Vraag 6 Hoe groot is de vloeroppervlakte van de bedrijfsruimte die u denkt nodig te hebben voor uw uitbreiding- of verplaatsingsplannen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag 6 Hoe groot is de vloeroppervlakte van de bedrijfsruimte die u denkt nodig te hebben voor uw uitbreiding- of verplaatsingsplannen?"

Transcriptie

1 Conclusie Tot 2020 wordt een behoefte naar bedrijventerrein in de gemeente Zijpe geraamd van circa 5 hectare. Dit is ook de oppervlakte die in de planningsopgave in de provinciale structuurvisie is opgenomen. Advies Start op korte termijn en gefaseerd met de ontwikkeling van de uitbreiding van het bedrijventerrein Kolksluis. Starten vanuit het bestaande terrein en niet meer bouwrijp maken dan wat er verkocht wordt plus een kleine voorraad. Door de fasering en monitoring kan provincie worden gevraagd nu 1 hectare meer dan in de planningsopgave is opgenomen te bestemmen tot bedrijventerrein. De uitgifte van het terrein is opgenomen in het (concept) Regionaal Programma Bedrijventerreinen Kop van Noord- Holland en het planningsschema dat hiervan onderdeel uitmaakt. Houd contact met de ondernemers. Het overgrote deel van de respondenten heeft geen bezwaar tegen contacten over deze ontwikkeling. Uit de reacties van de bedrijven en het feit dat er ook in 2005 al een onderzoek naar de behoefte is uitgevoerd blijkt dat de uitbreiding van het bedrijventerrein al te lang boven de markt hangt. Het is zaak nu voortvarend aan de slag te gaan en de bedrijven duidelijkheid te bieden over de uitbreiding. De behoefte is er, maar zal niet tot in lengte van dagen blijven bestaan. Betrek de ondernemers met de actuele behoefte en de ondernemers op het bestaande gedeelte van Kolksluis actief bij de ontwikkeling en kom als gemeente samen met een collectief van ondernemers tot een kwalitatief goede locatie. De ondernemers op het bestaande deel zijn al (op natuurlijke wijze) tot een collectief gekomen en hebben feitelijk al een vorm van beheer en parkmanagement opgebouwd. Sluit zoveel als mogelijk aan bij de lopende initiatieven en kom tot een waarborging van beheer, onderhoud en een basis parkmanagement door verankering van rechten en plichten in de grondcontracten met de bedrijven.

2 Kleiner dan m2 9 ondernemers 12% Tussen m2 en m2 4 ondernemers 5% Tussen m2 en m2 4 ondernemers 5% Tussen de m2 en m2 2 ondernemers 3% Meer dan m2 0 ondernemers 0% Vraag 6 Hoe groot is de vloeroppervlakte van de bedrijfsruimte die u denkt nodig te hebben voor uw uitbreiding- of verplaatsingsplannen? Kleiner dan 250 m2 bruto vloeroppervlak 3 ondernemers 4% Tussen 250 m2 en m2 9 ondernemers 12% Tussen m2 en m2 4 ondernemers 5% Tussen de m2 en m2 1 ondernemer 1% Meer dan m2 1 ondernemer 1% Vraag 7 Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze enquete? Ja 12 ondernemers 15% Nee 66 ondernemers 85% Zo ja, om welke vragen en/of opmerkingen gaat het? - Ontwikkeling duurt al veel te lang, hierdoor gedwongen naar elders verhuisd - Vraag wanneer er kavels uitgeefbaar zijn en voor welke prijs, zie ook opmerking bij vraag 1 - Uiting wens voor kabel, glasvezel, camerabeveiliging en parkeerfaciliteit vrachtwagens - Specifieke vraag naar ruimte naast de huidige locatie van de ondernemer - Melding dringende behoefte, zie ook vraag hiervoor - Verzoek tot vermelding van een bedrijf in de gemeentegids - 1 ondernemer meldt dat zijn uitbreidingsbehoefte in het buitenland wordt ingevuld, heeft verder geen invloed op de behoefte naar de uitbreiding Kolksluis Vraag 8 Heeft u er bezwaar tegen als de gemeente Zijpe en/of Ontwikkelingsbedrijf NHN naar aanleiding van deze inventarisatie contact met u opneemt? Ja 19 ondernemers 24% Nee 59 ondernemers 76% De behoefte aan bedrijventerrein bedraagt, volgens opgave van de respondenten die uitbreiding- of verplaatsingsplannen op of naar de uitbreiding van Kolksluis hebben, rond 4 hectare netto uitgeefbaar bedrijventerrein. Deze behoefte is er tussen nu en vier jaar. De geïnventariseerde behoefte aan ruimte voor bedrijven is een momentopname en kan per dag wijzigen. Aangezien de ontwikkeling niet van vandaag op morgen is afgerond zullen er lopende het proces nog wijzigingen in behoefte plaatshebben. De ervaring leert dat op het moment dat de uitgifte kan plaatshebben er in de praktijk minder wordt uitgegeven dan geraamd. Het uitgiftetempo van de uitbreiding schatten wij voor de komende vier jaar in op gemiddeld 0,8 hectare per jaar. Na deze periode, waarin er toch sprake is van een soort inhaalslag, wordt er, op basis van de historische uitgifte op soortgelijke bedrijventerreinen in de regio, verwacht dat het uitgiftetempo zal dalen naar 0,3 tot 0,5 ha per jaar.

3 Inventarisatie onder bedrijven Om een antwoord te krijgen op de vraag hoe groot de actuele behoefte naar bedrijventerrein is op Kolksluis is een 340 tal bedrijven in de gemeente Zijpe benaderd om deel te nemen aan een inventarisatie. De inventarisatie heeft zich gericht op bedrijven welke behoren tot de doelgroep van het bedrijventerrein Kolksluis. In totaal hebben 78 bedrijven deel genomen aan de inventarisatie door de enquête in te sturen. Dit houdt in dat bijna 23% van de 340 benaderde ondernemingen heeft willen meewerken. Gesproken kan worden van een normale respons, wat wijst op een gezonde betrokkenheid van de ondernemingen wat betreft het thema van de inventarisatie. Er kan dus gesteld worden dat het onderwerp leeft bij de bedrijveven in de gemeente Zijpe. Per vraag zijn hieronder de resultaten weergegeven. Vraag 1 Heeft uw bedrijf uitbreiding- of verplaatsingsplannen die u nu of in de toekomst wilt verwezenlijken? Ja 19 ondernemers 24% Nee (ga direct door naar vraag 7) 59 ondernemers 76% Vraag 2 Waar wenst u de uitbreiding- of verplaatsingsplannen (het liefst) te verwezenlijken? Op de huidige locatie 7 ondernemers 9% Op een bestaand bedrijventerrein in de gemeente Zijpe 3 ondernemers 4% Op de nieuwe uitbreiding van bedrijventerrein Kolksluis 8 ondernemers 10% Op een bedrijventerrein elders in de regio Kop van Noord-Holland 1 ondernemers 1% Op een bedrijventerrein buiten de regio Kop van Noord-Holland 0 ondernemers 0% De ondernemer die aangeeft elders in de regio Kop van Noord-Holland zijn plannen te willen verwezenlijken geeft aan dit in Schagen te willen. Wanneer duidelijk wordt dat de uitbreiding Kolksluis binnen afzienbare tijd gerealiseerd wordt is deze ondernemer ook geïnteresseerd in een kavel tussen m2 en m2 op Kolksluis. Vraag 3 Hoe wenst u de uitbreiding- of verplaatsingsplannen (het liefst) te verwezenlijken? Door zelf nieuw te bouwen 15 ondernemers 19% Door een bestaande bedrijfsruimte te huren 0 ondernemers 0% Door een bestaande bedrijfsruimte te kopen 1 ondernemer 1% Door een nieuwe bedrijfsruimte te huren 1 ondernemer 1% Door een nieuwe bedrijfsruimte te kopen 1 ondernemer 1% Vraag 4 Binnen welke termijn wenst u de uitbreiding- of verplaatsingsplannen te verwezenlijken? Binnen twee jaar 10 ondernemers 13% Tussen twee en vier jaar 7 ondernemers 9% Na vier jaar 2 ondernemers 3% Vraag 5 Hoe groot is de oppervlakte van het terrein dat u denkt nodig te hebben voor uw uitbreiding- of verplaatsingsplannen?

4 Inleiding De gemeente Zijpe werkt aan het voorontwerp bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Kolksluis in t Zand en heeft het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord gevraagd de ruimtebehoefte van ondernemers binnen de gemeente op de korte termijn te inventariseren. De bruto uitbreiding van Kolksluis kan maximaal14,5 hectare omvatten inclusief waterberging. Netto bedraagt de uitbreiding maximaal 6 hectare. In het plan is veel ruimte voor groen, water en natuur hetgeen de landschappelijke inpassing ten goede komt. Het bedrijventerrein is bedoeld voor vestiging van lokale ondernemingen en kan de komende jaren voorzien in de lokale behoefte aan bedrijfskavels in de gemeente, thans nog gemeente Zijpe en na 2012 de fusiegemeente Schagen. Binnen de gemeente Zijpe is al geruime tijd geen aanbod meer van nieuwe bedrijfskavels zodat de behoefte niet is af te meten aan de gemiddelde uitgiften in de afgelopen jaren. Wel zijn er de afgelopen periode meerdere aanvragen bij de gemeente binnen gekomen van ondernemers met een ruimtebehoefte. In de bestaande markt voor bedrijfshuisvesting zien we geen bovengemiddelde leegstand. De leegstand die er is wordt aangemerkt als frictieleegstand en voorziet binnen redelijke termijn in een behoefte. Van structurele leegstand (lees incourant vastgoed, herstructurering noodzakelijk) is weinig tot geen sprake. Binnen de gemeentegrenzen van de fusiepartners bevindt zich momenteel nog aanbod voor de lokale behoefte aldaar en de ontwikkeling van de uitbreiding in t Zand zal naar verwachting geen onderlinge concurrentie tussen deze (lokale) terreinen veroorzaken. Op het bedrijventerrein Lagedijk in Schagen ligt er nog een aanbod van circa 6 ha en kan de komende jaren voorzien in de lokale vraag aldaar. Op dat terrein, gelegen in de centrumgemeente, is het aannemelijk dat er ook meer regionaal georiënteerde bedrijvigheid zal landen. Wat betreft het aanbod in de gemeente Harenkarspel kan gesteld worden dat de afstand t Zand tot Harenkarspel zodanig groot is dat het voor de doelgroep (de lokale ondernemers) geen afweging zal zijn een keuze te maken tussen dit aanbod. De afstand tussen t Zand en Anna Paulowna maakt het wel aannemelijk dat er enige concurrentie zou kunnen ontstaan tussen de uitbreiding van Kolksluis en de uitbreiding van Kruiswijk in Anna Paulowna. De uitbreiding van het terrein Kruiswijk in Anna Paulowna bedraagt netto 5 ha en zal deels worden ingevuld door verplaatsing van lokale bedrijven uit de dorpskern. De gemeente Zijpe heeft in 2005 een onderzoek laten verrichten naar de behoefte aan bedrijventerreinen binnen de gemeente. De Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland heeft dat onderzoek destijds uitgevoerd. In 2009 heeft de provincie Noord-Holland de ruimtebehoefte aan bedrijventerreinen tot 2020 laten ramen door Ecorys welke raming als input gold voor de provinciale Structuurvisie De raming heeft er toe geleid dat de uitbreiding van het bedrijventerrein Kolksluis voor tot 2020 voor 5 hectare is opgenomen in de planningsopgave Noord-Holland Noord van deze Structuurvisie. In het onderzoek uit 2005 is de ondernemers in de gemeente Zijpe concreet gevraagd welke (uitbreidings)vraag zij op dat moment hadden en aan welke kwaliteit zij behoefte hadden. Uit de enquête gehouden in 2005 kwam naar voren dat er op dat moment een behoefte was van netto ruim 4 hectare bedrijventerrein. Sinds 2005 is er veel veranderd. Veel ondernemers zijn ondertussen voorzien in hun behoefte door vestiging in vrijkomende bestaande objecten, op de beschikbare uitgeefbare grond op Trambaan of elders in de regio. Verder heeft de aanhoudende economische crisis er voor gezorgd dat een aantal bedrijven niet langer kunnen uitbreiden en soms zelfs gedwongen zijn te krimpen. De raming uit 2009 was een meer theoretische benadering op basis van modellen en scenario s voor de gehele regio. Uit deze raming kwam naar voren dat er een totale (autonome) behoefte naar bedrijventerrein was voor de gehele regio Kop van Noord-Holland tot 2020 van netto circa 95 ha. De huidige inventarisatie is uitgevoerd om op dit moment helder te krijgen of er voldoende behoefte is aan de uitbreiding en hoe groot deze behoefte is.

5 Inventarisatie van de ruimtebehoefte van lokale ondernemers op bedrijventerreinen in de gemeente Zijpe Uitgevoerd door: Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord J. Spee en C. Brinkman Opdrachtgever: Gemeente Zijpe Datum: December 2011

Marktonderzoek bedrijventerreinen gemeente Dalfsen. Bestuurlijke eindrapportage 28 februari 2014

Marktonderzoek bedrijventerreinen gemeente Dalfsen. Bestuurlijke eindrapportage 28 februari 2014 Marktonderzoek bedrijventerreinen gemeente Dalfsen Bestuurlijke eindrapportage 28 februari 2014 Inleiding BMC heeft in opdracht van de gemeente Dalfsen een marktonderzoek uitgevoerd naar de lokale behoefte

Nadere informatie

Samenvatting. De Kvk en IKE hebben de onderzoeksresultaten aangeboden aan het College van B&W van Etten- Leur.

Samenvatting. De Kvk en IKE hebben de onderzoeksresultaten aangeboden aan het College van B&W van Etten- Leur. JJuunni i 22 Uitkomsten Ruimtebehoefteonderzoek Gemeente Etten-Leur Samenvatting De provincie Noord-Brabant en de gemeente Etten-Leur zijn een onderzoek gestart naar de meest geschikte locatie voor een

Nadere informatie

Gemeente Oegstgeest. Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg. 11 maart 2015

Gemeente Oegstgeest. Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg. 11 maart 2015 Gemeente Oegstgeest Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg 11 maart 2015 DATUM 11 maart 2015 TITEL Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

ACTUALISATIE UITGIFTETEMPO BEDRIJVENTERREINEN Stec Groep aan gemeente Apeldoorn (concept)

ACTUALISATIE UITGIFTETEMPO BEDRIJVENTERREINEN Stec Groep aan gemeente Apeldoorn (concept) ACTUALISATIE UITGIFTETEMPO BEDRIJVENTERREINEN Stec Groep aan gemeente Apeldoorn (concept) Stec Groep B.V. Peije Bruil en Guido van der Molen Juni 2012 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 2. CONCLUSIES EN ADVIEZEN

Nadere informatie

VOORBEELD VRAAG EN AANBOD ANALYSE BEDRIJFSRUIMTE ESSENTIES EN KERNOPGAVEN. 1. De feiten. 2. Match en mismatch. 3. Suggesties voor bestaande voorraad

VOORBEELD VRAAG EN AANBOD ANALYSE BEDRIJFSRUIMTE ESSENTIES EN KERNOPGAVEN. 1. De feiten. 2. Match en mismatch. 3. Suggesties voor bestaande voorraad ESSENTIES EN KERNOPGAVEN 1. De feiten De gemeente beschikt over ha aan bedrijventerrein, verdeeld over zes terreinen. Er is nog circa ha uitgeefbaar, waarvan 2, ha per direct. De kavels die worden aangeboden

Nadere informatie

MARKTONDERBOUWING KRUISWIJK III Stec Groep aan Heijmans Vastgoed

MARKTONDERBOUWING KRUISWIJK III Stec Groep aan Heijmans Vastgoed MARKTONDERBOUWING KRUISWIJK III eindrapport Stec Groep B.V. Evert-Jan de Kort, Erik Jan van Dijk 2 november 2010 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1 De situatie 1 1.2 Werkwijze en leeswijzer 1 2. MARKTONDERBOUWING

Nadere informatie

Bedrijfsruimtemarkt zuid-nederland Limburg en Noord-Brabant

Bedrijfsruimtemarkt zuid-nederland Limburg en Noord-Brabant Landelijke marktontwikkelingen Na een korte opleving in 2011 viel de opname van bedrijfsruimte in 2012 opnieuw terug. Tegen de verwachting in bleef het aanbod echter redelijk stabiel. Wel wordt een steeds

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Werklocaties

Voortgangsrapportage Werklocaties Voortgangsrapportage Werklocaties Inleiding Het Programma Werklocaties Limburg 2020 legt de herstructureringsopgave en de planningsopgave voor bedrijventerreinen vast tot en met 2020. Na een voorbereiding

Nadere informatie

Behoefteraming bedrijventerreinen Zuid-Holland. Stec Groep Hub Ploem Bestuurlijk overleg Midden-Holland 2 oktober 2017

Behoefteraming bedrijventerreinen Zuid-Holland. Stec Groep Hub Ploem Bestuurlijk overleg Midden-Holland 2 oktober 2017 Behoefteraming bedrijventerreinen Zuid-Holland Stec Groep Hub Ploem Bestuurlijk overleg Midden-Holland 2 oktober 2017 Uitgifte blijft achter, aanbod blijft stijgen 1200 1000 800 600 400 200 0 2012 2013

Nadere informatie

Bedrijfskavels te koop. Scherpenzeel (GLD)

Bedrijfskavels te koop. Scherpenzeel (GLD) Juli 2014 Bedrijfskavels te koop Scherpenzeel (GLD) Juli 2014 2 Algemene informatie In Scherpenzeel worden op een prachtige zichtlocatie langs de provinciale weg N224 (Zeist Arnhem) 5 bouwkavels te koop

Nadere informatie

Woningbouw Het plan maakt de ontwikkeling van twee woningen aan het Landaspad mogelijk. Tegen deze ontwikkeling hebben wij geen bezwaar.

Woningbouw Het plan maakt de ontwikkeling van twee woningen aan het Landaspad mogelijk. Tegen deze ontwikkeling hebben wij geen bezwaar. Bestaande overcapaciteit aan bedrijventerreinen In de stadsregio Arnhem-Nijmegen bestaat een groot overaanbod aan bedrijventerreinen. Voor de periode 2016-2025 bedraagt dit minstens 150 ha. Van het bestaande

Nadere informatie

Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Landelijke marktontwikkelingen

Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Landelijke marktontwikkelingen Landelijke marktontwikkelingen Na een korte opleving in 211 viel de opname van bedrijfsruimte in 212 opnieuw terug. Tegen de verwachting in bleef het aanbod echter redelijk stabiel. Wel wordt een steeds

Nadere informatie

Marktonderzoek bedrijventerreinen gemeente Dalfsen Achtergronddocument

Marktonderzoek bedrijventerreinen gemeente Dalfsen Achtergronddocument Marktonderzoek bedrijventerreinen gemeente Dalfsen Achtergronddocument BMC 28 februari 2014 Ir. A.J.A.M. Bos & drs. ing. J. Stok Correspondentienummer: INHOUD HOOFDSTUK 1 INLEIDING 2 1.1 Aanleiding 2 1.2

Nadere informatie

REGIONALE VISIE BEDRIJVENTERREINEN KOP VAN NOORD-HOLLAND Stec Groep samen met Gewest Kop van Noord-Holland. 1 maart 2007

REGIONALE VISIE BEDRIJVENTERREINEN KOP VAN NOORD-HOLLAND Stec Groep samen met Gewest Kop van Noord-Holland. 1 maart 2007 REGIONALE VISIE BEDRIJVENTERREINEN KOP VAN NOORD-HOLLAND Stec Groep samen met Gewest Kop van Noord-Holland 1 maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Aanpak 2 1.3 Leeswijzer 3 2. NAAR

Nadere informatie

Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven

Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven 23 juni 2015 Managementsamenvatting Status: Managementsamenvatting Datum: 23 juni 2015 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam

Nadere informatie

Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol

Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol Hoofdrapport 4 maart 2013 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en context pagina 3 3. Geografische afbakening pagina 4 4. Ontwikkeling

Nadere informatie

Drenthe, Friesland en Groningen. Landelijke marktontwikkelingen

Drenthe, Friesland en Groningen. Landelijke marktontwikkelingen Landelijke marktontwikkelingen Na een korte opleving in 2011 viel de opname van bedrijfsruimte in 2012 opnieuw terug. Tegen de verwachting in bleef het aanbod echter redelijk stabiel. Wel wordt een steeds

Nadere informatie

Bedrijfsruimtemarkt zuidwest-nederland Zuid-Holland en Zeeland

Bedrijfsruimtemarkt zuidwest-nederland Zuid-Holland en Zeeland Landelijke marktontwikkelingen Na een korte opleving in 211 viel de opname van bedrijfsruimte in 212 opnieuw terug. Tegen de verwachting in bleef het aanbod echter redelijk stabiel. Wel wordt een steeds

Nadere informatie

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw 5 bedrijfsunits van 100 m²

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw 5 bedrijfsunits van 100 m² TE KOOP / TE HUUR Lagedijkerweg 21A t/m E, Schagen Nieuw bedrijfsverzamelgebouw 5 bedrijfsunits van 100 m² Koopprijzen: vanaf 85.000 V.o.n. Excl. btw, Algemene object omschrijving Wij bieden u hierbij

Nadere informatie

Behoefte aan bedrijventerreinen in de Rijn- en Veenstreek

Behoefte aan bedrijventerreinen in de Rijn- en Veenstreek Behoefte aan bedrijventerreinen in de Rijn- en Veenstreek Eindrapport Opgesteld op verzoek van: Gemeente Nieuwkoop en gemeente Aphen aan den Rijn p/a Mw. Willy Janne Verlaan Team ruimte / planoloog Postbus

Nadere informatie

Samenwerking Bedrijventerreinen West Achterhoek 3.0 Uitwerkingen rapport Feijtel 2018

Samenwerking Bedrijventerreinen West Achterhoek 3.0 Uitwerkingen rapport Feijtel 2018 Samenwerking Bedrijventerreinen West Achterhoek 3.0 Uitwerkingen rapport Feijtel 2018 1. Inleiding In 2010 zijn de vier gemeenten in de West Achterhoek (Bronckhorst, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek)

Nadere informatie

Toepassing van de ladder in Provincie Zuid-Holland

Toepassing van de ladder in Provincie Zuid-Holland Toepassing van de ladder in Provincie Zuid-Holland Seminar, Ladder voor duurzame verstedelijking: lessen uit de praktijk, 10 maart 2015 Willemien Croes Wat is de Ladder voor Provincie Zuid- Holland? Instrument

Nadere informatie

Monitor bedrijventerreinen provincie Noord-Holland

Monitor bedrijventerreinen provincie Noord-Holland Monitor bedrijventerreinen provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland Eindrapport Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland ECORYS Nederland BV Rotterdam, 23 januari 2009 r/ II18688 ECORYS Nederland

Nadere informatie

Aanbod bedrijventerreinen

Aanbod bedrijventerreinen Staat van 2014 Aanbod bedrijventerreinen Wat is de index van het uitgeefbare oppervlak (2002 = 100)? Ten opzichte van 2002 is er nog 57% uitgeefbaar terrein over Vergelijking in de tijd (Index uitgeefbaar

Nadere informatie

Bedrijfsruimtemarkt oost-nederland Overijssel en Gelderland

Bedrijfsruimtemarkt oost-nederland Overijssel en Gelderland Landelijke marktontwikkelingen Na een korte opleving in 2011 viel de opname van bedrijfsruimte in 2012 opnieuw terug. Tegen de verwachting in bleef het aanbod echter redelijk stabiel. Wel wordt een steeds

Nadere informatie

Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011

Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011 Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011 Verordening Ruimte ontwerp wijzigingsbesluit ONTWERP VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE VERORDENING RUIMTE Provinciale Staten van Zuid-Holland; Gelezen het

Nadere informatie

Huisvesting Zaanstreek

Huisvesting Zaanstreek Sectie titel Huisvesting Zaanstreek Is er animo voor een bedrijfsverzamelgebouw in de metaalsector? Rapportage Amsterdam, september 2012 Kenmerk: 10571 Geschreven voor: Metalektro en Kamer van Koophandel

Nadere informatie

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf

25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf Onderzoek woningbehoefte Waarland 2015 25 juni 2015 Dorpsraad Waarland Bouwend Waarland Waarland Bouwt Zelf 1 Inleiding 1.1 Inleiding De gemeente Schagen wil haar toekomstig woningbouwprogramma inrichten

Nadere informatie

Factsheet bedrijventerrein Stormpolder, Gemeente Krimpen aan de IJssel

Factsheet bedrijventerrein Stormpolder, Gemeente Krimpen aan de IJssel Factsheet bedrijventerrein Stormpolder, Gemeente Krimpen aan de IJssel Factsheet bedrijventerrein Stormpolder, Gemeente Krimpen aan de IJssel A. Inleiding Deze factsheet geeft een bondig overzicht van

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kruiswijk III in Anna Paulowna VASTGESTELD Inhoud Toelichting + bijlagen Regels + bijlagen Verbeelding 28 november 2011 Projectnummer

Bestemmingsplan Kruiswijk III in Anna Paulowna VASTGESTELD Inhoud Toelichting + bijlagen Regels + bijlagen Verbeelding 28 november 2011 Projectnummer Bestemmingsplan Kruiswijk III in Anna Paulowna VASTGESTELD Bestemmingsplan Kruiswijk III in Anna Paulowna VASTGESTELD Inhoud Toelichting + bijlagen Regels + bijlagen Verbeelding 28 november 2011 Projectnummer

Nadere informatie

Doetinchem, 19 juni Te besluiten om: 1. Het Regionaal Programma Werklocaties Achterhoek met bijlagen (RPW Achterhoek) vast te stellen.

Doetinchem, 19 juni Te besluiten om: 1. Het Regionaal Programma Werklocaties Achterhoek met bijlagen (RPW Achterhoek) vast te stellen. Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.2 ALDUS VASTGESTELD 27 JUNI 2019 Te besluiten om: 1. Het Regionaal Programma Werklocaties Achterhoek 2019-2023 met bijlagen (RPW Achterhoek) vast te stellen. Context De Achterhoek

Nadere informatie

Vragen van de heren J.M. Bruggeman en D.C.J.M. Wellink (SP), over het regionaal bedrijventerrein Jaagweg / Distriport te Berkhout, gemeente Koggenland

Vragen van de heren J.M. Bruggeman en D.C.J.M. Wellink (SP), over het regionaal bedrijventerrein Jaagweg / Distriport te Berkhout, gemeente Koggenland Vragen nr. 18 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 10 februari 2014 Vragen van de heren J.M. Bruggeman en D.C.J.M. Wellink (SP), over het regionaal bedrijventerrein Jaagweg /

Nadere informatie

Datum : 3 december 2013 Onze referentie : 13.305 / HP Onderwerp : onderbouwing verhuisdynamiek in gemeente Neder-Betuwe

Datum : 3 december 2013 Onze referentie : 13.305 / HP Onderwerp : onderbouwing verhuisdynamiek in gemeente Neder-Betuwe GEM Kesteren Zuid De heer Alkema Datum : 3 december 2013 Onze referentie : 13.305 / HP Onderwerp : onderbouwing verhuisdynamiek in gemeente Neder-Betuwe Geachte heer Alkema, U vroeg ons onderzoek te doen

Nadere informatie

BOVENREGIONAAL BEDRIJVENTERREIN HOEKSCHE WAARD. Notitie over het door Buck Consultants uitgevoerde onderzoek naar nut en noodzaak

BOVENREGIONAAL BEDRIJVENTERREIN HOEKSCHE WAARD. Notitie over het door Buck Consultants uitgevoerde onderzoek naar nut en noodzaak BOVENREGIONAAL BEDRIJVENTERREIN HOEKSCHE WAARD Notitie over het door Buck Consultants uitgevoerde onderzoek naar nut en noodzaak Juni 2006 Han Olden STOGO onderzoek + advies Niasstraat 1 3531 WR Utrecht

Nadere informatie

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht Rapportage Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Uitgevoerd door: ETIN Adviseurs s-hertogenbosch, mei 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Populatie

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemerspanel: Actuele economische onderwerpen

Onderzoek Ondernemerspanel: Actuele economische onderwerpen Versie definitief Datum 8 oktober 2010 1 (8) Onderzoek Ondernemerspanel: Actuele economische onderwerpen Kleine bedrijven, ondernemersverenigingen, leegstand kantoren, parkmanagement en Bedrijfs Investerings

Nadere informatie

1. VRAAGAANBODANALYSE

1. VRAAGAANBODANALYSE BIJLAGE A 1. VRAAGAANBODANALYSE In deze bijlage gaan we in op het aanbod en de vraag op lokaal, regionaal en bovenregionaal niveau. In paragraaf 1 zetten we de aanpak uiteen. Daarna leest u achtereenvolgens

Nadere informatie

Bedrijventerreinvisie Heerenveen en regionaal plan Zuidoost Fryslân. Presentatie commissie ROM,

Bedrijventerreinvisie Heerenveen en regionaal plan Zuidoost Fryslân. Presentatie commissie ROM, Bedrijventerreinvisie Heerenveen en regionaal plan Zuidoost Fryslân Presentatie commissie ROM, 2011-03-14 In vogelvlucht Waarom een nieuwe visie Bestaande bedrijventerreinen Uitgeefbare bedrijventerreinen

Nadere informatie

Feiten en cijfers Brabantse bedrijventerreinen Toelichting, 11 juli 2017 Provincie Noord-Brabant

Feiten en cijfers Brabantse bedrijventerreinen Toelichting, 11 juli 2017 Provincie Noord-Brabant Feiten en cijfers Brabantse bedrijventerreinen 2017 Toelichting, 11 juli 2017 Provincie Noord-Brabant O 2/33 Feiten en cijfers Brabantse bedrijventerreinen 2017 11 juli 2017 Inhoud Samenvatting 5 1. Inleiding

Nadere informatie

MEOB. Inleiding. Factsheet. MEOB in beeld

MEOB. Inleiding. Factsheet. MEOB in beeld Inleiding in beeld (gemeente Oegstgeest) is een van de terreinen die in kader van de regionale bedrijventerreinenstrategie Holland-Rijnland op de rol staan voor een pilot herstructurering. In deze sheet

Nadere informatie

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw 4 bedrijfsunits van 100 m²

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw 4 bedrijfsunits van 100 m² TE KOOP / TE HUUR Lagedijkerweg 21A t/m E, Schagen Nieuw bedrijfsverzamelgebouw 4 bedrijfsunits van 100 Koopprijzen: vanaf 85.000 V.o.n. Excl. btw, Algemene object omschrijving Wij bieden u hierbij aan:

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND 1. INLEIDING Aanleiding De gemeente Schagen is voornemens om het bedrijventerrein Kolksluis langs de Koning Willem II-weg in t Zand

Nadere informatie

Notitie: zienswijzenbehandeling ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen

Notitie: zienswijzenbehandeling ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen Notitie: zienswijzenbehandeling ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen Het ontwerp-exploitatieplan Lage Heide, wonen heeft in overeenstemming met de voorgeschreven wettelijke procedure volgens de Wet

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a<5> 5

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a<5> 5 ÄÄi BUSINESS] TWENTE Provinciale Staten van Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a 5 0 D nt 16 APR 2012 Routing a.d. Bijl.: ZOEKADRES POSTADRES TELEFOON

Nadere informatie

Huur of koop bedrijfspand op Bonnetstraat 6 8 te Ede (prijs op aanvraag)

Huur of koop bedrijfspand op Bonnetstraat 6 8 te Ede (prijs op aanvraag) Huur of koop bedrijfspand op Bonnetstraat 6 8 te Ede (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: Zoonen Commercieel Vastgoed BV Email: info@zoonenvastgoed.nl Telefoon: 0318-582285 Website: www.zoonenvastgoed.nl

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Midden-Holland t.a.v. tafel Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt Postbus AH Gouda

Gedeputeerde Staten. Midden-Holland t.a.v. tafel Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt Postbus AH Gouda Gedeputeerde Staten Contact M. Verwaal T 070-441 77 14 m.verwaal@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Midden-Holland t.a.v. tafel Economie,

Nadere informatie

Bijdrageregeling woningbouw en sloopvergoeding in het kader van Buitengebied in Ontwikkeling CONCEPT

Bijdrageregeling woningbouw en sloopvergoeding in het kader van Buitengebied in Ontwikkeling CONCEPT Bijdrageregeling woningbouw en sloopvergoeding in het kader van Buitengebied in Ontwikkeling CONCEPT Uden, juni 2009 Inhoudsopgave blz 1. Inleiding 3 2. Stimuleren ontwikkelingen in het landelijk gebied

Nadere informatie

Partlele herzieolng planregels Bedrljventerrein Vosdook-fyfuonlkeohei. eld, 8 december Gemeente Etten-Leur

Partlele herzieolng planregels Bedrljventerrein Vosdook-fyfuonlkeohei. eld, 8 december Gemeente Etten-Leur Partlele herzieolng planregels Bedrljventerrein Vosdook-fyfuonlkeohei eld, 8 december 2009 Gemeente Etten-Leur Toellehting Inleiding De gemeenteraad heeft op 17 September 2007 vast gesteld het bestemmingsplan

Nadere informatie

Regionale samenwerking Bedrijventerreinen West-Achterhoek. 28 oktober 2008

Regionale samenwerking Bedrijventerreinen West-Achterhoek. 28 oktober 2008 Regionale samenwerking Bedrijventerreinen West-Achterhoek 28 oktober 2008 Opbouw van de presentatie Ontstaan van de samenwerking Doelstelling en ambitie Aansluiting bij Provinciaal en Landelijk beleid

Nadere informatie

Bedrijventerrein Hondsgemet

Bedrijventerrein Hondsgemet Bedrijventerrein Hondsgemet Algemeen Bedrijventerrein Hondsgemet Zuid, bruto 43 hectare, netto circa 28 hectare Gemengd bedrijventerrein tot en met milieucategorie 4 Gemiddelde kavelgrote 2500 7500 m²

Nadere informatie

Te koop / Te huur. A1 Bedrijvenpark Deventer

Te koop / Te huur. A1 Bedrijvenpark Deventer Te koop / Te huur A1 Bedrijvenpark Deventer A1 Bedrijvenpark, Deventer Uitstekend bereikbaar, direct aan de A1 56 hectare uitgeefbare grond Nieuw hoogwaardig bedrijventerrein www.dtz.nl Locatie Kwaliteit,

Nadere informatie

Onderbouwing ruimtebehoefte De Kooi Hoogerheide. Stec Groep in opdracht van gemeente Woensdrecht

Onderbouwing ruimtebehoefte De Kooi Hoogerheide. Stec Groep in opdracht van gemeente Woensdrecht Onderbouwing ruimtebehoefte De Kooi Hoogerheide Stec Groep in opdracht van gemeente Woensdrecht Evert-Jan de Kort en Hub Ploem 8 juli 2014 Onderbouwing ruimtebehoefte De Kooi Hoogerheide Onderbouwing ruimtebehoefte

Nadere informatie

Informatieavond DORPSRAAD MIDDELAAR EN PLASMOLEN

Informatieavond DORPSRAAD MIDDELAAR EN PLASMOLEN Informatieavond DORPSRAAD MIDDELAAR EN PLASMOLEN Bestemmingsplan - Kent aan gronden binnen plangebied een bestemming toe (Wonen, Bedrijf, Agrarisch) - Per bestemming bouw- en gebruiksregels op maat - Flexibiliteitsbepalingen

Nadere informatie

Geschiedenis. Locatie. Verkenning starterswoningen Buitenpost locatie Van den Brug

Geschiedenis. Locatie. Verkenning starterswoningen Buitenpost locatie Van den Brug Verkenning starterswoningen Buitenpost locatie Van den Brug Inleiding In dit document wordt een verkenning gemaakt voor de herontwikkeling van de vrijgekomen locatie van garagebedrijf Autoland Van den

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 22 mei Geachte raad,

Raadsvoorstel. 22 mei Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 174922 Behandeld door: M.H.T. Jansen Datum: 22 mei 2018 Agendapunt: Onderwerp: Regionaal Programma Werklocaties 2017-2020 Regio FoodValley. Geachte raad, Samenvatting: Vanuit het

Nadere informatie

Update Quick Scan economische effecten gebiedsontwikkeling Kollum Buitenpost

Update Quick Scan economische effecten gebiedsontwikkeling Kollum Buitenpost Update Quick Scan economische effecten gebiedsontwikkeling Kollum Buitenpost Opdrachtgever: Wind Vastgoedontwikkeling b.v. ECORYS Nederland BV Emirto Rienhart Manfred Wienhoven Rotterdam, 04 november 2010

Nadere informatie

Te koop. Zuiderzeestraatweg 620, Wezep. Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden

Te koop. Zuiderzeestraatweg 620, Wezep. Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden Zuiderzeestraatweg 620, Wezep Karakteristiek kazernecomplex ca. 9.370 m² b.v.o., ca. 2,4 ha. terrein (Her)ontwikkelingsmogelijkheden www.dtz.nl Het object betreft een voormalig kazernecomplex bestaande

Nadere informatie

Het bedrijventerreinenaanbod is voor de korte termijn richting 2020, ca. 45 ha en voor de lange termijn richting 2030 ongeveer 115 ha.

Het bedrijventerreinenaanbod is voor de korte termijn richting 2020, ca. 45 ha en voor de lange termijn richting 2030 ongeveer 115 ha. Aan: Pfo Economie Van: A.J. Moerkerke Betreft: Aanbodanalyse bedrijventerreinen Hoeksche Waard Samenvatting en conclusie In deze notitie is met behulp van beschikbare gegevens van provincie en gemeenten

Nadere informatie

Handreiking Ladder voor duurzame verstedelijking. Samenvatting

Handreiking Ladder voor duurzame verstedelijking. Samenvatting Handreiking Ladder voor duurzame verstedelijking Samenvatting Samenvatting Handreiking bij de ladder voor duurzame verstedelijking Op 1 oktober 2012 is het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) gewijzigd,

Nadere informatie

* *

* * ADVIESNOTA AAN B&W Onderwerp en inhoud Jaarstukken en managementrapportages 2015 van De Veken BV, De Veken 3 CV en De Veken 4 CV Postregistratienummer *16.0007016* 16.0007016 Vertrouwelijk Sector Afdeling

Nadere informatie

Bedrijventerreinenboek De Hoeksche Waard

Bedrijventerreinenboek De Hoeksche Waard Bedrijventerreinenboek De Hoeksche Waard Uitgevoerd in opdracht van: Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard Nijmegen, 30 april 2014 Inhoud A B Aanbod in beeld Bedrijventerrein factsheets 1 A Aanbod in beeld

Nadere informatie

Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A

Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A ... 1 Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A... 1 1. Samenvatting...3 2. Analyse Ruimtegebruik...4 3. Bouwprogramma...5 4. Investeringen...6 5. Opbrengsten...8

Nadere informatie

Onderzoek naar de restauratiebehoefte bij eigenaren van gemeentelijke monumenten

Onderzoek naar de restauratiebehoefte bij eigenaren van gemeentelijke monumenten Samenvatting Onderzoek naar de restauratiebehoefte bij eigenaren van gemeentelijke monumenten Juli / augustus 2011 2 Onderzoeksopzet Datum: 30 september 2011 Opdrachtgever: Nationaal Restauratiefonds Uitgevoerd

Nadere informatie

Gemeente Steenwijkerland. Herziening grondexploitatie Bedrijventerrein Boterberg Zuid Oldemarkt

Gemeente Steenwijkerland. Herziening grondexploitatie Bedrijventerrein Boterberg Zuid Oldemarkt Gemeente Steenwijkerland Herziening grondexploitatie Bedrijventerrein Boterberg Zuid Oldemarkt Stafafdeling Ontwikkeling Steenwijk januari 2007 1. Inleiding Het bestemmingsplan bedrijventerrein Boterberg

Nadere informatie

Bedrijvenpark Van Rijckevorsel. Een ontwikkeling van De Bunte Vastgoed Zuid B.V. in samenwerking met AM wonen.

Bedrijvenpark Van Rijckevorsel. Een ontwikkeling van De Bunte Vastgoed Zuid B.V. in samenwerking met AM wonen. Bedrijvenpark Van Rijckevorsel Een ontwikkeling van De Bunte Vastgoed Zuid B.V. in samenwerking met AM wonen. Inhoudsopgave Over Breda 3 Bedrijvenpark Van Rijckevorsel 5 Omgeving 6 Bestemmingsplan 7 Bereikbaarheid

Nadere informatie

TE KOOP. Circa 4,4 hectare grasland Schagerweg ong. Schagerbrug

TE KOOP. Circa 4,4 hectare grasland Schagerweg ong. Schagerbrug TE KOOP Circa 4,4 hectare grasland Schagerweg ong. Schagerbrug ALGEMEEN Klaver Makelaardij biedt circa 4,4 hectare grasland aan te Schagerbrug. GRASLAND Oppervlakte Grondsoort Kwaliteit Ontsluiting Drainage

Nadere informatie

Leidraad Herstructurering Bedrijventerreinen gemeente Woerden versie 30 augustus 2013

Leidraad Herstructurering Bedrijventerreinen gemeente Woerden versie 30 augustus 2013 Leidraad Herstructurering Bedrijventerreinen gemeente Woerden versie 30 augustus 2013 Inhoud 1. Inleiding en aanleiding 2. Doelen 3. Kaders en richtlijnen 4. Samenwerking 5. Hoe gaat de gemeente te werk?

Nadere informatie

Vraag naar bedrijventerreinen in Raalte. Nut en noodzaak van De Zegge VII

Vraag naar bedrijventerreinen in Raalte. Nut en noodzaak van De Zegge VII Vraag naar bedrijventerreinen in Raalte Nut en noodzaak van De Zegge VII Uitgave STOGO onderzoek + advies Postbus 691 3430 AR Nieuwegein 030-2334342 info@stogo.nl www.stogo.nl Opdrachtgever Gemeente Raalte

Nadere informatie

Datum: 11 februari 2013 Versie definitief. Uitgifteprotocol Bedrijfsgrond Gemeente Oldebroek (2013)

Datum: 11 februari 2013 Versie definitief. Uitgifteprotocol Bedrijfsgrond Gemeente Oldebroek (2013) Datum: 11 februari 2013 Versie definitief Uitgifteprotocol Bedrijfsgrond Gemeente Oldebroek (2013) Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Aanleiding... 3 1.2. Randvoorwaarden en uitgangspunten voor het uitgifteprotocol...

Nadere informatie

Alternatieve locaties Hoeksche

Alternatieve locaties Hoeksche Alternatieve locaties Hoeksche Waard Nieuw Reijerwaard / Westelijke Dordtse Oever Nota Ruimte budget 25 miljoen euro (11 miljoen euro voor Nieuw Reijerwaard en 14 miljoen euro voor Westelijke Dordtse Oever)

Nadere informatie

Gebiedsfinanciering op andere leest. Vera van Vuuren, programma manager plattelandsontwikkeling en duurzame energie

Gebiedsfinanciering op andere leest. Vera van Vuuren, programma manager plattelandsontwikkeling en duurzame energie Gebiedsfinanciering op andere leest Vera van Vuuren, programma manager plattelandsontwikkeling en duurzame energie Ontwikkelingsbedrijf NHN Doel: Ontwikkelen van economisch potentieel NHN Aandeelhouders

Nadere informatie

Koop bedrijfspand op Faradaystraat 17 te Ede kosten koper

Koop bedrijfspand op Faradaystraat 17 te Ede kosten koper Koop bedrijfspand op 1600000 kosten koper Aanbiedende partij: Zoonen Commercieel Vastgoed BV Email: info@zoonenvastgoed.nl Telefoon: 0318-582285 Website: www.zoonenvastgoed.nl Omschrijving / Bonnetstraat

Nadere informatie

Ruimte voor lokale bedrijvigheid

Ruimte voor lokale bedrijvigheid Ruimte voor lokale bedrijvigheid In het kader van de ontwerpopgave Roden-Leek wordt onder andere gezocht naar een geschikte locatie voor 50 hectare bedrijventerrein ten behoeve van de lokale Noordenvelder

Nadere informatie

Oppervlakte (in ha) netto oppervlak nog uitgeefbaar werkz.pers. per ha 71. Infrastructuur Afstand tot: Rijksweg A20 NS-station Schiedam Centrum

Oppervlakte (in ha) netto oppervlak nog uitgeefbaar werkz.pers. per ha 71. Infrastructuur Afstand tot: Rijksweg A20 NS-station Schiedam Centrum 1 Kethelvaart Het bedrijventerrein Kethelvaart is gelegen in Schiedam Noord in de wijk Kethel, omgeven door de nieuwbouwwijken Tuindorp, Woudhoek en Spaland. Het bedrijventerrein ligt naast de dorpskern

Nadere informatie

Vraag naar bedrijventerreinen Utrecht-Zuidwest

Vraag naar bedrijventerreinen Utrecht-Zuidwest Vraag naar bedrijventerreinen Utrecht-Zuidwest Uitgave STOGO onderzoek + advies Postbus 691 3430 AR Nieuwegein 030-2334342 info@stogo.nl www.stogo.nl Opdrachtgever Provincie Utrecht Auteurs Jeantine Naafs

Nadere informatie

Vraag en aanbod Bedrijventerreinen in de Duin- en Bollenstreek

Vraag en aanbod Bedrijventerreinen in de Duin- en Bollenstreek Vraag en aanbod Bedrijventerreinen in de Duin- en Bollenstreek Marktanalyse Opdrachtgever: Kamer van Koophandel Den Haag en Vereniging Bedrijfsleven Duin- en Bollenstreek ECORYS Nederland BV Ahmed Hamdi

Nadere informatie

Gemeentelijke uitgifte bedrijvenpark Rodaboulevard. Raadsvergadering d.d. 30 september 2009

Gemeentelijke uitgifte bedrijvenpark Rodaboulevard. Raadsvergadering d.d. 30 september 2009 Gemeentelijke uitgifte bedrijvenpark Rodaboulevard Raadsvergadering d.d. 30 september 2009 Bedrijvenpark Rodaboulevard Bestaat uit 2 gedeelten: Stedelijk dienstenterrein Parkstad Limburg Stadion e.o. Thema:

Nadere informatie

Ladder voor Duurzame Verstedelijking: zonder Ladder geen nieuwbouw

Ladder voor Duurzame Verstedelijking: zonder Ladder geen nieuwbouw Ladder voor Duurzame Verstedelijking: zonder Ladder geen nieuwbouw Presentatie aan raadsleden MRE, 24 juni 2015 Ladder laatste rijksbelang RO, overgenomen door provincie PBL: evaluatie Ladder Monitoring

Nadere informatie

Herstructurering een fiasco

Herstructurering een fiasco Herstructurering een fiasco Bouwstenen voor een nieuw bedrijventerreinenbeleid Milieudefensie: een wereld te winnen Herstructurering een fiasco Bouwstenen voor een nieuw bedrijventerreinenbeleid Colofon

Nadere informatie

Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom

Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom Hendrik-Ido-Ambacht Flexibele kavelgrootte Ga naar www.ambachtsezoom.nl voor de actuele kavelinformatie Zone A: Groene etalage Langs hoofdontsluiting, collectieve

Nadere informatie

Regionaal Programma Werklocaties. Presentatie aan: Raadsleden gemeenten regio Arnhem Nijmegen

Regionaal Programma Werklocaties. Presentatie aan: Raadsleden gemeenten regio Arnhem Nijmegen Regionaal Programma Werklocaties Presentatie aan: Raadsleden gemeenten regio Arnhem Nijmegen Doel en opzet presentatie Doel presentatie: Raadsleden informeren over ontwikkeling Regionaal Programma Werklocaties

Nadere informatie

INLEIDING. De totale doelgroep bestaat in de geselecteerde regio uit circa 13.000 actieve ondernemingen met niet nader genoemde rechtsvorm.

INLEIDING. De totale doelgroep bestaat in de geselecteerde regio uit circa 13.000 actieve ondernemingen met niet nader genoemde rechtsvorm. INLEIDING Het onderzoek dataopslag in relatie tot de bedrijfscontinuïteit is gehouden in het tijdvak 15 januari 2015 tot 15 april 2015. Het onderzoek is voor het grootste gedeelte uitgevoerd binnen het

Nadere informatie

ECONOMISCHE WAARDE PINNEPOT IS BOVENGEMIDDELD

ECONOMISCHE WAARDE PINNEPOT IS BOVENGEMIDDELD ECONOMISCHE WAARDE PINNEPOT IS BOVENGEMIDDELD Bovengemiddelde economische waarde, goed perspectief Het economisch effect van Pinnepot is uitgedrukt in een score. Deze score geeft op basis van objectief

Nadere informatie

verwachte behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen ( de vraag ) en het harde (plan)aanbod ( het aanbod ).

verwachte behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen ( de vraag ) en het harde (plan)aanbod ( het aanbod ). PLAN VAN AANPAK BEDRIJVENTERREINENSTRATEGIE HOLLAND RIJNLAND Conceptversie 5.0 d.d. 27 augustus 2017 Auteurs: Hans Stapper / Henk Hansen Inleiding De provincie Zuid Holland heeft in 2016 aan Stec opdracht

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 2016/ U Raadsbrief 2016, nr oktober 2016

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 2016/ U Raadsbrief 2016, nr oktober 2016 Aan de gemeenteraad van Tubbergen Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 2016/0038514 16.06169 U16.019080 Inlichtingen bij De raadsgriffier Mevrouw H.J.M.J van Limbeek-ter Haar Bijlagen 1 Onderwerp

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen

Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen Onderzoek Ondernemerspanel 4: Actuele economische onderwerpen Kleine bedrijven, ondernemersverenigingen, leegstand kantoren en Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) Contactpersonen gemeente Nieuwegein: Team

Nadere informatie

Provincialeweg 120-122 Bunnik

Provincialeweg 120-122 Bunnik Provincialeweg 120-122 Bunnik Vraagprijs 350.000,- k.k. RMA\VERECOS Makelaardij o.g. b.v. Provincialeweg 120-122 - Bunnik In de voortuin van Amelisweerd gelegen vrijstaand met riet gedekt monumentaal woonhuis,

Nadere informatie

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht Stec Groep aan Gemeente Maastricht Desiree Uitzetter 18 november 2014 U vroeg ons: Actuele inzichten voor herijking stedelijke programmering Nieuwe regionale

Nadere informatie

Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant

Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant Almere biedt ondernemers met ambitie in het centrum van Nederland alle ruimte zich te vestigen, te pionieren en te groeien. Ondernemen in Almere betekent ondernemen

Nadere informatie

Midden-Nederland REGIONALE MARKTONTWIKKELINGEN KANTORENMARKT. Marktstructuur. Vraag. Aanbod

Midden-Nederland REGIONALE MARKTONTWIKKELINGEN KANTORENMARKT. Marktstructuur. Vraag. Aanbod REGIONALE MARKTONTWIKKELINGEN KANTORENMARKT Midden-Nederland Marktstructuur Voorraad kantoorruimte in Midden-Nederland (*1. m²) 42.674 95 6.46 Overig Nederland In de regio Midden-Nederland ligt circa 14%

Nadere informatie

Ladder Holland Rijnland. Basisonderbouwing plannen bedrijventerrein. Stec Groep aan Holland Rijnland

Ladder Holland Rijnland. Basisonderbouwing plannen bedrijventerrein. Stec Groep aan Holland Rijnland Ladder Holland Rijnland Basisonderbouwing plannen bedrijventerrein Stec Groep aan Holland Rijnland Peter van Geffen & Bouke Timmen September 2016 Ladder Holland Rijnland: basismotivering plannen bedrijventerrein

Nadere informatie

Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens

Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens 1 ... 1 Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens... 1 1. Samenvatting... 3 2. Analyse Ruimtegebruik... 4 3. Bouwprogramma... 5 4. Investeringen... 6 5. Opbrengsten...

Nadere informatie

Economische onderbouwing Katingerveld Balkbrug. Seinpost Adviesbureau BV

Economische onderbouwing Katingerveld Balkbrug. Seinpost Adviesbureau BV Economische onderbouwing Katingerveld Balkbrug Arnhem, april 2009 Economische onderbouwing Katingerveld Balkbrug Uitgebracht aan: Gemeente Hardenberg M. van Hoof MSc Drs. W. Nieuwenhuis Projectnummer:

Nadere informatie

Benzineverkooppunt Zuiddijk

Benzineverkooppunt Zuiddijk Reactienota ontwerpbestemmingsplan Benzineverkooppunt Zuiddijk Gemeente Graft-De Rijp april 2014 1 INHOUD 1 INLEIDING 1.1 AANLEIDING 1.2 ONTVANGEN REACTIES 1.3 LEESWIJZER 2 reacties bestemmingsplan 2.1

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 23 juni 2016 Onderwerp: Presentatie BHIK enquête ontwikkeling bedrijventerrein

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 23 juni 2016 Onderwerp: Presentatie BHIK enquête ontwikkeling bedrijventerrein BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 23 juni 2016 Onderwerp: Presentatie BHIK enquête ontwikkeling bedrijventerrein Aanwezig: Voorzitter: mw. A.A. van der Stijl Plaatsvervangend griffier: mw. A.J.

Nadere informatie

De ondergrond als basis voor een duurzame toekomst.

De ondergrond als basis voor een duurzame toekomst. De ondergrond als basis voor een duurzame toekomst. Bodemenergie in Haarlem Marc van Someren (Bodem en Water Consultancy) 14 februari 2012 ILB Congres Media Plaza - Utrecht De ondergrond als basis voor

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

TE KOOP. Bedrijfskavels van 1.000 tot 5.000 m² Op bedrijventerrein de Poortmannen te Heeze

TE KOOP. Bedrijfskavels van 1.000 tot 5.000 m² Op bedrijventerrein de Poortmannen te Heeze TE KOOP Bedrijfskavels van 1.000 tot 5.000 m² Op bedrijventerrein de Poortmannen te Heeze Te koop: Diverse bedrijfskavels op maat in de grootte van minimaal 1.000 m² tot maximaal 5.000 m², gelegen aan

Nadere informatie

v e r s i e 2 0 1 4 Naam gemeente De naam van de gemeente waarin (het grootste deel van) het bedrijventerrein gelegen is.

v e r s i e 2 0 1 4 Naam gemeente De naam van de gemeente waarin (het grootste deel van) het bedrijventerrein gelegen is. D e f i n i t i e l i j s t b e d r i j v e n t e r r e i n e n b i j d e M o n i t o r W e r k l o c a t i e s v a n d e P r o v i n c i e N o o r d - H o l l a n d v e r s i e 2 0 1 4 Bedrijventerrein

Nadere informatie

Voortgangsrapportage exploitatie bestemmingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Bloemakkers te Gieten

Voortgangsrapportage exploitatie bestemmingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Bloemakkers te Gieten Voortgangsrapportage exploitatie bestemmingsplan Uitbreiding bedrijventerrein Bloemakkers te Gieten 1. Grondexploitatie 1.1 Omschrijving exploitatie Op 25 november 2009 is door de gemeenteraad het bestemmingsplan

Nadere informatie