NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015"

Transcriptie

1 1 NIEUWSBRIEF FEBRUARI Mobiliteitsplan In het vernieuwde mobiliteitsplan dat einde 2014 tot stand kwam vinden we de meeste punten van beleidsdoelstelling 6, uit het strategisch meerjarenplan terug : zachte weggebruikers dienen zich op een aangename en veilige manier te kunnen verplaatsen doorheen de gemeente Concreet gaat het om : De verdere uitbouw van het trage wegennet. De uitbouw van een veilig en kwaliteitsvol fietsnetwerk (eindelijk is men afgestapt van het fietspad-denken). De optimalisatie van het openbaar vervoer. De wegencategorisering aanpassen. De aard van de fietsvoorzieningen (aanliggende, vrijblijvende fietspaden, ongelijkgrondse kruisingen.) wordt o.a. mede bepaald door de plaats van de weg (primair, secundair, lokaal) in die wegencategorisatie Het weren van zwaar vrachtvervoer in de dorpskernen. Het parkeerbeleid Fietsersbond Beveren is zeer tevreden met deze nieuwe aanpak, een trendbreuk met het vorige plan van 2003 dat nog veel te veel vanuit autodenken was opgesteld. Er is echter nog veel werk aan de winkel om de lange afstand fietsroutes, de lokale fietsroutes en de trage wegen via veilige gelijkvloerse of waar nodig via ongelijkvloerse kruisingen te verbinden zodat het woon-werkverkeer, het woonschoolverkeer en het woon-winkelverkeer fietsveiliger wordt voor iedereen. 2. Opmerkingen FB Beveren op het vernieuwde mobiliteitsplan Hieronder onze opmerkingen die we aan dienst mobiliteit hebben overgemaakt. Multimodale ontsluiting Waaslandhaven Het wegwerken van de barrièrewerking van de E34 is daarbij een belangrijke randvoorwaarde Er wordt vanuit het Havenbedrijf zo snel mogelijk een bilateraal overleg voorgesteld tussen alle betrokken partijen. Vraag FB: Bij wie ligt het initiatief om dit bilateraal overleg fietsbrug E34 tussen AMT, gemeente Beveren en Fietsersbond zo snel mogelijk te organiseren?

2 2 Bovenlokaal Fietsroutenetwerk LAF (lange afstand fietspad) 1 ste : LAF aftakking Gentboog (spoorlijn 10) tot E34 aansluiting te realiseren fietsbrug Goederenspoor + verbinding Kallo (zie ook 3 de functionele route vanuit Beveren) 2 de : LAF watergang via Beversedam Melseledijk Zaveldam (aansluiting Antwerpse fietsostrade langs E34) Suggestie FB: een ongelijkgrondse kruising van N450 en N451 toevoegen om een conflictvrij LAF te creëren. Werkdomein : ondersteunende en flankerende maatregelen Suggestie FB: fietstoets: opname van maatstaf fietsparking per wooneenheid in nieuwe verkavelingen en woonprojecten Algemene sensibilisering Suggestie FB: Ook aandacht voor sensibilisering middelbare scholieren, de grootste doelgroep in fietsend Beveren! Handhaving Beveren fietsgemeente Bedenking FB: Controle en afdwingbaarheid zone 30 haalbaar of realistisch? Snelheid afdwingen door inrichting? Algemene opmerkingen: Nieuwe connectie N70 E34 (Veiling) is zéér belangrijk i.v.m de kamstructuur, landschapskamers etc. Suggestie FB: Opnemen dat deze verbinding geen bijkomende barrière mag vormen voor Trage Weggebruikers, en dat dus maximaal moet geopteerd worden voor ongelijkgrondse kruisingen op het volledige tracé. - Station Melsele geschrapt? Reactie FB Beveren: station Melsele kan enkel en alleen geschrapt worden op voorwaarde dat tegelijk: o frequentie in station Beveren opgetrokken wordt naar 4 treinen per uur o tram doorgetrokken wordt tot Beveren station i.v.m voor- en natransport o er aan het station Beveren voldoende kwalitatieve, overdekte en diefstalontradende fietsenstallingen voorzien zijn

3 - Het Mobiliteitsplan is soms niet consequent genoeg met betrekking tot fietsvriendelijke maatregelen en ontmoediging autogebruik / autosolisme: zo is er bv. nog steeds zeer veel parkeerplaats voor auto s voorzien aan het geplande AC. Suggestie FB: In verhouding zou er meer fietsparking moeten zijn, vermits dit vooral een aantrekkingspool zal zijn voor lokale bewoners. De fietsenstalling zou ook centraal gelegen, en dus vlot bereikbaar moeten zijn voor iedereen. Een hoge visuele aanwezigheid (kunstwerk of andere eyecatcher) zal een aanzuigeffect hebben op het fietsgebruik en zal de keuze voor Beveren fietsgemeente ook duidelijk aanwezig maken in dit nieuwe project. - Veiligheid fietsenstallingen blijft een probleem. Suggestie FB: Diefstal en vandalisme aanpakken door goede fietsstallingen die ontradend werken en door camera s? - Trage wegen die als functioneel fietspad dienen: Suggestie FB: Veiligheid in- en uitgangen verhogen door betere visualisatie of herinrichting straatgedeelte. Bv. uitgang wegel Cortewalle met Gentstraat : zone 50 werd reeds ingevoerd op vraag van FB Beveren, maar misschien kan het fietspad worden doorgetrokken over de rijbaan in gekleurd beton of asfalt en aan de zuidzijde ook een gekleurde en beveiligde fietsstrook aan te leggen? Beveiliging kan bijkomend gebeuren door betonbuffers die de auto s dwingen uit te wijken naar het midden van de straat (type half verkeerseiland ). Voor de enkele rijstrook die overblijft, kan een voorrangsregeling worden ingevoerd, met voorrang voor wagens die het centrum buiten rijden. Door deze snelheidsremmer en de toegenomen visualisering zal de veiligheid gevoelig toenemen Budget gemeente 2015 (investeringen voor fietsinfrastructuur) Aanleg wegel tussen Pauwstraat en het fietspad langsheen de Gentbocht. Fietsverbinding Farnèselaan (lokale fietsroute). Lange afstandsfietspad langsheen het spoor (vanaf station Beveren tot grens met Zwijndrecht). Afwerken heraanleg Heirbaan. Heraanleg Rijkstraat Verrebroek

4 4 4. Fietsbruggen over E Fietsbrug over E34 In het vernieuwde gemeentelijk mobiliteitsplan staat nu: dat de toekomstige fietsbrug dient te komen op de meest passende locatie in relatie tot de bestaande/geplande ruimtelijke structuren(woonwijken, bedrijven ) en infrastructuren (weg,spoor ) De verschillende partijen zijn het er over eens om aan de hand van de nodige onderzoeken, technisch studiewerk, planologische documenten met bindende kracht(rups ) de meest ideale locatie te zoeken. Eens die gekend is kan het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, indien nodig, aangepast worden. Een tekst waar men nog alle kanten mee uitkan. Ondertussen wordt de discussie verder gezet binnen het centraal netwerk van het gemeentelijk havenbedrijf Antwerpen waar de werkgroep woon- werkverkeer ook bezig is met de fietsveiligheid in en naar de haven. Wordt (nog steeds) vervolgd 4.2. Fietsbrug aan spoorwegbrug van spoorlijn 10 Volgens recente persartikels is de bouw van de fietsbrug gepland voor De fietsbrug komt vlak naast de spoorwegbrug aan de Kloetstraat op de grens van Melsele en Zwijndrecht. Aan de overkant sluit de brug aan op de Keetberglaan. Via de Kwarikweg en de Gasthuisstraat komt men in Kallo. De brug is vooral een veilige verbinding voor werknemers uit de oostelijke rand van Melsele en Zwijndrecht met het havengebied en met Kallo. De Fietsersbond is tevreden dat er tenminste al één conflictvrije mogelijkheid komt om de E34 te kruisen, maar betwijfelt of deze fietsbrug het fietsisolement van Kallo naar Beveren/Melsele kan doorbreken. Daarvoor zou het voorstel van Fietsersbond Beveren, om een fietsbrug te voorzien, parallel met de N450, veel functioneler zijn voor havenfietsers en schoolkinderen. 5. N450 Recent heeft het college het voorontwerp voor de geplande wegen- en rioleringswerken en de aanleg van fietspaden langs de N450 in Melsele (Schoolstraat, Dijkstraat en Melseledijk ) goedgekeurd. De werken zijn gepland voor N70 Over de heraanleg van deze gewestweg is al heel veel geschreven en gesproken. Qua timing wachten we best af tot de eerste spade in de grond gaat.

5 5 7. Knelpunten 7.1. Fietspad langs het spoor De paaltjes op het traject Motel Beveren - Kwakkelhoek zijn weggehaald. In Nederland is in april 2014 het 4000 ste paaltje verwijderd. Paaltjes zijn bedoeld om auto s te weren van het fietspad, maar jaarlijks belanden bij onze Noorderburen 325 fietsers in het ziekenhuis en melden er zich 2500 bij de eerste hulp. Zeker iets dat we willen meenemen bij ons volgend overleg met de gemeente Fietsstraten Handhaving blijft een probleem! Doorgaand verkeer aan een schoolomgeving, gecombineerd met foutief parkeren (van ouders) zoals bv. het geval is in de Elisabethstraat blijft een probleem. Op sommige plaatsen (bv. Gent) experimenteert men met schoolstraten die autovrij zijn bij het begin en het einde van de schooldag Snoeckstraat We hebben gevraagd om de trage wegel tussen de Snoeckstraat en de Perzikenlaan, die naar de Poenjaardwegel leidt, te fatsoeneren Essendreef Tot ieders tevredenheid heeft de Essendreef een nieuwe bovenlaag gekregen. We wachten nu nog op een betere verlichting en een veiligere uitkom in de Gentstraat (zie punt 2) Verkeerslichten - Verlichting N70 Automobilisten vergeten te vaak dat fietsers langer groen krijgen dan voetgangers. In het mobiliteitsplan staat dat het gewest de veiligheid van de fietsers ter hoogte van de lichtengeregelde kruispunten van de N70 dient te onderzoeken. Onlangs werden op sommige kruispunten (bv. N70-N450 te Melsele) extra verkeerslichtjes aangebracht met de toestand voor fietsers. Die zijn wél zichtbaar voor automobilisten die vanuit de Schoolstraat de Grote Baan oprijden richting Beveren. Waarom het op andere plaatsen niet lukt begrijpen we niet. De vraag werd terug gesteld aan de gemeente. N450 Melsele/Kallo-Havenbrug over de E34 Bij het affietsen van het bestaande traject richting Kallo hebben we in het verleden extra aandacht besteed aan de huidige afstelling van de lichten. Vooral de wachttijd aan de doorsteek naar het fietspad richting Kallo duurt zeer lang (in totaal ongeveer 3 ). Tijdens de vergadering op het kabinet Crevits van 8 october 2013 werd dit probleem op tafel gelegd. Op 14 januari 2015 heeft AWV beloofd dat de fietsvriendelijke aanpassing van de verkeerslichten gepland is voor april 2015.

6 6 Fietstunnels aan tramterminus In het verleden werkte de verlichting in de fietstunnels in Melsele op nachtritme. Dit wil zeggen dat de verlichting daar samen aan- en uitging met de straatverlichting Tijdens de winterperiode leidde dit tot een minder veilige situatie. Eind januari 2015 werd beslist om de verlichting permanente voeding te geven. Ondertussen is dit gerealiseerd. Met dank aan Etienne Heirbaut en zijn niet-aflatend mailverkeer. Fietsoversteekplaatsen Op initiatief van de Sint-Niklase schepen voor mobiliteit zulllen de Wase gemeenten bekijken hoe de oversteekplaatsen van het bovenlokale fietsroutenetwerk op een uniforme manier kunnen worden ingericht. In dit kader ondersteunen ze het initiatief van de provincie om tot een uniforme regeling te komen. We hopen dat dit het begin is van verdere samenwerking zodat niet enkel deze oversteekplaatsen maar ook andere aspecten zoals het snelheidsregime, verlichting, oppervlaktemateriaal enz aan bod komen. 8. Trage wegen netwerk Wie wenst mee te werken aan de inventarisatie van de trage wegen momenteel is deelgemeente Haasdonk aan de beurt - kan contact nemen met de dienst mobiliteit van de gemeente, contactpersoon : Emiline.Brocken@Beveren.be ********************************************************************* Lidmaatschap van de fietsersbond : Als jij ook vindt dat je overal veilig en comfortabel naartoe moet kunnen met de fiets? onze (klein)kinderen veilig naar school moeten kunnen? functioneel fietsen naar het werk gestimuleerd moet worden? Maak dan het verschil en steun de Fietsersbond ********************************************************************* Fietsvriendelijke groeten Veerle Allaert Pierre Bressinck Jan Verhavert penningmeester secretaris woordvoerder www. Fietsersbond.be/beveren fietsersbondbeveren@gmail.com

Aanleg voorzien in Voorzien bedrag: 2 miljoen euro. De realisatie en de financiering zijn beslist. Trekkers zijn de Provincie en de gemeente.

Aanleg voorzien in Voorzien bedrag: 2 miljoen euro. De realisatie en de financiering zijn beslist. Trekkers zijn de Provincie en de gemeente. Indien u een e-mail adres heeft,graag doorsturen naar fietsersbond.beveren@gmail.com BEVEREN NIEUWSBRIEF MEI 2017 1. Fietsbrug over de E34 langs het goederenspoor De eerste maanden van 2017 is er intens

Nadere informatie

BEVEREN NIEUWSBRIEF JANUARI 2016

BEVEREN NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 BEVEREN NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 Op bladzijde 7 van het eerste nummer van 2016 van Onze Gemeente staat onder de rubriek Waasland, klimaatland een mooie foto van een moeder met haar 2 kinderen in de bakfiets.

Nadere informatie

In het gemeentelijk mobiliteitsplan 2016 lezen we :

In het gemeentelijk mobiliteitsplan 2016 lezen we : Indien u een e-mail adres heeft,graag doorsturen naar fietsersbond.beveren@gmail.com BEVEREN NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 1. Fietsbrug over de E34 langs het goederenspoor De onteigeningen zijn gepland in

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Functionele Fietskaart voor de werknemers van de Gentse Zeehaven

Functionele Fietskaart voor de werknemers van de Gentse Zeehaven Functionele Fietskaart voor de werknemers van de Gentse Zeehaven Pieter Derudder Provincie Oost-Vlaanderen Op een dag vind je de job Gentse Haven De haven van Gent telt 65.353 jobs, waarvan 26.638 directe

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Kaart 1 Knelpunten wegencategorisering GEMEENTE BEGIJNENDIJK. gemeentegrenzen gemeentegrens Begijnendijk

BELEIDSPLAN. Kaart 1 Knelpunten wegencategorisering GEMEENTE BEGIJNENDIJK. gemeentegrenzen gemeentegrens Begijnendijk bovenlokaal sluipverkeer lokaal sluipverkeer vrachtverkeer doortocht Kaart 1 Knelpunten wegencategorisering Algemeen: Handhaving nelheidsmaatregelen olledige zone 50 muv invalswegen? onveilig kruispunt

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Inzender dossier: Bouwheer: Stad Turnhout Stad Turnhout Ive Van Bouwel Campus Blairon 200 coördinator projecten

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Stekene. Gemeenteraadscommissie 18/10/2017

Mobiliteitsplan Stekene. Gemeenteraadscommissie 18/10/2017 Mobiliteitsplan Stekene Gemeenteraadscommissie 18/10/2017 Inhoud beleidsplan Informatief deel Procedurele aspecten Knelpunten en kansen Samenvatting onderzoeksresultaten voorgaande fase Richtinggevend

Nadere informatie

Stanleystraat - Cuperusstraat Voorontwerp en concept

Stanleystraat - Cuperusstraat Voorontwerp en concept Waarom De Stanleystraat en de Cuperusstraat zijn een onderdeel van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Deze fietsostrade zorgt voor een snelle, veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Antwerpen

Nadere informatie

Mobiliteitsplan thema 1 en 4, advies Fietsersbond januari 2015

Mobiliteitsplan thema 1 en 4, advies Fietsersbond januari 2015 Mobiliteitsplan thema 1 en 4, advies Fietsersbond januari 2015 Advies We zijn, als vertegenwoordigers van de Fietsersbond, over het algemeen positief over de inhoud van dit ontwerpmobiliteitsplan van 24

Nadere informatie

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds

TEDEWEST. 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds TEDEWEST 1. Fietssnelwegen in netwerk 2. Masterplan Leie-Schelde 3. Fietsfonds 1 Fietssnelwegen in netwerk Fietssnelwegen zijn doorgaande fietsroutes op een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur. Ze

Nadere informatie

2.3.2 Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze. B.2 - Een fijnmazig fietsroutenetwerk

2.3.2 Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze. B.2 - Een fijnmazig fietsroutenetwerk .. Werkdomein B - Gewenste verkeersstructuur per vervoerswijze B. - Een fijnmazig fietsroutenetwerk Aangezien meer dan de helft van de verplaatsingen minder dan km bedraagt, vormt de fiets een belangrijk

Nadere informatie

Lange Dijkstraat 03/03/2015

Lange Dijkstraat 03/03/2015 Lange Dijkstraat 03/03/2015 Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding Ι waarom Veilige fietsroute (kernroute) Past in vernieuwing van belangrijke assen rond en richting Spoor Noord: Halenstraat/ Viséstraat

Nadere informatie

Suggesties Fietsersbond voor mobiliteit in Heist-op-den-Berg

Suggesties Fietsersbond voor mobiliteit in Heist-op-den-Berg Suggesties Fietsersbond voor mobiliteit in Heist-op-den-Berg Om van Heist-op-den-Berg een aangename fietsgemeente te maken is er veel werk aan de winkel. Dit heeft het voordeel dat het mogelijk is om in

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

70% 75%

70% 75% 70% 75% 4/10 4/10 Woning Vlotte toegang tot fiets Voldoende ruimte, ook voor buitenmaatse fietsen Geen of beperkte hinder voor voetgangers Minimum: 1 fietsparkeerplek per hoofdkussen Beter: #hoofdkussens

Nadere informatie

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier.

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier. Heraanleg Leenstraat Advies Fietsersbond september 2017 Achtergrond Op de website van de gemeente staat te lezen dat de veiligheid van de fietser de belangrijkste reden is voor de heraanleg van de Leenstraat:

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

Hoofddoelstelling. Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen INFRASTRUCTUUR. Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge

Hoofddoelstelling. Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen INFRASTRUCTUUR. Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge FIETS PLAN BRUGGE Hoofddoelstelling Lange termijn visie op fietsbeleid in Brugge Brugge wordt DÉ fietsstad van Vlaanderen Veiligheid Fietscomfort INFRASTRUCTUUR Strategische doelstelling Het stadbestuur

Nadere informatie

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tweede brede werksessie, 7 juli 2015 Arno Jonker, Paul van den Bosch en Natalie Veenkamp DTV Consultants fietsen en lopen innovatie internationaal

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP)

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) GEMEENTE HILLEGOM Hoofdstraat 115 2181 EC Hillegom T 14 0252 Postbus 32, 2180 AA Hillegom F 0252-537 290 E info@hillegom.nl I www.hillegom.nl Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) Onderdeel

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Infodagen mobiliteit. Provinciaal Mobiliteitscharter. Provinciaal Mobiliteitsbeleid 6/02/2013

Infodagen mobiliteit. Provinciaal Mobiliteitscharter. Provinciaal Mobiliteitsbeleid 6/02/2013 Infodagen mobiliteit 7 februari 2013 Vereniging van Vlaamse Provincies Provincie Oost-Vlaanderen Gedeputeerde Mobiliteit Peter Hertog Directeur directie Ruimte R01 Mark Cromheecke 1 Provinciaal Mobiliteitscharter

Nadere informatie

Naam: Klas: Ik woon in:

Naam: Klas: Ik woon in: Naam: Klas: Ik woon in: 1 Waarom School-Thuis-Route? Beste leerlingen, Het fietsen of lopen van je huis naar de basisschool was vaak makkelijk en over een niet al te grote afstand. Daar komt nu verandering

Nadere informatie

Fietsen, het spreekt van zelf, of niet?

Fietsen, het spreekt van zelf, of niet? Fietsen, het spreekt van zelf, of niet? Ook bij minder weer Wat cijfers Gent = 250,000 inwoners UGent + Hoge scholen = > 65,000 students Gemiddeld 2,6 fietsen per huishouden > 200,000 fietsbewegingen per

Nadere informatie

Utrecht wereldfietsstad Mobiliteit en bereikbaarheid 7 juli Lot van Hooijdonk

Utrecht wereldfietsstad Mobiliteit en bereikbaarheid 7 juli Lot van Hooijdonk Utrecht wereldfietsstad Mobiliteit en bereikbaarheid 7 juli 2018 Lot van Hooijdonk Waarom vindt Utrecht fietsen zo belangrijk? Onderdeel van inzet op Healthy Urban Living / gezonde stad. Fiets en voetganger

Nadere informatie

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Procedure verschillende stappen Procedure Vlaamse overheid gevolgd: Evaluatie vorig mobiliteitsplan

Nadere informatie

Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Organiseer uw gemengd verkeer

Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Organiseer uw gemengd verkeer Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Organiseer uw gemengd verkeer Het beste Fietsplan is een Autoplan! (?) Mobiliteitsbeleid Gent Historische schets Tim Scheirs Mobiliteitsbedrijf Stad Gent Vanaf

Nadere informatie

U kunt werk maken van een aantrekkelijke gemeente Affligem dankzij wervend fietsbeleid

U kunt werk maken van een aantrekkelijke gemeente Affligem dankzij wervend fietsbeleid U kunt werk maken van een aantrekkelijke gemeente Affligem dankzij wervend fietsbeleid Tips van Fietsersbond Affligem voor u als gemeenteraadslid Resoluut de kaart van de fiets trekken, betekent werken

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Historiek Reeds geruime tijd ondersteunt de Provincie de realisatie van fietsinfrastructuur Ondersteunen van gemeentes

Nadere informatie

20-punten FietsACTIEplan voor Geel (versie 2018) Fietsers maken de stad!

20-punten FietsACTIEplan voor Geel (versie 2018) Fietsers maken de stad! 20-punten FietsACTIEplan voor Geel (versie 2018) Fietsers maken de stad! Website: www.fietsersbond.be/geel E-mail en nieuwsbrief: fietsersbondgeel@gmail.com Facebook: www.facebook.com/fietsersbondgeel

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4

https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4 https://www.youtube.com/watch?v=yyb9ijerdq4 1-16 november 2016 Fietsostrade Antwerpen - Lier Infomoment bewoners 16 november 2016 2-16 november 2016 AGENDA 20.00u 20.20u 20.30u 21.00u Welkomstwoord door

Nadere informatie

College van 23 oktober 2015

College van 23 oktober 2015 College van 23 oktober 2015 Stad en haven investeren 350 miljoen euro in leefbaarheid en mobiliteit...2 Kom Slim naar Antwerpen tijdens de grote wegenwerken (SW A234 nr. 08845)...5 Stad en haven investeren

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Doorsteken in de gebouwde omgeving: een kerkhof in de stad is ideaal om een doorsteek te voorzien. Foto: Campo Santo, Gent, Google maps

Doorsteken in de gebouwde omgeving: een kerkhof in de stad is ideaal om een doorsteek te voorzien. Foto: Campo Santo, Gent, Google maps Via het opzetten van mobiliteitsplannen wordt bepaald hoe de gewenste verhoudingen zijn tussen de verschillende vervoersmodi (modal split) en hoe een beleid kan opgezet worden ten voordele van meer duurzame

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/16 Fietsostrade F12 Antwerpen-Bergen op Zoom,

Nadere informatie

Meer informatie over onze aanpak en onze visie op verkeersveiligheid, leefbaarheid en mobiliteit vind je in ons programma op pagina

Meer informatie over onze aanpak en onze visie op verkeersveiligheid, leefbaarheid en mobiliteit vind je in ons programma op pagina Op zondag 19 augustus hield N-VA Beernem een fietstocht langs een aantal knelpunten voor veilig fietsen in Beernem. In de voorbije legislatuur is op het gebied van fietsveiligheid heel wat gerealiseerd.

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Jaarverslag A Uit Haarlemmer Wielen 2016 nr 1

Jaarverslag A Uit Haarlemmer Wielen 2016 nr 1 Jaarverslag 2016 A Uit Haarlemmer Wielen 2016 nr 1 1 B Uit Haarlemmer Wielen 2016 nr 2 2 C Uit Haarlemmer Wielen 2016 nr 2 3 D Uit Haarlemmer Wielen nr 3 4 5 E Uit Haarlemmer Wielen 2016 nr 3 6 F Kopij

Nadere informatie

10op10 subsidies... 2. Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3

10op10 subsidies... 2. Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3 Mobiliteit 10op10 subsidies... 2 Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3 Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur toeristische fietspaden... 4 Projectsubsidies mobiliteit

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Bestuursakkoord Turnhout: mobiliteit

Bestuursakkoord Turnhout: mobiliteit Bestuursakkoord Turnhout: mobiliteit Turnhout: een gezond financieel beleid Turnhout: een sterke en efficiënte netwerkorganisatie Turnhout: een dynamische centrumstad Turnhout: het ondernemend hart van

Nadere informatie

PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN Participatiestrategie Doelstellingen Een gedragen netwerk creëren Doelgroepen Gemeentebesturen Buurprovincies Vlaams Gewest (verschillende

Nadere informatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie

verslag Verslag fietsostrade Theaterzaal Vooruit tot uur Annemie De Wolf Deskundige communicatie Externe communicatie en burgerzaken Communicatie Telefoon 03 460 06 11 Fax 03 460 06 36 verslag datum plaats duur verslag Verslag fietsostrade 5 september Theaterzaal Vooruit 20.00 tot 22.30 uur Annemie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 oktober 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 F11: Fietsostrade Antwerpen-Lier aanbestedingsdossier

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Update fietsprojecten Fietsstrategie Steller Jaap Valkema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 367 8980 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 5775070 Datum Uw brief van Uw

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan Procedures - Schoolvervoerplan stappenplan / 1 Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan I N H O U D 1. Inventarisatie van de vervoermiddelen... 2 2. Inventarisatie van de knelpunten...

Nadere informatie

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal SAMEN-werken aan verkeersveiligheid Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal Hoe is het SAVE label tot stand gekomen? Het uitwerken van het SAVE charter en het behalen van het

Nadere informatie

Actieprogramma ABC Werkdomein A - Ruimtelijk Beleid Nr. Actie Locatie Hoofddoelstelling Prioriteit Initiatiefnemer Partners Timing A.1.

Actieprogramma ABC Werkdomein A - Ruimtelijk Beleid Nr. Actie Locatie Hoofddoelstelling Prioriteit Initiatiefnemer Partners Timing A.1. Actieprogramma ABC Werkdomein A - Ruimtelijk Beleid A.1.1 Opvolgen verkeersafwikkeling van de uitbouw van de Kluizenmolen op het Gemeente Sintgrondgebied van Sint-Gillis-Waas Gillis-Waas Bereikbaarheid

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag

Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag Mobiliteitsplan Aartselaar Verslag Velddag 10-3-2016 Ronde 1 Openbaar vervoer GROEP 1 Thema 1: aanbod Vraag naar groter aanbod, meer diversiteit en teveel lijnen op hetzelfde traject. Betere aansluiting

Nadere informatie

2 Voorgestelde oplossingsrichtingen

2 Voorgestelde oplossingsrichtingen Pagina 104 van 156 2 Voorgestelde oplossingsrichtingen 2.1 Kruising fietspad t.h.v. de Leie (brug of tunnel) Het Vademecum fietsvoorzieningen geeft aan dat gelijkvloerse kruisingen van een fietspad met

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente. Uitkomsten fietsenquête Lansingerland. Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder

D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente. Uitkomsten fietsenquête Lansingerland. Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder D66 Lansingerland voor een duurzame gemeente Uitkomsten fietsenquête Lansingerland Berkel Centrum en Station Berkel Westpolder maart 2015 1 Inleiding D66 Lansingerland gaat voor een nog duurzamere gemeente.

Nadere informatie

Nijmegen Duurzaam Bereikbaar Beleidsnota Mobiliteit

Nijmegen Duurzaam Bereikbaar Beleidsnota Mobiliteit Nijmegen Duurzaam Bereikbaar Beleidsnota Mobiliteit 2011 2020. Een eerste reactie van de Fietsersbond afdeling Nijmegen Nijmegen 14 september 2011 Nijmegen@fietsersbond.nl www.fietsersbond.nl www.fietsersbondnijmegen.org

Nadere informatie

Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016. Hoe fietst Bedum?

Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016. Hoe fietst Bedum? Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016 Hoe fietst Bedum? Even voorstellen: Johannes de Vries Wethouder gemeente Bedum van o.a. : Openbare Werken en Verkeer en Vervoer Wat heb ik met fietsen? Kop

Nadere informatie

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte

Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Kanaalroute Brussel: Zuidelijk gedeelte Fietsersbond Brussels Gewest Fietsersbond vzw Oude Graanmarkt 63 1000 Brussel www.fietsersbond.be 02/502.68.51 1. Inleiding De Kanaalroute maakt deel uit van het

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede

Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede 2012-2020 Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede 2012-2020 Welkom Hans van Agteren wethouder verkeer, milieu,

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

BUND Fietspad en Parkspeeltuin

BUND Fietspad en Parkspeeltuin Stadsontwikkeling 1/44 BUND Fietspad en Parkspeeltuin Infomoment 18/10/2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden (indien relevant) ambitie concept Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016

BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering. 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering 24 augustus 2016 BALEN: N18 STEENWEG OP LEOPOLDSBURG Aanleg fietspaden en riolering Waar zijn de werken gepland? De werken zijn voorzien:

Nadere informatie

De module is door nieuw beleid van hogere overheden geactualiseerd.

De module is door nieuw beleid van hogere overheden geactualiseerd. Module fiets De module is door nieuw beleid van hogere overheden geactualiseerd. Situatiebeschrijving Er is de laatste jaren veel aandacht voor de fiets. Op landelijk, provinciaal en regionaal niveau.

Nadere informatie

Regionale Fietsnet met Sternet AANSCHERPING RVVP

Regionale Fietsnet met Sternet AANSCHERPING RVVP Regionale Fietsnet met Sternet AANSCHERPING RVVP 2006-2015 10179-10405/PG/HB zoals vastgesteld in Regioraad van 25 september 2008 Colofon Regionale Fietsnet met Sternet Aanscherping RVVP 2006-2015 In

Nadere informatie

Fietspad Harold Rosherstraat. Projectdefinitie & concept 07/07/2014

Fietspad Harold Rosherstraat. Projectdefinitie & concept 07/07/2014 Fietspad Harold Rosherstraat Projectdefinitie & concept 07/07/2014 Inleiding Inleiding Ι situering Polderstad nieuwe fietstunnel Groen zuid Hoboken centrum Inleiding Ι situering nieuwe fietstunnel Inleiding

Nadere informatie

Nieuw ontwerp voor brug over de Watersportbaan

Nieuw ontwerp voor brug over de Watersportbaan 23 augustus 2019, 11:00 (CEST) Nieuw ontwerp voor brug over de Watersportbaan Het bureau Ney & Partners start met de studie voor de bouw van een fiets- en voetgangersbrug over de Gentse Watersportbaan.

Nadere informatie

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer De Europeese Gemeenschap wil de komende jaren het verkeersbeleid sterk vereenvoudigen. Ook onze federale regering, in dit geval staatsecretaris voor mobiliteit

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Drechtsteden >

Mobiliteitsplan Drechtsteden > De zeven Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, s-gravendeel, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) brengen twee nota s in de inspraak. Deze beschrijven hun visie op bereikbaarheid

Nadere informatie

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015)

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015) Advies milieuraad 16 november 2015 MINA-RAAD Secretariaat: Dorp 1, 9830 St.-Martens-Latem tel. 09/282 17 46 fax. 09/282 17 31 e-mail: jana.verlinde@sint-martens-latem.be advies ontwerp mobiliteitsplan

Nadere informatie

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar

Fietsactieplan - D66 Den Haag. Liefde voor de fiets. D66 krijgt het voor elkaar Fietsactieplan - D66 Den Haag Liefde voor de fiets D66 krijgt het voor elkaar 20180222161527_447.adpro.indd 1 2/22/2018 4:15:40 PM Investeren in de fiets 1 Als fractievoorzitter en lijsttrekker heb ik

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria voor fietssnelwegen Bijlage bij subsidiereglement fietssnelwegen

Kwaliteitscriteria voor fietssnelwegen Bijlage bij subsidiereglement fietssnelwegen Kwaliteitscriteria voor fietssnelwegen Bijlage bij subsidiereglement fietssnelwegen Een fietssnelweg? Een fietssnelweg is een fietsverbinding tussen attractiepolen, die fiets(er)vriendelijk en kwaliteitsvol

Nadere informatie

Afzender: 28 Juni 2018 Fietsersbond Destelbergen Damvalleistraat Destelbergen

Afzender: 28 Juni 2018 Fietsersbond Destelbergen Damvalleistraat Destelbergen Afzender: 28 Juni 2018 Fietsersbond Destelbergen Damvalleistraat 69 9070 Destelbergen Aan: College van Burgemeester en Schepenen Dendermondesteenweg 430 9070 Destelbergen Betreft: Verkavelingsaanvraag

Nadere informatie

25% meer. fietsgebruik

25% meer. fietsgebruik 25% meer fietsgebruik De ambitie van de Fietsersbond bij de Provinciale-Statenverkiezingen van 2 maart 2011 2 25% MEER FIETSGEBRUIK De ambitie van de Fietsersbond bij de Provinciale- Statenverkiezingen

Nadere informatie

Oversteekvoorzieningen ter hoogte van tramsporen. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit

Oversteekvoorzieningen ter hoogte van tramsporen. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit Dienstorder MOW/AWV/2016/1 d.d. 8 januari 2016 Titel: Voorgesteld door: (stuurgroep) Kenniscluster: Doelgroep: Verspreiding: Vervangt dienstorder: Verwijst naar dienstorder: Bijlagen: Oversteekvoorzieningen

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Bijkomend uitrustingsniveaus van oversteken voor zwakke weggebruikers. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit

Bijkomend uitrustingsniveaus van oversteken voor zwakke weggebruikers. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit Dienstorder MOW/AWV/2019/1 d.d. 11 februari 2019 Titel: Voorgesteld door: (stuurgroep) Informatiefolder: Doelgroep: Voor wie van toepassing? Bijkomend uitrustingsniveaus van oversteken voor zwakke weggebruikers

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016

De Bist projectdefinitie & concept. September 2016 De Bist projectdefinitie & concept September 2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie ontwerpend onderzoek concept Inleiding Inleiding Ι situering Inleiding

Nadere informatie

Fietssnelweg Leuven-Tienen. Infomoment CC de borre Bierbeek 12/09/2016

Fietssnelweg Leuven-Tienen. Infomoment CC de borre Bierbeek 12/09/2016 Fietssnelweg Leuven-Tienen Infomoment CC de borre Bierbeek 12/09/2016 Fietssnelweg Leuven-Tienen Fietssnelwegen in Vlaanderen Sinds enkele jaren sterke inzet op uitbouw fietssnelwegen door provincie Vlaams-Brabant.

Nadere informatie

Creëren van een veilige oversteek Zilvermeerlaan Zilvermeer Mol

Creëren van een veilige oversteek Zilvermeerlaan Zilvermeer Mol Creëren van een veilige oversteek Zilvermeerlaan Zilvermeer Mol Provincie Antwerpen Versie 1, mei 2014 Opdrachtgever Provincie Antwerpen Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen tel. 03 240 50 11 fax 03

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Mobiscan. Sint-Denijs-Westrem

Mobiscan. Sint-Denijs-Westrem Mobiscan Sint-Denijs-Westrem Mobiscan Doel: Optimaliseren van duurzaam woonwerkverkeer Inhoud: Bereikbaarheidsprofiel Mobiliteitsprofiel Kansrijke maatregelen (maatwerk) Schematisch BEREIKBAARHEIDSPROFIEL

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

3 FICHES ZACHTE MOBILITEIT. Planeco bvba Gemeentelijk Mobiliteitsplan van Etterbeek Projectfiches juli 10 - p.42

3 FICHES ZACHTE MOBILITEIT. Planeco bvba Gemeentelijk Mobiliteitsplan van Etterbeek Projectfiches juli 10 - p.42 3 FICHES ZACHTE MOBILITEIT Planeco bvba Gemeentelijk Mobiliteitsplan van Etterbeek Projectfiches juli 10 - p.42 PROJECTFICHE NR. 3 Fietsnetwerk DOELSTELLING(EN) Zachte verplaatsingen aanmoedigen door de

Nadere informatie