Wft PE-Actualiteiten 2016 Module Consumptief krediet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wft PE-Actualiteiten 2016 Module Consumptief krediet"

Transcriptie

1 Wft PE-Actualiteiten 2016 Module Consumptief krediet 1. Crowdfunding Beschrijving crowdfunding Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Crowdfunding verloopt zonder financiële intermediairs. Er is direct contact tussen investeerders en ondernemers. Crowdfunding is het investeren met of uitlenen van relatief kleine bedragen door een grote groep investeerders (hierna: geldgevers) aan particulieren of ondernemingen (hierna: geldvragers) via een doorgaans online platform (hierna: crowdfunding platform). Crowdfunding platforms brengen geldvragers en geldgevers samen. Er zijn verschillende verschijningsvormen, waarvan crowdfunding via het uitlenen van geld (loan based) en investeren in bedrijven (equity based) onder toezicht van de AFM vallen. De werking van crowdfunding baseert zich op kleine bedragen die samen een aanzienlijk bedrag vormen. Crowdfunding is een vorm van financiering, met als typerend kenmerk dat de financiering (funding) wordt opgehaald bij het publiek (de crowd ). Verschijningsvormen van crowdfunding Crowdfunding heeft verschillende verschijningsvormen, afhankelijk van het doel van de geldvrager. Bekeken vanuit de geldgever, kan crowdfunding in essentie op vier verschillende manieren plaatsvinden: Doneren Geld schenken aan een goed doel. Geldgevers nemen afscheid van het geld maar hebben wel direct zicht op waar hun geld naar toe gaat. Sponsoring (reward based) Ondersteunen van een project, tegen een (niet-financiële) tegenprestatie. Het financiële aspect is hierbij onderschikt en geldgevers voelen zich vooral verbonden met het doel wat de aanvrager nastreeft. Lenen (Loan based)

2 Uitlenen van geld aan een bedrijf of particulier, met als compensatie rente op de lening. Bij deze vorm van crowdfunding is financieel rendement belangrijk. Investeren (Equity based) Investeren in een bedrijf, met als compensatie dividend en waardevermeerdering van het aandeel. Ook hier geldt dat het rendement op de investering belangrijk is. Bij lenen en investeren kunnen de bedragen echter sterk oplopen en zijn de beweegredenen van geldgevers om te participeren veelal van commerciële aard. Voor het crowdfunding platform vallen dit soort initiatieven onder toezicht op grond van de Nederlandse financiële toezichtwetgeving. AFM: risico s crowdfunding De AFM is toezichthouder en heeft een aantal risico s van crowdfunding geanalyseerd. Zij heeft bepaald aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan om deze risico s zo veel mogelijk te kunnen beheersen. Deze (6) geprioriteerde risico s zijn: Disfunctioneren van het platform Geldvrager voldoet niet aan betalingsverplichtingen Investering is niet passend (voor de geldgever) Financiering is niet passend (voor de geldvrager) Fraude door geldvrager Fraude door platform AFM: toezicht en vergunningaanvraag Crowdfunding platforms waarop investeerders via een lening en/of investering kunnen participeren in een project vallen onder het toezicht van de AFM. Zoals hieronder wordt uiteengezet, kan sprake zijn van drie verschillende toezicht regimes voor crowdfunding platforms: 1) vergunning voor het bemiddelen in krediet, 2) ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbaar geld en 3) vergunning voor het doorgeven van orders in financiële instrumenten. Ad 1. Als er via het platform leningen worden verstrekt aan consumenten, dan is sprake van krediet in de zin van de Wft. Het crowdfunding platform bemiddelt in kredieten en deze activiteiten zijn verboden zonder vergunning van de AFM. Het

3 platform moet een vergunning van de AFM aanvragen voor het bemiddelen in krediet. Ad 2. Bij deze vorm van crowdfunding plaatst een geldvrager via een platform een onderhandse lening bij het publiek, waarbij het platform een bemiddelende rol vervult. Deze werkzaamheden van het platform als tussenpersoon zijn verboden zonder een ontheffing van de AFM. Het platform moet dan aan de AFM een ontheffing aanvragen voor het bemiddelen in opvorderbare gelden. In de Wijzigingswet financiële markten 2016 zijn in het kader van het ontheffingsverzoek nadere regels vastgelegd, zoals: Een adequate bedrijfsvoering, deskundig en betrouwbaar personeel, registratie incidenten, klachtenprocedures. Ad 3. Als er via het platform investeringen gedaan worden in de vorm van verhandelbare aandelen, dan is sprake van effecten en dus van financiële instrumenten. Het platform moet een vergunning van de AFM aanvragen als beleggingsonderneming. Als het platform als beleggingsonderneming kwalificeert, dan geldt in beginsel een provisieverbod. Volgens de Wijzigingswet financiële markten 2016 geldt onder bepaalde voorwaarden een uitzondering op het provisieverbod. In het kader van crowdfunding spelen er namelijk niet of nauwelijks perverse prikkels, wat deze uitzondering rechtvaardigt. Gedragscode VFN Loan based crowdfunding is een vorm van consumptief krediet. Bij de Vereniging van financieringsondernemingen in Nederland (VFN) kunnen crowdfunding platforms zich inschrijven als lid van deze vereniging. In dat geval zijn bij de kredietverlening aan consumenten de VFN Gedragscode en de bijbehorende leennormen van toepassing. Eén van de vereisten waar alle leden van de VFN zich aan moeten houden, is het naleven van de VFN gedragscode om te komen tot verantwoorde kredietverstrekking.

4 2. Private Lease Private Lease is een vorm van consumptieve financiering, die steeds populairder wordt in Nederland. Private lease is een alternatief voor consumptief krediet, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een auto. Bij private lease is de gebruiker geen eigenaar van de auto, maar huurt de auto voor een periode van minimaal 12 tot maximaal 60 maanden. Iedere maand wordt een 'vast' bedrag betaald voor het gebruik van de auto waarin de kosten voor afschrijving, allriskverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud en banden verwerkt zitten. Voor rekening van de gebruiker zijn de kosten van benzine, de wasstraat, parkeerkosten en een eventuele snelheidsovertreding of parkeerboete. Na de afgesproken leaseperiode lever de gebruiker de auto in en worden de gereden kilometers en niet-acceptabele schades verrekend. Er is geen fiscale bijtelling, die geldt alleen voor leaserijders met een auto van de zaak. Andere leasevormen: financial lease en operational lease Bij financial lease stelt de financier de gebruiker in staat om het voertuig te gebruiken, waarbij de waarde die dit goed vertegenwoordigt in termijnen wordt betaald door de gebruiker. Het economische risico berust in het geval van financial lease bij de gebruiker van het leaseobject. Aan het einde van het leasecontract wordt de gebruiker juridisch eigenaar. Bij operational lease staat het gebruik van het leaseobject voorop. In het geval van operational lease berust het economische risico doorgaans bij de ingebruikgever van het leaseobject. Het voertuig blijft voor rekening en risico van de financier. Operational lease wordt veelal gekwalificeerd als een huurovereenkomst en financial lease als een huurkoopovereenkomst. Private lease is de operational lease voor de consument. BKR-registratie Private lease is een relatief nieuw product waarvoor wet- en regelgeving ontbreekt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) pleit daarom voor strengere regels, omdat een leasecontract een financiële verplichting is voor lange duur. De toezichthouder wil overkreditering voorkomen. Sommige leasemaatschappijen adverteren met de

5 slogan 'geen BKR-toetsing of registratie' en dit kan juist financieel kwetsbare mensen aantrekken, die een schuld aangaan die zij niet kunnen betalen. De meeste leasemaatschappijen registreert overigens het leasecontract bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. In de in de BKR-registratie gehanteerde terminologie wordt een leaseovereenkomst als private lease, geen krediet, aangeduid als Aflopende Kredietovereenkomst (code AK). In de loop van 2016 wordt deze code gewijzigd in Operationele Autolease (code OA). AFM Momenteel is private lease niet gereguleerd in de financiële wet- en regelgeving (Wft). De AFM constateert dat er kredietaanbieders zijn die deze vorm van kredietverlening toepassen wanneer een consument niet in aanmerking komt voor regulier consumptief krediet. Bij private lease genieten consumenten niet hetzelfde beschermingsniveau als bij consumptief krediet, terwijl consumenten wel vergelijkbare risico s kunnen lopen. Private lease valt nu niet onder de Wet financieel toezicht (Wft) als de consument na afloop van de leaseperiode geen eigenaar wordt van de auto. Zo is er geen maximering van de kredietvergoeding en zijn er geen transparantievereisten. Hierdoor kan naar mening van de AFM het gelijke speelveld verstoord worden ten nadele van verstrekkers van regulier consumptief krediet. Eind 2014 kondigde de AFM aan onderzoek te doen naar autofinancieringen door private lease. De bescherming van de consument bij de aanschaf van financiële producten stond daarbij voorop. Wettelijk gezien geldt deze financieringsvorm als een huurproduct, omdat de consument nooit eigenaar van de auto wordt. De auto wordt aan het einde van het contract weer ingeleverd bij de aanbieder, meestal de leasemaatschappij. De AFM ziet daarom vooralsnog af van aanvullende wetgeving voor private lease. Daardoor valt de vergunning voor het aanbieden van private lease nog niet onder de Wft. De branchevereniging VNA heeft het initiatief genomen om een stichting op te richten die in februari het Keurmerk Private Lease lanceert. Bij het opstellen van het keurmerk was ook de AFM betrokken. De voorwaarden zijn onder toezicht van de Sociaal Economische Raad (SER) opgesteld en biedt de leasebranche zelfregulering. De AFM heeft daardoor besloten het toezicht op private lease producten aan de branche zelf over te laten.

6 Disclaimer: Het aangeboden studiedocument Wft PE-Actualiteiten 2016 Module Consumptief krediet biedt een overzicht van en toelichting op de toetstermen van het Wft PE- Plusexamen per 1 april De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) heeft in samenwerking met de auteur grote zorgvuldigheid in acht genomen bij het samenstellen van het studiedocument en daarbij gebruik gemaakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden. Zowel de SEH als de auteur zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de schade die ontstaat als gevolg van eventuele onjuistheden, onvolledigheid en actualiteit van de geboden informatie en wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien hiervan af.

Wft PE-Actualiteiten 2016 Module Basis. 1. Inkomstenbelasting: Aanpassingen belastingheffing Box 3 per 1 januari 2017

Wft PE-Actualiteiten 2016 Module Basis. 1. Inkomstenbelasting: Aanpassingen belastingheffing Box 3 per 1 januari 2017 Wft PE-Actualiteiten 2016 Module Basis 1. Inkomstenbelasting: Aanpassingen belastingheffing Box 3 per 1 januari 2017 2017: Kinderalimentatie geen schuld meer in box 3 Vanaf 2015 is aftrek van kinderalimentatie

Nadere informatie

CROWDFUNDING EN ANDERE ALTERNATIEVE FINANCIERINGEN

CROWDFUNDING EN ANDERE ALTERNATIEVE FINANCIERINGEN CROWDFUNDING EN ANDERE ALTERNATIEVE FINANCIERINGEN Diana Gunckel Advocaat Banking & Finance 9 juni 2015 INHOUD Alternatieve financieringsvormen 1. Algemeen juridisch kader 2. MKB Beurs 3. Kredietunie 4.

Nadere informatie

Private lease. maart 2015. bkr.nl

Private lease. maart 2015. bkr.nl Private lease maart 2015 BKR pleit voor bescherming van consumenten 2 Private lease, het leasen van een auto door een particulier, is in opkomst en wint snel aan populariteit. Deze ontwikkeling is voor

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Afdeling Marktgedrag & Effectenverkeer Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag

Nadere informatie

Actualiteiten Banking & Finance

Actualiteiten Banking & Finance Actualiteiten Banking & Finance 26 maart 2015 Diana Gunckel, advocaat Jennifer Rozeboom, advocaat Melvin Tjon Akon, juridisch medewerker Banking & Finance Inhoud 1. Zorgplichten van de bank a. Afdeling

Nadere informatie

Ministerie van Financiën Postbus EE Den Haag. Datum: 24 november 2017 Betreft: Consultatie crowdfunding L.S.,

Ministerie van Financiën Postbus EE Den Haag. Datum: 24 november 2017 Betreft: Consultatie crowdfunding L.S., Ministerie van Financiën Postbus 20201 2500 EE Den Haag Datum: 24 november 2017 Betreft: Consultatie crowdfunding L.S., Hierbij reageert de VFN op de Consultatie crowdfunding. De VFN waardeert de mogelijkheid

Nadere informatie

PE Plus Consumptief Krediet oefenexamen

PE Plus Consumptief Krediet oefenexamen PE Plus Consumptief Krediet oefenexamen Kennis Vraag 1 Miriam wil haar eigen kapperszaak beginnen. Aangezien ze geen eigen vermogen heeft, wil ze haar kapperszaak financieren met behulp van crowdfunding.

Nadere informatie

BELANGRIJK. Zorg ervoor dat uw naam ongeschonden blijft. Wij wensen u veel succes met uw studie.

BELANGRIJK. Zorg ervoor dat uw naam ongeschonden blijft. Wij wensen u veel succes met uw studie. BELANGRIJK Bijgaand ontvangt u het digitale lesmateriaal. Dit exemplaar is uitsluitend voor persoonlijk gebruik en het is niet toegestaan om het door te sturen naar anderen. In verband met copyright (waarbij

Nadere informatie

Crowdfunding en Compliance

Crowdfunding en Compliance Crowdfunding en Compliance mr. J.M. van Poelgeest* Trefwoorden: crowdfunding, compliance, financieel toezicht 1. Inleiding In een themanummer over innovatie en FinTech mag een artikel over crowdfunding

Nadere informatie

Private lease. mr. S.E. Machiels en mr. T.M. Penninks 1. 1. Inleiding. 2. (Private) lease: waar hebben we het eigenlijk over?

Private lease. mr. S.E. Machiels en mr. T.M. Penninks 1. 1. Inleiding. 2. (Private) lease: waar hebben we het eigenlijk over? mr. S.E. Machiels en mr. T.M. Penninks 1 1. Inleiding Voor consumenten is in de automotive sector sinds enige tijd een nieuw product beschikbaar: 'private lease'. Private lease, ook wel genoemd privélease,

Nadere informatie

A. Uw persoonlijke gegevens

A. Uw persoonlijke gegevens A. Uw persoonlijke gegevens Het invullen van uw persoonsgegevens is verplicht Bedrijfsnaam: gfedc Niet van toepassing Voorletters: Achternaam: Plaats: E-mailadres: Herhaal e-mailadres: Vanuit welke activiteit

Nadere informatie

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden.

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden. 1 Zakelijk Audi rijden Zakelijk Audi rijden. 2 Zakelijk Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit. Als zakelijke rijder mag u hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid. Voor uw mobiliteit moet

Nadere informatie

Financial Lease. voor een efficiënte bedrijfsvoering

Financial Lease. voor een efficiënte bedrijfsvoering Financial Lease voor een efficiënte bedrijfsvoering Met Financial Lease kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf bedrijfsmiddelen leasen. Zoals nieuwe en gebruikte auto s, maar ook computers en

Nadere informatie

WAT PAST U ALS ZZP-ER?

WAT PAST U ALS ZZP-ER? ZAKELIJK OF PRIVATE LEASE WAT PAST U ALS ZZP-ER? INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE WHITEPAPER? 3 WAT IS LEASEN? 4 Twee leasevormen 4 Keuze voor zakelijke of private lease 5 ZAKELIJK LEASEN VOOR ZZP ERS 6 Wat betekent

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 31 311 Zelfstandig ondernemerschap Nr. 148 BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIËN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans

Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans Kennisvraag: Operational Lease Pieter (25 jaar) besluit om een nieuwe Volkswagen Golf te leasen. De maandtermijn bedraagt 220. Het contract loopt 6 jaar. De leasemaatschappij

Nadere informatie

Energiecoöperaties. en de Wft. Ronald Korpershoek & Michiel Claassen

Energiecoöperaties. en de Wft. Ronald Korpershoek & Michiel Claassen Energiecoöperaties en de Wft Ronald Korpershoek & Michiel Claassen 17 november2017 Doel van de workshop Bestuurders van energiecoöperaties bewust maken van de reikwijdte van de Wet op het financieel toezicht

Nadere informatie

Edit Presentation title in Notes/Handouts Header

Edit Presentation title in Notes/Handouts Header Crowdfunding Toezichtrechtelijke aspecten Matthijs Bolkenstein en Anne Hakvoort Eversheds Faasen 15 november 2012 Wettelijk kader Europese richtlijnen en verordeningen Wet op het financieel toezicht Lagere

Nadere informatie

Private Autoleasing. Roel Hindriks

Private Autoleasing. Roel Hindriks Private Autoleasing Nieuwe doelgroep, andere aanpak is nodig Presentatie Roel Hindriks LeaseConsult Programma Wat verwacht de markt Wat is uw mening een aantal vragen + korte toelichting Wat wordt geboden

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 1843 Vragen van de leden

Nadere informatie

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden 1 Zakelijk Audi rijden Zakelijk Audi rijden 2 Zakelijk Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit Als zakelijke rijder mag u hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid. Voor uw mobiliteit moet u

Nadere informatie

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion Auto s en dan Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion De meest voorkomende leasevormen Full Operationele lease Netto Operationele lease Financial Lease Private

Nadere informatie

Particulier Volkswagen rijden.

Particulier Volkswagen rijden. Particulier Volkswagen rijden. Kiezen voor Volkswagen is een keuze voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe Volkswagen met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? Volkswagen Financial

Nadere informatie

Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans

Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans Kennisvraag: Wet beloningsbeleid Alfred werkt als Financieel Adviseur bij een grote Nederlandse bank. Zijn salaris bedraagt 55.000 per jaar. Omdat het heel goed gaat

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Particulier Volkswagen rijden.

Particulier Volkswagen rijden. Particulier Volkswagen rijden. Kiezen voor Volkswagen is een keuze voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe Volkswagen met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? Volkswagen Financial

Nadere informatie

Alles rond In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen.

Alles rond In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond In een keer alles rond met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Uw Volkswagen gekozen? Wij regelen ook een goede,

Nadere informatie

Particulier Volkswagen rijden.

Particulier Volkswagen rijden. Particulier Volkswagen rijden. Kiezen voor Volkswagen is een keuze voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe Volkswagen met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? Volkswagen Financial

Nadere informatie

Lease. Service op maat

Lease. Service op maat Lease Service op maat Leasen via Santander Consumer Finance Het leasen van een auto is een uitstekende manier om werkkapitaal vrij te houden of vrij te maken. Maar bijvoorbeeld ook om de operationele zaken

Nadere informatie

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN!

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! PEUGEOT LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE UIT HET GAMMA VAN PEUGEOT PRIVATE LEASE KUNT U EEN AUTO KIEZEN DIE BIJ U PAST. WE BIEDEN PRIVATE

Nadere informatie

1 mei 2017 TELECOMKREDIETCODE

1 mei 2017 TELECOMKREDIETCODE TELECOMKREDIETCODE Reikwijdte De Telecomkredietcode is een concretisering van de norm in de Wet op het financieel toezicht om verantwoord krediet te verstrekken door telecomkredietaanbieders, ter voorkoming

Nadere informatie

SEAT PRIVATE LEASE. Jij regelt de brandstof, wij de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY

SEAT PRIVATE LEASE. Jij regelt de brandstof, wij de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY SEAT PRIVATE LEASE Jij regelt de brandstof, wij de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY SEAT PRIVATE LEASE Rijd voor één vast maandbedrag een

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions 1 FAQ Algemene vragen over Crowdlease Wat is crowdfunding? Bij crowdfunding financiert de menigte het beoogde doel. Een onafhankelijk alternatief dat al geruime tijd bestaat

Nadere informatie

1 Particulier Audi rijden. Particulier Audi rijden.

1 Particulier Audi rijden. Particulier Audi rijden. 1 Particulier Audi rijden Particulier Audi rijden. 2 Particulier Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe Audi met de zekerheid dat u niet voor verrassingen

Nadere informatie

LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG!

LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! BETAAL PRECIES ZOALS U WILT BIJ PEUGEOT FINANCE HEEFT U RUIME KEUZE UIT LEASE- EN FINANCIE- RINGSMOGELIJKHEDEN. VOOR ELKE PORTEMONNEE

Nadere informatie

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN.

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe ŠKODA met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? ŠKODA Financial Services biedt u deze

Nadere informatie

Lease of financiering

Lease of financiering CITROËN Lease of financiering MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! BETAAL PRECIES ZOALS U WILT Bij Citroën Financial Services heeft u ruime keuze uit lease- en financieringsmogelijkheden. Voor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal T.a.v. de Voorzitter Postbus EA Den Haag

Tweede Kamer der Staten-Generaal T.a.v. de Voorzitter Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Tweede Kamer der Staten-Generaal T.a.v. de Voorzitter Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Vodafone Power to you

Algemene Voorwaarden. Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Vodafone Power to you Algemene Voorwaarden Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Vodafone Power to you Versie 1 mei 2017 1 Inhoud Algemene Voorwaarden Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Artikel 1 De goederenkredietovereenkomst/toestellening

Nadere informatie

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl Financial Lease FINANCIERINGEN BV Postbus 178 3980 CD Bunnik T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl www.defam.nl Financial Lease Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen

Nadere informatie

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY EINDELOOS RIJPLEZIER SEAT regelt de rest SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY ALLES IN EEN KEER GOED GEREGELD SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden

Nadere informatie

Geert Gladdines/Hubert Schokker Adviseur Zakelijke Dienstverlening/Adviseur Toezicht t m e

Geert Gladdines/Hubert Schokker Adviseur Zakelijke Dienstverlening/Adviseur Toezicht t m e Geert Gladdines/Hubert Schokker Adviseur Zakelijke Dienstverlening/Adviseur Toezicht t +31 20 55 02 895 m + 31 6 83 24 01 54 e gladdines@nvb.nl Ministerie van Financiën Postbus 20201 2500 EE DEN HAAG Datum

Nadere informatie

Drs. A. Reitsma T +31 70 31 42 442 M +31 6 23 52 98 51 E b.reitsma@vfn.nl

Drs. A. Reitsma T +31 70 31 42 442 M +31 6 23 52 98 51 E b.reitsma@vfn.nl Autoriteit Consument & Markt t.a.v. Dhr. Dr. B.M. Overvest Postbus 16326 2500 BH Den Haag Drs. A. Reitsma T +31 70 31 42 442 M +31 6 23 52 98 51 E b.reitsma@vfn.nl Datum: 4 november 2013 Betreft: Onderzoek

Nadere informatie

MEMO Crowdfunding Algemeen

MEMO Crowdfunding Algemeen MEMO Crowdfunding Algemeen Introductie Door middel van deze memo willen wij u graag nader informeren over (de mogelijkheden van) crowdfunding. Crowdfunding heeft zich de afgelopen jaren in Nederland ontwikkeld

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

1 Inleiding 1. 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4

1 Inleiding 1. 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4 3 Wijzigingen BKR 7 3.1 Telecombedrijven stoppen met registreren

Nadere informatie

veelgestelde vragen Private lease

veelgestelde vragen Private lease veelgestelde vragen Private lease 1. Wat houdt private lease in? 2. Wat zijn voordelen van private lease? 3. Wat zit er in de maandprijs, die ik betaal? 4. Wat is het verschil tussen privé lease, private

Nadere informatie

ZAKELIJK ŠKODA RIJDEN.

ZAKELIJK ŠKODA RIJDEN. ZAKELIJK ŠKODA RIJDEN. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit. Als zakelijke rijder mag u hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid. Voor uw mobiliteit moet u kunnen vertrouwen op maximaal comfort

Nadere informatie

SEAT FINANCIAL SERVICES. Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. Eindeloos rijplezier. SEAT regelt de rest

SEAT FINANCIAL SERVICES. Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. Eindeloos rijplezier. SEAT regelt de rest SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. Eindeloos rijplezier SEAT regelt de rest Alles in een keer goed geregeld SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden om zich zorgen

Nadere informatie

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit Zodat u efficiënt kunt ondernemen Financial Lease dat is onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease

Nadere informatie

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid.

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. Over Claxion Toonaangevend in autolease Claxion is een eigentijds leasebedrijf voor de particuliere en zakelijke markt in Midden- Nederland met een geheel

Nadere informatie

Dienstenwijzer Briljant Advies B.V./Hypotheeksteun.nl. 1. In deze dienstenwijzer kunt u kennismaken met de diensten van Briljant Advies

Dienstenwijzer Briljant Advies B.V./Hypotheeksteun.nl. 1. In deze dienstenwijzer kunt u kennismaken met de diensten van Briljant Advies Dienstenwijzer Briljant Advies B.V./Hypotheeksteun.nl A. Inleiding Geachte cliënt, 1. In deze dienstenwijzer kunt u kennismaken met de diensten van Briljant Advies B.V. /Hypotheeksteun.nl. Naast de algemene

Nadere informatie

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN.

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe ŠKODA met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? ŠKODA Financial Services biedt u deze

Nadere informatie

ZAKELIJK ŠKODA RIJDEN

ZAKELIJK ŠKODA RIJDEN ZAKELIJK ŠKODA RIJDEN ŠKODA Financial Services Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit 3 Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit Als zakelijke

Nadere informatie

Lendico Geld heeft geen bank nodig.

Lendico Geld heeft geen bank nodig. Lendico Geld heeft geen bank nodig. Lendico maakt banken overbodig Lendico Lendico is het eerste Nederlandse peerto-peer lending platform gericht op consumentenkrediet. Het platform staat onder toezicht

Nadere informatie

Advocaten en notarissen

Advocaten en notarissen Advocaten en notarissen Workshop: innovatief financieren in de zorg 12 oktober 2017 Rob van Houts Even voorstellen: Alternatieve Financieringsvormen Directe financiering Indirecte financiering Eigen vermogen

Nadere informatie

1 Particulier Audi rijden. Particulier Audi rijden.

1 Particulier Audi rijden. Particulier Audi rijden. 1 Particulier Audi rijden Particulier Audi rijden. 2 Particulier Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe Audi met de zekerheid dat u niet voor verrassingen

Nadere informatie

Particulier Audi rijden

Particulier Audi rijden Particulier Audi rijden 2 Particulier Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe Audi met de zekerheid dat u niet voor verrassingen komt te staan? Audi Financial

Nadere informatie

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY EINDELOOS RIJPLEZIER SEAT regelt de rest SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY 2 ALLES IN EEN KEER GOED GEREGELD SEAT-rijders hebben sowieso al weinig

Nadere informatie

JA, Volkswagen Abonnement.

JA, Volkswagen Abonnement. ! JA, ik wil een abonnement op een up!, Polo, Polo BlueMotion, Golf, Golf Cabrio, Golf Plus, Beetle, Touran, Jetta of Passat en betaal één vast maandbedrag. Volkswagen Abonnement. Voorbeeld: U rijdt al

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland? En

Nadere informatie

Kamervragen van het lid Blanksma-van den Heuvel

Kamervragen van het lid Blanksma-van den Heuvel De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070) 333 44 44 Fax (070) 333 40 33

Nadere informatie

Normering private lease

Normering private lease Normering private lease Betreft: Normering private lease Datum: 06-03-2015 Versienummer: 1.2 Inleiding Zakelijke rijders komen in de toekomst door veranderende omstandigheden in toenemende mate in aanraking

Nadere informatie

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY EINDELOOS RIJPLEZIER SEAT regelt de rest SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY ALLES IN EEN KEER GOED GEREGELD SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden

Nadere informatie

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN PARTICULIER ŠKODA RIJDEN ŠKODA Financial Services Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. 3 Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe ŠKODA met de zekerheid dat

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

Zakelijk Volkswagen rijden.

Zakelijk Volkswagen rijden. Zakelijk Volkswagen rijden. Alles rond In een keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Zakelijk Volkswagen rijden? Volkswagen doet u een passend voorstel voor leasing of financiering.

Nadere informatie

Zakelijk Volkswagen rijden.

Zakelijk Volkswagen rijden. Zakelijk Volkswagen rijden. Alles rond In een keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Volkswagen Financial Lease Volkswagen Financial Lease: de enige financiering die is afgestemd

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN FINANCIEREN? EEN PRIMA OPTIE! Mobiel+ Autofinancieringen biedt verschillende financieringsvormen die helemaal kunnen

Nadere informatie

Particulier Audi rijden

Particulier Audi rijden Particulier Audi rijden 2 Particulier Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe Audi met de zekerheid dat u niet voor verrassingen komt te staan? Audi Financial

Nadere informatie

Wft Consumptief krediet oefenexamen

Wft Consumptief krediet oefenexamen Wft Consumptief krediet oefenexamen Kennis Vraag 1 De Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) heeft gedragsregels opgesteld om overkreditering te voorkomen. Wat schrijven deze regels

Nadere informatie

Veel gestelde vragen - Kienlease

Veel gestelde vragen - Kienlease Veel gestelde vragen - Kienlease Bestelling en contract Wat is privatelease? Wat zit er allemaal in jullie overeenkomst? Kan iedereen een privatelease overeenkomst afsluiten? Is het mogelijk om een bestelling

Nadere informatie

Alles rond Van leasing tot financiering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen.

Alles rond Van leasing tot financiering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond Van leasing tot financiering. In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. VWPFS292-12 Volkswagen Financial Services Zakelijk v1.indd 1 20-06-16 15:48 Alles rond In een

Nadere informatie

Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans

Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans Vragen oefenexamen Dukers & Baelemans Kennisvraag: Identificeren met idin Op welke wijze identificeert een klant zich als hij online gebruik wil maken van idin? A. Door op www.idin.nl een inlognaam met

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag. Datum 15 maart 2010 Betreft Kamervragen Kruidvat

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag. Datum 15 maart 2010 Betreft Kamervragen Kruidvat > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag FM/2010/3544 U Uw brief (kenmerk) 2010Z03508 2010Z03659 Datum 15 maart

Nadere informatie

Loyens & Loeff N.V., M. van Schuppen en J.M. van Poelgeest. memorandum regulatoire aspecten financiering apotheken

Loyens & Loeff N.V., M. van Schuppen en J.M. van Poelgeest. memorandum regulatoire aspecten financiering apotheken Memorandum POSTADRES Postbus 71170 1008 BD AMSTERDAM KANTOORADRES Forum Fred. Roeskestraat 100 1076 ED AMSTERDAM TELEFOON +31 (0)20 578 5161 FAX +31 (0)20 578 5824 INTERNET www.loyensloeff.com AAN Surventis

Nadere informatie

Algemeen VEEL GESTELDE VRAGEN:

Algemeen VEEL GESTELDE VRAGEN: VEEL GESTELDE VRAGEN: Onderstaand vind u veel gestelde vragen omtrent een Myleasecar B.V. Private Lease contract. Mocht u na het lezen toch nog een vraag hebben, neemt u dan contact op met één van onze

Nadere informatie

Crowdfunding - Naar een duurzame sector

Crowdfunding - Naar een duurzame sector Crowdfunding - Naar een duurzame sector Onderzoek naar (toezicht op) de crowdfundingsector December 2014 Inhoudsopgave Managementsamenvatting... 3 Methodiek en leeswijzer... 5 Verantwoording onderzoek...

Nadere informatie

LEASE OF FINANCIER UW BMW

LEASE OF FINANCIER UW BMW BMW Financial Services Leasing Financiering Verzekering BMW maakt rijden geweldig LEASE OF FINANCIER UW BMW OP EEN MANIER DIE BIJ Ú PAST. BMW FINANCIAL SERVICES Leasing. Financiering. Verzekering. INHOUD.

Nadere informatie

ZAKELIJK SEAT RIJDEN. Zorgeloos ondernemen. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY

ZAKELIJK SEAT RIJDEN. Zorgeloos ondernemen. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY ZAKELIJK SEAT RIJDEN Zorgeloos ondernemen SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY STAP MAAR IN. SEAT REGELT DE REST. SEAT-rijders hebben sowieso al weinig

Nadere informatie

LEASE OF FINANCIER UW BMW

LEASE OF FINANCIER UW BMW LEASE OF FINANCIER UW BMW OP EEN MANIER DIE BIJ Ú PAST. BMW Financial Services BMW maakt rijden geweldig INHOUD. LEASEN OF FINANCIEREN. HOE GAAT U UW NIEUWE BMW RIJDEN? Zakelijk 4 BMW Operational Lease

Nadere informatie

Datum 24 april 2017 Betreft Beantwoording Kamervragen Nijboer over de uitzending van Argos over flitskredieten

Datum 24 april 2017 Betreft Beantwoording Kamervragen Nijboer over de uitzending van Argos over flitskredieten > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

BELANGRIJK. Zorg ervoor dat uw naam ongeschonden blijft. Wij wensen u veel succes met uw studie.

BELANGRIJK. Zorg ervoor dat uw naam ongeschonden blijft. Wij wensen u veel succes met uw studie. BELANGRIJK Bijgaand ontvangt u het digitale lesmateriaal. Dit exemplaar is uitsluitend voor persoonlijk gebruik en het is niet toegestaan om het door te sturen naar anderen. In verband met copyright (waarbij

Nadere informatie

1. Heeft u kennisgenomen van de uitzending van Tros Radar 1) en het bericht AFM: strenger toezicht op hypotheken 2)?

1. Heeft u kennisgenomen van de uitzending van Tros Radar 1) en het bericht AFM: strenger toezicht op hypotheken 2)? > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.minfin.nl

Nadere informatie

U kiest zelf de financiering die bij u past

U kiest zelf de financiering die bij u past PRIVÉ U kiest zelf de financiering die bij u past Producten in deze brochure: Huurkoop Options Private Lease Flex Finance PRIVÉ WAT VIND IK WAAR? Wat is Ford Credit? pagina 04 Waar kan ik uit kiezen? pagina

Nadere informatie

Dienstenwijzer Suzuki Financial Services

Dienstenwijzer Suzuki Financial Services Dienstenwijzer Suzuki Financial Services In deze dienstenwijzer informeren wij u over onze algemene gegevens, onze aard van dienstverlening en waar u terecht kunt met klachten. Daarnaast wordt er specifiek

Nadere informatie

CITROËN Private Lease

CITROËN Private Lease CITROËN BUSINESS FINANCE CITROËN Private Lease ZONDER INVESTEREN ZORGELOOS GENIETEN CITROËN BUSINESS FINANCE Met Citroën Private Lease rijdt u in een splinternieuwe Citroën. U hoeft geen investering te

Nadere informatie

HET JURIDISCHE KADER VAN CROWDFUNDING EN DE BESCHERMING VAN GELDGEVERS

HET JURIDISCHE KADER VAN CROWDFUNDING EN DE BESCHERMING VAN GELDGEVERS HET JURIDISCHE KADER VAN CROWDFUNDING EN DE BESCHERMING VAN GELDGEVERS Gormlaith Hutchinson 5694361 Universiteit van Amsterdam Begeleiding: dhr. mr. A.A. Pasaribu 19 juli 2017 1 Inhoud Samenvatting...

Nadere informatie

De Persoonlijke Lening

De Persoonlijke Lening De Persoonlijke Lening zodat u zonder zorgen die grote aankoop kunt doen Staat u op het punt om een grote aankoop te doen? Met een Persoonlijke Lening van DEFAM beschikt u in één keer over een vast bedrag.

Nadere informatie

De Persoonlijke Lening

De Persoonlijke Lening De Persoonlijke Lening zodat u zonder zorgen die grote aankoop kunt doen Staat u op het punt om een grote aankoop te doen? Met een Persoonlijke Lening van DEFAM beschikt u in één keer over een vast bedrag.

Nadere informatie

Kwartaalinzicht. Editie 5 Q1 2018

Kwartaalinzicht. Editie 5 Q1 2018 Kwartaalinzicht Editie 5 Q1 2018 BKR Cijfers Centraal Krediet Informatie Systeem (CKI) Nieuw verstrekt krediet in miljoenen op kwartaalbasis 2.200 Nieuw verstrekt krediet* in mio op kwartaalbasis: 2.000

Nadere informatie

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er?

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease: Wat past jou als zzp-er? 1 Inhoudsopgave 1. Waarom deze whitepaper? 2. Wat is leasen? Twee lease vormen Keuze voor zakelijke

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Crowdfunding - Naar een duurzame sector

Crowdfunding - Naar een duurzame sector Crowdfunding - Naar een duurzame sector Onderzoek naar (toezicht op) de crowdfundingsector December 2014 Inhoudsopgave Managementsamenvatting... 3 Methodiek en leeswijzer... 5 Verantwoording onderzoek...

Nadere informatie

BELEGGER EN ONDERNEMER OP WEG NAAR SAMEN BETER INVESTEREN!

BELEGGER EN ONDERNEMER OP WEG NAAR SAMEN BETER INVESTEREN! BELEGGER EN ONDERNEMER OP WEG NAAR SAMEN BETER INVESTEREN! ZORGVULDIG ADVIES VERMOGENSOPBOUW: Robert G.J. van Beek CFP FA FFP is zelfstandig consultant en financial & investment planner About Life & Finance

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement doorbetaling provisies Stichting Beheer Derdengelden De Financiële Makelaar

Uitvoeringsreglement doorbetaling provisies Stichting Beheer Derdengelden De Financiële Makelaar Uitvoeringsreglement doorbetaling provisies Stichting Beheer Derdengelden De Financiële Makelaar Artikel 1 Begripsbepalingen: In dit reglement wordt verstaan onder: A. Stichting: De Stichting Beheer Derdengelden

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

Stapelen van financieringen

Stapelen van financieringen Stapelen van financieringen Hoe werkt het In deze speakernote leest u de thema s die voorbij kwamen in het seminar over het stapelen van financieringen. U kunt zo op uw gemak nog eens nalezen wat de mogelijkheden

Nadere informatie

Kwartaalinzicht. Editie 2 Q2 2017

Kwartaalinzicht. Editie 2 Q2 2017 Kwartaalinzicht Editie 2 Q2 217 VFN Cijfers Consumptief Krediet Verstrekte Consumptief Krediet door VFN leden 21-216, in miljoenen euro s. Ten opzichte van 215 is het nieuw verstrekte Consumptieve Krediet

Nadere informatie

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard Begrippenlijst A-Z Afbetaling Als u iets op afbetaling koopt, krijgt u uw aankoop direct mee. Vervolgens betaalt u het aankoopbedrag in termijnen terug. U wordt pas officieel eigenaar van uw aankoop zodra

Nadere informatie