MEDTRONIC CARELINK -NETWERK Draadloos systeem voor monitoring op afstand. Vrij om je LEVEN te LEVEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEDTRONIC CARELINK -NETWERK Draadloos systeem voor monitoring op afstand. Vrij om je LEVEN te LEVEN"

Transcriptie

1 MEDTRONIC CARELINK -NETWERK Draadloos systeem voor monitoring op afstand Vrij om je LEVEN te LEVEN

2 Voordat ik aangesloten was op het CareLinksysteem maakte ik me zorgen tijdens mijn reizen, ver van huis en van mijn ziekenhuis. Nu ik de monitor bij me heb en weet dat ik binnen enkele minuten verbonden kan zijn met het ziekenhuis, voel ik me veel geruster. Dawn Yasik Newark, Delaware Een revolutie in de zorg Voelt u zich ooit gebonden door afspraken en controles bij artsen? Zou u minder tijd willen verliezen aan ziekenhuisbezoeken? Zou het u geruststellen als u weet dat uw arts onmiddellijk toegang heeft tot de informatie over uw gezondheidstoestand?* Het Medtronic CareLink -netwerk biedt u een nieuw gevoel van vrijheid door het op afstand volgen van uw geïmplanteerde ICD of pacemaker van Medtronic.** Via CareLink kunt u uitgebreide apparaatgegevens naar uw ziekenhuis verzenden via een standaardtelefoonlijn. Vervolgens bekijkt de CareLink-verantwoordelijke deze gegevens op een beveiligde internetwebsite. Uw arts kan op basis hiervan een eenvoudige controle van de gegevens van uw ICD of pacemaker uitvoeren en eventuele bijzondere informatie nader bekijken. Vrijheid. Met het CareLink systeem kunt u een vrijer leven leiden. U hoeft waarschijnlijk minder vaak voor controle naar het ziekenhuis te gaan. Gemak. De CareLink-monitor is eenvoudig te gebruiken. Met één druk op de knop verzendt u informatie van uw ICD of pacemaker naar een server via een standaardtelefoonlijn, van waar ook in het land. Als u een geïmplanteerde ICD hebt met draadloze Conexus -telemetrie, kan de informatie automatisch worden verzonden terwijl u slaapt of uitrust. Gemoedsrust. Mensen die CareLink gebruiken, vertellen dat ze zich heel gerust voelen omdat hun arts toegang heeft tot belangrijke informatie over de toestand van hun hart. Als u zich niet lekker voelt, kan uw ziekenhuis u vragen informatie te verzenden, zodat uw arts uw conditie kan controleren. Als uw ICD over de Conexus-telemetrie-functie beschikt, kunnen meldingen direct naar uw ziekenhuis worden verzonden. Vrij om je LEVEN te LEVEN Op het moment van uitgave van dit boekje profiteren al meer dan mensen van het draadloze systeem van Medtronic voor monitoring op afstand. * Het CareLink-netwerk is momenteel alleen actief in het land waar u woont. ** Het CareLink-netwerk is niet toegankelijk voor alle ICD s of pacemakers van Medtronic. Informeer bij uw arts of u in aanmerking komt voor het CareLink-monitoringsysteem van Medtronic.

3 Dit is de monitor die voor uw ICD of pacemaker kan worden gebruikt Dit is de monitor waarmee uw ICD kan worden uitgelezen Informatie verzenden van uw geïmplanteerde ICD of pacemaker U kunt informatie verzenden van uw ICD of pacemaker van Medtronic via een antenne die lijkt op een computermuis en die is aangesloten op de CareLink -monitor. Op de geplande dag of wanneer uw ziekenhuis erom vraagt, sluit u de monitor eenvoudig aan op een gewone telefoonlijn, drukt u op de startknop en houdt u de antenne boven uw geïmplanteerde ICD of pacemaker. De CareLink-monitor verzendt uw apparaatinformatie en schakelt zichzelf uit wanneer de transmissie is voltooid. Het behandelend ziekenhuisteam bekijkt de informatie op een beveiligde website en neemt indien nodig contact met u op. Opmerking: gedetailleerdere informatie vindt u in de handleiding van de CareLink-monitor. Informatie verzenden van een geïmplanteerde ICD via draadloze Conexus -telemetrie Als u een ICD van Medtronic hebt met de Conexus-functie, kunnen uw apparaatgegevens automatisch worden verzonden terwijl u slaapt of uitrust. Uw ziekenhuis plant deze transmissies voor u. Op de geplande tijd wordt de ICD actief en communiceert met uw monitor. De monitor verzendt uw apparaatinformatie geluidloos. Soms kan het ziekenhuis u vragen handmatig informatie te verzenden via de antenne die op de monitor is aangesloten (zie linkerblad). Medtronic CareAlert -bewaking Geïmplanteerde ICD s met Conexus-telemetrie kunnen ook problemen detecteren zoals bijna lege batterijen of een onregelmatig hartritme. Via de monitor wordt hierover dan een melding naar het ziekenhuis gestuurd. Als uw ICD geprogrammeerd is om meldingen door te sturen naar het ziekenhuis, kunt u mogelijk gebeld worden door uw arts met verder instructies. Als uw geïmplanteerde ICD over de Conexustelemetriefunctie beschikt, bevindt zich dit symbool in de rechterbovenhoek op uw CareLink-monitor. Open de flap voor een schematisch overzicht Open de flap voor een schematisch overzicht

4 Gegevens van uw ICD of pacemaker verzenden Gegevens uitlezen 1 2 Op de dag die door het ziekenhuis is gepland, sluit u de CareLink -monitor aan op een standaardtelefoonlijn en drukt u op de knop links op het displaypaneel van de monitor. Plaats de antenne (net als een computermuis) boven de geïmplanteerde ICD of pacemaker. De groene leeslampjes gaan knipperen terwijl de monitor de informatie van uw ICD of pacemaker uitleest en opslaat. Als de lampjes niet meer knipperen en u twee pieptonen hoort, haalt u de antenne weg van het geïmplanteerde apparaat.* Gegevens verzenden Vervolgens stuurt de CareLinkmonitor uw apparaatgegevens naar een beveiligde computerserver. Nadat de monitor een gratis voorgeprogrammeerd nummer heeft gekozen, beginnen de groene verzendlampjes te knipperen. Als het groene voltooiingslampje gaat branden en u twee pieptonen hoort, is de verzendfase voltooid.** 3 De informatie bekijken De CareLink-verantwoordelijke van uw ziekenhuis bekijkt de apparaatgegevens op een beveiligde website. Hij kan contact met u opnemen, afhankelijk van de gebruikelijke procedures en uw situatie. * Het uitleesproces duurt meestal tussen de 3 en 12 minuten. ** Het proces van informatieverzending duurt meestal tussen de 3 en 30 minuten. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid te verzenden informatie en de telefoonlijn.

5 Informatie van een ICD verzenden via draadloze Conexus -telemetrie Controles van de ICD plannen De monitor instellen voor 1 2 Met de beveiligde automatische transmissies CareLink -website kan Installeer de monitor definitief het ziekenhuispersoneel binnen drie meter van de plaats automatische transmissies waar u slaapt of uitrust. Als er plannen. Die zullen gebeuren binnen drie meter van uw bed terwijl u slaapt of uitrust. Als geen telefoonlijn beschikbaar u deze functie gebruikt, hoeft is, kunt u de monitor installeren u geen CareLink-afspraken te in een andere kamer in uw maken, omdat de informatie huis waar u vaak uitrust. Zorg automatisch wordt verzonden. ervoor dat de monitor altijd is aangesloten op een stopcontact en een telefoonlijn. Uw ICD wordt automatisch actief op de geplande datum en tijd en communiceert met de monitor.* Gegevens verzenden De informatie bekijken 3 4 De gegevens worden In uw ziekenhuis bekijkt automatisch via de telefoonlijn het behandelend team uw van de CareLink-monitor apparaatinformatie op een verzonden naar een beveiligde beveiligde website. Uw arts computerserver. Het proces is kan contact met u opnemen, onzichtbaar en geluidloos; de afhankelijk van de gebruikelijke monitor maakt geen geluiden en procedures en uw situatie. er knipperen geen lampjes. * Soms kan het ziekenhuis u vragen een handmatige transmissie uit te voeren met behulp van de antenne die op de monitor is aangesloten. Volg hiervoor de instructies op het linkerblad. Volledige instructies staan in de handleiding en de video die bij de monitor worden geleverd. Als u de monitor ontvangt, vraagt het ziekenhuis u een handmatige transmissie te verzenden om de monitor te synchroniseren met uw geïmplanteerde ICD. Als u deze instelsessie hebt voltooid, kan de monitor automatisch draadloos communiceren met uw geïmplanteerde ICD.

6 CareLink -monitor: vragen en antwoorden Wat is een CareLink-monitor? Met de CareLink-monitor (rechts weergegeven) kunt u gegevens van uw ICD of pacemaker verzenden via een standaardtelefoonlijn, zodat uw arts of CareLinkverantwoordelijke in het ziekenhuis deze kan bekijken. Het apparaat is klein, draagbaar en heel eenvoudig in gebruik. Als u een monitor hebt met een Conexus-symbool in de rechterbovenhoek, hebt u een geïmplanteerde ICD en een monitor die automatisch communiceren via Conexus -telemetrie. Deze monitor is bedoeld om gegevens van uw ICD naar uw ziekenhuis te verzenden zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Het gebeurt meestal terwijl u slaapt of uitrust. Wanneer ontvangt u de monitor? U ontvangt de monitor een paar weken nadat het ziekenhuis deze voor u heeft besteld. De monitor wordt verzonden in een gewone bruine doos ter bescherming van uw privacy. Mogelijk moet u een handtekening zetten voor ontvangst. Als u de monitor niet binnen 30 dagen ontvangt, neem dan contact op met het ziekenhuis. Hoe gebruikt u de monitor? De monitor is heel eenvoudig in te stellen en te gebruiken. U vindt instructies in de doos, inclusief een video. Bekijk deze voordat u de monitor gaat gebruiken. Wat doet u als u vragen hebt? Als u vragen hebt over uw monitor, neem dan contact op met het ziekenhuis. Kunt u reizen met de monitor? Ja. De monitor weegt nog geen halve kilogram, past in een koffer en komt probleemloos door de luchthavenbeveiliging. Zorg ervoor dat u uw patiëntenkaart van Medtronic meeneemt voor het geval de luchthavenbeveiliging u hierom vraagt. De monitor werkt via elke vaste telefoonverbinding in het land waar u woont. Wat kost de monitor? De kosten zijn afhankelijk van uw ziektezorgverzekering en gezondheidszorgsysteem, maar in de meeste gevallen betaalt u als gebruiker hier niets voor. Dankzij het CareLinknetwerk voel ik me heel gerust. Waar ik ook in het land ben, mijn gegevens kunnen altijd snel doorgestuurd worden naar het ziekenhuis. Ik hoef niet te wachten bij de dokter, of me zorgen te maken hoe ik bij de arts of op de eerste hulp kom als ik in een andere stad ben. Ik kan gewoon doorgaan met mijn leven en vaak naar de golfbaan gaan. Paul Zanetti Corpus Christi, Texas

7 Overal ter wereld wereld leiden mensen een beter leven dankzij de medische technologie van Medtronic. Het draadloze CareLink -systeem voor thuismonitoring is daar een goed voorbeeld van. Vraag uw arts of het ook voor u geschikt is. Referentie 1 Schoenfeld MH, Compton SJ, Mead RH, et al. Remote monitoring of implantable cardioverter defibrillators: a prospective analysis. PACE. Juni 2004;27(6 Pt 1): Aanvullende informatie over het systeem Het CareLink -netwerk van Medtronic is een systeem dat door uw arts wordt voorgeschreven en dat ervoor zorgt dat de gegevens van uw ICD of pacemaker worden doorgestuurd naar uw behandelend arts. Dit gebeurt op basis van de instructies van artsen en zoals beschreven in de handleiding van het product. Dit product is geen vervanging voor de vereiste medische aandacht in noodgevallen en het mag alleen volgens de aanwijzingen van een arts worden gebruikt. Het is niet geschikt voor iedereen. Vraag uw arts of u er voor in aanmerking komt. Uw arts zal alle mogelijke voordelen en risico s met u bespreken. Hoewel veel patiënten veel voordelen zullen ondervinden van dit systeem, kunnen de resultaten uiteenlopend zijn. Neem voor meer informatie contact op met uw arts. Europa Medtronic International Trading Sàrl Route du Molliau 31 Case postale CH-1131 Tolochenaz Tel.: +41 (0) Fax: +41 (0) België Medtronic Belgium N.V. Tel.: +32 (0) Fax: +32 (0) Nederland Medtronic Trading NL B.V. Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) UC a NL Medtronic 2007 Alle rechten voorbehouden Gedrukt in Europa

MyCareLink PATIËNTMONITOR. Simple. Connected.

MyCareLink PATIËNTMONITOR. Simple. Connected. MyCareLink PATIËNTMONITOR Simple. Connected. Informatie over controle op afstand Controle op afstand wordt door uw arts voorgeschreven. Uw arts beschikt op deze manier snel over gegevens waarmee hij/zij:

Nadere informatie

MyCareLink PATIËNTMONITOR. Simple. Connected.

MyCareLink PATIËNTMONITOR. Simple. Connected. MyCareLink PATIËNTMONITOR Simple. Connected. Informatie over controle op afstand Controle op afstand wordt door uw arts voorgeschreven. Uw arts beschikt op deze manier snel over gegevens waarmee hij/zij:

Nadere informatie

RemoteCare met Medtronic Carelink

RemoteCare met Medtronic Carelink Cardiologie RemoteCare met Medtronic Carelink www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CAR032 / RemoteCare met Medtronic Carelink / 10-04-2014 2 RemoteCare

Nadere informatie

RemoteCare met Merlin at home (st Jude)

RemoteCare met Merlin at home (st Jude) Cardiologie RemoteCare met Merlin at home (st Jude) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CAR033 / RemoteCare met Merlin at home (st Jude) / 31-03-2014

Nadere informatie

PIJN VERLICHTEN, LEVEN HERSTELLEN. U krijgt een permanent neurostimulatiesysteem. Innovating for life.

PIJN VERLICHTEN, LEVEN HERSTELLEN. U krijgt een permanent neurostimulatiesysteem. Innovating for life. PIJN VERLICHTEN, LEVEN HERSTELLEN U krijgt een permanent neurostimulatiesysteem Innovating for life. 1 Tijdens de operatie wordt een permanente neurostimulator onder uw huid geplaatst. Deze neurostimulator

Nadere informatie

Care Scenarios. Innovating for life.

Care Scenarios. Innovating for life. Care Scenarios Dit hoofdstuk geeft een overzicht van de aanpassingen die u aan het stimulatieniveau kunt maken De volgende hoofdstukken bevatten daar meer bijzonderheden over >> Innovating for life Pagina

Nadere informatie

Vóór uw MRI-scan. Voor patienten met een Medtronic neurostimulator systeem voor chronische pijn

Vóór uw MRI-scan. Voor patienten met een Medtronic neurostimulator systeem voor chronische pijn Vóór uw I-scan Voor patienten met een Medtronic neurostimulator systeem voor chronische pijn Vóór uw I-scan Afhankelijk van het type neurostimulatiesysteem dat u heeft, komt u in aanmerking voor een volledige

Nadere informatie

Leven zoals u gewend was dankzij een behandeling die bij u past

Leven zoals u gewend was dankzij een behandeling die bij u past Leven zoals u gewend was dankzij een behandeling die bij u past Eenvoudig en doeltreffend Uw arts heeft u de ProACT -behandeling speciaal voor mannen aangeraden. In dit boekje vindt u meer informatie over

Nadere informatie

PIJN VERLICHTEN, LEVEN HERSTELLEN. U krijgt een permanent neurostimulatiesysteem. Innovating for life.

PIJN VERLICHTEN, LEVEN HERSTELLEN. U krijgt een permanent neurostimulatiesysteem. Innovating for life. PIJN VERLICHTEN, LEVEN HERSTELLEN U krijgt een permanent neurostimulatiesysteem Innovating for life. 1 Tijdens de operatie wordt een permanente neurostimulator onder uw huid geplaatst. Deze neurostimulator

Nadere informatie

PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN. Maak uw proefperiode een succes. Innovating for life.

PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN. Maak uw proefperiode een succes. Innovating for life. PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN Maak uw proefperiode een succes Innovating for life. Uw tijdelijke neurostimulatiesysteem Luister tijdens het genezingsproces goed naar uw lichaam en volg de richtlijnen

Nadere informatie

PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN. De proefperiode. Innovating for life.

PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN. De proefperiode. Innovating for life. PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN De proefperiode Innovating for life. Een tijdelijk neurostimulatiesysteem krijgen Neurostimulatie werkt door het afgeven van milde elektrische impulsen aan het ruggenmerg

Nadere informatie

CARELINK EXPRESS - MONITOR

CARELINK EXPRESS - MONITOR CARELINK EXPRESS - MONITOR Model 2020B / 2020C Artsenhandleiding Onderstaande termen zijn gedeponeerde of geregistreerde handelsmerken van Medtronic in de Verenigde Staten en mogelijk in andere landen.

Nadere informatie

Het testimplantaat PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN. Innovating for life.

Het testimplantaat PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN. Innovating for life. PIJN VERLICHTEN LEVEN HERSTELLEN Het testimplantaat De volgende materialen zijn bestemd voor gebruik door implantatieartsen met patiënten die geïndiceerd zijn voor neurostimulatie van Medtronic Innovating

Nadere informatie

Automatische Medicijn Dispenser

Automatische Medicijn Dispenser Automatische Medicijn Dispenser WMD1201 Handleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Automatische Medicijn Dispenser

Nadere informatie

CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE

CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE Uw metingen beheren en eenvoudiger evaluatiegegevens verzamelen. CODE-STAT 8.0 Data Review Software In een medische noodsituatie zijn er levens afhankelijk van de snelheid

Nadere informatie

Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust!

Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust! Bijna gevallen? Ons alarm geeft u en uw kinderen gemoedsrust! RSVO-alarmering BV info@rsvo-alarmering.nl www.rsvo-alarmering.nl Zeverijnstraat 24a 1216 GK Hilversum T 035-623 9900 1 Eén druk op de knop

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. VieConnector Sociale alarmering

Gebruikershandleiding. VieConnector Sociale alarmering Gebruikershandleiding VieConnector Sociale alarmering Inleiding 1 Alarmeren met de rode alarm knop op de VieConnector 1.1 Alarm annuleren met afstelknop (groene bel) 2 Alarmeren met de halszender 2.1 Halszenderalarm

Nadere informatie

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Introductie De RS DigiVU Plus maakt het mogelijk om uw digitale tachograaf en chauffeurskaarten uit te lezen zonder gebruik te hoeven maken

Nadere informatie

Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen

Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen 2 Veiligheid in verpleegtehuizen: een grote uitdaging Bij het runnen van een verzorgings- en verpleegtehuis staat u voor de uitdaging

Nadere informatie

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust!

Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! Bijna gevallen? Onze alarmering geeft u en uw kinderen gemoedsrust! RSVO-alarmering BV info@rsvo-alarmering.nl www.rsvo-alarmering.nl Zeverijnstraat 24a 1216 GK Hilversum T 035-623 9900 1 Eén druk op de

Nadere informatie

Enterra Therapie Neuromodulatie van de maag voor gastroparese

Enterra Therapie Neuromodulatie van de maag voor gastroparese Enterra Therapie Neuromodulatie van de maag voor gastroparese Jim Enterra Therapie heeft me meer geholpen dan waar ik ooit op had kunnen hopen. Ik vind het heerlijk dat ik weer kan genieten van een cappuccino!

Nadere informatie

Paniekknop PNB1301. Handleiding

Paniekknop PNB1301. Handleiding Paniekknop PNB1301 Handleiding 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 1 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Paniekknop instellen... 4 3.1 Het apparaat aan het

Nadere informatie

LEVEN MET UW PACEMAKER

LEVEN MET UW PACEMAKER LEVEN MET UW PACEMAKER 2 Als u of een dierbare de diagnose langzame hartslag (bradycardie) krijgt, kan dit boekje helpen om uw hartaandoening en de behandelingsmogelijkheden ervan te begrijpen. Dit boekje

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING

BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING BEKNOPTE HANDLEIDING: AFSTANDSBEDIENING 1. Knop afstandsbediening AAN/UIT AFSTANDSBEDIENING INSCHAKELEN 2. Indicator Stimulatieniveau 3. Knop Stimulatie UIT 1. Houd ingedrukt tot de lampjes gaan branden

Nadere informatie

H.362145.0914. Implantatie hartmonitor (Reveal LINQ )

H.362145.0914. Implantatie hartmonitor (Reveal LINQ ) H.362145.0914 Implantatie hartmonitor (Reveal LINQ ) 2 Inleiding Uw cardioloog heeft met u afgesproken om een Reveal LINQ bij u te plaatsen. Een Reveal LINQ is een implanteerbare hartmonitor die automatisch

Nadere informatie

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012 ADSL Technicolor TG789 Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inhoud installatiepakket... 3 2 Installeren ADSL via Solcon... 4 2.1 Installatie... 4 2.1.1 Modem aansluiten... 4 2.1.2 Internet

Nadere informatie

U EN UW MINIMED 670G ZORGEN SAMEN DAT U STABIELER BLIJFT.

U EN UW MINIMED 670G ZORGEN SAMEN DAT U STABIELER BLIJFT. U EN UW MINIMED 670G ZORGEN SAMEN DAT U STABIELER BLIJFT. Het MiniMed 670G-systeem Knallende hoofdpijn en moe van schommelingen? Houd uw waarden stabieler en voel u beter met het MiniMed 670G-systeem.

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GL300

TREVLER AIR Model GL300 HANDLEIDING TREVLER AIR Model GL300 WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar voor elektrische

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw

TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw HANDLEIDING TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar

Nadere informatie

Activiteiten Tracking Sensor

Activiteiten Tracking Sensor Activiteiten Tracking Sensor ADS1301 Handleiding V1.0 2017 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 2 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 3 Hoofdstuk 3. Activity Tracking Sensor

Nadere informatie

Belangrijke documentatie-update betreffende de voorbereidende primebolus bij het SynchroMed II-infusiesysteem

Belangrijke documentatie-update betreffende de voorbereidende primebolus bij het SynchroMed II-infusiesysteem Belangrijke documentatie-update betreffende de voorbereidende primebolus bij het SynchroMed II-infusiesysteem Naar aanleiding van de correctiebrief betreffende medische apparatuur van juni 2013 is informatie

Nadere informatie

IMPLANTATIE VAN EEN HARTRITMEMONITOR

IMPLANTATIE VAN EEN HARTRITMEMONITOR IMPLANTATIE VAN EEN HARTRITMEMONITOR FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Er is met u afgesproken dat bij u een hartritmemonitor ingebracht (geïmplanteerd) wordt. Voor deze ingreep wordt u één dag(deel) in het

Nadere informatie

Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe?

Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe? Veelgestelde vragen Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe? De ipad-app ACN2GO Europe biedt een uitgebreid kijkje in het bedrijf en haar producten. Met de app kunt u de ACN Opportunity delen met uw prospects,

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

Wij helpen u graag op gang!

Wij helpen u graag op gang! deel 1 Gefeliciteerd met de aankoop van uw ipad Wij helpen u graag op gang! ipad In dit document wordt u uitgelegd wat u moet doen om met de ipad te kunnen werken. Voor u met de ipad aan de slag kunt gaan

Nadere informatie

Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300

Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300 Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300 In de doos: 1x Brand + Koolmonoxide Sensor 2x Dubbelzijdige apes 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Duifmelden.nl Pigeonscloud.com Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Gebruikers handleiding Automatic Arrival Module for Pigeon

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE CARETECH GLORIA Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep systeem CARETECH GLORIA van Caretech is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het garandeert

Nadere informatie

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND.

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND. Beveiliging in eigen beheer Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND total connect box TOTAL CONNECT BOX CONCEPT 1 Bij ontdekking van een inbraak maakt de

Nadere informatie

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen

Phonak CROS II. De slimme oplossing voor eenzijdig horen Phonak CROS II De slimme oplossing voor eenzijdig horen Mijn CROShoortoestellen lieten mij weer geluiden horen en gaven mij mijn leven terug. Horen met één oor Wanneer u zich in een ruimte met veel lawaai

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 3-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waarom een printer delen?... 3 Printer beschikbaar (delen) maken op Windows 7:...

Nadere informatie

SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars

SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars SolutionsRadio Handleiding voor luisteraars Gemeente: Telefoon: Contactpersoon: Telefoon: handelsmerk van Solutions Radio bv -- 1 Maart 2007 Belangrijke aanwijzingen voor gebruik Dek nooit de boven- of

Nadere informatie

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Nierpatiënten Perspectief online is een internetpanel voor mensen met een nierziekte*, naasten van nierpatiënten en nierdonoren. Zij kunnen via

Nadere informatie

REVEAL LINQ LNQ11. Implanteerbare hartmonitor Informatie over MRI-procedures. Technische MRI-handleiding

REVEAL LINQ LNQ11. Implanteerbare hartmonitor Informatie over MRI-procedures. Technische MRI-handleiding REVEAL LINQ LNQ11 Implanteerbare hartmonitor Informatie over MRI-procedures Technische MRI-handleiding 0123 2013 In de onderstaande lijst staan de gedeponeerde of geregistreerde handelsmerken van Medtronic

Nadere informatie

Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300

Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300 Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300 In de doos: 1x Water Sensor 2x Dubbelzijdige Tapes 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8

Nadere informatie

psymate gebruikershandleiding PsyMate

psymate gebruikershandleiding PsyMate psymate gebruikershandleiding PsyMate Wat is de PsyMate app? Herstellen van psychose gaat met vallen en opstaan, de ene dag gaat beter dan de andere maar vaak weet je niet precies waarom. Dat kan komen

Nadere informatie

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone Handleiding 1. Over Bluetooth Speakerphone Deze draagbare mini Bluetooth Speakerphone is speciaal ontworpen om u te voorzien van het gemak en de vrijheid van draadloze communicatie. U kunt het gebruiken

Nadere informatie

HANDLEIDING. TechGrow AM-T SMS-MELDER Draadloze SMS-melder voor Controle, bewaking en informatie op afstand WWW.TECHGROW.NL. software versie: 1.

HANDLEIDING. TechGrow AM-T SMS-MELDER Draadloze SMS-melder voor Controle, bewaking en informatie op afstand WWW.TECHGROW.NL. software versie: 1. WWW.TECHGROW.NL TechGrow AM-T SMS-MELDER Draadloze SMS-melder voor Controle, bewaking en informatie op afstand software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING SMS-melder voor detectie van

Nadere informatie

Xerox Externe diensten Een stap in de goede richting

Xerox Externe diensten Een stap in de goede richting Xerox Externe diensten Een stap in de goede richting Problemen onderzoeken Apparaatgegevens beoordelen Problemen oplossen Beveiliging van klant gegarandeerd 701P41700 Overzicht Externe diensten Info over

Nadere informatie

Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201

Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201 Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201 In de doos: 1x Automatische Medicatie Dispenser 6x Doseringssjablonen 1x Sleutel 4x AA Batterijen Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

Het plaatsen van een hartmonitor

Het plaatsen van een hartmonitor Cardiologie Het plaatsen van een hartmonitor (Implanteerbare looprecorder ILR) Uw cardioloog heeft met u afgesproken om een implanteerbare looprecorder bij u te plaatsen. Dit noemen we ook wel ILR of hartmonitor.

Nadere informatie

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl

Comfort Contego. Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Comfort Contego Gebruiksvriendelijke draadloze luisterhulp voor een actievere levensstijl Het is heel gemakkelijk om mijn Comfort Contego in te stellen voor elke gelegenheid. Gertrud en ik reizen veel.

Nadere informatie

Draadloze digitale audio overdracht systeem

Draadloze digitale audio overdracht systeem Draadloze digitale audio overdracht systeem zender ontvanger Inhoud Uw AquaSound Produkt Blz 2 Wat zit er in de verpakking Blz 2 De ilink zender Blz 3 Plaatsing van de ilink zender Blz 3 Aansluiten van

Nadere informatie

Monitor/Deur-raam sensor. Handleiding

Monitor/Deur-raam sensor. Handleiding Monitor/Deur-raam sensor Handleiding 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Introductie... 2 1.1 Systeemvereisten... 3 Hoofdstuk 2. Hardware Overzicht... 4 Hoofdstuk 3. Sensor Setup... 5 3.1 Zet het apparaat aan...

Nadere informatie

NPS-16 Burenalarmeringssysteem

NPS-16 Burenalarmeringssysteem Handleiding voor Alphatronics B.V. de gebruiker NPS-16 Burenalarmeringssysteem Burenalarmeringssysteem Revisie A Uitgave 10-1998 Alphatronics B.V. (MDK) INHOUD INHOUD... Pagina 1 Introductie... Pagina

Nadere informatie

Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN PROBLEMEN OPLOSSEN

Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN PROBLEMEN OPLOSSEN Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN PROBLEMEN OPLOSSEN Inhoud Internet en wifi... 3 Bellen... 6 Draadloze Powerline-connectors... 8 Interactieve TV van KPN... 10 2 Internet en wifi Mijn internet

Nadere informatie

Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren. De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen:

Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren. De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen: Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen: een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse zelftest; uitgerust met een SMART-analyse

Nadere informatie

Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300

Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300 Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300 In de doos: 1x Garage Deur Sensor 1x Achterpaneel 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires en Dubbelzijdige Tape Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

REVEAL. Patient Assistant Artsenhandleiding

REVEAL. Patient Assistant Artsenhandleiding REVEAL Patient Assistant 9538 Artsenhandleiding 0123 2007 In de onderstaande lijst staan de gedeponeerde of geregistreerde handelsmerken van Medtronic in de Verenigde Staten en mogelijk in andere landen.

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

Het plaatsen van een hartmonitor

Het plaatsen van een hartmonitor Cardiologie Het plaatsen van een hartmonitor (Implanteerbare looprecorder ILR) Uw cardioloog heeft met u afgesproken om een implanteerbare looprecorder bij u te plaatsen. Dit noemen we ook wel ILR of hartmonitor.

Nadere informatie

Hoe en met wie communiceert uw Kaifa slimme meter?

Hoe en met wie communiceert uw Kaifa slimme meter? Hoe en met wie communiceert uw Kaifa slimme meter? Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bij welke meters kan de communicatie-informatie bekeken worden? 4 3. Welke informatie komt op het display? 5 4. Waarom

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. wondbehandeling MET NEGATIEVE DRUK

PATIËNTEN INFORMATIE. wondbehandeling MET NEGATIEVE DRUK PATIËNTEN INFORMATIE wondbehandeling MET NEGATIEVE DRUK Wat is wondbehandeling met negatieve druk? De arts heeft een wondbehandeling met negatieve druk voorgeschreven, met de bedoeling om jouw wonde sneller

Nadere informatie

Handleiding: inloggen op Klantportaal

Handleiding: inloggen op Klantportaal Handleiding: inloggen op Klantportaal 2015 Handleiding om uw order te kunnen volgen via onze nieuwe Klantportaal In deze handleiding leren wij u stap voor stap hoe onze Klantportaal werkt en hoe u er gebruik

Nadere informatie

Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301

Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301 Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301 In de doos: 1x Afstandsbediening Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen. Nederlands Stap 1: Apparaat en accessoires gereedmaken

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Slim Toegang

Veel gestelde vragen Slim Toegang Veel gestelde vragen Slim Toegang 1. INHOUDSOPGAVE 1. Hoe log ik voor de eerste keer in voor Slim Toegang?... 2 2. Hoe log ik in voor Slim Toegang?... 3 3. Hoe kom ik aan de app voor Slim Toegang... 3

Nadere informatie

HOE COMMUNICEERT UW LANDIS + GYR SLIMME METER?

HOE COMMUNICEERT UW LANDIS + GYR SLIMME METER? INF.HSL.GSA.011.05.15 HOE COMMUNICEERT UW LANDIS + GYR SLIMME METER? INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bij welke meters kan de communicatie-informatie bekeken worden? 3 3. Welke informatie komt op het display?

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT CONTROLEBERICHT 7 DECEMBER 2015 Wat is het NL-Alert controlebericht? Maandag 7 december rond

Nadere informatie

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld.

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. MKP-300 DRAADLOOS BEDIENDEEL MKP300_NL 03/12 Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. 1. Eigenschappen

Nadere informatie

12. Problemen oplossen

12. Problemen oplossen 12. Problemen oplossen Mochten er tijdens het gebruik problemen optreden, dan kunt u in de hieropvolgende lijst uw probleem terugzoeken en zo de bijbehorende oplossing vinden. Het probleem is omschreven

Nadere informatie

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Nationale Nederlanden Paspoort Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Zorgbelang Gelderland, november 2010 Teksten of delen van teksten uit deze uitgave mogen, na verkregen toestemming van

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort.

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort. SCHERM DEFIBRILLATOR OVERZICHT APPARAAT Knop Type patiënt Indicator Klaar voor gebruik USB-poort Therapieknop Overzicht apparaat AED Off Uit Monitor Display Kies energie Laden-knop Pacemaker Knop Lead

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING: OPLADER

BEKNOPTE HANDLEIDING: OPLADER BEKNOPTE HANDLEIDING: OPLADER 1. Oplaadspoel 2. Laadniveau van de batterij van de oplader 3. Indicator Antennesterkte 4. Knop Stimulatie UIT VOORBEREIDING VOOR OPLADEN 1. Plaats het midden van de ronde

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

st n De implantatie van een ICD www.stin.nl Leidraad voor het voorbereidend gesprek met de cardioloog of diens plaatsvervanger Stichting ICD dragers

st n De implantatie van een ICD www.stin.nl Leidraad voor het voorbereidend gesprek met de cardioloog of diens plaatsvervanger Stichting ICD dragers st n Stichting ICD dragers Nederland De implantatie van een ICD Leidraad voor het voorbereidend gesprek met de cardioloog of diens plaatsvervanger www.stin.nl Deze brochure kwam tot stand met medewerking

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

Snelzoekgids. Serie 8

Snelzoekgids. Serie 8 Snelzoekgids Serie 8 In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende reeks

Nadere informatie

Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301

Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301 Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301 In de doos: 1x Infrarood Beweging Sensor 1x Dubbelzijdige Tape 1x Batterij (CR123A) Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8

Nadere informatie

AQUASMART Infrared remote control

AQUASMART Infrared remote control LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE AQUASMART Infrared remote control IS O 9 00 1 001 BEDIENING EN ONDERHOUD Afstandbediening IR afstandsbediening Lees deze gebruiksaanwijzing goed door voordat u de apparatuur

Nadere informatie

Handleiding ANWB Parkeren versie 1.2 2015

Handleiding ANWB Parkeren versie 1.2 2015 Handleiding ANWB Parkeren versie 1.2 2015 Inhoud ANWB Parkeren in heel Nederland 3 Hoe ANWB Parkeren werkt 3 Klaar om te parkeren? 3 Parkeren met de app 3 ANWB Parkeren met je telefoon 4 Ben ik klaar om

Nadere informatie

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen.

In-/uitschakelen. Functie: De Identicom in- of uitschakelen. Handleiding In-/uitschakelen De Identicom in- of uitschakelen. Druk de gemarkeerde knoppen tegelijk in totdat u een trilling voelt. Aan U voelt één trilling, waarna de Identicom de volgende stappen doorloopt:

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij UES030_brochureA5_06.indd 1 27/10/15 17:41 UES030_brochureA5_06.indd 2 27/10/15 17:41 Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders,

Nadere informatie

GETINGE ONLINE TOEGANG TOT INFORMATIE ALTIJD EN OVERAL

GETINGE ONLINE TOEGANG TOT INFORMATIE ALTIJD EN OVERAL GETINGE ONLINE TOEGANG TOT INFORMATIE ALTIJD EN OVERAL 2 Getinge Online SLIMMER EN EFFICIËNTER WERKEN Over het algemeen wordt de status van reinigings- en desinfectieapparatuur handmatig en ter plaatse

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Verhuizen. De verhuizing van uw Ziggo-diensten in vier stappen

Verhuizen. De verhuizing van uw Ziggo-diensten in vier stappen Verhuizen. De verhuizing van uw Ziggo-diensten in vier stappen Beste abonnee, Wij zijn blij dat u ook in uw nieuwe woning gekozen heeft voor Ziggo. We begrijpen dat een verhuizing veel werk en geregel

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

24 uurs bloeddrukmeting Cardiologie

24 uurs bloeddrukmeting Cardiologie 24 uurs bloeddrukmeting Cardiologie In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt voor een 24- uurs bloeddrukmeting. De instructie en het aansluiten van de meter vindt plaats op de polikliniek

Nadere informatie

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag Snel aan de slag versie 1.5 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden Plugwise B.V. Wattstraat 56 2171 TR Sassenheim Telefoon: 0252-433070 E-mail: info@plugwise.com Bezoek ons ook via www.plugwise.nl

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro. Geachte mevrouw/mijnheer,

INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro. Geachte mevrouw/mijnheer, INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VAN DE ESTAFETTE PAS-Euro Geachte mevrouw/mijnheer, Het Personen Hulpoproep Systeem PAS Euro AM / FM van Estafette is een gebruiksvriendelijk, alert en paraat systeem. Het

Nadere informatie

GSM PANIEK ALARM SYSTEEM

GSM PANIEK ALARM SYSTEEM GSM PANIEK ALARM SYSTEEM Gebruikershandleiding LEES DEZE GEBRUIKERSHANDLEIDING GRONDIG VOORALEER DIT PRODUCT TE GEBRUIKEN! Vooraleer te starten met de installatie enkele belangrijke opmerkingen : Controleer

Nadere informatie

Hoe en met wie communiceert uw Kaifa slimme meter?

Hoe en met wie communiceert uw Kaifa slimme meter? Hoe en met wie communiceert uw Kaifa slimme meter? Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bij welke meters kan de communicatie-informatie bekeken worden? 3 3. Welke informatie komt op het display? 4 4. Waarom

Nadere informatie

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Inhoudsopgave Stap 1 De Digitale Ontvanger aansluiten 5 Stap 2 De Digitale Ontvanger instellen 10 Bijlage 1 Problemen tijdens het installeren 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie