De Verklikker. van de redactie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Verklikker. van de redactie"

Transcriptie

1 De Verklikker 38e jaargang nummer 4 december 2010 van de redactie In Friesland worden vislessen op school verzorgd. De Partij voor de Dieren is daar natuurlijk op tegen. Begin oktober kwam de partij in actie om schoolhoofden op te roepen er niet aan mee te doen. Het is een van de onderwerpen die we in deze Verklikker voor u publiceren. Verder aandacht voor de GBV-kampioenen, de oudjes die het nog best doen tijdens de Biesboschkampioenschappen en het Einde van de zeevisserij. Een item uit het maandelijkse magazine National Geographic. Redacteuren hebben zich in dit onderwerp verdiept en komen tot teleurstellende resultaten. We hadden het al wel verwacht, maar dat het zo erg gesteld is met onze vissen hadden we niet kunnen vermoeden. Met de grootste en meest moderne vistrawlers worden nu ook al de zeeën bevist die eerder nog als maagdelijk werden bestempeld. En wat gebeurt er met al die vissen: natuurlijk zijn ze bestemd voor consumptie, maar het merendeel gaat naar de industrie voor het maken van voeders bijvoorbeeld zelfs voor het kweken van vissen.in dit clubblad een kort uitreksel uit National Geographic van de bevindingen. Bovendien zijn er clubprogramma s in opgenomen en een verhaaltje van Jan van der Molen die in de Watermolenbeek een karper ving. Op zich niet zo bijzonder, maar hij woont in Soesterberg en zag, tijdens een bezoekje aan zijn in Roosendaal woonachtige dochter, dat wij hier over fraaie viswateren beschikken. Het begon te kriebelen bij hem, ging bij Kees Schepers aan de Kade om een vergunning en ving bij zijn eerste actie meteen een schubkarper. Dat is mogelijk, je moet het uiteraard kunnen en ook een dosis geluk hebben. De resultaten zijn ervan afhankelijk. We ondervonden het bij het forelvissen: zelf een stuk of veertien Redactie: Ben Donkers, vangen en twee Roosendalers bij mij in de buurt die zelfs nog geen aanbeet redactie@gbvroosendaal.nl, gezien hadden. Het was, zo leerde, telefoon: slechts een kwestie van een wit in plaats Secretariaat: René van Caulil, van donker twistertje gebruiken. Het leverde wel direct resultaat op. secretaris@gbvroosendaal.nl Ben (zo vaak mogelijk vissen) telefoon: Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 te Roosendaal

2 van de voorzitter Na het lang voeren van overleg met de ambtenaren van de gemeente Roosendaal,zijn we eindelijk zo ver dat de burgemeester en twee bestuursleden van GBV de nieuwe huurovereenkomst voor de stokvijver en de wateren buiten de bebouwde kom kunnen ondertekenen en ter goedkeuring voor kunnen leggen aan de Kamer van de Visserij. Als service aan de leden heeft de gemeente Roosendaal nu een plattegrond op haar website geplaatst met een inkleuring van alle wateren die respectievelijk vallen onder de delta-rha en gbv vergunning. In rood zijn de watertjes aangegeven waarin niet gevist mag worden. Dit zijn onder andere de vijvers bij het vrouwenhof,de weihoekvijver en de paddenpoelen. Er is inmiddels toestemming ontvangen voor het uitzetten van graskarper in de stokvijver.nu nog de aanschaf regelen. Er bestaat eventueel de mogelijkheid om in goed overleg met de bewonersvereniging van het Ligapark graskarper over te zetten. Vraag blijft nog wel of het ook daadwerkelijk graskarper is die de ligavijver bevolkt. Indien dat geen graskarper is zullen we de graskarper via de handel aan moeten schaffen. Elders in de verklikker ontvangt u nadere gegevens over onze feestavond met prijsuitreiking bij Janssen en Janssen. Als u weer eens een ouderwets gezellige avond wil mee maken bezoek dan deze feestavond. Omdat dit weer de laatste verklikker is van dit jaar wens ik u allen fijne feestdagen en alle goeds voor Piet Kuijstermans, voorzitter.

3 van de secretaris Wat gaat de tijd toch snel. Het seizoen 2010 zit er weer bijna op. Nog een paar clubwedstrijdjes en alle kampioenen van GBV zijn weer bekend. Huldiging van deze kersverse kampioenen vindt overigens dit keer plaats in ons clublokaal cafe Jansen en Jansen op de Kade te Roosendaal en wel op zaterdag 18 december a.s. Ieder lid van GBV is hier overigens, met introducé, van harte welkom. Het is zeker de moeite waard om deze avond eens bij te wonen. U ontmoet er uw medeleden waarmee u uw visverhalen kunt delen en gezellig een biertje kunt drinken en een hapje kunt eten. Wij zien uw aanwezigheid gaarne tegemoet!!!!! Een korte terugblik op het afgelopen jaar leert ons dat de visvangsten enorm wisselend waren. Zowel het zoet als zout kende goede en slechte tijden. Toch wisten de meesten van ons hun of haar visje wel te vangen. Verheugend feit is dat de jeugd eindelijk weer wordt bijgestaan door een heuse nieuwe jeugdcommissie. Het afgelopen jaar hebben zowel Pascal als Sandra, met ondersteuning van het bestuur, hun eerste stapje gezet naar het zelfstandig functioneren. Volgend jaar zal Pascal zelfstandig de kar bij de jeugd gaan trekken, met ondersteuning van Sandra. Uiteraard kunnen zij altijd op het bestuur rekenen indien dit nodig is. Het nieuwe jeugdprogramma is inmiddels reeds gereed inclusief een boottocht op de Oosterschelde voor de zoutvissertjes. Wij wensen hen veel succes toe en veel plezier met onze altijd dankbare jeugdige vissertjes. De website van GBV blijkt nog steeds een enorm succes en wordt talloze malen bezocht door leden uit binnen- en buitenland. Dit medium is inmiddels niet meer weg te denken bij de communicatie tussen GBV en leden. We zijn Ben Donkers dan ook enorm dankbaar voor de vele vrije tijd die hij hier in steekt. Ook de Verklikker gaat volgend jaar weer haar 39e jaargang in onder de bezielende inzet van ondergetekende. Op het laatste moment heb ik besloten er toch maar weer een jaartje aan vast te plakken. Wellicht is de 40e jaargang een mooi moment om er definitief mee te stoppen. Tot slot wens ik u allen weer veel lees- en visplezier gedurende de laatste maanden van dit rustige jaar. Uw secretaris R. van Caulil.

4 Zeevissers genieten als vanouds Schar en wijting uit de Zeeuwse wateren. Mart Höhnen is zo n sportvisser die van alle mar(k)ten thuis is. Zo meldt hij een snoek van dik een meter, dan weer karpers of scharren. Als er water is en vis, kan men er Mart tegenkomen. Zijn karperstekken houdt hij liever geheim, begrijpelijk. Maar zijn zeevisactiviteiten mogen bekend worden. De Zeeuwse stranden zijn ruim genoeg om iedereen een plekje te gunnen. Mart ging met Remy naar Zoutelande (het is dan medio november) en er werd gevangen. Mooie schar. Kleine, maar ook maatse wijting. Volop vis dus. Het is genieten als vanouds. Maar niet alleen bij Zoutelande, ook GBV ers visten vanaf het strand bij de Banjaard en kwamen met veel vis naar huis. De uitslagen bewijzen het: René Voet werd tweemaal tot winnaar uitroepen, met respectievelijk 782 en 502 cm. Met een totaal aantal, van 207 stuks, met 6 man, kun je gerust zeggen dat de vis los is op de kust. Hopelijk blijven ze nog even tot en met de vijfde en zesde wedstrijd op 11 december, zegt Adwin Voet. De uitslag vindt u elders in deze Verklikker bij de wedstrijduitslagen.

5 Nieuwkomer vangt meteen karper De dochter van Jan van der Molen uit Soesterberg woont in Roosendaal. Jan is een verwoed sportvisser en heeft dus ook in Roosendaal al fraaie viswatertjes ontdekt. Hij haalt een vergunning bij Kees Schepers op de Kade en vist voor de allereerste keer (met succes) in de Watermolenbeek. Prompt vangt hij een fraaie schubkarper van 9 pond en 69 centimeter aan een boilie. aan de vaste stok verspeelt hij er een, terwijl kleinzoon Sam (toekomstig sportvisser) toekijkt. Jan heeft al meer karpers op zijn lijstje staan, onder andere gevangen in het Windmill Lake (dat ligt ergens in west-frankrijk en is via internet wel op te zoeken), maar ook in het water bij het Haarlemse bos. Wie heeft er visspeldjes? Het voordeel van internet is dat er snel contacten gelegd kunnen worden. Michael Flipse uit Zoetermeer bezocht onze website met de volgende vraag: wie heeft er visspeldjes? Hij had begrepen dat er ooit door onze vereniging visspeldjes waren uitgereikt. Michael zou er graag eentje hebben en wil er desnoods best voor betalen. Weet u visspeldjes, het mogen er uiteraard ook van andere verenigingen zijn, laat het de redactie even weten, wij zorgen dat Michael contact opneemt voor de verdere afwikkeling.

6 Het einde van de zeevisserij National Geographic is een officieel tijdschrift van de National Geographic Society. Het verschijnt eens per maand en staat geheel in het teken van de geografische kennis. In de editie van oktober wordt uitgebreid aandacht besteed aan het Einde van de zeevisserij. Of er nu gevist wordt vanaf bootjes of vanaf drijvende visfabrieken, samen halen we peer jaar wereldwijd 78 miljoen ton vis uit zee. Als de vraag naar vis niet snel afneemt, dreigt de visserijsector volledig in te storten, zo wijst onderzoek uit. V issen hebben geen kans meer te overleven tegen schepen als de Litouwse trawlers voor de kust van Mauretanië in actie komen. De afgelopen vijftig jaar is de mondiale visvangst verviervoudigd. Schepen zijn uitgerust met de meest moderne technologie en komen in gebieden die voorheen nooit bevist werden. Het is onze honger naar zeebanket die ertoe leidt dat vissersvloten tot de laatste maagdelijke visgronden zijn doorgedrongen. Dagelijks schuiven duizenden kilo s zalm door de Pike Place Market in Seattle, gevangen in de goed beheerde wateren rond Alaska. In ontwikkelingslanden is er van controle nauwelijks sprake. In het tijdschrift staan tabellen van aan land gebrachte vis in miljoenen tonnen. China staat ver bovenaan met 9,9 mljoen ton. Taiwan staat ver onderaan met altijd nog 1,0 miljoen ton. Het totaal komt altijd nog op 62,6 miljoen ton. De populariteit van Sushi heeft de tonijnstand bijvoorbeeld behoorlijk verzwakt. Nu wordt niet alle gevangen vis voor consumptie gebruikt want een derde is bestemd voor industriële doeleinden zoals, je gelooft het niet, de fabricage van verf en cosmetica of voor het voederen van kweekzalm, varkens en kippen. Veel landen proberen het groeiend tekort te compenseren door zalm en tonijn te kweken. Zo wordt de illusie in stand gehouden dat er nog vis in overvloed is. Maar...bijna alle kweekvis eet meel en olie die uit kleine vissoorten worden gewonnen. De visindustrie dwarsboomt maatregelen als: de druk op de wereldzeeën verminderen door het aantal vissersschepen wereldwijd te halveren en grote delen van oceanen tot verboden gebied voor vissers uit te roepen. Wild gevangen vis zou niet meer mogen dienen voor het voeden van kweekvis, dan zijn we al een heel eind. Goede adviezen worden finaal in de wind geslagen. Bescherming van de visstand moet worden afgedwongen. Er moet een einde komen aan de huidige werkwijze, menen medewerkers van SeafoodPrint. Japan koopt twee keer zoveel vis dan het vangt (4,4 miljoen ton) terwijl in Peru, de op een na grootste producent van vis ter wereld, nauwelijks vis wordt gegeten. 60 tot 70% van de wereldwijde voorraad is al overbevist of zelfs ingestort. En de vissersvloten (steeds groter en moderner) stomen maar door.

7 Belgen starten kliksite tegen illegale vissers België - De strijd tegen vissers uit het Oostblok wordt nu ook digitaal gevoerd. Op het internet is een kliksite geopend waarop je je kan melden als je vissers aan de waterkant een vis in hun pan ziet gooien. Onze viswaters worden geteisterd door mensen uit het Oostblok -vooral uit Polen. Ze wonen hier of ze zijn als trucker op doorreis. Ze doen bij ons zoals ze bij hen thuis doen: vuurtje stoken aan de waterkant, elk drie of vier hengels uitgooien -terwijl er maar twee zijn toegestaan- en de vis meteen in de pan gooien voor eigen consumptie. Of straffer: ze stropen de vis, gooien hem in een koelbox en verkopen hem aan restaurants of viswinkels. 'Terwijl hengelaars onderworpen zijn aan strenge regels over welke vissen ze mogen meenemen en hoe groot die mogen zijn', zegt voorzitter Mark Hoedemakers van de Vereniging van Belgische Karpervissers (VBK), de initiatiefnemer van de kliksite. 'Wij voeden de hengelaar steeds meer op in de filosofie van catch and release, vang en laat weer vrij. Maar die Oostblokkers trekken zich daar niets van aan. Ze doen hier zoals ze het thuis gewend zijn. De vissen gaan allemaal in de koelbox, in de pan of op de barbecue.' (Uit: Het Nieuwsblad) Vis en vissers op het strand bij Zoutelande. Medio november viel er volop schar en wijting te vangen.

8 Zalmforellen om U tegen te zeggen Om U tegen te zeggen. Louis Dergelijke grote zalmforellen werden de laatste tijd (deze dateren van medio november) bij Dré Leenaerts in Achtmaal gevangen. Niet zomaar gevangen en zeker niet door de eerste de beste sportvisser. Er is een aantal hengelaars dat er toe in staat is. Robert Willy Antonissen bijvoorbeeld (ook veelvuldig op onze website vermeld), Louis (op bovenstaande foto) en Robert (foto hiernaast). Het zijn vaak ook de vissers die heel veel aan de waterkant te vinden zijn en zodoende over veel praktijkervaring beschikken. Want vissen in een forelvijver is niet alleen een kwestie van ingooien en vangen maar. Er zijn allerlei foefjes om, zeker als de vis minder bijtlustig is, toch te kunnen vangen. Bij een doorsnee visser lukt dat nooit, bij doorgewinterde forelvissers levert dat vrijwel altijd succes op. Natuurlijk zijn er mindere dagen, maar dan is het juist de uitdaging om de vis toch aan de schubben te kunnen komen. De redactie krijgt hiervoor regelmatig nuttige tips betreffende aasaanbieding, geurtjes en kleurtjes. We vangen er wel eens vier, maar ook veertien. Vissen blijft altijd leuk.

9 Geen vislessen op school! De Partij voor de Dieren Friesland heeft begin oktober een brief aan alle basisscholen in de provincie gestuurd waarin dringend wordt gevraagd niet in te gaan op voorstellen van de Hengelsportfederatie Friesland om vislessen op scholen te geven. Vislessen worden al enkele jaren gegeven aan kinderen van de hoogste klassen van de basisschool. De lessen worden gegeven door Vismeesters, die door Sportvisserij Nederland zijn opgeleid en tijdens de les ondersteuning krijgen van vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportverenging. Een visles bestaat uit een biologieles over vis en de leefomgeving, gevolgd door het maken van een vistuigje. Daarna gaan de kinderen onder begeleiding een paar uurtjes vissen in een water vlakbij school. Kinderen en leerkrachten van scholen waar in de afgelopen jaren vislessen zijn gegeven zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast. De kinderen leren van alles over het onderwaterleven en gaan met andere ogen naar het water in hun woonomgeving kijken. De kids die nog nooit hebben gevist maken bovendien op een leuke manier kennis met de sportvisserij, waarbij ze respect voor vis en de natuur wordt bijgebracht. Dat dit aanslaat merkt de plaatselijke hengelsportvereniging vaak aan de toename van jeugdleden na een visles. De Partij voor de Dieren Friesland vraagt directies van de scholen met klem om geen vislessen te laten geven. Gesteld wordt dat vissen veel angst, pijn en stress ondervinden wanneer ze worden gevangen. Bovendien zouden vissende kinderen zich op latere leeftijd gewelddadig naar andere mensen gedragen. Dergelijke gekleurde uitspraken worden door de waarheid achterhaald, weet Sportvisserij Nederland. Alle onderzoeken naar pijn en stress bij vissen laten zien dat het erg onwaarschijnlijk is dat vissen pijn, leed, angst en andere bewuste emoties ervaren. Dat er een verband is tussen het vissen en agressie op latere leeftijd is pure onzin. Uit Amerikaans en Engels onderzoek blijkt juist dat sportvissen resulteert in gezonde kinderen die beter in de omgang met anderen worden. Moeilijk opvoedbare kinderen die regelmatig gaan vissen krijgen betere schoolresultaten en vertonen veel socialer gedrag. Minister Verburg heeft in 2007 in antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren er al op gewezen dat vislessen op basisscholen scholieren respect en verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengen voor het leven onder water. "Juist omdat er in Nederland erg veel kinderen vissen (meer dan een half miljoen) is het belangrijk dat zij op een verantwoorde wijze leren omgaan met de vissen en de natuur, aldus Verburg.

10 Data jeugdwedstrijden bekend De data voor de jeugdwedstrijden van volgend jaar zijn bekend. De eerste ontmoeting is zondag 17 april in de Engebeek bij skydive van uur. Inschrijven grote parkeerplaats aldaar. Zondag 1 mei Godwaldtpark van uur. Inschrijven parkeerplaats Leijsdream. Zondag 29 mei Villapark van uur. Inschrijven Mozartlaan. Zondag 03 juli eveneens Villapark van uur. Inschrijven Mozartlaan en zondag 21 aug Engebeek bij skydive van uur. Inschrijven grote parkeerplaats bij Skydive. GBV verwacht dit jaar een recordaantal deelnemers. Daarom worden vaders en moeders, ooms en tantes, opa s en oma s opgeroepen om hun jeugdige telg te motiveren mee te doen. Uiteraard mogen familieleden altijd hun kind of kleinkind aan komen moedigen en zonodig aanwijzingen geven. Schar is populaire jongen Vissen op schar is populair. Het is in elk geval een vis die massaal te vangen is en er zitten de laatste tijd vooral maatse vissen bij. Schar wordt niet echt groot, maar de aanbeten zijn veelal spectaculair. Doorgaans is de kuststrook bij Zoutelande een prima stek. Scharren zijn schoolvissen, dus eenmaal eentje gevangen, volgen er ongetwijfeld meer. Zeker als op schone zandbodems wordt gevist, want daar voelt de vis zich echt thuis. Het is een felle azer, vandaar dat het zeker niet nodig is om het aas telkens te verplaatsen, de schar vindt het toch wel. Naast schar vormt ook wijting een welkome vissoort in deze tijd van het jaar. Vroeger was dat wel eens anders, toen werd wijting als een echt plaag gezien, hoe groot ze ook af en toe konden zijn. De sportvisser van toen ging voor het beste: gul en niks anders. Tegenwoordig is men blij met wijting ofschoon ze niet altijd aan de grote kant zijn. Het kan voorkomen dat het aas in een school jonge wijting wordt gegooid en wordt er niets anders dan dat kleine spul gevangen, gewoon verkassen, er zit niets anders op. Andere vissoorten krijgen zeker geen kans. Over het algemeen zwemt wijting wat hoger dan andere vis. Om ze te kunnen vangen is het derhalve zinvol om een zijlijn een flink stuk boven het lood te monteren.

11 Oudjes doen het nog best De,,oudjes'' doen het nog goed in de Biesbosch. Zaterdag 2 oktober werd de Biesboschcompetitie van GBV afgesloten met de laatste wedstrijd. Piet Luijkx wist met koppelgenoot Wim Priem (samen plusminus 150 jaar oud) de eindzege in de wacht te slepen. Zij zijn dus de nieuwe kampioenen van GBV koppelvissen Biesbosch Biesboschcompetitie gaat toch door! Ondanks eerdere berichten heeft de Biesboschcommissie alsnog besloten om de competitie in de Biesbosch met koppels toch doorgang te laten vinden in Men zal dan geen extra motorboot meer huren om zodoende de kosten te drukken. Zodoende wordt de jaarlijkse viskoppelwedstrijd op het zoet dan weer gehouden in de visput van Leenaerts te Achtmaal. Data in de volgende Verklikker. Men hoopt wel dat meer deelnemers zich zullen aanmelden. Dit kan via Wil den Braber, tel of Zo ziet het strand er van Polen uit. Op onze website wordt aandacht aan deze stek besteed.

12 Contributie-regeling GBV 2011 De contributie voor 2011 is vastgesteld als volgt: a. SENIOREN vanaf 14 jaar met VISPAS 32,00 b. SENIOREN vanaf 14 jaar met 2e VISPAS (reeds lid andere vereniging) 15,00 c. 65+ met VISPAS 27,00 d. 65+ met 2e VISPAS/ZEEVISPAS (reeds lid andere vereniging) 10,00 e. JEUGD tot 14 jaar met JEUGD-VISPAS 15,00 f. JEUGD tot 14 jaar zonder jeugdvispas 7,50 g. SENIOREN vanaf 14 jaar met ZEEVISPAS 22,50 h. 65+ met ZEEVISPAS 17,50 i. JEUGD tot 14 jaar met ZEEVISPAS 17,50 j. NACHTVISVERGUNNINGEN 10,00 DIT JAAR GEEN NIEUWE LIJST VAN VISWATEREN!!!! Dit jaar ontvangt ieder lid uitsluitend een aanvullingslijst van viswateren. Deze lijst dient u samen met uw oude lijst van viswateren (boekje) te bewaren bij uw visvergunningen. Uw vergunningen zijn uitsluitend geldig als u in het bezit bent van dit boekwerkje + aanvullingslijst PORTOKOSTEN Leden die hun nieuwe vergunningen krijgen thuisgestuurd (acceptgiro/automatische incasso) zijn portokosten verschuldigd. Deze bedragen voor Nederlandse leden 0,75 en voor buitenlandse leden 1,50. Gelieve deze gelijktijdig met het betalen van de contributie over te maken. LEEST U ONDERSTAANDE TEKST GOED DOOR VOOR U TOT BETALING OVERGAAT!!!!! Uw vispas ligt reeds klaar Onlangs ontvingen wij voor al onze leden weer een nieuwe vispas via Sportvisserij Nederland. Ook uw vispas ligt dus waarschijnlijk weer klaar om samen met uw verenigings- en agglomoratievergunning, naar u verzonden te worden.

13 Wij verzoeken alle leden daarom weer dringend om uitsluitend te betalen met bijgevoegde acceptgiro. Leden die een machtiging tot automatische incasso hebben verleend hoeven niets te doen. Zij krijgen, nadat de betaling van hun rekening is afgeboekt, de vergunningen met vispas automatisch thuisgestuurd. Hoe kan ik de contributie betalen? a. met bijgevoegde acceptgiro b. via automatische incasso c. via uw bank/giro opdracht Met bijgevoegde acceptgiro Het betalen via acceptgiro is mogelijk tot 31 januari Hierna worden er geen acceptgiro s meer verwerkt (vispas is dan teruggestuurd naar Sportvisserij Nederland). - vul het bedrag in dat u verschuldigd bent (incl. portokosten) - plaats in de kolom achter het bedrag de letter(s) in van de door u gewenste contributie - vul duidelijk uw naam + adresgegevens in (+ evt. lidmaatschapsnummer) Belgische leden opgelet! - u ontvangt een belgische acceptgiro waarmee u het bedrag op dezelfde wijze kunt overmaken (+ 1,50 portokosten) U kunt uitsluitend betalen met deze Belgische acceptgiro!!!! Via automatische incasso - heeft u reeds een automatische incasso ingestuurd dan hoeft u niets te doen - Belgische leden kunnen NIET middels automatische incasso betalen!! Via een bank/giro opdracht Door storting van het verschuldigde bedrag op: postgiro rek nr tnv penningmeester Geduld Brengt Vis te Roosendaal. (+ portokosten). Belgische leden Door storting van het verschuldigde bedrag: KBC Bank, Nieuwstraat 67, 2910 Essen Belgie, rek. nr (+ 1,50 portokosten). Vergeet uw anw gegevens niet + soort contributie. Uitsluitend nieuwe leden bij de winkeliers Uitsluitend nieuwe leden kunnen zich tegen contante betaling inschrijven bij een van de bekende hengelsportwinkeliers. U ontvangt dan een tijdelijke vispas.

14 Mocht er door omstandigheden voor u geen vispas zijn opgestuurd naar de vereniging dan kunt u eveneens gebruik maken van inschrijving bij de winkeliers. Wel betaald maar geen vispas of vergunning ontvangen? Als het goed is moet u uiterlijk 14 dagen nadat u hebt betaald de vergunningen in uw bezit hebben. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u contact opnemen met de ledenadministratie jan-jorie.debruin@kpnplanet.nl of de penningmeester corsperber@hetnet.nl. Geef daarbij uw gegevens door en houdt uw rekening nr. waarmee u heeft betaald bij de hand. U krijgt dan zsm bericht. Nachtvisvergunningen U kunt de bijdrage van uw nachtvisvergunning ( 10,-) gelijktijdig overmaken met het bedrag van de overige vergunningen. Let er dan wel op dat u dat in de kolom achter het bedrag duidelijk aangeeft met de letter j. Bent u seniorlid en wenst u een vispas + nachtvergunning dan vult u een bedrag in van 42,75 ( 32,- + 0, ,-) en vermeldt u in de kolom achter het bedrag de letters a+j. U krijgt dan de nachtvisvergunning gelijktijdig met uw andere vergunningen thuisgestuurd. FEESTAVOND GBV Op zaterdag 18 december organiseert GBV weer haar jaarlijkse feestavond in cafe JANSEN & JANSENS Kade 48 Roosendaal Aanvang uur Programma: - Huldiging kampioenen GBV van Life muziek met Belgische zanger GRATIS consumptiebonnen - GRATIS buffet Ieder lid van GBV is met introducee van harte welkom. In verband met de organisatie van deze avond gaarne even vooraf een berichtje dat u aanwezig zult zijn en met hoeveel personen: secretaris@gbvroosendaal.nl tel.: of schriftelijk: van Anrooylaan 1, 4702 HA Roosendaal

15 Wedstrijduitslagen GBV Clubwedstrijden zoet Uitslag 5e wedstrijd 18 september Roosendaalse Vliet 1. G. Koevoets 2400 gr. 6. R. Jansen 500 gr. 2. W. Naenen 1660 gr. 7. P. Luijkx 480 gr. 3. S. v. Agtmael 1440 gr. 8. R. van Caulil 320 gr. 4. J. Vrins 1220 gr. 9. J. Verbraak 200 gr. 5. P. Schoonen 840 gr. 10. J. Kersten 140 gr. Uitslag 6e wedstrijd 25 september Roosendaalse Vliet 1. P. Schoonen 3000 gr. 6. W. Naenen 1600 gr. 2. R. van Caulil 2620 gr. 7. J. Kersten 1440 gr. 3. G. Koevoets 1900 gr. 8. R. Jansen 1260 gr. 4. S. v. Agtmael 1860 gr. 9. P. Luijkx 620 gr. 5. J. Vrins 1760 gr. Eindstand clubwedstrijden GBV G. Koevoets 7 p. 6. J. Kersten 20 p. 2. R. van Caulil 8 p. 7. S. v. Agtmael 22 p. 3. W. Naenen 15 p. (11360) 8. R. Jansen 23 p. 4. P. Schoonen 15 p. ( 5160) 9. W. Priem 37 p. (3900) 5. J. Vrins 15 p. ( 5140) 10. P. Luijkx 37 p. (2180) * Voor deze eindstand zijn de 4 beste uitslagen van de 6 gehouden wedstrijden meegeteld. Tussen haakjes het totaal gewicht. Clubwedstrijden kant zout Uitslag 3e wedstrijd 30 oktober Banjaard 1. R. Voet 782 cm 4. K. Brouwers 219 cm 2. R. Bakker 437 cm 5. A. Voet 213 cm 3. D. Lameir 294 cm 6. J. Dierkx 198 cm Uitslag 4e wedstrijd 30 oktober Banjaard 1. R. Voet 502 cm 4. A. Voet 243 cm 2. R. Bakker 417 cm 5. D. Lameir 238 cm 3. J. Dierkx 392 cm 6. K. Brouwers 220 cm

16 Clubwedstrijden koppel zoet Biesbosch Uitslag 5e wedstrijd 2 oktober 1. R. v. Caulil / W. Vogel gr. 2. W. den Braber / W. Tempelaars gr. 3. P. Luijkx / W. Priem 3500 gr. 4. J. Baartmans / Jenny Baartmans 1800 gr. Eindstand clubwedstrijden koppel Biesbosch W. Priem / P. Luijkx 6 p. (27200 gr.) 2. R. van Caulil / W. Vogel 7 p. (48100 gr.) 3. W. den Braber / W. Tempelaars 8 p. (28550 gr.) 4. J. Baartmans / Jenny Baartmans 17 p. ( 4300 gr.) * Voor deze eindstand zijn de 4 beste uitslagen meegeteld van de 5 gehouden wedstrijden. Tussen haakjes het totaal gewicht. Clubwedstrijden bootvissen Uitslag 4e wedstrijd 9 oktober met de Eendracht 1. K. Brouwers 484 cm 6. K. Hartog 364 cm 2. R. Bakker 447 cm 7. W. Priem 344 cm 3. R. Voet 444 cm 8. A. Goorden 342 cm 4. D. Lameir 372 cm 9. A. Voet 340 cm 5. P. Mol 367 cm 10. A. van Meel 218 cm Uitslag 5e wedstrijd 13 november met de Eendracht 1. J. Dierkx 355 cm 6. K. Brouwers 252cm 2. B. Leenaerts 328 cm 7. P. Mol 235 cm 3. D. Lameir 284 cm 8. R. Bakker 194 cm 4. K. Wachtmans 272 cm 9. A. Voet 180 cm 5. R. Voet 253 cm 10. J. Linders 174 cm Prijsuitreiking van de diverse clubcompetities GBV zal plaatsvinden op zaterdag 18 december in cafe Jansen en Jansen, aanvang uur.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 40e jaargang no 4 december 12 Een mailtje van onze secretaris op mijn vraag wat er met het clubblad gaat gebeuren komend seizoen:,, Voorlopig gaan we nog een jaar door, mits

Nadere informatie

De allerlaatste... 43e jaargang no 4 december 2015

De allerlaatste... 43e jaargang no 4 december 2015 De Verklikker 43e jaargang no 4 december 2015 Van de redactie De allerlaatste... Dit is hem dan, de allerlaatste Verklikker. Enigszins met weemoed worden deze laatste letters getikt. Ik denk dat ik er

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, de grote botten zwommen. De Secretariaat: René van Caulil, sportvisserij blijft daarom leuk en nog

Redactie: Ben Donkers, de grote botten zwommen. De Secretariaat: René van Caulil, sportvisserij blijft daarom leuk en nog De Verklikker 39e jaar gang nummer 2 juni 2011 van de redactie Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar: ben ik er even niet. De maanden mei en gedeeltelijk juni zijn namelijk ideaal voor niet-werkenden

Nadere informatie

De Verklikker. Stokvijver: grote zeelt, forse karper. van de redactie

De Verklikker. Stokvijver: grote zeelt, forse karper. van de redactie Stokvijver: grote zeelt, forse karper De Verklikker 39e jaargang nummer 4 december 2011 van de redactie Grote zeelt, veel snoekjes, baarsjes, geen voorn of brasem wel flinke karpers die de 30 pond ruim

Nadere informatie

43e jaargang no 2 juni 2015

43e jaargang no 2 juni 2015 De Verklikker 43e jaargang no 2 juni 2015 Van de redactie Een beetje late Verklikker, maar dat ligt aan de vakantie van de redactie. Wel eigenaardige visserijzaken gezien in Italië en op Sicilië. Mini-tongetjes

Nadere informatie

Die komen vaak via de van de Secretariaat: René van Caulil, website binnen. Dan vragen we meteen

Die komen vaak via de  van de Secretariaat: René van Caulil, website binnen. Dan vragen we meteen De Verklikker 38e jaargang nummer 2 juni 2010 van de redactie In deze juni-uitgave van De Verklikker onder meer een verkort verhaal dat we eerder op de website hebben gepubliceerd over onze secretaris

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, redactie@gbvroosendaal.nl, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, secretaris@gbvroosendaal.nl telefoon: 0165540095

Redactie: Ben Donkers, redactie@gbvroosendaal.nl, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, secretaris@gbvroosendaal.nl telefoon: 0165540095 De Verklikker 39e jaargang nummer 3 september 2011 Altijd vissen of met de sportvisserij bezig zijn. Vroeger, toen ik nog werkte, werd er bij mijn afwezigheid altijd al gezegd: hij is vissen of zit in

Nadere informatie

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdcursus Vissen voor kids Jeugdcursus Karpervissen Jeugdcompetitie vaste hengel H.S.V. Het Snoekje is de hengelsportvereniging van Heemskerk. Met meer dan 1400

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 1 maart 13 De winter was streng, ik vertel niks nieuws. Voor hengelaars was het een tijd van dagenlang machteloos toezien dat ijs en sneeuw een vistrip onmogelijk

Nadere informatie

De Verklikker. Jeugd begint 17 april. van de redactie

De Verklikker. Jeugd begint 17 april. van de redactie Jeugd begint 17 april Voor de jeugd, zowel jongens als meisjes, beginnen de wedstrijden op 17 april. Gevist wordt er in de Engebeek vanaf 09.30 uur, inschrijven kan ter plekke (bij Skydive). De andere

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 1 maart 14 Het is, moet ik eerlijk toegeven, te lang geleden dat ik gevist heb. Het ligt aan allerlei omstandigheden. Iedere sportvisser kan zich er waarschijnlijk

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 4 december 14 De Verklikker blijft minimaal nog een jaar bestaan. Dat betekent dat dit niet de laatste uitgave is. Veel ouderen met name vinden dit zeker leuk.

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 in Roosendaal

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis, opgericht 13 september 1945 in Roosendaal De Verklikker 43e jaargang no 1 maart 15 Van de redactie De allereerste Verklikker van 2015. Het gaat hard, maar dat is geen nieuws. Belangrijker; hoe het met de sportvisserij gesteld is. Eerlijk toegegeven

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 2 juni 14 Heerlijk weer, lekker vissen. Het voorjaar was niet verkeerd, hoewel de vissen al heel vroeg aan het paaien waren. Ik zag snoeken boven waterplanten

Nadere informatie

Wedstrijdseizoen 2016 van start

Wedstrijdseizoen 2016 van start Wedstrijdseizoen 2016 van start Het wedstrijdseizoen 2016 is weer gestart. Natuurlijk vindt u alle uitslagen tot dusver op de site van Vislust. Maar een klein overzicht willen we u toch hier wel geven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Vissen in de Ardennen

Vissen in de Ardennen Vissen in de Ardennen Inleiding Bent u van plan om uw hengels mee te nemen op vakantie? Hier volgen enkele praktische tips die u kunnen helpen om uw favoriete sport in alle rust te beoefenen. Zoals in

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 42e jaargang no 3 september 14 Wellicht is deze Verklikker de voorlaatste. Het bestuur overweegt om er de stekker uit te trekken. In deze digitale tijd is het eigenlijk niet

Nadere informatie

Redactie: Ben Donkers, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, telefoon: 0165540095

Redactie: Ben Donkers, telefoon: 0165552493 Secretariaat: René van Caulil, telefoon: 0165540095 De Verklikker 38e jaar gang nummer 3 september 2010 Het clubblad van deze maand heeft opnieuw een variëteit aan onderwerpen. Veelal aangedragen door GBV-leden en anders gemaakt op initiatief van de redactie

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 4 december 13 Als sportvisser zijnde houd ik wel van een beetje variatie. Zo gaat mijn aandacht op een gegeven moment vrijwel alleen naar karper uit, maar

Nadere informatie

* Onderlijnen maken, waarmee je op wedstrijden goed gaat vangen.

* Onderlijnen maken, waarmee je op wedstrijden goed gaat vangen. Een stap vooruit.! Wie de laatste jaren eens rondgekeken heeft bij het wedstrijdbootvissen kan niet anders dan tot de conclusie komen dat het bootvissen aan het vergrijzen is. Willen we in de toekomst

Nadere informatie

43e jaargang no 3 september 2015

43e jaargang no 3 september 2015 De Verklikker 43e jaargang no 3 september 2015 Van de redactie De voorlaatste Verklikker, het is niet anders...het einde nadert. We zijn in een tijdperk beland waarin de technische mogelijkheden zo ontzettend

Nadere informatie

HSV Groot-Ammers geeft voorlichting aan jonge sportvissers.

HSV Groot-Ammers geeft voorlichting aan jonge sportvissers. HSV Groot-Ammers geeft voorlichting aan jonge sportvissers. Hengelsportvereniging Groot-Ammers is met 500 leden, wat aantal betreft, te vergelijken met De Karper. Maar wat het daadwerkelijk beoefenen van

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Nadat onze eerste afspraak in Blankenberge door de te felle wind afgelast werd, stonden we allemaal op scherp om het seizoen aan te snijden. De vooruitzichten waren redelijk

Nadere informatie

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031)

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031) Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie Plug-inn Hallo visvrienden. De vorige nieuwsbrief is alweer enige tijd geleden. Niet dat er in de tussentijd niets te vermelden valt maar je moet de tijd hebben om het

Nadere informatie

Nieuwsbrief HC Sassenhein

Nieuwsbrief HC Sassenhein HC Sassenhein 9750 AA Haren (Gn) November 2017 Jaargang: november 2017 Nr.14 Inschrijving KvK: 40023673 Bank: 142130397 IBAN: NL04RABO0142130397 Email: info@hcsassenhein.nl Internet: www.hcsassenhein.nl

Nadere informatie

VISSEN IN LELYSTAD 2017

VISSEN IN LELYSTAD 2017 VISSEN IN LELYSTAD 2017 Schriftelijke toestemming U woont wel/niet in Lelystad Visvergunning Visvergunning Visvergunning Visvergunning Bijzonder en verboden viswater Tijden Gesloten vistijd Kaart viswater

Nadere informatie

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief

HSV De Vriendenkring. Nieuwsbrief. juni Nieuwsbrief HSV De Vriendenkring Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief Je leest nu de eerste nieuwsbrief van Hengelsportvereniging De Vriendenkring. Met deze nieuwsbrief wil het bestuur je graag op de hoogte houden van

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 41e jaargang no 2 juni 13 Eens een visser, altijd een visser. Als je eenmaal op jonge leeftijd het visvirus te pakken hebt, gaat het niet snel over. Zelfs in mindere vangsttijden

Nadere informatie

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Opgericht 17 oktober 1927 Ingeschreven in het Verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar Bank: ABN/AMRO te Bergen NH rekeningnummer: 41.53.06.434

Nadere informatie

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal.

Clubblad van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis. Opgericht 13 september 1945 in Roosendaal. De Verklikker van de redactie 40e jaargang no 3. september 2012 Het is al juli, half juli zelfs. Van vissen is nog weinig terecht gekomen. Het weer werkt niet mee. Elke dag regen zorgt voor veel water,

Nadere informatie

Informatieboekje jeugd Vislust Seizoen 2016

Informatieboekje jeugd Vislust Seizoen 2016 Informatieboekje jeugd Vislust Seizoen 2016 1. Contact gevens commissieleden E-mail adres jeugdcommissie: jeugdcommissie@vislust.nl Jan Bokhove: o 06-44076053 Hans oude Bennink: o 06-38251138 Bjorn Kienhuis:

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG

VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG VLIEGVISVERENIGING DADDY LONGLEGS viert in 2017 haar 25-jarig bestaan. In het jubileumjaar telt de club bijna vijftig leden. Die komen uit heel West- Brabant. Vliegvissers

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

't Vletgoor te Holten

't Vletgoor te Holten Sportvisserij Oost Nederland 't Vletgoor te Holten Inrichtingswensen voor de stadsvijver in Holten Mark Kouwenhoven 23-2-2015 Inhoud 1 't Vletgoor Algemeen... 1 2 't Vletgoor en de HSV... 2 2.1 Vissen

Nadere informatie

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan.

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. 2 Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar mag je nu zomaar overal gaan vissen? Je hebt wel eens gehoord

Nadere informatie

Vissen in Lelystad 2013

Vissen in Lelystad 2013 Vissen in Lelystad 2013 inhoud Algemene informatie Prijzen Regels Visvergunning Belangrijke adressen Kaart 2 van 9 Voor dat u een hengel uitwerpt in de Lelystadse wateren moet u wel de juiste schriftelijke

Nadere informatie

Verenigingslijst van viswateren 2018

Verenigingslijst van viswateren 2018 Verenigingslijst van viswateren 2018 Het bestuur van Hengelsportvereniging Ons Genoegen verklaart dat de houder van deze verenigingslijst van viswateren mag vissen in de in deze Iijst genoemde wateren,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1997 1998 25 795 Voorstel van wet van de leden Huys, Van Waning, O. P. G. Vos, Smits, Van der Vlies, M. B. Vos en Stellingwerf tot wijziging van de Visserijwet

Nadere informatie

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 1 Inleiding In dit informatieboekje willen we je graag van de nodige informatie voorzien om het visseizoen van 2014 goed van start te laten gaan. Voor

Nadere informatie

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!. VISSERIJ 5 6 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer.

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!. VISSERIJ 5 6 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. VISSERIJ Ik ben het Net Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!. Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Europese Unie Haring! Verse

Nadere informatie

KARPERWEDSTRIJDEN 2016 WEDSTRIJDREGELEMENT

KARPERWEDSTRIJDEN 2016 WEDSTRIJDREGELEMENT REGLEMENT & BEPALINGEN U dient altijd een geldige vispas van het desbetreffende jaar te kunnen tonen. En dient lid te zijn van t wachtertje. Het toegestane aantal hengels per koppel bedraagt 4 hengels,

Nadere informatie

Hoornse Hengelaars Bond

Hoornse Hengelaars Bond Hoornse Hengelaars Bond Secretariaat: Verfmolen 95, 1622 LR Hoorn Telefoon: 06-53709041 Site : www.hoornse-hengelaarsbond.nl E-mail: secretaris@hoornse-hengelaarsbond.com 1 Sponsor van de HHB zijn: Geja

Nadere informatie

VISSEN IN LELYSTAD 2016

VISSEN IN LELYSTAD 2016 VISSEN IN LELYSTAD 2016 Schriftelijke toestemming U woont wel/niet in Lelystad Visvergunning Bijzonder en verboden viswater Vissoorten en minimummaten Kaart viswater Tijden Gesloten vistijd Nachtvissen

Nadere informatie

VISSEN IN LELYSTAD

VISSEN IN LELYSTAD VISSEN IN LELYSTAD 2019-2021 Voor dat u een hengel uitwerpt in de Lelystadse wateren moet u wel de juiste schriftelijke toestemming hebben. Het is immers verboden om te vissen zonder dat u toestemming

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk Notulen ledenvergadering vrijdag 16-03-2018 in de Treemter Balk Aanwezig deze avond: 5 bestuursleden en 9 leden. Afwezig met kennisgeving de heren J. Bruinsma, H. Keuning, M. Schram en O. Schram. 1. Opening

Nadere informatie

Inmiddels zijn we in overleg met de Gemeente Almelo over de te volgen procedure om dit plan te realiseren.

Inmiddels zijn we in overleg met de Gemeente Almelo over de te volgen procedure om dit plan te realiseren. juni 2019 Nieuwsbrief 3 van 2019 De Algemene Ledenvergadering voorjaar 2019 Deze vond plaats op maandagavond 25 maart jl. De concept notulen van deze vergadering vindt u op de website van AHV Vislust.

Nadere informatie

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 Door het 2 maal uitstellen van het NK kon het NK alleen op 6 oktober worden gehouden i.v.m. de beschikbaarheid van de boten. Helaas viel deze dag gelijk

Nadere informatie

zie voor alle foto's ons Foto Album)

zie voor alle foto's ons Foto Album) zie voor alle foto's ons Foto Album) Zaterdag 12 september 07.00 uur begonnen 14 enthousiaste vissers aan de tweede karperwedstrijd uitgeschreven door Hengelsportvereniging Velsen. Deze locatie was op

Nadere informatie

Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015

Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015 Lijst van Zeevismogelijkheden 2013-2014 - 2015 Het vissen in zee is niet vergunningplichtig. Echter voor het vissen in enkele zoute Deltawateren, namelijk het Veerse Meer en het Grevelingenmeer is wel

Nadere informatie

Jaarverslag Oldenzaalse Hengelsport Vereniging

Jaarverslag Oldenzaalse Hengelsport Vereniging Jaarverslag 2010 Oldenzaalse Hengelsport Vereniging 1 Algemene zaken Bestuur Samenstelling bestuur op 1-1-2010 André van Eeten Caspar ter Brake, Wim Toonen, Bennie Beernink, Hans Holsbeek, Michel Holsbeek,

Nadere informatie

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer.

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. VISSERIJ Ik ben het Net Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Europese Unie Haring! Verse

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

Het bestuur hoopt op een grote opkomst. We beginnen om 20:00 uur in ons clubhuis. De koffie en twee consumpties zijn gratis.

Het bestuur hoopt op een grote opkomst. We beginnen om 20:00 uur in ons clubhuis. De koffie en twee consumpties zijn gratis. Nieuwsbrief 4 van 2018 Tijd voor het laatste nieuws van uw vereniging. Algemene Ledenvergadering najaar 2018 Op maandag 26 november staat de algemene ledenvergadering gepland. De agenda en de vast te stellen

Nadere informatie

Jaarverslag Oldenzaalse Hengelsportvereniging

Jaarverslag Oldenzaalse Hengelsportvereniging Jaarverslag 2014 Oldenzaalse Hengelsportvereniging 1 Algemene zaken Bestuur Samenstelling bestuur op 1-1-2014: A. van Eeten, Voorzitter C.K.E. ter Brake, Secretaris J.R.M. Holsbeek, Penningmeester M.P.

Nadere informatie

Reglement WAT H.V. VLISSINGEN LEDEN DIENEN TE WETEN

Reglement WAT H.V. VLISSINGEN LEDEN DIENEN TE WETEN Reglement WAT H.V. VLISSINGEN LEDEN DIENEN TE WETEN 1. Jeugdleden zonder Jeugdvispas mogen met 1 hengel vissen in het binnenwater. Jeugdleden met Jeugdvispas mogen met 2 hengels vissen in het binnenwater.

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Foto: Reinhard Dirscherl / Ullstein bild via Getty Images

Foto: Reinhard Dirscherl / Ullstein bild via Getty Images Foto: Reinhard Dirscherl / Ullstein bild via Getty Images Op zijn werkkamer in de haven van IJmuiden, niet ver van de visafslag, is maritiem bioloog Adriaan Rijnsdorp stellig: De zee kan niet meer vis

Nadere informatie

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Print deze briefing uit zodat je alles bij de hand hebt! Verzamellocatie Fort Vreeswijk Fort Vreeswijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief jrg.9 nr.2 EFFA-Afdeling Nederland juni 2017

Nieuwsbrief jrg.9 nr.2 EFFA-Afdeling Nederland juni 2017 Nieuwsbrief jrg.9 nr.2 EFFA-Afdeling Nederland juni 2017 Beste leden, Graag jullie aandacht voor volgende zaken In deze brief: Agenda Interne taakverdeling Ledenvergadering Examen mogelijkheid 2017 Terugblik

Nadere informatie

De natuur is op dit moment in haar nadagen van Moeder herfst laat zich van haar beste kant zien op alle fronten

De natuur is op dit moment in haar nadagen van Moeder herfst laat zich van haar beste kant zien op alle fronten Het is 18:00 uur als de hengels te water gaan. In tegenstelling tot de eerdere voorspellingen begint de avond met prima weer. In vergelijk tot het eerste weekend zien we her en der toch wel een hele andere

Nadere informatie

Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten?

Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten? Belangrijk: Willen de inschrijvers die automatische incasso hebben ingevuld alsnog zelf de betaling verrichten? We beginnen natuurlijk met de sponsors: dringend advies: kijk er even goed naar want áls

Nadere informatie

Domaine des Forges 2012

Domaine des Forges 2012 Domaine des Forges 2012 De jaarlijkse visreis gaat ook dit jaar naar Frankrijk. Dit keer niet naar Lac de Grosley zoals de twee voorgaande jaren maar naar Domaine des Forges. In dit document kunt u alle

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Januari 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Website visclub Willem Barensz.

Website visclub Willem Barensz. 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Schuitwater Lottum. Jaargang 03 nummer 2 29 februari 2008 Visclub Willem Barendsz Lottum Molenbeek Lottum. Website visclub Willem Barensz. http://willembarendsz.come2me.nl/

Nadere informatie

Vissen in Lelystad 2015

Vissen in Lelystad 2015 Vissen in Lelystad 2015 Schriftelijke toestemming U woont niet in Lelystad Bijzonder en verboden viswater Vis meenemen Tijden en verdere regels Colofon en belangrijke adressen Kaart viswater Visvergunning

Nadere informatie

NATIONALE AAL MANAGEMENTSPLANNEN BINNEN DE EU

NATIONALE AAL MANAGEMENTSPLANNEN BINNEN DE EU NATIONALE AAL MANAGEMENTSPLANNEN BINNEN DE EU De paling, een mythe waarover nog maar weinig bekend is. Een inventarisatie februari 2011 Pagina 1 van 8 NEDERLAND Door de aanwezigheid van te weinig data,

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Verpapromotiedag in Baal

Verpapromotiedag in Baal Verpapromotiedag in Baal Dinsdag 7 september organiseerde Verpa Groundbait weer haar traditionele promotiedag aan de visvijvers van HSV De Brasem in Baal. Net onder de rook van Antwerpen liggen diverse

Nadere informatie

Forellenvisvijvers en Karpervijve

Forellenvisvijvers en Karpervijve nieuw! nu ook een karpervijver! Uw visstek bij uitstek! Forellenvisvijvers en Karpervijve Op een prachtige, uitgestrekte lokatie in Ruinerwold in Drente ligt het terrein van Forellenvisvijvers De Woldstek.

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

DE MASSA IS KASSA. Handel in de hengelsport

DE MASSA IS KASSA. Handel in de hengelsport Sportvisserij Nederland Leyenseweg 115, 3721 BC Bilthoven, t:030-6058400 info@sportvisserijnederland.nl, www.sportvisserijnederland.nl Dibevo Computerweg 16, 3821AB Amersfoort, t:033-4550433 info@dibevo.nl,

Nadere informatie

Omvang van de Nederlandse sportvisserij, in 2010

Omvang van de Nederlandse sportvisserij, in 2010 Indicator 23 september 2011 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens kunt u via deze link [1] bekijken. In Nederland zijn ruim een

Nadere informatie

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 SWOT Analyse Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 Visie en beleid Visie en beleid: De komende jaren gaat het bestuur een lange termijn planning maken, om te borgen dat we nog lang de

Nadere informatie

HSV MIDDELBURG. jaarboekje

HSV MIDDELBURG. jaarboekje HSV MIDDELBURG jaarboekje 2011 1 Beste medevissers! Eerst een korte terugblik op het voorbije jaar. Het was een relatief rustig jaar met weinig spannende zaken. Gelukkig was het deelnemersaantal aan de

Nadere informatie

9.12. Het persbericht

9.12. Het persbericht 9.12. Het persbericht Wanneer een vereniging regelmatig in publicaties staat vermeld, vergroot dat de naamsbekendheid, zodat nieuwe leden de weg naar de vereniging makkelijker weten te vinden. Ook als

Nadere informatie

DE ZEE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. GP/Amendolia

DE ZEE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. GP/Amendolia DE ZEE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS GP/Amendolia Wilkins/GP Deze toolkit is voor alle Greenpeace-vrijwilligers. Hij bevat tips en ideeën om met het onderwerp levende oceanen aan de

Nadere informatie

Reglement Dutch Carp Classic 2019

Reglement Dutch Carp Classic 2019 Reglement De wedstrijdinformatie: DCC Data Vijvers 1e wedstrijd DCC zaterdag 13 april De Vossekuil, 2e wedstrijd DCC zaterdag 11 mei De Vossekuil, 3e wedstrijd DCC zaterdag 15 juni De Vossekuil, 4e wedstrijd

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering

Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde. Jaarvergadering Jaarverslag 2018 van hengelsportvereniging Oosterschelde Jaarvergadering 15 februari 2019 Privacyregeling Het bestuur van HSV Oosterschelde heeft in 2018 heel veel werk moeten verzetten in het kader van

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september CLUBBLAD B.S.V. WEST Opgericht 1934 Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie september Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter

Nadere informatie

Werkstuk Biologie Karper vissen

Werkstuk Biologie Karper vissen Werkstuk Biologie Karper vissen Werkstuk door een scholier 2115 woorden 5 december 2005 6 154 keer beoordeeld Vak Biologie Soorten karpers. De schubkarper De schubkarper lijkt veel op de wilde karper.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangstregistratie SNOEKBAARS met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie snoekbaars blad 1 van 11 Inhoudsopgave Onderwerp blz Inleiding 3 Deelnemers aan

Nadere informatie

Reglement Dutch Carp Classic 2018

Reglement Dutch Carp Classic 2018 Reglement De wedstrijdinformatie: WTCC 2016 Data Vijvers 1e wedstrijd DCC zaterdag 5 mei De Vossekuil, 2e wedstrijd DCC zaterdag 19 mei De Vossekuil, 3e wedstrijd DCC zaterdag 23 juni De Vossekuil, 4e

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT 15 augustus-hengelvereniging Open Vld Zingem

INTERN REGLEMENT 15 augustus-hengelvereniging Open Vld Zingem INTERN REGLEMENT 15 augustus-hengelvereniging Open Vld Zingem Hoofdstuk 1. Structuur en lidmaatschap Artikel 1. De bestuursleden nemen actief deel aan de hengelwedstrijden en worden uitgenodigd om deel

Nadere informatie

Enquête waterplanten en sportvisserij

Enquête waterplanten en sportvisserij Sportvisserij Nederland Leijenseweg 115, 37 AD Bilthoven T. -584 www.sportvisserijnederland.nl Rapport (exclusief bijlagen) Enquête waterplanten en sportvisserij Omvang van het probleem en probleemlocaties

Nadere informatie

ALV-wedstrijd. 8ste en 9de clubwedstrijd

ALV-wedstrijd. 8ste en 9de clubwedstrijd Secretariaat :Dirk Hermans Zetselstraat 16 1880 Kapelle-op-den-Bos GSM : 0486/030680 hermans-dirk@telenet.be alle info: https://viskebijt.wordpress.com/ Inhoud nieuwsbrief: ALV-wedstrijd van 1 september

Nadere informatie

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge.

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Voor de Meerlanden Boot of Nationscup was België dit jaar de gastheer. Het Europa Hotel in Bredene was de thuisbasis. Deelnemende landen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het hengelen in het provinciaal domein Puyenbroeck.te Wachtebeke

Reglement met betrekking tot het hengelen in het provinciaal domein Puyenbroeck.te Wachtebeke directie Sport & Recreatiedomeinen provinciaal domein Puyenbroeck Reglement met betrekking tot het hengelen in het provinciaal domein Puyenbroeck.te Wachtebeke Dit reglement beoogt het duurzaam beheer

Nadere informatie

Doe de VISpasCHECK! Vissen? Altijd de VISpas mee! Veel viswater met de VISpas

Doe de VISpasCHECK! Vissen? Altijd de VISpas mee! Veel viswater met de VISpas Doe de VISpasCHECK! Ik vis uitsluitend met één hengel onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste VISpas Je hebt geen visdocumenten nodig 13 jaar of jonger Ik vis uitsluitend

Nadere informatie

programmaboekje kindervakantieweek augustus

programmaboekje kindervakantieweek augustus KINDERVAKANTIEWEEK 2012 GERWENS VOLKSFEEST programmaboekje kindervakantieweek 2012 1-2 - 3 augustus Stichting jeugd & jongerenactiviteiten gerwen bedankt al haar sponsors en vrijwilligers voor hun bijdrage

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

Opdracht 1b. Welk soort afval is het meest schadelijk voor de natuur?

Opdracht 1b. Welk soort afval is het meest schadelijk voor de natuur? Opdracht 1a. In de tabel hieronder staan een aantal materialen. Bedenk per type materiaal 3 soorten afval die je tegenkomt onderweg naar school of op het schoolplein. Zoek per categorie van 1 soort afval

Nadere informatie

Inleiding op de dienst - waar gaat het vandaag over?

Inleiding op de dienst - waar gaat het vandaag over? Teksten schoolkerkdienst 15 oktober 2017 Thema: Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Bijbelgedeelte: Matteüs 20 : 1-16 - de werkers in de wijngaard Inleiding op de dienst

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

H.S.V. De Goede Vangst

H.S.V. De Goede Vangst H.S.V. De Goede Vangst Opgericht 22 April 1966 (statuten d.d. 25 februari 1981) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. is gevestigd te Niezijl. Artikel 2. weg te bevorderen. Artikel 3. NAAM EN ZETEL De vereniging

Nadere informatie