Details van de Antarctica-reis met Starling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Details van de Antarctica-reis met Starling"

Transcriptie

1 Details van de Antarctica-reis met Starling Belangrijk: door de unieke omstandigheden op Antarctica is het onmogelijk om specifieke stops te garanderen. Flexibiliteit staat voorop om het maximale te halen uit de Antarctica-reis. Het traject wordt bepaald door de omstandigheden op het moment zelf. We streven naar het naleven van de richtlijnen voor Verantwoord Ecotoerisme van de IAATO. 7 en 8 maart: vlucht naar Ushuaia, Argentinië Vertrek op 7 maart, aankomst in Ushuaia (Argentinië) op de avond van 8 maart. Na aankomst worden we naar Hotel Albatros aan de kustzijde gebracht. Ushuaia is de zuidelijkste havenstad van de wereld. Ze groeide de afgelopen 30 jaar van tot meer dan inwoners. 9 en 10 maart: Ushuaia, GARinbaldi Tierra del Fuego National Park en inschepen Afhankelijk van de weersomstandigheden worden op 9 en 10 maart excursies georganiseerd naar de Garibaldi Pass en het nationaal park Tierra del Fuego. Dit zijn de twee meest spectaculaire bezienswaardigheden in Ushuaia. Op 10 maart brengt het expeditiepersoneel je bagage over naar de Ortelius. Je bent het best voorbereid op alle soorten weersomstandigheden. Lunch wordt aangeboden op de groepsexcursie. Om 16 uur gaan we aan boord van de Ortelius. We nemen onze intrek in de hutten waar onze bagage te wachten staat en bereiden ons voor op het vertrek in de vroege avond.

2 Wanneer Ushuaia verdwijnt aan de horizon, varen we langs de grotendeels onbewoonde, schilderachtige oevers van het Beagle Kanaal waar de Hshgans (Tierra del Fuegans) ooit woonden. Samen met onze medewerkers ontdek je vogels zoals Chilean Skua, South-American Tern, Kelp en Dolphin Gull en Imperial Shag. Magellanic pinguïns zwemmen voorbij. We genieten van ons eerste diner samen aan boord van het schip. De schemering blijft hangen en verleidt ons om te blijven letten op zeevogels, zeezoogdieren en spectaculaire landschappen. De ondiepe wateren aan de monding van de Drake Passage krioelen van zeeleven. Vogels zijn meestal aanwezig in grote aantallen, vooral Grauwe pijlstormvogels en Wenkbrauwalbatros. Ook scholen dolfijnen, met kans op Commerson s dolphin, kunnen worden waargenomen die passeren langs het schip. Na zonsondergang kan je genieten van een schitterende sterrenhemel en van het luminescente fytoplankton aan het oppervlak terwijl we verder zuidwaarts varen naar de open wateren van Antarctica. 11 en 12 maart: Drake Passage en bezoek South Shetland Islands Deze 2 dagen brengen we door op zee. Zo kunnen we wennen aan het schip en bereiden we ons voor op wat we kunnen verwachten op het land, terwijl we van op de brug mooie waarnemingen kunnen doen. We maken kans op verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Het is een bijzonder goede omgeving voor Southern- en Northern Royal Albatross en Blue Petrel. We staan ook op de uitkijk voor Potvis en andere soorten zeezoogdieren die kunnen worden waargenomen in de Passage. De Drake Passage is genoemd naar de beroemde 16e-eeuwse Britse zeeman Sir Francis Drake. De passage scheidt het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika van Antarctica en is ongeveer 600 mijl breed. Ongeveer halverwege Drake Passage daalt de temperatuur van het oppervlaktewater tot ongeveer 1 C. De Antarctische convergentie, beter bekend als het Antarctic Polar Front, is een grens rondom Antarctica waar koude, noordwaarts stromende Antarctische wateren in contact komen met de warmere sub-antarctische wateren. De locatie van het front verandert per seizoen. Deze specifieke omstandigheden creëren een zone met zeer hoge mariene productiviteit en hoge densiteit aan Antarctisch krill. Het front wordt gekenmerkt door de plotselinge daling van de temperatuur van het oppervlaktewater. De grens scheidt niet alleen 2 hydrologische regio s, maar ook gebieden van verschillende klimaten en zeeleven. Indien de omstandigheden het toestaan, vieren we onze aankomst op de zuidpool met een avondlanding in de South Shetland Islands op 12 maart.

3 13 tot 22 maart: Zuid Shetlands en Antarctisch Schiereiland We plannen onder meer vroege en late landingen en cruises om optimaal te profiteren van het beste licht. South Shetland Islands De South Shetlands staan bekend als de Banana Belt van Antarctica. Ze vormen een reeks vulkanische eilanden waarvan sommige nog altijd actief zijn. Ze lopen parallel aan het Antarctisch schiereiland en de Bransfield Strait. De eilanden bieden zeer diverse natuur in het zuidpoolgebied dankzij de nabijheid van de circumpolaire stroom. Ondanks onze uitgebreide route zullen we moeten kiezen uit de vele interessante sites. Deception Island is een favoriet en 1 van de meest intrigerende eilanden op onze reis. Dit hoefijzervormige vulkanisch eiland is nog altijd actief, zoals te zien is aan de hete thermale baden. We hopen aan te leggen op zowel de buitenmuur als in de caldeira die opent naar de oceaan via de smalle kloof Neptune s Bellows. De landingsplaats op Bailey Head is de thuisbasis van ongeveer Chinstrap pinguïns. Een woeste zee kan landingen soms lastig maken. Binnen Deception Island ligt een enorme caldeira. We hopen bij de landing een korte wandeling te maken om de fascinerende kliffen te zien. Op het strand in Whaler s Bay, kunnen we Weddell seals vinden en zullen we aan land gaan als de omstandigheden gunstig zijn. Deception Island biedt de meest unieke ervaringen van de reis: thermale zwembaden omgeven door wolken van stoom. De temperatuur van het water is redelijk comfortabel, hoewel het soms ook te heet kan worden! Chinstrap pinguïns op Half Moon Island kunnen op de voorgrond verschijnen, net als de adembenemende oostelijke kustlijn van het nabijgelegen Livingston Island. De enorme schaal van de natuur zal onze zintuigen volledig overrompelen. We staan stil bij de juiste landingprocedures tijdens de reis zodat de impact op het ecosysteem beperkt blijft. Zowel Chinstrap en Gentoo pinguïns broeden op Aitcho Island, een eiland bedekt met bemoste groene tapijten dat sterk contrasteert met de intens achromatische landschappen van Antarctica. Als de omstandigheden dit toelaten, zullen we een wandeling maken over het eiland waar we kans maken om de Southern Elephant Seal te zien (en te ruiken!). s Werelds grootste zeehonden worden vaak vergezeld door Weddell Seals en Antarctic Fur Seal.

4 Vanuit de South Shetlands varen we zuidwesten over de Bransfield Strait in de legendarische Gerlache Strait. We maken kans om walvissen te spotten in de wateren rond Anvers Island, Dallmann Bay in het noorden en de Gerlache naar het oosten. En dat met gebeeldhouwde ijsbergen op de voorgrond en duizelingwekkende bergwanden op de achtergrond. We hopen op prachtige zonsondergangen, gebeeldhouwde blauwe ijsbergen en pinguïn- en walvisontmoetingen. Ongetwijfeld ervaringen die je zullen bijblijven! In de afgelopen decennia kende de Zuidelijke Oceaan een significante opwarming, sporen van opwarming van de aarde. Op het Antarctisch Schiereiland was de klimaatverandering het meest frappant, met een stijging van 5 C van de gemiddelde temperatuur in de winter in de afgelopen 50 jaar. Daardoor is de ijshoeveelheid drastisch verminderd, maar we kunnen nog altijd genieten van spectaculaire ijsbergen! In de nazomer bedraagt de koudste temperatuur die we normaal ervaren tijdens landingen op het schiereiland -5 C tot +5 C. Vergelijkbaar dus met de wintertemperaturen in skigebieden en een wereld van verschil met de wintertemperaturen in Antarctica. Western Antarctic Peninsula - Danco Coast, Neumeyer Channel en Lemaire Channel Of we naar het zuiden varen langs de westkust of oostwaarts varen door de Antarctic Sound in de Weddell Zee zal worden bepaald door het weer, de ijshoeveelheden en recente waarnemingen. Gelukkig hebben we ruim de tijd voor een grondige verkenning van het Antarctisch Schiereiland. We krijgen de schilderachtige Danco Kust te zien aan de westkust van Graham Land. Dit gebied wordt gekenmerkt door een indrukwekkend landschap met baaien en eilanden. Grootse bergen stijgen van de kust naar het centrale Graham Land Plateau. Dankzij onze vele zodiak-landingen zullen we profiteren van het beste licht om te genieten van de rust van deze majestueuze plaats. We varen langs Wilhemina Bay, Neko Harbour en Paradise Bay, de mooiste gebieden in Antarctica. Deze wateren staan hoog op onze lijst van favoriete plekken voor zodiac cruisen. Geniet van het uitzicht van gebeeldhouwde ijsbergen en walvissen in de baaien nabij spectaculaire gletsjers en etherische bergen. We zullen kolonies van Gentoo en Chinstrap Pinguïns vinden, soms in gemengde kolonies, samen met Snow Sheathbills, Brown en South Polar Skua en Kelp Gull. We hopen op een landing in Neko Harbour op het eigenlijke Antarctische continent.

5 Geniet van het uitzicht vanaf het schip als de Ortelius navigeert door de prachtige Neumeyer en Lemaire Channels of rond de zuidkant van Anvers Island in Biscoe Bay waar we volledig omringd worden door met ijs gedrapeerd pieken die dramatisch uit het water steken. Hou je camera en verrekijker klaar voor Crabeater seal, Weddell seal, Zeeluipaarden, walvissen en het onvergetelijke landschap. In het zuidelijke deel van het Lemaire Channel komen we bij Petermann Island. Petermann is uitstekend om Gentoo en Adelie pinguïns te zien in hun broedgebied en tijdens hun voedingstrips langs de pinguïnsnelweg in de sneeuw. Het heldere water is ideaal om pinguïns te observeren en te fotograferen die terugkeren naar het land. Petermann kende een omgekeerde beweging, met de helft minder Adelie Penguins dan 20 jaar geleden, maar dubbel zoveel Gentoos. Fotogenieke Antarctic Shags zijn ook te vinden aan de randen van de kolonies. We hopen op de goede omstandigheden om verder naar het zuiden te reizen langs de westelijke kant van het schiereiland, zo mogelijk tot Crystal Sound, de Antarctic Circle, Fish Islands en verder in Margarite Bay naar de zuidelijke uitlopers van de in de zomer bevaarbare wateren. Ga op zoek naar Snow Petrel, Antarctic Petrel, Antarctic minke whale en misschien een uiterst zeldzame Ross Seal. Vergeet in het gouden licht van een Antarctische avond zeker niet te genieten van de pure schoonheid en de absolute stilte... Als we terug noordwaarts varen, gaan we opnieuw op zoek naar walvisachtigen, waaronder Orka s en zelfs zeldzame spitssnuitdolfijnen en verkennen we prachtige baaien die als broedgebieden dienen voor Leopard Seals. Tijdens de trip zullen we ook kunnen genieten van Bultruggen die langs komen zwemmen. In dit gebied krijg je uitstekende mogelijkheden om Antarctic minke whale te zien en Orka s op zoek naar zeehonden en pinguïns. De fotografische opportuniteiten in deze rijke krillgebieden zijn echt fenomenaal en observaties onvergetelijk. Extra landingsplaatsen langs de westelijke schiereiland worden verwacht. Port Lockroy, gelegen aan het einde van de zeer smalle en mooie Peltier Channel dicht bij Neumeyer Channel, heeft een Britse Antarctica Survey maritiem museum en een uitgestrekte Gentoo Pinguïnkolonie die we hopen te bezoeken. We hopen ook op de juiste omstandigheden om te landen op het kleine Cuverville Island met Gentoo pinguïns.

6 Als het tijd is om opnieuw noordwaarts te gaan, passeren we waarschijnlijk weer de South Shetland Islands, hopelijk voor een landing op Hannah Point op Livingston Island. Kijk uit voor Macaroni pinguïns tussen de Chinstrap en Gentoo kolonies. Op Hannah Point zullen we ook uitstekende voorbeelden zien van Antarctica s enige 2 bloeiende planten. 23 en 24 maart: terugkeer via Drake Passage en Beagle Channel Zelfs na deze uitgebreide trip zullen we ongetwijfeld nog het gevoel hebben dat we het continent te vroeg verlaten. Tijdens onze terugreis kunnen we herinneringen ophalen en ervaringen delen. De natuur ligt echter nog niet helemaal achter ons. Bijna 500 mijl ten noorden van de Zuid-Shetlands, in de buurt van Kaap Hoorn, wemelt het in de wateren op het puntje van de Zuid-Amerikaanse continentale plaat nog van zeeleven. Als de zee kalm is, zijn zeevogels talrijk aanwezig, vooral Grauwe Pijlstormvogels. Peale s dolphins en andere zeezoogdieren kunnen ook worden waargenomen. Eenmaal in de luwte van Kaap Hoorn, stopt de deining van de oceaan. We varen langs het Beagle Kanaal voor een laatste mooie cruise richting Ushuaia. 25 en 26 maart: van boord in Ushuaia en reis huiswaarts s Ochtends meren we aan in Ushuaia. Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van het expeditiepersoneel en de bemanning van de Ortelius. We vertrekken voor onze ochtendvlucht. Onze lokale medewerkers zorgen dat je bagage zich aan de check-in in de luchthaven van Ushuaia bevindt. De aankomst is gepland in de vroege middag in Buenos Aires of op een andere bestemming in Argentinië of Chili voor de verbinding met de avondvluchten huiswaarts. Wil je graag langer in Ushuaia blijven? We helpen je graag. Foto s: Ted Cheeseman, Frederik Willemyns, Karl Vanginderdeuren, Hugh Rose

Antarctic Peninsula - Walvis spotten

Antarctic Peninsula - Walvis spotten Antarctic Peninsula - Walvis spotten Op zoek naar de reuzen van de zee Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Antarctic Peninsula - Walvis spotten 19 mrt - 28

Nadere informatie

Nederlandstalig begeleide reis Antarctica - December 2011

Nederlandstalig begeleide reis Antarctica - December 2011 Nederlandstalig begeleide reis Antarctica - December 2011 'PROBABLY THE MOST BEAUTIFUL PLACE ON EARTH' De gigantische ijsbergen en ijsschollen vindt u nergens anders ter wereld terug. De uitgestrekte bergketens

Nadere informatie

Antarctic Peninsula. De klassieke Antarctica route. Reisdatum: 23 jan - 2 feb, Engelstalige reisleiding

Antarctic Peninsula. De klassieke Antarctica route. Reisdatum: 23 jan - 2 feb, Engelstalige reisleiding Antarctic Peninsula De klassieke Antarctica route Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Summary: Meer over: Antarctic Peninsula 23 jan - 2 feb, 2018 OTL28-18 10

Nadere informatie

Antarctic Peninsula met de South Shetlands

Antarctic Peninsula met de South Shetlands Antarctic Peninsula met de South Shetlands Klassiek Antarctica inclusief Deception Island Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Summary: Meer over: Antarctic Peninsula

Nadere informatie

Antarctic Peninsula met de South Shetlands

Antarctic Peninsula met de South Shetlands Antarctic Peninsula met de South Shetlands Klassiek Antarctica inclusief Deception Island Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Antarctic Peninsula

Nadere informatie

Antarctic Peninsula met South Shetlands

Antarctic Peninsula met South Shetlands Antarctic Peninsula met South Shetlands Klassiek Antarctica inclusief Deception Island (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/hiking-sneeuwschoenwandelen) (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/camping)

Nadere informatie

Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius

Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius De meest actieve reis in Antarctica Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius 17

Nadere informatie

Weddell Sea Op zoek naar de keizerspinguïn incl. helikopters

Weddell Sea Op zoek naar de keizerspinguïn incl. helikopters Weddell Sea Op zoek naar de keizerspinguïn incl. helikopters Op zoek naar de illustere Keizerspinguïn Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Weddell Sea Op zoek naar de

Nadere informatie

ANTARCTICA een wereld apart!

ANTARCTICA een wereld apart! ANTARCTICA een wereld apart! KRAS-reis van Emilie, Wigger en Paul met de MS Delphin in februari 2010. Wat overheerst na terugkomst in Nederland van onze geslaagde reis naar Antarctica is dankbaarheid.

Nadere informatie

Antarctic Peninsula - Basecamp Ortelius

Antarctic Peninsula - Basecamp Ortelius Antarctic Peninsula - Basecamp Ortelius De meest actieve reis in Antarctica Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Summary: Meer over: Antarctic Peninsula - Basecamp Ortelius

Nadere informatie

Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius

Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius De meest actieve reis in Antarctica Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Antarctic Peninsula - Basecamp Plancius 29

Nadere informatie

Cruise naar de spectaculaire Rosszee (met helikopters)

Cruise naar de spectaculaire Rosszee (met helikopters) Cruise naar de spectaculaire Rosszee (met helikopters) Sluit je aan bij Oceanwide Expeditions voor een spectaculaire expeditie naar de Rosszee. De eerste Discovery Cruises naar de Rosszee zijn succesvol

Nadere informatie

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Ontmoet wel 6 soorten pinguïns! Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula

Nadere informatie

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Ontmoet wel 6 soorten pinguïns! Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula

Nadere informatie

Reis informatie. Falkland Islands - South Georgia - Antarctica

Reis informatie. Falkland Islands - South Georgia - Antarctica Reis informatie TITEL Falkland Islands - South Georgia - Antarctica SCHIP Plancius INSCHEPING Ushuaia ONTSCHEPING Ushuaia Inclusief Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie

Nadere informatie

Ross Sea incl. helikopters

Ross Sea incl. helikopters Ross Sea incl. helikopters De meest spectaculaire Antarctica-reis! (/nl/activiteiten/bezienswaardigheden/helicopter-trips) (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen) EN Reiscode: OTL27-17 Reisdatum:

Nadere informatie

ANTARCTICA. Expeditiecruise naar het Antarctisch schiereiland met de South Shetland Islands. 10-23/12/2012 - M/V Plancius: Ushuaia-Ushuaia

ANTARCTICA. Expeditiecruise naar het Antarctisch schiereiland met de South Shetland Islands. 10-23/12/2012 - M/V Plancius: Ushuaia-Ushuaia ANTARCTICA Expeditiecruise naar het Antarctisch schiereiland met de South Shetland Islands 10-23/12/2012 - M/V Plancius: Ushuaia-Ushuaia Reisbegeleiding door dhr. J. Lambrechts 100% IJS Antarctica 4.000

Nadere informatie

Ross Sea incl. helicopters

Ross Sea incl. helicopters Ross Sea incl. helicopters De meest spectaculaire Antarctica-reis! (/nl/activiteiten/bezienswaardigheden/helicopter-trips) (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen) EN Reiscode: OTL28-17 Reisdatum:

Nadere informatie

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Klassiek Antarctica inclusief Deception Island Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Falklands - Zuid-Georgia

Nadere informatie

Antarctica 14-Daagse Klassieke expeditie Antarctica, in het land van de pinguins.

Antarctica 14-Daagse Klassieke expeditie Antarctica, in het land van de pinguins. Antarctica 14-Daagse Klassieke expeditie Antarctica, in het land van de pinguins. Vertrek 15 november 2016, 2 & 14 januari 2017 De Antarctische zomer trakteert u met zijn ongelooflijke fauna, zoals zeehonden,

Nadere informatie

Inspiratiereis Argentinië en Antarctica (Plancius) korte expeditie 20 dagen

Inspiratiereis Argentinië en Antarctica (Plancius) korte expeditie 20 dagen Inspiratiereis Argentinië en Antarctica (Plancius) korte expeditie 20 dagen Tijdens deze reis bezoekt u het indrukwekkende Antarctica, een droombestemming voor velen. Na aankomst in de Argentijnse hoofdstad,

Nadere informatie

+31 487 54 03 67 www.untamedtravelling.com 1 1 1. Overzicht van het reisprogramma (*) DAG EIND JAN. BEGIN FEBR. 2018 REISROUTE/ BESTEMMING 1 25/1/18 Internationale vlucht naar Buenos Aires 2 26/1/18 Aankomst

Nadere informatie

Antarctica 18-Daagse expeditie unieke fjorden gletsjers en ijsbergen.

Antarctica 18-Daagse expeditie unieke fjorden gletsjers en ijsbergen. Antarctica 18-Daagse expeditie unieke fjorden gletsjers en ijsbergen. Vertrek Amsterdam 22 november 2016 Bent u klaar voor het avontuur van uw leven? Ga dan mee op expeditie naar Antarctica aan boord van

Nadere informatie

Landgang op Antarctic

Landgang op Antarctic Landgang op Antarctic Privat-Foto: Friedrich Stucke Zuid-SHETLAND-Eilanden Yankee Harbour Half Moon Island Deception Island Whalers Bay Arctowski Antarctic Sund Cuverville Island Port Lockroy Wilhelmina

Nadere informatie

PROMO ANTARCTICA, FALKLANDS & CHILI

PROMO ANTARCTICA, FALKLANDS & CHILI PROMO ANTARCTICA, FALKLANDS & CHILI Op uw expeditie naar het zuidelijke einde van de wereld sluit het ene hoogtepunt zich aan op het andere. Laat u betoveren door de ongerepte natuur van de Chileense fjorden

Nadere informatie

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula

Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Falklands - Zuid-Georgia - Antarctic Peninsula Ontmoet wel 6 soorten pinguïns! (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen) EN Reiscode: OTL25-17 Reisdatum: 16 dec, 2016-3 jan, 2017 Duur: Schip: Inscheping:

Nadere informatie

Polar Bear Special. M/V Plancius

Polar Bear Special. M/V Plancius Polar Bear Special M/V Plancius 9-daagse expeditiecruise Van Longyearbyen naar Longyearbyen Vertrekdatum 28 augustus 2018 De beste gelegenheid om de koning van de Noordpool te spotten! Een expeditie naar

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

www.cosmic.travel Dag 13 > Ontscheping in Ushuaia en transfer naar het hotel. Overnachting, hotel Alto Andino.

www.cosmic.travel Dag 13 > Ontscheping in Ushuaia en transfer naar het hotel. Overnachting, hotel Alto Andino. Argentinië Antarctica: 2014 2015 Afvaarten Antarctica cruise: 11 november 2014, 20 november 2014 & 1 maart 2015 Argentinië: Het land van eindeloze vlakten Argentinië is de bakermat van de tango, ontstaan

Nadere informatie

EXPEDITIECRUISE NAAR DE FALKLANDS: SOUTH GEORGIA EN HET ANTARCTISCH SCHIEREILAND

EXPEDITIECRUISE NAAR DE FALKLANDS: SOUTH GEORGIA EN HET ANTARCTISCH SCHIEREILAND EXPEDITIECRUISE NAAR DE FALKLANDS: SOUTH GEORGIA EN HET ANTARCTISCH SCHIEREILAND 19 dagen 19 jan 2020-06 feb 2020 Expeditiecruises Natuur Zeezoogdieren Vogelreizen Bootreizen Deze expeditiecruise naar

Nadere informatie

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special De mooiste manier om de Koning van de Noordpool te zien (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen) (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/hiking-sneeuwschoenwandelen)

Nadere informatie

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special De mooiste manier om de Koning van de Noordpool te zien (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen) (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/hiking-sneeuwschoenwandelen)

Nadere informatie

Groepsreis Antarctica, Falklands & Zuid-Georgië 24/11 17/12 2017

Groepsreis Antarctica, Falklands & Zuid-Georgië 24/11 17/12 2017 Groepsreis Antarctica, Falklands & Zuid-Georgië 24/11 17/12 2017 Dag per dag 24.11.17: Vlucht naar Buenos Aires Vlucht Brussel naar Buenos Aires. 25-26.11.17: Buenos Aires Uw reis begint met een overnachting

Nadere informatie

2017 editie ON THE ROCKS

2017 editie ON THE ROCKS 20 ed iti 17 ON THE ROCKS e 2017 ARCTIC BEGELEIDE REIS Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere

Nadere informatie

Antarctica 21-Daagse Kerstexpeditie; legendarische Magellaan, Chileense fjorden & Antarctica.

Antarctica 21-Daagse Kerstexpeditie; legendarische Magellaan, Chileense fjorden & Antarctica. Antarctica 21-Daagse Kerstexpeditie; legendarische Magellaan, Chileense fjorden & Antarctica. Vertrek Amsterdam 19 december 2016 Gegarandeerd een witte kerst tijdens uw expeditie reis naar Antarctica!

Nadere informatie

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special De mooiste manier om de Koning van de Noordpool te zien Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Noord-Spitsbergen, IJsbeer

Nadere informatie

Een ornithologische reis naar Ushuaia, de Falkland eilanden, South Georgia & het Antarctisch Schiereiland. 11 February tot 7 March, 2014

Een ornithologische reis naar Ushuaia, de Falkland eilanden, South Georgia & het Antarctisch Schiereiland. 11 February tot 7 March, 2014 Een ornithologische reis naar Ushuaia, de Falkland eilanden, South Georgia & het Antarctisch Schiereiland 11 February tot 7 March, 2014 Linda Stuer, Julien Herremans en David Van den Schoor (begeleider)

Nadere informatie

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Volg de walvissen ten noorden van de poolcirkel Titel: Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Reisdatum: 6 jan - 13 jan, 2018 Reiscode: Duur: Schip:

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE Inhoud Voorwoord 9 ACHTERGRONDEN 11 De natuurlijke omgeving 11 Ligging 11 Klimaat 13 Klimaatverandering 16 Landschap 17 Geologie 17 Geschiedenis 19 De ontdekking van Antarctica 19 De grote ontdekkingsreizigers

Nadere informatie

SILVER EXPLORER. $ 9.599* per gast. Pakketprijs**: View Suite. Silversea Expeditions SCHIP. vanaf VERTREK 2 DUUR 11 DAGEN JUL 2016

SILVER EXPLORER. $ 9.599* per gast. Pakketprijs**: View Suite. Silversea Expeditions SCHIP. vanaf VERTREK 2 DUUR 11 DAGEN JUL 2016 on the ROCKS begeleide reis Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere ijsbergen en bevroren

Nadere informatie

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special

Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special De mooiste manier om de Koning van de Noordpool te zien Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Noord-Spitsbergen,

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie

Dagprogramma. Antarctica per zeilschip. Dag 1 - aan boord in Ushuaia. Dag 2 - langs de kust van Vuurland. Dag Drake Passage, South Shetlands

Dagprogramma. Antarctica per zeilschip. Dag 1 - aan boord in Ushuaia. Dag 2 - langs de kust van Vuurland. Dag Drake Passage, South Shetlands Dagprogramma Antarctica per zeilschip Deze zeiltocht van Ushuaia naar het Antarctisch schiereiland is een geweldig avontuur. De klassieke route, de kortste weg naar Antarctica, is de meest gekozen route

Nadere informatie

Reis informatie. Ross Sea met helikopters

Reis informatie. Ross Sea met helikopters Reis informatie TITEL Ross Sea met helikopters SCHIP Ortelius INSCHEPING Bluff (Nieuw Zeeland) ONTSCHEPING Ushuaia Inclusief Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Nadere informatie

Antarctic Peninsula - Whale Watching

Antarctic Peninsula - Whale Watching Antarctic Peninsula - Whale Watching Voyage In search for the giants of the seas Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Antarctic Peninsula - Whale Watching

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

Villa Myrrine euros/week

Villa Myrrine euros/week Villa Myrrine Villa Myrrine is een luxe vakantiewoning gelegen in het historische gedeelte van Marathonen in de buurt van de Schinias National Park. De internationale luchthaven van Athene (ATH) ligt op

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk door een scholier 1094 woorden 13 februari 2006 4,9 106 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Nieuw Zeeland Inhoudsopgave Inleiding Nieuw Zeeland Algemene dingen

Nadere informatie

HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI

HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI Het eiland van vuur en ijs in combinatie met de Arctische schoonheid van Groenland. De groene weiden in het zuiden van Groenland staan in schril

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

Glacier Bay Small Ship Cruise 2018 Juneau / Juneau 8 dagen / 7 nachten

Glacier Bay Small Ship Cruise 2018 Juneau / Juneau 8 dagen / 7 nachten Glacier Bay Small Ship Cruise 2018 Juneau / Juneau 8 dagen / 7 nachten Dag 1 Inschepen in Juneau, Alaska Inschepen aan boor het schip waarbij de kapitein richting Icy Strait vaart. Dag 2 Glacier Bay Nationaal

Nadere informatie

Ontdekking van de Kaap

Ontdekking van de Kaap Ontdekking van de Kaap Individuele rondreis met huurwagen. Programma: Dag 1: Vertrek uit Brussel voor de vlucht Brussel Kaapstad Dag 2 & 3: Kaapstad & Kaapse Schiereiland Aankomst in de luchthaven van

Nadere informatie

NATUURCRUISE VAN ARGENTINIË NAAR KAAPVERDIË: ATLANTIC ODYSSEY OP STARLINGS WIJZE

NATUURCRUISE VAN ARGENTINIË NAAR KAAPVERDIË: ATLANTIC ODYSSEY OP STARLINGS WIJZE NATUURCRUISE VAN ARGENTINIË NAAR KAAPVERDIË: ATLANTIC ODYSSEY OP STARLINGS WIJZE 36 dagen 29 mrt 2020-03 mei 2020 Groepsreizen Natuur Bootreizen Zeezoogdieren Avontuurlijk reizen Vogel De Atlantic Odyssey:

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden Hier wat meer informatie over de reis. Wij bieden u avontuur, samen met een

Nadere informatie

A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N

A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N zeilen boven de poolcirkel midzomernachtzon wandelen op de lofoten noorderlicht walvisreizen Reisprogramma 2016 NOORS AVONTUUR Een actieve vakantie

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

RONDOM SPITSBERGEN - IN HET LAND VAN DE IJSBEREN - BEGELEIDE GROEPSREIS

RONDOM SPITSBERGEN - IN HET LAND VAN DE IJSBEREN - BEGELEIDE GROEPSREIS RONDOM SPITSBERGEN - IN HET LAND VAN DE IJSBEREN - BEGELEIDE GROEPSREIS 9-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis naar het land van de ijsberen. Beleef de ongelooflijke landschappen in de meest afgelegen

Nadere informatie

Ontdekking van de Kaap

Ontdekking van de Kaap Ontdekking van de Kaap Individuele rondreis met huurwagen. Programma: Dag 1: Vertrek uit Brussel voor de vlucht Brussel Kaapstad met Emirates Dag 2 & 3: Kaapstad & Kaapse Schiereiland Aankomst in de luchthaven

Nadere informatie

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg

Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Fly In packages ex Johannesburg begeleid Sossusvlei Etosha National Park Begeleid Ex Johannesburg Deze begeleide pakketjes inclusief heen- en terugvlucht naar Johannesburg zijn ideaal om te combineren

Nadere informatie

EXPEDITIECRUISE DOOR DE ROSSZEE: DE ULTIEME ZUIDPOOLREIS

EXPEDITIECRUISE DOOR DE ROSSZEE: DE ULTIEME ZUIDPOOLREIS EXPEDITIECRUISE DOOR DE ROSSZEE: DE ULTIEME ZUIDPOOLREIS 34 dagen 13 jan 2021-15 feb 2021 Expeditiecruises Fotogra e Natuur IJzige reizen Landschapsreizen Natuur Deze expeditiecruise is een unieke rondreis

Nadere informatie

Zeevogels van Schotland en de Farne Islands 7-daagse fotoreis

Zeevogels van Schotland en de Farne Islands 7-daagse fotoreis Zeevogels van Schotland en de Farne Islands 7-daagse fotoreis Aan noordoostkust van Schotland ligt het natuurreservaat Fowlsheugh. Fowlsheugh is de op 1 na grootste zeevogelkolonie van Groot Brittannië.

Nadere informatie

1 Antarctica en South Georgia 2003

1 Antarctica en South Georgia 2003 1 Antarctica en South Georgia 2003 Antarctica en South Georgia 2003 2 Dag 1 Zaterdag 22 Februari 2003 Vertrek naar Argentinië Om ca. 12 uur brengt Annemiek ons naar het station voor de trein naar schiphol.

Nadere informatie

Rondreis Antarctica en de Zuid-Shetland eilanden, 18 dagen

Rondreis Antarctica en de Zuid-Shetland eilanden, 18 dagen Rondreis Antarctica en de Zuid-Shetland eilanden, 18 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires Dag 2 aankomst Buenos Aires Dag 3 Buenos Aires, vlucht naar Ushuaia Dag 4 Ushuaia, optioneel bezoek

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302.V2 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Het maritiem Québec Natuur om van te genieten

Het maritiem Québec Natuur om van te genieten Het maritiem Québec Natuur om van te genieten BAS- SAINT- LAURENT, GASPÉSIE, CÔTE- NORD, ÎLES DE LA MADELEINE STEL U VOOR.. 3000 kilometer kust 15 nationale parken en natuurreservaten Honderden eilandjes

Nadere informatie

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD Dag 01 Aankomst in Yuzhno-Sakhalinsk De meeste vluchten vanuit Moskou komen vroeg in de ochtend aan in Yuzhno-Sakhalinsk. Op het vliegveld word je

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland en de South Shetlands eilanden, internationale expeditieschip Plancius

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland en de South Shetlands eilanden, internationale expeditieschip Plancius Rondreizen / Zuid-Amerika / Argentinië Code 644630 R Internationale groep Niveau Accommodatie Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland en de South Shetlands eilanden, internationale

Nadere informatie

Woordenschat Hallo wereld! van groep 5 tot en met 8

Woordenschat Hallo wereld! van groep 5 tot en met 8 Woordenschat Hallo wereld! van groep 5 tot en met 8 Hoi, ik woon in Nederland. Mijn doel is zo veel mogelijk nieuwe Nederlandse woorden leren. Waarom is dat zo belangrijk? Nou, ik vind het fijn als ik

Nadere informatie

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP Vertrek 07 november 2015 Op deze rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we o.a. het indrukwekkende Kaapstad, Oudtshoorn en het bekende Kruger Nationaal

Nadere informatie

Argentinië en Chili Natuurpracht in Patagonië en Vuurland. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 7 hotels Rondreis 2610 km

Argentinië en Chili Natuurpracht in Patagonië en Vuurland. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 7 hotels Rondreis 2610 km Argentinië en Chili Natuurpracht in Patagonië en Vuurland 18-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 7 hotels Rondreis 2610 km Hoogtepunten van deze reis Merengebied bij Bariloche Boottocht

Nadere informatie

66 33 Z. de zuidelijke poolcirkel. Antarctica, Chileense fjorden, Falklands, Patagonië & Zuid Georgia FILM ANTARCTICA

66 33 Z. de zuidelijke poolcirkel. Antarctica, Chileense fjorden, Falklands, Patagonië & Zuid Georgia FILM ANTARCTICA de zuidelijke poolcirkel Beleef de laatste onaangetaste gebieden ter wereld aan boord van ms Fram of ms idnatsol op hun reizen rond de zuidelijke poolcirkel, de denkbeeldige lijn op 23.5 van de zuidpool.

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos. Wandelprogramma La Palma: 09/10/2018 16/10/2018 Dag 1: Dinsdag 09/10/2018 TUI fly vlucht Brussel La Palma Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Nadere informatie

SEABOURN. Tiaki Travel ~ Lambrechtstraat 13, 4331 PR Middelburg ~ ~

SEABOURN.  Tiaki Travel ~ Lambrechtstraat 13, 4331 PR Middelburg ~ ~ SEABOURN Great Barrier Reef & Gold Coast 16 dagen Een luxe cruise langs een waar paradijs! Ontdek de schoonheid van het Great Barrier Reef tijdens deze cruise langs de oostkust van Australië. Doordat de

Nadere informatie

Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013

Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013 Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013 fotoreis voor liefhebbers van wildlife fotografie potvissen, zeearenden, papegaaiduikers, Jan-van-Genten en meer! walvis-

Nadere informatie

Quito & Galapagos Eilanden

Quito & Galapagos Eilanden Page 1 Quito & Ecuador is het meest afwisselende land van het Zuid Amerikaanse continent en een geweldige bestemming voor een familiereis. De hoofdstad Quito ligt omgeven door hoge bergen en heeft een

Nadere informatie

DE GEOGRAFIE VAN ANTARCTICA AAN DE SLAG

DE GEOGRAFIE VAN ANTARCTICA AAN DE SLAG 2013-2015 DE GEOGRAFIE VAN ANTARCTICA AAN DE SLAG VRAAG 01 / 10 WELKE OPPERVLAKTE BESLAAT ANTARCTICA (IN MILJOEN KM 2 )? 1,4 MILJOEN 4 MILJOEN 14 MILJOEN 9 MILJOEN Het antwoord is niet juist! HERKANSING

Nadere informatie

Ierland Compleet 16d

Ierland Compleet 16d Ierland Compleet 16d 05 aug 2015 Reisprogramma Dag 1 Vertrek vanuit Antwerpen naar Hoek van Holland voor de dagovertocht naar Harwich ( 14u30-20u00). Wij dineren op het schip rond 17u15 ( inbegrepen),

Nadere informatie

Heb je een passie voor duiken? voor de natuur? hou je van grote zeedieren? Lees dan even verder...

Heb je een passie voor duiken? voor de natuur? hou je van grote zeedieren? Lees dan even verder... Heb je een passie voor duiken? voor de natuur? hou je van grote zeedieren? Lees dan even verder... De Galapagos eilanden of de Archipiélago de Colón bestaat uit een 13 tal grotere en vele kleinere eilanden

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Atlantic Odyssey, Ascension Island naar

Atlantic Odyssey, Ascension Island naar Atlantic Odyssey, Ascension Island naar Praia Bezoek enkele van de meest afgelegen eilanden ter wereld Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Meer over: Atlantic Odyssey,

Nadere informatie

Inspiratiereis Chili, Argentinië & Antarctica

Inspiratiereis Chili, Argentinië & Antarctica Inspiratiereis Chili, Argentinië & Antarctica Waar u naar toe gaat, zijn wij geweest Sapa Pana Travel is gespecialiseerd in individuele maatwerkreizen. Een reis wordt volledig op uw wensen afgestemd, u

Nadere informatie

In het spoor van de Belgica

In het spoor van de Belgica Jeroen François Belgische namen in Antarctica Begin 2008 vertoefden bijna honderd landgenoten in Antarctica. Hun doel: het spoor van de Belgische poolreiziger Adrien de Gerlache volgen en aan land gaan

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Rond Spitsbergen. Prijzen per persoon: Circumnavigatie van Spitsbergen. (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen)

Rond Spitsbergen. Prijzen per persoon: Circumnavigatie van Spitsbergen. (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen) Rond Spitsbergen Circumnavigatie van Spitsbergen (/nl/activiteiten/outdoor-activiteiten/wandelen) G EN Reiscode: OTL10-16 Reisdatum: 17 jul - 26 jul, 2016 Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Let op:

Nadere informatie

Holland America Line. Uw reis van dag tot dag. Vertrekdata : 20 oktober 2013 Schip : Ms. Volendam Route : Rondreis Sydney

Holland America Line. Uw reis van dag tot dag. Vertrekdata : 20 oktober 2013 Schip : Ms. Volendam Route : Rondreis Sydney Holland America Line Rondreis Australië 35 dagen In 35 dagen vaart u helemaal rond Australië en ervaart u de diversiteit aan temperaturen, landschappen en flora en fauna. Vanuit Sydney vaart u eerst naar

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

ATLANTIC ODYSSEY 2020 UITGEBREIDE DAGPLANNING

ATLANTIC ODYSSEY 2020 UITGEBREIDE DAGPLANNING ATLANTIC ODYSSEY 2020 UITGEBREIDE DAGPLANNING De Atlantic Odyssey: een boottocht dwars door de Atlantische Oceaan. Vanuit de zuidelijkste stad ter wereld varen we helemaal tot aan de Kaapverdische eilanden.

Nadere informatie

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius Rondreizen / Zuid-Amerika / Argentinië Code 644601 R Internationale groep Niveau Accommodatie Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius Antarctica

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie