Schakelprogramma en master in de handelswetenschappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schakelprogramma en master in de handelswetenschappen"

Transcriptie

1 ANTWERPEN t Schakelprogramma en master in de handelswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Carolus Antwerpen

2 12 maart april september campuscarolusantwerpen INFODAGEN De faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen heeft campussen in Leuven, Brussel, Antwerpen en Kortrijk. Zowel inzake onderzoeksproductiviteit als onderwijskwaliteit staat de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen aan de top in Vlaanderen. Dat werd recent ook erkend door het verwerven van de Equis-accreditatie voor al haar campussen. Deze accreditatie, het belangrijkste kwaliteitslabel, wordt door de EFMD (European Foundation for Management) toegekend aan business schools die aan haar erg hoge kwaliteits - standaarden beantwoorden. 8 feb.kuleuven.be/home/equis

3 Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een vooropleiding volgde. De opleidingen aan de KU Leuven zijn gebaseerd op het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en professoren. Als master student verdiep je je kennis, leer je kritisch analyseren en doe je zélf aan wetenschappelijk onderzoek. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende faculteiten is deze universiteit de ideale multidisciplinaire omgeving om je verder te ontplooien. Campus Carolus Antwerpen Kwaliteitsvolle opleiding, kleinschalige campus Leslokalen en kantoren bevinden zich op Campus Carolus in hetzelfde gebouw, wat voor een informele sfeer zorgt tussen docenten en studenten. Dankzij het goede persoonlijke contact met docenten en andere medewerkers voel je je op de campus snel thuis. De docenten staan borg voor een interactieve opleiding. Ze doen wetenschappelijk onderzoek in het domein waarover ze onderwijzen. Dat garandeert je een opleiding die academisch onderbouwd is en gebaseerd op de recentste wetenschappelijke inzichten. Opleiding in hartje Antwerpen Naast een bruisende studentenstad, is Antwerpen ook een grootstad met enkele typische bedrijfssectoren, gaande van de diamantsector en de chemische nijverheid in de haven tot creatieve sectoren zoals mode en design. De campus is centraal gelegen tussen de Meir en de Groenplaats en is bovendien perfect bereikbaar met het openbaar vervoer.

4 Bedrijfsgerichtheid De opleiding handelswetenschappen combineert een stevige wetenschappelijke en theoretische kennis met praktijkervaring die aansluit bij de dagelijkse realiteit van de bedrijfswereld en professionele omgeving. Hiervoor doen we onder meer een beroep op experten uit de bedrijfswereld die specifieke opleidingsonderdelen en gastcolleges verzorgen. Als eindwerk in de masteropleiding voer je een wetenschappelijk onderzoek uit in het onderzoeksdomein van jouw specialisatie. Onder begeleiding van een docent leer je een praktijkrelevante onderzoeksvraag op een systematische en wetenschappelijke manier beantwoorden. Via dat eindwerk leer je competenties aan die van onschatbare waarde zijn voor je latere beroepsleven, zoals probleemoplossend denken en kritisch reflecteren. De uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk in de masteropleiding handelswetenschappen zorgt ervoor dat onze afgestudeerden snel hun plaats vinden op de arbeidsmarkt. Master handelswetenschappen en schakelprogramma Profiel Is de master in de handelswetenschappen iets voor jou? Je hebt een grote interesse voor economie en management. Een (inter)nationale carrière in het bedrijfsleven past bij jou. Je wil graag al tijdens je opleiding van de bedrijfspraktijk proeven op een wetenschappelijk onderbouwde manier.

5 Toelatingsvoorwaarden Houders van een van volgende diploma's hebben rechtstreeks toegang tot de master in de handelswetenschappen: bachelor in de handelswetenschappen bachelor handelsingenieur bachelor in de toegepaste economische wetenschappen bachelor in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur bachelor in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica Bachelor of Business Administration Na een schakelprogramma professionele bachelors in het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde, d.w.z. - bachelor in het bedrijfsmanagement - bachelor in het communicatie - management - bachelor in het informatiemanagement en de multimedia - bachelor in de journalistiek - bachelor in het toerisme en het recreatiemanagement - bachelor in het office management - bachelor in de toegepaste informatica - bachelor in de netwerkeconomie - bachelor in het hotelmanagement - bachelor in het retailmanagement - bachelor in media en entertainment business - bachelor in Idea and Innovation Management - bachelor of International Business Management - bachelor in Business Management - European Bachelor in Business Management - bachelor in wellbeing- en vitaliteitsmanagement - bachelor of Business Management professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs (met onderwijsvakken economie en wiskunde) Toegang via een voorbereidingsprogramma handelswetenschappen Antwerpen/Brussel: Wie een academisch bachelordiploma behaald heeft dat geen rechtstreekse toegang verleent tot de masteropleiding handelswetenschappen, kan via een voorbereidings - programma toegang krijgen tot de master in de handelswetenschappen.

6 Studieprogramma s Schakelprogramma Het schakelprogramma wordt georganiseerd als dagonderwijs en in een aparte lesgroep (met uitzondering van het keuzeopleidingsonderdeel). Daardoor worden de colleges afgestemd op je specifieke behoeftes. Bovendien wordt ervoor gezorgd dat je colleges zo veel mogelijk op elkaar aansluiten. Zo heb je nauwelijks springuren en verlies je geen tijd. In het schakelprogramma raak je in het bijzonder vertrouwd met alle management - domeinen binnen bedrijfswetenschappen. Verder maak je kennis met wetenschappelijke methoden, met inbegrip van kwantitatieve vorming en wordt je kritische reflectie, zelfstandige studiegerichtheid en wetenschappelijke creativiteit aangescherpt. Het programma is ingedeeld volgens drie pijlers: Kwantitatieve vorming, analysetechnieken, en onderzoeksvaardigheden Economische analyse en internationale oriëntatie Management van bedrijfsdomeinen.

7 Ik koos voor het schakelprogramma aan KU Leuven in Antwerpen omdat deze opleiding goed aangeschreven stond. Je krijgt opleidingsonderdelen vanuit verschillende managementdomeinen zodat je veel opties hebt wat betreft de uitstroom naar de arbeidsmarkt. De absolute meerwaarde voor mij is het keurmerk dat deze studie heeft. (Madelein van der Hout) SCHAKELPROGRAMMA MASTER IN DE HANDELSWETENSCHAPPEN 60 studiepunten OPLEIDINGSONDERDEEL SP. KWANTITATIEVE VORMING, ANALYSETECHNIEKEN EN ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN 23 Wiskunde 6 Statistische methoden 6 Onderzoeksmethoden voor economen 5 Onderzoeksrapportering 6 ECONOMISCHE ANALYSE EN INTERNATIONALE ORIËNTATIE 12 Markt- en bedrijfseconomie 6 Macro-economie 3 Internationale Economie 3 MANAGEMENT VAN BEDRIJFSDOMEINEN 25 Ondernemingsfinanciering 6 Financiële analyse en rapportering 6 Management accounting 3 Marketing 5 Keuzeopleidingsonderdeel (Je kiest één keuzeopleidingsonderdeel) 5 - Basisprincipes van fiscaliteit - Mens en organisatie - Algemene en internationale bedrijfsstrategie - Productie en operationeel management Voor een gedetailleerde beschrijving van de opleidingsonderdelen en voor het uurrooster:

8 Studiebegeleiding en ondersteuning INLEIDENDE CURSUS Voor de opstart van het academiejaar wordt een inleidende cursus wiskunde aangeboden. Ingeschreven studenten kunnen gratis deelnemen. In de inleidende cursus wiskunde worden wiskundige begrippen en vaardigheden die belangrijk zijn voor het de bedrijfs - economische wetenschappen herhaald. In het bijzonder komen algebraïsche vaardig - heden, werken met veeltermen, exponentiële en logaritmische studie van (veelterm)functies in één variabele en vlakke algebraïsche meetkunde aan bod. Met een praktische aanpak oefenen we deze materie in. VAKMONITORATEN Naast de geplande colleges worden voor wiskunde en financiële analyse en rapportering ook facultatieve sessies aangeboden die afgeronde topics uit de cursus, via bijkomend oefenmateriaal, herhalen.

9 Masteropleiding Je specialiseert je in een managementdomein. Je kunt kiezen uit zes afstudeerrichtingen. Door twee opleidingsonderdelen uit andere domeinen te volgen als keuzeopleidings - onderdeel, heb je de mogelijkheid om je kennis verder uit te breiden. Via de inhoudelijke opleidingsonderdelen verwerf je vooral algemene en domeinspecifieke competenties. Het opleidingsonderdeel onderzoeksmethodologie en de masterproef laten je toe je wetenschappelijke competenties verder aan te scherpen. MASTER IN DE HANDELSWETENSCHAPPEN 60 studiepunten OPLEIDINGSONDERDEEL SP. KEUZE VAN EEN AFSTUDEERRICHTING (= vier opleidingsonderdelen) 24 Accountancy & fiscaliteit Financieel management Humanresourcesmanagement Internationaal zakenwezen Marketingmanagement Strategic Business Management (E)* KEUZE VAN TWEE OPLEIDINGSONDERDELEN UIT ANDERE DOMEINEN** 12 ONDERZOEKSMETHODOLOGIE EIGEN AAN DE AFSTUDEERRICHTING 6 MASTERPROEF BINNEN DE GEKOZEN AFSTUDEERRICHTING 18 Voor een gedetailleerde beschrijving van de opleidingsonderdelen en voor het uurrooster: * (E) Wie de opleiding in het Engels wil volgen kan voor de afstudeerrichting Strategic Business Management kiezen. De studiepunten en de opleidingsonderdelen wijken een beetje af van de andere afstudeerrichtingen. Meer informatie vind je op: feb.kuleuven.be/eng/prospectivestudents/mbaa ** Behalve voor accountancy & fiscaliteit, daar kies je een extra opleidingsonderdeel uit de eigen richting. Je kan er ook voor kiezen om in een traject 'onderwijs' al binnen je masteropleiding een deel van de aansluitende lerarenopleiding economie op te nemen.

10 Afstudeerrichtingen ACCOUNTANCY & FISCALITEIT De aandacht gaat naar financiële gegevens verzamelen, en de financiële staten opstellen en interpreteren. De afstudeerrichting heeft ook aandacht voor kostprijsberekening, en voor het gebruik van financiële en niet-financiële maatstaven om beleidsbeslissingen te nemen en om interne bedrijfsprocessen te evalueren. Bovendien komen alle aspecten van fiscaliteit uitgebreid aan bod. De competenties analyseren en communiceren van financiële rapporten staan centraal. Je bestudeert hedendaagse (internationale) ontwikkelingen aan de hand van relevante praktijksituaties, hoorcolleges en wetenschappelijke artikels. Coördinator: dr. Martine Cools Toekomstmogelijkheden Een greep uit de functies waarin je kunt terechtkomen: accountant, bedrijfsrevisor, boekhouder, interne auditor, controller (assistant controller, controller in MNO ), managementaccountant, belastingconsulent, fiscalist FINANCIEEL MANAGEMENT Je bekijkt de financiële wetenschappen vanuit het perspectief van alle belangrijke spelers, zoals overheden, financiële instellingen, bedrijven, professionele beleggers en particulieren. Je bestudeert de werking van financiële markten en producten, gaande van klassieke markttheorieën over waarderingsmodellen tot risicobeheer. Je gaat na welke strategische, juridische of fiscale elementen van belang zijn bij zowel lokaal als internationaal financieel management, en analyseert de financiële aspecten van belangrijke investeringsbeslissingen voor bedrijven en particulieren. Coördinator: dr. Frederiek Schoubben Toekomstmogelijkheden Een greep uit de functies waarin je kunt terechtkomen: financiële instellingen: vermogensbeheerder, fondsbeheerder, kantoordirecteur, financieel analist, kredietanalist, beleggingsadviseur niet-financiële ondernemingen: treasurer, relatiebeheerder met banken, financieel planner jobs binnen consulting en auditing

11 HUMANRESOURCESMANAGEMENT Je gaat in op personeelspraktijken die een organisatie helpen om waardevolle medewerkers aan te trekken, te ontwikkelen, te motiveren en te behouden. Er gaat aandacht naar operationele, strategische en juridische aspecten van het personeelsbeleid. Tot slot staat de ontwikkeling van relevante competenties voor hr-medewerkers, zoals communiceren en onderhandelen, centraal. Via (interactieve) hoorcolleges, een bedrijfsbezoek en gastcolleges leer je kritisch reflecteren en je verworven kennis over personeelsbeleid toepassen op concrete praktijkproblemen. Coördinator: dr. Anneleen Forrier Toekomstmogelijkheden Met je uitgebreide kennis over hrm kun je terecht in: een personeelsdienst of dienst organisatieontwikkeling van een kleine of grote organisatie, zowel in de profit- als non-profitsector; bedrijven die hr-diensten (opleiding, werving, selectie, outplacement, uitzendarbeid, loonadministratie, hr-consulting) leveren aan andere organisaties; werknemers- of werkgeversorganisaties. Tot slot is kennis van hr meegenomen als je wil doorstromen naar een leidinggevende functie. INTERNATIONAAL ZAKENWEZEN Succesvol bedrijfsbeleid is steeds meer afhankelijk van wereldwijde spelregels. Deze afstudeer richting behandelt de specifieke vraagstukken waarmee bedrijven in een globaliserende economie geconfronteerd worden. Je krijgt inzicht in hoe internationale markten opereren met speciale aandacht voor onder meer internationale handel en investeren, internationale marketing, hrm, financiën en fiscaliteit, maar ook voor de rol en impact van culturele, ethische, politieke en juridische verschillen in een globale wereldmarkt. Coördinator: dr. Ernst Verwaal Toekomstmogelijkheden Zowel kmo s, mno s, non-profit- als overheidsinstellingen hebben nood aan internationale experten. Deze afstudeerrichting is een springplank naar een internationale loopbaan. Je kunt ook vlot aan de slag bij een Belgische onderneming met internationale activiteiten. De Haven van Antwerpen is een vaste rekruteerder.

12 MARKETINGMANAGEMENT Je leert hoe managers marketingbeslissingen ontwikkelen en implementeren, op een wijze die de organisatiedoelstellingen in overeenstemming brengt met de behoeften en mogelijk - heden van de markt. Via hoorcolleges, praktijkcases, discussieseminaries en gastcolleges verwerf je de vaardigheden om een onderbouwde marketingstrategie te ontwikkelen. In de verschillende opleidingsonderdelen wordt o.a. aandacht geschonken aan het gedrag van individuele consumenten, distributie, marketingcommunicatie, marktonderzoek en marketingbeslissingsmodellen. Coördinator: dr. Katia Campo Toekomstmogelijkheden Je kunt als marketingspecialist vele kanten uit. Je komt terecht in polyvalente managementen communicatiefuncties of in marketingspecifieke managementfuncties zoals product - manager, brandmanager of accountmanager. Bedrijfsonderzoeksfuncties zoals market researcher, consultant of New Market Developer behoren ook tot de mogelijkheden. STRATEGIC BUSINESS MANAGEMENT (E) Je krijgt een geïntegreerde benadering van de verschillende managementdomeinen in ondernemingen die vanuit een bedrijfsstrategische hoek worden bekeken. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van strategische managementvaardigheden waardoor je een globale, overkoepelende managementkennis verwerft. Je leert hoe organisaties hun strategische doelstellingen bepalen, toepassen en opvolgen. Je krijgt ook inzicht in hoe de verschillende managementdomeinen zoals finance, marketing, humanresources en accounting bijdragen tot de strategische doelstellingen van ondernemingen. Coördinator: dr. Ysabel Nauwelaerts Toekomstmogelijkheden Je bent inzetbaar in uiteenlopende (management)functies in verschillende professionele contexten door je doorgedreven kennis over strategie en geïntegreerd denken. De competenties die je verwerft, laten je eveneens toe om te werken in een internationale context. De toenemende globalisering en internationalisering van bedrijven en organisaties en de nabijheid van de haven bieden op dit vlak heel wat kansen. Ik zou de opleiding master in de handelswetenschappen aanraden aan iedereen met interesse in het bedrijfsleven omdat je er alle kanten mee uit kunt. Ze geeft toegang tot een brede waaier van jobs omdat je zowel een generalist als specialist in een bepaald managementdomein bent. Daarnaast leert ze je ook omgaan met deadlines, wat belangrijk is voor het latere beroepsleven. (Gitte Reveraert)

13 Studeren in het buitenland De masteropleiding biedt verschillende mogelijkheden om internationale ervaring op te doen. Ter voorbereiding op de master kan je enerzijds een summer school volgen aan een van de geselecteerde partneruniversiteiten om op die manier een vrijstelling te behalen voor een keuzevak tijdens het masterprogramma. Tijdens het masterjaar kan je je anderzijds inschrijven voor het international immersion initiative waarbij een studiereis naar een internationale bestemming vooraf gegaan wordt door een seminariereeks. Hiermee kan je ook een vrijstelling behalen voor een keuzevak tijdens het masterprogramma. Je kan ook een extra semester aan een buitenlandse universiteit studeren na de afronding van je master in Antwerpen. Met meer dan 100 bestemmingen binnen en buiten Europa bieden we studenten een grensverleggende ervaring aan. Na het afstuderen behoort een internationale stage ook tot de mogelijkheden. In veel gevallen krijg je hiervoor bovendien nog een beurs. Zelfs als je kiest om in je vertrouwde omgeving te blijven, kan je internationale contacten leggen met de buitenlandse studenten die aan onze campus studeren. 8 Loopbaan Recent onderzoek bij pas afgestudeerden toont aan dat 96% van de afgestudeerden handelswetenschappen binnen het jaar aan de slag is. De opleiding handelswetenschappen stoomt je dan ook echt klaar voor het bedrijfsleven. Met je actuele bedrijfseconomische inzichten, je analytische denkvermogen en je managementcapaciteiten ben je klaar voor een veelbelovende carrière. Je bent als handelswetenschapper immers van vele markten thuis.

14 Als Operations Manager bij Europa s grootste fashion e-commerce bedrijf, Zalando, stuur ik vanuit Berlijn de landspecifieke operationele strategie aan via verschillende teams, gaande van de logistieke diensten, de klanten - dienst of dienst online betalingen. Initieel deed ik dit voor België en Luxemburg en sinds kort ook voor Frankrijk. Mijn studie handelswetenschappen heeft me op verschillende vlakken geholpen om te doen wat ik vandaag graag doe. Niet enkel via de klassieke economische en bedrijfsmanagementvakken, maar ook door de internationale mogelijkheden die werden aangeboden. Zo was een semester in Madrid de ideale kans om aan een internationale universiteit te studeren en was een ontwikkelingsstage bij een ngo in Indonesië een prachtige eerste werkervaring. Zonder twijfel zijn deze elementen voor mij cruciaal geweest om met meer slaagkans een internationale carrière aan te vatten. (Dieter Meeuwssen, alumnus 2013, Operations Manager bij Zalando)

15

16 KU LEUVEN Oude Markt 8 bus LEUVEN onderwijscommunicatie@kuleuven.be Meer info Infomomenten Publicaties Studentenvoorzieningen Inschrijven Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Carolus Antwerpen Korte Nieuwstraat ANTWERPEN tel fax feb.antwerpen@kuleuven.be Deze folder biedt een zo volledig mogelijk beeld van een van de masteropleidingen die de KU Leuven organiseert. Er kunnen echter altijd wijzigingen op het vlak van de programmaopbouw worden goedgekeurd. De informatie in deze folder kan de universiteit dan ook juridisch niet binden. De meest recente informatie over het onderwijsaanbod vind je op Bijgewerkt tot februari 2016 v.u.: Isabelle Van Geet, Minderbroedersstraat 8, 3000 Leuven

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen ANTWERPEN t Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Carolus Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België.

Nadere informatie

Master in de handelswetenschappen

Master in de handelswetenschappen ANTWERPEN t Master in de handelswetenschappen Afstudeerrichtingen: accountancy en fiscaliteit financieel management humanresourcesmanagement internationaal zakenwezen marketingmanagement Faculteit Economie

Nadere informatie

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen

Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen ANTWERPEN Schakelprogramma: master in de handelswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Studeren in Antwerpen Dat Antwerpen een bruisende stad is, hoeft geen betoog. De vele cafeetjes,

Nadere informatie

Master in de handelswetenschappen

Master in de handelswetenschappen ANTWERPEN Master in de handelswetenschappen Afstudeerrichtingen: accountancy en fiscaliteit financieel management humanresourcesmanagement internationaal zakenwezen marketingmanagement Faculteit Economie

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in de handelswetenschappen

Schakelprogramma en master in de handelswetenschappen ANTWERPEN t Schakelprogramma en master in de handelswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen INFODAGEN 11 maart 2017 22 april 2017 6 september 2017 www.kuleuven.be/infodag/ campuscarolusantwerpen

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie BRUSSEL t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren BRUSSEL t Master in het tolken Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het vertalen Faculteit Letteren Campus Brussel

BRUSSEL t. Master in het vertalen Faculteit Letteren Campus Brussel BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie ANTWERPEN t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor Masteropleidingen aan de na een economische professionele bachelor Prof. dr. Katrien Antonio Programmadirecteur Masters FEB Leuven Prof. dr. Tom Verbeke Docent Handelswetenschappen / Business Administration

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie BRUSSEL t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie Specifieke lerarenopleiding economie Leuven Brussel Antwerpen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

Specifieke leraren - opleiding economie

Specifieke leraren - opleiding economie COMBINEER MET BACHELOR / MASTER Specifieke leraren - opleiding economie Leuven Brussel Antwerpen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit

Nadere informatie

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren ANTWERPEN t Master in het tolken Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

Handelsweten - schappen in avondonderwijs

Handelsweten - schappen in avondonderwijs BRUSSEL t Handelsweten - schappen in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen

Nadere informatie

Master in het vennootschapsrecht

Master in het vennootschapsrecht BRUSSEL t Master in het vennootschapsrecht Faculteit Rechtsgeleerdheid Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek ANTWERPEN t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Master in de journalistiek De master in de journalistiek vormt kritische journalisten die klaar zijn voor de arbeidsmarkt. De weloverwogen

Nadere informatie

Master in de educatieve studies

Master in de educatieve studies LEUVEN t Master in de educatieve studies Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Brussel

BRUSSEL t. Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Brussel BRUSSEL t Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Master in het management

Master in het management LEUVEN t Master in het management Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie

Master in de meertalige communicatie ANTWERPEN t Master in de meertalige communicatie Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

MASTER IN DE HANDELSWETENSCHAPPEN + SCHAKELPROGRAMMA

MASTER IN DE HANDELSWETENSCHAPPEN + SCHAKELPROGRAMMA FACULTEIT ECONOMIE EN BEDRIJFSWETENSCHAPPEN MASTER IN DE HANDELSWETENSCHAPPEN + SCHAKELPROGRAMMA < < BRUSSEL EN ANTWERPEN: MASTER EN SCHAKELPROGRAMMA KORTRIJK: SCHAKELPROGRAMMA (NIEUW) MASTER IN DE HANDELSWETENSCHAPPEN

Nadere informatie

Master in de fiscaliteit

Master in de fiscaliteit LEUVEN t Master in de fiscaliteit Faculteit Rechtsgeleerdheid Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je

Nadere informatie

Verkorte master in de psychologie

Verkorte master in de psychologie LEUVEN t Verkorte master in de psychologie Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde

Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde Spreidingstrajecten voorbereidingsprogramma Bedrijfskunde 2018-2019 Wil je graag je studies spreiden over meerdere academiejaren? Dat kan! Hieronder vind je een aantal voorbeelden van spreidingstrajecten.

Nadere informatie

Master in het overheids - management en -beleid

Master in het overheids - management en -beleid Faculteit Sociale Wetenschappen Master in het overheids - management en -beleid Leg je grens op oneindig. Heb je een brede maatschappelijke interesse en oog voor politieke en bestuurlijke fenomenen? Ben

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Sinds academiejaar 2013-2014 bieden de KU Leuven en de Universiteit Utrecht je de gelegenheid om in een internationale context

Nadere informatie

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. LEUVEN t

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. LEUVEN t Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen LEUVEN t Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je

Nadere informatie

Master in de bedrijfscommunicatie. Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen

Master in de bedrijfscommunicatie. Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen Master in de bedrijfscommunicatie Faculteit Letteren Faculteit Sociale Wetenschappen Heldere communicatie is voor bedrijven en organisaties van groot belang: het verhoogt niet alleen hun efficiëntie, maar

Nadere informatie

Master in de Handelswetenschappen

Master in de Handelswetenschappen Master in de Handelswetenschappen Accountancy, financiering en fiscaliteit Marketing management Ondernemerschap en management Supply chain management 2018-2019 WAAROM HANDELSWETENSCHAPPEN STUDEREN AAN

Nadere informatie

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs BRUSSEL t Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste

Nadere informatie

Spreidingstrajecten schakelprogramma Bedrijfskunde

Spreidingstrajecten schakelprogramma Bedrijfskunde Spreidingstrajecten schakelprogramma Bedrijfskunde 2018-2019 Wil je graag je studies spreiden over meerdere academiejaren? Dat kan! Hieronder vind je een aantal voorbeelden van spreidingstrajecten. Ook

Nadere informatie

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen ANTWERPEN t Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in het overheidsmanagement en -beleid

Schakelprogramma en master in het overheidsmanagement en -beleid LEUVEN t Schakelprogramma en master in het overheidsmanagement en -beleid Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen

ANTWERPEN t. Master in het tolken. Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen ANTWERPEN t Master in het tolken Faculteit Letteren Campus Sint-Andries Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019

Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019 Master in het management Master in de beleidseconomie Master in de bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid Master of International Business Economics and Management Prof. dr. Katrien Antonio 3 april 2019

Nadere informatie

Master in de Handelswetenschappen *

Master in de Handelswetenschappen * 2017-2018 Master in de Handelswetenschappen * Accountancy, Financiering en Fiscaliteit Marketing Management Ondernemerschap en Management Supply Chain Management * De masteropleiding Handelswetenschappen

Nadere informatie

Bruggen naar ingenieurswetenschappen

Bruggen naar ingenieurswetenschappen LEUVEN t Bruggen naar ingenieurswetenschappen Master in de ingenieurswetenschappen voor bachelors en masters in de industriële wetenschappen Faculteit Ingenieurswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een

Nadere informatie

Master in de logopedische en audiologische wetenschappen

Master in de logopedische en audiologische wetenschappen Master in de logopedische en audiologische wetenschappen Faculteit Geneeskunde De masteropleiding logopedische en audiologische wetenschappen is vandaag meer dan ooit een noodzaak. Onze maatschappij is

Nadere informatie

Master in de seksuologie

Master in de seksuologie Master in de seksuologie Faculteit Geneeskunde Kiezen voor de opleiding seksuologie De seksuologie is een erg jonge wetenschap amper iets meer dan een eeuw oud, waarvan de ontwikkeling lang heeft geleden

Nadere informatie

ANTWERPEN. Master in de meer talige communicatie. Faculteit Letteren

ANTWERPEN. Master in de meer talige communicatie. Faculteit Letteren ANTWERPEN Master in de meer talige communicatie Faculteit Letteren Master in de meertalige communicatie In de master in de meertalige communicatie word je voorbereid op een waaier van communicatiefuncties

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie DRIE LOCATIES: ANTWERPEN BRUSSEL, LEUVEN Specifieke lerarenopleiding economie Academiejaar 2014-2015 Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Aan de slag als leerkracht De specifieke lerarenopleiding

Nadere informatie

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs BRUSSEL t Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste

Nadere informatie

Master in de accountancy en het revisoraat

Master in de accountancy en het revisoraat LEUVEN t Master in de accountancy en het revisoraat Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek ANTWERPEN t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende

Nadere informatie

Master in het informatiemanagement

Master in het informatiemanagement LEUVEN t Master in het informatiemanagement Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs

Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs BRUSSEL t Master in de inter nationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten

Nadere informatie

Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde?

Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde? Hoe word je leraar aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica of wiskunde? FACULTEIT WETENSCHAPPEN SLO natuurwetenschappen, SLO wiskunde wet.kuleuven.be/studenten/slo Kies ik voor aardrijkskunde,

Nadere informatie

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de Wat je zeker moet Weten: diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de studieduur 2 jaar =

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen BRUSSEL t Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel INFODAGEN Vrijdag 20 februari 2015 Woensdag 18 maart 2015 Zaterdag 25 april 2015

Nadere informatie

Schakelprogramma s UHasselt

Schakelprogramma s UHasselt 2017-2018 Schakelprogramma s UHasselt Beste PXL-student, Je hebt nu een professioneel bachelordiploma op zak. Al gedacht aan het behalen van een academische master? Dat kan! Via een schakelprogramma kan

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen BRUSSEL t Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen INFODAGEN 11 maart 2017 22 april 2017 2 september 2017 www.kuleuven.be/infodag/ campusbrussel

Nadere informatie

Master in het vennootschapsrecht

Master in het vennootschapsrecht Master in het vennootschapsrecht INTERUNIVERSITAIR PROGRAMMA Faculteit Rechtsgeleerdheid De master in het vennootschapsrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid legt de klemtoon op de grondige uitdieping

Nadere informatie

Master in de fiscaliteit

Master in de fiscaliteit LEUVEN t Master in de fiscaliteit Faculteit Rechtsgeleerdheid Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan 16 verschillende faculteiten

Nadere informatie

LEUVEN t. Master in de toegepaste economische wetenschappen: handels ingenieur in de beleidsinformatica. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

LEUVEN t. Master in de toegepaste economische wetenschappen: handels ingenieur in de beleidsinformatica. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN t Master in de toegepaste economische wetenschappen: handels ingenieur in de beleidsinformatica Keuzepakketten: architectuur, infrastructuur en big data data science beleidsinformatica en entrepreneurship

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek ANTWERPEN t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Campus Antwerpen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding maatschappijwetenschappen en filosofie

Specifieke lerarenopleiding maatschappijwetenschappen en filosofie Specifieke lerarenopleiding maatschappijwetenschappen en filosofie www.soc.kuleuven.be/slo Waarom kiezen voor de specifieke lerarenopleiding (SLO)? Deel jij graag je kennis met anderen? Spreek je graag

Nadere informatie

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma

master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma MASTER IN DE toegepaste economische wetenschappen: HANDELSINGENIEUR IN DE WAT JE ZEKER MOET WETEN? diploma master in de toegepaste economische wetenschappen: handelsingenieur in de beleidsinformatica studieduur

Nadere informatie

Schakelprogramma s UHasselt

Schakelprogramma s UHasselt Schakelprogramma s UHasselt Beste PXL-student, Je hebt nu een professioneel bachelordiploma op zak. Al gedacht aan het behalen van een academische master? Dat kan! Via een schakelprogramma kan je doorstromen

Nadere informatie

Schakelprogramma s UHasselt

Schakelprogramma s UHasselt Schakelprogramma s UHasselt Beste PXL-student, Je hebt nu een professioneel bachelordiploma op zak. Al gedacht aan het behalen van een academische master? Dat kan! Via een schakelprogramma kan je doorstromen

Nadere informatie

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg LEUVEN t Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg Afstudeerrichtingen: beleid management Faculteit Geneeskunde De zorgverlening is uitgegroeid tot een van de belangrijkste sectoren

Nadere informatie

Handelsweten - schappen in avondonderwijs

Handelsweten - schappen in avondonderwijs BRUSSEL t Handelsweten - schappen in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

Master in de verzekeringen

Master in de verzekeringen LEUVEN t Master in de verzekeringen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

BRUSSEL. Handelsweten - schappen in avondonderwijs. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

BRUSSEL. Handelsweten - schappen in avondonderwijs. Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen BRUSSEL Handelsweten - schappen in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfs - wetenschappen in Brussel De Faculteit Economie en Bedrijfsweten schappen,

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen ANTWERPEN t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders

Nadere informatie

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL?

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? n Bachelor in de agro- en biotechnologie 2 Beste PXL-student, Als (bijna) kersverse professionele bachelor zoek je misschien een geschikte overgang naar

Nadere informatie

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN, BRUSSEL, ANTWERPEN EN KORTRIJK

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN, BRUSSEL, ANTWERPEN EN KORTRIJK Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen LEUVEN, BRUSSEL, ANTWERPEN EN KORTRIJK De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen 4 campussen LEUVEN BRUSSEL ANTWERPEN KORTRIJK 47 e plaats

Nadere informatie

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER Geen block teaching maar enkele voorbereidende opleidingsonderdelen worden over een beperkter aantal weken gedoceerd. Geen examens halfweg het eerste

Nadere informatie

Master in de beleidseconomie

Master in de beleidseconomie LEUVEN t Master in de beleidseconomie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken,

Nadere informatie

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica

Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica 2018-2019 Master in de toegepaste economische wetenschappen: Handelsingenieur in de Beleidsinformatica WAAROM HANDELSINGENIEUR IN DE BELEISDSINFORMATICA STUDEREN AAN UHASSELT? JE KAN EEN ONDERNEMING INNOVEREN

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Vanaf academiejaar 2013-2014 bieden de KU Leuven en de Universiteit Utrecht (UU) je de gelegenheid om in een internationale

Nadere informatie

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ANTWERPEN, BRUSSEL, KORTRIJK EN LEUVEN

Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ANTWERPEN, BRUSSEL, KORTRIJK EN LEUVEN Opleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ANTWERPEN, BRUSSEL, KORTRIJK EN LEUVEN De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen 4 campussen ANTWERPEN BRUSSEL KORTRIJK LEUVEN 40 e plaats

Nadere informatie

Master in de communicatie - wetenschappen

Master in de communicatie - wetenschappen Master in de communicatie - wetenschappen Majors: media en samenleving strategische communicatie Faculteit Sociale Wetenschappen Kom studeren aan de KU Leuven Van harte welkom aan de KU Leuven, een van

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor Bedrijfsmanagement. Marketing. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor Bedrijfsmanagement. Marketing. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor Bedrijfsmanagement Marketing Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor Bedrijfsmanagement marketing Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool

Nadere informatie

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen

Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen BRUSSEL t Schakelprogramma en master in de handels wetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Brussel INFODAGEN Zaterdag 12 maart 2016 Zaterdag 23 april 2016 Zaterdag 3 september

Nadere informatie

Master in de toegepaste economische wetenschappen. Accountancy en financiering Beleidsmanagement Innovatie en ondernemerschap Marketing

Master in de toegepaste economische wetenschappen. Accountancy en financiering Beleidsmanagement Innovatie en ondernemerschap Marketing Master in de toegepaste economische wetenschappen Accountancy en financiering Beleidsmanagement Innovatie en ondernemerschap Marketing 2018-2019 WAAROM TOEGEPASTE ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN STUDEREN AAN

Nadere informatie

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE

Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER BEDRIJFSKUNDE Scenario 1: VOLTIJDS TRAJECT VOORBEREIDING + MASTER 81 studiepunten Geen block teaching maar enkele inleidende opleidingsonderdelen worden wel over een beperkter aantal weken gedoceerd. Normale eerste

Nadere informatie

Indeling hoger onderwijs

Indeling hoger onderwijs achelor & master Sinds enkele jaren is de structuur van het hoger onderwijs in België afgestemd op die van andere Europese landen. Hierdoor kan je makkelijker switchen tussen hogescholen en universiteiten

Nadere informatie

Master in de biomedische wetenschappen

Master in de biomedische wetenschappen LEUVEN t Master in de biomedische wetenschappen Afstudeerrichting biomedisch basis- en translationeel onderzoek Afstudeerrichting management en communicatie in de biomedische wetenschappen Minor management

Nadere informatie

Master in de pedagogische wetenschappen

Master in de pedagogische wetenschappen LEUVEN t Master in de pedagogische wetenschappen Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

Opfrissingscursus wiskunde. > Programma. > Data. > Assessment Bedrijfseconomie. > Inschrijven?

Opfrissingscursus wiskunde. > Programma. > Data. > Assessment Bedrijfseconomie. > Inschrijven? Opfrissingscursus wiskunde In september nodigen we je vrijblijvend uit voor een opfrissingscursus wiskunde. In de cursus worden verschillende begrippen uit het secundair onderwijs opnieuw opgefrist en

Nadere informatie

Master in de meertalige communicatie. E.Snauwaert en P.Pauwels

Master in de meertalige communicatie. E.Snauwaert en P.Pauwels Master in de meertalige communicatie E.Snauwaert en P.Pauwels Profiel van de opleiding Talen! Nederlands + Engels, Frans of Duits + Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Arabisch (A pen), Russisch (A

Nadere informatie

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een niet-economische academische vooropleiding

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een niet-economische academische vooropleiding Masteropleidingen aan de na een niet-economische academische vooropleiding Prof. dr. Katrien Antonio Programmadirecteur Masters FEB Leuven Prof. dr. Dirk Van Lindt Programmadirecteur MIBEM-MiBEB FEB Campus

Nadere informatie

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info?

Praktische informatie. > Inschrijven. > Hoe lang duurt de opleiding? > Wanneer zijn de examens? > Inschrijvingsgeld. > Meer info? Praktische informatie > Hoe lang duurt de opleiding? De colleges starten op 19 september 2006 en eindigen op 11 mei 2007. Ze kunnen plaatsvinden elke werkdag tussen 8u30 en 19u30. > Wanneer zijn de examens?

Nadere informatie

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg

Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg Master in het management en het beleid van de gezondheidszorg Afstudeerrichtingen: gezondheidszorgbeleid ziekenhuismanagement Faculteit Geneeskunde De zorgverlening is uitgegroeid tot een van de belangrijkste

Nadere informatie

Master in de ingenieurswetenschappen:

Master in de ingenieurswetenschappen: LEUVEN t Master in de ingenieurswetenschappen: verkeer, logistiek en intelligente transportsystemen Faculteit Ingenieurswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België.

Nadere informatie

Master in het toerisme

Master in het toerisme Master in het toerisme Faculteit Wetenschappen Toerisme spontaan roept dat woord allicht vakantieherinneringen bij je op of doet het je denken aan brochures vol aanlokkelijke foto s van plaatsen die je

Nadere informatie

Master in de architectuur

Master in de architectuur CAMPUS SINT-LUCAS BRUSSEL GENT Master in de architectuur Trajecten: Advanced Architectural Design Explorative Architectural Design Urban Architectural Design Faculteit Architectuur Masteropleiding architectuur

Nadere informatie

3de jaar Bachelor in de Handels wetenschappen. (modeltraject dagprogramma)

3de jaar Bachelor in de Handels wetenschappen. (modeltraject dagprogramma) 1ste jaar Bachelor in de Handelswetenschappen Algemeen boekhouden 7 Bank- en beurswezen 3 Burgerlijk recht 5 Mens en organisatie 4 Micro-economie voor ondernemers 7 Team & Taalproject 3 Academische vorming

Nadere informatie

Master in de Internationale Bedrijfseconomie en het Bedrijfsbeleid Economie en management voor afgestudeerden uit niet-economische richtingen

Master in de Internationale Bedrijfseconomie en het Bedrijfsbeleid Economie en management voor afgestudeerden uit niet-economische richtingen Master in de Internationale Bedrijfseconomie en het Bedrijfsbeleid Economie en management voor afgestudeerden uit niet-economische richtingen ECONOMIE & MANAGEMENT Academiejaar 2010-2011 www.hubrussel.be/mibeb

Nadere informatie

Waarom kiezen voor EHSAL?

Waarom kiezen voor EHSAL? Waarom kiezen voor EHSAL? EHSAL biedt je een diploma van academisch niveau via een bedrijfsgerichte opleiding. Het onderwijs bij EHSAL is praktijkgericht: vanaf het begin toets je je kennis en inzichten

Nadere informatie

Master in het overheidsmanagement en -beleid

Master in het overheidsmanagement en -beleid LEUVEN t Master in het overheidsmanagement en -beleid + schakelprogramma + voorbereidingsprogramma Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten

Nadere informatie

POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS

POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate Create Design POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN VOOR INGENIEURS Innovate, design & create Waarom kiezen voor dit postgraduaat? Je maakt op een unieke manier kennis met de industrie door middel

Nadere informatie

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Economie en Bedrijfswetenschappen

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Economie en Bedrijfswetenschappen Vier opleidingen Economische wetenschappen (EW) Toegepaste economische wetenschappen (TEW) Toegepaste economische wetenschappen:

Nadere informatie

Master in de sterrenkunde

Master in de sterrenkunde LEUVEN t Master in de sterrenkunde Rubik s Cube used by permission of Seven Towns Ltd. www.rubiks.com Faculteit Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa.

Nadere informatie