Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Facebook: @ECTheoThijssen"

Transcriptie

1 In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief MEI 2016 Studiereis Verkeersexamen Facebook Koffie/thee middag Betaling schoolreis/ kamp Ontdekdag Gezinscoach Studiereis IJsland Beste ouders, verzorgers, Van 23 t/m 28 mei 2016 gaat het management van stichting Archipel op studiereis naar IJsland. Via bovenstaande facebook-pagina kunnen geïnteresseerden onze reis volgen. We zullen proberen (niet overal is internet aanwezig) elke dag een verslag te maken van onze activiteiten. Een van de doelen van deze reis is het onderwijs in IJsland te bekijken. We zullen scholen bezoeken en hebben een gesprek met het ministerie van onderwijs. We zijn vooral geïnteresseerd in het volgende: Registratiecultuur - het curriculum in IJsland is niet strak geregeld dus creativiteit van leerkrachten wordt gebruikt om de lessen vorm en inhoud te geven (relatie 21st century skills); IJsland kent geen toetscultuur - de leerkracht observeert en bepaalt; Leren voor het leven - (ook onze) scholen moeten leerlingen voorbereiden op het leven in een continu veranderende wereld; mindset om continu te willen blijven leren en ontwikkelen. Hier een artikel over het onderwijs in IJsland: E: theothijssen-zutphen@archipelprimair.nl I:

2 pagina 2 van 5 Het tweede doel heeft te maken met de Rijnlandse organisatie die wij, Archipel als geheel en scholen afzonderlijk, graag willen zijn. We zullen hiervoor verschillende bedrijven bezoeken die op een Rijnlandse manier georganiseerd zijn. Jaap Peters en Harold Jansen (ons bekend van de Archipel studiedag over de snuffelmuizen) zullen ons hierbij begeleiden. Jaap Peters over Rijnlands organiseren: Gedurende mijn afwezigheid zal onze intern begeleider, Evelien Berenschot, mijn taken waarnemen. Zij is op dinsdag en donderdag aanwezig en op de overige dagen bereikbaar via evelienberenschot@archipelprimair.nl. Indien nodig, bijvoorbeeld wanneer er zich een calamiteit voordoet, dan is er ondersteuning beschikbaar vanuit het stafbureau van Archipel. De groepsleerkrachten zijn en blijven uw eerste aanspreekpunt, wanneer het gaat over de ontwikkeling van uw kind en/of situaties en activiteiten die de groep betreffen. Met vriendelijke groet, Anje Bechtel directeur Regel van de maand We zorgen met z n allen voor een opgeruimde school. Verkeersexamen Dinsdag 10 mei was het zover! Het praktische verkeersexamen voor groep 7. Eerder werd het theoretische gedeelte al met succes gemaakt. Nu 'nog even' door Zutphen fietsen met natuurlijk die prachtige hesjes aan. De route was ongeveer een kwartier lang en we vertrokken na elkaar met een minuut ertussen. Toen iedereen na een kwartiertje begon binnen te druppelen kwamen de verhalen. "Juf, ik heb wel een fout gemaakt". "Juf ik ben per ongeluk linksaf gegaan bij de rotonde en heb niet de rotonde gevolgd. Maar ik ben wel terug gegaan." "Ik ging rechtsaf in plaats van linksaf". Deze juf kneep hem toen wel een beetje; "Ehm..., we gaan het wel zien jongens. Jullie hebben in ieder geval je best gedaan!" Dus met een appel achter de kiezen en een sleutelhanger rijker gingen we weer op weg naar school.en toen kwam de verlossende mail: Iedereen geslaagd!!! Wat ben ik toch weer trots op 'mijn groepje'! Juf Ellen

3 pagina 3 van 5 Facebook Vanaf deze week kunt u ons ook volgen via Facebook. U kunt ons vinden Schoolvakantie Zomervakantie t/m Koffie/theemiddag Op vrijdag 3 juni, van uur tot uur, nodigen wij u als ouder wederom uit om met elkaar over zaken aangaande ons Educatief Centrum in gesprek te gaan. Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie ideeën en inbreng hierover. Komt u ook? uur Hoogtepunten uit de kalender Alle gebeurtenissen staan vermeld en beschreven in onze online kalender: Extra aandacht verdient komende tijd: Woensdag 25 mei: sportdag. Vrijdag 3 juni: koffie/theemiddag uur. Maandag 6 juni: schoolreisje BETALING SCHOOLREISJE EN SCHOOLKAMP Op 8 april heeft u een mail gehad over betaling schoolreisje en schoolkamp. Als u nog niet betaald heeft wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doen? Groep 1, 2, 3, 6 en 7 -> 25,00 Groep 4 en 5 -> 24,50 Groep 8 -> 50,00 Rekeningnummer: NL56RABO t.n.v. St. O.R. E.C Theo Thijssen Inzake Schoolreis of schoolkamp o.v.v. naam en groep van uw kind(eren). Heeft u al betaald?

4 pagina 4 van 5 Gevonden voorwerpen Gevonden voorwerpen graag ophalen voor 3 juni. a.s., anders gaat het naar een goed doel. OntdekDag

5 pagina 5 van 5 Extern nieuws Gezinscoach Vanaf januari 2016 ben ik, Jacqueline de Winter, regelmatig op school te vinden. Ik werk als sociaal werker bij Perspectief in de wijk waar uw kind naar school gaat, daarnaast sluit ik als gezinscoach aan bij ondersteuningsteams op school. Graag sta ik voor u klaar om u te ondersteunen bij het oplossen van allerlei vragen en problemen, bijvoorbeeld: - Mijn kind lijkt al in de puberteit te zitten, hoe ga ik hiermee om? - Hoe krijg ik mijn huishouden / geldzaken weer op orde? - Ik maak me zorgen, omdat mijn kind teveel achter de PlayStation zit en weinig buiten speelt. - Ik ben nieuw in de buurt, welke activiteiten zijn er voor mij? - Ik heb ruzie met de buren, hoe kan ik hiermee omgaan? - Mijn kind wordt gepest, wat kan ik hieraan doen? -Mijn partner en ik gaan scheiden, hoe pakken we dit aan en hoe zorgen we dat de kinderen hier zo min mogelijk onder leiden? Met al deze en andere vragen kunt u bij ons terecht. Ik denk graag met u mee! Voor de ondersteuning is geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Op dinsdagochtend tussen 8.00 uur en 8.30 uur zal ik regelmatig op school aanwezig zijn. U kunt mij aanspreken als u mij ziet, of bereiken op de volgende nummer of via de mail: Jacqueline de Winter: / j.dewinter@perspectiefzutphen.nl Ook kunt u de leerkracht vragen of ik contact met u op kan nemen. Ik hoop op een fijne samenwerking! Met vriendelijke groet, Jacqueline de Winter Sociaal werker / gezinscoach Perspectief Zutphen U kunt mij bereiken op maandag dinsdag en donderdag van uur.