Instructie inschrijven student

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructie inschrijven student"

Transcriptie

1 Instructie inschrijven student Wij willen u vragen de instructie goed door te nemen, omdat het van belang is dat de juiste gegevens op de aanmelding worden vermeld. Wanneer het aanmeldformulier niet correct wordt ingevuld, kunnen de zorginstelling en het opleidingsinstituut geen akkoord geven en kunt u niet bij het CZO worden geregistreerd. Verder is het van belang dat wanneer u zich inschrijft voor een medisch ondersteunende opleiding u een gescande kopie van uw meest relevante vooropleiding heeft. Bij inschrijving wordt gevraagd dit document te uploaden. Voor de duale MBRT Radiodiagnostisch Laborant en duale MBRT Radiotherapeutisch Laborant dient u een kopie van uw leerarbeidsovereenkomst te uploaden. Wanneer u zich inschrijft voor een verpleegkundige vervolgopleiding, volstaat het invullen van uw bignummer. Dat u bij het CZO staat ingeschreven, betekent niet dat u automatisch in aanmerking komt voor een CZO-diploma. Alleen wanneer uw instelling op moment van diplomeren een erkenning heeft voor de door u gevolgde opleiding, ontvangt u een CZO-diploma. Om u aan te melden, klikt u op inschrijven, u komt dan automatisch op het aanmeldformulier. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een inschrijving voor een verpleegkundige vervolgopleiding en een inschrijving voor een medisch ondersteunende opleiding. De verpleegkundige vervolgopleidingen zijn: Cardiac Care -, Dialyse -, Intensive Care -, Intensive Care Kinder-, Intensive Care Neonatologie-, Kinder-, Obstetrie-, Oncologie- en Spoedeisende Hulp Verpleegkundige.

2 De medisch ondersteunende opleidingen zijn: Anesthesiemedewerker, Operatieassistent, Gipsverbandmeester, Klinisch Perfusionist, Radiodiagnostisch Laborant, Radiotherapeutisch Laborant en Ziekenhuishygiënist. Voor de opleidingen HBO-VT Anesthesiemedewerker, HBO-VT Operatieassistent, duale MBRT Radiodiagnostisch Laborant en duale MBRT Radiotherapeutisch Laborant vragen wij uw extra aandacht. In de instructie is voor de opleidingen HBO-VT Anesthesiemedewerker, HBO-VT Operatieassistent extra informatie opgenomen. Wanneer u de duale MBRT opleiding Radiodiagnostisch Laborant, Radiotherapeutisch Laborant en/of de opleiding tot Nucleair medewerker combineert, kunt u zich niet bij ons inschrijven aangezien het CZO geen combiopleidingen erkend. Wanneer u reeds gediplomeerd bent voor de duale MBRT opleiding Radiodiagnostisch Laborant of Radiotherapeutisch Laborant kunt u zich niet nogmaals inschrijven voor de andere duale richting. U kunt binnen het CZO slechts eenmaal voor een van de genoemde duale opleidingen diplomeren.

3 Inschrijven verpleegkundige vervolgopleiding Begin met het invoeren van uw adres en een zelf gekozen wachtwoord. Met deze gegevens kunt u later altijd uw aanmeldformulier weer inzien en bijvoorbeeld een adreswijziging doorgeven. Het is daarom van belang deze gegevens zorgvuldig te bewaren. Bij achternaam (geboortenaam) is het van belang dat u uw geboortenaam opgeeft, zoals vermeld op uw identiteitsbewijs. Wanneer u een opleiding wilt kiezen die niet beschikbaar is, kunt u contact opnemen met het secretariaat van het CZO ( ) voor meer informatie. Uw ziekenhuis staat bij ons geregistreerd op de officiële juridische naam. Wanneer u uw opleidingsinstituut of ziekenhuis niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met het secretariaat van het CZO ( ) voor meer informatie. Bij startdatum dient u de startdatum in te vullen waarop de theorie start. De startdatum is altijd de eerste van de maand waarin de theorieopleiding start. Het opleidingsinstituut heeft de mogelijkheid deze datum te corrigeren. Bij verwachte einddatum dient u de datum in te vullen waarop u naar verwachting de opleiding afrondt. De verwachte datum is altijd de laatste dag van de betreffende maand waarin u de opleiding naar verwachting afrondt. Het opleidingsinstituut heeft de mogelijkheid deze datum te corrigeren. Het dienstverband aantal uur per week kan door de werkgever worden gewijzigd. Wanneer sprake is van vrijstellingen binnen uw opleiding, kunt u het vakje achter vrijstellingen aanvinken. Het opleidingsinstituut vult vervolgens het aantal theorie- en/of praktijkuren in waarvoor u vrijstelling heeft.

4 Vervolgens voert u de beveiligingscode in. Wanneer deze niet duidelijk is, kunt u via de volgende knop, een nieuwe code aanvragen. Wanneer u alles volledig heeft ingevuld en op inschrijven klikt, krijgt u de melding dat uw inschrijving succesvol is. Uw inschrijving wordt nu ter accordering doorgestuurd naar het door u opgegeven opleidingsinstituut en ziekenhuis. Wanneer beide instellingen akkoord gaan, komt uw inschrijving bij het CZO terecht. Wanneer alle benodigde gegevens correct zijn ingevuld, wordt u definitief bij het CZO geregistreerd. U krijgt hiervan een schriftelijke bevestiging. Vanaf dit moment kunt u inloggen met het door u opgegeven adres en wachtwoord. U ziet dan het formulier zoals dit door u is ingevuld. Eventuele wijzigingen die door het opleidingsinstituut en/of ziekenhuis zijn doorgevoerd, ziet u niet.

5 Inschrijven medisch ondersteunende opleiding Begin met het invoeren van uw adres en een zelf gekozen wachtwoord. Met deze gegevens kunt u later altijd uw aanmeldformulier weer inzien en bijvoorbeeld een adreswijziging doorgeven. Het is daarom van belang deze gegevens zorgvuldig te bewaren. Bij achternaam (geboortenaam) is het van belang dat u uw geboortenaam opgeeft, zoals vermeld op uw identiteitsbewijs. Wanneer u een opleiding wilt kiezen die niet beschikbaar is, kunt u contact opnemen met het secretariaat van het CZO ( ) voor meer informatie. NB: Indien u de opleiding tot operatieassistent of anesthesiemedewerker volgt d.m.v. de Opleiding HBO- V Technische Leerstroom dient u te kiezen voor de opleiding: HBO-VT Operatieassistent of HBO-VT Anesthesiemedewerker. Uw ziekenhuis staat bij ons geregistreerd op de officiële juridische naam. Wanneer u uw opleidingsinstituut of ziekenhuis niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met het secretariaat van het CZO ( ) voor meer informatie. Bij startdatum dient u de startdatum in te vullen waarop de theorie start. De startdatum is altijd de eerste van de maand waarin de theorieopleiding start. Het opleidingsinstituut heeft de mogelijkheid deze datum te corrigeren. NB: Indien u de opleiding tot HBO-VT Operatieassistent of de opleiding tot HBO-VT Anesthesiemedewerker volgt, meldt u de startdatum waarop het duale deel van de opleiding van start gaat (dit is het derde leerjaar van de opleiding).

6 Bij verwachte einddatum dient u de datum in te vullen waarop u naar verwachting de opleiding afrondt. De verwachte datum is altijd de laatste dag van de betreffende maand waarin u de opleiding naar verwachting afrondt. Het opleidingsinstituut heeft de mogelijkheid deze datum te corrigeren. Het dienstverband aantal uur per week kan door de werkgever worden gewijzigd. Wanneer sprake is van vrijstellingen binnen uw opleiding, kunt u het vakje achter vrijstellingen aanvinken. Het opleidingsinstituut vult vervolgens het aantal theorie- en/of praktijkuren in waarvoor u vrijstelling heeft. NB: Indien u de opleiding tot HBO-VT Operatieassistent of HBO-VT Anesthesiemedewerker volgt, meldt u alleen de vrijstellingen die betrekking hebben op het duale deel van de opleiding. Voor de duale MBRT opleiding Radiodiagnostisch Laborant en de duale opleiding Radiotherapeutisch Laborant kan er geen sprake zijn van vrijstellingen. Bij vooropleiding kunt u de meest relevante vooropleiding kiezen. Vervolgens dient u via browse een kopie van dit diploma te uploaden. Voor de duale MBRT opleiding Radiodiagnostisch Laborant en de duale opleiding Radiotherapeutisch Laborant dient u de leerarbeidsovereenkomst te uploaden. Vervolgens voert u de beveiligingscode in. Wanneer deze niet duidelijk is, kunt u via de volgende knop, een nieuwe code aanvragen. Wanneer u alles volledig heeft ingevuld en op inschrijven klikt, krijgt u de melding dat uw inschrijving succesvol is. Uw inschrijving wordt nu ter accordering doorgestuurd naar het door u opgegeven opleidingsinstituut en ziekenhuis. Wanneer beide instellingen akkoord gaan, komt uw inschrijving bij het CZO terecht. Wanneer alle benodigde gegevens correct zijn ingevuld en de juiste documenten zijn bijgevoegd, wordt u definitief bij het CZO geregistreerd. U krijgt hiervan een schriftelijke bevestiging. Vanaf dit moment kunt u inloggen met het door u opgegeven adres en wachtwoord. U ziet dan het formulier zoals dit door u is ingevuld. Eventuele wijzigingen die door het opleidingsinstituut en/of ziekenhuis zijn doorgevoerd, ziet u niet.