Het juiste doen Ahold Gedragscode. Het juiste doen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het juiste doen Ahold Gedragscode. Het juiste doen"

Transcriptie

1 Ahold Gedragscode Het juiste doen

2 Ahold Gedragscode 2 Inhoud 1. Houd je aan de wet 4 Overal waar we zaken doen houden we ons aan de geldende wet- en regelgeving. 2. Respecteer elkaar 6 We respecteren de rechten van alle medewerkers. Hieronder valt het recht op een veilige werkplek zonder intimidatie en discriminatie. Wederzijds respect tussen collega s is essentieel. 3. Handel eerlijk en verantwoord 8 We handelen op een verantwoorde manier, eerlijk en integer ten opzichte van alle stakeholders, waaronder klanten, leveranciers en concurrenten. Onze communicatie is open, accuraat en transparant. We houden rekening met zakelijke en persoonlijke omstandigheden die geheimhouding kunnen vereisen. 4. Bescherm bedrijfsmiddelen en vertrouwelijke informatie 10 We zijn verantwoordelijk voor het beschermen van Ahold bedrijfsmiddelen tegen misbruik, beschadiging, verlies en diefstal. We beschermen en bewaken de integriteit van zakelijke gegevens en van persoonsgegevens van werknemers en klanten. 5. Vermijd belangenconflicten 13 We vermijden elke situatie waaruit een verstrengeling kan ontstaan tussen zakelijkeen privé-belangen. We handelen in het belang van Ahold en gebruiken geen bedrijfsmiddelen, informatie, of onze positie binnen het bedrijf voor eigen voordeel.

3 Ahold Gedragscode 3 Introductie Bij Ahold gedragen we ons naar de waarden die we als onderneming hebben. Één van deze waarden is Het juiste doen, wat betekent dat de onderneming en al onze medewerkers verantwoordelijk zijn om eerlijk, integer en respectvol te handelen. Onze gedragscode helpt ons om de juiste dingen te doen in ons dagelijks werk. De Ahold waarden: De klant voorop Het juiste doen Samen winnen Ideeën realiseren Iedere dag beter

4 Ahold Gedragscode 4 1. Houd je aan de wet Overal waar we zaken doen houden we ons aan de geldende wet- en regelgeving.

5 Ahold Gedragscode 5 1. Houd je aan de wet 1.1 Mededinging Medewerkers mogen geen informatie met concurrenten uitwisselen over kosten, prijsbeleid (inclusief kredietvoorwaarden, marges, coupons en kortingen), aanbestedingen, promotieactiviteiten, toeslagen, verkoopvoorwaarden, royalty s, leverancierskeuze, toekomstige winkelvestigingen, marktaandeel, of andere informatie die in strijd is met de toepasselijke mededingingswetgeving Medewerkers mogen geen expliciete of impliciete afspraken over prijzen of marktverdeling met concurrenten maken, en evenmin andere afspraken die in strijd zijn met de toepasselijke wetgeving inzake mededinging en antitrust. Hieronder vallen naast formele afspraken, ook herenakkoorden, mondelinge afspraken, stilzwijgende overeenkomsten en informele vertrouwelijke gesprekken. 1.2 Handelsbeperkingen en douaneformaliteiten Medewerkers dienen overal waar we zaken doen de beperkingen en vereisten van inen uitvoer, douaneformaliteiten en daarmee samenhangende vergunningen na te leven. 1.3 Witwassen van geld en smokkel Medewerkers mogen niet betrokken raken bij het witwassen van geld dat illegaal is verkregen en in legale transacties wordt gebruikt om de werkelijke herkomst ervan te verhullen Ahold staat de handel in illegale producten of diensten, smokkel of belastingontduiking niet toe en bevordert of ondersteunt dit gedrag op geen enkele wijze Van medewerkers wordt verwacht dat zij de overheid steunen in haar streven om illegale handel in producten, tegen te gaan. 1.4 Verzoeken om inlichtingen en onderzoeken van de overheid Medewerkers dienen volledige medewerking te verlenen aan onderzoeken van de overheid waarbij de onderneming betrokken is. Zij mogen officiële procedures niet tegenwerken, belemmeren of op een oneigenlijke wijze beïnvloeden Indien een medewerker kennis krijgt van een mogelijk onderzoek of maatregelen van overheidswege buiten de normale bedrijfsuitoefening, dient hij zijn manager en dejuridische afdeling daarvan onverwijld op de hoogte te stellen.

6 Ahold Gedragscode 6 2. Respecteer elkaar We respecteren de rechten van alle medewerkers. Hieronder valt het recht op een veilige werkplek zonder intimidatie en discriminatie. Wederzijds respect tussen collega s is essentieel.

7 Ahold Gedragscode 7 2. Respecteer elkaar 2.1 Mensen- en werknemersrechten en gelijke kansen Ahold respecteert wet- en regelgeving ten behoeve van medewerkers, waaronder het tegengaan van dwang- en kinderarbeid, arbeidstijden en lonen, en nondiscriminatie Ahold respecteert het wettelijke recht van medewerkers op collectieve onderhandelingen Bij de besluitvorming inzake werving, aanstelling, promotie en ontslag hanteert Ahold objectieve, niet-discriminerende criteria. 2.2 Veilige werkomgeving Medewerkers dienen alle toepasselijke gezondheids- en veiligheidswetgeving na te leven, alsmede de richtlijnen van de onderneming ten aanzien van gezondheid en veiligheid, die strenger dan de wettelijke vereisten kunnen zijn Medewerkers mogen de veiligheid van anderen niet opzettelijk in gevaar brengen. 2.3 Wederzijds respect en een werkplek zonder intimiderend gedrag Van medewerkers wordt verwacht dat zij onderling met elkaar samenwerken en samen aan de verwezenlijking van de doelstellingen van de onderneming werken Van medewerkers wordt verwacht dat zij zorgdragen voor een respectvolle omgeving zonder intimidatie en onprofessioneel gedrag Van medewerkers wordt verwacht dat zij elkaar met respect behandelen en dat zij zich onthouden van onbehoorlijk gedrag naar anderen toe.

8 Ahold Gedragscode 8 3. Handel eerlijk en verantwoord We handelen op een verantwoorde manier, eerlijk en integer ten opzichte van alle stakeholders, waaronder klanten, leveranciers en concurrenten. Onze communicatie is open, accuraat en transparant. We houden rekening met zakelijke en persoonlijke omstandigheden die geheimhouding kunnen vereisen.

9 Ahold Gedragscode 9 3. Handel eerlijk en verantwoord 3.1 Relaties met klanten Medewerkers dienen iedere klant respectvol te behandelen en moeten zich er redelijkerwijs voor inspannen dat de klant zich welkom voelt Producten en diensten van eigen merk moeten op ethisch verantwoorde en eerlijke wijze worden gepresenteerd. 3.2 Relaties met leveranciers Medewerkers dienen bij de selectie van en onderhandeling met leveranciers en handelspartners de bedrijfsrichtlijnen en -procedures voor inkoop te volgen Medewerkers mogen niet om vertrouwelijke aanbestedingsinformatie over andere bieders vragen of deze aannemen Medewerkers mogen in verband met een aanbestedingsprocedure geen geschenken, giften, vormen van vermaak of zaken van waarde aan een mogelijke leverancier of zijn werknemers aanbieden of overhandigen. 3.3 Relaties met concurrenten Medewerkers mogen geen valse verklaringen over concurrenten of hun diensten afleggen of in strijd met toepasselijke wetgeving hun inkoopkanalen verstoren Medewerkers dienen wettelijk beschermde, vertrouwelijke of bedrijfsinformatie van andere ondernemingen, die aan Ahold is overhandigd in de veronderstelling dat deze informatie vertrouwelijk zal worden behandeld, te respecteren en uitsluitend gebruik te maken van algemeen aanvaarde bronnen van informatie over de concurrent. 3.4 Omkoping en corruptie Medewerkers mogen geen smeergeld, beloningen, steekpenningen of soortgelijke geldsommen aanbieden, betalen, vragen of aannemen Medewerkers mogen geen gebruik maken van derden zoals onderaannemers, adviseurs of agenten om smeergeld, beloningen, steekpenningen of soortgelijke geldsommen te betalen of aan te nemen. 3.5 Beroepsverenigingen Medewerkers die de functie van functionaris, directeur of bestuurslid van een beroepsvereniging vervullen of regelmatig vergaderingen van een beroeps-vereniging bijwonen, behoeven speciale antitrusttraining en dienen op de hoogte te zijn van het beleid of de positie van Ahold voordat zij aan stemming deelnemen of een standpunt innemen over een door deze organisatie besproken agendapunt.

10 Ahold Gedragscode Bescherm bedrijfsmiddelen en vertrouwelijke informatie We zijn verantwoordelijk voor het beschermen van Ahold bedrijfsmiddelen tegen misbruik, beschadiging, verlies en diefstal. We beschermen en bewaken de integriteit van zakelijke gegevens en van persoonsgegevens van werknemers en klanten.

11 Ahold Gedragscode Bescherm bedrijfsmiddelen en vertrouwelijke informatie 4.1 Verantwoord gebruik van bedrijfsmiddelen Van medewerkers wordt verwacht dat zij op verantwoorde wijze en ten behoeve van de onderneming gebruik maken van de bedrijfsmiddelen Persoonlijk gebruik van computers, telefoons en andere bedrijfsapparatuur voor privédoeleinden is toegestaan, mits dit persoonlijk gebruik de werknemer niet in zijn taken en verantwoordelijkheden belemmert en hij daarbij het van toepassing zijnde bedrijfsbeleid naleeft Medewerkers mogen geen gebruik maken van computers, telefoons, apparatuur, geld, producten, kantoorbenodigdheden of andere bedrijfsmiddelen van de onderneming ten behoeve van: transacties buiten de onderneming of voor persoonlijk gewin illegale activiteiten onbehoorlijke activiteiten die schadelijk voor anderen of de onderneming kunnen zijn, waaronder gokken en pornografie 4.2 Zorgvuldige omgang met bedrijfs- en financiële documenten Medewerkers mogen geen enkel document vervalsen Medewerkers dienen ervoor te zorgen dat alle documenten en verslagen van de onderneming worden opgeslagen, overgelegd en vernietigd in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en het plaatselijke beleid inzake documentenbeheer Medewerkers mogen geen enkel document wijzigen, vernietigen of verbergen om aan de integriteit of beschikbaarheid ervan afbreuk te doen Medewerkers dienen financiële transacties correct, zorgvuldig en naar waarheid vast te leggen in de correcte boekhoudrekeningen en boekhoudperiode.

12 Ahold Gedragscode Bescherm bedrijfsmiddelen en vertrouwelijke informatie 4.3 Vertrouwelijkheid van informatie Medewerkers dienen de vertrouwelijke bedrijfsinformatie van Ahold, waaronder informatie die met behulp van computers en andere apparatuur is opgeslagen, te respecteren en te beschermen Medewerkers mogen de vertrouwelijke informatie van Ahold aan niemand bekendmaken, ook niet aan anderen binnen de onderneming, tenzij zij daartoe voor legitieme bedrijfsdoeleinden zijn gemachtigd en dan slechts in overeenstemming met het beleid dat Ahold hanteert voor informatiebeveiliging en -communicatie Indien een medewerker van mening is dat hij op grond van een dagvaarding of andere gerechtelijke procedure wettelijk verplicht is om vertrouwelijke informatie openbaar te maken, mag hij dit uitsluitend doen na uitdrukkelijke toestemming van de juridische afdeling. 4.4 Privacy van klant- en medewerkergegevens Persoonlijke gegevens van klanten en medewerkers mogen uitsluitend voor legitiemebedrijfsdoeleinden van Ahold worden gebruikt, voor zover op grond van het toepasselijk recht toegestaan Medewerkers dienen persoonlijke gegevens te beschermen in overeenstemming met wettelijke verplichtingen en toepasselijke beleidslijnen en procedures van Ahold. 4.5 Communicatie met derden Het is uitsluitend aan daartoe bevoegde medewerkers toegestaan om namens de onderneming met de media, financiële analisten, crediteuren, verkopers en andere derden te spreken. Hieronder valt ook het namens de onderneming spreken via de sociale media Het uiten van persoonlijke meningen over Ahold of het dienstverband met Ahold, haar activiteiten, klanten, medewerkers, leveranciers, concurrenten of handelspartners, dient te voldoen aan de betreffende beleidslijnen voor informatiebeveiliging, communicatie en sociale media.

13 Ahold Gedragscode Vermijd belangenconflicten We vermijden elke situatie waaruit een verstrengeling kan ontstaan tussen zakelijke- en privé-belangen. We handelen in het belang van Ahold en gebruiken geen bedrijfsmiddelen, informatie, of onze positie binnen het bedrijf voor eigen voordeel.

14 Ahold Gedragscode Vermijd belangenconflicten 5.1 Financiële belangen in andere ondernemingen Indien een medewerker of een naast familielid een financieel belang in of een verplichting heeft jegens een: leverancier of concurrent onderneming waaraan Ahold diensten, goederen of andere bedrijfsmiddelen verkoopt, in licentie geeft of verhuurt onderneming die goederen koopt van of verkoopt aan een van de leveranciers van Ahold en in een positie is om een van de besluiten van Ahold betreffende deze leverancier te beïnvloeden dient hij deze belangen of verplichtingen in overeenstemming met plaatselijke meldingsprocedures bekend te maken 5.2 Ander dienstverband en andere activiteiten Medewerkers zijn vrij om deel te nemen aan legitieme en wettige activiteiten buiten Ahold, inclusief een ander dienstverband, echter uitsluitend onder de volgende voorwaarden: De activiteit mag geen negatief effect hebben op de wijze waarop de medewerker zijn functie vervult, mag uitsluitend buiten de arbeidsuren van de medewerker worden ontplooid en mag niet op andere wijze strijdig zijn met zijn werkzaamheden De activiteit mag niet een dienstverband bij of zitting in de directie van een concurrent of leverancier behelzen Indien de medewerker optreedt als directeur of zitting heeft in de raad van commissarissen van een organisatie met winstoogmerk, dient hij de activiteit bekend te maken en voorafgaande schriftelijke toestemming te verkrijgen overeenkomstig de geldende richtlijnen

15 Ahold Gedragscode Vermijd belangenconflicten 5.3 Geschenken en vermaak Het is medewerkers niet toegestaan: geschenken of vermaak aan te nemen in ruil voor giften, of onder omstandigheden die oneigenlijke beïnvloeding of gedrag zouden kunnen doen vermoeden een leverancier om geschenken of vermaak te vragen geschenken of contant geld aan te nemen of aan te bieden (Ontvangen of aangeboden) geschenken of vermaak met een waarde boven een bepaald bedrag dienen te worden opgegeven in overeenstemming met het voor geschenken en vermaak geldende beleid. 5.4 Handel met voorkennis Het handelen in aandelen van Ahold met voorkennis is verboden; medewerkers dienen de toepasselijke wetgeving en beleidslijnen na te leven en te volgen. 5.5 Politieke activiteiten Medewerkers dienen hun professionele en politieke belangen duidelijk gescheiden te houden Medewerkers mogen de reputatie of bedrijfsmiddelen van Ahold niet aanwenden ter bevordering van hun persoonlijke politieke activiteiten Persoonlijke politieke bijdragen van medewerkers worden niet door de onderneming vergoed. 5.6 Bedrijfsleningen Ahold verstrekt geen leningen aan haar medewerkers. 5.7 Melding van belangenconflicten Medewerkers dienen situaties te melden die als een belangenconflict zouden kunnen worden opgevat.

16 Ahold Gedragscode 16 Naleving van onze gedragscode Wij nemen onze gedragscode serieus en ons management ziet erop toe dat deze wordt nageleefd. Om melding te maken van een mogelijke overtreding van onze gedragscode kun je contact opnemen met je leidinggevende, de signaallijn, HR of de afdeling Juridische Zaken. Plaatselijke hulplijnen Als je een incident of andere kwestie wilt melden, kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week contact opnemen met de gratis plaatselijke signaallijn. Je kunt je melding anoniem doen. Alle meldingen over schendingen van de gedragscode worden zorgvuldig onderzocht. In geval van schending van de gedragscode of van de wet zal actie worden ondernomen. VS: Nederland: Tsjechië: Zwitserland: België Duitsland: Geen represailles Ahold respecteert medewerkers die zich zorgen maken over onbehoorlijk gedrag. Wij zullen geen maatregelen nemen of toestaan tegen iemand die te goeder trouw melding maakt van een mogelijke schending van de gedragscode of van een andere beleidslijn van de onderneming. Iedere vorm van represaille zal worden beschouwd als een schending van de gedragscode en kan leiden tot disciplinaire maatregelen waaronder begrepen beëindiging van het dienstverband. De gedragscode, het bedrijfsbeleid en de wet Deze gedragscode behelst niet elk beleid, wet of regel die op jou van toepassing kan zijn. Elke werkmaatschappij hanteert beleidslijnen die een meer gedetailleerde beschrijving geven van de regels die in de gedragscode in grote lijnen zijn opgenomen. Deze regels zijn aanvullend op de gedragscode. Indien een regel in de gedragscode of een beleidslijn van de onderneming in strijd is met de geldende wet- en regelgeving, prevaleert de wet- of regelgeving voor zover deze strikter is dan de gedragscode of de beleidslijn. In geval van onduidelijkheid omtrent de uitleg van deze gedragscode prevaleert de Engelse tekst van de Ahold Global Code of Conduct. Bevestiging en meldingen Van alle medewerkers wordt verwacht dat zij bij bedrijfsactiviteiten namens Ahold de in deze gedragscode vermelde regels nakomen. Bepaalde medewerkers moeten ten minste eenmaal per jaar de ontvangst van de gedragscode bevestigen en verklaren dat zij deze zullen naleven. Specifieke beleidslijnen en procedures betreffende belangenconflicten of geschenken en vermaak kunnen op jouw werkmaatschappij van toepassing zijn.

Gedragscode. Inleiding

Gedragscode. Inleiding Gedragscode Inleiding Deze gedragscode is van toepassing op alle werknemers (inclusief de directeurs) die voor een of meer van de entiteiten werken die tot de VastNed Groep behoren (VastNed Retail N.V.,

Nadere informatie

GEDRAGSCODE EN ETHISCHE CODE RICHTLIJN OVER HANDELSPRAKTIJKEN

GEDRAGSCODE EN ETHISCHE CODE RICHTLIJN OVER HANDELSPRAKTIJKEN GEDRAGSCODE EN ETHISCHE CODE RICHTLIJN OVER HANDELSPRAKTIJKEN RICHTLIJN OVER HANDELSPRAKTIJKEN Magna moet zijn verplichting om bij al onze transacties eerlijk en integer te handelen, nakomen. We moeten

Nadere informatie

GEDRAGSCODE INVERKO N.V. December 2014

GEDRAGSCODE INVERKO N.V. December 2014 GEDRAGSCODE INVERKO N.V. December 2014 1 Gedragscode Inverko N.V. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstellingen 3. Stakeholders 4. Naleving van wet- en regelgeving 5. Werkklimaat 6. Integer handelen van

Nadere informatie

PostNL Business Principles

PostNL Business Principles 3 december 2014 PostNL N.V. PostNL Business Principles Raad van Bestuur Auteur Director Audit & Security Titel PostNL Business Principles Versie 1.1 Dit document is een vertaling van de Engelstalige versie.

Nadere informatie

G E D R A G S C O D E

G E D R A G S C O D E GEDRAGSCODE 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 4-5 Wat is een gedragscode? Voor wie geldt de gedragscode? Hulpmiddel bij het naleven van de gedragscode Je aan de wet houden 6 Uitgangspunt Mededingingswet-

Nadere informatie

Gedragscode. Inleiding. Doelstelling. Gedragsnormen. Medewerkers 1/5

Gedragscode. Inleiding. Doelstelling. Gedragsnormen. Medewerkers 1/5 Gedragscode Inleiding Deze gedragscode is van toepassing op alle werknemers, alsmede de leden van het directiecomité en de leden van de raad van bestuur, die voor één of meer van de entiteiten werken die

Nadere informatie

Gedragscode VolkerWessels

Gedragscode VolkerWessels Gedragscode Gedragscode VolkerWessels 3 Inleiding door de Raad van Bestuur VolkerWessels werkt op basis van het economisch principe. Om als bedrijf continuïteit te waarborgen en om aan onze verantwoordelijkheden

Nadere informatie

GEDRAGSCODE ALUMEXX N.V. d.d. 1 maart 2018

GEDRAGSCODE ALUMEXX N.V. d.d. 1 maart 2018 GEDRAGSCODE ALUMEXX N.V. d.d. 1 maart 2018 1 Gedragscode Alumexx N.V. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstellingen 3. Stakeholders 4. Naleving van wet- en regelgeving 5. Werkklimaat 6. Integer handelen

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 En hoe de puzzelstukjes Of hoe de puzzelstukjes precies in elkaar precies passen in elkaar passen Onze Visie Wie we willen zijn in 2012 1 1 Als marktleider in het

Nadere informatie

ISS Klokkenluidersbeleid

ISS Klokkenluidersbeleid ISS Klokkenluidersbeleid Beleidsverklaring Volgens de Gedragsregels van ISS en de ISS waarden is de integriteit van ISS niet onderhandelbaar. Wij voeren onze taken uit in overeenstemming met de wet en

Nadere informatie

ONDERNEMINGSCODE PROCUMULATOR Juli 2014

ONDERNEMINGSCODE PROCUMULATOR Juli 2014 ONDERNEMINGSCODE PROCUMULATOR Juli 2014 Ondernemingscode Procumulator B.V. - juli 2014 1 INHOUD 1. Doel van de Ondernemingscode... 3 2. Integriteit... 3 3. Zaken doen... 5 4. Bedrijfsmiddelen en informatie...

Nadere informatie

Ethische bedrijfsprincipes

Ethische bedrijfsprincipes Ethische bedrijfsprincipes Vepo Cheese b.v. Beneluxweg 1 2411NG Bodegraven Nederland 1 Ethische bedrijfsprincipes Inhoudsopgave Blz. Gedragsregels 3 1. Algemene bedrijfsprincipes 3 2. Naleving 3 3. Melden

Nadere informatie

ISS Klokkenluidersbeleid

ISS Klokkenluidersbeleid ISS Klokkenluidersbeleid Beleidsverklaring Volgens de Gedragsregels van ISS en de ISS Core Values is de integriteit van ISS niet onderhandelbaar. Wij voeren onze taken uit in overeenstemming met de wet

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSPRINCIPES VAN ARCADIS

ALGEMENE BEDRIJFSPRINCIPES VAN ARCADIS Pagina 1 van 5 fã~öáåé=íüé=êéëìäí ALGEMENE BEDRIJFSPRINCIPES VAN ARCADIS 1 Inleiding Bij ARCADIS hebben we onze missie als volgt gedefinieerd: Onze diensten zijn gericht op verbetering van de kwaliteit

Nadere informatie

Code THE. organ VEILIG WERKEN & ETHISCH HANDELEN

Code THE. organ VEILIG WERKEN & ETHISCH HANDELEN THE organ Code VEILIG WERKEN & ETHISCH HANDELEN Inleiding In het leiderschapsgedrag van Morgan staat veilig werken en ethisch handelen altijd centraal, en alles wat we doen bij Morgen moet gebeuren vanuit

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg En op welke wijze wij onze klanten verder willen brengen. Inhoud Onze Visie 4 Onze Missie 6 Onze kernwaarden 8 Onze gedragscode 10 Algemeen 11 Naleving van de wet 11 Medewerkers

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

GEDRAGSCODE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN

GEDRAGSCODE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN GEDRAGSCODE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Voor wie is deze gedragscode bedoeld? Deze gedragscode is van toepassing op alle bij DGB Group N.V. of de met haar in een groep verbonden ondernemingen

Nadere informatie

Bedrijfsethiek, integriteit en sociale verantwoordelijkheid 4. Sleutelpunten van onze code 6. Onze principes 8. Onze waarden 9

Bedrijfsethiek, integriteit en sociale verantwoordelijkheid 4. Sleutelpunten van onze code 6. Onze principes 8. Onze waarden 9 GEDRAGSCODE ÍNDEX 03 Bedrijfsethiek, integriteit en sociale verantwoordelijkheid 4 Sleutelpunten van onze code 6 Onze principes 8 Onze waarden 9 Integriteit 10 - Onze klanten en zaken partners respecteren

Nadere informatie

Nutreco Gedragscode. Inleiding. Wout Dekker, CEO Oktober 2011

Nutreco Gedragscode. Inleiding. Wout Dekker, CEO Oktober 2011 Nutreco Gedragscode Inleiding Nutreco is een transparante onderneming. Wij verwachten een open en integere houding van iedereen die voor Nutreco werkt en dat iedereen zijn zakelijke activiteiten verricht

Nadere informatie

Gedragscode Versie Juni 2017

Gedragscode Versie Juni 2017 Gedragscode Versie 1.0 - Juni 2017 Inleiding Bij ACTION zijn wij van mening dat het niet alleen gaat om wat er in de schappen ligt. Ons gedrag, zowel als individu, als bedrijf, bepaalt voor een belangrijk

Nadere informatie

Gedragscode MGG Netherlands B.V.

Gedragscode MGG Netherlands B.V. MGG Netherlands B.V. is een van de grootste zandgieterijen in Europa en biedt aan zo n 600 mensen een arbeidsplek. Onze mensen vormen het hart van ons bedrijf en zijn het belangrijkste kenmerk waarmee

Nadere informatie

Gedragscode MGG Netherlands B.V

Gedragscode MGG Netherlands B.V Gedragscode MGG Netherlands B.V. MGG Netherlands B.V. is een van de grootste zandgieterijen in Europa en biedt aan zo n 700 mensen een arbeidsplek. Onze mensen vormen het hart van ons bedrijf en zijn het

Nadere informatie

CleanLease International Business principles: onze normen en waarden

CleanLease International Business principles: onze normen en waarden Versie definitief Datum, 21 december 2011 CleanLease International Business principles: onze normen en waarden Inhoud 1 Inleiding CleanLease normen en waarden 2 Normen en waarden: medewerkers 3 Normen

Nadere informatie

SPEAK-UP MELDREGELING STICHTING ANTARES WOONSERVICE

SPEAK-UP MELDREGELING STICHTING ANTARES WOONSERVICE SPEAK-UP MELDREGELING STICHTING ANTARES WOONSERVICE Status: 6 februari 2019 Vastgesteld door de Raad van Commissarissen d.d. 28-01-2019 Vastgesteld door de Directeur-Bestuurder P.J.C.W. Stelder d.d. 28-01-2019

Nadere informatie

Intercool Gedragscode

Intercool Gedragscode Intercool Gedragscode Onze klanten hebben een keuze, en hoe wij presteren bepaalt of zij voor ons kiezen. We zijn ambitieus, we stellen hoge maar realistische doelen, we leveren resultaten en we luisteren

Nadere informatie

Gedragscode zakelijke partner

Gedragscode zakelijke partner Gedragscode zakelijke partner Inhoud Inleiding 1.1 Achtergrond en reikwijdte van de code 1.2 Evaluatie en naleving van zakelijke partners 1.3 Vertrouwelijkheid 1.4. Onderaannemers De bedrijfsvoering van

Nadere informatie

Gedragscode Zehnder Group Ltd

Gedragscode Zehnder Group Ltd Gedragscode 1/8 Inhoudsopgave 2 Onze beweegredenen... 3 Voor wie geldt de gedragscode?... 4 Verplichtingen van de werknemers... 4 "Vertrouwelijk aanspreekpunt... 4 Plichten van het management... 5 Lokale

Nadere informatie

ZAKENPARTNER GEDRAGSCODE

ZAKENPARTNER GEDRAGSCODE ZAKENPARTNER GEDRAGSCODE LORD Corporation ( LORD ) zet zich in voor zakendoen met integriteit en hoge ethische normen. Daarnaast verplichten wij onszelf tot de naleving van alle wetgeving en voorschriften

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland

GEDRAGSCODE Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland AMBULANCE GEDRAGSCODE Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland INLEIDING INHOUDSOPGAVE Een werkklimaat waarin iedereen zich prettig en veilig voelt. Waar we

Nadere informatie

Onze ethische code. Het juiste doen, elke dag

Onze ethische code. Het juiste doen, elke dag Onze ethische code Het juiste doen, elke dag Onze ethische code Bericht van de CEO 3 Onze ethische code en jij 4 Onze inzet voor ethisch gedrag 6 1. We respecteren elkaar 8 Mensenrechten en Gelijke Kansen

Nadere informatie

Gedragscode. Deze Gedragscode vervangt met ingang van 1 januari 2016 de bestaande gedragscode van de Vastned Groep.

Gedragscode. Deze Gedragscode vervangt met ingang van 1 januari 2016 de bestaande gedragscode van de Vastned Groep. Gedragscode Vastgesteld door de directie op 26 oktober 2015 en goedgekeurd door de raad van commissarissen op 2 november 2015. In werking getreden op 1 januari 2016. De missie van Vastned Retail N.V. (

Nadere informatie

Hengelo, april 2013. 02 Gedragscode Twence

Hengelo, april 2013. 02 Gedragscode Twence Gedragscode Twence Twence in Hengelo is een (inter)nationale speler op de markt van grondstoffen en duurzame energie met hoogwaardige verwerking van afvalstromen en biomassa. Met innovatieve technieken

Nadere informatie

Gedragscode Batenburg Techniek N.V.

Gedragscode Batenburg Techniek N.V. Gedragscode Batenburg Techniek N.V. Batenburg Techniek Gedragscode versie 2.1 mei 2018 1 Voorwoord Het doel van deze gedragscode is het definiëren van algemeen wenselijk en niet-wenselijk gedrag, om ervoor

Nadere informatie

Gedragscode VolkerWessels

Gedragscode VolkerWessels Gedragscode Gedragscode VolkerWessels 3 Voorwoord door de Raad van Bestuur VolkerWessels bouwt al 150 jaar met zorg aan projecten voor diverse opdrachtgevers. Onze nuchtere en verantwoordelijke aanpak

Nadere informatie

Gedragscode Propertize. September 2014

Gedragscode Propertize. September 2014 Gedragscode Propertize September 2014 Vastgesteld door de directie d.d. 8 juli 2014 Woord vooraf Vertrouwen en integriteit zijn voor Propertize van cruciaal belang. Onze stakeholders hebben gerechtvaardigde

Nadere informatie

Gedragscode, versie 1.0 Ontwerp en productie Top Two Boxes WPM Groep 2008. Gedragscode

Gedragscode, versie 1.0 Ontwerp en productie Top Two Boxes WPM Groep 2008. Gedragscode , versie 1.0 Ontwerp en productie Top Two Boxes WPM Groep 2008 WPM Groep Voorwoord Wij, professionals van WPM Groep, zijn verantwoordelijk voor ons werk waarin klanttevredenheid centraal staat. Met elkaar

Nadere informatie

Brief van de directie

Brief van de directie Gedragscode Brief van de directie Crown staat bekend als een integere onderneming. Deze reputatie is niet alleen gebaseerd op de kwaliteit van de producten en diensten van Crown, maar ook op de historie

Nadere informatie

Gedragscode. Infinitas Learning Group Compliance Management System. Be safe with Compliance!

Gedragscode. Infinitas Learning Group Compliance Management System. Be safe with Compliance! Gedragscode Infinitas Learning Group Compliance Management System Be safe with Compliance! INHOUD VAN GEDRAGSCODE VAN INFINITAS LEARNING 1. Eerlijke concurrentie... 3 2. Corruptiebestrijding... 3 3. Respect

Nadere informatie

en dit zijn onze principes

en dit zijn onze principes en dit zijn onze principes Inhoud Dit zijn onze principes Dit zijn onze principes We doen het samen We werken duurzaam We tonen respect We hebben aandacht Verder wegwijs 03 08 10 12 14 18 Alle bedrijven

Nadere informatie

Mensen beschermen. Levens verbeteren. Leverancierscode van Rentokil Initial

Mensen beschermen. Levens verbeteren. Leverancierscode van Rentokil Initial Mensen beschermen. Levens verbeteren. 2 Inhoud Inleiding 3 Waarom hebben we een leverancierscode? 4 Hoe zit het met de wetgeving in andere landen? 4 Onze missie, visie en waarden 4 Voor mensen zorgen 6

Nadere informatie

Onze Ethische Code. Het juiste doen, elke dag

Onze Ethische Code. Het juiste doen, elke dag Onze Ethische Code Het juiste doen, elke dag Onze Ethische Code Bericht van de CEO 3 Onze Ethische Code en jij 4 Onze inzet voor ethisch gedrag 6 1. We respecteren elkaar 8 Mensenrechten en Gelijke Kansen

Nadere informatie

Gedragscode. www.polygongroup.com/nl

Gedragscode. www.polygongroup.com/nl Gedragscode Always By Your Side. www.polygongroup.com/nl Our Responsibility Introductie op de Gedragscode van Polygon In onze Gedragscode worden de belangrijkste principes beschreven die Polygon nastreeft

Nadere informatie

Zakelijke en ethische gedragscode

Zakelijke en ethische gedragscode Ingangsdatum: 28/2/08 Vervangt: 26/10/04 Goedgekeurd door: Raad van bestuur DOEL CODE Verzekeren dat de zakelijke activiteiten van de Mine Safety Appliances Company ( MSA ) stroken met de missie en het

Nadere informatie

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Welke uitgangspunten geven richting aan ons gedrag? INLEIDING Deze gedragscode beschrijft de waarden die richting geven aan het werken bij het Bureau Financieel Toezicht

Nadere informatie

Eerlijk, Veilig en Fatsoenlijk

Eerlijk, Veilig en Fatsoenlijk Pagina: 1/8 Eerlijk, Veilig en Fatsoenlijk Univé, dat zijn wij! Wij, medewerkers van Univé, zijn de ambassadeurs van onze organisatie. Hoe de buitenwereld in het bijzonder onze leden Univé ervaart, is

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR LEVERANCIERS

GEDRAGSCODE VOOR LEVERANCIERS INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 DOELSTELLING 1.2 STREKKING 1.3 NALEVING 1.4 ERKENNING 2 BEHANDELING VAN WERKNEMERS 2.1 ANTI-DISCRIMINATIE 2.2 VRIJHEID VAN VERENIGING EN COLLECTIEVE ONDERHANDELINGEN 2.3 DWANGARBEID

Nadere informatie

Eerlijk, Veilig en Fatsoenlijk

Eerlijk, Veilig en Fatsoenlijk Pagina: 1/8 Eerlijk, Veilig en Fatsoenlijk Univé, dat zijn wij! Wij, medewerkers van Univé, zijn de ambassadeurs van onze organisatie. Hoe de buitenwereld in het bijzonder onze leden Univé ervaart, is

Nadere informatie

Onze ethische code. Het juiste doen, elke dag

Onze ethische code. Het juiste doen, elke dag Onze ethische code Het juiste doen, elke dag Onze ethische code Bericht van de CEO 3 Onze ethische code en jij 4 Onze inzet voor ethisch gedrag 6 1. We respecteren elkaar 8 Mensenrechten en Gelijke Kansen

Nadere informatie

Gedrag om trots op te zijn

Gedrag om trots op te zijn Gedrag om trots op te zijn Oversluizen Thermal Engineering B.V. geeft aandacht aan de belangen van haar klanten, medewerkers, zakenpartners en onze omgeving. Door dit uitgangspunt altijd voor ogen te houden

Nadere informatie

ETHISCHE CODE LEVERANCIERS

ETHISCHE CODE LEVERANCIERS ETHISCHE CODE LEVERANCIERS WAT VERWACHTEN WIJ VAN ONZE LEVERANCIERS? Lyreco zet zich in om zaken te doen met een krachtig engagement voor de rechten van het individu en de ecologie van onze planeet. Enkele

Nadere informatie

Gedragscode. Bedrijfswaarden en gedragsregels. Ingangsdatum 15 November 2013. Uitgifte datum. Versie Naam Titel

Gedragscode. Bedrijfswaarden en gedragsregels. Ingangsdatum 15 November 2013. Uitgifte datum. Versie Naam Titel Gedragscode Bedrijfswaarden en gedragsregels Policy Eigenaar Director GRC Policy Goedkeurder Board of Management Ingangsdatum 15 November 2013 Uitgifte datum Versie Naam Titel 15-Nov-2013 1.0 Fokko Kool

Nadere informatie

GEDRAGSCODE COOP HOLDING BV

GEDRAGSCODE COOP HOLDING BV GEDRAGSCODE COOP HOLDING BV Deze Gedragscode is vastgesteld door de Directie van Coop Holding B.V. en goedgekeurd door de Raad van Commissarissen van Coop Holding B.V. op 19 april 2006. De bepalingen van

Nadere informatie

gedragscode voor leveranciers van Quintiles

gedragscode voor leveranciers van Quintiles gedragscode voor leveranciers van Quintiles 2 Quintiles maakt zich sterk voor duurzame zakelijke praktijken. Op basis van internationaal erkende normen, is deze gedragscode voor leveranciers ( Code ) gericht

Nadere informatie

Wereldwijd Klokkenluidersbeleid. ABN AMRO Bank N.V.

Wereldwijd Klokkenluidersbeleid. ABN AMRO Bank N.V. Wereldwijd Klokkenluidersbeleid ABN AMRO Bank N.V. Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Achtergrond 3 1.2 Onregelmatigheden van algemene, operationele en financiële aard 4 1.3 Lokale wet prevaleert 5 1.4 Persoonlijke

Nadere informatie

NSG Group Gedragscode voor leveranciers

NSG Group Gedragscode voor leveranciers Inleiding NSG Group Gedragscode voor leveranciers Het doel van NSG Group is om op professioneel, juridisch en ethisch vlak de hoogst mogelijke wereldwijde reputatie te genieten voor de manier waarop wij

Nadere informatie

GedraGscode InteGrIteIt en ethisch GedraG

GedraGscode InteGrIteIt en ethisch GedraG Gedragscode Integriteit en ethisch gedrag GedraGscode Beste collega s, Integriteit en ethisch gedrag zijn sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel van de sika cultuur. al in de eerste versie van de sika

Nadere informatie

Gedragscode. Vastgesteld door het InAdmin RiskCo bestuur op 30 oktober Geldig tot 31 december Gedragscode Pagina 1 van 8

Gedragscode. Vastgesteld door het InAdmin RiskCo bestuur op 30 oktober Geldig tot 31 december Gedragscode Pagina 1 van 8 Gedragscode Vastgesteld door het InAdmin RiskCo bestuur op 30 oktober 2018 Geldig tot 31 december 2019 Gedragscode Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED... 3 2 GEDRAGSREGELS... 4 2.1

Nadere informatie

INKOOPBELEID. Datum: 1 december /5

INKOOPBELEID. Datum: 1 december /5 INKOOPBELEID Datum: 1 december 2017 1/5 1. INLEIDING Jaarlijks koopt Laurentius voor enkele miljoenen euro s aan diensten, werken en leveringen in. Laurentius is zich hierbij van bewust dat deze uitgaven

Nadere informatie

Leveranciersgedragscode

Leveranciersgedragscode Leveranciersgedragscode 1. Achtergrond en uitgangspunten Het Ronald McDonald Kinderfonds vangt gezinnen op van ernstig zieke kinderen. In onze bedrijfsvoering streven wij naar optimaal en verantwoord rendement

Nadere informatie

Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a.

Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a. Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a. 2017 Inhoudsopgave Gedragscode Waarom een gedragscode? 3 Voor wie geldt de gedragscode? 3 Openbaarheid gedragscode 3 Onze mensen, klanten en planeet

Nadere informatie

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Gedragscode werknemers (goedgekeurd door de raad van bestuur vergadering nr.1/2009 op 29 september 2009) Herziening 1 (goedgekeurd door de raad van bestuur vergadering

Nadere informatie

Gedragscode. Documentbeheer

Gedragscode. Documentbeheer Gedragscode Documentbeheer Dit document is beschikbaar in meerdere talen en kan van tijd tot tijd worden bijgewerkt. Voor alle duidelijkheid wordt daarom expliciet vermeld dat de Engels versie - zoals

Nadere informatie

Gedragswijzer Integriteit

Gedragswijzer Integriteit Gedragswijzer Integriteit juli 2014 1 Inleiding Wij zijn Velison Wonen, een woningcorporatie met ambities in Velsen. We willen waarborgen en versterken wat we al zijn: een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige

Nadere informatie

Gedragscode Propertize. Mei 2015

Gedragscode Propertize. Mei 2015 Gedragscode Propertize Mei 2015 Vastgesteld door de Raad van Bestuur d.d. 26 mei 2015 0 Versiebeheer, autorisatie en publicatie 0.1 Versiebeheer Versie Status Auteur(s) Wijziging/toevoeging Mei 2015 Definitief

Nadere informatie

DACHSER Gedragscode. 1. Inleiding

DACHSER Gedragscode. 1. Inleiding DACHSER Gedragscode 1. Inleiding De basis voor alle activiteiten bij Dachser is het naleven van juridisch bindende regelgeving op nationaal en internationaal niveau, evenals alle verplichtingen die wij

Nadere informatie

Gedrags- en integriteitscode

Gedrags- en integriteitscode Gedrags- en integriteitscode Gedrags- en integriteitscode Voorwoord WPM Groep is een sterk en vooraanstaand bedrijf in de vastgoedmarkt in Nederland. Wij onderscheiden ons door hoog gekwalificeerde medewerkers

Nadere informatie

Gedragscode van de Ypsomed-groep

Gedragscode van de Ypsomed-groep Gedragscode van de Ypsomed-groep Beste collega Het succes en de reputatie van de Ypsomed-groep (hierna Ypsomed genoemd) zijn direct afhankelijk van hoe wij ons tegenover onze cliënten, zakenpartners en

Nadere informatie

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Gedragscode werknemers (goedgekeurd door de raad van bestuur vergadering nr.1/2009 op 29 september 2009) Herziening 1 (goedgekeurd door de raad van bestuur vergadering

Nadere informatie

Als in de code gesproken wordt over medewerkers, worden bedoeld: directie en leidinggevende, alle medewerkers, en de toezichthouders.

Als in de code gesproken wordt over medewerkers, worden bedoeld: directie en leidinggevende, alle medewerkers, en de toezichthouders. Integriteitcode Preambule Directie, medewerkers en toezichthouders van De Bouwvereniging doen hun werk in wisselwerking met de maatschappelijke omgeving. Het is dan ook van groot belang dat klanten en

Nadere informatie

WERELDWIJD ANTICORRUPTIEBELEID VAN DUN & BRADSTREET

WERELDWIJD ANTICORRUPTIEBELEID VAN DUN & BRADSTREET WERELDWIJD ANTICORRUPTIEBELEID VAN DUN & BRADSTREET JUNI 2015 ANTICORRUPTIEBELEID DOEL Dun & Bradstreet streeft naar de hoogste ethische normen. Wij geloven in het op een eerlijke en oprechte manier zakendoen

Nadere informatie

GEDRAGSCODE EN ETHISCHE CODE RICHTLIJN OVER GESCHENKEN EN AMUSEMENT

GEDRAGSCODE EN ETHISCHE CODE RICHTLIJN OVER GESCHENKEN EN AMUSEMENT GEDRAGSCODE EN ETHISCHE CODE RICHTLIJN OVER GESCHENKEN EN AMUSEMENT RICHTLIJN OVER GESCHENKEN EN AMUSEMENT Het aanbieden of ontvangen van relatiegeschenken en amusement is vaak een geschikte manier voor

Nadere informatie

Integriteitcode. Preambule

Integriteitcode. Preambule Integriteitcode Preambule Directie, medewerkers en toezichthouders van De Bouwvereniging doen hun werk in wisselwerking met de maatschappelijke omgeving. Het is dan ook van groot belang dat klanten en

Nadere informatie

Global Policy. Responsible Party: Director, Global Compliance & Ethics Programs. Conflict Of Interest. Title: Next Review Date:

Global Policy. Responsible Party: Director, Global Compliance & Ethics Programs. Conflict Of Interest. Title: Next Review Date: oktober 2018 Issue oktober 2016 Page: 1 of 5 I. DOEL Als medewerkers en leden van de raad van commissarissen van Modine zijn wij jegens Modine Manufacturing Company en dochterondernemingen (gezamenlijk

Nadere informatie

Gedrags- en integriteitscode

Gedrags- en integriteitscode Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Gedrags- en integriteitscode 1 1. Vooraf De algemene gedrags- en integriteitscode is een openbaar document. Medewerkers, leerlingen, ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling

Klokkenluidersregeling Klokkenluidersregeling Gedragsregels in verband met een Vermoeden van een misstand Policy Eigenaar Director GRC Policy Goedkeurder Board of Management Ingangsdatum 15 November 2013 Uitgifte datum Versie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Vragen en antwoorden 1) Wat is de reikwijdte van de Ethics Open Talk-site van L ORÉAL? Afhankelijk van de vervulling van de voorwaarden zoals vermeld bij vraag 2 hieronder kun je op de Ethics Open Talk-site

Nadere informatie

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN Gedragscode 1 Respect en professioneel gedrag Gelijke behandeling voor iedereen Ieder mens is uniek. Binnen ons bedrijf werken wij op een respectvolle manier met elkaar en

Nadere informatie

Xylem Inc. Ombudsmanprogramma voor leveranciers.

Xylem Inc. Ombudsmanprogramma voor leveranciers. Xylem Inc. Ombudsmanprogramma voor leveranciers. Het richtlijnprincipe bij Xylem Inc. is onze gedragscode (de Xylem gedragscode). De gedragscode geldt ook voor onze leveranciers bij hun zaken met Xylem

Nadere informatie

Code of Conduct (Nederlandse versie)

Code of Conduct (Nederlandse versie) Code of Conduct (Nederlandse versie) Datum [12-01-2014] Eigenaar: Global Internal Audit Department John Snyder President & CEO Mike Janssen COO Stephan Baars CFO 2014 BCD Travel 1 Inhoudsopgave Code of

Nadere informatie

Freeport-McMoRan Gedragscode Leveranciers. Augustus 2014

Freeport-McMoRan Gedragscode Leveranciers. Augustus 2014 Freeport-McMoRan Gedragscode Leveranciers Augustus 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Gedragscode leveranciers... 3 Inleiding... 3 Mensenrechten en arbeid... 3 Veiligheid en gezondheid... 4 Drugs- en

Nadere informatie

Integriteitcode. Woningbouwvereniging Brederode Wonen

Integriteitcode. Woningbouwvereniging Brederode Wonen Integriteitcode Woningbouwvereniging Brederode Wonen Brederode Wonen INTEGRITEITCODE versie oktober 2013 Inleiding Woningbouwvereniging Brederode Wonen (hierna te noemen Brederode) is een woningbouwcorporatie

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERSBELEID

KLOKKENLUIDERSBELEID KLOKKENLUIDERSBELEID Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 1.1 Introductie 3 1.2 Doel document 3 1.3 Doelgroep 3 2 BELEID 3 2.1 Wat betekent klokkenluiden? 3 2.2 Definitie klokkenluider 4 2.3 Doel beleid 4 2.4 Een

Nadere informatie

GROUP POLICIES. Always By Your Side. Gedragscode.

GROUP POLICIES. Always By Your Side. Gedragscode. GROUP POLICIES Gedragscode Always By Your Side. www.polygongroup.com/nl Contents Introductie 3 Gedragscode Polygon Zakelijke ethiek 4 Anticorruptie en mededinging Medewerkers 5 Professioneel gedrag Werkomgeving

Nadere informatie

Gedragscode. Gezond verstand, Gezond geweten

Gedragscode. Gezond verstand, Gezond geweten Gedragscode Gezond verstand, Gezond geweten 1 Respect en professioneel gedrag Gelijke behandeling voor iedereen Ieder mens is uniek. Binnen ons bedrijf werken wij op een respectvolle manier met elkaar

Nadere informatie

Gedragsprincipes. Gedragsprincipes April

Gedragsprincipes. Gedragsprincipes April Gedragsprincipes Gedragsprincipes April 2016 1 Gedragsprincipes April 2016 3 Inhoud Juridisch en ethisch verantwoord zaken doen Naleving van de wet en van het beleid van Givaudan... 6 Omkoping en corruptie...

Nadere informatie

Gedragscode Gasunie Gedragscode Gasunie Pagina 1 van 6 GU-CODE, versie november 2018

Gedragscode Gasunie Gedragscode Gasunie Pagina 1 van 6 GU-CODE, versie november 2018 Gedragscode Gasunie Gedragscode Gasunie Pagina 1 van 6 GU-CODE, versie november 2018 Gedragscode Waarom een gedragscode? Gasunie staat voor een veilig, betrouwbaar en betaalbaar gastransport. Daarbij zijn

Nadere informatie

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Integriteitscode Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Wassenaar, 27 maart 2017 1 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Toewijzing van woningen 3 3 Zakelijk houden van relaties en nevenactiviteiten 3

Nadere informatie

GEDRAGSCODE ( Code of conduct )

GEDRAGSCODE ( Code of conduct ) GEDRAGSCODE ( Code of conduct ) KALB Accountants & Adviseurs Wie zijn wij en waar staan wij voor? Mensen die integriteit, respect en teamwerk laten zien Energieke en enthousiaste mensen die plezier in

Nadere informatie

Gedragscode Nalevingsrichtlijnen

Gedragscode Nalevingsrichtlijnen Gedragscode Nalevingsrichtlijnen INHOUD 3 VERBOD OP CORRUPTIE EN BEÏNVLOEDING 6 BOEKHOUDKUNDIGE CONTROLEPROCEDURES 7 EERLIJKE MEDEDINGING 8 EXPORT- EN IMPORTVOORSCHRIFTEN 2 VERBOD OP CORRUPTIE EN BEÏNVLOEDING

Nadere informatie

Gedragscode. Inhoudsopgave RESPECT VOOR COLLEGA'S, HANDELSPARTNERS EN DE GEMEENSCHAP... 4

Gedragscode. Inhoudsopgave RESPECT VOOR COLLEGA'S, HANDELSPARTNERS EN DE GEMEENSCHAP... 4 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOEL VAN DE MANUCHAR GEDRAGSCODE... 3 TOEPASSINGSGEBIED... 3 TOEZICHT OP DE NALEVING... 3 GEDRAGSCODE... 4 RESPECT VOOR COLLEGA'S, HANDELSPARTNERS EN DE GEMEENSCHAP... 4 NALEVING

Nadere informatie

Gedragscode integriteit

Gedragscode integriteit Gedragscode integriteit Juni 2010 1. Inleiding Deze notitie gaat over integriteit bij Woningbouwvereniging Helpt Elkander. Hierin staat vermeld wat onder integriteit wordt verstaan en welke spelregels

Nadere informatie

Integriteitsmonitor 2012 Ambtenaren 1

Integriteitsmonitor 2012 Ambtenaren 1 Gedragsregels Er is een regeling nevenfuncties/financiële (neven)belangen Er is een regeling aannemen geschenken/uitnodigingen Er is een regeling informatie en geheimhouding Er is een regeling tegengaan/omgaan

Nadere informatie

Integriteitscode. De Woningraat

Integriteitscode. De Woningraat Integriteitscode De Woningraat 2018 Inleiding De Woningraat is er in hoofdzaak voor om die doelgroepen te huisvesten die daar zelf niet in kunnen voorzien. Onze kernwaarden zijn klantgericht, betrokken,

Nadere informatie

VDL Groep. Gedragscode. Kracht door samenwerking

VDL Groep. Gedragscode. Kracht door samenwerking VDL Groep Gedragscode Kracht door samenwerking Inhoudsopgave 1. Wie dient deze gedragscode na te leven? 4 2. Samenwerken met klanten, leveranciers en andere zakenrelaties 5 3. Management en medewerkers

Nadere informatie

i. Het ondersteunen van een cultuur van openheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en integriteit.

i. Het ondersteunen van een cultuur van openheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en integriteit. KLOKKENLUIDERSBELEID Reglement voor het omgaan met een vermoeden van een misstand Introductie De ForFarmers gedragscode (Code of Conduct) bevat richtlijnen en principes voor het dagelijks handelen. Het

Nadere informatie

VDL Groep. Gedragscode. Kracht door samenwerking

VDL Groep. Gedragscode. Kracht door samenwerking VDL Groep Gedragscode Kracht door samenwerking Inhoudsopgave 1. Wie dient deze gedragscode na te leven? 4 2. Samenwerken met klanten, leveranciers en andere zakenrelaties 5 3. Management en medewerkers

Nadere informatie

Deze vertaling van het Engelstalige document is gemakshalve voor u bedoeld. De originele tekst in het Engels is in alle gevallen van toepassing op uw

Deze vertaling van het Engelstalige document is gemakshalve voor u bedoeld. De originele tekst in het Engels is in alle gevallen van toepassing op uw Deze vertaling van het Engelstalige document is gemakshalve voor u bedoeld. De originele tekst in het Engels is in alle gevallen van toepassing op uw rechten en verplichtingen. U kunt het originele document

Nadere informatie

Flyct Gedragscode. Introductie. Dit is onze Gedragscode. Dit zijn onze kernprincipes. Waarom onze Gedragscode belangrijk is

Flyct Gedragscode. Introductie. Dit is onze Gedragscode. Dit zijn onze kernprincipes. Waarom onze Gedragscode belangrijk is Flyct Gedragscode Introductie Dit is onze Gedragscode Uit onze Gedragscode blijkt waar wij voor staan en geeft aan wat wij wel en niet doen. De code omvat onze kernprincipes en wat ze in de praktijk betekenen.

Nadere informatie

GEDRAGSCODE/ GEDRAGSREGELS. VOOR MEDEWERKERS van de NOVEC groep

GEDRAGSCODE/ GEDRAGSREGELS. VOOR MEDEWERKERS van de NOVEC groep GEDRAGSCODE/ GEDRAGSREGELS VOOR MEDEWERKERS van de NOVEC groep Inleiding Als aanbieder van mast infrastructuur, glasvezeldiensten, rentmeesterdiensten en leverancier van (turn-key) projecten voor mobiele

Nadere informatie