Naam en adres medewerker. Venray, 4 februari Onze referentie: TJ/mjr/ Betreft: vaststellingsovereenkomst_vs2.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam en adres medewerker. Venray, 4 februari 2015. Onze referentie: TJ/mjr/02042015 Betreft: vaststellingsovereenkomst_vs2."

Transcriptie

1 Naam en adres medewerker Venray, 4 februari 2015 Onze referentie: TJ/mjr/ Betreft: vaststellingsovereenkomst_vs2 Beste (voornaam), In januari 2015 heb je bijgevoegde informatie inclusief de vaststellingsovereenkomst ontvangen. De vertrekvergoeding is na het aanleveren van je arbeidsverleden conform de opgave van het UWV aangepast. De gedetailleerde berekening van de vertrekvergoeding is bijgevoegd. Deze berekening is opgesteld door het salarisbureau op basis van de gehanteerde uitgangspunten. De berekening staat niet ter discussie en is voor het Kunstencentrum bepalend voor de hoogte van de vertrekvergoeding. De toekenning van de vergoeding vindt plaats onder de voorwaarde dat de totale frictiekosten, waar de vergoeding deel van uitmaakt, het door de gemeente ter beschikking gestelde bedrag voor frictiekosten niet te boven gaan. Onderstaande informatie maakt onderdeel uit van deze brief: - Achtergrond en uitgangspunten vertrekregeling; - Uitwerking van de vertrekregeling; - De vertrekregeling; - De vaststellingsovereenkomst_vs2; - Aanvullende sociale maatregelen. Vanzelfsprekend is het mogelijk je over de vaststellingsovereenkomst te laten adviseren door (bijvoorbeeld) een rechtsbijstandsverzekeraar. Het is de verantwoordelijkheid van elke individuele medewerker om vanuit de eigen situatie de persoonlijke/financiële en juridische consequenties in te schatten. Daarbij dient wel met de uiterste termijn voor acceptatie van de vertrekregeling en ondertekening op 1 maart 2015 rekening te worden gehouden. We verzoeken je de vaststellingsovereenkomst te retourneren aan Ires Manuel, interim HR adviseur, Burgemeester Weertsstraat 55, 6814 HM te Arnhem. Ik wens je veel succes met je overwegingen. Met vriendelijke groet, Kunstencentrum Jerusalem A.P.T. Jansen Voorzitter

2 1 Achtergrond en uitwerking vertrekregeling 1.1 Achtergrond vertrekregeling Kunstencentrum Jerusalem kan in de huidige vorm niet worden gecontinueerd omdat de exploitatie structureel zwaar onder druk staat ten gevolge van de marktomstandigheden en door de wachtgelden die gemoeid gaan met een eventuele reorganisatie. Ook de liquiditeitspositie van Kunstencentrum Jerusalem is ontoereikend en het weerstandsvermogen negatief. Bij ongewijzigde omstandigheden en zonder ondersteuning dient het bestuur zijn verantwoordelijkheid te nemen en per direct faillissement aan te vragen. Kunstencentrum Jerusalem heeft daarom enige tijd geleden de gemeente Venray verzocht om in financiële zin, de helpende hand te bieden. Gemeente Venray stelt echter aan die ondersteuning de voorwaarden dat de entiteit Kunstencentrum Jerusalem wordt beëindigd. Ondersteuning van de gemeente Venray aan een nieuw Kunstencentrum wordt alleen geboden, indien het nieuwe Kunstencentrum wordt gerealiseerd in de vorm van een nieuwe, juridische en organisatorische entiteit met nieuwe arbeidsvoorwaarden. Ook stelt de gemeente als voorwaarde dat de beëindiging van Kunstencentrum Jerusalem vorm krijgt door een vertrekregeling waarbij op korte termijn met alle medewerkers vaststellingsovereenkomsten worden afgesloten. Dit om te voorkomen dat er verplichtingen blijven rusten op Kunstencentrum Jerusalem. Ook wil de gemeente Venray voorkomen dat dat de nieuwe entiteit verplichtingen overneemt van het Kunstencentrum Jerusalem dan wel dat de arbeidsvoorwaarden van de CAR-UWO voor medewerkers blijven gelden, omdat de gemeente de nieuwe entiteit dan niet levensvatbaar acht. Kunstencentrum Jerusalem wenst er alles aan te doen om faillissement van de organisatie te voorkomen door het openstellen van deze vertrekregeling. Van deze regeling kan geen gebruik gemaakt worden door een medewerker met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd dan wel een medewerker die een aanbod krijgt om voor de volledige contractsomvang bij de nieuwe entiteit te komen werken. De regeling heeft een looptijd van maandag 12 januari 2015 tot uiterlijk 1 maart Op 1 maart 2015 dient de vaststellingsovereenkomst te zijn ondertekend. Na 1 maart 2015 kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de hieronder omschreven vertrekregeling. Naast het openstellen van deze vertrekregeling zijn er in overleg met de Ondernemingsraad aanvullende sociale maatregelen opgesteld die van toepassing zijn op medewerkers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De sociale maatregelen zijn beschreven in bijlage 1.

3 1.2 Uitwerking vertrekregeling Elke medewerker met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die (deels) niet in aanmerking komt voor plaatsing in de nieuwe organisatie kan Kunstencentrum Jerusalem verzoeken in aanmerking te komen voor de vertrekregeling, inhoudende een aanspraak op een bruto vergoeding middels het tekenen van een vaststellingsovereenkomst. Deze aanspraak bestaat uitsluitend indien: a) de arbeidsovereenkomst uiterlijk per 31 juli beëindigd wordt door een opzegging van de medewerker. b) Kunstencentrum Jerusalem schriftelijk instemt met het verzoek om voor de vertrekregeling in aanmerking te komen. Daarbij geldt dat Kunstencentrum Jerusalem in iedere individuele situatie de volledige vrijheid heeft om al dan niet in te stemmen met voornoemd verzoek. Het besluit van Kunstencentrum Jerusalem kan niet ter toetsing aan een rechter en/of enige commissie worden voorgelegd. c) Deze vaststellingsovereenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarde dat de gemeente Venray op uiterlijk 1 juli 2015 voldoende gelden beschikbaar stelt aan Kunstencentrum Jerusalem voor de nakoming van de verplichtingen uit hoofde van de vaststellingsovereenkomst door Kunstencentrum Jerusalem. De vertrekregeling wordt geëffectueerd doordat de medewerker met Kunstencentrum Jerusalem een vaststellingsovereenkomst tekent. 1.3 Vertrekregeling De vertrekregeling is van toepassing op alle medewerkers die (deels) niet in aanmerking komen voor plaatsing in de nieuwe organisatie. De vergoeding opgenomen in de vaststellingsovereenkomst is bepalend voor de hoogte van de vertrekregeling. Deze vergoeding wordt gebaseerd op de wettelijke uitkering op basis van de WW, de aanvullende en de na-wettelijke uitkeringen zoals genoemd in hoofdstuk 10d CAR UWO. Er wordt een vergoeding 1 aangeboden van het op de peildatum van 1 december 2014 door Kunstencentrum Jerusalem berekende gekapitaliseerde brutobedrag 2 zijnde 100% van de wettelijke WW en 15% van de bovenwettelijke en na-wettelijke uitkering in de zin van de WW en van hoofdstuk 10d CAR UWO. De berekening van Kunstencentrum Jerusalem is leidend. In het kader van de regeling wordt onder maandsalaris verstaan: het voor de medewerker op 1 december 2014 volgens de toepasselijke salarisschaal en de van toepassing zijnde omvang van het dienstverband, exclusief tijdelijke formatie-uitbreidingen, als bedoeld in de CAR UWO geldende vaste bruto maandbedrag, inclusief 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering doch exclusief overige toeslagen en eventuele, toekomstige salarisverhogingen ingevolge de CAR UWO. Voor de omvang van het dienstverband is uitgegaan van de van toepassing zijnde formatie op 31 juli Het betreft bruto bedragen, exclusief o.a. het werkgeversdeel in de pensioenpremies en exclusief het VWNW budget. 2 Exclusief o.a. het werkgeversdeel in de pensioenpremies.

4 De vergoeding wordt uitgekeerd als een bruto bedrag ineens op een door de medewerker aan te geven wijze, mits de gekozen wijze van uitbetalen (fiscaal) wettelijk is toegestaan en niet tot extra kosten of risico's leidt voor Kunstencentrum Jerusalem. De medewerker dient alle door Kunstencentrum Jerusalem gewenste bescheiden aan haar te verstrekken zodat kan worden geverifieerd of de relevante wet- en regelgeving wordt nageleefd en hierover schriftelijk uitsluitsel te krijgen van de Belastingdienst. Uitbetaling van de vergoeding vindt in beginsel plaats binnen een maand na de datum waarop het dienstverband met de medewerker eindigt ingevolge de vertrekregeling. Op voorwaarde dat de medewerker ten minste een maand van tevoren schriftelijk de betalingswijze aangeeft en indien dit vereist is, tijdig alle relevante documenten aan Kunstencentrum Jerusalem verstrekt. De vergoeding wordt uitsluitend uitgekeerd onder de voorwaarde dat partijen na de nakoming van de regeling niets meer van elkaar te vorderen hebben (finale kwijting). Hieronder worden ook verstaan eventuele aanspraken uit hoofde van de CAR UWO, waaronder hoofdstuk 10d CAR UWO en de WW. Als gevolg van de door de werknemer gemaakte keuze voor een vertrekregeling doet de werknemer uitdrukkelijk afstand van de wettelijke (WW-uitkering) en bovenwettelijke uitkering (aanvullende en nawettelijke uitkering) jegens Kunstencentrum Jerusalem alsmede van de beschikbare tijd en voorzieningen ten behoeve van het Van werk naar werk traject. Voor de berekening van het gekapitaliseerde brutobedrag aan vergoeding is een inschatting gemaakt van het arbeidsverleden van de medewerker. Indien de medewerker gebruik wenst te maken van de vertrekregeling dient het arbeidsverleden aangetoond te worden door een uitdraai van het arbeidsverleden, zoals digitaal op te vragen is bij het UWV of door andere bewijsstukken waaruit het arbeidsverleden blijkt. Daarmee kan het precieze bedrag worden berekend.

5 Vaststellingsovereenkomst_vs2 De ondergetekenden: 1. Stichting Kunstencentrum Jerusalem, gevestigd te (5801 CS) Venray aan de Heuvelstraat 4, te dezen vertegenwoordigd door de voorzitter de heer A.P.T. Jansen, hierna te noemen: Kunstencentrum Jerusalem; en 2. Mevrouw (naam medewerker), geboren op (datum) wonende te (woonplaats) aan de (adres), hierna te noemen: de werknemer ; in aanmerking nemende dat: a) de werknemer met ingang van 1 (datum) in dienst is bij Kunstencentrum Jerusalem, laatstelijk in de functie van (naam functie); b) vanwege bedrijfseconomische omstandigheden de arbeidsplaats van de werknemer wordt opgeheven, terwijl herplaatsing niet mogelijk is; c) aan de werknemer de keuze is gelaten om af te zien van zijn/haar rechten op basis van de WW-uitkering en de CAR UWO, waaronder hoofdstuk 10 d CAR UWO, tegen een eenmalige vergoeding bij een ontslag wegens bedrijfseconomische omstandigheden en dat de werknemer daarvoor gekozen heeft; d) partijen naar aanleiding van het bovenstaande overleg met elkaar hebben gepleegd over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst middels het overeenkomen van een vaststellingsovereenkomst; e) voornoemd overleg tussen partijen heeft geleid tot afspraken die zij hiermee schriftelijk wensen vast te leggen; f) de werknemer de gelegenheid heeft gehad zich te beraden over de beëindigingsvoorwaarden en de consequenties daarvan (waaronder de consequenties voor de pensioenaanspraken) en om zich ter zake te voorzien van juridisch advies; komen als volgt overeen: 1. De arbeidsovereenkomst tussen Kunstencentrum Jerusalem en de werknemer wordt beëindigd door middel van een opzegging door werknemer met ingang van 31 juli Werknemer doet uitdrukkelijk afstand van zijn/haar rechten uit hoofde van de CAR UWO, waaronder hoofdstuk 10d van de CAR UWO. Dit betekent onder meer dat werknemer geen aanspraak heeft op het in hoofdstuk 10d van de CAR UWO neergelegde Van werk naar werk traject en de daaruit voortvloeiende tijd en voorzieningen.

6 Voorts betekent dit dat de werknemer geen aanspraak zal maken op de in hoofdstuk 10d CAR UWO genoemde aanvullende en na-wettelijke uitkering, voor zover die ten laste komt van Kunstencentrum Jerusalem. Tot slot zal werknemer geen aanspraak maken op een WWuitkering voor zover die, op grond van het eigen risicodragerschap, ten laste komt van Kunstencentrum Jerusalem. Hiervoor in de plaats ontvangt werknemer een vertrekvergoeding, zoals omschreven in artikel 4. Evenmin heeft de werknemer aanspraak op enig ander recht, op welke andere grond dan ook, dat verband houdt met (de wijze van) beëindiging van de arbeidsovereenkomst, behalve voor zover dat uitdrukkelijk in deze overeenkomst is geregeld. Tot de rechten waar de werknemer afstand van doet, behoren dus uitdrukkelijk de wettelijkeen bovenwettelijke uitkeringen (op basis van de WW en de CAR UWO). Al het bepaalde in deze overeenkomst geldt ter vervanging van voornoemde rechten. 3. Tot aan de einddatum van de arbeidsovereenkomst zullen alle wederzijdse rechten en plichten krachtens de arbeidsovereenkomst blijven gelden. De werknemer zal vanaf het moment van ondertekening van deze overeenkomst in de gelegenheid worden gesteld om de nog resterende vakantiedagen op te nemen. Ook kan Kunstencentrum Jerusalem de werknemer voor de eventueel resterende werkdagen vrijstellen van arbeid met volledig behoud van salaris en overige arbeidsvoorwaarden. Bij een vrijstelling van arbeid, worden alle vakantiedagen geacht te zijn opgenomen. Daarbij geldt wel dat de werknemer tijdens de resterende duur van de arbeidsovereenkomst beschikbaar blijft voor beantwoording van mogelijke vragen indien dat door Kunstencentrum Jerusalem gewenst wordt in verband met (overdracht of afronding van) de werkzaamheden. 4. Indien de arbeidsovereenkomst tussen partijen eindigt op grond van artikel 1 van deze overeenkomst, en onder de uitdrukkelijke voorwaarden zoals benoemd in artikel 2 van deze overeenkomst, kent Kunstencentrum Jerusalem aan de werknemer een vergoeding toe ten bedrage van (bedrag) bruto (hierna te noemen: de vertrekvergoeding ). De vertrekvergoeding strekt tot compensatie van gederfd of te derven inkomen (waaronder pensioenaanspraken) in verband met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De toekenning van de vergoeding vindt plaats onder de voorwaarde dat de totale frictiekosten, waar de vergoeding deel van uitmaakt, het door de gemeente ter beschikking gestelde bedrag voor frictiekosten niet te boven gaan. 5. Indien de werknemer (in strijd met de gemaakte afspraken) toch een WW-uitkering en/of bovenwettelijke uitkering aanvraagt bij het UWV dan wel de uitvoerder van de bovenwettelijke regeling en deze uitkering(en) ook daadwerkelijk tot uitkering kom(t)(en), welke uitkering(en) vervolgens door het UWV en/of de uitvoerder van de bovenwettelijke regeling verhaald word(t)(en) op Kunstencentrum Jerusalem of anderszins ten laste komen van Kunstencentrum Jerusalem, zal Kunstencentrum Jerusalem deze uitkeringen integraal, inclusief eventuele kosten die zij moet maken in dit verband, op werknemer verhalen. Werknemer is verplicht deze kosten aan Kunstencentrum Jerusalem te betalen. 6. De vertrekvergoeding zal, na aftrek van de verschuldigde premies en heffingen, via de salarisadministratie aan de werknemer betaald worden in de maand juli 2015 op het bij Kunstencentrum Jerusalem voor de salarisbetalingen gebruikte bankrekeningnummer. 7. Binnen een maand na het einde van de arbeidsovereenkomst zal Kunstencentrum overgaan tot een normale financiële eindafwikkeling van de arbeidsovereenkomst. 8. Kunstencentrum Jerusalem zal aan de werknemer een positief geredigeerd getuigschrift en desgevraagd positieve referenties met betrekking tot het dienstverband verstrekken.

7 9. Uiterlijk op de dag waarop de werknemer voor het laatst nog werkzaamheden zal verrichten voor Kunstencentrum Jerusalem, zal de werknemer alle bedrijfseigendommen van Kunstencentrum Jerusalem, zoals sleutels, toegangspassen, bedrijfsdocumenten en instrumenten inleveren bij Kunstencentrum Jerusalem, voor zover dat nog niet is gedaan. De bedrijfseigendommen dienen bij inlevering schoon en in goede staat te zijn. 10. Partijen zullen zich onthouden van het doen van negatieve uitlatingen over elkaar ter voorkoming van beschadiging van een ieders goede naam. 11. Partijen zullen omtrent de inhoud van deze overeenkomst, alsmede omtrent hetgeen zij in de precontractuele fase aan elkaar hebben medegedeeld, geheimhouding betrachten, tenzij en dan uitsluitend voor zover er tot het doen van enige mededeling een rechtsplicht bestaat in het kader van de bestuurlijke verantwoording door de voorzitter van Kunstencentrum Jerusalem. 12. Partijen verlenen elkaar na uitvoering van deze overeenkomst over en weer finale kwijting terzake van al hetgeen zij terzake van de (beëindiging van de) arbeidsovereenkomst en/of anderszins nu of in de toekomst van elkaar te vorderen mochten hebben. Hieronder vallen in ieder geval alle rechten en plichten uit hoofde van de CAR UWO, waaronder hoofdstuk 10d van de CAR UWO en de daarin vervatte aanspraak op een Van werk naar werk traject en bovenwettelijke uitkering. Deze finale kwijting heeft geen betrekking op verplichtingen van de werknemer krachtens de arbeidsovereenkomst die ertoe strekken om (ook) na het einde van de arbeidsovereenkomst werking te hebben (postcontractuele verplichtingen), zoals een geheimhoudingsbeding. 13. Dit is een vaststellingsovereenkomst als bedoeld in artikel 7:900 van het Burgerlijk Wetboek. 14. Op deze overeenkomst en alle daaruit mogelijk voortvloeiende overeenkomsten en geschillen is Nederlands recht van toepassing. Aldus overeengekomen en in tweevoud getekend op (datum) Namens Stichting Kunstencentrum Jerusalem De heer A.P.T. Jansen, voorzitter Mevrouw (naam medewerker)

8 Bijlage 1 Aanvullende sociale maatregelen 1. Voor de werknemers geldt geen concurrentiebeding. De in de reglementen opgenomen voorwaarden hieromtrent (nevenwerkzaamheden) komen te vervallen. 2. Voor de werknemers geldt evenmin een relatiebeding. De in de reglementen opgenomen voorwaarden hieromtrent komen te vervallen 3. Als op een werknemer een terugbetalingsverplichting rust inzake door de werkgever betaalde studiekosten, worden hem deze kwijtgescholden op het moment van uitdiensttreding. 4. Werknemers die in 2015 een jubileum zouden vieren, blijven recht houden op de daarbij behorende jubileumvergoeding. 5. Werknemers waarvoor noch als ZZP'er noch als werknemer, binnen de nieuw op te richten entiteit werk beschikbaar blijft, krijgen -indien gewenst- begeleiding van werk naar werk aangeboden. De daartoe te maken kosten zijn afhankelijk van de financiële mogelijkheden van de werkgever en van de persoonlijke omstandigheden om elders een passende functie te vinden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, vindt vooraf overleg plaats met de werkgever. 6. De werkgever organiseert voor de uitvoerende werknemers informatiesessies en scholingsmogelijkheden ten behoeve van hun voorbereiding op een bestaan als ZZP'er. 7. Werknemers die op korte termijn in dienst kunnen treden bij een andere werkgever en de ontslagdatum wensen te vervroegen, worden hierin tegemoetgekomen tenzij de belangen van de werkgever hierdoor onevenredig worden geschaad. 8. De werknemer die de werkgever in verband met het zoeken of aanvaarden van een baan bij een andere werkgever verzoekt om een getuigschrift, zal dit van de werkgever ontvangen. De inhoud van het getuigschrift zal een getrouwe weergave zijn van de beoordeling van de leidinggevende inzake het functioneren van de werknemer. 9. Op verzoek van de werknemer zal de werkgever referenties geven aan andere, potentiële werkgevers waarbij een billijk en redelijk oordeel over het functioneren van de werknemer gegeven wordt. 10. De werknemer kan desgevraagd advies en informatie vragen via de directeur over (aspecten van) het solliciteren en over vacatures, inclusief die bij collega-instellingen. 11. In gevallen waarin de toepassing van de sociale maatregelen leidt tot een onbillijke situatie voor de werknemer, kan de werkgever in een voor de werknemer gunstige zin ervan afwijken (hardheidsclausule). In een dergelijke situatie kan de werknemer een gemotiveerd verzoek indienen bij de directeur op grond waarvan toetsing van de onbillijkheid kan plaatsvinden.

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

2. de heer/ mevrouw WERKNEMER, wonende te te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), geboren op x-x-xxxx, hierna te noemen: Werknemer ;

2. de heer/ mevrouw WERKNEMER, wonende te te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), geboren op x-x-xxxx, hierna te noemen: Werknemer ; VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de (rechtsvorm van werkgever) WERKGEVER., gevestigd en kantoorhoudende te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN DE ONDERGETEKENDEN:

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN DE ONDERGETEKENDEN: Voorbeeld vaststellingsovereenkomst Een vaststellingsovereenkomst wordt in principe het beste door een jurist opgesteld. Meer informatie leest u ook op de website: - Ontslag.nl - Arbeidsrechter.nl DE ONDERGETEKENDEN:

Nadere informatie

De werkgever heeft de volgende persoon gemachtigd om namens hem de overeenkomst te ondertekenen: R. de Bruin

De werkgever heeft de volgende persoon gemachtigd om namens hem de overeenkomst te ondertekenen: R. de Bruin VASTSTELLINGSOVEREENKOMST Ondergetekenden, Gegevens werkgever De Bruin & Vis v.o.f. Wandelgangen 22 9999 ZZ Amsterdam Ondertekenaar wg. hierna te noemen: werkgever De werkgever heeft de volgende persoon

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV versie 2 september 2011 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het faillissement van DELTA Biovalue BV en daarmee van DELTA

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: "werknemer";

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: werknemer; ARBEIDSOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [naam] Holding BV, statutair gevestigd te [plaats] en kantoorhoudende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats],

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

MEMO WIJZIGINGEN ARBEIDSRECHT 2015

MEMO WIJZIGINGEN ARBEIDSRECHT 2015 Van : mr. Inka de Jong Datum : 12 december 2014 Betreft : Wijzigingen in het arbeidsrecht met ingang van 1 januari 2015 Geachte relatie, Met ingang van 1 januari 2015 vinden er gefaseerd belangrijke wijzigingen

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht:

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische- generatoren/arbeidsovereenkomst-

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N PRINCIPE-AKKOORD S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N Overeengekomen op 15 maart 2017 door: De Persgroep Nederland B.V. NVJ jv/15 maart

Nadere informatie

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer;

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer; Afvloeiingsregeling Bald BV Partijen: Bald BV, gevestigd te Dongen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair directeur, de heer L.F. Postma, verder te noemen de werkgever; en FNV Bouw,

Nadere informatie

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Top 10 van wat elke werkgever inmiddels zou moeten weten juni 2017 Inhoudsopgave 1. Proeftijd 2. Concurrentiebeding 3. Ketenregeling 4. Beëindiging arbeidsovereenkomst bepaalde

Nadere informatie

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in!

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Wilt u weg bij uw werkgever? Wilt u weten wat er in uw situatie mogelijk is? Wilt u uw vaststellingsovereenkomst zelf opstellen of laten checken?

Nadere informatie

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer";

Nadere informatie

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever',

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever', LET OP: VOOR GEBRUIK IN INDIVIDUELE OF CONCRETE GEVALLEN IS AANPASSING VAN DIT MODEL NODIG. RAADPLEEG SEC ARBEIDSRECHT ADVOCATEN VOOR HET OP MAAT MAKEN VAN HET MODEL VOOR UW BEDRIJF/SPECIFIEKE TOEPASSING

Nadere informatie

1. [bedrijf], gevestigd [adres] te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw/heer [naam], hierna te noemen werkgever;

1. [bedrijf], gevestigd [adres] te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw/heer [naam], hierna te noemen werkgever; Min-Max overeenkomst VOOR BEPAALDE TIJD De ondergetekenden: 1. [bedrijf], gevestigd [adres] te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw/heer [naam], hierna te noemen werkgever; 2. [naam] geboren

Nadere informatie

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1 Inleiding Het in dienst nemen van leerlingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs dient zorgvuldig te gebeuren. Een leerling is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, waarbij slechts

Nadere informatie

HET NIEUWE ARBEIDS- EN ONTSLAGRECHT De 7 belangrijkste wijzigingen

HET NIEUWE ARBEIDS- EN ONTSLAGRECHT De 7 belangrijkste wijzigingen HET NIEUWE ARBEIDS- EN ONTSLAGRECHT De 7 belangrijkste wijzigingen Introductie Met de komst van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) vinden per 1 januari en 1 juli 2015 ingrijpende veranderingen in het arbeids-

Nadere informatie

Inleiding. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T 088 888 66 88.

Inleiding. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T 088 888 66 88. Inleiding Heeft uw werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van zes maanden of langer? Dan bent u per 1 januari 2015 verplicht om deze werknemer uiterlijk één maand voor het einde van het arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Kandidaat Degene die door YoungConsult wordt geselecteerd voor een passende functie bij de Opdrachtgever.

Kandidaat Degene die door YoungConsult wordt geselecteerd voor een passende functie bij de Opdrachtgever. Artikel 1 Definities Algemene voorwaarden De onderhavige algemene voorwaarden die van toepassing zijn op iedere Opdracht en Overeenkomst tot Arbeidsbemiddeling welke door tussenkomst van YoungConsult tot

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting Kunstencentrum Jerusalem

Sociaal Plan Stichting Kunstencentrum Jerusalem Sociaal Plan Stichting Kunstencentrum Jerusalem 1 september 2017 1 september 2019 Colofon Stichting Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS VENRAY telefoon 0478 585320 e-mail info@kunstencentrumjerusalem.nl

Nadere informatie

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014 Voorzitter/Lid College van Bestuur 1 DE ONDERGETEKENDEN: 1 De Stichting/Vereniging., statutair gevestigd te.... te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen:

ARBEIDSOVEREENKOMST. Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer"; Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: Artikel

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTABiovalue Nederland BV versie 5 augustus 2010 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het besluit van de directie van DELTA NV, eigenaar

Nadere informatie

Model Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd ¹

Model Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd ¹ Model Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd ¹ De ondergetekenden: 1. De vereniging/bond...gevestigd te...overeenkomstig haar statuten vertegenwoordigd door ²) naam:..., voorzitter naam:..., secretaris naam:...,

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw,

ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw, ARBEIDSOVEREENKOMST (voor bepaalde tijd) De ondergetekenden: I., gevestigd te, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw, hierna te noemen: de werkgever ; en II. de heer/mevrouw, geboren

Nadere informatie

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud CONCE Sociaal Plan Zwanenberg PT Lichtenvoorde B.V. Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Bruto salaris 4 3. Algemene voorwaarden en uitgangspunten 4 3.1 Overeenkomst 4 3.2 Werkingssfeer

Nadere informatie

Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie

Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie Sociaal Plan Hersenen/Psychiatrie De Raad van Bestuur van het UMC Utrecht en de werknemersorganisaties, Overwegende: - dat de Raad van Bestuur wordt geconfronteerd met budgettaire bezuinigingen door landelijke

Nadere informatie

Wat kost een rechtszaak?

Wat kost een rechtszaak? Wat kost een rechtszaak? Wat kost een rechtszaak? Dat is de grote vraag en het antwoord of liever gezegd het niet- antwoord daarop, weerhoudt een aantal mensen een rechtszaak te beginnen of als gedaagde

Nadere informatie

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 15 april 2014 Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 1.1. Begripsbepalingen 1.2. Werkingssfeer 1.3. Looptijd 1.4. Overleg 2. Procedure 2.1. Vaststelling en mededeling van boventalligheid

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave

Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave Artikel 1: Definities... 2 Artikel 2: Voorwaarden... 2 Artikel 3: Aanvraagprocedure en beëindiging... 4 Artikel

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog

CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog Inleiding/aanleiding CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog De Gemeente Den Haag heeft bezuinigingen aangekondigd die ingaan per 1 januari 2013 en die tot gevolg hebben dat Stichting Boog een reorganisatie

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN O P T I E O V E R E E N K O M S T De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., gevestigd te en kantoorhoudende te [ ], aan [ ], hierna te noemen: Optieverlener, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw

Nadere informatie

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Voorbeeld Arbeidsovereenkomst Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Arbeidsovereenkomst Onbepaalde Tijd Ondergetekenden: 1. Bloemenwinkel het tuinhekje De Balkan 16, 8303 GZ, Emmeloord, hierna te noemen

Nadere informatie

Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport.

Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport. Modelovereenkomst inhuur externe specialist betonwerk Betonsupport. Partijen Ondergetekenden: naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: e-mailadres: KvK-nummer: BTW-nummer: hierna te noemen:

Nadere informatie

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens: Hoofdstuk 14 Activeringsregeling (per 1 juli 2015) en pensioen A Activeringsregeling Artikel 1 Werkingssfeer 1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

Nadere informatie

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Uw dienstverband bij uw werkgever kan op verschillende manieren eindigen. Behalve ontslag via UWV WERKbedrijf of via de kanton rechter, kunnen u en uw werkgever

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

OVEREENKOMST DJ MUSIC & ENTERTAINMENT

OVEREENKOMST DJ MUSIC & ENTERTAINMENT OVEREENKOMST DJ MUSIC & ENTERTAINMENT Deze overeenkomst is gelijkluidend aan de door de Belastingdienst op 12 10 2015 onder nummer 9081593705 beoordeelde overeenkomst. De ondergetekenden: 1... (artiestennaam

Nadere informatie

Overgangsprotocol Essent Smits

Overgangsprotocol Essent Smits Overgangsprotocol Essent Smits 25 november 2010 10CPB.0074 1 Algemeen... 3 2 Personele transitie... 3 3 Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2 Salaris en functieniveau... 4 3.3

Nadere informatie

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Werkgever en werknemer kunnen afspreken om in onderling overleg het dienstverband te beëindigen. Dat heet ook wel ontslag met wederzijds goedvinden. U bent

Nadere informatie

(DEELTIJD)ONTSLAG CAO KUNSTEDUCATIE INFORMATIE OVER DE VAN TOEPASSING ZIJNDE REGELINGEN UIT DE CAO KUNSTEDUCATIE

(DEELTIJD)ONTSLAG CAO KUNSTEDUCATIE INFORMATIE OVER DE VAN TOEPASSING ZIJNDE REGELINGEN UIT DE CAO KUNSTEDUCATIE (DEELTIJD)ONTSLAG CAO KUNSTEDUCATIE INFORMATIE OVER DE VAN TOEPASSING ZIJNDE REGELINGEN UIT DE CAO KUNSTEDUCATIE Hierna komen achtereenvolgens aan de orde: Suppletieregeling (van toepassing bij autonome

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Regeling mobiliteit personeel Noord-Brabant 2015 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Gelet op artikel C.15 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Bijlage 12: Voorbeelden individuele arbeidsovereenkomsten

Bijlage 12: Voorbeelden individuele arbeidsovereenkomsten Bijlage 12: Voorbeelden individuele arbeidsovereenkomsten Individuele Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met vaste/gemiddelde arbeidsduur per week) De ondergetekenden,.(naam onderneming), gevestigd

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST (COLLEGIALE IN- EN UITLEEN)

ARBEIDSOVEREENKOMST (COLLEGIALE IN- EN UITLEEN) ARBEIDSOVEREENKOMST (COLLEGIALE IN- EN UITLEEN) De ondergetekenden: Bedrijf Plaats Vertegenwoordigd door hierna te noemen uitlener. Bedrijf Plaats Vertegenwoordigd door hierna te noemen inlener. en Naam

Nadere informatie

Mediation in het nieuwe Ontslagrecht MKB Noord en VNO-NCW. 26 januari 2016

Mediation in het nieuwe Ontslagrecht MKB Noord en VNO-NCW. 26 januari 2016 Mediation in het nieuwe Ontslagrecht MKB Noord en VNO-NCW 26 januari 2016 Mediation in het nieuwe ontslagrecht Januari 2016 Ingrid Munneke en Judith Bos Wijzigingen in het ontslagrecht De Verschillende

Nadere informatie

VOORBEELDOVEREENKOMST DJ MUSIC & ENTERTAINMENT Beoordeling Belastingdienst nr

VOORBEELDOVEREENKOMST DJ MUSIC & ENTERTAINMENT Beoordeling Belastingdienst nr VOORBEELDOVEREENKOMST DJ MUSIC & ENTERTAINMENT Beoordeling Belastingdienst nr. 9081593705 12 10 2015 Beoordeling overeenkomst tussen opdrachtgever en DJ Ik ben van mening dat werken volgens de bijgevoegde

Nadere informatie

Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen:

Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. «Voorvoegsel» «Voorletters» «TussenVoegsel» «Achternaam» «Adres» «Postcode» «Plaats» hierna te noemen: "de werknemer"; en 2. Easy Way b.v. gevestigd te Breda,

Nadere informatie

College van Bestuur n.v.t.

College van Bestuur n.v.t. College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2016 Voorzitter/Lid College van Bestuur N.B. Dit is slechts een voorbeeld van een arbeidsovereenkomst voor een bestuurder in het PO. Er kan dus

Nadere informatie

Modelovereenkomst agrarische werkzaamheden; geen werkgeversgezag

Modelovereenkomst agrarische werkzaamheden; geen werkgeversgezag Modelovereenkomst agrarische werkzaamheden; geen werkgeversgezag Deze overeenkomst is gebaseerd op de door de Belastingdienst op 4 mei 2016 onder nummer 9041634635 beoordeelde overeenkomst. De in die overeenkomst

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties Contributie beroepsorganisaties 44. Doel 2 4.1 Mogelijkheden 2 4.2 Inzet van bronnen 2 4.3 Arbeidsrechtelijke/CAO voorwaarden 2 4.4 Fiscale regelgeving 3 4.5 Fiscale gevolgen, gevolgen voor de zorgverzekering

Nadere informatie

Inleiding. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Studieovereenkomst 1 Inleiding Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever zijn werknemer in staat te stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie en voor zover dat redelijkerwijs van de

Nadere informatie

<WERKGEVER> Contractnr. <REG>/001

<WERKGEVER> Contractnr. <REG>/001 BETEREXCEDENT Uitvoeringsovereenkomst Contractnr. /001 Versiedatum: 1-1-2016 Pagina 2 van 11 Overeenkomst BeterExcedent /001 (uitvoeringsovereenkomst in de zin van artikel 25 van

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN)

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw.., geboren op 201, wonende aan de. te.., hierna werkgever, Of: De besloten vennootschap

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN DWINGENDE GETIJDEN. Voornemen tot reorganisatie van Endemol Nederland bv. Contextanalyse, conclusies en besluitvoornemens

SOCIAAL PLAN DWINGENDE GETIJDEN. Voornemen tot reorganisatie van Endemol Nederland bv. Contextanalyse, conclusies en besluitvoornemens SOCIAAL PLAN DWINGENDE GETIJDEN Voornemen tot reorganisatie van Endemol Nederland bv Contextanalyse, conclusies en besluitvoornemens INHOUDSOPGAVE SOCIAAL PLAN Inleiding DEEL I Definities en werkingssfeer

Nadere informatie

Abvakabo FNV, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door en. CNV publieke Zaak, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.. en

Abvakabo FNV, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door en. CNV publieke Zaak, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.. en SOCIAAL PLAN WIW De ondergetekenden Stichting Uitzicht en gemeente Nijmegen, te deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door T. Tankir, wethouder van de gemeente Nijmegen en voorzitter van het bestuur van Stichting

Nadere informatie

Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis

Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis Ondergetekenden, Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis De hulpvrager hierna te noemen, de werkgever (graag alle gegevens hieronder volledig invullen) Voorletters en achternaam :

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid

Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid Beste Klant, Per 1 januari en 1 juli 2015 zullen er diverse wijzigingen plaatsvinden op het gebied van arbeidsrecht. Hiervan willen wij u graag op de hoogte brengen. De

Nadere informatie

Overeenkomst van Opdracht

Overeenkomst van Opdracht Overeenkomst van Opdracht Drie-partijen-overeenkomst van Opdracht inzake bemiddeling tot het verrichten van werkzaamheden ex artikel 7:400 BW - Algemene Modelovereenkomst conform Belastingdienst nummer

Nadere informatie

Inleiding. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Studieovereenkomst 1 Inleiding Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever zijn werknemer in staat te stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie en voor zover dat redelijkerwijs van de

Nadere informatie

Model. Oproepovereenkomst (MUP) Versie 21 februari 2014

Model. Oproepovereenkomst (MUP) Versie 21 februari 2014 Model Oproepovereenkomst (MUP) Versie 21 februari 2014 Deze voorbeeld oproepovereenkomst (MUP) is met veel zorgvuldigheid samengesteld door LTO Nederland. Desondanks kan LTO Nederland niet aansprakelijk

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden 1. De besloten vennootschap Office Depot Europe BV statutair gevestigd en kantoorhoudende te Venlo, voor deze zaak rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades. VUT Reglement

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades. VUT Reglement Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades VUT Reglement Uitgave februari 2006 REGLEMENT VRIJWILLIG VERVROEGDE UITTREDING DSM GIST SERVICES B.V. Inhoudsopgave blz. Artikel 1 Definities...

Nadere informatie

Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd De ondergetekenden:., gevestigd te., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door., in de functie van., hierna te noemen werkgever, en., geboren te. d.d.., wonende

Nadere informatie

1. de sportorganisatie/school/vereniging..., gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door:

1. de sportorganisatie/school/vereniging..., gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door: Arbeidsovereenkomst. De ondergetekenden 1. de sportorganisatie/school/vereniging......, gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door: Naam:...... Functie:... Naam:......

Nadere informatie

4 BELONING. 4.1 Beloning en inschaling

4 BELONING. 4.1 Beloning en inschaling 14 4 BELONING 4.1 Beloning en inschaling 4.1.1 Inschaling Artikel 28 1. Het niveau van de functie bij de werkgever wordt bepaald aan de hand van het systeem van functiewaardering dat is overeengekomen

Nadere informatie

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming>

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming> STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van gevestigd te Legenda Blauw = invullen

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst Albron CP Nederland B.V.

Collectieve arbeidsovereenkomst Albron CP Nederland B.V. Collectieve Arbeidsovereenkomst 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015 De ondergetekenden: als partij ter ener zijde en FNV Horecabond En CNV Vakmensen Elk als partij ter andere zijde, zijn de navolgende

Nadere informatie

zowel gezamenlijk als afzonderlijk vormende de partij ter andere zijde,

zowel gezamenlijk als afzonderlijk vormende de partij ter andere zijde, SOCIAAL OVERDRACHTSPROTOCOL Overeenkomst tussen Werkgevers LUMC (Geboortehuis Leiden, GHL), gevestigd aan de Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden, (hierna aangeduid als LUMC ), in dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bedrijf VOF, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf VOF, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf VOF, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden ZETZETIN

Algemene Voorwaarden ZETZETIN Algemene Voorwaarden ZETZETIN Artikel 1 Begrippen In deze algemene voorwaarden worden de volgende begrippen gehanteerd: Bruto jaarsalaris: is het bruto jaarsalaris van de geplaatste Kandidaat gebaseerd

Nadere informatie

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator)

vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator) vfas- (SCHEIDINGS)MEDIATIONOVEREENKOMST vfas-lid (advocaat-mediator) De ondergetekenden: Mr. @, in deze optredend als advocaat-mediator, kantoorhoudende te @ aan de @. Mr. @ is lid van de vfas ( www.verenigingfas.nl).

Nadere informatie

[naam werkgever], gevestigd te.. [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.[naam],. [functie], hierna te noemen werkgever ;

[naam werkgever], gevestigd te.. [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.[naam],. [functie], hierna te noemen werkgever ; Voorbeeldovereenkomst ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE TIJD Ondergetekenden: [naam werkgever], gevestigd te.. [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.[naam],. [functie], hierna te noemen

Nadere informatie

Inleiding. Arbeidsovereenkomst BBL 1

Inleiding. Arbeidsovereenkomst BBL 1 Inleiding Het in dienst nemen van leerlingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs dient zorgvuldig te geschieden. Een leerling is immers werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, waarbij

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

CONCEPT. Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe

CONCEPT. Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe CONCEPT Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe Ondergetekenden Partijen de werkgever tot 1 januari 2007: - Stichting Icare, gevestigd te Meppel de werkgevers vanaf 1 januari

Nadere informatie

Het zwaarwegend belang moet overigens aanwezig zijn bij aangaan van het concurrentiebeding of relatiebeding, maar ook bij einde van het contract.

Het zwaarwegend belang moet overigens aanwezig zijn bij aangaan van het concurrentiebeding of relatiebeding, maar ook bij einde van het contract. Het nieuwe arbeidsrecht en ontslagrecht 2015 (De Wet Werk en Zekerheid voor werknemers) In 2015 is en wordt het arbeidsrecht en ontslagrecht ingrijpend veranderd. De nieuwe wetgeving is gericht op arbeidsmobiliteit.

Nadere informatie

De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds;

De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds; Sociaal plan Stichting Banenplan te Amersfoort. De Raad van Toezicht en directie van Stichting Banenplan enerzijds en ABVAKABO/FNV en CNV publieke zaak anderzijds; overwegende dat: door de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T Inleiding Wanneer u een werknemer zelf in dienst neemt, sluit u samen een arbeidsovereenkomst af. Net als iedere andere overeenkomst kan een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk aangegaan

Nadere informatie

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen Sociaal Plan Koninklijk Instituut voor de Tropen 0 Inhoud Artikel 1 WERKINGSSFEER EN WERKINGSDUUR... 3 Werkingssfeer... 3 Werkingsduur... 3 Bovenwettelijke uitkeringsregeling bij werkloosheid... 3 Wijziging...

Nadere informatie

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Sociaal Plan Nederlandse Orkesten Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Procedure Sociaal Plan Orkesten Overleg over diverse concept versies: - delegatie vakbonden - delegatie

Nadere informatie

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje MEDEDELING IN HET KADER VAN DE AANBESTEDING ZWEMBAD t BAAFJE AAN GEINTERESSEERDE PARTIJEN Voorliggend concept sociaal plan kan de goedkeuring van zowel

Nadere informatie

Schriftelijk besluit d.d. 17 maart 2011 van het bestuur van het Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven

Schriftelijk besluit d.d. 17 maart 2011 van het bestuur van het Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven Schriftelijk besluit d.d. 17 maart 2011 van het bestuur van het Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven Het Reglement Garantiefonds, zoals dat naar aanleiding van de behandeling in de bestuursvergadering

Nadere informatie

Model Overeenkomst Van Opdracht

Model Overeenkomst Van Opdracht De ondergetekenden: 1. De sportorganisatie... gevestigd te... en ten deze vertegenwoordigd door: Naam:... Naam:... Naam:... Model Overeenkomst Van Opdracht (FREELANCE OVEREENKOMST) hierna te noemen de

Nadere informatie

BEËINDIGING VAN DE ARBEIDSOVEREENKOMST

BEËINDIGING VAN DE ARBEIDSOVEREENKOMST BEËINDIGING VAN DE ARBEIDSOVEREENKOMST P&O-services telefoon: (030) 880 1880 Postbus 8504 e-mail: arbeidsvoorwaarden@protestantsekerknl 3503 RM Utrecht website: www.protestantsekerk.nl Inleiding Soms wil

Nadere informatie

Het ontslagrecht per 1 juli 2015

Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Noordam Advocatuur mr. dr. A.J. Noordam Het Europese en Nederlandse arbeidsrecht biedt in grote mate bescherming aan de werknemer. Met name het ontslag van werknemers is

Nadere informatie

Concurrentiebeding - werkgevers

Concurrentiebeding - werkgevers Concurrentiebeding - werkgevers Waarom een concurrentiebeding opnemen? Met een concurrentiebeding wordt een werknemer beperkt in zijn bevoegdheid om na het einde van de arbeidsovereenkomst op zekere wijze

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende pensioenregeling

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende pensioenregeling Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Voor de Drankindustrie Uitvoeringsovereenkomst Aanvullende pensioenregeling Uitvoeringsovereenkomst excedent middelloonregeling per 1 januari 2015 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap]

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap] Overeenkomst van (ver)koop van aandelen in [naam vennootschap] Tussen: 1. [Statutaire naam], statutair gevestigd en kantoorhoudende te [plaatsnaam] aan de [adres], hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam SOCIAAL PLAN Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk 7 Hoofdstuk 8 Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 10 Hoofdstuk 11 Algemeen

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid

Wet Werk en Zekerheid Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 januari 2015 De plannen om het arbeidsrecht te hervormen gaan nu concrete vormen aannemen. De Eerste en Tweede Kamer hebben ingestemd met het wetsvoorstel Wet Werk

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie