Dit is het begin van een foto impressie van. de Veurstreek. in Nieuw Amsterdam met foto s van vroeger. vergeleken met de situatie zomer 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit is het begin van een foto impressie van. de Veurstreek. in Nieuw Amsterdam met foto s van vroeger. vergeleken met de situatie zomer 2018."

Transcriptie

1 Dit is het begin van een foto impressie van de Veurstreek in Nieuw Amsterdam met foto s van vroeger vergeleken met de situatie zomer Niet bedoeld als een historisch overzicht, daarvoor zijn de beelden en gegevens te summier, maar meer voor degenen die Nieuw Amsterdam voornamelijk kennen van uit het verleden en door deze beelden verloren herinneringen terug krijgen. Samenstelling: Anne Post Norg. Verantwoording beeldmateriaal: Foto s 2018: eigen opnames zomer Oude foto s na 1958: eigen opnames en familiearchief. Oude foto s voor 1958: Internet publiek domain (CCO 1.0), Dorpsarchief NAV.

2 Vaart ZZ 1 en 2 Nieuw Amsterdam, het begin van de Veurstreek, vanaf de grens met Veenoord. Boven de situatie even na de 2e wereldoorlog. Op de hoek de brugwachterswoning met de werkplaats van rijwielhersteller Toon Doek. Er naast de woning van de huisarts Du Buy. Voor 1934 woonde hier dokter Lodewijks, overleden eind oktober Onder de situatie zomer Links de voormalige huisartsenwoning. Rechts de tandartsenpraktijk Quadrant en TOP therapieën. Het pand links had in 1932 het huisnummer 315. Die nummering begon toen bij de 2e Zuiderraai zuidzijde en liep via de Zijtak oostzijde tot aan de Zwarteweg, waar het Amsterdamse Veld begon, terug via Zijtak Westzijde, Vaart ZZ, Sportlaan en terug, Vaart ZZ, Wijkstraat en terug, Vaart ZZ tot en met de Schooldijk. De Vaart NZ begon bij de Stationsstraat, nu Vaart NZ 1 met het nummer 361 en liep dan door tot aan de Molenwijk, de grens met Erica.

3 Boven Vaart ZZ 2, 3, 4 en 5 omstreeks De nummers 3 en 4 waren oorspronkelijk woningen, maar zijn in latere jaren winkelpanden geworden. Machiel Bos was gevestigd op nr. 3 met een paardenslagerij. Vooraan de Schooldijk stond een gebouwtje waar de paarden werden gestald. Later heeft Veldkamp zich hier gevestigd. Andries Bakker had hier een galanteriezaak op nr. 4. Onder de situatie zomer Tussen nummer 2 en nummer 5 zijn de panden afgebroken en vervangen door woningen met een stadse uitstraling. De kant van de vaart is nu een grote en lange aanlegsteiger voor de pleziervaart. Op de wal de twee fraaie zitbanken, een kunstwerk, gemaakt door vrijwilligers.

4 Vaart ZZ 3, waar o.a. Jan Veldkamp een slagerij heeft gehad en voor hem Machiel Bos, een paardenslagerij. (voor 1940) Onder de situatie zomer 2018, met de woning nummer 3 (rechts) en een deel van de woningen nrs. 4A t/m 4H.

5 Vaart ZZ 1, 2, 3 en 4, met op de achtergrond café Kruimink op de hoek van de Schooldijk aan de Veenoordse kant, omstreeks Op de onderste foto de situatie zomer In het kanaal de Johannes Veldkamp. Een boot (snikke) waarmee vaartochten kunnen worden gemaakt over de kanalen in Zuid Oost Drenthe tussen 1 april en 1 november.

6 Boven de situatie omstreeks 1950 met links het pand van vishandel Obdam. Onder de situatie 2018 met vishandel Nijland, frontaal gezien.

7 Boven de Vaart ZZ in 1912 vanaf het pand nummer 3 oostwaarts. Langs de straat telegraafpalen en de straatverlichting met gaslampen. De panden 5 t/m 8 zijn verscholen achter de bomen achter de gaslamp. Onder het frontaanzicht van deze panden in 2018.

8 Boven de Vaart ZZ omstreeks 1950 vanaf het pand nummer 3 uiterst rechts oostwaarts. Ter hoogte van het middelste schip in de vaart beginnen de nummers 6 t/m 9. Die panden zijn op de onderste foto frontaal afgebeeld, gezien vanaf de Vaart NZ in In 1958 zat schoenmaker J de Haan op nummer 6, J Gankema met een manufacturenzaak op nummer 7, J Drok, meubelmaker op nummer 8 en L Rigtering, banketbakker op nummer 9. In 2018 zit bakker ten Napel op nummer 9.

9 Boven de panden Vaart ZZ 10 t/m 16 in 1960, tijdens de viering van het 100 jarig bestaan van Nieuw Amsterdam. In het pand rechts op nummer 9 zat A Hartgers, loodgieter, ernaast op nummer 13 G Brakel, schilder, dan Meme Luth, tevens hulpbesteller bij de PTT, ernaast in de burgerwoning A Luth, manufacturier en op nummer 16 A Buning, besteller bij de PTT. Al deze panden zijn afgebroken en vervangen door nieuwbouw van één groot winkelpand van de Coop. Die situatie van 2018 ziet u op de onderste foto.

10 Vaart ZZ 11 t/m 15, van rechts naar links. In 1958 zat op 11 A Hartgers, loodgieter, op 13 (witte muren) G Brakel schilder, op 14 Meme Luth en op 15 A Luth, manufacturier. Al deze panden zijn in 2018 niet meer aanwezig. Ter plaatse staat het nieuwe gebouw van de Coöp. Onder een opname uit Google Earth net na de sloop van de panden.

11 Vaart ZZ 14 t/m 22. Boven de situatie omstreeks De bomen, die in 1960 nog aanwezig waren, zijn gekapt. Zichtbaar zijn de panden van Luth, Buning, Pen, de Vries, Rotman (nr. 20) en Klaas Mulder, de slager. Het rechterdeel van de onderste foto van 2018 geeft de panden weer die nu op die plek staan. Alleen het pand van Rotman is grotendeels nog authentiek.

12 Het pand Vaart ZZ 16, omstreeks 1925, toen Karst van Loo daar een schoenenzaak had. Hij was schoenmaker van beroep. In 1958 zat hier A Buning met een zaak in rookartikelen. Hij was tevens besteller bij de PTT. Rechts de nieuwe situatie in 2018.

13 Vaart ZZ 15 t/m 21. Boven de situatie omstreeks Links op nr 21 zetelde schoenmaker S Harder. Rechts naast hem manufacturier Willem Rotman, dan Jagt levensmiddelen en boekhandel Mande. Dan het pand waar schoenmaker K van Loo zat en verderop zat nog manufacturier H J Cohen. Op de onderste foto van 2018 is alleen het pand van Rotman nog te herkennen.

14 Nog een foto van omstreeks 1932 maar dan ten oosten van de winkel van Willem Rotman. Naast Rotman schoenmaker S Harder. Een eindje verder de kruidenierswinkel van de Coöp met ernaast de bakkerij van de Coöp. Weer een eindje verder woonde aannemer W F Jonker en schipper G J Oldekamp. Zijn buurvrouw was de verpleegster M A Jerhanion en dan kwam F Jonker de schoenmaker op de hoek van de Wijkstraat of Akkermansdiekie. Onder de situatie 2018 direct ten oosten van het pand Rotman.

15 De Vaart na een eerdere aanleg van voorzieningen voor de pleziervaart (boven) en de nieuwste aanpassing (gereed 2018) op de onderste foto. Tussen de brug op de grens met Veenoord en de Zijtak ligt nu één lange aanlegkade van beton met banken zowel op de kade als op de wal en met voorzieningen, ook voor rolstoelers, om veilig aan wal te komen. Achter de Coop zijn voorzieningen voor douchen en wassen.

16 Vaart ZZ 28 t/m 35.Boven de situatie omstreeks 1980 met rechts de Raiffeisenbank, in 2018 (onder) is hier gevestigd het Gezondheidsplein. Ten oosten van het bankgebouw het pand van juwelier Pekelsma, zowel op de bovenste als onderste foto.

17 De Vaart ZZ vanaf nr. 30 in oostelijke richting gezien. Boven omstreeks 1970 en onder in de zomer van 2018.

18 Het pand Vaart ZZ 35 omstreeks 1932, hoek Wijkstraat. In 1932 was schoenmaker F Jonker hier gevestigd. In 1958 Teun Krikken. Onder het punt in Een onderdeel van de huisartsenpraktijk aan de Valkeniersweg, er achter.

19 Boven Hotel Akkerman op de hoek van de Vaart ZZ en de Wijkstraat, oostkant, omstreeks Dit hotel is na brand in 1907 gesloopt en in juli 1908 vond de aanbesteding plaats van het bouwen van een winkelbehuizing in opdracht van Samuel Palm. Tot de 2e wereldoorlog heeft Palm hier een confectiezaak gehad. Onder het pand in juli 2018, maar het pand staat leeg om vervangen te worden door nieuwbouw.

20 Boven rechts de winkel van Samuel Palm omstreeks 1915, op de hoek van de Vaart ZZ en de Wijkstraat. Links de drogisterij van E Madhuizen. Zoon Karel Palm heeft begin 1940 zijn bedrijf verkocht en vertrok naar de USA. in 1958 was Levi ten Brink hier gevestigd. Later heeft Gankema het pand gekocht, die daarvoor een zaak had aan de Zijtak OZ bij het vonder naar de Zwarteweg. Onder een beeld van de Vaart met de bebouwing zomer 2018.

21 Het pand Vaart ZZ 36 omstreeks 1960 en 2018.

22 Vaart ZZ 36 t/m 46. Boven de situatie ca Links het pand van Trientje Askes modehuis, met op nr 45 H Loots, machinebamkwerker en tevens TW en RR Nijwening, apothekers assistenten. Dan R Wesseling, groentehandelaar op nr 44, J Pals, winkelier, op nr 42, C Offereins op nr 41, dan Berend Kuik, kweker op nr 39 (tot 1948 woonde hier de fam Huisman) en op nr. 38 T Madhuizen-Doevendans, drogiste. Op nr 37 woonde HJ Bosman en nr. 36 was het pand van Levi ten Brink, later Gankema. Onder de situatie zomer 2018, een geheel andere aanblik, bijna New York. Links het pand Aan de Markt, met diverse zaken, rechts aansluitend JG Doldersum, links achter de blauwe zuil New Fashion mode en het Party Centrum New York, naar rechts cafetaria De Veurstreek, Klaassen optiek en Restaurante La Roma. Het oude pand van v/h Gankema wordt in 2019 vervangen door nieuwbouw.

23 Boven de panden Vaart ZZ 36 t/m 46 nogmaals, maar nu omstreeks 1990 en gezien in oostelijke richting vanaf het pand van Gankema. Het pand van Madhuizen is dan al vervangen door nieuwbouw, evenals het pand van Offereins. Ook de voortuinen met heggen zijn dan niet meer aanwezig.

24 Vanaf Vaart ZZ 39 in oostelijke richting gezien. Bovenste foto omstreeks 2000 en de onderste foto zomer Het kanaal is als boulevard een onderdeel geworden van het winkel en uitgaanscentrum en het geheel oogt nu veel ruimtelijker. Een dorp is veranderd in een klein stadje.

25 Vaart ZZ De veranderingen in ruim 20 jaar tot zomer Vervolg in deel 2

Vaart ZZ 54 t/m 57. Even voorbij de 4 geparkeerde auto s op de bovenste foto is de aansluiting van de Sportlaan op de Vaart ZZ. Dit gedeelte is, bij

Vaart ZZ 54 t/m 57. Even voorbij de 4 geparkeerde auto s op de bovenste foto is de aansluiting van de Sportlaan op de Vaart ZZ. Dit gedeelte is, bij de Veurstreek deel 2 In het begin van deze eeuw heeft men ook al eens de Vaart ZZ onder handen genomen en men heeft toen ook een aanlegplaats voor de pleziervaart gemaakt, met een (muziek) koepeltje op

Nadere informatie

Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de

Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de Schoolfoto s uit Nieuw-Amsterdam en omgeving, waarop kinderen voorkomen die behoren tot de families Post, Mink, Davids, van der Leij en later aangetrouwde families, welke vermeld zijn in de genealogieën

Nadere informatie

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16)

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16) Fotowandeling langs de route van de tram 1. Start Cultureel Centrum de Paulus Expositie van de Blauwe Tram Filmbeelden Blauwe Tram Ophalen fotowandeling Uitleg fotowandeling. Met behulp van de uitgeschreven

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol.

Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol. Verwijzingen naar andere bronnen over de historie van Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol. Literatuur: Gedenkboek 100 jaar Nieuw Amsterdam-Veenoord P. van der Woude 1960 Gedenkboek 125 jaar Tweelingdorp

Nadere informatie

de straat van toen Koningstraat Naaldwijk

de straat van toen Koningstraat Naaldwijk de straat van toen Koningstraat Naaldwijk 1 Nummer 1 en 3: bakker Joris Boon. Rond 1885 kwam bakker Leendert Boon vanuit s-gravenzande naar Naaldwijk. Zoon Joris, vooraan op deze foto, nam de zaak over

Nadere informatie

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag

Goes toen Goes nu. 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Goes toen Goes nu 12 september 2009 Wandelroute van de Werkgroep Open Monumentendag Colofon Het thema van Open Monumentendag 2009 is Op de kaart De Werkgroep Open Monumentendag heeft dit jaar gekozen voor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting snikke Johannes Veldkamp

Jaarverslag Stichting snikke Johannes Veldkamp Jaarverslag 2017 Stichting snikke Johannes Veldkamp 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Interne organisatie 3. Vaarten en passagiers 4. Activiteiten en samenwerking 5. Deelname aan evenementen 6. Financieel

Nadere informatie

Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013

Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013 Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013 Op dinsdagavond 18 juni 2013 heeft een delegatie van Plaatselijk Belang Nieuw- Amsterdam/Veenoord een dorpsschouw gehouden. Ook vertegenwoordigers

Nadere informatie

De straat van toen. Molenstraat Naaldwijk

De straat van toen. Molenstraat Naaldwijk De straat van toen Molenstraat Naaldwijk 1780, Dijkweg hoek Kleine Woerdlaan met de korenmolen en links daarvan het begin van de Molenstraat. Tekening van K. la Farque Molenstraat hoek Herenstraat in 1891.

Nadere informatie

De Winkel van Keizer

De Winkel van Keizer De Winkel van Keizer Waar zijn zij gebleven, de wat kleinere middenstandszaken in de dorpen? Ook Vledder kende in het verleden een grote verscheidenheid aan winkels, slagerijen, bakkers, kruideniers e.d.

Nadere informatie

18. Foto-impressie 2011

18. Foto-impressie 2011 18. Foto-impressie 2011 De visvijver is een geliefd wandelgebied in de zomer en in de winter (foto; E. Zinsmeyer). De kerklaan verbindt de katholieke kerk met het kerkhof. Voor menigeen is dit de laatste

Nadere informatie

Burgstraat Botermanstr Bonifantenstr Koolsteeg, B30

Burgstraat Botermanstr Bonifantenstr Koolsteeg, B30 Burgstraat Botermanstr Bonifantenstr Koolsteeg, B30 Leie stadsvesten Brugse Poort Brugsepoortstr Begijnhof(laan) Begijnengracht Prinsenhof Rabot De Lieve Burgstraat Kaart van 1780? De coupure zou aangelegd

Nadere informatie

Uitbreiding onderbouwing

Uitbreiding onderbouwing Behoort bij de onderbouwing van de aanvraag Gemeentelijke Monumenten status Kuipershaven 152/155 Uitbreiding onderbouwing Een zeker geen volledig overzicht aan veranderingen, welke de laatste eeuw in het

Nadere informatie

Kaart Malfeson van E5. S. Salvatorstr H.Kerstkerk Sleepstraat Sluizeken Oudburg Zuivelbrug Vrijdagmarkt Kraanlei

Kaart Malfeson van E5. S. Salvatorstr H.Kerstkerk Sleepstraat Sluizeken Oudburg Zuivelbrug Vrijdagmarkt Kraanlei Vervolg Kaart Malfeson 1755 van E5 S. Salvatorstr H.Kerstkerk Sleepstraat Sluizeken Oudburg Zuivelbrug Vrijdagmarkt Kraanlei Heden staat er daar nieuwbouw. De nieuwbouw is lang tegen gehouden geweest om

Nadere informatie

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Inleiding We beginnen in de Zuidplaspolder op de kruising van de Ringvaartlaan en het fietspad dat omhooggaat naar de Gele Brug en het Oude Dorp. Bij het

Nadere informatie

Groene glazenmaker en Krabbenscheer in de gemeente Emmen, 2010,

Groene glazenmaker en Krabbenscheer in de gemeente Emmen, 2010, Groene glazenmaker en Krabbenscheer in de gemeente Emmen, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014. Deel: Waterschap Hunze en Aas Groen: Krabbenscheer; Rood: Groene glazenmaker. In de gemeente Emmen zijn nu op meerdere

Nadere informatie

In de Heemsteder van 11 februari werd Gabe de Vries aan Heemstede voorgesteld door Bart Jonker (van hem ook de foto).

In de Heemsteder van 11 februari werd Gabe de Vries aan Heemstede voorgesteld door Bart Jonker (van hem ook de foto). Verdwenen Heemstede in kleur Van 11 februari tm 11 maart 2015 maakte de HVHB even een kleine zijstap In verband met een fraaie tentoonstelling in het Raadhuis in februari en maart van 2015. Ze zijn zwart-wit,

Nadere informatie

Gent A19. Vervolg van de Kouter en-dreef en de Universiteitsstraat

Gent A19. Vervolg van de Kouter en-dreef en de Universiteitsstraat Gent A19 Vervolg van de Kouter en-dreef en de Universiteitsstraat Deze 2 prenten bevinden zich in een museum in Amerika. De bovenste prent, de man die in de vuilbak zit of tenminste erin word gestopt is

Nadere informatie

woonhuis 1925 ca. Kozijnen op detailniveau gewijzigd, samenhang nr. 6

woonhuis 1925 ca. Kozijnen op detailniveau gewijzigd, samenhang nr. 6 STRAAT HUISNR OORSPR. FUNCTIE HUIDIGE FUNCTIE BOUWJAAR VERVOLGSTATUS OPMERKINGEN Achter de Wal 6 woonhuis woonhuis 1923 ca. Nagenoeg gaaf Achter de Wal 7 woonhuis + bedrijf(?) woonhuis 1925 ca. Kozijnen

Nadere informatie

Invulling voormalig gemeentehuis Delden

Invulling voormalig gemeentehuis Delden Invulling voormalig gemeentehuis Delden Resultaten peiling 5 Hofpanel 30 juni 2009 Inleiding De gemeente Hof van Twente neemt dit najaar een beslissing over een nieuwe invulling van de locatie van het

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : (tussen Poelestraat 12 en 14) Status : BBP Periode : september 2010 Onderzocht door : Taco Tel Auteur : Taco Tel Datum : Groningen, 16 september

Nadere informatie

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3 Grootschalige detailhandel Aan de beide uiteinden van de Dijkstraat, het Cleveringaplein en de Ossendrift liggen grootschaliger detailhandelfuncties die complementair zijn aan de winkels in de Dijkstraat.

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 september 2014 Agendanr. 12

Raadsvergadering : 22 september 2014 Agendanr. 12 Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

De kerstmarkt categorie

De kerstmarkt categorie Team nummer: Teamnaam: Contactpersoon: De kerstmarkt categorie Met dank aan de Dungense ondernemers. Vul de juiste antwoorden in, in de daarvoor bestemde tekstvakken. Lever deze vragenlijst in bij het

Nadere informatie

Locatie 2: Smidsweg (is er niet meer, was zijweg van Stationsstraat)

Locatie 2: Smidsweg (is er niet meer, was zijweg van Stationsstraat) 1 Dit was de taxistandplaats van vroeger (1910/1915) Locatie 1: Stationsplein, taxistandplaats Beroep.. Verdiende letter: Locatie 2: Smidsweg (is er niet meer, was zijweg van Stationsstraat) Beroep.. Verdiende

Nadere informatie

Het huis had een houten skelet, daartussen fistelstek besmeerd met leem.

Het huis had een houten skelet, daartussen fistelstek besmeerd met leem. Alle huizen zonder steen. In de Middeleeuwen is het dorp Boxtel ontstaan. Het dorp was klein. Rond 1100 lag er een motteheuvel met daarnaast een paar voorraadschuren. Beiden werden door water omsloten.

Nadere informatie

Q&A informatiebijeenkomst woensdag 9 november 2016

Q&A informatiebijeenkomst woensdag 9 november 2016 Q&A informatiebijeenkomst woensdag 9 november 2016 Op dit moment zijn we druk met de voorbereidingen voor het eerste nieuwe gebouw op Het Dorp. Als u regelmatig op Het Dorp komt, gaat u daar iets van merken.

Nadere informatie

Cataloniëenstraat St Niklaasstraat, Bennesteeg. Gent 22a. afgebroken. De verdwenen Kromsteeg

Cataloniëenstraat St Niklaasstraat, Bennesteeg. Gent 22a. afgebroken. De verdwenen Kromsteeg Cataloniëenstraat St Niklaasstraat, Bennesteeg Gent 22a afgebroken De verdwenen Kromsteeg Hoek Cataloniestraat met de Veldstraat heden en verleden www.sint-pietersdorp.be Kaart van 1825 rond de St Niklaaskerk

Nadere informatie

Koornlei 1 ste deel B14

Koornlei 1 ste deel B14 Koornlei 1 ste deel B14 Plan Geerard van 1855 rond de St MIchielskerk Al deze huizen werden onteigend om de sint Michielsparking aan te leggen De bepleisterde lijstgevel werd terug een trapgevel. De pastorij

Nadere informatie

Rondje Sint Maarten 1958-1959

Rondje Sint Maarten 1958-1959 Rondje Sint Maarten 1958-1959 Mijn naam is Chris Tromp, en ik ben 57 jaar, geboren en nog wonende in Purmerend. Ik ben geboren boven Garage Jorritsma in de Koestraat. Ik heb daar 22 jaar gewoond. Tekening

Nadere informatie

Plaatsbepaling voormalig kasteel Frisselstein te Veghel

Plaatsbepaling voormalig kasteel Frisselstein te Veghel Jan van Erp Pagina 1 26-3-2008 Plaatsbepaling voormalig kasteel Frisselstein te Veghel Auteur: Jan van Erp Veghel Datum: maart 2008 Met dank aan : Henk van der Voort, heemkundekring Vehchele Jo Verbakel

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Wandeltocht door Joods Amsterdam

Wandeltocht door Joods Amsterdam Wandeltocht door Joods Amsterdam Frederiksplein - Amstel - Nieuwe Grachten - Utrechtsestraat - Frederiksplein. Deze wandeltocht hoort bij de website www.joodsamsterdam.nl. Op deze website staat zoveel

Nadere informatie

Erfgoedproject Binnenweg Kijkwijzer

Erfgoedproject Binnenweg Kijkwijzer Erfgoedproject Binnenweg Kijkwijzer Kijkwijzer Binnenweg, met vragen voor de leerlingen. hvhb kijkwijzer.indd 1 24-01-13 09:48 1. Je staat op het Raadhuisplein. Waarvoor dient een raadhuis? Noem opvallende

Nadere informatie

Clémentinalaan Oostendestr Parkln Oude Fortlaan Burggravenlaan Astridlaan

Clémentinalaan Oostendestr Parkln Oude Fortlaan Burggravenlaan Astridlaan Clémentinalaan Oostendestr Parkln Oude Fortlaan Burggravenlaan Astridlaan C8 1620 1720 De jaren vijftig In deze zaal die uitgebaat was door Jos Vervest stonden een groot aantal driebanden, deze kregen

Nadere informatie

Rustende schutterij Smilde 1859

Rustende schutterij Smilde 1859 Rustende schutterij Smilde 1859 Bron Gemeentearchief Midden-Drenthe, toegang 1.865, inv. nr. 3930 https://drentsarchiefnet.nl/archives/file/6a28cf3aee4b3561bd4e1d445c8cabda Bewerking Jan Pol, Hoogeveen

Nadere informatie

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen Een aantal oude huizen en boerderijen van Warder zijn voorzien van een gevelsteen. Hierop staat aangegeven wanneer

Nadere informatie

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d Rijkdom in Broek in Waterland Versie 3 d.d. 25-09-2014 Rijkdom in Broek in Waterland Beste puzzelaar, Je staat nu midden in Broek in Waterland. Broek betekent een moerassig gebied. In de omgeving zijn

Nadere informatie

Heemschut Zuid-Holland 19 objecten in Boskoop.

Heemschut Zuid-Holland 19 objecten in Boskoop. Heemschut Zuid-Holland Aanleiding. De Provinciale Commissie van Heemschut in Zuid-Holland heeft een lijst met 19 objecten opgesteld die naar haar mening bescherming verdienen als Gemeentelijk Monument

Nadere informatie

BROCHURE Schapendrift 1 Orvelte

BROCHURE Schapendrift 1 Orvelte BROCHURE Schapendrift 1 Orvelte Op een prachtige plek in de historische kern van Orvelte gelegen rijksmonumentale Saksische rietgedekte woonboerderij op een ruim en besloten perceel van 945 m2. De van

Nadere informatie

De van Gogh Fietsroute

De van Gogh Fietsroute Vincent van Gogh is met de Snikke, de trekschuit, gevaren van Hoogeveen naar Nieuw- Amsterdam. Kort buiten Hoogeveen passeerde hij de plek waar nu het dorpje Geesbrug ligt. Het dorpje waar Bed en Breakfast

Nadere informatie

1. Neem van het derde woord op het gele bord, de tweede letter. 2. Neem van het eerste woord op dit bord, de derde letter.

1. Neem van het derde woord op het gele bord, de tweede letter. 2. Neem van het eerste woord op dit bord, de derde letter. - Puzzeltocht - Beste avonturiers, Hieronder vind je de puzzeltocht. Bij elk cijfer, vind je een bijbehorend plaatje van het bord wat jullie kunnen vinden langs de route die jullie gaan rijden. In het

Nadere informatie

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden.

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden. BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012 1 Inleiding Bewoning en veranderingen De boerderij is vrij zeker gebouwd begin 1800. In 1872 heeft er een grondige verbouwing plaats gevonden met o.a. een nieuwe

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige Visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van der Laan Inhoud 1 Inleiding 2 Analyse huidige

Nadere informatie

Nieuws uit de Oudheidkamer

Nieuws uit de Oudheidkamer Nieuws uit de Oudheidkamer Nummer 21 April 2019 Adres : Boekenberg Markt 40 3201CZ Spijkenisse Openingstijden : dinsdag zaterdag 11.00-16.00 uur 11.00-16.00 uur Bankrekening : RegioBank t.n.v. o.v.v. NL81

Nadere informatie

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Routebeschrijving en tips voor de begeleider Benodigdheden: - speurboekje voor elk kind - potlood voor elk kind - route en beschrijving voor de begeleider START

Nadere informatie

D10 De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort

D10 De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort D10 De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort Stadsvesten van aan het Spaans kasteel tot de Schelde aan de Keizerspoort Opgelet de kaart is van 1880. De foto s 1930? Stond de fotograaf hier op de brug?

Nadere informatie

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL De ontwikkeling van het landschap Het perceel ligt ten oosten van Enschede aan de voet van de stuwwal waarop de stad is gevestigd. De voet

Nadere informatie

Stadswandeling Deventer (W1)

Stadswandeling Deventer (W1) Stadswandeling Deventer (W1) Sla vanaf Homestay Dreamtime LA en ga aan het einde van de straat RA (Bessenstraat). Aan het einde van deze straat LA (Bloemstraat). Negeer afslag R. Volg de bocht RA (Ligusterpad;

Nadere informatie

Sleepstr Sanderusstr Coppinstr St Salvatorstr Gillisstr. Enkel de onpare kant van de Sleepstraat

Sleepstr Sanderusstr Coppinstr St Salvatorstr Gillisstr. Enkel de onpare kant van de Sleepstraat Sleepstr Sanderusstr Coppinstr St Salvatorstr Gillisstr E9 Enkel de onpare kant van de Sleepstraat Begin van de Sleepstraat hoek met de Rode Lijvekensstr links met nr s 1 en 3 Vlgd dia Afgebroken facelift

Nadere informatie

6 GESCHAKELDE 2-ONDER-1-KAP BUNGALOWS EMMER-COMPASCUUM

6 GESCHAKELDE 2-ONDER-1-KAP BUNGALOWS EMMER-COMPASCUUM 6 GESCHAKELDE 2-ONDER-1-KAP BUNGALOWS EMMER-COMPASCUUM 239.000,- V.O.N. NIEUW TE BOUWEN GESCHAKELDE 2-ONDER-1 KAP BUNGALOWS OP EEN MOOIE VRIJE PLEK. DOOR DE VERSCHILLENDE NIVEAUS GEEN STANDAARD BUNGALOW

Nadere informatie

Wonen is een kort thema. Voor de docent. Niet elk hoofdstuk heeft een blokuur nodig! Een thema met veel praktische zaken. Ook een thema dat zich gemakkelijk laat gebruiken voor een project. Bij het thema

Nadere informatie

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF FOTOPUZZELTOCHT RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF 1. Vertrek vanaf de inrit rechtsaf het fietspad op. 2. Na 350 mtr. Linksaf Beverdijcken in. Vrg. 1 Tel de huisnummers van de Beverdijcken bij elkaar

Nadere informatie

Г B st t - M st t. Een zoektocht naar de exacte locatie van deze foto.

Г B st t - M st t. Een zoektocht naar de exacte locatie van deze foto. Г B st t - M st t Een zoektocht naar de exacte locatie van deze foto. Mij werd gevraagd of ik meer kon vertellen over de exacte locatie van deze foto. Zowel aan de voorkant (Breestraat) als aan de achterkant

Nadere informatie

De top 100 van de familienamen in Nederland Leendert Brouwer

De top 100 van de familienamen in Nederland Leendert Brouwer Detop100vandefamilienameninNederland LeendertBrouwer Voor een totaalbeeld van de familienamen in Nederland beschikken we over twee ijkjaren: 1947(volkstelling) en 2007(Gemeentelijke Basisadministratie).

Nadere informatie

Vogelmarkt Koestraat Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat A21. Vogelmarkt richting Kouter

Vogelmarkt Koestraat Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat A21. Vogelmarkt richting Kouter Vogelmarkt Koestraat Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat A21 Vogelmarkt richting Kouter Vogelmarkt aan de Brabantdam in 1961 Vogelmarkt aan de Kouter in 1961 Eind de jaren 50,begin 60 had

Nadere informatie

DR WILLEM VAK DER HELM. VAN LANSCHOT, 110

DR WILLEM VAK DER HELM. VAN LANSCHOT, 110 DE EN HAAR WINDVAAN De Koepoort, afgebroken in 1864, was niet de eerste poort van die naam doch de tweede. In gaf Hertog verlof aan de stad Leiden tot het optrekken van muren en poorten rondom de stad.

Nadere informatie

20. Lange Vorststraat

20. Lange Vorststraat 20. Lange Vorststraat Op de oude foto zien we een grote verscheidenheid aan geveltypen en bouwhoogte. Door wijziging van de bestemming van veel panden van woning naar winkel ontstaan andere eisen aan de

Nadere informatie

CAFÉ JAGER. annex logement, winkel en melkfabriek

CAFÉ JAGER. annex logement, winkel en melkfabriek CAFÉ JAGER annex logement, winkel en melkfabriek Op de locatie Dorpsstraat 35 in Vledder is in 2014 het aldaar staande café afgebrand en (nog) niet herbouwd. Rond 1900 was daar het café Jager gevestigd.

Nadere informatie

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken

Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken Een Puzzeltocht voor de kinderen van Uitgeest en omstreken In Een Rondje Uitgeest, zijn enkele rijksmonumenten en bijzondere panden van Uitgeest opgenomen en is een selectie gemaakt van gevelstenen en

Nadere informatie

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970 pagina 1 van 5 Halte Bergentheim Gewijzigd: e:10-07-2010 Inhoud: Gegevens halte Exploitatie Gebouwen Emplacement Spoorweghaven Personeel Gegevens plaats Links: Fabrieksaansluitingen: Turfstrooiselfabriek

Nadere informatie

Vogelmarkt. A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat

Vogelmarkt. A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat Vogelmarkt A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat Vogelmarkt aan de Kouter in 1956 Eind de jaren 50,begin 60 had je nog de oude bebouwing aan beide zijden van de straat. Daarna

Nadere informatie

project verborgen buitens

project verborgen buitens project verborgen buitens Gegevens verborgen buiten: Swanenburg Naam eigenaar: Fam. Cornelisse-Francke Adres: Swanenburgseweg 4 Postcode : 4356 RR Woonplaats : Oostkapelle Telefoonnummer: 071-5155502 Emailadres:

Nadere informatie

DE MIDDENSTAND. Voor het bezorgen werden verschillende transportmiddelen gebruikt: de transportfiets, handkar, bakfiets en paard en wagen.

DE MIDDENSTAND. Voor het bezorgen werden verschillende transportmiddelen gebruikt: de transportfiets, handkar, bakfiets en paard en wagen. DE MIDDENSTAND Het mooie dorp Duivendrecht is één van de meest verkrachte dorpen van Nederland en onherkenbaar geworden. Niet alleen het mooie landelijke aanzicht, maar ook de samenleving is duidelijk

Nadere informatie

Kohier van de hoofdelijke omslag te Rijnsburg (1861)

Kohier van de hoofdelijke omslag te Rijnsburg (1861) Kohier van de hoofdelijke omslag te Rijnsburg (1861) Erfgoed Leiden en Omstreken, Archieven van de vrije heerlijkheid en de gemeente Rijnsburg, (1199) 1503-1978 (1995), toegang 0700, inv.nr. 1078. Bewerkt

Nadere informatie

Rijks, Provinciale en Gemeentelijke Monumenten Lijst Erica

Rijks, Provinciale en Gemeentelijke Monumenten Lijst Erica Rijks, Provinciale en Gemeentelijke Monumenten Lijst Erica Rijksmonumenten Tegeltjespand 1 Hoek Havenstraat Verlengde Vaart N.Z. Voormalige directeurswoning van de N.V. Friesche Veen Maatschappij, vermoedelijk

Nadere informatie

2. Wat er voor de mijngebouwen in de plaats is gekomen, bestaat uit groenvoorziening, woonwijken en zakelijk beton. Er is tijdens de grootscheepse

2. Wat er voor de mijngebouwen in de plaats is gekomen, bestaat uit groenvoorziening, woonwijken en zakelijk beton. Er is tijdens de grootscheepse 1. Als je vroeger voorbij Sittard over de Limburgse heuvels kwam dan zag je in het dal het trotse mijnencomplex liggen. Daar is tegenwoordig niets meer van over. Ik ben als kind opgegroeid in de tijd dat

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 De Kerk Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 2 1. Geschiedenis De grote bevolkingsgroei in de tweede helft van de 14de eeuw maakte het noodzakelijk nieuwe kerken

Nadere informatie

De D13 gaat enkel over de Vlaamse Kaai en de situatie rond de brug naar Ledeberg

De D13 gaat enkel over de Vlaamse Kaai en de situatie rond de brug naar Ledeberg De D13 gaat enkel over de Vlaamse Kaai en de situatie rond de brug naar Ledeberg Schelde Sluis aan de Brusselsepoort rond 1920 De stadsgracht was niet bevaarbaar tssn deze hier en de st- Lievenspoort.

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM. Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur

NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM. Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur Aanwezig: Koen De Rycke Katrien Van Der Heyden Henk Dierickx

Nadere informatie

Rest van de Veldstraat A17

Rest van de Veldstraat A17 Rest van de Veldstraat A17 Foto van 1882 is de achterkant van de Hoornstraat getrokken vanaf de Ajuinlei, ook hier ben ik benieuwd hoe alles veranderd zal zijn Stoet op het water aan de achterkant van

Nadere informatie

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon 140 jaar Modecentrum Frans Theelen Hoe het allemaal begon Als u door de huidige modecentra van Frans Theelen loopt realiseert u zich waarschijnlijk niet dat de fundamenten van dit bedrijf al dateren van

Nadere informatie

BROCHURE Viaductweg 39 Haren

BROCHURE Viaductweg 39 Haren BROCHURE Viaductweg 39 Haren Charmant vrijstaand woonhuis met garage in een groene, landelijke omgeving. De Viaductweg is gelegen halverwege het centrum van Haren en het dorp Glimmen. Kenmerkend voor de

Nadere informatie

De buurtschap Portengensebrug in de eerste helft van de 20ste eeuw

De buurtschap Portengensebrug in de eerste helft van de 20ste eeuw De buurtschap Portengensebrug in de eerste helft van de 20ste eeuw A. van der Linden (illustraties) en Arie A. Manten (tekst) Oud Aa 28, 3621 LC Breukelen / Oud Aa 37, 3621 LA Breukelen Het voorafgaande

Nadere informatie

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg 37 6999 DP Hummelo Opdrachtnemer: Agrarische Natuurvereniging t Onderholt G.J. de

Nadere informatie

2 Controle isolerende en beschermende voorzieningen

2 Controle isolerende en beschermende voorzieningen Aan Gemeente Den Haag Behandeld door Tim Groen T.a.v. De heer M.P. Pluim E Tim.Groen@MWHGlobal.COM Van De heer T.H. Groen T 015 7511866 Betreft Controle isolerende maatregelen stortplaatsen Westduinpark

Nadere informatie

Overtoom, een verdwenen fenomeen

Overtoom, een verdwenen fenomeen Overtoom, een verdwenen fenomeen E. Munnig Schmidt Veel lezers zullen de Overtoom in Amsterdam kennen en sommigen zullen ook weten hoe die straat aan zijn naam komt. Veel anderen hebben zich waarschijnlijk

Nadere informatie

Wieringenrandmeer - wieringen. Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor een nieuw woonlandschap in de kop van Noord-Holland.

Wieringenrandmeer - wieringen. Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor een nieuw woonlandschap in de kop van Noord-Holland. Wieringenrandmeer - wieringen Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor een nieuw woonlandschap in de kop van Noord-Holland. Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor

Nadere informatie

De Bergse geboorte van een Haags juweliersbedrijf.

De Bergse geboorte van een Haags juweliersbedrijf. De Bergse geboorte van een Haags juweliersbedrijf. In 2018 wil het Haags juweliersbedrijf Backers en Zoon haar 100-jarig jubileum vieren. Het bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van sieraden met

Nadere informatie

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10 Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kloosterlaan 6; 8; 10 Foto's Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kenmerken Postcode/plaats Kloosterlaan 6;8;10 4772 RA Langeweg Oorspronkelijke

Nadere informatie

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016 In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016 Focus voor 2016 BRADERIE SCHENKEL (BERMWEG) GREX OPMERKINGEN EN SUGGESTIES Tijdens de Braderie Schenkel op zaterdag 27 augustus 2016 was

Nadere informatie

Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c www.sint-pietersdorp.be

Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c www.sint-pietersdorp.be Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c Je kan alles thuis bekijken op het internet. www.sint-pietersdorp.be Vogelmarkt richting Kouter 1 huis is nog blijven staan

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Boerderij Binnenwijzend 102

Boerderij Binnenwijzend 102 Boerderij Binnenwijzend 102 Hoogkarspel De stolpboerderij Binnenwijzend 102 is in 2015 gesloopt vanwege de aanleg van de doorsteek van de N23 (Alkmaar- Zwolle). Het betreft een karakteristieke Noord- Hollandse

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

BAKKERIJ P.J. JONGSTRAAT LUTJEBROEK 2015-2

BAKKERIJ P.J. JONGSTRAAT LUTJEBROEK 2015-2 1 BAKKERIJ P.J. JONGSTRAAT LUTJEBROEK 2015-2 De boerderij dateert waarschijnlijk uit 1868. Sinds 1926 is er een bakkerij in gevestigd. Hier beoefenen drie generaties Vriend het bakkers vak. Na 1986 wordt

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

Schouw Centrum Winschoten 2012

Schouw Centrum Winschoten 2012 Schouw Centrum Winschoten Datum : Donderdag 27-9- Start en Finish : Zalencentrum Lamain Tijd : 17.00 18.15 uur Start bij zalencentrum Lamain d Olle Witte met carrillon. Uitvoerders: Wijkplatform: S.W.O.:

Nadere informatie

Redengevende omschrijving

Redengevende omschrijving R.K. Johannes de Doper kerk, Markt Standdaarbuiten Kenmerken Adres Markt 25 Postcode/plaats 4758 BL Standdaarbuiten Huidige functie kerk Oorspronkelijke functie kerk Bouwjaar 1924 MIP-code Redengevende

Nadere informatie

Gent 19b. Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai. Kasteellaan

Gent 19b. Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai. Kasteellaan Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai Kasteellaan Gent 19b Je kan alles thuis bekijken op het internet. www.sint-pietersdorp.be 4 maal de ingang van de Rietgrachtbeluik

Nadere informatie

De brouwerij en stijfselfabriek bij de Gouden Berg te Tegelen

De brouwerij en stijfselfabriek bij de Gouden Berg te Tegelen De brouwerij en stijfselfabriek bij de Gouden Berg te Tegelen Voorlopige conclusies bouwhistorisch onderzoek, oktober 2013 Historie De voormalige brouwerij en stijfselfabriek aan de Sint Martinusstraat

Nadere informatie

OPKNAPBEURT GASTHUISMOLENBRUG / VECHTBRUG BIJLAGE INHOUDSOPGAVE BIJLAGE B.1 HISTORISCHE TERUGBLIK...B-2.

OPKNAPBEURT GASTHUISMOLENBRUG / VECHTBRUG BIJLAGE INHOUDSOPGAVE BIJLAGE B.1 HISTORISCHE TERUGBLIK...B-2. OPKNAPBEURT GASTHUISMOLENBRUG / VECHTBRUG BIJLAGE PROJECTPLAN GEMAAKT DOOR BEWONERS UIT: Noordsepark e.o. Lauwerecht e.o. Leefbaar aan de Vecht (Hogelanden W.Z.) Hoogstraat e.o. LEEFBAAR aan de V E C H

Nadere informatie

Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam Nieuw Amsterdam 1883 1932 1958 2010. Een beeld van de ligging van de panden in 1883, toen Vincent van Gogh een bezoek bracht aan dit gebied, met vermelding van de namen van de eigenaren van die panden

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : Gedempte Zuiderdiep 8 Status : Gemeentelijk monument Periode : januari 2003 Onderzocht door : Taco Tel en Henk Wierts Auteur : Taco Tel Datum :

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

Aan het Genootschap Leeuwen van het Centraal Station Ertskade BB Amsterdam. Rapportage verslag kijkoperatie vleugelgebouw C.S.

Aan het Genootschap Leeuwen van het Centraal Station Ertskade BB Amsterdam. Rapportage verslag kijkoperatie vleugelgebouw C.S. Aan het Genootschap Leeuwen van het Centraal Station Ertskade 47 1019 BB Amsterdam Rapportage verslag kijkoperatie vleugelgebouw C.S. Oostertoegang Kijkoperatie heeft plaats gevonden op 4 april 2016. Amsterdam,

Nadere informatie

PROJECTBESCHRIJVING HAAGSE BOODSCHAPPEN

PROJECTBESCHRIJVING HAAGSE BOODSCHAPPEN PROJECTBESCHRIJVING HAAGSE BOODSCHAPPEN Leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Onze Stad Groep 1-2 8 maart 2017 Cultuuronderwijs op zijn Haags Leerlijn Cultureel Erfgoed Thema Onze Stad Groep 1-2 8 maart 2017

Nadere informatie