Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 oktober 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 oktober 2012"

Transcriptie

1 enlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 oktober 2012 Pu Handhaving Brzo-wetgeving bedrijf Primagaz Drachten Op het bedrijf Primagaz dat is gevestigd aan De Meerpaal te Drachten is het Risico Zware Ongevallen (Brzo)van toepassing. Toezicht op het Brzo wordt uitgevoed door gespecialiseerde handhavingsteams. Dit voorjaar hebben wij daarvoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Onderdeel van de overeenkomst is, is dat wij de inspecteurs aanwijzen als toezichthouder voor onze gemeente. De inspecties worden bij ons uitgevoerd door de Milieuadviesdienst Noord-Friesland uit Leeuwarden. Het besluit "Aanwijzing toezichthouders Brzo Gemeente Smallingerland" wordt vastgesteld. Ont Uitvoeringskrediet Drachtstervaart Op 10 juli 2012 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voornemen om te starten met de herinrichting van het Moleneind (Drachtstervaart). Daarvoor is aan het college een kader meegegeven. Om daadwerkelijk de uitvoering ter hand te kunnen nemen moet het college formeel de benodigde financiële middelen beschikbaar stellen. Ingestemd wordt met: 1. het verstrekken van een krediet van ,-- Het betreft een krediet voor de voorfinanciering van het door VGN te realiseren deel van de herinrichting; 2. het verstrekken van een krediet van ,-- voor het uitvoeren van de, door de gemeente gewenste, aanvullende werkzaamheden. De kosten komen t.l.v. exploitatie Moleneind; 3. het verstrekken van een krediet van ,-- voor de aanleg van de benodigde nutsvoorzieningen; 4. het verstrekken van een krediet van ,-- voor de communicatie en de aanschaf van communicatiemateriaal, t.l.v. de exploitatie Moleneind, deelproject communicatie; 5. het verstrekken van een krediet van ,-- voor te maken plankosten, t.l.v. de exploitatie Moleneind; 6. dekking conform raadsbesluit 10 juli Pu Inspectie Leefomgeving en Transport De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een landelijk onderzoek uitgevoerd naar het gemeentelijke toezicht op brandveiligheid van zorginstellingen.

2 - 2 - Het onderzoek bestond uit een interview met alle gemeenten en een dossieronderzoek bij 10% van de gemeenten. Smallingerland is betrokken bij beide delen van het onderzoek. De bevindingen geven aanleiding inhoudelijk te reageren. Eerder is het college over de procedure geïnformeerd. 1. Er wordt ingestemd met de concept brief aan de Inspectie leefomgeving en Transport. 2. Een afschrift van de brief aan de inspectie wordt gestuurd aan de gemeenteraad en Gedeputeerde Staten van Fryslân. Saza Vaststelling subsidie Tûmba antidiscriminatiewetvoorziening Tûmba heeft de subsidie over 2011 inhoudelijk en financieel verantwoord. De subsidie kan op basis van deze stukken definitief worden vastgesteld. 1. Er wordt kennis genomen van het inhoudelijke en financieel jaarverslag 2011 van Stichting Centrum Tûmba. 2. De subsidie voor de uitvoering van de taken die voortvloeien uit de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatiewetvoorziening wordt vastgesteld op ,--. Dit heeft geen financiële gevolgen. 3. Het subsidieverzoek voor voorlichting op het gebied van (anti) discriminatie ad ,-- wordt afgewezen, omdat het geven van voorlichting een onderdeel is van het antidiscriminatiebureau en valt onder de reguliere subsidieverstrekking. Pu Nota Bodembeheer Drachtstervaartproject Moleneind Pu Benoeming Tot maart van dit jaar kon grond uit het Drachtstervaartgebied, inclusief het Moleneind, zonder nader bodemonderzoek in onze gemeente worden toegepast. In maart zijn nieuwe bodemkwaliteitskaarten voor onze gemeente vastgesteld. Ondermeer de bodemkwaliteitskaart van de Drachtstervaart, waarin het Moleneind is opgenomen, is als basis gebruikt. Door een omissie is het Moleneind in de nieuwe kaart niet expliciet benoemd. 1. De grond onder het Moleneind is onderdeel van onze bodemkwaliteitskaarten van onze gemeente, zoals die op 28 maart 2012, zijn vastgesteld. 2. Grondstromen die vrijkomen bij de werkzaamheden aan het Moleneind, kunnen op basis van de vigerende bodemkwaliteitskaarten en Nota bodembeheer, worden hergebruikt. Sinds 13 september 2012 is bij de gemeente Smallingerland in dienst de heer Tjeerd van Bekkum. In het kader van zijn functie kan hij benoemd worden tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand.

3 - 3 - De heer T. van Bekkum wordt benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke stand voor de periode dat hij in dienst is van de gemeente Smallingerland. Ont Uitbreiding aantal gastenkamers hospice aan Het Zuid 20 te Drachten Het hospice aan Het Zuid 20 heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de uitbreiding van vier naar zes gastenkamers. Deze twee extra kamers kunnen door middel van een interne verbouwing gerealiseerd worden. Het gebruik van Het Zuid 20 als hospice is in strijd met het geldige bestemmingsplan "Buitengebied". Op grond van artikel 3.10 juncto 2.12 Wabo kan planologische medewerking worden verleend. 1. Er wordt planologische medewerking verleend aan de uitbreiding van het aantal gastenkamers aan Het Zuid 20 te Drachten op grond van artikel 3.10 juncto 2.12 Wabo. 2. De aanvraag wordt gedurende twee weken ter inspraak gelegd. 3. Indien géén inspraakreacties worden ontvangen wordt de ontwerpvergunning zes weken ter inzage gelegd ten behoeve van zienswijzen. Soza Aanpassing besluit en verordening Wmo Op 1 oktober 2012 heeft u besloten tot een besparing op de uitgaven betreffende de persoonsgebonden budgetten hulp bij het huishouden. Om deze aanpassingen te verwerken in het gemeentelijk beleid zijn beperkte, technische aanpassingen van het Wmo besluit en de Wmo verordening noodzakelijk. Dit advies regelt de benodigde technische aanpassingen van het Wmo-besluit en de Wmo-verordening. 1. Er wordt ingestemd met de bijgevoegde wijzigingen in het besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Smallingerland juli De Beleidsregels individuele voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Smallingerland 1 januari 2007 worden met ingang van 1 januari 2013 ingetrokken. 3. Er wordt ingestemd met de bijgevoegde wijzigingen in de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Smallingerland. 4. De wijzigingen in de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Smallingerland worden ter vaststelling aangeboden aan de raad. Saza Buurtbudget tweede ronde Er zijn 19 aanvragen ingediend voor de tweede ronde van het buurtbudget Per aanvraag is een korte omschrijving gegeven en een voorstel over het toe te kennen bedrag. Omdat in de eerste ronde 33 aanvragen zijn ingediend, komt dit neer op 52 aanvragen buurtbudget voor 2012.

4 Er wordt ingestemd met de genoemde voorstellen tot toekenning c.q. afwijzing betreffende de tweede ronde buurtbudget Er wordt een bedrag van ,20 beschikbaar gesteld. 3. De kosten worden gedekt uit de reguliere middelen voor het buurtbudget. 4. Bij uitvoering door wijkbeheer worden de 20% eigen middelen niet van toepassing verklaard. Saza Museum Dr8888 jaarstukken 2011 Saza SIF-aanvraag "Groei" Het museum heeft haar jaarstukken over het boekjaar 2011 aangeboden. Er wordt kennis genomen van de jaarstukken 2011 van het museum. De subsidie wordt vastgesteld op ,--.Het bedrag is volledig bevoorschot, zodat er verder geen financiële gevolgen zijn. Preventie en vroegsignalering zijn kernbegrippen in het traject van de transitie jeugdzorg. In dit advies wordt een project beschreven dat hiervoor een stevige basis moet leggen. Om het project te kunnen uitvoeren, is een SIF (sociaal investeringsfonds) aanvraag ingediend bij de provincie Fryslân. Er wordt ingestemd met de SIF-subsidieaanvraag bij de provincie Fryslân. Saza Piramidetraining VVE-scholen PCBO en OPO Furore hebben een subsidie-aanvraag ingediend voor training in het kader van Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE). 1. Aan PCBO en OPO wordt een eenmalige subsidie verleend van ,-- ten behoeve van de training in het kader van de VVE. 2. Dit bedrag wordt gedekt uit de specifieke uitkering onderwijsachterstandenbeleid (OAB) Ont Verzoek bestemmingswijziging t.b.v. realisatie vier wooneenheden op Noorderdwarsvaart 179 te Drachten Er is een principeverzoek ingediend voor een bestemmingswijziging om de realisatie van vier wooneenheden op het perceel Noorderdwarsvaart 179 te Drachten mogelijk te maken. De indiener heeft voorgesteld de locatie in te vullen met twee vrijstaande woningen en een blokje 2/1 kapwoningen. Het college heeft februari 2010 besloten onder nader uit te werken randvoorwaarden, mogelijkheden te zien voor een herontwikkeling met woningbouw op het perceel. Zij heeft hiervoor stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld. Het verzoek is in strijd met het geldende bestemmingsplan "Noord-Oost".

5 Er wordt ingestemd met geactualiseerde stedenbouwkundige randvoorwaarden voor dit perceel. 2. De principebereidheid wordt uitgesproken om onder voorwaarden planologisch mee te werken aan een nieuw bestemmingsplan voor het perceel Noorderdwarsvaart 179 te Drachten. 3. Er wordt een grondexploitatieovereenkomst opgesteld, die in een later stadium aan het college ter besluitvorming wordt voorgelegd. 4. Een definitieve toekenning van woningbouwcontingenten is onderwerp van nadere besluitvorming. 5. De aanvrager wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van dit besluit. Ont Verzoek reservering woningcontingenten voor na 2016 voor herontwikkeling locatie aan De Knobben Er is een verzoek ingediend om de herontwikkeling van een perceel aan De Knobben in Drachten in het gemeentelijk woonprogramma voor na 2016 op te nemen en hiervoor woningcontingenten te reserveren. De gemeenteraad heeft bij de actualisatie van het woningbouwprogramma bij het Woonplan (2011) vastgesteld dat er geen reserveringen en toezeggingen worden gedaan voor genoemde periode. Het perceel aan De Knobben is geen locatie waar een ruimtelijke ontwikkeling direct gewenst of noodzakelijk is. Er zijn binnen Drachten plekken die een hogere prioriteit kennen. 1. De brief wordt opgevat als verzoek om informatie. 2. Er wordt geen medewerking verleend aan een nog in te dienen formeel verzoek om voor de herontwikkeling van een perceel aan De Knobben te Drachten woningcontingenten te reserveren voor na De indiener wordt schriftelijk op de hoogte gebracht. Ont Verzoek vestiging supermarkt in Tussendiepen 2 (Veemgebouw) te Drachten Er is een verzoek ingediend voor de vestiging van een supermarkt in het pand op het adres Tussendiepen 2 (Veemgebouw) te Drachten. Het verzoek is in strijd met het gemeentelijk detailhandelsbeleid en het voor dit perceel geldende bestemmingsplan "De Haven 1976". 1. Het verzoek wordt opgevat als een verzoek om informatie. 2. Er wordt geen medewerking verleend aan een (nog in te dienen) formeel verzoek voor een bestemmingsplanwijziging voor de vestiging van een supermarkt in het pand Tussendiepen 2 te Drachten. 3. De aanvrager wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van dit besluit. BO Pro forma beroep Dunlop verkeersbesluit Drachtstervaart Dunlop heeft beroep aangetekend tegen de verkeersbesluiten. Omdat Dunlop geen zienswijze heeft ingediend zal het beroep in beginsel door de Rechtbank niet-ontvankelijk worden verklaard, tenzij het niet indienen van een zienswijze verschoonbaar is. Het is aan Dunlop om hier argumenten voor aan te voeren.

6 - 6 - Los van het formele traject zetten we in op het wegnemen van de vrees bij Dunlop voor problemen bij de bereikbaarheid en wegvallen van nutsvoorzieningen. Daar is en wordt overleg over gevoerd. 1. Het beroep wordt voor kennisgeving aangenomen. 2. De gemeenteraad wordt geïnformeerd. 31 oktober 2012 Com Raadsbrief visie Gedeputeerde Staten bestuurlijke inrichting Fryslân Op 23 oktober 2012 besloot u een concept-brief aan de raad aan te houden. U verzocht om een aantal aanpassingen. De raad wordt de definitieve visie van de provincie op de toekomstige bestuurlijke inrichting van Fryslân toegestuurd en via een brief geïnformeerd over ons standpunt ter zake. BFA 18. Onderzoek samenwerking belastingen Vanuit de VFG/Financiën is het initiatief genomen een onderzoek te houden naar de mogelijkheden voor Friese samenwerking tussen gemeenten en gemeenten/wetterskip op het gebied van de heffing en invordering van belastingen. In juni heeft uw college besloten dat er voorafgaand aan een extern onderzoek behoefte was een oriënterend tussen onderzoek. De conclusies van de ambtelijke projectgroep worden in dit advies aan u voorgelegd. 1. Er wordt deelgenomen aan het onderzoek naar samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen. 2. De gemeente Smallingerland wordt formeel opdrachtgever. 3. De lasten van ,-- worden gedekt binnen het beleidsproduct Belastingheffing. Ont Bouw werkplaats/garage aan de Kommisjewei 53 te Nijega Op basis van een ingediend bezwaarschrift is de ontheffing en vergunning voor de bouw van de werkplaats/garage bij Kommisjewei 53 in Nijega ingetrokken. Het bezwaar was gegrond, omdat een verkeerde procedure was toegepast. Geadviseerd wordt met een uitgebreide procedure alsnog vergunningverlening mogelijk te maken. Gelet op de voorgeschiedenis wordt geadviseerd de procedurekosten voor onze rekening te nemen. 1. Er wordt planologische medewerking verleend aan de bouw van de werkplaats/garage op grond van artikel 2.1 lid 1 sub a en c juncto 2.12 lid 1 sub a.3 Wabo. 2. De ontwerpbeschikking wordt zes weken voor zienswijzen ter inzage gelegd.

7 Indien geen zienswijzen worden ontvangen en aan alle andere voorwaarden wordt voldaan, wordt de omgevingsvergunning verleend. 4. Gelet op de voorgeschiedenis komen de legeskosten voor de procedure ad 1.500,- ten laste van de gemeente (kostenplaats Ontwikkeling bestemmingsplannen). Ont Havens Oudega/Rottevalle Voor het groot onderhoud van de havens Oudega en Rottevalle dient nog groen licht te worden gegeven voor het beschikbaar stellen van financiële middelen. Omdat de aanbesteding lager is uitgevallen dan de raming wordt voorgesteld om het restant te reserveren voor beide havens. De gunning is inmiddels verleend. 1. Er wordt een krediet beschikbaar gesteld van ,-- voor het groot onderhoud van de havens Oudega en Rottevalle. 2. Het niet benodigde deel van de gereserveerde middelen ter grootte van ,-- wordt vooralsnog gereserveerd voor andere werkzaamheden betrekking hebbende op de havens Oudega en Rottevalle. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 30 oktober 2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling besluitenlijst week ; conform vastgesteld Ont Concept-visie De Kaden In 2009 is een visie opgesteld voor De Kaden. Op 17 augustus 2010 is de visie in hoofdlijnen onderschreven door uw college. Verder is besloten om de mogelijke kosten te betrekken bij de integrale financiële afweging. Deze afweging heeft plaatsgevonden en in de Perspectiefnota is voor 2015 een bedrag beschikbaar gesteld voor de aanpassing van de openbare ruimte In begin 2012 is de visie opnieuw aan de orde geweest en is besloten tot een actualisatie. Inhoudelijk waren er geen opmerkingen. 1. Er wordt ingestemd met de geactualiseerde concept-visie De Kaden september De concept-visie wordt voor overleg met de Ondernemersvereniging De Kaden en het horecaoverleg vrijgegeven en met hen besproken vóór ingangstermijn inspraak. 3. Er wordt gedurende vier weken gelegenheid geboden tot het indienen van mondelinge en/of schriftelijke inspraakreacties. Ten behoeve van de inspraak vindt een inloopbijeenkomst plaats. 4. Na de inspraak wordt door middel van het gebruikelijke bestuurlijk traject de Visie De Kaden vastgesteld door de raad.

8 - 8 - BO Bezwaren tegen verbouw/uitbreiding Torenstraat 14 te Drachten (voormalig AOC pand) Er is vergunning verleend voor de verbouw/uitbreiding van Torenstraat 14 te Drachten t.b.v. bijzondere woonvorm voor jongeren en buitenschoolse opvang. Vijf omwonenden hebben bezwaar gemaakt. Bij de beoordeling bleek, dat een reguliere procedure is gevolgd, terwijl dit een uitgebreide procedure had moeten zijn. Deze omissie is veroorzaakt door het feit, dat de ruimte boven de kinderopvang niet gebruikt wordt voor de kinderopvang, maar woonruimte betreft voor tijdelijke bewoning door cliënten van de bijzondere woonvorm. Daardoor past het niet binnen de bestemming. Om het bouwplan mogelijk te maken dient een uitgebreide procedure te worden gevolgd. 1. Het besluit om bouwvergunning te verlenen wordt ingetrokken. 2. Bezwaarmakers worden mondeling geïnformeerd, waarna e.e.a. conform concept-brief wordt bevestigd. Ont Bouw en verbouw bijzondere woonvorm en BSO, Torenstraat 14 te Drachten In september 2012 is een omgevingsvergunning verleend voor de verbouw van het bestaande pand aan de Torenstraat 14 te Drachten tot 14 appartementen voor een bijzondere doelgroep en het realiseren van een nieuw gebouw voor een BSO en 2 appartementen voor dezelfde doelgroep achter het bestaande gebouw. Daarnaast wordt het terrein achter Torenstraat 14 te Drachten gebruikt als parkeerterrein en buitenspeelplaats en wordt een berging/fietsenstalling gerealiseerd ten behoeve van deze functie. In bezwaar is gebleken dat er een onjuiste procedure is toegepast. Geadviseerd wordt met een uitgebreide procedure alsnog vergunningverlening mogelijk te maken. 1. Er wordt planologische medewerking verleend aan het realiseren van 14 appartementen voor een bijzondere doelgroep in het bestaande pand, een nieuw gebouw met een BSO en 2 appartementen voor dezelfde doelgroep aan de Torenstraat 14 te Drachten en het gebruiken van het terrein achter Torenstraat 18 te Drachten voor bijbehorend parkeren, tuin/erf en speelterrein en het hier realiseren van een voorziening voor berging/fietsenstalling op grond van artikel 2.1 lid 1 sub a en c juncto 2.12 lid 1 sub a.3 Wabo. 2. De gemeenteraad wordt voorgesteld om een standpunt te formuleren over het al dan niet toepassing geven aan de Verklaring van geen bedenkingen (WGB) voor het starten van de procedure voor een omgevingsvergunning. 3. Indien de raad zich op een positief standpunt stelt, wordt de ontwerpbeschikking zes weken voor zienswijzen ter inzage gelegd; 4. Indien geen zienswijzen worden ontvangen en aan alle andere voorwaarden wordt voldaan, wordt de omgevingsvergunning verleend.

9 - 9 - Ont Verhuur deel pand Burg. Wuiteweg te Drachten aan Rabobank De Rabobank huurt een deel van de begane grond van het pand aan de Burgemeester Wuiteweg te Drachten. Door de overname van de Friesland Bank is een uitbreiding gewenst. Met de Rabobank is overeenstemming over de verhuur van het resterende deel van de onderste verdieping. 1. Ingestemd wordt met de verhuur van het resterende deel van de begane grond aan de Rabobank onder de in het advies genoemde voorwaarden. 2. De kosten van de sloop worden ten laste gebracht van de exploitatie 2012, post preventief onderhoud. Saza Brief aan de raad m.b.t. volwasseneneducatie Tijdens de bespreking van de Concernrapportage in de raadscommissie AEFZ van 16 oktober jl. zijn vragen gesteld aangaande een korting in de begroting van ,-- op de post volwasseneneducatie. Er wordt ingestemd met de brief, waarin de raad wordt geïnformeerd over de financiële en inhoudelijke ontwikkelingen aangaande volwasseneneducatie.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld.

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 juni 2016 Ont. 1. 1696774 Parkeervergunningen DSW Voor de voorbereiding van de DSW zijn parkeervergunningen nodig.

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor strijdigheid bestemmingsplan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer Vaststellen openbare agenda Bestuursondersteuning 2 Zaaknummer Vaststellen openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 17 februari 2015 Soza 1. 1296922 Verzoek financiële bijdrage aan het project "Weekje weg" 2015 De Stichting Weekje weg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2014 Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS De MOS heeft een begroting ingediend voor de uitvoering van het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2017 Com. 1. 2058345 Beantwoording brief over gebruikte taal in rouwadvertenties Na de berichtgeving over

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2013. Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 enlijst B&W Smallingerland - week 28-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2013 Saza 1. 813944 Onderhoud Hunze 243 Hunze 243 is in eigendom van de gemeente en wordt gebruikt als tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 7 juni 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de uitbreiding van een kattenopvang.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 oktober 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 oktober 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 44-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 oktober 2013 Ont. 1. 893719 Beantwoording vragen n.a.v. informerende bijeenkomst over het bestemmingsplan Ambachtsloane in Rottevalle

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat enlijst B&W Smallingerland - week 2-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 januari 2013 Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat Het gebouw Oliemolenstraat is ondergebracht bij gemeentelijke eigendommen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 3 maart 2015 Versie Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Definitief L. Sakkers Ja Dhr. J. Brink Voorgenomen concept

Nadere informatie

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 december 2017 Ont. 1. 2062228 Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg 136-138 te Drachten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 19 februari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 21 rijwoningen. De aanvraag gaat

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld.

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld. Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 12 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een woning.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen.

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2011 BO 1. Opleggen aanlijngebod hond, Houtlaan 74 in Drachten De hond waar het om gaat heeft iemand aangevallen, holt achter kinderen

Nadere informatie

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op 10 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bouwwerk

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 19 april 2011

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING OV Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van een parkeerterrein van Maxima Medisch Centrum door personeel van

Nadere informatie

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag.

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 november 2016 Saza 1. 1776377 Vaststelling subsidie 2015 Beeldende Kunst Friesland; Kunstuitleen Drachten Wij hebben

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 11 februari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 21 woningen.

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de notitie "Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009".

Besluit Ingestemd wordt met de notitie Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009. enlijst B&W Smallingerland - week 11-2009 Afd. Nr. Onderwerp 5 maart 2009 BO 1. Beheer van gevonden en verloren voorwerpen Het Burgerlijk Wetboek draagt de verantwoordelijkheid voor gevonden voorwerpen

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Emphasis T.a.v. de heer P.J.A. Engelvaart Eendekooi 19 5151 RL Drunen Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2014-0611/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij een

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente lingewaard

Aan de raad van de gemeente lingewaard Aan de raad van de gemeente lingewaard Onderwerp Aanvraag bouwvergunning 1 e fase voor het bouwen van 3 vrijstaande (1 herbouw) en 1 dubbele woning op het perceel Kruisstraat 25 te Gendt. 1. Samenvatting

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 140166 telefax: (0166) 66 35 53 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl bank: BNG 28.50.08.315 iban: NL14BNGH0285008315 bic:

Nadere informatie

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Notitie Beleid ten behoeve van Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Gemeente Bussum Afdeling Ruimtelijke Inrichting September 2009 1 1. AANLEIDING De gemeente Bussum heeft in het jaar

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland.

Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland. Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland. Burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland maken bekend dat zij

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019 Samenstelling de heer Jan Rijpstra, burgemeester, de heer Robert Bakker, wethouder; de heer Cor Trompetter, wethouder;

Nadere informatie

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Pagina 1 van 6 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp Aanhef Van de heer B.D. Borreman, wonende Poortwacht 28 te Leiderdorp, is op 10 november 2014 een verzoek ontvangen waarbij om een eerste

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie