Liturgie voor de dienst van zondag 14 juli 2019 in de Oosterkerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor de dienst van zondag 14 juli 2019 in de Oosterkerk"

Transcriptie

1 Liturgie voor de dienst van zondag 14 juli 2019 in de Oosterkerk Voorwoord Vincent van Gogh heeft een tijd als lekenprediker in de mijnregio in België gewerkt. Hij werd daar ontslagen omdat hij te fanatiek zou zijn. Na dit pijnlijke incident heeft hij de kerk de rug toegekeerd. In het laatste jaar van zijn leven schilderde hij de barmhartige Samaritaan. Het verhaal dat wij vanmorgen lezen. Een Samaritaan die met al zijn kracht, fanatiek, het slachtoffer op een ezel tilt, terwijl de kerkelijke instanties verder op de weg gewoon doorlopen. Barmhartige Samaritanen vind je trouwens ook al in het Oude Testament. We lezen een onbekend verhaal waarin vijandige Samaritanen slachtoffers verbinden, op een ezel zetten en naar Jericho brengen. Soms komt barmhartigheid uit onverwachtse hoek. Ds. Jan Willem Nieboer Olieverf op doek (73 x 60 cm) Kröller- Müller Museum, Otterlo Welkom Aansteken van de kaarsen Intochtslied: Dit huis een herberg onderweg (Andre Troost, melodie Psalm 84) 1. Dit huis een herberg onderweg Voor wie verdwaald in heg en steg Geen rust, geen ruimte meer kon vinden, Een toevluchtsoord in de woestijn Voor wie met olie en met wijn Pijnlijke wonden liet verbinden, Dit huis waarin men smarten deelt, Weet hoe Gods liefde harten heelt. 2. Dit huis, waarin een gastheer is Wiens zachte juk geen last meer is, Dit huis is tot ons heil gegeven: Een herberg voor wie moe en mat Terzijde van het smalle pad Struikelt en langer niet wil leven Plaats tegen de neerslachtigheid, Een pleister van barmhartigheid 3. Dit huis met liefde opgebouwd, Dit gastenhuis voor jong en oud, Ligt langs de weg als een oase; Hier kan men putten: nieuwe kracht, Hier is beschutting voor de nacht, Hier is het elke zondag Pasen! Gezegend al wie binnengaat En hier zijn lasten liggen laat.

2 Votum en Groet Gebed Loflied: Lied 839: 1, 3 en 4 3. Ik danste voor blinden die mij riepen om licht. Ik gaf aan verschopten een stem, een nieuw gezicht. Ik danste voor kinderen, de koning te rijk. Ik danste het lied van gerechtigheid. Dans, dans, en doe maar mee met mij. Ik ben de heer van de dans, zegt Hij. Ik ga je voor, Ik haal ook jou erbij want Ik ben de heer van de dans, zegt Hij. 4. De dans leek te breken, maar Ik deelde het brood. Ik danste uit liefde veel sterker dan de dood. Die liefde leeft in je nu Ik dans met jou, de dans van de schepping, de dans van trouw. Dans, dans, en doe maar mee met mij. Ik ben de heer van de dans, zegt Hij. Ik ga je voor, Ik haal ook jou erbij want Ik ben de heer van de dans, zegt Hij.

3 Lezing: 1 Kronieken 28: 1 5, 8 11 en Achaz was twintig jaar oud toen hij koning werd. Zestien jaar regeerde hij in Jeruzalem. Hij deed niet wat goed is in de ogen van de HEER, zoals zijn voorvader David, 2 maar volgde het voorbeeld van de koningen van Israël. Hij ging zelfs zo ver dat hij godenbeelden maakte voor de Baäls. 3 Ook ontstak hij offers in het Hinnomdal en verbrandde hij zijn zonen als offer volgens het gruwelijke gebruik van de volken die de HEER voor de Israëlieten had verdreven. 4 Hij bracht offers en brandde wierook op de offerplaatsen, op de heuvels en onder elke bladerrijke boom. 5 De HEER, zijn God, leverde hem uit aan de koning van Aram. De Arameeërs versloegen hem en voerden een grote groep gevangenen naar Damascus weg. Vervolgens werd hij overgeleverd aan de koning van Israël, die een grote overwinning op hem behaalde. 8 De Israëlieten voerden tweehonderdduizend vrouwen, zonen en dochters van hun broeders als gevangenen weg en ontroofden hun een grote buit, die ze meenamen naar Samaria. 9 In Samaria woonde een profeet van de HEER, Oded genaamd. Toen het leger naar Samaria terugkeerde, ging hij het tegemoet en zei: De HEER, de God van uw voorouders, heeft de Judeeërs aan u uitgeleverd omdat hij woedend op hen was. Met een razernij die tot in de hemel reikte hebt u velen van hen gedood. 10 En nu bent u van plan de mensen uit Juda en Jeruzalem als slaven en slavinnen te onderwerpen. Bent u niet evengoed met schuld beladen tegenover de HEER, uw God? 11 Welnu, luister goed, stuur de gevangenen die u van uw broeders hebt weggevoerd terug, want u hebt de toorn van de HEER over u afgeroepen. 14 Hierop droegen de soldaten de gevangenen en de buit aan de leiders en het aanwezige volk over. 15 Speciaal daartoe aangewezen mannen namen de gevangenen onder hun hoede. Met wat in de buit voorhanden was kleedden ze degenen die naakt waren. Ze kleedden en schoeiden ze, gaven hun te eten en te drinken, verzorgden hun wonden en zetten degenen die moeizaam voortstrompelden op ezels. Zo begeleidden ze hen tot aan de palmstad Jericho, aan de grens met het gebied van hun broeders, waarna ze terugkeerden naar Samaria. Zingen: Lied 791: 1, 2 en 3 1. Liefde, eenmaal uitgesproken als uw woord van het begin, liefde, wil ons overkomen als geheim en zegening. 2. Liefde, die ons hebt geschapen, vonk waarmee Gij zelf ons raakt, alles overwinnend wapen, laatste woord dat vrede maakt. 3. Liefde luidt de naam der namen waarmee Gij U kennen laat. Liefde vraagt om ja en amen, ziel en zinnen metterdaad. Lezing: Lucas 10: Er kwam een wetgeleerde die hem op de proef wilde stellen. Hij vroeg: Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven? 26 Jezus antwoordde: Wat staat er in de wet geschreven? Wat leest u daar? 27 De wetgeleerde antwoordde: Heb de Heer, uw God, lief met

4 heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf. 28 U hebt juist geantwoord, zei Jezus tegen hem. Doe dat en u zult leven. 29 Maar de wetgeleerde wilde zich rechtvaardigen en vroeg aan Jezus: Wie is mijn naaste? 30 Toen vertelde Jezus hem het volgende: Er was eens iemand die van Jeruzalem naar Jericho reisde en onderweg werd overvallen door rovers, die hem zijn kleren uittrokken, hem mishandelden en hem daarna halfdood achterlieten. 31 Toevallig kwam er een priester langs, maar toen hij het slachtoffer zag liggen, liep hij met een boog om hem heen. 32 Er kwam ook een Leviet langs, maar bij het zien van het slachtoffer liep ook hij met een boog om hem heen. 33 Een Samaritaan echter, die op reis was, kreeg medelijden toen hij hem zag liggen. 34 Hij ging naar de gewonde man toe, goot olie en wijn over zijn wonden en verbond ze. Hij zette hem op zijn eigen rijdier en bracht hem naar een logement, waar hij voor hem zorgde. 35 De volgende morgen gaf hij twee denarie aan de eigenaar en zei: Zorg voor hem, en als u meer kosten moet maken, zal ik u die op mijn terugreis vergoeden. 36 Wie van deze drie is volgens u de naaste geworden van het slachtoffer van de rovers? 37 De wetgeleerde zei: De man die medelijden met hem heeft getoond. Toen zei Jezus tegen hem: Doet u dan voortaan net zo. Zingen: Lied 791: 4, 5 en 6 4. Liefde waagt zichzelf te geven, ademt op van goede trouw. Liefde houdt ons in het leven, daarop hebt Gij ons gebouwd. 5. Liefde laat zich voluit schenken als de allerbeste wijn. Liefde blijft het feest gedenken waarop wij uw gasten zijn. 6. Liefde boven alle liefde, die zich als de hemel welft over ons: wil ons genezen, bron van liefde, liefde zelf Overweging Orgelspel Zingen: Lied Zo vriendelijk en veilig als het licht, zo als een mantel om mij heen geslagen, zo is mijn God, ik zoek zijn aangezicht, ik roep zijn naam, bestorm Hem met mijn vragen, dat Hij mij maakt, dat Hij mijn wezen richt. Wil mij behoeden en op handen dragen. 2. Want waar ben ik, als Gij niet wijd en zijd waakt over mij en over al mijn gangen. Wie zou ik worden, waart Gij niet bereid om, als ik val, mij telkens op te vangen. Ik leef niet echt, als Gij niet met mij zijt. Ik moet in lief en leed naar U verlangen. 3. Spreek Gij het woord dat mij vertroosting geeft, dat mij bevrijdt en opneemt in uw vrede. Ontsteek die vreugde die geen einde heeft, wil alle liefde aan uw mens besteden. Wees Gij vandaag mijn brood, zowaar Gij leeft Gij zijt toch zelf de ziel van mijn gebeden.

5 Gebeden Collecte Slotlied: Lied 841: 1 en 2 1 Wat zijn de goede vruchten, die groeien aan de Geest? De liefde en de vreugde, de vrede allermeest, geduld om te verdragen en goedertierenheid, geloof om veel te vragen, te vragen honderd uit; 2 Geloof om veel te geven, te geven honderd in, wij zullen leren leven van de verwondering: dit leven, deze aarde, de adem in en uit, het is van Gods genade en zijn lankmoedigheid. Zegen

Zondag 11 November 2018

Zondag 11 November 2018 Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 11 November 2018 Liturgie : Pw Trijnie Hoogsteen en Mw. Jose Bosch Verkondiging: Ds. Astrid Gouma Ouderling van Dienst: Mw. Ria Smeijers Organist: Dhr.

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Goede buren. Startzondag Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 september 2015

Protestants Kralingen. Goede buren. Startzondag Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 september 2015 Protestants Kralingen Goede buren Startzondag Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 september 2015 Voor de dienst 2 liederen oefenen met muziekmeester Peter de Jong van de Nieuwe Park Rozenburgschool:

Nadere informatie

Zondag 10 september Maaltijd van de Heer. Voorganger: Ds. B. Breunesse Organist: Erik Nijzink

Zondag 10 september Maaltijd van de Heer. Voorganger: Ds. B. Breunesse Organist: Erik Nijzink Zondag 10 september 2017 Maaltijd van de Heer Voorganger: Ds. B. Breunesse Organist: Erik Nijzink Liederen in deze dienst: Aanvangslied Psalm 101 Lied 320: 1 Lied 320: 2, 3, 4 Lied 652: 1, 2, 3, 4 (Hemelhoog)

Nadere informatie

Zondag 7 februari Welkom in De Regenboog

Zondag 7 februari Welkom in De Regenboog Zondag 7 februari 2016 Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst : Henk Morsink Organist Lector Koster : Rien Hoekjen : Albert Hartkamp : Dirk Slooijer Zingen Lied D8 uit

Nadere informatie

Afsluiting Startzondag 6 september Ichthuskerk Elburg uur

Afsluiting Startzondag 6 september Ichthuskerk Elburg uur Afsluiting Startzondag 6 september 2015 Ichthuskerk Elburg 14.00 uur 2 Openingswoord Zingen: Lied 288 3 Impressies van alle activiteiten Lezen: Lucas 10: 25-37; Wie is mijn naaste? Wie is mijn buurman?

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. H. Meijer. Naam van de zondag : 3 e zondag van de zomer

Welkom in de Menorah. : dhr. H. Meijer. Naam van de zondag : 3 e zondag van de zomer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. Jan N. Jurjens : mw. S. Faber : dhr. H. Meijer : dhr. P. de Jong Naam van de zondag : 3 e zondag van de zomer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Voorganger : drs. Paul Sas, geestelijk verzorger van de Mantel Ouderling: Anneke Vader Diaken: Harm Hazewinkel Organiste: Netty Blansjaar

Voorganger : drs. Paul Sas, geestelijk verzorger van de Mantel Ouderling: Anneke Vader Diaken: Harm Hazewinkel Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 10 juli 2016 Voorganger : drs. Paul Sas, geestelijk verzorger van de Mantel Ouderling: Anneke Vader Diaken: Harm Hazewinkel Organiste: Netty Blansjaar 1 2 WELKOMSTWOORD / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal 15 januari - 17.00 uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal - zingen: Onze hulp - zegengroet met gezongen amen - zingen: ZG 213 Dit huis, een herberg onderweg - gebed bediening van het

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Slotlied: LB 416 (Ga met God en Hij zal met je zijn):1,2,3,4

Slotlied: LB 416 (Ga met God en Hij zal met je zijn):1,2,3,4 18 juni 17.00 uur J van Benthem orgel: Piet Noort schriftlezing: Biny Blijdorp Verwachting en groet Zingende Gezegend: 213:1, 2, 3 (melodie psalm 84) Schriftlezing plus tekst: Genesis 22:1-19 Preek GK

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

Van harte welkom! Morgendienst Samenzang. Psalm 133: (Oude Berijming)

Van harte welkom! Morgendienst Samenzang. Psalm 133: (Oude Berijming) Morgendienst 21 juli Van harte welkom! Van harte welkom! Mededelingen: Volgende diensten: Zondagmorgen [DATUM] gaat om 9.30 ds. [voorganger] voor. Zondagavond [DATUM] gaat om 18:30 ds. [voorganger] voor.

Nadere informatie

Preek van de leek Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk

Preek van de leek Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk Preek van de leek Prof. dr. Ruerd Ruben (hoogleraar Impactanalyse, Wageningen Universiteit) Liturgie door ds. Ineke Bakker Zijn goede bedoelingen goed genoeg? Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Tekst liederen 31-10. Machtig God, sterke Rots (het geheel 2x zingen)

Tekst liederen 31-10. Machtig God, sterke Rots (het geheel 2x zingen) Tekst liederen 31-10 Machtig God, sterke Rots (het geheel 2x zingen) Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard' en hemel prijzen U. Glorie voor uw naam. Lam van God, hoogste Heer, heilig en

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 4 : 1-30, 39-42 Tekst : Johannes 4 : 29 GK 163 : 1 en 2 LB 310 Psalm 63 : 1 Psalm 42a LB 903 : 1 en 2 Wij zoeken kinderen uit groep 5

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

... NAAR EEN BETERE WERELD

... NAAR EEN BETERE WERELD ... NAAR EEN BETERE WERELD Wat ik waardevolle Wat mijn groep waardeafspraken vind... volle afspraken vindt... Wat God waardevolle afspraken vindt... TIEN WOORDEN VAN GOD Ik ben jullie enige God. Als je

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 14 juli 2019 Woorddienst in serie geloven uit de kunst

Orde van dienst Zondag 14 juli 2019 Woorddienst in serie geloven uit de kunst VOORBEREIDING Ontmoeting, koffie drinken In de kerkzaal zijn we stil en luisteren naar inleidende muziek Als de bijbel wordt binnengedragen zingen we: Vasthouden en loslaten 1 Orde van dienst Zondag 14

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Zondag 14 juli 2019 in de Oosterkerk Ds. Jan Willem Nieboer

Zondag 14 juli 2019 in de Oosterkerk Ds. Jan Willem Nieboer Zondag 14 juli 2019 in de Oosterkerk Ds. Jan Willem Nieboer Vincent van Gogh, De barmhartige Samaritaan (naar Delacroix), begin mei 1890. Olieverf op doek (73 x 59,5 cm) Kröller-Müller Museum, Otterlo

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

LIEFDE IS DE BRON. Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst

LIEFDE IS DE BRON. Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN LIEFDE IS DE BRON Zangdienst 24 november 2013 Tiende van de Herfst Ds. Ad van Noord, voorganger Marcel Blekkenhorst, organist Gospelkoor Living Water

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Jezus die ons is voorgegaan

Jezus die ons is voorgegaan Zondag door het jaar TUINDORPKERK - UTRECHT 6 september 2015 Jezus die ons is voorgegaan voorganger: ds. Piet Jan Rebel organist: Willeke Smits lezing: Leen Wijbrans Ensemble Psalmen voor Nu Jaargang 4,

Nadere informatie

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218

OPENING. Welkom door de ouderling van dienst. Intochtslied NLB 218 OPENING Welkom door de ouderling van dienst Intochtslied NLB 218 2 Dank U voor deze mooie aarde, dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht en levensbron. 3 Dank U dat alle

Nadere informatie

Parabels over het Heilige Boek

Parabels over het Heilige Boek Parabels over het Heilige Boek Catherijneconvent 27 oktober 2016 Deze lezing vloeit voort uit het NWO onderzoeksproject Parables and the Partings of the Ways (Universiteit Utrecht/Universiteit van Tilburg,

Nadere informatie

zondag 14 juli 2019 in het Kruispunt

zondag 14 juli 2019 in het Kruispunt zondag 14 juli 2019 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Deuteronomium 30, 9-14 9 De HEER, uw God, zal u voorspoed geven in alles wat u onderneemt, u kinderrijk maken en uw vee en uw land vruchtbaar

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 maart 2014, 2 e zondag in de 40-dagentijd, thema: De Bezem Er Door!

Orde van dienst voor zondag 16 maart 2014, 2 e zondag in de 40-dagentijd, thema: De Bezem Er Door! Orde van dienst voor zondag 16 maart 2014, 2 e zondag in de 40-dagentijd, thema: De Bezem Er Door! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds.

Nadere informatie

Teksten 11 juni 2017 Soms wordt woestijn oase

Teksten 11 juni 2017 Soms wordt woestijn oase Teksten 11 juni 2017 Soms wordt woestijn oase - Woord van Welkom Ons leven verbeeld als een reis, van oorsprong naar bestemming door verschillende landschappen, geel en groen, soms alleen, soms met een

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP orde voor de dienst op zondag JUDICA ME, zondag 7 april 2019 in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) voorbereidingsgroep: Mieke de Vries, Christina

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela 13 november 10.00 uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet van Sela LB 221 = GK 174 Zo vriendelijk en veilig als het licht. Kinderen: Wat

Nadere informatie

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Zondag : 2 augustus 2015 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak Lector : Judith Amels

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst

Orde voor de Baalderdienst Orde voor de Baalderdienst Als vreemdelingen over onze grens gaan Voorganger: Organist: Muziek: Spreker: Ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Nu-je-onderweg-band Peter van der Heide 1 Welkomstwoord Aansteken

Nadere informatie

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Liefde is. Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Kinderen en team van de Beatrixschool Dominee Irene Builtjes-Faber En gemeenteleden van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 22 maart 2015 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie en fuga in C. luiden

Nadere informatie

Zondag 4 oktober 2015

Zondag 4 oktober 2015 Zondag 4 oktober 2015 Zuiderkerk Nieuw Amsterdam Veenoord Thema: De mens heeft een maatje nodig. Voorganger: Ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Groen

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse De zalving door een vrouw. herkomst onbekend. 3 e zondag na Trinitatis (zondag van de Drie-eenheid) 16 juni 2013 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

Zondag 20 augustus 2017

Zondag 20 augustus 2017 Welkom en mededelingen VOORBEREIDING V: De Heer zij met u. G: Ook met u zij de Heer. V: Onze hulp is in de naam des Heren G: die hemel en aarde gemaakt heeft. Drempelgebed Lied 139: 1 en 2 1 Heer, die

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 2 juni 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland Zondag Exaudi

Orde van dienst zondag 2 juni 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland Zondag Exaudi Orde van dienst zondag 2 juni 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Exaudi Voorganger: Ds. Chris Kors Muzikale leiding: Dhr. René Strijder mmv: De Cantorij en organistenensemble -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

17 september uur Afscheid en bevestiging van ambtsdragers

17 september uur Afscheid en bevestiging van ambtsdragers 17 september 2017 9.30 uur Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Aftredend: Ina Dekker Jacob Jan van der Maarl Organist: Joop van Oordt Voorganger: ds. Adri van der Wal (Her)Bevestiging: Chiel van Andel

Nadere informatie

DANKDAG 2 november U brengen wij dank!

DANKDAG 2 november U brengen wij dank! DANKDAG 2 november 2016 U brengen wij dank! voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Margreeth Hartman m.m.v. het ouderenkoor in de Maat en de kinderen van de basiscatechese In de Maat zingt - Dank u

Nadere informatie

VOORBEREIDING. Welkom door de ouderling van dienst. De Paaskaars wordt aangestoken. (allen gaan staan) Intochtslied: NLB 221: 1 en 2

VOORBEREIDING. Welkom door de ouderling van dienst. De Paaskaars wordt aangestoken. (allen gaan staan) Intochtslied: NLB 221: 1 en 2 VOORBEREIDING Welkom door de ouderling van dienst De Paaskaars wordt aangestoken (allen gaan staan) Intochtslied: NLB 221: 1 en 2 2. Want waar ben ik, als Gij niet wijd en zijd waakt over mij en over al

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse 4 e zondag in de 40 dagen zondag "Verheugt u" (laetare) 10 maart 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. G.S. Bunjes van der Lee organiste: Līga Vilmane ouderling:

Nadere informatie

Dienst met een Doventolk

Dienst met een Doventolk Zondag 11 november 2018 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Dienst met een Doventolk Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Miny Niers-Hulshof Diaken van dienst : de heer Peter

Nadere informatie

Oudjaar. In de avond zal het licht worden

Oudjaar. In de avond zal het licht worden Oosterkerk Zwolle Protestantse Gemeente Woensdag 31 december 2014, 19.30 u. Oudjaar In de avond zal het licht worden (Zacharia 14:7) Beresjiet: In den beginne, Ruud Bartlema Voorganger: ds.wim Hortensius

Nadere informatie

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1 Liturgie eredienst 7 juli 019 De Ontmoeting te Scheemda Voorganger: Ds. A.C. Meesters uit Stegwerda Organist: H. de Vries Welkom en mededelingen Lied 87:1,5 5 Rond het licht dat leven doet groeten wij

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur. Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: gezang 389: 1, 2 1. Nu is de dag ten einde,

Nadere informatie

Orde van Dienst 31 december 2016 s avonds om 19:30 uur. Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 31 december 2016 s avonds om 19:30 uur. Welkom en mededelingen Orde van Dienst 31 december 2016 s avonds om 19:30 uur Welkom en mededelingen Zingen Psalm 90 : 1 en 2 Gij zijt geweest, o Heer, en Gij zult wezen de zekerheid van allen die U vrezen. Geslachten gaan,

Nadere informatie

De Heilige Doop wordt bediend aan Nina Bolks

De Heilige Doop wordt bediend aan Nina Bolks ORDE VAN DE DOOPDIENST op zondag 10 september 2017 om 9.30 uur in de Protestantse gemeente te Vroomshoop in Kerkelijk Centrum Het Anker De Heilige Doop wordt bediend aan Nina Bolks voorganger: ds. F. Schipper,

Nadere informatie

Je steentjebijdragen. Diensttijdens de Pompdagen Hof van Rakhorst, 24 augustus 2014

Je steentjebijdragen. Diensttijdens de Pompdagen Hof van Rakhorst, 24 augustus 2014 Je steentjebijdragen Diensttijdens de Pompdagen Hof van Rakhorst, 24 augustus 2014 Voorganger: Voorbereiding: m.m.v. Muziekvereniging ds Lieke van Houte Evelien Kappert, Lot Herder, Marit Kruisdijk, Iris

Nadere informatie

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe Dankdienst voor het leven van JOHANNES (JOOP) GIJSBERTUS NIEWÖHNER geboren te Winterswijk 21 februari 1928 overleden te Beekbergen 7 juni 2017 Heerde, 14 juni 2017 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

8 februari uur AA Kramer

8 februari uur AA Kramer 8 februari 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegen van Sela. Nieuw Liedboek 985: Heilig, heilig, heilig, hemelhoog verheven. Wet Psalm 138: 1, 2 Kindmoment: Tempel: huis van God. Zingende

Nadere informatie

zondag 28 juni uur Pagina 1

zondag 28 juni uur Pagina 1 28 juni 10.30 uur AA Kramer Votum en zegengroet Psalm 84 (Psalmen voor nu) Wet Opwekking 518 Heer, u doorgrondt en kent mij. Kindmoment: Waar ben je? GK 171: 1, 2 Lezen: Psalm 62 Zingen: GK 174 Preek Zingen:

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

OVERSTAPDIENST 2 juli 2017

OVERSTAPDIENST 2 juli 2017 OVERSTAPDIENST 2 juli 2017 Vriendschap Wie is mijn vriend? Voor Voor wie wie ben ben ik ik een een vriendin? vriend(in)? De Bron Start met een gezamenlijk ontbijt Ds. Nelleke Beimers, voorganger Atty Westerink,

Nadere informatie

S TA R T D I E N S T

S TA R T D I E N S T Je leven delen S TA R T D I E N S T thema: Je leven delen zondag 11 september 2016 10.00 uur De Graankorrel Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef Startzondag 2016 Binnenkomst in de kerkzaal

Nadere informatie

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast PASEN 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Thema: Houd me (niet) vast Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Projectkoor o.l.v. Frans Koning Gerro de Boer,

Nadere informatie

O P E N H U I S D I E N S T zondag 12 augustus 2018

O P E N H U I S D I E N S T zondag 12 augustus 2018 O P E N H U I S D I E N S T zondag 12 augustus 2018 thema : Liefde en recht door leden van de contactgroep De Graankorrel te s-graveland medewerking: Bep van Doorn Lenie Mafait Willie Benschop Nel Snapper

Nadere informatie

Meter van Barmhartigheid

Meter van Barmhartigheid Meter van Barmhartigheid Soort activiteit Gespreksmethodiek Thema( s) Actualiteit, solidariteit, mededogen Aantal deelnemers 2 20 deelnemers Leeftijd +16 jaar Locatie Binnen Duur 15-50 minuten Intensiteit

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 22 februari Aanvang:19.00 uur. Thema: Een spoortje licht

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 22 februari Aanvang:19.00 uur. Thema: Een spoortje licht IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 22 februari 2015 Aanvang:19.00 uur Thema: Een spoortje licht Voorganger: ds. J.P.E. Breure uit Harderwijk Organist: Jannie Janssen - Vasse Dwarsfluitist: Willeke van den Bosch

Nadere informatie

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK 21 april 2011 WITTE DONDERDAG Voorganger Orgel Diaken Ds. Marja Terlouw-Sterk Bert Wisgerhof Gerrie de Vries Welkom Psalm 107 : 1, 3 Verstilling, bemoediging

Nadere informatie

Maarten Jonathan Ravesloot

Maarten Jonathan Ravesloot ORDE van DIENST bij de doop van Maarten Jonathan Ravesloot op zondag 15 april 2018 in de Hervormde kerk van Sellingen Voorganger Organiste : Ds. Bram Verduijn : Mevrouw Gea Hilverts Orgelspel Welkom en

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Thema: Voor jong en oud. 24 september uur. Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl

Thema: Voor jong en oud. 24 september uur. Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl 24 september 2017 18.00 uur Thema: Voor jong en oud Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl Organist: Bastiaan van der Pijl Verbindende teksten: Johan Crezee Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Dankdienst. Nicolaas Martinus Rietkerk. -Nic- voor het leven van. 26 november mei Kruispunt, Voorschoten, 17 mei 2016

Dankdienst. Nicolaas Martinus Rietkerk. -Nic- voor het leven van. 26 november mei Kruispunt, Voorschoten, 17 mei 2016 Dankdienst voor het leven van Nicolaas Martinus Rietkerk -Nic- 26 november 1940 10 mei 2016 Kruispunt, Voorschoten, 17 mei 2016 voorgangster: ds. Anki Peper ouderling: Nico Jan de Rooij organist: Jan Berghuis

Nadere informatie

17 februari uur AA Kramer muziekgroep orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Johan/Fenna Toonstra

17 februari uur AA Kramer muziekgroep orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Johan/Fenna Toonstra 17 februari 2019 10.00 uur AA Kramer muziekgroep orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Johan/Fenna Toonstra vóór de dienst: band Welkom Zingen: Sela Laat ons samen één zijn band Votum: Opwekking 640 Mijn

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor Liturgie oecumenische viering 15 januari 2017 Week van Gebed voor de Eenheid Raad van Kerken Goor Welkom Intochtslied: Vrede voor jou Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn.

Nadere informatie

Orgelspel: "O onze Vader, trouwe Heer"(lied 370) / variaties van Johann Ulrich Steigleder (1627)

Orgelspel: O onze Vader, trouwe Heer(lied 370) / variaties van Johann Ulrich Steigleder (1627) Liturgie voor de zevende zondag van Pasen, Exaudi, in de Martinikerk van Sneek, juni 09 Voorwoord Deze zondag hangt er een beetje tussenin. Tussen Hemelvaart en Pinksteren. Wezenzondag, heet deze zondag

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager 14 januari 2018-17:00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager ER KOMEN Votum, groet, Amen Zingen: GK gezang 121:1, 2, 8, 9 Gebed om de opening van onze harten ER ZIJN Lezen: Mattheus

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

L I T U R G I E voor de Dienst van Woord en gebed op de Eerste zondag van Voleinding in de Bevrijdingskerk te Wageningen, 11 november 2012

L I T U R G I E voor de Dienst van Woord en gebed op de Eerste zondag van Voleinding in de Bevrijdingskerk te Wageningen, 11 november 2012 L I T U R G I E voor de Dienst van Woord en gebed op de Eerste zondag van Voleinding in de Bevrijdingskerk te Wageningen, 11 november 2012 voorbereiding welkom en aansteken tafelkaarsen bemoediging en

Nadere informatie

Viering Oosterkerk 14 juli Schrift en Tafel

Viering Oosterkerk 14 juli Schrift en Tafel 1 Viering Oosterkerk 14 juli 2013 Schrift en Tafel Organist : Rudi Altelaar Ouderling : Tim Krooneman Lector : Renate Verheule Voorganger : Ds. Andries den Besten 2 VOORBEREIDING Orgelspel Ach Gott und

Nadere informatie

15 februari uur AA Kramer

15 februari uur AA Kramer 15 februari 17.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet van Sela. Zingen: GK 174 Inleiding thema: Pantheon Lied: Psalm 138: 1, 2 Dia s van Athene en Areopagus. Lezen Handelingen 17:

Nadere informatie

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 2 juli 2017 Hervormde Kerk te Geesteren. Ik heb je gevonden!

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 2 juli 2017 Hervormde Kerk te Geesteren. Ik heb je gevonden! Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 2 juli 2017 Hervormde Kerk te Geesteren Ik heb je gevonden! De overstap wordt gemaakt door: Iris Haverkamp Julian Kokkeel Bram Kolkman Janiek

Nadere informatie

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang 19.00 uur in de Regenboogkerk Thema: Opgewekt! Voorgangers: Nelly van der Knaap Gertjan Pellikaan Dick Peters Muzikale begeleiding: Alexander

Nadere informatie

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1 7 juni 17.00 uur G Zomer Amersfoort West en Oost Thema: Vrij- zijn o GK 171 Wees stil Stilte Votum Zegen Amen o Psalmen voor Nu 130 Gebed Bijbellezing: Genesis 1 : 26 2 : 3 o GK 174 Zo vriendelijk en veilig

Nadere informatie

Om stil te worden en ons op God te richten

Om stil te worden en ons op God te richten ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 9 oktober 2016 Thema: Wat te doen in een crisis? Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: Beamer: Drs. Leen Lievaart Piet de Gier en Annemarie Kuijer Ronald Gersdorf Terry

Nadere informatie

DE DIENST VAN 13 MEI 2018 IN TOLBERT. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 218: 1,2,3,5

DE DIENST VAN 13 MEI 2018 IN TOLBERT. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 218: 1,2,3,5 DE DIENST VAN 13 MEI 2018 IN TOLBERT - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 218: 1,2,3,5 Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen

Nadere informatie

Liturgie Welkom en mededelingen

Liturgie Welkom en mededelingen Liturgie 14-05-2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 336 Groot is Uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer

Nadere informatie

Orde van dienst. Thema: Zin in de toekomst. op zondag 23 augustus in de Vloedschuur te Heteren

Orde van dienst. Thema: Zin in de toekomst. op zondag 23 augustus in de Vloedschuur te Heteren Orde van dienst op zondag 23 augustus in de Vloedschuur te Heteren Thema: Rembrandt Harmensz. van Rijn: De barmhartige Samaritaan bij de herberg (1633) Zin in de toekomst 12 1 Viering van tieners die naar

Nadere informatie

huub oosterhuis Stilte zingen

huub oosterhuis Stilte zingen huub oosterhuis Stilte zingen Verzamelde liedteksten KokBoekencentrum Uitgevers Utrecht Omslagontwerp: Geert de Koning Boekverzorging: Elgraphic isbn 978 90 435 3099 6 isbn e-book 978 90 435 3100 9 nur

Nadere informatie

Zondag Laetare - verheugen

Zondag Laetare - verheugen Zondag Laetare - verheugen Vierde zondag in de 40dagentijd, 18 maart AD 2012, Jeugddienst Protestantse gemeente te Heinkenszand Verheugt u met Jeruzalem en juicht over haar, gij allen die haar liefhebt.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Paasmorgen Feest van de opstanding van de Heer Zondag 5 april 2015 Voorganger: Ouderling: Diaken: Organist en cantrix: Koster: ds. Bob Wijnbergen. Jannie de

Nadere informatie

Orde van dienst. Intrededienst ds. J.T. de Koning. Zondag 10 mei 2015

Orde van dienst. Intrededienst ds. J.T. de Koning. Zondag 10 mei 2015 Orde van dienst Intrededienst ds. J.T. de Koning Zondag 10 mei 2015 *Welkom en mededelingen Zingen: Zingende Gezegend 213 Dit huis, een herberg onderweg voor wie verdwaald in heg en steg geen rust, geen

Nadere informatie