Nieuwsbrief basisschool De Sprongh januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief basisschool De Sprongh januari 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief basisschool De Sprongh januari 2015 Groep 3 t/m 8: Skate Clinic! Op woensdag 4 maart komt Skate-A-Way een skate clinic verzorgen voor de groepen 3 t/m 8. Tijdens deze clinic staat veiligheid voorop. De leerlingen zijn verplicht het totale pakket aan bescherming te dragen. Dit bestaat naast de skates uit pols-, elleboog-, kniebescherming en een helm. Alle kinderen hebben opgeven wat in eigen bezit is, andere materialen worden door Skate-A-Waymeegebracht. Spullen die in het eigen bezit zijn brengen de leerlingen in één tas, voorzien van naam, mee naar school. Als kinderen niet in het bezit zijn van een helm zijn deze kinderen verplicht om een pet, muts of capuchon mee te nemen voor onder de helm die ze lenen van Skate-A-Way. Op dinsdag 3 maart gaan de gymlessen van groep 3 t/m 8 niet door. Groep 5 gaat die dinsdag wel zwemmen. Groep 1 t/m 8. Een schoner milieu, begint bij onszelf! In maart gaan de Milieu-educatieprojecten voor alle groepen weer van start. Deze projecten zijn gekoppeld aan de textielinzamelingen van Reshare. De ouderverenigingen krijgen de opbrengst van deze textielinzamelingen op voorwaarde dat de basisscholen deelnemen aan de Milieu-educatieprojecten. In deze nieuwsbrief kunt u bij elke groep lezen aan welk milieuproject zij mee gaan doen. Deze projecten hebben als doel de leerlingen meer bewust te maken van de noodzaak van: - een schoon milieu; - minder zwerfafval;- verschillende afvalstromen;- hergebruik van afval. Omdat ook wij ons steentje bij willen dragen aan een beter milieu gaan we samen met de leerlingen op vrijdag 27 maart het zwerfvuil in de omgeving van de school opruimen. Op zaterdag 28 maart vindt de nationale Schoonmaakdag plaats. Groep 1-2: Milieu-educatieproject: Een Vuilnisman in de klas Op woensdag 4 maart komt de vuilnisman (een medewerker van de Van Kaathoven groep) in de klas vertellen over vuilnis; wat vuilnis is, hoe afval te sorteren, hoe het wordt opgehaald en wat er vervolgens mee gebeurt. Ook is er aandacht voor zwerfafval. Thema Verkeer Na de carnavalsvakantie zijn we gestart met het thema 'Traffic' (verkeer). We hebben een grote maquette in de klas, met daarop allerlei wegen. De kinderen zijn al fanatiek gestart met het inrichten van de wijk. Er zijn volop huizen gebouwd en ook de tuinen worden ingericht. Daarnaast worden verkeerslichten en zebrapaden aangelegd. De komende weken zal de maquette steeds meer vorm krijgen. Dit thema zal over een aantal weken overlopen in het thema lente. Aan het eind van deze themaperiode ontvangt u als ouders een uitnodiging om het werk van de kinderen te komen bekijken! Juffenfeest Op 25 maart vieren de van groep 1-2 juffen gezamenlijk hun verjaardag. Dat zijn dus 4 jarige juffen! Als dat geen knalfuif wordt... Binnenkort volgt meer informatie over de invulling van deze dag. Poëziemasjien In het kader van cultuureducatie komt eind maart de Poëziemasjien in de klas. We zijn erg benieuwd wat daar voor gedichtjes en versjes uit komen rollen.

2 Groep 3-4: Milieu-educatieproject: Project duurzaam Rooi Bij het project 'Duurzaam Rooi' krijgen de kinderen milieueducatie om bewuster te worden van het milieu om hen heen. Voor groep 3-4 komt er daarom op woensdag 11 maart een medewerker van de gemeentewerf een gastles geven. De kinderen bouwen een stuk van een riool na en kunnen daarna met een speciale camera in dit riool kijken. Ze zien ook wat er aan zwerfafval in een riool kan komen waardoor het riool verstopt kan raken. Na deze gastles weten ze meer over hoe het riool in elkaar zit en waar het riool voor bedoeld is. Afwezigheid juf Yvonne In de week van maandag 23 maart tot vrijdag 27 maart is juf Yvonne niet aanwezig in groep 3-4. De reden hiervan is dat juf Yvonne als begeleidster met groep 8 mee gaat op het schoolkamp. In deze week zal juf Wilma van maandag t/m donderdag lesgeven in groep 3-4 en op vrijdagmorgen geeft juf Karin hier les. Groep 5-6: Een meester in groep 5/6 Hallo allemaal, Tot aan het eind van het schooljaar mag ik, Tom de Beer, stage komen lopen in groep 5/6 bij juf Claudia. Ik heb er veel zin in en kijk terug op een leuk en leerzaam halfjaar in groep 3/4. Ik ben 18 jaar en woon al heel mijn leven lang in Olland. Ook sport ik in Olland, bij v.v. Ollandia waar ik ook trainingen verzorg aan de C1. Ik studeer aan Fontys PABO in Eindhoven en zit daar in het 2 e jaar. Groetjes Meester Tom Milieu-educatieproject: Bezoek milieustraat De leerlingen van groep 5-6 gaan op 12 maart voor een rondleiding naar de gemeentelijke milieustraat. Daar krijgen zij uitleg over afvalscheiding en gaan actief aan de slag. Ook bekijken ze de speciale wagen waarmee verschillende afvalstromen ingezameld worden. Milieu-educatieproject: Bezoek kringloop d'n Einder Groep 6 zal in het kader van de milieueducatieprojecten op woensdag 4 maart een bezoek brengen aan kringloop d'n Einder. Het doel van de kringloopactiviteiten is het beperken van de afvalstromen door inzameling en verkoop van goederen die herbruikbaar zijn. Groep 6 en groep 7: Week van het geld De week van het geld vindt plaats van 9 tot en met 13 maart. Het doel van deze themaweek is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Op vrijdag 13 maart komt er een medewerker van de bank in groep 6 en groep 7 hier van alles over vertellen. Groep 7-8: Voorleeswedstrijd Mariëndael Julia van Hoof uit groep 8 heeft de voorleeswedstrijd gewonnen!! Van alle scholen in Sint-Oedenrode is Julia de voorleeskampioen!!! Proficiat Julia, wij zijn allemaal heel trots op je!! Op zaterdag 21 maart gaat Julia de gemeente Sint-Oedenrode vertegenwoordigen bij de provinciale voorleeswedstrijd.

3 Schoolkamp Maandag 23 maart t/m donderdag 26 maart gaan de leerlingen van groep 8 op kamp. Op maandag vertrekken ze met de fiets naar kamplocatie De Stevert in Steensel. Er is weer een super leuk en spetterend programma samengesteld. Samen met de leerlingen van groep 8 van basisschool Franciscus uit Boskant maken we er een onvergetelijk kamp van. Op vrijdag 27 maart zijn de leerlingen van groep 8 vrij. Zij hebben immers volop uren gedraaid op het kamp. De leerlingen van groep 7 zullen deze week samen met de leerlingen van groep 6 leskrijgen van juf Nikki Heesakkers- van der Sangen. Juf Nikki is nu al de vaste vervangster op maandag en vrijdag in groep 6. Boomfeestdag Op woensdag 18 maart is het de nationale boomplantdag. De kinderen van groep 8 zullen deze dag bomen gaan planten. Graag de kinderen op deze dag met de fiets naar school toe laten komen. Een nieuwe stagiaire op onze school. Hallo allemaal, ik ben Kristin van de Wetering en ben 20 jaar oud. Ik kom uit Sint- Oedenrode. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding onderwijsassistent. Ik doe dit in Veghel op het ROC. Mijn school heeft voor mij een stageplek gezocht. Ze hebben voor deze school gekozen, hier ben ik erg blij mee! Het lijkt me een erg leuke school en het is natuurlijk lekker dicht bij huis! Ik heb hiervoor een jaar de PABO in Nijmegen gedaan. Daarvoor heb ik mijn havo diploma gehaald op het Zwijsen College in Veghel. Mijn hobby s zijn leuke dingen doen met mijn vrienden en vriendinnen. Ook heb ik altijd gehockeyd. Hier ben ik 2 jaar geleden mee gestopt, omdat het niet meer haalbaar was met school en een bijbaantje. Ik fiets nu elke dag naar school, dus doe toch nog wat aan sport. Ik kom dit jaar bij groep 1-2 stage lopen op woensdag en donderdag. Ik ben er tot en met de zomervakantie. Ik heb er erg veel zin in!! BERICHTEN VANUIT DE OUDERRAAD Kledinginzameling Op maandag 23 en dinsdag 24 maart houden we een kledinginzameling. Mocht u uw kledingkasten al opruimen voor het voorjaar, bewaar dan de oude kleding om deze naar school te brengen. Ook Van de opbrengst kunnen we weer leuke dingen doen voor de kinderen. De kleding moet voor 9.00 uur dinsdag 24 maart op school zijn. Geslaagde carnavalsviering! Op vrijdag 13 februari was het carnaval op school. De ochtend begon met een verkiezing in de klas van het mooist verklede kind. Daarna verzamelde alle kinderen zich op de trap in de aula, want er was hoog bezoek. Prins Igo Pap d n Urste kwam met zijn Gevolg en de Kneuterkapel onze school bezoeken. Hij werd enthousiast onthaald.

4 Onze eigen Prins Marijn en Prinses Jade werden door Prins Igo officieel geïnstalleerd en ontvingen van hem een eigen scepter om te heersen over de school. Zij kozen uit de mooist verklede kinderen van de klas uiteindelijk de mooiste verklede van de hele school. De winnaar van deze hoofdprijs was Lieke van Osch uit groep 1!. Daarna werd het carnavalsfeest voor De Sprongh geopend. Een polonaise gedanst werd gedanst en er werd flink gehost. Toen Prins Igo Pap d n Urste met zijn Gevolg was vertrokken verzorgden groep 1-2 en groep 3-4 een prachtig optreden voor de hele school. Ook de juffen deden een spetterend optreden. Daarna kregen alle kinderen ranja met een broodje knakworst. Dat smaakte natuurlijk prima. Na het buiten spelen was er activiteiten circuit, waarbij de kinderen zelf mochten kiezen wat ze gingen doen. Er was film kijken, schminken, tattoos zetten, nagels lakken, maskers maken, pompons maken, sjoelen, tafelvoetbal en natuurlijk kon er gehost worden. s Middags waren de groepen 5 t/m 8 aan de beurt op een optreden te verzorgen Het was een zeer leuke en gezellige middag! Vacature Aan het einde van dit schooljaar zijn er 2 leden van de ouderraad aan het einde van hun termijn. Helen de Roo is niet herkiesbaar, Mariëlle van Krieken is wel herkiesbaar. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe leden! Heeft u zin om de ouderraad te komen versterken dan kunt u zich aanmelden tot uiterlijk maandag 16 maart a.s. via ouderraad@bsdesprongh.nl Als er meerdere aanmeldingen zijn zal er een schriftelijke verkiezing gehouden worden. Ter informatie voor diegene die belangstelling hebben lid te worden van de ouderraad: Het doel van de ouderraad is het bevorderen van de samenwerking tussen school en ouders. De ouderraad treedt hierbij op als vertegenwoordiger van de ouders en werkt samen met het team aan diverse activiteiten. De ouderraad vergadert ongeveer 8 keer per jaar. U wordt gekozen voor een periode van 3 jaar. De taken van de ouderraad: - signalen van ouders bespreken met het team - het (mede) organiseren van activiteiten rondom Sinterklaas, kerst, carnaval, schoolreis en verkeersveiligheid. - het organiseren van de inzameling van oud papier en kleding voor extra inkomsten. - het mede inrichten/aankleden van school en speelplaats.- het informeren van ouders via o.a. informatie- en thema avonden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website of bij een van de leden.

5 BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE Continurooster op 3 april. Via de mail heeft u al een bericht ontvangen over het continurooster dat op Goede vrijdag 3 april gedraaid zal worden. De bovenbouwgroepen (groep 5 t/m 8) zijn dan om uur uit. In het SKOSO-netwerk Identiteit is gesproken over Pasen en over De goede Week. Alle scholen willen graag meewerken aan het verzoek om kinderen en hun ouders gelegenheid te geven om naar de kerk te gaan en de Kruisweg te lopen. Vakanties en vrije (mid)dagen in schooljaar Vakanties Schooljaar Herfstvakantie: Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 oktober 2015 Kerstvakantie: Maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 1 januari 2016 Voorjaarsvakantie: Maandag 8 februari t/m vrijdag 12 februari 2016 Meivakantie: Maandag 25 april t/m vrijdag 6 mei 2016 Zomervakantie: Maandag 25 juli t/m vrijdag 2 september 2016 Vrije (mid)dagen voor leerlingen: Studiedag leerkrachten: Nog niet bekend 2e Paasdag: Maandag 28 maart 2016 Koningsdag: Woensdag 27 april 2016 (in meivakantie) Bevrijdingsdag: Donderdag 5 mei 2016 (in meivakantie) Hemelvaart: Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2016 (in meivakantie) 2e Pinksterdag: Maandag 16 mei 2016 Laatste schoolmiddag: Vrijdag 22 juli 2016 vanaf uur OUD PAPIER Op zaterdag 7 maart 2015 en op zaterdag 21 maart 2015 staat de papiercontainer weer bij de school van uur. De opbrengst van deze inzameling komt geheel ten goede aan de leerlingen van onze school. Daarom hopen wij dat u het oud papier bewaart en het naar de containers brengt die dan bij de school staan. Onderstaande ouder(s)/verzorger(s) zijn ingeroosterd om het papier te ontvangen. Ook kunt u al zien wie er in de maand april 2015 staan ingeroosterd. Zaterdag 7 maart 2015 Zaterdag 21 maart 2015 Zaterdag 4 april 2015 Zaterdag 18 april 2015 Fam. van Eijk Fam. Engbers Fam. Exters Fam. van Goch Fam. van Heesch Ollandseweg 130 Roest 4 a Past Smitsstraat 3 Dorpsplein 9 Den Ekker 28 Den Hof 2 Schoolstraat 11 Past Smitsstraat Fam Osch Fam Pete Wanneer u ruilt, wilt u het dan ook laten weten aan de coördinator Rob Brouwers Tel.: BS De Sprongh Volg ons ook op twitter: