Hoofdstuk 3 Zoeken en vinden op internet 89

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 3 Zoeken en vinden op internet 89"

Transcriptie

1 Hoofdstuk 3 Zoeken en vinden op internet 89 Hoe werkt een zoekmachine? Zoekmachines zijn programma s die dag en nacht bezig zijn met het indexeren van webpagina s. Zo wordt een enorme index aangelegd van trefwoorden. Zoekmachines verschillen in de manier waarop ze dat doen. Daarom zijn de resultaten van zoekmachines vaak heel verschillend. Sommige zoekmachines indexeren zoveel mogelijk woorden op de webpagina s. Anderen gebruiken alleen trefwoorden in de titels van de webpagina s. Er zijn ook zoekmachines die vooral sleutelwoorden op die webpagina s gebruiken. Die verborgen sleutelwoorden kunnen webontwerpers zelf op de pagina s aanbrengen. Daar wordt ook wel misbruik van gemaakt. Soms worden met opzet bepaalde sleutelwoorden geplaatst omdat deze trefwoorden veel gezocht worden. Dat kan de oorzaak zijn van het feit dat u soms webpagina s te zien krijgt die maar weinig met uw trefwoord te maken lijken te hebben. Zoekmachines werken als een soort robot en gaan dus eigenlijk dom te werk. Er vindt geen redactie of selectie van de pagina s plaats. Vooral bij woorden die meerdere betekenissen hebben, komt deze domheid vaak naar voren. Denk bijvoorbeeld aan het woord bank, dat verschillende betekenissen heeft. Een redacteur zou op basis van de inhoud deze webpagina s kunnen splitsen. Overigens hebben alle bekende zoekmachines ook een afdeling waarin wel redactie heeft plaatsgevonden en honderden websites op onderwerp of rubriek zijn ingedeeld. Er zijn ook websites die hierin gespecialiseerd zijn. Deze worden rubriekenpagina s of portals genoemd. Verderop in dit boek maakt u hier ook kennis mee. Overigens is het zo dat een website meestal aangemeld moet zijn bij een zoekmachine om opgenomen te worden in de index. Websites die niet zijn aangemeld, kunnen dan ook niet gevonden worden door een zoekmachine. Dat kan ook een reden zijn dat u net niet díe website vindt die u nodig heeft.

2 90 Basisboek Internet en met Windows XP 3.5 Aanpak bij zoekmachines Het zoeken met zoekmachines zal in sommige gevallen tot teleurstellingen leiden. De zoekmachine gaat vrij dom te werk en alle mogelijke denkbare pagina s worden opgesomd. U vindt vaak nét niet de informatie die u nodig hebt. Hieronder staan de meest voorkomende problemen en manieren om dit op te lossen. Te weinig resultaten Te veel resultaten Verkeerde pagina s Soms gebeurt het dat u te weinig resultaten krijgt. Probeer dan: een andere zoekmachine: de verschillende zoekmachines leveren vaak heel verschillende resultaten op; een algemener trefwoord; de Engelse vertaling van het trefwoord. Vaak krijgt u veel te veel pagina s. Probeer dan: specifieker te zoeken door meerdere trefwoorden te gebruiken; alleen te zoeken in de Nederlandse taal om te voorkomen dat er allerlei anderstalige pagina s tussen komen; een Nederlandse zoekmachine te gebruiken; een rubriekenpagina in plaats van een zoekmachine. Vooral als u een algemeen trefwoord zoekt, bijvoorbeeld dieren, dan kunt u beter geen algemene zoekmachine gebruiken, maar naar de rubriek dieren zoeken. Zie verderop in dit boek. Dit komt doordat er geen redactie of selectie plaatsvindt. Dit komt veel voor als een woord meerdere betekenissen heeft, bijvoorbeeld bank en (zit)bank. Probeer dan: een ander woord of begrip als trefwoord; een rubriekenpagina te gebruiken.

3 Hoofdstuk 3 Zoeken en vinden op internet Specifieker zoeken met een zoekmachine Eén van de problemen bij het gebruik van zoekmachines is dat er te veel websites worden gevonden met het trefwoord dat u gebruikt. Bij sommige zoekmachines bijvoorbeeld, krijgt u duizenden verwijzingen op het woord broodtrommel. U zou dan meerdere trefwoorden kunnen gebruiken om de juiste informatie te vinden, bijvoorbeeld brood en trommel. Typ: brood trommel U ziet de eerste tien resultaten van webpagina s met daarop brood of trommel: Merk op dat u boven deze resultaten ook een aantal hyperlinks naar zogenaamde gesponsorde websites ziet:. De eigenaren van deze websites hebben MSN Search betaald om bij bepaalde trefwoorden als eerste te worden getoond.

4 92 Basisboek Internet en met Windows XP U kunt echter nog specifieker opgeven wat voor soort webpagina s u wilt zien. De mogelijkheden verschillen per zoekmachine, maar bij MSN Search kan dit als volgt: In het rechterkader van het venster ziet u extra mogelijkheden van MSN Search: U kunt het Zoeken-kader even sluiten om een beter overzicht over de gehele webpagina te krijgen: Sluit het Zoeken-kader 32 Bij geavanceerd zoeken kunt u een aantal mogelijkheden specificeren: De soort combinatie van woorden. De taal van de webpagina. Het domein, bijvoorbeeld.nl of.com. Dit doet u door op de balkjes te klikken: Een belangrijke instelling waar u altijd op moet letten als u meerdere trefwoorden gebruikt, is de soort combinatie waarop de woorden moeten voorkomen. Let op! Gebruikt u meerdere woorden, bijvoorbeeld Frank Sinatra, dan zoeken veel zoekmachines naar webpagina s waarop de woorden Frank en Sinatra voorkomen. Zo werkt bijvoorbeeld MSN Search. Deze manier van zoeken is echter nog geen garantie dat de pagina daadwerkelijk over de zanger Frank Sinatra gaat. Er kan evengoed een pagina tussen zitten die gaat over Frank Rijkaard of over Nancy Sinatra. U kunt echter altijd aangeven dat Frank Sinatra een geheel is. U kunt zelf het effect zien van het specificeren van de combinatie van woorden die gezocht moet worden.

5 Hoofdstuk 3 Zoeken en vinden op internet Zoeken op een woordgroep Bij alle zoekmachines kunt u bij het gebruik van meerdere trefwoorden aangeven of deze woorden bij elkaar horen en een geheel vormen. Bij sommige zoekmachines heet dit een woordgroep en bij andere heet het een zinsdeel. Een woordgroep is bijvoorbeeld brood trommel of Frank Sinatra. Bij MSN Search gaat dit als volgt: Klik in het tekstvak Typ: brood trommel U ziet nu een lijstje met mogelijkheden: MSN Search zal nu zoeken naar de gehele combinatie brood trommel. U ziet nu dat de combinatie toegevoegd is aan het zoekvak: U ziet nu twee zoektermen staan. U kunt de eerste zoekterm brood trommel weghalen: Haal de eerste zoekterm weg Daarna moet u weer de zoekopdracht geven: MSN Search laat weinig verwijzingen zien: Ook worden er weer enkele gesponsorde websites getoond.

6 94 Basisboek Internet en met Windows XP Dat u minder resultaten ziet, is niet zo gek, want brood trommel is eigenlijk geen goed Nederlands (iets anders zou zijn broodtrommel ). Let op! Er zijn ook zoekmachines die zoeken naar webpagina s waarop één van de woorden staat. Dus Frank of Sinatra. U krijgt dus ook veel webpagina s met andere Franks en andere Sinatra s. Wilt u alleen webpagina s waarop Frank Sinatra als geheel voorkomt, dan moet u dit meestal speciaal aangeven. Het is dus zaak om bij een zoekmachine even bij de Hulpinformatie te lezen hoe er gezocht wordt als u meerdere trefwoorden gebruikt: of Frank en Sinatra op één webpagina; Frank of Sinatra op één webpagina. 3.8 Afbeeldingen zoeken Een handige optie in MSN Search is de mogelijkheid om naar afbeeldingen te zoeken. U typt een zoekterm en geeft aan dat het een afbeelding moet zijn. Dat doet u als volgt: Klik drie keer in het tekstvak De zoektekst is nu geselecteerd. U kunt nu een nieuwe zoekterm typen: Typ: oog U ziet een lijstje: De zoekresultaten verschijnen in het venster.

7 Hoofdstuk 3 Zoeken en vinden op internet 95 In dit voorbeeld zijn ruim 9000 afbeeldingen gevonden waarin in de bestandsnaam het woord oog voorkomt. Mogelijk ziet u andere afbeeldingen dan in dit voorbeeld. Ruim 9000 afbeeldingen is wat veel om allemaal te bekijken. Gelukkig kunt u in dit zoekresultaat nog enkele zoekcriteria opgeven. U wilt bijvoorbeeld alleen grote, zwart-witte afbeeldingen zien: De hoeveelheid resultaten is nu flink geslonken. U kunt de webpagina waar de desbetreffende foto is gevonden, eventueel openen door te klikken op de foto. Foto s van webpagina s kunt u meestal wel naar uw eigen pc downloaden, als dat ten minste is toegestaan door de maker. U moet overigens in dat geval altijd rekening houden met het copyright van de maker. Verderop in het boek leest u hoe u een foto kunt binnenhalen van een webpagina.

8 96 Basisboek Internet en met Windows XP 3.9 Andere zoekmachines raadplegen Er bestaat een groot aantal zoekmachines op internet dat u kunt raadplegen. U hoeft zich dus niet te beperken tot MSN Search en de andere zoekmachines in Internet Explorer. Volgens kenners zijn dit bovendien niet de beste zoekmachines die er bestaan. Op de website bij dit boek zijn de belangrijkste op één pagina te vinden: tot u de website behorend bij dit boek ziet Op deze pagina is een aantal adressen van zoekmachines bij elkaar gebracht. Bovenaan staan verschillende Nederlandse zoekmachines. U ziet nu deze pagina: Sleep de schuifbalk naar beneden

9 Hoofdstuk 3 Zoeken en vinden op internet 97 U ziet nu het deel van de pagina met allerlei rubriekenpagina s: Sleep de schuifbalk verder naar beneden Een rubriekenpagina is een website waar een groot aantal webadressen is gerubriceerd naar onderwerp. Dat wordt door een uitgebreide redactie gedaan en deze redactie controleert ook regelmatig de inhoud van de webpagina s. Een andere naam hiervoor is portal. Een portal is een handig opstapje tot internet, omdat men in één oogopslag kan zien welke websites welke informatie bieden. Nederlands bekendste portal-website is Die gaat u later bekijken. Onderaan staat een aantal voorbeelden van servicepagina s: Er bestaat een groot aantal servicepagina s waarmee u bepaalde gegevens kunt opzoeken zoals telefoonnummers, adressen, postcodes, adressen, files, dienstregelingen van het openbaar vervoer en nog veel meer.

10 98 Basisboek Internet en met Windows XP U kunt nu weer terugkeren naar de bovenkant van de pagina. U ziet weer de lijst met Nederlandse zoekmachines: Als oefening kunt u de bekende zoekmachine Google proberen. Tip Kijkt u regelmatig op deze webpagina. Komen er belangrijke nieuwe zoekmogelijkheden bij op internet, dan zullen die zeker op deze pagina opgenomen worden.

3. Zoeken en vinden op internet

3. Zoeken en vinden op internet 77 3. Zoeken en vinden op internet Internet wordt wel eens vergeleken met een grote bibliotheek vol met informatie over allerlei onderwerpen. Helaas heeft deze bibliotheek geen bibliothecaris in dienst.

Nadere informatie

Zoeken en vinden op internet

Zoeken en vinden op internet 1 Zoeken en vinden op internet Op internet staan miljoenen websites met informatie. Die informatie moet u zelf zoeken. Dat kan met een zoekmachine. Dat is een programma waarin u een zoekwoord kunt typen.

Nadere informatie

3. Zoeken en vinden op internet

3. Zoeken en vinden op internet 77 3. Zoeken en vinden op internet Internet wordt wel eens vergeleken met een grote bibliotheek vol met informatie over allerlei onderwerpen. Helaas heeft deze bibliotheek geen bibliothecaris in dienst.

Nadere informatie

3.12 Zoeken op een pagina door Internet Explorer

3.12 Zoeken op een pagina door Internet Explorer 108 Basisboek Internet en e-mail met Windows XP 3.12 Zoeken op een pagina door Internet Explorer Soms heeft een webpagina zoveel tekst dat u uw trefwoord niet terugvindt. Dan kunt u een handig trucje gebruiken.

Nadere informatie

4. Zoeken naar informatie

4. Zoeken naar informatie 99 4. Zoeken naar informatie Het World Wide Web wordt wel eens vergeleken met een grote bibliotheek vol met informatie over allerlei onderwerpen, maar zonder bibliothecaris in dienst. Alle boeken van deze

Nadere informatie

3. Zoeken en vinden op internet

3. Zoeken en vinden op internet 107 3. Zoeken en vinden op internet Het World Wide Web wordt wel eens vergeleken met een grote bibliotheek vol met informatie over allerlei onderwerpen. Helaas heeft deze bibliotheek geen bibliothecaris

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Gericht zoeken met Google

Studio Visual Steps. Gericht zoeken met Google Studio Visual Steps Gericht zoeken met Google Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2007 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Jolanda Ligthart en Marleen Vermeij Tekstcorrectie: Lidy Deutekom

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie

3. Zoeken naar informatie 69 3. Zoeken naar informatie Het World Wide Web wordt wel eens vergeleken met een grote bibliotheek vol met informatie over allerlei onderwerpen, maar zonder bibliothecaris in dienst. Alle boeken van deze

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ...

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

zoeken op het internet

zoeken op het internet zoeken op het internet vmbo Zoeken op het Internet CSWeetje VMBO 11 Hoe zoek je informatie? In dit CSWeetje bespreken we een aantal mogelijkheden om snel en gericht te zoeken. De homepage (openingspagina)

Nadere informatie

4. Informatie zoeken op internet

4. Informatie zoeken op internet 85 4. Informatie zoeken op internet Je kunt internet vergelijken met een bibliotheek waar alles kriskras door elkaar staat. Hoe kun je dan de informatie vinden die je nodig hebt? Je kunt gebruikmaken van

Nadere informatie

Zoeken op het Internet

Zoeken op het Internet Zoeken op het Internet Op rubrieken zoeken met een portaalsite Als u algemene informatie zoekt over een bepaald thema, zoals literatuur, gezondheid of reizen, kunt u zoeken via rubrieken in een portaalsite.

Nadere informatie

hoe u kunt zoeken naar informatie; hoe u gevonden informatie kunt beoordelen op betrouwbaarheid.

hoe u kunt zoeken naar informatie; hoe u gevonden informatie kunt beoordelen op betrouwbaarheid. 1 Veilig zoeken Internet is een handig medium met een zee aan informatie op allerlei gebieden. U kunt vanuit huis op ieder moment snel informatie van over de hele wereld in huis halen. Het kan hierbij

Nadere informatie

Instructieblad. 3.1 Zoeken met Google

Instructieblad. 3.1 Zoeken met Google 3.1 Zoeken met Google Internetadressen zoeken Als je de naam van een website weet, is het makkelijk de website te vinden. Je typt dan gewoon het internetadres in de adresbalk. Soms weet je het internetadres

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw SEO handleiding Footsteps Inleiding Dit document is bedoeld om de zoekmachine resultaten van uw website in grote lijnen te verbeteren. Alle functies ter verbetering van deze resultaten die het Footsteps

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen...

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen... Abraham Gids voor het gebruik van de databank Inhoudsopgave 1. Wat is Abraham?... 2 2. Hoe zoeken in deze databank?... 2 2.1 Snelzoeken... 2 2.2 Eenvoudig zoeken... 4 2.3 Geavanceerd zoeken... 5 2.4 Zoeken

Nadere informatie

3. Invoegen van bestanden en links maken

3. Invoegen van bestanden en links maken 67 3. Invoegen van bestanden en links maken U gaat in dit hoofdstuk aan de slag met een filmlijst waarbij u allerlei typen media plaatst. U leert afbeeldingen invoegen die zijn opgeslagen op uw computer,

Nadere informatie

2.12 Oefeningen... 67 2.13 Achtergrondinformatie... 69 2.14 Tips... 70

2.12 Oefeningen... 67 2.13 Achtergrondinformatie... 69 2.14 Tips... 70 Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De website bij het boek... 16 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Voor docenten... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 De volgorde van lezen... 14 Website... 14 Toets

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Introductie Wat heeft u nodig? Uw voorkennis De volgorde van lezen...17

Inhoudsopgave. Voorwoord Introductie Wat heeft u nodig? Uw voorkennis De volgorde van lezen...17 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie...14 Wat heeft u nodig?...15 Uw voorkennis...16 De volgorde van lezen...17 Hoe werkt u met dit boek?...18 1. Starten met het World Wide Web 21 Starten van Windows...23

Nadere informatie

2. WordPress instellen

2. WordPress instellen 75 2. WordPress instellen Nadat u WordPress heeft geïnstalleerd, kunt u in principe meteen aan de slag met het bouwen van een website. Het is echter verstandig eerst de instellingen voor WordPress en uw

Nadere informatie

2. WordPress instellen

2. WordPress instellen 61 2. WordPress instellen Nadat u WordPress heeft geïnstalleerd, kunt u in principe meteen aan de slag met het bouwen van een website. Het is echter verstandig eerst de instellingen voor WordPress en uw

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Vaardigheden - Internet HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52517

Vaardigheden - Internet HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52517 Vaardigheden - Internet HV 1 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 July 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/52517 Dit lesmateriaal is gemaakt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank versie 15 april 2015 Inleiding In de beeldbank kun je zoeken op woorden in de van de afbeeldingen,, datum van de foto, het waarin de foto is gemaakt, de

Nadere informatie

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET Datum: Juni 2011 I n h o u d s o p g a v e Gevonden worden op het internet... 2 Nationale Search Engine Monitor... 2 Hoe werkt Google?... 2 Een goede positionering...

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Voorkennis 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Voorkennis 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Voorkennis... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Journalistieke werken Onderwerpen

Journalistieke werken Onderwerpen Onderwerpen 1.1 Overzicht eigen werken 2 1.2 Werk zoeken 3 1.3 Honorarium opgeven 5 1.4 Nieuw werk opgeven 7 Web portal Stichting Lira Voorheen gaf u uw journalistieke werken op via een papieren aanmeldformulier.

Nadere informatie

Anoniem zoeken met Ixquick

Anoniem zoeken met Ixquick Anoniem zoeken met Ixquick Auteur: Bert Feenstra Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Het verschil tussen een internetbrowser en een zoekmachine Voor we aan het voorwoord van het artikel beginnen

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

3 D E Z O E K M A C H I N E G O O G L E

3 D E Z O E K M A C H I N E G O O G L E 3 D E Z O E K M A C H I N E G O O G L E 3.1 Z O E K E N O P 1 E N K E L Z O E K W O O R D Typ in de adresbalk: www.google.be Er zijn verschillende doorzoekopties : Zoeken (op het Web) Afbeeldingen Maps

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

5. Werken met afbeeldingen

5. Werken met afbeeldingen 103 5. Werken met afbeeldingen Foto s en tekeningen worden ook wel afbeeldingen genoemd. Afbeeldingen maken een website niet alleen mooier. Ze zijn ook belangrijk om duidelijk te maken wat je precies bedoelt.

Nadere informatie

Aanwijzingen raadplegen audio-/videoverslagen. Inhoud. De player... 3. Agendapunten en sprekers... 4. Filters... 4. Stemmingen... 5. Zoeken...

Aanwijzingen raadplegen audio-/videoverslagen. Inhoud. De player... 3. Agendapunten en sprekers... 4. Filters... 4. Stemmingen... 5. Zoeken... Aanwijzingen raadplegen audio-/videoverslagen Inhoud De player... 3 Agendapunten en sprekers... 4 Filters... 4 Stemmingen... 5 Zoeken... 5 Aanwijzingen raadplegen audio-/videoverslagen In dit document

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

HTML Editor: tabellen en hyperlinks

HTML Editor: tabellen en hyperlinks LES 19 HTML Editor: tabellen en hyperlinks In deze les leert u nog iets meer over HTML en de HTML Editor van OpenOffice.org. U leert hoe u absolute en relatieve hyperlinks maakt. We staan even stil bij

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Zoeken in de cd rom Oefenboek voor groepen 5 1. Zoekopdracht 5 2. Geavanceerde

Nadere informatie

2. Navigeren over internet

2. Navigeren over internet 67 2. Navigeren over internet Surfen over internet is een prettige en leuke bezigheid. Door op allerlei hyperlinks te klikken komt u op de meest verrassende websites en privé-homepages terecht. Met een

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

::INTERNET EXPLORER EN GOOGLE VOOR SURFEN EN ZOEKEN

::INTERNET EXPLORER EN GOOGLE VOOR SURFEN EN ZOEKEN ::INTERNET EXPLORER EN GOOGLE VOOR SURFEN EN ZOEKEN U LEERT IN DEZE LES: Internet Explorer optimaliseren voor gebruik. Google instellen als standaardzoekmachine. Flash installeren voor het bekijken van

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website.

Allereerst moet u de gewenste Intramed PLUS verslagleggingsrichtlijn(en) downloaden van de website. Hoofdstuk 1 Intramed PLUS in gebruik nemen (fysiotherapie) Als u een Intramed PLUS licentie heeft, kunt u gebruik maken van specifieke verslagleggingsrichtlijnen. Dit zijn onder andere verslagleggingsrichtlijnen

Nadere informatie

Een zoekmachine gebruiken

Een zoekmachine gebruiken Een zoekmachine gebruiken BASIS 1 WEBSITES Een zoekmachine gebruiken Wat leer je? Je leert wat een zoekmachine is. Je leert hoe je iets kunt zoeken op het internet. Je leert bijvoorbeeld zoeken naar een

Nadere informatie

Windows Internet Explorer 7

Windows Internet Explorer 7 Studio Visual Steps Overstapgids Windows Internet Explorer 7 2 Overstapgids Windows Internet Explorer 7 2006 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria beentjes November 2006

Nadere informatie

Handleiding LexisNexis NewsPortal

Handleiding LexisNexis NewsPortal Handleiding LexisNexis NewsPortal Afhankelijk van het afgesloten abonnement kan met deze zoekinterface relevante nieuwsartikelen, bedrijfsinformatie, biografieën, landenrapporten, medische publicaties

Nadere informatie

7.3 Uw website op internet

7.3 Uw website op internet 1 7.3 Uw website op internet Google webmasterhulpprogramma s geeft u waardevolle informatie over uw website op het internet. Aan hand van deze informatie kunt u uw website gaan verbeteren om meer bezoekers

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 3 ... Google: zoeken op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 3 ... Google: zoeken op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 3... Google: zoeken op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht Waarom?

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO search 2.0

Gebruikershandleiding GO search 2.0 Gebruikershandleiding GO search 2.0 1 Gebruikershandleiding Product: GO search 2.0 Documentversie: 1.1 Datum: 2 februari 2015 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van GemeenteOplossingen worden

Nadere informatie

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten versie januari 0 Wilt u zoeken zoals u in Google zoekt, dan is de homepage uw startpunt. Tik uw zoekvraag in in het zoekveld. Rechts verschijnen

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery 19 1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery Digitale fotografie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De gewone camera met filmrolletje is grotendeels verdrongen door de digitale camera.

Nadere informatie

1. Oefenbestanden kopiëren 11

1. Oefenbestanden kopiëren 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten...

Nadere informatie

Ik heb Nederlandse Bronnen aangevinkt, maar krijg toch nog niet Nederlandse resultaten hoe kan dit?

Ik heb Nederlandse Bronnen aangevinkt, maar krijg toch nog niet Nederlandse resultaten hoe kan dit? Snelgids en tips voor zoeken met GGZoek Instellen van Internet Explorer voor optimaal gebruik van GGZoek. GGZoek Hoe werkt het? Zoeken in Engelse bronnen De zoekresultaten Wat NIET te doen! Hoe werkt het?

Nadere informatie

ZOEKEN OP HET WORLD WIDE WEB

ZOEKEN OP HET WORLD WIDE WEB ZOEKEN OP HET WORLD WIDE WEB Naam Nr Klas Datum 1. GERICHT ZOEKEN OP HET INTERNET MET EEN ZOEKROBOT Meestal weet de Internetgebruiker niet op voorhand op welke webpagina's de gewenste informatie voorkomt.

Nadere informatie

Basisboek Word 2013 en 2010

Basisboek Word 2013 en 2010 Basisboek Word 2013 en 2010 In dit bestand vindt u verschillen met Basisboek Word 2013 en 2010 en Word 2016. Als u Windows 10 gebruikt werkt het opstarten van Word anders. Dit wordt ook beschreven in dit

Nadere informatie

Opdracht zoeken en vinden van informatie

Opdracht zoeken en vinden van informatie Opdracht zoeken en vinden van informatie Opdracht 1, zoekvraag bepalen: Voordat je informatie gaat zoeken, is het handig om eerst je zoekvraag te bepalen. Anders krijg je veel informatie waar je niets

Nadere informatie

Naam Nr Klas Datum. Om websites te doorbladeren heb je een bladerprogramma of een browser nodig. De browser die wij gebruiken is Internet Explorer.

Naam Nr Klas Datum. Om websites te doorbladeren heb je een bladerprogramma of een browser nodig. De browser die wij gebruiken is Internet Explorer. :(%6,7(69(5.(11(1 Naam Nr Klas Datum :25/':,'(:(%::: Het World Wide Web is een gigantisch web van met elkaar verbonden pagina s. Een geheel van pagina s die bij elkaar horen, noemt men een website. De

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius?

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.1.1 Hoe nakijken welke versie van Internet Explorer u hebt?... 2 1.1.2 Hoe MyPlansByBelfius configureren

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5. Technische problemen herkennen en oplossen 71 5.1 Heeft Google uw website gezien?... 72

Inhoudsopgave. 5. Technische problemen herkennen en oplossen 71 5.1 Heeft Google uw website gezien?... 72 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Nieuwsbrief... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 3 ... Google: zoeken op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 3 ... Google: zoeken op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 3... Google: zoeken op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen 3, Hoe moet je zoeken op Google? Deze handleiding toont je hoe dit moet. Als

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Instellingen. Instellingen

Instellingen. Instellingen Instellingen Instellingen In het Instellingen menu kunnen de volgende items worden aangepast. Klik op de drie puntjes (Meer acties) rechtsboven in de adresbalk van Edge. Kies Instellingen. Nu opent het

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw e-mail te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Door op een Internet Explorer balk het internet-adres van Google www.google.nl in te toetsen kom je op de start pagina van Google:

Door op een Internet Explorer balk het internet-adres van Google www.google.nl in te toetsen kom je op de start pagina van Google: ZOEKEN OP INTERNET Het internet is van een communicatienetwerk van computers uitgegroeid tot een gigantische, onuitputtelijke bron van informatie. Zonder hulpmiddelen is het onmogelijk de informatie te

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Creatief met digitale foto's

Creatief met digitale foto's juli 2009 1 Creatief met digitale foto's Les 4 Deel 1: Webalbum maken met Picasa Deel 2: Diapresentatie maken met Photostory 3 voor Windows 2 Deel 1: Een Webalbum aanmaken Er zijn vele mogelijkheden om

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net?

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.2 MOZILLA FIREFOX... 7 1.3 GOOGLE CHROME... 9 2 MACINTOSH PC... 12 2.1 SAFARI... 12 2.2 MOZILLA FIREFOX...

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

HIPIN. Applicatie Integratie met HIP Telefonie Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 13-08-2013

HIPIN. Applicatie Integratie met HIP Telefonie Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 13-08-2013 HIPIN Applicatie Integratie met HIP Telefonie Gebruikershandleiding Versie: 1.1 Datum: 13-08-2013 Pagina 2 van 13 1 Inloggen HIPIN Stap 1, opstarten: Op je desktop is een icoontje bijgeplaatst, rood met

Nadere informatie

3. Werken met thema s

3. Werken met thema s 83 3. Werken met thema s Nadat u WordPress heeft geïnstalleerd en ingesteld, kunt u uw website bouwen. Websites in WordPress bouwt u standaard met behulp van een thema. Een thema is een kant-en-klaar sjabloon

Nadere informatie

www.westhoekverbeeldt.be

www.westhoekverbeeldt.be Navigatiebalk: Logo WESTHOEK verbeeldt - home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Contact / info / help: contactgegevens meer informatie over het project hulp bij veel gestelde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie