Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,"

Transcriptie

1 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden, Namens de voorzitter nodig ik u hierbij uit voor een vergadering van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden, die gehouden zal worden op 9 september 2010 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. 1. Opening 2. Vaststelling commissieagenda 3. Spreekrecht burgers 4. Vaststellen notulen van de vergadering van 8 juli Ingekomen stukken en mededelingen Ingekomen stukken: a. Brief Ministerie van BZK over Functioneringsgesprekken burgemeester Op 17 juni 2010 heeft de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over functioneringsgesprekken met de burgemeester in relatie met zijn herbenoemingsprocedure. De brief is bijgevoegd. b. Vastgestelde Jaarrekening 2009 en Ontwerpbegroting 2011 Bureau Halt Op 28 juni 2010 heeft het Bureau Hals Zuid-Holland Zuid toegestuurd de vastgestelde jaarrekening 2009 en ontwerpbegroting Ten aanzien van de ontwerpbegroting was de mogelijkheid te reageren tot 1 september Door de vakantieperiode was dit echter niet mogelijk en afgevraagd mag worden of het versturen van dergelijke stukken bij aanvang van de vakantieperiode een correcte wijze is om een dergelijk beleidsstuk aan gemeenteraden toe te sturen. Voorgesteld wordt de vastgestelde jaarrekening 2009 en ontwerpbegroting 2011voor kennisgeving aan te nemen en de gemeenteraad dienovereenkomstig voor te stellen deze stukken via de lijst van ingekomen stukken af te Waleplein CZ Strijen Postbus EA Strijen Tel Fax info@strijen.nl Web:

2 - 2 - c. Brief LOGA over uitwerking CAO flexibilisering en levensfase (LOGA) een brief geschreven, dat het College voor Arbeidszaken van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de bonden voor overheidspersoneel een akkoord hebben gesloten over de arbeidsvoorwaarden in de sector gemeenten. Dit akkoord loopt van 1 juni 2009 tot 1 juni d. Brief LOGA over uitwerking CAO (LOGA) een brief geschreven, dat het principeakkoord CAO gemeenten door partijen ongewijzigd is bekrachtigd. e. Brief LOGA over uitwerking CAO ; vereenvoudiging CAO (LOGA) een brief geschreven, dat in de CAO is afgesproken om de huidige rechtspositie op een aantal punten. Daarnaast hebben partijen afgesproken om de CAO in de toekomst beter te laten aansluiten bij veranderde wensen en behoeften van werkgevers en medewerkers. f. Brief Veiligheidsregio ZHZ over deelverantwoording 2009 Op 2 juli 2010 heeft de Veiligheidsregio (Zuid-Holland Zuid (ZHZ) een brief geschreven dat de deelverantwoording van de regionale brandweer ZHZ, onderdeel uitmakend van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio ZHZ, over het verslagjaar 2009 in de vergadering van het algemeen bestuur van deze gemeenschappelijke regeling op 1 juli 2010 is vastgesteld.

3 - 3 - g. Vastgestelde concernbegroting 2011 en meerjarenbegroting ZHZ Op 2 juli 2010 heeft de Veiligheidsregio ZHZ bericht, dat de concernbegroting 2011 en meerjarenbegroting op 1 juli 2010 door het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio is vastgesteld. Deze beide begrotingen zijn op 15 juni 2010 in de gemeenteraad besproken. De gemeenteraad heeft per brief d.d. 17 juni 2010 de Veiligheidsregio ZHZ laten weten, dat hij zich kan vinden in de concept begroting Wel heeft de raad aangegeven van mening te zijn, dat nu het rijk extra kwaliteitsnormen heeft geformuleerd waar onvoldoende financiële middelen van rijkswege tegenover staan, deze taken niet uitgevoerd dienen te worden. Artikel 31 lid 4 van de gemeenschappelijke regeling biedt de mogelijkheid aan de raad om zijn gevoelens over de begroting kenbaar te maken bij gedeputeerde staten. Gelet op het feit dat de vastgestelde begroting niet afwijkt van de conceptbegroting is het voorstel om de begroting voor kennisgeving aan te nemen en de gemeenteraad h. Aankondiging door de VNG van wijziging Winkeltijdenwet Bij ledenbrief van 28 mei 2010 heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bericht, dat een wijziging van de Winkeltijdenwet die op dat moment bij de Eerste Kamer aanhangig is, alsmede aangeboden een herziene versie van de Winkeltijdenverordening als gevolg van actualisering en deze wetswijziging. De wetswijziging is vooral gebaseerd op de discussie rond de aanwijzing van toeristisch gebied door een gemeente. Volgens de nieuwe wet moet dit voortaan nader gemotiveerd worden. Dit geldt ook voor Strijen, aangezien de haven van Strijensas is aangewezen als toeristisch gebied. Naar aanleiding van de wijziging van de Winkeltijdenwet heeft de VNG een nieuwe modelverordening gemaakt. In de nieuwe modelverordening van de VNG worden naast de vorenstaande toerismebepaling nog enkele aanpassingen gedaan, zonder dat dit grote wijzigingen brengt ten opzichte van de reeds bestaande Winkeltijdenverordening van de gemeente Strijen. De wijzigingswet bij de nieuwe Winkeltijdenwet verplicht dat gemeenten binnen een jaar na inwerkingtreding van deze wet voldoen aan de hierboven beschreven nadere motivering. Gelet hierop zal te zijner tijd een nieuwe Winkeltijdenverordening voor de gemeente Strijen worden aangeboden aan de raad. Voorgesteld wordt deze informatie voor kennisgeving aan te nemen. i. Brief college aan de leden van de vrijwillige brandweer Strijen Naar aanleiding van een vraagstelling in een raadsvergadering heeft het college aan de leden van de vrijwillige brandweer voor de zekerheid bericht, dat bij de overgang van de leden van de vrijwillige brandweer Strijen naar de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de leden van de vrijwillige brandweer niet behoeven te solliciteren.

4 - 4 - j. Rapportage De Staat van de rampenbestrijding. Rampenbestrijding op orde eind 2009 van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) De Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) brengt de kwaliteit van de voorbereiding op de rampenbestrijding in beeld, door middel van onder andere RADAR (Rampenbestrijding Doorlichtingsarrangement). Het doel hiervan is tweeledig: enerzijds om de regio s een spiegel voor te houden en anderzijds om informatie te vergaren om de minister van BZK te rapporteren over of de rampenbestrijding in 2010 in orde is. Vorig jaar is onze regio doorgelicht. Het project RADAR bestaat uit 3 onderdelen: een inventariserende toets, een praktijktoets en een monitoringtraject. Nu alle regio s geweest zijn heeft de IOOV een eindrapportage opgesteld. Algemene conclusie uit de eindrapportage is dat, hoewel de veiligheidsregio s stappen hebben geze,t nog zeker niet alle regio s begin 2010 hun rampenbestrijdingsorganisaties dusdanig op orde te hebben als werd beoogd. Veiligheidsregio Rijnmond heeft over de volle breedte redelijk tot goed gepresteerd. Daarnaast kan ook van de veiligheidsregio s Twente, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Noord-Holland-Noord, Zuid-Limburg en Zuid-Holland-Zuid gezegd worden dat zij hun rampenbestrijding goed op orde hebben. De IOOV waardeert de initiatieven met betrekking tot de inzet van een geïntegreerde meldkamer en de totstandkoming van het landelijke modelbeleidsplan. Daarnaast loopt de regio ook voor als het gaat om partnerschappen op het terrein van veiligheid. Dit houdt natuurlijk niet in dat de regio al is. We voldoen nog niet geheel aan de normen van de Wet Veiligheidsregio s en moeten we ook in praktijk goed blijven presteren. Het informatiemanagement is één van de onderwerpen dat verbeterd moet worden. Daarnaast is de organisatie en zijn er teams (zoals het ROT, GBT) nog niet volgens de eisen van de Besluit Veiligheidsregio s ingevuld. Een voorbeeld: in Zuid-Holland Zuid zit in het Gemeentelijk Beleids Team (GBT) een vertegenwoordiger van de Operationeel Leider van het ROT. De burgemeester kan vervolgens bepalen welke functionarissen van de hulpverleningsdiensten aansluiten. Deze punten worden opgepakt volgens de veiligheidsregio. Voorgesteld wordt Rapportage De Staat van de rampenbestrijding. Rampenbestrijding op orde eind 2009 voor kennisgeving aan te nemen en de gemeenteraad dienovereenkomstig voor te stellen de rapportage via de lijst van ingekomen stukken af te Mededelingen: Opheffen gemeenschappelijke regeling muziekschool Hoeksche Waard Voor de toelichting wordt verwezen naar het bijgevoegde concept raadsvoorstel en het concept raadsbesluit. a. U wordt geadviseerd in te stemmen met het concept raadsvoorstel en het concept raadsbesluit en dienovereenkomstig de gemeenteraad voor te stellen hiermee eveneens in te stemmen. b. Aan het Presidium aan te geven of dit raadsvoorstel t.b.v. de gemeenteraad dient te worden aangemerkt als een akkoord- of een bespreekstuk.

5 Verordening naamgeving en nummering (adressen) Voor de toelichting wordt verwezen naar het bijgevoegde concept raadsvoorstel en de concept verordening. a. U wordt geadviseerd in te stemmen met het concept raadsvoorstel en de concept verordening en dienovereenkomstig de gemeenteraad voor te stellen hiermee eveneens in te stemmen. b. Aan het Presidium aan te geven of dit raadsvoorstel t.b.v. de gemeenteraad dient te worden aangemerkt als een akkoord- of een bespreekstuk. 8. Beleidsregels aankondigingsborden gemeente Strijen 2009 Voor de toelichting wordt verwezen naar bijgevoegde notitie. Voorgesteld wordt deze notitie voor kennisgeving aan te nemen en in te stemmen met het door het college voorgenomen beleid en dienovereenkomstig via de lijst van ingekomen stukken voorstellen hiermee eveneens in te stemmen. 9. Actie- en aandachtslijst t.b.v. de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden Verwezen wordt naar de actie- en aandachtslijst en voorgesteld wordt deze beiden voor kennisgeving aan te nemen. 10. Rondvraag 11. Sluiting De op de agendapunten betrekking hebbende stukken liggen voor u vanaf 27 augustus 2010 op de gebruikelijke wijze ter inzage in de fractiekamer. Met vriendelijke groet, De griffier, M.A. Bourdrez

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 21 januari 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Geachte commissieleden, Namens de plv.

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 23 oktober 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 23 oktober 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 23 oktober 2008 Geachte commissieleden, Namens de voorzitter

Nadere informatie

: MB : Agenda vergadering Strijen, 15 mei 2012

: MB : Agenda vergadering Strijen, 15 mei 2012 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB : Agenda vergadering Strijen, 15 mei 2012 Geachte commissieleden, Namens de voorzitter

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

2. Vaststelling commissieagenda Agendapunt 7 en 8 worden gezamenlijk behandeld. Met inachtneming van deze wijziging wordt de agenda vastgesteld.

2. Vaststelling commissieagenda Agendapunt 7 en 8 worden gezamenlijk behandeld. Met inachtneming van deze wijziging wordt de agenda vastgesteld. Commissie Vergadering d.d. Voorzitter Griffier Aanwezige leden Afwezig m.k. Afwezig z.k. Notulist Verder aanwezig : Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden : 9 mei om 20.00 uur : De heer A. Steenbergen :

Nadere informatie

Notulen. 2. Vaststelling commissieagenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Notulen. 2. Vaststelling commissieagenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Notulen Commissie : Maatschappelijke Zaken Vergadering d.d. : 6 september 2010 om 20.00 uur Voorzitter : de heer W.J. Tuijnman Griffier : de heer M.A. Bourdrez Aanwezige leden : de dames E.B. Kooijman-Gross

Nadere informatie

Notulen. 2. Vaststelling commissieagenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 3. Spreekrecht burgers Hiervan wordt geen gebruik gemaakt.

Notulen. 2. Vaststelling commissieagenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 3. Spreekrecht burgers Hiervan wordt geen gebruik gemaakt. Notulen Commissie : Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden Vergadering d.d. : 10 mei 2012 om 20.00 uur Voorzitter : dhr. W.J. Tuijnman (VVD) Griffier : dhr. M.A. Bourdrez Aanwezige leden : dhrn. L.M. Bouman

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015 RAADSVOORSTEL Datum: 2 december 2014 Nummer: Onderwerp: Verordening vertrouwenscommissie herbenoeming 2015 Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland

Nadere informatie

Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren beleidsstukken Gooise Meren 2016.

Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren beleidsstukken Gooise Meren 2016. Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. : 4 januari 2016 Raadsvoorstelnummer : RV16.007 Portefeuillehouder : Stuurgroep Datum raadsverzending : 15 december 2015 Voorstel : Vaststellen van diverse te harmoniseren

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van dinsdag 20 september 2011 Aanwezig Afwezig: Aanvang : H.J. Flieringa, voorzitter C.I. Korbijn-Schop, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. De heer Bouman is afwezig en wordt vervangen door de heer Tempelaars.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. De heer Bouman is afwezig en wordt vervangen door de heer Tempelaars. Notulen Commissie : Financiën & Economische Zaken Vergadering d.d. : 8 februari 2012 om 20:00 uur Voorzitter : De heer D. de Fonkert Griffier : De heer M.A. Bourdrez Aanwezige leden : Mevrouw P. Rijsdijk-Mudde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016.

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Aanwezig: Voorzitter: L. Philipsen Commissiegriffier: E. Theunis-Kessels CDA: M. Direks, P. van Duijnhoven, A. Vullings

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder L.J. Werger Wethouder H. Niezen Wnd. gemeentesecretaris/ algemeen directeur

Nadere informatie

Memo ten behoeve van griffler gemeente Westland, de heer N. Broekema. Opsteller: mr. K.F.A.M. Weijling. De Meern, 27 maart 2013

Memo ten behoeve van griffler gemeente Westland, de heer N. Broekema. Opsteller: mr. K.F.A.M. Weijling. De Meern, 27 maart 2013 Memo ten behoeve van griffler gemeente Westland, de heer N. Broekema advocaten J L t H G ambtenarenrecht en arbeidsrecht Opsteller: mr. K.F.A.M. Weijling De Meern, 27 maart 2013 Onderwerp Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Agenda en notulen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen. Datum: 5 juni 2013 Weeknummer: 23. Forum Ruimte 13 juni 2013

Agenda en notulen. Publicatieblad openbare bekendmakingen gemeente Brummen. Datum: 5 juni 2013 Weeknummer: 23. Forum Ruimte 13 juni 2013 Agenda en notulen Forum Ruimte 13 juni 2013 Op donderdag 13 juni 2013 vindt het forum Ruimte plaats. Locatie: Tjark Rikscentrum Eerbeek De onderwerpen die op de agenda staan: Vragenronde Ter kennisname

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 Agenda 4 -- Notulen van de raadsvergadering van 12 juni 2014. 6 -- Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009

Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010. Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 4 Sliedrecht, 26 augustus 2010 Onderwerp: Eerste wijziging Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2009 Voorgesteld

Nadere informatie

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht.

Geen zienswijzen indienen tegen de jaarrekening 2014 van de Afvalverwijdering Utrecht. 20 15*356 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Jaarrekening Afvalverwijdering Utrecht 2014 Datum 25 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. j n g PeterW.M. Snoeren

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

Björn Gadet raad00221

Björn Gadet raad00221 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Björn Gadet 0631699062 bjorngadet@vrbzo.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00221 Ontwerpbegroting 2014 Veiligheidsregio Brabant

Nadere informatie

Staf ADV /Z Besluitenlijst B&W vergadering 20 september 2016 Dienovereenkomstig vastgesteld.

Staf ADV /Z Besluitenlijst B&W vergadering 20 september 2016 Dienovereenkomstig vastgesteld. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 27 september 2016 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-16-03270/Z.07090 Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van B&W

Besluitenlijst van het College van B&W enlijst van het College van B&W Datum: 4 november 2014 Aanvang: 9:00 uur Vergaderlocatie: Commissiekamer Voorzitter: J.J. Luteijn Secretaris: G.P. Boluijt Aanwezig: B. Boelhouwers, G.P. Boluijt, H.J. Flieringa,

Nadere informatie

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar.

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar. De voorzitter van de opiniërende bijeenkomst nodigt u uit voor de opiniërende bijeenkomst van dinsdag 25 februari. Aanvang 20.00 uur, raadzaal in het Raadhuis, Dr. Langeveldplein 30, Sliedrecht Voorafgaand

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5322 Inboeknummer Dossiernummer RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester Inleiding Op 7 april 2008 is de heer Van Gijzel benoemd als

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 24 mei 2011 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 24 mei 2011 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 24 mei 2011 Corr. nr.: 2011.06434 Onderwerp : Voorstel tot instemming met de begroting 2012 van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Gulpen-Wittem, 19 april 2006 Portefeuillehouder M.F.H. Leurs Bijlagen diversen Afdeling B&P Ons Kenmerk

Gulpen-Wittem, 19 april 2006 Portefeuillehouder M.F.H. Leurs Bijlagen diversen Afdeling B&P Ons Kenmerk RAADSVOORSTEL Nr. BP/010 Aan de Raad van de gemeente Gulpen-Wittem Gulpen-Wittem, 19 april 2006 Portefeuillehouder M.F.H. Leurs Bijlagen diversen Afdeling B&P Ons Kenmerk ONDERWERP: Fusie Haltbureau's

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Landgraaf, 27 juli 2016 Onderwerp: Verordening op de functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstelnummer: 58 PROGRAMMA 1. Bestuur Behandeling in oordeelvormende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting:

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting: Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Roosendaal Voorstel Samenvatting: Wij stellen u voor: 1 De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Roosendaal, laatstelijk gewijzigd d.d. 12 maart 2013 en alle

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de collegevergadering d.d. 24 mei 2011

Besluitenlijst van de collegevergadering d.d. 24 mei 2011 Besluitenlijst van de collegevergadering d.d. 24 mei 2011 Aanwezig: Drs. J.H. Mans burgemeester Mr. A. Grootenboer-Dubbelman wethouder L.M. Koevoets wethouder Drs. F.P Fakkers wethouder C. Punt wethouder

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling "GGD regio Utrecht

1 Onderwerp Begroting 2015 Gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht 2 O 1 4 -! s Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Begroting 2015 GGD ru Datum 19 mei 2014 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder A.J. Adfiani 1 Onderwerp Begroting

Nadere informatie

2) Instemmen met de benoeming van de voorgedragen leden van de Raad van Toezicht van de Stichting openbaar onderwijs Marenland;

2) Instemmen met de benoeming van de voorgedragen leden van de Raad van Toezicht van de Stichting openbaar onderwijs Marenland; Gemeente Appingedam Raadsvoorstel Raadsagenda d.d.: 14 maart 2016 Voorstel nummer : 8 Behandelend ambtenaar : Willem van der Oest Telefoonnummer : 0596 691194 E-mailadres : w.vanderoest@appingedam.nl Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan de Raad. Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân

Aan de Raad. Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân Aan de Raad Agendapunt: 6 Onderwerp: Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân Kenmerk: Status: BV/JS Besluitvormend Kollum, 10 juni 2014 Samenvatting De Veiligheidsregio Fryslân (hierna

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 30-08-2005 Onderwerp: Opheffing IZA-regeling Conceptbesluit: Bijgevoegd raadsvoorstel en -besluit, inhoudende de opheffing van de IZA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Onderwerp: Statutenwijziging Stichting openbaar onderwijs Marenland.

Onderwerp: Statutenwijziging Stichting openbaar onderwijs Marenland. Raadsvergadering 22 februari 2016 Nr.: 10 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Statutenwijziging Stichting openbaar onderwijs Marenland. Portefeuillehouder: Wethouder B. Schollema. Ter inzage liggende stukken:

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 januari 2014 13-117 Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014 Aan de raad, Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5

Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF Agendapunt: 5 Gemeenteraad Onderwerp: Lijst ingekomen stukken voor gemeenteraad 26 september 2011 Registratienummer: GF11.20071 Agendapunt: 5 De raad der gemeente Heerenveen; Overwegende dat op grond van artikel 22

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10.0063. Rv. nr..: 10.0063 B&W-besluit d.d.: 8 juni 2010 B&W-besluit nr.: 100627

RAADSVOORSTEL 10.0063. Rv. nr..: 10.0063 B&W-besluit d.d.: 8 juni 2010 B&W-besluit nr.: 100627 RAADSVOORSTEL 10.0063 Rv. nr..: 10.0063 B&W-besluit d.d.: 8 juni 2010 B&W-besluit nr.: 100627 Naam programma +onderdeel: Programma 2 Veiligheid Onderwerp: Ontwerp Programmabegroting 2011 Regionale Brandweer

Nadere informatie

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting.

Op 15 april 2015 heeft RMN ons de ontwerpbegroting voor 2016 toegestuurd. RMN vraagt u uw mening te geven over de ontwerpbegroting. Nieuwegein 0 Gemeenteraad 2015-263 Onderwerp Begroting Reinigingsdienst Midden Nederland 2016. Datum 26 mei 2015 Raadsvoorstel kfdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. ng Peter W.M. Snoeren

Nadere informatie

Voor 2006 zal ten behoeve van deze faciliteit een bedrag in de begroting worden opgenomen van , te regelen bij de programma rapportage 2006.

Voor 2006 zal ten behoeve van deze faciliteit een bedrag in de begroting worden opgenomen van , te regelen bij de programma rapportage 2006. 2006. Nr. : 06.0076. Dnst. : CS Verordening regelende een outplacementregeling voor gewezen wethouders. Leiden, 6 juni 2006. In de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers (APPA) is bepaald dat hij

Nadere informatie

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum: 25-6-13 Onderwerp Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Status Besluitvormend Voorstel Het college toestemming te verlenen tot het wijzigen

Nadere informatie

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen

Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 26 april 2016 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-16-02784/Z.07091 Uitnodigingen - B&W

Nadere informatie

Raadsvergadering 18-09-2014 14-093

Raadsvergadering 18-09-2014 14-093 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 18-09-2014 14-093 Onderwerp instellen vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester Aan de raad, Onderwerp Instellen vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0729 B.18.0729 Landgraaf, 19 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze Begroting 2019 en meerjarenraming 2020-2022 GR WOZL PROGRAMMA

Nadere informatie

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord"

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord RAADSVOORSTEL Onderwerp : Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord" Inleiding Momenteel kent de hulpverleningsdienst Brabant-Noord twee gemeenschappelijke regelingen, namelijk

Nadere informatie

Het doel van de gemeenteschappelij ke regeling is het instellen van het openbaar lichaam met de aanduiding Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Het doel van de gemeenteschappelij ke regeling is het instellen van het openbaar lichaam met de aanduiding Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 31 oktober 2011 Agenda nr: Onderwerp: Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio ZuidLimburg Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

*ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015.

*ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015. *ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015. Agendanr. 6. Aan de Raad No.ZA.15-32280/DV.15-450, de griffie. Sellingen, 12 februari 2015 Onderwerp: Verordening commissie voorbereiding aanbeveling

Nadere informatie

Artikelgewijze toelichting. Inleiding

Artikelgewijze toelichting. Inleiding Toelichting bij de 8 e wijziging van de Regeling Omgevingsdienst West-Holland Wijzing van de Regeling Omgevingsdienst West-Holland, in werking per 1 oktober 2014 Inleiding De omvang en werkwijze van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Openbare vergadering van burgemeester en wethouders van 11 januari Aanwezig: Afwezig:

BESLUITENLIJST Openbare vergadering van burgemeester en wethouders van 11 januari Aanwezig: Afwezig: BESLUITENLIJST Openbare vergadering van burgemeester en wethouders van 11 januari 2011 Aanwezig: De burgemeester, De wethouder I, De wethouder II, De wethouder III, De wethouder IV, dhr. V.J.H. Molkenboer

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

1. Aanleiding voor de liquidatie. Bijlage (gemeenten HW)

1. Aanleiding voor de liquidatie. Bijlage (gemeenten HW) Bijlage (gemeenten HW) Voorstel opheffing Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zuidhollandse Eilanden en aansluiting bij de GGD van de gemeenschappelijke regeling Regio Zuid-Holland Zuid Onze gemeente

Nadere informatie

Notulen. 3. Spreekrecht burgers Hiervan wordt geen gebruik gemaakt.

Notulen. 3. Spreekrecht burgers Hiervan wordt geen gebruik gemaakt. Notulen Commissie : Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden Vergadering d.d. : 7 november 2013 om 20.00 uur Voorzitter : dhr. W.J. Tuijnman (VVD) Griffier : dhr. M.A. Bourdrez Aanwezige leden : dhrn. F.J.M.

Nadere informatie

Notulen. Commissie : Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden Vergadering d.d. : 8 oktober 2009 om uur Voorzitter : dhr. F.J.M. van t Hof Griffier

Notulen. Commissie : Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden Vergadering d.d. : 8 oktober 2009 om uur Voorzitter : dhr. F.J.M. van t Hof Griffier Notulen Commissie : Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden Vergadering d.d. : 8 oktober 2009 om 20.00 uur Voorzitter : dhr. F.J.M. van t Hof Griffier : dhr. M.A. Bourdrez Aanwezige leden : dhr. F.J.M. van

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

3. Spreekrecht burgers Er zijn geen burgers die gebruik willen maken van het spreekrecht.

3. Spreekrecht burgers Er zijn geen burgers die gebruik willen maken van het spreekrecht. Notulen Commissie : Wonen & Werken Vergadering : 6 maart 2012 om 20.00 uur d.d. Voorzitter : dhr. A. Steenbergen Griffier : dhr. M. Bourdrez Aanwezige : dhr. L. van Capel (PvdA), dhr. J. Dam (VVD), dhr.

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Onderwerp: 1e begrotingswijziging 2019, begroting 2020 en jaarverslag 2018 Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond (VRR)

Onderwerp: 1e begrotingswijziging 2019, begroting 2020 en jaarverslag 2018 Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond (VRR) Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: BZM/BOA Burgemeester Ter behandeling in de vergadering van: de commissie BZM d.d. 14 mei de Raad d.d. 28 mei 2018 Onderwerp: 1e begrotingswijziging 2019, begroting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.00 Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 13-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0401 Naam programma +onderdeel: Werk en inkomen Onderdeel Wet sociale werkvoorziening (Productnummer 6.11.05)

Nadere informatie

nieuwkoop jljn 2016 vr: R 7 0N'OE.N., Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus AN LEIDEN

nieuwkoop jljn 2016 vr: R 7 0N'OE.N., Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus AN LEIDEN nieuwkoop Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus 558 2300 AN LEIDEN vr: R 7 0N'OE.N., ",_, Li! I L 4 jljn 2016 datum 23 juni 2016 uw brief/kenmerk registratienummer G16.0923 behandeld door

Nadere informatie

De op deze vergadering betrekking hebbende stukken liggen voor de leden van de raad ter inzage in de informatiekast in de fractiekamer.

De op deze vergadering betrekking hebbende stukken liggen voor de leden van de raad ter inzage in de informatiekast in de fractiekamer. Aan: de leden van de raad van de gemeente OEGSTGEEST Oegstgeest, 22 september 2004. Hierbij heb ik de eer u uit te nodigen tot bijwoning van een vergadering van de raad van de gemeente Oegstgeest, te houden

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Raadsvoorstel: Nummer: 2013-985 Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Datum: 1 mei 2013 Portefeuillehouder: A.C. Barske Raadsbijeenkomst: 7 mei 2013 Raadsvergadering: 23 mei 2013 Programma: Bestuur en Communicatie

Nadere informatie

secr/ 2007/3/10a Voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet van 5800,-- voor de aanschaf van 2 defibrillatoren.

secr/ 2007/3/10a Voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet van 5800,-- voor de aanschaf van 2 defibrillatoren. Dames en heren leden van de gemeenteraad College burgemeester en wethouders uw kenmerk uw brief van ons kenmerk Kessel onderwerp aanvullende agenda raad 23 april 2007 secr/ 18 april 2007 verzonden Geachte

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : 31 mei 2016 Agendanummer : 9 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N. Fintelman : Beleid en Projecten : E.J. (Eric) van Tatenhove Voorstel aan de raad Onderwerp

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 16 november Agendapuntnummer: int Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA)

Aan de Raad. Made, 16 november Agendapuntnummer: int Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA) Aan de Raad Made, 16 november 2011 Agendapuntnummer: 13 Raadsvergadering Gemeenteraad 22 december 2011 Onderwerp: Wet Gemeentelijke Antidiscriminatievoorzieningen (WGA) Registratienummer: 11int02978 Casenr:

Nadere informatie

Marie-Claire van Eijndhoven 3486 Verordening rechtspositie raadsleden en wethouders gemeente Valkenswaard 2014

Marie-Claire van Eijndhoven 3486 Verordening rechtspositie raadsleden en wethouders gemeente Valkenswaard 2014 Agendapunt commissie: 5.4 steller telefoonnummer email Marie-Claire van Eijndhoven 3486 mei@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 7182 18-12-2014 Verordening rechtspositie

Nadere informatie

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61 Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting 2015-2017 RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk 437126 Gemeenteblad nr. 61 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Algemene conclusie per gemeente

Algemene conclusie per gemeente Oplegnotitie bij het RSD onderzoeksrapport Deze oplegnotitie vat de belangrijkste zaken uit het RSD onderzoek samen. Deze oplegnotitie is gebaseerd op het rapport dat het onderzoeksbureau De Lokale Rekenkamer

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d GEMEENTEBLAD nr.495917 officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 07-05-2015 Verordening op de vertrouwenscommissie Raadsbesluit van 30 april 2015 De raad van de gemeente Midden-Drenthe; gelezen

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel BG.2A Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden Bijlagen 5 d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom en opent de vergadering.

1. Opening De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom en opent de vergadering. Notulen Commissie : Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden Vergadering d.d. : 5 april 2012 om 20.00 uur Voorzitter : dhr. W.J. Tuijnman Griffier : dhr. M.A. Bourdrez Aanwezige leden : dhrn. D. de Fonkert

Nadere informatie

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Raadsvergadering, 26 oktober 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Nr.: 411 Agendapunt: 10 Datum: 11 oktober 2010 Voorgesteld besluit 1)

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0701 *B.19.0701* Landgraaf, 8 april 2019 ONDERWERP: Begroting 2020 Veiligheidsregio Zuid-Limburg PROGRAMMA 2. Veiligheid

Nadere informatie

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast.

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast. Vergadering Gemeenteraad 13-12-2007 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het "Reglement van orde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0103 Rv. nr.: 11.0103 B en W-besluit d.d.: 11-10-2011 B en W-besluit nr.: 11.0995 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Statutenwijziging Stichting Openbaar Primair en Speciaal

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant Aan de Raad Made, 9 oktober 2006 Raadsvergadering: 14 december 2006 Nummer raadsnota: 13 Onderwerp: Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Raadsvergadering van 9 juni 2011 Agendanummer: 7.2

Raadsvergadering van 9 juni 2011 Agendanummer: 7.2 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 285516 Raadsvergadering van 9 juni 2011 Agendanummer: 7.2 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke Regeling van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in verband met

Nadere informatie

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal Bijlage 9 Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld H.J.P.G. van Elmpt Ons kenmerk 2017/6098 Telefoon +31 43 389 99 64 Uw kenmerk - Maastricht 24 januari 2017 Bijlage(n) 1 Verzonden 24 januari

Nadere informatie

Bijgaand ontvangt u twee aanvullingen op de stukken voor de vergadering van de regioraad op dinsdag 4 maart 2014:

Bijgaand ontvangt u twee aanvullingen op de stukken voor de vergadering van de regioraad op dinsdag 4 maart 2014: Page 1 of 2 Ouwehand, Lizette Van: Ramon Smit [R.Smit@stadsregioamsterdam.nl] Verzonden: vrijdag 21 februari 2014 14:34 Aan: CC: Regiohuis Bestuurlijke Besluitvorming Onderwerp: Aanvulling stukken regioraad

Nadere informatie

2 ö APR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel. Reg.no. 23 april S.W. Nettinga

2 ö APR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel. Reg.no. 23 april S.W. Nettinga STADSREGIO ROTTERDAM KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel 2 ö APR. 2015 Reg.no. Aan: Colleges van B&W van de deelnemende gemeenten van de gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam datum

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december 2016 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Dhr. G. Veldhuijzen 0 Zeepkist Drie insprekers tijdens de Zeepkist: -

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wonen en Leven. 3 maart januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio. Utrecht Burger en Bestuur

RAADSVOORSTEL. Wonen en Leven. 3 maart januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio. Utrecht Burger en Bestuur RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 3 maart 2016 Afdeling Wonen en Leven Voorstelnummer Datum Onderwerp 2016.00002 12 januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio Programma Utrecht Burger en Bestuur Inlichtingen

Nadere informatie

Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 20-09-2007 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: De raadsvergadering is openbaar. inzage stukken De (voorlopige) agenda's met

Nadere informatie