Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d behouden hun geldigheid tot

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013."

Transcriptie

1 Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 3300 VLOERLUIKEN d.d Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d Pagina 1 van 10 Dit wijzigingsblad is op door de certificatie- en attesteringsinstelling SKH conform het Regelement voor Certificatie bindend verklaard en zal per worden gehanteerd voor het uitgeven van een KOMO attest-met-productcertificaat Vloerluiken. Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d behouden hun geldigheid tot Van deze nationale beoordelingsrichtlijn 3300 worden hoofdstuk 3 (Prestatie-eisen bouwbesluit, toelatingsonderzoek en kwaliteitsverklaring), hoofdstuk 7 (lijst vermelde documenten) en de bijlage (model KOMO attest-met-productcertificaat) vervangen door onderstaande tekst. 3. PRESTATIE-EISEN BOUWBESLUIT, TOELATINGSONDERZOEK EN KWALITEITSVERKLARING Aansluittabel (nieuwbouw) Beschouwde Afd afdelingen van het. Bouwbesluit Algemene sterkte van de bouwconstructie Art. Lid Woning Woongebouw Eventueel verder verwijzingspad NEN-EN 1990 (incl. nationale bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN Ministeriële regeling NEN 2690 Beperking van ontwikkeling van brand en rook Wering van vocht Beperking aanwezigheid van Ministeriële regeling schadelijke stoffen en ioniserende straling Energiezuinigheid NEN NEN 2686 Opmerking In bovenstaande aansluittabel zijn de Bouwbesluiteisen voor nieuwbouw aangegeven. Gecertificeerde vloerluiken die voldoen aan de eisen voor nieuwbouw voldoen tevens aan de eisen voor verbouw. Vanuit die optiek zijn de eisen voor verbouw niet nader uitgewerkt.

2 3.1. TECHNISCHE BOUWVOORSCHRIFTEN UIT HET OOGPUNT VAN VEILIGHEID ALGEMENE STERKTE VAN DE BOUWCONSTRUCTIE; BB-afd Sterkte bouwconstructie; Prestatie-eisen, BB-artikelen 2.2, 2.3 en 2.4 Pagina 2 van 10 Bouwconstructies moeten voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.2, BB-art. 2.3, lid 1 en BB-art. 2.4, leden 1 en 2. Een bouwconstructie bezwijkt gedurende de ontwerplevensduur niet bij de fundamentele of buitengewone belastingscombinaties als bedoeld in NEN-EN De prestaties van de vloerluiken worden bepaald overeenkomstig de in tabel 1 van toepassing zijnde normen. Tabel 1 Type constructie Belastingen overeenkomstig Prestaties bepaald overeenkomstig Staalconstructie NEN-EN 1990 * en NEN-EN * NEN-EN * Houtconstructie NEN-EN 1990 * en NEN-EN * NEN-EN * Aluminiumconstructie NEN-EN 1990 * en NEN-EN * NEN-EN * * inclusief nationale bijlage Opmerking De prestaties van vloerluiken kunnen ook, overeenkomstig bijage D van NEN-EN 1990 worden bepaald met een belastingsbeproeving. Gecontroleerd wordt of de opgegeven prestaties van de vloerluiken juist zijn en overeenkomstig de in tabel 1 van toepassing zijnde normen dan wel belastingsbeproeving zijn bepaald. Het attest-met-productcertificaat geeft voor toepassingsvoorbeelden de prestaties van de vloerluiken. BEPERKING VAN HET ONTWIKKELEN VAN BRAND EN ROOK; BB-AFD Beloopbaar vlak; BB-artikel 2.69 De bovenzijde van een voor personen bestemde vloer, trap of hellingbaan die grenst aan de binnenlucht moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.69, lid 1. De klassen behoren ten minste tot brandklasse D fl en rookklasse s1 fl. De brandklasse en rookklasse worden bepaald overeenkomstig NEN-EN Gecontroleerd wordt of de opgegeven brandklasse en rookklasse van de vloerluiken juist zijn. Het attest-met-productcertificaat vermeldt de brandklasse en de rookklasse Constructieonderdeel; BB-artikel 2.72 Constructieonderdelen moeten ter beperking van het ontwikkelen van brand en rook voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art De grenswaarden kunnen bij Ministeriële Regeling worden gegeven.

3 De prestaties worden bepaald overeenkomstig de in de Ministeriële regeling aangegeven bepalingsmethode(n). In het attest-met-productcertificaat worden (nog) geen uitspraken gedaan. Dit artikel is informatief opgenomen in het kader van de zorg- en signaleringsplicht TECHNISCHE BOUWVOORSCHRIFTEN UIT HET OOGPUNT VAN GEZONDHEID WERING VAN VOCHT; BB-AFD Wering van vocht van buiten; BB-artikel 3.21 Pagina 3 van 10 Een constructie die de scheiding vormt tussen een verblijfsgebied en een kruipruimte, moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 3.21, lid 4. Bedoelde scheidingsconstructie moet de specifieke luchtvolumestroom ten hoogste m 3 /(m 2.s) bedragen. De specifieke luchtvolumestroom wordt bepaald overeenkomstig NEN Gecontroleerd wordt of de opgegeven bijdrage van het vloerluik aan de specifieke luchtvolumestroom juist is. Het attest-met-productcertificaat vermeldt voor toepassingsvoorbeelden de bijdrage aan de specifieke luchtvolumestroom Factor van de temperatuur; BB-artikel 3.22 Een scheidingsconstructie (waarin een vloerluik is opgenomen), waarvoor een warmteweerstand geldt, moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 3.22, lid 1. Bedoelde scheidingsconstructies moeten een factor van de temperatuur van de binnenoppervlakte hebben die niet kleiner is dan 0,65. De factor van de temperatuur wordt bepaald overeenkomstig NEN Gecontroleerd wordt of de opgegeven warmteweerstand van het vloerluik juist is. Het attest-met-productcertificaat vermeldt de warmteweerstand van het vloerluik, waarmee de factor van de temperatuur van de binnenoppervlakte van de scheidingsconstructie kan worden bepaald. BEPERKING VAN DE AANWEZIGHEID VAN SCHADELIJKE STOFFEN EN IONISERENDE STRALING; BB-AFD Materialen; BB-artikel 3.63 Materialen waaruit giftige of hinderlijke stoffen kunnen vrijkomen of waaruit ioniserende stralen kunnen ontstaan moeten voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 3.63, leden 1-2. n kunnen worden gegeven bij Ministeriële regeling.

4 De bepalingsmethoden kunnen worden gegeven bij Ministeriële regeling. In het attest-met-productcertificaat worden geen uitspraken gedaan. Dit artikel is informatief opgenomen in het kader van de zorg- en signaleringsplicht. Pagina 4 van TECHNISCHE BOUWVOORSCHRIFTEN UIT HET OOGPUNT VAN ENERGIEZUINIGHEID EN MILIEU ENERGIEZUINIGHEID; BB-AFD Thermische isolatie; BB-artikel 5.3 De warmteweerstand van nader in BB-art. 5.3 omschreven scheidingsconstructies moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 5.3, lid 2. n De warmteweerstand van een constructie (waarin een vloerluik is opgenomen), die de scheiding vormt tussen een verblijfsgebied en een kruipruimte, bedraagt ten minste 3,5 m 2.K/W. De warmteweerstand wordt bepaald overeenkomstig NEN Gecontroleerd wordt of de opgegeven warmteweerstand van het vloerluik juist is. Het attest-met-productcertificaat vermeldt dat de warmteweerstand van het vloerluik ten minste 3,5 m 2.K/W bedraagt Luchtvolumestroom; BB-artikel 5.4 De luchtvolumestroom moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 5.4, lid 1. De luchtvolumestroom is niet groter dan 0,2 m 3 /s. De luchtvolumestroom wordt bepaald overeenkomstig NEN Gecontroleerd wordt of de opgegeven bijdrage van de vloerluiken aan de luchtvolumestroom juist is. Het attest-met-productcertificaat vermeldt de bijdrage van het vloerluik aan de luchtvolumestroom.

5 Pagina 5 van TITELS VAN VERMELDE DOCUMENTEN Bouwbesluit 2012 Stb , 676;Stb. 2012,125, 256 en de Ministeriële Regelingen Stcrt. 2011, 23914; Stcrt. 2012, NEN 1068:2012 Thermische isolatie van gebouwen - Rekenmethoden NEN 1775:1991/A1:1997 Bepaling van de bijdrage tot brandvoortplanting van vloeren NEN 2686:1988+A2:2008 NEN 2690:1991/A2:2008 NEN 2778:1991+A4:2011 NEN 5656:1993 NEN 6066:1991/A1:1997 NEN 6700:1991 NEN-EN 324-1:1993 NEN-EN 1990+A1+A1/ C2:2011+NB:2011 NEN-EN C1:2011+NB:2011 NEN-EN C1+A1:2011+NB:2011 Luchtdoorlatendheid van gebouwen - Meetmethode Luchtdoorlatendheid van gebouwen - Meetmethoden voor de specifieke volumestroom tussen kruipruimte en woning Vochtwering in gebouwen - n Gevelprofielen van rubber - Massieve dragende en niet-dragende profielen. Specificatie en beproevingsmethoden Bepaling van de rookproduktie bij brand van bouwmateriaal (combinaties) Technische grondslagen voor Bouwconstructies, TGB 1990, Algemene basiseisen, inclusief wijzigingsblad A1:1997 Houtachtige plaatmaterialen - Bepaling van de afmetingen van platen - Deel 1: bepaling van de dikte, breedte en lengte Eurocode Grondslagen van het constructief ontwerp Eurocode 1 Ontwerpgrondslagen en belastingen op constructies Deel 1: Ontwerpgrondslagen; incl. Nationale bijlage Eurocode 5: Ontwerp en berekening van houtconstructies - Deel 1-1: Algemeen - Gemeenschappelijke regels en regels voor gebouwen; incl. Nationale bijlage NEN-EN :2007+A1:2009 Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen - Deel 1: Classificatie op grond van resultaten van beproeving van het brandgedrag BRL 1306:2007+WB:2006 Platen en vormstukken van geëpandeerd polystyreen (EPS) voor thermische isolatie, uitgave KIWA Voor de juiste datum van de NEN normen wordt verwezen naar Voor de juiste datum van een BRL en eventuele bijbehorende wijzigingsbladen wordt verwezen naar de Overzichten op

6 BIJLAGE: Model KOMO attest-met-productcertificaat KOMO attest-met-productcertificaat Naam (CI) Logo (CI) Adres (CI) Telefoonnummer (CI) Telefanummer (CI) Pagina 6 van 10. VLOERLUIKEN Nummer: Uitgegeven: Vervangt: Certificaathouder (Producent) (Fabriek te) (Importeur) VERKLARING VAN (CI) Dit attest-met-productcertificaat is op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d en bijbehorend wijzigingsblad d.d afgegeven conform het (CI) Reglement voor Certificatie. (CI) verklaart dat: het gerechtvaardigd vertrouwen bestaat, dat het door de producent vervaardigde vloerluiken bij voortduring voldoet aan de in dit attest-met-product-certificaat vastgelegde technische specificaties, mits de vloerluiken voorzien zijn van het KOMO merk op een wijze als aangegeven in dit attest-met-productcertificaat. de vloerluiken prestaties leveren die in dit attest-met-productcertificaat zijn beschreven, mits ο de vervaardiging van de vloerluiken geschiedt overeenkomstig de in dit attest-met-productcertificaat vastgelegde voorschriften en/of verwerkingsmethoden ο wordt voldaan aan de in dit attest-met-productcertificaat vastgelegde toepassingsvoorwaarden. (CI) verklaart dat met in achtneming van het bovenstaande de vloerluiken in zijn toepassing voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit, zoals gespecificeerd op de volgende pagina s van deze kwaliteitsverklaring. (CI) verklaart dat voor dit attest-met-productcertificaat controle plaatsvindt op de vervaardiging van de vloerluiken, er wordt geen controle uitgeoefend op de plaatsing in een begane grondvloer. Dit attest-met-productcertificaat is een erkende kwaliteitsverklaring voor het Bouwbesluit overeenkomstig de Tripartiete overeenkomst (Staatscourant 132, 2006) en de Woningwet. Het attest-met-productcertificaat is opgenomen in het Overzicht van kwaliteitsverklaringen in de bouw op de website van SBK: Dit attest-met-productcertificaat is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Voor (CI):, directeur Gebruikers van dit attest-met-productcertificaat wordt geadviseerd om bij (CI) te informeren of dit document nog geldig is. (Afbeelding van het KOMO -beeldmerk). Dit attest-met-productcertificaat bestaat uit.. bladzijden. Nadruk verboden

7 Pagina 7 van 10 Bouwbesluitingang Nr. Afdeling / bepalingsmethode 2.1 Algemene sterkte Uiterste grenstoestand bouwconstructie, berekening volgens van toepassing zijnde normen 2.9 Beperking ontwikkelen Beloopbaar vlak brand en rook Constructieonderdeel 3.5 Wering van vocht Specifieke luchtvolumestroom < m 3 /(m 2.s) volgens NEN 2690 Warmteweerstand volgens 3.9 Beperking aanwezigheid schadelijke stoffen en ioniserende straling NEN 1068 Volgens voorschriften ministeriële regeling 5.1 Energiezuinigheid Warmteweerstand > 3,5 m 2.K/W volgens NEN 1068 Luchtvolumestroom < 0,2 m 3 /s Prestaties volgens kwaliteitsverklaring Toepassingsvoorbeelden met vermelding van prestaties waaruit blijkt dat wordt voldaan aan de gestelde eisen Vermelding brand- en rookklasse (min. D fl, resp. s1 fl ) Voldoet aan Ministeriële regel Bijdrage aan de specifieke luchtvolumestroom bedraagt m 3 /(m 2.s) Vermelding van warmteweerstand Geen vermelding prestatie Vermelding van warmteweerstand en bijdrage aan luchtvolumestroom

8 1. TECHNISCHE SPECIFICATIE Pagina 8 van Onderwerp De kwaliteitsverklaring heeft betrekking op vloerluiken die geschikt zijn voor toepassing in nieuwbouw (en daarmee ook verbouw) van woningen, woongebouwen en/of gebouwen met de gebruiksfunctie(s) Merken De vloerluiken worden duidelijk gemerkt met 1.3. Productspecificatie Vorm en samenstelling Materialen 2. VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN 2.1. Transport en opslag De vloerluiken worden Plaatsing De vloerluiken moeten Toepassingsvoorwaarden.

9 3. PRESTATIES OP GROND VAN EISEN BOUWBESLUIT 3.1. PRESTATIES UIT HET OOGPUNT VAN VEILIGHEID ALGEMENE STERKTE; BB-Afdeling 2.1 Pagina 9 van Sterkte van de bouwconstructie; BB-art. 2.2, 2.3 en 2.4 Van onderstaande toepassingsvoorbeelden voldoen de prestaties van de vloerluiken aan de prestatie-eisen van het Bouwbesluit. Toepassingsvoorbeelden BEPERKING VAN HET ONTWIKKELEN VAN BRAND EN ROOK; BB-AFD Beloopbaar vlak; BB-art Van de bovenzijde van de vloerluiken is, bepaald overeenkomstig NEN-EN , de brandklasse.. en de rookklasse s1 fl Constructieonderdeel; BB-art Vanwege het ontbreken van de Ministeriële regeling worden in dit attest-met-productcertificaat (nog) geen uitspraken vermeld over de beperking van het ontwikkelen van brand en rook PRESTATIES UIT HET OOGPUNT VAN GEZONDHEID WERING VAN VOCHT; BB-Afd Wering van vocht van buiten; BB-art Van onderstaande toepassingsvoorbeelden bedraagt de bijdrage van de vloerluiken aan de specifieke luchtvolumestroom van de scheidingsconstructie, waarin het vloerluik is opgenomen, bepaald overeenkomstig NEN 2690,.. m 3 /(m 2.s). Toepassingsvoorbeelden Factor van de temperatuur; BB-art De warmteweerstand van het vloerluik is m 2.K/W. Met deze warmteweerstand kan de factor van de temperatuur van de binnenoppervlakte van de scheidingsconstructie, waarin het vloerluik is opgenomen, volgens NEN 2778 worden bepaald. BEPERKING VAN DE AANWEZIGHEID VAN SCHADELIJKE STOFFEN EN IONISERENDE STRALING; BB-Afd Ministeriële regeling; BB-art Vanwege het ontbreken van een Ministeriële regeling ter zake worden geen uitspraken gedaan PRESTATIES UIT HET OOGPUNT VAN ENERGIEZUINIGHEID ENERGIEZUINIGHEID; BB-Afd Thermische isolatie; BB-art. 5.3 De warmteweerstand van het vloerluik bedraagt, bepaald overeenkomstig NEN 1068,.. m 2.K/W Luchtvolumestroom; BB-art. 5.4 De bijdrage van het vloerluik aan de luchtvolumestroom bedraagt, bepaald overeenkomstig NEN dm 3 /s/m 2.

10 4. OVERIGE PRESTATIES OP GROND VAN EISEN BRL TITELS VAN VERMELDE DOCUMENTEN 6. WENKEN VOOR DE TOEPASSER 7. BIJLAGEN (eventuele details) Pagina 10 van 10

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5065 Mineraal gebonden houtwolplaten d.d. 20-10- 2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013.

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5065 Mineraal gebonden houtwolplaten d.d. 20-10- 2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013. Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 30012013 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 21032013 Pagina 1 van 11 Dit wijzigingsblad is op 21032013 door

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR VLOERLUIKEN. Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR VLOERLUIKEN. Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit BRL 3300 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR VLOERLUIKEN Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x x. x x x. x x. x x. x x x. x x. Ministeriële regeling Inbraakwerendheid

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x x. x x x. x x. x x. x x x. x x. Ministeriële regeling Inbraakwerendheid Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 07-12-2012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 30-01-2013 Pagina 1 van 10 Dit wijzigingsblad is op 30-01-2013

Nadere informatie

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5701 Ventilatieroosters d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013.

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5701 Ventilatieroosters d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013. Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 30012013 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 28032013 Pagina 1 van 16 Dit wijzigingsblad is op 28032013 door

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 9922 Houten trappen d.d

Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 9922 Houten trappen d.d Wijzigingsblad d.d. 01-09-2016 behorende bij BRL 9922 Houten trappen d.d. 11-04-2011 Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20-05-2016 Pagina 1 van 7 Vaststelling, aanvaarding en bindend

Nadere informatie

Omschrijving van de wijziging

Omschrijving van de wijziging Wijzigingsblad d.d. 30082016 behorende bij BRL 0813 Laag Reliëfdorpels, Dorpels onder Houten Gevelelementen d.d. 11052005 Pagina 1 van 6 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7532 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor VLOERLUIKEN

SKH-RICHTLIJN 7532 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor VLOERLUIKEN dd. 28-11-2016 SKH-RICHTLIJN 7532 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor VLOERLUIKEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit dd. 28-11-2016 Bindend

Nadere informatie

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn.

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn. Wijzigingsblad d.d. 01092015 behorende bij d.d. 15032004 d.d. 20052016 Pagina 1 van 6 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring d.d.20052016. Aanvaard door de KOMO Kwaliteits en Toetsingscommissie

Nadere informatie

Art. Lid Woning Woongebouw. x x x. x x. x x. x x

Art. Lid Woning Woongebouw. x x x. x x. x x. x x Vastgesteld door het Gezamenlijke College van Deskundigen d.d. 05122012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 02012013 Pagina 1 van 16 Dit wijzigingsblad is op

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD BRL 5701 Wijzigingsblad 14112016 BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 01092016 Aanvaard door de KOMO Kwaliteits

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat halfproduct Telefoon: E-mail: Fax: Website: GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN Nummer: Uitgegeven: Vervangt: Producent Tel. Fax E-mail: Website: Verklaring van CI Dit attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk CI TRIPLEX VOOR BOUWKUNDIGE (CONSTRUCTIEVE) (NIET-CONSTRUCTIEVE) EN NIET-BOUWKUNDIGE TOEPASSINGEN Producent Fabriek te Impoteur Nummer: Uitgegeven: Vervangt: «nummercertificaat»

Nadere informatie

Loofhoutsoorten (m.u.v. populierenhout) vallen niet onder de NEN-EN

Loofhoutsoorten (m.u.v. populierenhout) vallen niet onder de NEN-EN Pagina 1 van 9 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d.20-05-2016. Aanvaard door de KOMO Kwaliteits- en Toetsingscommissie van de Stichting

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1101 Spaanplaat d.d Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d.

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1101 Spaanplaat d.d Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. Wijzigingsblad d.d. 09-09-2016 behorende bij de BRL 1101 Spaanplaat d.d. 25-05-2005 Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20-05-2016 Pagina 1 van 9 Vaststelling, aanvaarding en bindend

Nadere informatie

attest-met-productcertificaat

attest-met-productcertificaat KOMO attest-met-productcertificaat Nummer Uitgegeven Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van x Keramische prefab wand- en gevelelementen VERKLARING VAN CI Dit attest-met-productcertificaat is op basis van BRL

Nadere informatie

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x 1-2 2-3 1/4-7 1-2. 2.8 2.58 1 x x x 1-2 1-5 1. x x. NEN-EN 13501-1 NEN 6068 NEN 6090 Verdere beperking van

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x 1-2 2-3 1/4-7 1-2. 2.8 2.58 1 x x x 1-2 1-5 1. x x. NEN-EN 13501-1 NEN 6068 NEN 6090 Verdere beperking van Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 17122012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 30012013 Pagina 1 van 26 Dit wijzigingsblad is op 30012013 door

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor GELIJMDE HOUTEN DRAAGCONSTRUCTIES

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor GELIJMDE HOUTEN DRAAGCONSTRUCTIES RABB 7514 d.d. 01-09-2016 SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor GELIJMDE HOUTEN DRAAGCONSTRUCTIES Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de

Nadere informatie

RABB 7520 dd

RABB 7520 dd RABB 7520 dd. 10-11-2016 SKH RICHTLIJN 7520 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor BOUWDELEN SAMENGESTELD MET GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN Aanvaard

Nadere informatie

4 Bouwbesluit gerelateerde eisen en bepalingsmethoden

4 Bouwbesluit gerelateerde eisen en bepalingsmethoden Wijzigingsblad BRL 2881 Brandwerende voorzieningen voor doorvoeren Datum wijzigingsblad 31/01/2013 Vastgesteld door Gezamenlijk CvD Brandwerende bekledingssystemen en voorzieningen voor doorvoeren d.d.

Nadere informatie

KOMO productcertificaat

KOMO productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk Knauf Therm type EPS 60, 80, 100, 150, 200 Platen en vormstukken van geëxpandeerd polystyreen (EPS) voor thermische isolatie Certificaathouder: Knauf Insulation B.V. Florijnstraat

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies Pagina 1 van 11

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies Pagina 1 van 11 Wijzigingsblad d.d.13042015 behorende bij de BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies Pagina 1 van 11 Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies d.d. 1504

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw BRL 5701 d.d. 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit Uitgave:

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw BRL 5701 d.d. 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit Uitgave:

Nadere informatie

KOMO. Naam certificaathouder. kwaliteitsverklaring

KOMO. Naam certificaathouder. kwaliteitsverklaring KOMO kwaliteitsverklaring Nummer Vervangt Uitgegeven d.d. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 7 Naam certificaathouder VERKLARING VAN CI Deze kwaliteitsverklaring voor productcertificatie met attestering

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN TRAPPEN

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN TRAPPEN RABB 7507 d.d. 10-05-2016 SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor HOUTEN TRAPPEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit dd. 10-05-2016

Nadere informatie

Vervang de inhoud van de volgende paragrafen in de BRL door de aangegeven tekst.

Vervang de inhoud van de volgende paragrafen in de BRL door de aangegeven tekst. Wijzigingsblad BRL 2811 Ferrocement-producten Datum wijzigingsblad 27-09-2012 Vastgesteld door CvD Constructief Beton d.d. 21 juni 2012 Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

KOMO productcertificaat

KOMO productcertificaat Halfproduct Platen en vormstukken van geëxpandeerd polystyreen Producent: Unidek B.V. Scheiweg 26 Postbus 101 5420 AC GEMERT Telefoon (0492) 378 111 Telefax (0492) 378 258 E-mail www.unidek.nl Website

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d. 02-01-2013 behorende bij BRL 1001 Niet-dragende Binnenspouwbladen en Gevelvullende Elementen d.d. 16-12-2003 Pagina 2 van 31

Wijzigingsblad d.d. 02-01-2013 behorende bij BRL 1001 Niet-dragende Binnenspouwbladen en Gevelvullende Elementen d.d. 16-12-2003 Pagina 2 van 31 Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 03012012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 02012013 Pagina 1 van 31 Dit wijzigingsblad is op 02012013 door

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk Stichting Keuringsbureau Hout SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail:

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0511 Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies

Wijzigingsblad BRL 0511 Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies Wijzigingsblad BRL 0511 Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies Datum wijzigingsblad d.d. 15 oktober 2012 Techniekgebied H9: Staal voor toepassing in beton Vastgesteld door CvD Wapeningsmaterialen

Nadere informatie

Bouwbesluit. KOMO attest. Toepassing van «naam product/systeem»

Bouwbesluit. KOMO attest. Toepassing van «naam product/systeem» Toepassing van «naam product/systeem» Attest houder «Naam bedrijf» «Straat bedrijf» «Plaats bedrijf» Postbus «nummer» «Plaats postbus» Tel. «nummer» Fax «nummer»«naam bedrijf» Nummer: Uitgegeven: «datum»

Nadere informatie

Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk CI Bezoekadres: GEVELDELEN VOORZIEN VAN HOUTEN EN HOUTACHTIGE GEVELBEKLEDINGSYSTEMEN Attesthouder Fabriek te Geldig tot: xx-xx-20xx Vervangt: «Vervangt» Importeur «Naambedrijf»

Nadere informatie

ERKEND SKH BB-AANSLUITDOCUMENT

ERKEND SKH BB-AANSLUITDOCUMENT Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen (0317) 45 34 25 mail@skh.nl http://www.skh.nl ERKEND SKH BB-AANSLUITDOCUMENT BOUWDELEN SAMENGESTELD MET HOUTACHTIGE PLAATMATERIALEN

Nadere informatie

KOMO. Naam Certificaathouder. Bouwbesluit. attest-met-productcertificaat. Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies

KOMO. Naam Certificaathouder. Bouwbesluit. attest-met-productcertificaat. Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies KOMO attest-met-productcertificaat Nummer x Vervangt x Uitgegeven XXXX-XX-XX d.d. xxxx-xx-xx Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 8 Naam Certificaathouder VERKLARING VAN NAAM CI Dit attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.nl Website: http://www.skh.nl TRIPLEX VOOR BOUWKUNDIGE CONSTRUCTIEVE,

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 3121 KOMO attest-met-productcertificaat voor Metalen lateien en metalen metselwerkondersteuningen in metselwerkconstructies

Wijzigingsblad BRL 3121 KOMO attest-met-productcertificaat voor Metalen lateien en metalen metselwerkondersteuningen in metselwerkconstructies Het gebruik van deze Beoordelingsrichtlijn door derden, voor welk doel dan ook, is uitsluitend toegestaan nadat een schriftelijke overeenkomst met Kiwa /SGS Intron Certificatie is gesloten, waarin het

Nadere informatie

Pagina 1 van 13. Vervang in de gehele BRL de tekst nationale Beoordelingsrichtlijn voor KOMO Beoordelingsrichtlijn. Verwijder paragraaf 1.

Pagina 1 van 13. Vervang in de gehele BRL de tekst nationale Beoordelingsrichtlijn voor KOMO Beoordelingsrichtlijn. Verwijder paragraaf 1. Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 13 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d.20052016. Aanvaard door

Nadere informatie

VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat)

VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat) VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat) BRL 0203 "Vrijdragende systeemvloeren van vooraf vervaardigd constructief beton" (2003-12) + wijzigingsblad

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7531 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor PREFAB METERKASTEN

SKH-RICHTLIJN 7531 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor PREFAB METERKASTEN dd. 17-11-2016 SKH-RICHTLIJN 7531 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor PREFAB METERKASTEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

RABB 7524 d.d

RABB 7524 d.d RABB 7524 d.d. 01-09-2016 SKH RICHTLIJN 7524 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor BOUWDELEN SAMENGESTELD MET VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT VOOR BOUWKUNDIGE (CONSTRUCTIEVE)

Nadere informatie

PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 "Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten" ( )

PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten ( ) PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 "Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten" (1999-08) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

Nummer K/ Vervangt K/ Uitgegeven d.d. Geldig tot Pagina 1 van 5. Kelderwanden van staalvezelbeton

Nummer K/ Vervangt K/ Uitgegeven d.d. Geldig tot Pagina 1 van 5. Kelderwanden van staalvezelbeton KOMO attest Nummer K/ Vervangt K/ Uitgegeven 2016- d.d. Geldig tot 2021- Pagina 1 van 5 Naam VERKLARING VAN CI Dit attest is op basis van BRL 2353 "" d.d. 2011-01-31, inclusief wijzigingsblad d.d. 2016-03-16

Nadere informatie

Nummer K55009/02 Vervangt K55009/01. Uitgegeven 2010-06-15 D.d. 2010-06-01. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 4

Nummer K55009/02 Vervangt K55009/01. Uitgegeven 2010-06-15 D.d. 2010-06-01. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 4 KOMO productcertificaat Nummer K55009/02 Vervangt K55009/01 Uitgegeven 2010-06-15 D.d. 2010-06-01 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 4 Platen en vormstukken van geëxpandeerd polystyreen (EPS) voor DAWO

Nadere informatie

RABB 7509 dd:

RABB 7509 dd: RABB 7509 dd:.09052016 SKHRICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor SYSTEMEN VOOR HET BRANDWEREND BEKLEDEN VAN LIJNVORMIGE STALEN BOUWCONSTRUCTIES Aanvaard door

Nadere informatie

attest-met-productcertificaat Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5

attest-met-productcertificaat Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5 KOMO attest-met-productcertificaat Nummer K24174/02 Vervangt K24174/01 Uitgegeven 2006-09-01 d.d. 2004-01-01 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5 Betonwarenindustrie Dautzenberg B.V. VERKLARING VAN KIWA

Nadere informatie

KOMO productcertificaat

KOMO productcertificaat platen van minerale wol voor thermische isolatie Certificaathouder: Knauf Insulation B.V. Nummer: CvP-485/2 Uitgegeven: 2009-12-16 Vervangt: CvP-485/1 d.d. 2005-09-07 Florijnstraat 2 4903 RM OOSTERHOUT

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.nl Website: http://www.skh.nl BOUWDELEN SAMENGESTELD MET VISUEEL

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.nl Website: http://www.skh.nl TRIPLEX VOOR BOUWKUNDIGE CONSTRUCTIEVE,

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw BRL 5701 d.d. 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit Uitgave:

Nadere informatie

SKH RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN BUITENBERGINGEN

SKH RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN BUITENBERGINGEN dd. 01-12.-2015 SKH RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN BUITENBERGINGEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR OSB ORIENTED STRAND BOARD. Techniekgebied: E2 Houtachtige plaatmaterialen

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR OSB ORIENTED STRAND BOARD. Techniekgebied: E2 Houtachtige plaatmaterialen BRL 1106 d.d. 2005-05-01 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO PRODUCTCERTIFICAAT VOOR OSB ORIENTED STRAND BOARD Techniekgebied: E2 Houtachtige plaatmaterialen Vastgesteld door het College van

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0208 d.d. 02-01-2013

Wijzigingsblad BRL 0208 d.d. 02-01-2013 Vloerconstructies met staal(frame)-combinatievloeren Wijzigingsdatum 02-01-2013. Vastgesteld door CvD IKOB-BKB d.d. 17-08-2012. Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 2211 BINNENDEUREN en/of -KOZIJNEN d.d

Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 2211 BINNENDEUREN en/of -KOZIJNEN d.d Wijzigingsblad d.d. 01092016 behorende bij BRL 2211 BINNENDEUREN en/of KOZIJNEN d.d. 01022011 Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 8 Vaststelling, aanvaarding en

Nadere informatie

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn.

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn. Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 12 Dit wijzigingsblad is op 01092016 door de certificatie en attesteringsinstelling SKH conform het Reglement voor Certificatie

Nadere informatie

f^\ KO M attest-met-prod uctcertifi caat Bouwbesluit \làs. VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT -SK

f^\ KO M attest-met-prod uctcertifi caat Bouwbesluit \làs. VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT -SK f^\ \làs. n0nnltfttr ='/ \- tìltuultlit BvAlj lllu - - -SK T 7 H KO M O@ attest-met-prod uctcertifi caat GeTnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen

Nadere informatie

SKH4' Esrx - ERKEND SKH BB.AANSLUITDOCUMENT. Tel. (078) 6't Fax (078)

SKH4' Esrx - ERKEND SKH BB.AANSLUITDOCUMENT. Tel. (078) 6't Fax (078) SKH4' zekerheid met meerwaarde Nieuwe Kanaal9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen (0317) 453425 mail@skh.nl http://www.skh.nl ERKEND SKH BB.AANSLUITDOCUMENT BOUWDELEN SAMENGESTELD MET

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN

BEOORDELINGSRICHTLIJN BRL 1001 Wijzigingsblad 01092016 BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTESTMETPRODUCTCERTIFICAAT VOOR NIET DRAGENDE BINNENSPOUWBLADEN EN GEVELVULLENDE ELEMENTEN WIJZIGINGSBLAD Vastgesteld door CvD SKH

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD BRL 9600 Wijzigingsblad 09-07-203 BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD VOOR HET KOMO PROCESCERTIFICAAT VOOR AFBOUWWERKZAAMHEDEN Vastgesteld door het College van Deskundigen Afbouwwerkzaamheden d.d. 05-04-203

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN. Techniekgebied: E3 Houtproducten

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN. Techniekgebied: E3 Houtproducten BRL 1704-01 2004-04-01 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO PRODUCTCERTIFICAAT VOOR GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN Techniekgebied: E3 Houtproducten Vastgesteld door het College van

Nadere informatie

RABB 7525 dd

RABB 7525 dd dd 09-03-2017 SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor VERTICALE UITWENDIGESCHEIDINGSCONSTRUCTIES VOORZIEN VAN GEVELBEKLEDINGSSYSTEMEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie

Nadere informatie

METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat)

METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat) METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat) BRL 3121 "Metalen lateien en metalen metselwerkondersteuningen in metselwerkconstructies" (2004-03)

Nadere informatie

BRL 1332 "Het sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met CFK-vrij polyurethaanschuim"

BRL 1332 Het sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met CFK-vrij polyurethaanschuim ISOLATIE, VLOER, SPRAY-SYSTEEM (attest, procescertificaat) BRL 1332 "Het sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met CFK-vrij polyurethaanschuim" (2003-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat KOMO attest-met-productcertificaat halfproduct SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org

Nadere informatie

KOMO productcertificaat

KOMO productcertificaat halfproduct Stichting Keuringsbureau Hout SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org

Nadere informatie

WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat)

WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat) WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat) BRL 1003 "Niet dragende -binnenwanden" (2003-12) BRL 2212 "Montage van systeemwanden en/of systeemplafonds" (2000-01) Beschouwde

Nadere informatie

ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat)

ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat) ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat) BRL 1304 "Thermische isolatie van uitwendige scheidingsconstructies (fabriekmatig vervaardigde producten in spouwmuren)" (2004-11) +

Nadere informatie

DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat)

DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat) DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat) BRL 1103 "Daken en gevels met geprofileerde asbestvrije vezelcementplaten" (2003-12) Beschouwde afdelingen van

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 5212

Wijzigingsblad BRL 5212 14-12-2015 Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 5212 d.d.22-05-2007 Wijzigingsdatum 14-12-2015 Vastgesteld door het College van deskundigen Dak en gevelbekleding van SKG-IKOB d.d.04-06-2015. Aanvaard door

Nadere informatie

Nummer K4084/03 Vervangt K4084/02. Uitgegeven 2013-11-01 d.d. 2013-10-01. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5

Nummer K4084/03 Vervangt K4084/02. Uitgegeven 2013-11-01 d.d. 2013-10-01. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5 KOMO productcertificaat Nummer K4084/03 Vervangt K4084/02 Uitgegeven 2013-11-01 d.d. 2013-10-01 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5 IsoBouw Systems B.V. VERKLARING VAN KIWA Dit productcertificaat is op

Nadere informatie

BRL 2701 "Metalen gevelelementen" ( ) + wijzigingsblad ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

BRL 2701 Metalen gevelelementen ( ) + wijzigingsblad ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden GEVELELEMENT, METAAL (attest, productcertificaat) BRL 2701 "Metalen gevelelementen" (2003-11) + wijzigingsblad (2005-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Algemene sterkte

Nadere informatie

RABB 7523 dd

RABB 7523 dd dd. 10112016 SKH RICHTLIJN 7523 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor VENTILATIEROOSTERS TOEGEPAST IN UITWENDIGE SCHEIDINGSCONSTRUCTIES Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL

Wijzigingsblad BRL Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 3131 d.d. 16-03-2004 en vervangt het wijzigingsblad d.d. 30-01- 2013 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen Metalen

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR PREFAB METERKASTEN. Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR PREFAB METERKASTEN. Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw BRL 3802 d.d. 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR PREFAB METERKASTEN Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting

Nadere informatie

Nummer K86165/02 Vervangt K86165/01. Uitgegeven 2015-04-29 d.d. 2015-01-01. Geldig tot 2020-04-29 Pagina 1 van 12. Gewapende breedplaatvloer

Nummer K86165/02 Vervangt K86165/01. Uitgegeven 2015-04-29 d.d. 2015-01-01. Geldig tot 2020-04-29 Pagina 1 van 12. Gewapende breedplaatvloer KOMO attest Nummer K86165/02 Vervangt K86165/01 Uitgegeven 2015-04-29 d.d. 2015-01-01 Geldig tot 2020-04-29 Pagina 1 van 12 Dycore B.V. VERKLARING VAN KIWA Dit attest is op basis van BRL 0203 "Vrijdragende

Nadere informatie

In het kader van dit attest vindt geen controle plaats van de productie van de dakramen, noch op de samenstelling van en/of montage in dak(del)en.

In het kader van dit attest vindt geen controle plaats van de productie van de dakramen, noch op de samenstelling van en/of montage in dak(del)en. halfproduct CI DAK(DEL)EN SAMENGESTELD MET DAKRAMEN Attesthouder Fabriek te Geldig tot: «datum» Vervangt: «Vervangt» Importeur «Naambedrijf» «Adres_email» Verklaring van CI Dit attest is op basis van BRL

Nadere informatie

Verklaring van SKH Dit attest is op basis van BRL 5701 Ventilatieroosters d.d. 15-08-2003, afgegeven conform het SKH Reglement voor Certificatie.

Verklaring van SKH Dit attest is op basis van BRL 5701 Ventilatieroosters d.d. 15-08-2003, afgegeven conform het SKH Reglement voor Certificatie. Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7505 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKCONSTRUCTIES

SKH-RICHTLIJN 7505 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKCONSTRUCTIES dd. 03052016 SKHRICHTLIJN 7505 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKCONSTRUCTIES Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKISOLATIE, THERMISCHE (attest, productcertificaat) BRL 1309 "Thermische isolatie voor platte of hellende daken op een onderconstructie in combinatie met een gesloten dakbedekkingssysteem" (2004-01) BRL

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0203

Wijzigingsblad BRL 0203 Wijzigingsblad BRL 0203 Vrijdragende systeemvloeren van vooraf vervaardigd constructief beton 31 december 2014 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door College van Deskundigen Constructief

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 1513 d.d

Wijzigingsblad BRL 1513 d.d Dakdekken hellende daken Wijzigingsdatum 02-01-2013. Vastgesteld door CvD IKOB-BKB d.d. 05-09-2012. Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 02-01-2013. Bindend

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden BINNENDEUR EN -KOZIJN (attest, productcertificaat) BRL 2211 "Binnendeuren en -kozijnen" (2002-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling van brand

Nadere informatie

KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR I-LIGGERS. Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH d.d. 14 oktober 2011

KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR I-LIGGERS. Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH d.d. 14 oktober 2011 BRL 1707 d.d. 08-12-2011 KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR I-LIGGERS Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH d.d. 14 oktober 2011 Aanvaard door de

Nadere informatie

Nummer K55380/05 Vervangt K55380/04. Uitgegeven d.d Geldig tot Pagina 1 van 13

Nummer K55380/05 Vervangt K55380/04. Uitgegeven d.d Geldig tot Pagina 1 van 13 KOMO attest Nummer K55380/05 Vervangt K55380/04 Uitgegeven 2014-06-03 d.d. 2013-10-15 Geldig tot 2017-06-03 Pagina 1 van 13 Mestbassins Type: SFS FOLIEBASSIN MET AFDEKKING VERKLARING VAN KIWA Dit attest

Nadere informatie

KOMO. Naam certificaathouder BOUWBESLUIT. attest-met-productcertificaat. Naam product

KOMO. Naam certificaathouder BOUWBESLUIT. attest-met-productcertificaat. Naam product KOMO attest-met-productcertificaat Nummer Vervangt Uitgegeven d.d. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 7 Naam certificaathouder VERKLARING VAN CI Dit attest-met-productcertificaat is op basis van BRL 1103

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0902

Wijzigingsblad BRL 0902 Wijzigingsblad BRL 0902 Bouwsystemen met een draagconstructie van constructief beton 14 maart 2016 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door College van Deskundigen Constructief

Nadere informatie

Algemene sterkte van de bouwconstructie , 2.3 en 2.4, lid 1a en 1b Sterkte bij brand en 2.11

Algemene sterkte van de bouwconstructie , 2.3 en 2.4, lid 1a en 1b Sterkte bij brand en 2.11 Het gebruik van deze Beoordelingsrichtlijn door derden, voor welk doel dan ook, is uitsluitend toegestaan nadat een schriftelijke overeenkomst met Kiwa is gesloten waarin het gebruiksrecht is geregeld.

Nadere informatie

KOMO productcertificaat

KOMO productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk Halfproduct Kooltherm K 3 Vloerplaat / K12 Frameplaat Isolatieplaten van resolschuim (PF) aan de boven- en onderzijde voorzien van een cachering Certificaathouder: Kingspan Insulation

Nadere informatie

KOMO attest K46446/05

KOMO attest K46446/05 475/170301 KOMO attest K46446/05 Uitgegeven 2017-06-20 Vervangt K46446/04 Geldig tot 2020-06-20 D.d. 2015-08-19 Pagina 1 van 14 Type: PAS Foliebassin met afdekking PAS Mestopslagsystemen B.V. VERKLARING

Nadere informatie

KOMO. kwaliteitsverklaring. EPS platen voor thermische isolatie

KOMO. kwaliteitsverklaring. EPS platen voor thermische isolatie KOMO kwaliteitsverklaring Nummer K4088/05 Vervangt K4088/04 Uitgegeven 2015-01-01 d.d. 2013-10-01 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 3 KEM-products n.v. VERKLARING VAN KIWA Deze kwaliteitsverklaring voor

Nadere informatie

DEEL 1 VOOR HET KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN

DEEL 1 VOOR HET KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN BRL 0905-1 d.d. 13-01-2013 DEEL 1 KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT OF KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN

Nadere informatie

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat)

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat) WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat) BRL 1001 "Niet-dragende binnenspouwbladen en gevelvullende elementen" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

BRL 1701 d.d. 15-04-2003 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET SKH-KOMO ATTEST MET PRODUCTCERTIFICAAT VOOR

BRL 1701 d.d. 15-04-2003 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET SKH-KOMO ATTEST MET PRODUCTCERTIFICAAT VOOR BRL 1701 d.d. 15-04-2003 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET SKH-KOMO ATTEST MET PRODUCTCERTIFICAAT VOOR GELIJMDE DRAGENDE HOUTEN BOUWCONSTRUCTIES Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van

Nadere informatie

SPOUWMUUR, BESTAAND, THERMISCH ISOLEREN (procescertificaat) BRL 2110 "Thermisch isoleren van bestaande spouwmuren" (2003-11)

SPOUWMUUR, BESTAAND, THERMISCH ISOLEREN (procescertificaat) BRL 2110 Thermisch isoleren van bestaande spouwmuren (2003-11) SPOUWMUUR, BESTAAND, THERMISCH ISOLEREN (procescertificaat) BRL 2110 "Thermisch isoleren van bestaande spouwmuren" (2003-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Wering van

Nadere informatie

kiuna for progress KOMO' Henco Industries N.V. attest- met-p rod uctce rtif icaat Hencovision systeem

kiuna for progress KOMO' Henco Industries N.V. attest- met-p rod uctce rtif icaat Hencovision systeem KOMO' attest- met-p rod uctce rtif icaat kiuna for progress Nummer K43A62 O1 Uitgegeven 2OO7-03-01 Vervangt d.d. R PflOOljITS RvA [ 002 Geldig tot Onbepaald Pagina 1van3 Hencovision systeem Henco Industries

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

KOMO attest. Toepassing van «naam product/systeem»

KOMO attest. Toepassing van «naam product/systeem» Toepassing van «naam product/systeem» Nummer : «KV-nummer» Uitgegeven : «datum» Geldig tot : «datum» Vervangt : «oude KV-nummer» d.d. : «datum» Attest houder «Naam bedrijf» «Straat bedrijf» «Plaats bedrijf»

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7522 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKKAPELLEN

SKH-RICHTLIJN 7522 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKKAPELLEN dd. 15122016 SKHRICHTLIJN 7522 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKKAPELLEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie