DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+"

Transcriptie

1 DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

2 BOUWEN MET FAB5+

3

4 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 02 Inhoud Introductie 3 Het 5S-bouwsysteem? 5 Waarom 5S gebruiken? 7 Isolatiewaarde 11 De praktijk 15 Plaatsen en verbinden 14 Vloerconstructie 19 Afdichten van naden 20 Afbouw 21 Besparing 23

5 BOUWEN MET FAB5+ Introductie De bouwvoorschriften bepalen betere thermische prestaties en sturen de bouwsector steeds meer aan met prefab producties te werken. Dit is een uitdaging voor veel traditionele bouwers en dwingt mensen om te zoeken naar alternatieve manieren om aan de huidige bouw-economische eisen te voldoen. Vandaag de dag worden steeds meer gebouwen vervaardigd met een traditioneel houten frame structuur en deze trend zet zich door. FAB5+ haakt hierop in door te bouwen met het 5S-bouwsysteem. 5S-Bouwsysteem; bouwmethode van de toekomst. Houten sandwichpanelen met een hoogwaardige isolerende kern. Plus, hout is van oudsher het meest gebruikte bouwmateriaal. Gemakkelijk te hanteren, natuurlijk en biedt flexibiliteit aan het ontwerp..

6 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT Het FAB5+ bouwsysteem voldoet exact aan de huidige bouwregelgeving. Maar wij gaan nog een stap verder. Denk hierbij aan passief energiegebruik met een energienota-nul. Of in de toekomst een cradle-to-cradle object, waarbij het streven verder gaat dan het voorzien in onze eigen behoeftes maar ook de toekomstige generaties van meer mogelijkheden voorziet. Meerdere afbouwsystemen kunnen gebruikt worden, er is ruime keus van gebruik en toepassing. Om u volledig hierover te informeren en de materialen te ervaren is een persoonlijk gesprek de uitkomst.

7 BOUWEN MET FAB5+ 05 Het 5S-bouwsysteem 5S-panelen zijn hoogwaardige thermische panelen die bestaan uit een sandwich van twee lagen plaatmateriaal (OSB, multiplex, staal, of vezelcement), met daar tussen een isolerende laag geëxpandeerd polystyreen (EPS). De meest voorkomende panelen bestaan uit OSB met een EPS kern.

8 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 5S-bouwsysteem De meest voorkomende vorm van een 5S-paneel wordt geproduceerd door EPS schuim tussen twee bladen van OSB te persen. EPS (Foam) OSB Plaat OSB Plaat

9 BOUWEN MET FAB5+ 07 Waarom 5S gebruiken? De laatste jaren ontstaat een groter bewustzijn met betrekking tot het milieu en onze manier van leven. Het 5S-bouwsysteem heeft verscheidende specifieke voordelen welke van groot belang zijn in het bouwproces maar zeker ook in de levenscyclus van het bouwwerk.

10 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 60% minder CO2-emissie Groen en duurzaam Hogere energie-efficiëntie Minder afval Recyclebaar materiaal Minder gebruik van gekapt hout Ideaal woon- en leefklimaat Minder ruimte nodig op de bouwplaats

11 BOUWEN MET FAB5+ 50% minder arbeidsloon Besparing Reductie in energiekosten Zeer korte bouwtijd; geldbesparend Reductie in aanloopkosten Fabricage van alleen benodigde passende panelen/materialen

12 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 30% lichter in gewicht Constructie Lichtgewicht panelen 5 tot 6 keer sterker dan traditionele houtskeletbouw Flexibele ontwerpmogelijkheden zonder koudebruggen Constructie voldoet aan alle bouwvoorschriften Gegarandeerde levensloop van 70 jaar t.o.v. beton 50 jaar.

13 BOUWEN MET FAB5+ 11 Isolatiewaarde De gebouwde omgeving moet steeds meer rekening gaan houden met het energieverbruik en de CO2 uitstoot, oftewel onze ecologische voetafdruk. Bij nieuwe gebouwen wordt het steeds belangrijker om al in de ontwerpfase na te denken over hoe de energiezuinigheid van het gebouw in de praktijk wordt ingevuld. De energiezuinigheid van een woning wordt bepaald door de R-waarden van de te gebruiken constructiematerialen. Een hoge R-waarde van een constructie zorgt voor een hogere mate van energiezuinigheid van een woning en resulteert in een forse besparing op uw energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

14 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT Rc-waarde 10 8,6 5 5,81 7,04 4,22 2, mm 92mm 165mm 143mm 210mm 187mm 260mm 238mm 310mm 289mm Paneeldikte EPS kern (dikte)

15 BOUWEN MET FAB5+ 6,92 Rc-waarde Alle R-waarden van de constructie onderdelen samen wordt uitgedrukt in een Rc-waarde, ook hier geldt hoe hoger de Rc-waarde hoe minder energie verloren gaat. Sinds het Bouwbesluit 2012 moet de thermische isolatiewaarde Rc voor gevels en daken minimaal 3,5 m2k/w zijn. Voor 2015 is ingezet op een Rc-waarde van 5,0 m2k/w. Het FAB5+ bouwsysteem voldoet ruimschoots aan de huidige en toekomstige eisen van het bouwbesluit. Met een paneeldikte van 165mm ontstaat er een constructie met een Rc-waarde van 4,22 m2k/w. Een paneeldikte van 260mm geeft zelfs een Rc-waarde van 7,04 m2k/w.

16 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 13 De praktijk Allereerst worden uw wensen met betrekking tot het ontwerp besproken met onze architect. Deze zal uw wensen vertalen naar een definitief ontwerp. Wanneer dit ontwerp is goedgekeurd kan de woning in productie worden genomen. Dit gebeurt door middel van een volledig geautomatiseerd productieproces in de fabriek (ISO-9001 gecertificeerd), welke inmiddels ruime ervaring heeft met het produceren van prefab systeemwoningen. Nadat de volledig op maat gemaakte panelen gecontroleerd zijn op kwaliteit worden ze vervoerd naar de bouwplaats waar ze, aan de hand van de benodigde bouw- en werktekeningen, geassembleerd worden.

17 BOUWEN MET FAB5+ Installatie De casco woning wordt eenvoudig geïnstalleerd door het aanhouden van de bouw- en werktekeningen. Alle openingen van deuren en ramen zijn in de fabriek reeds aangebracht. Alle bevestigingsmiddelen en benodigde gereedschappen worden door ons meegeleverd.

18 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 15 Plaatsen en verbinden De panelen komen op de bouw aan, op maat gemaakt met deur en raamopeningen, maar zonder het kozijn. Het EPS is verzonken langs de randen om panelen naadloos te bevestigen aan vloer, plafond of andere panelen.

19 BOUWEN MET FAB5+ Bevestigen Houten balken worden bevestigd op de fundering en de naden worden afgekit (A). Het paneel wordt over de balk geplaatst (B). Het volgende paneel wordt naadloos tegen het eerste paneel geplaatst en door middel van lijm en spijkers bevestigd (C). A

20 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 17 B

21 BOUWEN MET FAB5+ De 2 panelen worden vastgezet met een spijkerpistool C Hetvolgende paneel wordt naadloos tegen de ander geplaatst

22 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 19 Vloer constructie Bouwtechnisch is er geen reden te bedenken waarom een vloer niet met 5S-panelen kan worden vervaardigd. Het leggen van een vloer met 5S-panelen gaat ook veel sneller dan het leggen van een vloer op traditionele wijze. Daarbij is ook de isolatiewaarde van de vloer direct veel hoger, zowel thermisch als geluidstechnisch.

23 BOUWEN MET FAB5+ Afdichten van naden Er zijn een aantal manieren om de naden tussen de panelen af te dichten. We lijmen de panelen aan elkaar, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van polyurethaanschuim (PUR schuim). Wij adviseren als extra maatregel dat de naden afgedicht worden door ze te bedekken met een vulcanische tape, om koudebruggen te voorkomen.

24 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 21 Afbouw Afbouwbedrijven werken graag op projecten waar gebouwd wordt met 5S-panelen daar deze vlak en recht zijn en niet krimpen of buigen. Interieur en exterieur kunnen eenvoudig met allerlei verschillende materialen worden afgewerkt zoals metselwerk, steenstrips, rabbatdelen, stucwerk of zelfs keramische tegels. Zowel W- als E-installaties zijn eenvoudig voor te bereiden en te installeren. Een dakconstructie van 5S-panelen afwerken is niet anders dan de afwerking van een traditioneel dak.

25 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT

26 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 23 Besparing U heeft plannen om een object te laten bouwen of te renoveren, maar wilt toetsen of het plan financieel haalbaar is. FAB5+ geeft gratis advies met betrekking tot prestaties en geschiktheid van het 5S-bouwsysteem voor elk gewenst project. Ook op basis van uw eigen ontwerp of schets kunnen wij een passende offerte maken. FAB5+ werkt transparant en stelt samen met u de technische tekeningen op, brengt vooraf alle kosten voor het bouwen of verbouwen in kaart, draagt zorg voor het gehele bouwproces, van schetsplan tot en met de oplevering. Met het FAB5+ bouwsysteem kiest u voor een korte bouwtijd en gaat u niet alleen veel geld

27 BOUWEN MET FAB5+ Bouwen met FAB5+ bespaart u op het hele bouwproces besparen ten opzichte van traditioneel bouwen, ook uw elektriciteitsnota zal aanzienlijk lager worden. Het FAB5+ bouwsysteem voldoet automatisch aan de huidige bouwregelgeving maar wij gaan nog een stapje verder. Denk hierbij aan een passief, energienota-nul, of in de toekomst een cradle-to-cradle object. Met het FAB5+ bouw & woonconcept voorkomt u onverwachte kosten of verrassingen! Het FAB5+ team.

28 FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT

29 DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ Dovenetel 10, 5071 HR Udenhout t +31 (0) f +31 (0)

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al meer dan 10 jaar in Engeland wordt toegepast, waarbij hoge isolatiewaarden, een minimaal aantal aan koudebruggen

Nadere informatie

Official Hemsec SIPs Distributor. Hemsec SIPs. Technische informatie en specificaties

Official Hemsec SIPs Distributor. Hemsec SIPs. Technische informatie en specificaties SIPS SUPPLY Official Hemsec SIPs Distributor Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al bijna jaar in Engeland wordt toegepast waarbij hoge isolatiewaarden,

Nadere informatie

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl

Duurzaam bouwen is innovatief denken... slim clubhuis.nl Duurzaam bouwen is innovatief denken... Duurzaam bouwen =toekomstbestendig bouwen Duurzaam bouwen is goed voor mens, milieu en portemonnee: * mens; comfort, gezondheid, welzijn * milieu; biodiversiteit,

Nadere informatie

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

Het modulaire houtskelet bouwsysteem

Het modulaire houtskelet bouwsysteem Het modulaire houtskelet bouwsysteem Ons antwoord op de toekomst ixpando is het antwoord op bijna alle vragen die in de toekomst aan de orde komen wanneer het gaat om duurzaamheid, milieu, betaalbaar bouwen,

Nadere informatie

TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING

TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING 24 RUWBOUWTIMMERWERK 24.52 VLOER-, WAND- EN DAKELEMENTEN 24.52.20-a RUWBOUW STELWERK HOUTEN ELEMENTEN, HOUTEN WANDELEMENT Bevestiging... 1. HOUTEN WANDELEMENT

Nadere informatie

Energiebesparend. Mooi. Razendsnel.

Energiebesparend. Mooi. Razendsnel. Energiebesparend. Mooi. Razendsnel. Vergroot woongeluk met Cocoonz! Een (huur)huis op een slimme manier energiezuinig, comfortabel en weer aantrekkelijk maken? Met Cocoonz bieden wij dé oplossing om een

Nadere informatie

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling:

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling: Binnenwand Algemeen Ultralight Floor wandelementen worden opgebouwd uit een skelet van C-profielen, geïsoleerd met minerale wol en beplaat met slagkrachtige cementgebonden gipsvezelplaten. Hierdoor blijft

Nadere informatie

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling:

Binnenwand. Algemeen. Productvoordelen. Samenstelling: Binnenwand Algemeen Steelframe Concrete Floor wandelementen worden opgebouwd uit een skelet van C-profielen, geïsoleerd met minerale wol en beplaat met slagkrachtige cementgebonden gipsvezelplaten. Hierdoor

Nadere informatie

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Een innovatief constructiesysteem Welk constructiesysteem maakt het mogelijk om: een vrije overspanning tot wel 20 meter te

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

U n i d e k p r e f a b d a k e n

U n i d e k p r e f a b d a k e n U n i d e k p r e f a b d a k e n P r e f a b, d e n i e u w e n o r m i n b o u w e n Tijden veranderen, normen veranderen. Ook in de bouwwereld worden steeds scherpere eisen gesteld ten aanzien van het

Nadere informatie

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen

Technische tip: FERMACELL Vlieringvloerelement. FERMACELL Vlieringvloerelement. De meest efficiënte methode om energie te besparen Technische tip: De meest efficiënte methode om energie te besparen Het bestaat uit een 10 mm dikke Gipsvezelplaat met een polystyreen isolatieplaat (EPS DEO 150 WLG 035) met uitstekende warmte-isolerende

Nadere informatie

Otto Mesken & Co Berltsum. Overzicht aangeboden houten mantelzorgwoningen met leveringslijst en richtprijzen.

Otto Mesken & Co Berltsum. Overzicht aangeboden houten mantelzorgwoningen met leveringslijst en richtprijzen. Otto Mesken & Co Berltsum Overzicht aangeboden houten mantelzorgwoningen met leveringslijst en richtprijzen. (een aantal woningen is ook te leveren als loghuis.) Standaard geleverde materialen. 1. Afgewerkt

Nadere informatie

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen!

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! snelle realisatie in duurzame renovatie Met Renolution is uw woningbezit verrassend snel

Nadere informatie

Vakantiewoningconcept

Vakantiewoningconcept Vakantiewoningconcept Ontwikkelen en bouwen voor nu en later. U wilt uw gasten een bijzondere beleving en een onbezorgd verblijf bieden. In een vakantiewoning die aan alle eisen voldoet en qua duurzaamheid

Nadere informatie

ALL GREAT WORK START WITH US! Door samenw erking sterk!

ALL GREAT WORK START WITH US! Door samenw erking sterk! ALL GREAT WORK START WITH US! Door samenw erking sterk! Bouwen met lichtmetaal Snelheid Een groot voordeel van lichtmetaal constructie is de hoge snelheid van de bouw. Door middel van het snelle ontwerp,

Nadere informatie

Betaalbare Woning Ontwikkeling. Een antwoord op de huizencrisis

Betaalbare Woning Ontwikkeling. Een antwoord op de huizencrisis Betaalbare Woning Ontwikkeling Een antwoord op de huizencrisis April 2012 Betaalbare nieuwbouwwoningen voor elke groep starters 2 INHOUD 1. Inleiding 2. BWO Partners 3. BWO Huizen 4. Referentie Woning

Nadere informatie

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0 ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte mm Rc-waarde tot 5,0 Vloersystemen Spaansen produceert al vanaf 1984 diverse soorten betonnen vloerplaten. In 1993 is speciaal hiervoor in Harlingen (Friesland) een

Nadere informatie

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten

U kunt zich richten op uw kerntaken! Volledig op elkaar afgestemd en passend casco. Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Volledig op elkaar afgestemd en passend casco Geen werkvoorbereiding, alleen controle op uitgangspunten Geen faalkosten, geen bouwfouten Geschikt voor enkele en seriematige woningbouw 100% ontzorging voor

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID 2 4 3 1 5 6 TECHNISCHE VOORDELEN dr. ir. Kurt De Proft, houtskeletbouwspecialist bij het Technisch Centrum der Houtnijverheid: Houtskeletbouw wordt gekenmerkt door een grote

Nadere informatie

Het Greenhouse. Een toekomstgerichte oplossing

Het Greenhouse. Een toekomstgerichte oplossing Het Greenhouse Een toekomstgerichte oplossing Klimaatdoelstellingen - In 2025 dient de CO₂-uitstoot van alle woningen en gebouwen met 30% gereduceerd te zijn. - De oplossing dient innovatief, compromisloos

Nadere informatie

DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK

DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK Styrock DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK Laat de kou buiten Styrock Styrock HR Styrock gevelplint Styrock borstwering Styrock producten De Styrock producten staan voor een arbeidsvriendelijke gevelafwerking

Nadere informatie

10 mm. m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN

10 mm. m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN A 10 mm m a a t b e t o n l i c h t b e t o n Opties & Extra s SPECIALISTEN IN PREFAB OPLOSSINGEN De power van prefab Prefab bouwen is hot en terecht. Er zijn tal van voordelen aan verbonden en vaak genoemde

Nadere informatie

Isover RKL-31 Façade

Isover RKL-31 Façade NIEUW Isover RKL-31 Façade Compleet isolatiesysteem voor slanke houtskeletbouwgevels www.isover.nl/rkl Nieuwe eisen aan energiebesparing Ontwikkeling EPC-waarden Per 1 januari 2015 zijn de eisen aan energiebesparing

Nadere informatie

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS PREFAB BADKAMERS De prefab badkamer wint snel terrein in de bouwwereld. Geen wonder, want de prefab badkamer is een kwaliteit product dat de functionaliteit en de uitstraling

Nadere informatie

Technische bepalingen en werkbeschrijving

Technische bepalingen en werkbeschrijving Technische bepalingen en werkbeschrijving 24 RUWBOUWTIMMERWERK 24.52 Vloer-, wand- en dakelementen 24.52.20-a Ruwbouw stelwerk houten elementen, houten wandelement 0. Ruwbouw stelwerk houten elementen

Nadere informatie

SpeedRoof. Prefab and Industrial. By Lignostone. SpeedRoof B.V. Postbus 89 Mercuriusweg 3 9560 AB Ter Apel

SpeedRoof. Prefab and Industrial. By Lignostone. SpeedRoof B.V. Postbus 89 Mercuriusweg 3 9560 AB Ter Apel B.V. Postbus 89 Mercuriusweg 3 9560 AB Ter Apel By Lignostone tel: +31 (599) 584 344 fax: +31 (599) 584 096 speedroof@lignostone.com www.lignostone.com 2 3 Wij zijn een innoverend bedrijf dat actief is

Nadere informatie

Vloer- en bodemisolatie

Vloer- en bodemisolatie Vloer- en bodemisolatie Wij bieden meerdere producten aan voor het isoleren van uw kruipruimte zodat u de best passende oplossing voor uw woning kunt kiezen. De aangeboden producten onderscheiden zich

Nadere informatie

Isolatie. Technische achtergrond 5 november Wouter van den Acker PKW

Isolatie. Technische achtergrond 5 november Wouter van den Acker PKW Isolatie Technische achtergrond 5 november 2016 Wouter van den Acker PKW Over PKW Energie en duurzaamheid Architectuur en ontwerp Tekeningmanagement Vastgoedmanagement Projectmanagement Kantoor Delft Inhoud

Nadere informatie

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING DE KREIT Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2015 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING Plan De Kreit Kreitenmolenstraat 142 Gemeente Udenhout, Tilburg 2 DUURZAAM WONEN IN UDENHOUT Een korte introductie

Nadere informatie

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank

Styrock. de isolerende lichtgewicht kantplank Styrock de isolerende lichtgewicht GEMAKKELIJK ARBEIDSVRIENDELIJK SNEL ISOLEREND KOSTENBESPAREND HOGE DRUKSTERKTE LICHTGEWICHT EENVOUDIGE CONSTRUCTIE BETON UITSTRALING de kant-en Styrock kant De functie

Nadere informatie

Significante voordelen van stalen gordingen

Significante voordelen van stalen gordingen Significante voordelen van stalen gordingen Constructief Grote overspanningen (spantvakken tot 12 mtr. overspanning zijn haalbaar) Meer gebruiksgemak / meer comfort Minder spanten benodigd Lagere kosten

Nadere informatie

CATALOGUS HARDEMAN MODULEBOUW

CATALOGUS HARDEMAN MODULEBOUW CATALOGUS HARDEMAN MODULEBOUW S inds 2010 is H. Hardeman B.V. ook actief in de modulebouw. Wij verwachten dat de bouwsector de komende tien jaar sterk zal veranderen: er zal minder vanuit de bouwbedrijven

Nadere informatie

HARDEMAN WOONMODULE WM46. brandveilig energiezuinig onderhoudsvrij verplaatsbaar voordelig conform bouwbesluit casco - turnkey

HARDEMAN WOONMODULE WM46. brandveilig energiezuinig onderhoudsvrij verplaatsbaar voordelig conform bouwbesluit casco - turnkey HARDEMAN WOONMODULE WM46 brandveilig energiezuinig onderhoudsvrij verplaatsbaar voordelig conform bouwbesluit casco - turnkey WOONMODULES Kenmerken Hardeman woonmodules: De woonmodules zijn specifiek ontworpen

Nadere informatie

Geïsoleerde Dak- en Gevelsystemen. CI/SfB. April 2004. Renovatie. Renoveren met Sandwichpanelen. Insulation Built-in

Geïsoleerde Dak- en Gevelsystemen. CI/SfB. April 2004. Renovatie. Renoveren met Sandwichpanelen. Insulation Built-in Geïsoleerde Dak- en Gevelsystemen CI/SfB (47) Nh2 April 2004 Renovatie Renoveren met Sandwichpanelen Insulation Built-in Renoveren met Sandwichpanelen Aangezien, in tegenstelling tot nieuwbouw, bij renovatie

Nadere informatie

Build. Cembrit vloerluiken en kantplanken

Build. Cembrit vloerluiken en kantplanken Build Cembrit vloerluiken en kantplanken Cembrit vloerluiken en kantplanken Geïsoleerde Vloerluiken, rot- en schimmelvrij volgens BRL 3300. Productomschrijving Het Cembrit vloerluik is opgebouwd uit een

Nadere informatie

URSEM 3D MODULAIRE STUDENTENWONINGEN

URSEM 3D MODULAIRE STUDENTENWONINGEN URSEM 3D MODULAIRE STUDENTENWONINGEN 1 Hoge kwaliteit optimaal product en proces Scherpe integrale prijs op aanvraag Korte bouwtijd twee keer zo snel Gerealiseerde projecten Studentenwoningen Delft 186

Nadere informatie

Alle ruimte voor de beste oplossing

Alle ruimte voor de beste oplossing Alle ruimte voor de beste oplossing Bergingen, Daken en Gevels De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop Groep ontstond in 1927 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 250 vaste medewerkers.

Nadere informatie

5.3 COMBINATIEVLOER. Ra veelconstructie. bij de gevel PRODUCTEN SYSTEEMVLOEREN

5.3 COMBINATIEVLOER. Ra veelconstructie. bij de gevel PRODUCTEN SYSTEEMVLOEREN .3 PRODUCTEN COMBINATIEVLOER De combinatievloer bestaat uit geprefabriceerde betonnen liggers, EPS (geëxpandeerd polystyreen) vulelementen en een betonlaag die in het werk wordt aangebracht en die samen

Nadere informatie

C A T A L O G U S . w i n t. n Recreatiewoningen

C A T A L O G U S . w i n t. n Recreatiewoningen B.V. CATALOGUS Recreatiewoningen november 2014 CONTACT gegevens B.VB.V.. Torenstraat 17 3764 CK Soest telefoon: 035-609 09 03 contactpersoon: Olav Wiggers KvK nummer: 60454539 BTW nummer 853917930B01 Bezoek

Nadere informatie

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Het beste van twee werelden Samen in één product Welkom bij de toekomst van bouwen Duurzaamheid en klimaatbescherming worden steeds belangrijker, en

Nadere informatie

Een vernieuwer in bouwen

Een vernieuwer in bouwen Een vernieuwer in bouwen Een trendbreuk in bouwen en wonen De huidige bouw- en woningmarkt is statisch en weinig flexibel. Woningen worden voor vele decennia gerealiseerd en in de oorspronkelijke bouw

Nadere informatie

TOPCASCO B.V. SLIM BOUWEN DOE JE SAMEN. Roompot. Investeer in luxueus genieten aan de Zeeuwse kust

TOPCASCO B.V. SLIM BOUWEN DOE JE SAMEN. Roompot. Investeer in luxueus genieten aan de Zeeuwse kust TOPCASCO B.V. SLIM BOUWEN DOE JE SAMEN Roompot Investeer in luxueus genieten aan de Zeeuwse kust Bouw uw droomhuis Elke woning weerspiegelt een geheel eigen karakter en persoonlijke smaak. Topcasco verwerkt

Nadere informatie

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw)

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Algemeen Belangrijkste functie van een dakkapel is het creëren van extra leefruimte in een woning. De dakkapel wordt geplaatst op een hellend dak. wat is het verschil?

Nadere informatie

De spouwmuur van je woning isoleer je zo

De spouwmuur van je woning isoleer je zo De spouwmuur van je woning isoleer je zo Vanaf nu kan iedereen in Nederland duurzaam en comfortabel wonen Vanaf nu kan iedereen in Nederland duurzaam en comfortabel wonen. Met UniPearls van THUISO, het

Nadere informatie

VINKEL W1570 MODEL. NOTE: Dit huis is gebouwd naar de wensen van een klant, maar kan uiteraard ook een uitgangspunt zijn voor uw nieuwe woning!

VINKEL W1570 MODEL. NOTE: Dit huis is gebouwd naar de wensen van een klant, maar kan uiteraard ook een uitgangspunt zijn voor uw nieuwe woning! W1570 VINKEL Een comfortabel en ruim woonhuis met: - op de begane grond hal woonkamer keuken bijkeuken toilet werkkamer inpandige schuur ruime trap in de hal naar de overloop - boven verdieping ruime badkamer

Nadere informatie

Villa Cepro. Villa Cepro, Almere

Villa Cepro. Villa Cepro, Almere Villa Cepro projectnummer 0809 programma Woonhuis opleverdatum 01 december 2010 adres Aphroditestraat plaats Almere opdrachtgever Fam. Cevat/Pronk aannemer Aannemingsbedrijf Cevat ontwerpteam Hans Sluijmer,

Nadere informatie

zo maakt Skellet het verschil

zo maakt Skellet het verschil Een staalskelet bouwen is niet ingewikkeld meer. Geen zware stalen profielen, complexe engineering of duur materieel voor montage. Nieuwsgierig? Ontdek Skellet. Een veelzijdig systeem waarmee je zonder

Nadere informatie

PARTNER IN EFFICIËNT CONCEPT BOUWEN

PARTNER IN EFFICIËNT CONCEPT BOUWEN PARTNER IN EFFICIËNT CONCEPT BOUWEN BSK Prefabs...altijd op zoek naar nieuwe rendabele oplossingen Energiezuinig renoveren van de bestaande woningvoorraad lijkt de grote opgave van dit decennium te worden.

Nadere informatie

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur Luxe-Line Single: Geïsoleerde enkelvoudige zijdeur Design, isolatie en gebruiksgemak Het

Nadere informatie

MIJDRECHT W1070 MODEL. Een compact maar comfortabel woonhuis met: - op de begane grond

MIJDRECHT W1070 MODEL. Een compact maar comfortabel woonhuis met: - op de begane grond MODEL W1070 MIJDRECHT BB..VV.. Een compact maar comfortabel woonhuis met: - op de begane grond hal met toilet woonkamer /keuken bijkeuken schuur ruime badkamer met toilet ouder slaapkamer met openslaande

Nadere informatie

Eter-Backer HD Systeem. Geventileerd gevel- en plafondsysteem. Voor nieuwbouw en renovatie.

Eter-Backer HD Systeem. Geventileerd gevel- en plafondsysteem. Voor nieuwbouw en renovatie. Eter-Backer HD Systeem Geventileerd gevel- en plafondsysteem. Voor nieuwbouw en renovatie. Eén hoogwaardig bouwsysteem Nieuwe en creatieve esthetische mogelijkheden. De eenvoudige oplossing voor slanker

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 13.30-15.00 uur BOUWTECHNIEK-METSELEN CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 44 vragen.

Nadere informatie

Finse woning Oosterwolde (Fr)

Finse woning Oosterwolde (Fr) Finse woning Oosterwolde (Fr) Overzicht aangeboden houten mantelzorgwoningen met leveringslijst en richtprijzen. (een aantal woningen is ook te leveren als loghuis.) Standaard geleverde materialen. 1.

Nadere informatie

Architectural Façade Solutions OUTSTANDING QUALITY

Architectural Façade Solutions OUTSTANDING QUALITY Architectural Façade Solutions OUTSTANDING QUALITY Architectural Façade Solutions IN HET OOG SPRINGENDE ARCHITECTONISCHE GEVELSYSTEMEN UIT NEDERLAND AFSI, EEN INTRODUCTIE AFS International B.V. is gespecialiseerd

Nadere informatie

MAS KERADE. 09-11 van der breggen architecten

MAS KERADE. 09-11 van der breggen architecten MAS KERADE 09-11 Anders bouwen met Maskerade Kwaliteit Flexibel Gezond Milieubewust Bouwen in Hout Lavendelheide 21 9202 PD Drachten Tel. 0512 53 95 35 Duurzaam Industrieel Scheepmakershaven 29 E 3011

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Böger baksteensysteem

Böger baksteensysteem Isolatie en baksteen in één bouwelement Böger baksteensysteem Kooy Bilthoven Rembrandtlaan 38 3723 BJ Bilthoven (t) 030-22 59 800 Kooy Eindhoven Esp 210 5633 AC Eindhoven (t) 040-29 02 690 Kooy Capelle

Nadere informatie

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre FRIESCHE KUNSTSTOF BOUW Meer dan 25 jaar bouwervaring Wij zijn een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de bouw waarbij we de traditionele bouw methodiek toepassen met moderne productie technieken.

Nadere informatie

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Samen bouwen aan kinderopvang Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Bij Esbi Huis treft u alles onder één dak Door de toenemende vraag naar kinderopvang is er in veel gemeentes een structureel tekort

Nadere informatie

NII. Nederlandse Isolatie Industrie. Beter isoleren. Energiebesparing en de gevel. Jubileumsymposium Stapelbouw 17 juni 2010.

NII. Nederlandse Isolatie Industrie. Beter isoleren. Energiebesparing en de gevel. Jubileumsymposium Stapelbouw 17 juni 2010. Nederlandse Beter isoleren Energiebesparing en de gevel Jubileumsymposium Stapelbouw 17 juni 2010 Dick Tommel 1 AGENDA Energiebesparing via de gevel Energiebesparing Trias Energetica Consequenties voor

Nadere informatie

Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen

Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen Denken in duurzame systemen en effectieve oplossingen Unidek SolarTherm is het eerste sandwich dakelement met een geïntegreerd, prefab gemonteerde zonnecollector. Het resultaat van een unieke samenwerking

Nadere informatie

Informatie over de dak / wand en bovenbouw van een stal:

Informatie over de dak / wand en bovenbouw van een stal: Informatie over de dak / wand en bovenbouw van een stal: Genugten Agri B.V. levert complete staalconstructies met houten of stalen gordingen. Als dakbedekking worden diverse soorten stalen profielplaten,

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Berkelland 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 35450 14 februari 2019 Rectificatie: Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent

Nadere informatie

Steelframe Concrete Floor

Steelframe Concrete Floor Steelframe Concrete Floor LEWIS Steelframe Concrete Floor LEWIS STEELFRAME CONCRETE FLOOR Lichtgewicht staalframe betonvloer voor woningbouw, industriebouw en utiliteitsbouw De LEWIS Steelframe Concrete

Nadere informatie

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON OVER ONS WILLY NAESSENS Met Willy Naessens kiest u voor een ideaal bouwsysteem. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren

Nadere informatie

Wij kunnen heel snel schakelen zodat iemand als Sofia zich thuis voelt

Wij kunnen heel snel schakelen zodat iemand als Sofia zich thuis voelt Wij kunnen heel snel schakelen zodat iemand als Sofia zich thuis voelt (Semi)permanente huisvesting statushouders Tijdelijke huisvesting statushouders Tijdelijke huisvesting asielzoekers Wij bouwen bewust

Nadere informatie

CREËER EEN NIEUWE WERELD MET NUL OP DE METER. Creëer een nieuwe wereld.

CREËER EEN NIEUWE WERELD MET NUL OP DE METER. Creëer een nieuwe wereld. CREËER EEN NIEUWE WERELD MET NUL OP DE METER Agenda 1. Korte geschiedenis 2. Energie besparen is isoleren 3. De uitdaging en Nul op de Meterwoning 4. Verschillende manieren van gevelafwerking 5. Ten slotte

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB

HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB 2 4 3 1 5 6 E Guy De Muelenaere, milieu- en energieadviseur bij Fedustria v.z.w. vertelt de ervaring van een gezin dat zijn gasverbruik nauwkeurig bijgehouden heeft. Deze

Nadere informatie

cætshage architectenbureau detail 01 horizontale principe detaillering binnenwanden 1:5 horizontale principe detaillering aansluting binnenwanden 1:5

cætshage architectenbureau detail 01 horizontale principe detaillering binnenwanden 1:5 horizontale principe detaillering aansluting binnenwanden 1:5 25 50 25 100 Metal Stud profielen, breedte 75 mm h.o.h. max 600 mm Metal Stud profielen, breedte 50 mm h.o.h. max 600 mm 100 Metal Stud profielen, breedte 50 mm h.o.h. max 600 mm 25 75 10 75 25 210 Metal

Nadere informatie

EPS muurisolatie voor betaalbare topkwaliteit

EPS muurisolatie voor betaalbare topkwaliteit EPS muurisolatie betaalbare t Evoudiger te verwerk Beter isolerd Aantrekkelijker geprijsd Blijvde isolatiewaarde EPS HR muurisolatie betaalbare t IsoBouw is zeer e muur isolatie met door IsoBouw ontwikkeld

Nadere informatie

Slank en duurzaam bouwen met SlimBrick en EcoBrick

Slank en duurzaam bouwen met SlimBrick en EcoBrick Geveloplossingen Slim in ruimte Slank en duurzaam bouwen met SlimBrick en EcoBrick Slim in esthetiek Ecologisch en duurzaam Slim in comfort Geveloplossingen Gevelbakstenen SlimBrick en EcoBrick Slim in

Nadere informatie

Wout van Vliet Bouwkundige. A.Meerkerk Hofwegen 25a en b te Bleskensgraaf. principe details detail 25. detail 21 detail 21.

Wout van Vliet Bouwkundige. A.Meerkerk Hofwegen 25a en b te Bleskensgraaf. principe details detail 25. detail 21 detail 21. detail 25 detail 21 detail 21 detail 22 detail 51 detail 61 detail 41 detail 11 detail 62 detail 01 Wout van Vliet Bouwkundige pr. Bernhardlaan 2 3402CD IJsselstein tel 0306883426 mobiel 0623886155 wcmvliet@caiway.nl

Nadere informatie

Renvooi. Bedrijfsgebouw Hart Delicious Melbournestraat 15 Lijnden. Principe details. definitief. Aanvraag omgevingsvergunning BA.29.01.

Renvooi. Bedrijfsgebouw Hart Delicious Melbournestraat 15 Lijnden. Principe details. definitief. Aanvraag omgevingsvergunning BA.29.01. Renvooi Materialen: Kalkzandsteen In het werk gestorte beton Prefab beton Lichte scheidingswand Zand cement dekvloer Harde isolatie - PIR Zachte isolatie - steenwol Isolatie met hoge druksterkte isolatie

Nadere informatie

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer.

Isolatie van hellend dak van buitenaf. Na-isolatie van de zolderruimte. houten draagvloer. Platdakisolatie. betonnen draagvloer. voor het hele gebouw Na-isolatie van de zolderruimte van hellend dak van buitenaf houten draagvloer Platdakisolatie betonnen draagvloer Spouwmuurisolatie Begane grondvloer i s o l a t i e p l a t e n SPOUWISOLATIE

Nadere informatie

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het CombiElement is een uniek, betaalbaar en kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke

Nadere informatie

Finnjoist Woning Oirschot September 2015

Finnjoist Woning Oirschot September 2015 Finnjoist Woning Oirschot September 2015 Eenvoudig, bijzonder slim! Binnen de ontwerpen van skin architects is hout voor zowel constructie als afwerking altijd al een belangrijk bouwmateriaal geweest.

Nadere informatie

WONINGBOUW. Houtmassief & Skeletbouw

WONINGBOUW. Houtmassief & Skeletbouw WONINGBOUW Houtmassief & Skeletbouw Als u houdt van hout,... ... én kiest voor kwaliteit U staat voor één van de belangrijkste beslissingen van uw leven: aan wie vertrouw ik mijn zuurverdiende centen toe

Nadere informatie

Dak. Gevel. Vloer. Verwerking. als vloerisolatie. Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie

Dak. Gevel. Vloer. Verwerking. als vloerisolatie. Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie Dak Gevel Vloer Verwerking als vloerisolatie Het isolatiemateriaal voor nieuwbouw en renovatie ALGEMEEN Het isoleren van de kruipruimte resulteert in een energiebesparing en comfortverbetering. Luchtdicht

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX ADRESGEGEVENS: Geert Hein van der Neut Polluxstraat 42 1363 VB Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55 360

Nadere informatie

Alles over verbouwen en renoveren!

Alles over verbouwen en renoveren! 1. Algemeen Alles over verbouwen en renoveren! Belangrijkste functie van thermische isolatie is het beperken van het energieverbruik en de reductie van de CO 2 uitstoot (milieu). Voor het isoleren van

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR LUCHTDICHT BOUWEN

DE TOTAALOPLOSSING VOOR LUCHTDICHT BOUWEN DE TOTAALOPLOSSING VOOR LUCHTDICHT BOUWEN Het belang van luchtdicht bouwen De komende jaren blijft de overheid de EPC-norm aanscherpen, dus energiezuinig bouwen is en blijft een noodzaak. Een belangrijk

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Bewonersavond Duurzame Vogels. 22 april 2014

Bewonersavond Duurzame Vogels. 22 april 2014 Bewonersavond Duurzame Vogels 22 april 2014 Agenda Welkom 20:00-20:10 Zonnepanelen 20:10-20:40 Vragen Zonnepanelen 20:40-20:50 Isoleren Vloer/Radiatoren 20:50-21:30 Vragen / intekenen 21:30-22:00 22 april

Nadere informatie

De eerste stappen. Uw verbouwing in goede handen. Energiebewust en comfortabel bouwen. Bouwvergunning

De eerste stappen. Uw verbouwing in goede handen. Energiebewust en comfortabel bouwen. Bouwvergunning De eerste stappen Wensenlijst maken (zie Bespreken met de aannemer) Nagaan of aannemer aan kwaliteitseisen voldoet Referenties aannemer vragen Nagaan of aannemer ervaring heeft met gebruik van milieuvriendelijke

Nadere informatie

Kozijnen. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van

Kozijnen. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van Kozijnen De Verbouwwijzer is een initiatief van BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR Is uw kozijn aan vervanging toe? Past er dubbel glas in het bestaande kozijn? Deze zaken zijn voor

Nadere informatie

Cleanpanel. Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie

Cleanpanel. Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie Cleanpanel Hoogwaardige wand- en plafondpanelen voor de carwash-industrie Hoogwaardige kunststof panelen Bouwimpex heeft meer dan 25 jaar ervaring met de productie van hoogwaardige kunststof producten

Nadere informatie

EC Garantwoning. Verantwoord, flexibel en betaalbaar

EC Garantwoning. Verantwoord, flexibel en betaalbaar EC Garantwoning Verantwoord, flexibel en betaalbaar Een Energiezuinige, Comfortabele en betaalbare woning waarin je thuiskomt Voel de heerlijke vloerverwarming onder je voeten op een lome zondagochtend.

Nadere informatie

MILIEUPRESTATIES TOT CONSTRUCTIE TOT

MILIEUPRESTATIES TOT CONSTRUCTIE TOT ISOLATIE WAARDE MILIEUPRESTATIES 1. Isolatiewaarde De overheid stelt steeds hogere eisen aan de energiezuinigheid van gebouwen, als onderdeel van het lange termijn doel: gebouwen moeten naar verwachting

Nadere informatie

Overzicht terugverdientijden

Overzicht terugverdientijden Overzicht terugverdientijden De tabel geeft een indicatie van de besparingen door isolatiemaatregelen. Voor de berekening is uitgegaan van een woning met vloeroppervlak van 50 m2, een dak van 70 m2 en

Nadere informatie

Bouwfysica van Passief Bouwen in houtskeletbouw

Bouwfysica van Passief Bouwen in houtskeletbouw Bouwfysica van Passief Bouwen in houtskeletbouw Projectseminar Velve-Lindenhof ir. H.J.J. (Harm) Valk senior adviseur Energie & Duurzaamheid Nieman Raadgevende Ingenieurs Inleiding Nieman Raadgevende Ingenieurs

Nadere informatie

Grote verscheidenheid aan projecten in functie en omvang

Grote verscheidenheid aan projecten in functie en omvang Grote verscheidenheid aan projecten in functie en omvang Brede school Langedijk Ervaring met onderwijs en onderwijsgebouwen Brede School tzand Nominatie Scholenbouwprijs 2009 Kreileroord Brede school Klaverblad

Nadere informatie

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties BIA RETAIL WANDEN Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties 1 RETAIL ASSORTIMENT MDF BLANK 12 MM MESS/GROEF AFDEKLAT WIT TELESCOOP ANTENNE met Grid METALEN S-CLIP MDF

Nadere informatie

De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch

De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch FOAMGLAS De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch Waarom aan de binnenkant isoleren? Binnenisolatie verbetert de energieprestaties van historische gebouwen en van

Nadere informatie

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0 A2 AFBOUWPANEEL Internationale code: Heraklith A2-M Het A2 Afbouwpaneel is speciaal ontwikkeld voor het akoestisch en decoratief afwerken van wanden en plafonds. Daarnaast kan een betonnen vloerconstructie

Nadere informatie

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur.

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur. Plastic Repair Product informatie Bardahl Plastic Repair is een 2 componenten lijm dat gebruikt kan worden in alle (auto) werkplaatsen. Geschikt voor die plaatsen waar kunststof en metaal gerepareerd moet

Nadere informatie

FACTSHEET HET EFFECT VAN GOEDE KIERDICHTING. Aan de slag met praktische tips voor een lagere EPC-norm.

FACTSHEET HET EFFECT VAN GOEDE KIERDICHTING. Aan de slag met praktische tips voor een lagere EPC-norm. FACTSHEET HET EFFECT VAN GOEDE KIERDICHTING Aan de slag met praktische tips voor een lagere EPC-norm. 0226-760050 info@gevelconcept.nl www.gevelconcept.nl HOE LAGER DE EPC, HOE ZUINIGER HET GEBOUW Hoe

Nadere informatie

DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK

DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK Styrock DE ISOLERENDE LICHTGEWICHT KANTPLANK Laat de kou buiten Styrock Styrock HR Styrock gevelplint Styrock borstwering Styrock producten De Styrock producten staan voor een arbeidsvriendelijke gevelafwerking

Nadere informatie

De ijzersterke combinatie voor elk dak

De ijzersterke combinatie voor elk dak Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Toepassing van Icopal Universal WS als onderlaag

Nadere informatie