Herstelfeestspecial. Programma. Toegang is gratis!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herstelfeestspecial. Programma. Toegang is gratis!"

Transcriptie

1 Extra editie, jaargang 4, Mei 2015 Herstelfeestspecial Beste lezer.. Deze editie van de nieuwsbrief staat geheel in het teken van het aankomende Herstelfeest. Het feest zal plaatsvinden op woensdag 3 juni 2015 op het Honigcomplex, Waalbanddijk 20, 6541 AJ te Nijmegen. Er bevindt zich een bushalte op 2 minuten lopen van het complex. Verder is het slechts 10 minuten fietsen vanaf centraal station Nijmegen. Vanaf 11:30 uur ben je welkom. Het evenement eindigt om 18:00 uur. Het thema is: Samen naar zelfregie! Toegang is gratis! Vervoer We vinden het belangrijk dat iedereen naar het Herstelfeest kan komen. Daarom zorgen wij voor vervoer. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een mail te sturen naar Herstelfeest@ribw-nr.nl. Geef aan dat je vervoer nodig hebt en vanaf waar. Vraag er ook even naar bij je begeleider. (Vanwege logistieke redenen is het niet mogelijk om vervoer te regelen voor ambulante cliënten). Samen feesten, samen eten Natuurlijk zorgen we ook voor de innerlijke mens. Aan het begin en het einde van het feest eten we daarom samen. Wil je mee eten, mail dan naar: Herstelfeest@ribw-nr.nl Ook dieetwensen kun je via de mail aan ons doorgeven. Programma Hieronder lees je het hele programma van het Herstelfeest. Vervolgens zullen we hier uitgebreid uitleg over geven. 11:30:00 Inloop Vanaf 11:30 worden de jullie ontvangen in Brebl (café), de culturele hotspot van het Honigcomplex. 12:00 uur: Opening in Brebl Om 12:00 uur worden jullie allen door de raad van bestuur en bureau Herstel welkom geheten. 12:15 uur: Start infomarkt 12:30 uur: Lunch Na een kort woordje wordt door de organisatie aan alle deelnemers een lunch aangeboden verzorgd door de RIBW. 13:30 uur: Workshop ronde 1 (3 stuks) 14:30 uur: Lezingen 15:30 uur: Workshop ronde 2 (3 stuks) 16:15 uur: Einde infomarkt 16:30 uur: Plenaire Afsluiting Na de workshops en de lezing is er bij Brebl een korte plenaire afsluiting. 16:45 uur: Diner Vanaf 16:45 begint het diner. Deze wordt verzorgd door de RIBW. Alle deelnemers krijgen voor drinken twee muntjes.

2 z Samen naar zelfregie! het feest aan het samenstellen. Tijdens het herstelfeest kunnen jullie mij tegenkomen als dagvoorzitter. In deze brief vind je informatie over de organisatie en het programma van het feest. We hopen dat we hiermee jullie enthousiast kunnen maken voor dit grote evenement voor alle cliënten van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Natuurlijk ben je ook geheel vrij om je begeleider mee te nemen. Heel veel leesplezier! Wie werken er mee? Mijn naam is Joris Leenders. Ik ben stagiair bij Bureau Herstel en één van mijn stage opdrachten is het organiseren van het Herstelfeest. Ik doe dit dan ook met veel plezier en ik hoop dat ik voor jullie allemaal een leuke en leerzame dag kan verzorgen. Op het Herstelfeest zelf ben ik de vrijwilligerscoördinator en zal ik dus ons geweldige team van vrijwilligers ondersteunen in hun taken. Het is leuk om te weten dat alle vrijwilligers cliënten zijn van de RIBW. Zowel jong en oud zullen samen helpen om van het feest een succes te maken. Woensdag 3 juni heet ik jullie allen van harte welkom. Mijn naam is Sacha van Geel en ik ben coördinator van Bureau Herstel. Ik vind het super dat we binnenkort een herstelfeest hebben. Het feest is een leuke manier om stil te staan bij alle mooie kanten van herstel. Samen met het team van Bureau Herstel zijn we een mooi programma voor Mijn naam is Rika Hop en ik werk als herstelcoach bij Bureau Herstel. Ik geloof in herstel en dat iedereen de deskundige is van zichzelf. Ons feest, Samen naar zelfregie, is een leuke manier om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is om met je eigen herstel bezig te zijn. Ik ga een workshop WRAP (Wellness Recovery Action Plan) geven en verder ben ik op de achtergrond als aanspreekpunt aanwezig. Het lijkt me leuk je te ontmoeten op 3 juni! Vrijwilligers Alle vrijwilligers van het Herstelfeest zijn cliënten van de RIBW. Dit zijn onder andere leden van de Centrale Cliëntenraad, vrijwilligers van Bureau Herstel, jongeren van DAC ten Kate en cursisten van Bureau Herstel. Sommige van de vrijwilligers werken achter de schermen en andere zijn straks te vinden tijdens het Herstelfeest. Een voorbeeld van vrijwilligers die werken achter de schermen zijn degene die helpen de lunch te bereiden. Tijdens het evenement lopen er meerdere vrijwilligers rond die bereid zijn om vragen te beantwoorden over het Herstelfeest en ook over hun eigen Herstel.

3 Een feestdag met een bijzonder doel het slechts een verlaten fabrieksterrein, maar gezien de laatste ontwikkelingen kan je stellen dat hier sprake is van Herstel. Dit en de veelzijdigheid van de locatie maken het geschikt voor ons Herstelfeest. Tijdens de festiviteiten maken wij hoofdzakelijk gebruik van het culturele centrum van het Honigcomplex genaamd Brebl. Ervaren is vaak belangrijker dan kennis. Het herstelfeest geeft juist de mogelijkheid om te ervaren. Daarnaast is het de bedoeling dat cliënten en medewerkers van de RIBW geïnformeerd worden over de meerwaarde en de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van Herstel. Daarbij hoort ook de veranderingen die zijn doorgemaakt sinds de vorige editie van het feest dat gehouden is in Het thema samen naar zelfregie hoort bij deze tijd waarin we steeds meer zelf doen. Dat dat samen kan en niet alleen hoeft willen we deze dag op een feestelijk manier aandacht geven. Honigcomplex Sfeervol en gezellig een drankje doen Genieten aan de Waalkade van de zon en een lekker briesje Het Herstelfeest vindt plaats in het Honigcomplex. Het karakteristieke complex ligt in het westen van de stad en is goed bereikbaar. Er bevindt zich een bushalte op 2 minuten lopen van het complex. Verder is het slechts 10 minuten fietsen vanaf centraal station Nijmegen. Op het Honigcomplex kan je top eten en drinken, winkelen, muziek maken en spullen laten timmeren. Het is de plek voor verschillende (urban) sporten, een smeltkroes van jonge ondernemers, kunst en cultuur en leuke evenementen. Ooit was Rustig, ruimtelijk en overzichtelijk

4 Informatiemarkt De informatiemarkt geeft zich vorm als een straat van standjes wat uiteindelijk uitloopt tot een overdekte binnenplaats. Hier kunnen bezoekers overheen lopen en zo informatie vergaren over de verschillende projecten en initiatieven met betrekking tot Herstel. Op deze manier willen wij jullie zoveel mogelijkheid handvatten bieden om te werken aan je ontwikkeling en Herstel. De informatiemarkt blijft doorlopen ook al gaan de workshops van start. Hierdoor is er altijd wat te doen voor iedereen. De informatie blijft groeien tot op het moment van het Herstelfeest. We zijn hard aan het werk om elk stukje ruimte te benutten. Natuurlijk zal Bureau Herstel aanwezig zijn op de markt. Verder zal bureau Daadwerk aanwezig zijn en verschillende dagbestedingsprojecten van de RIBW. Er zullen echter ook veel organisaties aanwezig zijn van buiten de RIBW. Denk hierbij aan de MensenZoo. MensenZoo is een dierentuin van mensen Het grote verschil tussen de MensenZoo en een dierentuin is dat het bij MensenZoo om mensen gaat, waarbij mensen letterlijk en figuurlijk in een hokje zitten. Je kan praten met deze mensen in een hokje om te ontdekken hoe zij hun psychische kwetsbaarheid ervaren. Misschien hebben jullie wel wat gemeen? Een ander voorbeeld is Zorgbelang Nederland. Zij komen met ambassadeurs om zo hun visie van de zorg en herstel uit te leggen. Daarbij bieden ze de mogelijkheid aan om het spel Een Steekje los? te spelen. Een leuk spel over de psychiatrie, stigma en kwaliteiten. Natuurlijk komen er nog meer organisaties, dus kom en ontdek de informatiemarkt. Workshops Tijdens het Herstelfeest vinden er twee rondes plaats met in totaal 6 workshops. Deze workshops staan allemaal in het teken van het thema van het Herstelfeest Samen naar zelfregie. Aan elke workshop kunnen maximaal 30 mensen deelnemen dus vol = vol. Elke workshop duurt 45 minuten. Je kan voor de eerste workshop aangeven bij de gastenboek aan welke workshop(s) je wilt deelnemen. Dit zijn de workshops: Cursus Stemmenhoren Robin Timmers van het Steunpunt Stemmen Horen heeft een cursus Stemmenhoren ontwikkeld om mensen die hiermee kampen te ondersteunen. De workshop geeft een introductie in deze cursus waarin je specifiek werkt aan stemmenhoren problematiek. Herstelkist Onze eigen Jenny van Munster en Stefanie Nomden zullen de workshop over de Herstelkist geven. De Herstelkist is ontwikkeld door Joris Leenders en is een manier om te werken met verhalen.

5 Daarmee wilt bureau Herstel dat de Herstelkist een middel wordt voor ervaringsdeskundigen en begeleiders om gesprekken zowel leuker als productiever te maken. Tijdens deze workshop maak je dan ook kennis met de kist en de verschillende spellen die het biedt. om daarmee een belangrijk deel van hun leven in kaart te brengen. Deze workshop wordt dan ook verzorgd door Jan Sitvast. Hij zal vertellen en tonen hoe zijn werk mensen kan helpen om de eigen kracht terug te vinden. Wellness Recovery Action Plan (WRAP) De WRAP is een zelfhulp-instrument met een heldere structuur en sterk geworteld in het herstelconcept. Het ondersteunt mensen om weer greep te krijgen (en te houden) op het leven wanneer dat ontregeld raakt door ernstige gebeurtenissen. Tijdens deze workshop van Rika Hop krijg je een introductie in de WRAP cursus die geboden wordt door bureau Herstel. Onbepaald Deze workshop staat jammer genoeg nog niet vast en daarom kan ik daar op dit moment geen informatie over geven. We doen ons best om een workshop te regelen. Indien dat niet mogelijk is zal 1 van de andere workshops nogmaals aangeboden worden. Fotoworkshop Jan Sitvast is psychiatrisch verpleegkundige en docent aan de hogeschool van Utrecht. Hij heeft een tentoonstelling ontwikkeld genaamd Kijk mij nou! Deze tentoonstelling is helemaal opgezet door middel van foto s die gemaakt zijn van mensen met een psychische kwetsbaarheid. De foto s zijn gemaakt in hun eigen leefomgeving en tonen hun interesses en krachten. Verder heeft Jan Sitvast een fotografie training ontwikkeld waarin cursisten foto s maken Herstelverhaal Deze workshop wordt aangeboden door Nicole Hoeymans. Zij is werkzaam bij Markieza. Markieza is een academie voor herstel en ervaringsdeskundigheid. Er worden daar diverse trainingen en opleidingen aangeboden die jij dan kunt volgen. Deze workshop zal gaan over hoe je een goed Herstelverhaal kan schrijven en vertellen. Lezing Naast alle workshops en de informatiemarkt willen we ook in de lezing aandacht geven aan zelfregie. De lezing wordt verzorgd door Zorgbelang Gelderland en gaat over hedendaagse onderwerpen als zelfregie, het keukentafelgesprek, de participatiewetgeving en de Wmo. Mogelijk zal er nog een tweede lezing worden gegeven, deze staat echter op het moment van schrijven nog niet vast.

6 Gewoon voor de gezelligheid Het hele programma is optioneel. Je wordt nergens tot toe verplicht. Je kan er ook simpelweg voor kiezen om te zitten, te drinken en te lopen over de informatiemarkt. Ontmoet mensen, praat met mensen, drink en eet met mensen. Eten en drinken De hele dag door kan je gratis koffie en thee drinken. De lunch wordt gemaakt door vrijwilligers van het Herstelfeest en zal bestaan uit lekkere broodjes en soep. Na de tweede ronde van de workshops kan iedereen twee muntjes halen waarmee je vervolgens bij de afsluiting en diner drinken kan bestellen. 1 muntje staat gelijk aan 1 frisdrank of 1 bier of 1 wijn enz. Het diner wordt verzorgd door: Bzzy maakt overheerlijke en gezonde gerechten met verse ingrediënten. Het is natuurlijk handig om aan te geven dat je op het feest aanwezig zal zijn zodat we genoeg eten kunnen bestellen. Verder kan je dan ook aangeven of je bepaalde dieetwensen hebt. Dit doe je bij Herstelfeest@RIBW-nr.nl. We zullen ons best doen om rekening te houden met je wens(en). Laten we er met z n allen een leuke dag van maken! Meld je nu aan! Herstelfeest@ribw-nr.nl Samenvattend Het feest is op 3 juni 2015 Locatie Honigcomplex, Waalbanddijk 20, 6541 AJ te Nijmegen Het feest is gratis. Aanmelden doe je door: o Het antwoorddeel van de uitnodiging in te sturen of, o Je aan te melden via je begeleider of team o Te mailen naar: herstelfeest@ribw-nr.nl Aan het begin en het eind van het feest eten we samen, ook dat is gratis. Dieetwensen geef je door te mailen naar: herstelfeest@ribwnr.nl Kun je niet zelfstandig naar het feest komen dan wordt vervoer geregeld via het team waar je onder valt, geef je daar op. Ambulante cliënten kunnen helaas niet van het georganiseerde vervoer gebruik maken. Als begeleider kun je ook bij het feest aanwezig zijn door met cliënten mee te gaan. mmm Lekker.

7 Contactgegevens RIBW Nijmegen & Rivierenland Bureau Herstel Keizer Karelplein 32A 6511 NH Nijmegen Op werkdagen bereikbaar van uur tot uur Sacha van Geel Coördinator Bureau Herstel Op werkdagen bereikbaar van uur tot uur Rika Hop Herstelcoach Maandag en dinsdag bereikbaar van uur tot uur Donderdag bereikbaar van uur tot uur Robin Timmers Coördinator Steunpunt Stemmen Horen Op werkdagen bereikbaar van uur tot uur Joris Leenders Stagiair Bureau Herstel (Tot juli 2015) Op werkdagen bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur. Abonnement Abonneren op deze nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar: o.v.v. abonnement Nieuwsbrief. Hieraan zijn géén kosten verbonden.

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert.

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert. Nummer 2, jaargang 4, juli 2015 Special Cursusaanbod Bureau Herstel Beste lezer.. Voor je ligt de Herstel nieuwsbrief. Deze keer met als onderwerp het cursusaanbod van Bureau Herstel. Cursusaanbod voor

Nadere informatie

r ù Informatie over: Cursus'Omgaan met Stemmen' voor stemmenhoorders, hulpverleners en naasten

r ù Informatie over: Cursus'Omgaan met Stemmen' voor stemmenhoorders, hulpverleners en naasten '" r ù Informatie over: Cursus'Omgaan met Stemmen' voor stemmenhoorders, hulpverleners en naasten Cursus 'Omgaan met stemmen' voor stemmenhoorders, hulpverleners en naasten Stemmen horen: Je kunt er mee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

activiteitenoverzicht April 19

activiteitenoverzicht April 19 activiteitenoverzicht Cjoe@curtisslaan April 19 Inhoud 1. Nieuws 3 2. Interview 3 3. Activiteitenoverzicht 4 Groepsbegeleiding 4 Inloop Curtisslaan 4 Inloop Ypendael 4 Kerkdienst 4 Met het nieuws de week

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos.

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 37 13 september 2018 Nieuws Agenda 15 sept : workshop Strandschilderij(vol) 16 sept : voetbal FC Utrecht- Emmen 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant

Nadere informatie

activiteitenoverzicht Mei 19

activiteitenoverzicht Mei 19 activiteitenoverzicht Cjoe@curtisslaan Mei 19 Inhoud 1. Nieuws 3 2. Interview 3 3. Activiteitenoverzicht 4 Groepsbegeleiding 4 Inloop Curtisslaan 4 Inloop Ypendael Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Kerkdienst

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

Special Cursusaanbod Bureau Herstel

Special Cursusaanbod Bureau Herstel Zomereditie, jaargang 5, augustus 2016 Special Cursusaanbod Bureau Herstel Beste lezer.. Voor je ligt de Herstel-nieuwsbrief met het cursusaanbod van Bureau Herstel. We hebben een divers aanbod: herstelcursussen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Er zijn weer allerlei leuke activiteiten aan de Havenstraat 5 te Oostwold In deze nieuwsbrief vind je een weergave van activiteiten, zoals bijvoorbeeld Rock

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 juli t/m 30 september Agenda: Ma - Di - Wo Break de Maand show door groep 1 om 13.15 uur Do - Gr.7/8 naar de voorstelling Billy the kid om 10.30 uur in Vroomshoop Oud papier wordt

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief SNO. SNO + heeft een ander LRK nummer dan SNO Junior en SNO Sport: LRK nummer SNO + : 21531386

Nieuwsbrief SNO. SNO + heeft een ander LRK nummer dan SNO Junior en SNO Sport: LRK nummer SNO + : 21531386 Nieuwsbrief SNO SNOlympische spelen: Wanneer u extra kinderen wilt meenemen is dit natuurlijk geen enkel probleem. Een grotere broer of kleinere zus, iedereen is welkom! Opgeven kan nog steeds! Er wordt

Nadere informatie

Vanuit de kunsten gelden er geen beperkingen alleen maar mogelijkheden.

Vanuit de kunsten gelden er geen beperkingen alleen maar mogelijkheden. KOMpositie in beeld Vanuit de kunsten gelden er geen beperkingen alleen maar mogelijkheden. Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Waarom KOM? KOM erbij KOM praat KOM thuis bij KOM werken KOM samen Dankwoord

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Herstelwerkgroepen. Kritische blik op psychiatrie. Meer informatie en aanmelden. Open Podium

Herstelwerkgroepen. Kritische blik op psychiatrie. Meer informatie en aanmelden. Open Podium Workshop Leefstijl voeding Donderdag 27 juli, 10.00 12.00 uur Da Hilarious Night en BBQ Maandag 7 augustus, 16.00 19.00 uur Kritische blik op psychiatrie Verdiepingsworkshop Crazywise Vrijdag 7 juli Vooraf

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015

Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015 Jaargang 3 nummer 5-22 mei 2015 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebook pagina in

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Inleiding. Programma:

Inleiding. Programma: cjoe@zoetermeer juli augustus september 2019 1 Inleiding Dit is het activiteitenprogramma van Participatie en Educatie Centrum CJOE Zoetermeer, onderdeel van RIBW Fonteynenburg. Het is een kwartaaluitgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Symposium 'Verbinding gezocht' 5 juni Bavo Europoort helpt. specialist in psychiatie

Symposium 'Verbinding gezocht' 5 juni Bavo Europoort helpt. specialist in psychiatie Symposium 'Verbinding gezocht' 5 juni 2018 Bavo Europoort helpt specialist in psychiatie Verbinding gezocht Bij Bavo Europoort vinden we het belangrijk dat familie en naasten van de patiënt betrokken zijn

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017 Timmerdorp Hoevelaken is een initiatief van: Kinderopvang: Lionsclub Hoevelaken De Stichting Timmerdorp Hoevelaken: Petra Koudstaal (voorzitter) (dagelijkse leiding) Saskia Turk (dagelijkse leiding) Dennis

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

PROGRAMMA juni - december 2017

PROGRAMMA juni - december 2017 PROGRAMMA juni - december 2017 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Algemene informatie 2 ZOMERPROGRAMMA JUNI - AUGUSTUS 2017 3 Cursus Visueel Dagboek 3 Training Procesbegeleiding in de praktijk 3 Themareeks

Nadere informatie

Wat fijn dat nu (bijna) iedereen op tijd komt! Op deze manier kunnen we op tijd met alle kinderen de ochtend starten en houden we de rust in de groep.

Wat fijn dat nu (bijna) iedereen op tijd komt! Op deze manier kunnen we op tijd met alle kinderen de ochtend starten en houden we de rust in de groep. Jaargang 33, nummer 12 Volgend Kolfje verschijnt op 26 maart 2015. Maandag 9 maart t/m donderdag 19 maart Kunstproject met afsluitend een tentoonstelling Vrijdag 27 maart Palmpasen, info volgt. Op 29 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Signaalwoorden en verschillende vormen van woorden

Signaalwoorden en verschillende vormen van woorden Grammaticaoefeningen 4 Sociale contacten Signaalwoorden en verschillende vormen van woorden Oefening 1 Bespreek de vragen. 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 100 naar Signaalwoorden. Begrijp je al

Nadere informatie

Theateractiviteiten voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking.

Theateractiviteiten voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking. Studio Sterk: Sterker door Participatief Drama Theateractiviteiten voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking. Theater als middel om een stem te geven aan mensen die nauwelijks gehoord worden.

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Oktober 2013 Algemeen

Oktober 2013 Algemeen Oktober 2013 Algemeen Na een heerlijke week vakantie te hebben gehad, zijn we nu weer hard aan het werk. Voor de vakantie hebben we het thema hoe gaat het met je? afgerond. Maandag 4 november zullen we

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr 3 3 oktober 2014. de data: 10 oktober: Viering Camelot 17 oktober: Meisjesviering

Nieuwsbrief. Nr 3 3 oktober 2014. de data: 10 oktober: Viering Camelot 17 oktober: Meisjesviering Nieuwsbrief www.toonhermansschool.nl Tel. 636.984 Nr 3 3 oktober 2014 de data: 10 oktober: Viering Camelot 17 oktober: Meisjesviering Studiedag Tijdens de studiedag afgelopen dinsdag hebben we met elkaar

Nadere informatie

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel Een architect, krr krr* (potlood slijpen) elektricien, klik klak (schakelaar) een schilder, timmerman, klop klop (hamer) ze bouwen aan een

Nadere informatie

Op de Kaart, het congres

Op de Kaart, het congres Nieuwsbrief 3, oktober 2009 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 992 Op de Kaart, het congres Welkom op het congres Op de kaart. Op 10 september was het dan zo ver, het congres Op de kaart

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013.

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013. Workshops BSO Rakkerpret 25 februari t/m 19 Juli 2013. Inhoudsopgave: Workshop-programma Wc-rollen kunst Dansles Paaswerkje Zintuigenworkshop Moederdag Raam schilderen Overzicht workshops Speurtocht Vaderdag

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari 2019 39 e jaargang nr. 22 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker?

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker? Pagina 5 Op deze manieren kun je deelnemers een actieve rol geven in je programma... Pagina 2 Laat me je vertellen over een bijeenkomst die ik nooit zal vergeten... Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Donderdag 5 juli Rapportgesprekken groepen 1 t/m5 Adviesgesprekken groepen 6 en 7 Afgelopen vrijdag hebben we ons jaarlijkse Samsam

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

MOEILIJKHEIDSGRAAD: -**- Een spreekbeurt geven, vraagt veel voorbereiding. Je moet immers vlot kunnen vertellen en je moet je luisteraars boeien.

MOEILIJKHEIDSGRAAD: -**- Een spreekbeurt geven, vraagt veel voorbereiding. Je moet immers vlot kunnen vertellen en je moet je luisteraars boeien. DOELGROEP: basisschool THEMA: spreekbeurt MOEILIJKHEIDSGRAAD: -**- ALS IK EEN... WAS... Een spreekbeurt geven, vraagt veel voorbereiding. Je moet immers vlot kunnen vertellen en je moet je luisteraars

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ Mei 2017 ~

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ Mei 2017 ~ N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ Mei 2017 ~ De Vreedzame school Blok 5: We dragen allemaal een steentje bij. Talenten van Coen! Ayoub (groep 5) is kampioen geworden met zijn voetbalteam bij

Nadere informatie

activiteitenoverzicht Feb 19

activiteitenoverzicht Feb 19 activiteitenoverzicht Cjoe@IJsduikerstraat Feb 19 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Welkom bij CJOE@IJsduikerstraat 3 3. Op de hoogte blijven?! 4 4. Nieuwtjes 5 5. Activiteitenoverzicht 6 Inloop 6 Themabijeenkomsten

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Hoe kan ABCDate mij helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen?

Hoe kan ABCDate mij helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen? Amarant Ben jij ook op zoek naar een maatje, vriendschap of relatie? Amarant en ABCDate helpen jou! Samen dingen doen is leuker dan alleen! Dat wisten we al bij Amarant. Daarom hebben we in het verleden

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 1-2 Informatie groep 1-2 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW week er weer aan komt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Onze

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 3-4 Informatie groep 3-4 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW-week er weer aankomt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Ook dit

Nadere informatie

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate Programma Juni 2012 DAC Ten Kate ochtend middag Vrijdag 1 Zaterdag 2 Zondag 3 Maandag 4 Ontmoeten,& chillen Dinsdag 5 Woensdag 6 Donderdag 7 Kookworkshop door de meiden van Rochelle We gaan leren hoe we

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Informatieboekje Zomerschool

Informatieboekje Zomerschool 2015 Informatieboekje Zomerschool Naam: Doel van de Zomerschool Het belangrijkste doel van De Zomerschool is dat je door samenwerken andere vaardigheden leert zoals: plannen, initiatief nemen en presenteren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op www.dukdalf-leiden.nl. Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school

Nieuwsbrief. Kijk ook eens op www.dukdalf-leiden.nl. Hier vindt u wekelijks nieuwe informatie en foto s van gebeurtenissen op school Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 2 11-09-2015. Inhoud Van de directie Uit de onderbouw Nieuws uit de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Nieuws vanuit de MR Agenda Van de directie Bijna is het zover: het

Nadere informatie