijgen wij beter inzicht en kunnen wij het beleid aanpassen

Nadere informatie

Evaluatierapport Module Ontwerp en Productie

Evaluatierapport Module Ontwerp en Productie Evaluatierapport Module 201600100 Ontwerp en Productie 201600100 ir. W. de Kogel -Polak Disclaimer Samenvatting Voor de samenvattingen per moduleonderdeel in dit rapport geldt het volgende: De samenvattingen

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Fractie Front Verhogen bedrag bestuursbeurzen

Initiatiefvoorstel Fractie Front Verhogen bedrag bestuursbeurzen Fractie Front Warandelaan 2 5037 AB Tilburg E: info@fractiefront.nl T: 013 466 8780 I: www.fractiefront.nl To: University Council From: Fractie Front Date: 11 th of December 2015 Reference: Higher the

Nadere informatie

Het gebruik van het digitale beoordelingsformulier van de zorgstage

Het gebruik van het digitale beoordelingsformulier van de zorgstage Het gebruik van het digitale beoordelingsformulier van de zorgstage Het vastleggen van de studieresultaten van studenten van Bachelor Geneeskunde gebeurt met behulp van een digitaal portfolio. Ook bij

Nadere informatie

EEN ONLINE PROGRAMMA VOOR HET DIGITAAL AANBIEDEN VAN WISKUNDE OPGAVEN

EEN ONLINE PROGRAMMA VOOR HET DIGITAAL AANBIEDEN VAN WISKUNDE OPGAVEN EEN ONLINE PROGRAMMA VOOR HET DIGITAAL AANBIEDEN VAN WISKUNDE OPGAVEN WEBWORK Na tegenvallende tentamenresultaten en relatief hoog uitvalpercentage in vorige jaren is in blok 1 van studiejaar 2016-2017

Nadere informatie

Beleid A Eskwadraatbestuur lekker belangrijk

Beleid A Eskwadraatbestuur lekker belangrijk Beleid A Eskwadraatbestuur 2005-2006 lekker belangrijk Rianne t Hoen (voorzitter) Sweitse van Leeuwen (secretaris) Lotte van den Berg (penningmeester) Arjon van Lange (commissaris intern) Peter van de

Nadere informatie

De Haagse Matchingsdagen Voorbereidende opdracht

De Haagse Matchingsdagen Voorbereidende opdracht De Haagse Matchingsdagen Voorbereidende opdracht Ondernemerschap & Retail Management Voltijd 27 juni 2019 Waarom De Haagse Matchingsdagen? Tijdens De Haagse Matchingsdagen heeft de opleiding ORM een event

Nadere informatie

Algemene informatie. Beste aanstaande student,

Algemene informatie. Beste aanstaande student, Algemene informatie Beste aanstaande student, Ter voorbereiding op het gesprek vragen we je een korte enquête in te vullen. Met het invullen bevestig je tegelijk je komst naar het kennismakingsgesprek,

Nadere informatie

1. Profileringsfonds. 2. Aanvraag

1. Profileringsfonds. 2. Aanvraag Documentatie Profileringsfonds studieverenigingen 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Profileringsfonds... 3 2. Aanvraag... 3 3. Algemene voorwaarden... 4 4. Bijzondere voorwaarden... 7 Bijlage I: Puntentelling

Nadere informatie

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP?

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Bestuursinformatieboekje 2016-2017 Inhoud Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator intern

Nadere informatie

Evaluatierapport Module 11 Production Systems Engineering

Evaluatierapport Module 11 Production Systems Engineering Evaluatierapport Module 11 Production Systems Engineering 00313 dr.ir. W.W. Wits Disclaimer Samenvatting Voor de samenvattingen per moduleonderdeel in dit rapport geldt het volgende: De samenvattingen

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 VCSVU nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 Lieve leden, De laatste nieuwsbrief verscheen vlak voor de zomervakantie, dus het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. Ten eerste hoop

Nadere informatie

Voorwoord L.S., Graag zou ik u door middel van deze brochure kennis laten maken met VINTRES.

Voorwoord L.S., Graag zou ik u door middel van deze brochure kennis laten maken met VINTRES. Voorwoord L.S., Graag zou ik u door middel van deze brochure kennis laten maken met VINTRES. VINTRES is de studievereniging voor rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen met een specialisering

Nadere informatie

Uitslag enquête Vereniging Avifauna Groningen, oktober 2012

Uitslag enquête Vereniging Avifauna Groningen, oktober 2012 Uitslag enquête Vereniging Avifauna Groningen, oktober 2012 Hieronder volgen de resultaten van de enquête gehouden in oktober 2012 onder leden en volgers van de Vereniging Avifauna Groningen (VAG). Hoofddoelstellingen

Nadere informatie

Evaluatierapport Module Consumentenproducten

Evaluatierapport Module Consumentenproducten Evaluatierapport Module 201500198 Consumentenproducten 201500198 G.T. Havinga Disclaimer Samenvatting Voor de samenvattingen per moduleonderdeel in dit rapport geldt het volgende: De samenvattingen bevatten

Nadere informatie

Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC Studentenvereniging UMTC WELKOM Beste aankomend student, Binnenkort staat je leven op zijn kop: je wordt student! Starten met studeren, je maakt nieuwe vrienden en wellicht ga je op kamers. De Utrechtse

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016) Huishoudelijk Reglement van Studievereniging CONGO _ _ Pagina 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016) Artikel 1 1. Leden hoeven zich niet elk jaar

Nadere informatie

q MBO plus INFORMATIEFORMULIER VERDIEPINGSFASE (MBO) Ik heb me in de volgende opleiding verdiept: Naam bezochte MBO-instelling: Plaats:

q MBO plus INFORMATIEFORMULIER VERDIEPINGSFASE (MBO) Ik heb me in de volgende opleiding verdiept: Naam bezochte MBO-instelling: Plaats: BLAD 1 Ik heb me in de volgende opleiding verdiept: Naam bezochte MBO-instelling: Plaats: Naam opleiding: q MBO niveau 3-4 q MBO plus Website van de opleiding: AANMELDING EN PLAATSING Ben je toelaatbaar

Nadere informatie

Naam: Event: Opdrachtgever: Datum van Event Klas

Naam: Event: Opdrachtgever: Datum van Event Klas Evaluatie verslag Naam: Amber Wortel en Emma Hoefsmit Event: Hip Hop Party American Style Opdrachtgever: Club Hemingway Datum van Event: 3 juni 2017 Klas: EM1 1 Inhoud Inleiding... 3 Sterke en zwakke punten...

Nadere informatie

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier KLANT IS KONING Resultaten Om een beter beeld te krijgen over de meningen omtrent de nieuwe invulling van het Beekstraatkwartier in Weert

Nadere informatie

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 )

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nieuwsbrief Stichting OER Stichting Onderwijs Evaluatie

Nadere informatie