Voorwaarden voor de verhuur van uw woning.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwaarden voor de verhuur van uw woning."

Transcriptie

1 Voorwaarden voor de verhuur van uw woning. In dit document vind u informatie en voorwaarden waar u aan moet voldoen bij de verhuur van uw woning. * Wanneer mag u uw woning verhuren? * Vergunning Gemeente Amsterdam op basis van de Leegstandswet. * Toestemming van uw hypotheekverstrekker. * Toestemming van het bestuur van Langswater V. * Overige informatie

2 Wanneer mag u uw woning verhuren? In een paar situaties mag u een woning op grond van de Leegstandswet tijdelijk verhuren. U hebt daarvoor een vergunning nodig. Tijdelijke verhuur is alleen toegestaan als de woning niet bewoond is en er niemand op het adres ingeschreven staat. Daarnaast gelden deze voorwaarden: bij een koopwoning: de woning moet te koop staan. Daarnaast moet één van deze drie extra voorwaarden van toepassing zijn: o de woning is nooit bewoond geweest, of o u moet in het jaar voorafgaand aan de leegstand minimaal een half jaar in de woning hebben gewoond, of o in de tien jaar voorafgaand aan de leegstand is de woning maximaal drie jaar verhuurd geweest. Bij tijdelijke verhuur heeft het huurcontract een einddatum. De huurder gaat ermee akkoord de woning op die einddatum te verlaten. Voor tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandswet hebt u een vergunning nodig. Dit geldt voor alle soorten woningen, ook in de vrije sector. Maximaal twee koopwoningen Particuliere eigenaren mogen niet meer dan twee te koop staande koopwoningen tegelijk tijdelijk verhuren. Geldigheid vergunning Bij koopwoningen is de vergunning vijf jaar geldig. Dit is ook de maximale periode voor tijdelijke verhuur. Bij huurwoningen is de vergunning twee jaar geldig. U kunt de vergunning bij de afdeling Wonen met telkens één jaar verlengen tot een maximale periode van zeven jaar

3 Vergunning Gemeente Amsterdam op basis van de Leegstandswet. U vraagt een vergunning aan voor tijdelijke verhuur op grond van Leegstandswet bij de afdeling Wonen van de gemeente. Gebruik hiervoor het formulier rechts op de pagina. Stuur de volgende bijlagen mee: Bij een sloopwoning of een complete renovatie een bewijsstuk waaruit blijkt dat de woning inderdaad binnen twee jaar gesloopt wordt of volledig gerenoveerd. toestemming van het stadsdeel in de vorm van een sloop- of bouwvergunning. Bij een woning die te koop staat, en u bent eigenaar en hebt de woning zelf bewoond Een recent taxatierapport (niet ouder dan drie maanden) van de vrije verkoopwaarde of een verkoopopdracht aan een makelaar. Een offerte van een makelaar is niet voldoende. Hoe lang duurt het? De afdeling Wonen beslist binnen acht weken op uw aanvraag. De afdeling stuurt de vergunning of weigering op. Met de vergunning mag u de woning aan iedere gegadigde verhuren. De huurder heeft geen huisvestingsvergunning nodig. De vergunning voor tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandswet kost 154,50 (tarief 2015). De kosten voor het in behandeling nemen van de aanvraag, de leges, betaalt u altijd. Dus ook als uw aanvraag wordt afgewezen. Bij koopwoningen is de vergunning vijf jaar geldig. Dit is ook de maximale periode voor tijdelijke verhuur. Bij huurwoningen is de vergunning twee jaar geldig. U kunt de vergunning bij de afdeling Wonen met telkens één jaar verlengen tot een maximale periode van zeven jaar. Huurcontract Voor het huurcontract bij Tijdelijke Verhuur gelden de volgende voorwaarden: het nummer van de vergunning staat in het contract. het contract geldt voor een periode van minimaal zes maanden. bij woningen van woningcorporaties met een huur lager dan 710,68 moet het huurbedrag in het huurcontract staan. de opzegtermijn voor de tijdelijke huurder is minimaal één maand. de opzegtermijn voor de verhuurder is minimaal drie maanden. Hoogte van de huur De gemeente bepaalt de maximale huurprijs bij Tijdelijke Verhuur op grond van de Leegstandwet. Hierbij gelden de volgende voorwaarden: In geval van sloop of ingrijpende woningverbetering is de huurprijs voor woningen van woningcorporaties met een huur lager dan 710,68 vastgesteld op 80% van de maximaal redelijke huurprijs. Die is gebaseerd op het puntenstelsel. Voor particuliere huurwoningen met een huurwaarde lager dan 710,68 geldt de huurprijs volgens het puntenstelsel. Voor hogere huurwaarden dan 710,68 geldt geen maximaal redelijke huurprijs. Bij verkoop eigenaar/bewoner geldt geen maximaal redelijke huurprijs. Woningcorporaties mogen woningen met een kale maandhuur tot en met 710,68 alleen verhuren aan personen met een inkomen tot , -. Bij koopwoningen is de vergunning vijf jaar geldig. Dit is ook de maximale periode voor tijdelijke verhuur. U kunt de vergunning niet verlengen.

4 Bij huurwoningen is de vergunning twee jaar geldig. U kunt de vergunning bij de afdeling Wonen met telkens één jaar verlengen tot een maximale periode van zeven jaar. U vraagt de verlenging aan met het aanvraagformulier Tijdelijke verhuur. U krijgt geen verlenging als de start van de werkzaamheden binnen zes maanden wordt verwacht. Dan kunt u de woning in gebruik geven met een gebruikersovereenkomst. Kosten Verlenging van een vergunning voor tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandswet kost 154,50 (tarief 2015). De kosten voor het in behandeling nemen van de aanvraag, de leges, betaalt u altijd. Dus ook als uw aanvraag wordt afgewezen. Deze informatie kunt u vinden op de pagina van de Gemeente Amsterdam. Bron: Gemeente Amsterdam.

5 Op welke manieren kan ik een woning tijdelijk verhuren? Onder bepaalde voorwaarden mag u woonruimte voor korte tijd verhuren. Er zijn verschillende vormen, met hun eigen regels. Voor sommige van deze vormen van tijdelijk verhuren hebt u een vergunning nodig, voor andere niet.. Vergunning nodig Huisbewaring. U verlaat tijdelijk uw (goedkope) huis en wilt er iemand anders laten wonen, langer dan drie maanden en korter dan twee jaar. Shortstay. Shortstay is verhuur van een woning waar u zelf niet in woont, vanaf zeven nachten tot maximaal zes maanden. Dit is alleen mogelijk voor woningen met een kale huurprijs van meer dan 710,68 per maand (per 1 januari 2015). Sinds 14 januari 2014 verleent de gemeente geen vergunningen meer voor shortstay. Vergunningen die al verleend zijn, zijn tien jaar geldig. Tijdelijke verhuur. Dit is alleen mogelijk in twee specifieke situaties: bij sloop of renovatie of als de woning te koop staat. U kunt dan tijdelijke verhuur toepassen op grond van de Leegstandswet. Geen vergunning nodig Antikraak. Eigenaren kunnen leegstaande panden (kantoor, woning, bedrijfsruimte) geheel of voor een deel tijdelijk in gebruik geven om te voorkomen dat de panden gekraakt worden. Hiervoor sluit u een gebruikscontract af. Vakantieverhuur. Hierbij verhuurt u de woning waar u zelf in woont incidenteel aan toeristen, als u zelf op vakantie gaat. Vakantieverhuur is alleen mogelijk als u eigenaar bent van de woning of als u toestemming hebt van de verhuurder. Let op: vakantieverhuur is niet hetzelfde als Bed and Breakfast (B&B). In een B&B biedt u tegen betaling logies en ontbijt aan in een deel van de woning waar u zelf in woont.

6 Toestemming van uw hypotheekverstrekker. In de hypotheekvoorwaarden staat vrijwel altijd dat u voor het verhuren van uw woning toestemming nodig heeft van de bank of geldverstrekker. Ook als het om tijdelijke verhuur gaat. SNS Heb je een hypotheek bij SNS en ben je van plan je huis te verhuren? Dan heb je vooraf toestemming nodig van de gemeente en van ons. Een van de voorwaarden bij SNS is dat je je huis verhuurt via: Overbruggingsverhuur.nl Stichting Tijdelijk Twee Woningen Huisover Prevenda Je mag je huis niet verhuren als je niet bij een van deze organisaties bent aangemeld. Meer informatie over de SNS Bank en verhuren van woningen kunt u vinden op de website van de SNS Bank vinden. Bron: SNS Bank. Informatie over hoe u de tijdelijke verhuur kunt regelen, vindt u bijvoorbeeld op de websites overbruggingsverhuur.nl, huisover.nl en tijdelijktweewoningen.nl. RABOBANK De Rabobank verstrekt geen informatie op hun website over hun voorwaarden voor het verhuren van een woning. Mocht u meer informatie willen weten dan zult u contact moeten opnemen met de Rabobank zelf.

7 Toestemming van het bestuur van Langswater V. U woont in een appartementencomplex waar een lidmaatschap op rust. Dit betekent dat als u uw woning wilt verhuren u toestemming moet vragen aan het bestuur van Langswater V. Want het lidmaatschap is persoonlijk en geeft u toestemming om in de flat te wonen. Indien u anderen in uw woning wilt laten wonen, moet het bestuur daar ook mee in stemmen. Overige informatie 1. Contact verzekeringsmaatschappij Als u uw woning tijdelijke verhuurt, kan dit gevolgen hebben voor uw woonhuis- en aansprakelijkheidsverzekering. 2. Fiscale gevolgen Per 2015 vervalt het recht op (hypotheek)renteaftrek nadat men een woning heeft verhuurd via de leegstandswet. Dit houdt ook in dat uw woning (ook na de verhuur) in box 3 blijft. Momenteel is de regeling zo dat als u uw woning via de leegstandswet verhuurt, u geen recht heeft op (hypotheek)renteaftrek, de ontvangen huur niet op hoeft te geven als inkomsten en uw aangifte inclusief schuld opgeeft in box 3. Als de verhuur is gestopt behoort de woning weer tot box 1 en heeft u weer recht op (hypotheek)renteaftrek. Dit is nog maximaal 3 jaar mogelijk, mits de woning leeg te koop blijft staan. De nieuwe regeling houdt in dat uw woning na de verhuur in box 3 dient te blijven en dat het recht op (hypotheek)renteaftrek vervalt. 3. Overig Het verhuren van een woning brengt ook risico's met zich mee. Hierbij valt te denken aan een hennepkwekerij in het pand en gebruik van de woning voor mensenhandel. Dit kan grote (financiële) gevolgen hebben voor de verhuurder. Meer informatie vind u op de website van Eigen huis. Bron: Eigen huis.

Tijdelijk uw woning verhuren?

Tijdelijk uw woning verhuren? Huis te koop? Dubbele woonlasten? Misschien is het tijdelijk verhuren van uw woning een oplossing. U kunt bij de gemeente een aanvraag doen voor verhuur onder de Leegstandwet. Op basis van deze vergunning

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179)

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179) GEMEENTEBLAD Nr. 65220 17 november Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. 2014 Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli

Nadere informatie

Uitvoeringsinstructie 12

Uitvoeringsinstructie 12 Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur Datum van ingang: Relatie met Leegstandwet Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 15 Bepalingen m.b.t. vergunningverlening Artikel 16 Bepalingen m.b.t. huur en

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Lees eerst de toelichting. 1. Betreft: Woning Gebouw Te verhuren adres: 2. De ondergetekende Naam en voorletters: Straat en huisnummer:

Nadere informatie

Beleidsnotitie tijdelijke verhuur van te koop staande woningen. definitief

Beleidsnotitie tijdelijke verhuur van te koop staande woningen. definitief Beleidsnotitie tijdelijke verhuur van te koop staande woningen definitief 25-09-2009 1 Inleiding De Leegstandwet voorziet in de mogelijkheid voor eigenaren om bepaalde leegstaande woningen tijdelijk te

Nadere informatie

Postbus 1501 3100 EA Schiedam. 1. Betreft Woning Gebouw Adres: Postcode en plaats:

Postbus 1501 3100 EA Schiedam. 1. Betreft Woning Gebouw Adres: Postcode en plaats: Aan Burgemeester en Wethouders van Schiedam t.a.v. Domein Stadsontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande

Nadere informatie

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Verzendadres Per e-mail: bwt-overigevergunningen@rotterdam.nl Per post: Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Postbus 6575 3002 AN Rotterdam

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJK VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJK VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE GEMEENTE AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJK VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE 1. Betreft woning gebouw Adres(straat + huisnummer) 2. Naam en voorletters aanvrager: _ Straat en huisnummer: _ Postcode

Nadere informatie

Wanneer het woonruimte betreft voor een in de verkoop staande woning

Wanneer het woonruimte betreft voor een in de verkoop staande woning Aanvraag tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Als uw woning te koop staat en uw wilt uw woning tijdelijk verhuren heeft u hiervoor een vergunning nodig. Aanvrager Naam Voorna(a)m(en) Straat en

Nadere informatie

Beleidsregels Leegstandwet

Beleidsregels Leegstandwet Beleidsregels Leegstandwet Datum: 28 april 2009 Burgemeester en wethouders van Soest; Gelet op artikel 1.3, vierde lid Algemene Wet Bestuursrecht en artikel 15, eerste lid van de Leegstandwet; Overwegende

Nadere informatie

Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet

Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet In Nederland is de bescherming van huurders goed geregeld. De huurder ontleent zijn of haar rechten aan het Burgerlijk Wetboek. Dat houdt in dat het voor de verhuurder

Nadere informatie

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Afdeling Vergunningen Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Verzendadres Gemeente Rotterdam afdeling Vergunningen Postbus 6575 3002 AN Rotterdam Contactgegevens E-mail: vergunningen@dsv.rotterdam.nl

Nadere informatie

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet

Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Aanvraag Vergunning tijdelijke verhuur ingevolge de Leegstandswet Verzendadres Gemeente Rotterdam Cluster Stadsontwikkeling afdeling Vergunningen Postbus 6575 3002 AN Rotterdam Contactgegevens E-mail:

Nadere informatie

Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet

Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet In Nederland is de bescherming van huurders goed geregeld. De huurder ontleent zijn of haar rechten aan het Burgerlijk Wetboek. Dat houdt in dat het voor de verhuurder

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. Plaatselijk bekend: Naam en voorletters: Straat en huisnummer:

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. Plaatselijk bekend: Naam en voorletters: Straat en huisnummer: (Lees u voor het invullen van dit formulier eerst de toelichting) Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Nr. (in te vullen door de gemeenten) Aan Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Woning tijdelijk verhuren onder de leegstandswet. Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming.

Woning tijdelijk verhuren onder de leegstandswet. Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming. Woning tijdelijk verhuren onder de leegstandswet. Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming. Tijdelijk uw koopwoning verhuren zonder risico s Verhuren is een vak apart De verkoop

Nadere informatie

Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet

Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet Tijdelijke verhuur via de Leegstandwet In Nederland is de bescherming van huurders goed geregeld. De huurder ontleent zijn of haar rechten aan het Burgerlijk Wetboek. Dat houdt in dat het voor de verhuurder

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.0358 d.d. 10-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verlenging tijdelijke verhuur Oranjegracht - Waardgracht BESLUITEN 1. de vergunning voor een tijdelijke verhuurconstructie voor de huurwoningen

Nadere informatie

Tips voor huiseigenaren met betalingsproblemen

Tips voor huiseigenaren met betalingsproblemen Tips voor huiseigenaren met betalingsproblemen In deze folder staan een aantal tips om eventuele betalingsproblemen te voorkomen en wat u kunt doen als dat toch gebeurt. 1 Als huiseigenaar kunt u door

Nadere informatie

Tijdelijk verhuren onder de leegstandwet zonder huurbescherming

Tijdelijk verhuren onder de leegstandwet zonder huurbescherming Tijdelijk verhuren onder de leegstandwet zonder huurbescherming Verhuur uw te koop staande woning, tijdelijk zonder huurbescherming D u m la v Ne l n! Tijdelijk uw koopwoning verhuren zonder risico s De

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Postadres: Postbus 35, 4530 AA TERNEUZEN Telefoon: 14 0115, fax 0115 618 429 Bezoekadres: Stadhuisplein 1, Terneuzen E-mail : gemeente@terneuzen.nl Internet: www.terneuzen.nl Aanvraag vergunning tot tijdelijke

Nadere informatie

Aanvraagformulier van de gemeente Hoorn

Aanvraagformulier van de gemeente Hoorn Aanvraagformulier van de gemeente Hoorn Vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Met dit formulier kunt u een vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte in de gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraagformulier vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Vergunningen Aanvraagformulier vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Lees eerst de toelichting voor u dit formulier invult. Het formulier kunt u inleveren bij: Publieksbalie in het

Nadere informatie

1. Betreft Woning Gebouw Adres: Postcode en plaats:

1. Betreft Woning Gebouw Adres: Postcode en plaats: Aan Burgemeester en Wethouders van Schiedam t.a.v. de afdeling Ruimtelijk Gebruik Postbus 1501 3100 EA Schiedam Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Lees voor u dit formulier

Nadere informatie

TIJDELIJKE VERHUUR LEEGSTAANDE WOONRUIMTE aanvraag vergunning

TIJDELIJKE VERHUUR LEEGSTAANDE WOONRUIMTE aanvraag vergunning Wanneer dit formulier invullen? Als u een vergunning wilt aanvragen tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. Hulp nodig? De medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling helpen u graag!

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Bijlage I Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan Burgemeester en Wethouders van t.a.v. de afdeling Straat en huisnummer

Nadere informatie

wetten.nl - Regeling - Regeling formulieren Leegstandwet - BWBR

wetten.nl - Regeling - Regeling formulieren Leegstandwet - BWBR pagina 1 van 6 De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden Regeling formulieren Leegstandwet Geldend van 01-01-2017 t/m heden Bijlage I Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE Bijlage I AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan Burgemeester en Wethouders van t.a.v. de afdeling Straat en huisnummer

Nadere informatie

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE De Leegstandwet biedt de mogelijkheid om koopwoningen in afwachting van verkoop tijdelijk te verhuren. Print dit formulier uit, vul

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT. 1 Betreft Woning Gebouw. Burger service nummer:

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT. 1 Betreft Woning Gebouw. Burger service nummer: AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan Burgemeester en Wethouders van T.a.v. de afdeling Amersfoort

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018. 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018. 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaal Wonen en Bouwen Directie Woningmarkt Turfmarkt

Nadere informatie

Onder dit punt dient een omschrijving van de tijdelijk te verhuren woonruimte (eengezinswoning, etagewoning, portiekwoning, etc.) te worden vermeld.

Onder dit punt dient een omschrijving van de tijdelijk te verhuren woonruimte (eengezinswoning, etagewoning, portiekwoning, etc.) te worden vermeld. Huurprijs Rubriek 1 en 2 Bij dit aanvraagformulier moet een ingevuld formulier puntentelling van de huurcommissie gevoegd worden. Dit formulier is nodig om de huurprijs van de te verhuren woning vast te

Nadere informatie

Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen.

Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen. Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen. De ondergetekende heeft de eer de volgende motie aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; overwegende dat: dat

Nadere informatie

(Regeling formulieren Leegstandwet)

(Regeling formulieren Leegstandwet) VROM Regeling formulieren Leegstandwet Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, van 3 mei 2005, Directie Juridische Zaken, Afdeling Wetgeving, nr. MJZ2005052804, houdende vaststelling van de modellen,

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER huisbewaring

uren INFORMATIE OVER huisbewaring uren INFORMATIE OVER huisbewaring huisbewaring U kunt huisbewaring aanvragen als u voor langere tijd afwezig bent en graag wilt dat iemand op uw huis past. Het is belangrijk om dit vooraf goed te regelen.

Nadere informatie

mum Procesbeschrijving vergunningverlening Leegstandwet Juni 2009 Pagina 1 van 7 H09-02017

mum Procesbeschrijving vergunningverlening Leegstandwet Juni 2009 Pagina 1 van 7 H09-02017 mum H09-02017 Procesbeschrijving vergunningverlening Leegstandwet Juni 2009 Pagina 1 van 7 Inhoud Inleiding 3 Uitvoering 4 Praktische zaken 6 Communicatie 7 Pagina 2 van 7 Inleiding In de normale huursituatie

Nadere informatie

BELEIDSREGEL LEEGSTANDWET

BELEIDSREGEL LEEGSTANDWET Tekst van de BELEIDSREGEL LEEGSTANDWET, zoals deze is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gemert-Bakel bij besluit van 3 november 2009 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0646, d.d. 15-6-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Mandaatverlening bij tijdelijke verhuur eigen woning Leegstandswet. Minder&Beter. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.mandaat

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Advies: Verzoeken tot vergunning verlening van tijdelijke verhuur particuliere woningen op grond van artikel 15 Leegstandwet

Advies: Verzoeken tot vergunning verlening van tijdelijke verhuur particuliere woningen op grond van artikel 15 Leegstandwet College Onderwerp: V200900461 Verzoeken tot vergunning verlening van tijdelijke verhuur particuliere woningen op grond van artikel 15 Leegstandwet Samenvatting: Inleiding: Steeds vaker wordt geïnformeerd

Nadere informatie

Hieronder vind ik een uitleg van de documenten en voorwaarden die nodig kunnen zijn bij een verzoek voor verhuur van het onderpand.

Hieronder vind ik een uitleg van de documenten en voorwaarden die nodig kunnen zijn bij een verzoek voor verhuur van het onderpand. Hieronder vind ik een uitleg van de documenten en voorwaarden die nodig kunnen zijn bij een verzoek voor verhuur van het onderpand. Algemeen: Kopie legitimatiebewijs: Huurovereenkomst: Akkoord opstalverzekeraar:

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Vraag en antwoord. Huurovereenkomst. Geliberaliseerde huurovereenkomsten. Huurbescherming

Huurovereenkomst. Vraag en antwoord. Huurovereenkomst. Geliberaliseerde huurovereenkomsten. Huurbescherming pagina 1 van 12 Huurovereenkomst Vraag en antwoord Huurovereenkomst 1. 2. 3. 4. 5. 6. Wat staat er in een standaard huurovereenkomst? Welke regels zijn verder van toepassing? Wat gebeurt er als de afgesproken

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting)

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Toelichting op het formulier aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur

Nadere informatie

Aanvraagformulier van de gemeente Hoorn

Aanvraagformulier van de gemeente Hoorn Aanvraagformulier van de gemeente Hoorn Vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Met dit formulier kunt u een vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte in de gemeente

Nadere informatie

Leegstand, transformatie en tijdelijke verhuur. mr. Saskia Frijling mr. Robert van der Velde PlasBossinade Legal Updates 8 oktober 2015

Leegstand, transformatie en tijdelijke verhuur. mr. Saskia Frijling mr. Robert van der Velde PlasBossinade Legal Updates 8 oktober 2015 Leegstand, transformatie en tijdelijke verhuur mr. Saskia Frijling mr. Robert van der Velde PlasBossinade Legal Updates 8 oktober 2015 Groningen - kantoren Groningen bedrijfsruimte Groningen winkelruimte

Nadere informatie

Tijdelijke verhuur woonruimte

Tijdelijke verhuur woonruimte Momenteel staan er veel woningen te koop. Veel mensen hebben zelfs in deze tijd al een nieuwe woning gekocht, terwijl de oude woning nog niet verkocht is. Eigenaren zijn veelal op zoek naar middelen om

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan t.a.v. de Burgemeester en Wethouders van de gemeente Assen Eenheid Leefomgeving

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tijdelijke verhuur leegstaande woonruimte

Aanvraag vergunning tijdelijke verhuur leegstaande woonruimte Aanvraag vergunning tijdelijke verhuur leegstaande woonruimte Deze aanvraag sturen aan: Gemeente Alkmaar Unit Vergunning- en subsidieverlening Postbus 53 1800 BC Alkmaar Let op: Dit formulier vult u in

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE. In te vullen door Gemeente Gemeentenummer :

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE. In te vullen door Gemeente Gemeentenummer : AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE In te vullen door Gemeente Gemeentenummer : Leest u voor u dit formulier invult eerst de toelichting! 1 Woonruimte 2 Verhuurder De

Nadere informatie

De minimale huurperiode is 1 (één) jaar, hiervan kan niet worden afgeweken. Na de eerste huurperiode geldt een huuropzegtermijn van één maand.

De minimale huurperiode is 1 (één) jaar, hiervan kan niet worden afgeweken. Na de eerste huurperiode geldt een huuropzegtermijn van één maand. Inschrijfformulier te verzenden aan: Perumal de Roo Makelaars Eindhovenseweg 111 5552 AA Valkenswaard De minimale huurperiode is 1 (één) jaar, hiervan kan niet worden afgeweken. Na de eerste huurperiode

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 15 van de Leegstandwet en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in artikel 15 van de Leegstandwet en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht; Het college van burgemeester en wethouders van Sint Anthonis, Gelet op het bepaalde in artikel 15 van de Leegstandwet en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: voor bepaalde categorieën

Nadere informatie

Voorrang bij woningtoewijzing. Sneller een woning door extra inschrijftijd

Voorrang bij woningtoewijzing. Sneller een woning door extra inschrijftijd Voorrang bij woningtoewijzing Sneller een woning door extra inschrijftijd Soms is het noodzakelijk dat woningzoekenden voorrang krijgen bij het vinden van een huurwoning. Vaak gaat het om vervelende situaties

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Rechten huurder: ongestoord gebruik van de woning, woning moet in goede staat zijn huurbedrag moet kloppen met de kwaliteit van de woning

Rechten huurder: ongestoord gebruik van de woning, woning moet in goede staat zijn huurbedrag moet kloppen met de kwaliteit van de woning Hoofdstuk 4: wonen Paragraaf 1: op kamers Huurovereenkomst: de rechten en plichten van de huurder en de verhuurder zijn hierin vastgelegd. Deze overeenkomst kan mondeling, maar is meestal schriftelijk.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17546 28 juni 2013 Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 21 juni 2013, nr. 2013-0000352681 tot wijziging

Nadere informatie

Beleidsregels Leegstandswet gemeente Sint Anthonis. Het college van burgemeester en wethouders van Sint Anthonis,

Beleidsregels Leegstandswet gemeente Sint Anthonis. Het college van burgemeester en wethouders van Sint Anthonis, CVDR Officiële uitgave van Sint Anthonis. Nr. CVDR26602_1 3 oktober 2017 Beleidsregels Leegstandswet gemeente Sint Anthonis Het college van burgemeester en wethouders van Sint Anthonis, Gelet op het bepaalde

Nadere informatie

WONINGRUIL VOORWAARDEN EN AANVRAAGFORMULIER

WONINGRUIL VOORWAARDEN EN AANVRAAGFORMULIER WONINGRUIL VOORWAARDEN EN AANVRAAGFORMULIER Stel u woont met uw twee kleine kinderen in een flat met twee slaapkamers. Dan wilt u misschien wel een eengezinswoning met een tuin en meer slaapkamers. Of

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Monitor tijdelijke verhuur Eindrapport 19 juni 2017

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Monitor tijdelijke verhuur Eindrapport 19 juni 2017 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Monitor tijdelijke verhuur 2016 Eindrapport 19 juni 2017 DATUM 19 juni 2017 TITEL Monitor tijdelijke verhuur 2016 ONDERTITEL Eindrapport OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

Woningverbetering: verzoek om uitspraak

Woningverbetering: verzoek om uitspraak Woningverbetering: verzoek om uitspraak Zijn huurder en verhuurder na een woningverbetering het niet eens over de huurprijs? Dan kunt u dit formulier invullen en de Huurcommissie vragen uitspraak te doen

Nadere informatie

Monitor vergunningverlening onder de Leegstandwet door gemeenten in 2013

Monitor vergunningverlening onder de Leegstandwet door gemeenten in 2013 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Monitor vergunningverlening onder de Leegstandwet door gemeenten in 2013 9 April 2014 DATUM 9 April 2014 TITEL Monitor vergunningverlening onder

Nadere informatie

Checklist Huisvestingsvergunning (particuliere) huurwoning

Checklist Huisvestingsvergunning (particuliere) huurwoning Checklist Huisvestingsvergunning (particuliere) huurwoning Op deze checklist staat welke bewijsstukken u op moet sturen voor het aanvragen van een huisvestingsvergunning. Vul de formulieren volledig in

Nadere informatie

Wonen in de regio Amsterdam. Globale inhoud Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2010

Wonen in de regio Amsterdam. Globale inhoud Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2010 Globale inhoud Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2010 Inhoudsopgave 1 Wonen in de regio Amsterdam...3 1.1 Regionale Huisvestingsverordening...3 1.2 Wat is met de Regionale Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van, nr tot wijziging van de Regeling formulieren Leegstandwet

Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van, nr tot wijziging van de Regeling formulieren Leegstandwet Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van, nr. 2013-0000352681 tot wijziging van de Regeling formulieren Leegstandwet De Minister voor Wonen en Rijksdienst, Gelet op artikel 15, tweede lid,

Nadere informatie

Twee huizen, en nu? Ron Dukers

Twee huizen, en nu? Ron Dukers Twee huizen, en nu? Ron Dukers Programma Leegstandswet (overbruggingsverhuur) Fiscale gevolgen Gevaren Overbruggingsgarantie Nationaal Doorstromingsfonds Woningmarkt Conclusie Twee huizen en verhuur Verhuur

Nadere informatie

Met dit formulier kunt u een vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte aanvragen.

Met dit formulier kunt u een vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte aanvragen. Met dit formulier kunt u een vergunning tot tijdelijke verhuur aanvragen. Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting. U dient vervolgens het formulier eerst af te drukken, daarna kunt u het

Nadere informatie

Naam : M/V. : gehuwd ongehuwd samenwonend weduw(e)(naar) gescheiden. Privé

Naam : M/V. : gehuwd ongehuwd samenwonend weduw(e)(naar) gescheiden. Privé Aanvraagformulier huurwoning Gewenste woning/wijk/prijsklasse : Hoe bent u bij ons terecht gekomen : Persoonlijke gegevens aanvrager Naam : M/V Voorna(a)m(en) voluit : Straat : Postcode / Woonplaats :

Nadere informatie

Huurverhoging na woningverbetering - verzoekschrift

Huurverhoging na woningverbetering - verzoekschrift Huurverhoging na woningverbetering - verzoekschrift voor verhuurders Waarom dit formulier? Uw huurder is het niet eens met uw voorstel voor huurverhoging, nadat u verbeteringen aan de woning heeft aangebracht.

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 22 december 2016 Evaluatie verruiming Leegstandwet

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 22 december 2016 Evaluatie verruiming Leegstandwet > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Monitor tijdelijke verhuur 2014

Monitor tijdelijke verhuur 2014 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Monitor tijdelijke verhuur 2014 26 maart 2015 DATUM 26 maart 2015 TITEL Monitor tijdelijke verhuur 2014 ONDERTITEL Boulevard Heuvelink 104 6828

Nadere informatie

Aanvulling reglement urgentiecommissie

Aanvulling reglement urgentiecommissie Aanvulling reglement urgentiecommissie Onafhankelijke urgentiecommissie Het bestuur van Woning in Zicht benoemt elke drie jaar de nieuwe leden van een onafhankelijke urgentiecommissie. De leden hebben

Nadere informatie

HUIS- BEWARING ALS U TIJDELIJK NIET THUIS BENT

HUIS- BEWARING ALS U TIJDELIJK NIET THUIS BENT HUIS- BEWARING ALS U TIJDELIJK NIET THUIS BENT Bent u voor langere tijd afwezig en wilt u graag dat iemand op uw huis past? Wellicht komt u in aanmerking voor huisbewaring. Aan huisbewaring zijn wel regels

Nadere informatie

Aanvraag Vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraag Vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Wonen, Wijken en Integratie Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Aanvraag Vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Met dit formulier kunt u een vergunning

Nadere informatie

Alle woonruimtes van de woningcorporaties zijn ongemeubileerd en niet gestoffeerd. Alles moet normaal gesproken dus zelf aangeschaft worden.

Alle woonruimtes van de woningcorporaties zijn ongemeubileerd en niet gestoffeerd. Alles moet normaal gesproken dus zelf aangeschaft worden. Woningcorporaties Het proces om een woonruimte te huren, is voor studenten anders dan voor medewerkers. Het eerste gedeelte geeft de beschrijving voor studenten. Voor het medewerkersgedeelte verwijzen

Nadere informatie

Plan van aanpak fiscale afwikkeling Onrechtmatige Woonsituaties

Plan van aanpak fiscale afwikkeling Onrechtmatige Woonsituaties Plan van aanpak fiscale afwikkeling Onrechtmatige Woonsituaties Bij controles van panden komen we een veelheid aan situaties tegen waarbij sprake kan zijn van fiscale onjuistheden. Hierna zal ik per situatie

Nadere informatie

Huurverhoging na woningverbetering - verzoekschrift

Huurverhoging na woningverbetering - verzoekschrift Huurverhoging na woningverbetering - verzoekschrift voor verhuurders Waarom dit formulier? Uw huurder is het niet eens met uw voorstel voor huurverhoging, nadat u verbeteringen aan de woning heeft aangebracht.

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop Ik zoek een woning Woonwensen staan voorop Wij verhuren zo n 2.200 woningen in alle kernen van de gemeente Laarbeek. In soorten en maten, goed, gevarieerd en betaalbaar. Voor gezinnen, stelletjes en alleenstaanden.

Nadere informatie

Aanvulling reglement urgentiecommissie

Aanvulling reglement urgentiecommissie Aanvulling reglement urgentiecommissie Onafhankelijke urgentiecommissie Het bestuur van Woning in Zicht benoemt elke drie jaar de nieuwe leden van een onafhankelijke urgentiecommissie. De leden hebben

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 33 436 Wijziging van de Leegstandwet in verband met de verruiming van de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur bij leegstand van gebouwen en woningen

Nadere informatie

Medische en sociale urgentie

Medische en sociale urgentie Medische en sociale urgentie voorwaarden & aanvraagformulier Mercatus verleent urgentie aan mensen, die zeer urgent een woning nodig hebben. Wij willen deze mensen binnen drie maanden helpen aan passende

Nadere informatie

DE HUIZENBEMIDDELAAR

DE HUIZENBEMIDDELAAR DE HUIZENBEMIDDELAAR UW BETAALBARE EN LOKALE MAKELAAR De Huizenbemiddelaar is in 2005 gestart in Tilburg en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke, succesvolle organisatie met meer dan 40 vestigingen

Nadere informatie

Inschrijfformulier huurwoning. 1. Aanvra(a)ger/ster 1. Naam, voornamen

Inschrijfformulier huurwoning. 1. Aanvra(a)ger/ster 1. Naam, voornamen Inschrijfformulier huurwoning 1. Aanvra(a)ger/ster 1. Naam, voornamen a. Beroep b. Geboortedatum en plaats c. Adres (postcode) d. Woonplaats e. Telefoonnummer(s) f. Bankrekeningnummer g. 2. Gegevens partner

Nadere informatie

ARTIKEL I. Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek wordt als volgt gewijzigd: Artikel 232, vierde lid, vervalt.

ARTIKEL I. Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek wordt als volgt gewijzigd: Artikel 232, vierde lid, vervalt. Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Leegstandwet (uitbreiding van de opzeggingsgrond dringend eigen gebruik en uitbreiding van de mogelijkheden tot tijdelijke verhuur) Alzo Wij in overweging

Nadere informatie

Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein

Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein Gemeente Haarlem Drs. Joyce Langenacker wethouder Werk, Economische Zaken, Sociale Zaken (Participatiewet), Wonen, Coördinatie Sociaal Domein Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de

Nadere informatie

Herstel onderhoudsgebreken - verzoekschrift

Herstel onderhoudsgebreken - verzoekschrift voor verhuurders Waarom dit formulier? De Huurcommissie heeft de huur van de woning tijdelijk verlaagd omdat deze woning onderhoudsgebreken heeft. U heeft de gebreken hersteld, maar de huurder is niet

Nadere informatie

Verhuren aan mensen met beperkte middelen

Verhuren aan mensen met beperkte middelen Verhuren aan mensen met beperkte middelen Het OCMW helpt je op weg 1 Inhoud Huurwaarborg: het OCMW staat borg 4 Huurbemiddeling 5 Sociaal Verhuurkantoor Antwerpen 6 Woonkantoren 7 Ecohuis 7 Eigenaarsbonden

Nadere informatie

Naam : m/v m/v. Voornamen : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Emailadres privé : Emailadres zakelijk : Bankrekeningnummer : IBAN :

Naam : m/v m/v. Voornamen : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Emailadres privé : Emailadres zakelijk : Bankrekeningnummer : IBAN : 1. GEGEVENS AANVRAGER(S) Gegevens hoofdaanvrager Gegevens partner Naam : m/v m/v Voornamen : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Emailadres privé : Emailadres zakelijk : Bankrekeningnummer

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN ROKADE

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN ROKADE INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN ROKADE U kunt het inschrijfformulier inleveren in het Elementenhuis of opsturen naar: Elementenhuis Hongerlandsedijk 1 3201 LS Spijkenisse Pagina 1 van

Nadere informatie

BEKNOPTE TOELICHTING VAN ENKELE BELANGRIJKE ASPECTEN VAN HET HUURRECHT VOOR WOONRUIMTE VERENIGING VAN VERHUURMAKELAARS

BEKNOPTE TOELICHTING VAN ENKELE BELANGRIJKE ASPECTEN VAN HET HUURRECHT VOOR WOONRUIMTE VERENIGING VAN VERHUURMAKELAARS BEKNOPTE TOELICHTING VAN ENKELE BELANGRIJKE ASPECTEN VAN HET HUURRECHT VOOR WOONRUIMTE VERENIGING VAN VERHUURMAKELAARS 5 OKTOBER 2016 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Correspondentieadres:

Correspondentieadres: Correspondentieadres: Postbus 80 7570 AB Oldenzaal Bezoekadres: Bisschopstraat 18 Oldenzaal Tel: 0541-522 022 Email: info@kvbm.nl Internet: www.kvbm.nl 1. Personalia a. Naam, voornamen b. Beroep c. Man

Nadere informatie

Een eigen huis. mogelijkheden voor kopen of huren

Een eigen huis. mogelijkheden voor kopen of huren Een eigen huis mogelijkheden voor kopen of huren Een woning kopen of huren? Verschillende verantwoordelijkheden Wilt u een woning kopen of een woning huren? Dat is een afweging die u maakt. Een van de

Nadere informatie

Ruilen van huurwoning. Woningruil, hoe werkt dat?

Ruilen van huurwoning. Woningruil, hoe werkt dat? Ruilen van huurwoning Woningruil, hoe werkt dat? 2 Als u graag een andere woning wilt, kunt u reageren op huurwoningen via WoningNet. Een andere mogelijkheid om aan een nieuwe woning te komen, is woningruil.

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

meestgestelde vragen huurverhoging

meestgestelde vragen huurverhoging HOE HOOG MAG DE HUURVERHOGING ZIJN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING VAN MERCATUS AFHANKELIJK VAN HET INKOMEN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING NIET VOOR IEDEREEN GELIJK? HOE KAN HET DAT DE HUURPRIJS VOOR DEZELFDE

Nadere informatie

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven.

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven. Woningruil Een woning vinden in deze regio is niet makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Een snellere mogelijkheid om aan een andere huurwoning te komen kan zijn om met iemand van woning te ruilen.

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een woning. MooiHuys Makelaars Taxateurs Registermakelaars & taxateurs

INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een woning. MooiHuys Makelaars Taxateurs Registermakelaars & taxateurs INSCHRIJFFORMULIER voor het huren van een woning MooiHuys Makelaars Taxateurs Registermakelaars & taxateurs T 0229-299 935 (6 dagen per week) info@mooihuys.nl.nl www.mooihuys.nl 1.a. 1.b. Persoonlijke

Nadere informatie

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin (BZK/AZ)

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin (BZK/AZ) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin

Nadere informatie

1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen "de Verhuurder";

1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen de Verhuurder; Tijdelijke huurovereenkomst De ondergetekenden: 1...[gegevens eigenaar], hierna te noemen "de Verhuurder"; 2... [naam huurder], geboren op.. [datum] te [geboorteplaats], thans wonende te [plaats], hierna

Nadere informatie

33 436 Wijziging van de Leegstandwet in verband met de verruiming van de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur bij leegstand van woningen

33 436 Wijziging van de Leegstandwet in verband met de verruiming van de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur bij leegstand van woningen 33 436 Wijziging van de Leegstandwet in verband met de verruiming van de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur bij leegstand van woningen NOTA NAAR AANLEIDING VAN HET VERSLAG Met belangstelling heb ik

Nadere informatie

Huurverlaging: verzoek om uitspraak

Huurverlaging: verzoek om uitspraak Huurverlaging: verzoek om uitspraak Heeft u een geschil met uw verhuurder omdat u het samen niet eens wordt over de hoogte van de huurprijs? Dan kunt u dit formulier invullen en de Huurcommissie vragen

Nadere informatie