Botscintigrafie (botscan)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Botscintigrafie (botscan)"

Transcriptie

1 Botscintigrafie (botscan)

2 In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een botscintigrafie (botscan) te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen. In deze folder wordt in grote lijnen uitleg gegeven over de gang van zaken voor, tijdens en na het onderzoek. Inleiding Dit onderzoek wordt verricht om meer informatie te krijgen over uw botten. Het onderzoek geeft namelijk informatie over de kalkopname in de botten. Alle botten vernieuwen zich elke dag een beetje en nemen daarvoor kalk op. Op plaatsen waar botten en/of gewrichten zijn verstoord (bijvoorbeeld door een breuk, slijtage, ontsteking, tumoren of uitzaaiingen), wordt meer of minder kalk opgenomen dan normaal. Overdraagbare ziekten en infecties Het is voor een ziekenhuis heel belangrijk om te weten of u behoort tot een risicogroep voor infectie, virus, bacterie of andere overdraagbare ziekten, zoals bijvoorbeeld MRSA, ESBL, VRE, HIV/AIDS, gastro enteritis (ontsteking aan maag of darm), legionella, kinkhoest, waterpokken, gordelroos, TBC (Tuberculose) of anderen. MRSA U kunt tot de risicogroep MRSA of MRSA drager behoren, wanneer één of meer van de volgende risicopunten op u van toepassing is/zijn. Risicopunten: U bent in de afgelopen twee maanden behandeld of opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis. U bent behandeld of opgenomen geweest in een Nederlands ziekenhuis of zorginstelling waar MRSA heerst. U heeft een MRSA positieve partner, huisgenoot of verzorg(st)er. U bent, maximaal tot een jaar geleden, frequent in contact gekomen met levende varkens, levende vleeskalveren en/of levende vleeskuikens in verband met werk en/of bent woonachtig op een dergelijk bedrijf.

3 Wanneer het u bekend is dat, of wanneer ze verdenken dat, u een infectie, bacterie, virus of een andere overdraagbare ziekte zou kunnen hebben of wanneer één of meer risicopunten betreffende MRSA op u van toepassing is, vragen wij u dit zo snel mogelijk per telefoon aan de afdeling Nucleaire Geneeskunde (telefoonnummer vindt u verderop in deze folder) te melden. Mogelijk wordt u gevraagd u hierop te laten testen middels bijvoorbeeld een kweekafname. Zwangerschap en borstvoeding ten tijde van het onderzoek Het ongeboren kind mag niet worden blootgesteld aan straling. Als u zwanger bent of denkt te zijn, neemt u dan meteen contact op met de afdeling Nucleaire Geneeskunde. U moet stoppen met het geven van borstvoeding vanaf de start van het onderzoek tot 24 uur na het onderzoek. U wordt geadviseerd de melk af te kolven en weg te gooien, zodat u na 24 uur de borstvoeding weer kunt hervatten. Belangrijke aspecten ter voorbereiding op het onderzoek U hoeft niet nuchter te zijn voor dit onderzoek. Om de nucleair geneeskundige (arts/specialist van de afdeling Nucleaire Geneeskunde) meer informatie te verschaffen over uw voorgeschiedenis wordt u vriendelijk verzocht ingevoegde vragenlijst thuis alvast in te vullen en mee te nemen naar uw afspraak. Medicijnen Als u medicijnen gebruikt, kunt u deze innemen op de gebruikelijke manier. Het is belangrijk dat u altijd een actueel geneesmiddelenpaspoort bij u draagt. Zo kan een arts zien welke medicijnen u gebruikt en in welke doseringen. U kunt een geneesmiddelenpaspoort laten maken bij uw apotheek. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Kleding en sieraden Wees er alstublieft op bedacht dat kledingstukken met (metalen) knopen, drukkers, sluithaakjes, beugels, ritsen of andere storende onderdelen uit moeten voor

4 het onderzoek, wanneer deze onderdelen zich in het scangebied bevinden. U kunt geschikte kleding zonder deze onderdelen aantrekken vanuit thuis, zodat u zich niet uit hoeft te kleden. U kunt ook geschikte kleding meenemen, zodat u zich omkleedt voor het onderzoek. Er zal u worden gevraagd sieraden (ook piercings), welke in het scangebied aanwezig zijn, te verwijderen. U kunt deze sieraden beter thuis laten. Radioactieve stof De radioactieve stof is Technetium-99m-HDP. Dit wordt in uw botten opgenomen. Omdat de radioactieve vloeistof in een minimale hoeveelheid wordt gebruikt tijdens dit onderzoek, levert dit geen gevaar voor uw of andermans gezondheid. Onderzoek Allereerst spreekt u de nucleair geneeskundige (arts/specialist van de afdeling Nucleaire Geneeskunde) voor een inleidend gesprek. Vervolgens wordt met een kleine naald een bloedvat aangeprikt en hierna wordt bij u de radioactieve vloeistof toegediend. Afhankelijk van de aanvraag kan het zijn dat er in het ochtendgedeelte ook foto s worden gemaakt. Deze foto s nemen ongeveer maximaal 15 minuten in beslag. U bent met het ochtendgedeelte ongeveer 15 (zonder foto s) tot 30 minuten bezig. Vervolgens heeft u een wachttijd van ongeveer drie tot vijf uur. In deze tijd wordt de radioactieve stof in uw botten opgenomen. Tijdens deze wachttijd mag u van de afdeling of uit het ziekenhuis gaan en mag u alles eten en drinken. Probeert u alstublieft minimaal één liter vocht te drinken en te plassen, waardoor de kwaliteit van de foto s beter wordt. Wanneer u zich, in de middag, weer meldt op de afdeling Nucleaire Geneeskunde, zult u worden opgehaald door de Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB er; persoon die het onderzoek uitvoert). Er worden van verschillende richtingen foto s gemaakt van uw botten. Deze foto s nemen ongeveer maximaal 30 minuten in beslag. Tijdens het onderzoek ligt u op uw rug op een scanbed. Het is belangrijk dat u goed stil ligt tijdens het onderzoek. De camera komt vervolgens vlak boven uw lichaam tot stilstand, zodat deze de minimale straling van de radioactieve vloeistof goed op kan vangen (foto 1).

5

6 Vul hier uw naam en geboortedatum in a.u.b. Naam: Geboortedatum: - - Vragenlijst bij een botscan Radboudumc afdeling Nucleaire Geneeskunde Route 757 Telefoon: Uw antwoorden helpen om de botscan beter te beoordelen. Als u een antwoord niet weet, is dat niet erg: een arts van de afdeling nucleaire geneeskunde zal de lijst nog met u doornemen voor het onderzoek begint. Heeft u eerder een botscan gehad in een ander ziekenhuis? ja nee Zo ja, in welk ziekenhuis en wanneer was dit? Heeft u op dit moment pijnklachten? ja nee Zo ja, waar bevindt zich deze pijn en hoelang bestaan de klachten al? Heeft u ooit een bot gebroken of een gewricht beschadigd? ja nee Zo ja, welk bot (of gewricht) en wanneer? Bent u het laatste jaar gevallen en/of heeft u zich recent gestoten? ja nee Zo ja, waar bent u op terecht gekomen en/of heeft u zich gestoten en wanneer was dit?

7 Heeft u een gewrichtsprothese of andere operatie aan botten ondergaan? ja nee Zo ja, waaraan bent u geopereerd en wanneer was dit? Heeft u (in het verleden) kanker (gehad)? ja nee Zo ja: Wat voor soort kanker en wanneer? Bent u wel eens bestraald? ja nee Zo ja, welke lichaamsdelen zijn bestraald en wanneer was de laatste bestraling? Heeft u wel eens chemotherapie gehad? ja nee Zo ja, wanneer heeft u voor het laatst chemotherapie gehad? Voor de vrouwelijke patiënten, die nog niet in de overgang zijn (geweest), hebben we nog 2 extra vragen: Is er een kans dat u zwanger bent? ja nee Geeft u momenteel borstvoeding? ja nee Versie:

8

9 Als het onderzoek klaar is, kijkt de nucleair geneeskundige of alles goed beoordeelbaar is. In bepaalde situaties kan de nucleair geneeskundige besluiten om een aanvullend, driedimensionaal (3D) onderzoek te verrichten. Een 3D onderzoek is een combinatie van een nucleair onderzoek en een CT-scan. Een 3D onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Foto 1: De (gamma)camera Duur van het onderzoek De totale duur van het onderzoek, inclusief wachttijd, is ongeveer vier tot zes uur. Bijwerkingen De radioactieve vloeistof heeft geen bijwerkingen. Er is geen sprake van allergische reacties.

10 Na het onderzoek Wanneer het onderzoek geheel is afgerond, hoort u van de MBB er dat u kunt gaan. Als u de rest van de dag wat extra drinkt, bent u de radioactieve vloeistof sneller kwijt. Resultaten De nucleair geneeskundige maakt op een later tijdstip een verslag van het onderzoek. Uw behandelend arts wordt schriftelijk op de hoogte gesteld van de uitslag en zal u hierover informeren. Voor een afspraak kunt u de secretaresse van uw behandelend arts bellen. Begeleiding Het is toegestaan om een (volwassen) begeleider mee te nemen tijdens het onderzoek. De begeleider mag in de onderzoeksruimte aanwezig zijn. U wordt gevraagd geen kinderen en/of zwangere vrouwen als begeleiding mee te nemen in verband met de straling (gelieve ook niet in de wachtkamer). Handicap Wilt u vooraf melden als u een handicap heeft en verwacht dat het onderzoek hierdoor meer tijd en aandacht vraagt? U kunt dit doen door contact op te nemen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Er wordt geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Verhindering/afspraak verzetten De radioactieve vloeistof wordt speciaal voor u vóór uw komst gemaakt en is naast kostbaar helaas maar kort houdbaar. Mocht het zijn dat u uw afspraak niet na kunt komen, informeer de afdeling Nucleaire Geneeskunde minimaal één werkdag van tevoren. Er kan meteen een nieuwe afspraak met u worden gemaakt. Voorbehoud De informatie in deze folder is algemeen van aard. Dat wil zeggen dat het onderzoek is beschreven, zoals dit meestal zal verlopen. Dit kan aan uw situatie worden aangepast.

11 Tot slot Heeft u na het lezen van deze folder (dringende) vragen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde middels: Telefoon: (ma t/m vr tussen uur) Mail: info.ng@radboudumc.nl (wordt beantwoord binnen twee werkdagen) Als het geen dringende vragen zijn, kunt u uw vragen ook stellen tijdens uw afspraak aan de nucleair geneeskundige of de MBB er. Website Wilt u meer informatie over de afdeling Nucleaire Geneeskunde? Kijkt u daarvoor op

12 Adres Afdeling Nucleaire Geneeskunde Hoofdingang Geert Grooteplein-Zuid GA Nijmegen Volg route 757, zone D-1 Postadres Radboudumc 757 Nucleaire Geneeskunde Postbus HB Nijmegen Contact Radboud universitair medisch centrum

Longscintigrafie (longscan)

Longscintigrafie (longscan) Longscintigrafie (longscan) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een longscintrigrafie (longscan) te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen.

Nadere informatie

Nierscintigrafie (DMSA)

Nierscintigrafie (DMSA) Nierscintigrafie (DMSA) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een DMSA nierscintigrafie (nierscan DMSA) te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen.

Nadere informatie

Ejectiefractiebepaling (HSA)

Ejectiefractiebepaling (HSA) Ejectiefractiebepaling (HSA) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een ejectiefractiebepaling te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen. In

Nadere informatie

Botdichtheidsmeting (Botdensitometrie)

Botdichtheidsmeting (Botdensitometrie) Botdichtheidsmeting (Botdensitometrie) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een botdichtheidsmeting (botdensitometrie) te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc

Nadere informatie

Nierscintigrafie (MAG3)

Nierscintigrafie (MAG3) Nierscintigrafie (MAG3) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een MAG3 nierscintigrafie (nierscan) te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen.

Nadere informatie

Schildklier scintigrafie

Schildklier scintigrafie Schildklier scintigrafie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een schildklier scintigrafie te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc. Wat houdt een nucleair

Nadere informatie

Behandeling met Radium-223 (Xofigo )

Behandeling met Radium-223 (Xofigo ) Behandeling met Radium-223 (Xofigo ) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een behandeling met radioactief Radium-223 te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc

Nadere informatie

Bloedonderzoek na stoppen met schildkliermedicijnen

Bloedonderzoek na stoppen met schildkliermedicijnen Bloedonderzoek na stoppen met schildkliermedicijnen In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een bloedonderzoek te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te

Nadere informatie

Maagontledigingsonderzoek

Maagontledigingsonderzoek Maagontledigingsonderzoek In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een maagontledigingsonderzoek te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen. Wat

Nadere informatie

PET-CT met fluor-18- FDG

PET-CT met fluor-18- FDG PET-CT met fluor-18- FDG In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een fluor-18-fdg PET-CT te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc. Wat houdt een PET-CT-onderzoek

Nadere informatie

PET/CT met gallium-68-psma

PET/CT met gallium-68-psma PET/CT met gallium-68-psma In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een gallium-68-psma PET/CT te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc. Wat houdt een PET/CT-onderzoek

Nadere informatie

Behandeling met Samarium-153 (Quadramet )

Behandeling met Samarium-153 (Quadramet ) Behandeling met Samarium-153 (Quadramet ) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een behandeling met radioactief Samarium-153 te ondergaan op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc

Nadere informatie

Tweedaags Jodiumuptake

Tweedaags Jodiumuptake Tweedaags Jodiumuptake onderzoek In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een tweedaags jodium-uptake onderzoek te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te

Nadere informatie

Echografie van de hals

Echografie van de hals Echografie van de hals In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een echografie van de hals te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc. Wat houdt een echografie

Nadere informatie

Wat te doen in geval van ziekte of verhindering.

Wat te doen in geval van ziekte of verhindering. Skeletscintigrafie Skeletscintigrafie Het is belangrijk dat u deze folder aandachtig doorleest. Hierdoor kunt u zich goed op het onderzoek voorbereiden. Goede voorbereiding draagt bij aan het uiteindelijke

Nadere informatie

Hartscan (Myocardscintigrafie)

Hartscan (Myocardscintigrafie) Hartscan (Myocardscintigrafie) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een hartscan (myocardscintigrafie) te laten verrichten op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc te Nijmegen.

Nadere informatie

Skeletscintigrafie. Botonderzoek. Afdeling Nucleaire geneeskunde

Skeletscintigrafie. Botonderzoek. Afdeling Nucleaire geneeskunde Skeletscintigrafie Botonderzoek Afdeling Nucleaire geneeskunde Skeletscintigrafie botonderzoek Inleiding Uw behandelend arts heeft u voor nader onderzoek naar de afdeling Nucleaire geneeskunde verwezen.

Nadere informatie

Behandeling met fosfor-32 (P-32)

Behandeling met fosfor-32 (P-32) Behandeling met fosfor-32 (P-32) In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een behandeling met radioactief fosfor-32 te ondergaan op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc. Doel

Nadere informatie

Uw afspraak. U wordt verwacht in de wachtkamer van het isotopenlaboratorium: dag, datum. uur voor de injectie. uur voor het maken van de opnamen

Uw afspraak. U wordt verwacht in de wachtkamer van het isotopenlaboratorium: dag, datum. uur voor de injectie. uur voor het maken van de opnamen Skeletscintigrafie Uw afspraak U wordt verwacht in de wachtkamer van het isotopenlaboratorium: Op Om: Om: dag, datum uur voor de injectie uur voor het maken van de opnamen 2 Wat is een skeletscintigrafie?

Nadere informatie

Poliklinische behandeling met radioactief jodium-131 voor een goedaardige schildklieraandoening

Poliklinische behandeling met radioactief jodium-131 voor een goedaardige schildklieraandoening Poliklinische behandeling met radioactief jodium-131 voor een goedaardige schildklieraandoening In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten een behandeling met radioactief jodium-131 te ondergaan

Nadere informatie

PET-CT onderzoek algemeen

PET-CT onderzoek algemeen PET-CT onderzoek algemeen Op advies van uw arts krijgt u een PET-CT scan. In deze folder leggen we u uit wat er tijdens dit onderzoek gebeurt Belangrijk! Voor dit onderzoek geldt een specifieke voorbereiding

Nadere informatie

Onderzoek naar bloedverlies via de darmen. Bloedverliesscintigrafie

Onderzoek naar bloedverlies via de darmen. Bloedverliesscintigrafie Onderzoek naar bloedverlies via de darmen Bloedverliesscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen tussen

Nadere informatie

SKELETSCINTIGRAFIE (BOTSCAN)

SKELETSCINTIGRAFIE (BOTSCAN) SKELETSCINTIGRAFIE (BOTSCAN) 708 Nucleaire Geneeskunde Totale botscintigrafie van het lichaam Drie fasen botscintigrafie Detail opnamen Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde Mevrouw/Meneer Dag Datum

Nadere informatie

Meckel's divertikelscintigrafie

Meckel's divertikelscintigrafie Meckel's divertikelscintigrafie Inleiding In deze folder geven wij u informatie over een Meckel s divertikelscintigrafie, ook wel een maagslijmvliesscintigrafie genoemd. U heeft een afspraak voor dit

Nadere informatie

Onderzoek naar afwijkingen van de nieren. Nierscintigrafie (DMSA)

Onderzoek naar afwijkingen van de nieren. Nierscintigrafie (DMSA) Onderzoek naar afwijkingen van de nieren Nierscintigrafie (DMSA) Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op dag..om uur en ook om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

Onderzoek diverse ziekteprocessen. ontstekingen en bepaalde tumoren opgespoord worden. Galliumscintigrafie

Onderzoek diverse ziekteprocessen. ontstekingen en bepaalde tumoren opgespoord worden. Galliumscintigrafie Onderzoek diverse ziekteprocessen in lichaam waarmee ontstekingen en bepaalde tumoren opgespoord worden Galliumscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op:.dag...,

Nadere informatie

Onderzoek naar de functie van de lever en galblaas. Galwegscintigrafie

Onderzoek naar de functie van de lever en galblaas. Galwegscintigrafie Onderzoek naar de functie van de lever en galblaas Galwegscintigrafie 2 Afspraak Uw afspraaktijd op de afdeling nucleaire geneeskunde (B48) is:....dag....om.. uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

PET/CT-scan. met eventueel een aanvullende CT-scan van de longen of met eventueel een aanvullende CT-scan van longen en bovenbuik

PET/CT-scan. met eventueel een aanvullende CT-scan van de longen of met eventueel een aanvullende CT-scan van longen en bovenbuik PET/CT-scan met eventueel een aanvullende CT-scan van de longen of met eventueel een aanvullende CT-scan van longen en bovenbuik 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op:...

Nadere informatie

Onderzoek naar afwijkingen van de nieren. Nierscintigrafie (DMSA)

Onderzoek naar afwijkingen van de nieren. Nierscintigrafie (DMSA) Onderzoek naar afwijkingen van de nieren Nierscintigrafie (DMSA) 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en ook om... uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

Onderzoek naar afwijkingen van de nieren. Nierscintigrafie (DMSA)

Onderzoek naar afwijkingen van de nieren. Nierscintigrafie (DMSA) Onderzoek naar afwijkingen van de nieren Nierscintigrafie (DMSA) 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en ook om... uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

Onderzoek naar de nierfunctie bij een hoge bloeddruk. Renografie met Capoten

Onderzoek naar de nierfunctie bij een hoge bloeddruk. Renografie met Capoten Onderzoek naar de nierfunctie bij een hoge bloeddruk Renografie met Capoten 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

PET/CT-scan. Met eventueel aanvullende CT-scan

PET/CT-scan. Met eventueel aanvullende CT-scan PET/CT-scan Met eventueel aanvullende CT-scan Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op: dag, om uur Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen op telefoonnummer: (024) 365 74

Nadere informatie

Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen. Lymfeklierscintigrafie

Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen. Lymfeklierscintigrafie Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen Lymfeklierscintigrafie Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op dag om uur en ook om

Nadere informatie

Onderzoek naar de voedselpassage van de maag naar de darmen. Maagontledigingsonderzoek

Onderzoek naar de voedselpassage van de maag naar de darmen. Maagontledigingsonderzoek Onderzoek naar de voedselpassage van de maag naar de darmen Maagontledigingsonderzoek 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak

Nadere informatie

Onderzoek opsporen ontstekingsprocessen. Leukocytenscintigrafie

Onderzoek opsporen ontstekingsprocessen. Leukocytenscintigrafie Onderzoek opsporen ontstekingsprocessen Leukocytenscintigrafie Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op dag..om.. uur en ook om. uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

Onderzoek opsporen ontstekingsprocessen. Leukocyten-scintigrafie

Onderzoek opsporen ontstekingsprocessen. Leukocyten-scintigrafie Onderzoek opsporen ontstekingsprocessen Leukocyten-scintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op:.dag..., om.uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen tussen

Nadere informatie

Onderzoek naar de nierfunctie bij volwassenen. Renografie bij volwassenen

Onderzoek naar de nierfunctie bij volwassenen. Renografie bij volwassenen Onderzoek naar de nierfunctie bij volwassenen Renografie bij volwassenen 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

Onderzoek naar de ligging en de grootte van de bijschildklieren. Bijschildklierscintigrafie

Onderzoek naar de ligging en de grootte van de bijschildklieren. Bijschildklierscintigrafie Onderzoek naar de ligging en de grootte van de bijschildklieren Bijschildklierscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en ook om. uur. Wilt u alstublieft

Nadere informatie

Renografie Bij volwassenen en kinderen

Renografie Bij volwassenen en kinderen Renografie Bij volwassenen en kinderen Albert Schweitzer ziekenhuis Afdeling Nucleaire Geneeskunde mei 2015 pavo 0285 Inleiding In deze folder geven wij u informatie over het onderzoek renografie. Met

Nadere informatie

Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen. Lymfeklierscintigrafie

Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen. Lymfeklierscintigrafie Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen Lymfeklierscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en ook

Nadere informatie

Onderzoek van de hersenen. DaTSCAN-scintigrafie

Onderzoek van de hersenen. DaTSCAN-scintigrafie Onderzoek van de hersenen DaTSCAN-scintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en ook om. uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen tussen 9.00-12.00

Nadere informatie

Onderzoek naar afwijkingen in de lever of milt. Lever- en miltscintigrafie

Onderzoek naar afwijkingen in de lever of milt. Lever- en miltscintigrafie Onderzoek naar afwijkingen in de lever of milt Lever- en miltscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

Onderzoek naar afwijkingen in de lever of milt. Lever- en miltscintigrafie

Onderzoek naar afwijkingen in de lever of milt. Lever- en miltscintigrafie Onderzoek naar afwijkingen in de lever of milt Lever- en miltscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen. Lymfeklierscintigrafie

Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen. Lymfeklierscintigrafie Onderzoek naar de afvoer van lymfevocht door lymfevaten en lymfeklieren in armen en benen Lymfeklierscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en ook

Nadere informatie

SKELETSCINTIGRAFIE (BOTSCAN)

SKELETSCINTIGRAFIE (BOTSCAN) SKELETSCINTIGRAFIE (BOTSCAN) 708 Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde Mevrouw/Meneer Totale botscintigrafie van het lichaam Drie fasen botscintigrafie Detail opnamen Datum Tijdstip Injectie en evt.

Nadere informatie

Nucleaire geneeskunde. Skeletscintigrafie.

Nucleaire geneeskunde. Skeletscintigrafie. Nucleaire geneeskunde Skeletscintigrafie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl NUC010 / Skeletscintigrafie / 15-01-2015 2 Skeletscintigrafie In

Nadere informatie

Onderzoek naar de werking, de vorm en de grootte van de schildklier. Schildklierscintigrafie

Onderzoek naar de werking, de vorm en de grootte van de schildklier. Schildklierscintigrafie Onderzoek naar de werking, de vorm en de grootte van de schildklier Schildklierscintigrafie Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak

Nadere informatie

Onderzoek naar de nierfunctie bij een hoge bloeddruk. Renografie met Capoten

Onderzoek naar de nierfunctie bij een hoge bloeddruk. Renografie met Capoten Onderzoek naar de nierfunctie bij een hoge bloeddruk Renografie met Capoten 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen

Nadere informatie

PET/CT-scan. Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Nucleaire Geneeskunde oktober 2014 pavo 0369

PET/CT-scan. Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Nucleaire Geneeskunde oktober 2014 pavo 0369 PET/CT-scan Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Nucleaire Geneeskunde oktober 2014 pavo 0369 Let op! Belangrijke voorbereidingen bij dit onderzoek. U mag 6 uur voor het onderzoek niets eten, het is echter

Nadere informatie

Scintigrafie van ectopisch maagslijmvlies (Meckel s divertikel)

Scintigrafie van ectopisch maagslijmvlies (Meckel s divertikel) Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB) Scintigrafie van ectopisch maagslijmvlies (Meckel s divertikel) datum tijdstip Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB) Door uw

Nadere informatie

Onderzoek naar diverse ziektes in het lichaam. Somatostatine-receptor scintigrafie

Onderzoek naar diverse ziektes in het lichaam. Somatostatine-receptor scintigrafie Onderzoek naar diverse ziektes in het lichaam Somatostatine-receptor scintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op:... dag om...uur... dag om uur... dag om uur Wilt

Nadere informatie

Onderzoek naar aanwezigheid van maagslijmvlies in de darmen. Maagslijmvliesscintigrafie

Onderzoek naar aanwezigheid van maagslijmvlies in de darmen. Maagslijmvliesscintigrafie Onderzoek naar aanwezigheid van maagslijmvlies in de darmen Maagslijmvliesscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om...uur. Wilt u alstublieft deze afspraak

Nadere informatie

Schildklierscintigrafie

Schildklierscintigrafie Nucleaire geneeskunde Schildklierscintigrafie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl NUC009 / Schildklierscintigrafie / 24-06-2016 2 Schildklierscintigrafie

Nadere informatie

PET/CT-scan. met eventueel een aanvullende CT-scan van de longen of met eventueel een aanvullende CT-scan van longen en bovenbuik

PET/CT-scan. met eventueel een aanvullende CT-scan van de longen of met eventueel een aanvullende CT-scan van longen en bovenbuik PET/CT-scan met eventueel een aanvullende CT-scan van de longen of met eventueel een aanvullende CT-scan van longen en bovenbuik 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op:...

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Renogram. Renogram

Patiënteninformatie. Renogram. Renogram Patiënteninformatie Renogram Renogram 1 Renogram Nucleaire Geneeskunde, route 1.5 Telefoon (050) 524 6720 Algemeen Neemt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis uw ziekenhuispasje en identiteitsbewijs mee.

Nadere informatie

LEUKOSCAN SCINTIGRAFIE

LEUKOSCAN SCINTIGRAFIE LEUKOSCAN SCINTIGRAFIE 910 Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde Mevrouw/Meneer Datum Tijdstip Injectie en opname Opnamen Zijn uw gegevens gewijzigd? Geef dit dan door bij de Inschrijfbalie in de Centrale

Nadere informatie

Onderzoek naar aanwezigheid van maagslijmvlies in de darmen. Maagslijmvliesscintigrafie

Onderzoek naar aanwezigheid van maagslijmvlies in de darmen. Maagslijmvliesscintigrafie Onderzoek naar aanwezigheid van maagslijmvlies in de darmen Maagslijmvliesscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om...uur. Wilt u alstublieft deze afspraak

Nadere informatie

Onderzoek naar de werking, de vorm en de grootte van de schildklier. Schildklierscintigrafie

Onderzoek naar de werking, de vorm en de grootte van de schildklier. Schildklierscintigrafie Onderzoek naar de werking, de vorm en de grootte van de schildklier Schildklierscintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak

Nadere informatie

Onderzoek waarmee diverse ziektes in het lichaam opgespoord kunnen worden. MIBG-scintigrafie

Onderzoek waarmee diverse ziektes in het lichaam opgespoord kunnen worden. MIBG-scintigrafie Onderzoek waarmee diverse ziektes in het lichaam opgespoord kunnen worden MIBG-scintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en om.uur... dag om uur...

Nadere informatie

Onderzoek naar de opname van radioactief jodium door de schildklier. Schildklier-uptake scintigrafie

Onderzoek naar de opname van radioactief jodium door de schildklier. Schildklier-uptake scintigrafie Onderzoek naar de opname van radioactief jodium door de schildklier Schildklier-uptake scintigrafie Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op dag om uur en om uur dag om uur Wilt

Nadere informatie

PET-CT onderzoek diabetes patiënten

PET-CT onderzoek diabetes patiënten PET-CT onderzoek diabetes patiënten Op advies van uw arts krijgt u een PET-CT scan. In deze folder leggen we u uit wat er tijdens dit onderzoek gebeurt Belangrijk! Voor dit onderzoek geldt een specifieke

Nadere informatie

Onderzoek naar diverse ziektes in het lichaam. Somatostatine-receptor scintigrafie

Onderzoek naar diverse ziektes in het lichaam. Somatostatine-receptor scintigrafie Onderzoek naar diverse ziektes in het lichaam Somatostatine-receptor scintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op:... dag om...uur... dag om uur... dag om uur Wilt

Nadere informatie

Onderzoek van de hersenen. DaTSCAN-scintigrafie

Onderzoek van de hersenen. DaTSCAN-scintigrafie Onderzoek van de hersenen DaTSCAN-scintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om uur en ook om. uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen tussen 9.00-12.00

Nadere informatie

Nucleaire Geneeskunde PET-CT-onderzoek (PET-CT-scan met FDG) Gelieve deze folder bij ontvangst en de dag direct voor het onderzoek door te lezen.

Nucleaire Geneeskunde PET-CT-onderzoek (PET-CT-scan met FDG) Gelieve deze folder bij ontvangst en de dag direct voor het onderzoek door te lezen. Nucleaire Geneeskunde PET-CT-onderzoek (PET-CT-scan met FDG) Gelieve deze folder bij ontvangst en de dag direct voor het onderzoek door te lezen. 2 Binnenkort wordt u verwacht op de afdeling Nucleaire

Nadere informatie

LET OP: Als het bij u om een scan van de hersenen gaat lees dan de folder PET CT-scan FDG van de hersenen.

LET OP: Als het bij u om een scan van de hersenen gaat lees dan de folder PET CT-scan FDG van de hersenen. PET CT-scan FDG In deze folder leest u meer over de PET CT-scan FDG. U leest waarom dit onderzoek wordt uitgevoerd. Hoe het verloopt en wat verder van belang is om te weten. FDG is de radioactieve stof

Nadere informatie

PET/CT-scan. met een aanvullende CT-scan van de buik of met een aanvullende CT-scan van de longen en de buik. (met Telebrix -voorbereiding)

PET/CT-scan. met een aanvullende CT-scan van de buik of met een aanvullende CT-scan van de longen en de buik. (met Telebrix -voorbereiding) PET/CT-scan met een aanvullende CT-scan van de buik of met een aanvullende CT-scan van de longen en de buik (met Telebrix -voorbereiding) 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek

Nadere informatie

PET/CT-scan bij sarcoïdose

PET/CT-scan bij sarcoïdose PET/CT-scan bij sarcoïdose Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op: dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen op telefoonnummer: (024) 365 74 86. Kunt u niet komen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. PET-CT onderzoek pet ct onderzoek.indd 1

Patiënteninformatie. PET-CT onderzoek pet ct onderzoek.indd 1 Patiënteninformatie PET-CT onderzoek 1260361 pet ct onderzoek.indd 1 07-10-16 11:06 PET-CT onderzoek Nucleaire Geneeskunde, route 1.5 Telefoon (050) 524 6720 Algemeen Neemt u bij ieder bezoek aan het

Nadere informatie

Slokdarm-passage en maagrefluxonderzoek

Slokdarm-passage en maagrefluxonderzoek Slokdarm-passage en maagrefluxonderzoek Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder geven wij u informatie over de slokdarm-passage en het maagreflux-onderzoek.

Nadere informatie

PET/CT-scan F18 PSMA (prostaat)

PET/CT-scan F18 PSMA (prostaat) PET/CT-scan F18 PSMA (prostaat) Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op: dag om uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen op telefoonnummer: (024) 365 74 86. Kunt u niet

Nadere informatie

PET/CT-scan; er zijn voorbereidingen voor dit onderzoek

PET/CT-scan; er zijn voorbereidingen voor dit onderzoek Nucleaire geneeskunde PET/CT-scan; er zijn voorbereidingen voor dit onderzoek www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is een PET/CT-scan?... 3 Voorbereidingen... 4 Belangrijk... 4 Extra voorbereiding voor

Nadere informatie

Skeletscintigram. Nucleaire geneeskunde

Skeletscintigram. Nucleaire geneeskunde Skeletscintigram Nucleaire geneeskunde U bent naar de afdeling Nucleaire geneeskunde van Zuyderland Medisch Centrum verwezen om een skeletscintigram te laten maken. Door middel van deze folder willen wij

Nadere informatie

Maagledigingsonderzoek

Maagledigingsonderzoek Nucleaire geneeskunde Maagledigingsonderzoek www.catharinaziekenhuis.nl Maagledigingsonderzoek In overleg met uw behandelend arts is besloten een maagledigingsonderzoek te laten verrichten op de polikliniek

Nadere informatie

Onderzoek naar de pompfunctie van het hart. Hartfunctiescintigrafie

Onderzoek naar de pompfunctie van het hart. Hartfunctiescintigrafie Onderzoek naar de pompfunctie van het hart Hartfunctiescintigrafie 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op... dag om...uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen tussen

Nadere informatie

PET/CT-scan. van de hersenen

PET/CT-scan. van de hersenen PET/CT-scan van de hersenen Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op: dag, om uur Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen op telefoonnummer: (024) 365 74 86. Kunt u niet komen

Nadere informatie

Hersenscintigrafie DAT-scan of IBZM-scan

Hersenscintigrafie DAT-scan of IBZM-scan Nucleaire geneeskunde Hersenscintigrafie DAT-scan of IBZM-scan www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl NUC001 / Hersenscintigrafie DAT-scan of IBZM-scan

Nadere informatie

Skeletscintigrafie. Afdeling nucleaire geneeskunde

Skeletscintigrafie. Afdeling nucleaire geneeskunde Skeletscintigrafie Afdeling nucleaire geneeskunde Zwangerschap / Borstvoeding Indien u zwanger bent (of de mogelijkheid daartoe bestaat), moet u dit zo spoedig mogelijk melden aan de afdeling nucleaire

Nadere informatie

Nucleaire geneeskunde. Renografie.

Nucleaire geneeskunde. Renografie. Nucleaire geneeskunde Renografie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl NUC007 / Renografie / 23-10-2015 2 Renografie In overleg met uw behandelend

Nadere informatie

Nucleaire geneeskunde. PET/CT-scan.

Nucleaire geneeskunde. PET/CT-scan. Nucleaire geneeskunde PET/CT-scan www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is een PET/CT-scan?... 3 Voorbereidingen... 4 Belangrijk... 4 Extra voorbereiding voor patiënten met suikerziekte... 5 Het onderzoek...

Nadere informatie

Skeletscintigrafie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Skeletscintigrafie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Skeletscintigrafie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder vindt u informatie over een skeletscintigrafie. U heeft een afspraak voor dit onderzoek op:

Nadere informatie

Wat te doen in geval van ziekte of verhindering.

Wat te doen in geval van ziekte of verhindering. Renografie Renografie. Het is belangrijk dat u deze folder aandachtig doorleest. Hierdoor kunt u zich goed op het onderzoek voorbereiden. Goede voorbereiding draagt bij aan het uiteindelijke resultaat

Nadere informatie

Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde

Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde NIERSCINTIGRAFIE Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde Mevrouw/meneer Dag Datum Tijdstip Injectie Opnamen Denkt u eraan om uw gegevens jaarlijks te laten controleren bij het Inschrijfbureau in de Centrale

Nadere informatie

Myocardscintigrafie adenosine en rust

Myocardscintigrafie adenosine en rust Myocardscintigrafie adenosine en rust In overleg met uw arts heeft u besloten om een hartscan te laten verrichten. Dit onderzoek wordt ook wel myocardscintigrafie genoemd. In deze folder geven wij u informatie

Nadere informatie

Contrastvloeistof. Voorzorgsmaatregelen contrastvloeistof. Zwanger

Contrastvloeistof. Voorzorgsmaatregelen contrastvloeistof. Zwanger CT scan met infuus In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een CT-scan. In deze folder kunt u lezen hoe een standaard onderzoek met contrastvloeistof via infuus verloopt. Heeft u na het

Nadere informatie

DMSA-SCAN STATISCHE NIERSCINTIGRAFIE (DMSA)

DMSA-SCAN STATISCHE NIERSCINTIGRAFIE (DMSA) DMSA-SCAN STATISCHE NIERSCINTIGRAFIE (DMSA) FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Dit onderzoek vertelt iets over de vorm en functie van de nieren. De functie van beide nieren kan met elkaar worden vergeleken.

Nadere informatie

Methionine lichaamsscan met diagnostische CT

Methionine lichaamsscan met diagnostische CT Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB) Methionine lichaamsscan met diagnostische CT Datum Tijdstip Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB) Door uw behandelend arts is

Nadere informatie

Magnetische Resonantie Imaging MRI

Magnetische Resonantie Imaging MRI Magnetische Resonantie Imaging MRI 1 Wij adviseren u deze informatie ruim van tevoren zorgvuldig door te lezen. Het onderzoek Uw behandelend arts heeft voorgesteld om bij u een MRI onderzoek te laten doen.

Nadere informatie

PET/CT-scan. van de hersenen

PET/CT-scan. van de hersenen PET/CT-scan van de hersenen 2 Wanneer moet u komen voor het onderzoek? U krijgt het onderzoek op:... dag..., om... uur. Wilt u alstublieft deze afspraak bevestigen tussen 9.00-12.00 uur en 14.00-17.00

Nadere informatie

Onderzoek Nucleaire Diagnostiek Algemene patiënteninformatie over onderzoeken op de afdeling Nucleaire Diagnostiek

Onderzoek Nucleaire Diagnostiek Algemene patiënteninformatie over onderzoeken op de afdeling Nucleaire Diagnostiek Onderzoek Nucleaire Diagnostiek Algemene patiënteninformatie over onderzoeken op de afdeling Nucleaire Diagnostiek Algemeen U bent door uw behandelend specialist doorverwezen voor een onderzoek op de afdeling

Nadere informatie

PET/CT-scan met Gallium- DOTATOC

PET/CT-scan met Gallium- DOTATOC PET/CT-scan met Gallium- DOTATOC Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Let op! Belangrijke voorbereidingen bij dit onderzoek. In de twee uur vóór uw aankomst op de afdeling

Nadere informatie

Nierscintigrafie met DMSA Bij volwassenen en kinderen

Nierscintigrafie met DMSA Bij volwassenen en kinderen Nierscintigrafie met DMSA Bij volwassenen en kinderen Albert Schweitzer ziekenhuis Afdeling Nucleaire Geneeskunde juli 2014 pavo 0246 Inleiding In deze folder geven wij u informatie over het onderzoek

Nadere informatie

DMSA-SCAN STATISCHE NIERSCINTIGRAFIE (DMSA)

DMSA-SCAN STATISCHE NIERSCINTIGRAFIE (DMSA) DMSA-SCAN STATISCHE NIERSCINTIGRAFIE (DMSA) FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Dit onderzoek vertelt iets over de vorm en functie van de nieren. De functie van beide nieren kan met elkaar worden vergeleken.

Nadere informatie

Maagslijmvliesscintigrafie

Maagslijmvliesscintigrafie Maagslijmvliesscintigrafie Uw arts heeft een maagslijmvlies-scintigrafie bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde aangevraagd. In deze folder leest u over het onderzoek en welke voorbereidingen nodig zijn.

Nadere informatie

PET/CT FDG. PET/CT-scan van het hele lichaam. Medische beeldvorming

PET/CT FDG. PET/CT-scan van het hele lichaam. Medische beeldvorming PET/CT FDG PET/CT-scan van het hele lichaam Medische beeldvorming Afspraak: Naam:... Op:... dag dd.... om... uur Doel van het onderzoek Een PET/CT-scan is een gecombineerd onderzoek. Het bestaat uit een

Nadere informatie

TEST OPNAME GALZUUR (GALZUURESORPTIETEST) FRANCISCUS VLIETLAND

TEST OPNAME GALZUUR (GALZUURESORPTIETEST) FRANCISCUS VLIETLAND TEST OPNAME GALZUUR (GALZUURESORPTIETEST) FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Tijdens dit onderzoek wordt de werking van het laatste deel van de dunne darm onderzocht (in medische termen terminale ileum ).

Nadere informatie

NIERSCINTIGRAFIE 17231

NIERSCINTIGRAFIE 17231 NIERSCINTIGRAFIE 17231 Afspraak afdeling Nucleaire Geneeskunde Mevrouw/meneer Dag Datum Tijdstip Injectie Opnamen Denkt u eraan om uw gegevens jaarlijks te laten controleren bij het Inschrijfbureau in

Nadere informatie

PET-CT onderzoek. Interne Geneeskunde

PET-CT onderzoek. Interne Geneeskunde 00 PET-CT onderzoek Interne Geneeskunde 1 PET-CT onderzoek Uw behandelend arts heeft voor u een PET-CT aangevraagd. In deze folder informeren wij u over dit onderzoek. Het is van belang dat u zich houdt

Nadere informatie

Botscintigrafie. Skeletscintigrafie, botscan. patiënteninformatie

Botscintigrafie. Skeletscintigrafie, botscan. patiënteninformatie Botscintigrafie Skeletscintigrafie, botscan patiënteninformatie Doel van het onderzoek Met een bot- of skeletscan kunnen we verschillende soorten aandoeningen van het skelet in beeld brengen zoals artrose,

Nadere informatie

Nucleaire geneeskunde BIJSCHILDKLIER SCINTIGRAFIE

Nucleaire geneeskunde BIJSCHILDKLIER SCINTIGRAFIE Nucleaire geneeskunde BIJSCHILDKLIER SCINTIGRAFIE Uw behandelend specialist heeft voor u een nucleair geneeskundig onderzoek aangevraagd. Deze folder geeft u informatie over de gang van zaken bij dit onderzoek.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Maagontledigingsonderzoek (vast) Maagontledingsonderzoek (vast) Maagontledingsonderzoek hj.indd 1

Patiënteninformatie. Maagontledigingsonderzoek (vast) Maagontledingsonderzoek (vast) Maagontledingsonderzoek hj.indd 1 Patiënteninformatie Maagontledigingsonderzoek (vast) Maagontledingsonderzoek (vast) 1465205 Maagontledingsonderzoek hj.indd 1 1 30-09-16 11:28 Maagontledigingsonderzoek (vast) Nucleaire Geneeskunde, route

Nadere informatie