Doelstelling van het onderzoek en vervolg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doelstelling van het onderzoek en vervolg"

Transcriptie

1 Definitief Rapportage resultaten onderzoek nazorg stortplaatsen 2013 inclusief meerjarenuitvoeringsprogramma voormalige stortplaatsen 2014 e.v. Rapport Inleiding Om de (na)zorg bij voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn beter te borgen heeft het college van B&W op 28 oktober 2013 een Plan van aanpak Grip op (na)zorg vastgesteld. In dit plan van aanpak zijn prioritaire maatregelen/acties benoemd. Deze rapportage geeft een samenvatting van de resultaten van de in 2013 uitgevoerde acties/maatregelen en bevat gelijk het meerjarenuitvoeringsprogramma voor de (na)zorg bij voormalige stortplaatsen voor 2014 en verder. Op het grondgebied van de gemeente Apeldoorn liggen 17 voormalige stortplaatsen. Hiervan zijn er 4 in gemeentelijk eigendom en 13 in eigendom bij derden. Voor het plan van aanpak is een tweedeling gemaakt ten behoeve van de prioritering van de (na)zorg maatregelen. In het plan van aanpak is hiervoor de terminologie hoog risicoprofiel en laag risicoprofiel genteerd. Na overleg met de provincie Gelderland wordt voorgesteld om vanaf nu deze terminologie te wijzigen in: primaire aandachtslocaties en secundaire aandachtslocaties. De term risico in dit kader dient bij voorkeur alleen genteerd te worden bij spoedeisende saneringen zoals gedefinieerd in de Wet bodembescherming. 1 van 11 Uw kenmerk - Bendeld door Waldo Ogg/Hedwig Bisseling Afschrift aan - Bijlage 20 Primaire aandachtslocaties zijn de locaties: die gelegen zijn in de openbare ruimte of openbaar zijn met gebruiksbeperkingen met betrekking tot het grondgebruik, en/of (na)zorgmaatregelen gericht op het voorkomen van contactmogelijkheden met de verontreiniging. De overige locaties zijn de secundaire aandachtslocaties. 11 van de 17 voormalige stortplaatsen zijn primaire aandachtslocaties, hiertoe behoren de 4 voormalige stortplaatsen in gemeentelijke eigendom. 6 voormalige stortplaatsen zijn secundaire aandachtslocaties. Voor meer toelichting over de aanleiding en doelstelling van dit onderzoek en het meerjarenuitvoeringsprogramma 2014 e.v. wordt verwezen naar het plan van aanpak en het uitvoeringsplan: Omgevingsdienst Veluwe IJssel Marktplein LG Apeldoorn Postbus BE Apeldoorn T F E info@ovij.nl KvK

2 1. Grip Op (Na)Zorg; Plan van aanpak voor risicobeheersing van (rest)verontreinigingen in de bodem bij voormalige stortplaatsen, 11 juni 2013 (vastgesteld door B&W op 28 oktober 2013). 2. Uitvoeringsplan maatregelen (na)zorg voormalige stortplaatsen, OVIJ 18 oktober Doelstelling van het onderzoek en vervolg 2 van 11 Conform het plan van aanpak heeft het onderzoek (deel I van dit rapport) de volgende doelstellingen: Voor de 4 voormalige stortplaatsen die in eigendom zijn bij de gemeente Apeldoorn wordt het volgende beoogd: o Inzicht te krijgen in de onderhoudsstaat van de deklagen en het huidige gebruik van de locaties. o Inzicht te krijgen in de kwaliteit van het grondwater. Voor de 13 voormalige stortplaatsen in eigendom bij derden is de doelstelling: o Voor de 7 voormalige stortplaatsen met het etiket primaire aandachtslocatie, inzicht hebben in het gebruik en de onderhoudsstaat. o Voor de 6 voormalige stortplaatsen met het etiket secundaire aandachtslocatie, controleren of dit lage aandachtsniveau nog van toepassing is. o Een overzicht hebben van de beschikbare gegevens van reeds uitgevoerde grondwatermonitoringen. Communicatie doelstelling: o Open en helder met bestuur, burgers en grondeigenaren communiceren over de uitvoering van het project, de maatregelen en de resultaten. In aansluiting en vervolg op de uitkomsten van het onderzoek wordt in deel II van dit rapport een meerjarenuitvoeringsprogramma voor de (na)zorg bij voormalige stortplaatsen, voor 2014 en verder, gepresenteerd. Deel I Uitgevoerde werkzaamheden 2013 De veldinspecties en de grondwatermonitoring zijn uitgevoerd door adviesbureau Tauw uit Deventer. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in december De volledige resultaten per locatie zijn gegeven in de onderzoeksrapportages van Tauw: 17 rapportages van veldinspecties, aangevuld met 1 samenvattende tabel. De samenvattende tabel is als bijlage bij dit rapport gevoegd. Op de locaties Sprengenpark, Zuster Meyboomlaan en De Vellert is een grondwatermonitoringsronde uitgevoerd (Tauw projectnumemr , rapport L001 t/m en L003). Voor de locatie De Vellert is deze grondwatermonitoring tevens uitgevoerd in het kader van de reguliere jaarlijkse grondwatermonitoring, in het kader van de lopende sanering op de locatie.

3 Op de locatie Kanaalpark is in de zomer en najaar 2013 een nader onderzoek uitgevoerd naar het grondwater (Tauw kenmerk R MNU-mfv- V03-NL). Resultaten veldinspecties Rapportages Tauw De resultaten van de veldinspecties zijn door Tauw per locatie beschreven aan de nd van de volgende aspecten: van de afdeklaag: o Is er sprake van verzakkingen, gaten als gevolg van omgevallen bomen, omwoeling door dieren enz.? o Is er stortmateriaal zichtbaar óp het maaiveld? o Wat is de bedekkingsgraad van de begroeiing? Openbare heid: o Is het terrein afgesloten door een omheining? o Zijn er tekenen van menselijke aanwezigheid, zoals wandelpaden of bedrijfsmatig gebruik? 3 van 11 Bureau Tauw heeft geen oordeel gegeven of de situatie acceptabel is of niet. Dit oordeel is moeilijk te geven en steeds subjectief. Er zijn voor zover bekend geen normen of richtlijnen om de kwaliteit van de deklaag te beoordelen 1. Hoe beoordeel je bijvoorbeeld of onderstaande situatie acceptabel is: Fotovoorbeeld: situatie acceptabel of niet? (Stortgat Zevenhuizen) Als gevolg van natuurlijke processen komt stortmateriaal geleidelijk naar de oppervlakte. Daar komt bij dat de stortlocaties, wanneer eenmaal sprake is van zichtbaar stortmateriaal op het maaiveld, vaak een aanzuigende werking hebben op illegale dumping van afval door derden. Het geconstateerde afval op de locaties lijkt dan ook een combinatie van oud stortmateriaal en recent gedumpt afval. De OVIJ geeft in dit rapport wel een interpretatie van de bevindingen en vertaalt deze in een kwaliteitsoordeel. Beoordeling resultaten veldinspecties Het eindoordeel over de situatie op de stortplaatsen dient gegeven te worden door het wettelijk bevoegd gezag voor de stortplaatsen, namelijk de provincie Gelderland. De resultaten van de veldinspectie worden daarom ook verstrekt aan de provincie. Eventuele gevolgen voor de eigenaren van de stortplaatsen in eigendom van derden, dienen door de provincie gecommuniceerd te worden richting de eigenaren. 1 Met uitzondering van de regel: De dikte van de deklaag dient minimaal 0,5 meter te bedragen. Bij de veldinspecties is geen onderzoek gedaan naar de diktes van de deklagen.

4 Eigen oordeel OVIJ In dit rapport wordt door de OVIJ een kwalitatief oordeel gegeven aan de resultaten van de veldinspecties. Er zijn drie categorieën gedefinieerd: De situatie is optimaal. Actie is niet nodig De situatie is niet optimaal, maar nog wel acceptabel. Actie is niet nodig. Aanbevolen wordt om over 5 jaar de situatie opnieuw te inspecteren. De situatie is onacceptabel. Actie is nodig. 4 van 11 Het oordeel is per locatie gegeven op basis van een combinatie van de kwaliteit van de afdeklaag en de openbare heid van de locatie. Hoe er de locatie, hoe hoger de eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van de afdeklaag. Aan de vier gemeentelijke locaties worden de hoogste eisen gesteld aan de afdeklaag, aangezien deze ingericht zijn als openbaar gebied. Het oordeel per stortplaats is opgenomen in bijgevoegde samenvattende tabel (bijlage 1). In onderstaande tabel is een samenvatting gegeven van de resultaten: Huidig gebruik Afdeklaag Openbare heid oordeel 4x gemeentelijk eigendom, hoog aandachtsniveau 7x eigendom derden, hoog aandachtsniveau 6x eigendom derden, laag aandachtsniveau 3x park 1x bos 5x bos 1x moestuin 1x paardenwei 4x bos/gras 1x verrd 1x opslagterrein 3x acceptabel 1 1x aandachtspunt 4 4x goed 3x acceptabel 2 4x goed 1x acceptabel 1x aandachtspunt 4 4x 5x 2x on 3x 3x on 1x 2x 1x 4 2x 5x 2 0x 4x 1x 3 1x 4 1 : is grotendeels goed, maar lokaal een verzakking en/of aantasting door omgevallen boom. 2 : Verzakkingen, gaten door omgevallen bomen, deklaag losgewoeld door dieren 3 : Relatief veel zichtbaar stortmateriaal in combinatie met (beperkte) heid 4 : Betreft beide kuil die door kinderen als hut gegraven is in de afdeklaag. Op twee locaties is sprake van kuilen die door kinderen als hut gegraven zijn in de afdeklaag. Dit zijn relatief eenvoudig te herstellen gaten in de afdeklaag. Geadviseerd wordt om dit op korte termijn te doen. Voor één locatie betreft het een gemeentelijke locatie (Kanaalpark), deze situatie is reeds hersteld. Voor de andere locatie betreft het eigendom van derden (Ooster Broeksweg / Hertgers). Hier dient de eigenaar door de provincie Gelderland te worden verzocht, om de afdeklaag te herstellen. Indien beide hutten buiten beschouwing worden gelaten, dan is er overwegend sprake van een acceptabele situatie. Opgemerkt wordt dat nu al zichtbaar is dat de afdeklagen geen eeuwig leven hebben. Op een gegeven moment zal herstel van de locatie of het beter afsluiten met een hekwerk wenselijk worden. De zichtbaarheid van stortmateriaal aan het maaiveld heeft een versterkend effect op het illegaal dumpen van afval, dit effect is op sommige locaties nu al waarneembaar.

5 Op één particuliere locatie is een moestuin aangetroffen. Opgemerkt dat dit geen wijziging is van het gebruik, ten opzichte van het gebruik zoals bekend bij de provincie Gelderland (in het VOS-onderzoek in 1999 was reeds sprake van moestuin). Er wordt daarom vanuit gegaan, dat het gebruik niet leidt tot risico s voor de volksgezondheid. Wijzigingen in aandachtsniveau Voor twee locaties met een etiket secundaire aandachtslocatie, wordt geconcludeerd dat dit etiket niet meer van toepassing is. Beide locaties (Oude Arnhemseweg en Ooster Broeksweg) zijn voor derden en krijgen daardoor het etiket primaire aandachtslocatie. Andersom kunnen door de bevindingen van dit onderzoek twee locaties gewijzigd worden van primair naar secundair (Kanaal Zuid en Groene Veltweg). 5 van 11 Resultaten grondwatermonitoring Resulaten grondwatermonitoring 2013 Ter plaatse van de drie gemeentelijke stortplaatsen (Sprengenpark, Zuster Meijboomlaan en Vellertdijk) is een grondwatermonitoringsronde uitgevoerd. Opgemerkt wordt dat de monitoring voor Vellertdijk feitelijk uitgevoerd is in het kader van een lopende grondwatersanering op de locatie. Ter plaatse van Kanaalpark is in 2013 een nader onderzoek naar het grondwater uitgevoerd. In onderstaande tabel zijn de resultaten van de vier gemeentelijke stortlocaties gegeven. Tauw rapport / naam locatie Concentraties verontreinigingen grondwater 2013 Trends L001 >S Geen opvallende Sprengenpark stijgingen in gelten L002 Nikkel en arseen>i Geen opvallende Zuster Verder maximaal >S stijgingen in Meijboomlaan gelten L003 >S Geen opvallende Vellertdijk stijgingen in gelten Nader onderzoek Barium>T Geen opvallende Kanaalpark Verder maximaal >S stijgingen in gelten >S: licht verhoogde gelten >T: matig verhoogde gelten >I: sterk verhoogde gelten Opmerkingen - Vermoedelijk zijn arseen en nikkel van nature aanwezige metalen, die als gevolg van schommelende redoxcondities mobiliseren. Momenteel vindt in Apeldoorn vervolgonderzoek plaats naar het voorkomen van arseen. - De aangetroffen VOCL-verontreiniging is niet afkomstig van de stortplaats. Daarom zal de monitoring hiervan meegenomen worden bij de uitvoering van de nazorg van overige locaties. De resultaten geven geen aanleiding tot aanvullende acties.

6 Resultaten voorgaande onderzoeken Conform het plan van aanpak zijn bij de provincie de beschikbare gegevens van reeds uitgevoerde grondwatermonitoringen op alle 17 locaties opgevraagd. De volgende rapporten zijn door de provincie verstrekt: 17 locatierapportages Verkennend Onderzoek Stortplaatsen (VOS), De Straat Milieuadviseurs: Het betreffen inventarisaties van bekende gegevens en locatie inspecties, geen analyseresultaten. 17 rapportages MOVOS (MonitoringsOnderzoek Voormalige Stortplaatsen) Stedendriehoek, De Straat Milieuadviseurs. Dit zijn losse analysecertificaten en tekeningen. 17 rapportages DOVOS (Deklaag Onderzoek Voormalige Stortplaatsen). Ook dit zijn analysecertifcaten (zonder toetsing), boorbeschrijvingen en tekeningen. 6 van 11 De gemeente Apeldoorn is net als de overige eigenaren in 2004 door de provincie geïnformeerd over de resultaten van deze onderzoeken (brief d.d. 3 november 2004, MW ). In de brief zijn de resultaten van VOS/MOVOS/DOVOS samengevat. Een samenvatting is onderstaand gegeven. Locatiecode Naam Grondwater verontreiniging Deklaag verontreiniging Aanvullend onderzoek aanbevolen door provincie? 020/004 Albaweg Lieren >I (metalen) >S Noodzakelijk (Zandgat Hertgers) 020/007 Amersfoortseweg >I (metalen) >I (PAK) Noodzakelijk (Zandgat Zevenhuizen) 020/025 Imbosweg, Loenen >T (metalen) >T (metalen) Aanbevolen (Sanders) 020/028 De Maten / Kanaalpark >T (metalen) >S Aanbevolen 020/030 Oude Arnhemseweg >S >T (PAK) Aanbevolen Loenen (Zandgat Vakkert) 020/031 Richtersweg >S - (niet onderzocht) Nee (Lucasziekenhuis c.q. Gat van Fokkema) 020/032 Molenvaart (Brink) >S >S Nee 020/033 Oosterbroeksweg >S >S Nee (Hertgers) 020/034 Oude Zwolseweg >S >S Nee tussen (van Disbergen) 020/040 Richtersweg (Stortgat >10xI (benzeen) >I (metalen) Noodzakelijk Zevenhuizen) >I (metalen) 020/043 Sprengenparklaan >S >T (metalen) Aanbevolen 020/049 Vellertdijk >I (benzeen en >I (metalen) Noodzakelijk metalen) 020/054 Zonnegloren 21 >S >S Nee 020/055 Zuster Meijboomlaan >I (metalen) >I (PAK en Noodzakelijk metalen) 020/061 Arnhemseweg nabij Stoppelbergweg (De >S >S Nee

7 Groot) 020/064 Kanaal Zuid tegenover 282 (De Pater) 020/066 GroeneVeltweg Wenum (van Disbergen) >S >S Nee >S >S Nee Uit de resultaten komt het volgende naar voren: op 10 locaties is sprake van maximaal licht verhoogde gelten in het grondwater (meestal aan barium, arseen en/of zink). Licht verhoogde gelten vormen wettelijk gezien geen noodzaak tot het nemen van maatregelen. op 7 locaties is in het grondwater sprake van matig tot sterk verhoogde gelten aan nikkel, barium, arseen, zink en/of benzeen. Zware metalen komen ook regelmatig van nature voor in de bodem van Apeldoorn. Op basis van de beschikbare kennis geven de verhoogde gelten naar onze mening geen directe aanleiding tot het nemen van maatregelen. Binnenkort wordt een algemeen onderzoek gestart naar de risico s van al of niet van nature aanwezig arseen. Benzeen komt voor op 2 locaties. De Vellert is inmiddels gesaneerd en wordt gemonitoord. De locatie Richtersweg is in 2007 nader onderzocht in opdracht van de gemeente Apeldoorn. Benzeen is toen niet buiten de stortplaats aangetoond. In de deklaag van 4 locaties zijn sterk verhoogde geltes aan PAK en/of zware metalen aangetroffen. De Vellert is inmiddels gesaneerd en voor de overige 3 locaties bestaat geen aanleiding tot nader onderzoek. 7 van 11 De resultaten per stortplaats zijn opgenomen in samenvattende tabel in de bijlage. Communicatie Conform het plan van aanpak dient aandacht te worden besteed aan communicatie met bestuur, burgers en grondeigenaren. Hiertoe zijn de volgende initiatieven genomen: de 17 stortplaatsen en de bijbehorende informatie worden op een gemakkelijk terugvindbare manier opgenomen in het gemeentelijk bodeminformatiesysteem. De resultaten van de veldinspecties en grondwatermonitoring zullen worden verstrekt aan eigenaren, omwonenden en andere belanghebbenden. Het betreft de doelgroep die ook geïnformeerd is voor de uitvoering van de onderzoeken, Overleg met provincie Op 18 maart jl. zijn de resultaten van de bij de voormalige stortplaatsen uitgevoerde onderzoeken besproken met een vertegenwoordiger van de provincie Gelderland. Uit dit overleg kwam samengevat naar voren dat de provincie met belangstelling kennis heeft genomen van de resultaten van de onderzoeken. Op basis van deze resultaten zien zij echter geen aanleiding voor nadere acties of vervolgonderzoek. Afgesproken is dat de onderzoeksresultaten door de gemeente Apeldoorn worden gecommuniceerd.

8 Aanbevelingen Op basis van de onderzoeksresultaten, en het overleg met de provincie, worden de volgende aanbevelingen gedaan: Dichtmaken van de hut die kinderen in de afdeklaag van Kanaalpark gegraven hebben. Deze actie is reeds uitgevoerd. De provincie per brief formeel de resultaten van de veldinspecties en de grondwatermonitoring aan te bieden. Daarbij de provincie verzoeken om te beoordelen of de resultaten aanleiding geven tot maatregelen en zo ja, deze maatregelen te treffen en de gemeente Apeldoorn hierover te informeren. Voor de gemeentelijke locaties elke 2 jaar een leeflaaginspectie en elke 2 jaar een grondwatermonitoring uitvoeren. NB De monitoring van de bij de stortplaats Kanaalpark aangetroffen VOCL-verontreiniging wordt meegenomen bij de uitvoering van de nazorg van overige locaties i.c. de locaties met een restverontreiniging, niet zijnde stortplaatsen (frequentie naar verwachting 1 keer per jaar). Voor de overige primaire aandachtslocaties elke 2 jaar een leeflaaginspectie uitvoeren. Voor de secundaire aandachtslocaties elke 5 jaar een leeflaaginspectie uitvoeren. Overleggen met de projectleider gebiedsgericht grondwaterbeheer of er locaties zijn die moeten worden toegevoegd aan dit programma. Als dat zo is moet hierover contact worden opgenomen met de eigenaar van de locatie. 8 van 11

9 Deel II Meerjarenuitvoeringsprogramma voor de (na)zorg bij voormalige stortplaatsen voor 2014 e.v. Op basis van de resultaten van de uitgevoerde leeflaaginspecties en monitoringen van het grondwater is een meerjarenprogramma voor de uitvoering van nazorg bij de voormalige stortplaatsen opgesteld. In het meerjarenprogramma is onderscheid gemaakt tussen gemeentelijke stortplaatsen en stortplaatsen van derden. 9 van 11 De gemeente Apeldoorn is als eigenaar van de voormalige gemeentelijke stortplaatsen verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. Een andere verantwoordelijkheid is het voorkomen van risico s voor de omgeving. Dit betreffen zowel de directe risico s als gevolg van contact met het stortmateriaal als de risico s voor verontreiniging van de bodem/grondwater. In het nazorgprogramma is daarom voor de voormalige gemeentelijke stortplaatsen opgenomen dat er elke 2 jaar een leeflaaginspectie en een monitoring van het grondwater plaatsvindt. Omdat de gemeente Apeldoorn een goede leefomgeving voor ar burgers en bedrijven wil borgen is er ook voor de voormalige stortplaatsen van derden een leeflaafinspectie opgenomen. Voor de primaire aandachtlocaties dient deze elke 2 jaar plaats te vinden. Voor de secundaire aandachtlocaties is het voldoende om elke 5 jaar een leeflaaginspectie uit te voeren. Bij de eerstvolgende leeflaaginspectie wordt niet alleen naar de kwaliteit maar ook naar de dikte van de leeflaag gekeken. Het meerjarenprogramma is opgenomen in onderstaande tabel. Meerjarenuitvoeringsprogramma voormalige stortplaatsen Voormalige stortplaatsen Gemeentelijk eigendom - Sprengenpark - Zuster Meijboomlaan - Vellertdijk - Kanaalpark Eigendom derden, primaire aandachtslocaties - Albaweg Lieren - Amersfoortseweg - Imbosweg Loenen - Oude Arnhemseweg Loenen - Ooster Broeksweg - Richtersweg - Arnhemseweg Eigendom derden, secundaire aandachtslocaties - Richtersweg - Molenvaart - Oude Zwolseweg - Zonnegloren 21 Beekbergen Frequentie leeflaaginspectie Elke 2 jaar *Volgende monitoring in 2015 Elke 2 jaar *Volgende monitoring in 2015 Elke 5 jaar *Volgende monitoring in 2018 Frequentie grondwatermonitoring Elke 2 jaar *Volgende monitoring in 2015 NB De monitoring van de bij de stortplaats Kanaalpark aangetroffen VOCL-verontreiniging wordt meegenomen bij de uitvoering van de nazorg van overige locaties (frequentie naar verwachting 1 keer per jaar). Niet Niet

10 - Kanaal-Zuid tg Groeneveldweg ong Relatie met gebiedsgericht grondwaterbeheer De onderzoeken die zijn uitgevoerd bij de voormalige stortplaatsen zijn de uitwerking van rapportage Grip op (na)zorg voormalige stortplaatsen Apeldoorn (rapportage 11 juni 2013). In deze rapportage staat ook vermeldt dat moet worden onderzocht voor welke locaties opname in het gebiedsgericht grondwaterbeheer interessant kan zijn. Met de projectleider van gebiedsgericht grondwaterbeheer wordt overlegd of er locaties zijn die moeten worden toegevoegd aan dit programma. Als dat zo is moet hierover contact worden opgenomen met de eigenaar van de locatie. 10 van 11

11 Bijlage 1: Samenvattende tabel 11 van 11

12 Samenvattende tabel Aanduiding Perceelgegevens Resultaten voorgaande onderzoeken Aandachts Resultaten 2013 Aangepast Voorstel nazorg niveau aandachts frequentie Nr VOS code BIS nummer Naam Perceel Opp. eigenaar Meest recente onderzoek Aard stortmateriaal deklaag grondwater Nader onderzoek geadviseerd Besluit EUT provincie Gelderland conform gebruik locatie (bron: VOS onderzoek uitvoeringsplan Grondwater monitoring Veldinspectie Tauw Rapport Bodemvreemd materiaal op het maaiveld Begroeiing Openbaar? afdeklaag Menselijke af- / aanwezigheid Conclusie niveau Leeflaag inspectie (per x Grondwater monitoring (per x aantal in brief 2003) aantal jaar) Provincie jaar) Gelderland ( ) 1 020/ Albaweg Beekbergen 0,83 Golf- en Businessclub 2000/2002 Bouw-en >S >S Ja n.a. (niet onbeperkt hoog - N001 Beperkt Bos Toegankelijk Aangetast Afwezig Hoog 5 - ongenr./lieren B 3445 de Scherpenbergh bv aanwezig) (Bij vos- en door (Zandgat Hertgers) Albaweg 43 beschermd dassenholen) omgevallen 7364 CB Lieren natuurgebied bomen en losgewoeld door dieren / Amersfoortseweg Hoog 7,78 GEPO Beheer 2000/2002 Huishoudelijk-, >I (PAK) >S Ja n.a. onbeperkt hoog - N002 Sporadisch Bos Toegankelijk Aangetast Aanwezig Hoog 5 - ongenr. (Zandgat Soeren S t.a.v. de heer G.J. bouw-, sloop- en door Zevenhuizen) 759 Ponstein bedrijfsafval beschermd omgevallen Twelloseweg 27 natuurgebied bomen en 7396 BJ Terwolde losgewoeld door dieren / Imbosweg, Loenen Beekbergen 4,74 (m) B. Sanders 2000/2002 Huishoudelijk-, >T Zink >T** Ja n.a. onbeperkt hoog - N003 Beperkt bos Toegankelijk Aangetast, Aanwezig Hoog 5 - (Sanders) D 1642 Horstweg 80 bouw- en- (metalen) Verder (wel omheind, o.a BS Loenen, maximaal beschermd maar hek staat verzakking, mogelijk >S natuurgebied open) omgevallen chemisch afval bomen en losgewoeld door dieren / De Maten / Apeldoorn 10 Gemeente 2000/2002 Huishoudeljk >S Barium >T** Ja 30 mei 2008, Park nvt Barium>T N015 Nee Bos/park Ja Goed. NB: Aanwezig nvt 5 5 Kanaalpark AC afval, verffabriek Verder GE : Verder Kinderen Talens, maximaal geen risico s, maximaal >S dden een fietsfabriek >S geen noodzaak hut gegraven Sparta tot sanering in de afdeklaag, deze is inmiddels iov de gemeente gedicht.

13 Aanduiding Perceelgegevens Resultaten voorgaande onderzoeken Aandachts Resultaten 2013 Aangepast Voorstel nazorg niveau aandachts frequentie Nr VOS code BIS nummer Naam Perceel Opp. eigenaar Meest recente onderzoek Aard stortmateriaal deklaag grondwater Nader onderzoek geadviseerd Besluit EUT provincie Gelderland conform gebruik locatie (bron: VOS onderzoek uitvoeringsplan Grondwater monitoring Veldinspectie Tauw Rapport Bodemvreemd materiaal op het maaiveld Begroeiing Openbaar? afdeklaag Menselijke af- / aanwezigheid Conclusie niveau Leeflaag inspectie (per x Grondwater monitoring (per x aantal in brief 2003) aantal jaar) Provincie jaar) Gelderland ( ) 5 020/ Oude Beekbergen 4,14 mevrouw B. Bronkhorst 2000/2002 Bouw- en >T (PAK) >S Ja n.a. beperkt laag - N004 Beperkt bos Toegankelijk Aangetast Afwezig Hoog 5 - en Arnhemseweg/ E 2189 Waterjufferstraat 24 door 020/030 Loenermark 7361 BM Beekbergen (hekwerk om omgevallen ongenummerd locatie). bomen en Loenen beschermd losgewoeld (Zandgat Vakkert) natuurgebied door dieren. (stortplaats afgewerkt in 1991 volgens door prov Geld opgesteld afwerkingsplan) 6 020/ Richtersweg Apeldoorn 0,2 Stichting Geldere 2000/2002 Huisvuil (onder niet >S Nee n.a. niet laag - N005 Geen Tegels en grind Toegankelijk Goed Aanwezig Laag 10 - (Lucaszieken-huis AD 4188 Ziekenhuizen een betonnen onderzocht c.q. Gat van Schweitzernlaan 31 bak) Fokkema) 7334 DZ Apeldoorn 7 020/ Molenvaart ongenr. Beekbergen 0,85 Het Waterscp Oost- 2000/2002 Bouw- en >S >S Nee n.a. landbouw: laag - N006 Geen Gras Redelijk Goed Afwezig Laag 10 - (Brink) M 2204 veluwe vegetatie gras, on Brinklaan JD beperkt Apeldoorn (M) R.D. Brink Lierderstraat BK Lieren 8 020/033 Geen Ooster Broeksweg Beekbergen 0,96 (m) H. van de Brink 2000/2002 Bouw- en >S >S Nee n.a. extensieve laag - N007 Beperkt. Bos Toegankelijk Goed/ Aanwezig Hut in Hoog 5 - ongenr. (Hertgers) O 101 Utrechtseweg 11 recreatie Deels is sprake Kinderen afdeklaag 3927 AT Renswoude beperkt van dumping. hebben een hut gegraven in de afdeklaag / Oude Zwolseweg Apeldoorn 0,36 (m) D.G. Disbergen 2000/2002 Bouw- en >S >S Nee n.a. opslag grind, laag - N008 Nee Opslagterrein voor Nee Goed Het is een Laag 10 - tussen (v AB 135 ) Koningstraat 92 containers, niet bouwmaterialen, bedrijfsterrein Disbergen) 7315 HX Apeldoorn (bovengrondse landbouwmachines opslag omgeving en stortmateriaal) bebouwd / Richtersweg Apeldoorn 6,08 Pontmij ontwikkeling BV 2000/2002 Huishoudelijk-, >I Benzeen >I Ja 30 mei 2008, extensieve hoog - N009 Beperkt Bos Toegankelijk Goed Afwezig Hoog 5 - (Stortgat AD 2200 Molenberg 1 bouw en (metalen) Nikkel, GE : recreatie, Zevenhuizen) 5473 AM Heeswyk barium, geen risico s, onbeperkt Dinther arseen >I geen noodzaak tot sanering

14 Aanduiding Perceelgegevens Resultaten voorgaande onderzoeken Aandachts Resultaten 2013 Aangepast Voorstel nazorg niveau aandachts frequentie Nr VOS code BIS nummer Naam Perceel Opp. eigenaar Meest recente onderzoek Aard stortmateriaal deklaag grondwater Nader onderzoek geadviseerd Besluit EUT provincie Gelderland conform gebruik locatie (bron: VOS onderzoek uitvoeringsplan Grondwater monitoring Veldinspectie Tauw Rapport Bodemvreemd materiaal op het maaiveld Begroeiing Openbaar? afdeklaag Menselijke af- / aanwezigheid Conclusie niveau Leeflaag inspectie (per x Grondwater monitoring (per x aantal in brief 2003) aantal jaar) Provincie jaar) Gelderland ( ) / Sprengenparklaan Soeren R 2,7 Gemeente 2007 Huishoudeljk >T (metalen) >S Ja 30 mei 2008, park Nvt >S N014 Nee Park Ja Goed Aanwezig nvt afval GE : geen risico s, geen noodzaak tot sanering /049 Vellertdijk diversen 8 Gemeente 2012 Slib rioolwater- >I (metalen) Benzeen >I Ja Nvt (lopende Park Nvt >S N016 Nee Park Ja Goed. Lokaal Aanwezig nvt 5 5 zuivering, Barium >I sanering) een lichte huishoudelijk Verder verzakking afval, puin maximaal >S /54 Geen Zonnegloren 21 Beekbergen 0,3 (m) W.B. Brielsman 2000/2002 Chem. Afval >S >S Nee n.a. privéterrein laag - N010 Nee Bos Nee Goed Aanwezig Laag 10 - F 5066 Zonnegloren 21 (Vapona) (overwegen (eigenaar) 7361 TL Beekbergen herbemonstering grondwater) / Zuster Apeldoorn 8 Gemeente 2007 huisvuil >I (PAK en Arseen en Ja 30 mei 2008, Park/bos nvt Nikkel en N017 Sporadisch Bos Ja Goed. Lokaal Aanwezig nvt 5 5 Meijboomlaan AD 1119 metalen) barium >T** GE : arseen>i** aangetast Verder geen risico s, Verder door maximaal geen noodzaak maximaal >S omgevallen >S tot sanering bomen en losgewoeld door dieren / Arnhemseweg 0,12 De Groot 2000/2002 Bouw-en >S >S Nee n.a. onbeperkt hoog - N011 Beperkt Bos Ja. Goed Nee Hoog 5 - nabij Houdstermaatscppijn Prikkeldraad is Stoppelbergweg B beschermd kapot (De Groot) Tullekensmolenweg 26 natuurgebied 7361 EN Beekbergen / Kanaal Zuid tg 282 Beekbergen 0,31 (m) J. de Pater 2000/2002 Bouw-en >S >S Nee n.a. extensieve hoog - N012 Sporadisch Moestuinen, bos Nee Goed Aanwezig Laag 10 - (De Pater) B 1381 en Lierderstraat bebouwing (eigenaar) 1382 BJ Lieren onbeperkt (mogelijk kleine volkstuin) / GroeneVeltweg Apeldoorn D 0,8 (m) D.G. Disbergen 2000/2002 Bouw- en >S >S Nee n.a. extensieve hoog - N013 Sporadisch Paardenwei Nee Goed Aanwezig Laag 10 - ongenr. Wenum (v Koningstraat 92 recreatie (eigenaar) Disbergen) 7315 HX Apeldoorn onbeperkt **: Barium, arseen en zink betreffen naar verwachting van nature aanwezige metalen. Deze worden niet beschouwd als verontreinigingen.

15 Legenda grondwaterkwaliteit: schoon Gelten boven streefwaarde Gelten boven interventiewaarde Legenda conclusie veldinspectie (kwaliteit afdeklaag/openbare heid): Actie niet nodig De situatie is niet optimaal, maar actie is niet nodig Actie is nodig

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling,

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling, Milieuadviesbureau voor: Bodemonderzoek Bodemsanering Milieuvergunningen Bezoekadres: Barkstraat 5 Raalte Tel: 0572-360998 Fax: 0572-351574 E-mail: info@hunneman-milieu.nl IBAN/rek.nr NL 69 RABO 0142997862

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N015-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N004-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling,

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling, Milieuadviesbureau voor: Bodemonderzoek Bodemsanering Milieuvergunningen Bezoekadres: Barkstraat 5 Raalte Tel: 0572-360998 Fax: 0572-351574 E-mail: info@hunneman-milieu.nl IBAN/rek.nr NL 69 RABO 0142997862

Nadere informatie

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling,

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling, Milieuadviesbureau voor: Bodemonderzoek Bodemsanering Milieuvergunningen Bezoekadres: Barkstraat 5 Raalte Tel: 0572-360998 Fax: 0572-351574 E-mail: info@hunneman-milieu.nl IBAN/rek.nr NL 69 RABO 0142997862

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N003-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N002-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N016-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N011-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Leeflaaginspectie 2017 voormalige stortplaats De Vellert te Apeldoorn

Leeflaaginspectie 2017 voormalige stortplaats De Vellert te Apeldoorn Notitie Contactpersoon Hans van Breugel Datum 27 juni 2017 Kenmerk N003-1227262HXB-mwl-V01-NL Leeflaaginspectie 2017 voormalige stortplaats De Vellert te Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N008-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling,

Omgevingsdienst Veluwe IJssel T.a.v. mevrouw H. Bisseling Postbus BE APELDOORN. Geachte mevrouw Bisseling, Milieuadviesbureau voor: Bodemonderzoek Bodemsanering Milieuvergunningen Bezoekadres: Barkstraat 5 Raalte Tel: 0572-360998 Fax: 0572-351574 E-mail: info@hunneman-milieu.nl IBAN/rek.nr NL 69 RABO 0142997862

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N013-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N012-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N017-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Schriftelijke vragen inzake Beantwoording schriftelijke vragen op grond van het Reglement van Orde betreffende oude stortplaatsen gemeente Deurne

Nadere informatie

MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN

MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN Algemeen 1. Gegevens locatie Locatienaam 2. Melding betreft Nader onderzoek (art. 29 in samenhang met art. 37) Saneringsplan (art. 28/39) Deelsaneringsplan

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong,

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong, 1 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

Samenvatting visuele inspectie van 17 voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Samenvatting visuele inspectie van 17 voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N018-1220503ERT-baw-V01-NL Samenvatting visuele inspectie van 17 voormalige en in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de samenvatting van

Nadere informatie

Referentie Doorkiesnummer Faxnummer adres Onderwerp

Referentie Doorkiesnummer Faxnummer  adres Onderwerp provincie:: Utrecht Dienst Water en Milieu Aan: G.J. Derksen Wegenbouw B.V. T.a.v. de heer G.J. Derksen Oud Aa 16 3621 LC Breukelen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax

Nadere informatie

Door te klikken op bovenstaande link komt u direct op de betreffende pagina.

Door te klikken op bovenstaande link komt u direct op de betreffende pagina. Bodem en bodemverontreiniging Een voormalige stortplaats heeft een bodemprobleem maar dit betekent niet dat automatisch de bodemregelgeving van toepassing is. Dit ligt toch wat genuanceerder. Er zijn drie

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit :10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats

Nadere informatie

MEMO. : Postbus milieuadvies t.a.v. Maurice Francken : W. Boom, SRE Milieudienst, RO/RO Datum : 30 augustus 2012. : Brouwhuis - Stationskwartier

MEMO. : Postbus milieuadvies t.a.v. Maurice Francken : W. Boom, SRE Milieudienst, RO/RO Datum : 30 augustus 2012. : Brouwhuis - Stationskwartier MEMO Aan : Postbus milieuadvies t.a.v. Maurice Francken Van : W. Boom, SRE Milieudienst, RO/RO Datum : 30 augustus 2012 Onderwerp : Brouwhuis - Stationskwartier Bodem- en grondwaterkwaliteit De locatie

Nadere informatie

Kwalibo Het bodemonderzoek voldoet zowel voor veldwerk als voor de analyses aan hoofdstuk 2 van het Besluit bodemkwaliteit.

Kwalibo Het bodemonderzoek voldoet zowel voor veldwerk als voor de analyses aan hoofdstuk 2 van het Besluit bodemkwaliteit. Retouradres: Postbus 3066, 6802 DB Arnhem Gemeente Lingewaard De heer E.F.A. Bos Postbus 15 6680 AA BEMMEL Onderwerp Aanbieding adviesrapport Geachte heer Bos, Wij hebben uw adviesverzoek d.d. 26 februari

Nadere informatie

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer adres Onderwerp

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer  adres Onderwerp VERzm\'nr:-~1 1 2 ~OV. 2009 Afdeling Vergunningverlening Aan: Provincie Utrecht, afd. Bodem en Water T.a.v. de heer H. de Waal Postbus 80300 3508 TH UTRECHT Pythagoraslaan JO1 Postbus 80300 3508 TH Utrecht

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00512001 ODH-2018-00031092 0 9 APR. 2018 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

NOTITIE. : Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Datum : 8 april 2016

NOTITIE. : Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Datum : 8 april 2016 NOTITIE Aan Van Datum : 8 april 2016 Kenmerk : Omgevingsdienst Regio Nijmegen : KWA Bedrijfsadviseurs B.V. : 2607.00/3311540DN02 BODEMBESCHERMING/AL/ist Onderwerp : aanvullende informatie ter onderbouwing

Nadere informatie

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) datum 7 februari 2006 nummer 2006WEM000563i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode

Nadere informatie

Welkom! Info-avond: Resultaten onderzoek Stortplaats Padbroek. Cuijk, Padbroek 15 december 2011

Welkom! Info-avond: Resultaten onderzoek Stortplaats Padbroek. Cuijk, Padbroek 15 december 2011 Welkom! Info-avond: Resultaten onderzoek Stortplaats Padbroek Cuijk, Padbroek 15 december 2011 Programma 19.30; Opening door G. Stoffels 19.40; Intro op de avond 19.50; Resultaten onderzoek Vuilstort 20.30;

Nadere informatie

VOORBLAD TER VISIE LEGGEN BODEMVERONTREINIGING

VOORBLAD TER VISIE LEGGEN BODEMVERONTREINIGING VOORBLAD TER VISIE LEGGEN BODEMVERONTREINIGING Locatie met Locatienummer: Parkstraat 63-65 (1147) Contactpersoon afdeling Beleidsdomein Fysiek (bodem) Naam: Marcel de Grijs Telefoonnummer: 026 377 3040

Nadere informatie

Meldingsformulier BODEMVERONTREINIGING / -SANERING

Meldingsformulier BODEMVERONTREINIGING / -SANERING Meldingsformulier BODEMVERONTREINIGING / -SANERING Dit formulier met bijbehorende stukken moet in viervoud worden ingediend bij het college van de gemeente Tilburg. In te vullen door melder 1 Melding volgens

Nadere informatie

Aan: Bouwbedrijf Bakker B.V T.a.v. de heer J. van Melsen Nieuw Loosdrechtsedijk KR Loosdrecht. Geachte heer Van Melsen,

Aan: Bouwbedrijf Bakker B.V T.a.v. de heer J. van Melsen Nieuw Loosdrechtsedijk KR Loosdrecht. Geachte heer Van Melsen, Dienst Water en Milieu Aan: Bouwbedrijf Bakker B.V T.a.v. de heer J. van Melsen Nieuw Loosdrechtsedijk 137 1231 KR Loosdrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 april 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2017-003957 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Buro Ruimte en Groen, t.a.v. dhr. W. J. Joosse Plein 19 4454AS Borssele B-BSBE140034/00083264 Afdeling: Vergunningen Datum: 15 september 2014

Nadere informatie

Aan: Vos Logistics Breukelen B.V. Merwedeweg 5A 3621 LB Breukelen. Geachte heer, mevrouw,

Aan: Vos Logistics Breukelen B.V. Merwedeweg 5A 3621 LB Breukelen. Geachte heer, mevrouw, Dienst Water en Milieu Aan: Vos Logistics Breukelen B.V. Merwedeweg 5A 3621 LB Breukelen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN. Geachte heer Looye,

Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN. Geachte heer Looye, Dienst Water en Milieu Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland GZ Breukelen. Geachte heer Rövekamp,

Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland GZ Breukelen. Geachte heer Rövekamp, Aan: Rijn en Vecht Ontwikkeling t.a.v. de heer M.J. Rövekamp Rietland 23 3621 GZ Breukelen Datum 11 juli 2005 Nummer 2005WEM002790i Uw brief van Uw nummer Bijlage Lijst met bijbehorende rapporten Sector

Nadere informatie

Bijlage 3. Bodemonderzoek

Bijlage 3. Bodemonderzoek Bijlage 3 Bodemonderzoek Notitie Contactpersoon Hette David Verhave Datum 26 november 2012 Kenmerk N001-4821748HVR-ege-V03-NL Inventarisatie bodemonderzoek Oostland Lansingerland In het kader van de m.e.r.

Nadere informatie

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen.

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen. FORMULIER EVALUATIE NAZORG BODEMSANERING IN TE VULLEN DOOR OPDRACHTGEVER SANERING OF DIENS GEMACHTIGDE 01 Type evaluatie (aankruisen wat van toepassing is) Tussenevaluatie van fase Eindevaluatie volledige

Nadere informatie

provincie:: Utrecht VERZO N D EN 0 1 APR 2003 Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn

provincie:: Utrecht VERZO N D EN 0 1 APR 2003 Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn provincie:: Utrecht Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Aan: Houtkamp, s Bouwbedrijf B. V. t.a.v. de heer ing. P. KeIler Boterdijk 29 1423 NA Uithoorn Tel. 030-2589111

Nadere informatie

Rapport bodeminformatie

Rapport bodeminformatie Rapport bodeminformatie Rapport bodeminformatie Percelen Perceelnummers Geselecteerd gebied Locatiegegevens Locatienaam Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) middelpunt: x 258014.8 y 492124.2

Nadere informatie

Vraagprijs) )175.000,=)kosten)koper)

Vraagprijs) )175.000,=)kosten)koper) Tempeliersstraat47zw Haarlem Vraagprijs 175.000,=kostenkoper GedempteOudeGracht124 Haarlem [T]02395420244 www.mooijekindvleut.nl info@mooijekindvleut.nl Deze29kamerBENEDENWONINGmetACHTERTUINligtaaneengezelligestraat,omdehoekvanhet

Nadere informatie

Notitie Historisch bodemonderzoek ontwikkellocaties Woonvisie

Notitie Historisch bodemonderzoek ontwikkellocaties Woonvisie Datum: 22 februari 2016 Versie: 3 Bijlagen: 1 Opgesteld door: Advies Ruimte, Cluster Milieu 1. Aanleiding Gemeente Ridderkerk heeft bij akte van 31 oktober 1994 een groot aantal woningen overgedragen aan

Nadere informatie

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen.

Indien sprake is van een andere gemachtigde, machtigingsformulier ingevuld en ondertekend als bijlage toevoegen. FORMULIER EVALUATIE NAZORG BODEMSANERING IN TE VULLEN DOOR OPDRACHTGEVER SANERING OF DIENS GEMACHTIGDE 01 Type evaluatie (aankruisen wat van toepassing is) Tussenevaluatie van fase Eindevaluatie volledige

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Straat Postbus Huisnummer 2 Postcode 5240 BB Woonplaats ROSMALEN adres Telefoon Berichtenboxnaam

Straat Postbus Huisnummer 2 Postcode 5240 BB Woonplaats ROSMALEN  adres Telefoon Berichtenboxnaam MELDINGSFORMULIER SANERINGSVERSLAG EN/OF NAZORGPLAN ALGEMENE GEGEVENS 1. Locatiegegevens Locatienaam Losplaats 3 (DICO) te Uden Straat Losplaats Huisnummer Postcode Woonplaats Uden 2. Melding betreft Behorend

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons enmerk Datum 00476469 ODH-2017-00023250 0 7 m 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I www.odh.nl

Nadere informatie

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT INSTEMMING DEELSANERINGSPLAN VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats De Mansberg Plaats

Nadere informatie

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer E-mailadres Onderwerp

Team Referentie Doorkiesnummer Faxnummer E-mailadres Onderwerp .~ provincie:: Utrecht VERZO N DEN 1 9 MRT 2010 Afdeling Handhaving Aan: Woef Hap Nederland B.V. t.a.v. de Directie Lange Uitweg J I 3998 WO SCHALK WIJK Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht

Nadere informatie

MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN

MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN Er kan alleen een beschikking op een saneringsplan worden genomen als ernst en spoed zijn vastgesteld in een eerdere beschikking op het nader onderzoek

Nadere informatie

MELDINGENFORMULIER SANERINGSVERSLAG/NAZORGPLAN

MELDINGENFORMULIER SANERINGSVERSLAG/NAZORGPLAN MELDINGENFORMULIER SANERINGSVERSLAG/NAZORGPLAN Dit formulier alleen indienen als de provincie heeft ingestemd met het saneringsplan (Niet van toepassing bij saneringen uitgevoerd in het kader van het Besluit

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembesclierming - geval van bodemverontreiniging

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembesclierming - geval van bodemverontreiniging Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00510618 ODH-2018-00022843 0 9 APR. 2018 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

Aan: Maatschap J. Floor, N.L. de Bruin en J.J. Floor Achtersloot NZ IJsselstein. Geachte heren Floor en mevrouw De Bruin,

Aan: Maatschap J. Floor, N.L. de Bruin en J.J. Floor Achtersloot NZ IJsselstein. Geachte heren Floor en mevrouw De Bruin, 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Maatschap J. Floor, N.L. de Bruin en J.J. Floor Achtersloot 190 3401 NZ IJsselstein Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990

Nadere informatie

Melding bodemverontreiniging/bodemsanering

Melding bodemverontreiniging/bodemsanering Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Melding bodemverontreiniging/bodemsanering Doel van de melding Meerdere

Nadere informatie

de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Geachte heer Schimmel,

de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Geachte heer Schimmel, Aan: Dekker grondstoffen BV de heer S.P. Schimmel Postbus 6073 4000 HB Tiel Betreft: Notitie bodemkwaliteit Locatie: Waalbandijk te IJzendoorn Projectnummer: 123561.02 Ons kenmerk: JEGI\123561.02 Behandeld

Nadere informatie

Bodemrapportage. Dynamisch Rapport - 27-08-2014. Legenda. Bodemlocaties

Bodemrapportage. Dynamisch Rapport - 27-08-2014. Legenda. Bodemlocaties Bodemrapportage Dynamisch Rapport - 27-08-2014 Legenda Geselecteerd gebied 25-meter buffer Bodemonderzoeken Historisch Bodembestand (HBB) Bodemlocaties Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) Middelpunt:

Nadere informatie

Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Memo Aan : Arno Schuring Van : Berdie Klein Geltink, adviseur bodem Datum : 14 februari 2008 In afschrift aan : Wilco Slotboom en Ludwig van Duren Registratienummer :

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 1 juli 2015 Onderwerp : Wet bodembescherming - Locatie van verontreiniging : Badweg

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Gemeente Vlissingen t.a.v. de heer P, de Koster Postbus 3000 4380 GV Vlissingen B-BSBE140006/00051608 Afdeling: Vergunningen Datum: 10 september

Nadere informatie

projectnr. 200944 16 april2010, revisie 00 200944 rpt vooronderzoek.doc Rijkswaterstaat Oost-Nederland Vooronderzoek tracé N18 (Varsseveld- Enschede) oranjewoud Den Sliem 46, Groenlo (SIT-09) Ter plaatse

Nadere informatie

Deze bodemsanering is uitgevoerd op de locatie kadastraal bekend als: Kadastrale gemeente Sectie Nummer De Bilt D 7723

Deze bodemsanering is uitgevoerd op de locatie kadastraal bekend als: Kadastrale gemeente Sectie Nummer De Bilt D 7723 1 Afdeling Handhaving Aan: Gemeente De Bilt T.a.v. de heer J. Dijkkamp Postbus 300 3720 AH Bilthoven Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

omgevingsrapportage Thorbeckestraat 84 Omgevingsrapportage

omgevingsrapportage Thorbeckestraat 84 Omgevingsrapportage omgevingsrapportage Thorbeckestraat 84 Omgevingsrapportage Pagina 1 van 11-19-04-2017 Inhoudsopgave Voorblad Inhoudsopgave Inleiding Thorbeckestraat 88 Thorbeckestraat 80-82 Thorbeckestraat 84 Thorbeckestraat

Nadere informatie

Vraagprijs) )300.000,=)kosten)koper)

Vraagprijs) )300.000,=)kosten)koper) Jacobijnestraat38 Haarlem Vraagprijs) )300.000,=)kosten)koper) GedempteOudeGracht124 Haarlem [T]+31235420244 www.mooijekindvleut.nl info@mooijekindvleut.nl DitMODERNEenheerlijkLICHTE3IKAMERAPPARTEMENTmetZONNIGTERRASophetZUIDENligtopde

Nadere informatie

Bodeminformatie. SOE00 (Soest) K HBB Bedrijven

Bodeminformatie. SOE00 (Soest) K HBB Bedrijven Bodeminformatie SOE00 (Soest) K 2383 Geselecteerde locatie 25-meter contour percelen gebouwen overig HBB Tankenbestand HBB Overig Onderzoeken Locaties Tanks HBB Bedrijven Gemeente Soest - Pagina 1 van

Nadere informatie

Morinnesteeg!12!! Haarlem!

Morinnesteeg!12!! Haarlem! Morinnesteeg12 Haarlem Vraagprijs 398.000,=kostenkoper GedempteOudeGracht124 Haarlem [T]02395420244 www.mooijekindvleut.nl info@mooijekindvleut.nl DitMODERNEenin2005LUXEverbouwdewoonhuisstaatineenRUSTIG,bijnadorpsaandoendstraatje,

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking saneringsplan. Aan: de heer A.W. van de Grift Kerkstraat 83a 3764 CS Soest. Geachte heer Van de Grift,

1 Inleiding. 2 Beschikking saneringsplan. Aan: de heer A.W. van de Grift Kerkstraat 83a 3764 CS Soest. Geachte heer Van de Grift, Afdeling Handhaving Aan: de heer A.W. van de Grift Kerkstraat 83a 3764 CS Soest Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 6

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00541185 ODH-2019-00009827 2 9 JAN. 2019 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 B Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

BODEMVERONTREINIGING Tot én met de bodem uitgezocht...

BODEMVERONTREINIGING Tot én met de bodem uitgezocht... BODEMVERONTREINIGING Tot én met de bodem uitgezocht... Technische toelichting 9 september 2014 ...dat vraagt om een toelichting... Sanering Lekkerkerk (1980) INHOUD Algemeen (Nederland): > Historie bodembeleid

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT SANERINGSVERSLAG EN/OF NAZORGPLAN

MELDINGSFORMULIER OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT SANERINGSVERSLAG EN/OF NAZORGPLAN MELINGSFORMULIER OMGEVINGSIENST ZUIOOST-BRABANT SANERINGSVERSLAG EN/OF NAZORGPLAN ALGEMENE GEGEVENS 1. Locatiegegevens Locatienaam Uden Centrum Straat Julianastraat Huisnummer 48 Woonplaats Uden 2. Melding

Nadere informatie

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Hoek van de Singel en de Provincialeweg N201 Vreeland (gemeente Loenen)

- beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Hoek van de Singel en de Provincialeweg N201 Vreeland (gemeente Loenen) - beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Hoek van de Singel en de Provincialeweg N201 Vreeland (gemeente Loenen) datum 15 juli 2005 nummer 2005WEM002995i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Kromwijk Ontwikkelings Maatschappij T.a.v. de heer J.G.M. Kromwijk Noord IJsseldijk 109a 3402 PG IJsselstein UT

1 Inleiding. Aan: Kromwijk Ontwikkelings Maatschappij T.a.v. de heer J.G.M. Kromwijk Noord IJsseldijk 109a 3402 PG IJsselstein UT Dienst Water en Milieu Aan: Kromwijk Ontwikkelings Maatschappij T.a.v. de heer J.G.M. Kromwijk Noord IJsseldijk 19a 342 PG IJsselstein UT Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax

Nadere informatie

Voormalige stortplaats BouwerschapwegWoltersum. Stand van zaken en vooruitblik Informatiebijeenkomst 18 januari 2018

Voormalige stortplaats BouwerschapwegWoltersum. Stand van zaken en vooruitblik Informatiebijeenkomst 18 januari 2018 Voormalige stortplaats BouwerschapwegWoltersum Stand van zaken en vooruitblik Informatiebijeenkomst 18 januari 2018 Programma Welkomstwoord burgemeester De Vries Presentatie Stand van zaken en vooruitblik

Nadere informatie

Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen. Geachte heer Cazant,

Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen. Geachte heer Cazant, Afdeling Vergunningverlening Aan: de heer D.W. Cazant Gieltjesdorp 28 3628 EK Kockengen Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16

Nadere informatie

- beschikking - vaststelling ernst en spoed Kanonsdijk nabij 7 Maartensdijk

- beschikking - vaststelling ernst en spoed Kanonsdijk nabij 7 Maartensdijk - beschikking - vaststelling ernst en spoed Kanonsdijk nabij 7 Maartensdijk datum 5 april 2006 nummer 2006WEM001445i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode Bodemsanering Monica Kwakkelstein

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Gemeente Terneuzen t.a.v. de heer A. Buyck Postbus 35 4530 AA Terneuzen Kenmerk: B-BSBE140042/ 00084997 Afdeling: Vergunningen Datum: 31 oktober 2014

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Frank van Borssele B.V. Patijnweg 70 4461 LS Goes Kenmerk: B-BSBE170008/ 00160412 Afdeling: Vergunningen Datum: 1 mei 2017 Onderwerp: Beschikking op

Nadere informatie

- Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen)

- Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) - Beschikking - niet ernstige bodemverontreiniging Vinkenkade 7 te Vinkeveen (gemeente De Ronde Venen) datum 16 juni 2005 nummer 2005WEM002516i bijlagen kadastrale kaart sector Bodemsanering referentie

Nadere informatie

MELDINGENFORMULIER SANERINGSVERSLAG/NAZORGPLAN

MELDINGENFORMULIER SANERINGSVERSLAG/NAZORGPLAN MELDINGENFORMULIER SANERINGSVERSLAG/NAZORGPLAN Dit formulier alleen indienen als de provincie heeft ingestemd met het saneringsplan (Niet van toepassing bij saneringen uitgevoerd in het kader van het Besluit

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht Nader bodemonderzoek Amazonedreef 110 te Utrecht 18 juni 2009 Kenmerk R002-4641958MLY-agv-V01-NL Verantwoording Titel Amazonedreef 110 te Utrecht Opdrachtgever Witkamp Projectontwikkeling B.V. Projectleider

Nadere informatie

Vraagprijs) )225.000,=)kosten)koper)

Vraagprijs) )225.000,=)kosten)koper) Olmenstraat4rd Haarlem Vraagprijs 225.000,=kostenkoper GedempteOudeGracht124 Haarlem [T]02395420244 www.mooijekindvleut.nl info@mooijekindvleut.nl DezeSFEERVOLLEenruimedubbeleBOVENWONINGligtinderustigeenkindvriendelijkeBOMENBUURT.

Nadere informatie

Melding Evaluatie Bodemsanering

Melding Evaluatie Bodemsanering Versie juli 2014 Melding Evaluatie Bodemsanering IN TE VULLEN DOOR OPDRACHTGEVER SANERING (MELDER) OF DIENS GEMACHTIGDE De gebruikte begrippen worden toegelicht in de bij dit formulier behorende toelichting.

Nadere informatie

stedenbouwkundige / landschappelijke ontwikkeling met een gesaneerde vuilstort VERKEER PLANKAART WENSBEELD structuurschets d.d.

stedenbouwkundige / landschappelijke ontwikkeling met een gesaneerde vuilstort VERKEER PLANKAART WENSBEELD structuurschets d.d. PLANKAART WENSBEELD diverse opties auto entrees fiets- en wandelnetwerk informele landelijke wegen (karrespoor van asfalt) eenvoudige smalle fietspaden (zoals parallel aan Zuidereinde) - nb omwille van

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden over bodemverontreiniging

Vragen & Antwoorden over bodemverontreiniging Vragen & Antwoorden over bodemverontreiniging Hieronder staan veel gestelde vragen en antwoorden over bodemverontreiniging en spoedlocaties. Het gaat om algemene vragen en vragen over de specifieke Rotterdamse

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088 369 03 69 I : www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Kenmerk Datum Aan de gemeente Valkenswaard voor beoordeling van een saneringsverslag

Nadere informatie

Geachte heer Kuiper en mevrouw Nooren,

Geachte heer Kuiper en mevrouw Nooren, Dienst Water en Milieu Aan: De heer C.H.Z Kuiper en mevrouw J.E.A.M. Nooren Korte Linschoten Westzijde 2 3461 EA Linschoten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

Aan: De heer J.W.M. Bakker Herenweg DM VINKEVEEN. Geachte heer Bakker,

Aan: De heer J.W.M. Bakker Herenweg DM VINKEVEEN. Geachte heer Bakker, Dienst Water en Milieu Aan: De heer J.W.M. Bakker Herenweg 261 3645 DM VINKEVEEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

2015/ gemeente Zaanstad Vakspecialisten. Bij de aanvraag zijn ter beoordeling de volgende rapporten gevoegd:

2015/ gemeente Zaanstad Vakspecialisten. Bij de aanvraag zijn ter beoordeling de volgende rapporten gevoegd: 2015/133837 gemeente Zaanstad Vakspecialisten Stichting Zaan Primair De heer LC Houweling Ds. Martin Luther Kingweg 206 1504 DG ZAANDAM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00533058 ODH-2018-00133543 7NOV 2018 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

Historisch bodemonderzoek IJsselzone (loswal) en De Enk

Historisch bodemonderzoek IJsselzone (loswal) en De Enk Notitie Contactpersoon Floris Eenink Datum 2 juni 2010 Kenmerk N011-4632FEE-evp-V01-NL Historisch bodemonderzoek IJsselzone (loswal) en De Enk Inleiding Voor het historisch bodemonderzoek heeft navraag

Nadere informatie

ACTUALISATIE BODEMKWALITEITSKAART

ACTUALISATIE BODEMKWALITEITSKAART GEMEENTE NUENEN C.A. ACTUALISATIE BODEMKWALITEITSKAART GEMEENTE NUENEN C.A. In opdracht van Gemeente Nuenen c.a. Opgesteld door Auteur Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant Keizer Karel V Singel 8 Postbus 8035

Nadere informatie

Scan nummer 3 van 4 - Scanpagina 1 van 5

Scan nummer 3 van 4 - Scanpagina 1 van 5 Scan nummer 3 van 4 - Scanpagina 1 van 5 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl Drechthave Vastgoed B.V. Thierenshof

Nadere informatie

Aan: Van Vliet Caravans B.V. t.a.v. de heer J. van Vliet Kromwijkerdijk HW WOERDEN. Geachte van Vliet,

Aan: Van Vliet Caravans B.V. t.a.v. de heer J. van Vliet Kromwijkerdijk HW WOERDEN. Geachte van Vliet, Dienst Water en Milieu Aan: Van Vliet Caravans B.V. t.a.v. de heer J. van Vliet Kromwijkerdijk 8 3448 HW WOERDEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

&' ( ! "" # $ %&'& +,-&!"". -456. ,,,&29.&. #8&:&% 8 *1 /10 329.&. !"#$!#%! $ "&'()' *!# +#!$ #", -)./ '.0'' 1+2, -)./ '.0'. 3334&!

&' ( !  # $ %&'& +,-&!. -456. ,,,&29.&. #8&:&% 8 *1 /10 329.&. !#$!#%! $ &'()' *!# +#!$ #, -)./ '.0'' 1+2, -)./ '.0'. 3334&! ! "#$% ! "" # $ &' ( %&'& (&&&)& ** &) +,-&!"". /0101 2"".3& &' -456. %2)$.. *7-!8 0*##,,,&29.&. &) #8&:&% 8 *1 /10 329.&.!"#$!#%! $ "&'()' *!# +#!$ #", -)./ '.0'' 1+2, -)./ '.0'. 3334&!"#4" +"" 5 # 65%74

Nadere informatie

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus GV Utrecht. Geachte heer Bussink,

Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus GV Utrecht. Geachte heer Bussink, Afdeling Vergunningverlening Aan: Stichting Bodemsanering NS T.a.v. de heer T. Bussink Postbus 2809 3500 GV Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

A. Op bladzijde 9 van het saneringsverslag wordt verwezen naar tabel 3.1 met gehanteerde terugsaneerwaarden, deze tabel ontbreekt.

A. Op bladzijde 9 van het saneringsverslag wordt verwezen naar tabel 3.1 met gehanteerde terugsaneerwaarden, deze tabel ontbreekt. Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied T.a.v. de heer S. Baanders Postbus 209 1500 EE ZAANDAM Locatiecode: NH/0358/01046 Zaaknummer: 3512575 Ons kenmerk: AMNO161322_eva ODNZKG Betreft: Aanvullende gegevens

Nadere informatie

Nummer verontreiniging 6711 JC EDE GE

Nummer verontreiniging 6711 JC EDE GE Besluit Vaststellen ernst en spoedeisendheid Onderwerp Wet bodembescherming GERECTIFICEERD EXEMPLAAR Gemeente Ede T.a.v. de heer V. Waterreus Postbus 9022 6710 HK EDE Inlichtingen bij Tonny Eidhof post@gelderland.nl

Nadere informatie

Bodemrapportage. Bodemrapportage_Burg._Willemstraat_te_Hoensbroek. Geselecteerde locatie. Bodemlocaties

Bodemrapportage. Bodemrapportage_Burg._Willemstraat_te_Hoensbroek. Geselecteerde locatie. Bodemlocaties Bodemrapportage Bodemrapportage_Burg._Willemstraat_te_Hoensbroek Geselecteerde locatie 25-meter contour Bodemlocaties Onderzoek Adreslocaties Tanks Gemeente Heerlen - Pagina 1 van 10-01-06-2016 Welke informatie

Nadere informatie

Herontwikkeling voormalige stortplaatsen

Herontwikkeling voormalige stortplaatsen Herontwikkeling voormalige stortplaatsen augustus 2008 Inleiding In de provincie Gelderland zijn er ruim 750 voormalige stortplaatsen. Ze liggen in de landelijke gebieden en ook nabij, of zelfs in, de

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS

ONTWERPBESCHIKKING. Globiscode DR 173000111. Stichting Bodemsanering NS ONTWERPBESCHIKKING Globiscode DR 173000111 Aanvrager Onderwerp Datum Kenmerk Bijlage Stichting Bodemsanering NS Bodemsanering; locatie NS-emplacement Vries, Zanderij, gemeente Tynaarlo, ontwerpbeschikking

Nadere informatie