Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Hieronder vindt u een opsomming van de vragen die ons de afgelopen tijd gesteld zijn: Uit welke modules bestaat het systeem? Hoe is de werking van het systeem in de praktijk? In welke uitvoeringen is het systeem leverbaar? Is de gebruikte Capture Kaart belangrijk? Hoeveel beelden per seconde (FPS) heeft het systeem nodig? Is er een speciale camera noodzakelijk? Kan het systeem ook via een Videorecorder/Camcorder gevoed worden? Is er een aparte computer noodzakelijk? Onder welk Operating System Werkt de computer? Kan het systeem ook met een grote server draaien? Hoe groot is het systeem? Wat is de structuur van de Database? Kunnen er wijzigingen in de software aangebracht worden? Kan het systeem ook op 12 volt werken? Zit er een RS-232 poort op? Kunnen er ook SMS-berichten verzonden worden? Wat is de maximale snelheid van het voertuig? Werkt het systeem ook bij slecht weer? Maakt de voorkant of de achterkant van de auto uit? Hoeveel camera's kunnen er worden aangesloten? Is het systeem moeilijk te installeren? Uit welke modules bestaat het kenteken herkenning systeem: Een systeem om kentekens te herkennen bestaat altijd uit een paar vaste onderdelen: a. de camera: Zonder een camera geen beeld, dat geldt ook hier. Het grote probleem is echter dat het beeld van een perfecte kwaliteit moet zijn. We doelen hier vooral op het gebruikte objectief. Als je later iets digitaal gaat bewerken, moet je ervoor zorgen dat de oorspronkelijke verhoudingen van het beeld blijven bestaan. Aan de camera zelf worden niet zo heel veel eisen gesteld. De meeste camera's voldoen, zolang als ze maar een behoorlijke resolutie hebben. Het moet wel een camera van een gerenommeerd merk zijn. b. de verlichting: Aan de verlichting worden nu meer eisen gesteld. Er moet immers een contrastrijk plaatje uit de camera komen om dit verder digitaal te verwerken. Waar we het meeste last van zullen krijgen zijn de koplampen of de achterlichten van de auto's. Deze zullen het objectief dicht stralen. c. infrarood verlichting: We hebben speciaal voor dit doel een aantal Infrarood Filters laten ontwikkelen en de resultaten zijn zonder meer verbluffend. Voor het registreren van een kenteken helpt dit filter uitstekend. Onze kennis op dit gebied zal u zeker van pas komen als we uw project gaan bekijken.

2 d. Capture-kaart: Deze kaart zorgt ervoor dat de beelden, die de camera afgeeft, op de juiste manier in computer terechtkomen. Deze capture module wordt als een onlosmakelijk onderdeel van het totale systeem geleverd. Deze kan niet vervangen worden voor een type dat u misschien nog "op de plank had liggen". d. computer: Het hart van het systeem wordt uiteraard weer gevormd door de computer. Deze kan iedere denkbare vorm hebben. Desktop, Tower, 19 inch inbouw of in een Industriële behuizing: het is allemaal mogelijk. e. database in de computer: In de database (meestal de harddisk) bevinden zich de kentekens waarop alarm gegeven moet worden. Uiteraard kan het systeem de gevonden kentekens ook op de harddisk zetten, zodat deze later bewerkt kunnen worden. f. monitor: Voor de werking is een monitor niet speciaal noodzakelijk. Als het systeem éénmaal juist is ingesteld kan de monitor worden "uit" gezet. g. GSM Modem: Voor de update van de database, of het alarm als er een gesignaleerd kenteken voorbij komt is een z.g. GSM modem noodzakelijk. Dit wordt op de RS-232 of USB poort van de computer aangesloten. Hoe is de werking van het systeem in de praktijk: Het programma dat in de computer zit, zoekt eigenlijk maar naar één ding: kentekens. Een beeld dat de computer (via de aangesloten camera/capture kaart) wordt aangeboden zal helemaal niets, een stukje van een auto, een reclame die op de auto staat, een half kenteken, helemaal geen kenteken, een beschadigd of vies kenteken, of een te gebruiken kenteken bevatten. Met zeven beelden per seconde (met compleet nieuwe informatie) is de computer daar heel druk mee. Het programma zal eerst het beeld afscannen om te kijken of er wel een kenteken op het plaatje voorkomt. Reclames die op de auto geschilderd zijn bevatten ook cijfers (telefoonnummers) en letters. Deze worden door het programma getest op hun geldigheid. Pas als deze aan bepaalde criteria voldoen, wordt er verder gekeken of het misschien ook een kenteken zou kunnen zijn. Het kenteken kan hierna samen met de datum/tijd informatie in de database worden opgeslagen, of er kan een alarm worden gegeven als er een bepaald kenteken gevonden is. Ook het opslaan van de gehele auto is mogelijk. Koppelingen zijn altijd mogelijk met apparatuur van "derden", zodat de data verder bewerkt en/of in een ander computersysteem opgeslagen kan worden. In welke uitvoeringen is het systeem leverbaar: Het systeem is maar in één uitvoering leverbaar: Automatic: Deze versie hebt u nodig als er LIVE kentekens gedetecteerd dienen te worden. Er is dus geen externe puls noodzakelijk om dit systeem te laten werken.

3 Is de gebruikte Capture Kaart belangrijk: Ja, heel belangrijk zelfs. Een Capture Kaart (ook wel een Frame Grabber genoemd) zorgt ervoor dat de hoge kwaliteit van de camera in tact blijft. De kwaliteit van de beelden vermindert niet, zodat de computer zoveel mogelijk beeldlijnen met informatie binnen krijgt. De Capture Kaart die toegepast wordt kan maar liefst 7 camera-plaatjes per seconde bekijken. Hoeveel beelden per seconde heeft het systeem nodig: Het volledig automatische systeem kan maximaal 7 beelden per seconde (FPS) verwerken. Voertuigen die met een snelheid van 180 Km langs de camera gaan kunnen nog steeds een goed kenteken afgeven. Het duurt hierna ca. 1 seconde voordat het kenteken op de beeldbuis van de monitor verschijnt: de auto is dan al lang weer verdwenen. Is er een speciale camera noodzakelijk: Neen, er is geen speciale camera noodzakelijk. Veelal kan er zelfs gebruik gemaakt worden van de reeds aanwezige camera('s). De camera moet zwart/wit, en van een goede kwaliteit zijn: veel beeldlijnen (minimaal 500 TVL) en een behoorlijke resolutie. Er wordt bij dit systeem gebruik gemaakt van de shutter van de camera. De camera dient deze functie dus wel te bezitten. U moet onder alle omstandigheden in staat zijn om het kenteken op de monitor te kunnen zien. Als u de letters/cijfers niet met uw ogen kunt zien, dan kan de computer dit zeker niet. Kan het systeem ook via een Videorecorder/Camcorder gevoed worden: Ja, dit is mogelijk. De beelden moeten dezelfde hoge kwaliteit hebben (minimaal 500 TVL) en de Videorecorder moet DV of S- VHS zijn. De resolutie van een gewone VHS recorder is beslist te laag. U kunt op deze manier dus beelden met een andere draagbare camera (b.v. een camcorder) opnames maken en hierna kunt u deze beelden door het systeem laten analyseren. Zo kunnen bijvoorbeeld opnames gemaakt worden van een parkeerterrein, waarna in de nacht de analyse plaatsvindt aan de hand van een bestand waarin alle kentekens van gestolen voertuigen staan. De snelheid van de analyse is gelijk aan de lengte van de opname op de camcorder. Is er een aparte computer noodzakelijk: Ja, er is beslist een aparte computer noodzakelijk. Er wordt zoveel capaciteit van de processor gevraagd, dat dit geen programma is dat rustig in de "background" kan draaien. Er kan ook geen computer voor worden gebruikt die u toevallig nog hebt. In het complete systeem zitten nogal wat tests ingebouwd die het op een eigen systeem helemaal niet zouden doen. Onder welk Operating System werkt de computer: Het complete systeem werkt onder het Microsoft Windows 2000 systeem. Dit is op dit moment het O.S. zonder veel Blue Screens en zonder al te veel "hangers". Er wordt op "hangers" getest en als deze voorkomen wordt het systeem opnieuw opgestart (Cold Reset). In de praktijk valt dit echter reuze mee: W2000 is een behoorlijk stabiel Operating System.

4 Kan het systeem ook met een grote server draaien: Dat is zeker mogelijk. U kunt op vele honderden plaatsen kleine computers neerzetten, die via een netwerk gekoppeld zijn aan één of meerdere servers. Zo hoeven de bestanden met kentekens maar op één enkele plaats te worden bijgehouden. Ook het bijhouden van de data op de server hoeft niet in dezelfde ruimte plaats te vinden, doch kan ook volledig op afstand gebeuren. Hoe groot is het systeem: Dat hangt er helemaal vanaf. Het complete systeem is in meerdere uitvoeringen leverbaar: Desktop, Tower, 19 inch inbouw of in een Industriële behuizing. Het hoeft echter nooit echt groot te zijn. Het is b.v. heel eenvoudig weg te werken in de kofferbak van een auto. Wat is de structuur van de Database: De Database van de kleine systemen heeft een zeer eenvoudige structuur. Die kunt u naar uw eigen computersysteem overzetten om deze hierna verder te verwerken (b.v. in Excel). Ook kunt u deze database op uw eigen computer aanmaken, om deze hierna over te zetten. De database van de server is uitsluitend te benaderen door programmeurs met Microsoft ervaring. In overleg is daar altijd een oplossing voor te vinden. De structuur is altijd open en wij kunnen altijd behulpzaam zijn met het overzetten van de gegevens. Kunnen er wijzigingen in de Software aangebracht worden: Met wijzigingen zal in dit geval veelal koppelingen worden bedoeld. Koppelingen naar andere computers en/of databases zijn altijd mogelijk, en zullen voor zoveel mogelijk altijd door ons worden ondersteund. In moeilijke gevallen kunnen we dan altijd nog de hulp van de fabrikant in Engeland inroepen. Kan het systeem ook 12 volt werken: Daar de basis van het systeem een computer is, kunnen we deze vraag heel gemakkelijk met "ja" beantwoorden. Zolang als de voeding van de computer voor deze voedingsspanning geschikt is, is de computer het ook. Zit er een RS-232 poort op het systeem: Er zit een RS-232 poort op ieder geleverd systeem. Via deze RS- 232 poort kunnen de koppelingen worden uitgevoerd met andere computersystemen en/of databases. Er is voor deze poort al een standaard protocol gemaakt, waarmee het gedetecteerde kenteken, de datum en de tijd uitgelezen kunnen worden. Kunnen er ook SMS-berichten verzonden worden: Het systeem heeft een vrije Alarm Uitgang waarop een aparte module aangesloten kan worden, die een SMS-bericht verzendt als er een bepaald kenteken gedetecteerd is. Deze module is klein genoeg om deze in dezelfde kast te bouwen. Via SMS berichten is het ook mogelijk om extra kentekens aan de database toe te voegen. Wat kan de maximale snelheid zijn van een voertuig: De maximale snelheid van een voertuig is op dit moment 180 Km per uur. Er zijn echter al succesvolle proeven gedaan met snelheden rond de 240 Km.

5 Werkt het systeem ook bij slecht weer: Het systeem is natuurlijk nooit beter dan uw eigen ogen. Als uw eigen ogen niet in staat zijn om het kenteken te lezen dan is de computer dat zeker niet. Zolang als het kenteken goed op de monitor komt te staan, zal het ook gedecodeerd kunnen worden. Maakt de voorkant of de achterkant van de auto uit: Dit maakt soms uit: bij slecht weer (veel regen) is het beter om de voorkant van de auto te detecteren, omdat u dan niet zoveel last hebt van direct opspattende regen achter de auto. Met Infrarood Filters kunnen we ook nog veel verbeteren. Is het systeem moeilijk te installeren: Neen, beslist niet. Iemand die ervaring heeft met het installeren van een camera-systeem, kan ook dit systeem eenvoudig plaatsen. Als de instellingen van de software uitgevoerd zijn (dit hoeft niet ter plaatste), is het voldoende om de stekker in het stopcontact te doen. Het systeem zal dan opstarten en vanzelf beginnen. Dit gebeurt trouwens ook nadat de voedingsspanning van het systeem is weggevallen.

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F.

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Introductie Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Belangrijke tekstgedeelten worden aangegeven doormiddel van dit soort kaders Handelingen die stap

Nadere informatie

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Algemene informatie... 3 2 Aansluiten... 4 2.1 Opstarten en Updaten... 4 2.2 Verbinden... 8 2.2.1 Verbindingsproblemen... 9 3 Basis Informatie...

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten!

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten! WC004 - Nightvision Chatcam Inleiding Stel de Sweex Nightvision Chatcam niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Inleiding Stel de Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding

Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding Win4Net ED04, ED08 en ED16 Snelle Gebruikers Handleiding MENU Geeft het menu weer PLAYBACK Direct afspelen DISPLAY Kort indrukken is veranderen van Beeldweergave. Lang indrukken verschuift de focus van

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Duifmelden.nl Pigeonscloud.com Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Gebruikers handleiding Automatic Arrival Module for Pigeon

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP

Nadere informatie

versie: 1.0 status: vrijgegeven door: J.Eberson datum: 15 augustus 2005 aangepast: 19 februari 2006 concept beschrijving

versie: 1.0 status: vrijgegeven door: J.Eberson datum: 15 augustus 2005 aangepast: 19 februari 2006 concept beschrijving versie: 1. status: vrijgegeven door: J.Eberson datum: 15 augustus 25 aangepast: 19 februari 26 concept beschrijving DOLLYsms SMS server conceptbeschrijving V1. I N H O U D Inleiding... 3 DOLLYsms... 3

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 CrashPlan PROe installatie handleiding Versie 2.2-17-04-2016 Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Ga naar de gedownloade CrashPlanPROe_Mac-Up!.zip (staat standaard in jouw Downloads

Nadere informatie

Introductie. exacqvision M-Series

Introductie. exacqvision M-Series Introductie exacqvision M-Series Introductie M-Series All-In-One Recorder Agenda Introductie & positionering Voordelen Specificatie & vergelijking Productnummers Aanvullende informatie M-Series All-in-One

Nadere informatie

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon 2 NEDERLANDS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2

Nadere informatie

Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders. Handleiding voor de gebruiker

Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders. Handleiding voor de gebruiker Samsung SHR-serie digitale CCTV recorders Handleiding voor de gebruiker Samsung SHR-serie digitale recorders Hoofdstuk 1: Mogelijkheden 2 Omschrijving van de onderdelen (SHR-2040) 3 Omschrijving van de

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Foto en Specificaties

Foto en Specificaties Foto en Specificaties 5,3 inch TFT IPS with qhd resolution (960 x 540) - Android OS, v4.1 (Jelly Bean) - Intern geheugen: 16GB storage, 1 GB RAM - CPU: Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 Processor - Chipset:

Nadere informatie

Hoofdscherm Bovenste knoppen

Hoofdscherm Bovenste knoppen Handleiding V 1.0 Hoofdscherm Bovenste knoppen Zet alarmering AAN of UIT. Als de knop ROOD is, dan staat de alarmering aan. Als de knop ROOD KNIPPERT, dan betekent dit dat de detectie fase snel zal beginnen.

Nadere informatie

SiteLocator. RFID tag FLA. Kno-Tech R F I D t e c h n o l o g i e s. Bereik van verschillende typen antennes

SiteLocator. RFID tag FLA. Kno-Tech R F I D t e c h n o l o g i e s. Bereik van verschillende typen antennes RFID anti-diefstal systeem voor materialen, auto's, machines, enzovoort(s). RFID monitoring, het monitoren van patrouilles en looproutes van bewakers/beveiligingsmedewerkers. Eenvoudige bediening van het

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam Beeld en geluid Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia ABC Amsterdam OCA onderwijscomputercentrum maart 2002 Deze cursus is eigendom

Nadere informatie

2. Aansluiten van uw apparatuur

2. Aansluiten van uw apparatuur 23 2. Aansluiten van uw apparatuur In dit hoofdstuk leest u hoe u uw video-apparatuur kunt aansluiten op de computer. Er zijn verschillende oplossingen om (verouderde) video-apparaten aan te sluiten. In

Nadere informatie

Aansluiten en installeren sprongmat

Aansluiten en installeren sprongmat Aansluiten en installeren sprongmat Installeer eerst de sprongmat voordat u deze aansluit op één van de USB poorten van uw computer. - Download eerst het stuurprogramma voor de sprongmat via www.fitvos.nl,

Nadere informatie

SERVER MONITOR SMS SERVER

SERVER MONITOR SMS SERVER TEC Server Monitor: Een flexibele oplossing om uw server zorgvuldig te monitoren en te bewaken. De TEC Server Monitor is een flexibele applicatie voor het bewaken van uw server. Indien de server offline

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Snap-on Tools B.V. De Trompet 2100 1967 DC Heemskerk E -Mail: Benelux.info@snapon.com Internet: www.snap-on.eu

Snap-on Tools B.V. De Trompet 2100 1967 DC Heemskerk E -Mail: Benelux.info@snapon.com Internet: www.snap-on.eu Product ondersteuning Als u kiest voor een Snap-on diagnosetester, krijgt u er een diagnosepartner bij. Goede raad is duur, maar niet voor Snap-on klanten! Ervaren diagnose experts staan u graag bij, bel

Nadere informatie

Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows.

Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows. Xampp Web Development omgeving opzetten onder Windows. Inhoudsopgave 1. Lees dit eerst... 2 2. Inleiding... 2 3. Installatie Xampp... 3 1.1 Installatie Xampp Launcher... 7 1.2 Controle geïnstalleerde bestanden...

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

Dekoder instel programma met behulp van de Sprog IIv3 of de Sprog III. Digitaalservice.nl

Dekoder instel programma met behulp van de Sprog IIv3 of de Sprog III. Digitaalservice.nl Dekoder instel programma met behulp van de Sprog IIv3 of de Sprog III. Digitaalservice.nl Met dit programma kunt u DCC dekoders uitlezen en instellen met behulp van de Sprog programmer. De Sprog heeft

Nadere informatie

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010 Terminal Services Dit document beschrijft hoe op afstand kan worden ingelogd op een Terminal Server. Lees dit document zorgvuldig, voordat u voor het eerst hiervan gebruik maakt! Isaeus Solutions Tel:

Nadere informatie

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2016.

Handleiding. UNIKON - Champ+ en Champ standaard. NL versie 2016. Handleiding UNIKON - Champ+ en Champ standaard NL versie 2016. Pagina 2 Inhoud Pagina 1. voorblad Pagina 2. Inhoud Pagina 3 Verschillen tussen Champ en Champ+ Pagina 4 Toetsenbord Champ en Champ+ Pagina

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

(energie) meten via Qbus

(energie) meten via Qbus (energie) meten via Qbus Voor het bijhouden van groene stroom-certificaten, het optimaliseren van verbruiken of gewoon om te weten wat waar wanneer in uw gebouw gebeurt. Op de SD-kaart van de Qbus controller

Nadere informatie

2,5in aluminium USB 3.0 externe SATA III SSD harde-schijfbehuizing met UASP voor SATA 6 Gbps draagbare externe HDD

2,5in aluminium USB 3.0 externe SATA III SSD harde-schijfbehuizing met UASP voor SATA 6 Gbps draagbare externe HDD 2,5in aluminium USB 3.0 externe SATA III SSD harde-schijfbehuizing met UASP voor SATA 6 Gbps draagbare externe HDD Product ID: S2510BMU33 Met de S2510BMU33 USB 3.0 harde-schijfbehuizing met UASP kunt u

Nadere informatie

Dahua ITC-237-PU1B-IR-WIEGAND 26bit ANPR Camera QUICK START

Dahua ITC-237-PU1B-IR-WIEGAND 26bit ANPR Camera QUICK START Dahua ITC-237-PU1B-IR-WIEGAND 26bit ANPR Camera QUICK START Installatiesheet Dahua ITC-237-PU1B-IR-Wiegand Om een goede werking van deze kenteken camera te kunnen garanderen dient de camera geplaatst te

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0

DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0 DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3: adapters

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding TiSM- PC 10, 25, 100 en PRO Behorende bij TiSM Release 11.1 R e v i s i e 1 1 1 0 28 De producten van Triple Eye zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding

RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding RS DigiVU Plus Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Introductie De RS DigiVU Plus maakt het mogelijk om uw digitale tachograaf en chauffeurskaarten uit te lezen zonder gebruik te hoeven maken

Nadere informatie

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding 1. Bediening van de DVR 1.1 Bediening met de muis De muis moet aan de ACHTERKANT van de recorder worden aangesloten op de USB ingang. Als de muis actief is dan

Nadere informatie

IEEE 1394 firewire. Jan Genoe KHLim. I-link DV (digital video)

IEEE 1394 firewire. Jan Genoe KHLim. I-link DV (digital video) IEEE 1394 firewire I-link DV (digital video) Jan Genoe KHLim 1 Traditionele video bewerkingswerkwijze In draagbare video camera's worden beelden reeds lang aan de hand van CCD opgenomen, dit wil zeggen

Nadere informatie

AxiLink. GPRS modem / e-mail en SMS transmitter. Manual. September 2011

AxiLink. GPRS modem / e-mail en SMS transmitter. Manual. September 2011 AxiLink GPRS modem / e-mail en SMS transmitter Manual September 2011 Leiderdorp Instruments Dijkgravenlaan 17 2352 RN Leiderdorp Postbus 319 2350 AH Leiderdorp Telefoon: 071-5415514 Fax: 071-5418980 e-mail:

Nadere informatie

Zo goed als onzichtbaar dankzij inbouw in een behuizing.waarvan men niet verwacht dat ze een camera verbergt. NTSC: 510(H)x492(v)

Zo goed als onzichtbaar dankzij inbouw in een behuizing.waarvan men niet verwacht dat ze een camera verbergt. NTSC: 510(H)x492(v) camera ingebouwd in rookmelder Zo goed als onzichtbaar dankzij inbouw in een behuizing.waarvan men niet verwacht dat ze een camera verbergt. Model smokecam-4x1s2hds Image Sensor 1/3 ± Sony super HAD CCD

Nadere informatie

Handleiding GuardCam-LED

Handleiding GuardCam-LED Handleiding GuardCam-LED Stap 1. Plaatsen / verwijderen SD kaart Stap 2. Installeren GuardCam LED Stap 3. Monteren GuardCam LED Stap 4. Aanpassen instellingen Stap 5. Instellen datum, tijd en video mode

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Pagina 2 van 7 1 Inleiding Vanwege de zeer uitgebreide elektronica op Porsche voertuigen is het noodzakelijk dat de diagnosesoftware enorm snel evolueert. De installatie en verdere

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 28/10/2014 Ins-30201-NL Net2 Entry - Paneel Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) Documentatie

Nadere informatie

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server?

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server? DE FAX SERVER ISDN Het blijvend belang van faxverkeer Faxverkeer vervult een belangrijke rol in de zakelijke communicatie. De fax heeft een aantal voordelen boven e-mail. De belangrijkste daarvan zijn

Nadere informatie

IP CAMERA HANDLEIDING

IP CAMERA HANDLEIDING IP CAMERA HANDLEIDING Voorwoord Allereerst bedankt voor uw aankoop van een van de Q24U draadloze IP- netwerkcamera (s). Deze handleiding geeft informatie over de installatie en de mogelijkheden van de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Product catalogus Homecast

Product catalogus Homecast Product catalogus Homecast Homecast HS9000 CICD PVR De door CanalDigitaal en TV Vlaanderen gecertificeerde Homecast HS9000 CICD PVR Homecast HS 9000 is voorzien van twee DVB-S2 tuners en is een zogeheten

Nadere informatie

beproefde kwaliteit uit België plaatselijke technische ondersteuning onklopbaar in service

beproefde kwaliteit uit België plaatselijke technische ondersteuning onklopbaar in service PC35CAMSFG www.sefica.be NEPTUNE SERIE VIDEOFONIE BUITENPOST RJ45 AANSLUITING beproefde kwaliteit uit België plaatselijke technische ondersteuning onklopbaar in service 1.3 megapixel resolutie 80 openingshoek/kijkhoek

Nadere informatie

Vervang je harde schijf door een SSD:

Vervang je harde schijf door een SSD: Vervang je harde schijf door een SSD: Een praktische gids Samenvatting: Een klassieke harde schijf vervangen door een ssd geeft je desktop of laptop een tweede leven. De upgradebiedt heel wat extra snelheid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10 Gebruikershandleiding Draadloze USB video-ontvanger Model BRD10 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech BRD10 Draadloze USB video-ontvanger voor gebruik met het assortiment van Extech Boroscopen.

Nadere informatie

SIM plaatsen rode en groene LED

SIM plaatsen rode en groene LED MODELLEN GSM07 BESCHRIJVING De GSM07 is een compacte QuadBand GSM module. De unit is ontworpen om via de mobiele telefoon toegang te verkrijgen tot woningen, parkeergarages of andere gebouwen of toepassingen.

Nadere informatie

Handleiding. CardAccess Database Utility CA4000. Aanvullende informatie. Versie: 1.0

Handleiding. CardAccess Database Utility CA4000. Aanvullende informatie. Versie: 1.0 Handleiding CardAccess Database Utility CA4000 Aanvullende informatie Versie: 1.0 Algemene informatie Wijzigingen voorbehouden. Kijk op onze support site http://support.aras.nl/ voor actueel nieuws en

Nadere informatie

REG-Sentry van Bosch Automatisch toegangscontrolesysteem voor voertuigen

REG-Sentry van Bosch Automatisch toegangscontrolesysteem voor voertuigen REG-Sentry van Bosch Automatisch toegangscontrolesysteem voor voertuigen 2 Bosch REG-Sentry automatisch toegangscontrolesysteem voor voertuigen REG-Sentry is een toegangscontrolesysteem voor voertuigen,

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2. Startscherm... 5 2.1 Apparaat menu... 5 2.2 Mijn menu... 6 3. Video weergave scherm... 8 3.1 Live video weergave...

Nadere informatie

Zo eenvoudig kan energie besparen zijn!

Zo eenvoudig kan energie besparen zijn! Easy control met het Legrand Energy Management Network AAN 70 W AAN 70 W AAN 13 W Stand-by 3 W UIT 0 W AAN 60 W Zo eenvoudig kan energie besparen zijn! THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING

Nadere informatie

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties SPRAAK MODULE INT-VG int-vg_nl 12/11 De INT-VG module werkt samen met de INTEGRA en VERSA alarmsystemen en maakt implementatie van spraakberichten mogelijk (deze module vervangt de CA-64 SM spraak synthesizer

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-stick*. In deze verkorte handleiding vertellen wij u hoe u snel aan de slag kunt met het modem en

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN...3 1.1 DE YMERE PORTAL...3 2 SOFTWARE INSTALLEREN...5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE...5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE WENSEN...8

Nadere informatie

Dit kunt u vinden op internet via deze link: http://www.adobe.com/nl/products/digitaleditions/help/

Dit kunt u vinden op internet via deze link: http://www.adobe.com/nl/products/digitaleditions/help/ BELANGRIJKE NOOT OVER e-books: e-books in epub formaat, zijn beveiligd met DRM (Digital Rights Management) Om digitale E-Books te downloaden en lezen op uw ereader, epub formaat, heeft u het programma

Nadere informatie

C8CCTVKITP2TB. Professionele 8-kanaals CCTV Surveillance Kit. Highlights. Specifications

C8CCTVKITP2TB. Professionele 8-kanaals CCTV Surveillance Kit. Highlights. Specifications Professionele 8-kanaals CCTV Surveillance Kit De Conceptronic Professional 8-Channel CCTV Surveillance Kit biedt een ideale manier voor het bewaken van grote huizen of gebouwen voor situaties die bewaking

Nadere informatie

EW3706 Video Grabber USB 2.0

EW3706 Video Grabber USB 2.0 EW3706 Video Grabber USB 2.0 EW3706 - Video Grabber USB 2.0 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Installatieprocedure... 3 2.1 Software installeren... 3

Nadere informatie

SMS en doe je ook gewoon met je vaste telefoon. Altijd dichtbij. SMS berichten via de vaste telefoon, net zoals bij mobiele telefoons

SMS en doe je ook gewoon met je vaste telefoon. Altijd dichtbij. SMS berichten via de vaste telefoon, net zoals bij mobiele telefoons Altijd dichtbij SMS berichten via de vaste telefoon, net zoals bij mobiele telefoons Tekst maximaal 160 tekens Berichten versturen naar vaste nummers van KPN en naar alle mobiele nummers Nummer SMS centrale:

Nadere informatie

3,5 inch Zilver esata USB 2-Bay SATA Externe RAID Harde Schijf Behuizing. StarTech ID: SAT3520U2ER

3,5 inch Zilver esata USB 2-Bay SATA Externe RAID Harde Schijf Behuizing. StarTech ID: SAT3520U2ER 3,5 inch Zilver esata USB 2-Bay SATA Externe RAID Harde Schijf Behuizing StarTech ID: SAT3520U2ER Deze 2-Bay SATA Externe Harde Schijf Behuizing biedt de ideale externe RAID-oplossing, waarmee u twee 3,5

Nadere informatie

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Installatie van de Océ printerdriver onder Windows 2000 (NL) Deze informatie is bestemd voor

Nadere informatie

USB-C naar gigabit netwerkadapter - Wit

USB-C naar gigabit netwerkadapter - Wit USB-C naar gigabit netwerkadapter - Wit Product ID: US1GC30W Nu kunt u gemakkelijk verbinding maken met een gigabit netwerk via de USB Type-C of Thunderbolt 3 poort van uw laptop of desktop. Deze gigabit

Nadere informatie

Handleiding. DDPai. Retail en Distributie: Pitstar Retail BV Postbus AA Oosterbeek The Netherlands

Handleiding. DDPai. Retail en Distributie: Pitstar Retail BV Postbus AA Oosterbeek The Netherlands Handleiding DDPai Retail en Distributie: Pitstar Retail BV Postbus 80 AA Oosterbeek The Netherlands info@pitstar.com versie Juli 08 Inhoud verpakking De camera mini camera M sticker USB voedingskabel Micro

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Besturing van de Miniatuurwereld RM-U. Gebruik van de Bootloader

Besturing van de Miniatuurwereld RM-U. Gebruik van de Bootloader Besturing van de Miniatuurwereld RM-U Gebruik van de Bootloader Auteur: Leon J.A. van Perlo Versie: 1.0 Datum: 24 december 2012 Release beheer Deze handleiding is van toepassing op Print o RM-U Rev 00

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP-producten

Nadere informatie

USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III hardeschijfbehuizing. SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning Product ID: S3510BMU33B

USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III hardeschijfbehuizing. SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning Product ID: S3510BMU33B USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III hardeschijfbehuizing met ventilator en rechtop design SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning Product ID: S3510BMU33B Met de S3510BMU33B 3,5 inch SATA harde-schijfbehuizing kunt

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN... 3 1.1 DE YMERE PORTAL... 3 2 SOFTWARE INSTALLEREN... 5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE... 5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE

Nadere informatie

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding Quickstart KPN USB-modem Handleiding Inleiding De KPN USB-modem is een 3G multimode modem in USB-stick formaat, geschikt voor GSM-, GPRS-, EDGE-, UMTS en/of HSDPA-netwerken. De modem kan dankzij de USB-interface

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI 2009

NIEUWSBRIEF JULI 2009 NIEUWSBRIEF JULI 2009 Graag willen wij u op de hoogte houden rondom ons softwarepakket. Controle database Om op een eenvoudige wijze te controleren of uw database foutieve of dubbel ingevoerde gegevens

Nadere informatie

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows.

XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. XAMPP Web Development omgeving opzetten onder Windows. Inhoudsopgave 1. Lees dit eerst... 2 2. Inleiding... 2 1 Xampp downloaden... 2 2 Installatie Xampp 1.7.4 op externe harddisk... 3 3 XAMPP herconfiguren...

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

Data sheet. MJK Automation B.V. Castricummer Werf 144 NL-1901 RS Castricum Tel.: 0251-672171 Fax: 0251-671951 mjk@mjk.com www.mjk.

Data sheet. MJK Automation B.V. Castricummer Werf 144 NL-1901 RS Castricum Tel.: 0251-672171 Fax: 0251-671951 mjk@mjk.com www.mjk. De Comtroller 702 is ontworpen voor controle en monitoring van kleinere pompstations en watervoorraad-stations. De Comtroller 702 is een complete unit met in- en uitgangen, CPU, datalogger en communicatie-poort

Nadere informatie

MRDIRECT BOOSTER. Handleiding. Werkt met de volgende systemen: Werkt niet met de volgende systemen: Werkt met de volgende protocollen:

MRDIRECT BOOSTER. Handleiding. Werkt met de volgende systemen: Werkt niet met de volgende systemen: Werkt met de volgende protocollen: Handleiding MRDIRECT BOOSTER Werkt met de volgende systemen: Het computerprogramma MRdirect Werkt niet met de volgende systemen: Alle systemen die MRdirect niet ondersteunt Werkt met de volgende protocollen:

Nadere informatie

Externe apparatuur. Handleiding

Externe apparatuur. Handleiding Externe apparatuur Handleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft en Windows zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie

Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie Quick Guide Version nr.: 840150-002 www.mjk.com DK: +45 45 56 06 56 NO: +47 69 20 60 70 SE: +46 53 31 77 50 NL: +31 251 672171 USA: +1 847 482 8655 AUS: +61

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van camerabewaking en daarom is het soms erg lastig om te weten waardoor er verschillen in kwaliteit en prijs ontstaan.

Nadere informatie

Menu Systeem, aanvullende diensten

Menu Systeem, aanvullende diensten Pagina 1 van 7 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: "'Administratie Online'" Verzonden: vrijdag 12 februari 2010 16:41 Onderwerp: Online Pro

Nadere informatie

www.kno-tech.com AlarmLocator

www.kno-tech.com AlarmLocator KnoTech biedt innovatieve oplossingen in productbeveiliging en RFID technologie voor: Detailhandel Industrie Bibliotheken/Mediatheken Periferie Logistiek AlarmLocator RFID antidiefstal systeem voor materialen,

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL V2.0

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL V2.0 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde camera

Nadere informatie

AN0034-NL. Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10. Overzicht

AN0034-NL. Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10. Overzicht Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10 Overzicht Het instellen van Paxton10 als videomanagementsysteem is eenvoudig. Hiermee kunt u Paxton10 gebruiken om uw videobeelden en toegangscontrole gebeurtenissen

Nadere informatie

7 Port USB Hub 7 PORT USB HUB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0

7 Port USB Hub 7 PORT USB HUB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0 7 PORT USB HUB Gebruikershandleiding Versie 1.0 Hartelijk Dank Wij danken u voor de aankoop van dit product uit het Trust assortiment. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik en raden u aan om deze handleiding

Nadere informatie

USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III harde-schijfbehuizing met ventilator en rechtop design SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning

USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III harde-schijfbehuizing met ventilator en rechtop design SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III harde-schijfbehuizing met ventilator en rechtop design SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning StarTech ID: S3510BMU33B Met de S3510BMU33B 3,5 inch SATA harde-schijfbehuizing kunt

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie