Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld."

Transcriptie

1 Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist Dirigent Schriftlezing : ds. P. Molenaar : dhr. P. Hazeleger : dhr. R. van Middendorp : dhr. W. de Graaf : Samuël van Ingen Gerjanne van der Snoek

2 Fijn dat jij er bent! Er is al iets begonnen wat jij misschien niet weet. In de consistorie, de ruimte onder de kerktoren, komen voor de dienst de ouderlingen en diakenen bij elkaar. De ouderling van dienst bidt daar. Als het tijd is, komt de kerkenraad de kerk binnen. De ouderling van dienst gaat met de dominee naar de preekstoel, geeft hem een hand en wenst hem Gods zegen toe. Hij geeft nu de verantwoordelijkheid van de dienst aan de dominee. Zingen themalied onderbouw (Melodie: Jezus is de goede Herder) Bij het zingen blijven we allemaal zitten. Tijdens het zingen komt de kerkenraad binnen en gaat de dominee de kansel op. Refrein: God de Heere is de Schepper en Hij zorgt voor al wat leeft. Loof de Heere, dank de Schepper, Die ons zoveel zegen geeft! Zie de planten, zie de bloemen, zie de sterren, zon en maan. t Is teveel om op te noemen. Dat heeft God voor ons gedaan! Refrein Dank U Heere, voor de regen, voor het graan en voor het gras. Dank U voor Uw rijke zegen, dat U altijd bij ons was. Refrein Elke dag zorgt God voor eten, bij ons is er overvloed. Geef dat ik nooit zal vergeten dat ik God ook danken moet. Refrein Stil gebed We vragen God in stilte om een goede dienst voor onszelf en voor elkaar.

3 Votum (de dominee zegt hardop van Wie wij onze hulp verwachten in deze dienst) Groet (de dominee brengt de groet van God aan ons over) Zingen Psalm 136: 1, 5,7 en 25 Looft de HEER', want Hij is goed, Looft Hem met een blij gemoed; Want Zijn gunst, alom verspreid, Zal bestaan in eeuwigheid. Looft Gods wijsheid; door Zijn woord Bracht Hij al de heem len voort; Want Zijn gunst, alom verspreid, Zal bestaan in eeuwigheid. God schiep aan des hemels trans Grote lichten, rijk van glans; Want Zijn gunst, alom verspreid, Zal bestaan in eeuwigheid. Looft Hem, looft Hem, al wat leeft, Die al 't vlees zijn voedsel geeft; Want Zijn gunst, alom verspreid, Zal bestaan in eeuwigheid We belijden het geloof in God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest Ik geloof, in God, de Vader, Hij is almachtig. Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt met alles wat er in is. Ik geloof in Jezus Christus, de Zoon van God, onze Redder, de Eigenaar van ons leven. Hij werd geboren in Bethlehem, stierf aan het kruis en werd begraven. Maar na drie dagen stond Hij weer op. Hij is opgevaren naar de hemel. Vandaar zal Hij terugkomen om alle mensen te oordelen. Ik geloof in God, de Heilige Geest. Hij leert mij geloven in de Heere Jezus, maakt mijn leven nieuw, troost mij en blijft altijd bij mij! Ik geloof één christelijke kerk: mensen over de hele wereld die bij Jezus horen en daarom ook bij elkaar. Ik geloof dat God al mijn zonden om Jezus wil vergeeft. Ik geloof dat ik een nieuw lichaam krijg als de Heere Jezus terugkomt. Ik geloof dat ik na dit leven voor altijd gelukkig zal zijn bij God en nooit meer sterven zal. Amen.

4 Zingen Psalm 68: 10 Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet met eerbied prijzen? Die God is ons een God van heil; Hij schenkt, uit goedheid, zonder peil, Ons 't eeuwig, zalig leven; Hij kan, en wil, en zal in nood, Zelfs bij het naadren van den dood, Volkomen uitkomst geven. Gebed We vragen of God bij ons wil zijn door Zijn Woord en door de Heilige Geest. We lezen uit de Bijbel: Genesis 1:1 2:3 1.In het begin schiep God de hemel en de aarde. 2 De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water. 3. En God zei: Laat er licht zijn! En er was licht. 4. En God zag het licht dat het goed was; en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis. 5. En God noemde het licht dag en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de eerste dag. 6. En God zei: Laat er een gewelf zijn in het midden van het water, en laat dat scheiding maken tussen water en water! 7. En God maakte dat gewelf en maakte scheiding tussen het water dat onder het gewelf is en het water dat boven het gewelf is. En het was zo. 8. En God noemde het gewelf hemel. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de tweede dag. 9. En God zei: laat het water dat onder de hemel is, in één plaats samenvloeien en laat het droge zichtbaar worden! En het was zo!

5 10. En God noemde het droge aarde en het samengevloeide water noemde Hij zeeën: En God zag dat het goed was. 11. En God zei: laat de aarde groen doen opkomen, zaaddragend gewas, vruchtbomen, die naar hun soort vrucht dragen, waarin hun zaad is op de aarde! En het was zo. 12. En de aarde bracht groen voort, zaaddragend gewas naar zijn soort en bomen die vrucht dragen waarin hun zaad is, naar hun soort. En God zag dat het goed was. 13. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de derde dag. 14. En God zei: Laten er lichten zijn aan het hemelgewelf om scheiding te maken tussen de dag en de nacht; en laten zij zijn tot aanduiding van vaste tijden en van dagen en jaren! 15. En laten zij tot lichten zijn aan het hemelgewelf om licht te geven op de aarde! En het was zo. 16. En God maakte de twee grote lichten: het grote licht om de dag te beheersen; en ook de sterren. 17. En God plaatste ze aan het hemelgewelf om licht te geven op de aarde, 18. Om de dag en de nacht te beheersen en om scheiding te maken tussen het licht en de duisternis. En God zag dat het goed was. 19. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de vierde dag. 20. En God zei: Laat het water wemelen van wemelende levende wezens; en laten er vogels boven de aarde vliegen, langs het hemelgewelf! 21. En God schiep de grote zeedieren en alle krioelende levende wezens waarvan het water wemelt, naar hun soort, en alle gevleugelde vogels naar hun soort. En God zag dat het goed was. 22. En God zegende ze en zei: Wees vruchtbaar, word talrijk, en vervul het water en de zeeën, en laat de vogels talrijk worden op de aarde! 23. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: De vijfde dag. 24. En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo. 25. En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was. 26. En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen! 27. En God schiep de mens naar zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen, 28. En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de aarde en onderwerp haar, en heers over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht en over al de dieren die over de aarde kruipen!

6 29. En God zei: Zie Ik geef u al het zaaddragende gewas dat op heel de aarde is, en alle bomen waaraan zaaddragende boomvruchten zijn; dat zal u tot voedsel dienen, 30. Maar aan al de dieren van de aarde, aan alle vogels in de lucht en aan al wat over de aarde kruipt, waarin leven is, heb Ik al het groene gewas tot voedsel gegeven. En het was zo. 31. En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de zesde dag. 1. Zo zijn de hemel en de aarde voltooid, en heel hun legermacht. 2. Toen God op de zevende dag Zijn werk, dat Hij gemaakt had, voltooid had, rustte Hij op de zevende dag van al Zijn werk, dat Hij gemaakt had, 3. En God zegende de zevende dag en heiligde die, want daarop rustte Hij van al Zijn werk, dat Hij gemaakt had. Collecte Op school hebben we geld opgehaald voor de kinderoppas. Zingen OTH 242: 1 U die mij geschapen hebt, U wil ik aanbidden als mijn God. In voor- en tegenspoed, Uw liefde doet mij zingen. U die mij geschapen hebt, U wil 'k danken hoe ik mij ook voel. En U gehoorzaam zijn. Heer U bent mijn doel Preek: Het thema is Dank de Schepper In de preek horen we welke boodschap God in het Bijbelgedeelte voor ons heeft. Zingen OTH 129 Zie ik sterren aan de hemel staan, aan de donkerblauwe lucht de maan is het of de nacht mij noemt de Naam van een machtig God.

7 Zie ik 's morgens weer de zon opgaan, in het veld de bloemen opengaan is het of de dag mij noemt de Naam van een machtig God. Deze God die aard en hemel schiep is Dezelfde God die mij eens riep Uit het duister tot Zijn heerlijk licht, zodat ik elke dag Hem Vader noemen mag. Die Zijn liefde aan mij openbaart, mij rechtvaardig in Zijn Zoon verklaart dag en nacht mij in Zijn Hand bewaart, hoe groot is God voor mij! Gebed We danken de Heere voor deze dienst. We vragen Hem om de komende tijd te zorgen voor alles wat wij nodig hebben. We bidden voor mensen die het moeilijk hebben. Zingen Ps. 67: 3 De volken zullen, HEER', U loven; O HEER', U loven altemaal, Die d' aarde vruchtbaar maakt van boven Dat z' ons op haar gewas onthaal'. God is ons genegen; Onze God geeft zegen Hij, die alles geeft, Hij zal zijn geprezen, Hem zal alles vrezen, Wat op aarde leeft. Zegen We zingen het themalied van de bovenbouw (Melodie: Ere zij aan God de Vader) Als we zingen verlaat de kerkenraad de kerkzaal. Als we klaar zijn met zingen, trekken we onze jassen aan.

8 God de Heere is almachtig, kijk, wat Hij geschapen heeft. Alles wat Hij maakt, is prachtig en Hij zorgt voor al wat leeft. Dank de Schepper, dank de Schepper, Die dit alles aan ons geeft. Al het voedsel dat wij eten geeft God ons met gulle hand. En Hij geeft ook, niet vergeten, zaad voor elke nieuwe plant. Dank de Schepper, dank de Schepper, Hij houdt alles steeds in stand. God zorgt voor ons, alle dagen. Hij geeft ons zelfs overvloed. Heer, vergeef ons als wij klagen bij de minste tegenspoed. Dank de Schepper, dank de Schepper, Wij getuigen: God is goed! Orgelspel Fijn dat je er was! Je bent ook op zondag welkom in het huis van God.

Wie schiep hemel een aarde? Op welke wijze kwam het scheppingswerk tot stand? 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde.

Wie schiep hemel een aarde? Op welke wijze kwam het scheppingswerk tot stand? 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. Wie schiep hemel een aarde? Genesis 1:1 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. Op welke wijze kwam het scheppingswerk tot stand? Psalm 33:6, 9 6 Door het Woord van de HEERE is de hemel gemaakt,

Nadere informatie

Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk

Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk LITURGIE VOOR DE KERK EN SCHOOL-THEMADIENST In samenwerking met de Julianaschool Wonderlijk gemaakt Zondag 25 januari 2015 9.00 uur Oude Kerk Welkom en bekendmakingen Intochtslied (schoolpsalm): Psalm

Nadere informatie

Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het

Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte dat over de grond kruipt. Het eerste scheppingsverhaal

Nadere informatie

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013 Zondag 4 Augustus 2013 Thema van de dienst : Schepping Voorganger : ds. J.W. Stam Organist/piano : Jan Bremer Mededelingen van de kerkenraad Lied: Ps. 19: 1 en 2 >> Intochtslied vers 2 >> 1 2. God heeft

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Vooruit, blik terug!

Vooruit, blik terug! Vooruit, blik terug! Liturgie voor de kerk/schooldienst op dankdagmorgen 4 november 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger: ds. L.P. Blom Ouderling

Nadere informatie

GENESIS JANUARI 2017, LUNTEREN Evert Jan Hempenius

GENESIS JANUARI 2017, LUNTEREN Evert Jan Hempenius EN GENESIS 1 21 JANUARI 2017, LUNTEREN Evert Jan Hempenius Welk plaatje past het beste bij een jongere en bij jou, kies telkens uit kleur / grijs deel de keuzes kort met elkaar. De ontgoddelijkte wereld

Nadere informatie

Dankend bij Eén. : dhr. Roelof van Middendorp

Dankend bij Eén. : dhr. Roelof van Middendorp Dankend bij Eén Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 2 november 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering:

Orgelspel tijdens het orgelspel worden tafelkaarsen aangestoken. Bemoediging en gebed van toenadering: DUINZICHTKERK zondag 13 oktober 2013 Viering Heilig Avondmaal Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds.c. van Duinen ; ouderling van dienst: A. Timmer-Kortleve; diaken van dienst: Laméris-van

Nadere informatie

TOEN GOD ALLES MAAKTE

TOEN GOD ALLES MAAKTE Bijbel voor Kinderen presenteert TOEN GOD ALLES MAAKTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: Bob Davies en Tammy S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Altijd dichtbij Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist : ds. S.J. Verheij :

Nadere informatie

EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16

EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16 EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16 EEN GROOT VERLIES De schepping De zondeval 3/16 De schepping (1) Genesis 1:27 En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God

Nadere informatie

Liturgie aangepaste kerkdienst

Liturgie aangepaste kerkdienst Liturgie aangepaste kerkdienst JAKOB IN BETHEL Zondagmiddag 4 november 2018 Aanvang: 14:30 uur Voorganger: Ds. A.J. Post 1 2 Voorzang (2 kinderliederen) Weerklank 595 vers 1, 2 en 3 1 s Zondags gaan we

Nadere informatie

Gezinsdagboek Dank de Schepper. Genesis 1:1-2:3

Gezinsdagboek Dank de Schepper. Genesis 1:1-2:3 Gezinsdagboek Dank de Schepper Genesis 1:1-2:3 1 Gezinsfolder Hoe werkt deze gezinsfolder? Gezinsopdrachtje Beschrijving voor de ouders van een kleine doe-opdracht om met elkaar als gezin te doen. De plek

Nadere informatie

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel.

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel. Rust bij de Vader Liturgie van de dienst op de biddag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 9 maart 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Vertel het maar! Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Duurzaam denken en doen

Duurzaam denken en doen Duurzaam denken en doen In het onderling menselijk verkeer en onze houding tegenover de schepping is het mogelijk af te wijken van de gebaande paden en lef te tonen om verder te denken. Als antwoord op

Nadere informatie

discussiëren. Begrippen van hoofdstuk 1 die je moet kennen Schepping Evolutie Spontane waarneming Mythe Moraal TeNaCH Bijbel Koran

discussiëren. Begrippen van hoofdstuk 1 die je moet kennen Schepping Evolutie Spontane waarneming Mythe Moraal TeNaCH Bijbel Koran Kunnen scheppingsmythen vandaag nog iets voor ons betekenen? Sommige mensen zijn het hier mee eens, want ze leren ons lessen zoals in de schepping. Ook vinden ze dat er in scheppingsmythen een duidelijke

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

De schepping van hemel en aarde, volgens de Bijbel uit het boek Genisis H1-H3.

De schepping van hemel en aarde, volgens de Bijbel uit het boek Genisis H1-H3. De schepping van hemel en aarde, volgens de Bijbel uit het boek Genisis H1-H3. [1] 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde2 De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar

Nadere informatie

WIE ZINGT MEE? Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 1 november 2015 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde

WIE ZINGT MEE? Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 1 november 2015 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde WIE ZINGT MEE? Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 1 november 2015 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het Interkerkelijk Kinderkoor

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

O e c u m e n i s c h e

O e c u m e n i s c h e O e c u m e n i s c h e Naar de wijze van TAIZÉ 10 september 2017 De wereld is ons gegeven, elkaar zijn wij gegeven jj jjjjj Hartelijk welkom in deze viering. Met elkaar willen we ons openstellen voor

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Wonderlijk gemaakt. De voorganger is ds. M.P.D. Barth.

Wonderlijk gemaakt. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Wonderlijk gemaakt Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 25 januari 2015 in de Oude Kerk om 10.45 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Welkom

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Hierden) Schriftlezing: Genesis 15 vers 1 t/m 6 Jakobus 2 vers 14 t/m 26 Lied 267 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 84 vers 2 (Schoolpsalm - Weerklank)

Nadere informatie

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1 7 juni 17.00 uur G Zomer Amersfoort West en Oost Thema: Vrij- zijn o GK 171 Wees stil Stilte Votum Zegen Amen o Psalmen voor Nu 130 Gebed Bijbellezing: Genesis 1 : 26 2 : 3 o GK 174 Zo vriendelijk en veilig

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten

Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten Anders-dan-anders-dienst Morgensterkerk 2 september 2012 Van ophouden weten Voorganger: ds Marco Visser Muzikale leiding: Eibert de Vries Ouderling: Nanny Poppema Diaken: Jannie de Vries 1 Oefenen lied:

Nadere informatie

Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29

Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29 Lezen : Prediker 12 : 1-8 2 Korintiërs 4 : 7-18 Tekst : Spreuken 16 : 31 Spreuken 20 : 29 Psalm 68 : 8 Psalm 92 : 7 en 8 Gezang 75 : 1, 2 en 6 Psalm 90 : 5 en 6 Gezang 179a Gezang 137 Votum en groet Onze

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Intochtslied: Psalm 8:1,3 > 1/1 1/1 Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Zingen: 283:1,5 > 1/1 1/1 Leefregels > Zingen: Psalm 25:2,6 > 1/2 2/2 1/2 2/2 Verootmoedigings Gebed > Zingen:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Dankdag 2018 Alles geef ik U!

Dankdag 2018 Alles geef ik U! Dankdag 2018 Alles geef ik U! Voorganger: T. Beekman - Koster: Bouwman Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Koor: Joyful Gospel Kidz o.l.v. Warno Ruting Welkom! Fijn

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 8 vers 29 en 30 Psalm 5 vers 1 Lied 298 vers 1 t/m 4 Op Toonhoogte Psalm 132 vers 5 en 10 Psalm 68 vers 10 Lied 140 vers 1 en 3

Nadere informatie

Welkom in deze dienst. Voorganger is dhr. A.Verstoep

Welkom in deze dienst. Voorganger is dhr. A.Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A.Verstoep Schriftlezingen: Genesis 1 vers 1 t/m 5 Johannes 1 vers 1 t/m 5 Openbaringen 1 vers 1t/m 8 en 9 t/m 18 Lied 72 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 68

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Romeinen 5 vers 12 t/m 21 Romeinen 6 vers 1 t/m 14 Psalm 119 vers 53 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 8 en 9 Lied 100 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019

LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019 LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019 Thema: Wie heeft dat gemaakt? Voorganger : Ds. Fokko Kuipers Muzikale medewerking wordt verleend door: Muzikale groep uit Vierhouten Beamer

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Genoeg te delen. Dankdag 2014

Genoeg te delen. Dankdag 2014 Genoeg te delen Dankdag 2014 Liturgie van de dienst op de dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 5 november 2014 in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

In het vorige hoofdstuk werd de schepping van de hemel besproken. 1 In dit hoofdstuk gaat het over de schepping van de aarde.

In het vorige hoofdstuk werd de schepping van de hemel besproken. 1 In dit hoofdstuk gaat het over de schepping van de aarde. In het vorige hoofdstuk werd de schepping van de hemel besproken. 1 In dit hoofdstuk gaat het over de schepping van de aarde. In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Genesis 1:1) De hemel: De geestelijke,

Nadere informatie

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23

Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Lezen : Psalm 61 Matteüs 6:5-15 Matteüs 14: 22-23 Psalm 146 : 1 en 4 Psalm 51 : 1 Psalm 25 : 7 Psalm 68 : 8 Lied 465 : 1, 4 en 5 Gezang 141 : 3 (GK 35) Opwekking 672 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: 2 Korinthe 4 vers 16 t/m 5 vers 10 Gezang 295 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 52 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 63 vers 1 en 2 Gezang

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert TOEN GOD ALLES MAAKTE

Bijbel voor Kinderen presenteert TOEN GOD ALLES MAAKTE Bijbel voor Kinderen presenteert TOEN GOD ALLES MAAKTE Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: Bob Davies en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Orde voor de viering op zondag 21 oktober 2018 om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: ds. Wouter Bakker Tomas Doorduin Arina Crozier

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

Welkom in deze kinderdienst Het thema van de dienst is: WAUW!

Welkom in deze kinderdienst Het thema van de dienst is: WAUW! Welkom in deze kinderdienst Het thema van de dienst is: WAUW! Laat ons met elkander, laat ons met elkander, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven de Heer. OTH

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Eredienst uur Voorganger: G. Oosterhuis

Eredienst uur Voorganger: G. Oosterhuis Eredienst 25-5-2017 10.00 uur Voorganger: G. Oosterhuis Liturgie Votum / zegengroet NLB 675 : 1 en 2 Gezang 149 Gebed Schriftlezing 1: Johannes 6 : 48-69 Psalm 24 : 2 en 5 Schriftlezing 2: Johannes 13:

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde.

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor uw liefde,heer Jezus, dank U wel. (2x) Wij aanbidden U, Heer. U komt toe alle lof en eer. O, Heer, wij prijzen

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Organist : dhr. P. de Jong Lectrice : mw. E. Stegenga Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis Naam van de zondag:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Openbaringen 3 vers 14 t/m 22 Gezang 253 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 11 vers 33 t/m 46 Samen zijn wij hier gekomen Psalm 100 vers 1 en 2 Rozelaarkoor Lied 165 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Nu gaan

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

Lied van de maand 2014-2015

Lied van de maand 2014-2015 Sept. God die alles maakte God die alles maakte de lucht en t zonlicht blij de hemel zee en aarde zorgt ook voor mij God die t gras gemaakt heeft de bloemen in de wei de bomen, vruchten, vogels zorgt ook

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lucas 16: 19-31 Gezang 149 : 1 Opwekking 428 Psalm 146 : 5, 6 en 7 Psalm 40 : 2, 3 en 6 (NPB) Gezang 95 : 3 en 4 Collecte zondag 9 juli Hongersnood

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3. Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Lezen : Psalm 8 Tekst : Psalm 8 : 3 Psalm 121 : 1, 2 en 4 NLB 310 Gezang 149 Psalm 148 : 1 en 5 Opwekking 518 Lied 465 : 1, 2 en 5 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 5 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale begeleiding: ds. de Graaf, Heerde Arjan van

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Welkomstwoord Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 augustus 2018, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. B.J. van t Veld Gerrit Borkent Bram Jaspers Welkomstwoord

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst Dankdag

Liturgie kinderdienst Dankdag Liturgie kinderdienst Dankdag De gift van de weduwe. Woensdagochtend 7 november 2018 Aanvang: 9:30 uur Voorganger: Ds. A.J. Post 1 2 Voorzang OTH 122 vers 1,2 en 6 1 Dank U voor deze nieuwe morgen, dank

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Deze dienst is in het bijzonder gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is: Hé, je wordt geroepen! Voorganger: Ds.

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 30 april 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: u Organist: dhr.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 30 april 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: u Organist: dhr. Liturgie voor de avonddienst op zondag 30 april 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 18.30 u Organist: dhr. Roel Jongeneel Zingen: psalm 107: 1 en 7 (NB) 1.Gods goedheid

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Orde van Dienst van de dankdag gehouden op woensdagmiddag 7 november 2018

Orde van Dienst van de dankdag gehouden op woensdagmiddag 7 november 2018 Orde van Dienst van de dankdag gehouden op woensdagmiddag 7 november 2018 Welkom in de Grote Kerk te Papendrecht. Alles geef ik U Predikant: Ds. C. Boele (Polsbroek-Vlist) Ouderling van Dienst: Dhr. T.C.

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3 Inleidend orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 150 vers 3 Looft God, naar Zijn hoog bevel, Met het klinkend cimbelspel; Looft Hem, op het schel metaal Van de vrolijke cimbaal; Looft den HEER;

Nadere informatie

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten

Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten Onder orgelspel komen de belijdeniscatechisanten binnen. Welkom en bekendmakingen Voorzang, schoolpsalm Ps. 73:13 Wien heb ik nevens U omhoog? Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog, Op aarde nevens U toch

Nadere informatie

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 7 vers 37 t/m 39 Voorzang: Samen zijn wij hier gekomen Psalm 81 vers 1 en 12 Lied 125 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Lied 113

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 5 juli 2015 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 3 e Zondag van de Zomer ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche : Drs. Jan

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Dankend bij Eén (Psalm 65) Liturgie voor de dankdag op 2 november 2016 om 14.00u Voorganger: Orgel: Piano: Trombone: Trompet: Cornet : Bugel: Koor: Ds. J. Holtslag Yvonne

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin thema: ff anders! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen, meesters en juffen van

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Nieske Selles-ten Brinke God kent jou! Dagboek voor kinderen 5+

Nieske Selles-ten Brinke God kent jou! Dagboek voor kinderen 5+ Nieske Selles-ten Brinke God kent jou! Dagboek voor kinderen 5+ Uitgeverij Jes! Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC )

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 maart 2014, 3 e zondag in de 40-dagentijd, doop Robin van den Berg Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds.

Nadere informatie

Liturgie voor de Appèldienst op zondag 14 maart 2010, om uur in de Dorpskerk. Voorganger: Ds B.J. vd Kamp BFF <3.

Liturgie voor de Appèldienst op zondag 14 maart 2010, om uur in de Dorpskerk. Voorganger: Ds B.J. vd Kamp BFF <3. Liturgie voor de Appèldienst op zondag 14 maart 2010, om 18.30 uur in de Dorpskerk Voorganger: Ds B.J. vd Kamp BFF

Nadere informatie