Janneke ik kom eraan, klimmen, klimmen op een touw, op een tot bij jou!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Janneke ik kom eraan, klimmen, klimmen op een touw, op een tot bij jou!"

Transcriptie

1 Janneke ik kom eraan, klimmen, klimmen op een touw, op een tot bij jou! Kijk je wel eens naar Janneke, wil je ook tot boven gaan? Kom dan maar hier pagadder en klim op deze! Een touw tot aan de, ik droom al dat we boven staan! En als ik glij of bijna val, dat tje volgt mij overal! Ik klim, ik hoop dat ik het haal, we klimmen samen allemaal! Janneke ik kom eraan, klimmen, klimmen op een touw, op een tot bij jou! Klimmen naar Janneke Maan om daar even stil te staan. Klauteren en spelen, vriend jes, we kunnen erop met velen. Of is het de touwladder van het leven, het steeds naar mooier willen streven? Een sportje stijgen, een sportje droger, van 't eerste kleuter tot klassen veel hoger.

2 Welkom in Olva De Touwladder Beste ouders en kinderen, In deze brochure stellen we ons graag even voor. Als u een school kiest voor uw kind is het de bedoeling dat u en uw kind zich goed voelen bij de keuze. De Touwladder is een relatief kleinschalige school, gelegen tussen het groen, waar kinderen ruimte hebben. Meer informatie over de school kan u vinden: - op onze website - in het schoolreglement - in het pedagogisch project. U kunt ook een afspraak maken via mail of telefoon. Wij nemen graag alle tijd om uw vragen te beantwoorden. voor- & na SCHool Studie Opvang u tot 8.15 u u tot u. woensdag: u tot 13u. Voor de woensdagnamiddagen is er samenwerking met het Ravotterke in Assebroek. De leerlingen worden aan de school opgehaald met de bus. Vanaf het 2 de leerjaar kunnen de leerlingen in de eetzaal, studie volgen tot u. (en vrijdag tot u.) Kinderen die nog langer blijven, kunnen in de opvang terecht. De kinderen van het tweede leerjaar worden om 16u45 naar de opvang gebracht of afgehaald door de ouders. Naschoolse activiteiten Op maandag en vrijdag is er na de lesuren, handbal in de turnzaal van de school. We nemen deel aan tal van sportactiviteiten op woensdagnamiddag. Jaarlijks krijgen de leerlingen van het 3 de tot en met het 5 de leerjaar de kans om een cursus dactylo te volgen, bij voldoende interesse.

3 Zelfstandig welkom Contract werken Vanaf het 3 de kleuter leren de kinderen bij ons werken met contract. Dit is een vorm van zelfstandig werken aan vooraf afgesproken taken Leren-leren methode Al vanaf de kleuterklas wordt hier aan gewerkt. Bij de 1 ste graad worden de Jefkes geïntroduceerd: (zie beelden hieronder). Een goede voorbereiding naar de 2 de graad waar we veel aandacht besteden aan het leren-leren. We hebben op maat gemaakte schoolagenda s voor het leren-leren. Zo leren de leerlingen hun huiswerk en hun studeermomenten plannen onder begeleiding van de leerkracht en in samenwerking met de ouders. Zo worden de kinderen voorbereid op het secundair onderwijs. OPENINGSUREN: Voormiddag: 8.30 u. tot u. Namiddag: u. tot u. (vrijdag tot u.) Kleuter- en: Lagere school: Collegestraat 24 bis, Assebroek, WEBSITE: Directeur: Mevr. Kris Leys directie@olvadetouwladder.be

4 kwalitatief onderwijs Kwalitatief onderwijs We engageren ons om degelijk onderwijs te bieden. Structuur en discipline zijn hierbij noodzakelijk. Kinderen voelen zich het best als ze weten wat mag en niet mag. We proberen ze plezier te laten vinden in het ontdekken van de wereld rondom hen. Het onderricht in De Touwladder reikt verder dan het handboek en het werkschrift. Onze leerlingen gaan op pad om te beleven, ze leren samenwerken tijdens hoekenwerk en groepswerk. ICT Computergebruik is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. ICT krijgt de nodige aandacht. We beschikken over digitale schoolborden, internetverbinding en een uitgebreid computerpark. Kosteloosheid We passen de maatregelen van de minister strikt toe. Behalve een boekentas en wat kaftpapier zal uw kind alles op school krijgen. Onze school is op wandelafstand van de bibliotheek en het zwembad.

5 Projecten 2PLAY Dankzij de selectie in de wedstrijd Droom je school konden wij dit project opstarten. De klassen en leerkrachtenteams van beide scholen (OLVA De Touwladder en Wonderwijs Assebroek) komen zo geregeld in contact met elkaar. De spelkeet met reuzegrote spellen biedt kansen tot integratie en samen spelen. Roezemoes Elke maand hebben we Roezemoes. Dit is een project voor sociale vaardigheden. We komen samen met de hele kleuterschool en Roezemoesje. Het popje leert ons over Axenland. We zingen en vieren de verjaardagen en andere speciale gebeurtenissen. Ook in de lagere school is er maandelijks het Roezemoes-moment in de zaal. In elke klas is een gezellige kring waar plaats is om die vaardigheden uit te diepen. Andere projecten Dit is een greep uit onze projecten die jaarlijks of tweejaarlijks terugkomen: uitstap naar het bos, kinderboerderij, solidariteitsmaaltijd, verkeersweek, toneel, grootoudersfeest, Sinterklaas, bos- en ponyklas, dikke truiendag,...

6 Geloven Christelijk geïnspireerd Het is ons streefdoel om leerlingen op een fijne en respectvolle manier te leren omgaan met elkaar, met de leerkrachten en de wereld rondom hen. We laten ons inspireren door de persoon Jezus. Godsdienst is voor ons meer dan een schoolvak. Vieringen Voor onze vieringen kunnen we terecht in de parochiekerk Sint-Kristoffel. Het zijn steeds mooie momenten van samenzijn en dankbaarheid. Eerste Communie De leerlingen van het 1 ste leerjaar en hun juf besteden veel zorg aan de voorbereiding van dit fijn en kindvriendelijk gebeuren. S.V.S.-activiteiten We nemen deel aan Rollebolle, Kronkeldidoe, Alles met de bal, Park- en bosspelen,... Sportdag Bij de kleuters is er de jaarlijkse sportnamiddag. In de lagere school is er de jaarlijkse sportdag.

7 SPORTIEF Zorg Zwemmen In de 3 de kleuterklas krijgen de kleuters watergewenning. In de lagere school is er tweewekelijks een uurtje zwemmen. Tijdens de sluitingsperiode van het zwembad gaan we schaatsen. Wedstrijden Als sportieve school nemen wij deel aan verschillende loop- en zwemwedstrijden. Deze vinden plaats op woensdagnamiddag. We hebben ook onze OLVA-cup en de OLVA-cross. Kleuterturnen Onze kleuters krijgen 2 uur turnles per week Zorg We vinden het belangrijk dat kinderen zich goed voelen en graag naar school komen. Pas dan kunnen ze tot leren komen. De zorgcoördinator ondersteunt leerlingen en leerkrachten in samenspraak met de ouders bij leer- en sociale problemen. Voor hoogbegaafde kinderen worden er opdrachten met meer uitdaging voorzien. We vinden het belangrijk om regelmatig en eerlijk te communiceren over de vorderingen van uw kind. Slaapklas Er is een slaapklasje voorzien voor de peuters die na het middageten nood hebben aan wat rust. Samenwerking met het CLB De zorgcoördinator, de leerkracht en het CLB analyseren de evolutie van uw kind. Samen bieden ze u deskundig advies en professionele hulp aan.

8 Socia al Leerlingenraad We vinden het belangrijk dat de kinderen inspraak krijgen. Vanaf het 3 de leerjaar kunnen ze zetelen in de leerlingenraad. We komen maandelijks samen en bespreken wat nog beter kan op school. Ouderraad We vinden de samenwerking met de ouders cruciaal en hebben een goed ondersteunende ouderraad. We voorzien tal van info-avonden om ouders bij de werking van de school te betrekken. Voor vragen in verband met de ouderraad kan een mail gestuurd worden naar: ouderraad.detouwladder@gmail.com. Nieuws De ouders van onze kleuters krijgen wekelijks een klasmail. Er is ook een heen& weermapje dat met de kinderen wordt meegegeven. De leerlingen van de lagere school hebben een klasagenda en de ouders worden ook nog op de hoogte gebracht via de klasmail. Elke maand is er een nieuwsbrief voor de ouders van de hele school.

9 VEILIG Veilig naar school Alle leerlingen op onze school hebben hun eigen fluo-jasje en zwemzak. Voor uitstappen met de fiets beschikt de school over de nodige fietshelmen. Er is een actieve werkgroep verkeer. Achter onze school ligt een verkeerspark waar de kinderen hun fietsvaardigheden kunnen oefenen. Ontmoeting Eén keer per maand mogen de ouders en/of grootouders de kleuters afhalen in de klas. Zo kunnen ze de werkjes van de kinderen bewonderen en een gesprek hebben met de leerkracht. Overbrug Kleuter en lager werken nauw samen, we zorgen voor continuïteit en doorstroming. Elke maand is er een gezamenlijke activiteit voor de kleuters van de 3 de kleuterklas en de leerlingen van het 1 ste leerjaar. Tweemaal per jaar gaan ze samen op bezoek bij bejaarden. Peters en meters Elke leerling van het 1 ste leerjaar krijgt bij de start een meter of peter uit het 6 de leerjaar. Zo voelen de kinderen zich gauw thuis op school en is er altijd iemand waarbij ze terecht kunnen met grote en kleine vragen. Sociale vaardigheden Kinderen moeten hun omgang met anderen nog verfijnen. Pestprobleempjes nemen we zeer ernstig en proberen we zo snel mogelijk van de baan te helpen.

10 Gezond Milieu De keuken De school heeft, in samenwerking met de firma Scolarest, een eigen kok en keuken. Op die manier kunnen de leerlingen elke dag een gevarieerde en gezonde warme maaltijd krijgen. Boterhammen meebrengen kan natuurlijk ook, in een brooddoos. Voor de drank wordt er gebruik gemaakt van drinkbekers. We zijn een MOS-school en proberen afval te voorkomen. Al enkele jaren krijgen we het moslogo toegekend. Voor de gezondheid vragen we om geen snoep uit te delen met de verjaardag maar u kan eventueel een cake bakken voor de hele klas. Activiteiten milieu bewust zijn Wij zijn een MOS-school en dus worden er elk jaar verschillende activiteiten rond dit thema georganiseerd. Een groepje leerlingen en leerkrachten zorgt voor het groen rond onze school Gezonde tussendoortjes Het tussendoortje tijdens de speeltijden mag een stukje fruit, groenten of nootjes, zijn in een doosje meegebracht van thuis. Koeken, snoep, kauwgom worden niet toegelaten. Kleuters/leerlingen die iets wensen te eten in de opvang mogen boterhammen in een brooddoos meebrengen van thuis. We stimuleren het water drinken.

Janneke ik kom eraan, klimmen, klimmen op een touw, op een tot bij jou!

Janneke ik kom eraan, klimmen, klimmen op een touw, op een tot bij jou! Janneke ik kom eraan, klimmen, klimmen op een touw, op een tot bij jou! Kijk je wel eens naar Janneke, wil je ook tot boven gaan? Kom dan maar hier pagadder en klim op deze! Een touw tot aan de, ik droom

Nadere informatie

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school?

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school? Er is een nauwe samenwerking tussen het hechte schoolteam en de ouders. Hierbij zetten we de positieve kenmerken van alle partijen centraal. Op een transparante en doelgerichte manier pakken we vele uitdagingen

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Geachte ouder(s),

Nieuwsbrief 2. Geachte ouder(s), BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom Tel: 03/844 20 22 Fax: 03/ 880 64 54 e-mail: directeur@hetkrekeltje.be website: www.hetkrekeltje.be Nieuwsbrief 2 Geachte ouder(s), Het eerste trimester

Nadere informatie

Klasgroep (gezondheidseducatie) -Fietsvaardigheidstraining (1 ste tot 6 de leerjaar).

Klasgroep (gezondheidseducatie) -Fietsvaardigheidstraining (1 ste tot 6 de leerjaar). GEZONDHEIDSASPECT : BEWEGING -Aanmoedigen van lln met zwakke motoriek om aan sport te doen. -Aanmoedigen extra zwemlessen vr lln. met watervrees. -Fietsvaardigheidstraining (1 ste tot 6 de leerjaar). -Duidelijk,afzonderlijk

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij?

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR 2018-2019 Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? Kleuterbrochure versie september 2018 1 Pedagogisch project De

Nadere informatie

BASISSCHOOL BRUGGE. Een school met een groot hart voor iedereen in het midden van Brugge.

BASISSCHOOL BRUGGE. Een school met een groot hart voor iedereen in het midden van Brugge. BASISSCHOOL BRUGGE Een school met een groot hart voor iedereen in het midden van Brugge. Infobrochure 2017-2018 Door samenwerking van de basisscholen van Hemelsdaele en Sint-Leo starten we op 1 september

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, Contactpersoon: Veerle Bogaert tel.09/346.82.96 directie.basisschooleksaarde@lokeren.be Lokeren, vrijdag 2 september 2016 Onderwerp: Nieuwsbrief september 2016 Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Nadere informatie

OLVA De Meersen. Een school waar ieder het geluk plukt. OLVA DE MEERSEN

OLVA De Meersen. Een school waar ieder het geluk plukt. OLVA DE MEERSEN OLVA De Meersen Een school waar ieder het geluk plukt. OLVA DE MEERSEN ontwerp folder: spoetnik.be (pieterjan lefever) 0476 70 10 98 druk: vcp graphics 3 Olva De Meersen In elke basisschool: leren kleuters

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september

NIEUWSBRIEF september NIEUWSBRIEF september 2/ 2018-19 Editie : Verkeersweek Daar verkeersveiligheid voor iedereen een TOP - prioriteit is en moet zijn, nemen wij jaarlijks deel aan de verkeersweek, die loopt van 17 tot en

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Welkom! in de tweede kleuterklas. * Een woordje van Rube en Rutje

Welkom! in de tweede kleuterklas. * Een woordje van Rube en Rutje Welkom! in de tweede kleuterklas * Een woordje van Rube en Rutje Wie zijn wij? Juf Myrna Juf Laura Wie zijn wij? Juf Anja Zorg coördinator Staat op woensdag in K2B Wie zijn wij? Juf Katleen K2A heeft turnen

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

WELKOM. in de eerste kleuterklas! WELKOM in de eerste kleuterklas! Bij juf Lore & Jules Beste mama en papa, Allereerst wil ik u welkom heten in de 1 ste kleuterklas. Samen met Jules zal uw kapoen dit schooljaar ongetwijfeld leuke momenten

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren).

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren). Stationsstraat 81 3370 Boutersem 016/73 34 29 www.godenotelaar.be email: directie.nobro@gmail.com bs.boutersem@gmail.com Belangrijke weetjes over onze school: Beste ouders, Of u nu een nieuwe ouder bent,

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be Welkom op KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word je verwend! Dit wordt dan ook

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE Afdeling OUTRIJVE. De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren

ONTHAALBROCHURE Afdeling OUTRIJVE. De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren ONTHAALBROCHURE 2018 Afdeling OUTRIJVE De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren Familiale sfeer - Kleinschaligheid en nabijheid. - Elke maand gezamenlijk moment: - aankondiging en opvolging van

Nadere informatie

1. De visie van onze school Het pedagogisch project De werking in de kleuterschool Wie is wie in de Horizon 3

1. De visie van onze school Het pedagogisch project De werking in de kleuterschool Wie is wie in de Horizon 3 Beste ouders, Hartelijk welkom in de Horizon! In deze brochure vindt u allerlei nuttige informatie over onze kleuterschool. Meer specifieke informatie over de klas van uw kind krijgt u via de klasjuf.

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016 85 21 70 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen vanaf 8.30 u. in de refter beneden terecht. Ouders, opvoeders

Nadere informatie

Welkom in klas 1! Het wordt een superleuk en leerrijk schooljaar! In klas 1 krijg je les van: juf Kathleen.

Welkom in klas 1! Het wordt een superleuk en leerrijk schooljaar! In klas 1 krijg je les van: juf Kathleen. Welkom in klas 1! Het wordt een superleuk en leerrijk schooljaar! In klas 1 krijg je les van: juf Kathleen groep1@gbshaacht.be juf Inge juf.inge@gbshaacht.be Welke lessen krijg je doorheen de dag? Welkom

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Agenda december 2017 Vrijdag 1 december Dinsdag 5 december Donderdag 7 december

Nadere informatie

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht.

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Welkom in De Luchtballon! Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar, dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/ BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016/852170 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be Op de eerste schooldag kunnen de kinderen op school terecht vanaf 8.30u. Ze mogen naar hun onthaalklas

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders

Tevredenheidsonderzoek ouders K1 K2 K3 L1 L2 L3 L4 L5 L6 TOT Aantal leerlingen Aantal vertegenwoordigde leerlingen Percentage ingevuld 18 15 18 20 14 21 15 17 19 157 15 14 12 19 13 21 13 16 15 138 83 93 67 95 93 100 87 94 79 88 We

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 3/ In deze nieuwsbrief: Informatie-uitwisseling externen CLB leerlingbegeleiding Grootouders en oudersfeest

NIEUWSBRIEF oktober 3/ In deze nieuwsbrief: Informatie-uitwisseling externen CLB leerlingbegeleiding Grootouders en oudersfeest NIEUWSBRIEF oktober 3/ 2017-18 Betreft: informatie-uitwisseling externen Soms reiken zorgen voor je kind verder dan de schoolmuren en wordt je kind buiten de school ook ondersteund door een logopedist,

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

Jaarthema pedagogische begeleiding

Jaarthema pedagogische begeleiding WELKOM in "Kinderen zijn een kostbaar geschenk, hen te mogen begeleiden, met hen te mogen samenwerken, ervaren wij als een fijne en waardevolle opdracht!" Jaarthema pedagogische begeleiding Deel 1: Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Welkom in K1bij juf Nathalie

Welkom in K1bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Welkom in K1bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we de dag

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL

SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL SCHOOLREGLEMENT DEEL III SCHOOLEIGEN DEEL Contact Directie: Begga Smets 016 53 37 98 begga@damiaanschool.be Secretariaat: Martine Van Loock (busvervoer) Marleen Vandromme (betalingen) Christel Eulaerts

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Organisatie schooljaar

Organisatie schooljaar Organisatie schooljaar 2015-2016 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

1 Werken aan een schooleigen christelijke identiteit

1 Werken aan een schooleigen christelijke identiteit 1 Werken aan een schooleigen christelijke identiteit 1.1 Wie zijn wij? Waar staan wij voor? 1.1.1 Katholiek: Onze inspiratie van onze schoolwerking is gebaseerd op het evangelie. Hieraan willen wij zingeven,

Nadere informatie

Familienieuws Deelneming voor: Karel Verheyden, opa van Raoul Willaert uit 3B

Familienieuws Deelneming voor: Karel Verheyden, opa van Raoul Willaert uit 3B Beste ouders Hier zijn we weer met onze 4 de minischakel dit schooljaar! Regelmatig verneem je via Gimme wat er zich in onze school allemaal afspeelt. Ook op de website vind je heel wat fotomateriaal van

Nadere informatie

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57.

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57. Onthaalbrochure Beste ouders Van harte welkom in onze school! Het verheugt ons dat jullie voor het onderwijs en de opvoeding van jullie zoon / dochter een beroep doen op onze school. In deze brochure

Nadere informatie

LAGERE SCHOOL Met internaat

LAGERE SCHOOL Met internaat KLEUTERSCHOOL LAGERE SCHOOL Met internaat 0 Algemene info Schooluren Voormiddag van 8.35 tot 11.50 uur Namiddag van 13.10 tot 15.30 uur Middagpauze - In de refter met lunchpakket - De kleuters van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle 02/ /

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle   02/ / Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat Denderleeuw tel

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat Denderleeuw tel INFOBOEKJE Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be www.kcd.be WWW.KCD.BE WELKOM OP KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word

Nadere informatie

Nieuwsbrief 04 - Schooljaar

Nieuwsbrief 04 - Schooljaar Nieuwsbrief 04 - Schooljaar 2019-2020 A G E N D A DEZE WEEK TURNEN DE B-KLASSEN BUITEN School Dorp 2= 014/655657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 Maandag 30/09/2019 : Zwemmen leerjaar

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Jaarthema = Jij kleurt De Lettertuin Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien en juf. Hilde K1 : juf. Annick

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders, In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht.

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Welkom in De Luchtballon! Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar, dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Deel III

Schooljaar 2015-2016 Deel III Schooljaar 2015-2016 Deel III Welkom! Nieuw of reeds gekend, we gaan samen van start. 10 maanden samen zoeken! 38 weken proberen en opnieuw beginnen. 303 dagen met goede en kwade momenten samen! 1 Beste

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE - JUNI 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie