DE VOORBEREIDING VAN JE REIS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE VOORBEREIDING VAN JE REIS"

Transcriptie

1 DE VOORBEREIDING VAN JE REIS Een reis naar Kenia vraagt wat praktische voorbereiding voor je kan vertrekken. Wij proberen het je zo gemakkelijk mogelijk te maken: Op basis van jouw budget, jouw dromen en jouw persoon stellen wij een op maat gemaakte reis samen. Vanaf het moment dat je aankomt in Kenia, zorgen wij dat alles in orde is: vervoer, accommodatie, safari s, uitstappen, maaltijden enzovoort. Jij komt om te genieten, te ervaren, te ontdekken en te bewonderen en wij zorgen voor de rest. Hulp nodig met het boeken van je vliegticket, het aanvragen van je Keniaans visum of eender welke praktische bekommernis? Wij helpen je in de mate van het mogelijke graag verder. Volg het onderstaande lijstje met praktische voorbereidingen op. Je mag ons altijd contacteren voor meer informatie, advies of hulp. EEN JAAR TOT ENKELE MAANDEN OP VOORHAND Boek je vliegticket De prijzen voor een vliegticket naar Kenia variëren o.a. naargelang de luchthavens vanwaar je vertrekt en aankomt, de periode waarin je vliegt, de specifieke dagen waarop je vliegt, het comfort dat je verkiest (rechtstreeks of met tussenstop) en het moment dat je boekt. Denk goed na voor je boekt over: - De luchthavens waarvan je wil vertrekken: Indien het voor jou geen verschil maakt of je vanuit Brussel, Amsterdam of Dusseldorf vliegt, zoek je best de prijzen vanuit deze verschillende vertrekplaatsen op. Soms kan je hierdoor heel wat euro s besparen. - De luchthavens die je in Kenia wil gebruiken: Als je kiest voor een rondtrip in het Keniaanse binnenland, is een heen-en-terugticket naar Nairobi prima. Wil je een reis in het binnenland combineren met een strandvakantie aan de Keniaanse kust of in Zanzibar? Bekijk dan of het goedkoper is om bijvoorbeeld een heenticket Brussel-Nairobi te combineren met een terugticket Mombasa-Brussel. - De vlucht- en overstaptijden van de vlucht die je wil boeken: Het goedkoopste ticket is niet altijd het beste ticket. Soms kan je door iets meer te betalen veel aan comfort winnen, door bijvoorbeeld kortere wachttijden tijdens tussenstops of comfortabelere vlieguren. Bekijk de opties en beslis wat voor jou het beste is. Wij helpen jou graag verder met het zoeken naar het beste ticket.

2 Vraag je internationaal paspoort aan Om naar Kenia te reizen heb je een reispas nodig, ook wel gekend als een internationaal paspoort. Deze reispas moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na aankomst in Kenia en twee lege pagina s bevatten. Als je geen reispas hebt, vraag je deze aan bij je gemeentehuis. Reken op een wachttijd van twee à drie weken. De kostprijs van het paspoort kan verschillen van gemeente tot gemeente. Neem twee recente pasfoto s mee. Hou rekening met de richtlijnen voor de pasfoto s: een kleine glimlach op de pasfoto wordt niet aanvaard. Vraag je reispas best twee à drie maanden voor je reis aan: je hebt je reispas nodig om een visum voor Kenia aan te vragen (zie verder). Laat de nodige vaccinaties zetten Het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen raadt aan een aantal vaccinaties te laten zetten alvorens een reis naar Kenia te ondernemen. Je moet echter niet naar Antwerpen gaan om deze vaccinaties te laten zetten. Kijk op of klik hier om uit te zoeken welk reisadviescentrum het dichtst bij jou in de buurt ligt. Maak een afspraak met een reisadviescentrum naar keuze, best ten laatste drie maanden voor je vertrek. Neem je vaccinatiekaart mee. Op basis van je vorige vaccinaties en/of eventuele antistoffen en op basis van het soort reis dat je zal maken, beslist de arts welke vaccinaties aan te raden zijn in jouw situatie. Vraag na bij je mutualiteit of je een gedeeltelijke terugbetaling van je vaccinaties kan krijgen. Heb je al een aantal vaccinaties zoals gele koorts? Misschien kan je huisarts je herhalingsvaccinaties zetten zonder dat je naar een reisadviescentrum dient te gaan. Informeer jezelf over je reisverzekering De meest voorkomende reisverzekeringen zijn een reisbijstandsverzekering en een annuleringsverzekering. Een reisbijstandsverzekering staat hoofdzakelijk in voor mogelijke medische kosten tijdens je reis. Afhankelijk van waar je je verzekering afsluit, komen hier nog extra services bij, zoals een vergoeding bij verloren bagage of compensatie in geval van een natuurramp. Voorwaarden verschillen van maatschappij tot maatschappij: het is aan jou om te bepalen voor hoeveel zekerheid je wil betalen. Vraag na bij je mutualiteit en je verzekeringsmaatschappij wat zij al voor jou dekken. Soms zit een reisbijstandsverzekering bijvoorbeeld al inbegrepen in je autopolis. Op basis van deze informatie kan je beslissen of je nog een bijkomende verzekering afsluit of niet.

3 EEN MAAND OP VOORHAND Vraag je visum voor Kenia aan Sinds 1 september 2015 moet je op voorhand een elektronisch toeristenvisum aanvragen om Kenia binnen te mogen. Je kan het toeristenvisum maximum drie maanden vooraf online aanvragen, via evisa.go.ke. Hou je paspoort, je vliegticket, een recente pasfoto en je Visa of Mastercard bij de hand. Een toeristenvisum voor Kenia kost $51 per persoon en is gratis voor kinderen jonger dan 16 jaar. Hulp nodig bij het aanvragen van je elektronisch toeristenvisum? Als je ons de nodige documenten via mail stuurt, vragen wij je toeristenvisum aan. Zelf proberen? Klik hier voor ons stappenplan om een toeristenvisum aan te vragen voor Kenia. Combineer je je reis naar Kenia met een bezoek aan een ander Oost-Afrikaans land? Toeristenvisa voor Oeganda en Tanzania kunnen bij aankomst aan de grens verkregen worden, elk voor $50. Je kan deze visa op voorhand regelen via de ambassade maar dit is niet noodzakelijk. Er is ook een Oost-Afrikaans toeristenvisum op komst, voor Kenia, Oeganda en Rwanda. Dit Oost-Afrikaans toeristenvisum geldt niet in Tanzania. Breng een bezoek aan je bank indien nodig In Kenia kan je in de grote steden geld afhalen met je Visa of je Mastercard in bankautomaten of in bankfilialen. Denk eraan dat je op dat moment geld leent buiten Europa en je bank je hiervoor extra kosten kan aanrekenen. Het kan interessant zijn om op voorhand de kosten bij je bank op te vragen. Wil je je gewone bankkaart gebruiken in Kenia? Vraag dan aan je bank om het mogelijk is om je bankkaart voor een bepaalde periode te activeren buiten Europa. Dit is standaard niet het geval! Denk eraan dat je via automaten een maximum van (ongeveer) 200 euro per dag kan opnemen in Kenia. Je kan ook een bepaalde som euro s in cash meenemen en ter plaatse omwisselen in Keniaanse shilling. Je kan in Kenia ook gebruik maken van het MPESA-systeem, een soort van rekening gekoppeld aan je Keniaans gsm-nummer. Zo kan je geld rechtstreeks overzetten van je Belgische bankrekening naar je Keniaanse simkaart. Voordelen van dit systeem zijn dat je ook in afgelegen plaatsen geld kan afhalen via het MPESA-systeem en dat je dus nooit met veel cash hoeft rond te lopen. Vraag bij je bank ook tijdig een som Amerikaanse dollars aan om de toegangsgelden tot de nationale parken in Kenia te kunnen betalen. Zo kan je tot 10% besparen op de toegangsgelden.

4 Haal de nodige medicatie bij je apotheek Het Instituut voor Tropische Geneeskunde raadt sterk aan om tijdens je verblijf profylaxis in te nemen om malaria te voorkomen. Tijdens je bezoek aan het reisadviescentrum voor de nodige vaccinaties, zal de arts je een voorschrift meegeven voor deze medicatie. Bestel deze tijdig bij je apotheek. Denk ook aan andere persoonlijke medicatie die je nodig zal hebben tijdens je reis. Je kan ook een reisapotheek samenstellen met pijnstillers, keeltabletten, een algemene antibiotica enzovoort. Al deze medicatie is echter ook in Kenia vlot te verkrijgen. Doe enkele aankopen indien nodig Welke aankopen je nog dient te doen, hangt natuurlijk af van wat je al hebt én van wat je denkt nodig te hebben tijdens je reis. Wij denken dat volgende aankopen nuttig kunnen zijn, indien je deze niet (voldoende) hebt: - Voldoende zonnecrème (indien nodig ook te verkrijgen in Kenia) - Deet, om de muggen op een afstand te houden - Een zaklamp of hoofdlamp, aangezien het donker is om 19u - Evt. een moneybelt, om je geld en paspoort onder je kledij te kunnen dragen - Evt. een zakmes, indien je graag fruit aankoopt op lokale marktjes Wij denken dat de volgende aankopen niet absoluut noodzakelijk zijn en je hierop kan besparen: - Tropische outfits: in de meeste delen van Kenia is het klimaat aangenaam warm. Belgische zomerkledij is prima om in Kenia te overleven! - Muggennetten: deze zijn voorzien in hotels. Indien jullie bij mensen thuis overnachten, zorgen wij dat muskietennetten aanwezig zijn. - Universele reisstekkers: wij voorzien deze sowieso tijdens jullie reis. Wil je toch een reisstekker aankopen? Deze zijn in Kenia te koop aan 0,50. Maak een scan van belangrijke documenten en mail deze naar jezelf In geval van verlies van je paspoort, kan de Belgische ambassade in Kenia je een voorlopig reisdocument uitreiken. Een kopie van je paspoort kan dit proces gemakkelijker maken. Een kopie van je Visa of Mastercard kan helpen indien je deze zou verliezen. Zo kan je gemakkelijker je kaarten blokkeren. Om er zeker van te zijn dat je deze documenten altijd binnen handbereik hebt, kan je ze inscannen en naar jezelf doormailen.

5 EEN WEEK TOT ENKELE DAGEN OP VOORHAND Zorg ervoor dat je ter plaatse lokaal geld kan afhalen of omwisselen Neem voldoende euro s mee of zorg ervoor dat je in Kenia geld kan afhalen of omwisselen. Wil je het Keniaanse mobiele geldsysteem MPESA uittesten? Neem dan je benodigdheden voor mobile banking mee zodat je geld kan overzetten van je Belgische bankrekening naar je Keniaanse MPESA-rekening. Wij helpen je verder met dit systeem! Laat ons vrijblijvend al een Keniaanse SIM-kaart registreren op jouw naam Een Keniaanse SIM-kaart tijdens je reis kan interessant zijn om de volgende redenen: - Het is goedkoper om naar België te bellen met een Keniaanse SIM-kaart dan met een Belgische SIM-kaart; - Je kan goedkoper gebruik maken van het Keniaanse 3G-netwerk voor je internet. Voor ongeveer 10 koop je 3GB, voor 20 koop je 7,5GB om te gebruiken tijdens je reis. Zo kan je bijvoorbeeld via Whatsapp of via mail goedkoop contact houden met het thuisfront; - Het is goedkoper om in Kenia onderling te communiceren. Keniaanse SIM-kaarten moeten geregistreerd worden op jouw naam. Om je hiervan te besparen op de eerste dag van je reis, kunnen wij je SIM-kaart al aanvragen voor je reis. Stuur ons een scan van je paspoort door, en wij regelen je SIM-kaart zodat je deze hebt bij aankomst. Check jezelf online in voor je vliegreis Je kan jezelf een lange wachtrij besparen aan de luchthaven door jezelf op voorhand in te checken voor je vliegreis. Dit doe je via de website van je vliegmaatschappij. Hou je vliegticket en je paspoort bij de hand en volg de aangegeven stappen. Print je boardingpass af en neem deze mee naar de luchthaven. Nu kan je met je bagage aanschuiven in de rij voor mensen die zichzelf al online incheckten. Deze rij is vaak veel korter! Wanneer je je online kan inchecken, hangt af van je vliegmaatschappij. Soms is dit vanaf 24u op voorhand, 30u op voorhand, 48u op voorhand of 72u op voorhand. Dit vind je terug op de website van je vliegmaatschappij. Hulp nodig? Laat ons iets weten en wij helpen je graag verder!

6 Start medicatie ter preventie van malaria De meeste malariamedicatie moet één dag tot één week voor je reis opgestart worden. Volg het advies van je dokter op! Maak je koffer of je rugzak klaar Je vliegtuigmaatschappij bepaalt hoeveel bagage je mee mag nemen op het vliegtuig. Bij sommige maatschappijen mag je 2x 23kg meenemen, bij andere 1 stuk van 30kg. Ook voor handbagage gelden verschillende regels. Meestal is dit tussen 7kg en 10kg. Je kan dit nakijken op je ticket of op de website van je maatschappij. Zal je in Kenia ook gebruik maken van het openbaar vervoer? Denk er dan aan dat het gemakkelijker is om te reizen met een kleinere rugzak of tas. Wat neem je best mee? Kledij en schoeisel Zomerkledij: Tijdens activiteiten met de lokale bevolking is het aanbevolen om kledij te dragen die minstens tot aan de knieën komt. De schouders hoeven niet noodzakelijk bedekt te zijn. Tijdens activiteiten in nationale parken of in hotels mag het wat korter zijn. Indien gewenst kan je je kledij tijdens je verblijf laten wassen (handwas). Warmere kledij voor s avonds: In het binnenland kan het overdag heerlijk warm zijn maar s avonds flink afkoelen. Een warme pull, een lange broek en een paar sokken kunnen dan erg welkom zijn. Schoeisel: Neem minstens 1 paar schoenen mee waarmee je comfortabel kan wandelen. Ander schoeisel naar keuze. Evt. regenjas: Een regenjas kan nuttig zijn tijdens het regenseizoen. Dit valt meestal van eind oktober tot midden december en van eind maart tot midden mei. Ondergoed + sokken Zwemkledij Hoofddeksel en zonnebril: om je tegen de zon te beschermen Toiletgerief e.d. Handdoeken: Handdoeken zijn aanwezig in hotels, enkel zelf mee te nemen indien je ook bij lokale bevolking zal overnachten of evt. als strandhanddoek Standaard toiletgerief: Denk aan zeep of douchegel, tandenborstel en tandpasta, borstel of kam, evt. producten voor lenzen, evt. crèmes enzovoort Voldoende zonnecrème: Voorzie zonnecrème voor dagelijks gebruik. Indien nodig kan je je voorraad ook aanvullen in Kenia (ongeveer zelfde prijzen als in België). Evt. beschermende lippenbalsem en after sun lotion Muggenmelk voor tropisch gebruik

7 Elektronica Evt. gsm + oplader: Er is in Kenia over het algemeen een goed gsm-bereik. Evt. fototoestel + oplader Evt. USB-stick: Indien je tijdens je reis een back-up wil maken van je foto s naar een USB-stick, kan je dat via onze laptop doen. Evt. tablet: In sommige hotels is Wifi beschikbaar. Tablets zonder SIM-kaart kan je in Kenia enkel via Wifi gebruiken. Papierwerk + geld Internationaal paspoort Visum voor Kenia (op voorhand af te drukken): via evisa.go.ke Vliegticket + boardingpass Evt. gele vaccinatiekaart gele koorts: Deze wordt soms opgevraagd aan de grens, bijvoorbeeld bij doorreis van Kenia naar Tanzania. Cash geld, Visa of Mastercard en/of apparaat online banking: Afhankelijk van de wijze die jij verkiest. Evt. Amerikaanse dollars: Om de inkomgelden van nationale parken te betalen. Dit is niet noodzakelijk maar bespaart je heel wat transferkosten ter plaatse. Medicatie en EHBO Medicatie ter preventie van malaria: Denk eraan om eventueel ook een tablet mee te nemen in het vliegtuig als je nog onderweg zal zijn op het tijdstip dat je een tablet zou moeten innemen. Persoonlijke medicatie Evt. EHBO: Denk bijvoorbeeld aan plakkers, thermometer, ontsmettingsmiddel, middel tegen diarree en pijnstillers. Je bepaalt zelf hoe ver je hierin wil gaan. Hou er rekening mee dat alle gangbare medicatie (antibiotica, keeltabletten, zalf tegen verstuiking enzovoort) ook in Kenia vlot verkrijgbaar is. Allerlei Koffer of rugzak: Indien je plant gebruik te maken van lokaal openbaar vervoer, is een rugzak of een grote sporttas makkelijker om te reizen dan een harde koffer. Als privévervoer voorzien is, is een koffer geen probleem. Dagrugzak: Een klein rugzakje kan handig zijn tijdens daguitstappen. Zak- of hoofdlamp: Denk eraan dat het s avonds al donker is om 19u. Evt. schrijfgerief Evt. herbruikbare drankfles: Drinkwater kan overal ter plaatse gekocht worden. Een herbruikbare drankfles kan handig zijn om op PET-flessen te besparen. Evt. zakmes: Voor wie graag fruit koopt op lokale marktjes. Evt. kleine portefeuille: Om je Keniaans kleingeld apart te kunnen bewaren van je groot geld

8 Evt. moneybelt: Om je paspoort en geld onder je kledij te kunnen dragen indien gewenst Evt. verrekijker Evt. oorstopjes Evt. adresboekje: Voor de kaartjesschrijvers onder ons Evt. boek of gezelschapsspel Evt. dingen om je vliegreis aangenamer te maken: Denk bijvoorbeeld aan een warme sjaal, een nekkussen, steunkousen of een verduisteringsmasker Evt. reservebril: Voor contactlensdragers Evt. antibacteriële zeep: Verkrijgbaar bij de apotheek of Kruidvat, om je handen te wassen zonder zeep Denk je dat je toch nog allerlei dingen vergeten bent? Geen probleem, ook in Kenia kan je de noodzakelijke dingen kopen indien nodig! Veel succes met de voorbereidingen van je reis. Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt of als we je ergens mee kunnen helpen!

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm:

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm: 18 april 2017 Buitenlandse stage Finland voor 7 Kinderzorg Beste ouder Beste leerling Hier volgt de algemene informatie en afspraken i.v.m. de inleefstage van 23 april 2017 tot 9 mei 2017 in Finland. Gegevens

Nadere informatie

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2 Inhoudstafel Beste jins! 1 De reis 2 Heenreis 2 Terugreis 2 Dagplanning 3 Bagagelijst 5 Enkele afspraken 7 Nog vragen 8 Beste Jins! Het aftellen is begonnen! Binnen enkele weken vertrekken we op buitenlands

Nadere informatie

REIZEN MET HEMOFILIE L.BE.07.2014.1825

REIZEN MET HEMOFILIE L.BE.07.2014.1825 REIZEN MET HEMOFILIE Hemofilie vraagt een dagelijkse inspanning van het hele gezin. Daarom is vakantie een goed moment om te ontspannen en zich te amuseren. Of je nu je vakantie doorbrengt in België of

Nadere informatie

CHECKLIST VAKANTIE NZ Vakanties

CHECKLIST VAKANTIE NZ Vakanties F o r m a l i t e i t e n 1 maand voor uw vertrek Vraag uw paspoorten en Kids- ID aan bij uw gemeentebestuur. Vraag een internationaal rijbewijs aan bij uw gemeentebestuur, indien vereist. Indien een visum

Nadere informatie

Buitenlands kamp Hongarije In de Gym. Chiro meisjes Vlierbeek

Buitenlands kamp Hongarije In de Gym. Chiro meisjes Vlierbeek Buitenlands kamp Hongarije In de Gym Chiro meisjes Vlierbeek Van 3 juli tot 14 juli 2017 Praktische informatie Vertrek: Maandag 3 juli worden jullie om 20u30 verwacht aan de Westerpoort. Tip: trek comfortabele

Nadere informatie

Hier komt een hoofdstuk

Hier komt een hoofdstuk Boeing 777-200 Nicaragua Datum Vluchtschema Vlucht Van Naar Vertrek Aankomst Za 15 Nov UA 59 Amsterdam Houston 10:00 14:00 Za 15 Nov UA 1421 Houston Managua 16:05 19:25 Vr 28 Nov UA 1423 Managua Houston

Nadere informatie

SNEEUWSCHOOL /02 01/03

SNEEUWSCHOOL /02 01/03 SNEEUWSCHOOL 2019 21/02 01/03 We zijn er bijna, we zijn er bijna Maar nog niet helemaal WE GAAN NAAR OOSTENRIJK! ZAVO - BERGLAND Naam leerling HAUSNR. 43 A-6642 Stanzach Östenreich PAS OP! De post is even

Nadere informatie

Informatie India Reis 2017

Informatie India Reis 2017 Informatie India Reis 2017 Vertrek zondag 5 februari 2017, thuiskomst zaterdag 25 februari 2017. (datum onder voorbehoud) Programma: 5-2-2017 Vertrek Amsterdam- New Delhi 5-2-2017 Aankomst in New Delhi

Nadere informatie

Informatie India Reis 2015

Informatie India Reis 2015 Informatie India Reis 2015 Zondag 12 oktober 2014 is er van 13.00 uur tot 15.00 uur een informatie/ kennismakingsbijeenkomst. Vertrek zondag 15 februari 2015 thuiskomst zaterdag 7 maart 2015, deze data

Nadere informatie

INFORMATIE JINKAMP INFORMATION SUR LES CAMPS INFO PFADFINDERLAGER

INFORMATIE JINKAMP INFORMATION SUR LES CAMPS INFO PFADFINDERLAGER INFORMATIE JINKAMP INFORMATION SUR LES CAMPS INFO PFADFINDERLAGER PRAKTISCHE INFORMATIE We vertrekken met het vliegtuig vanuit Düsseldorf op woensdag 08/07 om 21u25. Bij internationale vluchten wordt aangeraden

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Aan alle leerlingen die deelnemen aan een laatstejaarsreis en hun ouders

Aan alle leerlingen die deelnemen aan een laatstejaarsreis en hun ouders Kapelle-op-den-Bos 2015-03-12 Aan alle leerlingen die deelnemen aan een laatstejaarsreis en hun ouders Laatstejaarsreizen april 2015: laatste afspraken Geachte ouders Beste leerling Uw zoon of dochter

Nadere informatie

Hoe voorkom je diefstal op reis.

Hoe voorkom je diefstal op reis. Hoe voorkom je diefstal op reis. Diefstal op reis, dit is iets wat we liever niet willen overkomen wanneer we in het buitenland zitten. Toch gebeurt het. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een jaar geleden

Nadere informatie

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Code 950060 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs cabins en lodges Zie www.yomads.com

Nadere informatie

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Europa / Zweden Code 430010 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Met een zelfgebouwd vlot van boomstammen, de kalme, breed stromende

Nadere informatie

Vertrek en terugkeer. Met wie? Vertrek Datum: 3 juli Uur: 8uur stipt Plaats: Station Aalter, aan de kant van de loketten Hoe: met de trein

Vertrek en terugkeer. Met wie? Vertrek Datum: 3 juli Uur: 8uur stipt Plaats: Station Aalter, aan de kant van de loketten Hoe: met de trein Beste leden, bij deze zijn jullie allen welkom op ons kamp deze zomer! De Scouts is bedoeld om vriendschapsbanden te smeden die gelden voor heel je leven. Maar dit kamp is er één iemand die hier een stokje

Nadere informatie

Nog een paar weken, en dan vertrekken we op zeeklassen! Om alles vlot en zonder problemen te laten verlopen, vindt u in

Nog een paar weken, en dan vertrekken we op zeeklassen! Om alles vlot en zonder problemen te laten verlopen, vindt u in Beste ouders, Nog een paar weken, en dan vertrekken we op zeeklassen! Om alles vlot en zonder problemen te laten verlopen, vindt u in dit boekje alle nodige info. Van maandag 21 mei tot vrijdag 25 mei

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Zomerkamp zeewelpen 2019 Zeescouts de schorre 2 tot 9 juli MINIONS

Zomerkamp zeewelpen 2019 Zeescouts de schorre 2 tot 9 juli MINIONS Zomerkamp zeewelpen 2019 Zeescouts de schorre 2 tot 9 juli S S MINIONS Ken jij de Minions? Hopelijk wel, want die gaan deze zomer mee met ons op kamp! Pas op want de helpers van Gru zitten in de problemen

Nadere informatie

Quebec * Via Ferrata du Diable,

Quebec * Via Ferrata du Diable, Noord-Amerika / Canada Quebec * Via Ferrata du Diable, Code TACA0007 TA individuele reis, landelijke vakanties Deze toch is een combinatie van een wandeling en een klimparcours. Onder leiding van een gids

Nadere informatie

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 1 VERBLIJFPLAATS Dennenheuvel Mont de Pins 100 6941 Durbuy (Bomal-sur-Ourthe) Tel: 086212136 E-mail: colin.lagasse@unmn.be www.montdespins.be

Nadere informatie

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA - TAALREIS - VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA - TAALREIS - Dit is een unieke gelegenheid om je Engels te verbeteren en van de Amerikaanse cultuur te proeven! Met dit programma

Nadere informatie

De BLISS ligt op u te wachten!

De BLISS ligt op u te wachten! De BLISS ligt op u te wachten! Diamant Cruise 16 23 maart 2019 Gefeliciteerd en welkom aan boord! Leuk dat u meegaat op de Lifeplus Diamant Cruise van 2019. Stelt u zich de Bliss voor het nieuwste, geweldige

Nadere informatie

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding Dag 1 11 MAART 2017 - naar Kenia Per nachtvlucht naar Kenia. 11 MAART 2017 BRUSSEL-AMSTERDAM 18.25-19.15u KQ1732 AMSTERDAM-NAIROBI 20.35-06.40u

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

In dit boekje vind je alle informatie die je nodig hebt om voorbereid op kamp te vertrekken, neem het dus goed door!

In dit boekje vind je alle informatie die je nodig hebt om voorbereid op kamp te vertrekken, neem het dus goed door! 21 31 juli 2018 Beste leden, ouders, Eindelijk komt het kamp in zicht! De leiding is volop bezig met het voorbereiden van een onvergetelijk kamp. Er staan toffe activiteiten, leuke uitstappen en culinaire

Nadere informatie

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE 1 Thema YES YES YES, het is eindelijk zover! EINDELIJK buitenlands kamp. En jullie zijn dan wel de oudste, maar jullie zijn naar onze mening nog niet té oud voor een super

Nadere informatie

Op de luchthaven van München kan u tax free goederen kopen. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven

Op de luchthaven van München kan u tax free goederen kopen. Vloeistoffen moeten in gesloten doorzichtige verpakking blijven Reiswijzer Kenia (Mombasa - Nairobi) Reisdocumenten: Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen (ten minste nog 6 maanden geldig op de datum van terugkeer)

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236118 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel De zuidkust van Sri Lanka kent talloze

Nadere informatie

ROADTRIP DENEMARKEN 2017

ROADTRIP DENEMARKEN 2017 ROADTRIP DENEMARKEN 2017 1. Inleiding Beste ouders en jinners, Het laatste kamp als lid komt eraan en naar traditie kiezen de jinners wat voor een kamp zij graag willen om hun scoutscarrière af te sluiten.

Nadere informatie

Sportklas 2 wintersportkamp

Sportklas 2 wintersportkamp Sportklas 2 wintersportkamp 2 Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Zondag 10 januari 2016 is de dag waarop we naar Duitsland gaan. De bus zal om ongeveer 07:00 uur vanaf school vertrekken. Maar zoals

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236110 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Een van de mooiste stranden van

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

TSC op vakantie. Informatie en Tips. voor mensen met TSC die op vakantie willen

TSC op vakantie. Informatie en Tips. voor mensen met TSC die op vakantie willen TSC op vakantie Informatie en Tips voor mensen met TSC die op vakantie willen De vakantietijd is weer aangebroken! Veel mensen kiezen ervoor om naar het buitenland op vakantie te gaan. Voor een bepaalde

Nadere informatie

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt www.magicalkenya.nl SAFARI Ais je Kenia bezoekt, dan is een safari een must. Een safari door de bush maakt je vakantie in Kenia tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn 50 nationale parken, soms zo groot

Nadere informatie

Yomads - Turkije, 11 dagen

Yomads - Turkije, 11 dagen Rondreizen / Europa / Turkije Yomads - Turkije, 11 dagen Code 950053 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, reis langs hotels Zie www.yomads.com Er is nog geen review voor

Nadere informatie

1. Reis je wel eens met het vliegtuig?

1. Reis je wel eens met het vliegtuig? Handbagage 5 4 4 3 3 1 1 16% Ja, meerdere keren per jaar 1. Reis je wel eens met het vliegtuig? 31% 4 9% (n=521) Ja, een keer per jaar Nee, bijna nooit Nee, ik heb nog nooit gevlogen Ja, meerdere keren

Nadere informatie

traveldocs Beste klant,

traveldocs Beste klant, Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

KAMPPARETTER GROOT KAMP. La Roche-en-Ardenne 2019

KAMPPARETTER GROOT KAMP. La Roche-en-Ardenne 2019 KAMPPARETTER GROOT KAMP La Roche-en-Ardenne 2019 KALENDER ð Zondag 30 juni: Deadline overschrijving kampgeld. Het kampgeld bedraagt 140 en dient overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE90 7341

Nadere informatie

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68

Wij gaan op reis! 287,34. Barcelona 600,68. Rhodos. Porto 379,68 Wij gaan op reis! Ik zou graag met het vliegtuig op vakantie gaan. Ik ben nog niet zeker over mijn bestemming. Ik twijfel nog tussen Barcelona, Rhodos en Porto. Om een beslissing te nemen, wil ik eerst

Nadere informatie

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië H i v a k a n t i e g a n g e r, h i e r b i j e n k e l e t i p s v o o r h e t z o g o e d k o o p m o g e l i j k b o e k e n v a n v l i e g t i c k e t s Wendy's reistips P u u r K r o a t i ë Het

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

Feestdagen. Zomerkamp zeewelpen 2018 Zeescouts De Schorre 4 tot 11 juli

Feestdagen. Zomerkamp zeewelpen 2018 Zeescouts De Schorre 4 tot 11 juli Feestdagen Zomerkamp zeewelpen 2018 Zeescouts De Schorre 4 tot 11 juli Welke feestdag vier jij het liefst? Kerstmis? Of liever Halloween? Dan hebben wij goed nieuws! We gaan ze samen allemaal vieren. Onze

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum

voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum Reiswijzer Zanzibar en Tanzania Reisdocumenten: voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum Opgelet:

Nadere informatie

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel KAMPPARETTER!!!! Kampparetter!!! Kampparetter! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel Kleinkamp We zitten er allemaal al een heel jaar op te wachten, de beste week van de vakantie! Scoutskamp!!!

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Van 7 tot 16 januari 2019 op sneeuwklas naar

Van 7 tot 16 januari 2019 op sneeuwklas naar Van 7 tot 16 januari 2019 op sneeuwklas naar Enkele algemene inlichtingen : De basisskipas is inbegrepen in de kostprijs. Enkel de gevorderde skiër betaalt een supplement van 67. Dit bedrag wordt genoteerd

Nadere informatie

Er is steeds een paspoortcontrole omdat u Europa verlaat. Een security check is er enkel indien u in Terminal 1 van 1A naar 1C moet.

Er is steeds een paspoortcontrole omdat u Europa verlaat. Een security check is er enkel indien u in Terminal 1 van 1A naar 1C moet. Reiswijzer Zanzibar en Tanzania Reisdocumenten: voor reizigers met de Belgische nationaliteit volstaat een internationaal paspoort (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer) en verplicht visum Opgelet:

Nadere informatie

KAMPPARETTER KLEIN KAMP ESSEN 2019

KAMPPARETTER KLEIN KAMP ESSEN 2019 KAMPPARETTER KLEIN KAMP ESSEN 2019 KALENDER ð Zondag 30 juni: Deadline overschrijving kampgeld. Het kampgeld bedraagt 140 en dient overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE90 7341 0507 2732 met

Nadere informatie

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen,

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Deze zomer vertrekken we met de kapoenen op kamp naar Retie (Schoonbroek). Dit van 19 t.e.m. 24 juli 2016. Het thema van dit kamp is reis-rond-de-disneywereld.

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017 WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/072017 10/07/2017 Liefste Roodkapjes, Hebben jullie zin om mee te gaan op kamp? Dit jaar brengen we Hollywood naar België! Wij kijken er alvast naar uit! Lees zeker verder

Nadere informatie

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen:

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Veelgestelde vragen Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Geboekt met/via : Contacteer: Neckermann Neckermann Vakantiewinkel of 070/233 906 Thomas

Nadere informatie

Madrid 2013. www.technovreisblog.blogspot.be

Madrid 2013. www.technovreisblog.blogspot.be Madrid 2013 www.technovreisblog.blogspot.be Dag 1 28/03/13 Bruselas -Madrid Lijnvlucht met Brusselsairlines vanuit Zaventem naar Madrid Barajas airport Brussel (9.00u) Madrid (11.30u): SN3721 Airbus A319

Nadere informatie

James Bond. Joka-kamp juli tot en met 31 juli

James Bond. Joka-kamp juli tot en met 31 juli James Bond Joka-kamp 2019 23 juli tot en met 31 juli 1 Missie: Poseidon 523 Start: 23 juli Einde: 31 juli Geachte Joka, Je wordt gecontacteerd vanuit een geheim team van MI6. Nadat we verschillende verdachte

Nadere informatie

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop Beste ouders, INFO ZEEKLASSEN Antwerpen, Dit jaar trekken we er met de doelgroep weer op uit. We gaan op zeeklassen! We nodigen jullie alvast uit voor een informatie-avond in onze school op dinsdag 28

Nadere informatie

Reiswijzer. Kenia (Mombasa - Nairobi) 7. Selecteer Submit Application 8. Selecteer Kenyan Visa

Reiswijzer. Kenia (Mombasa - Nairobi) 7. Selecteer Submit Application 8. Selecteer Kenyan Visa Reiswijzer Kenia (Mombasa - Nairobi) Reisdocumenten: Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen (ten minste nog 6 maanden geldig op de datum van terugkeer)

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Beste Reiziger, Alvast bedankt voor uw vertrouwen en een prettige reis toegewenst! dhr. Peter Lane CEO K-Air

Beste Reiziger, Alvast bedankt voor uw vertrouwen en een prettige reis toegewenst! dhr. Peter Lane CEO K-Air Beste Reiziger, Wij hebben de eer en het genoegen u mede te delen dat u één van onze winnaars bent in de wedstrijd Maak je eigen vliegtuig. Omdat we tegelijkertijd verrast en ingenomen waren door alle

Nadere informatie

JUNGLE_AVONTUUR IN...

JUNGLE_AVONTUUR IN... JUNGLE_AVONTUUR IN... LOMMEL! Liefste Roodkapjes, Wij gaan op avontuur naar de jungle! Zin om mee te gaan? Kijk dan snel in dit boekje en kom alles te weten over ons fantastisch kamp! Hebben jullie nog

Nadere informatie

Verkennerkamp Letland 2017

Verkennerkamp Letland 2017 Verkennerkamp Letland 2017 Inhoud De vluchten... 1 Beknopte planning... 2 Bagage... 3 Aandachtspunten voor vertrek, stel dit niet uit tot de laatste week... 4 Geldigheid identiteitskaart controleren...

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

De reizen kunnen prive en als groepsreis (4 tot 12 personen) worden uitgevoerd. De reizen zijn inclusief 3 maaltijden per dag.

De reizen kunnen prive en als groepsreis (4 tot 12 personen) worden uitgevoerd. De reizen zijn inclusief 3 maaltijden per dag. Rondreis Zuid Afrika Algemeen Be aware! Brullende leeuwen, brutale apen, nieuwsgierige olifanten. Met deze rondreizen ga je ze zeker tegenkomen. Grote kans dat je The Big Five scoort op een gamedrive door

Nadere informatie

Boerderijklassen. We maken er een BONTE BEESTENBOEL van!

Boerderijklassen. We maken er een BONTE BEESTENBOEL van! Boerderijklassen We maken er een BONTE BEESTENBOEL van! Data Tweede leerjaar: maandag 21 t.e.m. woensdag 23 januari 2019 Eerste leerjaar: woensdag 23 t.e.m. vrijdag 25 januari 2019 Vertrek Vertrekplaats:

Nadere informatie

Olympische spelen 2011 Beverlo

Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo De Olympische spelen vinden deze zomer in België plaats! Meer bepaald in Beverlo-Beringen. We worden op 3 juli verwacht voor de grootse openingsceremonie,

Nadere informatie

Info in verband met het jeugdverblijfcentrum Horizon

Info in verband met het jeugdverblijfcentrum Horizon VAN MAANDAG 26 mei 2008 T/M VRIJDAG 30 mei 2008 Te BREDENE in het jeugdverblijfcentrum HORIZON Dit schooljaar gaan de leerlingen en de leergroepsleiders van de zesde leerjaren op zeeklassen in Bredene.

Nadere informatie

Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel

Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel Rondreizen / Afrika & Midden-Oosten / Marokko Code 258519 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel Casablanca,

Nadere informatie

V O O R B E R E I D I N G

V O O R B E R E I D I N G L E T L A N D R E I S E R A S M U S + N A I S P R O J E C T New Angels on Inclusion for all Students 22 APRIL t.e.m. 29 APRIL 2017 ZEKER NIET VERGETEN!!!! V O O R B E R E I D I N G Je Belgische identiteitskaart

Nadere informatie

Infobrochure STADSKLASSEN

Infobrochure STADSKLASSEN Beste ouders en leerlingen, Het is bijna zo ver! We tellen de dagen langzaam, maar zeker af. Nog een beetje geduld oefenen en we vertrekken naar ons verblijf in hartje Gent. We voelen dat de klasgroep

Nadere informatie

Beste ouders Vrijdag, 12 januari 2017 Beste leerlingen

Beste ouders Vrijdag, 12 januari 2017 Beste leerlingen Beste ouders Vrijdag, 12 januari 2017 Beste leerlingen Betreft: Laatste afspraken over de Stadsklassen Gent 2017 Het is bijna zover! De leerlingen van het 6 de leerjaar vertrekken dan op Stadsklassen naar

Nadere informatie

Voorwoord. Op kamp, niet alleen in België want. je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!!

Voorwoord. Op kamp, niet alleen in België want. je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!! Voorwoord Op kamp, niet alleen in België want je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!! Ik geloof in een bivak Als gemeenschap van mensen die elkaar als persoon Willen ontmoeten: sommige zijn

Nadere informatie

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Inhoud Bespaartips... 2 Op de bonnefooi... 2 Kies een goedkope bestemming... 2 Een goede voorbereiding is het halve werk... 3 Goede reisgids...

Nadere informatie

ZEEVERKENNERSKAMP HONGARIJE

ZEEVERKENNERSKAMP HONGARIJE ZEEVERKENNERSKAMP HONGARIJE E E R S T E E D I T I E 6-2 0 J U L I 2 0 1 7 WAAR GAAN WE HEEN? Bezienswaardigheden onderweg WAT MOET ER IN JE TREKZAK? Hoe pak je je zak het best in REISINFORMATIE Alle praktische

Nadere informatie

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs IZY zal de nieuwe trein low cost zijn, uitgevoerd door Thalys, vanaf 3 april 2016 tussen Brussel en Parijs met 2 tot 3 vertrekken per dag. De verkoop zal geopend

Nadere informatie

Reiswijzer. Vliegen. Alles over je vliegreis en autohuur. Vliegen Reiswijzer 1

Reiswijzer. Vliegen. Alles over je vliegreis en autohuur. Vliegen Reiswijzer 1 Reiswijzer Vliegen Alles over je vliegreis en autohuur Vliegen Reiswijzer 1 voorwoord Vliegperikelen Het vliegtuig nemen naar de vakantiebestemming is tegenwoordig heel gewoon. Maar voor je daadwerkelijk

Nadere informatie

Yomads - Tanzania & Zanzibar, 8 dagen

Yomads - Tanzania & Zanzibar, 8 dagen Rondreizen / Afrika & Midden-Oosten / Tanzania Yomads - Tanzania & Zanzibar, 8 dagen Code 950012 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, safarireis langs hotels en tenten

Nadere informatie

Yomads - Sri Lanka, 13 dagen

Yomads - Sri Lanka, 13 dagen Rondreizen / Azië / Sri Lanka Yomads - Sri Lanka, 13 dagen Code 950071 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs hotels en guesthouses Zie www.yomads.com Unieke

Nadere informatie

Catamaranzeilen vanop Kos

Catamaranzeilen vanop Kos Catamaranzeilen vanop Kos Vind je catamaranzeilen ook zo spectaculair om naar te kijken? Beeld je dan maar eens in hoe het moet voelen om zelf zo n boot te besturen en ermee door de azuurblauwe Griekse

Nadere informatie

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE EEN ENNIA UITGAVE BOORDEVOL VAKANTIE PREVENTIETIPS EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE JULI 2017 1 ennia.com facebook: ENNIAfeelsecure mail@ennia.com Inhoud VOORWOORD 3 TIPS VOOR EEN GOEDE

Nadere informatie

Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel

Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel Rondreizen / Afrika & Midden-Oosten / Marokko Code 258532 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel Rabat is sinds

Nadere informatie

KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR

KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR EXTRA VAKANTIE INFORMATIE KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR JAMBO KENYA SAFARI in aansluiting op de zaterdagvlucht vanuit Amsterdam (code B, inclusief intercontinentale vlucht). U komt aan op zondag en verblijft

Nadere informatie

Lessen & natuurprojecten

Lessen & natuurprojecten Lessen & natuurprojecten Start je programma met taallessen Spaans te San José voor je je inzet voor het milieu in een natuurpark! Duur: 3-24 we(e)k(en) Vanaf: 855 Lessen & natuurprojecten Leer eerst Spaans

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Scouts en Explorers Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Scouts en Explorers. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge Europa / Zweden Code 430020 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge In de bossen van Midden-Zweden ligt de

Nadere informatie

Jogiverkamp 2019 Levensweg

Jogiverkamp 2019 Levensweg Jogiverkamp 2019 Levensweg KAMPTHEMA Weet jij al wat je later wil worden? Misschien wil je wel piloot of dokter worden of acteur of kok of... Dit kamp kijken we naar de toekomst en kruipen we in de huid

Nadere informatie

OP REIS MET EEN LICHTE MAAG!

OP REIS MET EEN LICHTE MAAG! OP REIS MET EEN LICHTE MAAG! zonder slaperigheid op basis van gember DIM-ANTIME-11 Gezond dankzij planten OP REIS MET EEN LICHTE MAAG! ENKELE TIPS VOOR OP REIS... Maakt u binnenkort een reis te land, ter

Nadere informatie

Kleding. Yvette. Broeken o 2 korte shorts o 3 lange broeken (dat was er 1 teveel) o 2 baggy half lange broeken

Kleding. Yvette. Broeken o 2 korte shorts o 3 lange broeken (dat was er 1 teveel) o 2 baggy half lange broeken Paklijst, verre reis met kind (3) Hieronder vind je de paklijst die we maakten tijdens onze reis met dochter van 3. De reis vond plaats in december (2014) en januari (2015). In december waren we in Thailand,

Nadere informatie

1. Waarom deze mail? 2. Opmerkingen! 3. Afsluitend woord

1. Waarom deze mail? 2. Opmerkingen! 3. Afsluitend woord Beste Jinners, 1. Waarom deze mail? De leefweek staat binnenkort voor de deur en dit is uiteraard een spektakel om niet te missen in jullie soutscarrière. Aangezien de printer vorige week buiten dienst

Nadere informatie

Bosklassen in Durbuy.

Bosklassen in Durbuy. Bosklassen in Durbuy. Volg onze avonturen: www.bloemendaal.be Vijfdeklassers, hou jullie vast want we trekken er weer op uit!! om de gezonde boslucht te gaan opsnuiven om samen te bouwen aan een goede

Nadere informatie

Zeehondjeskamp Juli 2018 De pannehove, Leisele

Zeehondjeskamp Juli 2018 De pannehove, Leisele Zeehondjeskamp 6-11 Juli 2018 De pannehove, Leisele 1 Inleiding Liefste zeehondjes, Zijn jullie klaar om de aarde achter te laten en mee met ons de ruimte in te trekken? Help jij ons om elke dag een nieuwe

Nadere informatie

BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino, 1 dag, berenexcursie per boot

BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino, 1 dag, berenexcursie per boot Themareizen / Noord-Amerika / Canada Code 242566 TA individuele reis Niveau Accommodatie BC Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino, 1 dag, berenexcursie per boot Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver

Nadere informatie

STUDEREN IN HET BUITENLAND. Whitepaper voor studenten met studie-ambities over de grens.

STUDEREN IN HET BUITENLAND. Whitepaper voor studenten met studie-ambities over de grens. STUDEREN IN HET BUITENLAND Whitepaper voor studenten met studie-ambities over de grens. november 2014 Inleiding Voor de één is het een lang gekoesterde wens, voor de ander een strategische stap op weg

Nadere informatie