TE KOOP MAASTRICHT KASTEEL DE BURGHT BURGHTSTRAAT 25 TE MAASTRICHT. VRAAGPRIJS ,- k.k.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TE KOOP MAASTRICHT KASTEEL DE BURGHT BURGHTSTRAAT 25 TE MAASTRICHT. VRAAGPRIJS 669.000,- k.k."

Transcriptie

1 TE KOOP MAASTRICHT KASTEEL DE BURGHT BURGHTSTRAAT 25 TE MAASTRICHT Zeer representatief kasteel, gelegen in de Maastrichtse wijk Heer, met slotgracht en eigen parkeerterrein. Het souterrain is thans in gebruik als restaurant en beschikt over een buitenterras met circa 70 zitplaatsen. Het kasteel beschikt verder over 5 verdiepingen welke allen zijn ingericht als kantoorruimte, BVO circa 550 m². De oorspronkelijke bebouwing dateert uit de 13 e - 14 e eeuw en is in de jaren 80 volledig gerenoveerd en ingericht naar het huidige gebruik. Het betreft een door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed erkend Rijksmonument. VRAAGPRIJS ,- k.k.

2 FOTO'S

3 FOTO'S

4 FOTO'S

5 FOTO'S

6 OBJECTGEGEVENS Soort object : Kantoorruimte / restaurant Locatie : Zeer centraal gelegen in de Maastrichtse wijk Heer met goede aansluitingen op A2 en A79. Parkeren : Eigen parkeerterrein met ca. 60 plaatsen Bestemmingsplan : Gemengde doeleinden MATEN OBJECT Beschikbare opp. totaal : ca. 556 m² Aantal m² : - Souterrain: ca. 105 m² - Parterre: ca. 105 m² - 1e verdieping: ca. 105 m² - 2e verdieping: ca. 100 m² - 3e verdieping: ca. 103 m² - 4e verdieping: ca. 38 m² Totaal ca. 556 m² DETAILS Kadastraal : Thans: Gemeente MAASTRICHT, sectie P, nummer 3878 & 7489 Grootte : Thans: m²; na inmeting circa m² NB. Er zal een nieuwe kadastrale inmeting plaatsvinden van het gearceerde perceel Oplevering : In huidige staat Aanvaarding : In onderling overleg Bezichtiging : Uitsluitend na afspraak met ons kantoor te Maastricht tel

7 UITGEBREIDE INFORMATIE LOCATIE Het kasteel is gelegen aan de rand van het Maastrichtse stadsdeel Heer, welk beschikt over goede aansluitingen op de Maastrichtse ringweg N278 en de autosnelwegen A2 en A79. Tevens is Heer gelegen naast het stadsdeel Randwyck waar onder andere diverse faculteiten van de Universiteit van Maastricht, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en diverse grote ondernemingen gevestigd zijn. GESCHIEDENIS Kasteel De Burght vindt zijn eerste vermelding in het jaar 1070 als "Castra". De Burght werd als kasteel gesticht in de 12 e eeuw door de adellijke familie de Here, van waaruit de naam van de vroegere gemeente Heer is ontstaan. Van oorsprong was De Burght vele malen groter, maar kern van dit alles was altijd de huidige woontoren. De Burght was gelegen in dat deel van de toenmalige Zuid-Nederlanden, dat talloze malen het strijdtoneel was van diverse strijdende partijen, wat aan het gebouw ook zijn sporen naliet. In het vredesjaar 1748 werd Maastricht ingenomen door Franse troepen. De Burght werd toen ingericht als hospitaal om 30 gewonde militairen te verplegen. Na de Franse revolutie kwam De Burght in handen van J.F. Bachelier, die er zich vestigde en van 1809 tot 1814 tevens burgemeester van Heer was. Een latere eigenaar was de kapitaalkrachtige Mechelse zakenman Frans de Backer, die rondom De Burght landerijen had van ongeveer m². In de 19 e en 20 e eeuw is er, door diverse eigenaren, flink wat vertimmerd aan het kasteel. Een van deze eigenaren dacht het kasteel te verfraaien door het aanbrengen van 4 torentjes op de hoeken van het kasteel. Na een brand op de bovenste verdieping zijn deze echter niet meer teruggeplaatst. In de periode dat De Burght eigendom was van de Nederlandse Staat was er een meisjesinternaat gevestigd. Na het vertrek van dit internaat werd het kasteel gekraakt door provo's, welke het pand zeer zwaar vernielden. Het toegetakelde gebouw werd in de jaren 70 zelfs onbewoonbaar verklaard door de gemeente. De huidige eigenaar heeft in de jaren 80 het complete gebied onder handen genomen en Kasteel De Burght in oude glorie hersteld. In het souterrain is een restaurant gevestigd, met eigen toegangsbrug over de slotgracht, en de 5 verdiepingen zijn thans ingericht als kantoorruimte.

8 UITGEBREIDE INFORMATIE OBJECT Sinds de laatste verbouwing is het kasteel in gebruik geweest als restaurant en kantoorruimte. Souterrain: ca. 105 m² restaurant met circa 70 zitplaatsen op het naastgelegen buitenterras. Begane grond: ca. 105 m² verdeeld over 3 ruimtes + toiletruimte. 1 e verdieping: ca. 105 m² verdeeld over 3 ruimtes + pantry. 2 e verdieping: ca. 100 m² verdeeld over 2 ruimtes + toiletruimte. 3 e verdieping: ca. 103 m² verdeeld over 2 ruimtes. 4 e verdieping: ca. 38 m². Totaal ca. 556 m² BIJZONDERHEDEN De restaurantruimte in het souterrain is in 2008 verhuurd voor een periode van 10 jaar. Netto huuropbrengst bedraagt momenteel ,= per jaar. Het kasteel is grotendeels voorzien van dubbele beglazing in hardhouten kozijnen. De kantoorruimtes, met uitzondering van de 4 e verdieping, zijn allemaal voorzien van databekabeling. Op het terrein behorende bij het kasteel, bevindt zich tevens een buitenwoning welke verhuurd is. Deze buitenwoning kan desgewenst buiten een aankoop gehouden worden. VERHUUR VAN KANTOORRUIMTE De kantoren op de begane grond tot en met de 4 e verdieping zijn thans per verdieping te huur. Maandelijkse huurprijs bedraagt 500,-- per verdieping exclusief energiekosten. Verhuur geschiedt op basis van "short stay"-contracten met een initiële looptijd van 6 maanden, waarbij er een beëindigingsmogelijkheid voor verhuurder wordt opgenomen indien er overeenstemming met een koper wordt bereikt. BESTEMMINGSPLAN De huidige bestemming betreft "gemengde doeleinden", met de daarbij horende bestemmingen: Maatschappelijke functies; Kantoor; Horeca in de categorie 2; Tuinen, erven en verhardingen; Terrassen. Bron: Gemeente Maastricht, Bestemmingsplan "Heer-Scharn" d.d NB: Koper dient zelf te onderzoek of het door koper beoogde gebruik overeenkomt met het vigerende bestemmingsplan.

9 . KASTEEL DE BURGHT, MAASTRICHT EXTRA INFORMATIE ONDERHOUD De staat van onderhoud en beoordeling van de bouwkundige staat geldt op basis van visuele waarnemingen, gerelateerd aan de ouderdom van het object. Een uitgebreide bouwkundige opname valt nadrukkelijk buiten het kader van deze brochure. Dit behoort eventueel tot de onderzoeksplicht van de kandidaat-koper(s). AANSPRAKELIJKHEID Het bovenstaande behelst slechts een globale omschrijving van een object. De informatie berust deels op door derden aan onze kantoren verstrekte gegevens. Met de meeste zorg hebben wij deze informatie verwerkt doch kunnen ten aanzien van de juistheid van deze gegevens geen aansprakelijkheid aanvaarden. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. KOOPAKTE De koopakte wordt opgesteld volgens model NVM. ZEKERHEIDSSTELLING De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 4 weken na de wilsovereenkomst bij de desbetreffende notaris te deponeren. ONDERZOEKSPLICHT VAN DE KOPER Koper is ten alle tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

10 SITUATIESCHETS

11 KADASTER NB. Er zal een nieuwe kadastrale inmeting plaatsvinden van perceel 7489

12 BESCHRIJVING MONUMENTENZORG

13 PLATTEGROND BEGANE GROND

14 PLATTEGROND 1 e VERDIEPING

15 PLATTEGROND 2 e VERDIEPING

16 PLATTEGROND 3 e VERDIEPING

17 PLATTEGROND 4 e VERDIEPING