Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011"

Transcriptie

1 Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011 Geachte heer, mevrouw, Gemeente Amersfoort is in 2010 gestart met het project AmersfoortBreed. Dit project heeft tot doel om het aanbod en het gebruik van breedbanddiensten te vergroten en het versterken van de Creatieve Industrie en de ICT. Regio Amersfoort behoort tot de top-5 van Nederlandse breedbandregio s. Daarnaast kent de regio een sterke vertegenwoordiging van creatieve zakelijke dienstverlening en ICT. Deze unieke combinatie biedt kansen om een voorsprong te behalen op de groeimarkt van nieuwe breedbanddiensten. De bandbreedte van de infrastructuur staat toe dat er kwalitatief zeer hoogwaardige communicatie plaats vindt. Dit creëert een heel nieuw scala aan mogelijkheden om nieuwe en innovatieve digitale diensten te ontwikkelen en aan te bieden. Het is de ambitie van de gemeente Amersfoort om de maatschappelijke en economische mogelijkheden van breedband optimaal te benutten. In het project AmersfoortBreed wordt in een zestal pilots nauw samen gewerkt met ca. 17 partners uit maatschappelijke sectoren in de regio Amersfoort om nieuwe en innovatieve diensten te gaan ontwikkelen. Binnen de pilot Cultuureducatie is samen met Scholen in de Kunst als partner in de eerste fase van het project een applicatie ontwikkeld waarmee Online Muziekles Ondersteuning (OMO) aan cursisten kan worden geboden. In de tweede fase van het project wordt een volgende stap gezet met het realiseren van een nieuwe website voor de organisatie. Het is de ambitie van Scholen in de Kunst dat deze website in de vorm van een interactief platform een totaalbeleving gaat bieden aan haar klanten. De website zal gaan bijdragen aan een verschuiving van aanbod gestuurd opereren naar vraag gestuurd opereren. Dit offerte verzoek betreft de ontwikkeling van de nieuwe website van Scholen in de Kunst waarbij met drie pijlers rekening dient te worden gehouden: 1) Het bijgevoegde Programma van Eisen waarin de basis van de nieuwe website beschreven staat. 2) Het bijgevoegde concept Xpressor waarin een aantal concepten staan waarmee Scholen in de Kust haar website wil vormen tot een interactieve platform 3) Het in de eerste fase van het project gerealiseerde OMO. Strategie van ontwikkeling Op basis van deze drie pijlers wordt beoogd om op de volgende manier te werken aan de realisatie van de website: fase 1: Heden Maart Het ontwikkelen van de basis versie van de website. Belangrijkste input hiervoor zijn de Must Have s (M) en Should Have s (S) gemarkeerde eisen in het Programma van Eisen. Omdat de vertaling van de eisen naar functionaliteit nog niet volledig is gebeurd wordt beoogd de website in deze fase iteratief (Agile) te ontwikkelen.

2 De bijgeleverde Wire-frames geven een goede indruk van het eindproduct waar Scholen in de Kunst naar toe wil groeien. Tijdens de realisatie wordt nog ruimte verwacht om verbeteringen/veranderingen door te voeren. De iteraties in deze fase zullen voornamelijk worden gebruikt voor het stellen van prioriteiten in de realisatie en het stapsgewijs opleveren van de website. In deze fase zal parallel aan bovengenoemde werkzaamheden het concept Xpressor uitgewerkt worden met het oog op een iteratieve realisatie in fase 2. Wij vragen de leverancier hierin te participeren. Scholen in de Kunst wordt aan de organisatiezijde daarbij bijgestaan door Service Designers die borgen dat vanuit de perspectieven van mens, techniek en business case als integraal geheel wordt gewerkt. fase 2: April 2012 Augustus Het uitbreiden van de website met een Podium voor cursisten en scholieren en een Profiel lifecycle. Belangrijkste input hiervoor zijn tevens het Programma van Eisen. Daarnaast zal in deze fase gewerkt worden aan de realisatie van het concept Xpressor. Tijdens de iteraties zal vooral de vertaling van de concepten naar een stapsgewijze realisatie centraal staan. Scholen in de Kunst wordt aan de organisatiezijde daarbij bijgestaan door Service Designers die borgen dat vanuit de perspectieven van mens, techniek en business case als integraal geheel wordt gewerkt. De realisatie van het concept Xpressor maakt geen onderdeel uit van de offerteaanvraag. Fase 1 Fase 2 Website Het ontwikkelen van de basis versie van de website Xpressor en OMO Participeren in de uitwerking concept Xpressor i.s.m. OMO Het grijze vlak is geen onderdeel van deze offerteaanvraag. Het uitbreiden van de website met een Podium voor cursisten en scholieren en een Profiel lifecycle. Geen onderdeel van deze offerte:iteratieve realisatie van Xpressor i.s.m. OMO Wat vragen wij van u Wij verzoeken u om op basis van bovenstaande een offerte uit te brengen voor het ontwerpen en realiseren van een nieuwe website voor Scholen in de Kunst. Hieronder wordt verstaan: Ontwerp (technisch vormgeving interactie) en realisatie van de website volgens het bijgevoegde Programma van Eisen en de daarin opgenomen MoSCoW verdeling. Aan u wordt gevraagd een duidelijke verdeling te maken tussen de kosten van de Must Have s, Should Have s en Could Have s.

3 In de offerte een duidelijk voorstel te doen voor een basis architectuur en toe te passen open source software waarmee Scholen in de Kunst voor de komende jaren een flexibel en uitbreidbaar interactief platform kan realiseren. Voor deze basis architectuur dienen de hieronder genoemde randvoorwaarden te worden beschouwd. Een advies voor het benodigde niveau van hosting en (technisch)beheer van de website en de bijbehorende jaarlijkse kosten hiervoor. Het uurtarief dat u hanteert voor de participatie bij de uitwerking van het Xpressor concept (fase 1) onder begeleiding van Service Designers. Randvoorwaarden Het project AmersfoortBreed werkt volgens de principes van een open innovatieomgeving. Dit betekent dat betrokken instellingen en bedrijven actief meewerken aan kennisdisseminatie; door het delen van kennis, informatie en ervaringen, zodat de ontwikkeling en opschaling van innovatieve diensten zich kunnen versnellen. Wij verwachten van u als leverancier dat u deze principes onderschrijft en meewerkt aan het praktische vervolg van deze opdracht o.a. door oplevering van documentatie, het geven van presentaties tijdens workshops, het beschikbaar stellen van software (sources) aan derden en dat u meewerkt aan het verder invullen van een Starterskit waarin bestaande leveranciers kennis en ervaring ten aanzien van gebruik en integratie met het videoplatform borgen en beschikbaar stellen ten behoeve van toekomstige leveranciers. De nieuwe website zal voor het tonen van cursusaanbod worden gekoppeld met (het nog in ontwikkeling zijnde) cursusadministratiepakket Cursief. Koppeling met Cursief zal op basis van een webservice plaatsvinden, data uitwisseling (cursussen, cursusinhoud en cursisten) op basis van XML. De nieuwe website gaat gebruik maken van Active Tickets op een vergelijkbare manier hoe dit voor het ICOON theater ( - agenda) is gerealiseerd. Zie ook de bijlage voor meer informatie. User Management en daarbij Single Sign On is een belangrijk onderdeel van de nieuwe website. In uw basis architectuur dient u hier expliciet rekening mee te houden. De bestaande OMO omgeving is gebouwd in het open source CMS Umbraco, het user management van deze website zal daar waar mogelijk worden aangepast volgens uw basisarchitectuur. Voor alle videodiensten dient gebruikt te worden gemaakt van het WebTV platform van de firma Noterik, zie ook De firma Noterik heeft enkele uren beschikbaar om ondersteuning te leveren met het integreren van website en videoplatform. Het interactieve platform dient goed te werken op minimaal de laatste en voorlaatste releases van de meest bekende webbrowsers: Internet Explorer, FireFox, Chrome, Safari. Uiterlijk 1 maart dient fase 1 zover te zijn gevorderd dat Scholen in de Kunst kan beginnen met het vullen van de website met content. De website dient eind maart volledig operationeel te zijn voor de start van de inschrijvingen van het nieuwe cursusjaar.

4 Context Interactief Platform User Management Internet profielen Cursief Active Tickets OMO Binnen scope offerte Videoplatform Buiten scope offerte Planning en inkoopvoorwaarden Wij vragen u om uiterlijk vrijdag 4 november uw offerte in te dienen. Mocht dit voor u een probleem zijn of heeft u n.a.v. dit verzoek vragen dan verzoeken wij u contact op te nemen met Marcel Wilmink via marcel.wilmink@amersfoortbreed.nl of Voor vragen over het PvE kunt u contact opnemen met Martijn Hermsen via Martijnhermsen@scholenindekunst.nl of U kunt uw schriftelijke vragen tot uiterlijk 21 oktober richten aan marcel.wilmink@amersfoortbreed.nl. Een overzicht van alle vragen en antwoorden zullen in de week daarop (anoniem) naar alle partijen die vragen hebben gesteld worden teruggekoppeld. We vragen u om vrijdag 11 november alvast te reserveren voor een eventuele mondelinge toelichting van uw offerte. Uiterlijk 18 november wordt een leverancier gekozen. De werkzaamheden dienen daarna op korte termijn te starten. Bij de uitvoering van de werkzaamheden zullen de inkoopvoorwaarden van gemeente Amersfoort van toepassing zijn. Deze kunt u vinden op de website Hoe worden offertes beoordeeld Offertes worden beoordeeld op basis van puntentoekenningen. De maximale score van 15 punten wordt als volgt toegekend: - 5 punten: Uw voorgestelde basisarchitectuur waaruit blijkt dat u een flexibel en uitbreidbaar interactief platform voor Scholen in de Kunst kunt realiseren met maximaal gebruik van bestaande (open source) middelen en slim User Management tussen de verschillende onderdelen.

5 - 4 punten: Uw geschetste methode om samen met Scholen in de Kunst tot een passende en representatieve vormgeving en interactiemodel te komen. - 3 punten: De aantoonbare ervaring van uw bedrijf met de iteratieve (Agile) ontwikkeling van dergelijke interactieve platforms en diensten waar Profielen en User Management tevens een belangrijke rol spelen. - 2 punten: Uw aangeboden prijs op de afzonderlijk gegroepeerde Must/Should/Could Have eisen, hostingkosten en uurtarief voor ontwikkeling van het Xpressor concept. - 1 punt: planning. U wordt verzocht uw offerte elektronisch uit te brengen op basis van een vaste prijs aan: Marcel Wilmink - projectcoördinator AmersfoortBreed, marcel.wilmink@amersfoortbreed.nl

Agile in Projecten minimalisme of strak pak? Richard Weber PMP

Agile in Projecten minimalisme of strak pak? Richard Weber PMP Agile in Projecten minimalisme of strak pak? Richard Weber PMP De Spreker Richard Weber Directeur & oprichter Adviseur & coach Projectmanagement Profile Dynamics ICT & Bedrijfskundige achtergrond Trainer

Nadere informatie

Eindverslag. Project VolgMijnStem. Ben Teeuwen, project manager VolgMijnStem Stichting Het Nieuwe Stemmen 13 juni 2012, Utrecht

Eindverslag. Project VolgMijnStem. Ben Teeuwen, project manager VolgMijnStem Stichting Het Nieuwe Stemmen 13 juni 2012, Utrecht 1 Eindverslag Project VolgMijnStem Ben Teeuwen, project manager VolgMijnStem Stichting Het Nieuwe Stemmen 13 juni 2012, Utrecht Lex Slaghuis, voorzitter Open State Foundation 11-03-2013 2 Inleiding Dit

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Inleiding Het Radboudumc is een vooruitstrevend en innovatief universitair

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Strategie Applicatie integratie Open.Amsterdam project. versie 1.0 juni 2008

Strategie Applicatie integratie Open.Amsterdam project. versie 1.0 juni 2008 Strategie Applicatie integratie Open.Amsterdam project versie 1.0 juni 2008 Document informatie Versiebeheer Versie Datum Auteur Activiteiten 1.0 juni 2008 drs. E. Willemsen Initiële opzet Archivering

Nadere informatie

VAN AMBITIE NAAR UITVOERING - INRICHTING EN BESTURING I&A DELFLAND. 31 augustus 2013

VAN AMBITIE NAAR UITVOERING - INRICHTING EN BESTURING I&A DELFLAND. 31 augustus 2013 VAN AMBITIE NAAR UITVOERING - INRICHTING EN BESTURING I&A DELFLAND 31 augustus 2013 CONTEXT Delfland wordt de komende jaren geconfronteerd met een groeiende interne en externe vraag naar (innovatieve)

Nadere informatie

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing.

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing. Bijlagen 1 en 2: Aanbevelingen en opvolging Gateway Reviews (corsa 2018017934) Bijlage 1: Aanbevelingen en opvolging Gateway Review 2018 Aanbeveling Opvolging Status Opmerking 1. Richt een apart project

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland. Drs Freek.L.A. Korver MBA

Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland. Drs Freek.L.A. Korver MBA Pilot Persoonsgebonden Dossier Friesland Drs Freek.L.A. Korver MBA In Friesland wordt gewerkt aan een duurzaam zorglandschap Friesland Voorop is een samenwerking tussen alle Friese zorgaanbieders, de Friesland

Nadere informatie

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0 Gemeente Breda t.a.v. mevrouw J de Bruijn Postbus 90156 4800 RH BREDA Breda, 9 juli 2007 Betreft : Referentie: Offerte ontwerpfase websites GemeenteBreda002 Geachte mevrouw De Bruijn, Met plezier sturen

Nadere informatie

Score Ram Mobile Data BV

Score Ram Mobile Data BV Score Ram Mobile Data BV Visie Missie Strategie Doelen: financieel Doelen: organisatieontwikkeling Doelen: marktbenadering Doelen: producten en dienst-ontwikkeling Rendementsverbetering Versterken en uitbouwen

Nadere informatie

Naar een nieuwe website voor het Alfa-college. April, 2011

Naar een nieuwe website voor het Alfa-college. April, 2011 Naar een nieuwe website voor het Alfa-college April, 2011 Wie zijn we? Waar zitten we? Wie zijn we? Portaal Bestuurder M&C Adviseur HRM Docent Student Anoniem Portaal Primair onderwijsproces Onderwijs

Nadere informatie

Visie op Cloud & ICT Outsourcing

Visie op Cloud & ICT Outsourcing HEALTHCARE & LOCAL GOVERNMENT Visie op Cloud & ICT Outsourcing Regionaal ICT Beraad, gemeente Midden-Delfland 25 oktober 2016 Voorstellen - Sinds 2013 werkzaam bij PinkRoccade Local Government - Productmanager

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp IVS Website

Functioneel Ontwerp IVS Website Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen 20-12-2012 Functioneel Ontwerp IVS Website INHOUDSOPGAVE 1. 1. INLEIDING...2 2. BESCHRIJVING VAN DE MOGELIJKE FUNCTIONALITEITEN VAN HET

Nadere informatie

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 24-11-2011 Profile Consultancy Services State of the art software solutions Project implementation Life-cycle

Nadere informatie

Mijn Corporatie Klantenportaal. Dinsdag 12 oktober 2010 Bob Holthof

Mijn Corporatie Klantenportaal. Dinsdag 12 oktober 2010 Bob Holthof Dinsdag 12 oktober 2010 Bob Holthof 1 Ik stel mijzelf aan u voor Bob Holthof Residenz ICT Relatie Manager 14 jaar ervaring waarvan 8 in de corporatiebranche 31 jaar tot aan mijn pensioen bholthof@residenz-ict.nl

Nadere informatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie Syfadis Suite LMS & Talent applicatie FERN : digitaal leren op werkvloer E books Library Learning Management SyfadisLearning & Talent suite Learning Content management & authoring Performance Support Feiten

Nadere informatie

Flamingo, een open source geo viewer. De doorbraak: een nieuw beheermodel

Flamingo, een open source geo viewer. De doorbraak: een nieuw beheermodel Flamingo, een open source geo viewer De doorbraak: een nieuw beheermodel Flamingo Flamingo is eenvoudig door gebruikers zelf te configureren. Flamingo is veelzijdig in het bieden van eenvoudige toegang

Nadere informatie

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Onze experts brengen u digitale kennis en ervaring op locatie. Om voortdurend in te kunnen spelen op veranderende

Nadere informatie

Ontwikkelmethoden en technieken DSDM POMT HC3

Ontwikkelmethoden en technieken DSDM POMT HC3 DSDM Ontwikkelmethoden en technieken DSDM POMT HC3 HC WG rollenspel praktijktoets 1 praktijktoets 2 praktijktoets 3 Mei week 1 week 2 week 3 Week 4 vakantie Inleiding Ontwikkel methodiek DSDM Technieken

Nadere informatie

Memo. Geachte contactpersoon, invuller,

Memo. Geachte contactpersoon, invuller, Memo Deloitte Consulting B.V. Laan van Kronenburg 2 1183 AS Amstelveen Postbus 300 1180 AH Amstelveen Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9709 www.deloitte.nl Behandeld door: Datum: Michel Hummel

Nadere informatie

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website 11 Redenen om te investeren in een nieuwe website Als je al een website hebt, dan is het handig als je beschikt over een overzicht van redenen wanneer een investering in een nieuwe website gerechtvaardigd

Nadere informatie

Marktconsultatie Uitleensysteem leenfietsen, Levering en onderhoud Gemeente s-hertogenbosch

Marktconsultatie Uitleensysteem leenfietsen, Levering en onderhoud Gemeente s-hertogenbosch Uitleensysteem leenfietsen, Levering en onderhoud Gemeente s-hertogenbosch Versie 1.0 19 mei 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Voorwaarden... 3 1.2 De marktconsultatie... 3 1.3 Doel marktconsultatie...

Nadere informatie

Publishing & Printing Company B.V.

Publishing & Printing Company B.V. STAPPENPLAN WEBSITE Versie 1.3 Publishing & Printing Company B.V. Weth. Sangersstraat 38 (0)46-437 73 11 KVK 140.41959 6191 NA Beek web@pp-company.nl BTW NL 0085.52.861.B01 Algemene voorwaarden www.pp-company.nl

Nadere informatie

Projectpresentatie Cobrowsing

Projectpresentatie Cobrowsing Projectpresentatie Cobrowsing 1 Cobrowsing Mag ik met u meekijken? Presentatie Cliëntenraad 9 april 2013 Aat Koen, projectmanager Agenda projectpresentatie p Probleem- en doelstelling lli project Historie

Nadere informatie

IT diensten op maat...

IT diensten op maat... IT diensten op maat... Even voorstellen. Interforce B.V. is een jong, dynamisch, kleinschalig automatisering- en dienstverlenend bedrijf van gedreven, klantgerichte en creatieve professionals, die stuk

Nadere informatie

Professional Document Output Management in practice. door Richard Elsinga van Royal Smilde

Professional Document Output Management in practice. door Richard Elsinga van Royal Smilde Professional Document Output Management in practice door Richard Elsinga van Royal Smilde Agenda Even voorstellen Quadira door: Dennis Wolf Waarom Output Management in JDE met Advanced-Forms Even voorstellen

Nadere informatie

Bijlage IV - Programma van Eisen

Bijlage IV - Programma van Eisen Bijlage IV - Programma van Eisen In deze bijlage vindt u alle eisen die Opdrachtgever stelt aan de gevraagde oplossing. Met uw Inschrijving op deze opdracht accepteert u onvoorwaardelijk de hieronder gestelde

Nadere informatie

Belastingdienst MCC Visie op mobiel en interactie met burgers en bedrijven

Belastingdienst MCC Visie op mobiel en interactie met burgers en bedrijven Belastingdienst MCC Visie op mobiel en interactie met burgers en bedrijven Bestede digitale tijd Aandeel telefoongebruik in digitale tijd ICT 2.500 FIOD 1.200 Toeslagen 1.200 CA 1.600 Belastingdienst BelTel

Nadere informatie

VisiBox Online Handleiding Pagina 1

VisiBox Online Handleiding Pagina 1 VisiBox Online Handleiding Pagina 1 Professioneel en betaalbaar VisiBox Online is een professioneel en betaalbaar planning programma! Geschikt voor zowel de kleine alsmede grote organisaties! Het betreft

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

Project methodiek. Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft. T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl

Project methodiek. Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft. T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl Project methodiek Auxilium BV Oude Delft 48 2611 CD Delft T: 015-261 23 16 F: 015-213 34 83 E: info@auxilium.nl Inhoud 1 PROJECTMETHODIEK... 3 1.1 TIME-BOXING... 3 1.2 USER-STORIES EN STORY-POINTS... 3

Nadere informatie

Scenario analyse ABC

Scenario analyse ABC analyse Juiste in FP huidig De intelligentie Inleiding Voor u ligt de QSM analyse voor het project (fictief project om u een indruk te geven van de toegevoegde waarde die de QSM project bieden). Project

Nadere informatie

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst:

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst: Nota van Inlichtingen Digitaal Portfolio software Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitaal Portfolio software Landstede 2016/03/DP/Landstede Omschrijving: Landstede VO zoekt een portfoliosysteem

Nadere informatie

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES

SCRUM FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES FRESHAPPLE.NL #DIGITALATHLETES HOME OF THE DIGITAL ATHLETES IT ALL STARTS WITH AN IDEA! EN DAAR ZITTEN WE VOL MEE We zijn ervan overtuigd dat iedereen een digitale fantasie heeft, wij helpen je graag dit

Nadere informatie

PROJECTVOORSTEL PILOT KOPPELVLAKKEN RSGB BEVRAGINGEN NIEUWE STIJL

PROJECTVOORSTEL PILOT KOPPELVLAKKEN RSGB BEVRAGINGEN NIEUWE STIJL PROJECTVOORSTEL PILOT KOPPELVLAKKEN RSGB BEVRAGINGEN NIEUWE STIJL Aanpak voor de realisatie van standaard koppelvlakken voor het zoeken en raadplegen van RSGB 2.01 Een samenwerking van de gemeente Den

Nadere informatie

LIPSS LIPSS LIPSS LIPSS 21-9-2011. Inhoud van de presentaties. Inhoud van de presentaties. De sprekers. DOEL & RESULTAAT voor U

LIPSS LIPSS LIPSS LIPSS 21-9-2011. Inhoud van de presentaties. Inhoud van de presentaties. De sprekers. DOEL & RESULTAAT voor U Open ICT ketenplatform voor naadloze informatievoorziening in het logistieke systeem van de groothandelaar in bloemen en planten. De sprekers Kenlog : de bedrijfskunde Coena : de IT technologie DOEL &

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende begrippen, zowel in enkelvoud als in meervoud, de volgende betekenis:

In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende begrippen, zowel in enkelvoud als in meervoud, de volgende betekenis: Algemene Voorwaarden Artikel 1. Inleiding Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen SiteStunt en de afnemer met betrekking tot het leveren van een website en bijbehorende

Nadere informatie

Kansen in de verandering. Maatschappelijke Verantwoording Nieuwe Stijl

Kansen in de verandering. Maatschappelijke Verantwoording Nieuwe Stijl Kansen in de verandering Maatschappelijke Verantwoording Kansen in de verandering Maatschappelijke Verantwoording Financiers en stakeholders verlangen steeds meer dat de meerwaarde van zorgen dienstverlening

Nadere informatie

Ontwikkelmethoden en technieken. Ontwikkelmethoden & Technieken HC 2

Ontwikkelmethoden en technieken. Ontwikkelmethoden & Technieken HC 2 Ontwikkelmethoden en technieken 1 Vandaag Een kleine geschiedenis (vervolg) Klein stukje XP Afbakening verwachtingen 2 Werkwijze theorie Lesstof Presentaties Boek Aantekeningen Introductie/overzicht Week

Nadere informatie

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen KlantVenster Klantgericht werken met KlantVenster Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen Een modulair opgebouwde oplossing, die de basis vormt voor online dienstverlening

Nadere informatie

Van keten naar samenwerking

Van keten naar samenwerking Symposium leermiddelen en schoolkosten in het mbo Van keten naar samenwerking Leermiddelen eenvoudig bereikbaar voor een faire prijs Jos Brouwer 31 mei 2017 Programma Waar doen we het voor? Wat is jouw

Nadere informatie

Hallo! De zakelijke community voor ondernemers. Bijeenkomst CRM association, 1 juli 2009

Hallo! De zakelijke community voor ondernemers. Bijeenkomst CRM association, 1 juli 2009 Hallo! De zakelijke community voor ondernemers Bijeenkomst CRM association, 1 juli 2009 Onderwerpen >Waarom een community >Historie en start > Organisatie > Ambitie/Doelstelling >Voorbeelden/Best practices

Nadere informatie

Vicrea Solutions bv Crotec B.V. combinatie: Grontmij/ Dezta B.V. Geachte heer, mevrouw,

Vicrea Solutions bv Crotec B.V. combinatie: Grontmij/ Dezta B.V. Geachte heer, mevrouw, Vicrea Solutions bv Crotec B.V. combinatie: Grontmij/ Dezta B.V. Ons kenmerk: 2008008096 Onderwerp: Offerteaanvraag beheersysteem digitale bestemmingsplannen Contactpersoon: P. Bakker Leek, 11 december

Nadere informatie

Red Spider Next Generation: Identity Management voor gevorderden. Bert van Daalen René Visser Ronald Zierikzee

Red Spider Next Generation: Identity Management voor gevorderden. Bert van Daalen René Visser Ronald Zierikzee Red Spider Next Generation: Identity Management voor gevorderden Bert van Daalen René Visser Ronald Zierikzee Constateringen rijp en groen Hoge ontwikkelkosten en lange doorlooptijd nieuwe functionaliteit

Nadere informatie

Individueel project. Plan van aanpak v1. Sjoerd Hoeks Individueel project

Individueel project. Plan van aanpak v1. Sjoerd Hoeks Individueel project Individueel project Plan van aanpak v1 Sjoerd Hoeks 2076367 Individueel project INLEIDING In dit document beschrijf ik het plan van aanpak voor het ontwerptraject dat ik doorloop tijdens de verdieping

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Eenvoudig in gebruik Snelle implementatie Betrouwbaar in de cloud Vast maandbedrag Onbeperkt aantal gebruikers PMO Portfoliomanagement Programma s en

Nadere informatie

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Portaal Server

OpenIMS 4.2 Portaal Server OpenIMS 4.2 Portaal Server Inhoudsopgave 1 WAT IS EEN ENTERPRISE INFORMATIE PORTAAL?...3 1.1 BESPARINGEN...3 1.2 GERICHT OP EEN SPECIFIEKE DOELGROEP...3 2 OPENIMS PORTAAL SERVER (PS)...4 2.1 CENTRAAL BEHEER...4

Nadere informatie

Allévo. Op weg naar de ultieme BYOD organisatie met informatie op maat!

Allévo. Op weg naar de ultieme BYOD organisatie met informatie op maat! Op weg naar de ultieme BYOD organisatie met informatie op maat! In 2012 heeft Allévo met behulp van Involvit haar twee websites én het intranet vervangen. Daarnaast heeft Allévo ook de eerste verkennende

Nadere informatie

Samenwerking & Bedrijfsvoering

Samenwerking & Bedrijfsvoering Samenwerking & Bedrijfsvoering Plan van Aanpak Plan van aanpak: Themaonderzoek Samenwerking en Bedrijfsvoering Bestuurlijk opdrachtgever Ambtelijk opdrachtgever Naam projectleider T.C.C. den Braanker C.A.

Nadere informatie

DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD

DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD DE CRM PAKKETSELECTIE LEIDRAAD de kracht van inzicht Inleiding Er zijn online vele mogelijkheden om CRM pakketten met elkaar te vergelijken. Dit is heel erg nuttig, het geeft veel informatie en het brengt

Nadere informatie

Je weet wat je wilt bereiken, maar wie & wat loop je tegen het lijf?

Je weet wat je wilt bereiken, maar wie & wat loop je tegen het lijf? Plannen gemaakt? Met hulp van de standaardaanpak ImpactAnalyse in de Zorg kom je verder! Je weet wat je wilt bereiken, maar wie & wat loop je tegen het lijf? IMPACT? de ZORG? STANDAARD AANPAK 1 Inpassen

Nadere informatie

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden.

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden. Algemene Voorwaarden Chasem Artikel 1. INLEIDING Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen Chasem en de Contractant met betrekking tot het leveren van een Website en bijbehorende

Nadere informatie

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet!

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! ziekenhuis Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend ziekenhuis met zo n 450 bedden en ruim 125 medisch

Nadere informatie

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden.

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden. Artikel 1. INLEIDING Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen Artis en de Contractant met betrekking tot het leveren van een Website en bijbehorende diensten en producten.

Nadere informatie

gastcollege HvA, Iskander Smit, 26 mei 2009 ONTWERPEN VOOR MOBIEL INTERNET

gastcollege HvA, Iskander Smit, 26 mei 2009 ONTWERPEN VOOR MOBIEL INTERNET gastcollege HvA, Iskander Smit, 26 mei 2009 ONTWERPEN VOOR MOBIEL INTERNET agenda! korte intro Info.nl! onze visie op mobiel! ontwerpen voor mobiel! voorbeelden van deliverables! 3 tips voor goed design

Nadere informatie

plan van aanpak opschaling e- health

plan van aanpak opschaling e- health plan van aanpak opschaling e- health Matthijs Jantzen Projectleider E-health GGz Centraal even voorstellen Historicus Informatiemanager Webmaster Stafmedewerker historie e-health GGz Centraal 2008 eerste

Nadere informatie

1. De dienst in het kort 3. 2. Voordelen 3. 3. Context 3. 4. Huidige en beoogde klanten 4. 5. Beschrijving van de dienst 4 5.

1. De dienst in het kort 3. 2. Voordelen 3. 3. Context 3. 4. Huidige en beoogde klanten 4. 5. Beschrijving van de dienst 4 5. DIENST: EID DSS Dienstcode: Dienstengroep: Infrastructuur Doelpubliek: Partners Documentversie: V 1.0 Inhoudsopgave 1. De dienst in het kort 3 2. Voordelen 3 3. Context 3 4. Huidige en beoogde klanten

Nadere informatie

Business Scenario. Voorbeeld Archimate Risico Extensie. versie 0.1. Bert Dingemans

Business Scenario. Voorbeeld Archimate Risico Extensie. versie 0.1. Bert Dingemans Business Scenario Voorbeeld Archimate Risico Extensie versie 0.1 Bert Dingemans Administratieve pagina Wijzigingshistorie Versie Datum Auteur Reden wijziging Review historie Naam Afdeling Functie Datum

Nadere informatie

Nota IPP. Onderwerp: Voortgang ontwikkeling Informatie en Participatie Platform (IPP) Inleiding

Nota IPP. Onderwerp: Voortgang ontwikkeling Informatie en Participatie Platform (IPP) Inleiding Nota IPP Onderwerp: Voortgang ontwikkeling Informatie en Participatie Platform (IPP) Inleiding In de huidige maatschappij neemt het gebruik van data een grote vlucht. Termen als open data, big data en

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services van KPN Afdelingen smelten samen, markten verschuiven, klanten willen

Nadere informatie

De mindset van een verbinder

De mindset van een verbinder De mindset van een verbinder Rien van Leeuwen, Ruysdael Agile event, 9 Mei 2017 Meer informatie onderzoek: https://a2results.com/onderzoek/verschil-maken-alsverbinder/ 1 Verbinding met innovatiekracht

Nadere informatie

Dragon1 EA Tool. Business case webbased EA tool. Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode!

Dragon1 EA Tool. Business case webbased EA tool. Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode! Dragon1 EA Tool Business case webbased EA tool Een webbased EA tool geschikt voor elke architectuurmethode! uw organisatie, datum, versie #.#, documentstatus eigenaar/budgetverantwoordelijke: Kies op deze

Nadere informatie

De toegangspoort naar de e-overheid

De toegangspoort naar de e-overheid De toegangspoort naar de e-overheid Gemeente Amersfoort en elektronische dienstverlening 25 mei 2009 Marieke van Donge en Joost Klein Velderman Programma voor vanavond Aanleiding programma e-overheid Bestuurlijke

Nadere informatie

Doel is, dat dit document uiteindelijk een visie formuleert, waar de volgende partijen achter kunnen staan:

Doel is, dat dit document uiteindelijk een visie formuleert, waar de volgende partijen achter kunnen staan: User Profile Repository Art Recommender Visie document Versie 2.0 1 juli 2011 Auteurs Hennie Brugman, technisch coordator CATCHPlus hennie.brugman@meertens.knaw.nl Doel is, dat dit document uiteindelijk

Nadere informatie

KIM. Slimme acties ondernemen

KIM. Slimme acties ondernemen KIM Slimme acties ondernemen CONTROLE KWIJT? Herkent u dit soort ervaringen ook? Uw organisatie heeft allerlei systemen in huis, maar Niemand weet echt meer hoe het systeem exact werkt Voor kleine wijzigingen

Nadere informatie

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling Implementatie eboard Nederlandse Board gebruikersdag Fred Elgers, Hoofd Controlling Agenda Introductie Aanleiding CPM Selectieproces Projectaanpak Resultaten Toekomst 2 Introductie Persoonlijk Fred Elgers

Nadere informatie

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start CASE Meer waarde door Expect more. Expect Pink. start e-learning Place full-screen image on layer Joost-IT Joost-IT is een informeel bedrijf gespecialiseerd in Agile Service Management en IT Tooling Consultancy.

Nadere informatie

CJIB DIGITALISERING. Strategie

CJIB DIGITALISERING. Strategie CJIB DIGITALISERING Strategie Over enkele weken krijgt u een acceptgiro in de bus Die krijgt u op uw huisadres gestuurd, de acceptgirokaart Hee, binnen een aantal weken ontvang je de acceptgiro U krijgt

Nadere informatie

Webuniversum. www.vlaanderen.be

Webuniversum. www.vlaanderen.be Webuniversum www.vlaanderen.be 1 Webuniversum doelstelling Onze primaire focus is de Vlaamse overheid en lokale besturen. Federale diensten worden maximaal meegenomen Burger kijkt naar de overheid, los

Nadere informatie

Zorgberaad Midden Holland T.a.v. Mw. H. Mesland Vest 264 A 2801 TZ Gouda

Zorgberaad Midden Holland T.a.v. Mw. H. Mesland Vest 264 A 2801 TZ Gouda Internetprojecten Kerkweg 80 2935 AK Ouderkerk aan den IJssel T 0180 68 42 49 M 06 261 766 33 F 084 715 27 00 E info@mediablok.nl W www.mediablok.nl Zorgberaad Midden Holland T.a.v. Mw. H. Mesland Vest

Nadere informatie

Standaardisering..Waarom? Vanuit het oogpunt van de installateur. Alexander Hoos 09 mei 2016

Standaardisering..Waarom? Vanuit het oogpunt van de installateur. Alexander Hoos 09 mei 2016 Standaardisering..Waarom? Vanuit het oogpunt van de installateur Alexander Hoos 09 mei 2016 Even voorstellen Alexander Hoos Informatiemanager Technisch dienstverlener Kuijpers (www.kuijpers.nl) Kerntaken:

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Operator Netwerk CUWI Common Use Wireless Infrastructure. 21 april 2016 Teun ten Have

Gemeenschappelijk Operator Netwerk CUWI Common Use Wireless Infrastructure. 21 april 2016 Teun ten Have Gemeenschappelijk Operator Netwerk CUWI Common Use Wireless Infrastructure 21 april 2016 Teun ten Have 1 Agenda Waarom CUWI Historie Huidige stand van zaken. 2 CUWI : Gemeenschappelijk operator netwerk

Nadere informatie

InforValue. Laat de waarde van Informatie uw bedrijfsdoelstellingen versterken. Informatie Management

InforValue. Laat de waarde van Informatie uw bedrijfsdoelstellingen versterken. Informatie Management Laat de waarde van Informatie uw bedrijfsdoelstellingen versterken Informatie Informatie on Demand Referentie Architectuur Informatie Technologie is belangrijk voor Informatie. Uw organisatie heeft stabiele

Nadere informatie

DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst

DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst DigiInkoop Efficiënter zaken doen met de Rijksdienst Digitaal Bestuur Congres 20 januari 2011 Menno van Drunen - Logius Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Even voorstellen: wij zijn

Nadere informatie

AERIUS: Rekeninstrument voor de PAS

AERIUS: Rekeninstrument voor de PAS AERIUS: Rekeninstrument voor de PAS Hoe bouw je als Rijksoverheid een succesvol rekeninstrument voor de wet Programmatische Aanpas Stikstof PAS? Hilbrand Bouwkamp Lead Developer AERIUS 1 PAS en AERIUS

Nadere informatie

HetSchoolvoorbeeld.nl

HetSchoolvoorbeeld.nl HetSchoolvoorbeeld.nl maakt websites voor het onderwijs die u zelf met het bekroonde en gebruiksvriendelijke programma Word- Press inhoudelijk kunt beheren. De vakkundigheid van het team van HetSchoolvoorbeeld.nl

Nadere informatie

Workshop 12 ART-DECOR en Acute overdracht. Michael Tan Kai Heitmann Maarten Ligtvoet

Workshop 12 ART-DECOR en Acute overdracht. Michael Tan Kai Heitmann Maarten Ligtvoet Workshop 12 ART-DECOR en Acute overdracht Michael Tan Kai Heitmann Maarten Ligtvoet 22 november 2012 Topics Aanpak en visie Perinatologie Michael Tan Uitleg Acute Overdracht in ART-DECOR Kai Heitmann Faciliteren

Nadere informatie

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services

Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services Factsheet CLOUD MIGRATIE Managed Services CLOUD MIGRATIE Managed Services We regelen een snelle en zorgeloze overstap naar een flexibele, veilige en stabiele cloud-omgeving. Een succesvol digitaal platform

Nadere informatie

UITNODIGING ICT MARKTTOETS

UITNODIGING ICT MARKTTOETS UITNODIGING ICT MARKTTOETS Infrastructuur Managed Services LOGIUS 28 maart 2019 Voor de digitale economie Op donderdag 28 maart 2019 organiseert Nederland ICT in opdracht van Logius een ICT Markttoets

Nadere informatie

CaseMaster RP ResellerProfiling

CaseMaster RP ResellerProfiling CaseMaster RP ResellerProfiling ResellerProfiling Het verzamelen van reseller informatie is een zeer belangrijke stap in het proces om bij te blijven in de huidige tijd. De performance van de resellers

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Basis bestek generieke componenten Samen aanbesteden

Basis bestek generieke componenten Samen aanbesteden Basis bestek generieke componenten Samen aanbesteden Gekozen voor beschrijving van zeer kleine modules Principe van atomaire services: Makkelijker migreren naar de cloud Makkelijker in herbruikbaarheid

Nadere informatie

Plan van Aanpak Pilot

Plan van Aanpak Pilot Plan van Aanpak Pilot DBK-applicaties Beproeven compatibiliteit DBK-applicaties op innovatieplatform voor de Veiligheidsregio s Status : concept Versienummer : V0.2 Datum : Augustus 2012 Blad : 2 / 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

Breedband in Overijssel

Breedband in Overijssel Breedband in Overijssel Aanleiding project (I) Breedband van strategisch belang voor provincie Vraag naar bandbreedte neemt exponentieel toe (30-40% / jaar). Randvoorwaarde voor aantrekkelijk vestigingsklimaat

Nadere informatie

Groeien door samenwerken

Groeien door samenwerken Samenwijs en verder Hoe kan het onderwijs een bijdrage leveren aan de duurzame maatschappelijke innovatie vanuit het concept Samenwijs? Roeland Hogt (Automotive, RDM CoE, Kenniscentrum RDM, ACE) Ism Ans

Nadere informatie

digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven

digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven Uitkomsten consultatiesessies met leveranciers administratieve software, accountants en administratiekantoren 15 februari 2017 1. Ondernemers willen gemak,

Nadere informatie

Adding value to test tooling Hoe en waarom DevOps de wereld van performance testen verandert

Adding value to test tooling Hoe en waarom DevOps de wereld van performance testen verandert Hoe en waarom DevOps de wereld van performance testen verandert Najaarsevenement 14 oktober 2015 Inleiding Wie zijn we Marc Koper: Specialist in performancetesten / testautomatisering HenkJaap van den

Nadere informatie

Portal Planning Process

Portal Planning Process BROCHURE Portal Planning Process SAMENWERKEN AAN EEN WAARDEVOL PORTAAL BROCHURE PORTAL PLANNING PROCESS 2 Axians PORTAL PLANNING PROCESS BROCHURE Inhoud Introductie 4 3 Portal Planning Process 5 4 Uitdagingen

Nadere informatie