Tooway4you: Handleiding Tooway KU-Band / Pointing Versie 1.0 / Juni 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tooway4you: Handleiding Tooway KU-Band / Pointing Versie 1.0 / Juni 2010"

Transcriptie

1

2 Inleiding: Voor u ligt de handleiding Tooway KU-Band / Pointing. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het pointen van uw Tooway KU-Band hardware, zodat u in staat bent om (nadat een erkende installateur de hardware heeft geplaatst) de schotel opnieuw te pointen na bijvoorbeeld verplaatsing van de hardware. Om uw Tooway KU-Band hardware in combinatie met deze handleiding te kunnen pointen dient u te beschikken over een Trimax SM-2200, SM-2500 of SM In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van een Trimax SM Indien u de stappen in deze handleiding volgt, zal uw Tooway KU-Band hardware optimaal gepoint zijn en is deze klaar voor gebruik.

3 !!!!! LET OP!!!!! Voer stap 1 uit vanaf een locatie waar u over een functionerende internet verbinding beschikt. (dus niet de Tooway internet verbinding) Stap 1: Ga naar Selecteer zoals in onderstaand voorbeeld de 33 E EuroBird 3 satelliet.

4 Stap 2: Geef zoals in onderstaand voorbeeld uw adres, woonplaats of uw lengte- en breedtegraad in (latitude / longitude). Voorbeeld: scheldedijk, zwijndrecht of , Klik vervolgens op de GO button. De webpagina zal zich opnieuw openen en zoals u in onderstaand scherm kunt zien, verschijnen de benodigde settings welke u nodig heeft voor het pointen van de Tooway KU- Band hardware voor de door u ingegeven locatie. Bovenstaande afbeelding toont u de waardes voor uw Tooway KU-band hardware: Elevation = 25,5 graden Elevation is de gradenhoek van de schotel. Voor het aanpassen van de elevation, zie afbeelding A + B. Skew = graden Skew is de gradenhoek van de ilnb. (LET OP het MIN teken voor Dit houdt in dat u de skew van de ILNB op MIN 21.1 dient te richten. Voor het aanpassen van de skew, zie afbeelding C + D.

5 Azimuth = 145,7 graden Azimuth is het aantal graden op het magnetisch kompas. Voor het aanpassen van de azimuth, zie afbeelding E. Let op de blauwe lijn! Deze lijn geeft de richting aan waar de Eutelsat 33 graden zich bevindt. Deze satelliet heeft u nodig voor het pointen van uw schotel, dus richt de schotel in de richting van de blauwe lijn en zorg er hierbij voor dat de schotel dermate geplaatst wordt, dat deze NIET gehinderd kan worden door eventueel aanwezige opstakels. Afbeelding A: Onderstaande afbeelding toont aan welke bouten en moeren u los dient te draaien voor het aanpassen van de elevation. 4 x Elevatie bouten welke u tijdens het afstellen los dient te draaien en bij kunt stellen. Afbeelding B: Onderstaande afbeelding toont aan welke bouten en moeren u los dient te draaien voor het aanpassen van de elevation. 1 x Elevatie fijnafstelling bout welke u tijdens het afstellen los dient te draaien en bij kunt stellen.

6 Afbeelding C: Onderstaande afbeelding toont aan op welke wijze u de juiste gradenhoek voor de skew kunt bepalen. Horizontaal 0 polarisatie Met behulp van een schroevendraaier trekt u een denkbeeldige rechte lijn van het pijltje naar de 0-gradenhoek van de feed hoorn. 0-gradenhoek staat aangegeven op de feed hoorn. Afbeelding D: Onderstaande afbeelding toont aan op welke wijze u de juiste gradenhoek voor de skew kunt bepalen. Horizontaal - 21,1 polarisatie Pas de gradenhoek aan naar bv. -21,1, volgens de settings welke u tijdens stap 1 heeft verkregen.

7 Afbeelding E: Onderstaande afbeelding toont aan welke bouten u los dient te draaien voor het aanpassen van de Azimuth. De azimuth dient in ons voorbeeld op een magnetische kompas graden te zijn. 2 x Azimuth bouten welke u tijdens het afstellen los dient te draaien en bij kunt stellen.

8 Stap 3: Let op!! Zorg dat uw Trimax SM-2200, SM-2500 of SM-3500 volledig is opgeladen middels de originele 220 volt lader dan wel de bijgeleverde 12 volt lader. Neem de meter in de hand en druk 3 seconden op de POWER button (zie onderstaande afbeelding ). Stap 4: De Trimax meter start nu op. Wacht tot dat u het onderstaande scherm in het display heeft staan.

9 Stap 5: Druk kort op de EXIT button, zoals u kunt zien op onderstaande afbeelding. Stap 6: U ziet het onderstaande scherm. No signal

10 Stap 7: Druk op de button FIND. Stap 8: U ziet het onderstaande scherm.

11 Stap 9: Druk op de pijltjes toets naar rechts (zie onderstaande afbeelding) tot het scherm is gewijzigd naar de tweede onderstaande afbeelding. = INTEL 802 TO

12 Stap 10: Uw meter is nu gereed om aan te sluiten op de RX aansluiting van uw Tooway KU-Band hardware, zoals u kunt zien op onderstaande afbeelding. Nadat u deze heeft aangesloten, kunt u met de bovenstaande gegevens starten met pointen. RX (ontvangst signaal) Aansluiting voor Trimax meter. Tooway Internet Eurobird 33 Oost TV ASTRA 3 ASTRA 23,5 Oost TX (zend signaal) LET OP!! Deze aansluiting nooit gebruiken voor het aansluiten van de Trimax meter. TV ASTRA 1 ASTRA 19,2 Oost Stap 11: Wanneer u de Trimax meter heeft aangesloten op de RX (ontvangst unit)aansluiting van uw Tooway KU-Band hardware, gaat u eerst volgens de settings welke u bij stap 1 heeft verkregen de juiste elevation instellen. In deze handleiding bedraagt deze 25,5 graden. Pas de elevation aan naar 25,5 graden. Op afbeelding A en B van deze handleiding kunt u zien hoe u de elevation bij kunt stellen. Stap 12: U gaat nu de juiste skew instellen, volgens de settings welke u bij stap 1 heeft verkregen. In deze handleiding bedraagt deze -21,1 graden. Pas de skew aan naar - 21,1 graden. Op afbeelding C en D van deze handleiding kunt u zien hoe u de skew bij kunt stellen.

13 Stap 13: U gaat nu de schotel, middels de verkregen azimuth welke in deze handleiding 145,7 graden bedraagt, eerst draaien naar 180 graden (we gaan er vanuit dat u zich achter de schotel bevindt, zodat deze een vrij zicht heeft op de horizon). U draait de schotel nu langzaam naar links, tot dat de strength en quality balkjes op de Trimax meter beiden groen worden. Wanneer deze groen worden, stop dan met draaien en wacht tot dat er een NID-herkenning in uw display verschijnt (zie onderstaande afbeelding). Op onderstaande afbeelding ziet u dat er 28,2 Oost in het display verschijnt. Dit houdt in dat u de onjuiste satelliet heeft gevonden, daar u op 33,0 Oost dient te ziten. Dit houdt in dat u nog 4,8 MEER naar links moeten richten. NID herkenning: Dit is de 28,2 satelliet, welke u dus niet moet hebben. U dient op 33,0 te zitten. Stap 14: Draai de schotel langzaam naar links. Uw groene strength en quality balkjes worden weer rood en vervolgens weer groen. LET OP!!! Uw NID-herkenning blijft op 28,2 staan, ook nadat u de schotel 4,8 graden heeft gedraaid. Druk ter controle op de EXIT button en vervolgens op de FIND button. Selecteer nu weer de INTEL 802 TO, door op pijtjes toets naar rechts te drukken, zoals u bij stap 9 van deze handleiding terug kunt lezen. De Trimax meter vraagt opnieuw de NID-herkenning op, welke nu 33,0 weer zal geven. Optimaliseer nu het strength en quality signaal, door minimale bijstelling van de elevation en de skew, zoals op afbeelding A, B, C en D van deze handleiding te zien is. Voor een optimale werking is het raadzaam de Tooway schotel zo goed mogelijk uit te richten. Datasignalen zijn erg gevoelig voor errorpakketjes. Indien uw schotel niet optimaal gepoint is, ontstaan er errorpakketjes in uw verbinding, waardoor deze aanzienlijk trager kan worden. Indien uw Tooway schotel eveneens is voorzien van een multifeedhouder, is het ook van belang dat uw schotel optimaal staat gepoint om een goed televisie signaal te kunnen ontvangen. Onderstaande afbeelding geeft aan dat de juiste satelliet is gevonden (33,0 oost). Door de schotel minimaal bij te stellen kunt u aan de groene strength en quality balkjes zien of het signaal verbeterd of verslechterd.

14 NID herkenning: Dit is de 33,0 satelliet. Dit is de juiste satelliet. Stap 15: Nadat u de schotel optimaal heeft uitgericht, ontkoppeld u de Trimax meter en sluit u de RX kabel aan, welke van uw Tooway modem naar uw schotel gaat. Uw modem maakt automatisch verbinding met de satelliet, waarna uw RX lampje continu zal gaan branden, zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Power: Dit lampje dient ten alle tijden continu te branden. RX: Dit lampje dient continu te branden, nadat uw schotel optimaal is gepoint. TX: Dit lampje knippert, zodra uw modem dataverbruik genereert. Netwerk: Dit lampje knippert, zodra uw modem is verbonden met een computer / netwerk. Indien uw Tooway schotel door uw erkende installateur is voorzien van een multifeedhouder, waardoor u gebruik kunt maken van TV ontvangst middels ASTRA 1 (19,2 ) en/of ASTRA 3 (23,5 ), dient dit signaal automatisch te worden ontvangen indien de pointing van de 33,0 (Tooway internet) optimaal is. Mocht onverhoopt het TV signaal niet ontvangen worden, treft u onderstaand aan op welke manier u het TV signaal kunt pointen.

15 Stap 1: Let op!! Zorg dat uw Trimax SM-2200, SM-2500 of SM-3500 volledig is opgeladen middels de originele 220 volt lader dan wel de bijgeleverde 12 volt lader. Neem de meter in de hand en druk 3 seconden op de POWER button (zie onderstaande afbeelding ). Stap 2: De Trimax meter start nu op. Wacht tot dat u het onderstaande scherm in het display heeft staan.

16 Stap 3: Druk kort op de EXIT button, zoals u kunt zien op onderstaande afbeelding. Stap 4: U ziet het onderstaande scherm. No signal

17 Stap 5: Druk op de button FIND. Stap 6: U ziet het onderstaande scherm.

18 Stap 7: Druk op de pijltjes toets naar rechts (zie onderstaande afbeelding) tot het scherm is gewijzigd naar de tweede onderstaande afbeelding. Mocht het zijn dat de waardes bij Frequency / Symb. Rate / Pol afwijken van de waardes zoals hiernaast staan aangegeven, kunt u deze middels de pijltjes en/of numerieke toetsen op uw Trimax meter aanpassen naar de juiste waardes. Let op! Zodra de waarde van een specifieke regel is aangepast dient u niet op OK te drukken. Deze waardes worden automatisch opgeslagen. = ASTRA 1E, 1F

19 Stap 8: In de praktijk maken we gebruik van 2 soorten TV LNB s, te weten; een single LNB of een QUAD LNB. Deze laatste wordt veelal toegepast ten behoeve van GSO systemen. Een GSO systeem maakt het mogelijk dat meer dan 4 gebruikers gelijktijdig verschillende TV-kanalen kunnen bekijken. GSO systemen worden veelal toegepast op campings, hotels, schepen en platformen. De signalen op een QUAD LNB worden gescheiden, middels horizontaal hoog en laag en verticaal hoog en laag. Hieronder treft u een afbeelding aan van een QUAD LNB. Zoals u kunt zien zijn er 4 aansluitingen, welke zijn gekenmerkt als H-H (horizontaal hoog), H-L (horizontaal laag), V-H (verticaal hoog) en V-L (verticaal laag). Voor het pointen van het ASTRA 1 (19,2 ) sluit u altijd de Trimax meter aan op de aansluiting H-H (horizontaal hoog) Voor het pointen van Canal Digitaal, dan wel TV Vlaanderen op de ASTRA 1 (19,2 ) dient u altijd uw Trimax meter aan te sluiten op de aansluiting H-H (horizontaal hoog) van de QUAD LNB. Stap 9: Sluit nu de Trimax meter aan op de H-H (horizontaal hoog) aansluiting van de TV LNB. LET OP! Bij het pointen van de TV LNB dient u nimmer de positie van de schotel te wijzigen. De schotel is immers uitgericht op de 33,0 ten behoeve van uw internet signaal, waarna de TV LNB bijgeplaatst worden en deze TV LNB dus handmatig kan worden bijgesteld. De TV LNB is bevestigd in een feed houder. De positie van deze LNB kunt u middels steeksleutel 10 en een grote, platte schroevendraaier naar links, rechts, boven en beneden verplaatsen, zodat u het meest optimale signaal kunt ontvangen. Eveneens kunt u door de LNB te draaien, de optimale skew bereiken.

20 Nadat u de TV LNB optimaal heeft gericht, verschijnen onderstaande waardes op het scherm van uw Trimax meter. Let hierbij vooral op de NID-herkenning op het display van uw Trimax meter. Deze dient op 19,2 Oost te staan. NID-herkenning: Deze dient op 19,2 Oost te staan. Dit is de ASTRA 1. Draai uw TV LNB naar links of naar rechts (dus niet schuiven), totdat u de hoogste waarde bereikt achter C/N: Stap 10: Nadat u de schotel optimaal heeft uitgericht, ontkoppeld u de Trimax meter en sluit u de RX kabel aan, welke van uw TV receiver naar uw schotel gaat. Uw receiver maakt automatisch verbinding met de satelliet, waarna de TV kanalen ontvangen worden. Controleer dit door op uw TV na te gaan of u de kanalen ontvangt. Er zijn 2 soorten kanalen te ontvangen; de zogenaamde Free to Air kanalen en betaalde kanalen welke middels een kaart van bv. Canal Digitaal of TV Vlaanderen worden gedecodeerd. Mocht u nu wel de Free to Air kanalen ontvangen (bv. WDR Duitsland of CNN), maar niet de Nederlandse, dan wel Belgische kanalen (bv. VTM of RTL 4) kan het zijn uw smartcard niet de benodigde updates heeft ontvangen. U kunt deze kaart middels internet heractiveren. Ga hiervoor naar dan wel en kies voor de optie heractiveren. Er wordt gevraagd om het kaartnummer van uw smartcard (kaart). Dit nummer vindt u terug op uw smartcard, welke zich in de satelliet receiver bevindt. Nadat u het kaartnummer heeft ingevoerd, stopt u de kaart terug in de satelliet receiver. Wij adviseren u de hardware opnieuw op te starten, waarna deze automatisch de juiste updates binnenhaalt. U heeft binnen maximaal 1 uur weer de kanalen ter beschikking. Indien u na 1 uur nog steeds geen beeld heeft, neem dan contact op met onze helpdesk.

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding Handleiding Op onze website kunt u uw product registreren. Door uw product te registreren kunnen wij u direct de best mogelijke ondersteuning bieden. Verleng hiermee tevens de fabrieksgarantie van 1 naar

Nadere informatie

DISEqC motor instaleren. Woordje vooraf

DISEqC motor instaleren. Woordje vooraf Woordje vooraf Alle satellieten hangen om een baan rond de Aarde. Ze hangen zodanig rond de aarde dat men van een riem kan spreken. Het Engelse woord voor riem is belt. De naam van al die satellieten samen

Nadere informatie

Schotel. De installatie stap voor stap:.

Schotel. De installatie stap voor stap:. Pagina 1 De installatie stap voor stap:. 1. Stel vast, waar de schotel geplaatst moet worden. Let er op dat de hoogte voor de ontvangst niet van belang is, wel van belang zijn evt. obstakels. Als er obstakels

Nadere informatie

Installatie video :

Installatie video : Installatie video : http://www.youtube.com/watch?v=dy0td4witfo&feature=related U dient al UW gegevens, waaronder het bankrekeningnummer en ondertekende machtiging aan te melden via onze mail door middel

Nadere informatie

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2011

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2011 DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2011 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie Canal Digitaal Satelliet Digitale TV op SAMSUNG TV 5 10 Problemen oplossen 11 Voorbeeld

Nadere informatie

Installatie video :

Installatie video : Installatie video : http://www.youtube.com/watch?v=dy0td4witfo&feature=related U dient al UW gegevens, waaronder het bankrekeningnummer en ondertekende machtiging aan te melden via onze mail door middel

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING A INHOUD VAN UW SCHOTELSET CONTROLEREN B SCHOTEL MONTEREN De volgende benodigdheden dienen in de schotelset te zitten : Digitale satellietontvanger Schotel + LNB-houder DUO LNB

Nadere informatie

Het beste signaal met uw TripleSat

Het beste signaal met uw TripleSat Het beste signaal met uw TripleSat In sommige gevallen kan het voorkomen dat u slecht beeld of storingen op uw tv scherm heeft. Het kan zijn dat uw schotel dan niet helemaal goed uitgericht is. Met deze

Nadere informatie

TUNER INSTELLINGEN HOME of Instellingen (OK) of (OK)

TUNER INSTELLINGEN HOME of Instellingen (OK) of (OK) TUNER INSTELLINGEN HOME of Instellingen (OK) of (OK) 3.8.1 Antenne-instellingen Met het Antenne Setupmenu controleert u alle parameters van uw installatie. Zorg ervoor dat uw digitale satellietontvanger

Nadere informatie

Product catalogus Xsarius

Product catalogus Xsarius Product catalogus Xsarius Xsarius i-go CICD edition Xsarius i-go CICD edition De Xsarius i-go HD1 beschikt over een 12 volts aansluiting waardoor deze digitale satelliet ontvanger ideaal is voor gebruik

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding A Inhoud verpakking Triple LNB De volgende benodigdheden dienen in de verpakking te zitten: 1 Triple LNB 2 Opvulstuk 1 2 Tip: Op www.canaldigitaal.nl/videos vindt u een instructievideo

Nadere informatie

Satview Satellite. De nummer 1 van Vlaanderen op het gebied van satelliet ontvangst. Niet de grootste, wel de beste!

Satview Satellite. De nummer 1 van Vlaanderen op het gebied van satelliet ontvangst. Niet de grootste, wel de beste! Satview Satellite De nummer 1 van Vlaanderen op het gebied van satelliet ontvangst. Niet de grootste, wel de beste! Multi satelliet ontvangst. Wordt geleverd met 4 lnb s voor het ontvangen van 4 satellieten,b.v

Nadere informatie

Het beste signaal met uw dubbele ontvangstkop

Het beste signaal met uw dubbele ontvangstkop Het beste signaal met uw dubbele ontvangstkop In sommige gevallen kan het voorkomen dat u slecht beeld of storingen op uw tv-scherm heeft. Het kan zijn dat uw schotel dan niet helemaal goed uitgericht

Nadere informatie

Installeren Monoblock LNB. op een. Triax 78 of 88 schotelantenne

Installeren Monoblock LNB. op een. Triax 78 of 88 schotelantenne Installeren Monoblock LNB op een Triax 78 of 88 schotelantenne (handleiding) Voorbeeld van een Inverto Monoblock 4:3 LNB. Rechts een Single en links de grotere Duo LNB. Dit type LNB, ookwel ontvangstkop

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING voor DIGITALE TELEVISIE via satelliet Negeer andere handleidingen in dit pakket. Deze handleiding is getest en goed bevonden met alle onderdelen. Handleiding geschikt voor: Complete

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding A Inhoud Triple LNB verpakking De volgende benodigdheden dienen in de verpakking te zitten: 1 Triple LNB 2 Opvulstuk 1 2 Tip: Op www.canaldigitaal.nl/videos vindt u een instructievideo

Nadere informatie

Geen betaalde kanalen? Altijd eerst de Dreambox uitzetten en na 10 seconden weer aanzetten. Indien dit niet helpt lees aub verder.

Geen betaalde kanalen? Altijd eerst de Dreambox uitzetten en na 10 seconden weer aanzetten. Indien dit niet helpt lees aub verder. Mini handleiding voor DM800 HDPVR en FAQ Regelmatig zetten wij updates in het systeem zodat jullie kunnen genieten van nieuwe kanalen en verbeterde functies.wij hebben de Dreambox zo ingesteld dat deze

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie ZIGGO Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV 4 9 Frequenties en netwerknummers Ziggo 10-12 Problemen oplossen

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

Installatiehandleiding HD Startersset

Installatiehandleiding HD Startersset Installatiehandleiding HD Startersset Negeer andere handleidingen in dit pakket 1 Inhoud van het pakket en benodigd gereedschap De volgende benodigdheden dienen in de set zitten: 1 CanalDigitaal satellietontvanger

Nadere informatie

Installatiehandleiding HD Recreatieset

Installatiehandleiding HD Recreatieset Installatiehandleiding HD Recreatieset 1 Inhoud van het pakket en benodigd gereedschap De volgende benodigdheden dienen in de recreatieset te zitten: 1 M7 SAT801 satellietontvanger en CanalDigitaal Smartcard

Nadere informatie

Bij een fout-situatie verschijnt dit symbool op het display bijbehorende foutmelding:

Bij een fout-situatie verschijnt dit symbool op het display bijbehorende foutmelding: Fouten en Problemen Bij een fout-situatie verschijnt dit symbool op het display bijbehorende foutmelding: met de De volgende tabel toont de meest-voorkomende foutmeldingen met een mogelijke oplossing:

Nadere informatie

Rookgasventilator Storingstabel EW 41

Rookgasventilator Storingstabel EW 41 Rookgasventilator 1 Storingstabel EW 41 Inatherm BV Vijzelweg 10 5145 NK WAALWIJK T 0416 317830 E service@inatherm.nl In dit document een aantal weetjes, tips en trucs die Inatherm service engineers in

Nadere informatie

Installatiehandleiding HD Startersset

Installatiehandleiding HD Startersset Installatiehandleiding HD Startersset 1 Inhoud van het pakket en benodigd gereedschap De volgende onderdelen dienen in de set te zitten: 1. Satellietontvanger en smartcard van CanalDigitaal 2. Schotel

Nadere informatie

Installatie video : http://www.youtube.com/watch?v=dy0td4witfo&feature=related

Installatie video : http://www.youtube.com/watch?v=dy0td4witfo&feature=related Installatie video : http://www.youtube.com/watch?v=dy0td4witfo&feature=related U dient al UW gegevens, waaronder het bankrekeningnummer en ondertekende machtiging aan te melden via onze mail door middel

Nadere informatie

Gebruikhandleiding TC-500

Gebruikhandleiding TC-500 Gebruikhandleiding TC-500 1:001 Steek de oven in. 1.002 Schakel de TC-500 in (schakelaar 1/0) aan de bovenzijde van het kastje display 1 (groen) geeft de actuele temperatuur aan. 2:001 Programmering. Een

Nadere informatie

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC De Raspberry PI is een minicomputer die wij hebben ingericht als mediaplayer door hierin een SD-kaart met XBMC te installeren. Door de grote flexibiliteit is het

Nadere informatie

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen

Trevler AIR handleiding. Opmerkingen AIR Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit,

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR DIGITALE TELEVISIE VIA SATELLIET

INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR DIGITALE TELEVISIE VIA SATELLIET INSTALLATIEHANDLEIDING VOOR DIGITALE TELEVISIE VIA SATELLIET HANDLEIDING GESCHIKT VOOR: HANDLEIDING > COMPLETE GESCHIKT SET HDTV VOOR: > COMPLETE TELEVISIES SET MET HDTV GEÏNTEGREERDE > COMPLETE DVB-S2

Nadere informatie

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2010

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2010 DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2010 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie Canal Digitaal Satelliet Digitale TV op SAMSUNG TV 4 8 Problemen oplossen 9 Voorbeeld

Nadere informatie

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Document revisie: 1.1 Publicatiedatum: juli 2004 Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Het kan voorkomen dat een Bridgemate niet functioneert naar behoren. Er kunnen hier verschillende oorzaken

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie ZIGGO Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV 4 8 Frequenties en netwerknummers Ziggo 9 11 Overzicht CI+ modellen

Nadere informatie

Product catalogus Xsarius

Product catalogus Xsarius Product catalogus Xsarius Xsarius i-go CICD edition De Xsarius i-go HD1 beschikt over een 12 volts aansluiting waardoor deze digitale satelliet ontvanger ideaal is voor gebruik in uw caravan, camper of

Nadere informatie

PS-2. Volautomatisch portable satellietsysteem met Twin Auto Skew. Gebruikshandleiding

PS-2. Volautomatisch portable satellietsysteem met Twin Auto Skew. Gebruikshandleiding PS-2 Volautomatisch portable satellietsysteem met Twin Auto Skew Gebruikshandleiding De satenne PS-2 is een volautomatische, zelf uitrichtende satellietantenne met Auto Skew System voor de ontvangst van

Nadere informatie

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression De zelfstudie module in ActivExpression levert directe terugkoppeling. Vraag na vraag, voor elke leerling. Je maakt een set vragen aan en stuurt deze naar

Nadere informatie

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten Het bijwerken van software en drivers is gewenst om zo de nieuwste functies te kunnen gebruiken en om probleemloos

Nadere informatie

Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway. en VOIP dienst middels sip.sipnl.net

Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway. en VOIP dienst middels sip.sipnl.net Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway en VOIP dienst middels sip.sipnl.net Neem de Gigaset SX762 uit de verpakking en sluit de bijgeleverde stroom adapter aan op de PWR (power)

Nadere informatie

Installatie van de Wavefrontier T55 of T90

Installatie van de Wavefrontier T55 of T90 Installatie van de Wavefrontier T55 of T90 Voorbereiden Maak een lijstje van alle satellieten die je wilt kunnen ontvangen. Op basis van dit lijstje ga je nu je middenlnb bepalen. Dat doe je als volgt:

Nadere informatie

Product catalogus Xsarius

Product catalogus Xsarius Product catalogus Xsarius Xsarius i-go CICD edition De Xsarius i-go HD1 beschikt over een 12 volts aansluiting waardoor deze digitale satelliet ontvanger ideaal is voor gebruik in uw caravan, camper of

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GL300

TREVLER AIR Model GL300 HANDLEIDING TREVLER AIR Model GL300 WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar voor elektrische

Nadere informatie

ASTRA-satellietinstallatie

ASTRA-satellietinstallatie G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 94 02 23 ASTRA-satellietinstallatie Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Installatiehandleiding HD Recreatieset

Installatiehandleiding HD Recreatieset Installatiehandleiding HD Recreatieset Stel de kantelhoek in vóór u de schotel uitricht op de satelliet Kantel de schotel tot deze op het getal staat dat bij uw locatie hoort Zie daarvoor de markeringen

Nadere informatie

De Sky is de limit met high-speed internet via de satelliet!

De Sky is de limit met high-speed internet via de satelliet! De Sky is de limit met high-speed internet via de satelliet! 2. Inhoudsopgave De nieuwe weg naar breedband internet Pagina 4 Hoe werkt het Pagina 4 Hardware zonder verassingen Pagina 4 Triple-play en DTH

Nadere informatie

GPS repeater. Inleiding

GPS repeater. Inleiding NASA GPS repeater Inleiding De Clipper GPS repeater wordt geleverd met 10 meter kabel, een 9 pins RS 232 connector en een 12 Volt voedingkabel. Het apparaat neemt gegevens over zoals verzonden door een

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Installatiehandleiding Satelliet alarmsysteem

Installatiehandleiding Satelliet alarmsysteem Installatiehandleiding Versie: 2.2 Juni 2015 1 Inhoudsopgave - Inleiding 3 - Systeem overzicht 4 - Onderdelen van het systeem 5 - Benodigde materialen/gereedschappen 8 - Plaatsbepaling van de installatie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Oyster Vision, Cosmo en Caro.

Gebruiksaanwijzing Oyster Vision, Cosmo en Caro. Gebruiksaanwijzing Oyster Vision, Cosmo en Caro. Inhoud. 1.Belangrijke mededelingen. 2.Inleiding 3.Ingebruikneming. 4.Aansluiting van de apparaten 5.Bediening van besturingsapparaat. 6.Configuratie besturingsapparaat.

Nadere informatie

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje In deze handleiding wordt uitgelegd hoe de Vuzix Smart Glass werkt en hoe deze gebruikt kan worden voor het inbellen met de applicatie Genzõ. Deel I: In

Nadere informatie

De Konftel 250 Korte handleiding

De Konftel 250 Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 250 Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 250 is een conferentietelefoon die kan worden aangesloten op analoge telefoonaansluitingen. Zie

Nadere informatie

Elektrische muurbeugel

Elektrische muurbeugel E HANDLEIDING Elektrische muurbeugel IR ontvanger programmeren: (AB = afkorting voor afstandsbediening) STAP 1: Druk en houd voor 5 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen en aan blijft, dan druk

Nadere informatie

Handleiding. Solcon TV. solcon.nl

Handleiding. Solcon TV. solcon.nl Handleiding Solcon TV Inhoud 1. De eerste keer opstarten 1.1 De eerste keer opstarten van uw Dune 2 Starten met... 2.1 TV kijken 2.2 Radio Luisteren 2.3 TV Gids 3 Fuctionaliteit Solcon TV 3.1 Pauze TV

Nadere informatie

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie  software-versie: 2. WWW.TECHGROW.NL TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.20 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow T-1 gebruikershandleiding GEFELICITEERD!

Nadere informatie

Hoe maak ik een Multifeed schotel draaibaar (met Enigma 2 Twin-Tuner)?

Hoe maak ik een Multifeed schotel draaibaar (met Enigma 2 Twin-Tuner)? Bijdrage van een Dreambox fan uit Apeldoorn Door een Dreambox fan... Copyright 2010, FDSE / Detransponsder/ Hans&Gerard. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie digitale televisie van Caiway op SAMSUNG CI+ TV 4 8 Frequenties en waarden Caiway 9 10 Overzicht CI+ modellen

Nadere informatie

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger.

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 Versie 160915 Instellen van de afstandsbediening Stap voor stap uw afstandsbediening instellen LED-lampje Bedien ook uw TV met de Stipte

Nadere informatie

Handleiding HD Line SF-700

Handleiding HD Line SF-700 HD-Line SF-700 Digital Satfinder Eenvoudig in gebruik en compatibel met alle satelliet ontvangers. De HD-line SF-700 Digital Satfinder is ideaal voor het eenvoudig afstemmen op de juiste satelliet, zowel

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010 Onderwerp Installatie ZIGGO/CAIWAY Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV Frequenties en netwerknummers Ziggo/Caiway Belangrijke punten Problemen oplossen Pagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem 1. Algemene informatie 1.1 Introductie Het Axitour AT-900 audio communicatiesysteem is een van de meest geavanceerde rondleidingsystemen op

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 Handleiding Aansluiten Kabelmodem Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud.... 2 2. Controleer uw hoofdaansluiting.... 3 3. Leg de binnenhuiskabels

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken... TV Menu Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids. 11 Programma informatie oproepen. 20 Kiezen en Kijken... 22 Bedienen van Kiezen en Kijken.. 24 Eredivisie

Nadere informatie

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren.

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren. Handleiding Monitoring bluetooth De monitoring voor de KLNE Solartec omvormers kan op diverse manieren worden gerealiseerd. De navolgende systemen zijn ter beschikking: 1. Bluetooth draadloos systeem.

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

1. De Satelliet ontvanger.

1. De Satelliet ontvanger. U heeft dit document gedownload omdat u op zoek bent naar een satellietset voor uw camper, caravan, boot of ander recreatie object. Graag helpen wij u op weg om een juiste keuze te maken in de aanschaf

Nadere informatie

De Konftel 300W Korte handleiding

De Konftel 300W Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 300W Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 300W is een draadloze conferentietelefoon op batterijen, die kan worden aangesloten op DECT-systemen,

Nadere informatie

Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie

Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie Leest a.u.b deze handleiding aandachtig door en let vooral op de veiligheidsaanwijzingen. Schade ontstaan door het niet in acht nemen van de bedienings- en onderhoudsaanwijzingen,

Nadere informatie

HANDLEIDING. Uitgebreide handleiding mediaspeler. SOS Solutions

HANDLEIDING. Uitgebreide handleiding mediaspeler. SOS Solutions HANDLEIDING SOS Solutions Je pakket uitpakken Wanneer je een van onze mediaspelers koopt, ontvang je de volgende producten in je pakket: De mediaspeler Voedingsadapter HDMI-kabel Mediaspeler aansluiten

Nadere informatie

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen.

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit, om

Nadere informatie

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Duifmelden.nl Pigeonscloud.com Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Gebruikers handleiding Automatic Arrival Module for Pigeon

Nadere informatie

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

Handleiding Yealink DECT

Handleiding Yealink DECT Handleiding Yealink DECT 1 Inhoud Indeling basisstation en toestel 03 Paginaknop Registration LED Network Status LED Power Indicator LED Introductie 06 In de doos van het toestel Het aansluiten van het

Nadere informatie

Installatiehandleiding HD Recreatieset

Installatiehandleiding HD Recreatieset Installatiehandleiding HD Recreatieset Je ziet meer in HD 2 Stel de kantelhoek in vóór u de schotel uitricht op de satelliet Kantel de schotel tot deze op het getal staat dat bij uw locatie hoort Zie daarvoor

Nadere informatie

COPYWRIGHT TO BOTELCO BV, VLAMBLOEM JG ROTTERDAM NETHERLANDS

COPYWRIGHT TO BOTELCO BV, VLAMBLOEM JG ROTTERDAM NETHERLANDS Inhoudsopgave 1. Veiligheidsgebruik... 2. Functies... 3.Inleiding en paneelomschrijving... 4. Hoofdmenu operatie... 4.1 Zoek satelliet... 4.2 Lijst satelliet... 4.3 Toevoegen satelliet... 4.4 Bewerken

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING HD STARTERSSET

INSTALLATIEHANDLEIDING HD STARTERSSET INSTALLATIEHANDLEIDING HD STARTERSSET www.canaldigitaal.nl 1. INHOUD VAN HET PAKKET EN BENODIGD GEREEDSCHAP De volgende onderdelen dienen in de set te zitten: 1. Interactieve HD-ontvanger met geïntegreerde

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding ICY1801TP Thermostat Programmer Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I.C.Y. B.V. Introductie De Thermostat Programmer vergemakkelijkt het programmeren van de Timer-Thermostaat, doordat u één keer

Nadere informatie

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software 811.1 Gebruiksaanwijzing WTW PC-software Inhoudsopgave 1 FUNCTIONELE SPECIFICATIES........................................................................... 1 2 INSTALLATIE.............................................................................................

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. ICU EVe

Gebruikershandleiding. ICU EVe Gebruikershandleiding ICU EVe Gefeliciteerd met uw nieuwe ICU EVe laadstation Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe ICU laadstation. Dit hightech product is met de grootste zorg in Nederland door de engineers

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

Rian Waalre. Fabrikant Leverancier Satelliet schotel Camping antenne systemen Offshore & internet. Waalre Jan Kuylaars Technisch manager

Rian Waalre. Fabrikant Leverancier Satelliet schotel Camping antenne systemen Offshore & internet. Waalre Jan Kuylaars Technisch manager Rian Waalre Fabrikant Leverancier Satelliet schotel Camping antenne systemen Offshore & internet. Waalre 040-2213656 Jan Kuylaars Technisch manager EUTELSAT uplink Rambouillet bij Parijs 12072 Luxemburg

Nadere informatie

Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie. Verbind uw tablet met de loopband. Standaard programma s

Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie. Verbind uw tablet met de loopband. Standaard programma s Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie Ga met u ipad of Android tablet naar de Apple App Store of de Google Play store. Vervolgens gaat u in de Apple App Store of Google Play

Nadere informatie

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN.

GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. Installatiehandleiding GEWOON ZELF INSTALLEREN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN. STAP VOOR STAP INTERACTIEVE TV INSTALLEREN EN GEBRUIKEN WELKOM BIJ CAIWAY. Hartelijk dank voor uw

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN INTERNET 05 OPTIE 1 Verbinding maken met het modem - via kabel 08 OPTIE 2 Verbinding maken met het modem - via

Nadere informatie

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro Document revisie: 1.3 Publicatiedatum: mei 2006 Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Pro Het kan voorkomen dat een Bridgemate niet functioneert naar behoren. Er kunnen hier verschillende oorzaken

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding Page 1 of 6 RS Digidown Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Page 2 of 6 Introductie De RS Digidown is compatibel met elk type digitale tachograaf. Hieronder ziet u de verschillende types. Op

Nadere informatie

PowerView Motorisation

PowerView Motorisation PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life Scène Snelstart gids Een briljante evolutie in The Art of Window Styling. Deze gids helpt je op weg met je PowerView aankoop. STAP 1 INSTALLEER

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 2 Installatiehandleiding Kabelinternet BetuweNet BetuweNet Helpdesk Julianastraat 9 6851 KJ Huissen 026 3263010 026 3257011 helpdesk@betuwe.net www.betuwe.net Installatiehandleiding - pagina 0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem

Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina 1 - Voorblad Pagina 2 - Inhoudsopgave Pagina 3 - Voorwoord / Tips Pagina 4 - Instellen van de taal

Nadere informatie

Cloud. Camera installatie. D-link camera

Cloud. Camera installatie. D-link camera Cloud Camera installatie D-link camera Versie: 1.3 2 Inhoud Wat zit er in de doos?... 4 Handleiding Dlink camera opnemen in het netwerk... 5 Handleiding plaatsen en aansluiten camera... 5 Camera aansluiten...

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding Inhoudsopgaven 1. Product uitleg 1.1. Led indicatie 1.2. Normaal mode 1.3. Richt mode 2. Installatie voorbereiding 2.1. Benodigdheden 2.2.

Nadere informatie

Extra wifi punt. Handleiding FRITZ!WLAN 1750E. wifi repeater / access point. solcon.nl

Extra wifi punt. Handleiding FRITZ!WLAN 1750E. wifi repeater / access point. solcon.nl Extra wifi punt FRITZ!WLAN 1750E wifi repeater / access point Handleiding solcon.nl INHOUD Extra wifi punt instellen als Access point pag. 3 Extra wifi punt instellen als Repeater pag. 7 Extra wifi punt

Nadere informatie