Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN"

Transcriptie

1 Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

2 Inleiding Begraven, het is geen alledaags onderwerp. Toch kunt u er geheel onverwachts mee te maken krijgen. Er worden veel vragen gesteld over begraven, soms omdat een sterfgeval u daartoe dwingt, soms ook omdat mensen vooraf zelf willen aangeven hoe hun begrafenis moet verlopen. Bij het denken aan de verzorging van de uitvaart, komen allerlei vragen naar boven. Veel van deze vragen kan de uitvaartverzorger beantwoorden. Deze leidt meestal de plechtigheid. De keuze van een graf of urnenplaats is belangrijk. Wanneer kiest u voor een algemeen graf en wanneer voor een particulier graf? Wat zijn de financiële consequenties? Mag er een gedenkteken op het graf worden geplaatst? Welke regels hanteert de gemeente daarbij? Wat is de onderhoudsbijdrage precies? Het zijn maar enkele voorbeelden van vragen die vaak gesteld worden. In deze folder vindt u antwoorden op veel van deze vragen. Het is bedoeld om u inzicht te geven in de mogelijkheden, die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats.

3 Algemene informatie Oud-Beijerland beschikt over één algemene begraafplaats waar de begrafenissen en asbezorgingen plaatsvinden. De begraafplaats ligt aan het Dievenpad 1. Op de begraafplaats gelden regels. Deze regels zijn opgenomen in twee verordeningen, de Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats en de Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingrechten (tarieven). Daarnaast zijn er nadere regels vastgesteld voor het gebruik en het beheer van de begraafplaats. In deze folder vindt u de belangrijkste regels die onze gemeente hanteert, welke mogelijkheden er zijn en hoe u moet handelen om de noodzakelijke toestemming en/of vergunning te verkrijgen. Openstelling, orde en rust op de begraafplaats De begraafplaats is voor bezoek dagelijks geopend van een half uur na zonsopkomst tot een half uur voor zonsondergang. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben zonder begeleiding geen toegang. Het is niet toegestaan om honden/fietsen mee te nemen op de begraafplaats. Vanzelfsprekend geldt de algemene regel om zich op de begraafplaats behoorlijk te gedragen en geen hinder voor anderen te veroorzaken. Bezoekers, uitvaartverzorgers en personen die werkzaamheden verrichten moeten zich houden aan de aanwijzingen van de beheerder.

4 Tijdstippen van begraven en het bestemmen van as De tijden om te begraven en as te bestemmen zijn op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen en uur en op zaterdag tot uur. Het exacte tijdstip van begraven of het bestemmen van as wordt over het algemeen geregeld door de uitvaartverzorger, in overleg met medewerkers van team Burgerzaken. Het is niet toegestaan om meerdere begrafenissen, bijzettingen of verstrooiingen tegelijkertijd te laten plaatsvinden. In bijzondere gevallen, maar alleen na overleg met teamleider Burgerzaken, kan worden afgeweken van bovengenoemde tijdstippen. Er wordt dan wel een hoger tarief in rekening gebracht. Algemeen of particulier graf Op de gemeentelijke begraafplaats zijn algemene graven en particuliere graven beschikbaar. Bij particuliere graven zijn er verschillende graftermijnen mogelijk. Voor u is het belangrijk te weten welke verschillen er zijn tussen een algemeen of een particulier graf. Vaak dient u heel snel een keuze te maken en dat moet voor u ook de goede keuze zijn. Algemeen graf Een algemeen graf wordt uitgegeven voor een periode van vijftien jaar. Het verlengen van deze graftermijn is niet mogelijk. Na afloop van deze termijn is het wel mogelijk te kiezen voor een herbegrafenis in een particulier graf. Algemene graven worden alleen voor het direct begraven en op volgorde van nummering uitgegeven. Het is dus niet mogelijk om vooraf een algemeen graf te reserveren of de plek uit te zoeken. In een algemeen graf worden de stoffelijke resten van twee personen boven elkaar begraven. Deze personen behoeven niet in relatie tot elkaar te hebben geleefd. Dit betekent dat de stoffelijke resten van een, voor u of uw familie, volstrekt onbekende in hetzelfde graf wordt of is begraven. Wilt u dat niet, dan kunt u beter kiezen voor een particulier graf.

5 Algemeen kindergraf Op de begraafplaats is een apart gedeelte waar kinderen tot 12 jaar kunnen worden begraven. In een algemeen kindergraf wordt maar één stoffelijk overschot begraven. Kinderen kunnen ook in een graf voor volwassenen worden begraven. Kindergraven worden in principe niet geruimd. Urnen bijzetten in een algemeen graf Het is niet mogelijk om asbussen bij te zetten in algemene graven. Dit is wel mogelijk in een particulier graf. Particulier graf (2-laags) Een deel van de begraafplaats bestaat uit particuliere graven, waarbij twee overleden personen in één graf begraven kunnen worden. In feite wordt er dus een zogenaamd dubbel graf gekocht, waarin twee overledenen boven elkaar begraven worden. Deze graven worden uitgegeven voor een periode van 25 jaar of 40 jaar. Hierbij is verlenging van de aankoopperiode mogelijk met telkens tien jaar.

6 Eigen urnengraf of urnenplaats Urnen kunnen worden bijgezet in de urnenmuur. Bij de urnenmuur kunt u zelf de tekst en/of afbeelding op de marmeren afdekplaat kiezen. In de urnenmuur kunt u kiezen voor het eventueel laten plaatsen van twee urnen. De urnenplaatsen worden uitgegeven voor een periode van 25 jaar. Deze periode kunt u telkens met tien jaar verlengen. Voor de urnenmuur geldt de volgorde van uitgifte. Urnen bijzetten in een particulier graf U hebt de mogelijkheid om urnen (asbussen) bij te zetten in een particulier graf. Na afloop van de graftermijn wordt ook de urn geruimd. Asverstrooiveld U heeft de mogelijkheid te kiezen voor het verstrooien van as. Op de algemene begraafplaats is daarvoor een speciaal gedeelte gereserveerd.

7 Kopen Reserveren Indien u er zeker van wilt zijn dat familieleden of andere dierbaren bij elkaar begraven kunnen worden, dan kunt u een particulier graf laten reserveren (kopen). Hierbij geldt wel de volgorde van uitgifte in het betreffende vak. U kunt dus niet zelf vooraf de plek uitzoeken. Verlengen en overschrijven Het grafrecht voor de periode van zowel 25 als 40 jaar kunt u steeds verlengen met de wettelijke periode van tien jaar. Iedere rechthebbende wordt schriftelijk geïnformeerd door de gemeente. Zonder verlenging vervalt namelijk het grafrecht. Dan wordt overgegaan tot verwijdering van de grafbedekking (zie onder grafbedekking). Kiest u voor verlenging, dan wordt hiervan een nieuw besluit gestuurd. Het is mogelijk om als rechthebbende een schriftelijk verzoek in te dienen om het grafrecht te laten overschrijven op naam van de echtgenoot/levenspartner, een bloed- of aanverwant of een ander natuurlijk- of rechtspersoon. Bij het overlijden van de rechthebbende moet het schriftelijke verzoek binnen één jaar na het overlijden van deze persoon door de nabestaanden worden gedaan. Ruimen van graven Na afloop van de periode van vijftien jaar wordt overgegaan tot het ruimen van een algemeen graf. Dit betekent dat eventueel aanwezige grafbedekking wordt verwijderd en stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf. Ruiming wordt van tevoren door het gemeentebestuur aangekondigd. Op het publicatiebord op de begraafplaats hangt een ruimingschema. De nabestaanden kunnen dan eventueel alsnog een eigen graf aankopen en de stoffelijke resten daarin laten begraven. Herbegraven in een nieuw algemeen graf is niet mogelijk. Wanneer de rechthebbende van een particulier-graf besluit om het grafrecht niet te verlengen, dan wordt ook dit graf geruimd. Het niet meer verlengen van het particulier graf wordt altijd schriftelijk bevestigd.

8 Grafbedekking Onder grafbedekking verstaan we een gedenkteken (grafsteen) en/of grafbeplanting. Grafbedekking kan zowel op eigen als op algemene graven worden aangebracht. Voor informatie over afmetingen van gedenktekenen en andere soorten grafbedekking kunt u contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats of team Burgerzaken. Voor het aanbrengen van grafbedekking moet u schriftelijk een vergunning aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland). Voor grafmonumenten gelden de volgende maximale afmetingen (in centimeters): lengte breedte hoogte Kindergraf Particulier graf (dubbel) Algemeen graf * * Op de algemene graven mogen alleen liggende grafmonumenten worden geplaatst die iets schuin omhoog liggen (15 graden).

9 Grafbeplanting Op een particulier graf mogen zowel planten in een pot, bloemen in een vaas, losse bloemen of vaste beplanting worden geplaatst. Uiteraard gelden hiervoor bepaalde maximale afmetingen in verband met andere graven en de openbare ruimte. De rechthebbenden c.q. nabestaanden moeten zelf voor het onderhoud van de planten en/of bloemen zorgen. U kunt hiervoor gebruik maken van de op de begraafplaats aanwezige watertappunten. In de urnentuin mogen alleen op de eigen steen voorwerpen worden geplaatst. Op een algemeen graf mogen zowel planten in een pot, bloemen in een vaas als losse bloemen geplaatst worden. Vaste beplanting is in principe niet toegestaan op algemene graven. Voor beplanting op particuliere graven is toestemming nodig van het college van burgemeester en wethouders (Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland). Voor éénjarige planten met een maximale hoogte van 60 cm is geen toestemming nodig. Onderhoudsbijdrage begraafplaats De beheerder van de begraafplaats is verantwoordelijk voor het goed verzorgen van de begraafplaats. Hij is over het algemeen dan ook dagelijks op de begraafplaats aanwezig. De grafstenen worden twee keer per jaar gereinigd. Verder kunt u gebruikmaken van een watertappunt. De onderhoudskosten voor de graven en de gehele verzorging van de begraafplaats worden naar de rechthebbenden van grafrechten doorberekend. De gemeenteraad stelt hiervoor ieder jaar een bedrag vast. De rechthebbende ontvangt hiervoor jaarlijks een factuur. Ook voor graven waarop geen gedenksteen is geplaatst, is jaarlijks hetzelfde bedrag voor onderhoud verschuldigd. Het is mogelijk om de onderhoudsbijdrage voor een langere periode af te kopen.

10 De aula De aula beschikt over faciliteiten voor het houden van een plechtigheid. In overeenstemming met de wensen van de overledene of de familie c.q. nabestaanden kan hier dus een rouwdienst of uitvaartplechtigheid worden gehouden. U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om muziek ten gehore te (laten) brengen. Verder kunt u een opname laten maken van de rouwdienst of de uitvaartplechtigheid, inclusief de toespraken bij het graf. De aula telt 80 zit- en ongeveer 25 staanplaatsen en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De aula beschikt ook over een mogelijkheid om de overledene op te baren in een speciaal daarvoor ingerichte 24-uurs kamer. Voorafgaand of aansluitend aan de begrafenisplechtigheid is er in de aula gelegenheid tot condoleren. Uitvaartondernemers Deze folder geeft slechts de mogelijkheden en faciliteiten weer die de gemeente kan bieden. Wij adviseren u de begrafenisof uitvaartplechtigheid zorgvuldig te bespreken met de begrafenisondernemer. Hij weet als geen ander wat kan, mag of gebruikelijk is. Hij verzorgt in overleg met de beheerder van de begraafplaats de plechtigheid.

11 Beheer De algemene begraafplaats is in beheer bij afdeling Openbaar Gebied van gemeente Oud-Beijerland. De beheerder van de begraafplaats is telefonisch bereikbaar via (0186) Of persoonlijk op de begraafplaats. Tarieven Voor informatie over de tarieven voor het verkrijgen van grafrechten, het plaatsen van grafmonumenten, de onderhoudsbijdrage, het gebruik van de aula et cetera kunt u terecht bij team Burgerzaken van afdeling Gemeentewinkel, telefoon (0186) Nadere informatie Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u aanvullende informatie?neemt u dan contact op met team Burgerzaken, telefoon (0186) U kunt bellen van maandag tot en met donderdag tussen en uur en op vrijdag tussen uur. Deze en andere actuele informatie kunt u ook vinden op de gemeentelijke website (

12 Gemeente Oud-Beijerland W. van Vlietstraat 6 Postbus EA Oud-Beijerland T F info@oud-beijerland.nl Maart 2014

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg Hellevoetsluis heeft drie begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats aan de Stoofweg worden nieuwe graven uitgegeven.

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Als iemand overlijdt, dan hebben de nabestaanden meestal de emotionele

Nadere informatie

De begraafplaatsen zijn voor een ieder dagelijks toegankelijk van s morgens 08.00 uur tot een half uur na zonsondergang.

De begraafplaatsen zijn voor een ieder dagelijks toegankelijk van s morgens 08.00 uur tot een half uur na zonsondergang. Begraven in Vianen In deze folder geeft de gemeente een overzicht van de mogelijkheden van de Viaanse begraafplaatsen en een korte toelichting. Meer informatie over verordeningen en tarieven die gelden

Nadere informatie

begraafplaatsen in neder-betuwe

begraafplaatsen in neder-betuwe begraafplaatsen in neder-betuwe Begraafplaatsen in Neder-Betuwe InleIdIng Gedurende ons leven worden we allemaal eens geconfronteerd met het nemen van afscheid van een overleden dierbare. Wie op dat moment

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Twello Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst Inleiding Dat u deze brochure aan het lezen bent, betekent waarschijnlijk dat u aan het nadenken bent

Nadere informatie

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze GEMEENTEBARENDRECHT INFO Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht Telefoonnummer: 14 0180 www.barendrecht.nl Begraven in Barendrecht Begraven is geen alledaags onderwerp. Toch

Nadere informatie

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze GEMEENTEBARENDRECHT INFO Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht Telefoonnummer: 14 0180 www.barendrecht.nl Begraven in Barendrecht Begraven is geen alledaags onderwerp. Toch

Nadere informatie

zijn begraven. Wilt u dit niet dan kan er gekozen worden voor een particulier graf.

zijn begraven. Wilt u dit niet dan kan er gekozen worden voor een particulier graf. GEMEENTEBARENDRECHT INFO Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht Telefoonnummer: 14 0180 www.barendrecht.nl Begraven in Barendrecht Begraven is geen alledaags onderwerp. Toch

Nadere informatie

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf-

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf- INFO Begraven in Albrandswaard Begraven of cremeren plaats in Poortugaal zijn de graven Als een naaste van u overlijdt, kunt één diep. U kunt hier ook kiezen voor u hem of haar laten begraven op een een

Nadere informatie

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf-

plaats in Poortugaal zijn de graven op volgorde uitgegeven. De rechten van een algemeen graf blijven bij de beheerder van de begraaf- INFO Begraven in Albrandswaard Begraven of cremeren plaats in Poortugaal zijn de graven Als een naaste van u overlijdt, kunt één diep. U kunt hier ook kiezen voor u hem of haar laten begraven op een een

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming In deze folder geven wij u algemene informatie die u helpt bij het maken van een keuze voor een laatste rustplaats op een gemeentelijke begraafplaats. De gemeente Meppel beschikt

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal

Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Begraafplaatsen...5 Koopgraven...7 Huurgraven...7 Grafrusttermijn...7 Grafkelders...7 Schoonhouden van graven...7

Nadere informatie

TARIEVEN BEGRAAFPLAATS "DE BOSKAMP" 2014

TARIEVEN BEGRAAFPLAATS DE BOSKAMP 2014 TARIEVEN BEGRAAFPLAATS "DE BOSKAMP" 2014 Graf: Uitgifte grafrechten voor 20 jaar 1.197,00 Bijdrage onderhoudskosten begraafplaats voor 20 jaar 2.275,00 Totaal 4.264,00 Begrafenis van een overledene van

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt

Als er iemand overlijdt Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Lingewaard 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? INHOUD 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 2 Begraafplaatsen 3 Wie is er

Nadere informatie

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet ii 1 Voorwoord Voor mensen die van nabij een sterfgeval meemaken, is de overgang van leven naar dood een ingrijpende ervaring. Het is een gebeurtenis

Nadere informatie

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Begraafplaatsen Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Niemand staat graag stil bij de dood. Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Particuliere graven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Een particulier graf op een van twee gemeentelijke begraafplaatsen verkrijgt u door een recht tot begraven te kopen. Dit betekent dat u het

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Zwijndrecht

Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Inleiding Aan het einde van een mensenleven wacht onvoorwaardelijk de dood. Bij het eind van een leven hoort ook het proces van afscheid nemen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

Begraven en asbestemming. Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens

Begraven en asbestemming. Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens Begraven en asbestemming Gemeente De Marne Afdeling Burgerzaken Postbus 11 9965 ZG Leens 1 De laatste rustplaats in de Gemeente De Marne Na het overlijden De keuze voor een laatste rustplaats is belangrijk,

Nadere informatie

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Berg en Dal. Nr. 188931 30 december 2016 Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Berg en Dal 2017 De raad van de gemeente Berg en Dal gelezen het voorstel

Nadere informatie

Begraven in de gemeente Oldebroek

Begraven in de gemeente Oldebroek Begraven in de gemeente Oldebroek De laatste rustplaats Niemand staat graag stil bij een onderwerp als begraven. Toch komt er een moment dat u er over moet nadenken. Omdat u een naaste hebt verloren bijvoorbeeld.

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 6 1.4 Verlengen grafrechten 7 2. Begraafplaats Zuiderveld 9 2.1 Begraven volwassenen 9 2.2 Begraven

Nadere informatie

Gemeentelijke. begraafplaatsen

Gemeentelijke. begraafplaatsen Gemeentelijke begraafplaatsen Colofon De begraafplaatsgids is een uitgave van de gemeente Oude IJsselstreek Postadres Postbus 42 7080 AA Gendringen Bezoekadres Staringstraat 25 7081 BN Gendringen T (0315)

Nadere informatie

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toellichting op de tarieven (lijkbezorgingsrechten) per 1 januari 2006 Hoofdstuk 1 NIEUWE EIGEN GRAVEN EN EIGEN URNENGRAF

Nadere informatie

Tarieven Algemene begraafplaatsen

Tarieven Algemene begraafplaatsen Tarieven Algemene begraafplaatsen 2019 Inhoudsopgave 1 Tarieven voor begraven... 3 1.1 Particulier graf met drie grafruimtes... 3 1.2 Particulier graf met twee grafruimtes... 3 1.3 Particulier kindergraf

Nadere informatie

BEGRAVEN EN BIJZETTEN IN DE GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND

BEGRAVEN EN BIJZETTEN IN DE GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND BEGRAVEN EN BIJZETTEN IN DE GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND inclusief tarieventabel 2018 Inhoud Begrippenlijst......................................... 3 1. Inleiding............................................

Nadere informatie

Algemene begraafplaatsen gemeente Hoorn Tarieven 2017

Algemene begraafplaatsen gemeente Hoorn Tarieven 2017 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 6 1.4 Verlengen grafrechten 7 2. Begraafplaats Zuiderveld 9 2.1 Begraven volwassenen 9 2.2 Begraven

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7

1. Begraafplaats Berkhouterweg Begraven volwassenen Begraven kinderen Urnenbewaarplaatsen Verlengen grafrechten 7 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 6 1.4 Verlengen grafrechten 7 2. Begraafplaats Zuiderveld 9 2.1 Begraven volwassenen 9 2.2 Begraven

Nadere informatie

BEGRAVEN EN BIJZETTEN IN DE GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND

BEGRAVEN EN BIJZETTEN IN DE GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND BEGRAVEN EN BIJZETTEN IN DE GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND inclusief tarieventabel 2018 Inhoud Begrippenlijst 5 1. Inleiding 9 2. Keuze van een graf 11 3. Asbestemmingen 17 4. Grafmonumenten en beplanting

Nadere informatie

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Kindergraven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis De Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat 36 heeft een speciale plek voor kindergraven: Kinderhof Vlinder. Hier heerst een besloten

Nadere informatie

6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015

6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015 6. Tarieven behorend bij de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten voor de Boskamp 2015 Hoofdstuk 6.1. Het verlenen van rechten 6.1. Het tarief bedraagt voor: a. het verlenen

Nadere informatie

Tarieven 2008 begraven in Leerdam

Tarieven 2008 begraven in Leerdam Tarieven 2008 begraven in Leerdam Begrippenlijst Zandgraf met bekisting en looproosters Begraaftoestel Baarwagen Rechthebbende : Zandgraf: Keldergraf: Algemeen graf: Familiegraf: Kindergraf: 1e bijzetting:

Nadere informatie

Tarieventabel 2014 begraafplaats Rustoord

Tarieventabel 2014 begraafplaats Rustoord Tarieventabel 2014 begraafplaats Rustoord behorend bij de Heffingsverordening begraafplaats Rustoord, betreffende begraven, asbestemmingen, onderhoudsrechten, accommodatiegebruik en andere lijkbezorgingsrechten.

Nadere informatie

Artikel 1. Begripsbepalingen

Artikel 1. Begripsbepalingen De raad van de gemeente Grootegast; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 oktober 2010, agendapunt 11: gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Begraafplaatsen in de gemeente Echt-Susteren Annahof en Elsene

Begraafplaatsen in de gemeente Echt-Susteren Annahof en Elsene Begraafplaatsen in de gemeente Echt-Susteren Annahof en Elsene Inhoudsopgave Voorwoord 3 De gemeentelijke begraafplaatsen 4 Begraafplaats Annahof 4 Begraafplaats Elsene 6 Termijnen van uitgifte en verlenging

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6,

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk, gelezen het voorstel van het burgemeester en wethouders van 17 december 2013, nummer 6, gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Asbestemmingen Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Op de Gemeentelijke Begraafplaatsen Maassluis zijn vele mogelijkheden op het gebied van asbestemmingen. U kunt as (laten) verstrooien of bijzetten

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 271804 18 december 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats De raad van de gemeente Tilburg; - gezien

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT behorende bij het REGLEMENT voor de begraafplaats "Oud Kralingen"

UITVOERINGSBESLUIT behorende bij het REGLEMENT voor de begraafplaats Oud Kralingen UITVOERINGSBESLUIT behorende bij het REGLEMENT voor de begraafplaats "Oud Kralingen" Openstelling begraafplaats voor bezoekers: De maanden januari, februari, maart, oktober, november en december van 09.00

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen De raad van de gemeente Reimerswaal; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 november 2009, nummer 09.034320; gelet op het bepaalde in de Wet op de lijkbezorging en artikel 150 van Gemeentewet;

Nadere informatie

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Uitvaarten en rouwbezoek Algemene informatie Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis In Maassluis zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen waarvan één met crematorium. Bij een overlijden heeft u de keuze

Nadere informatie

Tarieven gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Drechterland voor Foto: entree begraafplaats aan de Molenwei in Hoogkarspel

Tarieven gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Drechterland voor Foto: entree begraafplaats aan de Molenwei in Hoogkarspel Tarieven gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Drechterland voor 2016 Foto: entree begraafplaats aan de Molenwei in Hoogkarspel Inhoud 1. Waar liggen onze begraafplaatsen 2. De kosten voor grafrechten

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 2. Begraafplaats Zwaag 6 2.1 Begraven volwassenen 6 2.2 Begraven kinderen 7 3. Begraafplaats

Nadere informatie

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5

1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 1. Begraafplaats Berkhouterweg 3 1.1 Begraven volwassenen 3 1.2 Begraven kinderen 4 1.3 Urnenbewaarplaatsen 5 2. Begraafplaats Zwaag 6 2.1 Begraven volwassenen 6 2.2 Begraven kinderen 7 3. Begraafplaats

Nadere informatie

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017

Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017 Verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraaf- en gedenkplaatsen 2017 HOOFDSTUK 1 - Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: a. begraaf-

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Vaststellen Heffingsverordening Essenhof 2015 met bijbehorende tarieventabel 2015 - Nr. 1303036 17 december 2014

Gemeente Dordrecht Vaststellen Heffingsverordening Essenhof 2015 met bijbehorende tarieventabel 2015 - Nr. 1303036 17 december 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dordrecht. Nr. 75592 17 december 2014 Gemeente Dordrecht Vaststellen Heffingsverordening Essenhof 2015 met bijbehorende tarieventabel 2015 - Nr. 1303036 17 december

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2014

Nadere informatie

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Niemand staat graag stil bij de dood Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest of als u uw eigen uitvaart wilt regelen. Uitvaarten

Nadere informatie

Tarieven 2013. per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar. Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf)

Tarieven 2013. per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar. Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf) Tarieven 2013 Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf) Particuliere graven Graf nieuw op rij opeenvolgend uitgegeven, in vak J of K, voor drie overledenen Graf uitzoeken op het oude gedeelte, voor

Nadere informatie

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN MODEL-BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente..., gelezen het voorstel van het college van... (datum), nr...., inzake...; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet;

Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; De raad van de gemeente Vaals, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; Gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987; Gemeentebestuur Ontwerp besluit - V De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 14 november 2006, Nr. PD/2006/13987; overwegende dat het wenselijk

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten 2012

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten 2012 Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten 2012 Enkel graf 1.1. Voor het begraven van een overledene van 12 jaar of ouder en het verlenen van het uitsluitend recht op een enkel eigen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; De raad van de gemeente Stede Broec; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2011; gelet op artikel 35 van de Wet op de Lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; b e

Nadere informatie

gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet;

gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; Nr. 775 Beheersverordening Gemeentelijke begraafplaats Zeist 2012 vastgesteld 4 december 2012 De raad van de gemeente Zeist, gelezen het voorstel van het college van 3 oktober 2012, registratienummer 12cv.00394,

Nadere informatie

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Op begraafplaats Hilvarenbeek geldt een aantal regels. Deze regels helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen over deze regels? We

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Woerden Nr. 230679 27 december 2017 Verordening Lijkbezorgingsrechten 2018 De raad van de gemeente Woerden; gelezen het voorstel d.d. 21 november 2017 van:

Nadere informatie

Hoofdstuk I Inleidende bepalingen.

Hoofdstuk I Inleidende bepalingen. Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 14 december 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; besluit: De

Nadere informatie

Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst.

Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst. Nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst. Burgemeester en wethouders van Voorst; gelet op de artikelen 3, 11, 12, 14, 16 en 19 van de Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2004 hoofdstuk 1 eigen graven 1. De rechten voor het verlenen van het uitsluitend recht tot begraven c.q. het

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen

Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeente Woensdrecht Veel mensen denken liever niet na over de dood. Toch krijgen we allemaal tijdens ons leven met de dood te maken. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen De raad van de gemeente Maasdriel; gezien het voorstel van het college van 2 november 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen

Nadere informatie

Informatiewijzer grafkeuze en grafrechten

Informatiewijzer grafkeuze en grafrechten gemeente Zaanstad Sector Belastingen Informatiewijzer grafkeuze en grafrechten Gemeentelijke begraafplaatsen Zaanstad 2016 Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt. Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen

Als er iemand overlijdt. Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Hoogeveen 1 2 Inhoud 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 4 2 Begraven 7 2.1 Nieuw eigen graf 7 2.2 Bijzetting in een bestaand graf

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE BEPALINGEN Nr. 14 De raad van de gemeente Marum, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 30 september 2010, nr. 10.10.14.; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming De laatste rustplaats in de gemeente Aa en Hunze Mogelijkheden per begraafplaats Begraven Cremeren Algemeen graf Particulier graf Kindergraf Islamitisch graf Urnen-nis Urnengraf

Nadere informatie

Regels van begraafplaats Den en Rust

Regels van begraafplaats Den en Rust Regels van begraafplaats Den en Rust Op begraafplaats Den en Rust geldt een aantal regels. Deze regels helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen over deze regels? We beantwoorden

Nadere informatie

BEGRAVEN EN BIJZETTEN

BEGRAVEN EN BIJZETTEN BEGRAVEN EN BIJZETTEN in de gemeente Schouwen-Duiveland inclusief tarieventabel 2015 Inhoud Begrippenlijst 5 1. Inleiding 9 2. Keuze van een graf 11 3. Asbestemmingen 15 4. Grafmonumenten en beplanting

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) Oostzaan 2015

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) Oostzaan 2015 CVDR Officiële uitgave van Oostzaan. Nr. CVDR378688_1 28 november 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) Oostzaan 2015 De raad der gemeente Oostzaan, gelezen

Nadere informatie

Graf uitzoeken in vak J of K, voor drie overledenen n.v.t , ,00

Graf uitzoeken in vak J of K, voor drie overledenen n.v.t , ,00 Tarieven 2017 GRAFRECHT (kosten voor aanschaf van een graf) per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar Particuliere graven Graf uitzoeken op het oude gedeelte, voor één of twee overledenen Deze

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN

BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN BEHEERSVERORDENING BEGRAAFPLAATSEN De raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van 31 augustus 2010; gelet op artikel 35 van de Wet op de lijkbezorging en artikel 149 van

Nadere informatie

algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden

algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden algemene begraafplaatsen Hoorn informatie voor nabestaanden hoorn.nl inhoud inleiding beheer van de begraafplaatsen... 4 toegangstijden... 4 aanwezigheid personeel... 4 uitgiftetermijn particuliere graven...

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010 CVDR Officiële uitgave van Delfzijl. Nr. CVDR55310_1 12 september 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Delfzijl 2010 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010

Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010 CVDR Officiële uitgave van Tiel. Nr. CVDR149746_1 10 juli 2018 Uitvoeringsbesluitgemeentelijke begraafplaatsen gemeente Tiel 2010 Burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; gelet op de Verordening

Nadere informatie

Regelement voor Begraafplaats de Lichtenberg te Bavel d.d Artikel 1. Algemene Bepalingen. Definities. Dit regelement verstaat onder:

Regelement voor Begraafplaats de Lichtenberg te Bavel d.d Artikel 1. Algemene Bepalingen. Definities. Dit regelement verstaat onder: Regelement voor Begraafplaats de Lichtenberg te Bavel d.d. 1-7-2017 Artikel 1. Algemene Bepalingen Definities Dit regelement verstaat onder: a. Begraafplaats: Begraafplaats de Lichtenberg gelegen aan de

Nadere informatie

Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014

Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014 CVDR Officiële uitgave van Heemstede. Nr. CVDR322429_2 30 november 2018 Beheerverordening Algemene begraafplaats Heemstede 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a.

Nadere informatie

Stichting R.K.Begraafplaats H.H.Petrus en Paulus

Stichting R.K.Begraafplaats H.H.Petrus en Paulus Stichting R.K.Begraafplaats H.H.Petrus en Paulus Bezoekadres: Administratie: Website: St.Annahof 1 Willaertstraat 33 www.rkb-petrusenpaulus.nl 3764 BA Soest 3766 CP Soest Tel: 035-6013564 Artikel 1: Definities

Nadere informatie

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Begraven of cremeren?

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Begraven of cremeren? Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede Begraven of cremeren? Inleiding Als er iemand is overleden valt er, tussen alle emoties door, veel te regelen. Vaak weten we niet hoe, op zo

Nadere informatie

Graf uitzoeken voor drie overledenen, in vakken J of K 1.040, ,00

Graf uitzoeken voor drie overledenen, in vakken J of K 1.040, ,00 Tarieven 2018 GRAFRECHT (kosten voor aanschaf van een graf) per jaar c.q. kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar Particuliere graven Graf uitzoeken voor één of twee overledenen, op het oude gedeelte vakken A t/m

Nadere informatie

Grafrecht voor maximaal drie overledenen, in vakken J of K 1.200, ,00. Particuliere kindergraven 10 jaar 20 jaar

Grafrecht voor maximaal drie overledenen, in vakken J of K 1.200, ,00. Particuliere kindergraven 10 jaar 20 jaar Tarieven 2019 GRAFRECHT (kosten voor huur van een graf) Particuliere graven Grafrecht voor één overledene, op het oude gedeelte vakken A t/m G Deze graven kunnen een afwijkende maat hebben. Grafrecht voor

Nadere informatie

gelet op de Verordening op het gebruik en beheer van de gemeentelijke begraafplaatsen Heusden;

gelet op de Verordening op het gebruik en beheer van de gemeentelijke begraafplaatsen Heusden; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Heusden Nr. 204887 22 november 2017 Verordening lijkbezorgingsrechten 2018 De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 9 november 2017; gezien

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR96549_1 13 maart 2018 Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene gemeentelijke begraafplaats voor de gemeente Doesburg De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 gemeente Maassluis

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Maassluis Nr. 225184 20 december 2017 Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 gemeente Maassluis De Raad van de gemeente Maassluis;

Nadere informatie

begraafplaats eikenhof

begraafplaats eikenhof gemeentehuis: Maerten van Heemskerckplein 1 postadres: Postbus 1 1960 AA Heemskerk telefoon: 14 0251 e-mail: post@heemskerk.nl website: www.heemskerk.nl begraafplaats eikenhof Een uitvaart is eenmalig

Nadere informatie

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Nuenen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 februari 2011

Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Nuenen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 februari 2011 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Nr. 145094 20 oktober 2016 Beheersverordening gemeentelijke begraafplaatsen Nuenen 2011 De Raad van de gemeente Nuenen c.a.; gezien

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen

Uitvoeringsbesluit. Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen Uitvoeringsbesluit Gemeentelijke begraafplaatsen Brummen Brummen 2019 2 NADERE REGELS voor het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Brummen. Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2017

Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2017 Tarieventabel behorende bij de Verordening lijkbezorgingsrechten Middelburg 2017 Hoofdstuk 1. 1.1 Voor het verlenen van het uitsluitend recht tot het doen begraven en begraven houden, alsmede daarin/daarop

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 oktober 2018;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 2 oktober 2018; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Almelo Nr. 260955 5 december 2018 Verordening begraafplaatsrechten 2019 De Raad van de Gemeente Almelo; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Alles wat ik moet weten over de begraafplaats, vind ik hier.

Alles wat ik moet weten over de begraafplaats, vind ik hier. Alles wat ik moet weten over de begraafplaats, vind ik hier. Regels van begraafplaats Schollevaar Regels van begraafplaats Schollevaar Op begraafplaats Schollevaar geldt een aantal regels. Deze regels

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen

Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR99729_1 15 september 2017 Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaats(en) voor de gemeente Neerijnen De raad van de gemeente

Nadere informatie

BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 2015

BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 2015 BEHEERVERORDENING GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 2015 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Krimpen

Nadere informatie

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene

Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene Verordening op het beheer en het gebruik van de algemene begraafplaats Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Papendrecht Officiële naam regeling Verordening op

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: INLEIDENDE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1: INLEIDENDE BEPALINGEN De raad der gemeente het Bildt: Overwegende, dat bij besluit van 24 november 1994, no. 941110, een beheersverordening begraafplaatsen het Bildt 1994 is vastgesteld; Dat het op grond van technische aanpassingen,

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik. begraafplaatsen en het gemeentelijk crematorium 2004

Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik. begraafplaatsen en het gemeentelijk crematorium 2004 eigenschappen Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen en het gemeentelijk crematorium 2004 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling

Nadere informatie

Hoofdstuk I Inleidende bepalingen

Hoofdstuk I Inleidende bepalingen De raad van de gemeente IJsselstein; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2017, zaaknummer 494327, BESLUIT: vast te stellen de: Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke

Nadere informatie