akoestische wand- en plafondpanelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "akoestische wand- en plafondpanelen"

Transcriptie

1 akoestische wand- en plafondpanelen

2 Tectum wand- en plafondpanelen Uniforme structuur Duurzaam en onderhoudsvriendelijk Uitstekende geluidsabsorptie Licht van gewicht Grote kleurkeuze Goede warmte-isolatie Brandveilig Sterk en stootvast Diverse randuitvoeringen Biologisch afbreekbaar Grote maten leverbaar Levenslange garantie

3 Tectum Tectum wand- en plafondpanelen zijn al 60 jaar dé akoestische oplossing voor commerciële als ook recreatieve en zakelijke doeleinden. Tectum panelen worden geproduceerd in het oosten van de Verenigde Staten door Tectum Inc. De panelen bestaan uit lange ronde vezels van de Aspen Pine die onder druk gebonden worden met magnesiumoxide en vervolgens worden gehard met natriumsilicaat. Dit unieke procedé levert een paneel op dat lichter en sterker is dan vergelijkbare houtwolpanelen. De lange ronde vezels maken tevens grote overspanningen tot maximaal 360 cm mogelijk. Door een combinatie van verschillende eigenschappen zijn Tectum panelen bijzonder geschikt voor zowel wand- als plafondbekleding.

4 Maat, vorm & kleur

5 Foto boven: RUG - Groningen Tectum R (plafond en wand) 60 x 120 cm Foto onder: Palet Noord - Amstelveen Tectum Wand VK 60 x 120 cm Foto links: Maastoren - Rotterdam Tectum Rock 60 x 120 cm Maat en vorm De uit Amerika geïmporteerde Tectum panelen kunnen in onze vestiging in Leek tot elke gewenste afmeting en vorm worden verzaagd. Tevens kan er wanneer gewenst een sponning, groef of spotgat in worden gefreesd. Daarnaast kan de plaat worden afgevlakt tot de gewenste dikte of juist zo worden bewerkt dat ook gebogen oppervlakken kunnen worden gerealiseerd. Kleurkeuze De panelen worden standaard geleverd in naturel of wit (overeenkomend met RAL 9010). De panelen kunnen door onze productie-afdeling in Leek in vrijwel elke gewenste kleur gespoten worden. Door de open structuur en de witte basiskleur zijn lichte kleuren makkelijker aan te brengen dan donkere kleuren. Wij adviseren om kleurwensen tijdig kenbaar te maken, zodat eventuele kleurproefnemingen en overleg mogelijk zijn.

6 Akoestiek MFA Nieuw Bergstein - Ellecom Tectum BKR 60 x 120 cm Nagalm wordt veelal als een hinderlijk probleem ervaren. De werk- en verblijfssfeer kunnen hier ernstig onder lijden. Tectum panelen zijn door hun unieke samenstelling een uitstekend hulpmiddel bij de reductie van nagalm. Dit, gecombineerd met de stootvastheid, maakt dat Tectum panelen ook bijzonder geschikt zijn als wandpanelen. De mate waarin Tectum bijdraagt aan de reductie van nagalm is afhankelijk van de gekozen bevestigingsmethode. Voor de verschillende bevestigingsmethoden zijn er metingen verricht door Peutz bv volgens EN 354:2003. De uitgebreide reportage hiervan kunt u vinden op onze website

7 KDV Friesland - Akkrum Tectum VK 60 x 120 cm Resultaten Peutz onderzoek 200 mm w = 0,45(H) NRC = 0,40 α w = 1,00(H) NRC = 1,00 w = 0,35(H) NRC = 0,40 w = 0,65(MH) NRC = 0,70 1,2 1,2 1,2 1,2 1,0 1,0 1,0 1,0 0,8 0,8 0,8 0,8 absorptiecoëfficiënt s 0,6 0,4 0,2 0, k 2k 4k absorptiecoëfficiënt s 0,6 0,4 0,2 0, k 2k 4k absorptiecoëfficiënt s 0,6 0,4 0,2 0, k 2k 4k absorptiecoëfficiënt s 0,6 0,4 0,2 0, k 2k 4k frequentie Hz 1/1 oct. 0,14 0,34 0,41 0,38 0,53 0,77 frequentie Hz 1/1 oct. 0,70 0,99 1,02 1,03 0,93 0,97 frequentie Hz 1/1 oct. 0,07 0,13 0,25 0,47 0,72 0,48 frequentie Hz 1/1 oct. 0,13 0,35 0,78 0,95 0,70 0,85 1. tectum als inlegpaneel, opbouwhoogte 200 mm. 2. Tectum Rock 3. Tectum direct bevestigd 4. Tectum Finalé

8 Brandgedrag Prismare - Enschede Tectum Inleg 60 x 120 cm Snelle, onverwachte uitbreiding van een brand, sterke rookontwikkeling, evenals het naar beneden vallen van bouwelementen kan personen in een gebouw insluiten en vluchtwegen onbereikbaar maken. De overheid draagt een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van zijn burgers. Op het gebied van brandveiligheid van gebouwen zijn daarom in de regelgeving eisen opgesteld. Deze eisen zijn er op gericht om te voorkomen dat een beginnende brand zich te snel uitbreidt en dat zich een te grote rookdichtheid ontwikkelt. Deze beide aspecten spelen een belangrijke rol bij zowel de beperking van de ontwikkeling van een brand als ook het veilig kunnen vluchten uit een gebouw. Tectum wordt geclassificeerd als: B-s2-d0. Hierbij geldt B vlamoverslag niet mogelijk s2 gemiddelde rookproductie d0 geen productie van brandende delen Hiermee voldoen Tectum panelen aan alle eisen op het gebied van brandgedrag zoals gesteld in het Bouwbesluit.

9 Vochtbestendigheid De Kolk - Wierden Tectum Acousti-Tough 60 x 120 cm Tectum is vanwege zijn unieke samenstelling bijzonder geschikt om te worden toegepast in ruimten met wisselende omstandigheden zoals temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. De panelen kunnen worden toegepast in ruimten met een relatieve luchtvochtigheid tot 85%, tijdelijke overschrijdingen zijn toelaatbaar. Het is in deze situatie noodzakelijk de ruimte boven het plafond voldoende te ventileren met lucht van een gelijke temperatuur als die onder het plafond. Omdat Tectum panelen grotendeels uit houtwol bestaan kunnen zij door wisselende temperatuur en relatieve luchtvochtigheid uitzetten dan wel krimpen. Deze uitzetting/krimp bedraagt max. 0.2% per strekkende meter. Bij panelen langer dan 240 cm kan de haaksheid max. 0.1% per strekkende meter afwijken. Tectum is bestand tegen incidenteel opspattend water, mits het de gelegenheid krijgt om voldoende te drogen. Het uiterlijk van de panelen kan hierdoor op langere termijn wel beïnvloed worden. Tectum panelen zijn rot- en schimmelvrij.

10 Duurzaamheid Samenstelling De houtwol gebruikt in Tectum panelen komt van de Wisconsin Aspen Pine (ratelpopulier). Na het kappen van de boom, groeit er een nieuwe boom terug uit de oude wortelstructuur. Al het hout dat gebruikt wordt voor Tectum houtwol magnesiet panelen wordt in de open lucht gedroogd en is vrij van chemicaliën. Het primaire bindmiddel dat gebruikt wordt voor het produceren van Tectum panelen bestaat uit magnesiumoxide dat gemengd wordt met magnesiumsulfaat.

11 Tectum houtwolproducten worden zeer energie-efficiënt geproduceerd. Hierdoor vermindert de behoefte aan fossiele brandstoffen en wordt de productie van CO 2 gereduceerd. Terwijl veel andere bouwmaterialen vervangingsratio s van meer dan 20 procent hebben, is de vervanging van Tectum akoestische panelen zelden nodig. Wanneer de aanbevolen montageprocedures in acht worden genomen, kunnen Tectum panelen meerdere malen worden gebruikt op eenzelfde of nieuwe locatie. Tectum panelen zijn biologisch afbreekbaar, het afval kan aan compost worden toegevoegd als bodemverbeteraar. Keurmerk Tectum is sinds juni 1994 door het Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH (IBR) bekroond met het gelijknamige keurmerk. De naleving van de strenge milieu-eisen wordt elke twee jaar opnieuw gecontroleerd. Ook dit jaar heeft Tectum het keurmerk wederom in bezit. Het belangrijkste bestanddeel van magnesiumoxide wordt gewonnen uit zeewater. De magnesiumsulfaat-oplossing wordt door Tectum Inc. zelf geproduceerd uit afvalmateriaal dat ontstaat tijdens de productie. Het secundaire bindmiddel bestaat uit natriumsilicaat (zand) en calciumcarbonaat (kalksteen), die beide uit een groeve in de buurt van Tectum Inc. komen. Al het water dat bij de vervaardiging van Tectum wordt gebruikt wordt opgevangen en opnieuw gebruikt. Dit keurmerk legt, vanwege de afstemming op de strenge Duitse milieuregelgeving, een bijzonder sterke basis om voor gebruiker en voorschrijver van bouwbiologisch en ecologisch verantwoorde bouwproducten, de keuze te vergemakkelijken. Aan de toekenning van dit keurmerk door het IBR ligt een veelomvattend onderzoek ten grondslag. Naast testen die de biologische uitwerkingen van het product op de gezondheid van de mens vaststellen, wordt tevens nagegaan in hoeverre de mate van productie, verwerking, gebruik en het rest- of afvalmateriaal bij terugkeer in de ecologische kringloop, een mogelijke belasting vormt voor het milieu. Het volledige rapport hiervan kunt u vinden op onze website.

12 Tectum Acousti-Tough Het balvaste akoestische systeemplafond Geluidshinder is in sportaccommodaties een veelvoorkomend maar moeilijk op te lossen probleem. Wanden en vloeren bestaan veelal uit harde materialen waardoor de enige mogelijkheid om akoestische materialen aan te brengen vaak het plafond is. Groot probleem hierbij is echter dat de meeste geluidsabsorberende materialen die in een verlaagd systeemplafond worden toegepast, zacht en kwetsbaar zijn. Hierdoor is dit plafond niet balvast en ongeschikt voor het gebruik in sportruimten.

13 Amstelcampus - Amsterdam Tectum Acousti-Tough 60 x 120 cm Afb. 2 Den Hommel - Utrecht Tectum Acousti-Tough 60 x 120 cm Met Tectum Acousti-Tough is dit verleden tijd. Tectum Acousti-Tough is een systeemplafond dat niet alleen balvast is maar ook over uitstekende akoestische eigenschappen beschikt. Bovendien is zowel het paneel als het systeem (op aanvraag) in elke gewenste kleur leverbaar. Acousti-Tough is een verlaagd systeemplafond bestaande uit een combinatie van Tectum inleg panelen van 60x120 cm van ca. 2,5 cm dik met een sponning aan de achterzijde, gelegd in een metalen ophangconstructie van CMC type 850 (voor zwembaden CMC type D850). De speciale Tectum Keep-clips zorgen ervoor dat bij balcontact de energie over het plafond wordt verdeeld en het paneel direct weer op de plaats wordt gedrukt. Tectum Acousti-Tough voldoet aan een balvastheidsclassificatie 1A van EN (annex D) en is ballwurfsicher volgens DIN Het volledige testrapport vindt u op onze website.

14 Tectum Rock Brandveilige geluidsabsorptie en warmte-isolatie Tectum Rock is de ideale plafondbekleding daar waar het brandveilig isoleren van de bovenliggende constructie gewenst is. Tectum Rock smelt niet, heeft een prima rookklasse en voorkomt vlamoverslag tijdens een brand. Daarnaast zorgen Tectum Rock panelen door hun samenstelling voor een uitstekende geluidsabsorptie (α W tot 1,0) en een zeer goede thermische isolatie (Rd tot 3,50). Door al deze eigenschappen is Tectum Rock uitermate geschikt voor parkeerkelders, bergingen en overige ruimten waarboven gewoond of gewerkt wordt.

15 De Driemark - Winterswijk Tectum Rock 60 x 120 cm C B A Las Palmas - Rotterdam Tectum Rock 60 x 120 cm Tectum Rock panelen bestaan aan de zichtzijde uit een houtwolmagnesietpaneel met rondom een vellingkant. Aan de achterzijde is d.m.v. verschoven verlijming een steenwolplaat aangebracht. Tectum Rock wordt standaard geleverd in 60 x 120 cm, in wit of naturel en 3 verschillende diktes. De panelen zijn op aanvraag ook leverbaar in afwijkende afmetingen en elke gewenste kleur. Voor het bekleden van wanden en (beton)balken zijn hoeken sluitplaten leverbaar. Zie voor meer informatie.

16 Tectum Finalé De oplossing voor een goede ruimte-akoestiek Finalé panelen zijn sterk en stootvast, brandveilig (B-s1, d0) en door hun samenstelling uitermate geschikt voor het terugdringen van nagalm. Al deze eigenschappen maken dat het systeem breed inzetbaar en aantrekkelijk is voor uiteenlopende ruimten als oefenruimten, conservatoria, scholen en kantoortuinen. Tectum Finalé is de enige kant-en-klare wand-oplossing voor ruimten waar het terugdringen van de nagalmtijd gewenst is. De Finalé panelen kunnen, zonder regelwerk, direct op de bestaande vlakke wand worden gemonteerd. De zichtzijde van de panelen bestaat uit 25 mm dikke Tectum panelen welke aan de lange zijde voorzien zijn van een vellingkant. De rugzijde bestaat uit 25 mm dikke glaswol en 2 Tectumstroken van 50 mm breed aan de lange zijden ter bevestiging van de panelen.

17 1,2 w = 0,65(MH) NRC = 0,70 1,0 0,8 absorptiecoëfficiënt s 0,6 0,4 0,2 0, k 2k 4k frequentie Hz 1/1 oct. 0,13 0,35 0,78 0,95 0,70 0,85 Afb. 2 ROC Kunst en Cultuur - Drachten Tectum Finalé 60 x 270 cm De panelen zijn standaard 5 cm dik en 60 cm breed en worden geleverd in een lengte van 270 of 300 cm, in naturel of wit. Op aanvraag kunnen de panelen in afwijkende maten en/of kleuren geleverd worden.

18 Randafwerkingen Inleg panelen Panelen met rondom een rechte randafwerking voor toepassingen in een zichtbaar ophangsysteem. Acousti-Tough panelen Panelen met rondom een rechte randafwerking en aan de achterzijde rondom een sponning voor toepassingen in een zichtbaar ophangsysteem met Keep Clips en overige toebehoren. Omega panelen Panelen met aan de korte zijden een vellingkant voor toepassingen in een Omega-profiel. Tonico VK panelen Panelen met een doorzaksponning die rondom voorzien is van een vellingkant voor toepassingen in een zichtbaar 24 mm ophangsysteem. Bij gangpanelen enkel een doorzaksponning aan lange zijden. Pieter Zandt - Urk Tectum Inleg 60 x 60cm Tonico R panelen Panelen met een doorzaksponning die rondom voorzien is van een rechte randafwerking voor toepassingen in een zichtbaar 24 mm ophangsysteem. Bij gangpanelen enkel een doorzaksponning aan de lange zijden.

19 Tonico R15 panelen Panelen met een doorzaksponning die rondom voorzien is van een rechte randafwerking voor toepassingen in een zichtbaar 15 mm ophangsysteem. Bij gangpanelen enkel een doorzaksponning aan de lange zijden. Rock panelen Afgevlakte panelen aan de voorzijde rondom voorzien van een vellingkant en aan de achterzijde d.m.v. verschoven verlijming voorzien van steenwol ten behoeve van directe bevestiging tegen de bovenliggende constructie. BKR panelen Niet uitneembare panelen met rondom een vellingkant en BKR sponning voor toepassingen in een verdekt ophangsysteem. Bij gangpanelen enkel een sponning aan de lange zijden. VK panelen (wand) Afgevlakte panelen met aan de lange zijden een vellingkant voor directe bevestiging tegen een regelwerk of achterliggende constructie. GM panelen Uitneembare panelen met rondom een vellingkant en GM sponning voor toepassingen in een verdekt ophangsysteem. Bij gangpanelen enkel een sponning aan de lange zijden. VK panelen (plafond) Afgevlakte panelen rondom voorzien van een vellingkant ten behoeve van directe bevestiging tegen een regelwerk of metalen onderconstructie. R panelen (wand) Afgevlakte panelen rondom voorzien van een rechte randafwerking voor directe bevestiging tegen een regelwerk of achterliggende constructie. R panelen (plafond) Afgevlakte panelen rondom voorzien van een rechte randafwerking voor directe bevestiging tegen een regelwerk of metalen onderconstructie. Finalé panelen Afgevlakte panelen met aan de lange zijden een vellingkant en aan de achterzijde voorzien van glaswol en 2 stroken Tectum voor directe bevestiging tegen een achterliggende constructie.

20 Maatvoering Inleg panelen Voor 24 mm systeem systeemmaten: 30 x x x 120 Acousti-Tough panelen Maatvoering is gebaseerd op toepassing van de panelen in een CMC-systeem type 850 systeemmaten: 60 x 120 Tonico R panelen Voor 24 mm systeem systeemmaten: 30 x x x Tonico R gangpanelen Voor 24 mm systeem exacte lengte: 30 x x x Omega panelen Netto breedte maat is afhankelijk van het toe te passen systeem Moduulmaat x exacte maat 60 x 120 Tonico VK panelen Voor 24 mm systeem systeemmaten: 30 x x x Tonico VK gangpanelen Voor 24 mm systeem exacte lengte: 30 x x x Tonico R15 panelen Voor 15 mm systeem systeemmaten: 60 x 60 BKR panelen Maatvoering is gebaseerd op toepassing van de panelen in een standaard 24 mm T-profiel netto maat: 60 x 120 BKR gangpanelen Exacte lengte: 30 x x x GM panelen Maatvoering is gebaseerd op toepassing van de panelen in een CMC profiel type (o.g.) netto maat: 60 x 120 GM gangpanelen Exacte lengte: 30 x x x Let op! Werkende breedte 28, 38 of 58 cm

21 VK panelen (plafond) Netto maat: 30 x x x 120 R panelen (plafond) Netto maat: 30 x x x 120 Rock panelen Netto maat: 60 x 120 VK panelen (wand) Netto maat: 40 x x x R panelen (wand) Netto maat: 40 x x x Finalé panelen Netto maat: 60 x Vermelde maten zijn standaard afmetingen in centimeters (B x L) Overige maten zijn op aanvraag leverbaar. De maximale bruto afmeting bedraagt 121 x 365 cm.

22 Technische gegevens Samenstelling Dunne, lange, ronde houtvezel van ca. 45 cm, gebonden met een anorganisch bindmiddel. Lichtreflectie Naturel ca. 60% Wit ca. 76% Geluidsabsorptie (αw) Tectum direct gemonteerd 0,35 met plenum 0,45 Tectum Rock (direct gemonteerd) 1,00 Tectum Finalé (direct gemonteerd) 0,65 Isolatiewaarde (m2, K/W) Tectum 25 mm dik 0,59 Tectum Rock 105 mm dik 2, mm dik 3, mm dik 3,50 Tectum Finalé 50 mm dik 1,25 Brandclassificatie Tectum Tectum Rock Tectum Finalé B-s2, d0 B-s2, d0 B-s1, d0 Gewicht Tectum 25 mm dik 8,25 kg/m2 Tectum Rock 105 mm dik 13,5 kg/m2 125 mm dik 15,0 kg/m2 135 mm dik 15,5 kg/m2 Tectum Finalé 50 mm dik 9,0 kg/m2 Rapporten Alle testgegevens en bijbehorende rapporten zijn op aanvraag beschikbaar en tevens te downloaden vanaf de Tectum website

23 Verwerking Opslag Liggend; bij voorkeur in de ruimte waar de panelen worden toegepast, niet hoger stapelen dan 1 m. Voorbereiding werking van de panelen als gevolg van rek en krimp kan grotendeels voorkomen worden door de panelen minimaal 72 uur in de betreffende ruimte te laten acclimatiseren. als gevolg van het natuurlijk karakter van Tectum panelen kunnen er geringe kleur-(enkel bij naturel uitvoering) en/ of structuurverschillen tussen de panelen aanwezig zijn. Selectie voor montage draagt bij aan een hoogstaand esthetisch resultaat. het vooruit monteren van technische panelen (voorzien van sparing en/of armaturen) wordt afgeraden, tenzij deze worden genomen uit de voor de betreffende ruimte gereserveerde partij panelen. Montage Gebruik altijd schone handschoenen bij het inleggen/verwerken van de panelen. Pak de panelen per twee stuks van de pallet en zorg ervoor dat ze niet over elkaar schuiven. Zaag (pas)panelen zodanig dat er geen stof en/of zaagmeel op de zichtzijde van het paneel komt. Algemeen, maar in het bijzonder voor Tonico panelen, geldt dat voor panelen langer dan 1,50 m bij de montage rekening gehouden dient te worden met krimp en uitzetting, indien de relatieve luchtvochtigheid (ook in het plenum) boven 70% kan komen. De maximale uitzetting is 0,2% per m1. Paspanelen dienen derhalve zo te worden gezaagd dat uitzetting mogelijk blijft. plafondpanelen kunnen verwerkt worden met behulp van alle standaard ophangsystemen. Montage dient te geschieden volgens de richtlijnen van de fabrikanten van de ophangsystemen, waarbij rekening gehouden dient te worden met het gewicht van de Tectum panelen (8,25 kg/m 2 bij een standaard dikte van 25 mm). Wij adviseren om het gehele systeem af te hangen aan gegalvaniseerd warteldraad. in speciale uitvoeringen kunnen Tectum wand- en plafondpanelen rechtstreeks worden bevestigd tegen onderliggend (stijl- en/of) regelwerk. het verdient aanbeveling om plafondpanelen voor verdekte toepassing (randuitvoering BKR, GM, VK en R) in halfsteensverband te monteren. Voorkom, i.v.m. kans op beschadigingen, zoveel mogelijk dat na montage van de plafondpanelen derden in of boven het plafond werkzaamheden verrichten. Uitgebreide montagehandleidingen kunt u vinden op Afwerking Voor gespoten panelen (met name donkere kleuren) is naloopwerk onvermijdelijk. Door zorgvuldig werken kan dit worden beperkt. Beperkingen Tectum panelen (m.u.v. Tonico panelen) kunnen worden toegepast boven zwembaden en in buitenplafonds wanneer: de relatieve luchtvochtigheid niet hoger is dan 85% (tijdelijke overschrijdingen zijn toelaatbaar). Ventilatie van het plenum met lucht van een zelfde temperatuur als onder het plafond mogelijk is. Tectum panelen zijn bestand tegen incidenteel opspattend water, mits het de gelegenheid krijgt om voldoende te drogen. Het uiterlijk van de panelen kan hierdoor (op langere termijn) wel beïnvloed worden.

24 Tectum wordt geleverd door Astrimex B.V. Astrimex B.V. - Leek Postbus AB Leek Kalkoven NP Leek T +31(0) F +31(0) info@tectumplafonds.nl Astrimex B.V. - Utrecht Postbus GS Utrecht Cartesiusweg 127a 3534 BC Utrecht T +31(0) F +31(0)

AKOESTISCHE WAND- EN PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE WAND- EN PLAFONDPANELEN AKOESTISCHE WAND- EN PLAFONDPANELEN Tectum wand- en plafondpanelen Uniforme structuur Duurzaam en onderhoudsvriendelijk Uitstekende geluidsabsorptie Licht van gewicht Grote kleurkeuze Goede warmte-isolatie

Nadere informatie

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0 A2 AFBOUWPANEEL Internationale code: Heraklith A2-M Het A2 Afbouwpaneel is speciaal ontwikkeld voor het akoestisch en decoratief afwerken van wanden en plafonds. Daarnaast kan een betonnen vloerconstructie

Nadere informatie

Houtwolcement. STERLIT 2018 Versie 1

Houtwolcement. STERLIT 2018 Versie 1 Houtwolcement STERLIT 2018 Versie 1 www.sterlit.nl Sterlit 2L EPS De multifunctionele houtwolcementplaat met EPS isolatie Algemeen Sterlit 2L EPS houtwolcementplaten kunnen gebruikt worden als plafondplaten,

Nadere informatie

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0.

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0. GYPTONE D SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING GYPTONE D SYSTEEM PRODUCTOMSCHRIJVING Gyptone D is een akoestisch systeemplafondpaneel dat verdekt wordt gemonteerd in het Cross-Lock Unipro ophangsysteem. Het plafond

Nadere informatie

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A Ophangsysteem T24-Zichtbaar Stootvast Systeem Vlak Inleg 1 5 6 3 4 2 7 8 1 T24-hoofdprofiel CMC 2800 2 T24-tussenprofiel CMC 2894 3 Brandwerende kantlat

Nadere informatie

AKOESTIEK: α p. m17 m92 m97. Focus D Paneel. Doorsnede van Focus D Systeem. Focus D Systeem. De afzonderlijke panelen kunnen worden gedemonteerd.

AKOESTIEK: α p. m17 m92 m97. Focus D Paneel. Doorsnede van Focus D Systeem. Focus D Systeem. De afzonderlijke panelen kunnen worden gedemonteerd. ECOPHON FOCUS D Voor toepassingen waar een verlaagd plafond zonder zichtbare draagconstructie gewenst is, maar waar de individuele panelen toch gemakkelijk demonteerbaar moeten zijn. Ecophon Focus D wordt

Nadere informatie

MAkustik MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering. Gelakte lamellen / panelen. Gefineerde lamellen / panelen. Uitpakken en sorteren

MAkustik MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering. Gelakte lamellen / panelen. Gefineerde lamellen / panelen. Uitpakken en sorteren MAkustik MA 04 Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar voor

Nadere informatie

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A

T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A T24 - Zichtb. Stootvast Syst. Vlak Inleg Kl. 2A en 3A Ophangsysteem T24-Zichtbaar Stootvast Systeem Vlak Inleg 1 5 6 3 4 2 7 8 1 T24-hoofdprofiel CMC 2800 2 T24-tussenprofiel CMC 2894 3 Brandwerende kantlat

Nadere informatie

RIGIPS. Gyprex-S. De praktische keuze

RIGIPS. Gyprex-S. De praktische keuze RIGIPS Gyprex-S De praktische keuze Inhoudsopgave Gyprex-S 2 Spraakmakende projecten 4 Technische specificaties 5 Montage 1 2 Gyprex-S, de praktische keuze De Gyprex-S plafondtegel is de praktische keuze

Nadere informatie

Ecophon Super G A. draagconstructie is vervaardigd van gegalvaniseerd staal.

Ecophon Super G A. draagconstructie is vervaardigd van gegalvaniseerd staal. Ecophon Super G A Voor toepassingen van verlaagde plafonds in gangen van scholen en andere ruimtes waar een goede stootvastheid gewenst is. Ecophon Super G wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd,

Nadere informatie

Verdekt uitneembaar Systeem 600 x 600

Verdekt uitneembaar Systeem 600 x 600 Verdekt uitneembaar Systeem 600 x 600 Ophangsysteem Verdekt uitneembaar systeem 600 x 600 1 T24-tussenprofiel 2 T24-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder)

Nadere informatie

Ecophon Akusto Wall C

Ecophon Akusto Wall C Ecophon Akusto Wall C Voor toepassing als wandabsorber in combinatie met een geluidsaborberend plafond. Met Ecophon Akusto Wall C bereikt u een optimale akoestiek in de ruimte. Ecophon Akusto Wall C heeft

Nadere informatie

T15 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg

T15 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg T15 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg Ophangsysteem T15-Zichtbaar Systeem Vlak inleg 1 T15-tussenprofiel 2 T15-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder) 4 Hoekrandprofiel

Nadere informatie

T24 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg

T24 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg T24 - Zichtbaar Systeem Vlak Inleg Ophangsysteem T24-Zichtbaar Systeem Vlak Inleg 1 T24-tussenprofiel 2 T24-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder) 4 Hoekrandprofiel

Nadere informatie

Gyptone base 33. Akoestische eigenschappen

Gyptone base 33. Akoestische eigenschappen Gyptone base 33 Het assortiment van Gyptone panelen bestaat uit vier standaard patronen: Line, Point, Quattro en Base. Gyptone panelen hebben verzonken langskanten en worden gemonteerd m.b.v. zichtbare

Nadere informatie

Ecophon Akusto Wall A

Ecophon Akusto Wall A Ecophon Akusto Wall A Voor toepassing als wandabsorber in combinatie met een geluidsaborberend plafond. Met Ecophon Akusto bereikt u een optimale akoestiek in de ruimte. Ecophon Akusto Wall A heeft een

Nadere informatie

Ecophon Advantage E. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit.

Ecophon Advantage E. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Ecophon Advantage E Voor toepassingen waar een verlaagd plafond gewenst is dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en voldoet aan de essentiële functionele eisen. Ecophon Advantage E wordt gemonteerd in

Nadere informatie

Ecophon Advantage E 20 mm

Ecophon Advantage E 20 mm Ecophon Advantage E 20 Voor toepassingen waar een accent op de panelen gewenst is, dat aan de minimale functionele eisen voldoet. De kantafwerking van Ecophon Advantage E zorgt voor een schaduweffect,

Nadere informatie

QUICK-LOCK. Een compleet assortiment ophangsystemen voor akoestische plafonds

QUICK-LOCK. Een compleet assortiment ophangsystemen voor akoestische plafonds Een compleet assortiment ophangsystemen voor akoestische plafonds Plafondsystemen Met Quick-Lock is er altijd een passende plafondoplossing. Snel, stabiel en esthetisch fraai. De kwaliteit, de doordachte

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSilent Board 100

Technisch informatieblad StoSilent Board 100 Akoestische plaat van glasgranulaat voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Kenmerk Toepassing binnen voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Bevestiging geschroefd, plaatranden verlijmd

Nadere informatie

www.systeemplafond.nu Facett Facett Facett Lux Het direct te monteren plafondpaneel.

www.systeemplafond.nu Facett Facett Facett Lux Het direct te monteren plafondpaneel. 140 Lux Het direct te monteren plafondpaneel. Het direct te monteren plafondpaneel dat zorgt voor een goede thermische isolatie. Aan plafonds in bijvoorbeeld parkeergarages, trappenhuizen en industriële

Nadere informatie

Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900

Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900 Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900 Ophangsysteem Verdekt uitneembaar Systeem 900 x 900 1 T24-tussenprofiel 2 T24-hoofdprofiel met fire break 3 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder)

Nadere informatie

Ecophon Super G Plus A

Ecophon Super G Plus A Ecophon Super G Plus A Voor het toepassen van verlaagde plafonds in sporthallen of gelijkwaardige ruimtes waar een hoge stootvastheid vereist is. Ecophon Super G Plus A heeft een robuuste draagconstructie

Nadere informatie

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013 NEW Glaswol 07/2013 Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving Onbeklede glaswolplaat voor het akoestisch, thermisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden in woning- en utiliteitsbouw. Technische

Nadere informatie

Ecophon Advantage A. van een grondlaag. De draagconstructie van het paneel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal.

Ecophon Advantage A. van een grondlaag. De draagconstructie van het paneel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal. Ecophon Advantage A Voor toepassingen waar een verlaagd plafond gewenst is dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en voldoet aan de essentiële functionele eisen. Ecophon Advantage A wordt gemonteerd in

Nadere informatie

Ecophon Akusto Wall A

Ecophon Akusto Wall A Ecophon Akusto Wall A Voor toepassing als wandabsorber in combinatie met een geluidsaborberend plafond. Met Ecophon Akusto bereikt u een optimale akoestiek in de ruimte. Ecophon Akusto Wall A heeft een

Nadere informatie

d MUTE serie Rust doet wonderen.

d MUTE serie Rust doet wonderen. dutchcreen d MUTE serie Rust doet wonderen. Akoestiek is het geluid dat wordt weerkaatst door de wanden van een ruimte. Hoe harder een wand hoe meer weerkaatsing [reflectie] in de ruimte plaatsvindt. Een

Nadere informatie

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. 84 Sonar Sonar Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch

Nadere informatie

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch paradepaardje onder de akoestische

Nadere informatie

Ecophon Akusto Wall C

Ecophon Akusto Wall C Ecophon Akusto Wall C Voor toepassing als wandabsorber in combinatie met een geluidsaborberend plafond. Met Ecophon Akusto Wall C bereikt u een optimale akoestiek in de ruimte. Ecophon Akusto Wall C heeft

Nadere informatie

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering

MAkustik MA 20 Fine MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering MAkustik MA 20 Fine Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 FINE Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de

Nadere informatie

Olympia Plus Sportplafond montagehandleiding

Olympia Plus Sportplafond montagehandleiding Olympia Plus Sportplafond montagehandleiding Ophangsysteem Zichtbaar balvast bandrastersysteem 50 mm 11 6 9 8 12 7 11 4 1 5 3 3 10 2 1 Bandraster 50 mm hoofdprofiel CM 3050 2 Bandraster 50 mm tussenprofiel

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 04

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 04 Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid

Nadere informatie

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR INSPIRED BY NATURE DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR HERAKLITH, NATUURLIJK EEN DUURZAME OPLOSSING Heraklith houtwol is van nature duurzaam. Bij de productie van de houtwol platen

Nadere informatie

pinta SPORTSLINE I Service [1/7] Wij bieden u persoonlijk advies via onze infotelefoon.

pinta SPORTSLINE I Service [1/7] Wij bieden u persoonlijk advies via onze infotelefoon. [1/7] De plafond- en wandbekleding SPORTSLINE I is conform DIN 1832 getest op balwerpveiligheid. Het systeem van dubbellopend hoedprofiel kan met het strekmetaalgaas EXPANDEDLINE en EXPANDEDLINE MEDIUM

Nadere informatie

Ecophon Focus A. gegalvaniseerd staal. Gebruik het Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment

Ecophon Focus A. gegalvaniseerd staal. Gebruik het Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment Ecophon Focus A Voor toepassingen waar een robuust verlaagd plafond gewenst is. Ecophon Focus A wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd. De panelen zijn eenvoudig demonteerbaar. Het plafondsysteem

Nadere informatie

Ecophon Focus A. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment.

Ecophon Focus A. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment. Ecophon Focus A Voor toepassingen waar een robuust verlaagd plafond gewenst is. Ecophon Focus A wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd. De panelen zijn eenvoudig demonteerbaar. Het plafondsysteem

Nadere informatie

Ecophon Akusto One SQ

Ecophon Akusto One SQ Ecophon Akusto One SQ Om de geluidsabsorptie in een ruimte te verbeteren kan Akusto One SQ aan de wand worden bevestigd. Het systeem is leverbaar in verschillende vormen en kleuren en biedt mogelijkheden

Nadere informatie

Technisch handboek. Akoestische corrector. Bestemd voor de PLAMECO-Franchisenemer. Technische specificatie. Dikte Eenheid Lengte max.

Technisch handboek. Akoestische corrector. Bestemd voor de PLAMECO-Franchisenemer. Technische specificatie. Dikte Eenheid Lengte max. Akoestische corrector 1cm Technische specificatie Materiaal Dikte Eenheid Lengte max. (rol) Toepassing Polyester 1 cm 3,1 m 30 m ALLEEN wandmontage Omschrijving: Plamecoestiek is een geluidsabsorberend

Nadere informatie

Ecophon Akusto One SQ

Ecophon Akusto One SQ Ecophon Akusto One SQ Om de geluidsabsorptie in een ruimte te verbeteren kan Akusto One SQ aan de wand worden bevestigd. Het systeem is leverbaar in verschillende vormen en kleuren en biedt mogelijkheden

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Specialist in ventilatie Maatwerk roosters U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid standaard assortiment ventilatie roosters, gemaakt

Nadere informatie

Rockfon PARAL Ammos. Een verfijnd palet van diverse texturen.

Rockfon PARAL Ammos. Een verfijnd palet van diverse texturen. Rockfon PARAL Rockfon PARAL Ammos Hogeschool voor Kunsten, Utrecht, NL Een verfijnd palet van diverse texturen. Een plafond bepaalt, vaak ongemerkt, voor een groot deel de sfeer en de kwaliteit van uw

Nadere informatie

QUICK-LOCK. Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor accessoire en wandbevestiging.

QUICK-LOCK. Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor accessoire en wandbevestiging. QUICK-LOCK Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor accessoire en wandbevestiging. Omega bandrastersystemen QUICK-LOCK Het ideale plafondsysteem voor

Nadere informatie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie RIGIPS Ri-acoustic Strak in geluidsabsorptie Inhoudsopgave Ri-acoustic 2 Spraakmakende projecten 4 Technische specificaties 5 Montage 1 2 Ri-acoustic... daar word je even stil van! De sfeer en beleving

Nadere informatie

AcoustiSol AcoustiStof

AcoustiSol AcoustiStof AcoustiStof Akoestiek zoals het hoort Eenvoudig en veelzijdig Vaak wordt bij het ontwerp van het interieur gekozen voor harde materialen die een strakke uitstraling hebben. Het nadeel is dat deze keuze

Nadere informatie

PRODUKTBLAD. Fibrolith-kustik. Houtwolcementplaten

PRODUKTBLAD. Fibrolith-kustik. Houtwolcementplaten PRODUKTBLAD Fibrolith-kustik Houtwolcementplaten Produktblad Fibro-Kustik Platen Houtwolcementplaat volgens DIN EN13168 Kwaliteit WW WI dk / WW DI dk Brandklasse B1: moeilijk brandbaar (zie DIN 4102) Eigenschappen:

Nadere informatie

esthetisch AXAL Extra Microperforatie

esthetisch AXAL Extra Microperforatie AXAL Axal is één van de vele metalen plafondsystemen van Orcal. Het exclusieve, zelfcentrerend ontwerp zorgt voor een subtiele sponning tussen de panelen van 6 mm breed en 10 millimeter diep. Het gepatenteerde

Nadere informatie

Semi-verdekt/uitneembaar bandrastersysteem

Semi-verdekt/uitneembaar bandrastersysteem Semi-verdekt/uitneembaar bandrastersysteem Ophangsysteem Semi-verdekt/uitneembaar bandrastersysteem 1 Muurbevestiging 2 Brandwerende kantlat (boven) Vuren houten kantlat (onder) 3 Z-profiel 4 Noniushanger

Nadere informatie

PANELENPLAFOND COMBINATIE MINERAALVEZEL EN BAMBOE PLAFONDPANELEN

PANELENPLAFOND COMBINATIE MINERAALVEZEL EN BAMBOE PLAFONDPANELEN BIXBI BAMBOE LIGHTLINE 44.31 PANELENPLAFONDS 44.31.10-a PANELENPLAFOND COMBINATIE MINERAALVEZEL EN BAMBOE PLAFONDPANELEN 0. PANELENPLAFOND Zichtbare draagconstructie Moduulmaat (mm): 600x600 Hoofdliggers:

Nadere informatie

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc gipskartonplaten BPB, uw gids in gips. 4 1 Gyproc gipskartonplaten 1.1 Gyproc AK, WK, VK Gyproc gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van karton. Ze zijn veelzijdig

Nadere informatie

Heradesign Kombiplaten

Heradesign Kombiplaten Heradesign Kombiplaten Gelijktijdig isoleren en geluid absorberen De in deze brochure vermelde Rd-waarden zijn berekend op basis van de nieuwe CE-norm Gelijktijdig isoleren en geluid absorberen Aan het

Nadere informatie

SUPERIEUR AAN HOUT, IN ELK OPZICHT BOEIDELEN WINDVEREN OVERSTEKKEN LIJSTWERKEN PUIVULLING

SUPERIEUR AAN HOUT, IN ELK OPZICHT BOEIDELEN WINDVEREN OVERSTEKKEN LIJSTWERKEN PUIVULLING Unipanel bouwpanelen SUPERIEUR AAN HOUT, IN ELK OPZICHT BOEIDELEN WINDVEREN OVERSTEKKEN LIJSTWERKEN PUIVULLING Levenslange garantie op rotten en delamineren 10 jaar garantie op verfhechting Uitstekende

Nadere informatie

Ecophon Akusto One SQ

Ecophon Akusto One SQ Ecophon Akusto One SQ Om de geluidsabsorptie in een ruimte te verbeteren kan Akusto One SQ aan de wand worden bevestigd. Het systeem is leverbaar in verschillende vormen en kleuren en biedt mogelijkheden

Nadere informatie

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden.

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle. Systeemassortiment. Afmeting, mm. Product specifieke montage Dikte (d) M232, M322 M232, M322 M232, M322. Inst.

Ecophon Solo Baffle. Systeemassortiment. Afmeting, mm. Product specifieke montage Dikte (d) M232, M322 M232, M322 M232, M322. Inst. Ecophon Solo Baffle Ecophon Solo Baffle is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume gehandhaafd

Nadere informatie

Houten Lineaire panelen

Houten Lineaire panelen Houten Lineaire panelen Houten Lineaire Panelen Natuurlijk design en akoestiek Wanden en plafonds zijn essentieel voor het bereiken van akoestisch comfort en zijn sfeerbepalend voor een ruimte. Bij toepassing

Nadere informatie

QUICK-LOCK. Zichtbare ophangsystemen voor plafondpanelen

QUICK-LOCK. Zichtbare ophangsystemen voor plafondpanelen Zichtbare ophangsystemen voor plafondpanelen Plafondsystemen De kwaliteit, het doordachte ontwerp en het uitgebreide assortiment zijn kenmerkend voor de Quick-Lock plafondophangsystemen. Voor vrijwel alle

Nadere informatie

Olympia Plus Sportplafond Impactklasse 1A

Olympia Plus Sportplafond Impactklasse 1A Olympia Plus Sportplafond Impactklasse 1A Ophangsysteem Zichtbaar balvast bandrastersysteem 50 mm 11 6 9 8 12 7 11 4 1 5 3 3 10 2 1 Bandraster 50 mm hoofdprofiel CMC 3050 2 Bandraster 50 mm tussenprofiel

Nadere informatie

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse

Installatierichtlijnen. Rockfon Eclipse Installatierichtlijnen Rockfon Eclipse Algemene informatie Systeembeschrijving: Rockfon Eclipse is een kaderloos akoestisch eiland bestaande uit een 40 mm steenwolpaneel met afgeschuinde kanten. De zichtzijde

Nadere informatie

Gyprex, de praktische keuze

Gyprex, de praktische keuze , de praktische keuze De plafondtegel is de praktische keuze voor uw plafond. De tegels zijn gemaakt van gipskarton en daardoor zeer stevig. Heel handig bij veelvuldig onderhoud in het plenum, waarbij

Nadere informatie

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO

MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO MONTAGERICHTLIJNEN MAKUSTIK MA 20 CLIP & GO Voorafgaande opmerking: onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle Wave

Ecophon Solo Baffle Wave Ecophon Solo Baffle Wave Ecophon Solo Baffle Wave is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume

Nadere informatie

Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond. Ophangsysteem voor verdekt of in stroken te monteren plafondpanelen

Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond. Ophangsysteem voor verdekt of in stroken te monteren plafondpanelen Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond Ophangsysteem voor verdekt of in stroken te monteren plafondpanelen QUICK-LOCK Cross-Lock Het ideale ophangsysteem voor verdekt of in stroken te

Nadere informatie

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN VOLG ONS OP: AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN ObiAcoustic AKOESTISCHE PANELEN AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN Het gebruik en de toepassingen van kantoorpanden verandert in hoog tempo. De vraag naar

Nadere informatie

BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat. End use steeldeck brandklasse Bs1 d0. Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen

BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat. End use steeldeck brandklasse Bs1 d0. Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen BauderPIR De slanke PIR-schuim isolatieplaat End use steeldeck brandklasse Bs1 d0 Hellenddaksystemen Platdaksystemen Groendaksystemen BauderPIR de isolatieplaat voor platte en hellende daken en spouwmuren

Nadere informatie

Krios db. Krios db 35. Krios db 40. Krios db 44.

Krios db. Krios db 35. Krios db 40. Krios db 44. 76 Krios db Krios db 35 Krios db 40 Krios db 44 78 Krios db 35 Geluidisolatie en geluidsabsorptie in één paneel. Krios db producten vormen een unieke combinatie tussen geluidsabsorptie en geluidisolatie.

Nadere informatie

akoestisch hygiënisch plafondsysteem

akoestisch hygiënisch plafondsysteem akoestisch hygiënisch plafondsysteem Isoleco type 1000 en 2000 is een akoestisch hygiënisch plafondsysteem bestaande uit een zelfdragende kern van hoogwaardig geluidsabsorberende glaswol die geheel strak

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

Ecophon Focus Dg. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit.

Ecophon Focus Dg. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Ecophon Focus Dg Voor toepassingen waar een bijzonder en demonteerbaar verlaagd plafond gewenst is. De unieke kantafwerking verbergt de draagconstructie gedeeltelijk en creëert een smalle, maar duidelijke

Nadere informatie

DURASTEEL de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden

DURASTEEL de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden Inhoudsopgave Productomschrijving 3 DURASTEEL technische gegevens 4 Promat SYSTEMWALL met PROMATECT -100 en DURASTEEL, 60-240 minuten brandwerend (niet

Nadere informatie

Sonar db 35. Geluidisolatie en geluidsabsorptie in één paneel. ASSORTIMENT

Sonar db 35. Geluidisolatie en geluidsabsorptie in één paneel. ASSORTIMENT Sonar db Het Sonar db assortiment biedt een complete oplossing voor privacy en akoestisch comfort tussen ruimtes. Met geluidisolatiewaardes variërend tussen 35 db en 44 db en een hoge geluidsabsorptie,

Nadere informatie

Ecophon Solo Circle. Systeemassortiment. Afmeting, mm. Product specifieke montage Dikte (d) Inst. schema. Bosch, Warsaw, Poland

Ecophon Solo Circle. Systeemassortiment. Afmeting, mm. Product specifieke montage Dikte (d) Inst. schema. Bosch, Warsaw, Poland Ecophon Solo Circle Ecophon Solo Circle is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Circle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume gehandhaafd

Nadere informatie

BPB. Gyptone panelen. Balans tussen design en functionaliteit. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyptone panelen. Balans tussen design en functionaliteit. BPB, uw gids in gips. BPB Gyptone panelen Balans tussen design en functionaliteit BPB, uw gids in gips. Inhoudsopgave Gyptone panelen 4 Spraakmakende projecten 6 Technische specificaties 3 4 De balans tussen design en functionaliteit

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

Heraklith [1 mm] Heraklith [2 mm] Heraklith Prestige Heraklith Prestige Plus

Heraklith [1 mm] Heraklith [2 mm] Heraklith Prestige Heraklith Prestige Plus PLAATSTRUCTUREN Heraklith [1 mm] Heraklith [2 mm] Heraklith Prestige Heraklith Prestige Plus BASIS Het basispaneel is een niet gedroogd en onbehandeld massief houtwolpaneel. Dit vlak en rechthoekig paneel,

Nadere informatie

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch paradepaardje onder de akoestische

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Snel en eenvoudig. Directe bevestiging van akoestische panelen

Snel en eenvoudig. Directe bevestiging van akoestische panelen Snel en eenvoudig Directe bevestiging van akoestische panelen Fotograaf: H.G: Esch Product: Ecophon Master B Een snelle manier Het is niet altijd mogelijk om een traditioneel verlaagd akoestisch plafond

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid FERMACELL Firepanel A1 De nieuwe dimensie in brandveiligheid Firepanel A1 De nieuwe brandwerende plaat van FERMACELL De brandwerende plaat FERMACELL Firepanel A1 is de nieuwe dimensie in brandveiligheid

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle ZigZag

Ecophon Solo Baffle ZigZag Ecophon Solo Baffle ZigZag Ecophon Solo Baffle ZigZag is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume

Nadere informatie

INNCEMPRO HOUTVEZELCEMENTPLAAT

INNCEMPRO HOUTVEZELCEMENTPLAAT INNCEMPRO, UW IMPORTEUR VAN EUROPA S GROOTSTE PRODUCENT VAN HOUTVEZELCEMENTPLATEN. INNCEMPRO HOUTVEZELCEMENTPLAAT De INNCEMPRO, houtvezelcementplaat, is een hoogwaardig plaatmateriaal met buitengewone

Nadere informatie

Geïsoleerde Dak- Lo-Pitch Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP

Geïsoleerde Dak- Lo-Pitch Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP Geïsoleerde Dak- & Gevelpanelen Geïsoleerd Dakpaneel KS1000 LP Beschrijving De KS1000 LP () is een geïsoleerd dakpaneel bestaande uit een PIR (polyisocyaanuraatschuim) isolatiekern en wordt blind bevestigd.

Nadere informatie

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem

ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem ROCKWOOL SOUNDMAXX Akoestisch isolatiesysteem Productomschrijving ROCKWOOL SOUNDMAXX is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van ROCKWOOL,

Nadere informatie

Part of the ROCKWOOL Group. Z-edge. Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge

Part of the ROCKWOOL Group. Z-edge. Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge Part of the ROCKWOOL Group Z-edge Geef een akoestisch plafond richting met de strakke lijnen van een paneel met een Z-edge Minimalistisch en elegant Het spel van licht en schaduw is een belangrijk element

Nadere informatie

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP WANDEN & PLAFONDS Kant-en-klare wand- en plafondplaten Kant-en-klaar: geen stuc- of schilderwerk nodig Eenvoudig schoon te houden: met vochtige doek en schoonmaakmiddel Gemakkelijk en onzichtbaar te bevestigen:

Nadere informatie

ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten. Hoogwaardige brandvertragende isolatie voor agrarische en industriële gebouwen

ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten. Hoogwaardige brandvertragende isolatie voor agrarische en industriële gebouwen FR ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten Hoogwaardige brandvertragende isolatie voor agrarische en industriële gebouwen ASW-PIR FR PLUS Isolatieplaten Uitstekende brandklasse (Euroklasse B-S2-D0 as placed on

Nadere informatie

HOOGWAARDIGE GELUIDSISOLATIE VOOR EEN STILLERE OMGEVING

HOOGWAARDIGE GELUIDSISOLATIE VOOR EEN STILLERE OMGEVING HOOGWAARDIGE GELUIDSISOLATIE VOOR EEN STILLERE OMGEVING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Superieure akoestische eigenschappen Flexibel en lichtgewicht Combinatie van akoestische en thermische eigenschappen

Nadere informatie

Rockfon Baffles & Akoestische Eilanden

Rockfon Baffles & Akoestische Eilanden Rockfon Baffles & Akoestische Eilanden Rockfon Baffles Olympisch bad De Tongelreep, Eindhoven, NL HEAO, Arnhem, NL Een perfect akoestisch klimaat en fraaie interieur-accenten met Rockfon Baffles en Akoestische

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE: ISOLECO 2000 ABSORBER akoestisch hygiënisch wand- & plafondsysteem

TECHNISCHE FICHE: ISOLECO 2000 ABSORBER akoestisch hygiënisch wand- & plafondsysteem TECHNISCHE FICHE: ISOLECO 2000 ABSORBER akoestisch hygiënisch wand- & plafondsysteem PRODUCTOMSCHRIJVING Isoleco 2000 absorber is een akoestisch hygiënisch plafond- of wandelement bestaande uit een zelfdragende

Nadere informatie

massief kunststof plaat

massief kunststof plaat VERWERKINGSMETHODEN In deze paragraaf wordt aandacht besteed aan de eisen van het stijl- en regelwerk. Tevens zijn de uitgangspunten voor de verwerkingsmethoden (zichtbare- en blinde bevestiging) opgenomen.

Nadere informatie

VOOR EEN RUSTIGE OMGEVING

VOOR EEN RUSTIGE OMGEVING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) VOOR EEN RUSTIGE OMGEVING Superieure akoestische eigenschappen Flexibel en lichtgewicht Combinatie van akoestische en thermische eigenschappen

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

BRANDVEILIGE BOUWSYSTEMEN

BRANDVEILIGE BOUWSYSTEMEN BRANDVEILIGE BOUWSYSTEMEN Isometall Steenwol Sandwichpanelen Index Geïsoleerde panelen 2 Vulcasteel Roof 2 Vulcasteel Wall 1000 VB (Lineair Profiel) 4 Vulcasteel Wall 1000 VB (Microrib Profiel) 6 Vulcasteel

Nadere informatie

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden QUICK-LOCK

Nadere informatie

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LADURA PREMIUM. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat LADURA PREMIUM De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 LADURA PREMIUM EEN BIJZONDER STOOTVASTE GIPSKARTONPLAAT DIE ECHT UITSLUITEND VOORDELEN MET ZICH MEEBRENGT LADURA PREMIUM 3 LADURA PREMIUM:

Nadere informatie

Productblad ROCKPANEL Ply

Productblad ROCKPANEL Ply Productblad ROCKPANEL Ply 1 Productbeschrijving ROCKPANEL Ply plaatmateriaal met primerlaag bestaat uit samengeperste minerale wol met een thermohardende kunsthars. De eind (kleur)laag kan op de bouwplaats

Nadere informatie