Sport, Spel en Recreatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sport, Spel en Recreatie"

Transcriptie

1

2 Prachtwijk Presikhaaf Arnhem Project: Sport, spel en recreatie in Presikhaaf, Arnhem. Opdracht: wijkvisie voor sport spel en recreatie. Opdrachtgever: Portaal Vastgoedontwikkeling. Planfase: SPORT & SPEL IN KRACHTWIJK PRESIKHAAF Sport, spel en recreatie maakt onderdeel uit van het participatieproces bij de herstructurering van de Krachtwijk Presikhaaf. In de visie over sport, spel en recreatie is variatie in de recreatiemogelijkheden belangrijk. Hierbij ligt vooral de nadruk op informeel spelen en de aanwezigheid van speelaanleidingen. In de wijk moet er voor elk wat wils zijn en dus ook voor de ouderen. Om in de wijk de sociale cohesie en sociale controle te versterken is juist het combineren van verschillende doelgroepen belangrijk.

3 De Linie Doesburg Project: Inrichting Plein 0313 bij jongerencentrum De Linie, Doesburg. Opdracht: Ontwerp voor een nieuwe multifunctionele toekomstbestendige sport- en speelplek, in samenwerking met de jeugd. Opdrachtgever: Gelderse Sportfederatie en Gemeente Doesburg. Realisatie: INRICHTING PLEIN 0313, DOESBURG Het plein rond jongerencentrum De Linie in Doesburg is the place to be voor de plaatselijke jeugd. In deze omgeving gaat het om zien en gezien worden, hangen, loungen en chillen, ontmoeten en verblijven, sporten en bewegen. Het ontwerp van Topia is hierop gericht, met als hoogtepunt een bank van 40 meter lang. De sportvoorzieningen op het plein zijn fl exibel, multifunctioneel en gericht op toekomstig gebruik.

4 Diverse Speelplekken Provincie Gelderland Opdrachtgever: diverse gemeenten in Nederland. Opdracht: ontwerp van unieke sport-, spel- en recreatieplekken. In samenwerking met: NOC*NSF, de Gelderse Sportfederatie, Cruijff Foundation, jeugd en scholen. DIVERSE SPORT- EN SPEELPLEKKEN TOPIA is onder meer gespecialiseerd in sport, spel en recreatie voor alle doelgroepen in de samenleving. Bij het ontwerp van speel- en recreatieplekken laten we ons inspireren door kennis en ideeën van plaatselijke jongeren en ouderen. Samen komen we tot opmerkelijke vondsten. Onze onalledaagse ideeën voor voetballen, klimmen, skaten of basketballen bieden de jeugd verrassende uitdagingen. Diverse manieren voor wandspelen

5 Voetbalplein Doetinchem Project: Sportplek Hiddinkcourt, Doetinchem. Opdracht: Ontwerp voor een hoogwaardige vernieuwende voetbalaccommodatie. Opdrachtgever: De Graafschap, Sité Woondiensten. Planfase: ONTWERP VOETBALPLEIN, DOETINCHEM Het voetbalplein in Doetinchem is een uniek sportconcept, gebaseerd op twee belangrijke uitgangspunten: het bevorderen van diverse vormen van voetbal en het creëren van een hippe ontmoetingsplek voor de jeugd. In een golvend, blauw landschap met diverse zit-, hang- en loungemogelijkheden zijn twee voetbalveldjes aangelegd. Ze zijn klein, hebben een eigen vorm en vergen veel creativiteit en techniek van de voetballers.

6 Groene Speelplekken Provincie Gelderland Opdrachtgever: diverse gemeenten, scholen en woningcorporaties in Nederland. Opdracht: ontwerp, realisatie en planbegeleiding voor groene speelplekken, struinnatuur of Cool Nature. In samenwerking met: bewoners, scholen, gemeenten en woningcorporaties. GROENE SPEELPLEKKEN Bij de inrichting van groene speelplekken staat TOPIA voor de uitdaging om zoveel mogelijk aanleiding tot spelen te scheppen, met zo weinig mogelijk traditionele middelen. Ons motto is: niet één speelplek in een park, maar het hele park als speelplek. Samen met scholen, bewoners en aannemers hebben wij al diverse uitdagende plekken gerealiseerd.

7 overzicht van enkele projecten: sportterreinen groene speelplekken recreatiegebieden schoolpleinen wijkvisies Uithof, sportcomplex Olympus, Utrecht, 2011 ideeën voor sportieve uitstraling van gebouw en voorplein Omnisportvereniging Kampong, Utrecht, 2011 visie, ideeën en mogelijkheden voor multifunctioneel sportcomplex Schoolplein, Kulturhus, Babberich, 2011 ontwerp en detaillering schoolplein Schoolplein, Multifunctionele Accommodatie, Bloemenbuurt, Doetinchem, 2010 ontwerp en detaillering schoolplein Park Oosseld, Doetinchem, visie, ontwerp en technische uitwerking Jachthaven Doesburg, 2008 ontwerp en technische uitwerking jachthaven voor ca. 65 boten MFA en Brede School, Bloemenbuurt, 2007 visie en ontwerp buitenruimte Sport en speelplein 0313, Doesburg, 2007 ontwerp en technische uitwerking voor plein rondom jongerencentrum in samenwerking met de jeugd Ganzeweide, Westervoort, 2007 ontwerp en technische uitwerking van een sport en speelvoorziening in een groene omgeving Voetbalplein, Doetinchem, 2006 ontwerp voor innovatief sportplein Speelpark Groene Wig, Dichteren, 2001 ontwerp, technische uitwerking en projectbegeleiding Erve Kost, Lichtenvoorde, 1999 studie naar ontwikkelingsmogelijkheden voor openluchtmuseum Oeverconcept Neuruppin, Duitsland, 1997 onderzoek naar recreatieve mogelijkheden in combinatie met bouwkundige ontwikkelingen en natuurontwikkeling (in samenwerking met Buro Szamatolski, Berlijn) - Diverse kleine sportspeelplekken in heel Nederland - Visie sport, spel en recreatie 2020